Kissie om Instagrams algoritmer

Fyfan vad trött jag blir på Instagram ? Deras algoritm förstör för så himla många medlemmar och dom verkar inte lyssna alls på våra klagomål. Många har märkt att det blir färre likes bland annat, att man fick mycket fler förut. Mindre kommentarer och sämre reach. Förut kunde jag nå över en miljon personer fast jag hade bara 200 000 följare, nu når jag endast 30 % av mina följare. Misstänker siffran är runt 20 % för en del kommer från utforska sidan. Allt sånt kan man se genom instagrams statistik-visning.//Kissie

Kissie är inte den första som beklagar sig över Instagrams algoritmer som styr vem som ser vad men det är ändå intressant att få se exakt hur mycket det påverkar.
Jag har bett några av de största plattformarna svara på hur de ser på utvecklingen eftersom ett följarantal inte går att luta sig mot när det kommer till att prissätta samarbeten på Instagram.
Än så länge är det ingen som svarat förutom United Influencers som svarade att de inte hade tid att svara på mailet. 🙂
Antingen förstår de inte allvaret bakom frågan eller så har de helt enkelt inga svar?

Här under ser ni några av frågorna i mailet och om du är någon som arbetar med marknadsföring på Instagram på ett eller annat vis så får du gärna lämna en kommentar.

– Hur ställer ni er som företag till ”shadow banning”  och Instagrams algoritmer som styr vem som ser vad på plattformen?

– Påverkar detta prissättning mm när ni förhandlar med företag eftersom ni omöjligt kan veta hur många följare som kommer se en influencers sponsrade post?
Vissa uppskattar att det är så få som 10% som ser en uppladdad bild.

– Har företag misstänkt spökföljare då engagement inte matchar antalet följare?
– Hur hanterar ni det?
– Har ni märkt någon osäkerhet hos företagen där de tvekar på att köpa sponsrade inlägg på Instagram på grund av appens algoritmer och/eller för att det inte går att veta hur många som kommer nås av posten och vad det kan innebära i engagement för företagen?
– Har intresset för marknadsföring på Instagram Story ökat hos företagen?

Vad tror ni?
Kommer Instagram lyssna på klagomålen eller ska jag börja fila på en konkurrerande app redan nu?

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Approå det vi pratade om här om dagen CamCam ang måste och acceptera.

  Nu vet jag inte hur bra detta är eller hur mycket man kan lita på hur det behandlar all info om sina användare. Men som jag sade. Det finns alltid något man kan göra och inte låta sig styras av andra. Se gärna hela klippet.

  https://m.youtube.com/watch?v=tOHh6OlYqOU

   Jag har bestämt mig för att ägna lite tid åt att bli mer anonym och osynlig på nätet. Då har jag inte ens några konton på sociala medier, som de flesta andra har. Men tycker att det är läskigt bara att tänka på hur mycket jag lämnar ut om mig själv bara genom att leva och göra saker på och med hjälp av internet.

    Fan vad bloggen har blivit tråkig.

    Varför kommer det inte inlägg om Avicii???

     Det gjorde det i fredags. Finns väl inte så mycket mer att skriva när man inte vet mer än det tidningarna skriver.

     På ett sätt tycker jag det är skönt att det inte har kommit fler inlägg. Det skulle bara resultera i fler, osmakliga, spekulationer kring hans död. Han har gått bort, mer än så vet vi inte. Det är många frågor, ja, men eftersom att polisen inte går ut med mer information får vi snällt vänta och hedra hans minne.

      Det öppnar dock för ännu mer spekulatione, motsatt effekt liksom. Flashback är min drog dessa dagar?

     Du kan va dryg.

  Detta har inte med inlägget att göra, ber om ursäkt för det. Jag är ensamstående med en dotter på 3-månader. Hon har aldrig sovit jättebra men nu har det spårat ur helt. Hon sover ca totalt 10 h per dygn. Det måste ju vara extremt lite. På dagtid kan hon somna i famnen men sover då bara ca 10 min. Ibland kan hon sova 30-40 min i vagnen om den rullar. Jag helammar och hon får bröstet så ofta hon vill. Hon sover max 2 h i sträck och sen äter hon 45 min upp till drygt en timme och sådär håller vi på. Försöker lägga oss i sängen ungefär samma tid varje kväll runt 21.30, då ammar hon till sömn.

   Kontakta BVC om du är orolig

   Alla bebisar är olika. När min var mellan 0-4 månader sov hon max 7 timmar per dygn. Hon vägrade att sova. En kompis bebis sov 11 timmar i sträck. Jag har tyvärr inga direkta tips till dig, men försök att vila så fort din bebis sover. Förhoppningsvis så blir det bättre!

    Min dotter sov också sådär lite. Från 6 -7 mån blev det oftast hela nätter med ca 12h. Håll ut ❤ men prata med bvc!

   Hon är fortfarande väldigt liten, men ja det låter lite med 10h sömn totalt. Får hon bra med mjölk när hon ammar eller blir det mycket luft också?
   BVC är absolut bästa för att få hjälp, stöd och råd.
   Hur skulle det vara med en Bärsjal? Många barn vill ha mycket närhet, även när de sover, kanske det skulle hjälpa om du behöver få saker gjorda så kan hon sova i bärsjalen medan du går runt.
   Lycka till

   Kan du ha bebisen i sängen med dig? På så vis kanske du kan liggamma och halvsova om nätterna och bebisen slipper vakna till utan kan bara ta bröstet i sömnen typ. Att de inte sover så långa intervaller dagtid är väl inte helt ovanligt? Ta hand om dig och be om avlastning <3

   Ge ersättning två ggr om dagen då lär hon sova längre efter dessa gånger istället för att snutta varannan timma dygnet runt

   Vid denna typ av oro rekommenderar jag dig att kontakta BVC för rådfrågning. Säkerligen är detta en relativt vanlig företeelse och då kan det vara skönt att få detta bekräftat av kunniga inom området. Om det mot förmodan på något sätt skulle vara allvarligt/avvikande/vad som helst så behövs professionell hjälp tillkallas i slutändan ändå, varför detta med fördel kan göras redan i detta stadie.

   Min förhoppning är att din dotter endast är inne i en period då hon på grund av nyfikenhet eller dylikt ( :)) inte känner behovet att sova. Därtill hoppas jag du får ett trevligt bemötande i kommentarsfältet, även av de som ämnar uttrycka liknande åsikt som den av mig skrivna.

    Tusen tack alla underbaringar för svar! Ni är änglar hela högen ❤
    Har inte fått till det med liggamningen, tror jag har för små bröst. Får hoppas att det vänder snart

     Jag har jättesmå bröst, även när de är sprängfyllda med mjölk, och jag och bebisen har legat rullade mot varandra och ammat. Då har det funkat på bröstet som legat närmast sängen! Så kör man ett bröst per tillfälle och kör spegelvänt nästa gång. ?

      ibland kan det vara lättare att liggamma med det bröstet som inte ligger mot sängen.. är lite obekvämt tills man hittat rätt position men det är lättare att få in bröstvårtan i bebisens mun då den kommer uppifrån och inte från sidan.. tyckte jag iaf som också har små bröst.. man liksom lägger sig ovan bebis och omfamnar den och för in bröstvårtan i munnen.

      Alla bebisar sover olika.. så länge bebisen inte bara gråter när den är vaken och verkar hungrig är det säkert inga problem, bara en väldigt aktiv bebis. 🙂 Prata med barnets läkare om du är orolig..

     Försök liggamma, guld värt när man får till det men kan vara klurigt i början. Kolla om bvc har någon teknik att lära ut.

     Annars kan du ju testa att ge en flaska med ersättning vid läggdags och se om det hjälper bebis att hålla sig mätt.
     Bärsjal/bärsele är toppen att bebis i.

      Ge ersättning, amm ej. Babyn kommer sova som stock. Närhet blir det ändå.

       Sluta tvinga på en mamma ersättning som har valt att amma!
       Min ena fick ersättning och den andra ammades, båda sov på samma sätt. Men den ammade bebisen slapp jag gå upp och blanda ers. åt så då sov jag 1000ggr bättre.

        Eller så har man termos och pulverdoserare vid sängen så slipper man gå upp alls.

         Ja, vi körde det med, det var inte så lätt att mäta upp rätt mängd vatten yrvaken med en skrikande bebis bredvid. Tillslut blandade vi färdigt och hade i kylen så då behövde vi bara värma den. Enklast är när barnet sover bredvid och tar bröstet själv, jag behövde knappt vakna till. Det var en dröm när jag kunde amma andra barnet.

       Äsch, jag har ammat ett barn och gett ersättning till det andra. Båda sov lika kasst första halvåret

     Gå med i amningshjälpens slutna grupp på Facebook. Helt sjukt vilken stöd och information jag har fått där. Hade det inte varit för dem hade jag slutat amma efter 2 veckor men jag lärde mig så mycket så jag ammade i 9 månader helt problemfritt.

     Har också små och fick tips om att liggamma av amningsspecialist delvis därför, så är antagligen en fråga om att hitta rätt ställning. Så glad över det med tanke på att jag ammat sammanhängande i 8 år, och haft barn som börjat sova hela nätter vid ca 3 års ålder.. Ena barnet bytte mönster och slutade sova sammanhängande mer än 15-20min vid ca 3-4månader – är 9 år och sover gott nu!

   Svar till Jenny: tufft att vara förälder oavsett ensamstående eller medförälder❤️ Men såklart mer för ensamstående..
   Men ta dig till BVC, jag har personligen bara positiva erfarenheter när man ”öppnar sig” för dom? Och PRÖVA ersättning om hon sover bättre/verkar bli mer mätt.
   Jag har ammat 2/3 barn, det blir människor av flaskbarn oxå❤️ Vänd inte ute o in på dig själv, det finns massvis med stöttning och råd. Lycka till och uppdatera gärna❤️❤️

   Jag började ge mina barn mat runt 4 månader. Gröt på kvällarna!! Blev proppmätta och sov länge. Men samtidigt var de stora när de föddes!

   Min son sov också väldigt lite som bebis. Han kunde bara sova PÅ mig och bara en stund åt gången. Det vände när jag började delamma och lade till ersättning också. Han började sova hela nätter när han var cirka 8 månader och har sedan dess (han är snart 6 år) sovit bra.

   samma var det med min son just vid 3 månaders ålder. gissar utvecklingsfas. stå ut någon vecka så hoppas vi att det blir bättre.

   Har en 10-månaders som aldrig sovit mer än 2h i sträck och säkert snittar max 10h/dygn. Har inga direkta råd men Bvc kan nog hjälpa! Jag sliter vidare och mantrar ”imorgon vänder det” 🙂

   Dethär med sömnen är såklart jobbigt men inte onormalt, men om du är orolig så prata med bvc. Fortsätt amma fritt dygnet runt, låt bebis vara nära så mycket den vill. Skaffa en ergonomisk bärsele (tex Manduca eller Ergobaby, finns bra begagnade att köpa på blocket eller via Facebookgruppen ”Bärsjalar!”) eller bärsjal så kanske bebis kan sova i den medan du blir lite mindre ”låst”. Min ettåring har sovit sådär katastrofalt i princip hela sitt liv men växer och mår bra. Det är tungt som förälder, men tyvärr inte helt ovanligt. Kram

   Mitt första barn sov också lite. Och korta pass. Aldrig längre än 45min på dagen före 9 månaders ålder. Om jag kämpade med selen så gick det att natta om men inte annars.
   Det var skittufft.
   Men om du är orolig – prata med BVC

    Jag märkte förresten ingen skillnad på sömnen när vi testade med mat/välling/ersättning istället för att bara amma och det var lite knäckande för ”alla” hade ju sagt att barnet skulle sova bättre om vi la till det. Men som sagt. Sov bara korta pass oavsett amning/ersättning/välling/mat.

  Ifall jag hade haft ett företag som jag velat marknadsföra på instagram hade jag hellre gjort det på ett mindre konto, men med mer aktivitet. Blir antagligen billigare och når ut till en mer aktiv målgrupp.

  För egen del har denna algoritm nog bara varit bra för mina konton. Mitt privata konto har 23-24k följare och i snitt får jag 2-4000 likes och upp till några hundra kommentarer beroende på om jag skriver något speciellt eller inte. Ett annat konto jag driver med min syster har drygt 7000 följare och där får vi också runt 2-3000 likes/bild, så det beror nog helt enkelt på hur ”intressant” dina följare tycker att du är eller inte.

   Det låter helt som sjukt mkt likes! Jag har 50.000 följare och får i snitt 1000 likes per inlägg. Har en väldigt nischad instagram med väldigt engagerade följare men märker att räckvidden är SÅ dålig. Max 20.000 personer ser mina inlägg nuförtiden. På stories kan jag få mycket mer kommentarer och engagemang. Har aldrig (ens före algoritmbytet) sett någon med 7000 följare få 3000 likes på en bild.
   Vi är många som samarbetar med företag som har svårt att nå ut. Jag säljer in samarbeten på både stories och vanliga flödet för att öka räckvidden men det är svårt. Känns som om instagram dödat all chans för konton att växa och nå ut tyvärr.

    Ja det är väldigt stor andel jämfört med andra har jag märkt men jag har också väldigt nischade sociala medier (häst) och väldigt gedigna och trogna följare så det hjälper också till säkerligen.

   Har någon här testat Vero som i stort sett alla personer med kreativt inriktat/konstinriktat konto skaffade för några veckor sen? Jag har inte själv testat det och har inte hört något om det sedan dess. Nån med någon erfarenhet av appen?

    Jag har ingen erfarenhet av appen men skulle rekommendera att du läser på om skaparen av appen. Han betalade inte ut lön till anställda och tvingade dom bo i trånga arbetsläger.

    Använder man appen så har dom ”rätten att använda, modifiera, återskapa och sälja vidare ditt material, utan ersättning. Det inkluderar ditt namn, din röst och ditt ansikte.”

    Hittade den infon på denna länk: http://www.bazooka.se/2018/03/vad-ar-vero-och-varfor-du-nog-inte-ska-anvanda-det/ Givetvis bör man kolla fler källor men har hört detta från andra håll också så jag personligen kommer aldrig ladda ned det. Och för att ta bort sitt konto måste man även kontakta dom.

    Jag testar den men inga av mina vänner kör den än så svårt att utvärdera. Men tycker det har potential.

   Hej! Jag jobbar med digital marknadsföring m fokus på sociala medier. Algoritmerna är till för att ditt flöde ska vara så relevant som möjligt, baserat på hur du agerar på Facebook och Instagram. För såväl företag som influencers är detta BRA! För du syns bara i de flöden där ditt innehåll är relevant.
   När det kommer till att marknadsföra sig på sociala medier är RELEVANS topp 1 prio. Syns där dina användare uppskattar ditt Content. Insta och Facebooks algoritm är betydligt mer avancerat än vad många tror. Grundar sig på pixeldata och annat ni knappt vet finns. Instagram har gjort sitt flöde baserat på detta precis som Fb, för att fortsätta vara relevanta. Annars förlorar de sin poäng! Gillar du en profil kommer du förmodligen gå in där ändå och kika.

    Öh ”okej”. Är du en algoritm du också montro? För du låter som en ?

     Oerhört sunkigt och drygt att försöka förminska någon som uppenbarligen har en bred kunskap i ämnet Camcam vill lära sig mer om. Varför inte ta till det anonym skrev och lära dig mer istället för att slänga ur dig okonstruktiva otrevligheter?

     Sjukt häftigt jobb du har Anonym! Det behövs mer kunskap som detta. Folk vet så otroligt lite om de sociala medier de använder.

      Svar till Frida, jag förstår att vi nog inte läste Anonyms svar på samma sätt för jag upplevde snarare själv att Anonym var dryg och typ klappa-på-huvudet-aktig i sitt svar. Ungefär som att de som kritiserar nuvarande upplägget inte förstår någonting utan bara ska vara tacksamma att algoritmerna gör ett strålande jobb. Jag tyckte personen lät som en robot och liksom bara upprepade nån typ av marknadsförings-säljsnack, det lät inte som att en människa skrivit kommentaren

       Det lät troligtvis inte som en människa för att du inte förstår komplexiteten i det hon förklarade… Just saying??‍♀️

    Men jag fattar inte varför jag inte är relevant när alla mina följare aktivt har valt att följa mig. Jag har jobbat med content åt företag för att få deras instagramkonton att öka, tidigare gick det som på räls och hundratals nya följare hittade kontona varje vecka. Nu står det helt still. Fattar inte hur det kan vara bra för någon? Varken följarna eller kontoinnehavarna?

    Men jag fattar inte hur Instagram tycker att mitt flöde blir mer intressant av att göra så jag inte ser de jag följer? Jag har ju aktivt valt vilka jag vill följa för att få mitt flöde intressant, när Instagram kommer in och härjar blir det ju sjukt ointressant istället.

    Jag vill gärna se på alla konton jag valt att följa, tack så mycket. Behöver ingen superavancerad pixelalgoritm för att räkna ut detta. Men hur ansvcerad en algoritm är kan ju ändå en satsning gå sjukt fel.

    Det här är BULLSHIT. Jag följer folk på instagram för att jag vill se deras inlägg, inte för att jag vil att hälften ska försvinna i flädet. Så nej det där med relevans är bara skitsnack, finns INGET positivt med algoritm.

    Men de konton jag har valt att följa måste väl vara relevanta för mig?

     Nope. Om du tillexempel inte gillar nått inlägg från ett konto du följer på ett tag så kommer kontots bilder inte komma upp o ditt flöde.

      Men det är ju dumt! Jag vill inte behöva gilla för att fortsätta se! Jag avföljer om jag inte vill se.

    okej men jag vill gärna se de personerna jag följer, vilket typ aldrig händer, just nu är det 6 bilder som jag inte sett i mitt flöde med bara jag går in på tex paow som jag följer är det 6 bilder på henne som jag inte sett. Jag vill iaf se det som jag valt att följa.

  Känns väl iofs bra då det blir svårare att köpa följare i syfte att bli stor och tjäna pengar? Antar att samarbeten osv kommer koncentrera sig på aktiviteten på kontot. Gillar man någons konto söker man efter den personen 🙂

   Ja, jag har märkt att konton jag följer men som jag automatiskt inte får upp ha jag sen gått in på dem o likear något så kommer de med i flödet. Jag gillar faktiskt hur det funkar nu, för de kontona jag tycker är intressantast kommer först, de ja följer men som inte är lika intressanta kan jag alltid klicka in mig på.

  Kan det inte vara så att intresset att kommentera och även ”lajka” avtar med antalet följare?
  Jag skriver då aldrig en kommentar om kontot har en miljon följare och det redan finns flera tusen kommentarer till ett inlägg. Ingen kommer ju att orka scrolla och läsa alla dessa kommentarer. Vem är de till för?
  Eventuellt trycker jag på like men det känns ju också lite meningslöst om det redan finns 30 000 likes…
  Jag skriver hellre en kommentar på ett konto där antalet kommentarer sällan är fler än några dussin 🙂

   Så tänker jag med 🙂
   Känns lite ”meningslöst” upprepa något som kanske flera tusen redan skrivit, så jag sträcker mig kanske till en like

   Som jag fattat det så innebär dom nya algoritmerna att man behöver likea, kommentera eller titta på stories för att inte missa poster eller automatiskt avfölja personen. Gissar att Instagram vill minska antalet influencers och företag på instagram. Finns även algoritm som visar att bilder tagna med smartphone når ut till fler än de som är tagna med kamera. Antagligen vill insta på det sättet minska antalet proffsiga bilder som inte är tagna samma dag.

    Facebook vill också öka antalet ”verkliga” kontakter.
    Om folk börjar strunta i att följa verkliga kontakter så blir det till slut bara kommersiella intressen som tar över sociala medier. Och även om det ger pengar för Facebook, Instagram, Youtube osv så blir det ganska ointressant över huvud taget att som enskild användare vara på dessa sociala medier.
    Vem har för övrigt inte kommit till slutet när man scrollar där man uppmanas att skaffa fler vänner för att se mer på Facebook?

  Nå fel på gilla-knappen??

  Orka bry sig om likes… Ut i solen! ☀️

   Om man jobbar med det är det kanske inte så konstigt att man bryr sig..

    Skaffa ett meningsfullt jobb…

     Knip…

     Kan inte förstår varför du och många fler följer den här bloggen, när den handlar om influencerns, och allt influencers gör verkar ni tycka är totalt meningslöst och värdelöst. Föreslår att du lägger din tid meningsfulla tid på något annat.

      Du kan väl inte på fullaste allvar anse att influencers gör något meningsfullt och värdefullt???
      De ägnar sig åt något som ibland förnöjer läsare. De arbetar med något som gör att vi kanske köper en extra tröja eller ett par skor. De är ett litet tidsfördriv.

       Jag har ett stort konto på instagram. Jag försörjer mig inte som influencer även om jag har samarbeten ibland. Jag får alla mina uppdrag via instagram som för mig är som en portfolio över vad jag gör inom min nisch. Jag lever indirekt på instagram och berörs väldigt negativt av de nya algoritmerna.

       Är inte tidsfördriv också viktigt på sitt sätt?

        Näe bara tråkiga saker som behövs för våra elementära behov är meningfulla. Typ avloppsrör.

       Underhållning är meningsfullt, ja. Du vet, sånt folk gör/ser/lyssnar på för att roa sig.

   Ellerhur. Vilket jävla problem, vissa har det verkligen inte lätt

  Herregud, Blondinbella flög till Spanien idag utan att göra Instastories i taxin, framför lcc hyllan på T5, eller i loungen! Bara en liten Boomerang från flygplanet. Undrar hur länge hon klarar av att hålla sig från det? I Spanien måste det nog bli någon liten ”So nåw ve are in spaain…”

   Fast, jag får en känsla av att hon har någon jobbig efter sig. hon har konstant livvakt och tror att hon blivit ombedd att vara försiktig med vad hon delar. + hon skrev att hon inte mår så bra just nu. Total spekulation så klart men hon verkar ha det lite tufft.

    Hon har ju lagt ut en story om att hon bär med sig larm igen.

   Jag flög från landvetter nyss, inget LCC så långt ögat kunde nå!

   Head of content kanske är sjuk? ?

  Jag har ett väldigt nischat konto med ca 40k följare men enligt instagrams stastistik ser knappt 4000 följare varje post – trots att jag aktivt postar MINST en gång om dagen. Det är ju sjukt oinspirerande att växa och bli större på en plattform som bara pissar på sina användare.

   Jobbigt när man bara får uppmärksamhet av några tusen människor, en mindre by 🙁 Haha ja herregud attentionwhores. Jaha det är ditt jobb? Skaffa ett riktigt då

    Varför så otrevlig? Säg inte att andra har problem som du beter dig

    Ååå var är ogilla-knappen när man behöver den?! Skulle behövt den för Hannas ofantligt dryga kommentar

    Min sambo tjänar ca 1000’000 kr i månaden på att vara en ”influenser”. Vad tjänar du Hanna?

     En miljon? I månaden?

      Japp. Inte i Sverige dock, här hade han nog fått skatta bort det mesta. Det är en kombination av reklam, donationer, sponsoravtal och subs.

       Ingen skattar BORT sin inkomst i Sverige. Tjänar man miljon varje månad borde man betala hög skatt. Med all rätt?

        Exakt, vill man vara en del av ett samhälle får man betala skatt. Tjänar man en miljon så är det mer pengar än vissa har under en hel livstid så det är lite ynkligt att klaga på skatt då. Var tacksam liksom. Du får fortfarande samma saker gratis i samhället som alla andra, det är helt sjukt att det är de som har minst som alltid är mest tacksamma.

         Men snark….Jag klagade inte på skatten. Jag förklarade bara att han tjänar så pass mycket eftersom vi bor i ett land med mindre skattetryck än Sverige.

         Dessutom kan ni knappast ärligt säga att ni gillar att betala massa skatt när ni ser hur vårdslöst skattepengar används i projekt som Nya Karolinska….

       Jobbar han alltså bara som influencer? Och i vilket land skattar man inte mycket på såna summor?

        Vi har världens högsta marginalskatt så det är nog bara att välja i princip vilket land som helst!

     Är det du sharkis? Kommer alla pengarna från Umeå?

     Men TYST älskling!!!!!!

     ?

     Haha ja, en miljon i månaden tjänar jag inte. Samtidigt är inte min inkomst beroende av någon app som inte gör som jag vill, eller att jag får för lite uppmärksamhet och likes ibland. Och det är ju skönt. Men men kämpa på alla inluäncääärs!

      Tja, han gör ngt han älskar och har förvandlat en hobby till business. Han är inte beroende av Instagram eller likes, uppmärksamheten genererar pengar men han söker den inte aktivt. Tro det eller ej, men att vara stor på sociala medier betyder inte per automatik att man fläker ut sitt liv eller lägger upp selfies varje dag…. Hanna, du kan uppenbarligen ganska lite om det här så lite mindre dryg attityd vore kanske på sin plats?

     Varför satte du influencer inom citationstecken? Tycker du inte heller att det är ett riktigt yrke?

      Satte det inom citationstecken eftersom det är en term som han själv inte använder. Han är streamer.

       Vad tjänar du själv då? Du frågar Hanna om hennes inkomst efter att ha nämnt din killes.

        Jag jobbar inte med sociala medier så det är inte relevant för diskussionen.

     Hannas kommentar är otrevlig och dryg. Men fan vad drygt det är med svar på hur mycket någon tjänar med. Alltså spare me!

     FRIDENS LILJOR

      Speciellt när det inte ens är ens egen inkomst man skryter med…

       Eftersom jag inte jobbar med sociala medier är det knappast relevant att ta upp vad jag tjänar. Eftersom min sambo är inne i den bransch Hanna så tycker sig ha rätt att trycka ner trots att hon inte kan något om den känns det relevant att påpeka att det nog absolut räknas som ett riktigt jobb när han tjänar betydligt mycket mer än genomsnittet. Det är liksom inte monopolpengar han tjänar.

        Många tänker nog att influencers är bara är kissie och blondinbella typ och tänker inte på att det kan vara hur brett som helst!

    Jag har ett jobb och jobbar då med content creation till sociala medier på ett mellanstort företag på heltid och driver privat en egen YouTube-kanal som jag drar in ett par tusenlappar på per månad. Har redan gjort det här i några år, tycker det är sjukt kul och vill kunna tjäna så pass mycket så att jag kan öka på och göra det på deltid. Uppmärksamheten i sig skiter jag i, men om spridningen inte finns där finns inte heller möjligheten att expandera och kunna göra det här på en annan nivå. Det är själva skapandet av content jag gillar och genom att sprida det kan jag få råd att göra det mer än jag kan idag.
    Jag pratar mycket om ett trevligt internetbeteende med min publik, låter som att du kanske kan ha nytta av mitt material, Hanna 😉

     Vad vet du om mitt internetbeteende? Kanske är mitt internetbeteende enbart otrevligt mot influencers som gråter över att dom bara får 10 000 likes?

     Men ni får ursäkta att jag inte tar erat gnäll om mindre uppmärksamhet och mindre likes på allvar. Det är verkligen synd om er. Ni borde verkligen få synas mest i helaste världen! Och exponera era ungar och trampa sönder deras integritet för att tjäna cash. Eller lura folk till att börja spela casino, eller ta ett lån med dehär fantastiska kreditkortet! Eller köp dehär! Köp köp köp! Och all unik inredning med marmor och kling!
     Hahah nä nu ska jag lugna ner mig. Men fy fasiken va trött jag är på er

      Är så trött på att alla drar alla influencers över samma kam, det handlar ju bara om okunskap. Det finns ju otroligt många som skapar intressant och inspirerande innehåll på bloggar, instagram, youtube inom massor av olika nischer. Många gör samma jobb som en hel reklambyrå. Planerar, gör inköp, stylar, fotar, filmar, redigerar, publicerar, skriver och sköter samtidigt sina egna företag led allt vad det innebär.

       Fast allting går i slutändan ut på att få andra att konsumera mera, oavsett hur fint och genomtänkt de väver in det i sitt eget liv.
       De och säljare är samma sak.

      Hanna. Snälla. Bara tyst. Du kan ju ingenting om sociala medier och influensers… Du ser någon som Blondinbella och tror att det är så alla fungerar.

       Man kan nog räkna upp några fler än Blondinbella som fungerar på precis det sättet jag beskrev. Men ok jag förstår vad du menar.

        Jag tror Hanna är avis som inte får i närheten lika många likes…. ?. Hanna vill ju också va influäääänzer och så lyckas hon inte och då blir Hanna ledsen och bitter och negativ och så det uttjatade ordet AVUNDSJUUUUUK.

        ?

         Haha prisonbeauty, precis så är det ? vill egentligen bli influäncäär men dumt nog så värdesätter jag mitt barns integritet så det var den karriären inom sociala medier! Sen glömmer jag alltid att sprätta med benen på alla foton så jag är ganska körd inom den branschen tyvärr 🙁

         Hanna: Du har inga bra förutsättningar hör jag, måste kännas olidligt tungt att hålla på ditt barns intrigeitet, stark kämpat att du ändå står emot.

         Blondinbella har väl pratat om den där teorin att om man gör något i 10.000 blir man proffs, du kanske kan sprätta med benen i 10.000 timmar och hoppas att det funkar med bara det utan att outa barnet?

      Hanna, jag håller med dig faktiskt

  Naaaw, kämpa alla

  Funderar på om företagen du kontaktar inte svarar för att de inte gillar dig/bloggen?
  Lyssnade på en podd, Rebecca Stella & Vanessa, där de pratade om bloggen och sa att det var en skvallerblogg som for med osanning. De tyckte även att Nöjesguiden förstörde sitt renommé genom att ha den hos dem men att den drog trafik till siten.

   Så kan det säkert vara men så är jag heller inte här för att vara allas bästa kompis. Vilket ni kommer bli varse alldeles snart… 🙂

    Kan inte bestämma mig för om jag tycker att det låter spännande eller obehagligt ? Den som lever får se antar jag

    Men nääääär? ?

     Till sommaren

  Kan någon snälla förklara för mig så jag förstår!!! Om man följer någon som man tycker om så kommer de ju upp i ens flöde, i kronologisk ordning? Handlar detta om att de inte syns i ”det allmänna flödet”? Jag förstår inte hetsen. Folk som vill se ditt innehåll kommer ju att se det om de följer dig?

  Asså marcelo…. jag kan inte förstå hur någon kan ligga med honom frivilligt. Kolla hans senaste inlägg

   Behöver ”han” trafik?

   Utveckla istället så man slipper klicka sig in där :p

    saxat: ”Jag älskar alla spekulationer om vem det är jag dejtar/är tillsammans med, det kanske inte är värsta hemligheten längre men jag väljer ändå att vara lite försiktig så att de inte ska bli samma kaos som förr (iofs så var den tjejen rätt trött)”
    ”(…) jo jag vet bäst själv och helt ärligt så har jag varit singel nu i ungefär 1 år och kunnat leka av mig otroligt mycket så jag känner mig liksom rätt klar på den fronten, det vänder rätt snabbt från att bli kallad mansgris till romantiker.”

   Jag är för lat för att utveckla. Han ger en känga till nicci igen helt oprovocerat typ

    vi är många som inte vill ge Marcelo nån statistik så vill man förfasas sig över honom är det välkommet att sammanfatta. Tack <3

    Han är väl grinig över att nicci gått vidare (och förbi i följarantal).

  Är det inte konstigt att Therese Lindgrens Infu beauty tar bort kommentarer om allergiska reaktioner på sin Instagram????

   Det gör Bella med. De borde lämna recension på produkterna på andra ställen istället

  Meeeeer inläggggggg

  Förut skrollade jag igenom Instagram en gång per dag men sen den kronologiska tidslinjen försvann kanske jag kollar en gång per månad, och då ledsnar jag direkt.

   Tror instagram är på väg att dö, snart kommer en ny app som vi alla byter till

  Ja om influencer nu är ett jobb, så,är det som i andra vanligare jobb. Villkor och förutsättningar ändras. Företaget,chefen, ändra spelregler och arbetsuppgifter. Varför tror influencers att de kan påverka och att deras förutsättningar är konstanta. Välkommen till verkligheten.

  Jag saknar dig, Cam ??

  Neeej, är gillafunktionen av igen?

  Att nätverken inte svarar eller inte har tid kan ju vara just pga det – att de inte har tid – att svara upp på olika bloggbevakningar utan har en business att sköta, inte att frågan inte är viktig?

  JAAAA Camcam, bara kör på ny konkurrerande app. Hoppas du eller någon du känner har bra skills på området, tror kurvan skulle gå spikrakt upp för er bara ni kör igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.