Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

587 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det bara jag som verkligen ogillar föräldragruppen på MVC? Har varit på två möten nu och jag får liksom inget intresse av det. De pratar om saker jag redan läst mig till och idag fick vi se en film om amning som verkligen avskräckte mig (var redan innan tveksam till amning). De andra paren i gruppen är äldre än både mig och min man och har helt annorlunda liv än oss och pratar under fikat enbart med varann så vi sitter där tyst för oss själv. Är det någon annan som delar samma åsikt/erfarenhet av föräldragrupper? Känner mig konstig som inte har något intresse av att dela tankar/åsikter med de andra gruppen.

      Aldrig gått på sånt. ?

      Gå inte ditt mera. Var totalt meningslöst för oss också. Andra barnet går man ju inte i såna grupper och överlevt ändå. Lägg er energi där det passar er.

      Jag trivdes inte heller i min föräldragrupp, kände mig lite annorlunda och sökte inte så mycket kontakt själv. Känner lite likadant nu på föris och alla mammor som också är hemma med syskon går på barnvagnspromenader och fikar, jag hälsar och är trevlig men har verkligen inget behov av att umgås med dem. Jag vill ju hem, dricka kaffe och mysa med min bebis. Sen umgås jag med mina vänner, helst utan barn och någon enstaka ihop med våra barn.

        Åh, +1. ???

          Skulle aldrig gå på sånt. Majoriteten av folk är obildade och outbildade och korkade och vänster och kallar sina barn hen. Usch, inte en chans att jag beblandar mig med dem.

            Okej, låter rätt obildad själv måste jag säga. Bara för att man inte har saker gemensamt behöver man inte ogilla varandra och dissa de som tänker annorlunda.

              Du låter*

              Mam solo, obildad??

            Ojdå. Både obildade och outbildade alltså?

            Snacka om att du generaliserar, vad fick du vänster ifrån?

            Du visar bara hur obildad och outbildad du är!

            Själv är du intelligensen personifierad, märker jag.

            Tror det är ett troll! 🙂

            Känner samma Jovi!

              Känner också samma som du Jovi! Skönt att veta att det faktiskt finns likasinnade kvar ?

      Vi hade stort utbyte av ena föräldragruppen och inget av andra. Mycket hänger på en god matchning av bvc/ mvc och (precis som du är inne på) att man har nåt gemensamt.

      Om du önskar vara en del av en grupp så prata med personalen. De kan lätt placera er bättre! Mvc-gruppen hade vi ingen kontakt med, utan fick en mindre grupp när barnen fötts.

      Och angående amning så rekommenderar jag det pga sjukt smidigt att alltid ha maten med sig och slippa hålla på att värma på nätterna eller vid utflykter. Det gör ont(!) några dagar precis i början, men det går över. Och det är mysigt när det funkar. Lycka till! ?

        Vi väntar första barnet i juni och har inte gått i några grupper alls. Tar det som det kommer och umgås med vänner vi vill umgås med istället. Angående amning så gör det som är bäst för dig, för det är bara DU som vet vad som är bäst för just dig. Puss?

        Det är inte världens extraarbete med ersättning. ?

        Tar nog lika lång tid att blanda en flaska ute bland folk som att förbereda för att amma.

          Hålla på att amma 10 timmar per dygn eller ge ersättning 2 timmar…. ja vilket är smidigast ??‍♀️

            Min dotter åt inte ersättning 2h iaf…. upp och blanda flaska 4-6gånger per natt = inte så kul. Kostnaden är ändå det värsta.

              Amning är ju ca 100% bättre och ger skydd mot allergier, autoimmuna sjukdomar och bakteriella infektioner. Att skippa amning om man kan amma är själviskt.

              Själv mådde jag extremt dåligt av att amma men inte fan gav jag skitersättning för det.

                Absolut! Vi säger så….

                Min mamma ammade mig, jag har svår astma, allergisk mot både det ena och andra.

                Min syster ammade sina två killar, båda har blivit diagnostiserade med astma precis och de har även allergier.

                Jag ammade inte min kille, han har varken astma, allergier eller andra problem. Min tjejkompis ammade inte sina två tjejer, noll problem där också.

                Skrämselpropaganda kallas det alla anti-ersättning folket håller på med.

                Det finns alltid en anledning till varför man inte ammar, att kalla det själviskt när man tänker på sitt barns bästa, låter inte så själviskt om jag ska vara ärlig.

                  Och jag vet att astma är något ärftligt till större del, men vissa anser att barnet har förhöjd risk att få astma om man inte ammar.

                Kanske din lilla Hen också mådde dåligt pga av extremt sur mjölk…

                  Haha ?

                Ibland är det bättre att faktiskt bara hålla käften. Att skuldbelägga de som av någon anledning inte ammar är bara elakt och sjukt onödigt.
                Och ”skitersättning”, är du allvarlig? Min dotter var inlagd på neonatalintensiven när hon föddes (trots fullgången) och om hon inte fått ersättning innan min produktion kommit igång hade hon inte blivit bra så snabbt som hon blev.

                Eller så gör du som du vill och låter alla andra göra som de vill utan att trycka dina oönskade åsikter på folk.

                  Japp. Själv fick jag gnäll från sköterskan för att jag ammade mer än dessa sex månader. Det var tydligen jättefel. När nästa unge kom så vägrade jag gå till BVC, det fick pappan göra.

                  Så nu står det i dotterns papper att hon inte ammades alls (jag ammade henne i fyra år).

                  Folk är inte så dumma som man tror, de är mycket dummare.

                Var har du läst att det är 100% bättre? Eller bättre överhuvudtaget? Välkommen fram från stenåldersgrottan med ADSL

                  ”100 % bättre” betyder ju bara dubbelt så bra. Lite svårt att få ihop med att ersättning är skit, och amning är fantastiskt och motverkar massor av sjukdomar?

                Men fy fan för människor som dig, på riktigt alltså. Kvinnor som inte väljer att amma har alltid en anledning, och tro mig med all den jävla skuldbeläggning som finns så har man tänkt både en, två och tusen gånger innan beslutet att inte amma tas.

                  vad fan, låt folk göra som de vill. herrejomala

                  En del e faktiskt bara ego… Finns dom me

                  Herran jumala*

                Kanske mår du även dåligt nu?!

                Jovi ta reda på fakta först. 100% bättre!
                Mamma till 6. Ammat 5 och några veckor den 6:e. Ingen skillnad på sjukdomar även om den minsta var svårt sjuk. Närhet kan man ge utan att amma.

                Nope, stämmer ej. Under tiden barnet ammas får den antikroppar via bröstmjölken och det utgör skydd mot infektioner. Såfort du slutar amma måste barnet bygga upp sitt egna immunförsvar. Sjukt massa myter och skuldbeläggande kring amning. Och barnmorskor I Sverige måste rekommendera amning pga ett påbud från WHO på 80-talet där man kommit överens om att alltid rekommendera amning tills barnet är minst 6 månader. Finns inga studier som visat risker med ersättning sålänge vattnet är rent osv. Amma/ge ersättning, välj det som passar dig bäst!

                  Ersättning har ju inte lyckats kopiera bröstmjölk. Går inte ens att ge till de som e födda mkt för tidigt. Nåt bra måste det ju va isf 🙂

                I 2 veckor ammade jag min flicka. Hon bara skrek, hon blev inte mätt! Fick börja ge ersättning oxå (kan ju inte låta flickebarnet va hungrig).
                Efter 6 veckor var de helt slut på mjölk. HELT SLUT! Och bröstvårtorna hade ramlat av.. av smärta. Så jag slutade. Bästa beslutet jag tagit för både mig och min dotter.
                Det har gått SÅ BRA att ge ersättning. När man får in rutinen är de inge jobbigt alls!
                Hon är idag 1 år gammal. Helt frisk. Har varit förkyld EN gång (i 3 dagar) trots att vi träffar mycket folk, är sociala både bland vänner, vänner med barn och på öppna förskolan ?

            10h kontra 2h är en ganska skev jämförelse. Det ändras också mycket under den tiden barnet får ersättning/välling/ammas. I början kan det ta extremt lång tid att amma (och det är inte som att ersättning kräver noll föreberedelse eftersom mycket är nytt och det ska finjusteras) och mot slutet kan barnet hinna bli färdigammad på tiden det tar att fylla vatten i en flaska.

            Jag tror att det är klokt att inte utesluta något av alternativen innan man vågat prova. Det är ju omöjligt att veta på förhand hur det ska gå. Enda man kan göra är att undersöka vilka alternativ som finns och utgå från sin egen situation.

            Oj, alltid lika laddat att prata amning.

            •SJÄLVKLART(!) väljer alla vad som passar dem bäst. Jag kan bara beskriva mina erfarenheter och fördelar jag såg med det. Det är inte samma sak som att predika att amning är enda lösningen… MEN det kan vara värt att lyfta när folk känner sig osäkra eller skrämda av information de nås av. Det jag skriver handlar om fördelar FÖR MIG.

            •Att sätta sig ner (kunde även stå såklart) och ta fram ett bröst, en ”spilltrasa” och en sjal (ibland) tog inte många sekunder. Möjligen att det tog lite mer tid den första månaden.
            •Jag behövde inte tänka på att ta med pulver/ vatten/ flaska etc, vilket en glömsking som jag uppskattade. Jag kunde dessutom göra nya, spontana planer när som helst, hade alltid mat med.
            • Jag hade massa mjölk, vilket såklart inte alla har. Men jag behövde absolut inte amma 10h om dagen. Ungarna åt sig proppmätta och stod sig ett bra tag.
            • En dryg utgift var amningsinlägg, då brösten kunde läcka en hel del.
            • Jag behövde dricka mycket för att inte bli tokförstoppad.

            Inser att denna kommentar troligen hamnar som svar under nån annans kommentar. Vänligen ha överseende med detta. ?

              Man behöver inte amningsinlägg. När andra bröstet börjar läcka så håller man bara emot med ett finger så slutar det rinna ganska snabbt.

                Fast det där är ju väldigt olika. Jag har ammat fem barn och periodvis haft så mkt mjölk att jag fått ha dubbla amningsinlägg. Plus att jag började läcka om det gick längre tid än vanligt mellan amningarna, eller om bebisen började gråta.

                Haha för mig rann det inte på andra bröstet, det sprutade! Rekordet är nog när jag ammade på ett sjukhus (hälsade på sjuk släkting) och mjölken på andra bröstet sprutade 4-5 m ???

          Förbereda? Det är ju bara att dra upp tröjan…

        Och så kommer vi överens om att det är toppen att amma för den som vill. Och toppen med ersättning för den som vill. Jag ammar min unge pga tycker att det är mysigt och praktiskt att alltid ha med mig maten och slippa gå upp på natten. Men den som vill ge ersättning ska såklart göra det! Det finns fördelar med amning men det överväger absolut inte nackdelen med ofrivillig amning.

          Vi ger ersättning och slipper ens gå upp på natten. Men självklart gör man som man vill.

      Jag fick vänner för livet i min föräldragrupp (två av de andra mammorna) men det fanns även en mamma jag knappt stod ut med. Hon gjorde allt för att vinna någon slags osynlig mammatävling och hennes baby var tydligen något oupptäckt geni som gjorde allt mycket bättre/kunde allt mycket tidigare än alla andra barn i världshistorien. Dessutom försökte hon hela tiden trycka ner oss andra genom illa dold medkänsla ”ohhh, har du inte fått igång sexet än? vad jobbigt det måste vara, vi gjorde det redan på BB och det var bättre än någonsin och nu har vi fantastiskt sex varje kväll när lillan sover sina 12 timmar per natt utan att vakna en enda gång. Men det ordnar sig säkert för dig också”. Eller när hon talade om för den enda i gruppen som inte kunde amma att hennes barn troligtvis skulle få astma och allergier. Hon förpestade hela gruppen och i avskydde henne så mycket. Blä.

        Låter som glädjespridaren här ovanför….

          Ja faktiskt…

        @ Madelon

        Var jag på din mammagrupp!? ?

        Ha en fin kväll alla!

        //Moa

        Vi har också en sån! ”Min motoriskt två månader tidiga dotter F!” Så presenterade hon henne för nya! Knäppaste var när hon höll på att gå helt upp i limningen för att hennes dotter var sist i gruppen att få sin första tand. ”Fars gener, han fick först tänder när han var 13 månader!” Visst kan man bubbla litegrann av stolthet nör några framsteg man sett fram emot sker, men man sätter ju inte barnen mot varandra för det. Men att få tänder? Det är ju bara fluff! Hon är superirriterande!

      Jag hamnade i en ”unga föräldrar”-grupp. Va 21. De andra va 16-18.. I den andra gruppen var föräldrarna runt 30. Var så missanpassad. Gick dit första gången sen aldrig mer..

      Oj vänta bara tills ungarna börjar på förskolan. Alla föräldrar på vår förskola är minst 7-10 år äldre än mig och min man och har minst en extra nolla i lönekuvertet. Barnkalasen som börjar komma nu vid 4 års ålder är LÖJLIGA! Där står alla päron med ett glas vin och pratar om rikets budgett medans jag hjälper ungarna upp och ner från studsmattor/hoppborgar

      Det är ju inte konstigare än att en del får vänner för livet i sin gymnasieklass och en del känner absolut ingen dragning alls till att umgås på fritiden med sina klaaskompisar. Eller med kollegorna på en arbetsplats. Handlar ju om vilken grupp man hamnar i och hur man trivs där, känns det sådär tycker jag man ska lyssna på den känslan.

      Men jag tycker inte man automatiskt ska lägga ner hela grejen med att träffa nya människor när man blir förälder, det är ju inte så många gånger i livet man träffar så många som är öppna för att träffa nya som när man får barn. Så vill man ha nya vänner tycker jag man kan använda andra sätt att hitta föärldravänner, t ex via internet eller öppen förskola eller vad som helst. Du har ju bara haft otur!

      En del skriver att de inte vill umgås med folk bara för att de är föräldrar. Men de flesta har ju lärt känna typ alla sina vänner bara för att de råkat gå i samma klass/ varit grannar/ varit kollegor så det köper jag inte 😛

    Hur går det med Calle Schulmans nedräkning?

      #callender

    Är de bara jag som aldrig hört någon använda Isabellas produkter? Asså undrar ibland om någon köper dom?

      Jag köpte hennes torrschampo som doftar kola på loppis, hehe.

        På loppis?????

          hehe ja det låg två flaskor i en låda. 10:- styck, asså inte full size utan mer reseförpackning.

      Jag gillar faktiskt torrschampot light ?

      Jag har en kollega som har hennes handkräm på skrivbordet (hin verkar också följa Blondinvella på sociala medier). En kompis köpte torrschampot en gång. Har aldrig hört folk prata om Löwengrip/LCC eller tipsat om deras grejer. Är 35 och de flesta jag känner eller jobbar med är i samma ålder eller äldre, och vi är väl kanske inte hennes målgrupp riktigt.

        Älskar handcremen måste jag erkänna

          Tycker den torkar ut händerna & speciellt nagelbanden + att den luktar illa. Jag gillar den icke

        Älskar hin! Skrattade högt

          …….Och hen.

      Jag gör. Tycker väldigt bra om det har dock inte provat de nya ännu. Min problem hy har blivit väldigt fin använder ansiktskrämen med solskydd samt serum. Hårprodukterna är också väldigt bra både silverschampo, silverbalsam och inpackning har två olika. Jag gillar även parfymen och får många komplimanger för den. Mascaran var också väldigt bra tyvärr gjorde görs inte den längre. Den rosa handkrämen är ok. Gillade inte Good to go torrschampo.

        Jag använder Clean & Calm och den är jättebra för just min hud i ansiktet, får aldrig några finnar med den. Provade maskerna också när de var nedsatt pris, men kan inte riktigt ge någon recension för dem då de är de enda maskerna jag provat. Annars tyckte jag om schampot och balsamet också men nu använder jag L’Oréal Elvitals för färgat hår och mitt hår blir lent som änglahår ?

      Jag älskar den rosa deon! Torrschampot har jag provat men den fungerade inte för mig. Har även någon slags ansiktsmask som jag använt en gång och handtvålen som luktar magiskt. Ja, och en bodylotion i någon slags ”spa-edition” som jag fick av någon. Gillar dock parfymen som har fått så himla mycket hat. Luktar tant och gott hehe. Köpte de tre billigaste produkterna för att få en nessesär och parfymen på köpet.

      Jo, kom på att jag köpte ett nagellack också. Det sög.

    Önskar alla en trevlig helg. Puss på nosen till THK och lilla snöboll. ???

      Detsamma och THK och Lilla Snöboll är favoriter för mig också.?

    Nån kunnig på hur man gör med sjukskrivning? Var sjukskriven 10/4-30/4 (har läkarintyg) sen 1/5-2/5 skulle jag jobbat (var frisk från det sjukskrivningen gällde) men hade migrän så var hemma (tungt jobb). Behöver jag be läkaren förlänga sjukskrivningen? Han kunde göra det sa han men det känns fel för nu var jag ju sjuk för annat än vad sjukskrivningen avsåg? Det borde väl räknas som ny sjukdom dvs jag får inget för 1/5 (karensdag) och sen 80 % för 2/5. Eller? Jag har ingen aning 😀

      Prata med Försäkringskassan och din arbetsgivare, allt beror ju på reglerna på din arbetsplats.

      På min arbetsplats hade det blivit precis som du beskrev, alltså en ny karensdag.

        M. med skridskon, på din arbetsplats gäller inte LAS (eller kollektivavtal) eller? ”Allt” beror definitivt inte på ens arbetsplats.

      Du behöver tyvärr ett nytt läkarintyg, spelar ingen roll att det är en annan sjukdom/diagnos. Från och med åttonde dagen (på de flesta arbetsplatser) behöver du lämna ett läkarintyg, från och med dag 14 till försäkringskassan. Du har dock ingen ny karensdag – blir du sjuk inom en 5 dagars period efter du kommit tillbaka efter du varit sjuk dras ingen karens, utan du räknas som återinsjuknande – oavsett diagnos.
      //HR-chefen

        Fast det blir ju jättekonstigt, jag är ju inte längre sjuk (eller skadad var jag om det är av betydelse) på det sätt som min tidigare sjukskrivning avser utan detta är ju en helt annan sjuk-grej för 1-2/5. Aja får säga till min läkare att bara förlänga för de två dagarna 🙂

          Swipvepe har rätt.

          Jobbar på Försäkringskassan med sjukpenning. SwipVepe har helt rätt!

        Jobbar på FK. Man behöver läkarintyg från dag 8 även till FK.

      Nytt läkarintyg och ny anmälan till Försäkringskassan. Ingen karensdag. Och Försäkringskassan står för ev ersättning inte din arbetsgivare (om du inte har speciellt avtal eller försäkring).

    Behöver tips och råd på hur man bäst får vardagen att fungera med hund. Till hösten ska jag ta hand om en hund. Jag behöver vara i skolan onsdagar och torsdagar. Resten av veckan pluggar jag hemifrån. Men ni hundägare, hur lägger ni upp dagarna med hund? Jag har provat en del varianter men det blir aldrig helt hundra. Ska tilläggas att jag har två barn så jag lämnar och hämtar dom.

      Vi hade dagmatte vid behov (när jag var i skolan), men sen fick vår lilla kille flytta heltid till svärföräldrarna. Det blev för mycket helt enkelt och han hade sådan separationsångest som vi aldrig lyckades träna bort.

        Ja det är inte lätt. Jag skulle gärna vilja ha hunden på helttid men just nu kan jag inte. Det funkar inte. Jag har praktik hela veckan och slutar 16 varje dag

      Frågan jag ställer mig direkt är, ja hur tänker du själv att hunden skulle klara sig på onsdagar och torsdagar när du inte är hemma och kan rasta den mitt på dagen?

        Jag tänkte antingen hitta en dagmatte eller hunddagis

          Hellre dagmatte än hunddagis. Hunddagis är så onaturlig miljö för en hund och många hundar blir stressade/väldigt trötta av att vara där även om dom till synes får ta det lungt under dagarna. (Menar alltså att det inte händer till synes så mycket/är inte mycket aktiviteter).

            Jag håller med. Det bästa är såklart dagmatte men det är inte lätt att hitta.

      Allt beror på tiderna. Hur många timmar skulle hunden bli ensam om du tar med den när du lämnar/hämtar barnen och hinner du aktivera och stimulera den tillräckligt under dessa dagar då den kanske lämnas ensam 4-5 timmar? Förutsatt att den är ensamtränad och van att lämnas. Annars bör du hitta någon dagmatte eller hundrastare. Borde gå att lösa om det bara gäller två dagar i veckan.

      När jag var singel och hade hund så betalade jag en tjej som bodde på samma gata för att hon rastade min hund en gång om dagen och höll den sällskap en stund. Hon hade egen hund och var hemma på dagarna så det var win-win för oss båda.
      Lycka till!

      Vi har vår på världens härligaste hunddagis?

        Du får hitta någon som tar hand om hunden de dagarna. Skulle aldrig lämna min hund ensam mer än 5 timmar. Och det är verkligen MAX! Får ångest bara jag lämnar honom en kvart. (Ja jag överdriver)
        Söker hundvakt dock, södra Sthlm. Betalt såklart. Nån? ?

          Fyra timmar är max som jag lämnat tidigare. När han är själv hemma får han vara i ett rum för om han får hela lägenheten för sig själv blir det för stressigt för honom. I rummet har han sin vattenskål och sin hundbur som han sover i varje natt.

        Hur mycket får ni betala för en plats på hunddagis?

          Jag bor i stad och betalar 3600kr/ månad för 4 vardagar heltid

          Jag bor i medelstor stad och betalar 2500kr/mån för 5 dagar i veckan, kostar 2000kr/mån för 3 dagar i veckan?

      Jag har antingen med hunden till jobbet, eftersom det är ok där jag jobbar.
      Och de dagar jag är utanför kontoret får jag åka hem på lunchen eller ta hjälp av mormor 🙂

        Har tyvärr inget jobb, bara praktik för tillfället. Perfekt för dig att kunna ta med hunden 🙂

      Du skriver att du ska ta hand om en hund?
      Är det tillfälligt eller permanent, framgår inte riktigt i din kommentar.
      Min åsikt är att du kanske inte ska ”vara” med hund just nu i det skeende du befinner dig i livet.
      Du skriver själv att du provat varianter (?) tidigare men misslyckats plus att du nu har barn att ta hänsyn till.
      Jag har haft alla djur du kan föreställa dig under min uppväxt except HUND.
      Alltid drömt om en alaskan malamute. MEN jag inser mina begränsaningar, samtidigt som jag anser att det är ett väldigt stort ansvar.
      Att du hänger här och ber om råd? Snälla, fokusera på dina studier och barnen först och främst.

        Min pappa äger hunden, men jag har tagit hand om hunden i perioder där jag haft möjlighet att vara hemma mycket. Det har funkat väldigt bra. Med varianter syftar jag mer på hur man kombinerar lämna barn med att rasta hunden. Jag tog med hunden när jag lämnade och hämtade barn. Och vi tog alltid en längre promenad varje dag, dock var det ju just den längre promenaden jag aldrig riktigt fick in i rutin. Det blev olika tider varje dag och det blev svårt att få in en rutin på när det passade bäst.

        jag är väldigt medveten om mina begränsningar, det är just av den anledningen till varför jag inte tagit hand om hunden sen i december förra året. Jag funderar på att hitta en dagmatte eller betala för en plats på hunddagis.

      Du pluggar och har 2 barn och verkar vara ensamstående då hela ansvaret av hunden och barnen verkar ligga på dig?
      Är det verkligen rätt tid att skaffa hund? hinner du med 2 barn och hund? har du råd med 2 barn och hund ifall hunden blir sjuk eller du blir sjukskriven?
      hur tänker du lösa rastning av hunden när du pluggat klart och ska börja jobba, kommer du ha ekonomi då för tex hunddagis då hunddagis kan vara väldigt dyrt?

        Jag är inte ensamstående, jag har sambo. Dock tar jag allt ansvar för hunden när han är hos oss just för att ansvaret för hunden är det jag som tagit på mig, inte han. Jag har ett år kvar på mina studier och under den tiden kommer jag försöka hitta en lösning. Dock är det inte säkert att det blir aktuellt med jobb utan det kan mycket väl bli så att jag fortsätter studerar ytterligare två år. Rent ekonomiskt får ägaren av hunden ställa upp och ge lite pengar ifall det skulle bli aktuellt med hunddagis.

    Hejsan, har två frågor egentligen men slänger in dom i samma kommentar eftersom dom berör samma sak.
    1. Är det någon mer än jag som älskar serien Reign? Känns inte som att jag träffat nån som sett och gillat serien så skulle bli glad om jag fick veta att jag inte är den enda.

    2. Är det någon som har tips på serier som liknar Reign? Vore trevligt och få lite tips såhär lagom till helgen 🙂

      Jag älskade reign ?
      Allas klänningar var så fina också för det mesta☺️

        Reign är så extremt fylld av anakronism och i synnerhet kläderna. Allt är fel! Mådde illa av att se det. /historikern

      Jag kollade lite på Reign och uppskattaze den för själva dramatiseringen, men störde mig för mycket på all förvanskning…? om du vill se en (enligt mig) bättre serie i samma stuk ska du definitivt kolla på The Tudors! Obs, varning för att du blir helt hooked och besatt av Tudor-ätten efter det ? /vis av erfarenhet (och ja, jag vet såklart att den serien också är väldigt historiskt inkorrekt, men den följer i alla fall grundstoryn helt ok)

      Kolla på outlander!!! Jag gillade Reign men ÄLSKAR outlander!?

        Oh jaa outlander!!! ❤ bästa serien!

      Älskar Reign, är alldeles för känslomässigt engagerad i den filmen alltså ?❤️

      Älskar Reign!

      Tips!
      The Tudors, Versailles, Harlots, The Borgias, Outlander.
      Enjoy!

      The white princess!

    Har jag rätt till pengarna av försäljningen av lgh. Lägenheten står på han och även lånet. Jag betalade sällan hyra men jag betalade mer pengar till mat, TiVo el och myckeh av allt annat i hemmet. Varför jag bli osäker är för jag stod på adressen men inte han, hans post (typ obefintlig) förutom hyran kom till hans päron. Tacksam för svar

      Spontant, nej. Hans investering – hans avkastning.

      Köpte han lägenheten för ert gemensamma bruk är det samboegendom, då kan du hävda rätt till hälften av pengarna från försäljningen. Kontakta jurist!

      Om du flyttade in hos han är svaret nej, om han köpte den för er tillsammans är svaret ja!
      Att du betalar mat spelar absolut ingen roll…

      Kolla samboavtalet, kanske kan finnas något där.

    Är det bara jag som funderar över om Blondinbella opererat boobisarna?

      Tycker det är ganska tydligt att hon gjort något men eftersom hon inte vill gå ut med det är det kanske inte vår sak att diskutera hennes kropp.

        Hon vill inte gå ut med hennes statistik men den diskuterar vi friskt 😉

          Haha sant, men tycker ändå det är en annan sak än att diskutera hennes kropp. Hennes statistik kan ju jämföras lite med resultatmanipulation och är av betydelse i hennes företagande så det är bra att det diskuteras!

          Är ju självklart det hon kommer avslöja för att få följarna fokusera på annat nu när detta med dubai har avslöjats

          Stor skillnad på någons kropp och någons agerande

          Hon basuenerar ut sin påhittade statistik så ofta hon kan och får. Så den är fair game.

      Nej, det har ju diskuterats massor här. Till och med eget inlägg för några månader. Och det behövs inte spekuleras då det är uppenbart.

      Det var någon som frågade i hennes kommentarsfält för ett tag sen. Jag svarade att hon med största sannolikhet har opererat dem eftersom man ser att de är väldigt separerade på ett sätt som bara blir när man gjort op, vet eftersom jag själv opererat mina. Men min kommentar godkändes inte på hennes blogg. Hade inte varit ett problem att släppa igenom min kommentar om hon inte gjort någon operation

        Min kommentar godkändes heller inte om tuttisarna… hahaha Hon har definitivt opererat de. kollar man bilderna från förra året så är det härligt häng och nu är de sprickfärdiga. Finns inte en chans att det är wonderbra som vissa påstår.

        men hon måste ju förstå att folk kommer att snacka om det och spekulera vidare speciellt med tanke på att hon sa ”jag skulle aldrig lägga mig under kniven”… synd bara att hon tog så stora inlägg. menar Anitha Shulman har också fixat pattarna och hade hon inte sagt det i en intervju så hade jag ALLLDRIG gissat mig fram till det…

          Fast på en bild på bloggen från redan nu i dagarna ser brösten faktiskt ganska hängiga ut så jag blev tveksam.. ? Tror hon hade något linne på sig..

            Vilken gullig kommentar ?

              Varför så arg?! Bröst blir hängiga efter amning, inget konstigt med det! Har hon ju själv sagt tom, att de ligger i armhålan! Är DU som ser hängiga bröst som något negativt, inte jag! För mig får de hänga ner till knäna om de vill, kunde inte bry mig mindre om hur de ser ut..

                Jag har inga bekymmer med det, men så kommenterar jag inte andras bröst heller, varför ska man göra det?

            det är ju inte så konstigt att de är hängiga… hon har lagt in inlägg för att fylla ut lite.. Hade hon inte velat ha hänget så hade hon behöver lägga in sillisar a la Dolly Parton.. och haft två badbollar….

            men ändå komiskt att inte en enda kommentar om tuttarna godkänds – obviously operation för hade hon inget att dölja så hade hon låtit de kommentarerna flöda fritt. Kanske bara bra att komma ihåg att aldrig säga ”jag ska aldrig, jag skulle aldrig, jag kommer aldrig” – never say never girl

    Tack till alla er som grattade mig i efterskott tidigare idag.

    Ni gjorde min dag. ❤

      Grattis!!?????

      Har inte kunnat sluta tänka på dig under dagen och förstår hur du känner, är i liknande situation själv (ve och fasa, jag relaterar till mig själv vilket jag fått veta är dåligt i detta kommentarsfält). I veckan gjorde jag slut med någon jag trodde va min bästa vän, vi har känt varann i femton år men umgåtts i perioder som nästan slltid slutat med att jag blivit sårad. Jag stannade nog längre än vad jag mått bra utav men varit så förbannat rädd för ensamheten (har bara haft två vänner senaste året pga sa upp kontakten med typ hela min umgängeskrets pga missbruk förra sommaren).

      Men nu känns det så jävla befriande, att jag äntligen värderar mig själv så högt att jag inte står ut med att vara skiten under någons skor bara pga att jag inte har någon annan. Att jag har självrespekt nog att hellre vara ensam än ständigt ledsen/överkörd/andra-hands-val. Nu vet jag ju inte om det ”bara” har varit kring din födelsedag som du känt dig ensam men om det är oftare än så kanske det är läge att se över vilka som faktiskt förtjänar att vara kvar i ditt liv? Du verkar vara helt jävla grym med hjärtat på rätt ställe och då bör människor faktiskt ha gjort sig förtjänta av att vara en del av ditt liv.

      Sen tror jag det är lättare att vara öppen för nya kontakter om man inte lägger massa energi på gamla. Jag har ex. träffat två tjejer jag lärt känna på Instagram + under veckan som gått stött på två barndomsvänner som jag bytt nummer med. Som om jag helt plötsligt ser andra människor när den vännen som mest tog energi, inte längre är kvar.

      Tyckte också att du fick så himla fin kommentar med konkreta tips (motion, kost, se över ditt liv och sånt) och jag håller med om hur viktigt de där basala sakerna faktiskt är för ens mående. Jag bestämde mig i somras för att inte sluta göra saker bara för att jag är ensam och nu tyckt jag det är rätt gött att gå på bio, äta ute-lunch, ta en kaffe eller gå ut och gå – själv. Du kanske kan försöka hitta det?

      Det kanske hjälper om du ser ensamheten som en tid där du är i fokus och försöker göra den till dejting-tid med dig själv? Att det här kommande året ska bli ditt år där du tar makten över ditt liv och dina känslor (lättare sagt än gjort, I know)

      Det fixar sig, det gör det alltid, en måste bara cykla i uppförsbacke och motvind ibland för att få nedförsbacke och medvind.

      Grattis i efterskott ??.

        ?

        Men tack finaste du!
        Vad glad jag blev när jag läste att du tänkt på mig 🙂

        Mitt liv är komplicerat. Jag är introvert som bara den, jobbar med ett gäng gamla gubbar och har dåliga arbetstider. Dessutom är jag deprimerad och kroniskt trött. Att försöka skaffa nya vänner är ett helt omöjligt projekt med andra ord. Vill ta en kvällskurs i något kul men det går inte pga mina arbetstider (orken finns absolut inte heller där iofs).
        Jag har alltid varit en ensam människa men alltid haft åtminstone en nära vän. Nu är den vännen mer ute än inne i mitt liv och det gör mig så ledsen.

        Jag försöker ta hand om mig själv men det är så otroligt många faktorer som gör att jag är ensam och mår dåligt.

        Jag ska iaf gå till en psykolog på torsdag och sen får vi se vad som händer.

        Tack igen för ditt fina inlägg. ❤

    Tips!!!! ? Pingis & Simon har en liten utbildningsserie (med video) som heter E-handelsstylisterna där man bland annat kan få höra Simon berätta för Pingis hur man marknadsför sig hos influences, bl a hos Isabella. Finns inget cringe här, nejdå, allt är helt avslappnat och normalt och självinsikten är på topp… ?

    Jag kan inte länka direkt men de finns på pingishadenius.se den 18 maj. 4 avsnitt!

    Sitter hemma med ångest medan mina vänner har roligt med en person som behandlat mig väldigt dåligt och det känns förjävligt. Jag är diagnostiserad med GAD och både denna person och utanförskap är stora triggers för mig eftersom jag blivit mobbad och utanförlämnad i olika grupper under en stor del av min skoltid och även under studietiden. Mina nära vänner tycker också situationen är jobbig eftersom de inte vill att jag ska ha ångest men de vill fortfarande umgås med personen som behandlat mig illa, och jag vill ju inte begränsa dem heller. Önskar bara jag hade någon som kunde stå upp för mig.

      Vad har hen gjort för något oförlåtligt?

        Började egentligen som en liten konflikt som började med elaka kommentarer från personens sida och jag som blev sårad. Jag försökte ändå lösa det hela men personen skötte det väldigt dåligt och har en längre tid nu bara låtsats som att jag inte finns. Från att ha varit en nära vän som betydde mycket för mig till att plötsligt bete sig som skit mot mig och sedan totalignorera min existens, och jag har aldrig fått reda på varför. Jag inser att det kan låta som småtjafs men det har pågått en längre tid nu och det har varit väldigt tungt psykiskt. Det har sänkt både självförtroendet och självkänslan i botten och fått mig att tvivla väldigt mycket på mig själv. Speciellt eftersom jag har en historia med mobbning och utanförskap.

          Det krävs två för att dansa tango. Vidare så har personen i fråga bara den makt över dig som du tillåter hen att ha, och som det låter på dig tillåter du på tok för mycket, varför ska hen få nån form av ensamrätt till umgänge? Du kan inte ändra andra, men du kan ändra dig själv, hur klyschigt det än låter. Jag har (hade) också GAD. Och, vill du försäkra dig om att nån står upp för dig, så är ditt säkraste kort du själv. Stå upp för dig!

      Fast du har alltid dej själv. Så stå upp för dej själv. Kram. ?

      Om du och personen du inte kommer överens med har gemensamma vänner får ni ju umgås med dem vid olika tillfällen, tex ikväll är dina vänner med denna person, så fråga dem om dem vill göra något med dig imorgon (utan henne såklart), och mtp på din GAD kanske inte ut och festa är det bästa, utan kanske taco kväll med film och/eller spel, bio, restaurang eller liknande 🙂

    Bästa kommentarsfältet! Jag undrar om någon vet eller har erfarenhet av hyperpigmentering pga kemisk peeling?

    Jag har gjort två behandlingar av kemisk peeling (30%) mot pigmentfläckar men nu 2-3 veckor efter är fläckarna mörkare och fler. Kommer detta att försvinna eller vad händer? Kan man få pigmentering som biverkning av kemisk peeling? Jag har spf 50 och har inte varit ute i solen….

    Lite snopet att ha gjort kemisk peeling mot fläckar och sen få fler på köpet….

      Brukar mörkna först och sedan trilla av, ge det någon vecka. Fick du ingen info av den som gjorde behandlingen?

        Jo jag uppfattade som att det var som skorpor alltså att det finns risk för att huden ”bränns” och att man kan få sår. Men fläckarna jag har är pigmentfläckar, alltså precis likadana jag hade från början…

      Du får göra ipl istället det tar bort pigmentfläcket, röda kärl osv

    Tror My har roligaste tävlingen nu….Har nog blivit lite fel där. Denna tävling vill du inte erbjuda står det i rubriken 🙂

    Om er pojkvän runkade bredvid er när ni sov, alltså för sig själv utan att titta på er osv, hur skulle ni reagera? Skulle ni konfrontera? Misstänker att min kille gör det och vet verkligen inte vad jag ska tänka om det….

      Konfronterade honom när det hände men han nekade, vet dock inte om det är för att han tror att jag ska bli arg eller att han skäms kanske.

      Jag hade blivit arg, anser att det är sexuella trakasserier. Tycker det känns hänsynslöst, sånt kan man göra på badrummet eller i soffan och inte bredvid någon som sover.

      Nej.. jag hade uppskattat att han låtit mig sova och inte väckt mig mitt i natten för att ligga. Hade det stört mig något så hade jag bett honom gå och runka i vardagsrummet istället.

        ??? +1

        Haha same! Hade ju också varit värre om han tittat på mig, alltså aktivt runkat till mig ?

      Alltså jag har inget emot att han runkar, men tycker det är rätt respektlöst om han gjort det i sängen när jag ligger bredvid. Hade han gjort det med mig i sängen bredvid hade jag INTE velat att han låg och tittade på mig. Hade känts väldigt creepy.

      Ja vad ska du tänka om det? Han vare sig stör dig eller tittar på dig så du är ju inte i klistrad alls och behöver inte bry dig om hans tömning

      Hände mig också för en massa år sedan. Vaknade mitt i natten av att sängen gungade ?. Frågade om det dagen efter och han sa bara att det brukar hjälpa honom sova. Inget konstigt med det men bad honom att inte göra det i sängen när jag sover bredvid. Problemet löst.

      Jag skulle förtydliga att det är ok att ta mig vare sig jag är vaken eller sover om han är sugen på det. Vill han bara stilla ett snabbt kåtslag för sig själv så är det också helt ok för min del ?

        Nu kan jag ha missförstått eller så har jag inte gjort det. När du säger ”ok att ta mig vare sig jag är vaken eller inte” som i att han kan ha sex med dig när du sover?

          Ja absolut!

            Men usch… ?

              Vadå usch? Det är vad vi har valt frivilligt.

                Måste säga att jag är den anonym som ställde frågan av ren nyfikenhet. Jag var inte den som svarade usch. Förstod av ditt svar att det givetvis är något som du gett ditt OK till, bara för en sak känns fel för en betyder inte det att det känns fel för en annan.

                  Nej jag förstod det! ?

                För feg för att utveckla sitt svar uppenbarligen. Men att döma någon annans livsval går bra ? fräscht.

        Jag ÄLSKAR att vakna av hans kyssar och stora händer över min kropp. Vi vaknar ofta upp mitt i nätterna och hungrar efter varandra, kastar oss på varann och bara kör. Det bästa sexen har vi verkligen mitt i natten haha. Skulle han ligga och runka bredvid mig när jag sov hade jag blivit grymt jävla tänd och gjort honom sällskap. Men fan om han suttit ute i vardagsrummet och dragit en handtralla; DÅ hade jag blivit sur!

          Harlequin

      Om jag sov så skulle jag ju inte märka det och därmed inte reagera. Om han väckte mig skulle jag däremot troligtvis bli irriterad över att ha blivit väckt.
      Själva runkadet hade inte stört mig alls. Klart han har ett sexliv med sig själv, det har ju jag också. Ibland kan man ju dessutom onanera för att kunna somna (avslappning) och då vill man ju ligga i sängen såklart.

        Håller med dig ”Trams”!

      Det gör jag varje dag faktiskt, min pojkvän bryr sig inte. Jag tänker faktiskt alltid på (sex med) honom dock, skulle nog absolut kännas konstigt annars.Men jag tittar ju inte på honom för det utan fantiserar om sex med honom helt enkelt. Har gjort det från början när vi blev tillsammans, och har aldrig reflekterat över att det skulle vara konstigt, trodde nog att folk gjorde så? Har inte haft någon relation innan dock och inte han heller så vi kanske bara beter oss skumt utan att veta det (han gör iofs inte så, men är helt van vid att jag gör det).För mig är onani inte så laddat utan ser det delvis som en sängfösare bara, mest effektiva sättet att somna…

        Varför har du inte sex med han du fantiserar om istället för att onanera? Han är ju precis bredvid? Hehe jo det lät lite konstigt faktiskt. Jag tycker nog onani är väldigt privat, hade inte velat ha någon i samma rum när jag ägnar mig åt det.

      Hans kropp, hans beslut.
      Alla har ju en egen sexualitet och bara för att man har en partner så betyder ju inte det att man inte får ha sex ”med sig själv”, eller att det behovet försvinner.
      Jag har onanerat i sängen när min sambo sover, och han onanerar utan mig, det är ett icke-problem.

      Tack för alla svar❤️ Inser nu när jag tänkt på saken att det inte är en så big deal ändå. Bara han inte väcker mig igen haha ?

    Är det någon som bott på Hotel White Lagoon Beach i Bulgarien, hur var det? Har läst både och..
    Vi är två vuxna och två små barn.

      Lyssna mest på de negativa kommentarerna, är mitt råd. Usch Bulgarien när jag var där för 20 år sedan var typ fastkedjade björnar på gatorna, 14-åriga flickor som sålde sex vid hotellpoolen och allmänt hemskt.

        Har också varit på semester i Bulgarien, skulle inte ens åka tillbaka om jag så fick en månadslön för mödan. Usch.

          Kan bara instämma, varje dag dessa björnar i kedjor som tvingades dansa på bakbenen utanför hotellet. Jag grät och tyckte det var hemskt. Dessutom kändes allt så sunkigt, trots att vi valt ett bra hotell. Tror Bulgarien hade sin storhetstid som resmål under 70-talet och sedan dess har det stagnerat. Skulle aldrig åka tillbaka dit.

      Har ni redan bokat? Råder er att inte åka dit. Bulgarien och Rumänien har inget att erbjuda förutom typ prostitution och fejkvaror (Ja och fulla turister då). Åk hellre till Kroatien! Ni kommer älska det!

    vet ej om jag ska lämna eller inte.
    Lång story kort; vi har inte haft sex sen i september 2017. Ingen närhet. Ingenting helt enkelt. Han påstår att han är deprimerad men borde man inte göra något åt saken?
    Han är så anti mig så de finns inte.
    När jag vill prata så suckar han bara 🙁

      För att söka hjälp behöver han känna att han vill ha hjälp, annars kommer det förmodligen inte funka.

      Bästa är att vara rak och tydlig mot honom, men inte pressa han för det då kan bli värre. Han behöver inte prata med dig, men du ska kunna prata med honom hur du känner. Sen får han ta ställning efter det.

        Han tar inte itu med något. Har ingen ork att tjata heller. Han är 42 år, inte 20

          Tjata kan göra saker värre också. Själv varit med om det.

          Bästa är sitta ner en gång för alla, du säger det du vill ha sagt utan att bli avbruten och var verkligen tydlig med att du har låtit han vara såhär ett tag nu, men du orkar inte mer. Att det måste ske en förändring annars kommer du lämna.

          Förändringen behöver inte vara stor heller, kan vara att han börjar prata lite smått med dig eller med någon annan. Bara man ser en skillnad i beteende. Jag och maken åkte bort över en helg när vi kände att vi höll på att glida isär, det var extremt skönt och man fick bara ro om varandra och prata ostört.

      Oj, september -17? Han kanske inte orkar ta steget, de krävs rätt mycket för att erkänna att man är deprimerad. Det kan ju innebära medicin och samtal vilket i sin tur innebär att han måste ta tag i sin depression. Men hur mycket mer orkar du?

        Jag är totalt slut. Känns som att jag har blivit mamma åt 5 barn istället för 4. Känner mig ensam och oerhört olycklig som det är nu.

          Åå jag lider med dig ? familjen är ju det viktigaste man har så jag förstår verkligen att det är tufft

          Livet är för kort och du måste fokusera på ditt mående för att exempelvis va mamma och såklart för din egen skull.

          Kanske läge att sitta ner en gång för alla, utan störande moment (typ barn, tider som ska passas eller mat som måste lagas). Försöka prata med honom utan att lägga skuld på honom, typ ”när du inte vill ha sex/ta i mig känner jag mig *****” eller ”jag tror det är läge för dig att söka hjälp för din depression för just nu tar den så mycket av både dig, mig och vårt förhållande att jag är orolig över att vi inte kommer fixa det, om inte du söker hjälp”.

          Och så tror jag du känner i magen vad som är rätt för dig (utan andra aspekter som barn, ekonomi, logistisk etc). Du måste få leva ditt liv ?.

      Eehh, gör slut? Du har ju bara ett liv, se till att leva det ?

        Vi har 14 år tillsammans så det är inte så enkelt men usch.. tänker för mycket på hur barnen kommer ta en ev separation. Det knäcker mig.

          Inte många separationer som är enkla, oavsett om man är 14 år eller har 14 år ihop.
          Tror de flesta barnen vill ha lyckliga föräldrar hellre än att de slentrianmässigt är ihop…

          Med 14 år tillsammans borde han ta mer ansvar för er relation, för sig själv, för era barn. Även om han är deprimerad. Rädda dig själv, och dina barn.

          Usch förstår dig verkligen. Jag är i ungefär samma situation, lever med en man som inte bryr sig ett dugg om något annat än sig själv. Vi har inte haft sex på 3 år. Det enda som får mig att stanna är tanken på att jag endast skulle få vara med min son 50%, och det beslutet skulle jag aldrig ta. Någonsin.

        Det heter i nöd och lust av en anledning.
        Lämnar man sin partner för att han/hon är deprimerad är man en vidrig liten lort.

          Håller med. Han kanske mår riktigt dåligt, och så tjatar du på honom om sex och andra saker han inte bryr sig om just nu. Fy skäms!

            Fy skäms för vad?
            Jag tjatar inte.

        Lämnar man sin partner för att han/hon är deprimerad tycker jag man är en vidrig liten lort. Det heter i nöd och lust av en anledning.

        eh, lämna honom för att man inte har sex eftersom han mår dåligt? trodde förhållanden handlade om varandra och inte enbart sex…
        För ett par år sen började jag känna mig väldigt trött och sliten, jobbade på och levde som vanligt men hade ingen lust till sex och vill inte ”tvinga” mig att ha sex för hans skull, så vi hade inte sex på totalt 6 månader, jag blev bara sämre och när jag väl sökte läkare visade det sig att jag hade anemi och kraftig D-vitamin + b12 brist, skönt att min kille fanns där när jag mådde dåligt och undertiden jag blev frisk, och att veta att vårat förhållande bygger på mycket mer än bara sex.
        Normalt har vi sex väldigt ofta, men man kan inte bygga en relation på enbart sex.
        Känns väl viktigare att Mia’s man/kille börjar må bättre så han orkar hjälpa till hemma och med barnen i första hand kanske?

      Lämna!!!

      Låter inget vidare alls, själv hade jag mått jättedåligt av en sån relation… men viktigast är väl vad du känner för honom och om du tycker allt du får offra är värt det..? Han kan ju vara deppig och må dåligt, men jag kan tycka att man är skyldig sin partner att söka hjälp om man inte lyckas ta sig ur det själv. Hoppas det löser sig till det bästa för er ❤️

      Min man har inte haft sex med mig sedan 2012. Minst, det var då jag började räkna. Det är skitjobbigt. Särskilt när han vägrar att ens prata om det. Behovet av fysisk närhet är ibland överväldigande. Inget tips men det kanske hjälper att veta att du inte är ensam.

        Oj, sex år? Det låter fruktansvärt jobbigt. Förlåt att jag frågar, men varför stannar du kvar i en sån relation?

          Äsch det är väl samma skäl som att man stannar på ett jobb man inte trivs på eller vad som helst… är man gift, har barn, bolån eller en massa andra grejer ihop så är det väl oftast inte så lätt att bara ”dra” tänker jag. Sex kan säkert vara en sådan sak som bara inte blir av ifall inte båda parter är verkligt intresserade.. låter ju tråkigt, men man överlever ju liksom utan också (personligen skulle jag verkligen sakna det i min relation dock).

            Nej, är det inget problem för någon är de ju inget problem liksom. Tänkte mest eftersom att Lotta faktiskt skrev att det är skitjobbigt och ibland känns överväldigande och så, då verkar det ju vara ett problem.

              Jo jag förstår att Lotta tycker att detta är skitjobbigt, men vad jag menade till dig var mer att det kan ju finnas andra saker som gör att man ändå stannar i en relation trots att någon del inte fungerar.

      Har varit i samma sits, han ville inte vara nära mig alls, på flera månader. När jag försökte prata om det så ryckte han mest på axlarna. Vill bara säga att det inte måste sluta med separation. Jag gav mig inte, bestämde mig för att vara såå tydlig, extremt saklig och lämna utanför alla känslor.
      Sa typ ”Det här sättet att vara i ett förhållande passar inte mig. Jag har behov av detta och detta i en relation. Det kanske passar dig utmärkt, men tyvärr inte mig. Är det något vi kan jobba på tillsammans? Vad kan vi göra för att det ska passa oss båda? Om vi inte kan jobba på det, vad blir lösningen då?”.
      Det tog tid, han gillade inte sig själv, men tog tag i det tillslut. Idag är det raka motsatsen och han ger mig så mycket kärlek och uppmärksamhet som aldrig förut.
      Hoppas du hittar en lösning som passar dig!

    Ni som kommenterar under ”Anonym” – varför kommentrar ni inte under ett riktigt alias?

    No judging, bara nyfiken på hur man resonerar med så många andra anonyma i samma kommentarsfält ??

      Känner att man behöver ju inte skriva sitt namn, utan något annat än Anonym så man kan särskilja personerna. ?

        Håller helt med. En bokstav, siffra el symbol hade sagt mer 🙂

          Det borde bli obligatoriskt att fylla i ett namn som det är för det mesta annars (tycker dock det är jättebra att mailen inte är obligatorisk)

            Då inget sparas på min mobil så skiter jag i att fylla i nick istället för att fylla i på nytt 50 ggr om dagen här

              I min lur sparas det iaf?

                Inte min

                  Byt;)

                  Inställningar, det är en grej.

              Du använder inte privat läge då? 🙂

        Håller med, för många anonyma i en tråd och jag tröttnar och har svårt att se vem som skriver vad?!

          Oh yes! Tycker det är kul att känna igen vissa återkommande alias.

            Det är precis därför jag är anonym. Om jag skriver något vill jag inte att folk tänker på vad jag brukar skriva eller vem jag är. Vill inte ha ett samlat intryck om mina kommentarer, typ vad kommenterar jag på och hur. Det skall tillagas att jag aldrig skriver elaka saker eller gömmer mig bakom min anonymitet u det syftet, men jag är en privat person och vill fortsätta vara det även online.

              Fast du kan ju heta Katten eller Blomman, då är du fortfarande anonym för alla här, men folk vet vem som svarar vem 😉

                Absolut, men efter et tag kommer folk känna igen Katten eller Blomman och ha förutfattade meningar om den personan.

      Sparas inte längre på mina enheter av någon anledning och jag är för lat för att skriva dit det varje gång

        Nej precis. Namnet sparas ju inte till skillnad mot när man kommenterade på nöjesguiden. Är för övrigt en funktion som borde åtgärdas.

          Har sparats hos mig iaf, Safari iphone 8s.

            Okej M men det hjälper inte mig

              Sa bara att det sparades hos mig (och kanske hjälpa till med att identifiera varför det inte sparas hos alla) och verkar ju göra det hos några.

              Med bra attityd kommer man långt med. ??

                Och jag svarar att det inte hjälper mig?? Har inte Iphone. Har inget med attityd att göra. Ska man börja avsluta kommentarer med kram bara för att ni är så känsliga?

      För att jag inte orkar fylla i namn hela tiden, ibland skriver jag ut och ibland någon bokstav bara. Oftast ingenting

      Jag är oftast för lat för att fylla i ett kommentarsnamn. Ibland fyller jag i ett namn, men glömmer ofta att skriva in det om jag skriver svar på flera kommentarer.

      Lathet och glömska helt enkelt.

      glömmer ofta fylla i.

      För att någon lika gärna kan skriva samma sak. Av misstag eller för att trolla.

      Jag kommenterade under ett nick förut. Men sen tyckte jag att det blev lite jobbiga diskussioner och kände att det var bättre att vara helt anonym då folk inte var super trevliga ?

      Har blivit för lat sedan flytten och man måste fylla i sitt namn varenda gång. :/

    Nån som ser den danska serien The rain? Jag har bara sett 2 avsnitt men känner att den har potential.

      Så besviken. Har sett hela serien. Jag tyckte också den hade potential till en början sedan bara störde jag mig på dravlet. Tyvärr!

      Va lite besviken på den… men har sett alla avsnitt som finns och lär fortsätta.

      Jag tyckte den var grym! Riktigt imponerad över hur mycket pengar som måste ligga bakom denna serien och det ska bli riktigt kul att se fortsättningen. Såg hela serien under en och samma dag så helt klart sevärd 🙂

      Rätt bra men irriterande karaktärer. Den präktiga huvudpersonen driver mig till vansinne. Och de lämnar alldeles för många frågor ouppklarade på slutet tyvärr :/ Blir nog en säsong två och jag hoppas de höjer nivån då.

    Nu i veckan var jag hos en psykolog och efter att jag berättat lite om hur jag känner sa hon att jag har en depression (vilket jag väl redan misstänkte). Jag har berättat för min chef och mina närmsta kollegor på jobbet (eftersom jag känner att mitt mående påverkar mitt jobb så ville jag att dom skulle veta varför). Men nu mitt problem.. hur berättar jag för min familj? Min familj är den sorten som anser psykisk ohälsa mest är bullshit och det är därför jag tycker det känns jobbigt att berätta för dom.. tips på vad jag kan säga?

      Jag har ingen egen erfarenhet men för att de ska förstå att det är på riktigt skulle jag säga att du kan ge exempel på situationer och hur du mår vid olika tillfällen. Nu vet jag ju inte varför du är deprimerad men om det handlar om låt säga stress, förklara vad det är som gör dig stressad och hur du känner då. Hoppas du förstår hur jag menar 🙂

      Vart i samma sits. Jag bestämde mig för att inte börja med att säga ”jag är deprimerad”. Utan jag började med att berätta om hur ja mår, att senaste tiden har vart tuff, att jag mått illa, vart yr, vart ledsen och känt mig helt kraftlös… och så berättade jag om alla mina symptom och sa att jag har pratat med en läkare som säger att det är vanliga symptom när man är deprimerad och att jag kommer behöva endel hjälp framöver

      Finns det någon i familjen du tror kan förstå dig mer än de andra? Börja där isf. I mitt fall var min mamma den enda som förstod. Min pappa och min bror förstod inte alls och min pappa kallade mig till och med egoistisk då jag berättade att jag inte mådde bra. Detta var dock före jag fick en diagnos. Då diagnosen kom fick min pappa inse att jag faktiskt var sjuk. Jag tror fortfarande inte att han förstår mig till 100% och därför undviker jag att prata om det speciellt mycket med honom. Det går ändå inte in.

      Sånt där är skitsvårt, och jag känner igen mig i vad du säger. Jag har mått sådär sen jag var 15 (alltså tänk psykiatrin för 10 år sedan, inte bra), och att få närstående att förstå är svårt ibland, tyvärr. Jag har fortfarande familjemedlemmar som tror att medicin är ”happy pills”, och min pappa är av en kultur som säger att det bara är att rycka upp sig.
      Som andra sagt innan, sök dig till den som du tror förstår mest. Den personen kan bli din klippa. Finns det ingen sån i din familj, sök dig till någon vän eller kollega du tror kan förstå. Att ha i alla fall en person som förstår betyder mycket, för mitt i denna känslostorm så behöver du som sagt en klippa. Ifall du har en specifik orsak till varför du mår dåligt kan du berätta vad det beror på och hur du reagerar på det, t.ex att du blir ledsen, stressad eller låg av vissa situationer. Just psykisk ohälsa är ju så svårt eftersom den inte syns utifrån, men känns så väl när man själv drabbas. Det jag kan ge dig är att ja, just nu är det skit men det kommer bli bättre och du kommer ta dig ur det. Det låter så banalt men det stämmer faktiskt, hur svårt det än är att se framför sig när man befinner sig mitt i det.
      Jag vet inte om Cam kan ge ut min mail till dig, men jag lämnar den och ger henne tillåtelse att ge dig den i ifall du behöver prata och ventilera.

      Jag sa inget till mina föräldrar överhuvudtaget. Kände att det inte skulle bidra med något gott för min del. Pratade dock en del med mina syskon för jag visste att de skulle va ett bättre stöd.

      Det va medicin, kollegor och vänner som hjälpte mig att bli bättre.

      min familj är likadan, familjen som säger ”ryck upp dig”. Så jag berätta aldrig för de just för att jag inte orkade med deras attityd till psykisk ohälsa. Men dem märkte hur mycket jag ändrades fysiskt, drastisk viktnedgång, ingen smink, kala fläckar på huvudet och grå hårstrån. Jag såg i princip levande död ut eller ser fortfarande ut så. Efter att jag fick en panikattack hos hela familjen så insåg de allvaret. De har stöttat mig otroligt mycket efter det.

    Hej Allihop!
    Någon som har någon erfarenhet om menskopp är bra? Risk för svamp?

      Bästa som hänt mig. Kan inte förstå att inte alla har det. Man känner sig så mycket fräschare i underlivet vid mens, det är billigare ich man behöver inte tömma så ofta som att byta vid tampong. Ja tycker de är så praktiskt.

      Muttan mår bättre av det

        Jag känner mig orolig för att den liksom ska suga sig fast ?

          Precis!

          Poängen är att den ska suga sig fast så att den inte läcker! Det bygger på att det ska bli ett vakuum, typ som en sugkopp. När den ska ut får man trycka till ena sidan så att vakuumet släpper och sen är det bara att plocka ut den. Tänk som en sugpropp, svårt att få loss om man bara drar men lätt som en plätt att plocka bort om man pillar loss ena sidan först:)

      Menskopp är det bästa! Förstår inte att jag kört med tamponger i 10 år…..

        Jag tycker att det verkar svårt att få i och ur den?

        Jag blev så öm av min. Det blev sånt undertryck. Hur gör ni för att slippa det? Vill verkligen börja kunna använda min igen ?

      ÄLSKAR MIN MENSKOPP!! Tycker det är så smidigt! Tror inte att det är samma risk för svamp eftersom den är i fittan och inte utanför som en binda. Torkar inte heller ut slemhinnorna som tamponger gör? Gått på en stark antibiotika kur nyligen fick mens kort därefter o fick ingen svamp men kan ju haft tur?

        Hur vet man vilken storlek man ska ha? Vill ju inte att den ska fastna liksom.

          Brukar vara liten kopp om man inte fått barn och stor kopp om man har. Jag har stor kopp för jag blöder extremt mycket första dagen. Det är ingen fara att den fastnar. Dels så är man ju så elastisk att det går att klämma ut ett helt barn så en liten kopp är inga problem, dessutom brukar man vika ihop koppen så den blir ungefär som en tampong.

          Jag har 2 st. En lite större kopp för de första dagarna när jag blöder rikligt och en mindre för de dagar då jag blöder mindre.

      Menskopp är utan tvekan det bästa som hänt mig! Jag kan inte förstå hur jag stått ut med tamponger och bindor och skit så många år. Dag 3 på mensen glömmer jag bort att jag har mens, det hade aldrig hänt förut. Dessutom mår fittan bra och det blir inget kli. Svamp tror jag inte man behöver vara orolig för om man sköter hygienen ordentligt och kokar koppen mellan gångerna. Med bindor hade jag svamp några gånger om året så det är stor skillnad för mig.
      Du skriver att du är orolig att den ska fastna. Det kommer den göra i början, det är bara att gilla läget. Satt på toa och grät första gången och några i och ursättningar senare gick det på några sekunder. Man lär sig jättefort hur man ska göra! Tips är att prova ta ut den i duschen första gången i lugn och ro utan någon stress, sitt på huk. Knepet är att få vakumet att släppa och då kan man de första gångerna behöva ”gräva” lite innan man lärt sig knepet. Det gäller att trycka till på ena sidan så att koppen viker sig, sen hör man nästan hur det säger slurp och koppen är bara att dra ut.
      Köp en kopp och prova. Efter tre mensperioder lovar jag att du inte vill byta tillbaka 🙂

        Jättetack för din kommentar och tips! ?

        Tur jag bläddrade här och läste, för jag tänkte precis fråga samma sak!
        Är också nyfiken på menskopp, men funderar på storleken. Jag har fött två barn MEN känner mig väldigt ”liten” downstairs. Kan liksom ta emot att få in sambons när vi ska mysa till det, och han har ingen jättebanan precis, är väll mer ”normal”.
        Blöder ej särskilt mycket heller, använder mini tampong och kan ha den inne i sex timmar och då är det inte ens full… Tror ni att jag kan köra på minsta storleken på menskopp eller bäst att ta ”normal” eftersom jag fött barn?

          Jag tror absolut att en liten fungerar, jag har inga barn men använder ändå en stor så det är nog ganska personligt!
          http://www.menskoppen.se har de en enkät man kan fylla i och så får man personlig rådgivning – kan varmt rekommendera det!
          Sen har flera sidor garanti så om man beställer en storlek som inte funkar kan man få byta till en annan. Så det bästa är nog bara att prova. Olika märken passar olika personer så det finns en kopp för de flesta 🙂

        Efter gravidite och amning samt typ 21 månader utan mens är jag också nyfiken på menskopp men undrar två saker:
        1) Senaste mensen vaknade jag på morgonen, nedblodad.. kör ni på menskopp och binda ett par timmar då för att absorbera mensblod som redan befinner sig långt ned i slidan?

        2) Finna det risk för läckage vid tömning av koppen? Dag två brukar mitt mensflöde vara ymnigt. Jag förställer mig hur jag står på jobbtoaletten och sköljer min menskopp medan jag mensar ned mina kläder och golvet..

          1: ja i de lägena kör jag på annat skydd också. Menskoppen fångar ju så att säga bara upp det blodet som kommer längst upp så man får räkna med att det som redan är i slidan måste få rinna ut. Min mens är så regelbunden att jag vet vilken dag den kommer och sätter in koppen kvällen innan. Det är helt klart en fördel!
          2: ja det har tyvärr hänt mig ett par gånger… Har tyvärr en jobbtoalett med så långt mellan sits och handfat att man måste ställa sig upp, mycket smidigare hemma när jag når direkt. Dagar när jag blöder mycket har jag tagit en papperstuss och klämt fast mellan benen/ lagt i trosorna tillfälligt när koppen ska sköljas. Det är kanske inte det smidigaste men funkar utan blod på golvet. Får be chefen att renovera om badrummet för alla oss med kopp istället, så bra det hade varit 🙂

    Är det fler här inne som förlorat en förälder (eller båda) under sin barndom?
    Min pappa dog hemma i en hjärtattack när jag var 5 år (är 20 år nu) och har alltid känt mig så himla ensam med att ha en död förälder. Jag har aldrig kunnat prata med någon om det, många vet nog inte vad dem ska säga. Skulle vara skönt att veta att man inte är ensam!

      Min mamma gick bort när jag precis hade fyllt 14 år. Hon var sjuk och mindes inte min födelsedag när vi hälsade på, på sjukhuset. Det var min värsta födelsedag någonsin som fortfarande ger mig tårar i ögonen även om dt var 6 år sen nu.

      Upplevt att några få i ens närhet också förlorat en förälder men väljer att inte visa det. Jag hyllar min mamma på sociala medier ofta och är öppen om någon frågar, för det är en del av mig och den jag blivit pga henne och allting vi som familj fick gå igenom.

      Inte barndom, men förlorade min pappa när jag var 20 år i cancer (är 26 nu). Hade bott hos honom sen jag var 10 år, bara jag och han. Så det blev en omställning.

      Ja, förlorade pappa i cancer när jag va fjorton. Känns fortfarande, femton år senare, som något stort fattas mig och det tog lång tid innan jag kunde bearbeta.

      Men jag har valt att tro på att han ser mig och puttar mig lite i rätt riktning ibland.

      Jag förlorade min biologiska pappa när jag var fyra. Minns inte så jättemycket från den tiden då han levde och har en underbaaar bonuspappa, men ibland funderar jag över hur våran relation hade sett ut idag, om han hade varit stolt över mig och liknande saker.

      Jag förlorade min pappa lagom till att jag skulle fylla 15. Också hjärtinfark. Det är lite speciellt. Ett av mina syskon var 10 och har absolut inga minnen från vår pappa. Det är väldigt sorgligt kan jag tycka. Mitt syskon minns andra saker som skett i barndomen men inget som innefattar pappa. Det är som om pappa aldrig har funnits. Det är märkligt. Själv kan jag drömma om honom än idag (har gått ca 14 år). Dä

      Jag förlorade min pappa för tidigt till cancer. Jag har inte känt behov att prata om det med kompisar, känns det jobbigt eller jag saknar honom pratar jag med familjen tex mina syskon, hans syskon, mm, som också saknar honom och förstår min känsla.
      Brukar inte ens nämna för folk i min omgivning att han är död om ingen frågar om honom tex ”vart bor din pappa?” eller liknande.

    Hej!
    Jag har jättemycket problem med svettningar. Jag älskar värmen och vädret som är nu, men svettas så himla lätt och tycker det är superjobbigt. Måste alltid planera mina kläder och kan i princip bara ha svart eller mönstrade klänningar/t-shirts och svarta byxor/shorts, annars syns det direkt. När jag cyklar till jobbet har jag på mig en tröja när jag cyklar dit och byter om när jag kommer fram etc. Känner att detta påverkar min vardag så pass att jag börjat må dåligt över det. Har testat absolut torr och nån mildare variant men det funkar inte, det svider och gör fruktansvärt ont trots att jag väntat minst tre dagar efter rakning, applicerat när jag varit helt torr osv.

    Nån som har det likadant eller har nåt tips på vad jag kan göra? Står snart inte ut. Förlåt för långt inlägg ?

      Kanske en känslig fråga men äter du antidepressiva? Jag gör det och jag svettas ut halva Mälaren per dag känns de som 🙁

        Nej, det gör jag inte. Det enda jag äter regelbundet är p-piller, men jag vet inte om dom har nånting med saken att göra. Jag har ätit samma sort i flera års tid förutom en kort period när jag testades några andra, men då svettades jag floder på nätterna bland annat, så jag bytte tillbaka igen. Den brutala nattsvetten försvann men på dagarna är det ingen skillnad 🙁

        Åh samma här, speciellt när jag började med dem, så vaknade jag ofta på natten och verkligen dröp av svett…

        Men till sakfrågan: botox är ju en möjlig behandling mot svettningar. En kompis pojkvän fick det via landstinget mot svettninhar i pannan och det fungerade väldigt bra!

          Åh, andra tipset om det nu så jag får nog försöka ta tag i det där och ta reda på var jag ska vända mig. Vet du hur han gjorde för att komma dit?

        Samma här ??

      Kontakta din husläkare. Samma var för mig under gymnasiet, blev dyngblöt hela tiden och fick byta tröja titt som tätt. Fick hjälp då absolut torr inte funka så hamnade på svettmottagningen och får botox i armhålorna en gång i halvåret. Bästa som hänt

        Ja, jag har hört att det finns något sånt men inte riktigt vetat var jag ska vända mig. Jag tog kontakt med vårdcentralen för nåt år sen för bland annat svett och lite annat, läkaren då sa bara att ”för vissa är det så” och var helt oförstående. Jag svettas mycket från armhålorna men värst är nog ryggen, där svettas jag massor och väldigt lätt. Det rinner ner hela vägen och bildar nån slags pöl i trosorna så att det ser ut som att jag har jättemycket rövsvett.. haha. Funkar sånt på ryggen också?

          Ja hela kroppen kan i princip behandlas!
          Jag berättade för min läkare att jag måste byta om flera gånger om dagen och att det påverkar min vardag negativt. Då skickade han en remiss till mottagningen. Viktigt att poängtera att du provat alla receptfria medel som finns mot svett

            Tack, jag ska testa det! 🙂 ska höra av mig dit igen och hoppas att jag får träffa min vanliga läkare, för det var det inte sist när hon inte tog mig på allvar.

          Fy tusan för rövsvett. Ser ut som man gjort på sig. Börjar i nacken, så ofräscht när det sipprar. Men aldrig minsta synligt i armhålorna.

            Jo tack, det är inte så trevligt nej. Jag själv känner ju att det är svett som rinner ner från ryggen men det vet ju ingen annan. På gymmet bryr jag mig inte om att det syns att jag är svettig i ansiktet, under armarna eller på ryggen men när det syns på byxorna är det jobbigt.

      Egazil, ett läkemedel mot diarré men vars biverkning är att man inte svettas i närheten lika mycket. Dock uttorkning och muntorrhet som följd så det blir lite pest eller kolera. Jag pallar inte torr hud så måste smörja in mig typ tre gånger om dagen hehe men alternativet är ju att bada i svett (har svettningar som biverkning på annan medicin).

      Annars finns ju botox som ett alternativt, vilket de flesta landsting betalar, är väl inte exakt som ”rynk-botox” men liknande som hämmar svettningarna. Gå till värdecentralen och be om remiss!

        Aha, är det receptfritt? Känns lite skumt att äta medicin som egentligen är mot något annat för att komma åt en biverkning, haha.

        Ska testa att höra av mig till vc igen 🙂

          Egazil är receptbelagt så du måste kontakta vc. Jag fick egazil mot nattliga svettningar, hjälpte oftast bra men blev hemskt muntorr. Väldigt vanligt att man får läkemedel som egentligen är framtaget för ett annat syfte, du behöver nog inte oroa dig så mycket över det.

        Det är exakt samma sort botox som man använder i tex ansiktet mot rynkor

    Förutom strulig sambo så måste jag få ställa frågan. Vad tycker ni om Mikaela laurens bröllopsklänning? Personligen så vill jag ha en ”hel” klänning..

      Tycker illa om henne så hatar med automatik klänningen

        ? nä, den klänningen känns inte som en riktig bröllopsklänning, vill typ dra ner den. Den slutar ju precis under fiffi ?

          Den är sååååå 90tal… Kolla musik videon ”November Rain” hahahaha

        Hahaha! Den absolut roligaste kommentaren ever! Klockren! ?? Känner precis på samma sätt.

      Nej nej nej, så kände jag.

      Personligen ville hon inte det. Tyckte den passade bra på henne även om jag inte skulle välja den ?

      Men tänk så skönt att det var hennes bröllop.
      Hennes val av klänning.
      Tyckte den var cool ???

      Tycker att den är fin! Förstår inte vad som skulle vara fult med den, tycker inte att den är speciellt konstig eller udda?

    Jag har börjat reta mig/tycka illa om min kompis utan att hon egentligen gjort något. Jag vet inte hur jag ska tackla det. Tycker hon känns fals, men kan egentligen inte ricktigt sätta fingret på varför. Jag har funderat på om det är att jag är avundsjuk på hennes liv… Vill inte vara missunsam mot henne (då är man ju en rätt kass kompis!) har n några råd? vet inte hur jag ska tänka eller göra. Hon har som sagt inte gjort något!

      Till att börja med: Är det något med hennes liv som du faktiskt känner att du är avundsjuk på?

        hmm, det verkar så enkelt. flyter liksom på med allt. Bilden utåt är att hon är så ”ljuv” o glad, men om någt går emot henne så är det andras fel o synd om henne. hon har fint boende, förhållande, jobb osv. egentligen är det nog mest den där ”perfekta” fasaden jag inte tycker om, jag känner mig otrygg med den, känns falsk… Jag förstår att det låter jävligt missunsamt från min sida, och jag skäms verkligen för det. Jag låterju som en pissigt bitter mäniska.. kan inte riktigt förklara vad jag känner

          Jag har ”drömjobbet” (bolagsjurist) med fin lön hos ett av de största bolagen i Sverige, ett fint förhållande sedan fem år tillbaka med en man som älskar mig, ett ganska snyggt utseende (om man får lov att säga så), reser till lyxiga ställen någon gång i månaden och bor i snyggt nybygge med min VD-man och våra två Benz (bilar alltså).

          Jag hade alltså kunnat vara din kompis (även om jag nog inte är det). Mitt liv ser säkert extremt perfekt ut utifrån. Jag vill med denna kommentaren bara skriva att verklighet är en helt annan. Jag hatar mitt liv och gråter mit till sömns, dagligen. Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden med 10 år, till och med då: fattig, ensam, mobbad och ”ful” mådde jag bättre än nu. Glöm aldrig bort många kämpar en kamp som du inte känner till. ❤️

            Sorry, märkte tusen grammatiska fel i min text. Jag är trött! Hoppas att du förstår ändå. 🙂

            Det så kallade perfekta livet för en ytlig kapitalist kanske. Yta, yta.

            Åh Anonym, jag känner med dig! Tror du att du har fastnat vid ytan i livet kanske? Jag tror stenhårt att vi inte har ett sunt samhälle eftersom vi saknar andlighet och djup. Rekommenderar varmt att du börjar läsa på om mindfulness, meditation, kanske kundalini-yoga… Du behöver nog bli vän med ditt inre. Stor kram!

        vet inte om min kommentar hamnade i mod?
        Hennes liv verkar så lätt, det flyter på och har gjort det (utåt iaf) det som gått emot henne har varit alla andras fel och synd om henne. Hon har fint boende jobb förhållande och hon framstår som så ”ljuv” o omtänksam o glad men på något sätt känns det som att hon är nedvärderande mot mig o andra på ett falskt sätt. kan inte förklara riktigt, känner mig väldigt missunsam och bitter när jag skriver nu, och det vill jag inte vara!

      Om ni har umgåtts tätt inpå varandra kan det vara en idé o kanske ta lite avstånd? Jag upplever att jag har lätt för att bli irriterad om jag träffar någon för ofta (sen är det ju en definitionsfråga -hur ofta är för ofta). Kanske försvinner irritationen, eller så får du iallafall tid att reflektera.

      Alternativ 2
      Ta fram block och penna och skriv ner vad din vän har för bra egenskaper vs dåliga egenskaper. Det kanske hjälper dig att komma underfund med vad som skaver.

    Min pappa har reptiler och andra exotiska djur. Jag är livrädd för ormar, tycker det är väldigt väldigt obehagligt. Kan vara där om de är instängda, till och med tycka att det är spännande, men han ska alltid ta ut dem och försöka få mig att klappa osv fast jag visar tydligt att jag inte vill och sagt hur rädd jag är. Sagt ifrån rejält många gånger men han vill typ bota en rädsla som jag själv inte vill bota. Är inte rädd för ormar i Sverige annars så inget som måste botas, för de jag kan stöta på ute är inte 4 meter långa liksom. Hur får jag honom att sluta och förstå att jag inte vill? Tips?

      Hur gammal är du? Bor du i samma hushåll med honom?

        Nej, närmare 30. Men vill kunna besöka honom

    I sommar ska jag vara föräldraledig. Har fått godkänt av min AG men funderar på om jag kan låta bli att registrera dagarna hos Försäkringskassan? Vad händer? Brukar AG kontakta Försäkringskassan? Eller på något sätt få besked? Jag vill mest kunna spara dagar, pengarna är jag inte direkt intresserad av eftersom vi klarar oss på en lön i sommar.

    Förstår att det är omoraliskt att ta del av förmån osv osv men tacksam för lite hjälp ?

      Du väljer väl själv hur många föräldradagar du vill ta ut per vecka. ?
      Ingen eller en eller nått annat är väl upp till dig. Iaf upp till barnet fyller 1 år

      Det beror ju på hur gammalt barnet är. Är barnet äldre än ett år måste du ta ut fem dagar i veckan för att inte förlora din SGI.

        Sgi går att jobba upp om man vill fortsätta spara till 18 mån

      Om barnet är äldre än 18 månader måste du ta ut föräldraledighet i samma utsträckning som du är ledig, om inte arbetsgivaren går med på annat. Om du inte tar ut ledighet och arbetsgivaren inte har beviljat det är det att anse som olovlig frånvaro.

        Okej min dotter är inte 18 månader än, kan jag då skippa ta ut föräldradagar??

    KÖPENHAMN
    Hej! Har fått mitt dröm-ingångsjobb i Köpenhamn efter examen, men nu kommer det stora problemet: boendet! Så hit me med alla tips ni har på var och hur jag ska leta, vad jag ska tänka på, osv. Eller om ni kanske t.o.m. känner till något ledigt 😉

    Om någon av er bor i Köpenhamn vore det också superkul att ses någon gång 🙂

      Välkommen till Köpenhamn! Världens bästa stad.?
      Om du vill hyra ekommenderarjag boligportal.dk, den är seriös och störst. Betala för att upprätta en profil, se till att du får notifikationer när något relevant kommer upp och svara sedan omedelbart. Det kan vara flera hundra som söker så för danska motsvarigheten till blocket, kan också fungera.

      Välkommen till Köpenhamn! Världens härligaste stad. ?
      Om du vill hyra rekommenderarjag boligportal.dk, den är seriös och störst. Betala för att upprätta en profil, se till att du får notifikationer när något relevant kommer upp och svara sedan omedelbart. Det kan vara flera hundra som söker så för att komma med beräkningen behöver du vara bland de första. Att du är svensk är en fördel eftersom du sticker ut och du kan använda danskars fördomar om att svenskar är överordentliga och regelstyrda till din fördel. ? dba.dk, danska motsvarigheten till blocket, kan också fungera. Tänk också på att för många lägenheter behöver man betala 3 månadshyror i förskott och 3 månadshyror i deposition, det är helt normalt.

      Vet inte om du bor så nära att du kan pendla men är du väl börjat jobba blir det lättare att hitta något eftersom danskar du lär känna kan komma med tips. Lycka till! ?

    Går en riktigt lång kvällspromenad i jättefin natur och perfekt väder. Ha en fin kväll, men först några frågor att svara på om ni vill:

    ?Vad har ni gjort idag?

    ☀️Vad ska ni göra i helgen?

    ? Hur mycket påverkar det fina vädret er?

      1.Tränat och latat mig och just nu lagar jag mat
      2.Träna och… Vara lat
      3.Mer än någonsin faktiskt, brukar inte gilla värmen men i år är det skönt. Kanske för att den kom så tidigt?

      1. Efter jobbet tvättade jag bilen och grillade

      2. Träna och laga min MC

      3. Så himla nice med värme och sol 😀

      1) spelat tennis med kanske världens snyggaste och trevligaste kille.
      Nu jobbar jag dock

      2) sola i massor

      3) jättemycket! Blir så lycklig av det! Och avis på alla som kan fira fredag utomhus

      1) pluggat till tentor ?
      2) plugga lite till, hänga med min familj
      3) gillar det fina härliga vädret ?MEN kan inte låta bli att bli lite ängslig över att det inte regnar på länge.. svårt att bortse från klimatet, även om det inte drabbar oss värst ?

      1. Varit på studiebesök med mina elever. Sen tågtur till Göteborg.

      2. Ska sitta i möten i den ideella föreningen jag sitter med i. Vi ska planera en konferens.

      3. Tågturen var olidlig (ska aldrig mer åka Tågab) och nu i slutet av dagen lider insidan av låren då jag glömde shorts under kjolen….

      Jobbat och varit och handlat massor av gott på Ica focus (Gbg)
      Åka och sola på nakenbadet på saltholmen

      Ja lite tack vare att det går snabbare att ta sig hemifrån när det är liknande temp varje dag. Bara att rycka åt sig väskan och gå hemifrån utan jackor och liknande

      Vädret betyder massor för mej. Vill ha så här jämt. Men tyvärr migrän
      Idag. I morgon ska jag till Hemtex och köpa en filt. Sedan får jag se vad det blir.?

      Tack för alla svar. Läste dem både under den fina kvällspromenaden med solen som gick ned och nu. ??

        Jag är Anonym 20:37 som ställde frågorna.

        ?Själv har jag haft en av mina bästa dagar på hela året. Idag har jag förutom den långa promenaden tagit två varma bad, vilat då jag har haft flera riktigt intensiva månader och då jag både tränade och städade och tvättade och annat igår utöver jobbet. Jag har även kört bil, lyssnat på poddar, ljudböcker och läst bok.

        ☀️I helgen ska jag bara vara hemma och fortsätta att fixa inne, men även i trädgården.

        ?Det fina vädret påverkar mig väldigt positivt. Jag får så mycket positiv energi!

    Har haft en sån dålig dag. Jag jobbar som lärare och ännu en gång har det skrikits hora till eleverna. Det är vardag på skolan och tjejerna säger att de inte vågar gå själva till cafeterian. Det är ensamkommande som gång på gång fortsätter med dessa trakasserier FAST det pratas värderingar med dom. Hur fan ska vi göra? Vad kan man göra mer än att prata värdegrund och värderingar?

    Kom med förslag, snälla!

      Låta dem få kännbara konsekvenser av sitt agerande?
      Förstår att det är svårt.

      Om inte det hjälper att prata med dem tycker jag man kan straffa dem genom varningar som till sist kan leda till kvarsittning eller något

      De skiter fullständigt i värdegrund då de är uppfostrade hemifrån med att tjejer av västerländsk kultur är horor och smuts. Inte tysan ändrar dom syn för att någon 27 årig lärare står och mesar om hur viktigt det är med respekt och jämställdhet

      Jag förstår inte varför de inte kan visa nån tacksamhet över att få vara i Sverige och nåt intresse av att anpassa sig.

        ELLER HUR

      Hej!

      Såklart fortsätta prata värderingar osv, men sedan kanske även samla till föräldramöte (samtliga föräldrar) och förklara läget. Prata specifikt med de stökiga elevernas föräldrar. Sätt in ”vakter” så att tjejerna känner sig trygga och så att de stökiga konstant är i närvaro av vuxna och känner sig påpassade. Ta in föreläsare, prata med ”experter”, verkligen synliggöra individerna som gör fel så att ljuset hamnar på deras beteende och de får skämmas…. Finns ju en hel del, men detta är vad jag kommer på nu:)

        Ensamkommande har inte med sina föräldrar.

    Kan vi Firefox-användare sluta upp och gå samman för att även vi ska få gilla-knappen tillbaka? I förlängningen handlar ju detta om att Google och Safari inte ska få monopol på webbläsarmarknaden (nej, Edge och IE räknas inte som webbläsare. Det är ofog!)

    Okej, kanske lite överdrivet, men det vore fint om sidan fungerade felfritt i Firefox också.

      Använder du fortfarande det… Chrome ❤️

        Firefox är grejen??

        Har man använt Firefox sedan innan Chrome fanns så överger man det inte! Men ska sanningen fram använder jag båda dagligen.

      Gilla-knappen fungerar inte för mig heller och jag har chrome.

        Använder chrome på mobilen och där funkar det, men på chrome på datorn syns ”tummen upp” inte ens.. Weeeiird

      Hm…använder Firefox och det funkar bra för mig, även gilla-knappen

        Jag använder FireFox, och gillaknappen funkar helt utan problem för mig.

      Jahaaaaaaaa! Jag har verkligen inte sett den kopplingen innan. Tack för upplysningen!
      /Använder chrome, safari, Explorer, firefox lite random

    Bleka tänderna! Ge mig era bästa tips på tandblekning (på klinik eller hemma). Behöver hitta något som verkligen funkar och gärna inte kostar 5000 spänn. Men det kanske är det man måste betala om man vill ha ordentligt vitare tänder?

      Har någon tips på blekning hos tandläkare som funkar även om man har känsligare tänder? Har även ett par blottade tandhalsar.

      Swiss clinic ska vara bra och dom har 40 % idag på tandblekning 🙂

      Crest whitestrips rekommenderar jag verkligen! Gjorde behandling i en vecka och skillnaden var stor. De garanterar ett resultat 🙂

        Och det är billigt! Tror inte heller det är så farligt för tänderna som vissa andra.

      Gör en ordentlig rengöring hos tandhygienisten & be att de slipar på tänderna så missfärgningar mm försvinner. Sen börjar du använda Dentosal ( tandkräm) som inte skadar tänderna men som slipar naturligt då den innehåller salt.
      Voilà, du kommer få finfina tänder!

      Göteborgs tandblekning (Anna Damgaard)! Dock är hon fullbokad till typ augusti :p hon tar 2500 och uppåt.

    Hej! Jag behöver verkligen hjälp. Jag har haft väldiga humörsvängningar och skyllde dem på pms, har kartlagt många cykler nu i menskalendrar. Visst, pms:en är hemsk och jag blir superdeppig. Jag hittade dock ett konstigare mönster, det är först under mensen eller oftast strax efter som jag går bananas. Jag bryter med killen jag är så förälskad i och kan inte kontrollera mig själv.
    Vad tusan kan det vara? Kan det vara något hormon jag är känslig mot? (Jag använder inget annat preventivmedel än kondom). Jag måste varje månad ”städa” upp oredan som den likgiltiga missnöjda versionen av mig själv skapat. Några tips? Snälla?❤

      Dold depression?

      Finns ju anti-depressiva, typ Cipralex (stavning?) som en kan äta enbart innan och under pms-besvär, du kanske får pms under och efter mens?

        Cipramil heter dom.

          Finns något som heter Cipralex och även det är ett SSRI-preparat precis som Cipramil 🙂

        Premalex är bättre.

      Mitt tips är att googla pmds, det är en ”värre” variant av pms.

      Rekommenderar dig att gå till en gynekolog och prata med dom för att se om det kan röra sig om pms/pmds. Dock har man det innan mens och ej efter Men kanske finns undantag! Så kolla med dom först sen skickar dom dig vidare om det inte är det som är problemet

    Idag känner jag mig riktigt ledsen. Ännu en gång har eleverna på skolan jag jobbar på fått utstå
    kommentarer som ”hora”. Detta har blivit vardag för tjejerna och jag blir så arg och ledsen när de
    uttrycker att de inte vågar gå till kafeterian själva, eller att skolan inte är en trygg plats. Det är ensamkommande
    som ständig är inblandade i dessa trakasserier och vi pratar värderingar och värdegrund hela tiden. Det hjälper inte.
    Kan ni snälla komma med ideér. Ingenting hjälper verkar det som.

      Finns det någon kontakt från skolans sida med deras handläggare på soc? I min kommun har alla ensamkommande en egen handläggare. Man kan antingen se över möjligheten till ett gemensamt möte med handläggaren på soc (eller göra en orosanmälan) för då kan insatser sättas in just kring dessa frågor även utanför skoltid, eller kontakta ungdomspolisen i din kommun för att se över möjligheten till orossamtal. Jobbar själv på soc och så brukar vi göra i ärenden som liknar det du beskriver.

    Nån som har tips på bra komediserier på Netflix? Jag har precis plöjt igenom Vänner och How I Met Your Mother och vill ha nåt nytt att slötitta på.

      Huset Fullt! Kanske inte komedi, men nostalgi.

      Masters of none, new girl, that 70s show, modern family

      New Girl och Modern Family?

      The grinder ,så rolig med Rob Lowe

      Gilmore girls, unbreakable kimmy

      Brooklyn 99!

      Arrested development!

    Min pojkvän pissar så JÄVLA högt. När vi har gäster kan alla liksom stanna upp mitt i samtal/diskussioner och ba ? (Fast ingen säger något obviously)

    Tips på hur jag kan säga åt vattenkannan att pissa lugnare?

      Säg till han att lägga papper i toan om ni har gäster

      Be han kissa på kanten i toan inte rakt i vattnet som alla andra.. Eller så får han SITTA ner. Det är bäst för hälsan.

      Kissa på porslinet istället för i vattnet, om man nu inte vill slösa på papper 🙂

      Var glad att det inte är nr 2. Min sambo har bråkig mage och det…hörs. ALLTID. På långt håll… även med gäster.
      Det är synd om karln men ändå. Det blir en liten tystnad vid bordet och vi andra hajar till liksom. 😉

      Säg åt honom att SITTA NED och kissa som en vuxen människa. Mansbebis.

        Smaken är som baken. Jag tycker riktiga män pissar stående ? skulle dessutom aldrig säga åt min man hur han ska pissa liksom han inte säger åt mig!

          Riktiga män sitter ner.
          Vafan stå o kissa så urinen stänker över hela halva badrummet.
          Dessutom är det bra för prostatan ???

            Haha what, har aldrig sett ett urinstänk utanför toastolen.

      Hahaha det finns ett solsidan-avsnitt om detta! Så kul!

    Fy fan, vilken jävla dag.
    Ja, ursäkta språket. Men idag var min son, ett och ett halvt år gammal, nära att dö. Ungjäkeln lyckades trolla fram en torr pastabit från gårdagens middag, knapra i sig den och sätta en bit av den i halsen. Hur hände det ens? Såg ingen pasta tidigare under dagen. Hur som helst. Min man dunkade honom i ryggen, provade heimlich, grävde i munnen på ungen. Jag rusade efter telefonen, den låg och spelade musik över högtalarna eftersom vi lagade fredagsmiddag. Det ska vara så då. Jag kunde inte låsa upp telefonen, inte styra fingrarna. Slängde den på mannen, skrek att han skulle ringa 112. Ryckte ungen ur famnen på honom, kändes mer som geleklump än barn. Sprang i panik ur huset, kastade mig ner på yttertrappen, lade ungen över knäna, dunkade honom i ryggen. Så vidrigt hårdhänt. Den lilla, lilla kroppen. Ingen luft, inget ljud. Dunkade igen. Kanske igen? Mannen pratar med 112. Så plötsligt. Flurp. Där kom den.

    Ungen drar efter andan, jag lyfter honom upp i famnen, håller honom hårt. Han gråter svagt. Min impuls är att lägga honom till bröstet, trots att jag inte ammat på fler månader. Istället ringer jag mamma, säger bara att de måste komma. Tre minuter senare är de hos oss, tack gode gud att de bor nära. Jag skakar så kraftigt att jag hoppar där jag sitter. Ambulansen kommer, konstaterar att allt är okej med barnet. Jag lagar mat, äter, duschar och lägger honom. Sen bryter jag ihop, och nu kan jag inte sluta gråta. Förlåt för wall of text. Förlåt ungen. Tack för att du överlevde. Jag är en trasig mamma.

      Jamen där kom den. Dumma internet. Jag behövde ju stöd på en gång…

      du är en hjälte. DU räddade ditt barn! VA SÅ JÄVLA STOLT ÖVER DIG SJÄLV!!!!

      Usch vilken mardröm! Självklart inte ert fel, ungar hittar alltid saker att stoppa i munnen. Hoppas du kan släppa det och ha en fin helg ändå ?

      Usch fyfan, jag lider med dig! Min ena son satte i halsen och blev helt blå och ”försvann” en gång när han var runt året. Värsta tidspunkten i mitt liv. Fick också dunka i ryggen samtidigt som jag skrek (var ensam hemma med) ? vidrigt verkligen. Gick också bra den gången.

    Vem vinner Robinson 2018 tror ni?

      Henke, känns mer omtyckt av majoriteten. Jag hoppades på Dessi, tråkigt att hon åkte ut

        Ja jag hejade också på Dessie!

    Langa era bästa sommarlåtar! Vilken/vilka ger er sommarkänsla och är ett måste den här tiden på året??☀️

      Allt med ted gärdestad!

        Åh Ted vilka låtar och minnen. Älskar honom.

      Scourge of iron med Cannibal Corpse. Sjukt skönt gung. Perfekt vid grillen.

      Paradise med George Ezra!! Blir så glad av den haha

    Hej!
    Jag lider av fruktansvärd ångest. Jag kan få ångest för vad som helst och framförallt över saker och ting jag inte kan kontrollera och jag skuldbelägger mig själv för det. Trots min ångestproblematik klarar jag av att studera och jobba men ångesten tar så mycket energi. Hela min helg är förstörd för att jag kan måla upp en bild i mitt huvud att jag ska få sparken från jobbet, att mina vänner och kollegor ska börja hata mig, att jag inte kommer klara av att ta examen. Jag känner mig skör men uttåt försöker jag visa upp en kvinna som är invincible och stark. Min ångest gör att jag aldrig kan slappna av och njuta av tillvaron. Vad kan jag göra för att blo av med den?

      Kognitiv beteendeterapi (KBT), effektiv behandling mot ångest.

      Hej, hoppas du läser detta trots sent svar. Jag har jobb, universitetsutbildning, familj o barn men har sedan tonåren levt med och kämpat med ångest som liksom ändrat skepnad. Grubblat och ältat…. nu senaste året har det snurrat till sig än värre. I måndags fick jag diagnos – generaliserat ångestsyndrom samt depression. Tror starkt på det jag fick ordinerat – antidepressiva och KBT. Har goda förhoppningar om att leva ett liv med mindre oro och grubblerier nu. Gå till läkaren, läs på innan om så behövs. Lycka till ☀️☀️☀️

    Hamnade jag i modd eller är internet emot mig?

      Internet är emot dig.

    SKulle vilja starta en anonym blogg om mitt liv, tilfrisknande från lång tids sjukskrivning. Skulle vilja ha några läsare för att känna att man skriver för någon annan än bara sig själv. dock livrädd för hat! har aldrig bloggat förr. (har inga tankar på att bli influäääänserrr) hur gör man för att få läsare och hur hanterar man om folk är elaka?

      Jag tror inte du behöver oroa dig på länge, det tar lång tid att få många läsare och det är oftast inte förrän du har tio tusentals läsare som det kanske kommer någon enstaka elak kommentar.

    Va fan, jag skrev ett ingg och det verkar inte ha postats. Jag försöker igen.

    Hej!
    Jag lider av en fruktansvärt jobbig ångest. Det tar jättemycket energi och jag kan aldrig njuta av nuet. Jag får ofta ångest över saker jag intr kan kontrollera och det gör att jag skuldbelägger mig själv. Jag kan även få ångest över att jag kan få för mig att jag kommer få sparken fråb mitt jobb, att jag aldrig kommer ta examen, att mina vänner och kollegor kommer börja hata mig. Ångesten är hemsk och det värsta är att jag inte har någon att prata med om den. Jag jobba och studerar och har alltid fullt upp, det är positivt eftersom jag alltid är sysselsatt och slipper tänk så mycket. Men när jag är ledig på helgerna blir dey som värst. Ångesten äter upp mig och jag kan ibland hetsäta för att döva den. Jag tror inte att någon utomstående någonsin skulle misstänka att jag lider av ångest eftersom jag är så duktig på att hålla upp en fasad. Vad kan man göra för att bli av med den? Ibland känns det som att hela mitt liv hänger på en skör tråd och att jag måste hålla huvudet ovanför vattnet för att kunna andas. Finns det fler som hat konstant ångest?

      Du är inte ensam! Utan att veta exakt hur du känner så tror jag nog att jag förstår, har haft det så. Det går att ”bota” men det tar tid. Tror det vore bra om du fick prata med någon. Finns det nån elevhälsa där du studerar du kan vända dig till?

      Mitt tips när du är hemma på helgerna är att skapa trygghet. Rutin. Jag tycker det är viktigt att sinnena känner igen sig hemma, skapa en positiv känsla hemma på helgen istället för att fastna i tankar. Kan låta fånigt men på tex ett doftljus, välj ljudet på ditt hem, lite musik i bakgrunden radi ljudbok, köp en blomma eller något annat som är fint att titta på, o något som du tycker r gott o känns lite lyxigt (hetsäter själv ibland men om man köper något ”finare” så tänker jag mig mer kring ätandet) eller köp lite godare kaffe/te en speciell mugg, använd detta när du är hemma eller bara på helgen. Gör det till en trygghet o försök vara i nuet kring dessa (doft,smak,syn osv) njut av dessa. Det kan låta skitfånigt men hjälper mig att slappna av o inte bara tänka. Att stimulera alla sinnen lite lagom. Om man njuter o slappnar av med dom kan man använda de när det känns jobbigt, vanliga avslappningsövningar funkar inte för mig men att göra detta funkar. Hoppas det inte låter för flummigt!

      Hej! Jag lider också av ångest nästan dagligen. Grubblar massor och har en ständig oro över saker jag inte kan kontrollera. Det är väldigt jobbigt. Hitta någon att prata om det med! Sök professionell hjälp, det är det bästa du kan göra även om det är skrämmande. Och var ärlig och inte rädd för att gråta ut när du väl sitter där så att de verkligen förstår att du behöver få hjälp. För det finns hjälp att få – ta emot den! Det är så värt det.

      Jag går i terapi varje vecka nu och det hjälper mig väldigt mycket att veta att jag kan ventilera angående vad som råkar snurra i mitt huvud för tillfället. Försöker också göra andningsövningar och mindfullness, men jag behöver öva mera för det fungerar inte så jättebra för mig ännu.

      Lycka till och kämpa på!

      Kognitiv beteendeterapi (KBT), effektiv behandling mot ångest.

    Vad gör man åt sin stora barnlängtan? Sambon är inte redo än (han vill ha fast jobb först vilket jag helt står bakom och tycker vi båda ska ha – jag har fast och han lär ha till hösten) men jag blir snart tokig av längtan! Han vill helst skaffa hus och sånt först också men det är inte riktigt lika viktigt som jobb så klart.. vad ska jag göra för att inte längta sönder mig?

    Tycker ni det är ok att er kille kollar porr?

      Ja, i rimlig mängd och ingenting oetiskt så absolut.

      Jag tycker att der är jobbigt oavsett för att jag känner att jag inte kan ”leva upp” till det som händer i porrfilm, men jag förstår ju nånstans egentligen att det inte är det som är grejen. Så, jag tycker att det känns jobbigt men jag accepterar det. Jag hade dock inte accepterat det om det påverkade vårat sexliv eller att han valde porr framför mig eller så, då hade jag blivit ledsen på riktigt.

        Jag tänder på stön, alltså vanlig amatör porr, inte någon porrskådis tillgjort stön. Så fråga vad det är han tänder på. Skulle min sexpartner tänka som du vore det helt i onödan, eftersom hon redan stönar, haha

      Ja så länge det inte är något olagligt. Jag själv och de flesta (alla?) jag känner tittar på porr ibland eller ofta. Inga konstigheter.

      Ja! Vi kollar tillsammans ibland med.

      Nä verkligen inte! Han gjorde det när vi började dejta men har slutat. Så kvinnoförnedrande med porr. Frågade honom om han skulle tycka det var ok om hans syster/mamma gjorde porr och så såg vi filmen Fireproof, sen slutade han. Porr påverkar killar så himla mycket på ett dåligt sätt tycker jag

        ”Slutade” ?

        Hade inte tyckt att det är okej om min kille tittade på porr. Finns så många anledningar till varför jag inte tycker det är okej, men de främsta är väl att jag skulle se det som otrohet och att jag inte vill att han stöttar den frustansvärda industrin som ligger bakom porren. Ser inte hur porren skulle tillföra något positivt till vårt förhållande, och porr är inget jag blir tänd på. Som tur är så tänker/känner min man likadant, så ingen av oss kollar på porr.

    Någon som har tips på bra dagcreme med SPF som inte kostar skjortan!? ”Normal hy”

      Menar du solcreme. Ska själv köpa Acos med 30 spf Ca 130 kr. Apotekets krämer är bra.

        Euracin Halyronsyra 15 spf är helt okej! Finns på Apoteket. Kostar runt 230.

      Peter Thomas roth(?) har en cc cream med spf 30. Kostar lite men är väldigt dryg. Jag har ljus hy, så använder den mest på sommarhalvåret när jag fått lite färg.

    Någon som har tips på en ny och kanske relativt okänd men BRA blogg. Känns som att jag bara kollar samma gamla vanliga, men jag hittar inga nya som intresserar mig nämnvärt. Hittade en för några månader sedan, majaelisabeth.com, och den är grym. Men det borde finnas fler liknande!
    Gärna tips på humorbloggar också! Jag älskar spiderchick 😉

    Jag såg att det fanns flera rpdr fans här så jag vill veta; vilja är era favoriter genom säsongerna? Personligen så älskar jag Bianca, jinkx, sharon, adore. Bland många. Vilka är era favoriter och varför?

      Jag älskar Raven ❤️ Så fruktansvärt snygg ?

      Naomi Smalls, Chi Chi DeVayne, Roxxxy Andrews <3333

    Ja nej det verkar som att internet är emot mig. Min minsta unge satte halsen och höll på att dö ikväll. Jag räddade livet på den lille fan. Jag var så säker på att han skulle dö under mina händer, är så trasig nu. Tänk om, tänk om, tänk om… Älskade barn. Trasig mamma. Trasig, trasig, trasig. Tänk om, tänk om, tänk om… Hur fan ska jag leva med detta?

      fan vad sjukt. BRA JOBBAT!!!!! du räddade livet på ungen!

        Ja, jag gjorde visst det… Sjukaste jag gjort i mitt liv, kan inte sluta gråta… Så glad att han lever.

      Tur att du fanns där och hade sinnesnärvaro och insikt att agera! Djupandas och känn tacksamhet över att det slutade väl. Ring och prata med någon du står nära, framför allt om du är ensam hemma med barnet. Kanske någon anhörig eller nära vän kan komma över till dig?

      Du räddade ditt barn och det är allt som betyder något. Resten tar du tag i när känslostormarna lagt sig <3

      Men det gick ju bra? Det kan du väl leva med?

        Ja absolut. Jag är så sjukt tacksam att han sover skönt i sin säng just nu. ♥️ Det är ”tänk-om:et” som är extremt starkt just nu bara, och det är svårt.

        Hört talas om krisreaktion?

      Läste ditt inlägg lite längre upp. Även om det måste varit sjukt läskigt och känns hemskt efteråt (och då), så tycker jag att du även dka tänka på hur jäkla grym du är som gjorde rätt och rädda han. Att någon ska sätta i halsen är jag alltid svinrädd för runt barn och jag hoppas att jag skulle lösa det lika galant som dig!. Krama din unge imorgon och tacka dig själv (o din partner) att du kan det!

      Åh tack och lov! Bra gjort – du hanterade det när det behövdes. Du räddade ditt barns liv. Det är okej att bryta ihop. Förstår att du är skakad.

      Ring till vc på Måndag. Du behöver en samtalskontakt.

      Läser detta lör morgon så vet inte om du kommer se mitt svar…
      Min son var med i en drunkningsolycka när han var tre. Trots att han klarade sig utan men, och jag inte ens var närvarande där det hände, så gav det mig ångest i flera år efteråt.
      Så låt känslorna komma, det är ok. Prata med BVC om det fortsätter påverka dig och du behöver hjälp.
      Och framförallt, när du är redo: förlåt dig själv, det var inte ditt fel att det hände! Var tacksam för att det gick bra!
      Kram

    Jag har en fråga om instagram; Om ett konto ökar ca 1000 följare per dag och plöstligt närmar sig 10000 följare och får samarbeten med företag men bara har mellan 5-20 likes per bild. Är det inte något lurt på gång då? ?

      Ja, det är garanterat köpta fejk-följare!

        Meh huuuuuur kan företagen vara så B att de inte har koll på sånt? Eller de lägger pengar på samarbeten helt utan analys?! Kommer aldrig fatta

    Jag är sjuk (feber och förkyld samt en släng av den förbannade pollen) för femte gången sedan i mars. Orkar inte.

    Någon mer som har haft det såhär? Jag har haft fem sjukdagar på tio år innan och nu har det eskalerar totalt.

    Är så trött på skiten att jag bara vill sätta mig ner och lipa. Jag vill ut och springa, träna och få känna mig bra. ?

      bör ja med d vitamin droppar. Kolla olika värden hos läkare. Ät Mycket grönt och frukt. Stressa inte. Så blev jag bättre.

      Kolla så du inte har astma. Jag var sjuk 16 gånger på ett år, 1-3 veckor varje gång, det visade sig bero på astma, är typ aldrig sjuk nu när jag tar astmamedicin ?

    Tillägg: Självklart vet jag ju att det finns de som har det sämre ställt än mig, men ibland måste man få klaga lite och vara besviken över sin egna livssituation ändå ❤

      Och du tror den ekonomiska biten kommer bli bättre om ni får ett barn!? Hur kan ni ens fundera på att skaffa barn om ni har 100 kronor att leva på vissa månader??

        Läs resterande kommentarer jag skrivit innan du kommenterar.

    Blev det inget mer med Bellas onlineserie eller? ? 3 avsnitt! Vilken höjdare!

      Och hon som skulle köra ett nytt avsnitt varannan måndag ????????????

    Er tur kommer! Men kan det kanske vara en bra idé att vänta tillade pluggat klart och fått jobb? Den ekonomiska biten kommer ju bli dubbelt så tuff att hantera med en bebis i hemmet. Hoppas allt går bra till slut!

      Självklart är det en fördel! Men det ligger lite annat bakom också som sagt, sen vill ingen av oss vänta i så många år till jag är klar med min utbildning för att skaffa barn, dessutom när det redan tar flera år att få hjälp genom vården. Ingen av oss känner ju att vi vill vara allt för gamla eftersom vi vill ha flera barn än ett… :/

        Då borde ju mannen i alla fall hunnit jobba och nu ha en bra inkomst kan man tycka om ni nu planerat familj ett tag

          Men för sista gången… Jag uttryckte mig fel i mitt inlägg. Självklart skulle vi ju inte sätta ett barn till världen om vi inte kunde försörja det? Ni fick veta en bråkdel av situationen.

            Men bli då inte så jävla kränkt om folk kommenterar utifrån den bråkdelen! Skriv tydligt nästa gång.
            Du ger ett väldigt otrevligt intryck i dina svar. Svårt att känna empati med dina problem.

              Jag är inte kränkt, men jag lpste ju få försvara mig när jag blir påhoppad, eller hur? Och förlåt att det inte blev tydligt från början, testa själv att vara så ledsen som jag var när jag skrev det och få det rätt. Och varför ska jag ge glada och positiva svar när de svar jag får på mitt inlägg är så negativa?
              Jag vill inte ha empati från någon som är så otrevlig som dig heller.

            Det låter ju dock som om ni alltid måste stå med miniräknaren i affären (dina ord), men jag antar att ni har sparade pengar också?

              Som jag skrivit, det blev felformulerat 🙂 har förklarat detta i andra kommentarer som jag hänvisar dig till tidigare 🙂

              ?

    Någon som vet hur mycket man kan blippa med kontokortet? Utan att slå koden alltså

      Inte millen iallafall

      Har för mig jag läst upp till 200:-. Men kanske blandar ihop med något annat

      Under 200 kr behöver du inte slå koden. Jag är inte helt säker men tror att det är så 🙂

        Omg haha älskar ditt namn ??

    13 reasons why

    Kan vi snälla snacka om sista avsnittet säsong 2. Mår bajsdåligt efter att ha sett det.

      Har inte sett avsnittet men läst varningar om att inte se det med tillhörande beskrivningar. Jag förstår inte hur det kan vara så viktigt för producenten att VISA övergrepp? Varför inte bara göra det underförstått att det skett om det nu ska tillhöra handlingen

      Har förträngt hela serien efter jag såg klart den i veckan, det var ta mig fan det sjukaste eller iaf mest chockerande jag sett på ”tv”.. Stackars människa, att det bara fortsätter hända utan något görs och tas på allvar.
      Men angående just slutet, man kände hela tiden att det skulle sluta som det gjorde, trodde dock inte att clay skulle lyckas övertyga honom.

      Jag fattar inte, det finns hur många scener som helst där kvinnor blir våldtagna, torterade, mördade, scener där människor halshuggs och bara för att dra ett exempel, hostel? Där män betalar för att tortera kvinnor men när en scen visas där en man våldtas, då reagerar alla. Det varnas och skrivs att det aldrig skulle ha visats. Det är så skevt att jag blir förbannad, grattis liksom, det är så det känns att vara kvinna och se deckare, got, skräckfilmer osv osv. Kvinnor är alltid offer men ingen reagerar.

        Jaa det har stört mig så mycket också. Rena våldtäktsscener där man våldtar kvinna benämns ju för fan som ”sexscen” allt som oftast. Sexuellt/sexualiserar våld mot kvinnor på tv vaaarje dag. Men så fort offret är en man då är det ”det värsta jag har sett på tv” man ba ok 🙂

        Ursäkta nu förstår jag inte, skrev jag att jag tyckte att det var mer obehagligt för att det handlade om en kille?

        Nej det gjorde jag inte.

        Hade varit lika obehagligt om det hade varit en tjej, om inte ännu mer.

          Nej? Skrev jag det? Jag skrev att så fort en kille blir våldtagen så reagerar alla, att kvinnor våldtas hör till filmer och serier.

            Förstår vad du menar, att det är normaliserat och det är hemskt. Själv blir jag lika illa berörd när det visar en tjej som blir utsatt, kanske mycket pga att jag är tjej själv

      Jag är nog härdad då, tyckte den här säsongen var rätt dålig faktiskt. Sista avsnittet var förutsägbart

    Märkligt fenomen enligt mig: kollar i spegeln och tycker jag ser urbra ut, tar ett foto och det motsvarar verkligen inte vad jag ser i spegeln. Hur är detta möjligt?

      Så bra fråga! Exakt samma grej för mig. Vem ska man lita på, spegeln eller bilden? ?

        Exakt! Blir också så jäkla besviken för jag vill ju ha ett bra foto på mig. Tröttsamt

      samma här, ser mig i spegeln och tycker att jag ser faktiskt rätt snygg ut – för att vara jag liksom 🙂

      sen tar man en massa bilder och ser ut som fan 🙁

        Samma för mej. Men då andra säger och jag själv tycker jag är fin så håller jag mej till det.

        Haha tyvärr samma ’prpblem’ För mig…

      Samma haha! Men håll hårt i talesättet: spegeln ljuger aldrig!

      Men vad man ser i spegeln är inte samma som man ser på bild. I spegeln är man ju spegelvänd. På foto upplever man sig själv ofta som fulare eftersom man inte är van vid att se sig själv så.

      Haha gud samma här! Var på ett event igår. Tyckte jag såg så bra ut så sa för ovanlighetens skull ”javisst!” när en person som arrangerat frågade om hen kunde fota mig och min vän. Sedan såg jag bilden på instagram och blev helt chockerad! Såg så utdragen ut, superfet, konstig och dvärgig… Lite ångest, borde bara sagt nej som jag brukar.

    kanske en svårt fråga att svara på, iallafall utan detaljer – men hur vet man ifall en kille gillar en? om han helt random börjar kalla en för honey osv. han bor utomlands

      Om han helt random börjar kalla dig för honey (dvs det faller sig inte naturligt) så skulle jag ta det som en varningssignal

      Det behöver inte betyda någonting dock. Det säger jag till min bästa killkompis ibland och han säger det till mig och vi är bara vänner. Men se om han fokuserar sin blick på dig och håller kvar den eller om han rör vid dig lite sådär det-var-inte-meningen-fast-det-var-det-ändå sättet.

        men om man kör det dagligen och han även skriver att han saknar en? ska man springa iväg då? och skickar smilysen med hjärtögon om det hjälper att tolka

      Tycker att killar ofta börjar kalla en sånt snabbt, typ baby, hjärtat osv, och min erfarenhet är väl att det oftast inte betyder någonting. Mest bara något gulligt de kallar en, typ samma betydelse som en komplimang. Tex om en kille skulle skriva ”baby? (heart eyes emoji)” till mig skulle jag tolka det typ på samma sätt som om han hade sagt ”snygg?” eller liknande. Dvs knappast ett kärlekstecken, men ändå ett tecken på uppskattning. Dock beroende på sammanhanget även klar fuckboy varning.

        tack för alla kloka svar <3

    Varför skaffa barn när man har dåligt med pengar och pluggar?????

      Anonym kl 22:19 var varsam mot Emelie snälla! Menar inget illa mot dig, men hon söker stöd hos oss.

        Ibland är sanningen jobbig.

          Skrev ett långt svar, men det verkar ha hamnat i mod. Du får snart en förklaring när den godkänts! Du kan sluta vara elak nu.

      Varför kan man inte skaffa barn när man pluggar? Och jag erkänner att mitt inlägg kom ut fel men den ekonomiska biten… Det är ju bara denna månad vi har haft så här lite pengar. Vi har det inte toppen med ekonomin, men vi klarar oss och det är väl bara just nu allt känns så meningslöst… Jag ville som sagt bara skriva av mig. Jag skulle ju såklart aldrig sätta ett barn till värden utan att jag hade räknat på att vi skulle klara av det. Jag har jobbat inom förskola och utbildar mig till lärare och skulle väl ändå anse att jag har koll på den där biten men vad som behövs till ett barn och vad allt kostar. Dessutom som det lät idag på läkaren så kommer inte jag kunna få hjälp genom IVF på nästan ett år, så blir vi tvingade till det (om inte medicinen hjälper, vilket den inte verkar göra) kanske det är 2-3 år kvar tills vi faktiskt har ett barn.

      Varför inte skaffa barn när man pluggar? (om man har en OK ekonomisk situation i övrigt) Tycker det går utmärkt att försörja ett barn på studiebidrag, och det är knappast jobbigare att plugga än att jobba heltid. Studenter med barn tar oftare examen och klarar oftare sina kurser dessutom 😉

      Det går ju inte att shoppa de trendigaste barnvagnarna eller att bli besatt av dyra barnklädesmärken som man hetsshoppar, men det går utmärkt att köpa allt en unge faktiskt behöver.

      (Sen hade ju TS inte två CSN utan hennes kille verkade ha det trassligare, och de kanske har höga boendekostnader osv, men i allmänhet)

    Igår diskuterade vi våra dolda talanger. Jag skulle vilja diskutera våra dolda icke-talanger; Jag har jättesvårt för att minnas text låtar. Jag kan lyssna på en låt 1000 gånger utan att minnas ett enda ord. Skäms verkligen över detta och framstår alltid den tråkiga på t.ex fester haha.

      jag kan säga något som någon tycker är jätteroligt och direkt efter att jag sagt det så kommer jag inte alls ihåg vad jag har sagt 🙁 det är jättejobbigt

      Jag tappar alltid bort min bil när jag parkerat, ändå bor jag i en småstad på 10 000 invånare. Kan parkera, gå in på mataffären och är alltid lika lost när jag kommer ut ? fullt frisk annars.. ?

        Nästa gång – köp bil i udda färg. Så jäkla skönt! Man kommer ut på ICA Maxis jäääätteparkering och kan direkt se sin egen. Bästa. Min mammas silvergråblåmetallicVolvoV50 letade jag efter i en kvart när jag lånat den… Fick gå rad upp och rad ner och blippa med fjärrkontrollen. 😛

      Slå in paket! Suger på det.

        Plus en på den, sjukt hur fula paket jag kan få till haha.

    Ni har alltså 100kr kvar tills nästa lön och ni försöker skaffa barn. Hur tror ni det ska gå? Leva på bidrag som vi andra ska betala?

      Till Anonym 22:31 snälla se ovan min kommentar till Anonym 22:19. Var varsam mot henne snälla

      Märks att du inte kan läsa och vet väldigt lite om hur bidrag fungerar. Jag är student = inte beviljad bidrag. Jag är dessutom garanterad en fast anställning efter min utbildning, så inget bidrag då heller. Men tack för din otrevliga ton, nu känns allt mycket bättre 🙂

        Ok, men hur skulle du och ett barn överleva utan sgi under 2-3 år innan du är på ditt garanterade fasta arbete då och jobbat där ett år? Får du det själv att gå ihop när du räknar på det?

          Jag är väl inte ensam om försörjningen? Och som jag skrivit flera gånger nu på ändras kommentarer: Jag skulle väl aldrig sätta ett barn till världen om jag inte kunde försörja det?

    Hej Emelie!

    Först: grattis till allt positivt och mycket bra jobbat!

    Jag förstår dig, jag är likadan. Jag har så mycket att vara glad över, men min hjärna har alltid fungerat lösningsorienterat, så även om jag kan glädjas åt allt fint i livet, så jobbar ändå hjärnan ofta på högvarv med att lösa det som inte är lika positivt.

    Sedan tror jag att det som är tufft för dig är extra jobbigt eftersom när man väl vill bli med barn, så vill man ofta bli det omedelbart.

    Jag håller tummarna för dig!! Förstår dig! Kram

      Hjälper att få läsa lite snälla ord! Såklart är allt extra jobbigt just idag, det känns lite som att all skit kom på en gång.

      Tack för att du håller tummarna! ❤

        Hej Emelie igen, Anonym 22:21 här.

        Ja, en sak har jag lärt mig av livet. Att alla kommer aldrig förstå allt av ens situation, men att det ligger hos dem. Försök att inte låta det göra dig ännu mer ledsen. Ja självklart håller jag tummarna!! Kram till dig! ☀️?☀️

          ?

            ?

    Jag lider av religiösa tvångstankar och det är pisstungt. Är så jäkla arg över att jag har växt upp i en pingstförsamling där man har koll på varandra.Hur förklarar man åt någon att man är rädd för Gud även om man är 30 år och ångesten är så stor att jag är sjukskriven för det? Någon annan som vuxit upp med fundamentalister därute?

    Hej! Jag ska operera bort gallan nästa vecka och är lite nervös, har aldrig haft en operation innan. Är det någon annan som har opererat bort gallblåsan innan? Tacksam för svar!

      Jag opererade bort min gallblåsa för 10 år sedan. Allt har fungerat utmärkt sen dess, vissa kan få problem med att äta ägg/paprika/äpplen men jag kan äta allt. Lycka till med op! Och hoppas på snabb kurering ☺️

      Var inte nervös. Säg du vill ha lugnande innan. Narkosen tar snabbt. Dock hade jag rejält ont efter ca 10 där men fick smärtstillande. Min var inflammerad och med stenar. Så jag fick dropp. Gjorde det på Ersta jättebra. Skönt slippa gallstensanfall. Lycka till.

    Får en sån sjukt konstig känsla ibland. Mitt liv är bra på alla sätt och vis men ibland känner jag så starkt: fan, jag hör inte hemma här! I detta stressade samhälle med massa yta. Denna världen är inte för mig. Lovar att jag är helt frisk.. ? nån som känner igen sig i den känslan? Som också vill ta semester från livet (typ) och varför känner man så?

      Ja, jag kan relatera till det. Vet inte varför riktigt men tjaee.. Handlar nog en del hur man är som person och vilket synsätt/värderingar man har.. Jag tänker/reagerar ofta på hur sjuk vår värld är och mänskligheten rent generellt och dagens samhälle gör ju inte saken bättre med all stress och press.. En massa fin yta och allt ska vara så perfekt.. Hets och konsumtion, spendera mer och sällan en lugn stund på det.. Näe, jag hade nog trivts betydligt bättre på stenåldern alt eremit på en avlägsen bergstopp, det hade varit fint fint 🙂

        Men precis!! Åh jag är inte ensam ?

      Flytta till ett annat mer chillat/mindre cosmopolitan land, typ Spanien/Portugal, eller södra Asien och hitta lyckan i det ’enklare’ livet. Med enklare menar jag mindre materiellt och hets om karriär, och mer natur, nära havet, och alla jobb är bra jobb så länge du får tillräckligt att leva (enkelt) på. Jag själv funderar på det, lutar åt Spanien i så fall.

      JA! Helt med dig där. Men samhället idag ÄR ju stört! Folk tycker jag är en tokstolle för att jag mediterar och kramar träd, men för fan, är det bättre att pumpa upp läpparna med restylane, lägga 15000 kr per månad på hår, naglar och kläder, och vara besatt av allt Kardashians gör? Sjukt samhälle helt enkelt. ”Det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal” som Thåström sagt haha

    Er tur att skaffa barn är väl om 6-7 år när du är gärdigutbildad och har ett arbete och killen haft fast jobb några år så att ni båda har en bra sgi som ni kan leva på och försörja er på med barn. Då har du hunnit tappa i vikt förhoppningsvis mex

      Shit… Det är så sällan jag kommenterar här, läser däremot kommentarer dagligen. Alla verkar vara så trevliga. Men den bilden är ändrad nu. Jag bad inte om att få folks åsikter om hur jag och min sambo planerar våra liv. Jag ville skriva av mig och hade väl hoppats på lite peppande ord kanske. Istället ifrågasätter ni något ni bara vet en bråkdel av… Jag erkänner att mitt inlägg låter som att vi aldrig har pengar, men det är ju denna månad det gäller. Inte för att vi har en toppen inkomst annars, men jag är inte dum… Inte fan skulle jag väl tänka på att sätta ett barn till världen om vi inte kunde försörja det?!

        Han jobbar timmar och eller a-kassa och du har sommarjobb låter knappast son någon trygg fungerande ekonomi dock så knappast konstigt att folk kommenterar om detta då det var vad du själv skrev.

          Och som jag skrivit många gånger nu: Jag erkänner att det kom ut fel i mitt inlägg. Jag har sommarjobb hela sommaren, för annars skulle vi ju leva på bara hans inkomst (Som denna månad inte var så bra, av olika anledningar). Min inkomst annars är CSN, samt att jag extrajobbar som vikarie på förskola. Det blev fel helt enkelt. Släpp det nu. Det verkar vara så himla enkelt för vissa att ha åsikter, speciellt när det lämpar sig att skaffa barn. Andra kanske kan tänka ”det är lugnt, jag kan skaffa barn om 6 år utan problem!”, det kan inte jag. Jag har inte det valet, annars skulle vi väl inte suttit och åkt till fertilitetsmottagningen 2 timmar bort från där vi bor i snart ett år en till två gånger i månaden?

            Känner med dig, detta var inte vad du behövde. Som sagt, jag håller tummarna. ?☀️?

            Och Emelie. ?

            Folk tar sig friheter att tro att de kan försöka påverka folk i en viss riktning. När någon är långtidssjukskriven så ”vill de (?!?) inte vara med och betala minsann” (eh?! Haha). Om någon är föräldraledig så vet andra ”bäst” (tror de) om att barnet minsann inte ”ska in på förskola för tidigt”. Är någon annan uppsagd, då ska folk ställa mycket känsliga frågor och ger sig inte förrän de har böjt personen så mycket i den tuffa situationen, så att de få får den informationen som de så gääärna vill skvallra med andra om, osv.

            Säger någon: ”… men du kan anförtro dig åt mig, jag säger ingentiiiing till någon. Mig kan du känna dig trygg hos. Jag röjer aldrig några hemligheter.” (För att sedan samma dag gå och skvallra för alla de känner)

            En del är så där. Ta inte in det om det går att stoppa. Jag bryr mig i alla fall. Svarade på bara dina ord, inga andras av alla så känn dig speciell.☀️

              Tack så mycket för dina fina ord! ???

                ?

        Ok men om ni annars har en toppeninkomst så måste ni väl ändå ha några tusenlappar undanstoppade väl?

          Läs igen. Vi har ingen toppen inkomst, men vi klarar oss.

      6 – 7 år? För att få ett SGI som baserar sig på ens jobb räcker det att man har jobbet när man blir gravid (8 månader innan)? Men man förstår ju varför det är så många företag som vill tjäna pengar på småbarnsföräldrar när folk tycker det är prio 1 att man kan fullkomligt dränka ungen i pengar för att det ska vara en bra ide att bilda familj.

    Är det någon mer än jag som blivit blockad av Anna Book? Jag smygföljde henne på instagram, alltså gick in på hennes konto då och då bara. Sen helt plötsligt var jag blockad. Inte en kommentar hade jag skrivit. Hur visste hon om mig? Kanske tryckte jag like på något? Ingen aning. Detta var förra året. Så nu i år var det en annan person som tryckte på Följa på hennes konto, direkt så blockades denna användare istället. Vad sysslar hon med? Varför får vi inte se hennes tänder för?

      Jag tror att jag blev blockad när jag ville följa henne för några år sen. Kommer ihåg att jag blev lite paff ?

      Hon vill väl inte ha dig som följare, helt enkelt, med tanke på vad du skriver, så förstår jag henne.

        Det där föll ju på sin egen orimlighet, Anonym.. Varför skulle inte Anna Book vilja ha henne som följare, är väl frågan, som inte haft några som helst duster med henne eller gjort något eller ifrågasatt något, vilket är varför Anna ofta blockar folk. Kommentaren hon skriver här som du tycker säger så mycket om varför Anna Book inte skulle vilja ha henne som följare på grund av, det här har inte Anna Book sett och det är ju kronologiskt omöjligt om inte annat. För att inte tala om att hon inte ens FÖLJDE Anna Book?

        Berätta nu igen hur du tycker att du förstår varför Anna Book inte vill ha just henne som ”följare” (icke-följare) nu igen, hur visste Booken hur hon skulle tycka om henne?

    Är det bara jag som genuint i min själ hatar när svenskar pratar ”förortssvenska”?

    Jag försöker vara öppensinnad, men det kryper i mig när jag hör ”ey bror” ”mannen jag svär” osv.
    Gärna i kombination med kommentarer om att allt svenskt är tråkigt och allt som inte är vår kultur är så spännande.

    Tycker det är så synd att speciellt yngre verkar spotta på allt som är svenskt.

    Vill vara tydlig med att jag inte har problem med andra kulturer, och tycker att andra ”ska” ta tillvara på ”sin” kultur.

    Snälla säg att det finns fler än mig?

      Im with you ?‍♀️ (Vill även påpeka att jag har utländska föräldrar ifall någon får för sig att vifta med rasistkortet)

      Jag får rysningar och inser att de aldrig kommer få ett jobb med den stilen

      Haha jaa asså ALLA tycker väl att det är skämmigt beteende, förutom de som håller på så. Är själv andra generationens invandrare uppvuxen i förort och här pratar alla förortssvenska. Men så åker man in till stan och hör svenskar som tror de är tuffa när de använder ord som vi använde här ute för 5 år sen hahah, skämmigt som sagt.

        Jag undrar varför någon pratar så överhuvudtaget, du som vet kanske kan förklara.

          Kan försöka. Men när jag säger förortssvenska menar jag inte ”mannen jag svär” (vem säger ens så?) utan det handlar mer om intonation, melodi, att blanda med andra språk.

          Tänker mig flera anledningar, men ungefär såhär: dels är förorter väldigt avskärmade från andra områden och man lever lite i sin egen bubbla. Som barn växer man upp i den bubblan, och det blir helt enkelt så att man gör som alla andra. Så som barn gör. Sen växer man upp och det där blir något man har gemensamt, som skapar tillhörighet. Självklart lär man sig också att prata fin svenska, alla kan det, men i vissa sammanhang väljer man bort det för att passa in i gemenskapen istället. Sen kommer ju folk här från så många olika länder och alla har sina egna språk och man lär sig av varandra och blandar. Så vi kanske säger tamam istället för okej även om vi inte är turkar, vi säger walla när vi lovar något även om vi inte är muslimer. Man lånar och blandar. (Här ute finns inte begrepp som ”kulturell appropriering”, här delar vi kulturer). Fortsättningsvis är många andra generationens invandrare och språket kan då vara något som knyter en till ens rötter, för ofta känner man sig väldigt rotlös. Förorten blir vår rot, och man signalerar det med språket. Sen finns det ju det att många faktiskt bryter på riktigt, och det går inte alltid att höra skillnad på. Och visst finns inslag av manlighet, machoideal osv, små kids härmar de äldre killarna för att verka tuffa. Men ja, det är helt enkelt en kulturell grej. Finns många grejer man gör lokalt i andra områden där jag skulle kunna säga ”varför gör någon så överhuvudtaget?”, men svaren brukar vara tradition, kultur, gemenskap, grupptillhörighet. Människan är ju ett flockdjur trots allt, och vi markerar också revir.

          Jag bor mitt i city i Gbg och mitt emot mig finns en skola för 400 elever som är 2 gen invandrare och det skriks whalla, mannen, hora, bro, varannan sekund den andra sekunden gapar och skriker de och skrämmer folk som passerar på gatan ??

          Kan aldrig se ett enda arbete de skulle passa in på och de går ändå ut i arbetslivet åldersmässigt nu

      Ja det finns inte mkt som är värre än det. Vi svenskar har mkt att vara stolta över och det måste brunnit i huvet rejält på dem som inte inser det. Vad hände om att värna om det man härstammar ifrån?

      Ungefär lika störande som svenska sthlm-fjortisar som säger ”jag ba, och hon ba, och jag ba oh my gawd typ liksom iiiih!”…

    Anna från förra helgen, vet inte om du läser det här men om du gör ville jag bara skriva att jag hoppas att allt löste sig och att din romantiska grand gesture lyckades.

    Irland röstade ja till att lätta på reglerna kring abort! Today is s good day. Världen tar ett steg framåt.

      Skrämmande att det är 2018 och folk är så korkade!

      Jaaaaa!!!

    Jag träffade en man som jag älskade. Vi skaffade två barn. Han är ekonomisk oberoende, vi har det bra, jag arbetar deltid, vi reser till jordens alls hörn, vi har inga lån på den fantastiska villa vi bor i, hus i Åre, lägenhet på rivieran, övernattningslägenhet i sthlm. Ändå kan jag inte låta bli att längta efter lastbilschauffören som jag dejtade innan honom… jag blir galen!

      Kärlek är kärlek, finns inga pengar i världen som kan ersätta det.

      Tänk på dina känslor som de faktiskt är: hormonella signaler i hjärnan, olika signalsubstanser som lurar dig att tänka och tycka något. Tryck bort dessa tankar och försök tänka på vad som är bäst för dig rent praktiskt. Så brukar jag göra i alla fall. 🙂

        Låter rätt värdelöst. Jag går efter känslor i relationer före praktiskt alla dagar i veckan. Träffat många inom äldrevården och inte en enda pratar om saker de haft/ägt, det är minnen och relationer som räknas

      Kan också vara så att när man minns sina gamla kärlekar minns man bara det som var bra, det blir ett romantiskt skimmer. Jag är gift, har familj och vi har det bra ihop, men ibland kan jag tänka tillbaka på livet innan jag träffade min man och de jag dejtade, det var ett annat liv och dejtandet var kul och pirrigt. Kanske är det så för dig med, att du saknar den tillvaron ibland? Det kan jag göra, det är mänskligt ?

    Tänker göra ett till tillägg för istället för stöd får jag bara ifrågasättningar. Jag erkänner att mitt inlägg blev fel och kan tolkas som att vi aldrig har pengar… Det är denna månad det är såhär. Och just den ekonomiska biten som kom som en liten chock (vi visste att det skulle bli knapert, men inte så illa) gjorde inte min dag bättre efter ett ”misslyckat” läkarbesök. Jag pluggar och får ut fullt CSN för det, samt att jag extrajobbar som vikarie på förskola. Min sambo hade en fast anställning när vi drog igång utredning för få komma till fertilitetsmottagningen, tyvärr valde företaget att varsla och min sambo fick gå. Han hade inte hunnit jobba ett år på det stället då. Han fick snabbt en timanställning, plus att han kunde gå på A-kassa de dagar han inte jobbade. Pga dålig planering så kom jag på lite sent att jag skulle få mindre CSN i maj. Min sambo kunde av olika anledningar inte jobba så mycket i april, så även hans inkomst blev dålig i maj.
    Jag skulle aldrig sätta ett barn till världen om inte vi kunde försörja det. Att ni dessutom har åsikter om när man skaffar barn är bedrövligt. Ingen av er vet den sits vi (och många andra) sitter i… I snart ett år har vi åkt nästan 2 timmar bort, 1-2 gånger i månaden, till fertilitetsmottagningen. Det har varit en lång och jobbig process. Bland annat ett flertal mediciner för att få igång allt som funkar på andra kvinnor men som inte funkar på mig. Många kanske kan tänka ”Jag kan vänta flera år innan det är ”rätt tillfälle” eller att jag har ett fast jobb” och liknande, jag har inte det valet. Det spelar ingen roll om jag är student eller inte, detta är en process vi är igång med för att vi verkligen vill, och för att vi måste. Det finns ingen garanti att jag blir gravid det närmsta året, eller någonsin, och blir det IVF till hösten kan det ta 2 år kanske! Men jag blir ALLTID lika besviken och ledsen när jag varit till läkaren, jag kan gråta i flera dagar efteråt… Att det dessutom idag också blev jobbigt ekonomiskt gjorde att det brast. Jag ville skriva av mig. Allt blev bara fel… Jag tänkte inte vad jag skrev och nu får jag sitta här och läsa kommentarer som gör att jag känner mig dum och korkad som vill ha barn men har 100 kr… Ni fick veta en bråkdel av situationen, nu vet ni förhoppningsvis mer.

    /Ska aldrig skriva av mig när jag är ledsen igen…

    Se det positivt! Med 100 kr att leva på en månad lär du ha gått ner flera kg tills nästa månad iaf

      Du måste ha väldigt dålig självkänsla som var tvungen att lägga den kommentaren. Hoppas den fick dig att må bättre.

      Till ?,

      Har du haft det tufft ekonomiskt själv någon gång? Har du försökt få barn, när det har krånglat?

      Om inte så kanske du har varit med om något annat jättejobbigt? Är det därför du är så här? Tragiskt är ordet.

      Hahaha! Bäst i kväll

        Du måste också ha dålig självkänsla som skrattar åt en sån allvarlig sak… Respektlöst.

        CamCam, är mobbning tillåten bland dina kommentarer?

      Camcam! Denna kommentar borde raderas! Den här tjejen blir utsatt för rena påhopp. Jag är så jävla chockad över hur elaka ni är att jag blir illamående. Att ha fertilitetsproblem är väl hemskt + ekonomiska på det och det sista man behöver höra är att det är bra att man har 100kr att leva på så man inte har nått att äta så man går ner i vikt?! Emelie! Livet går upp o ner, och ibland suger det. Men ni har varandra, och så länge det går framåt så är det positivt. Jag kan inte säga att jag vet hur det känns med att inte kunna få barn och att knappt ha pengar till mat, men jag vet att det gör mig ont att jag inte kommer in på den utbildning jag vill, dock går det inte stt mäta med din smärta, men jag försöker säga att se det positiva med en sådan (4 år = bra?) utbildning och att det går bra för dig, och allt denna utbildning kommer ge när den är över…+ att du nästa månad kommer ha lite mer pengar, och att du har din sambo som jag antar älskar dig och kämpar tillsammans med dig. Många barnlösa par har fått till det, en vän till mig är nu i 8e månaden och det tog dem 4 ivf försök eller vad det heter men det gick. Pengar löser sig alltid så länge man är frisk i Sverige, extra jobb kan man alltid ta på nån bensinmack eller vad som helst tillfälligt. 🙂 Det löser sig! det gör det nästan alltid. Jag har inte skrivit nåt smart men jag känner verkligen med dig, hoppas du känner det, och tycker dessa kommentarer du fått är vidriga. Kram

        Tack snälla du!! ❤?

        Jag har faktiskt mailat CamCam om hur ledsen allt detta gjort mig och jag bad henne radera hela tråden.

        Bara att få se en kommentar med lite empati gör allt så mycket bättre! Jag har, precis som du, ingen aning om den sits du är i med den utbildning du vill in på. Men jag tror och hoppas att du kommer in en vacker dag!! Kämpa med högskoleprovet (eller öva öva öva om det hänger på ett inträdesprov)! 🙂

    Va på en konferens härom veckan och mötte en kollega och WOW, va najs man kan va. Först fattade jag inte riktigt vad det var men efter ett tag kom det liksom över mig. Jag har sällan vart så tänd på någon. Problemet är väl mest att hon har tjej och jag har kille. Eller det stora problemet var väl mest att jag aldrig föreställt mig en flickvän och nu var det typ allt jag nånsin önskat. Nu kan jag liksom inte tänka på annat. Men det går väl över, eller?

      Mitt förslag till dig är att låta det där stanna vid just tankar.

      Beror väl på relationen med pojkvännen. Är du seriös och ni monogama och lyckliga så finns ju inte så mycket att göra. Jag har dock en vän som lämnade sin man (som hon har två barn med) för en kvinna. Då var det så klart jobbigt, men nu har det mesta löst sig och de bor ihop och har barnen varannan vecka.

      Vi är så inkörda i heteronormen att vi sällan låter oss själva fundera på andra läggningar. Varför inte faktiskt fundera på det ett tag? Kanske behöver du göra förändringar i livet? Kanske inte?

    Hur känner ni inför böneutrop från moskéer? Jag sitter och funderar på saken och min åsikt/känsla för jag läste på Aftonbladet att dom har börjat med det i Växjö. Spontant känner jag nej eftersom jag inte vill höra religiösa grejer oavsett religion. Vill jag ha religion kan jag gå till religionens hus = moské, kyrka, synagoga osv

      Absolut nej! Sverige är ett sekulariserat land och vill man nu följa sin religion så kan man göra det privat i sitt hem utan att tvinga på alla andra den. Tycker det daltas på tok för mycket och hur svårt ska det ens vara att ta seden dit man kommer?!

      Borde vara en total ickefråga. Solklart nej. Folks vidskepelser ska aldrig få inkräkta på livet hos de som inte vill ta del av det. Det hade ju för muslimerna i praktiken gått lika bra att sända ut böneutropet i en app i telefonen. Om det inte duger handlar det inte om att kunna höra ett böneutrop utan snarare att deklamera islams makt över ett samhälle.

      Har vi kommit till den nivån är vi redan sjukt illa ute, och framför allt känns det som att detta bara är ett första steg som sedan kommer leda ännu längre i helt fel riktning. Religion ska ha noll makt över ett samhälle. Det har ingenting i ett modernt land att göra.

        Smart idé det där med böneutrop i en app!

      Nej, förstår inte varför det ens är viktigt?

      De som säger ja jämför ju med att vi har kyrkklockor som ringer och det är ’kristet’ ljud som ingen bett om. Jag tycker dock att det finns ju gamla klock-ur som också låter vid hela timmar så tycker inte riktigt det är samma sak som böner som topas ut på ett annat språk.

      Känner ett absolut NEJ

      Så länge vi har kyrkklockor som ringer: ja det ska tillåtas.

      Jag är dock ateist och de får gärna sluta med allt sådant, men ska vara lika för alla religioner.

        Men kyrkklockor säger inte massa religiösa budskap, känns skillnad på klockor i 30 sekunder och en lång harang om att Allah är den enda största guden osv som håller på i 4 minuter

          Kyrkklockorna har visst ett religiöst budskap, läs på innan du sprider felaktigheter.

        Vi ska alltså inte alls räkna in det faktum att detta är Sverige då vi har kristendom som Religion? Blir på riktigt upprörd över sådana som dig. Sverige är för f * n inte längre Sverige snart.

          Sverige är sekulariserat, hur svårt är det att förstå?

        Så du menar alltså att vi inte ska väga in det faktum att detta är Sverige där vi har kristendom som religion? Blir på riktig upprörd över sådana som dig. Sverige är för fa* inte Sverige längre snart.

    Någon som bor i eller kan berätta om hur det är att bo i Landskrona? Vi funderar på att leta boende där men känner inte till staden och eftersom jag inte kan sova nu så ställer jag frågan här! Tänker att det kanske finns någon/några vänliga själar här som vill dela med sig av vad ni tycker! ?

      Jag bor ej i Landskrona, men har vänner som gör. Landskrona har generellt lite dåligt rykte här i krokarna, mycket problem i centrum osv. Men, om jag har förstått saken rätt, så är Landskrona på ”uppåtgående”. Det ligger vid vattnet, husen är än så länge billiga, staden satsar på att få bättre rykte osv.
      Det finns mysiga ställen runtomkring Landskrona som Häljarp och Borstahusen (dyrare), där tror jag att många småbarnsfamiljer bosätter sig.
      Kör på bara! Allt är nära i Skåne, det är lätt som en plätt att ta sig in till Helsingborg, Malmö eller Lund om man är ute efter lite mer storstadsliv, eller så hänger man i Landskrona och har det lugnt och skönt. 🙂

        Jag är från Häljarp! Världens mysigaste by. Bor just nu i Landskrona. Precis som redan är sagt så är det en stad som är påväg i rätt riktning. Har själv haft tankar på att flytta till Lund/Malmö/Helsingborg men med tanke på att Landskrona bara blir bättre har jag valt att stanna ? Och att vara granne med Ven är inte fy skam ?

          Tack snälla ni som svarade!! ??

      Vidrig stad om du inte har lite mer pengar och kan bosätta dig vid typ Borstahusen. Man kan säga att de som inte får plats i Rosengård de bosätter sig i Landskrona. Hade rekommenderat Helsingborg, Eslöv eller Lund hellre.

    Ang ekonomin, prata med familjen om ni kan få lite pengar eller ett lån ni kan betala tillbaka när ni har råd kanske?
    Ang barn, ge inte upp, vet familjer som kämpat och tillslut fått sina älskade barn, andra som ”gett upp” och adopterat istället och sedan 2 år senare fått ett eget barn också = fick 2 barn 😀

      Såklart pratar vi med våra familjer 🙂 Vi kommer ju klara oss, var ju mest chocken och hela situationen som gjorde att jag blev så ledsen och ville skriva av mig.

      Vi ger inte upp! Men besvikelsen är hård och det är en sorg som sliter på en! Tack för lite peppande 🙂

        Hej Emelie!
        Jag önskar er allt gott! Vad härligt att höra att ni orkar kämpa på för era drömmar. Det ni går igenom nu är troligen den tuffaste tiden i ert liv. Det är bra att du vågar prata om det. De allra flesta lider i det tysta av sin sorg över barnlösheten.

        Det här är den tuffaste månaden för oss studenter. Fem papp in på kontot och två månader till man ser lönen från sommarjobbet på kontot. (Bra att du klarade av att jobba i maj så du får ett tillskott redan i juni). Det är så lätt att man skiter i skolan och börjar jobba istället, men blir glad av att läsa att du vill fortsätta mot din dröm.

        Att söka stöd i kommentarsfältet kan vara en promenad över ett minfält; det kan gå bra men det kan också gå åt helvetet. Jag hoppas innerligen att du klarar av att slå ifrån dig alla påhopp du fick här, trots att jag förstår att ditt hjärta just nu är ett öppet sår.

        Igen, jag önskar er båda allt gott och hoppas att ni klarar av att jobba vidare för att nå era drömmar om familj och jobb. Många kramar! ?

    Någon som kollat på första avsnittet av Nellies serie? Var förvånad, då hennes liv enligt 90% enligt henne handlar om hästar, men hela första avsnittet handlade om att hon pratade, fotografting och musik konsert, ingenting om hästarna eller ridningen direkt… kändes även lite sisådär när hon sa att det bästa med hästarna var inte vardagens med skötsel, ridning, osv, utan det hon gillade var enbart att tävla, det var det hela ridningen verkade handla om för henne…

    Camcam! Jag använder iPhone och när jag försöker kolla på din sida får jag bara en stor annons som inte går att klicka bort… känns skittråkigt! Nu kunde jag läsa men i 8/10 gånger får jag bara en stor reklamgrej som inte går att ta bort .. kanske kolla upp de? Jag kan inte vara den enda som har iPhone å har de problemet .

      Jag hade det tidigare i veckan under en dag men blivit bättre nu. Däremot jäkligt trött på den där Toyota avis reklamen som kommer upp varje gång och som man måste klicka ner.

      Jag förstår att du behöver ha reklam CamCam för att tjäna pengar och är fine att de är mellan inlägg. Men saker att klicka ner, ljud som går igång av sig själv, saker som poppar upp är big no no.

        Fast det handlar väl om dina inställningar, jag får varken reklam eller något som startar automatiskt

    Eeey! Idag är det TIO år sedan jag flyttade till fantastiska Karlstad! Har haft så jävla fantastiska år i den här staden, gjort så mycket roligt och träffat så mycket fantastiska människor. Ska fira med några timmar på mitt nya jobb och ikväll ska jag LEVA den här stan tillsammans med mannen som fick mig att flytta hit. Så jävla underbart!

      Grattis till dig!! Jag kom dit första gången som 10-åring kanske en fin sommardag och tyckte att det var såå fint! Lycka till!

    ”Jag kommer alltid att göra allt för att få vara med mina barn. Om jag måste göra jobbresor i framtiden kommer jag alltid att ha med hela min lilla familj. Klart att vi ska hålla ihop. ♥” – Foki.

    Foki som värdesätter varenda minut med sitt barn, som har barnet på heltid, skulle inte ens göra en jobbresa utan sin familj utan se till att inkludera dem. Det är förstås något man bara har möjlighet till om man har seriösa pengar. Samma Foki som helst vill ta hand om sitt eget barn och inte lämna bort det till nanny – FAST att hon har seriösa pengar, och träffar barnet varenda dag.

    Jag vet fler som har ”seriösa” pengar men barnen på halvtid som prioriterar annorlunda, som inte ens prioriterar sina 3 dagar ihop ordentligt utan att det skarvas och missas nattningar och lämningar och gud vet allt, det är mer regel än undantag och lämnas nu smidigt med au pair när hon har något viktigare än barnen, typ jobb (middag och vin, ni vet jobb)

    En människa som kan styra sitt eget liv och schema, precis som Foki. Som vill ha barnen 7 dagar för att hon ska kunna resa ordentlig på de andra 7. Som inte har nån annan motivation än vad som är smidigt för henne.

    Som försöker kompensera för sin brist på att prioritera barnen i första rummet med sponsrade lekstugor och att skriva blogginlägg så alla andra kan ”se” att hon saknar dem och hur ont det gör att lämna bort dem, medan folk ändå känner det som att den här människan tycker ju på allvar det är skönt att lämna bort dem 3 dagar. Inte passar på att leva själv i 3 dagar utan uppskattar det som gäller. Vem som helst ser väl igenom det. Som använder sina barn som en del av att marknadsföra sitt ”varumärke” och namn, och erkänner det..

    Ja, det finns ju faktiskt bara en enda sån människa.

    Var bara det jag ville säga. Varken mer eller mindre behövs. Långt blev det ju, men det är alltid skönt att få ur sig frustration om den här kvinnan, om inte annat.

    Jag måste vara den enda som scrollar förbi ”öppet spår”. Gillar det inte alls.

      Uppenbarligen scrollar du inte förbi eftersom du bara var ”tvungen” att slänga in en kommentar. Låt bli helt och hållet då????

      Haha och ändå kommenterar du på ett öppet spår, pinsamt av dig.

    Jag är så trött på att inte ha några vänner, inte ens en. Hur gör man?? Mvh mamma som är hemma med två barn

      Vad tråkigt att du känner att du inte har vänner, tänker på dig<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.