Heja!!!!!

Dresscoden är ”smart casual” och Therese vill veta hur läsarna hade tolkat det. 
Jag tänker hatt! Hatt är casual – alltid – och man sätter den på huvudet där man förhoppningsvis är smart. ”Smart casual”.

Alla som följer Therese Lindgren vet att hon hindrats från att delta på olika saker på grund av sin sociala ångest, och har ni läst hennes bok ”Ibland mår jag inte så bra” så förstår ni nog ännu mer varför hon beskriver det som en stor händelse att ha gått på två galor den senaste tiden och även tackat ja till en tredje.

Många människor som följer Therese gör det just på grund av hennes öppenhet kring sitt psykiska mående och att läsa att hon, inte bara klarat av att gå på gala, utan till och med haft trevligt där betyder säkert jättemycket för någon som fightas mot samma demoner som Therese gör.
Kan hon, så kan de!

Att inte klara av att gå på gala framstår kanske som ett lyxproblem, för vem behöver egentligen det?
Nä, ingen så klart, men när det finns saker i ens liv som styr, kontrollerar och begränsar en så att man inte klarar av att exempelvis gå på galor så spiller säkerligen detta över även på andra aspekter av ens liv. För det är ju inte en specifik ”gala-fobi” hon lider av.

Sånt här gör mig så glad att läsa!
Här kommer en cyberkram till Therese och till alla andra som vill ha en!

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    CAAAAMCAAAM!! Mogis?! Något nytt?! Har absintens!!! Hahaha

      Asså??!! Bara jag som anar att hon lämnat kritiska kommentarer ifrån ”Beatricemakeupartist” för att folk ska sluta tro att det är hon själv som skriver? Herregud borde göra något vettigt av min semester hehe.

        Tror det är en härifrån som börjat kommentera under det nicket

      Vilken dag var Mogi på Carolas instagram igentligen? Kommentarer under varje inlägg om det. Senast den 17 april. Fan vad Mogi är pinsam. Vem går in flera dagar efter och kommenterar? Det är ju uppenbart hon själv.

    Ot men jag beställde från stylelevel och returnerade sen det plagg jag beställt (köpte bara 1). Nu såg jag att de har debiterat frakt och returfrakt. Visst är det inte lagligt? Returnerar man något får de ju endast ta betalt för returfrakt, inte fraktkostnaden till mig?

      Jo? Många företag som gör så, HM bland annat. Dåligt, ja men inte olagligt.

        Har aldrig fått betala dubbel frakt vid retur. Tex nelly och hm.

          Jag har alltid fått betala frakten direkt och sen returavgift när jah handlar från Nelly och hm förr (nu är dock hm gratis )

            Orginalfrakten måste enligt lag återbetalas om hela ordern skickas tillbaka.

            Mvh någon som har just sånt här som sitt jobb 🙂

      Såhär står det enligt lagen

      Det som konsumenten har betalat till säljaren ska säljaren betala tillbaka enligt 2 kap. 14 § Distanshandelslagen.

      Enligt lagens förarbeten omfattar detta, utöver köpeskillingen, även exempelvis kostnader för att leverera varan till konsumenten. Det står vidare att säljaren inte är skyldig att ersätta konsumenten för dennes kostnader för att sända tillbaka varan till säljaren.

      Vid telefonförsäljning gäller dock att säljaren även ska ge konsumenten skälig ersättning för kostnaderna för återfrakt.

      Det stylelevel gör är alltså olagligt. Ska kontakta klarna om det och hänvisa till denna lag.

        Mm… Eller så börjar du med att ringa företaget och ser vad de säger. Kan ju lika gärna vara ett misstag. Vägrar de betala tillbaka/stryka det så kan man ju bli arg men man får ju gå den vägen först

        Det beror ju helt på varför varan returneras. Skickas den tillbaka för att den inte passade eller var ful får leverantören välja själv om de har fri frakt eller retur. Skickas den tillbaka för att den var trasig eller felaktig och alltså är en reklamation har du rätt att få ersättning. Man kan inte välja valda delar av en lag och tycka man har rätt o hänvisa till det.

          Fast det står i lagen att om man returnerar ett helt köp (dvs samtliga artiklar) så ska även frakten återbetalas och det enda som ska betalas av kunden är returfrakten.

          Men stylelevel känns som ett oseriöst företag, de markerade paketet som skickat 4 veckor innan de faktiskt skickade det. När man markerat det som skickat får man betalt av klarna veckan efter så det går antagligen inte så bra för stylelevel, de behöver troligtvis kapital snabbt och gör därför så.

          Har själv webshop (inte kläder) med klarnas betallösning och det är förbjudet att göra så som stylelevel gör.

            Det står inte i lagen.

    Har man social ångest/fobi och ångest överhuvudtaget så är det svårt att ens ta sig utanför dörren, att ens gå till närmsta mataffären är då en bedrift.

      Finns ju olika grader i helvetet, vet du väl. Allt är inte svart eller vitt. En förkylning tex är inte samma för alla människor. Finns ju de som är på bättringsvägen men ännu inte är helt symptomfria. Har de ingen förkylning då?

        ”Vet du väl..” du var bara tvungen att sticka in de orden där?

          Men vadå, anonym drämde ned med värsta dryga douchekommentaren som smäller ner på shitloads med folk? Det är ju så jävla ruttet gjort, vet du väl.

            Jo eller hur ?

          Jag ser inte ”vet du väl” som något negativt. Alls.

      Fast det finns olika nivåer. Jag kan bli väldigt nervös i olika sociala situationer men kan gå utanför dörren ändå.

      Det är ju så hon haft det förr, hon klarade knappt någonting där det fanns mycket folk

      Jag är diagnostiserad med b.la social fobi, klarar inte av vissa situationer men andra går alldeles utmärkt.

      Tycker det är så tråkigt med den attityden bland folk att ständigt jämföra för det är olika för alla, ingen är den andra lik..

      Tänker mig att det kan gå i perioder. Social ångest är väl inte en diagnos heller, utan mer en beskrivning av hur man känner?

      Jag har social fobi (ja jag är ”diagnostiserad” proffesionellt och inte via Google) och kan gå till affären, gör det helst inte men kan göra det. Allas tillstånd är olika. Skulle du säga att alla med till exempel adhd är precis likadana?

        jag ska påbörja utredning för social fobi (och fobisk personlighetsstörning) hur lång är den ungefär? hur går den till? har du/ni gått igenom behandling och vad fick ni göra då ungefär?

      Så är det verkligen inte. Jag hade social fobi och klarade ändå av att jobba i butik – där hade jag kontroll och var säljare, inte främst mig själv. I privata situationer var det oerhört jobbigt för mig däremot. Samma diagnos kan te sig olika. Idag har jag i princip ingen social ångest, är lite nervös ibland bara.

      Så är det verkligen inte. Jag hade social fobi men klarade ändå att arbeta i butik. Där hade jag kontroll och var främst säljare, inte mitt privata jag. I privata situationer var det däremot desto jobbigare. Och jag var alltså diagnosticerad. Idag blir jag på sin höjd lite nervös ibland.

    Ngn som vet vad det stod i kommentaren som Angelica Lagergren skriver om?
    Är ohälsosamt nyfiken på hennes liv / skilsmässa / nya kärlek?

      Kolla tidigaste inlägget idag! Står i kommentarerna.

        Va? Ser ingen kommentar om det varken idag eller igår?

          Att nya killen är sexmissbrukare o varit otrogen tidigare.

            Oj- ingen trevlig kommentar och verkligen ingen trevlig kille om det är sant!

              Så konstigt bara hon valde publicera den kommentaren + skriva svar. Mycket obehagligt för hennes nya bli så uthängd!

                Det kanske genererar lite klick…hon är desperat efter pengar…ingen Stefan som betalar allt längre..

    OT: är det någon som följer/följt denize.se . Hemskt vilken vårdnadstvist hon har hamnar i – känns ju helt sjukt att det får gå till så?

      Jag följer henne – låter ju helt otroligt att det kan gå till så!
      Dock vet vi ju bara en sida av historien – hon verkar ju haft problem med alla tre papporna, inte för att det innebär att hon ljuger men om allt hon skriver är sant så måste hon ju haft maximal otur när hon valt pappor till sina barn….

        Men två av dem var ju väldigt unga – första pappan i synnerhet var väl typ 15? Problem med papparelationer är ju vanligt generellt efter skilsmässor, och med så unga föräldrar säkert supervanligt. Känns snarare väldigt ovanligt att så unga pappor har en bra och kontinuerlig relation med sina barn på lång sikt.

        Sen är det ju inte tur (bara) vem man blir tillsammans med utan man kan ha vissa mindre bra tendenser (eller bara brist på krav) i sitt val av partner.

          Jaha – jag kanske drog förhastade slutsatser! Jag har alltså inte följt henne långt bakåt i tiden utan läst sedan d var en diskussion om henne här inne för några dagar sen!

          Oavsett – hur är det ens möjligt att man vid gemensam vårdnad bara kan ta ett barn och vägra låta det träffa den andre föräldern?! Om man har gemensam vårdnad borde väl det innebära att böda har lika rätt? Så fruktansvärt!

            Fadern till Emilia vet jag ingenting om. Elians biologiska far är ju även pappa till en annat barn som var känt i bloggvärldens begynnelse – någon som minns bloggen ”ungmamma15”?
            Wilma och Elian har alltså samma pappa, men skillnaden är ju som sådan att Andreas inte har någon som helst kontakt med Elian, medan han och ”ungmamma15”-Emelie har delad vårdnad om Wilma, ända sedan de separerade när hon var rätt så liten. Han har för övrigt tre barn till..
            Denize verkar onekligen ha maximalt med otur, och man får hoppas att det löser sig för henne och Elise. Flickan är ju så pass liten att hon förhoppningsvis inte kommer att minnas det här när hon blir äldre.

              Men vadå, de tre till barnen han har är väl med sin nuvarande så det är väl inget konstigt?
              Denise och Andreas gjorde ju slut tidigt i hennes grav… kanske han inte ville ha barnet någonsin och därför han ej har kontakt med det?
              Han har ju ändå var valt att ha delad vårdnad och ta hand om sitt första barn han fick så tidigt menar jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.