Möt Schnapps!

I slutet av januari blev Hannah Graafs lilla vovve Stig påkörd så illa att han var tvungen att avlivas och Hannah var helt förstörd över det – så klart.
Nu berättar hon på bloggen att hennes man köpt en ny hund – en stor Schnauzer vid namn Schnapps.

Jag har dock varit lite barnslig och sett honom som Peters hund och inte kunnat ta honom till mig.
Gav nog igen lite för Stig.
Peter överraskade oss med Schnapps och han välkomnades av alla utom mig…
… men nu gillar jag honom mycket och har svalt min stolthet och tagit honom till mig.
Han är så mysig.
Peter älskar stora hundar men jag är mer för Stig-storleken. Har därför inte gett upp på en liten rackare.
Har man en kan man lika väl ha två 🙂
Kanske en mini-Schnapps.//Hannah

Jag förstår att det kan vara extra jobbigt att få ett nytt husdjur som påminner om ett man haft tidigare.
När THK drar till Nangijala så kommer jag nog inte vilja ha en ny, hårlös, svart katt med stor påse på magen – som om han skulle vara enkel att ersätta… Han är lite av en ”one of a kind” men ni hajjar.

Hoppas den här svarta vovven blir en riktigt bra tillskott till familjen!
Kanske kan Schnapps och Dragomir bli BFFs och vakta egendom tillsammans. =)

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oj. En Riesen! Hoppas mannen är intresserad av att jobba med en intensiv Brukshund.

  Lite oroande med dessa sk influencers som skaffar stora arbetande Brukshundar och sen typ bara ”har” dem….. Om nu så är fallet. Men vad vet jag? Nada. Jag är bara oroad…..

  Svara

  Bara att Dragomir bor i Sverige och Schnapps i Spanien.

  Svara

   Aha. Detta förklarar stackelhalsbandet. I Spanien är det nog tillåtet. Sh*t.

   Svara

   Det förklarar stacklet isåfall….. Usch.

   Svara

   Ok! Det förklarar isåfall stacklet… Inte försvarar, OBS, men förklarar…..

   Svara

    Oj, jistanes – mina kommentarer syntes inte först så jag skrev nya… F´låt…!!!

    Svara

    Vad förklarar det nu igen, jag förstod inte första gången?

    😉

    Svara

  Och nu blev jag ännu mer oroad – har hunden stackel på????? Jag är inte säker men nog sjutton liknar halsbandet ett stackel. Jag hoppas jag har fel. Har jag rätt är det så enkelt som att stackel är olagligt i Sverige OCH visar dessutom att man inte fixar en stor stark hund utan tar till olagliga ”hjälpmedel”. Men jag kan ha fel, det ser bara väldigt mycket ut som ett stackel.

  Svara

   olagligt i sverige ja, dom bor väl i spanien?

   Svara

    Som svensk hoppas jag att man ändå har med sig svenska insikter och ett svenskt tänk……. Inte omedelbart anammar lokala grejer bara för att de är lagliga där. När man förhoppningsvis vet bättre. En Riesen är en väldigt arbetsvillig och förig hund, som vill och behöver tränas, på ett positivt och bra sätt! Inte kontrolleras med plågsamma redskap.

    Svara

     Ja, det är väl lov att slå sina barn där också om man nu ’ska ta seden dit man kommer’…

     Svara

     Klart man kan tycka, men du följer ju inte svenska lagar när du inte är i Sverige så vad som är lagligt och inte i Sverige är ointressant

     Svara

   Stackel är än så länge bara förbjudet i vissa delar av Spanien så vitt jag vet. (i Madrid där jag bor får man böta upp till 3000 euros) Men vare sig det är lagligt eller ej är det enligt min mening förkastligt att använda denna typ av halsband på hundar.

   Svara

  Du har taggat Magdalena Graaf men inlägget handlar om Hannah Graaf 🙂

  Svara

  kan ju tycka att ett hundköp är en familjeangelägenhet…inget man bara överraskar med.

  Svara

   Min man gjorde det, gav mig en valp i julklapp. Älskar hunden, är fortfarande lite irriterad på maken haha

   Svara

    Det är ju verkligen sjukt att ge bort levande varelser i present…

    Svara

  Stackel. Fy i helvete vad röväckligt. Skäms.

  Svara

   Va?

   Svara

    Hundens halsband är ett sk stackel. När du (eller hunden) drar i kopplet, viks metallpiggar/krokar in i hundens hals = smärta. Ett sätt att försöka kontrollera en stark hund utan att behöva lägga grundläggande träning med den. Förbjudet i Sverige, tack och lov.

    Svara

   Fyfan!!!!! 😫

   Svara

    Halsbandet hunden har på sig, stackel, klassas som djurplågeri i Sverige.

    Svara

     Ok. Tack. Visste inte om det (kan noll och inget om hundar)

     Svara

     Ja alltså det är ju för sjutton tortyr med spikar in i halsen, oavsett vinkel på dem eller varelse det sitter på. Riktigt jävla ruttet. Hoppas Graaf sätter sig på krossat glas och för evigt har en spik i hälen.

     Svara

    Svarade fel anony, sorry 🙁

    Svara

  Inget drar igång ett kommentarsfält som en hund…

  Men jag måste hålla med om att det verkar helt galet att skaffa en hund som överraskning till familjen. Inte snällt mot någon av de inblandade. Hoppas det blir bra för Hanna och hunden ändå.

  Svara

   Speciellt när hunden är en krävande brukshund som man måste jobba med. Något som de inte ens har kunskaper om, tror jag.

   Svara

   Snälla CamCam, kan du inte kolla varför jag ständigt fastnar i modd? I mina ögon är alla mina kommentarer harmlösa men det verkar inte dina filter tycka.

   Svara

    Ja, det här är mkt märkligt!

    Svara

    Ingenting i moddlistan förklarar varför du fastnar… Va fan!

    Svara

     Tack för att du kollar iallafall.

     Svara

  Spanien är ett efterblivet land när det gäller djurhantering.

  Svara

  Känner igen detta sååå väl. Tog över en doberman för många år sedan som var extremt misskött o vanvårdad.
  Vi hade henne i 9år sen blev hon väldigt sjuk så vi fick avliva henne. Detta är 3-4år sedan.
  Jag älskar hundar o skulle på ett vis vilja ha en ny. Men känns som om jag sviker crazy då ( hudens namn) och får dåligt samvete o ångest av bara tanken.
  Ca 2år efter blev jag sugen på en katt ist men även de tog imot ett tag innan jag insåg att det är faktiskt ok.
  Men just en hund kommer jag nog aldrig kunna ha igen

  Svara

  Hallå Camcam, har inte du kvar din andra katt? Lilla ’Nöboll?
  Du pratar bara om THK nuförtiden så blir lite fundersam..

  Svara

  Varför nämner du knappt lilla snöboll i dina inlägg? t.ex nu verkar det som att du bara har en katt att sörja.

  Svara

   Jag träffade lilla ”Snöboll” i helgen och vet att hon lever och har hälsan.

   Svara

    Nä då, hon lever och frodas men är aningens mer ”street smart” är THK och kommer förmodligen överleva oss alla! =)

    Svara

     Skönt att höra! Mer lilla snöboll 😍

     Svara

  😂😂😂😂
  Har själv Riesen. Det är en enmanshund. Dom tyr sig till 1 person. Resten skiter dom i om dom inte vill ha nått. Typ mat eller gos. Om du ber dem hoppa frågar dom Hur högt? BÄSTA rasen men inte en förstagångshund. Det värsta jag har gått igenom var när vår tik var 9mån-3år. O jag är inte hennes no1 det är band. Men det är järnhand. Bryta ner o bygga upp. O dom behöver stimulans. Det är ingen promenadhund direkt. Dom får gärna höra av sig till mig om den behöver omplaceras. O dom är skyddshundar. Ska grannen in o vattna blommorna så släpper dom kanske in personen. Men sen sätter dom sig på dörrmattan o visar tänderna tills mamma o pappa kommer hem. Den där är dessutom kuperad så jag antar att den är köpt o kanske tränad utomlands. Det är säkerligen ett olagligt halsband.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.