Jag hänger på!

Orimligt att bo i Sverige då, jag vet. Jag måste försöka lösa det på något sätt.
Jag har inte alls någon bra plan kring det här mer än att jag känner att det inte är hållbart. Jag är ju frilans, jag behöver inte vara här när det är mörkt.
Men det är så ensamt att resa iväg själv, jag önskar jag kunde packa med ett knippe favoriter och flytta till Bali varenda oktober och komma tillbaka lagom till april.
Eller så flyttar jag bara ner själv till mina föräldrars hus i Frankrike och hoppas folk hälsar på. Jobbigt att jag är så mörkrädd bara.//Sandra

Jag är så otroligt mycket ”team Sandra” på den här.
Hela jag går mer eller mindre i ide från november till maj och de två veckorna jag spenderade i Sverige runt jul varje år som jag bodde utomlands var precis lagom mycket snö och kyla för att räcka ett helt år.

Vem var det som bestämde att det var en bra idé att knalla norrut egentligen?
Hur gick det till? Var det samma skeva princip som på gympan där populariteten avgjorde vem som valdes först eller sist till ett lag?
Är Sverige i det här fallet motsvarigheten till den stackars elev som på grund av sin oförmåga att kasta en boll, avsaknad av snabbhet och enorma plinträdsla alltid valdes sist?
(Jag förkastar den här typen av lagindelning förresten om det var någon som trodde någonting annat)

Vi fick Sverige. Det var det som fanns kvar att välja mellan.
Det eller Grönland. Pest eller kolera.
Vi valde pest. Kylslagna och mörka Sverige.
#winning

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är också på. ?

    Nästa år lämnar jag kylan iaf i en månad även om det inte är i januari utan lite senare. ???

      För mej betyder solen allt. Kommer också dra utomlands till vintern. Spanien eller Miami. Bor i fel land. Vill ha värme och fina sommarkvällar. ???

        Jag är en utlandssvensk sen 7 år. Kommer nog aldrig flytta hem igen. Saknar svensk humor och ironi alldeles oerhört ibland. Men jag byter inte mitt nya liv för allt smör i småland. Så skönt att få se solen nästan varje dag. ?

      Vi har som stående regel hos oss att alltid dra söderut mot något trevligt under hela februari, alltid. Till jul härdar man ut på något vis (och har att göra hela december), nya året behöver man inte ens ”påbörja” under januari för man vet att man ska bort och man kommer liksom inte igång, och när vi kommer hem i slutet av februari är det värsta och mörkaste oftast över och det rullar på med liten klämdagar och gojs.
      Har någon tips på någon trevlig plats i feb tas det gärna emot? Gärna öster om Afrikas mitt då vi tröttnat på amerikaner/kanadensare med Bubba Mugs! ??

    Kan inte riktigt relatera till det här. Vintern är magisk i Sverige, om man bara lämnar storstäderna. (Har även levt några decennier med skånsk vinter och den har också sina fördelar.)
    Jag älskar att mysa in mig på ett fik och se rusket utanför, eller gå på en naturpromenad och se snön gnistra som en miljard diamanter. Eller lyssna inåt i en melankolisk stämning i ett bart och kalt landskap.
    Framför allt tror jag på att kunna värdesätta det man har här och nu. Göra måndagen till en bra dag i stället för att bara längta till fredag. Göra vintern till något mysigt. Att ständigt längta bort och önska någonting annat än det man har måste vara ett sjukt jobbigt sätt att leva på, tänk så många värdefulla ögonblick man slösar bort!

      Åh, jag önskar att jag kunde uppskatta det där. Jag önskar att jag gillade att åka skridskor eller skidor eftersom familjen gör det men jag avskyr det. Alltsammans. Snö, kyla, mörker, IS – jag VÄGRAR gå på is! Det är livsfarligt!!!!!

        Har heller inte lyckats knäcka koden att gå på is! Beundrar den stora majoritet som smidigt tar sig fram på hala gator i slitna converse medan jag ser ut som en pingvin trots broddar. Obegripligt!

          Pingvingång är den bästa på halt underlag!

          Nyckeln är att ha tyngd i steget, inte trippa runt som man egentligen vill göra – det blir bara mer ostadigt!

            vinterskor istället för hala dojor är också ett tips 🙂

        ja, faran med is blev vi ju ordentligt påminda om på Värmdö ☹️

          Insåg nu att du kanske menar is på gator, i så fall blev ju min kommentar lite långsökt ?

      Vi har det generellt för bra, tänker jag. (Och jag håller med dig!)

      Jag håller i stort med men jag fryser. När jag fryser blir jag trött. Finns inte kläder som räcker till. Fryser inne. Fryser ute.

      Skånsk vinter innebär ju dessutom att det ligger ett grått fuktigt moln över hela landskapet i tre månader utan sol. Vintern i norra Sverige är då betydligt bättre. Ljuset gör mig pigg. ?

        Bästa vintern är vintern norr om Sverige!
        Hälsningar från Nord-Norge

          Håller med 100% ?

        Tror att vi i Stockholmstrakten får det sämsta av två världar: vi har mörkare vintrar och senare vår än södra Sverige men mindre snö än norröver. Lång mörker och ingen snö som lyser upp – inte så optimalt. Trivdes bättre i Skåne där mars ändå är en vårmånad. Men även i t.ex Dalarna som har bättre vintrar.

          Fast ni slipper Göteborgsvindar och piskande, vågrätt och nedkylt Göteborgsregn.

            I Göteborg blåser det åt alla håll. SAMTIDIG.

              Haha, hade (har) en kollega som ställer, vad vi tyckte, orimliga krav på arbetskläder, vi snackar typ scooteroverall. En höstdag i Gbg och jag håller käften… ??

            Västkustvinter är vidrigt, men föredrar horisontellt regn och grått, grått, grått mot metervis med snö och/eller isgator. Kan. Inte. Gå. På. Is.

        Skåne?
        Nu kommer jag läsa all dina inlägg med skånsk dialekt framöver. Ofrivilligt.

        Oj.

          Bor inte i Skåne. Har dock gjort. ?

          Hon hade väl doktorerat i Lund har jag för mig hon skrev

            Har aldrig skrivit något om min utbildning eller mitt yrke. ?

            Men jag har bott i Lund. ?

              Åhå, sorry! Du har antytt PhD, LU, & näringslära några gånger, så min hjärna bakade säkert bara ihop det.

      Visst är det så! Tända underbara doftljus och mysa ner i ett varmt vaniljbad! ? Som jag gör nu i denna sekund! ?

        Förlåt för negativ kommentar men att mysa och krypa under en filt nästa halva livet tycker jag är att slösa med begränsad tid vi har i livet. Jag vill röra på mig och upptäcka saker. Träffa folk etc.

        Säger inte att man inte kan göra det i mörker och kyla, men det funkar inte för mig.

          Haha ja man är ju olika som tur är.. värmen är aldrig längre än ett flygplan eller två bort. Antingen gillar man läget eller gör något åt det, gnälla kommer man inget vart med! ?

            Flyga ? då brukar det bli väsen, här på Bloggbevakning sånt gör man ju inte bara, tänk på miljön, för tusan.

          Alla är olika! Festa varenda helg ser till exempel jag som stort slöseri så.

      Yup, kul med -40. Kul med snö upp till knäna och behöva skotta fram bilen och gården varje morgon. Verkligen magiskt, hur kan man ens längta bort? Norra Norrbotten <3

    Jag kan inte relatera över huvud taget. Våren och sommaren är inga årstider jag trivs med. Jag är så allergisk och kan knappt vara utomhus för att jag nyser och hostar och min eksem blir värre på grund av varm och torr luft. Jag är mer inomhus nu än jag är under hösten och vintern och jag önskar vintern kunde ge mig ordentlig kyla och metervis med snö men på västkusten får det vara en dröm.

    Varje mars tänker jag: det här gör jag aldrig om igen. Och i november sitter man ändå där i mörkret kl 14 på dagen och undrar varför man mår så dåligt.

    Helt klart team Sandra.

    https://nouw.com/blog/posts/33696447

    Ja jag har gjort ingrepp!!!!

      Ok. Jag har inte det.

      Jag har ätit middag.

    Klimatmässigt är det en total nitlott enligt mig. Men jag försöker påminna mig själv om att varmt väder inte skulle kompensera för mycket annan skit man skulle behöva stå ut med i många andra varmare länder. Sverige är rätt så jättebra i många avseenden. Det är åtminstone vad jag intalar mig när jag halkar omkring i slask, när mobilen dör av kylan och när fingrarna är totalt förfrusna.

    Team sandra, Flyttar utomlands i höst ?

    Jag har rest en del och längtar nästan ständigt bort från vardagen och alla måsten, men inte bort från Sverige i sig. Sverige är ju verkligen ett helt fantastiskt land. Västkusten, jämtlandsfjällen, Gotland, gamla fina städer, Smålands bokskogar, Höga kusten. Alltså, här finns så mycket fint!

      Gotland!! ???

      Höga Kusten! ???

    Jag blir sjuk av mörkret. Har fått diagnosen depression under vintern, två andra vintrar var det så lång kö att få tid på VC att jag inte orkade söka. Tyckte inte jag blev bättre med anti-depp. De senaste åren har jag ätit d-vitamin och varit mer fysiskt aktiv, då står jag ut lite bättre. Just nu är jag fast här pga jobb, men har tidigare och kommer i framtiden fly vintern. Har iaf en solresa inbokad till nästa vinter. Känns skönt.

      Vanlig diagnos att ha och det märks på alla lite till mans hur de är till humöret i slutet av vintern. Inte många som ler då. ?

    Min kompis och jag har bestämt att om ett par år flyttar vi utomlands tillsammans. Jag är skild med tre stora ungar, han är yngre och har inget förhållande. Snart gör vi deeet! 🙂

      Åh önskade jag hade sånna vänner, brukar säga till mina föräldrar att jag önskade vi bodde i ett varmt land, eller att jag hade någon släkting utomlands, jag älskar värmen så…❤️

        Du kan följa med oss 🙂

          Vilket land är de ni ska flytta till? 🙂

    OT men har någon sett filmen Annihilation med Natalie Portman? Kan inte släppa den fruktansvärt obehagliga scenen – vill inte spoila så säger inte vad den innehåller, men ni som sett filmen vet garanterat vilken scen jag menar. Behöver nästan prata av mig eller jag vet inte! Någon mer som berörts djupt av den?

      Ett antal sjukt obehagliga scener i den filmen..

      Inte sett den, men den ligger på Netflix va? Pappa sa att den var dålig. Vad tyckte du om den, sevärd?

        Extrem dålig. För att tycka den är ’djup’ måste man vara på 11-årings nivå mentalt…

          Okej det var samma ord som han använde haha ”extremt dålig”. Så då struntar jag i den ?

            Bra beslut, skulle hellre använt de två timmarna till att:
            sortera ur garderoben
            namna barnkläder
            skura badrummet
            meditera
            etc…

          Då är jag väl det då ? oklart vad man får ut av att förolämpa andra men bjuder dig på det så hoppas jag att din kväll blir bättre av detta!

            Förstår vilken scen du menar och nej, du är inte ensam om att tycka att den var obehaglig!
            Jag tyckte inte filmen var särskilt bra, men man kan ju ändå ha en viss scen på näthinnan ett tag efteråt.

              Precis. Vet ej ännu vad jag tyckte om filmen men den scenen var oerhört stark.

      Berörts? Nej. Filmen var ju totalt B i sina försök på att vara djup. Ofrivilligt komisk, ogenomförbart och generellt mjä skulle jag säga. Hade behov av att prata av mig efteråt om det faktum att jag lagt tid på att se svamlet…

        Ok får hitta någon annan att ventilera med. Tack ändå.

          MIG!! Älskade filmen, har googlat som en galning efteråt och blir_inte_klok!!!!

      Björnen, inne i byggnaden???? Fy fan vad det etsade sig ner i min själ så förbannat jävla vidrigt jag fick stänga av och fortsätta se dagen efter. Jag satt verkligen och grät i soffan för att det var så fruktansvärt SVINIGT. Jag har aldrig reagerat så starkt på något i någon film förutom det här, haha! När jag fattade vad det var som lät alltså gud förbannat vad jag rös i hela själen!!!!

        Men JA!! Usch, det plus hon som blir blomträdmänniska samt hålet/grejen i poolen haunt my dreams….

          Ja när hon ger sig av och man ser förvandlingen, så kort men sorglig scen!

        Men JAAAAA.
        Har varit tvungen att se om den flera gånger för den var så fruktansvärt bra samtidigt som sjukt obehaglig! Knäppt!!!

          Fråga: tatueringen? Wtf. Och: VEM kommer tillbaka, hon eller.. inte hon hehe

            Tatueringen blev ju aldrig förklarad.
            Som jag tolkade det så var det hon som kom tillbaka men kanske smittad?
            Det ska finnas en boktrilogi som förlaga, måste läsa den! Men björnen är tydligen inte med i boken.

              Tacka fan för det för det var det vidrigaste jag varit med om. Det satte sig verkligen i själen på något sätt, så fruktansvärt otippat och skrämmande. Och intressant,men hu så vidrigt ? Blomträdsmänniskan också, så sorgligt på något sätt. Och hennes man som inte var hennes man.

                Jag är med er, tyckte också den var läskig! Inte lika illa som Antichrist (grät i typ en halvtimme och ändå stängde jag av när det var en kvart kvar, men såå äcklig!), men ändå skrämmande. Tips är att hetskolla på Vänner och ändra mysiga grejer för att få bort tankar på björnen!

    Älskar vintern ❤️ Mår inte bra i värme

    Blir så orimligt provocerad av vuxna människor som är rädda för mörker. Så omoget och jag blir irriterad på de värdelösa föräldrar som inte lyckats bättre än så.
    Att vara mörkrädd är inte okej efter 10 årsåldern. Hur kan man misslyckas så grovt med att göra sina barn till vuxna individer? Det är som att misslyckas med att bli av med blöjor typ.

      Du har knapp gymnasiekompetens eller hur?

        Har tre år på högskola varför det nu är relevant.

        Det här handlar om rationellt tänkande, och mörker är inte farligt.

          Men herregud människa, det KAN ju finnas andra orsaker till att man tycker mörker är obehagligt än att man haft dåliga föräldrar. Jag var tex inte mörkrädd förrän jag var 20-21 pga en händelse.

      Haha Alez! Moderaten i mig håller med dig. Ja, alltså jag kallar min ”inte så sympatiska sida” för Moderaten i mig. Ja ni vet.. 😀
      Moderaten i mig kan precis som du bli sviiiinirriterad på vuxna människor som är rädda för mörkret, och även typ folk som inte vågar ”sova på okända ställen”, eller ”resa för långt med småbarn”, ”inte vågar träna” när man har en hösnuva osv… Då brukar moderaten i mig vilja skrika till alla klena människor ”Men känn inte efter så jävla mkt då!”

        Håller helt med dig, jag vill typ lyfta upp och skaka människor som vägrar bli vuxna.

        Mer provocerande är det att det nästan alltid är tjejer som gör sig själva så himla svaga.

      Min hund är mörkrädd

        Min med ☺

          Ingen av mina har någonsin vart, lustigt va? ?

            Snaraste olustigt.

        FY FAN VA PROVOCERANDE DU ÄR EN SÅÅÅ DÅLIG HUNDMAMMA/ALEX

          Elena, mina har ju aldrig vart rädda, så hur kan jag vara en dålig ”hundmamma” ?

      Men hur tänker du nu egentligen? Jag gillar inte mörker eftersom rovdjuren kommer fram då. Rovdjur i den här bemärkelsen är människor och det är enklare att begå brott och övergrepp när det är mörkt. Det handlar verkligen inte om något misslyckande.

        Då är du rädd för män, inte mörker.

          Min mamma är 57 och hon är mörkrädd. Då hon varit med om saker som hänt på natten. Man är ju inte rädd för mörkret i sig, utan för att de är större chans att saker händer på natten.

          Fan vilka människor det finns.jag har tex grov kräkfobi (emetofobi) tror inte ni att jag vet att det är helt irrationell rädsla? MEN MIN HJÄRNA BARA SPÖKAR MED MIG. Det är ju inte så att man går runt och VILL vara rädd. Dumj*vlar

          Men vilken tur att du vet vad jag är rädd för! Det som jag har funderat på så länge. Aja då behöver jag ju inte fundera längre nu då eftersom du finns utan kan pusta ut. Tack och lov!

      Men va ?. Jag är sjukt mörkrädd, jag är 28 år och mamma och jag typ springer med kallakårar i ryggen när jag måste på toa mitt i natten lr liknande, jättetöntigt kanske. Men tror inte det beror på mina föräldrar.

        Tänd lampan, problem solved

      Och jag undrar vad föräldrar gjort för fel då människor helt saknar empati och förståelse för hur andra människor kan vara.

    En två meter hög snövall runt min inglasade altan. Men fåglarna kvittrar och här inne är det varmt. Dock åker jag utomlands tre ggr/år för att klara mig från mörkret.

    Jag tycker alla årstider har sin charm ? Hösten och vintern är skön, för man slipper allt jobb utomhus (förutom skotta då). Och man får frisk luft vid träning och slipper nästan avlida av värmeslag. Våren/sommaren just för den sköna solen och man kan ta en kaffe på verandan och låta barnen skutta på gräsmattan i timmar med en fotboll eller badminton. Minus allt ogräs och att jag svettas som en galning så fort jag ska röra mig lite ?

    Jag är så med! Undrar varje sen höst/vinter/tidig vår varför vi bor i detta kalla mörka land. När jag pluggat klart är jag så sugen på att flytta till ett varmare land men samtidigt rotar sig barnen här mer och mer så av den anledningen tvekar jag. Hade jag varit utan barn hade jag nog flyttat för länge sen.

    Jag bodde ett år i tropikerna och saknar det mycket. Jag är ingen vintermänniska, blir jämt deprimerad under vintermånaderna och får cellskräck när det börjar bli mörkt redan vid tolv då solen går ner 12:29 på den absolut mörkaste tiden på året. Ja det finns de som har det värre, yada yada men JAG tycker inte alls om det. Jag behöver värme. Inte så mycket som man förvandlas till en svettig amöba men tillräckligt för att man ska slippa den isande kylan som äter sig in i själen. Jag tycker inte om att frysa. Och jag älskar gröna skogar och hav, värme, och mina älskade tropikerna.

    Jag har noll pigment, så Sverige känns som rätt ställe för mig.

    Haha, jag ser en slags prestige i att stå ut hela vintern. Jag tror att det är en del av vad som gör svenskar till så speciella människor (eller ja, nordbor). Jag menar inte att det är svagt att dra iväg under vintern, hade jag råd och tid skulle jag också åka iväg en månad under vintern och jobba hela sommaren istället. Beroende på jobb jag får efter skolan kanske det blir så… Men jag ser ändå en slags ”styrka” i att vara här under vintern. Och glädjen över värmen och solen när våren väl kommer är enligt mig oslagbar.

    Bor i Minnesota och vi hade snö ifrån 27okt tills förra veckan… 6 jävla månader men idag är det 30+ så vädret skippade helt enkelt våren och kör på med sommarvärme. Helt ok. Här är det iallafall blått på himlen under vintern och solen lyser ofta så det gör vintern lättare. Funderar ofta på att flytta tillbaka till Sverige men det enda som håller mig ifrån det är vädret. Här vet jag att jag alltid kommer få en varm vår och en lång varm sommar. PLUS asmycket åskväder som är det bästa jag vet. Sommar + regn + blixtrar + muller + luftfuktighet = bästa lukten och känsla haha.

    Jag skulle dö för ensamhet i ett hus i Frankrike! ❤️

    Jag är född i norra Sverige, men avskyr verkligen vinter och kyla. Kan ju inte vara meningen att man halva året måste bylta på sig massor av kläder för att inte frysa ihjäl när man är ute. Tacka vet jag medelhavsklimat. Långa somrar och ett par månader med lite svalare klimat. När barnen blivit större lockar det är flytta söderut.

    Sveriges klimat hade ju varit ok,gillar egentligen årstider men upplever att vintern är sååå lång. Och knappt någon sommar. Bor på västkusten och förra sommaren var så mesig: runt 14 grader och moln?! Jag kan inte låta bli att tänka på att faktiskt försöka hitta nåt ställe utomlands; ponera att man blir iaf 80 år gammal; Ska man då stå ut med detta långa vinter tills dess?? Knapphändiga sommar? Så jävla deppigt. ???

    Jag tycker om hösten och vintern. 🙂 Tyvärr bor jag i Skåne, så bristen på snö är tråkig, men gillar kylan och mörkret. Jag lever inte alls Sandras liv med fest och enorma kompisgäng, utan är snarare lite av en eremit haha i alla fall väldigt introvert. 🙂 Gillar att tända ljus, dricka te, läsa böcker, yoga mig varm i vardagsrummet m.m… Känner inte igen att det skulle vara slöseri med liv som någon här ovan tyckte. Jag tycker ju om och trivs på det viset, är en riktig drömmare, tänker och funderar mycket. Behöver inte äventyr, resor och så mycket sociala aktiviteter. Tur man är olika. 😉 Besattheten av att resa kommer knappast göra världen gott…

    Men ett tips till alla som blir trötta på vintern, snälla ta D-vitamin av god kvalitet (typ Holistics). Många i norden går runt med låg nivå av vitamin D och det kan orsaka trötthet, depp, m.m. Jag jobbar på vårdcentral och många av de vi tar standard blodprov på efter vintern har låga nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.