Höjden av ironi

Det här mailet ramlade in samtidigt som jag sitter och lyssnar på min medverkan i PT-Fias blogg ”Ofiltrerat” där hon försöker få det till att jag är en influencer trots att jag vägrar. 🙂
Visst är det lite ironiskt ändå?
I podden pratar jag i 100 km/timmen och det märks att jag är mitt uppe i granskningen av Isabella och hennes förehavanden och att hennes medverkan i Schulman Show precis hade publicerats.

Jag kände nästan direkt när jag gick därifrån att jag nog mest bara gav ett ganska irriterat och lite stressat intryck men så blir det ibland.
Nästa gång ska jag försöka ta ett djupt andetag och inte försöka trycka in två timmars prat på en timme, men det fanns en hund på Acast att gosa med så det gjorde mig glad i alla fall.

Fia har – till skillnad från mig i den här podden –  en fantastiskt lugn och harmonisk röst och skulle gärna få läsa in godnattsagor till mig. 🙂

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är skillnaden mellan Iconfest 5 maj och Guldtuben 26 maj?
    På mig verkar det vara nästan samma sak men det finns kanske någon anledning att det ordnas två galor för influencers?

      Olika arrangörer. De bryr sig nog inte om att det redan finns en liknande gala. Dessutom brukade guldtuben vara mer riktad mot youtubers förut

      Iconfest är även en mässa, vilket inte guldtuben är

    Vari ligger ironin?

      Att hon inte vill kalla sig influencer, men blev nominerad till ett bloggpris.

        Men hon har ju en blogg ?

        Men hon bad ju oss rösta 🙂 jag röstade!

          Tydligen blir de tio med flest röster inbjudna till prisutdelningen men hur många som helst kunde nomineras.

        Vill inte va influencer men gärna röstad på?

          Vill man rösta på Bloggbevakning som årets blogg så gör det mig givetvis glad då jag tolkar det som att man tycker att den både behövs men kanske också är bra.
          Det man ska komma ihåg är att den här bloggen aldrig hade blivit nominerad till Årets Blogg om det inte var för alla er – ni som läser den, diskuterar, kommenterar och kommer med förslag på hur den kan bli ännu bättre.
          Av den anledningen vill jag att bloggen ska vinna. Eventuella priser eller utmärkelser kommer aldrig vara mina. De kommer vara våra.

          Jag kommer inte närvara på Iconfest i år men förhoppningsvis anordnas den även nästa år. 🙂

    Kan den senaste veckans avslöjande vara anledningen till att du blir nominerad?

      Nej, det tror jag knappast men om jag förstått det hela rätt så är antalet influencers som kan bli nominerade i varje kategori obegränsat…

      Hon var nominerad långt tidigare, längesen hon blev nominerad, skrev om det här då också ju och bad oss rösta. Ja många är nominerade. Men ska du gå på Iconfest Camcam? Verkar ju som inte många kommer göra det efter diverse avslöjanden. Och kan tänka mig att det känns lite jobbgt att gå dit med tankte på att många ”influencers” kanske inte är direkt överförtjusta i dig så att säga.

        Äh! Håll huvudet högt! Du har flest läsare i ryggen, håller en bitsk, oundfallande men rättvis ton och förtjänar detta. Att influencers, som fått härja och dra in storbelopp på många gånger högst tveksamma ekonomiska och framför allt moraliska affärer, ”ogillar” dig är i så fall bara sunt. Du är ju bloggvärldens Janne Josefsson ??

    Vad är du då om du inte är en influencer?

      Ordet influencer är ju kortfattat en person som påverkar andra, ofta genom sociala medier. Jag hade tex inte brytt mig om att anmäla någon för smygreklam eller vara uppmärksam och gräva i om någon ljuger om statistik om inte du hade skrivit om det. Tycker nog att du även påverkar vilka bloggar man går in på, jag har hittat till några nya pga dina inlägg och jag har även ändrat syn om vissa bloggar jag redan läste. ?

      Influencer är väl egentligen en person som inspirerar om t.ex stil, mode, mat, inredning.. och gör diverse reklam och visar snygga bilder. Camcam är ju på så sätt och vis en influencer genom att hon influerar och påverkar till att tycka och tänka och då påverkar mycket folk till att tycka, tro och tänka som henne. Hon påverkar och har makt.

    Intressant också att ordet influencer nyss börjat användas i Sverige. I USA har det funnits influencers I minst 10 år.

      Längre va? Paris och Nicole måste väl ha varit influencers tex

        Ja, det har du ju rätt i. Kanske även bara är ordet som just kommit till Europa/Sverige även om själva företeelsen inte är ny här heller.

          Det är ju liksom inget svenskt ord 😉 Och bloggare är väl inte särskilt stort och vanligt i USA.

        Men brukade man kalla Paris och Nicole för influencers? Hade varit intressant att veta när ordet började användas. Saker byter ju namn även om det har samma innebörd. Här sa vi ju tex egopics om selfies förr ?

          Nej de var snarare It-girls, de brukade kallas för det. Men It-pers och influencers känns ändå lite samma idag, det blir ju så att inne-folk/It-pers får många följare och då automatiskt blir influencers, typ.

            Ja just det! IT-girls! Ja jag vet att det är samma sak men var mer nyfiken på själva ordet och när det började användas. Har svårt att tro att man sa influencers på samma sätt för 10år sen som man gör idag. Nog för att vi i Sverige är lite efter med ordet, men knappast 10år väl?

              Jag hörde ordet influencers (i den här betydelsen) för första gången på Gossip Girl som började spelas in 2007, så det verkar vara 10 år sen.

              Där var det i modevärlden, vissa tjejer gick på modevisningar och fotade sig själva i vissa outfits som sedan spreds till deras followers. I Sverige borde en motsvarighet varit Elin Kling, Sofi Fahrman och Ebba Von Sydow.

                Ja Kling, Fahrman och Ebba V S var ju definitivt den tidens influencers och IT-girls, de var ju modereportrar kan man ju säga som inspirerade mycket och som sen blev bloggare och influencers.

              Influencers har väl mer med instagram och bloggar att göra också, tror inte instagram ens fanns för tio år sedan och bloggar var då inte jättevanligt. Vet inte om Paris och Nicole bloggat, tror inte det men de var innefolket/IT-girls iaf som florerade på inneklubbarna, innefesterna, i tv, tidningar och på röda mattan så influencers nja men visst att de insirerade och påverkade med kläder, frisyrer, smink och liknande. Tror inte ordet influencer har använts så länge.

                Bloggar var väldigt vanligt för 10år sen, skulle nog vilja säga att de flesta unga tjejer hade en blogg eller kände någon med blogg för 7-10år sen. Instagram kom 2010, innan det var det bilddagboken

                  Paow och Dessie kom in i bloggvärlden för 10år sen nu, vill bara tillägga det så fler än jag kan känna sig as gamla ?

                Bloggar var som allra vanligast för 10år sen. På den tiden hade typ alla en blogg.

      För mig är de alla svenska bloggare varken mer eller mindre 😉

    Bianca påstår i sin blogg att hon blivit mobbad och fått massa hat nu efter hela guldtuben och att vissa anser att den är riggad. Hon påstår även vidare att det inte bara är från followers utan andra youtubers som spridit hat.

    Har själv inte sett något drev mot henne överhuvudtaget och det har jag följt hela grejen. Någon som vet nåt?

      Jag har bara läst hennes blogg och lyssnat på hennes pod. Det verkar som hon fått mycket kritik för att hon blev nominerad till årets youtuber trots att den uppdateras väldigt sällan.

      Hon tog det som kritik för att hon var lat, men det verkade snarare som att youtubersen (oklart ord) menade att de som la ner all sin tid och energi på YouTube och dessutom har fler följare än Bianca bättre fortjanade att bli nominerade just på en YouTube-gala. Dessutom finns ju andra galor för bloggare och andra influencers.

      Ursäkta, jag såg nu att du frågade just vilka som kommenterat. Det vet jag inte, är antagligen främst via DM/mail men kanske finns några ledtrådar på Bianca’s instagram.

      Nej, jag har inte heller sett något. Tycker att alla har poängterat att det är kul för Bianca och att dom såklart inte missunnar henne en nominering men att dom ändå undrar över urvalet. Men Bianca har säkert sett fler som pratar om det/henne än jag har gjort så kan ju ha missat. Eller så tolkar hon folks missnöje som mobbning och tar det väldigt personligt.

      Jag kan tänka mig att jockes och bens yngre följare gått på henne då de uttalat sig om att det var orättvist/konstigt att hon blev nominerad och inte de.

    Haha älskar att en partner till Iconfest är Skatteverket ??

      Såg nu att det var en massa föreläsningar, trodde det enbart var ett award men verkar ju vara hur mycket som helst runtomkring. ?

        Ja det är en stor mässa

    Där fick du berätta att du är med i PT-Fias podd och podden får många lyssnare, smart av PT-Fia.. och av dig 😉 Var det PT-Fia som bjöd in dig eller var det du själv som frågade om du fick vara med? Ja en form av influencer är du ju, du influerar och påverkar människor till att tycka och tro saker – samma som du själv tror, antar och spekulerar kring – så du har ju en stor påverkan och makt. Men är det inte lite märkligt att vara med i en träningspodd (?) när du brukar vara emot ”kroppshets” som du väl brukar kalla det?

      Ja, med tanke på att podden legat på is sedan 2016 och detta var premiäravsnittet så kan du fatta att jag tjatat hål i huvudet på Fia för att få henne att starta upp den igen och låta mig vara den första gästen. Tjatat och tjatat och tjatat har jag gjort!!!!!
      Trägen vinner! 🙂

        Aha då har jag fattat fel trode det var typ en träningspodd, aldrig lyssnat på den och visste inte den legat på is. Så ni är kompisar/bekanta då alltså? Kul. Ja trägen vinner 😉

          Nä, jag hade aldrig haft någonting med henne att göra innan hon frågade om jag ville medverka. Däremot visste jag vem hon var eftersom Bella anlitade henne som PT för en herrens massa år sedan som hon bloggade om.

            Jag fattar. Du ställde upp i utbyte om info om Bella. Sneaky sneaky ??

            ?? du skrev ju att du tjatat? Du drev alltså? Så du blev tillfrågad då, kul. Du återkommer hela tiden till Bella, kan inte låta bli att nämna henne hehe.

      Ah.jag glömde.
      Podden har ingenting med träning att göra så du kan vara lugn..
      Jag har alla mina principer fortfarande intakta. 🙂

        Eh, träning och kroppshets är inte samma sak så du behöver inte försvara dig ?

      Ska du anmäla Camilla till konsumentverket nu igen?

    Men strunt i det här nu, vad händer med Blondinbella och lappgate???!

      Jaaa exakt! #lappgate
      Obs! Jag är på camcams ”sida”. Obs igen, det finns ingen sida – Bella är bedrägare, camcam är personen som sprängde luftslottet

        Tror hon visar upp hajen idag på unicef galan såhär inför lanseringen imorgon.

          Det har hon ju skrivit att hon ska göra

          Fast Hajen och Bella visade upp sig redan i oktober 2017 på galan för Project Playground:
          https://nyheter24.se/noje/903502-nu-berattar-isabella-blondinbella-lowengrip-om-nya-karleken
          Jag begriper då inte varför så många fortfarande inte vet vem Bella varit ihop med i ett år vid det här laget.
          Hajen är inte hemlig bara för att Bella inte nämner honom med namn och visar upp honom på bild i sina sociala medier.

            Menar nog att hon visar upp dom mer officiellt efter idag. Sheila har iaf gjort 2 instastory med hajen.

              Känns som fejk med Hajen också. Hennes beskrivning av deras relation låter så känslokall.

                Hajen, vem är det? Tänker bara på Tunis ?

                  BB:s kille Hampus Jarlbo eller Sharkweek på Twitter.

      Haha ja det enda man vill veta höjden av är ju Bellas bluff.

      https://goo.gl/images/1a9FFM
      (Mer prov på Isabellas handstil)

      Helt uppenbart hon skrivit lappen själv och hittat på en historia som hon skrivit på ett sådant sätt att ingen kan säga att hon ljuger, eftersom hon egentligen inte säger i inlägget att hon har hittat lappen på sin bil, bara ”tänk dig att du druckit en smoothie som ger dina fingertoppar energi, och den iskyla som kramar ditt hjärta när du hittar en lapp tejpad på vindrutan” typ.

      Och på något vis så listade Camilla (tillsammans med resten av kommentarsfältet) ut det, och ville inte vara med på Isabellas lögn. Typ det händer tror jag.

        Och Du påverkar majoriteten som läser denna blogg att tro på det du skriver, att gå på den linjen. Det är ganska lågt utan att veta fakta och sanningen.

        Gammal bild/lapp. En enkel googling visar att Bella fått flera lappar på sin bil, bl a en med tejp (vem har liksom tejp med sig?), så vad är sannolikheten att hon får två lappar med tejp…? Och det är väl därför bilen inte är med på bil – den är bytt sedan hon fick lappen. Läs även Bellas text igen, den säger ingenting om att det skulle ha skett nu, hon målar istället upp ett tänkt scenario…

          Hänger inte riktigt med i ditt resonemang men om man planerat att tejpa en lapp på någons bil så ser man nog till att ha tejp med sig 😉 Vissa har tejp i sin bil el väska för övrigt.

          Om det hänt tidigare så kan det ju vara samma person denna gång som tejpat lapp på bil.

      Är också nyfiken, men tror kanske det är dags att tagga ner förväntningarna på att Camilla har anlitat en handstilsexpert, som analyserat och fastställt Bellas handstil på lappen.

        Säker på att Bella släppte igenom en kommentar om att hon skrivit lappen själv medvetet för att hon visste att hon då skulle bli försvarad av sina fans.

        Allt för att flytta fokus från det egentliga ämnet, att hon bluffat med sina läsarsiffror…

        Undrar om företagen hon samarbetar med har fått reda på sanningen ännu.

          Haha alltså du Hanna du ger dig inte.. du fortsätter tjata om företag och läsarsiffror.. puh
          Camcam verkar också velat flytta fokus idag hmm…

            Jag ska förklara pedagogiskt så kanske du förstår.

            Vanligtvis när en så här stor nyhet/skandal släpps så snappar alla stora tidningar upp det och det kommer snabbt till allmänhetens kännedom. Man kan vara säker på att alla berörda får reda på vad som hänt.

            I det här fallet är det två hyfsat seriösa artiklar skrivna om det, i Dagens media och Resume. Förutom läsarna av de tidningarna och bloggbevakning kan man anta att resten av befolkningen inte vet eller läst aftonbladets vinklade version.

            Nu tycker jag att det mest intressanta är när de företag och organisationer som samarbetar med BB får reda på sannngen, och hur de reagerar.

              Jag skulle vilja påstå utan att veta att de företag och organisationer som det här skulle ha drabbat redan vet om det. Är väl högst sannolikt att de som jobbar med marknadsföring i sociala medier inte missar sånt här. Jag anser att det finns två tänkbara scenarion för varför vi inte hört något av dem än.
              1 – de sitter med jurister och går igenom vad de faktiskt skulle driva för processer mot Isabella.
              2 – de bryr sig inte för att det inte fått så stora konsekvenser och proportioner för de har hör företagen som läsarna här verkar tro (hoppas).

    Ja men nu var du nominerad till årets blogg och inte årets influenser, så det var väl ingen motsättning. Uppenbarligen kan man ju ha en blogg utan att vara influencer.

    Lät mer som ett försök till humble brag det här. Om du är glad över att ha blivit nominerad och stolt över att blivit intervjuad i en pod kan du väl bara skriva det.

    Förstår inte hur Bella kan låtsas som det regnar, hon måste vara en äkta psykopat! Jag hade gömt mig under täcket om jag vare hon nu…

      Men alltså. Det är ”psykopat”- snacket som förstör denna gransknings rykte. Sluta sätta diagnoser på folk. Bella har ljugit och det är fakta.

      Men suck. Hon beter sig som de flesta gör när de åker fast och verkligen inte vill erkänna, bara att hon har några tusen som kollar på henne. Tycker hon beter sig ungefär som jag gjorde när jag var 15år och hade snott alkohol hemma, vänder och vrider på sig och spelar dum trots att man åkt fast. Omogen? Ja. Psykopat? Nej, troligen inte, och inget man ska sitta och spekulera i

    Alltså Kenzas märke Ivy Revel har gjort en exakt kopia av en vit baddräkt med knyt på ärmarna som Matilda Djerf designat tidigare för Ete Swimwear. Känns rätt fult att kopiera en design rakt av av en annan bloggare…

      Tidigare var det Balmain…

      Oj, de två var verkligen för lika för att det ska vara ett misstag!

      Bläddrade för övrigt ner till slutet av första sidan på ivyrevel och möttes av en bild av en croppad tutte som det droppar vatten från. Sen tittade jag på de andra bilderna och det ser ju ut som ena modellen har typ osynligt samlag. Vafan är det för budskap de försöker sända? Köp våra badkläder så får du en upplevelse på standen (aka sand i fiffin)?

        Vad är en croppad tutte?

          Croppad = cropped?
          Som croppade byxor eller en croppad tröja. Avklippt, avhuggen?

          Dvs avhuggen tutte 😀

        Och vad är ett osynligt samlag?

          Ser man bilderna så förstår man ju precis ??

    Här kommer en konstig kommentar men du är så himla fräsch camilla. Verkligen supersnygg enligt mig. Och i dendär gamla videon där du och flera andra bloggare (dessie bl.a) ska bli sminkade är du så jäkla cool när du pratar med sminkösen.

    Men du har skrivit om att du ansökt om medlemskap hos Svenska Influencers, samt bett folk rösta på dig i den där galan dom hade? Tycker du inte vägrat att kallat dig själv det direkt. Vilket är helt okej såklart

      Hehe men syftet med inlägget ovan var nog att nå ut med podden och visa att hon fått inbjudan till galan.

    I Margaux senaste vlogg visar hon upp ett paket till Arnold från ett av hennes fankonton. Lite Bianca Ingrosso på den? Varför ta emot?

    Blondinella är på Unicef-galan med Hajen. Sitter precis framme vid scenen. Han håller om henne ömt. Nu kom Foppa och Nicole och satte sig bredvid.

      Raderad av Cam – lämna hennes dejt utanför det här. Han är varken en influencer eller en offentlig person.

        Hon la precis ut bild på honom på insta storie tror jag??

        Jamen precis! Och fler bloggbesökare! Smart. Eller inte.

        Raderad av Cam – lämna hennes dejt utanför det här. Han är varken en influencer eller en offentlig person.

          Hahahahhahahahahahah

          Trevlig kommentar… Killen är inte en offentlig person, vem är du att att dig rätten att pika hur han ser ut? Lägg upp en bild på dig så kan vi ta och bedöma din vikt och frisyr.

            Smart drag av Bella att helt plötsligt visa sig med hajen… Hahhaha

            Vikt? Jag skrev att han hade tjockt HÅR. Visste det lägger väl ett par extra hekto på själva kroppsvikten. What app med denna censur förresten? Om man dejtar världens mest kända bloggerska och gör ett ”gemensamt” beslut (i guess) att komma ut offentligt med på bild tsm blir man inte en offentlig(are) person då? Inte ens liiite? Hon är ju för tusan Sveriges Oprah!

        Sorry

    Mogi berömmer sig själv i kommentarerna igen. Märkligt att hennes kunder alltid är så hemliga…
    Men med dessa nya jobb borde ju det ge utslag på den taxerad inkomsten för 2017.

    Bella har synts till två gånger på kanal 4 livesändning ny. Vem sitter hon med?

      Hajeeeen!!

        Tack! Såg att fler skrivit det några kommentarer upp en stund sen, men kommentarfältet var inte läsarvänligt i mobilen. Reklam och kursiv text som overlappsr. Förlåt för spam!

    Superbra intervju och intressant att höra mer om vad som händer ”behind the scenes” både i ditt och andras bloggande/yrke som influencer 🙂

    man såg nyss hampus bredvid blondinbella i tv!! blev så exalterad? äntligen fått det bekräftat trots att man vetat det länge

      Kändes som att hon jagade samarbeten och ville säga att hon minsann är generös med att skänka pengar.

      Han var ju söt. Men mer nallebjörn än haj skulle jag vilja säga. Han står snällt där i bakgrunden medans hon raljerar på. Inte så jag tänkt mig honom alls.

      Räknas han inte som influencer / social media person tycker ni?
      Han är ju aktiv på IG och twitter med många följare. Var så även innan han mötte blondinbella.

    Raderad av Cam – lämna hennes dejt utanför det här. Han är varken en influencer eller en offentlig person.

      Osmaklig kommentar…

      Bättre att se ut som ett än att vara ett….

    Lyssnat på avsnittet nu! Gillade det. Tycker att du sa mest vettiga grejer. Rock on

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.