Jackie Ferm är arg som ett bi

Det jag inte förstår är hur Jackie både kan veta vilka personer som sjukvårdsrådgivningen pratar med och vad de pratar om?
Har hon själv arbetat med att svara i telefon på 1177 eller hon har tidigare varit en av dem som ringt ner dessa telefonlinjer?

Mycket märkligt…

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns dock en poäng i att andelen fyllerelaterade olyckor ökar kring storhelger och tar tid från vården.

   Fast sådana olyckor då brukar man väll åka till akuten. Själv ibland inte kommit fram. Måste vara jobbigt för oroliga föräldrar till barn. behövs fler som jobbar där och kan ta emot samtal.

    Håller helt med, tror faktiskt inte att den grupp hon syftar på hör till dom som ringer Vårdguiden i första hand, vet många yngre som inte ens vet vad 1177 är…
    Jag har själv ringt för råd vardag kontorstid och kan meddela att det inte är mycket bättre då…..
    Jag tror tyvärr skon klämmer någon annanstans, och den problematiken behöver absolut belysas!

  Det går ju inte snabbare heller för att man lägger på och ringer upp igen, då hamnar man ju längst bak i kön igen..

   Är det lång kö kan man inte vänta kvar utan samtalet bryts. Jag ringde själv ett tjugotal gånger inatt då mitt spädbarn hade andningssvårigheter. Tillslut kom vi fram så vi kunde vänta i telefonkö.. Försökte ringa direkt till barnakuten men de hänvisade bara oss till 1177.

    Har ditt barn andningssvårigheter så ska du åka direkt till akuten, skit i att ringa 1177!

    Åk till AKUTEN!

    Aprilskämt eller är du så dum på riktigt?

    Har någon andningssvårigheter, speciellt ett barn så tar man sig direkt till akuten, om man så måste cykla dit.

  Hon har blandat ihop 1177 med 112 verkar det som.
  Inte ringer man 1177 vid fyllebråk eller när man supit för mkt.

  Det är ofta lång kö dit och hon har knappast en aning om vad folk har för ärenden dit.
  Hon är en av många som aldrig tänker efter före utan riktar sin ilska mot helt fel saker och tar i så hon spricker.

  Blir bara pinsamt.

  Tror hon förväxlar 1177 med 112, dit kids ibland ringer för att jävlar/skämta/som prank. Tvivlar på att fulla människor/ungdomar sitter i telefonkö i 25 minuter för få höra en sköterska säga ”ta en Alvedon så blir det bra”.

  Lilla Polly Läckberg fyller 2 år idag, dock så verkar det inte betyda sådär jättemycket för hennes föräldrar. Igår på påskafton blev blev hon bortlämnad till förmån för att gå ut och äta med vänner då alla andra barnen hade annat för sig. Hon måste med andra ord ha vaknat upp hemma hos Christina Melin på sin födelsedag. Bilderna från firandet ser minst sagt torftiga ut. Så mycket inlägg och bilder om deras fantastiska familj men något skaver i ekvationen. På tal om ingenting antar jag.

  https://www.instagram.com/p/BhBvoyRn4vI/?hl=sv&taken-by=lackberg

   Deras firande för Polly på hennes födelsedag slår vårt firande av vår tvååring med hästlängder. Trots det har vi en glad, lycklig och trygg tjej här hemma. Knepigt.

    Tror din tjej har det mycket bättre och roligare iaf ❤️

   Följde länken och tittade på bilderna – tycker verkligen inte det ser torftigt ut. Jag ser en liten tjej som verkar nöjd, hon är omgiven av människor som verkar bry sig och tycka om henne, hennes tårta är utformad efter hennes favoritkaraktär och hon har öppnat presenter. Hon är två år, det ser ut som ett ganska lagom och väldigt mysigt firande för en sån liten 💗.

   Gick in och väntade mig typ polly framför en bytta big pack glass från Ica basic och noll presenter. Det där såg ju helt normalt ut?

   Vad menar du ser torftigt ut? Och varför skulle en tvååring ta skada av att vakna upp någon annanstans än hemma på sin födelsedag? (Tror ärligt talat de hade kunnat fira henne vilken dag som helst för övrigt, inte som att hon själv har koll på att det är just idag hon fyller)

    Jag känner en som vaknade upp på sin fyraårsdag hemma hos farmor och farfar iår.. jag tror att hon han bli mer firad där än vad hon hade hunnit bli en måndagsmorgonhemma 😉

   Fattar ärligt talat inte vad du menar? Tårta och släkten i 2 omgångar? Är det torftigt? För någon som fyller 2 år?

   Gick in och kollade på bilderna även jag men förstår inte överhuvudtaget vad du menar?

   Nja, jag är mer nyfiken på om kärleken är lika spirande som tidigare mellan hennes föräldrar. Tycker C har så nedlåtande ton mot Simon ofta.

   Men vad lider du av då? Hur kan man avsky någon så mycket att man letar fel på det här sättet?

   Ett barn kan bli passad hemma och vet du va?

   Men Polly verkar iaf få mer uppmärksamhet än de andra barnen.. Undrar varför hon alltid måste ha en sån trailer park- frisyr dock stackars flicka..

    Tycker du att det var en nödvändig kommentar? Du är medveten om att det är ett litet barn du pratar om?

    För att hon syns mer på IG då eller? Betyder det mer uppmärksamhet?! En tvååring kräver väl för övrigt alltid mer uppmärksamhet än en tonåring iaf… Tycker läckan verkar duktig på att se alla barnen och göra saker ensam med var och en… Och sist var det ju det ju fel att hon tog med de stora barnen och inte Polly på semester…. Folk blir aldrig nöjda känns det som!! Jag tycker dom verkar ha en väl sammanhållen familj!

     Förresten så är ju Polly det barn som bor hos dem hela tiden… Så inte konstigt om hon är mer med!

   Är du seriös ?? Vad är torftigt med det där firandet? Och vad spelar det för roll om hon inte vaknade upp hemma? 🙂 herregud vissa ska alltid hitta något att klaga på.

    Dom lämnar alltid bort henne..

     Haha är du allvarlig!?? Tycker du synd om ett barn som har släkt som älskar det och vill umgås med barnet och som mer än gärna sitter barnvakt??? Tyck synd om de barn som INTE har det i stället

     Jag har en lillasyster som är 18 år yngre än mig. Hon bor hos min pappa varannan vecka ( vi har alltså olika mammor ). Och hon brukar få sova hos mig minst en helgdag varannan pappa-helg ändå, för att jag och min lillasyster vill umgås. Gör det min pappa till en dålig förälder som ” lämnar bort ” sitt barn för ofta? Att ha släkt och vänner som älskar ens barn och gärna lånar dom är ingen självklarhet och absolut ingenting man borde få kritik för.

     Åh J, vad fint att ni kan ses så. Har också en mycket yngre lillasyster som nu är vuxen själv men när jag läste din kommentar började jag sakna perioden när hon var liten och jag hämtade henne på dagis ibland på fredagarna och hon sov över hos mig och min mamma i stan😊 vi har olika mammor men min mamma räknar min lillasyster som ett av henne barn också. Det går ingen nöd på barn som har många vuxna runt sig som älskar dom. Det kan fler barn behöva ❤

   För det första är det en tvååring. Och ingenting fel alls, ser ut som de flesta av våra släktkalas. Melin är säkert en del av hennes familj lika mycket som hennes barn är en del av Camillas. Sluta leta fel som inte finns, känns jättekonstigt att ens dra igång en diskussion om en tvåårings kalas. Så länge inte en tvååring får ett knivset i present. Då kan du reagera

   Ja, hon är nog precis lika traumatiserad av det som Salsan var när mamma och pappa flyttade på hennes födelsedag. Jag förstod aldrig varför de gjorde det men jag kan garantera att hon inte led det minsta av det.

   Hipp hurra för lilla Polly!!!

    Haha juste! Det var ju för att de sponsrade leksakerna hade blivit försenade på posten. 🙂 Ingenting hade du ju köpt själva. Så kan det gå.

   Såg torftigt ut? Tårta, presenter och vänner…. stackars Polly 😰
   Hade dom haft ett stort kalas hade det väl varit ”för mycket och så himla opersonligt”

   Neggo😘

   Jag undrar mer hur folk kan äta sån där sockerpasta tårta???!!! Blää

    Äter man själva sockerpastan? Eller grönt man bara ut själva tårtan…. Iofs när man ser vissa tårtprogram så ser inte innehållet alltid så spännande ut heller…

  Hon har kanske varit på akuten där man många gånger undrar varför en del sitter där. Svårt att döma efter utseende bara men nog hör man en del tveksamma symtom/sjukdomar när man sitter och väntar på anhöriga mm.

   Sitter ja inte har jag gjort det på akuten. Utan varit så dålig att jag direkt fått en liggbrits. Men förstår om många har svårt att bedömma om man ska åka akut. Jag åkt när jag haft traumasmärtor.

    Samma här! Visst har det suttit folk där då som inte ser så värst dåliga ut… Men det är ju inte så ofta det syns på utsidan hur ont tex man har…
    Och går man till akuten med något inte så akut lär man ju få sitta där mååånga timmar, då alla som är allvarligt sjuka går före!

     Urinvägsinfektion, ont i magen, ont i ryggen osv osv. På Ackis kan man bli sittandes ett dygn. Ta det lugnt och ring vc dagen efter. Även om de får vänta tar de upp personalens tid.

     Eller mens, diarré, bula, ont i magen. …*host*challlizz*host*

     Mens?! Sa du MENS??!!! 😂😂😂 Helt seriöst?!
     Okej, om en kvinna kommer in med plötsliga vaginala blödningar som INTE är mens så kan det ju vara befogat med akutbesök, men vanlig mens?! 😂

     Sist jag satt (satt= låg på golvet i fosterställning) på akuten för just uvi pissade jag blod. Så jo, ibland ska man gå till akuten för uvi.

     Tro mej har du njurstensanfall eller gallsten så bådde syns det på dej och hörs det gör vidrigt ont.

     En annan fick sitta i det allmänna väntrummet på förlossningen då jag inte såg ”särskillt smärtpåverkad ut” med tredje barnet, 1 timme senare var hon född. Så nog kan man sitta på akuten och ha ont, utan att det syns utanpå.

     Till anonym (18.22)

     Jag har åkt in för mens, inga konstiga vaginala blödningar utan mens. Mens som visserligen forsade och gav mig en blodförlust förutom smärtorna som fick hävas med starka smärtstillande men mens är inte alltid frid och fröjd och en halv dl blod i veckan utan kan ibland vara monstersmärtor och en kropp som inte kan stoppa blödningen själv. Så om någon åker in akut vid menstruation så tror jag att det i 9/10 fall finns befog för det genom t ex endometriossmärtor

    Håller med. Sist jag var på akuten, då med min sambo som visade sig ha brutit foten, så kom det in en kille med nageltrång (!!!) och vägrade gå när de bad honom boka tid på vårdcentralen istället. Folk är knäppa.

     Haha, en gång när jag var på akuten var det en man där som ville förnya sitt recept. Han blev jättearg när sköterskan sa att han skulle få vänta flera timmar, för läkaren var upptagen med sjuka patienter.

     Jag har suttit på akuten med världens hjärtklappning. Syntes inget på mig utan såg helt frisk ut men det var en stor lungpropp. Jag själv vet hur jobbet på akuten är pga sjuksköterska och ja, många är där utan att behöva vara där.

     Har du haft nageltrång? Tror det var min sambo du syftade på och han fick blodförgiftning av nageltrånget. Men en bruten fot var nog viktigare även i dina ögon.

     Anonymare: Jag tror nog det finns fler än din sambo som kommit in till akuten med nageltrång, och såvida ni inte befann er på akuten på Karolinska 14 oktober 2017 så är det nog inte samma person. Men hur skulle jag kunna veta huruvida ett nageltrång leder till blodförgiftning eller ej? Jag, och akutpersonalen, tyckte definitivt min sambos brutna fot var viktigast ja, jag tänker inte låtsas som något annat.

     Man kan inte riktigt se hur sjuk någon är, det utgår jag från att alla förstår. Suttit på akuten med brutet nyckelben i fyra timmar till exempel. Syntes inte på mig. Inte alla som kommer in blodiga och halvdöda. Sen är det ju en annan sak att folk använder akuten som ett sällskap, vilket borde vara saftiga böter på.

     Nageltrång går man till vårdcentralen med!
     Alla lata människor som använder akuten som nån slags vårdcentral.
     Akuten är till för akuta problem

     Vet ej datum. I höstas på KS vet jag iaf.
     Men att kalla folk knäppa för att man åker in med nageltrång är bara dumt.
     Blodförgiftning går före alla brutna ben. Man dör inte av det däremot kan man dö av blodförgiftning. Min sambo blev hemskicka med rådet att gå till vc. 7 timmar senare så är det ilfart med ambulans till sjukhus.

     Fast vad gäller nageltrång så är det infektion man söker för då, ett vanligt nageltrång leder oftast inte till sepsis. Kan vara värt att påpeka att din man hade infektion och inte bara ett nageltrång (som man såklart inte går till akuten med, om det inte är extremt infekterat).

     Haha jag älskar att två bb-kommentatorer möttes på KS utan att veta om det och det uppdagas här 😁

     Problemet med att ”skit” kommer till akuten är för att det tar 1,5 vecka att få tid på vårdcentralen.
     Ring våran vårdcentral 3 ggr, 2 ggr pga misstänkt fraktur/spricka, 1 gång pga allvarlig brännskada, båda ggr hänvisades jag till akuten direkt då dem inte hade tider.
     Även åkt in akut sent en kväll pga extrem smärta så behövde starkare smärtstillande bara.

     Om det fanns någon annanstans att åka kunde jag gjort det, men det finns ingen annanstans att åka.

     Jag var aldrig döende, satt snällt och väntade i väntrummet på min tur, det gjorde ont, men inte så att jag låg och grät på golvet liksom. Så för dem som satt bredvid såg jag väl mest trött och sliten ut, men inte så allvarligt sjuk ut, att jag inte kunde röra en kroppsdel utan att gråta av smärta var inget dem såg sålänge jag satt still 😉

     Svar till Emma: 1,5 vecka.. Då har du tur, jag väntar fortfarande på tiden jag bokade för 2 veckor sen. Den tidigaste tiden min VC hade var alltså 1 månad från det att jag ringde. Jag är inte akutdålig utan måste verkligen kolla upp min huvudvärk och nacke.

     Men det är liksom sjukt, 1 månads väntetid. Jag förstår varför vår närakut är överbelastad.

     M…. Du kan försöka gå via sjukgymnasten om du har ont i nacken!

   Har en tjejkompis som åkte in till akuten pga nackspärr. Blir så jävla irriterad över sånt. De skickade hem henne förstås.

    Hade en kompis som åkte in till akuten med sin son varje gång han var förkyld eller fick feber….. istället för att ge tex alvedon 😭🤐🔫

  Hon menar nog att folks dumheter och kriminella beteenden orsakar skador och därför har inte sjuksköterskan på 1177 tid att prata med henne. Vilket såklart inte har något med kriminalitet att göra alls, och med tanke på att hennes närstående är bland landets mest kända kriminella blir det extra konstigt. Hon om någon borde ju lätt kunna ta reda på varför människor begår brottsliga handlingar. Att det är kö på 1177 beror på att folk ringer om allt från sina ungars snoriga näsa, nageltrång och andra bagateller som kan och ska vänta tills vårdcentralen öppnar. Inte på rattfylleri, fylleslagsmål och rån, skador som uppkommer genom brott går rätt till sjukhusets akutmottagning med eskort av polisen och har inget med sjukvårdsupplysningen att göra. Jackie verkar tro att 112 är det samma som 1177.

   Fast det är till 1177 man ska ringa om sina ungars snoriga näsor, nageltrång etc. 1177 kan ge råd om egenvård och man ska ringa dem i första hand och i andra hand vårdcentralen om man inte från början vet att man behöver komma till vårdcentralen.

  Kissie ska också släppa bok!! 😂😂😂

  OT
  Kommer ni in på Kenzas blogg? För mig står det bara ”Error 521 Web server is down”.

   Inga problem för mig

   Kommer inte heller in🤷🏻‍♀️

  Har lördagsfeeling idag pga långhelg… Men kom på att det är söndag så det blir inget öppet spår I guess 😕

  Vad för karma? Man är full, söker efter hjälp och får det, sen händer det något mystiskt och det är karma? Please…

  Min mamma jobbar på 1177 och dom hade enorm pågång både igår och idag, mest ensamma människor som ringer och vill prata under högtiderna. Väldigt sorgligt 🙁

  …jobbar på en närakut och folk söker för precis minsta lilla skitgrej. ”Halsont i 2 dagar” ”feber sedan igår” ”hosta och förkyld i 3 dagar” precis allt detta görs bäst i att VILA bort. Inte ränna till akuten och ta upp tid för dem som är riktigt dåliga. Samma gäller alla som kontaktar 1177, helt normala förkylningsbesvär som folk alltså anser sig behöva söka vård för. Så jävla tröttsamt

   Jag har astma men ville inte belasta akutpersonalen när jag hostade halvt ihjäl mig förra lördagen. På måndagen visade det sig att jag hade en allvarlig lunginflammation samt brutna revben pga hostan. Nästa gång går jag till akuten när jag har hosta. *Normala förkylningsbesvär* som inte syns direkt på utsidan kunde ha dödat mig.

    Samma här! Har tänkt att ”äsch så allvarligt är det inte, har medicin hemma som lindrar 10 min iaf..”

    Tråkigt att läsa. Jag hade feber till och från i två veckor och mådde hemskt, blev fick höra av två läkare att ta en alvedon, hamnade på akuten efter ett Par dagar med hjärnhinneinflammation, kunde inte gå ut på två månader. Jag nonchalerade det och fattade inte hur allvarligt det var förrän jag läste på sen, men så är det. Folk nonchaleras varje dag och hamnar i tusen gånger värre situationer än vad jag gjorde vilket är tragiskt.

    Om du inte har normala förkylningsbesvär, vilket du bevisligen inte hade, behöver du inte ta åt dig.

   Vad du låter empatilös. Det kan ju vara förkylningar med feber. Inom vården ska man ha empati!!!

    Ens empati tar också slut någonstans! Jobbar också på en akutmottagning och ibland kan bara häpna över vissa patienters sökorsaker… Allt från ett dygns diarré, förkylningar till små sår som enbart behöver ett plåster.

     Nej empatin tar inte slut. Varför då. Så länge folk är dåliga finns empatin och värmen där.

    En med förkylning och feber ska inte uppsöka akuten. Punkt. Vila är vad man ska göra.

    Jisses, vad är det med folk nuförtiden?!

     Jag uppsökte akuten med feber. Vilket 1177 sa åt mig att göra, det var en söndagkväll och jag krampade. Låg med dropp halva natten eftersom jag inte fick i mig vätska pga en ond hals. Så jo, ibland kan man uppsöka akuten med feber.

    Alltså ursäkta men vad spelar det för roll om det är förkylning med feber eller inte?? Har du haft det 3 dagar är det Fortfarande inte ett fall för närakuten, utan som personen skrev innan – det vilas bort och behövs i dom flesta fall inte ens ätas antibiotika för.
    Jag har själv arbetat inom vården tio år. Och tro mig jag har empati,. Men trots man har empati finns det fortfarande väldigt många idioter som har blivit fel uppfostrade i vad närakut och akut är.

     Förlåt men vad är skillnad på akut och närakut? Aldrig hört om närakut förut nämnligen☺

     Folk som bryr sig om sin hälsa är idiotr? Kan hålla med om att det är överdrivet, men att kalla folk för idioter är snäppet värre.

     Vi har närakut i Uppsala, för att avlasta Ackis. Men man kan gå dit om man behöver hjälp på helger/kvällar när VC inte har öppet. Typ såhär: ”På Uppsala Närakut tar vi hand om enklare akuta skador och sjukdomar.
     På Ortopedakuten får du snabb hjälp när du misstänker skada i muskler, leder eller skelett. Mottagningarna arbetar på uppdrag av Landstinget i Uppsala. Högkostnadskort och frikort gäller.”

     Kan vara typ halsfluss. Fatta att många gammla inte själv orkar bedömma vad dom har. Människor är olika och en del har skräck att det är något farligt. Hypokondri.

    Vilket struntprat; vad har det med empati att göra?? Det är FAKTA att många söker för absolut harmlösa syntom. Vänd er till vårdcentralen i främsta fall och ni som varit rejält sjuka här men nonchalerats; vad tror ni det beror på? Jo för att folk söker fan hela tiden pga förkylningsbesvär; det blir som att ropa vargen; tillslut blir den som faktiskt verkligen behöver vård utan och riskerar att bli livshotande sjuk. Att folk inte kan tänka ett jävla steg längre gör man att tröttnar tillslut..hur empatisk man än är. Det här handlar också om att inte sprida runt smittor i onödan., finns dem som kommer till närakuten med magsjuka. Hur fan tänker man då? 😤🤬😡

     Men fatta att åttio och nittioåringar blir sämre än unga som har förkylning med risk för lunginflammation. Blir du inom vården arg på ordet empati?? Inte klokt. Usch.

     anonym: var har G skrivit om 80-90åringar? G pratar ju uppenbarligen om alla som söker akutvård i onödan, där ingår inte personer med lägre immunförsvar som blir väldigt sjuka av vanligen harmlösa sjukdomar.

     Kan inte alla ni som tar åt er så personligt här läsa om vad som faktiskt skrivits och inse att G pratar om folk som söker i onödan, vilket ni uppenbarligen inte gjort -.- Blir mörkrädd av bristen på läsförståelse…

   Eeh men 1177 ringer man ju till just för att rådfråga. Du kanske inte ska jobba inom vården om du har den attityden!

    Man kan sluta vara korkad också, avlastar både 1177 och resten av samhället.

     Man är ju väldigt korkad om man jobbar inom vården och är så nonchalant. Jag tkr inte heller man ska söka vård i första taget. Själv har jag ofta väntat för länge den gången jag fått njurbäckeninflammation för att jag inte sökte vård när det var uvi. Men det är så himla fel attityd. Har en kompis vars mamma sökte vård vid 7 tillfällen på akuten för ryggbesvär då vårdcentralen hänvisat henne dit,man ordinerade alvedon och sa att det var ngt hon inbillat sig, visade sig att det var cancer hon hade fått i hela ryggen.

     Så med den attityden tkr jag du ska byta yrke.

     Sanna du behöver inte oroa dig, jag jobbar inte inom vården😊

     Vilken tur!!

  Nu har ilskan från idioter som ringer 1177 gått över i ilska på dig bloggbevakningen!! 🙈🙉🙊
  Jackieferms instastory

   Ja, reagerar man så där på att man inte kommer fram till 1177 så förstår jag att hon reagerar så här när jag undrar hur hon kan veta vilka sjukvårdsupplysningen pratar med på kvällarna.
   Det måste vara energikrävande att gå runt och vara så där arg hela tiden…

  Edit by Cam.
  Den här kommentaren såg jag nu efter att Jackie uppmärksammat den.
  Osmakligt att skriva så om hennes lillebror! Faktiskt riktigt osmakligt!

  Här har Jackie helt rätt – den ska fan inte vara kvar här!

   Vad är osmakligt menar du? Jag skrev inget som helst osmakligt ? Hon skrev om att människor som på fyllan ringer in och är riktiga vider, jag skrev att det borde väl få hjälp oavsett även om skadan är självförvållat och att jackies bror har varit inblandad i en sån olycka , var inte han berättigad att ringa 112?jag skrev inget som helst elak, jag skrev tom att det var väldigt sorgligt och att han skulle vila i frid och att det måste vara jobbigt för Jackie .

   Jag menade inget illa, ber om ursäkt om hon tog det så vilket jag kansle borde ha förstått att det är svag punkt men jag menade bara att alla är väl värd samma hjälp vilket jag inte ansåg hon menade med sitt uttalande.

   Förlåt att jag var plump! Även om jag anser att jag inte skrev något som helst elakt så förstår jag att det inte var ok att nämna hennes bror. Förlåt för det, sorgen måste vara jävulsk 😢

  Jobbar på en jourcentral och det är helt galet vad folk söker sjukvården för!
  *fått feber samma dag
  *fotsvamp
  *”konstig flytning” från underlivet
  *träningsvärk
  *konstig prick efter ansiktsbehandling
  *förkylningar
  *magsjuka
  *influensa

  Man blir rätt så trött, jag förstår de som kommer in med urinvägsinfektion, jobbig hosta, stukningar, sår som behöver sutureras/limmas eller föräldrar som är oroliga för sina små barn.
  Men när det kommer in vuxna människor som fått feber tidigare under dagen eller folk med magsjuka blir man rätt less.
  I princip alla har tillgång till dator, telefon eller anhöriga och även jag själv kollar upp på vårdguiden när jag är sjuk.
  Man behöver inte söka sjukvård för minsta lilla grej, vila och vätska kommer man långt på! Och ja, jag kan verkligen känna empati med människor, men när riktigt sjuka personer blir drabbade för att ”Olle” har fått ont i halsen samma dag och klagar för att han har fått vänta i två timmar på att läkaren ska kolla på honom får man bita sig i tungan för att inte säga nåt dumt!

   Hänt mej. Jättedålig och akuten sa halsfluss. Åkte tillbaks nästa dag det var körtelfeber! Samma med att halva ansiktet hängde ner. Det var bältros i örat. Och jättesmärtor tredje gången dom så det är inget. Var stor njursten. Fjärde gången jättesmärtor det är inget. Fick åka igen var inflammerad gallblåsa full med stenar. Suck!!! Detta är inte ok. Lita på dej själv när du är dålig och stå på dej.

  Fast alltså! Jag jobbar som personlig assistent och ringer ofta 1177 i jobbet eftersom vi har vissa protokoll att följa när någon blir sjuk. Det är VÄLDIGT ofta som 1177 säger åt oss att åka in på akuten för bagateller. Jag har fått intrycket att dom alldeles för ofta skickar folk till akuten bara för att det är enklaste lösningen för dom.

   Tänker mig att de vill ha sin rygg fri också om det nu skulle visa sig att det där nageltrånget verkligen var en dödlig infektion.

   Jag tycker verkligen tvärsom. Ringde 1177 pga värkar, 11 dagar innan BF med första barnet. Blev bemött med ett nedlåtande skratt och ett: ”Det är förvärkar, du kommer ha det i 2 veckor, ta en alvedon och gå och lägg dig.” 2 timmar senare var min dotter född.

   Ringde 1177 pga missfall, satt på toaletten och blodet hade forsat ur mig i 3 timmar och det slutade aldrig, ringde dem och grät och bad dem få remiss till gynakuten. Fick ett: ”Man blöder lite när man får missfall, ta en alvedon, lägg dig och vila och försök smälta det.” 15 minuter senare tuppade jag av i hallen pga blodförlust, blev ilfart med ambulans till akuten och en helg på gynavdelning. Så 1177 ringer jag aldrig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *