Vad är det som tar så lång tid för Mogi?


Naw! Ytterligare en kommentar från någon av Mogis alla fiiiiina läsare! Ingrid, är det du? 😉

Nog för att jag uppskattar nitisk noggrannhet och förstår att man kan korrläsa ett inlägg både en, två och tretton gånger innan man publicerar det, om det på sin höjd rör sig om ett inlägg om dagen, men vad Mogi lägger mellan tre och sex timmar på övergår mitt förstånd.
Räknar hon in flygtiden?
Timmarna som hon och ”Mon Amour” lägger på att sprätta omkring inne på diverse museum för att ta avslappnade bilder?
Den eventuella tid det tog att – via email – försöka få gratis inträde?
Är det den engelska översättningen som ställer till det för Moggan?
Skriver hon med armbågarna?
Tar hon analoga bilder som hon sedan behöver framkalla, instängd i en mörk garderob för att sedan skanna in?
Är hon extremt ostrukturerad och ineffektiv?
Inlägget innehåller 7(!) rader text och lite bilder på olika tak. VAD är det som tar mellan tre och sex timmar?
Jag förstår helt enkelt inte…

Det här inlägget där jag utbildar David Hallenuis i hur man blir en influencer tog mig ungefär två timmar att skapa och då ingick det att både komma på och skriva texten samt leta fram passande bilder och sätta ihop collage.
Vad jag skulle gjort i ytterligare fyra timmar vet jag inte…

Är det någon av er som sitter på gåtans lösning?
Enlighten me, please!

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bilderna är dessutom riktigt tråkiga, inget som man inte sett förut liksom. Hon är säkerligen dukitg på de hon gör, men bilderna saknar helt själ

    Tror bara att Mogi insett att hon får fler besökare av att ”provocera” på det här sättet, och att hon blir uppmärksammad här, vilket leder till ännu fler klick.. ?

      Jag tror det handlar om att Mogi har börjat läsa bloggbevakning. Häromdagen skrev vi att enbart seriösa influecncers lägger ner Mycket tid på sin blogg och det märks tydligt att de är bättre. Antar hon vill verka vara en duktig influenser

    Det måste ju vara inklusive fotografering osv. Det står ju att det tar så lång tid att ”skapa”, inte ”skriva”, så antagligen menar hon allt som ingår runtom. Hur mycket tid hon måste lägga på bloggen helt enkelt.

    Älskade för övrigt inlägget om Influence-guiden, hade inte sett det innan ?

      Vad roligt!
      Jag funderar på att skapa upp det i videoformat också nu när jag lärt mig grunderna i iMovie.
      Det kommer kanske inte blir någon prestation värd en Oscar men övning ger färdighet! 🙂

    Gabjoss har glömt gnistskydd i nybyggda huset. Eller är det vanligt att man lägger in det sen? På golvet framför kaminen tänkte jag.

      ??????

      Behövs inte på den typen av kamin – den är inte helt riktig. Min mamma har en likadan.

        Hur då inte helt riktig? Hon har ju skrivit En massa om hur dom ska elda och myyyyyyyyyysa.

        Eh jo… Vi har exakt samma kamin. Jag hade då fasen inte eldat i den utan gnistskydd. Vänta tills hon ska fylla på/tömma, så lär Fröken fruktfat ändra åsikt…

      Hon ska väl ändå bara visa upp den på instagram och då är det väl finast utan 🙂

      Det går att lägga in efteråt, och hon har även skrivit att de ska läggas in.

      Man kan lägga in efter men dom flesta fixar det direkt, varför vänta till efter. Gnistskydd ska det vara och kaminen provtryckt av sotare för godkännande innan den får tas i bruk oavsett kamin som man eldar i. Så jag misstänker att tex gnistskyddet är något som kanske rättas till efter besiktningen dom hade igår. Sen bara hoppas dom provtrycker med först innan dom börjar elda när dom flyttat in.

    ”Skriver hon med armbågarna?” Tack för dagens skratt! Fick hejda mig på kontoret för att inte själv prova att skriva med armbågarna… ? ?

      Du måste vässa dem först så du inte slår ned för många tangenter samtidigt 🙂

        Hahaha, tack för tipset! 😉

    Skulle vara intressant att höra från ngt av hotellen/restaurangerna hon besökt. Hur la hon fram det förmodade gratisätandet? Hur presterar hon sig?

      BEA ❤️❤️❤️

      Alltså Beatrice… ?????

        Fatta vilken mindfuck för Mogi om vi börjar skriva kommentarer från beatricemakeupartist

    Härligt att du äntligen bevakar Mogi (har ju efterfrågat det tidigare, men du har bara svarat att hon är ointressant) Alla hennes egenskrivna kommentarer är nog det mest underhållande i bloggvärlden just nu ?

    Oj 3-6 timmar låter länge men då menar hon nog inklusive fotografering och bildredigering kanske, väldigt fina bilder har hon på sin blogg och välskrivna inlägg faktiskt. Men typ alla bloggare el inlfuencers påstår väl att de lägger ner sååå många timmar på blogg och instainlägg och de jobbar ju sååå hårt och mycket mer än alla andra.

      Mogi retuscherar bilderna på sig själv och även Mon Amour något enormt! Det tar säkert tid, hon ändrar sig själv till någon annan, i ansiktet. Jag har sett henne, så jag vet.
      Och jag tycker att sättet hon poserar på bild är ofta på 3-åringens nivå. Hon håller så ofta i klänningen, precis som ett barn.

    Tjänar hon ens pengar på sin blogg? 🙂

      Nej, hon går back varje år. Just den biten är väldigt enkel att kolla upp. Det enda kapitalet som kommer in är pengar pappan skjuter in i företaget, typ.

    6 (!!) timmar – jag föreställer mig Mogi med en diktafon och Månamoor som för anteckningar. Sen snurrar de vinglas och korrläser högt tillsammans ?

      Appapp! The love of my life om jag får be ?

      Månamoor!! Haha, perfekt ord! 🙂

        Kan inte låta bli att få upp en bild i huvudet på tex att min make skulle få samtal av mig i närvaro av sina kollegor ”Vänta grabbar, måste svara, Mon Amour ringer”, packa upp matlådan på jobbet ”Det packade Mon Amour ihop i en Siabox igår”, eller inför grabb/ölkvällen ” Ska bara kolla om med Mon Amour om det funkar”, Facebook profilfoto ”taget av Mon Amour”… ?
        Vuxna människor alltså… ?
        Jag både roas, fascineras och chockeras.

    Redigera bilder tar säkert lång tid, i synnerhet om man inte är jätteduktig på det kan jag tänka mig. Översätta texter till engelska hade också tagit mig lång tid…

    Bara jag som tycker denna blogg har blivit sämre sen flytten från Nöjesguiden?

      Ja.

      Nä, det var någon som skrev en liknande kommentar för några dagar sedan, så ni är definitivt två stycken som tycker det.
      Så vida det inte var du som lämnade även den kommentaren, för i så fall så är det fortfarande bara du. 😉

      Skämt åsido.
      Vad är det du tycker blivit sämre?

        Haha jag tycker den blivit bättre! Roligare och uppdateras oftare. Lättsamma och humoristiska inlägg blandas med djupare inlägg. Alla har vi olika smak

        Men fortfarande får vi inte veta varför du inte får/kan/har skrivit om Nellie!

          Eh det var typ det första hon skrev när hon flyttat!

          Hon har ju skrivit om de! Att Nellies crew ”hotade” de på Ng.

          Jo, ett av första inläggen. Aram (psyket) kände till NG ägare och bad om att det inte fick skrivas om Nellie, så det fick Cam inte.

            ”Bad” är nog inte riktigt korrekt ord här… =)

    Kanske hon lägger ett par timmar på att planera kommentarerna också.

      Hahaha!

    På Mon Amours linkedin står det att han var brand manager för Mogis blogg:

    ”The largest high-end blog in Scandinavia within lifestyle for fashion, food & travel (www.afashionistasguide.com). Launched the blog international: strategy, brand position, coordinating and international relationship builder.”

    Rätt imponerande ändå, med tanke på hennes lilla luftslott.

      HAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA JAG DÖÖÖR

      Vilket djävulskt storhetsvansinne. Orkar inte mer. Mogi, Mon amour, you are killing me

      Här var han tydligen en ”super-entreprenör” som endast har lyckats med alla sina projekt: http://afashionistasguide.com/getting-to-know-johan/

      Lite kul att läsa hur han skriver om sig själv i hennes blogg. Tycker att det hela skriker ”skryt, skryt, skryt”, när sanningen egentligen är långt ifrån. Båda verkar ha lågt självförtroende, som de tror blir bättre av att leva i ett luftslott, för pengar som de inte ens har.

        Hahaha alltså jag DÖR. Det är ju så vansinnigt uppenbart att det är hon som formulerat alla frågor!

        På frågan om när han visste att Malin var den rätte.. Varfööör beskriver han hur hon var klädd i ryska vandringsboots och cashmermjukisar när de besteg ett fjäll? Han lyckas få in det där med cashmere två ggr i frågestunden förresten. Är cashmere hans fetisch?

          För att han skulle väl släppa en vodka från rymden då, behövde väl en kosmonaut eller något i rymdboots för promotion? ?
          Har någon sett/hört något om denna rymdvodka btw?

            Det där med Rymdvodka blev inget, konkade, tror jag. Det tog slut för några år sedan, blev aldrig något stort. Så Mogi kan väl inte säga att Mon amours karriär var spikrak. Han har läst på Lund, men tror inte han har någon examen, det var ju väldigt blandade studier. Nu kan man undra hur mycket han har ledigt från jobbet, han verkar vara med på resorna så ofta. Han kanske inte jobbar heltid…

        ” Jag undrar om du känner press på att behöva ge Malin fina presenter eftersom hon är så exklusiv, känner du att du måste ha “vissa” märken på dig för att göra henne nöjd? Kan du vara dig själv och hade hon accepterat/gillat dig om du inte var den du är? Om du var en vanlig kille från förorten?”

        Fråga från mogi till mon Amor skrivet som om den inte var ställd av mogi. Sista stycket också –
        ”Om du var en vanlig kille från förorten?” ”

        Alltså… va?

        Tyckte det var gulligt att han insåg att Malin var den rätte när de besteg ett fjäll i Åre, men vaarföör måste han flika in att hon hade på sig ryska vinterboots och cashmeremjukisar? Han nämner hennes cashmermjukisar i en annan fråga också, haha alltså what

        Motsäger han inte sig själv i svaren på fråga ett och fråga tre? ??

        Förlåt men guuuuuud vilka tråkiga svar, det är ju bara svar som ska få de båda att framstå som helt fantastiska men samtidigt ödmjuka..

        Konstigt svar på fråga nio, kändes som om han försökte använda ett språk han inte behärskar. Tycker för övrigt att hans klädstil skriker ” liten pojke som försöker klä sig som en vuxen”, tänker på det när jag ser honom i bloggen.

      Kan fortfarande inte fatta att hon kallar sig för Fashionista och att bloggen skulle innehålla fashion. Det enda som talar för det är att hon har kläder på sig (om hon inte har hotellets morgonrock) och då är jag ungefär lika mycket fashionista på min tråkiga Instagram för att jag också har kläder på mig. Då är min Instagram en Fashion-Instagram.

        Nu har jag inte läst Mogi på åratal för hon är görtrist, men förr brukade hon lägga upp outfitbilder iaf. Fruktansvärt tantiga men ändå outfitbilder. Det kanske var då hon döpte bloggen?

      Då vet vi att han är dålig på sitt jobb också…

        Oh I am having a field day with this.

        Så himla fint att en av Mogis tre absolut bästa egenskaper är att hon är affärsinriktad (skulle hellre dö än att det skulle vara en av de tre bästa sakerna i min personlighet. Kan räkna upp hundra jag gärna är hellre än affärsriktad. Affärsinriktad kan ju vara bra. Och nog fan skulle jag säga att Mogi är affärsinriktad. Jag menar det bara inte positivt. Men när det är en av topp tre bästa adjektiv att beskriva någon.. Ja. Låter som nåt man kan säga om Blondinbellas personlighet. Fortfarande inte på ett positivt sätt.) OCH att bland de tre kvalitéer han gillar bäst hos henne är att hon är affärsinriktad. Damn, that boy has been dreaming of att hitta någon affärsinriktad all his life. Jag tror han menar att han gillar att hon är ambitiös? Eller schysst med de gratis hotellnätter hon lyckas kräma ur folk med köpa Instagramföljare och påhittade kommenterar. Kalla det fult – men man kan inte neka till att hon är affärsinriktad i alla fall.

        ”Ville redan i 12 års ålder tjäna egna pengar” Ja till skillnad från alla andra 12-åringar som inte vill ha egna pengar. Jag sålde armband och saft. Att han ville tjäna pengar ”redan” i 12 års ålder är möjligtvis nåt en journalist skulle kunna skriva. Att vinkla det för att framställa och beskriva sig själv som ambitiös är bara så avtändande att jag trillar ur soffan.

        Älskar också hur någon (beatrice? ?) undrar om han känner press över att ge henne presenter när hon ”är så exklusiv”, och om han tror hon hade gillat honom om han bara var en ”vanlig kille från förorten”. Så förvirrad. Är hon Beyonce så att det nästan, nästan är rimligt att fråga om det är möjligt att hon kan tänka sig en vanlig kille från förorten? Och är Johan mycket bättre än en kille från förorten för att han kommer från Gislövs läge, ett ställe som är en del av centrala Trelleborg (invånarantal: 29316)

        Han är duktig på att skryta om sig själv. De passar verkligen perfekt. Det tycker jag. Konstigt att efter det här stora intresset med de ingående, detaljrika frågorna som läsarna hade sån koll på och med så positiv attityd i så har ingen, INTE ENS BEATRICEMAKEUPARTIST kommenterat inlägget. Ingen skrev hur fantastiskt kul det var att träffa exklusiva Mogis entreprenörpojkvän som hon träffade i december på V.

          Trodde han var från Anderslöv?

            Haha är han från anderslöv?

          Jag tyckte också att det var otroligt märkligt att hennes bästa sidor är ”affärsinriktad” (med mera), man kan vara affärsinriktad, men konkar alla era bolag eller går i minus år efter år, är man kanske inte så framgångsrik som företagare.

          Till en annan sak: Sättet han beskriver sig själv och Mogi på. Mycket märkligt. Han får det verkligen att låta som att hon är världens största bloggare. Hans vän hade tydligen ringt honom och frågat om han dejtade ”Mogi!” – och då insåg han helt plötsligt huur stor hans Amourette (Mogi) var i bloggvärlden.

          Nu försvarar jag inte Mogi på nåt sätt, men det är väl skillnad på hur man beskriver sig i ett affärssammanhang jämfört med ett privat sammanhang, och bloggen är ju hennes jobb så det är klart att hon väljer den typen av egenskaper. När jag blir intervjuad för ett jobb och ska svara på vad mina tre egenskaper är så väljer jag ju det som passar för jobbet. Stresstålig. Teamplayer. Ni vet. Ni har varit där nån gång. Men om jag blir tillfrågad privat väljer jag ju andra kvalitéer. Det betyder inte att jag ljuger. Bara att jag anpassar svaret efter vem som frågar.

          Samma sak om min man skulle bli tillfrågad att säga mina bästa egenskaper, hoppas jag att han inte väljer kramgo till en potentiell arbetsgivare.

            Jo, det hoppas jag! ?? Skulle vilja se intervjuarens reaktion…

      Åh jisses. Vilken karriär han gjort alltså!
      Apropos influencer-männen så har Elin Johansson skrivit ett glödande positivt inlägg om en städfirma som hon anlitat för att dammsuga den influenciska platsbyggda bokhyllan, hon glömde dock nämna att hennes kille har en chefsposition i bolaget. Hon påstår att hon testat fem olika firmor och ingen städade så bra som hans. Det är visserligen reklammärkt med metros pyttelilla banner, men rekommendationen känns allt annat än trovärdig. Slår vad om att de andra med samma platsbyggda bokhylla nu ser sig vara i behov av samma städhjälp! Influencers är lite som när man var 7 år och ville ha exakt samma kläder, frisyr och leksaker som sina kompisar.

    Vet inte vad som är bäst. Hur många timmar det tar att skapa ett inlägg, eller att man tar sig själv på så stort allvar att man kallar det för en skapelse.

    Ta bilder, redigera dem, lägga upp inlägget, skriva kommentarer på inlägget, svara på sina egna kommentarer, komma på konstiga teorier om ”tekniskt strul” osv. Kan nog ta en halvdag eller så!

    Har nog aldrig kritiserat ladydahmer, men hennes inlägg om smink fick mig att haja till. Hon, vad jag förstår, vill få all typ av sminkning till något normativt, även special effect- sminkningar etc.

      Vet inte om hon skrivit om det på instagram då jag inte följer henne där, men i inlägget på hennes blogg pratar hon väl inte om special effects? Eller så tolkar vi hennes text på olika sätt bara. Förstår inte heller vad du menar med att hon vill få all sminkning till något normativt. Inlägget handlar ju om motsägelsen i att tala om för barn att man är fin utan smink samtidigt som man själv sminkar sig. Samma som att säga till ett barn att alla kroppar duger samtidigt som man sitter och suger i sig en nutrilett-shake ungefär.

        Läste kommentarer på Instagram där hon la upp något liknande.

          Aha ok? då förstår jag att det inte fick ihop med sminkinlägget på bloggen

            Från Instagram: hur kommer det sig, om smink nu är så jävla ”roligt och kreativt”, att precis alla sminkar sig normativt och attraktivt och för att se ”fräschare” (snyggare) ut? Vem försöker vi lura? Oss själva eller omgivningen?

            När hon fick flera exempel, länkar o.d. Som nu är borta.

    Föreställer mig att hon skriver inläggen med ett enda finger, ”pekfingervalsen” så som vissa äldre gör. Då tar det ett tag. 🙂

    Var tvungen att gå in på hennes blogg och se om jag kunde känna igen henne… vem är hon? ?? Har aldrig hört talas om henne och anser mig ändå vara rätt insatt bland bloggare sen många år tillbaka.
    Nån som kan ge en snabbförklaring vem och vad hon gjort? ?
    Och hur kan jag ha missat henne?

      Jag har inte heller någon aning om vem det är, bara läst om henne här så du är inte ensam ?

      Med tanke på att hennes blogg är så pass liten att hon måste skriva sina egna kommentarer och köpa sina följare på Instagram så är du nog inte ensam om att inte veta vem hon är. ? (Enda anledningen till att jag vet vem hon är är att bloggkommentatorerena skrev en del om henne förut.)

    Jag tänker mig att hennes standardpose (när hon håller i klänningen och drar ut den) tar många bilder att få till. Hon måste ju få till att hon är en fashionista, inte en 7-åring (det är iaf det jag tänker på när jag ser den posen). Sen är det ju för att hon ska kunna planera vilka egenskrivna kommentarer hon ska ha till bilden. Ett urval sen tidigare:

    ”Åh så fint!”
    ”Men guuuuud vilken lyx! :)”
    ”Yumyum! :)”
    ”Åh vilken fin kappa du har! :)”

    Bubblare:
    ”Åh vad du inspirerar mig till att också snylta på hotell och restauranger! :)”

      Åh den posen! Inte tänkt på det innan! IT CAN’T BE UNSEEN

    Nu vet jag hur det känns att vara bloggare. Fick gratis trosskydd i brevlådan vilken känsla. Undrar vad nästa gåva blir.?

      SMYGREKLAAAAAM!!!

    Jaa du är så himla dutti som gör det så fort! Fast det är ju inte så sött att håna någon annan som inte är lika dutti som dig.

      Hej Johan!

        Vem är johan?

      Fast att skriva ”dutti” är riktigt sött… Det ska jag börja med. =)

        Haha jag älskar också ordet dutti!! Vattenpuss och daggmask är också med på min söta-ord-lista.

          Vattenpuss är mitt nya favoritord ?
          Har ordet en speciell betydelse eller kan en ta lite från egen uppfattning, typ en puss i regnet eller under vatten?

            Jag tror det betyder vattenpöl.

    Finns det en ända bild där Mogi har munnen stängd?

      Haha, jag har funderat på samma sak. Scrollade jättelångt bak i hennes blogg en gång för att se om jag kunde hitta nån där hon har stängd mun, men vill minnas att jag fick ge upp.

      Det är hon och Sofi Fahrman….

    Jag driver en reseblogg och det kan lätt ta 3-4-5 timmar att skriva ett inlägg…. dels ska man skriva själva inlägget och formulera sig bra, dels ska alla bilder förberedas, ha rätt storlek, sen ska man fläta in bilderna på ett snyggt sätt, kanske länka till gammalt inlägg, formulera om sig, korrläsa, formulera om igen, sen göra SEO i form av lägga in sökord, skriva metatitle etc. och sen ska man marknadsföra inlägget på sociala medier – göra inlägg om det o.s.v. Har aldrig ens läst mogis blogg så ingen aning om vad hon gör men så ser det ut för mig 🙂

      Jag tror inte det är tiden i sig som folk ifrågasätter. Jag tror det är tiden _i kombination med_ innehållet som gör det så svårbegripligt.

    Klart det tar 6 timmar för ett inlägg!! Hon ska ju både kommentera alla inlägg + svara på dem!

    Ägnade min lunchrast idag åt att kolla runt inne hos Mogi och förundras ännu mer över vad hon lever i för värld! Ta bara denna videon! Humor på hög nivå om det skulle vara en parodi – men den är gjord på fullt allvar!
    http://afashionistasguide.com/?s=Made+by+Sweden

    Ta fram skämskudden, gott folk!!!

      Pinsam deluxe

      Spottade i ren chock ut en klunk vin direkt på min man, uppskattades ej. Herre guuuud! ?

        Haha!! Synd om din man, men tack för gapflabbet!!

      Vad fan tittade jag just på?

        Smärtsamt…

      Drömmer jag eller har jag druckit för mycket vin? Vad konstig haka hon har och vad ville hon säga med denna videon? ?

    Jag skrattade nyss men det utbyttes sedan till lite… Jag vet inte. Denna människa måste ju ha världens sämsta självförtroende. I andra fall är hon bara en snyltare. Kan inte låta bli att tycka lite synd om henne, det är så otroligt tragiskt.

    Jag skriver en true crime-blogg tillsammans med två andra personer och för mig tar det ofta tre-sex timmar att skriva ett inlägg pga all research jag måste göra. Tvivlar dock på att Mogis research-game är så starkt…?

      Meh, nu med korrekt webadress i namnet… *länkningsgame not strong*

    Hon ser ju galet tantig ut.. Lite som gossen är ute på cityweekend med sin mamma, och han har på sig bästatste konfirmations-sviden så mamsen blir stolt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.