Den andra sidan..

Jag drömde om pappa inatt. Precis som många gånger förut men ändå inte, inatt var annorlunda. Jag tror att jag pratade med pappa via ett medium för några veckor sedan. Eller jag är rätt säker på att det var han, för hon sa saker som ingen annan vet om. Hon sa även att han försökt visa sig för mig och att jag är mottaglig för det. Jag har känt honom flera gånger sedan han gick bort, och kanske var det han som kom till mig inatt.
[…] Vaknade som vanligt upp med ett hål i hjärtat, men idag kändes det faktiskt lite lättare. Att jag ens kan sitta och skriva det här utan att bryta ihop är något nytt, för senast igår kunde jag inte prata om honom utan att gråta. Kanske är det för att jag fick tröst i drömmen. Att jag ännu en gång fick känna att han fortfarande är med mig. Jag väljer att tro på det iallafall. Jag väljer att tro på en plats efter detta liv och att vi kommer ses där igen. Jag måste tro på det.//Kenza

Kenza delar öppet med sig av sina känslor kring sin pappas bortgång och hur hon drömt om honom på ett sätt som skänker henne tröst.
Ett medium talade om för henne att hon är mottaglig för att släppa in energier och hon tror att det är vad som hände i drömmen.

Jag tror att när man förlorar en person man älskar så gör man nog allt för att få smärtan att minska och inte kännas lika kvävande, och om det är att gå till ett medium för att få tröst så tycker jag att man ska göra det.
Jag vet inte riktig vad jag tycker och tror om medium, men en sak vet jag och det är att ingen har rätt att uttala sig om en annan människas sorg och vad man behöver för att ta sig igenom den. (Inom vissa gränser givetvis)  Man skadar ingen av att ta hjälp av ett medium och trots att det finns människor som säkert mer än gärna kapitaliserar på en annan persons sorg så tänker jag att om man nu känner tröst och tror på det här typen av saker så kan kanske det vara okej?

Hur känner ni?
Tror ni på medium och att få kontakt med själar på ”den andra sidan”?
Jag vill att det ska finnas en andra sida där alla nära och kära väntar på en. Det vill jag…

 

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror på spöken (eller snarare själar som lever vidare) och medium. Jag har varit hos medium sedan en nära anhörig gick bort för flera år sedan och jag tror att de hade kontakt. Jag har även märkt av spöken i mitt hem. Till vardags jobbar jag med forskning och är van att vara kritisk och kräva bevis men i det här fallet så tror jag bara. Att välja att tro på att mina nära är kvar och hälsar på i mitt hem och att vi kan få kontakt en kort stund via medium ger mig mer ro och glädje än att ifrågasätta och leta logiska förklaringar.

      Jag är också forskare inom en astrofysik. Jag inser att vi människor inte är tillräckligt smarta att förstå oss på sådant här. Rent logiskt. Jag trodde heller inte på dessa övernaturliga ting innan jag själv upplevde detta fenomen. Däremot delar jag inte med mig i vardagen av det bland bekanta för man möts väl oftast av samma misstro som jag själv hade. Och det kan jag förstå. För det man själv inte ser har man svårt att tro på. Därmed menar jag att likadant som en telefon var magi på 1700-talet och idag är vardag, gäller det likadant för år 2018 och 2318.

      Mycket intressant och numera på fritiden ser jag över vetenskapliga förklaringar till the ”afterlife”. Mycket intressant. Finns många artiklar gällande tidslinjer som korsars med våra på jorden. Och därför kan man således ”krocka” in i en annan tid/dela så kallade ”spöken”. Äh, det är för komplext för att förklara här. Men jag är säker på att en dag är vi mer utvecklade och intelligenta att förstå detta fenomen som i dagens läge för många låter som ren magi.

      Jag slutade tro på spöken ganska nyligen. Men det var för att jag insåg att det alltid finns naturliga förklaringar till allting, och jag tror att de människor som ”ser” och ”känner” spöken lurar sig själva, på gott och ont..
      Medium är bara där för att utnyttja detta, och vissa medium är bättre på det än andra.
      Människan har trott på andar och spöken i alla tider, men ingen har någonsin kunnat bevisa deras existens överhuvudtaget, inte ens med dagens moderna teknik. Och det talar ju för sig självt tycker jag…

        Modern teknik för att vara 2018, men det är inte särskilt modernt om man jämför med var vi kommer att vara om 500 år. Vi kommer att upptäck så mycket saker som är skulle vara helt ogreppbart för oss idag. I varje tidsålder så tror människan att det dem vet då är allt de någonsin kommer att kunna veta.

          Förvisso är det så.
          Men eftersom det paranormala inte räknas som en vetenskap överhuvudtaget så kommer nog riktiga forskare knappast att lägga någon vikt vid att bevisa eller motbevisa spökens existens.
          Om 500 år tror jag dock inte att det ens är en relevant fråga längre. Då kommer människan vara något helt annat än idag, om vi alls finns kvar som art…

          //mvh Ebo pessimisten/realisten/cynikern

    Jag drömmer ofta om min farmor, trots att det var många år sedan hon gick bort. Ibland känner jag även doften av hennes hus eller ser henne i ögonvrån. Det känns tryggt på något vis.

      Min pappa brukade när jag sminkade mig framför spegeln på morgonen innan skolan stanna upp framför spegeln och kika på mig och berätta att jag är så fin så. Nu efter att han gått bort är det som om jag ser han i ögonvrån i spegeln de gånger jag står o fixar mig. Älskade älskade pappa.

    Det är så svårt, jag tror att jag tror på det, men vet inte om det är hoppet som talar. För som du säger, man vill så gärna att det ska finnas nåt mer och att man ska träffa sina nära och kära igen efter detta.

    https://www.buslabbet.se

      Du satte ord på hur jag tänker! Så fint. Jag vill tro, men är nog för ”vetenskapligt lagd” och försöker hitta fysiska orsaker till allt man hör/ser. Dock är det svårt ibland, ffa när vi arbetar natt på sjukhuset där dörrar öppnas, det knackar från insidan av stängda dörrar och ljud från vagnar som rör sig hörs. En annan typ av ”tro” som jag inte vill tro på men inte kan förneka längre. ?

      Camilla varför är denna reklam för ’buslabbet’ inte blockad?

    En del av mig tror på det, den andra är mer rationell/logisk och tycker att det är trams. Jag har aldrig gått till ett medium så känner inte att jag kan säga till 100% om jag tror på det eller inte. Fick lära mig som barn att medium var något fult och väldigt dåligt, och jag får en lite obekväm känsla när jag tänker på att gå till en… Är glad att det hjälpte Kenza oavsett.

    Jag tror på det. Något finns 🙂
    Tänk ”anden i glaset” när man var liten… Det kändes sjukt äkta.

      alla vet att det var någon annan person som flyttade glaset ?

      Det var inte äkta när jag var med iaf, så mycket kan jag säga.

        Jag har fått en 5 kr röra sig på den plattan man har utan att någon rört den. Men rena meningar som svar. Har fått saker kastade på mig genom rum där ingen kan kasta dom eller logiska förklaringar. Jag kan inte annat tro på det övernaturliga oavsett hur mkt min hjärna vill hitta logiska förklaringar. Har varit med om massa tydliga saker redan sen barnsben och vuxen ålder. O då talar jag inte om saker i ögonvrån utan rakt framför mina ögon och fysiska handlingar ingen annan kunnat göra.

    Jag tror inte på det alls. Jag har varit hos medium men blev inte övertygad. Jag drömmer om de jag förlorat ibland. Precis som jag drömmer om andra i mitt liv.

    Jag vill gå till medium men de går ju inte att hitta. Eller? De annonserar i alla fall inte i kommuntidningen. Nån som vet nåt i Malmö-trakten?

      Fick jättemånga träffar när jag googlade ”medium Malmö”

      Vet ingen i Malmö men Camilla öhr som är med i tv programmet ”de okända” finns strax utanför Göteborg och har privata sessioner. Ska gå till henne så fort jag känner mig redo.

    Jag tror definitivt.
    Så sent som igår tittade min bror till mig, han gör det ibland men innan igår var det längesen. Men jag är lite osäker på om det är han, den enda logiska förklaringen är att det är han men han var ca 2 månader när han gick bort och den jag ser är en ung man i min ålder. Men han påminner om min lillebror i utseende. Min pappa har sett samma sak..
    Men jag har läst att spöken/andar/whatever förblir i den åldern de var när de gick bort..varför ser jag då min bror som vuxen??

      Jag tycker inte att du ska lita blint på allt du läst. ”Spöken” är outforskad mark eftersom det är svårt att forska om och allt handlar om egenupplevda upplevelser.

      Det kan mycket väl vara din lillebror som hälsar på och kanske kan vi anta vilken form eller ålder vi vill när vi gått över till andra sidan?

      Eftersom det är ett ämne vi faktiskt vet så lite om så är det ju fritt att tänka som du vill och känner är rätt.

    Jag tror på själar och energier (energi kan inte förstöras, bara ändra form), och att vissa är mer mottagliga än andra. Däremot tror jag att medier är hittepå klåpare som utnyttjar en situation.

      Inte alla medier!

        Tusan, det heter kanske medium i plural också!?

      Hur många medium har du varit hos oss? Och vad gjorde de (för jag antar att du varit hos flera stycken eftersom du uttalar dig så kategoriskt om dem) som gjorde att du påstår att de är fejk och utnyttjar människor i jobbiga situationer?

    Jag tror absolut på det men jag tror inte att det är ens nära och kära som visar sig. Medium är falska profeter som tjänar djävulen.

      Jag ville skriva detta men tänkte att nu blir jag påhoppad , tror något som dig att det bara är negativa energier som visar sig som de ”rätta”. Precis som med såna som ser in i framtiden…

      Utveckla gärna?

      Låter som något som jehovas vittnen säger

      Oj, hejsan hoppsan.

      Nja, är du kristen? Då är det jag säger relevant, annars ignorera. I 1 Sam 28:7-25 berättas att när Samuel dött så söker Saul upp en sierska som ger honom en seans med Samuels ande som är mycket upprörd över att blivit väckt/störd. Så enligt bibeln kan vi sätta oss i kontakt med döda människors andar, men det är inte meningen att vi ska göra det.

    Hmmmm undrar om min kommentar skickades eller om det blev något fel, den bara försvann ?

      Samma här!

      Oh no, det spökar här inne!

    Jag är helt hundra på att det finns något efter och tror på medium. Jag har gjort det flera gånger och det prickas in saker som är omöjliga att bara gissa. Sen vet jag att jag har min morfar/farmor/farfar här. Jag känner dom. Och ibland kommer deras lukter som en vägg här hemma. Och det händer saker här hemma som inte går att förklara <3

    Jag har fått pratades min pappa efter att han dog och har även träffat honom i flera drömmar jag drömde stark efter att han gick bort.

    Några veckor efter att mormor dött så satt mamma i en fåtölj i vardagsrummet och sen börja hundarna titta in mot köket så mamma titta också dit och då såg hon att mormor stod i köket där hon var finklädd och yngre än när hon dog. Sen hände det lite fler saker också som jag inte orkar skriva här.

    Men efter den händelsen så tog vi dit ett medium som vi fick prata med och det var helt sjukt hur hon kunde veta så mycket då både mormor och farfar valde att få kontakt med oss. Jag blev så tagen så satt bara och grät och spydde efteråt kan inte beskriva men det var iaf helt sjukt.

    Off topic. Men är så satans ledsen nu. Fick hem brevet med domslut å blev dömd för allt (fick skyddstillsyn ) å min nuvarande kille drog direkt… fan är så jävla lessen nu… han visste ju om allt redan så…ja jag fattar inget. Gråter bara

      Vad är det du har gjort? Kan ju inte vara så jäkla farligt om du ”bara” får skyddstillsyn?

      Vad dömdes du för?

      Om han drog för en sån sak är det ingen kille och ha. Man ska stötta och vara där för den man älskar inte dra.. hoppas det löser sig för dig iaf med domen och försök torka tårarna och tänka framåt ?

    Är det nån som varit hos något medium i Stockholm och som kan säga att de verkligen var bra? Jag tror inte på sånt men skulle vilja gå får skojs skull någon gång.

      Det finns en kvinna i Hagsätra som är bra! ☺️

      Jag vill också hitta ett bra medium i Stockholm!
      Vill få kontakt med min mamma.

        Jag var till Katarina Zellner som Kenza var hos. Hon hittade på och frågade mig MASSOR som hon anpassade sina svar efter. Har erfarenhet av bra medium innan som haft massvis med bevisföring och detta kändes inte äkta tyvärr..

      Borde man inte göra det i andra ordningen? Först gå till ett medium och sen säga att man tror på det eller inte? Märkligt att säga att man inte tror på något man inte undersökt eller försökt få bevis för.

        Jag tror det kallas för hopp.

        Det är som med gudstro, antingen tror du eller så gör du inte det tills du blir motbevisad. Jag tror inte på att mediers(??) förmåga är ren och äkta, men skulle vilja testa ändå. Är det konstigt?

    Min pappa och hans partner jobbar som medium, synts ganska mycket i media osv. Men jag har väldigt svårt för att tro på sånt där.

    Jag skulle vilja tro men nja.

    När jag är på besök hos mina föräldrar så hör jag ibland vår katt. Jag hör hur hon hoppar upp och sätter sig på fönsterbrädan. Hur hennes tassar låter när hon landar på golvet. Hur det knakar på ett särskilt ställe i golvet i mitt gamla rum.
    Jag vänder mig ofta dit, bara för att inse att hon inte är där. Hon dog för 7 år sedan men mamma säger alltid att det är som att hon aldrig har gett sig av, som att hennes ande lever kvar.

      Nu var det länge sen, men jag kan också ”höra” hur min gamla katt kommer smygande och hur hans klor rispar lite mot golvet när han tar sats för att hoppa upp i sängen när jag ligger där och precis är på väg att somna. Varenda gång det händer sätter jag mig upp skitfort och stirrar ner på golvet, fast att jag ju VET att det inte finns någon katt där. Ibland får jag även en tanke om att jag måste mata honom, går ut i köket och möts av att golvet där matskålen ska stå är tomt. Som om jag glömmer av att han är död, sen flera år tillbaka. Om det är så jag tänker om en katt undrar jag ju hur det blir när människor jag känner dör. Har ännu inte varit med om att nära släktingar/vänner dött, vilket jag ju är tacksam över såklart, men är nervös inför hur jag kommer hantera det när det händer

      Märker/märkte av min hund en del efter att han avlivats. Det fortsatte även när jag flyttade hemifrån, oftast i form av doft. Antingen luktade det varm hund eller blöt hund. Blöt hund är inget vidare men doften av varm hund älskar jag. Ibland har jag hört hans små tassar också och han är mer än välkommen❤

    Trams. Medium är hittepå. Det har påvisats gång på gång. Det kallas cold reading; googla och läs på.
    Det är hemskt hur medium utnyttjar människor när de är som svagast.

    ”Mediumet sa saker som ingen annan visste” …well du visste ju om de uppgifterna? Gissa vart ifrån hen fick uppgifterna? Du. Du gav hen uppgifterna du redan visste. Det är ett trick.

      Du uttrycker dig respektlöst tycker jag. Säger du likadant till de som är religiöst troende? Att deras tro är trams? Jag fattar inte varför folk inte kan vara lite jäkla ödmjuka inför varandras sätt att leva och tro.

        Min vilda gissning är att flera som kommenterat om sin andetro här inte skulle ha något problem att kommentera respektlöst till religiösa (okej, kristna). De flesta verkar ju tro på medier ändå så haglar det skällsord om hittepågubbar i himlen när religion kommer på tal. Oh the irony.
        Medier är trams och hittepå. Självklart kan man tro på det ändå.

          Själv tror jag att det är ungefär samma människor som kommenterar respektlöst mot andar och mot religion. Sen ska det kanske påpekas att man kan diskutera olika religioner och trosuppfattningar utan att för den delen vara respektlös.

        Jag tycker inte han uttrycker sig respektlöst, i alla fall absolut inte mot de troende. Mot bedrägeriet som medier är bör man inte vara respektfull.

        Nej jag vässar lite så folk ska bli lite stötta. Du överlever. Det får igång kommentarsfältet.

        Till topic:

        Om medium, och deras påstådda krafter, är på riktigt: Varför används inte de tex inom rättsväsendet? Perfekt om mediet kan kontakt mordoffer och be om vittnesuppgifter. Det borde vara en enkel match. Nu kanske du förstår varför det är trams?

        Men om medium kan komma i kontakt med döda, då skulle de ju kunna hjälpa polisen att ta fast mördare. Det gar aldrig hänt i något land att något mediun gjort så att polisen kunnat gripa någon mördare , eller den information de gar gett varit till någon hjälp för polisen.

      Jag tror inte på så mycket. Inte andar, spöken, gud, djävulen eller människans godhet, men jag försöker ändå vara ödmjuk inför andra människors tro. Man behöver ju inte vara ett rövhål bara för att man är agnostiker/ateist.

      You should try it

        Tack! Den största (enda?) nackdelen med ett så sekulariserat samhälle är att folk blir så in i bänken respektlösa gentemot människors olika trosuppfattningar. Dessutom med en skrämmande arrogans, ateister är så övertygade om sin tro som det enda rätta att de är lika måna om att omvända folk som jehovas vittnen är. Den ironin!
        Tolerans är något som man helt missar att lära ut på religionslektionerna.

          Anledningen till att ateister alltid tror att de har rätt är för att de har rätt. Religion har varit viktigt för att både styra men också ena och civiliserade människor, nu vet vi bättre så hur man kan se på religion som nåt annat än på sin höjd en fin tradition man vill hålla liv i är bortom mitt förstånd.

          Jn, ateister har inte rätt. På sin höjd slår de in öppna dörrar såsom ”jungfrufödsel är fysiskt omöjligt” och ”nu vet vi att Jorden inte skapades på sex dagar”. Men de missar att tro är just TRO och ingenting som behöver bevisas. Så ateister har en hel del kvar att lära innan de förstår varför folk tror 🙂

          Jn, du har inte studerat religionsvetenskap en dag i ditt liv, eller hur? Börja med att googla skillnaden på substantiella och funktionella religionsdefinitioner, sedan skulle jag föreslå att du läser ”vad är religion?” av Eva Hellman. För övrigt är ateism en tro precis som vilken som helst (vet att det är väldigt jobbigt att höra men fundera på det).

          Ateism är ingen tro. Det är avsaknad av tro. Varför är det så svårt att förstå? Religiösa påstår ofta att det är en religion. Detta är trams.

          IThomas du har fel. Själv är jag icke-religiös men är däremot utbildad religionsvetare. Att inte tro är också en tro, hur mycket det än skaver att höra. Sedan beror det också på vad man har för religionsdefinitioner, den ateism med Richard Dawkins som posterboy som är i ropet just ny har en extremt snäv religionsdefinition.

          Så förklara för mig hur min icke tro är en tro. Förklara för mig hur jag är religiös. Väntar med spänning. Vad har Richard Dawkins med min icke-tro att göra?

          Du säger det, men verkligheten är att ateism inte är en religion och ingen tro.

        Tack! Jag tycker verkligen ateister ska vara trevliga. Det var kul att se svenskar (ateister) som så starkt uttryckte vilka idioter religiösa var när de var bland oss från Sverige, men när man var bland amerikanare (bodde i USA) så vågade de fan inte öppna munnen då var det bara yeees af koors i agrii!! Så jävla töntigt .

        Tråkigt att din tro inte klarar av lite kritik. Ateism är avsaknad av tro. Ateism är ingen tro. Frågor på det?

          Nej det är det inte, grundläggande religions- och livsåskådningsundervisning från en bra gymnasielärare lär ut att gränsen mellan religion och livsåskådning är väldigt flytande och mer eller mindre nonsens att distingera. Och ateism är utan tvekan en livsåskådning.

          Avsaknad av tro är agnosticism.
          Ateism är en tro.

          Så vitt jag vet saknar ateism några gudar och något trossystem. Det saknas heliga platser och helgdagar. Sluta tramsa. Ateism är ingen tro.

      Menar du då att mediumet läser av det från personen?

      Jag träffade ett medium som arbetade gratis när jag var 22. Hon berättade att jag skulle ha 4 barn. Ett tvillingpar i himlen och två på jorden. Hon berättade att min mamma skulle försvinna ur mitt liv och min dåvarande pojkvän skulle lämna mig av en specifik anledning och att jag skulle träffa en man som är precis som jag. Allt detta har hänt och jag undrar hur jag kunnat förmedla detta till henne?
      Detta var utomlands och mediumet var mer rak än de som finns i Sverige och jag bad om att få höra det som skulle vara jobbigt också.

    Medium är bedragare som utnyttjar människor i sorg. Det finns mycket forskning kring metoderna de använder för att luras. Googla cold reading och hot reading.

      Hur många gånger har du varit hos ett medium?

        Vad har det med saken att göra? Får man inte bilda sig en uppfattning om hemska saker utan att ha utsatts för dem själv?

        Lite andra grejer jag tycker är vidriga utan att ha varit med om dem själv:
        – pedofila övergrepp
        – tsunamis
        – identitetsstöld

        Att man ska leva sitt liv på ett sätt där man enbart tror på saker man själv upplevt blir skevt av väldigt många anledningar.

    Vet inte hur jag ska formulera mig men… jag får lite panik av det här. Jag hoppas verkligen inte att personer kan visa sin närvaro för mig efter deras död.
    Jag har tex en mamma som har skadat mig oerhört sen dag ett. Jag vet att det är själviskt men jag längtar tills hon dör för då kanjag äntligen bli helt fri. Jag känner att hon redan hemsöker mig trots att hon fortfarande är i liv.
    Tanken på att hon faktiskt, bokstavligen, ska kunna hemsöka mig efter sin död…. det skulle vara en levande mardröm.

    Jag tänker att i extrem emotionell stress (som sorg kan ge) kan man se, höra, känna dofter osv som helt enkelt inte är på riktigt. Som en feberdröm.

      Stora kramar till dig.
      Önskar jag kunde säga eller göra ngt för dig. Tänker iaf på dig!
      Kram och styrka din väg

      Först vill jag säga att jag tycker så synd om dig, jag är på samma ”plats” och inväntar den dagen min pappa dör, då får jag sörja klart och äntligen andas ut.

      Men sen, om jag får tänka fritt, så tror jag att vi, efter döden, renas på något sätt.
      Alltså, jag tror ju att när vi föds så är vi ett oskrivet blad, vi formas av uppfostran, upplevelser och omgivning vilket gör oss goda eller onda.
      Visst kan man födas med psykiska sjukdomar eller missbildningar som gör att man inte känner empati osv.
      Oavsett så tror jag att när vi dör, så återgår vi till det rena vi var när vi föddes.
      Låter flummigt, jag ser det själv när jag skriver det, men jag är helt övertygad om att om din mamma skulle ”hemsöka” dig efter sin bortgång så tror jag hon skulle göra det för att få en sista chans att se efter dig, besöka dig utan att göra dig illa, kanske hoppas på någon slags förlåtelse.

      Det vi kallar ”andra sidan” är så okänt för oss, om det ens existerar. Men jag har så svårt att tro att det pågår ondska även där.

      Tack J, jag är ok 🙂 kram till dig

      Sanna, tack för ditt svar. Förstår hur du menar, det var en intressant tanke.
      Ledsen att även du vet hur det är att ha en förälder som man känner så här inför. Tror också att man föds som god eller iaf neutral. Kram <3

    Ja vad vet vi om det som finns på den andra sidan av livet?
    Är skeptisk men har själv upplevt saker som är svåra att förklara både efter min mamma dog och sedan efter min man omkom i en olycka. Tror att vissa människor har ett öppet sinne men när hen börjar att ta betalt så anser jag att det bara är fiffel och bedrägeri.
    Ingen sorg och ingen saknad är den andra lik och olika människor söker tröst på olika sätt.
    Kanske får vi en gång återförenas med de vi saknar?

    skulle vilja komma i kontakt med ett bra och seriöst medium. ni som varit till ett ni tycker är fantastisk, snälla maila mig på rebeckakinsley@gmail.com ???

      Skriv gärna här också! Vill även jag träffa ett seriöst medium.

        Ja, lycka till med det ni… Seriös med sitt lurendrejeri möjligen.

      Min kollega har varit hos en man på Öland, som hon tyckte var väldigt bra

    Om jag tror på just medium som tjänar pengar på detta vet jag inte (dock självklart att ingen ska ”jobba gratis” samtidigt tycker jag) men jag vill verkligen tro att det finns ett liv efter döden. Har varit med om en del riktigt konstiga saker men hittar ändå logiska, om än långsökta ibland, förklaringar oftast. Jag skulle verkligen vilja bli överbevisad att det verkligen finns, även om jag är sjukt rädd för spöken egentligen 🙂 kan inte sova ensam hemma om jag inte har lampor tända tex, haha.

    Tror inte på medium, andar eller något sånt, men respekterar de som tror på det

    Tror inte, tror bara på mig själv ?

    Jag var på en ”gruppseans” nåt år efter att mamma dött. Jag behövde verkligen prata med henne, drömde om henne nästan varje natt. Kände inte att jag fick kontakt direkt.
    Till saken hör att jag inte tror på sånt?, inte innan hon dog och inte nu efter 5 år, men där och då var sorgen enorm och jag ville prova. Fick lite annan info som var rätt intressant, men nja..

    Jag tror inte ett dugg på spöken etc, tyvärr! Men många runt mig har haft kontakt med ”andevärlden”… jag börjar tro den dagen jag själv upplever nåt åt det hållet!
    Glad påsk ??

    Man ska vara försiktig med att kontakta dom från andra sidan. En kompis gjorde det och vad hon ångrar sej. Massa otäckt hände och hon fick hem otäcka upplevelser. Bättre låta någon som gått bort komma när dom själva vill.

    Nej, tror verkligen inte på sånt, särskilt inte efter att jag sett The Mentalist och sett hur dessa sk ”medium” jobbar ?
    Däremot får folk så klart tro på vad de vill och jag förstår absolut viljan när man förlorar någon närstående, man gör vad som helst för någon form av tröst, särskilt om man haft ett komplicerat förhållande. Jag är ateist men kände själv behov av något ”större” när en person nära mig gick bort. Jag fann dock tröst på annat sätt.

    Jag kan inte säga att jag tror på spöken, medium, ett liv efter detta osv. För egen del utgår jag från att det liv jag har nu är det enda liv jag kommer få, men jag förstår att många finner en tröst i tanken/tron att det kommer nånting mer, eller i att det skulle finnas en möjlighet att få kontakt med t ex en anhörig som dött.
    Men detta med energier är intressant tycker jag. Jag jobbar inom äldreomsorgen sedan många år och har fått följa många människor deras sista tid i livet och sett dem ta sina sista andetag. Och nånting jag tycker man märker så tydligt är förändringen som sker i rummet när en person avlider, att själen, eller vad man nu vill kalla det, inte längre finns kvar. Det blir så självklart att vi inte är vår fysiska kropp utan nånting annat. Så på nått vis känns det logiskt att energin efter en person som inte längre lever kan finnas kvar…

    Benny Rosenqvist.
    Min bästa vän är väldigt nära vän med honom.
    Han har förutspått så mycket om hennes vänner, även mig, som varit helt jävla omöjliga för honom att luska rätt på.

    Om han är en bluff så är han en skicklig sådan.
    Lång väntetid men det sägs att det är värt det när man väl träffat honom. Själv törs jag inte efter att han läste mig innan han träffade mig och det var rätt smärtsamt hur rätt han träffade.

      Ah det här var svar till rebecka nyckelpiga 🙂

      Fast han var ju med på tv4 och skämde ut sig för några år sedan, så till Jessica att hon inte skulle ha fler barn. Men när hon blev besviken och sa hon hoppades på ett till så ändrade han sig direkt ”Eh ja jodå men det blir fler hehe”… Och grejen är att jag tror på spådom m.m. men man märker direkt att denna sliskiga man är en BLUFF.

    Nej, tror inte på någonting sånt.

    Jag tror inte de minsta på spöken, medium eller andrar. Jag tror heller inte att ”vi ses igen” eller att det ”var meningen” när saker händer. Jag tror inte ens på att man kan känna att någon tittar på en, så som folk annars ofta hävdar.

    Jag har dock respekt för att andra tror annorlunda och tror också att det fyller en funktion för människor att tänka så.

    Fascinerande ändå hur pass många i vårt väldigt sekulariserade land som tror på massa annat övernaturligt. Det är som att vi forfarande är religiösa på något sätt, bara att det är lite mer fri för tolkining.

      Jag gillar dig, get. Alltid så vettig.

    För mig är det så märkligt med bortgångnas ”närvaro” i form av öppnade dörrar, saker som flyttats och andra detaljer som ett medium sen förklarar kommer från nån gammal anhörig som är irriterad över att man gjort om i huset etc. Som man ser i diverse TVprogram. OM bortgångna kan kontakta de levande – varför kommer inte till exempel mördade människor tillbaka och berättar vem mördaren var? Kim Wall? Olof Palme? Den lilla barnmodellen i USA? Förlåt hemska förslag men…., Madeleine mcCann om hon dödats? Det är så märkligt att ingen med ett verkligt viktigt meddelande hör av sig och förklarar och ger ledtrådar.

      Eller hur??? ???

      Vi kan kalla det the smoking gun. Det faller liksom på eget grepp. Som du själv skriver skulle dessa andar ha stort intresse av att höra av sig…istället är det tant Agda som inte gillar dina gardiner som träder fram.

    Varför behöver medium ställa frågor? Kan det vara så att de fiskar uppslag? Besitter man såna krafter behöver man ju inte ställa frågor. Mycket märkligt.

      Dels tror jag medium är rätt bra på att läsa av folk. Dels tror jag stt människor tolkar saker så det passar in. -Jag ser vatten! sa ett medium på TV till exempel. Den anhöriga minns då ett drunkningstillbud i barndomen. Men …. ”vatten” kunde ju betytt vad som helst från barndop till simintresse! Osv

    Vad jag har fått förklarat om energier och hallunisationer är sömnparalys. Oftast när ”man” uppfattar saker har det med stress eller trötthet att göra.

    Jag vill gärna tro på medium pga av den fina tanken att kunna ha kontakt med någon som gått bort.

    Däremot så ställer jag mig frågan vart denne som gått bort då befinner sig? Parallellt universum? ? En mer skrämmande tanke enligt mig!

    Jag tror inte på spöken eller medium, men samtidigt så kan jag erkänna att jag inte vet allt så det är inte heller så att jag starkt tror att de inte finns.
    Därimot tror jag verkligen att när man dör blir man en del av universum, man försvinner inte bara. Tror också att vissa blir en starkare del än andra, så de fortfarande kan påverka hur saker och ting går även efter de har dött. Låter helgalet när jag försöker förklara det i ord, i min hjärna så är det logiskt haha. Förlorade nyligen någon och jag är helt 100% säker på att när han dog och vart en del av universum så har han använt sig av det för att leda mig på rätt väg i livet.

    Jag är lite kluven… jag tror det finns mycket mer än vi förstår oss på.. jag tror det finns mer än vad vårt sinne (hjärna?) Tillåter oss att se, förstår, veta av.. men jag har oxå haft hjärtstillestånd 2 ggr å minns inget annat än svarthet, inget existerade..

    Jag har alltid varit skeptiskt tills jag 2016, natten den 18:e mars drömde att jag fick en son, en pojke som var en kopia av sin syster Mathilde (ljus, blåa ögon), han föddes i bilen utanför förlossningen och det var så verkligt. Jag skrev ett inlägg om det på min instagram då jag frågade om någon kunde tyda drömmar.

    Jag blev oplanerat gravid, med BF den 18:e mars 2017. Födde en son (efter 3 flickor) och han hade blå ögon och är en kopia av sin syster. (Jag har brunt hår och bruna ögon som mina andra två döttrar har). Jag brukar tro och tycka sådant bara är trams men det här får mig än idag att rysa, tycker det är så sjukt. En skräckblandad förtjusan. Det enda som skiljer sig åt är förlossningen men hade jag inte blivit igångsatt hade jag fött i bilen enligt min barnmorska.

    Jag fascineras än av det här.

    Jag brukar bara drömma lite sporadiskt och de gångerna är drömmarna ganska vaga. Jag förstår eller ser knappt mycket i dem och de försvinner snabbt efteråt. Men dagarna efter pappa dog drömde jag om honom. Det var så starkt, tydligare än någon dröm jag haft. Jag ville såklart aldrig att det skulle ta slut. Men det gav mig ro, det var som ett sista hejdå, att han bekräfta för mig att han är okej nu. Jag träffa honom inte innan han dog och fick inte ta ett riktigt farväl men de drömmarna jag hade fick mig att känna mig närmare pappa på ett djupare plan än jag någonsin känt innan. Jag fick följa med honom genom hans liv. Han fick mig när han var 45år så han hade ju levt ett helt annat liv innan mig. Ett liv jag inte visste jättemycket om men i drömmen fick jag följa med på hans resa genom livet. Hans glädje, sorg och kärlek fick jag uppleva genom hans ögon. Det var magiskt. Det var ett lugn som sköljde över mig. Det var som om han såg tomheten i mitt hjärta och fyllde det med ro.

    Jag drömmer ofta om mina föräldrar. Pappa i sina krafts dagar, mamma som kan gå (hon satt i rullstol pga MS de sista 15 åren). Jag säger i drömmen: ”men det här är ju bara en dröm” och pappa svarar: ”det tror du bara”.
    Det skänker mig tröst även om mitt förnuft säger att det är omöjligt.

    Vilket dravel. Jag blir förbannad när jag tänker på hur många medium som tjänar pengar och lurar människor i bl.a. sorg. Skäms på er!!

    Jag tror min älskade mormor kommer till mig i drömmarna. Ca 1-2 gånger per år så drömmer jag om henne. Allt är i nutid bara det att hon är med oss, vi pratar som vanligt . En natt drömde jag att hon bad min kusin tänka bättre på maten , att hon inte ska vara stressad och äta bättre. Berättade detta för min kusin dagen efter varpå hon svarar att hon slarvat med maten pga tenta.
    Min morfar gick bort i december och efter det kom mormor till min i drömmen, jag var så ledsen och hon bad mig sluta gråta och sa att hon mår jättebra nu. Jag ska hälsa alla i familjen att hon har det bra och att hon kommer tillbaka. Men hon var tvungen att gå och upprepade att jag inte ska må dåligt.

    Tror verkligen att hon hälsar på mig så, känner mig så lugn efter en sån dröm och jag vet att jag en dag får träffa mormor och morfar ❤️

    Jag vill seriöst gråta av det här.

    Cue Professor Farnsworth.

    Jag tror på väldigt mycket andligt/spirituellt och det roar mig enormt hur många svenskar som provoceras av det. 🙂 Använder tarot och orakelkort ofta, kommunicerar med gudar, gudinnor, änglar m.m. via meditation, använder energihealing o.s.v… Är så glad att ha hittat min egen tro utan inblandning av präster och andra som försöker kontrollera.
    Med det sagt så finns det ju tyvärr bluffar inom denna bransch så jag försöker hellre själv ta kontakt med andar än förlita mig på sliskiga personer som Benny Rosenqvist.

    Jag väljer att tro. Jag MÅSTE tro, för att inte gå sönder av tanken på att aldrig få träffa eller prata med mina föräldrar igen. Har varit med om en rad oförklarliga grejer dessutom (främst sedan de gick bort) som gör att man börjar undra liksom. Något är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.