Natasha Peyres företag ”Salty Hair” är allt annat än inkluderande

Min läsare och namne – Camilla – uppmärksammade mig på reklamen för Elena Belle/Natasha Peyres nya bikiniföretag ”Salty Hair” och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker är mest smaklöst:
– att deras filosofi är ”att alla kvinnor ska stärka sitt självförtroende genom att bära deras bikinis?
– att de med ”alla kvinnor” menar de kvinnor som är mellan storlek XS till M?
– att de använder sig av den klassiska utanförskaps/mobbningsfrasen ”You can’t sit with us” för att profilera sig som ett märke där bara de coola, rätta och smala tjejerna är inkluderade?

Hmmm….
How about all of the above?

264 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT, men nån mer som undrar vem/vad TRH är egentligen?

      Nope?

        Lyckos dig!

      Vi vet att hon har ett väldigt beskrivande inlägg på familjeliv. Ja, vad hette hon nu igen???

        Aniie 🙂

          Är det verkligen Hmm?

            Så klart att det inte är.

            Ja

          Rätt lik Aniie i attityd, men språkligt skiljer dom sig åt tycker jag?

        Läs Strindberg istället

          ”Ett halvt ark papper” är det bästa han gjort, resten kan man strunta i. Lägg hellre tiden på Lagerlöf, Söderberg eller varför inte Ivar Lo-johansson, Moa Martinsson eller Sara Lidman!

          Det finns så mycket bra!

            Kejsaren av Portugallien är ju så bra att den är utomjordisk!

            Harry Martinson! Sture Dahlström! Arne Anka, för faan!

        Är hon på familjeliv och rättar folk också??

          Ja ?

            Sorry but no ?

      ”Vad” – What?

        Ja det lät nog lite konstigt. Menade vad för slags typ av människa så inget konstigare än så.

          En besserwisser som alltid ska ha sista ordet men har en lagom dos humor och ett gott hjärta. Det räcker nog som beskrivning.

            En pseudointellektuell krake

            Jag tar den beskrivningen också en fin komplimang. ??

              @Ur askans föddes jag.

      Vem? Ingen aning.
      Vad? En besserwisser. En sån som har rätt även när hon uppenbart har fel.

      Har alltid tänkt mig TRH som en thailändska… Vet inte varför, men något i stil med Foki 🙂

        Neeej jag tror trh är rödhårig (kanske finns rödhåriga thailändare iofs?)

        Jag har en extremt förutfattad mening om Hmm, som baseras på en tjej jag kom i kontakt med när jag pluggade på universitetet. Hon (tjejen, inte Hmm) var liksom… stirrig, både som person och rent fysiskt med uppspärrade ögon och näsborrar hela tiden. Hon pratade också rätt mycket om sig själv och vad hon tyckte och tänkte. Kortklippt blont hår, rätt smal, såg egentligen alldaglig ut. Men det var något med hennes personlighet, och hur hon liksom alltid skulle ta plats och göra sig hörd på ett rätt irriterande sätt. Hon var aldrig otrevlig, men iaf jag fick en känsla av att hon skulle kunna tända till på 1 sekund om man råkade trampa henne på tårna. Typ lite så tänker jag mig Hmm. Anekdot done.

          Whaaat!! En kvinna som tog plats på inte ett otrevlig sätt? Fy fan vilken människa.
          ”Men det var något med hennes personlighet, och hur hon liksom alltid skulle ta plats och göra sig hörd på ett rätt irriterande sätt, hon var aldrig otrevlig”

            ??

            Well, eftersom hon tog plats på bekostnad av andra kvinnor (vi var enbart tjejer som läste den kursen) så blev det lite tröttsamt. Jag beskrev alltså en situtation där HON gjorde det som du verkar beskylla mig för att göra. Och så får JAG skit för det. 🙂 patriarkatet ler i mjugg.

      Är mer nyfiken på Kurt-Maria

        Snälla trh ag vet du älskar mej men ibland går du för långt?

          Dålig imitation av K-M. Hon skriver inte mitt nick så. ?

        Jag vill veta allt om k-m!!! Kan vi inte få två små intervjuer av trh och k-m??

          K-M har ett instakonto. Men ni får leta upp det själva ?

      Jag blev mycket förvånad när jag fick reda på att hon är kvinna. Trodde hon var man pga besserwisser-attityden haha. Där fick jag skämmas. Annars tror jag hon är medelålders eller äldre, och en sån som glatt traskar fram till främlingar på stan för att tillrättavisa dem om de gör nåt hon anser fel, eller öppnar fönstret när nån parkerar bilen fel och påpekar detta.

        Missade dig.

        Du har faktiskt lite rätt. Jag skäller gärna och ofta ut folk som olovligen står på handikapplatser med sin bilar och cyklar. Säger också högt till dem som spottar framför mina fötter eller annat som jag tycker är oartigt och sanslöst respektlöst.

        Önskar att fler gjorde så så att jag slipper. ?

          Min ålder får du fortsätta undra över. ?

        Trodde faktiskt också att det var en man, antagligen på sättet hon tar plats. Sjukt att det är så dock. Bra att hon tar plats! Uppskattar hennes kommentarer även om jag inte alltid håller med. TRH, fortsätt vara precis som du är.

          ??

      Jag tror att hmm är en väldigt empatisk och principfast människa. Förståelse för andras tankesätt och kräver samma tillbaka men många har svårt att låta bli att läsa in saker i texter som inte står där. Hon försvarar sig till sista stund och det har hon rätt till. Jag har aldrig sett henne gå till personangrepp och jag tror att hon är en genuint fin människa att ha i sitt liv. Jag tror dock att hon är från överklassen men har ändå förståelse för andra. Men det är bara en känsla.

        ???

        En sak kan jag säga om mig själv. Jag är oerhört lojal. Har du mig till vän så kommer jag hålla dig bakom ryggen hur mycket det än stormar. Been there.

          Det tror jag verkligen ?? har alltid fått den känslan av dig. Jag hoppas att du inte tar åt dig av det som skrivs här.

            Nej då. Rödhårig thailändska ses jag gärna som. ??

            Håller också med ❤ svarar aldrig på dina kommentarer, but I see you

              ?

          Det där lät som Mona ?

        Jag tror att hon är störig att ha i sitt liv. En sån som ger en ”goda råd” helt utan att man bett om det eller vill ha det, avbryter med ”jag visste det hela tiden!” när man berättar att man ska skiljas och blir sur i eeevigheter för småsaker typ som att man inte håller med allt hon tycker.

          Du får fråga mina vänner om det är så eller om jag älskar dem för precis vad de är oavsett vad de gör och accepterar dem med vårtor och allt.

          Jag vet vad mina avsikter är men kanske jag misslyckad ibland. Det kan bara de svara på ??

          Men bara sluta lägg av att diskutera någon ni inte känner. Berätta om er själv istället.

            Visst. Jag som skrev kommentaren du svarade på är kvinna, 30, inflyttad gävlebo, jobbar med administration på sjukhuset här i stan, särbo med en man i södra Skåne, tränar på friskis, gillar att sticka, promenera och dricka gott vin. Har skilda föräldrar och 4 syskon. Något mer du vill veta?

            För övrigt skulle hela den här bloggen falla om vi slutade diskutera folk vi inte känner,eller hur!?;)

              Jag tror att du är en bitter människa som är missnöjd med ditt liv förmodligen pga ditt särboskap, det speglar din barndom. Men det vill du inte höra så alla som nämner något lägger sig bara i och är jobbiga. Du vill gärna berätta om saker och blir sur om någon har en annan åsikt eller säger emot, du tar det personligt och det tyder på låg självkänsla. Kanske pga att du inte blev tillräckligt sedd av dina skilda föräldrar och många syskon.

                Intressant. Du har rätt i att jag tycker att folk som uttalar sig om andras relationer och barndom är jobbiga och lägger sig i saker de inte har att göra med?

                  Intressant, talar du om dig själv? Tycker nämligen att människor som säger att andra är störiga och jobbiga att ha i sitt liv tillhör samma kategori. Människor gärna vill trycka till folk de inte ens känner.

                  Haha och själv kastar du sten i glashus så att det står härliga till? ha det gott, vem du än är?

                  Ja, jag är en person som tycker om att ge tillbaka människor deras egen beska medicin ? you got me.

                  Anonym 22:53 – Den poängen flög visst rakt över huvudet på dig ?

                  Jag fattar väl att jag kastar sten i glashus? Men jag bryr mig inte

          Mitt intryck av THR är att hon står för vad hon tycker och är inte rädd för att säga det. Aldrig sett THR gå till personangrepp mot någon annan som kommenterar här inne (men nu har jag inte läst alla kommentarer), men har väldigt svårt att se att hon skulle sitta och skriva det du skriver om henne om dig. Tycker det är jäkligt taskig det du skrev. Hoppas att du inte tar åt dig THR.

            Nej då ?

          Jag tycker detta var en väldig ofräsch tråd? Sitta och spekulera om en medmänniskas liv, att denne skulle vara störig att ha i ens liv!?. Känns väldigt tråkigt.

            Du har rätt. Det var onödigt av mig (på riktigt alltså, inte ironiskt!). Kan vi återgå till att diskutera hur dålig mamma bella är och hur vi hoppas att hon mister vårdnaden om sina barn!? Eller gäller samma regler där också?

              Eh ja? Självklart! Jag säger ofta ifrån i trådar om Bella och blir så kallad Bella själv. Har blivit kallad hmm när jag försvarade henne en gång.

              Usch

              Ja det får stå för dig om du vill fortsätta göra. Jag är aldrig inne och diskuterar bellas eller någon annan bloggares liv.

        Garanterat ej från överklass,knappast heller medelklass. Hur hon skriver och uttrycker sig visar det väldigt tydligt.Det är underhållning att ta del av personens länkar från typ Illustrerad Vetenskap?

          Så du menar att om man är från underklassen så uttrycker man sig dåligt och länkar till dåliga källor. Fräscht.

            Inte i alla fall, men forskning visar att barn födda med föräldrar i arbetarklassen hamnar lättare i en lägre social klass och använder ett enklare språk än barn som är uppvuxna med föräldrar med högskoleutbildning.

              Ja, men betyder det att det är något som vi kan utgå ifrån? Vad är en lägre social klass?

              Spännande. Du tycker jag har ett ”enklet” språk eftersom att jag stavar och skriver illa här…hmmm ?

              Finns ju iaf dem som tycker att jag kan skriva bra och vältaligt även på den här bloggen. ?

              Men om du nu skulle ha rätt, kan det bero på att jag kanske inte är etniskt svensk? Eller bara lat? Så många frågor och inga svar får du…

              (Ang min länkar har jag mina randiga och rutiga skäl. Tycker dock inte det är någon skillnad på dem och vad alla andra presterar här. ?)

                Personligen om trh skulle starta en blogg skulle denna och hennes förmodligen bli de enda jag läser.

                Verkar som en tjej med lite riv! Har alltid gillat såna typer.

                  ??

                Endast obildad

                *enkelt*
                *eftersom jag*
                *finns de som*

                  Kan min autokorrekt anställa dig? Du kan få bli head of TRHs iPhone. ??

                En kan vara dyslektiker och akademiker. I detta fall är det en sak vi garanterat kan utesluta att du är. I all välmening

                  Vilket av det? ?

                OT: Lyssnade på Daniel Redgerts sista podcast (Redgert & Dietz) där är sång-och dansmannen Simon gäst och berättar om sitt fantastiska jobb hos Löwengrip ?

            Mitt inlägg var ett svar på vad jag tror om Hmm och en annans gissning om hen ev är från överklass. Ingen koppling till hur ngn annan person uttrycker sig,vare sig en tillhör övre/medel/arbetar klass.

              Ingen koppling? Du skrev att det var tydligt att hon inte var från överklassen pga hur hon skriver och vad hon länkar till. Ganska tydlig koppling till underklassen och deras sätt att uttrycka sig.

          Vilken klass tillhör du själv, Marit? Arbetarklassen kan åtminstone trycka på mellanslag mellan punkt och ny mening.

      Vad är TRH? Den som kommenterar under the real hmm?

        (Alla kommentarer laddades nu, jag fattar! Haha)

      Jag tror att det är en kvinna i 65-års åldern med bakgrund inom vården. Lever själv med två katter.

        Så fint hur man ser klasshatet flöda här, man vill sänka någon och då använder man ord som lägre klass och vården. Som att det på något sätt skulle ta ifrån henne trovärdighet.

          Fast… Hanna ovan la väl ingen värdering i vården, det gjorde du själv.

            Åh en klassiker, det är jag som la värderingen och bär på klasshat. Du är dum och korkad.
            (Inget fel på att vara det så om du säger något om det så ser du ner på dem som inte är så smarta)

            Hade du själv tagit den beskrivningen som något positivt? Allt i kommentaren medtaget? Fanns där ett enda adjektiv som du hade tagit som att hen menade på att beskriva mig som något bra? Inkluderat alla värderingar som kryllar i samhället?

              Det var som en beskrivning av min fina mamma så jag kopplade den inte direkt till något negativt innan jag såg hur den mottogs. Därför reagerade jag på att det inte låg någon värdering i Hannas kommentar men visst.. du kanske har en poäng..

                Förstå mig rätt. Jag tycker att bli gamal är något fint dom vi alla borde ha respekt för och jag är grymt tacksam för de flesta som jobbar inom värden och jag gillar katter även om jag inte kan något om dem.

                Men gemene man som beskriver en ensam äldre kvinna med katter menar inget bra. ?

            Precis anonym, det var min gissning baserat på hennes uttryckta stand points. Inget negativt uttryckt om vårdanställda.

        Ha, ha, ha?…så olika vi har uppfattat TRH. Jag däremot tror det är en kvinna i 45-års åldern som arbetar som konsult eller något liknande. Hon reser mycket både i jobbet o privat, så hon har inga katter för hon är inte hemma så mycket ?

          Ok det kan jag också avslöja. Jag har ingen katt och jag kan inte vara bunden av ett husdjur. Vore inte snällt mot dem. Och jag vet faktiskt nästan inget om katter heller men jag tror vi skulle kunna vara själsfränder ?

            Haha mja, det trodde jag med tills jag skaffade mina. Det är lite mer ömsesidig tolerans där jag står för 99% av toleransen och de stryker sig mot mitt ben lite då och då. Just nu ligger den ena och sover så gott i min dyra fotölj jag lovade mig att köpa när jag fick ett eget hem, den är så sönderklöst och inhårad att jag knappt minns färgen på den ? värt.

              Ha ha. Men du älskare dem ändå!? ??

        Långtidssjukskriven.
        Går typ aldrig ut pga torgskräk och förföljelsemani.
        Lyssnar på mindfulness kassettband.
        Bor i Tyskland.
        Har många högskolepoäng men aldrig arbetat pga psykisk ohälsa.

      Vi var väl överens om att TRH är Camcam?!

        Nej. Jag är ju Magnus. ?

          Jag tror du är Putin som försöker infiltrera Sverige.

            ?️‍♀️

      Och tänk om jag vet vem trh är men vet bättre än att outa henne……

        Nyfiken ändå. Hur skulle du veta det? Utan att outa mig då. ?

          Its for me to know and for you to find out ?

            Med andra ord så vet du inte. ?

            Finns bara en på nätet som vet vem jag är och du är inte hen. ?

              Haha nej då.. jag vet inte!?

              ….eller……!?……

                Tja eftersom att du inte ger mig en ledtråd om hur du skulle veta, så visst, kanske du gör. Det är ju inget som jag kan garantera om vem du är. Men du låter inte som hen. Men hen kan för all del ha outat mig till någon annan, så otroligt är det ju inte. ?

                  Nej då, jag skojar bara med dig. Helt ärligt är jag rätt ointresserad av vem någon här inne är. Lite av charmen tycker jag, att man ”lär känna” många av de som är återkommande här utan att man alls egentligen känner dem. Om du förstår vad jag menar.

                  Jag förstår och håller med. ??

      Jag har alltid tänkt att trh är en kvinna i 30 års åldern, en gul person med inslag av grönt (ni som vet ni vet ?) som är arbetslös/sjukskriven. Hon har bott i samma stad sedan minst tonåren men drömmer om att bo utomlands, har inga barn än men vill ha, bor själv (möjligtvis med en katt) i en lägenhet. Har ett lite annorlunda intresse typ mangaserier eller roller derby ? Är jag nära trh?? ?

        Nope. Tex, en sak ni vet om mig resan sedan tidigare är att jag har bott i flera världsdelar. Ni vet också stt jag flyttat runt mycket. Som du ser ovan ingen katt. Jag ser mig själv i alla färger men även egenskaper i dem alla som inte stämmer.

        Och hur får du ihop roller derby med att vara sjukskriven? ?

        Mitt civilstatus och eventuell familj eller utbildning/yrke kommer jag inte att nämna varken nu eller senare. ?

      Hahaha vilken tråd det blev, fascinerande hur en som kommenterar på en blogg kan vara SÅ intressant?

      TRH är vänlig. TRH tar emot extremt mycket skit från folk här, oförtjänt enligt mig. Det är ibland uppenbart att folk här försöker få henne att må dåligt i hoppet om att hon ska försvinna, högstadiefasoner dvs. TRH står principfast även när det stormar. TRH är en person som man vill ha på sin sida och verkar vara en bra vän. Tycker TRH är crème-de-la-crème av detta kommentarsfält. Lite så.

        Blir faktiskt lite rörd. ??

      Älsksr TRHs förmåga att debattera utifrån sin övertygelse och principer. Tycker hon verkar ha en stark moralisk kompass och skiftar inte åsikt pga vart vinden vänder. Så många som inte besitter detta. Sen är det uppenbart att hon levt på olika kontinenter och besitter en del livserfarenhet eftersom hon resonerar utifrån världen ser ut inte hemmagjorda teorier. Och såklart besserwisser men en kvinnlig besserwisser är en normal man. Och ja tror kvinna men könsuttryck är ju flytande. Absolut inte thailändsk haha.

        Det där är en av de finaste komplimanger man kan ge mig. ????

      Hon kanske slutligen har skaffat sig ett liv? 🙂

    Varför lägger du till hennes gamla namn? Hon har väl bytt va? Eller är Elena bara ett alias?

      hon har inte bytt namn juridiskt.

      Nej, hon har inte bytt.

        Okej ?

        Fast eftersom hon inte bor i Sverige så kanske det inte var så viktigt för henne att ansöka om lov här. Har en kusin utomlands som både gift sig och bytt namn men på svenska sidor står hon som ogift med sitt gamla namn, men där hon bor nu räknas hon som gift samt använder sitt nya namn.

          Hon har inte bytt i USA heller..

            Men då är det ett alias, typ som Miley Cyrus? Eller hon kanske har bytt till det iofs

              Hon har faktiskt bytt namn från Destiny till Miley. =)

                Jaha. Ja, det är ju ingen stalker varning på mig iallafall, noll koll

      Jag visste inte stt hon bytt. Hade inte gamla namnet varit med hade jag inte vetat vem det va

    Och så lite härlig CA: https://www.instagram.com/p/BfMY-QYHVaD/
    (modell som bär en huvudbonad från den amerikanska ursprungsbefolkningen ?)

    Och kritiken under bilden är helt obemött, surprise.

    Native Americans

      Ah, det där sista skulle ju inte med ?

      Bilden var ju fin? Inget respektlöst med att en blond vit kvinna knäpper en vacker bild iklädd en bikini med en huvudbonad som står de amerikanska urinvånarna djupt om hjärtat..eller hmm..ok, nu ser jag det. Nope, dålig stil.

      Har modellen ens en bikini på sig på den bilden? Tycker det ser ut som hon är topless…eller behöver jag köpa nya glasögon? ?

      Var går gränsen tycker du? Jag har tillräckligt mycket indian american indianblod i mig som godkänns för att upptas i en den stammen som mina förfäder tillhör. Syns det mer än att jag är mer mörk än min svenska blonda blåögda mor? Nej. Skulle jag sätta sätta på mig en traditionell utstyrsel så skulle idioter idag skrika CA. Hyllar man en kultur med att försöka bli fin är det en sak. Försöker man nedvärdera en kultur är det en annan sak.

        Men det handlar ju om VARFÖR man bär plagg? Vet man ingenting om kulturen och bara bär bindis, turban eller annat för att se cool ut är det CA. Man kan inte ta något som människor blivit hånade och förföljda för och göra det till en modeassesoar hux flux.
        Det finns så mycket vettig, lättfattlig och pedagogisk information om CA. Läs på, utbilda er själva. Det finns en större mening än ”jag får bära vad jag vill”.
        Kultur är identitet. Det är viktigt. Liv och död, för många.

          Alla tolkar det olika, vissa anser att man absolut INTE ska få bära dessa huvudbonader, bindis, dreads, braids, töjningar, vissa tatueringar etcccc om du inte tillhör kulturen, vissa drar det t.om så långt och kallar de rasister medan vissa andra (med TF) säger kortfattat ”you do you”, så länge man inte gör det i ett förlöjligande syfte men t.ex en tjej som skaffar dreads gör det ju knappast för att håna.

          Till anonym 21:22
          Fast det här är nog något vi får leva med, vare sig man vill eller ej, jag tror inte det går att backa bandet. Vi lever i en global värl och instagram fönstret vi lever via gör det så tydligt. Men människor har i alla tider hämtat inspiration från andra kulturer utan att ev förstå bakgrunden, bara det att nu blir det så tydligt.

          kultur som är på liv och död känns inte så mycket att hänga i granen va?

          Det är fullt möjligt att ha en annan åsikt även om man läst på. ”Läs på” används som något sätt att säga ”läs på, du tycker inte rätt ännu, därför har du bevisligen inte läst på tillräckligt”.

          Sen skrev hon ju att andra människor hade betraktat det som CA om hon hade traditionella kläder trots att hon har sådant påbrå, pga hennes hårfärg. Vilket ju är helt sant (utifrån att folk tycker det räcker med en bild för att kalla något CA) oavsett hur påläst man är.

            Men ja! ”Det är fullt möjligt att ha en annan åsikt även om man läst på. ”Läs på” används som något sätt att säga ”läs på, du tycker inte rätt ännu, därför har du bevisligen inte läst på tillräckligt”.” Exakt så!

        ’Indianblod’?

          Blev du sekundärkränkt å hennes egna vägnar?

            Ja, suck.

    Nämen. Nu tycker jag att ”alla ska med” går för långt. Det finns tonvis av kläder för större kvinnor. Blir folk verkligen kränkta av att vissa märken inte har större storlekar än medium? Jag skulle garanterat inte strutta runt i virkad stringbikini men blir inte ett dugg upprörd över att de existerar.

      Problemet är väl att deras filosofi inkluderade ”alla kvinnor” enligt de själva där många kvinnor är större än en medium. Hade de haft en annan filosofi hade ju storlekarna inte varit så problematiska.

        Kollade igenom hemsidan snabbt och såg flera bikinis upp till storlek L

          Kollade också, fanns ju massa! Vilket onödigt inlägg det här va när det inte ens stämmer

            Ja oj, XS-L, vilket stort urval ?

              Någon gräns måste man ju dra. de kanske inte har råd att ha fler storlekar och satsar hellre på de populäraste storlekarna. Oavsett vilken storlek de hade gått upp till så finns det alltid de som har större storlek.

              Men vilka butiker har ett så mycket större urval? Möjligtvis XS-XL men sen blir det väl plus size. Eller har jag fel?

                Lindex tex. De har ju alla kläder i alla storlekar nu. Toppen med en butik som har skrotat det unkna konceptet med ”plus size”-avdelning där det finns fyra tvärrandiga tröjor att välja på så fort man är större än en strl 42?

                (Undra varför ingen butik gjort tvärtom, ha 40-54 i vanliga utbudet och sen göra en ”mini size”-avdelning för de mindre storlekarna och där ha ett fåtal basicplagg)

                  B´chic och Zizzi är väl butiker som bara har större storlekar? Och jag är en av de som ofta har en större storlek än normalutbudet och jag uppskattar plus-sizeavdelningen. Jag tycker ofta att de kläderna har en design som är sydd för min kropp, till skillnad från ett plagg som är desinat för en smalare kropp men bara gjort lite större. På mig brukar de plaggen inte alls vara lika smickrande.

                  Vilka storlekar har Lindex?

                  Det måste ju va problem med att konstruera kläder i alla storlekar eftersom man är annorlunda byggd om man är större. Det är ju inte bara att öka alla mått utan kroppen får ju ofta lite annorlunda form och vissa mått ökar mer än andra. Det är väl delvis det samt att kläder i större storlekar inte säljer lika bra som XS-XL som gör att butiker inte har ett större spann.

                  Är det någon som har koll på någon typ av fördelning över storlekar. Alltså typ 25% har storlek m och 10% xxxl eller vad det nu kan va? Tänker bara att det här ofta är en diskussion men hur stor är gruppen som exkluderas?

                  Fast det finns flera butiker som har en petite-avedelning för lite mindre personer. Att ha standardstorlekar i 40 till 54 skulle butikerna förmodligen gå back på med tanke på att man oftast måste köpa in ett ganska stort antal plagg och de storlekarna är inte de som säljer mest.

                  Sassa – Enligt Svenska Dagbladet från 2010

                  Medelsvenskan är 165,5 cm och väger 66,6 kilo, hon drar storlek 40 i kläder och har ett BMI på strax över 24.

                  Tack Blair ?

                  Fast det finns ju butiker som har petite-avdelningar för de som är små. Att inte tillhöra normen kan vara jobbigt eftersom butikerna i första hand kommer sälja det som är stor efterfrågan på, men det går ju åt båda håll…

                  Lindex är verkligen inte inkluderande. I många plagg är S minsta storleken. Och deras XS är som S… Eller är det bara stora människor som behöver inkluderas?

                  Det handlar om vanity sizing, vissa företag gör sina storlekar större i takt med att människor blir mer överviktiga.

                  En size 0 2011 motsvarar en size 14 1937.

              Ja? Det tycker jag nog att det var, XS till L är rätt standard

                XS-L på exvis H&M eller Lindex motsvarar 34-44, de använder sig av EU-storlekar. I sk internationella storlekar motsvarar XS=34, S=36, M=38, L=40. Då är det plötsligt inte så inkluderande längre. Man måste verkligen kolla storlekstabellerna för att veta vilken sorts storlekar som menas.

          Det hjälps inte när L i det här fallet motsvarar storlek 40.

        Det går väl aldrig för ett varumärke att inkludera alla kvinnor. Lika lite som alla män älskar dressman.

          Dressmann har åtminstone butiker för väldigt stora storlekar så de försöker åtminstone. Det här trashy märket sträcker sig till en minimal ”L” (kolla strl guiden) och exkluderar fler kvinnor än de inkluderar.

            Men och? Man får väl själv välja vilken målgrupp man ska vända sig till. Man måste inte ha storlekar som passar precis alla. Vill man ha upp till storlek L så har man det.

              Nej självklart, men då ska man inte marknadsföra sig med att man inkluderar ALLA kvinnor…. Det är det som är poängen. Ha bara xs i butiken om du vill men skriv inte på skylten att alla kvinnor ska kunna bära dina kläder. De flesta verkar inte fatta det. Förstår ni nu? Ha vilka jävla storlekar du vill men påstå inte att alla kvinnor ska bära dina kläder. Som en färgaffär som hävdar att de har en färg för alla men bara säljer rosa…

                Fast nu är det ju ni som väljer att tolka alla kvinnor som något viktmässigt. Kan ju lika gärna vara alla kvinnor med olika personlighet eller vad som helst

                  Eeh om man skriver alla kvinnor tolkar jag det som alla, varenda en, av kvinnor. Och kvinnor har olika storlekar.

          Fast Dressman har ju ofta upp till 9XL, kanske ska börja handla där lite oftare! 🙂

      Nej, det finns inte ”tonvis” med kläder för större kvinnor.

      Mvh Stor Kvinna

        Jo, faktiskt. Kanske inte i butiker med små storlekar men finns dels butiker samt webshoppar. Utbudet är inte så litet längre som det var förr. Att exakt samma plagg som finns i xs inte finns i xxxl är en annan sak såklart

    Fast är inte citatet från Mean Girls? Alla använder ju det oavsett storlek/utseende googla. Sen kanske hon menade det utanför den kultstatus den fått (att den i filmen används pga regina bryter mot sina egna regler kan väl om man är sån ses som mobbing men tror inte den generellt uppfattas så?)

    Ot: men om det är sant att Gunilla Persson ska vara med i biggest loser vip, så undrar jag verkligen om inte jag på mina 60kg (174cm lång) ska söka till vanliga Biggest loser.
    Eller har jag missat att Gunilla är lite större och behöver gå ner i vikt….?

      Hon är rätt stor men jag tror att hon är rätt jojo av sig. I vissa säsonger har hon varit större, i andra mindre. Syns främst från magen och ner. Hur hon ser ut nu har jag ingen aning om, hon kanske har gått upp en hel del? Sen klär hon sig rätt bra efter hennes kroppsform så tror inte man tänker på det 🙂 Kolla hennes instagram så ser du att hon väger lite mer

      Du ska dock inte oroa dig för det då du har normalvikt till din längd

        Tror snarare att det är på grund av att de har svårt att hitta nog många riktigt tjocka kändisar och att hon gör bra teve.

          Nej, beror nog på att hon är stor hon blivit erbjuden. Kolla bilder på henne

            Då har vi olika syn på vilka som är stora i den bemärkelsen att de behöver delta på bootcamp bara. Själv gissar jag ändå på ”bra teve” före ”tjock”.

              Fast nu gäller det ju vip. Alltså stora kändisar. Finns inte sådär jättemånga överviktiga att välja på efter säsongen som var

                Precis min poäng i första svaret☝ Slut på tjocka kändisar och då får man gå på de som ställer upp och gör bra teve i stället.

            Undrar hur många av hennes 117k följare som är äkta. Det var en del märkliga konton i listan iaf.

        Gunilla är bäst! Sveriges bästa skådespelare sedan Garbo. Att folk inte fattar att hon är skådis är dock kul!

        Men skämtar du? Tycker du att hennes vikt/storlek på bilderna i artikeln föranleder ett deltagande i Biggest loser?

          Nä, det har jag inte skrivit ett ord om. Jag visade en bild på henne bara.
          Dock tror jag att Gunilla får väldigt bra betalt för att ställa upp.

    Kan tänka mej hur liten storlek m är typ som small eller mindre.

      Varför skulle det vara så? Är väl asiatiska storlekar som det blir så med?

        Har H&M asiatiska storlekar? För deras L kan vara som dockkläder.

          Deras L är som tält på mig så är väl väldigt olika, tror hm har rätt små kläder när det gäller de större storlekarna och standard när det gäller de mindre

            Internationella storlekar
            Xs=34
            S=36
            M=38
            L=40

    Tja, är någon förvånad egentligen?

    #art ???

      Haha, orkar inte. Bilden är ju skitdålig. Det ser ut som bakre tjejen brutit högerarmen och fått den stelopererad i någon omänsklig position, och hunden som jassar omkring i bakgrunden känns så himla random… #art

    Får känslan av att de inte fått in alla modeller i alla storlekar ännu/sålt slut. En del finns bara i xs och s, en del S,m, l etc.
    Känns som ett aningens förhastat inlägg.

    XS-M är ju exkluderade från sajter som säljer Plus Size storlekar så why not tvärtom?
    Sen ”alla kvinnor” ska väl inte tas så seriöst. Alltid finns det något att hetsa upp sig för. Man kan aldrig göra rätt mot alla.

    Haha men måste man inkludera exakt alla alltid? Åhnej bikinin finns ej för män?! Diskriminering!!! Hur ska en man få plats med snorren i den lilla stringisen?

      Män hade lätt kunnat ha bikinis om storlekarna finns i större än M. Så ja, även män diskrimineras.

        Vad bra att det finns större än M på hemsidan då

          Tjoho, ska inhandla en direkt till min man så att han inte känner sig diskriminerad när vi drar till badhuset. Hoppas bara att de finns i strl 6XL. Jag ska samtidigt köpa mig ett par badbyxor, jag vill inte heller känna mig diskriminerad genom att tvingas bära bikini. Skönt att det inte är så.

    Såg att elena hade lagt upp en bild på sig själv i bikini på insta och 7 minuter senare kommenterade hennes man ”she’s backkkkk!!!”. Jag tänkte bara, vart har hon vart? Gömt sig under 1 extra kg? Känns verkligen som hon är hennes utseende för honom.

      Usch vad hemskt! Stackars henne

      Reagerade också på hans kommentar, känns rätt skevt att skriva så.

      Precis som han är hans pengar för henne.

        Är hon inte på hans insta och skriver ”yass, bring them money”. ”The money is backkk!!”. ”Love you money ?❤️”.
        Nej, visst att de kanske har valt varandra av ytliga/pengamässiga skäl men hon går inte runt och tror att hon äger honom. Hon kanske ställer krav på inkomst men han ställer krav på hennes utseende. Det ena kan sänka självförtroende och det andra kan sänka självkänslan. Så nej, inte samma sak.

        Eller så är det vi som direkt tänker i de banorna. Det kan ju betyda otroligt mycket. Hon kanske varit frånvarande/nedstämd/deppig och är ”back” nu.

        Vi är så snabba med att döma ibland.

          Och väldigt snabba med att försvara män

            Okej, förlåt. Män är världens avskum.
            Jag försvarar inte män bara för att jag skriver att man inte ska döma för snabbt. Det är faktum. Vi vet inte. Vi spekulerar bara.

            Det finns svin i både män och kvinnor.

              Oj förlåt, kvinnor är världens avskum.
              Inte så givande va? Eftersom du inte sa det eller hur? Och inte jag heller. Om du vill skriva att vi är snabba på att döma män (generalisering om kvinnor) så får du faktiskt tåla lite generalisering tillbaka. Män klarar sig utan en kvinnoarmé, tro mig vid dagens slut är du en kvinna som alla andra för dem.

                Jag skrev inte ”döma män” utan att vi (både män och kvinnor) dömmer allt/alla lite för snabbt. Jag inkluderar ju mig själv också.

                Att jag skriver att det inte alls behöver betyda att just den där snubben menar något illa med det han skrev, innebär inte att jag försvarar män eller honom, eller att män behöver en kvinnoarme.

                Men vi (kvinnor) är inte alltid offer.

                  Vem har sagt något om offer? Man ska väl kunna nämna en kommentar som känns olustig (för mig) utan att någon skriver att kvinnor inte alltid är offer? Hon behöver inte ens vara ett offer om han nu menade det jag tror. Hon kanske inte bryr sig? Men JAG tyckte att kommentaren var ofräsch och ja, jag dömde väl honom. Men det betyder inte att jag är snabb på att döma överlag, anser att män är jordens avskum eller ser kvinnor som offer. Eller är kränkt. En enkelt reflektion på kvällskvisten.

      Eller så ville han bara vara gullig. Man behöver inte hitta fel och läsa in negativa saker i allt.

        Fast hade han inte kunnat skriva att hon var vacker då om han ville vara gullig. Hade du tagit den som en komplimang?

        Håller verkligen med Anonym om ”hon är tillbaka” tillbaka från vad eller var liksom….?

          Tillbaka i sin kropp som trots allt varit hennes jobb. Mycket modellbilder i bikini etc. Hon är väl tillbaka i sin kropp? Förstår inte varför ni tar illa upp om hon inte själv gör det

            Men var var hon innan då? Utanför sin kropp eller? När man är gravid är det lika mycket ens kropp så jag fattar inte hur hon är tillbaka i sin kropp. Dessutom är kroppen inte exakt samma som den var innan om den burit ett barn.

            Sen vet ju inte vi om hon tog illa vid sig eller inte men hade min man sagt så till mig hade jag tagit illa vid mig.

              Att du väljer att missförstå får stå för dig. Tillbaka i hennes målkropp. Kroppen hon vill ha. Kroppen hon tränar sig till

              Sluta tro att du talar för alla kvinnor. Det finns jäkligt många kvinnor som är obekväma i sina graviditetskroppar, som hatar att de är svullna, har ont, bröst som spänner, ja listan kan göras lång. Det är okej att säga att man vill se sina magrutor igen och att man vill komma tillbaka till sitt smalare och/eller mer vältränade jag.

                Ja? Men är DU tillbaka när du har dina magmuskler? Man är väl samma människa oavsett kroppsform för tillfället.

                  Sluta spela dum, det är en rätt oattraktiv sida hos en människa

                  Hur spelar jag dum? Kan du inte förklara var du menar så spelar du inte bara dum ?
                  (Åh nej, någon på nätet tycker att jag har en oattraktiv del i min personlighet, jobbigt det blev nu ?)

          Nu handlar det ju inte om dig och mig utan hur Natacha känner. Och hon har ju ännu inte opponerat sig (vad vi vet i alla fall). Man behöver liksom inte hetsa upp sig för allt. Börjar bli så himla tröttsamt med alla som känner sig kränkta osv. Allt ska analyseras sönder.

            VEM är kränkt? Vad har analyserats sönder? Jag såg kommentaren, reflekterade över den i ca 1 minut och kom och tänka på den nu. Kan du snälla för en gång skull bara berätta, gärna ingående, hur jag är kränkt? Så nyfiken på det.
            Det är inte hela världen att reflektera och fundera över saker, det kanske inte var så som jag tolkade men vad är det att bli upprörd över (kränkt!)? Det gynnar mänskligheten att fundera och analysera.

              Menade generellt. Inte specifikt du.

                Generellt men du svarade på min kommentar? Skönt att kunna slänga runt med ord som ”kränkt” och sen köra ”neeej, jag menade inte just dig”. Stå för det du skriver ist.

                  Så rörig tråd – vet inte riktigt vem jag svarade. Anonym eller Sassa? Vi kan släppa detta nu.

          Tolkar det som att hon är tillbaka till jobbet!

        Nej det behöver man inte, men nu reagerade jag så. Hon har lagt upp massa bilder sen hon fick barn och ingen där hon visar sin mage, visst att han kanske menar att hon är tillbaka självförtroendemässigt men det är ju upp till tolkning. Jag gjorde min rent spontant.

      Såg att han lagt upp samma bild och skrivit samma sak och hon har gjort massa hjärtan under. Så kanske är mer she’s back som i back in business? Eller så menar han kroppsmässigt och då verkar hon ju inte ha tagit illa upp.

    Live nu på sindys insta med knivmicke

      Vilket sorgligt förhållande?

      Såg 5 minuter. Det är tid av mitt liv jag aldrig får tillbaka ? skämtåsido, fattade ingenting av den liven. Tycker bara det hela är sorgligt.

      Själv kollade jag nästan 2 timmar och fick en helt ny uppfattning om dom två.

        Jaså? Lust att berätta?

    Kanske borde lära sig skriva på engelska också? Sortiment är ju ett svenskt ord 🙂

      Hela texten där de säljer in sina bikinislamsor är väldigt stolpig och trist.

    Älskar att det kommer upp reklam om plastikkirurgi efter inlägget.

      Tyvärr ingenting jag kan göra något åt då de är googlereklam som baseras på cookies från datorn eller telefonen man läser ifrån. =(

        Jo tack, får fortfarande upp reklam om dina jävla skor du eftersökte för länge sen nu. Haha skulle kanske ta och googla på plastik ett tag så det ändras. Eller katter

          Hahaha! Är det sant? Din stackare! Du får googla på lammungar och tulpaner ett tag för att rensa flödet. =)

            Japp. Dagligen kommer den reklamen ? Ja, jag får nog göra det haha

        Får också upp om plastkirurgi och har aldrig någonsin googlat på det eller varit inne på någon hemsida om det.

          Delar du wi-fi med andra får du reklam från deras sökningar med. När jag har haft vänner över och börjar få skumma reklam så fattar jag vem som är skyldig ?. Ibland kan jag fråga min man om han har googlat skor på sistone och han blir chockad varje gång. Han har inte fattat än ?

          Haha tänkte samma sak, jag har inte googlat någon plastikkirurgi.

    Vad är det för fel på hon i rött? Har hon brutit armen? Ser förjävla knepigt ut!

      Herregud ja! Ser mer ut som en kycklingvinge än en arm.

    OT: BB har en fantastisk väckarklocka man kanske skulle införskaffa. Så här skrev hon om morgonen: ”Klockan ringde vid 05.00 imorse, gick upp, tog en dusch, klädde på mig och gjorde frukost.” Tänk vilken klocka som efter att den ringt kan gå upp, ta en dusch, klä på sin ägare och sedan till och med fixa frulle! 🙂

      Suck.

      ?

      Dubbelsuck

      Det är väl en av de där robotarna som ska ta över alla enkla jobb. Bella hade en lång utläggning om framtidens jobb för någon dag sedan.

    Jag vet inte om det finns nåt samband, men samma dag som Blondinbella skrev detta inlägg: http://www.isabellalowengrip.se/2018/04/framtidsspaning/ dök upp en liknande tråd i Flashback: https://www.flashback.org/t2934697
    Bellas publicerades först. Är det bara ett sammanträffande?

      Intressant. Älskar Flashback haha.
      Tycker det är intressant det här med medborgarlön, såg att några länder i Europa infört det, bla Finland 2017. Någon som kan något om det här och vad det innebär? Är det typ som en a-kassa fast man inte behöver söka jobb samtidigt och man riskerar inte att bli av med den?

        Det finns massa info om detta om du söker på basic income eller social cash transfer experiment. Många som arbetar inom social protection och development cooperation argumenterar för detta som ett sätt att lyfta folk ur fattigdom (särskilt i de länder där ett socialförsäkringssystem saknas) eller ett sätt att handskas med the gig economy som inte är helt kompatibla med traditionella socialförsäkringssystem. Invändningar handlar om inflation eller att folk blir lata. Som jag förstår det efter att ha diskuterat med finländare som varit involverade i deras experiment handlar det om just nivån på ersättningen hur mkt man får dvs som avgör om det funkar eller ej. Intressant text: https://www.businessinsider.in/A-village-in-Kenya-is-quietly-disproving-the-biggest-myth-about-basic-income/articleshow/62309966.cms

    Jag undrar mest hur dom där trosorna ska kunna dölja fiffin, så smala som dom är. Mina yttre blygisa skulle titta ut på varsin sida av tyget. Eller är det meningen att dom ska hänga fritt, precis som rumpskinkorna nuförtiden?

      Rumpskinkor hahaha har man skinkor någon annanstans???

        Jag vet inte…jag har bara alltid kallat dom så. Men så har jag också många andra hittepåord som jag använder ibland. Så kan det gå när man inte har svenska som modersmål. 🙂

          Haha jag är likadan, trots svenska som modersmål, hittar på massa ord. Det var ett fantastiskt gulligt ord?

          /anonym 22.27

            Fritt fram att sprida ordet vidare. SAOL behöver lite uppiffning ändå, så vi hoppas på att hitta massa gulliga ord där i framtiden.

      Åhå, snippstring!
      (Det skulle det bli på mig också…)

    OT, men vet nån vad kommentaren som Angelica blev ledsen av handlade om? Ja, jag är kanske lite för nyfiken men jag tror aldrig jag sett att hon sagt ifrån gällande kommentarer, då undrar jag vad det handlade om..

      Jag såg den, men jag vill inte sprida den vidare. Sorry! Säkert någon annan som kommer göra det ändå, men den handlade inte om henne och eftersom hon har plockat bort den tycker jag att det ska respekteras.

      Den nya var sexavhengig och otrogen med alla sina ex…Tycker det var konstigt at hon godkänte den in the first place…hon godkänner konsekvent ALDRIG något som rör hennes GBP…

      Ja, jag såg den innan hon raderade den och den handlade om hennes nya kille och varför hans tidigare förhållanden ska ha tagit slut.
      Jag förstår att innehållet gjorde henne ledsen, samtidigt som det tyvärr inte är första gången jag läser detta om honom, men det kan ju vara samma person som skrivit till både mig och henne och i nuläget är det ju bara ett illvilligt rykte och rent skvaller som sprids. ??

    Och inte nog med ”all of the above” + CA så är bikinisarna samma gamla bikinisar som går att hitta på aliexpress, shein, zaful fast istället för att kosta cirka 100kr så kostar dessa 700kr. Dmretro och Chiquelle gör exakt samma sak, pinsamt är det! Hoppas ingen går på att stötta ett skitkasst märke som importerat alla bikinis och inte designat en tråd själv. Det är också svaret på varför storlekarna är så små, det är asiatiska storlekar.

    Här har ni ett exempel på att deras modell Natal inte direkt är ett one of a kind:
    https://www.zaful.com/textured-plunge-bikini-top-and-thong-bottoms-p_279841.html

    Men sluta nu. Tjejerna är ju magiskt vackra med perfekta kroppar, jag förstår att det sticker i ögonen på många. Men det finns några alternativ, 1) Börja träna 2) Om du vill ha en liknande bikini så finns det ju på marknaden, bara inte just på detta företag – välj ett annat! 3) Bli lika framgångsrik och driven och starta ett företag och satsa på det du vill sälja. Herregud, inte går jag och gnäller på att det inte finns storlekar till mig på de plattformar som är till för de större.

      Satan vad jag måste träna för att snippan ska få plats i de de där – någon som har tips på övningar?

        Den minskar i storlek likt alla kroppsdelar med minskad vikt och minskad fettprocent.

          Har en BMI på under 18 och är vältränad, men snippan har liksom en viss bredd för det…

    ”YOU CAN SIT WITH US!” ska det vara. ☹️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.