Ida Warg släpper brun utan sol

Ida Warg avslöjar att hon kommer lansera en egen brun utan sol som kommer säljas på Åhlens, Welloteket och H&M – vilket måste vara en jäkla bedrift.
Jag kan inte tänka mig att det är enkelt att få in varor i deras sortiment men Ida har lyxats
Jag är riktigt nyfiken på hur hon gått till väga, men inte lika nyfiken som är på vad som gör en brun utan sol vegansk.
För det ska den tydligen vara – vegansk.
Att produkten inte är testad på djur ser jag som självklart, men om det är någon som vet vad en vegansk stämpel innebär här – lämna gärna en kommentar.

Använder ni brun utan sol?
Isabellas företag har väl någon liknande produkt på gång i både spray och droppform, men hur får man det jämt på hela kroppen?
Jag har själv aldrig använt brun utan sol eftersom jag är övertygad om att det skulle bli så pass ojämnt att jag så smått skulle se ut som ett kamoflaugetält. Framför allt i ansiktet.
Man flagnar ju olika mycket i ansiktet och vad gör man om hälften av färgen flagnas av?
Man kan väl inte bara måla på ett nytt lager? För då blir väl de områden som har kvar färg ännu mörkare? Sitter man och fyller i de bleka områdena med en pensel så där som en ”paint by number-bok”?

Jag har heller aldrig gjort en spray tan men där får man ju i alla fall hjälp med att få färg överallt så man slipper åla omkring med axlarna mer eller mindre ur led för att färg över hela ryggen. 
Men åter igen…
Risken för flagning är det som hindrar mig.
Kanske en dag. Kanske om den dagen kommer då jag ställer upp som deltagare i Let’s Dance? Och klarar av läkarundersökningen ska tilläggas.
Spray tan verkar vara mer eller mindre obligatoriskt då och vem vill inte ge paljetterna den bästa av förutsättningar att glittra?
*steg, steg, chachacha*

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vegansk — Ej djurtestad och innehåller inte ingredienser som honung, mjölk osv.

  Svara

   Plantbaserad?

   Svara

    Honung kommer från växter.
    Plantbaserat är när folk inte vill äta animaliska produkter, veganskt när folk inte vill konsumera produkter som utnyttjar djur.
    I det här fallet så handlar det om en icke-ätbar produkt, därav vegansk.

    Svara

     Honung kommer från växter men går via bin. Vanligt att honung inte gills som veganskt.

     Svara

      Exakt. Honung är en produkt från växter – ok för växtbaserade. Däremot utnyttjas djur för att producera honung – ej ok för veganer.

      Svara

      Eller bivax, som är rätt vanligt i kosmetika

      Svara

     Öh, honung räknas ej som plantbaserat. Det räknas därmed ej som veganskt.

     Svara

   Och inga färgämnen gjord på löss eller geltain gjort på slaktavfall.

   Svara

    Finns det verkligen folk som ömmar för löss?

    Svara

     😂 Haha, ser framför mig någon som får hårlöss och vägrar behandla pga synd om djuren…🙈

     Svara

      Detta var ett riktigt problem på globala gymnasiet för några år sedan 🙂

      Svara

     Det är nog mer att man tycker det känns lite äckligt att ha krossade löss på läpparna ;).

     Svara

   Eller fett från döda djur och exkretioner från bävrars analkörtlar.

   Svara

   Okej imnebör det att det inte är något från djur men massa kemiska ingredienser funkar? Jag som alltid trott veganska produkter var ”renare”.. Pr😝

   Svara

  Nu var det längesen jag använde brun utan sol men har en handske här hemma som är till för att applicera jämnt, och för att man inte ska få ojämn färg så är det viktigt att scrubba hela kroppen innan och smörja med en fet kräm på de ställen man är extra torr t.ex armbågar (annars suger sig huden till färgen och blir mörk) innan man applicerar brun utan sol 😁
  Sedan är det viktigt att smörja in kroppen så man fortsätter ha jämn färg och som du säger, inte flagnar 😊

  Svara

  Jag gjorde spraytan regelbundet för något år sen. Följer man skötselråden så håller den riktigt bra. Skrubba ordentligt kvällen innan, ingen parfym/deo/smink på spraydagen och sen återfukta morgon & kväll. Min sprayning avtog ju i styrka varje dag men först efter 6-7 dagar som jag började bli fläckig 🙂

  Svara

   Fläckig? Men hu. Jag är hellre blek än fläckig. Sen bor jag ju i den kalla norden så jag täcker oftast min bleka kropp med kläder.

   Svara

    När man börjar bli fläckig är det enkelt att skrubba bort, oroa dig inte, du behöver inte gå runt så😉

    Svara

    Vilken tur att du nu inte behöver göra en spraytan utan att det är helt frivilligt och upp till var och en 😉

    Svara

   Då måste man ändå göra en spraytan i veckan. Låter sjukt mycket ändå!

   Svara

    Om man vill bibehålla sin ”bränna”, ja. Men om man tillexempel bara vill vara lite brunare inför låt säga ett bröllop eller nått så behöver du ju inte underhålla. Spraya, var brun, skrubba bort när det börjar bli fläckigt. Klart.

    Svara

    Räcker med var tionde dag 🙂 man väljer ju vad man vill lägga sina pengar på

    Svara

  Är född i Asien så behovet för min del är hmm… inte så skriande:) Men efter att Ross Geller varit på soldusch så skulle jag nog aldrig våga, första gången jag hörde talas om detta fenomen var i det avsnittet för övrigt.

  En intressant grej är att folk denna tiden på året säger saker som ” åh, man skulle ha din hudfärg…” Eh, nej det vill du inte. Då skulle du nämligen få möta all den vardagsrasism som vi mörkhyade får stå ut med, oroa dig för att gå ut när NMR demonstrerar eftersom de hatar dig, höra/se folk använda ord som n-boll och få ont i magen eftersom du vet att det blir otrevlig debatt samt att du minns hur det var i skolan nät du fick höra att du var en jävla n… Veta att nu drar valet igång och alla sd- anhängare går loss med vidriga kommentarer. Allt baserat på hur du ser ut snarare än hur du beter dig. Sorry för rant, men blir lite frustrerad över folks konstiga kommentarer.

  Svara

   Amen! Mvh person från Sydamerika

   Svara

  Veganskt=innehåller inga delar från djur (t ex krossade löss, ullfett eller liknande som ofta finns i skönhetsprodukter). Finns f ö massa kända märken som testar på djur i något led för att få sälja i kina bl a. Så spännande!

  Svara

  Jag känner mig inte alls bekväm i min kropp atm och tänker att lite solbränna knappast kommer göra det bättre, men hade jag känt mig bättre hade jag antagligen använt BUS 😊

  Svara

  Hur genomskinligt att Blondinbella valde att gå ut med ”sin kärlek” (mon amour?) igår? Förlåt men det känns som hon sparat på det bara för att kunna använda det om någon skulle ifrågasätta henne om något annat.

  Svara

   Såklart att hon sparade det.

   Svara

   Nya Löwengrip ska lanseras så Bella behöver all positiv uppmärksamhet hon kan uppbåda. Kritiken av den uppblåsta statistiken kom olägligt så hon har tydligen fått plocka fram ett kort hon sparat till ett läge som detta. Heja 🦈. Kul att du kunde hjälpa till🌹❤️

   Svara

    Hon har förmodligen medvetet hållt förhållandet borta från bloggen för att skapa ett intresse för det. En namngiven och på bild identifierad person som återkommer blir inte lika spännande som någon hon reser bort med då och då.

    Svara

     TheSharkweek har en historia av att vara anonym. Om det är för att skapa intresse eller för att han ogillar offentligheten har inte riktigt framgått. Kanske både och.
     På Twitter har han föredragit att dölja sig under sin signatur och när han intervjuades i Börslunch pratade han om sin önskan att inte finnas med namn och bild i offentligheten:
     https://www.efn.se/podcast_episode/borslunch-simon-traffar-shark-week/

     Svara

     Alla kanske inte slänger ut en bild på en ny partner direkt, eller är det vanligt ? jag hade inte gjort det i alla fall, hade nog testat hur det funkar först.

     Svara

      Självklart är de så.
      Lika självklart som att Bella väntat till ”rätt tillfälle” = när hon behöver positiv feedback.

      Svara

      Direkt? Bella och Hampus Haj har varit ett par sedan maj förra året.

      Svara

       De har inte varit ett par sen maj förra året.

       Svara

        Nej, för Bella dejtar bara utomlands 🙂

        Svara

  Jag har varit så sugen på spraytan inför vissa events och fester, men varje gång jag funderar allvarligt på det och kollar upp var jag kan göra det, så får jag alltid upp Ross som räknar Mississippis 😂💩

  Svara

   Jag med 😂😂

   Svara

  Jag har aldrig fått något bra resultat av BUS. Det har alltid blivit flammigt, men det beror nog mer på mig än produkten 😄

  Svara

  Ang att hon fått in dem på så många ställen kan hon ju ha sålt in det till en distibutör?
  Hennes produkt men hon tar hjälp av annan aktör som redan har goda relationer med h&m och co.

  Svara

   Att komma in hos Åhléns och H&M med en hittills okänd produkt kräver förmodligen att man använder sig av ett företag som representerar flera andra märken och alltså redan har affärer med Åhléns och H&M.
   Så ditt antagande verkar riktigt. Det finns ett antal brokers som samlar de mindre märken som är för små för att själva ha en försäljnings- och distributionsapparat i Sverige.
   Dessutom finns det testförsäljningar som oprövade märken kan delta i. Efter testperiodens slut utvärderas resultatet och kedjan bestämmer om märket ska få en plats i det ordinarie sortimentet. Man är inte alltid så villig att ta in nya produkter eftersom det redan finns brist på plats i hyllorna för de märken som redan säljer bra.

   Svara

    Jag tror hon tillhör letsfaceit.com
    Distributör år IDUN Minerals och andra makeupmärken och sminkprylar. De säljer redan till h&m vet jag.

    Svara

  Pallar inte med lukten av BUS. Därför inte värt att hålla på… 😝

  Svara

   Nej, uuuuuh. Och det färgar ju av på grejer, så himla ofräscht på lakanen etc…

   Svara

  Sen på bollen: Blondinbellas lapp i all ära, men inlägget är DEFINITIVT inte skrivet av henne själv. Detta är extremt tydligt om man följt henne under åren. Helt annat språk!

  Svara

   If you say so…

   Svara

   Mitt i alla konspirationsteorier här:
   Själv tror jag det är TRH som skrivit lappen då hen känns som en person som verkligen hade kunnat ta sig tiden att lära sig skriva som Blondinbella med vänsterhanden och sen lägga på hennes bil. För att sedan heja på i drevet när alla anklagar henne för att ha skrivit lappen själv.
   Eller nu har jag det! Cam cam har anställt THR till head of spionering och förstörelse mot Isabella!
   Case closed!

   Svara

    Det behövs nog inte, BB förstör så bra för sig själv at the moment.

    Svara

     Hanna, om du förlorat all humor mitt i denna Bellagate som jag ser att du har varit involverad i så är det ng dags att ta en paus härifrån. Blockera dig själv från denna sidan eller be Camcam sätta dig på Modd så inget går igenom. Det är det bästa för din hälsa. Gå ut och ta lite frisk luft och hitta en egen mening med livet som inte involverar Isabeka. Må väl och lycka till.

     Svara

      Vad gjorde Hanna ens för fel? 😝 Du kan inte kräva att din humor ska vara rolig för alla.

      Svara

       Du måste ha följt Hanna i de senaste inläggen om Isabella för att förstå 😛

       Svara

        Har gjort. Tycker ändå inte du var kul. 😘

        Svara

    Fast det är väl ingen ”konspirationsteori” att tro att Isabella själv har skrivit lappen? Jag tror ju inte att någon konspiration ligger bakom, att Isabella i åratal har hyrt in tyska medborgare att agera stalkers och tejpa hot på hennes bil som hon bara berättar om, för att i precis detta ögonblick kunna visa upp en lapp. Nej.

    Jag tror absolut att Isabella har stalkers/är hotad, får otäcka meddelanden och behöver vakt och det är jättetråkigt, dock inget ovanligt för kändisar/politiker idag.

    Men. Efter att ha sett prov på hennes handstil och läst inlägget igen, så tvivlar jag på att det hon påstått stämmer. Hon uttrycker sig så vagt i inlägget, att hon egentligen inte påstått något alls. Att någon av bloggbevaknings läsare, som till största delen är kvinnor, skulle bli så uppretade av statistikljugandet att de letar reda på Isabellas inlåsta/övervakade bil för att lämna den lappen? Nej, det tror jag inte på.

    Jag tror Isabella kände sig rätt desperat, och desperata människor gör en del ogenomtänkta grejer helt enkelt.

    Svara

     Jag tror allt är fejk, däremot tror jag inte blomdinbella skrivit lappen själv. Försök själv göra ett sånt ”g” med vänster handen…

     Svara

      Haha, va? Varför skulle ett sånt ”g” inte gå att göra med vänsterhanden? Isabella är ju vänsterhänt? Jag är själv vänsterhänt, jag lovar dig jag kan göra både stora och små bågar på mina ”g” om jag vill 😁

      Svara

      orkar inte. har alldeles för roligt åt den här kommentaren.

      Svara

    Ja man undrar iaf om TRH får betalt, betalt per inlägg kanske där hen skammar Bella och planterar in tankar och spekulationer hos läsarna, manipulerar läsarna. Så fort Camcam anklagas för nåt så kommer TRH till undsättning. Och Bella-besattheten är densamma plus att hon alltid har samma åsikter som camcam, och som sagt kommer alltid och fort till undsättning och räddar camcam. Har sett saker… men de båda är bra på att vifta bort och kommer undan med härkartekniker och lyckas övertyga dumskallarna som i överflöd råder här, de har övertaget och makten att påverka och manipulera – TRH är riktigt skicklig på det. Obehagligt.

    Svara

     Kämpa…Kämpa! 😂

     Svara

     Lol, nykomlingar borde inte få kommentera!

     Du minns inte IP-grejen!

     Svara

  Jag har aldrig hittat en BUS som passar. Jag är mer genomskinlig än vit och allt ser dumt och fejk ut på mig. Kanske för att jag aldrig får någon färg naturligt, jag vet inte.
  Jag får väl vara blek och nöjd, helt enkelt.

  Svara

   Samma här 👻

   Svara

  Jag hittade för ett några år sedan en BUS som såg så naturlig ut. Smorde jag på kvällen vaknade jag liiite solkysst. Den var inte så skarp i nyansskifterna så jag smorde några kvällar på raken tills jag vaknade med önskad effekt. Den höll bra också, så behövde bara ”underhålls-smörja” då och då. Blir så irriterad för jag minns verkligen inte vad den hette😬

  Svara

   Dove (tror jag) hade ju något sådant, funkade tillochmed på mig som är typ genomskinlig.

   Svara

   Åh jag hittade också ”den”, men jag minns inte vilken det var. Dove, kan det ha varit det? En lila flaska? Nej jag minns inte. Åh.

   Svara

   Kan det ha varit Aco Sunkissed? De har en nytt utseende på flaskan nu (googla så hittar du bilder på gamla flarran). Minns att jag tyckte den fungerade ok. : )

   Svara

  Föredrar solen, vem är ens Ida Warg 🙈

  Svara

   Är ju ganska lätt att googla om en inte vet 🙂 För den som är hyfsat insatt i blogg- och youtubevärlden är det en självklarhet att veta vem Ida är skulle jag säga, oavsett om du följer henne eller inte.

   Svara

    Har inga behov av att vara insatt i bloggvärlden, ber som hemskt mycket om ursäkt för min okunskap.

    Svara

   Jag fick min hudcancerdiagnos när jag var 25, hade aldrig varit på solsemester eller solat solarium . Ta’t lugnt i solen. Lyssna på din hud och sök skugga eller ta på dig kläder mitt på dagen.
   Ta hand om dig

   Svara

  Jag har aldrig blivit fläckig trots att jag bara kört brun utan sol själv och ingen sprayats. Dock hade jag alltid plastpåsar på händerna eller handskar. Slutat med det ny och embracat min blekhet för att jag inte klarar av doften. Värsta som finns är buslukt efter träning 😂

  Svara

  Haha, alltså Expressen-intervjun med Bella. Så awkward att alla frågor ställs i ni-form men det är bara hon som svarar och börjar varje svar med ”JAG..”. Ingen interaktion med Hajen alls haha, ser så märkligt ut

  Svara

   Oj, såg den precis. Hon verkar märkbart påverkad av den senaste veckans ovanliga uppmärksamhet. Stelheten, det krampaktiga leendet och brist på formuleringsförmåga gör att hon framstår som någon I kris.

   Svara

  Borde inte BUS räknas som halvvägs till blackface och alltså stämplas som CA?

  Svara

   Precis. Vita människor kan liksom inte låta bli att stjäla från svarta människor. Hår, musik och nu hudfärgen. Jag är så jävla kränkt. Så här kränkt har jag inte varit sen Kinapuff-gate.

   Svara

   Härligt sätt att förminska den historiska innebörden av blackface!

   Svara

   Nej.

   Svara

   Tror det beror lite på hur mycket man tar. Använder man så man bara ser normalt solbränd ut tror jag det är okej. Vita kan ju bli solbrända. Men vissa använder bus och spraytan som dom blir för många nyanser mörkare för att resultatet ska kunna vara naturligt. Då känns det inte så fräscht.. Lovette beskrev väldigt bra i en story om det här för ett tag sen.

   Svara

    Ok, så om man råkar vara utomlands för länge och råkar bli ”för brun” som vit så är det inte ok? Jag är vit men blir extremt brun av att vara utomlands i två veckor, det ser ungefär ut som jag tagit för mycket bus. Är det ett problem? Måste jag börja mäta min nyans av solbrändhet då, så att jag inte råkar bli för brun? Är liksom inte nåt jag kan rå för om jag inte vill sitta inomhus hela semestern, vilket jag inte vill.

    Svara

     Fast det är ju skillnad på att bli naturligt mycket brun och använda så mycket spraytan så man ser mixad ut. Då försöker man uppnå en hudton man inte kan få naturligt. Typ Ross i Friends. Jag påstod liksom inte att vita inte får sola.

     Svara

    Hahahahah

    Svara

    Tror också det beror på mängd. Jag har ofta tänkt att youtubern Anty (om nån följer henne?) till exempel måste ligga på gränsen till blackface ibland? Att det blir lite för mycket bara

    Svara

  Nej jag skulle aldrig göra en spraytan. Usch.. Nice o gå runt med massa klet överallt på hela kroppen, nej tack. Solar heller inte solarium och smörjer in mig ordentligt med solskydd på sommaren. Får alltid jättefin färg på sommaren men mår inte dåligt av att vara en blekfis halva året heller.

  Svara

   Hahaha alltså omg, du är mot spraytan för kroppen pga klet men smörjer in dig odentligt med solskydd? 😂 Solskydd är iaf imo det kletigaste som finns. BUS och liknande torkar ju jättefort.

   Man slipper dock inte det helvetes solskydd ändå, men jag slipper iaf vara pappersvit 😎

   Svara

    Hatt och täckande kläder så slipper du solkrämsklet 🙂

    Svara

    Huruvida BUS ”torkar jättefort” beror ju oerhört mkt på vad för typ av BUS det. Har varit med om de krämer som tack och lov smälter snabbt in i huden och de som absolut inte gör det. Gjorde spraytan på en salong en gång, upplevde det som om jag badat i typ sirap hela dagen efteråt. Lätt segt kladd över allt, skitäckligt. Duscha fick man som tidigast göra dagen efter annars saboterade man spraytanen.
    Solskydd har jag aldrig upplevt som jobbigt, -är ju som vilken bodylotion som helst? Smörjer på och försvinner in i huden?

    Svara

    Haha okej jag förstår att min logik där blev lite rolig 😅 men jag smörjer ju bara in mig i solskydd när jag ligger på stranden dom få beachdagar vi har om året..

    Svara

  Ett tips! Jag är ganska sparsam när det gäller smink och så, men jag har hittat en BUSsom ALDRIG blir fläckig!
  Det är Åhlens och Kicks egna märke (samma produkt, olika flaskor)

  Den är mjuk, ger en lätt solkysst nyans och fläckar aldrig, vill man ha lite mörkare fyller man på efter 2 dagar annars försvinner färgen på nån vecka, utan att fläcka!

  Billiga är dem också =)

  Svara

  Jag kan bara svara för naglar men många veganer använder akryl till exempel – denna appliceras med en pensel av kolinski mink hår, finns ingen syntetisk motsvarighet. Vissa märket tex som CND (som står bakom produkten shellac) använder Kreatin från djur i vissa produkter och kan således inte få veganstämpel.

  Jag använder bara gele och gellack av den orsaken och från ett veganskt och cruelty free märke. 😊

  Svara

  Just bus verkar göra många bloggare färgblinda. Bus kan vara fräscht om det är snyggt gjort annars ser för jävligt ut

  Svara

  Jag smörjer mig med BUS (St Tropez mörkaste färg) ca 1 ggr/veckan vilket jag gjort i två-tre års tid. Har blivit beroende och det är min absoluta favoritskönhetsprodukt. Inte egentligen för att det är så viktigt att vara brun, utan för att jag avskyr min hy. Jag är fruktansvärt blek med en himla massa acne/acneärr som gör att jag ser ut som en polkagris och är väldigt svårt att sminka över. När jag är BUS:ad smälter liksom mina ärr in mer och syns inte lika bra, och blir enklare att sminka över. På hösten-vintern smörjer jag bara överkroppen.

  Svara

  Jag använde tidigare en BUS från St Tropez som man använder i duschen, lite som en duschcreme. Den gav en extremt lätt nyans, vilket jag tror de allra flesta skulle vara missnöjda med, men jag är så himla vit och är rädd att se ut som en oompaloompa så för mig var det perfekt haha. Det jag hatar med alla BUS produkter är dock den unkna lukten.. om Idas produkt luktar gott skulle jag kunna tänka mig att testa den. 🙂

  Svara

   Jag testade också samma, den hade ingen effekt på mig öht. Dock blev det en stor brun fläck på duschhyllan som aldrig gick bort 😉

   Svara

  Jag använder en mousse och handske från cocoa brown. Tycker inte det flagnar så konstigt så länge jag skrubbar noga innan och tar lotion på extra torra partier. Sen har jag märkt att om jag använder bodylotion varje dag så flagnar det inte.

  Svara

  Krissa hemma spraytan är det bästa som gjorts i bus väg. Jag hatar vanlig bus som kletar i timmar och stinker tills de sätter sig men Den här sprayen doftar så gott att jag mailat o frågat om de har en sån parfym😂sen räcker det med tre timmar på kroppen först få bra färg o färgen blir såååå snygg, precis som från riktig sol. Alltså bästa jag använt på riktigt, värt varenda krona.💝

  Svara

   Alltså getairtan/crissa

   Svara

  Använt BUS i 2års tid, endast armar och bröstet och använder en aplicerings handske när jag smörjer in mig. Aldrig blivit ojämnt, använder ett av de dyraste märkena (st tropez) har inte vågat mig på testa nått snällare för plånboken då resultatet blir 👌🏻👌🏻 Så även BUS produkterna har utveckats jämfört med för 10år sedan och man blev både kamouflage och orange 😏

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.