Skrota Facebook?

Jag har ju träffat en terapeut för mobilberoende och han förklarade mekanismerna bakom att man fastnar i telefonen. Det finns liksom varken början eller slut i sociala medier som instagram eller facebook. Jag har raderar facebook och sen har jag tagit bort kanske 70% av de jag följer, mest för att jag ska sluta scrolla och för att jag hellre tar en lunch eller träff med underbara personer som Natashja, mina kusiner, min mamma, vänner och min man. //Elaine

Igår raderade Elaine sitt konto på Facebook eftersom de inte kunde garanter att hennes bilder skyddades från att spridas och idag skriver hon om hur hon träffat en terapeut för sitt mobilberoende.

Jag har svårt att till fullo förstå hur man kan må så pass dåligt av sociala medier att man behöver söka hjälp, men det är förmodligen för att jag själv inte gör det.
Mår man dåligt av någonting så ska man sluta med det, även fast andra människor kanske kan hantera det på ett sunt sätt.
Jag slutade dricka alkohol för att jag mådde dåligt att det, vilket fick mig att skrota det på samma sätt Elaine skrotat Facebook. På samma sätt som jag har svårt att identifiera mig med Elaines beslut så har hon kanske svårt att identifiera sig med mitt men vi båda två har beslutat oss för att sluta med saker som får oss att må dåligt.

Vad skulle kunna få er att skrota Facebook, eller egentligen alla sociala medier?
En särskild händelse eller kanske den dagen ni inser att ni spenderar alldeles för mycket tid på olika plattformar?
Om ni fick behålla EN social media – vilken skulle det bli?
Jag tror Facebook eller Instagram faktiskt…

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Insta för min del, älskar fina bilder!
    Finns väl inget som jag skulle ta bort ett fb konto pg av direkt. Har inga binder som inte alla kan få ta del av eller nakenbilder på barn eller liknande.
    De foton jag har var jag väl medveten om att jag lade upp på WWW åtkomligt för alla alltså

    Jag använder aldrig min Facebook och har ingen information om mig eller vad jag gör. Jag vet vad Facebook sparar om en som användare och skulle aldrig ge Facebook tillgång till hela min värld.

    Väldigt OT (förlåt!):

    Ska till London ihop med min syster och våra respektive. Vad kan vi hitta på? 🙂 Förutom att se Tower Bridge, Big ben, London Eye och shoppa på Oxford Street.

    Ps: Vi gillar inte festa, så helst inga vilda nattklubbar (som är det enda mina vänner tipsar om).

    Tack tack tack för alla svar, kära ni ❤️

      Camden! Skulle kunna rabbla upp en miljard ställen då jag bodde i London i flera år, men Camden är ett tips! 🙂

        Jaaa camden!!!! På lördagar tror jag det är så är det marknad! Även camden park(heter den så?)

        Ja! Jag rekommenderar Naturhistoriska (Natural History Museum)! Tipsar även om att åka till Greenwich och stå på nollmeridianen. Jättefin miljö dessutom, sommartid i alla fall!

        Mvh annan nörd ?

        Ja museum! Jag gillade British museum väldigt mycket, se till att ha gott om tid och bra skor! 🙂

      Covent Carden. Camden. Harry Potter.

      Tate modern, Rothko-rummet där, och sitt en stund i sky-baren.

      Vad kul att ni ska hit, jag bor själv i London & saker att hitta på tar aldrig slut 🙂
      Camden är underbart som andra skrivit, Richmond park är fantastiskt, stroll genom notting hill, Regents park är underbart o sen gå mot primrose hill ett jätte fint område med utsikt över hela London också.

        Gick för fort i skrivandet han inte skriva klart ;D, ni kan åka upp i the shard hög sky skrapa med utsikt, sky garden är mitt absoluta favorit ställe att besöka, dock måste man boka rätt långt i förväg då det är gratis att åka upp, men värt att nämnas om ni kanske skulle få för er att åka till London igen. Greenwich park är fantastiskt att bara promenera genom, Covent garden, Borough market med massa mat, dock skulle jag rekommendera Camden market före Borough market. Hoppas ni få en underbar vistele här 😀

        Anonym 16:38 – Hur gick flytten? Vart ska man tänka på om man vill flytta till London? Är det lätt att hitta bostad?

        Min dröm är att bo i London och har stora jobb möjligheter där! 🙂

          När ja flyttade för lite mer än ett år sen va de lätt, vet dock inte hur det kommer bli i framtiden med brexit osv.
          Bo på hostel eller airbnb första åtminstone två veckorna. Att få boende va väldigt enkelt, tänk på att alltid kolla på rummet i verkligheten o att inte betala något i förskott ( finns rätt mycket ful spel när de gäller hitta boende) men om du blir medlem i svenskar i London Facebook grupp är där massa som lägger ut att dem hyr ut rum varje dag.
          Jag fixade jobb från Sverige innan ja flyttade hit vilket va stor fördel, men mina vänner bokade bara en enkel o hade både jobb o boende inom ett par veckor. Men som sagt bli medlem i massa Facebook grupper, väldigt hjälpsamt .
          Klart Du ska flytta hit! Ångrar mig inte en sekund 🙂

      Skippa London Eye! Så jävla överskattat och dyrt som fan!

      Jag tycker själv om att gå marknader och skulle rekommendera att gå till the Borough market om ni vill äta, där fanns massa olika matstånd. Också Broadway market var fint. Där köpte vi med oss mat på ett cafe (L’eau à la bouche hade god mat) och satte oss vid the Regent’s canal, och gick sedan och tittade på husbåtar som fanns där. Columbia road flower market är också trevligt att gå runt i och ganska nära finns Spitalfields market. Kolla bara när de har öppet 🙂
      På kvällen kan man ju alltid gå på bio om inte annat, vi var till ett ställe i canary wharf där man kunde beställa mat och drinkar vilket var kul 🙂

      Musikaler!

    Jag har inte ens facebook ? men skulle jag välja en enda sak att behålla är det instagram, träffat många fina kompisar där!

    Drack du alkohol för att försöka glömma all skit (bokstavligen) du tvingats uppleva? Starkt av dig att ta dig ur det. Kram!

      Bokstavligen!!! Oh my… 🙂 🙂 🙂

    Jag använder inga sociala medier. Jag har tidigare haft konto på Facebook och Instagram. Facebook raderade jag för kanske tre år sedan och Instagram raderade jag nog för ca 1,5 år sedan. Jag har alltså inte bara raderat apparna, har även raderat mina konton.

    Anledningen till varför jag raderade mina konton var för att dagens sociala medier består av så mycket ”perfekt yta” och massor med svammel. Jag ville inte vara en del av det. Visst, jag kan sakna vissa diskussionsgrupper jag var med i på FB och köp & sälj, men det går ändå (brukar använda sambons FB för köp & sälj-ärenden).
    Jag hade även kvar massor med gamla klasskompisar från min skoltid, trots att jag passerat ”10 års jubileet”.. Under min skolgång mådde jag väldigt dåligt, flyttade hemifrån dagen efter studenten för att äntligen få börja om på ny kula. Av någon anledning har jag haft kvar ”kompisarna” från den tiden. Att då få ta bort kontot och den sista kvarvarande kontakten med mina ungdomsår var en befrielse!

    Hade jag varit tvungen att skaffa ett konto idag så hade jag nog ändå valt Facebook, mest för att underlätta vid köp & sälj, men även för att få tillgång till de diskussionsgrupper jag tidigare var med i.

    Har ännu inte raderat Fb men loggat ur för ganska länge sedan. Dels är det mest trams och dels stör jag på att vara så styrd av vad som visas för mig. I princip en åsiktsstyrning och övervakning samtidigt. Men jag vill se om
    Fb ändrar stretegi innan jag fattar beslut. Annars behåller jag insta. Roligt med foton och mycket trevligare överlag även om jag ogilllar reklamen.

    Allt blir ju vad man gör det till. Min fb består primärt av ett par hobbygrupper och min politiska filterbubbla plus att jag har avlägsen släkt i utlandet som jag annars inte skulle hålla kontakten med men med fb kommer vi ändå nära varandra i vardagen vilket är riktigt nice. Ungefär samma sak med insta. Ser inte direkt anledning att ta bort något konto men en begränsning av skärmtid överlag vore välbehövligt för mig!

      Det går ju att bara messinger ex

    Har kvar fb, insta, snap osv. Men har inga notiser på, vilket har underlättat mitt ”beroende”. Man blir inte lockad utan kollar av allt när jag har tid. ?

    Raderade min facebook 2013. En blandning av att jag sällan såg mina vänner IRL och hur facebook sparade information. Saknar inte facebook alls. Var dessutom ur jobbigt att radera kontot och ta bort allt, skulle aldrig orka igen. Kontot är ju kvar även om man raderar det, bara att logga in på nytt så finns allt kvar exakt som det var så satt och raderade allt inlägg för inlägg

      Som tur är går det att radera för gott nu.

        Tror du…

        Nä, du behöver ladda ner olika program som hjälper till att göra det jag gjorde själv. Alltså ta bort all din aktivitet. Och ärligt talat tror jag inte att det hjälper, alla mina inlägg ligger nog kvar någonstans ändå trots att jag raderade allt. Testa, radera ditt konto och logga in på nytt så märker du att allt är kvar

          Nej man kan ta bort det helt och hållet nu. Det finns två alternativ, 1. Den gamla versionen som ni pratar om, som egentligen betyder avaktivera ditt konto och om du sen loggar in igen finns allting kvar och du kan köra igång igen som inget hänt.
          2. Radera på riktigt. Facebook har med flit gjort detta alternativ svårt att hitta. Jag var tvungen att googla mig till en step-by-step manual för att lyckas. efter att man tar detta val har man en ångertid på två veckor. Loggar man tillbaka inom den tiden återställs allt igen. Om inte, då börjar Facebook att radera allt. De lovar att inom 6 månader ska allt bevis av din Facebookexsistens vara borta för all framtid.

          Jag skulle knappast bli förvånad om det visar sig att Facebook sparar din info iaf i någon Secret Facebook douchebag folder men för vanliga dödliga ska allt vara tillsynes borta iaf.

          GG hur gör man?

          Nu hittade jag visst själv. En snabb googling så gick det finemang! Tack ändå för att ni skrev att man kunde ta bort det istället för att inaktivera ??✌?

          No problem! ?

          Ifall någon annan också vill ta bort sitt konto permanent är det bara att trycka här:

          http://www.facebook.com/help/delete_account

          https://www.google.se/amp/s/m.wikihow.com/Permanently-Delete-a-Facebook-Account%3famp=1

          Nu när jag googlade läste jag i en nygjord artikel att ens privata konversationer inte är kopplade till ens konto (que? Facebook e så slimey) och därför kan finnas kvar även om man ”delete for good”
          Det suger ju. Mao är inte en total utplåning möjlig verkar det som 🙁

    Den enskilt största anledningen för att jag inte raderat min facebook är för att alla event läggs upp där och i princip ingen annanstans. Finns för många bra evenemang för att det skulle vara värt det 🙂

    Det var faktiskt ditt inlägg om att sluta med alkohol som fick mig att reflektera över mina egna alkoholvanor. Resultatet är nu att jag lever alkoholfritt sedan dess. (Har beroendebeteende i familjen). Tycker det är bra och viktigt att lyfta beroendeproblematik av alla dess slag så att människor får en stund till reflektion över sina egna mönster. Lätt att man bara ”kör på” i dagens pressade samhälle. Så tack för att du (och Elaine) lyfter detta viktiga ämne.

    Jag kan förstå stressen faktiskt. Det här att ständigt vara tillgänglig är nog det som stör mig mest. Minns när jag gick på högstadiet (ca 2007) och man precis började kunna köpa fria sms för en hundring. Fick typ ”hej vad gör du?”-sms från 20 pers om dagen och jag var så jävla stressad över att ständigt behöva svara på nånting (ojoj gud vilket problem att ha vänner tänker ni).

    Men det är lite samma sak nu men med en massa olika appar istället. Finns alltid nån kommentar att svara på, nån bild man borde se osv. Jag måste stänga av aviseringar för att palla. Hatar fortfarande sms, så till den milda grad att jag sagt åt folk att skriva på messenger istället för där kan jag välja när jag vill kolla. Svarar typ aldrig när det ringer.

      Tänk bara på att Facebook läser alla dina Messenger-konversationer och även en del sms.

        Äsch har inte så mycket spännande att dölja faktiskt. Inte ens uttråkade stackars fb-praktikanter lär ha nåt nöje i mina konversationer.

          De flesta har ju inte det, men används informationen av fel personer kan det bli jobbigt. Skulle vi hamna i en situation där vi inte kan lita på regeringen och polis skulle jag kasta mobil, dator, registrerade kollektivtrafiks kort och medlemskort etc på en gång. Mår nästan illa av hur mycket information och spår man egentligen lämnar efter sig överallt

      Hear hear! Jag gillar iofs mest när folk hör av sig på sms för då kan jag läsa och svara när jag vill (annars när folk ser att jag läst så blir jag stressad om jag inte har tid att svara där och då). Men värst är ju att nu kan man ha en konversation på sms, en på messenger, en på insta, en på snapchat och en på whats app med samma person ? nu händer det inte mig så ofta men har verkligen börjat fundera på att göra en ”Calle Schulman” och skaffa mig en telefon som det går att sms och ringa på, punkt.

    Jag har slopat Facebook. När grannen blev sur att jag inte kommenterade hennes bild på äggmackorna till frukost.? det blev bara för mycket. Prioriterar annat istället. Och saknar det inte. Nope.

      Haha! Den var bra! Klart du måste gilla grannens äggmackor! Nya tidens grannsamverkan ju!

      Jag var med på Facebook där i början men när folk jag bott i närheten av i evigheter och som jag aldrig haft något att göra med ville bli vänner så kände jag bara att neeeej – jag vill ha mitt liv ifred, vill någon bli vän med mig så kan ni ju hälsa på mig när vi stöter ihop först?

      Va? Hur tänker folk egentligen. Jag har knappt använt gilla-knappen. Med den logiken borde jag vara hatad av alla mina vänner och bekanta.

    För mig handlar det inte om specifikt socialamedier (har ej fb eller insta) utan att rent generellt att bli fast i telefonen. Blir jag sittandes med telefonen för länge blir jag typ apatisk och nästan likgiltig till allt runt omkring mig. Jag kan tex inte kika på telefonen på morgonen en helgdag för då vet jag att jag kommer bli fast och inte få någonting gjort. Men om jag kikar blir det som en ond cirkel att jag sitter där och tänker: ska bara kolla en sak till. Sen tickar klockan och då känner jag att jag lika gärna kan fortsätta stirra på telefonen för nu har jag ingen energi längre till att göra något. De gånger min telefon dött har varit de dagar/veckor jag fått sjukt mycket insperation och mycket gjort. Känt mig peppad! Sen när jag fått en ny mobil vill jag knappt använda den för jag vet att jag kommer bli fast i scrollandet och tappa lusten till att göra saker. Men givetvis så kommer dagen ändå alltid då jag ännu en gång fastnar i den. Jag blir verkligen helt tom i huvudet av att hålla på med telefonen.

    Många event lägger bara upp info via Facebook vilket jag tycker är skit, förut fanns iallafall badboll etc för oss gamla raverävar…

    Men brukar radera appen ibland men fortfarande ha kvar messenger pga kontakt med vissa personer går smidigast där.

    Jag är så stolt över att jag aldrig ens har tänkt tanken på att skaffa facebook? Instagram började jag med igen efter 4 års uppehåll, mest för att jag gillar att fota ”vardagen” och för att mina närmsta vänner ville följa mig då vi bor 40 mil ifrån varandra, men håller inte på och scrollar, även där har jag begränsat. Jag är en beroendemänniska och det vet jag om, så bäst jag håller mig till kaffet och mina cigg som jag inte lyckats sluta med för gott än!

      Jag har inte heller skaffat Facebook. Inte heller Instagram. Twitter var jag med i under typ en vecka, men tog sedan bort appen.
      Inget av dessa beslut handlar om något stort avståndstagande – utan mera om att jag har fullt upp med att leva i verkliga livet liksom. Och jag skulle nog bli stressad av hela grejen.
      Pinterest skulle jag inte vilja vara utan! Om nu det räknas som sociala medier?

    Sociala media är en sån liten del av mitt liv att det skulle ta mer energi att skrota det än att bara låta det vara. Jag öppnar instagram i typ 5 minuter på bussen för jag älskar att se mina vänners fina ansikten nån gång om dagen (och fokis fina bebis, jag erkänner…) och annars lägger jag upp någon bild en gång i månaden om jag tyckte jag såg extra söt ut. Jag har aldrig förstått hur folk alltid måste ha mobilen framme, trots att jag är ung och borde vara del av den generationen. Men jag har ändå empati för de som har svårt för det, man kan bli beroende av mycket olika saker och jag tror att alla beroende (om inte iaf de flesta) skadar en i längden. För mycket av något är aldrig bra, har jag hört.

    Testade Facebook för ett gäng år sedan men raderade det lika snabbt. Kändes som en fantasivärld där man tävlar om vem som överdriver bäst om hur perfekt ens liv är.

    För övrigt fattade jag aldrig grejen med statusar i stil med:
    XX har checkat in på sjukhuset.
    – Vad händer gumman?
    – Vill inte ta det här på fb.
    – Finns i chatten. *styrkekram*

    …what!?

      Hahahahah exakt!!

      Haha! Precis så!

      Haha! *checkar in på sjukhuset* *vill inte ta det på fb* *makes sense*

    Jag tog bort Facebook för 4 år sen nu ringer mina kompisar på födelsedagen o berättar saker ist för ”såg du på Facebook?”
    Tog bort skiten för de tog mer än energi än de gav..

    När folk ska skriva ”bokstavligen” utan att förstå innebörden… kära Anna, förklara gärna varför du la till bokstavligen i din text.

    Skulle jag bara få behålla en social media så vore det utan tvekan Twitter 🙂

    Jag är 24 och har varken Fb instagram eller nått annat. Instagram tyckte jag om ett tag men tröttnade fort och sen när DM kom tycker jag allt blev så förändrat. Fb tog jag bort pga jobbiga män som alltid skulle adda en och jag var i ett förhållande och pratade aldrig med mina vänner på Fb… bästa jag gjort är att ta bort allt det! Känner mig så privat, o otillgänglig för alla jag egentligen inte vill ha kontakt med. Men folk som precis lär känna mig blir alltid chockade(???) och typ vaaaa har inte du instagram med massa selfies o varför har du inte Fb blabla,,,, fördomar much. Tycker helt ärligt folk som lägger upp sina dumma statusar på Fb och fläker ut relations- och tarmproblem bara är patetiska… så skönt att vara borta från det. Sorry rant.

      Min syster, bland annat, skickar ofta långa redogörelser till mig angående hennes tarmtömningar (via sms)…
      Tips! Utbilda er aldrig till sjuksköterska. Ibland har man som en jäkla sambandscentral a la 1177 här hemma ?

        Hahaha ? Ni sjuksköterskor är aldrig lediga! Glad påsk iaf o hoppas du inte får massa ”redogörelser” ?

      Ja precis. För exakt alla beter sig så på Facebook. Såklart de gör….?‍♀️

    Jag har raderat min FB sedan fler år och har inaktiverat min IG – vill avsluta IG men har bilder där som jag inte sparat ngn annanstans….ngn som vet om man kan spara bilder från IG på annat sätt än skärmdumps?

      I nått moln…….

    Lite OT men på tal om fb… tycker födelsedagar är generellt jobbiga- alltså man förväntas dra ihop något slags firande för att fira en själv. Och jag trivs inte riktigt i den typen av strålkastarljus + tycker det är jobbigt och bli äldre. Såååå förra året tog jag bort när jag fyllde år på Facebook (då jag ändå bodde utomlands och ville inte att mina nya arbetskollegor skulle typ känna sig ”tvingade” att fira mig) vilket resulterade i att alla mina nära vänner glömde bort min födelsedag. Jag tänkte ju att är vi nära vänner så kommer man ihåg det ändå. Jag vet att dom älskar mig och bryr sig men blev ändå…ledsen. Ska jag låta det vara synligt detta år? Jag menar det kanske är bara jag som upplever pressen att ”man ska göra något” på sin födelsedag?

      Skulle tror att det är uppskattning från dina vänner du egentligen vill ha och inte specifikt födelsedagsfirande? Alltså att de visar att de tycket du är viktig för dem genom att komma ihåg din födelsedag (helt naturligt, vem vill inte). Det fina med det är att om de ger dig den uppskattning du behöver i andra fall så – födelsedagsfirande är bara ett påhitt. Finns inget som säger att det måste uppmärksammas varje år att du fortfarande lever. Om känner att det är viktigt att de uppmärksammar dig på din födelsedag – säg det till dem, går att linda in snyggt 🙂

        Ursäkta stavning/grammatik. Korrläsning var tydligen inte min grej idag

          Tack for svar! Och ja, så sant som du säger 🙂

      Var med om samma. Inte ens min allra närmaste vän kom ihåg mig när jag tog bort det. Det kändes lite absurt nästan.

        Ja det är ju svårt o inte bli ledsen då. Och ja, verkligen absurt. Lade du till datumet igen?

    Hon berättar på sociala medier att hon mår så pass dåligt över att sociala medier att hon måste uppsöka professionell hjälp.
    Förlåt men jag skrattade faktiskt ?

      ”Ingen kan vara eremit utan att ha folk runtomkring sig”…

    Inaktiverat både Instagram och Facebook sen några veckor tillbaka. Så skönt att vara offline. Jag bryr mig alldeles för lite om vad andra gör eller inte gör för att finns såna grejer intressant.

    -Håkan har checkat in på Liseberg
    -Anna är upprörd men kan inte berätta varför
    -Lisa fotar sin lunch och känner sig stolt över att inte äta för mycket fett

    Sååå spännande ?

    Jag har skrotat Facebook och använder endast instagram som social media. Blir så tröttpå allas delande utav ”roliga” klipp och helt hjärndöda tester som ”se vilken kändis du gillar”. Värst är det när en del utav mina sk vänner delar rasistisk propaganda från ej så källkritiska sajter.
    Nä det finns inte så mycket bra kvar med Facebook

      Exakt samma anledning för mig till varför jag tog bort Facebook. Dom enda som fortfarande la upp något var mina 50-åriga släktingar och gamla klasskamrater och annat lös folk som delade rasistiska artiklar och annat skit. Kände också att jag inte ville att framtida chefer skulle söka på mig och hitta fyllebilder från högstadiet ?

    Facebook är jag inget jättefan av , upplever nämligen att folk ska hålla på och läsa in massa skit i sånt man eventuellt skriver, ett klockrent exempel på skitfånig debatt var när min mans brors tjej började på allvar tjafsa med mig om att jag tyckte det var skönt med sommarvärmen. Hon började skriva emot att ; näää, värme är ju inget bra alls för hennes bebis mådde så dåligt. Jag svarade då: ”ehhh ok, men det kan jag förstå men för mig själv så älskar jag ändå värmen jag är ju ingen liten bebis.” Då blev det världens tjafs från henne att jag var så oförstående (?!!) Och att sommar FAKTISKT var jättejobbig. Sedan drog hon in andra i debatten och ja ba???????? alltså seriöst?? Och sådär upplever jag folk i stort på FB, ska hålla på och hugga på fan allt vad folk skriver. Numera postar jag enstaka bilder och resten ingen aktivitet

    Alltså facebook är ju tråkigaste någonsin. Använder endast för de grupper och chatter som skapas där av klasskamrater, för att hålla koll på skolrelaterade saker. Kan ju inte tvinga alla andra byta plattform liksom haha.

      Har upplevt inom studievärlden att det knappt accepteras att man inte har Facebook. Vid grupparbeten m.m är det tydligen givet att man ska använda Facebook men kommer du och säger att du inte har det och föreslår alternativa sätt att kommunicera på så blir du rejält dumförklarad. Trist tycker jag. Har folk t.ex ej hört talas om Whats app?

    Överväger det också starkt. Men är stundtals för nyfiken för att inte gå in på FB och uppdatera mig om vad som händer. Hur ska jag annars veta att min kusin jag aldrig talar med ska få barn, eller att paret x har gjort slut. Men fasen, ska jag behöva gå in på FB för att få veta sånt? Det som trots allt motiverar mig till att stänga ned skiten är det sjuka bekräftelsebehov som flödar där inne. Har en bekant som knappt hann komma till psyket innan hen hade ”checkat i ” där.

      *Checkat in

    Jag har alla möjliga appar och använder både FB, Insta etc. Men jag har aldrig förstått beroendet som många verkar ha? Min kollega kan verkligen inte hålla sig borta från sin telefon och klickar på knappar konstant vilket stör mig mer än vad det stör henne hahaha. Sen gnäller många av mina kollegor att deras batteri tar slut efter 2 timmar… ja, inte konstigt. Har också mina kusiner som är så beroende av sina telefoner att det är inte ens kul att umgås med dom längre, inte ens när vi sitter och äter så är telefonen framme.

    Jag kollar endast om jag fått ett sms, telefonsamtal eller om jag behöver använda telefonen på jobbet. Inte ens hemma använder jag min telefon eller när jag är med familj/vänner.

    Jag tog bort Facebook för ett år sen, saknar den inte alls. Hade inte använt den på flera år och tyckte verkligen den kändes helt onödig, la aldrig ut något själv och det var ändå mest reklam i flödet. Har insta för att följa nära vänner och familj men lägger aldrig upp själv, tog dock en paus i sex månader men var sen tillbaka. Stör mig dock på att det inte är kronologisk ordning. Älskar twitter dock!

    Jag har inte och har aldrig haft Facebook, är det något man måste gilla och kommentera är det när folk lägger upp otaliga inlägg på allt dom gör.

    Det känns bra att jag aldrig börja, då behöver jag inte må dåligt av att sluta?

    Jag skulle behålla instagram om jag var tvungen att välja 1. Har inga större problem att vara utan sociala medier när jag är hemma men veckorna på hotellet blir det en del ? pga tristessen.. ??‍♀️

    Har fb, insta och snap men har inga problem att låta bli dom tex när man umgås. Oftast är jag sist med att ta upp telefonen och då gör jag det för alla andra sitter å scrollar ? mobilspel däremot. Herregud blir totalt fast, och börjar dessutom lägga riktiga pengar på det. Försöker att aldrig ha spel på telefon men nu är jag fast i Coin master.

    Finns det nått inlägg som camcam skrivit om varför hon slutade dricka. Jag är uppvuxen i ett alkohlisthem och tänkt när jag läst om camcam o hennes förhållande o försvarande kring alkohol att hon var på väg eller redan där i missbruket. Bra jobbat att sluta. Har sett på nära håll hur svårt det kan va, tyvärr misslyckades dessa försöken i min familj.
    Men bra jobbat.

    Ta de vakert nu i helgen! Påskmust är oxå gott!

    Har folk på riktigt trott att det du gör i sociala medier är ”privat”?

    Jag har kvar både FB och IG. Just Facebook har i mitt tycke spelat ut sin roll. Jag har det kvar då jag är med i några grupper som jag gärna vill fortsätta följa, men interagerar knappt med vänner/bekanta där längre. Insta är rätt trevligt, gillar att skena iväg på diverse hashtags och bilder från Italien. 😉 Men jag skulle faktiskt inte sakna vare sig IG eller FB mer än några timmar, om jag raderade dem.
    Oavsett vad man gör på mobilen så anser jag det vara SÅ trist att allt ska upp på nätet!
    Gå på en fantastisk konsert tex. Hur många njuter av upplevelsen (som kanske är ett minne för livet)? ..och hur många slänger upp sina mobiler i luften och filmar istället – för att ”det här är för bra för att inte läggas ut”? Önskar mer närvaro i samhället, det är något jag försöker påminna mig själv om dagligen också.

    Jag har raderat facebook och har aldrig skaffat insta eller snap. Jag är totalt ointresserad av att hålla reda på vad andra gör och vill inte dela med mig av mitt eget liv.

    Jag har dumpat FB och rensat insta sen jag insåg vilken skev syn det gett mig på ”normala Svenssons”. Att vara 29 och försöka lära sig vuxenlivet som alla andra kan är svårt som det är, efter flera år i utanförskap. Jag pallar inte att få andras fejkade perfektion uppkört i ansiktet också, även om jag vet att det är just fejk blir jag tydligen för påverkad.

    Känner mig ärligt talat lättare i sinnet när jag slutade hänga på FB och lägger Inte massa tid på att läsa om exets brorsas tjejs svågers kläppen-resa eller vad tjejen jag träffade en gång på en utlandsresa för nio årsen har köpt till sin babyshower. (Ja, jag skulle kunnat resa vänner men perfekt-tramawt håller även mina vänner på med så skulle bli en tom Facebook Anyway) Och känner mig inte så jävla misslyckad hela tiden när jag inte längre följer såna på insta som påverkar mig negativt

    Inte haft någon sociala medier på över 4 år. Skaffade tillbaka Snapchat för några månader sen. Valde att ta bort det båda 2. 90% av min kontakt med folk försvann ju där och så också ? men SÅ värt det!

      Oj missa en mening. Skulle skriva att jag träffa min kille och då valde vi att ta bort sociala medier båda 2 ?

        Ok… lite konstigt?

          Att vi båda tog bort det? Njae. Var mest irriterande när dudes höll på skriva till mig och massa tjejer till honom och vi var nyförälskade och ville bara kapa allt gammalt skit så istället för att göra nya Facebooks osv tog vi bara bort det och så har vi inte ens tänkt på att skaffa tillbaka det, eftersom vi inte har någon användning av det

    Facebook loggar jag knappt in på längre men jag är vän med människor som jag träffat från alla världens hörn genom resor, studier och jobb så jag har svårt att radera detta. Om jag gör det skulle jag nog be om mail adress etc innan.

    En fråga till alla som tagit bort facebook och insta?! Hur känner ni nu efteråt?

    Jag är i valet och kvalet om jag ska ta bort FB och IG.. tänkt på det jättelänge men vågar (!) typ inte… Tänk om jag ångrar mig? Besvikelsen på mig själv att ta tillbaka det sen hade varit ännu värre än att ha det kvar från början..

    Ni som använde det ganska mycket tidigare och sen tog bort det – hur känns det nu?

      As. Gött. Gör det!

      Det bästa jag har gjort.

    Jag inaktiverade mitt facebook för lite över en månad sedan. Jag tröttnade på att FB tog upp mycket tid (för mycket) av mitt liv och att inget där var egentligen givande för min utveckling, Det var sällan man hade missat något om man inte besökt sidan på 1 dygn. I början hade jag faktiskt abstinens, vanans makt att slöscrolla när livet är tråkigt 🙂 Men nu känns det rätt skönt. Jag saknar dock vissa grupper jag var med i. Jag har kvar instagram för den känns mer privat.

    Jag inaktiverat både Facebook och Instagram. Visst i början var det jobbigt, i nån veckan eller så men nu mest skönt. Kommer nog att ta bort det helt på sikt. Det enda jag kan sakna med Facebook är eventen och några grupper. Har dock Messenger utifall att om nån skullle vilja skriva till mig men kollar bara nån gång i månaden.

    Instagram saknar jag inte alls, så tröttsamt med alla som skall tävla där med sina fejkade influencers-liv och selfies.

    Snapchat, Whatsup apparna har jag tagit bort helt ifrån telefonen. Känns också skönt!

    Twitter och LinkedIn är dom jag skulle behålla och dom jag har kvar.

    Twitter för att folk verkligen skriver mera och för att man kan hänga med där på ett annat sätt. Många där som inte har något annat social media konton på andra plattformar.

    LinkedIn bra för just jobb, studier business.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.