Alexandra Bring och Rebecca Stella kritiseras i podd för att sprida kroppshets

I podden ”Livet på läktaren” kritiserar Sanna Dahlström – nybliven tvåbarnsmamma och sambo med John Guidetti – influencers som hetsar andra nyblivna mammor på sociala medier.

Hör delar av podden som hon har tillsammans med Maja Nilsson Lindelöf i videon här ovan.
Här under är det svar som Alexandra Bring – som är en av de kritiserade influencerna –  än så länge givit. Rebecca Stella mar inte bemött kritiken alls vad jag vet.

Vad tycker ni om det tjejerna har att säga?

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Rebecca Stella tog upp detta i poddavsnittet som släpptes igår.

  Visst klart de tränat innan och under graviditeten, i alla fall Alexandra, och det har säkert bidragit till hur hon ser ut strax efter förlossningen. MEN jag förstår Sanna, det är nog hetsande och triggande för många nyblivna mammor att se sådant… men såklart ska de få lägga upp vad de vill men tycker nästan de har skrutit lite (well deserved kanske) MEN håller med Maja och Sanna ALLTID

   Alexandra födde väl dessutom typ 8 veckor innan = la på sig minimalt för det är de sista veckorna det mesta händer. Jag har massa bilder på min gravida smalmage och hur platt den var redan dagen efter, men jag har inte lagt ut bilderna nånstans. De är för mig och min sambo att se 🙂

   +1, älskar Livet på läktaren. Tycker både Maja och Sanna har en sund inställning till allt och de är inte heller att säga vad de tycker och känner. Även om de får skit för det efteråt.

   Jag håller med dig. Men tycker inte att man har rätt att skryta eftersom
   om man kan träna eller inte under graviditeten är ju inte alltid något som man kan rå för. Jag är på mitt bf nu och har tränat som vanligt hela graviditeten vilket jag känner har hjälpt min kropp att orka och tror att det kommer hjälpa med återhämtningen (vet ju inte ännu) men det är ju inte alla som kan det. Jag menar därför att det är ju liksom inget att skryta om att kroppen går tillbaka sen heller, man kan ju inte rå för hur det blir eller hur ens graviditet ser ut. Sen har jag, även om jag tränat och rört på mig gått upp 30 kg och det kanske bara rinner av efter förlossning eller så sitter det fast.

   Jag tycker verkligen att de bidrar till hets att lägga ut bilder på smala kroppar efter graviditeten. Nyblivna mammor är ju stressade över massa saker…

    Meh… Klart man kan få skryta om sin kropp. Oavsett hur den ser ut

     Fast varför ska man skryta över hur kroppen ser ut alls? Vad spelar det för roll? Särskilt när man faktiskt inte ens kan påverka. Man kan känna sig stark och stolt över sin kropp men att skryta över gener är lite knasigt tycker jag

      Nej det är det inte, så länge det inte står saker som försöker hetsa andra

    Kan helt ärligt säga att jag var inte stressad över en enda sak som nybliven mamma. Var 25 så inte jättegammal heller, tänker att äldre är mer självsäkra. Ungen sov hela nätterna, ammade jättebra och allt var (och är såhär tre år senare fortfarande) bara mysigt.

     Jag tror att det beror på vad man tar med sig in i föräldraskapet såsom barndom, erfarenheter, plats i livet, självkänsla, självförtroende, krav, förväntningar och massa annat som påverkar ens tankesätt. Min bebis kanske hade varit drömmen för en annan medans jag grät dagarna igenom pga depression. Samtidigt självklart påverkar ens bebis också, vissa sover bra från början och andra inget alls. Det blir tusen olika kombinationer av mamma och bebis. Skönt att du har haft det så bra med din bebis, jag fick uppleva det med andra barnet :).

      Ja du har nog rätt i det 🙂 jag har haft bra priviligerad uppväxt och har en Pippi Långstrump-mentalitet (dvs jag kan allt även sånt som är nytt 😉 ) så det är säkert därför jag hade det så enkelt. Och jag har ju en pappa till barnet och vi har hjälpts åt som man ska göra.

      Jag önskar att alla mammor fick känna så som jag gjorde. Att allt bara är enkelt, självklart och mysigt ❤️

       Din kommentar är en sådan kommentar som får många mammor att känna sig totalt värdelösa. Du menade säkert inget illa men du kanske skulle välja att formulera dig annorlunda. Mammor som kämpar med bebisar som skriker hela nätterna.. trilskas med amningen.. vägrar ligga i vagnen.. bara vill bli buren.. inte går att lägga ner förrän man vyssat i en timme.. de mammorna behöver inte hur fantastiskt ”enkelt” och underbart ditt liv är med ditt fantastiska barn.

       Plus att även om man har en bebis som är ”jobbig” så kanske man är överlycklig ändå. Då behöver man inte heller höra ”åh, stackars dig”.

       Jag tror de flesta ÄR inställda på störd nattsömn och skrikperioder på kvällarna.. och som förstagångsförälder så vet de ju då inte heller något annat? Men då kommer kommentarer som dina och påpekar att det nog minsann inte alls är en så bra bebisbubbla som man kanske trodde.. och så börjar man tvivla på sig själv och sin förmåga.

       Så onödigt.

        Herregud vad lättstötta folk är. Men låt henne uttrycka SIN åsikt utan att köra ”inte alla” mentaliteten. Nämner man att inte alla män är på ett visst sätt bli ni galna och biter er fast och tycker att jooo alla män men när det gäller andra ämnen är det alltid ”men inte alla…”. Tröttsamt

         Vilka är ”ni”?

         Det faktum att män står för majoriteten våldsbrott, vilket gör det legitimt att säga ”män är…” och småskrytiga föestamammor i sina early-mid twenties går ihop hur?

  Hoppas THK och lilla snöboll mår bra i värmen. Jag mår utmärkt värmen är det bästa för mej. Hälsar också till thé real hmm du sippar säkert på en god paraplydrink. Mums.

   Haha, alltså älskar dina kommentarer K-M

    Tusen tack 😙😻

   Haha jag med <3 du verkar så go K-M

   Ha ha, hälsar tillbak. Det blev en lite öl idag. 💚🌸

  Någon som vet om Pascal och Nicoline är ett par idag? 😍 (Robinson)

   Nej det är dom inte. Du ser bild på hans flickvän på instagram

   Nope det är de inte.

   Spydde lite i munnen av allt deras puttinutt i Robinson.. Haha

    Tänk då på hans nuvarande flickvän 😰 stackarn.

   Vad jag sett så följer dom inte ens varandra. (För nyfiken för mitt bästa☹️)

    För mitt eget bästa* såklart

   Nej fått höra att hon var riktigt svartsjuk, klarade inte av att han hade tjejkompisar osv.

  Jag har hört från en vän som är barnmorska att det blir allt vanligare med ätstörningar under en graviditeter. Både för att bli smal igen snabbt efter graviditeten samt att en del tror att bebisarna blir mindre då och lättare att föda. Vilken inte är fallet då bebisarna istället kan få näringsbrist. Hur vanligt det är vet jag inte men tydliga tendenser ses ju överallt på Instagram.

   Herre gud vad hemskt… Hur kan man vara så självisk?

    Själviskt att få ätstörning?

     Själviskt att svälta sitt ofödda barn så det blir litet och enkelt att få ut…..

      Ätstörningar är sjukdomar man väljer att få lika lite som jag exempelvis har valt att få reumatism. Dvs, det är inte ett val och därför inte det minsta själviskt.

       Dagens sjukaste kommentar. Hur kan du jämföra reumatism och en ätstörning?

        Jag har inte gjort det.

         Det gjorde du visst. Ta och titta lå din första kommentar igen. Du jämförde precis reumatism med ätstörning. Grattis.

       Fast nej.. bara nej. Anorexia är inte som att få reumatism. Eller cancer. Eller ALS.

       Det GÅR att använda viljekraft, terapi, stöd, kärlek för att motverka anorexia. Det går med professionell hjälp att både bota men även att ”hålla i schakt” under en graviditet.

       Vill se dig säga samma sak till hon som 25 år gammal har en liten bebis som hon kämpar för att orka leka med på grund av reumatism.

   Alltså det här samhället är så sjukt. Människosläktet förtjänar typ inte att leva vidare. Inte vi i västvärlden i alla fall, med våra sjuka värderingar och prioriteringar.

    Du är sjuk

    Men typ så ja. Vi, mänskligheten, är så jävla korkade. Allt handlar om yta, makt, pengar, girighet, kvantitet.

    Men gud vilken kommentar, du tycker alltså att alla i västvärlden förtjänar att dö för detta…haha vet inte om jag ska skratta eller gråta för att du fått 51 likes. Riktigt obehagligt att du och dina likes önskar att hela västvärlden inte förtjänar leva vidare, förstår inte hur man kan önska en hel civilisation ska dö. Riktigt dumt skrivet.

     Så stod det väl inte, det stod ”människosläktet förtjänar inte att leva vidare”, det betyder inte att alla ska dö, utan att vi inte föder fler barn. Jag tycker att det låter toppen för planeten och alla dess djur.

  Det är så fult att ta girl power-vinkeln och prata om att ”tjejer ska hålla ihop” när man får relevant kritik om sånt som faktiskt förstör tjejer.

   Det kortet kommer ju alltid! Som att det är så jävla girl power att profitera på att sälja proteintrams till kvinnor.

  Jag har märkt att en del (ffa tränings/influencer el allmänt smala tjejer) lägger upp bilder på sig själva och sin platta mage efter förlossningen med ursäkten: ”är inte den kvinnliga kroppen fantastiskt”, de är ”amazed over the female body” etc etc för att ja, visa upp hur snabbt de har blivit smala igen. Den kvinnliga kroppen som fött barn är väl fantastisk ÄVEN om magen inte är platt tio dagar senare??

   bra exempel sanne alexandra

    Till saraa: tänkte precis på samma exempel! Undrar verkligen om de skulle lägga ut samma typ av bilder med samma text om de gått upp 30 kg under graviditeten.

   Ja alltså mer rimlig bild vore väl på ungen och så ’’är inte kvinnokroppen fantastisk’’ till det. För det är ju UNGEN kroppen skapat som är fantastiskt, inte hur den ser ut.

    nja, skulle väl säga att ungen betyder ganska lite jämfört med hur snabbt man kan få tillbaka en riktigt snygg mage att posta på insta.

     Jag vet att du raljerar, men det värsta är att det troligtvis ligger mycket sanning i det du skriver.

   Jag är överviktig (+20kg) men lade upp bild 3 veckor efter förlossning över hur ”smal och platt” min mage var. För den drog verkligen ihop sig snabbt efteråt och jag var helt fascinerad. Hur gick de till liksom? Så även om man är mullig kan man se en stor skillnad snabbt

    Men varför ta en bild och lägga upp på sociala kanaler? Hur kan en tro att andra bryr sig? Det är snarare fascinerande!

  Tycker det är ett mirakel att kunna föda barn. Man har ju tid sen att gå ner i vikt. Tycker inte man ska jäkta med det utan bara mysa med bebben och ha det bra.

  Men duger inte alla som de är? Oavsett om man har bra gener eller inte..
  Varför har man mer rätt att lägga ut bilder på bristningar och överbliven hud än om kroppen återgår till sin normala form..

  Tycker att uttalanden som ”låt oss tjejer hålla ihop istället” tar fokus från själva sakfrågan. Att vara kritisk till någon handlar inte om bristande systerskap. Systerskap handlar om att stå bakom kvinnors rätt inte att stryka någon medhårs bara för att det är en kvinna? En person som är en rövhatt är just det, sen spelar könet ingen som helst roll.

  Tycker det är så fel av Sanna att sitta och snacka sådär. Alexandra har alltid varit smal, hon drack grädde när hon var yngre för att gå upp i vikt. Hon pratar mycket om det här i sin podd. Ska hon då inte få lägga upp en bild när hon håller sin bebis i handen efter att ha fött barn? (Ja det finns en spegelbild på det) för att hennes kropp gått tillbaka relativt snabbt? Hennes bebis låg bara i magen 7 månader dessutom, kan bero på det med.
  Hatar folk som bodyshamear oavsett om det är mot tjocka eller smala. Fy! Låt en kvinna leva.

  Älskar Vickan & Alex. Så genuint snälla människor.

   Det klart, body shaming är piss åt båda hållen… dock tolkade jag det sanna sa lite mer som kritik mot att hon la ut bilden så att andra mammor blir triggade, inte kritik mot Alexandras kropp i sig. Men annars håller jag med dig till 100!

    Dock så påpekade sanna hur orimliga deras kroppar är.

   Håller helt och hållet med dig! Har själv läst Alexandras blogg och vet att hon kämpat med vikten och bara för att hon var ”smal” igen när hon la upp den bilden betyder ju verkligen inte att hon skryter eller något. Om hon hade varit lite större och lagt ut bilden så hade man prisat henne för att hon vågade lägga upp en ”riktig” bild. Har själv barn och jag har precis som Alexandra kämpat med min vikt för jag har alltid varit smal och efter jag fick min son tog det inte allt för långt tid för mig att känna mig som mig själv igen och ”återgå till platt mage”.
   Tycker också att det är lite fel av sanna när hon säger att det inte är ”speciellt normalt” att se ut som Alexandra gör 2 veckor efter födseln. ALLA ÄR OLIKA BYGGDA!!! Allas kroppar reagerar olika när dem genomgått en födsel och man måste förstå det. Alla pratar genom hela graviditeten om att varje graviditet är unik och att varje födsel är unik och guess what? Allas kroppar återhämtar sig på olika sätt. Om Alexandra vill lägga upp en bild på sig själv efter två veckor så får väl hin göra det, eller tycker man ärligt talat att hon ska gömma sig till typ 2 månader efter bebis är född o då kunna lägga upp bild på sig själv?
   För att det var en person som var smal som la upp bilden så ifrågasätter man hon men som sagt, hade det varit en kvinna som är lite större byggd o lagt upp en bild så hade det varit en helt annan grej…

  Dasha är ju gravid, och har nu lagt ut en video kring detta, stort grattis. Det första hon berättar är att hon har ett års samarbete med pampers? Alltså hon gör en ”affär” av sitt barn direkt? Jag överregarar säkert nu, men blir lite löjligt… Barnet är inte ens fött.

   Hon har också redan nu bestämt att hon ska snitta (berättar i samma video). Visst, alla får bestämma själva hur de vill föda, men att redan vara bestämd på att snitta när barnet är beräknat i till december känns lite sådär.

    Det är ju inte säkert hon får igenom ett planerat snitt så ganska korkat säga tvärsäkert redan nu.

     Varför skulle det inte kunna vara säkert att hon får det? Kan inte sånt planeras och bestämmas så tidigt eller? Frågar påriktigt för att jag inte har en aning själv hur det funkar. Men tänker att ni låter så säkra när ni säger att hon kanske inte får igenom det?

      I Sverige kan man av medicinsk anledning veta att man ska snittas redan i början av graviditeten om det inte är möjligt att föda vaginalt. Till exempel pga komplikationer vid tidigare födsel (eller annat.)
      Men oftast diskuteras inte snitt förrän senare i graviditeten, och det är absolut inget man kan ”beställa” att man vill göra. Finns massor av forumtrådar på nätet hur man kan ”tjata sig till ett snitt” men de flesta blir nekade om det bara är en önskan oxh inte finns andra argument.

    Jag visste hela tiden att jag skulle snittas. Det var aldrig tal om något annat. Så jo, det kan hon säkert också veta redan nu.

     Fast det är väldigt ovanligt för en förstföderska att veta innan. Jag vet att jag bara får snittas, för jag har fött ett barn sen innan som slutade med urakut snitt. Men innan det så fanns det inget som tydde på att jag bara kan föda med snitt.

    Hoppas hon fattar att snitt inte är speciellt härligt! No walk in the park! Förlossning gör ont under tiden (och såklart kan de göra ont även efter) men fan i helvete vad ont de gjorde första veckan efter snitt (såklart individuell upplevelse)

     För mig var bägge mina snitt ”walks in the park” så ja, verkligen individuellt. Med andra barnet kände jag mig helt återställd på 5-6 dagar även innan ju så klart inte var det egentligen. Visste flera år innan jag ens blir gravid att jag ville ha snitt och eftersom jag bestämt mig för det var det aldrig någon från vården som försökte övertala mig om ngt annat. Sen har snitten inte godkänts ”officiellt” förrän i v 28-30 ca men jag har muntligt försäkrats attmin vilja inte kommer motarbetas sedan v 6 med första barnet och v 8 med andra 🙂

    Jag tror Sthlm är enklare att få planerat snitt utan medicinsk orsak. För hört flera (ex Ida Warg) som pratar om ”hur vill jag föda”.

    Alltså i Skåne iaf är det en enorm process för att få igenom ett snitt utan medicinsk orsak. Du måste gå i en grupp för förlossningrädda. Du ska utvärderas av en läkare om dina, troligtvis, psykologiska anledningar är orsak nog.

    Har vänner som alltså legat på golvet och gråtit och skrikit att de hellre hoppat framför tåget för att få snitt beviljat efter att ha blivit nekade innan. Säkert olika mellan olika läkare och olika landsting. Helsingborg är ett exempel där de gärna inte ens beviljar snitt om barnet ligger i säte utan de påpekar första hundra gånger att du kanske skulle prova föda vaginalt.

    Samma sak med stora bebisar. I resten av landet är det nog inget problem att få ett snitt beviljat om du väntar en 5kilos bebis.. men i Helsingborg bedöms du kunna föda vaginalt. Helsingborg har därmed några av de högsta siffrorna på allvarliga bristningar hos mamman… och bebisar som föds med brutna nyckelben då de helt enkelt varit för stora.

    Det är nog för att hon har 0 i smärttollerans och typ inte kan röra sig om hon har en halv grad feber.

   Ingen Forni med i videon, kanske är de osams trots allt

    De har inte varit vänner (mer än ytligt) på flera år. Podcasten lades ned typ 2014 och det var nästan lika länge sen de hängde på tu man hand. Inte ovänner eller så i dagsläget, men Forni grattade henne till graviditeten över instagram under inlägget Dasha lade ut – om det nu säger något om dagsläget.

   Och i Dashas video syns även Tungården, som verkar ha stelopererat sitt ansikte?!

    Tycker det är så synd att hon är stelare än någonsin nu när hon ska gifta sig? Tycker att Petra verkar vara härlig, och hon var snygg innan alla injektioner. Nu kan hon ju knappt le?

  Det Sanna och Maja indirekt säger, är att det endast är okej att lägga ut bilder på sin kropp om den ser ut som normen. Men om den inte ser ut som normen, och till och med ser ut som det ”alla” kvinnor drömmer om, då är det inte okej. Varför skulle det inte vara okej för Alexandra att lägga ut bilder på sin kropp när det är exakt så den ser ut? Jag tycker det är viktigt att visa ALLA sätt en kropp kan se ut efter en förlossning. Jag känner igen mig i Alexandra väldigt mycket, jag har också svårt att gå upp i vikt och får alltid kommentarer om att jag borde äta mer. Om jag la upp bilder på min smala, vältränade kropp som jag äntligen har lärt mig att älska, skulle jag få hat då för att jag ser ut som idealet och bidrar till träningshets?

  Däremot så är det ett problem när personer med många följare lägger ut bilder på sina kroppar som inte är naturliga. Det är inget fel med plastikkirurgi eller att ändra på sitt utseende. MEN jag tycker att man ska vara ärlig och öppen med det, speciellt när man har många följare. Där tycker jag influencers och kändisar har ett stort ansvar. Ett bra exempel är the Kardashians/Jenners. Det är uppenbart att deras kroppar inte ser ut sådär naturligt, men de är inte transparanta ang. de ingrepp de gjort. Deras följare försöker uppnå något som inte är möjligt på naturlig väg.

  En sista grej! Om vi ska prata träningshets tycker jag vi ska titta på Denice Moberg. Ska bli spännande att se hur snabbt efter hennes förlossning hon är tillbaka på gymmet, med tanke på att hon efter sin bröstoperation var på gymmet redan efter två veckor (om jag inte minns fel).

   Det är precis det som är problemet, din kroppsform är enligt normen och accepterat av samhället. Det är personer som ni (jajaj jag generaliserar låt mig) som inte FÖRSTÅR problematiken kring de bilder ni postar på era kroppar. Ni FÖRSTÅR inte vilken hets det bidrar till. Hela samhället, hela världen är fullproppat av smalhets, att en ska se ut på ett visst sett efter förlossning (hej kardashians!!!!!), att en ska träna till v. 40 osvosv. Det är HETS och det bidrar till kroppshat, eftersom vi ständigt blir proppade med hur vi ska gå ner i vikt, hur vi ska få en smal midja osv. Ser en inte ut så, blir en inte accepterad. Och det är jävligt tröttande att se på instagram hur någon går till gymmet 2 veckor efter födseln och skriver hur mkt hen längtar efter att få tillbaka hens smaaaaala kropp. När andra har foglossning, går upp 30kg, är sängliggandes, kroppen återställs aldrig riktigt osv osv. Det blir liksom inte bra då och som influencer är en fan skyldig att vara medveten om det, ÄVEN fast en är smal.

    Smala människor är kroppssfärens vita kränkta män. Jag var likadan när jag hade BMI 17.

     Förmodligen för att man är van vid att bli prisad och få komplimanger. Skulle någon ta ifrån en det så skriker man högt om att man faktiskt har fått höra att man är ett benrangel en gång och det är lika hemskt som att bli kallad tjockis. Som att det i övrigt är precis samma sak att vara tjock som smal i samhället. Ja, jag har varit den jobbiga smala människan men har insett mina privilegier.

      Men varför är man så arg på människor som är smala? Varför är det fel av ”smala” människor att lägga upp bilder på ens kropp? Dem ser ut så och bara för att de är den så kallade ”normen” så ska de passa sig för vad de lägger upp? Jag är smal och har alltid varit det men jag skulle för mitt liv aldrig döma någon för hur dens kropp ser ut smal eller lite större.

       Av samma anledning som man är less på vita kränkta män som inte kan se sina privilegier

        Men alltså hur man kan vara less på personer som är smala? Vissa människor är födda smala och kämpar med att gå upp i vikt och så kommer personer och säger att man typ ska hålla käft för att smala = priviligierade? Alltså va?
        Vad sägs som att man helt enkelt accepterar att folk ser olika ut och så dömer vi inte för man vet inte personens bakgrund!

         Men nu får du ta en stund till att fundera. Privilegier föds man ofta med, så det argumentet håller inte alls. Och man är less på smalas blindhet inför privilegiet att vara smal, inte på att de är smala. Samhället älskar smala kroppar och därför åtnjuter man fördelar som smal och det måste man vara ödmjuk inför.

       Hanna har förklarat ovan. Och ja, är man priviligerad och inom normen ska man alltid tänka sig för i sitt agerande, när man agerar inom ramar där man drar nytta av sina privilegier. Det gäller smala, vita, män, heterosexuella, cis-personer, personer med normalfungerande kroppar, osv. Har säkert missat nåt nu men du förstår nog min poäng.

       Vadå fel? Det finns smala människor överallt, jag lägger ofta upp bilder på mig själv men dock inte i mer än vardagliga situationer. Jag får aldrig höra att jag inte ska visa att jag är smal? Är jag ute på stan har jag aldrig hört något om att jag skulle vara äcklig för att jag har shorts tex. Hela min insta feed är full med smala människor utan någon som helst kommentar utöver hur fina de är. Jag följer samtidigt tex ld och andra tjocka och tro mig, där frodas det kommentarer om att de inte borde lägga upp såna bilder eller att det är äckligt. Du kanske ska öppna ögonen lite mer. Vi smala har det jääävligt gött.

      Men snälla!!
      Har alltid varit smal och liten men aldrig klassats som underviktig av läkare.
      Min närmsta familj har aldrig utsatt mig för något men dem såg ju hur mycket och vad jag åt.
      Men övrig släkt, kompisars föräldrar, på läger.
      Ska du inte äta mer?
      Hanna ska ha mer mat, hon är så spinkig!
      Är du säker på att du inte är hungrig?
      Ja men lite till orkar du.
      Du måste äta mer!
      Är det någon som har anorexia så är det ju det du.
      Och så har vi kommentarer till mina föräldrar också.

      Och ja, jag vet nu när jag är förbi tonåren och är vuxen att jag har det väldigt bra. Men att smala människor ska vara vana att bli prisade och få komplinger är ren bullshit!!

      Kan tillägga att alla i min omgivning som istället var större fick inte höra ”ska du verkligen ha en till tårtbit”.
      Den enda jag vet som blivit utsatt pågrund hennes vikt led av extremövervikt.

      Ärligt talat, din kommentar är så ignorant. Bara för att du varit smal kan du inte beskrivs hur alla smala personers tankesätt går eller vilka erfarenheter man har av det.

      Nu är jag gravid och har fått upp ganska mycket, glad för det. Innan dess var jag extremt smal utan någon specifik anledning, naturligt alltså. Jag blev inte bara kallad benrangel utan mycket grövre kommentarer. Det värsta var när jag i yngre tonåren hade haft sex med en kille och han sedan spred hur äcklig min kropp hade varit för att jag var så äckligt smal och att jag såg ut att ha anorexia. Detta spred han typ på fester och liknande, jättemånga personer hörde av sig till mig och berättade vad han hade sagt.

      Nu tänkte jag inte jämföra detta med vilka kommentarer en överviktig person tvingas ta emot. Men bara för att ändra får ta emot fler eller värre kommentarer, så betyder det inte att jag varit fredad med sådant pga att jag var smal.

    Fast vad vill du att Alexandra ska göra då? Ska hon helt enkelt inte posta en bild? Så vitt jag vet så skriver hon ingenting om att hon är så glad att hon är smal igen på den bilden hon postade 2 veckor efter förlossningen. Allt hon skriver är att hon är glad att sakta men säker kunna görs lätta övningar för att läka kroppen på ett bra sett etc. ska hon då vänta med att posta en bild till längre tid efter födseln eller inte posta alls just på grund av att hon är smal?

    Fyfan den här e det dummaste jag läst. Så smala människor ska inte lägga upp nått för att inte kränka större människor? Herregud.

   Är bring och Victoria transparenta med de ingrepp de gjort då tycker du..? Jag följer dem inte, så jag vet inte. På dig låter det lite som att de inte gjort några, när båda systrarna ju faktiskt gjort brösten t ex.

    Äh, dom skojar i podden om bröstförstorningarna så dom hymlar inte med det..

    Om man läser deras bloggar så vet man att de gjort bröstförstoring då de säger de själva.

     Jag följer som sagt inte deras bloggar/podd så jag vet inte vad de säger där. Syftade mest på Jennies kommentar här ovan om att det är problematiskt när kändisar som t ex kardashians låtsas att deras kroppar är naturliga när de inte är det.
     Jag följer både bring och Victoria på instagram, och där är de ju inte på något sätt tydliga med att kropparna är opererade. Behöver de vara det? Kanske inte, men varför är det då ett problem att andra gör samma sak (t ex kardashians då, som hon nämnde.) Jag följer inte kardashians i andra medier än instagram heller, så de kanske också varit öppna med eventuella operationer i andra forum?

  Så det är bara folk som fått bristningar och överbliven hud som får lägga upp bilder efter födsel? Okej.

   hahahaha ja för det var ju exakt det jag skrev. Herregud.

  Skrev ett långt DM till Alexandra, men det har hon varken läst eller postat på sin story som hon gör med alla positiva DMs. Såhär skrev jag och det är de jag tycker är problematiskt med influencers som Alexandra och snacket kring hur hon är en förebild eller inte:

  Problemet är vad det är du gör med din plattform. Du är en influenser och jag tror det handlar mycket om hur du använder din plattform. Enligt mig, så tycker jag det inte är kul att se hur din kropp ser ut 2 veckor efter din förlossning, det triggar mig och många andra. Samt tycker jag inte heller det är kul när du lägger upp en bild på dina bristningar och skriver ”förstår inte hur folk kan skämmas över sina bristningar, jag älskar dem” osv. Vad du inte förstår i det är att det där är att skuldbelägga andra. Du ser ut som en bör enligt normen, du är accepterad av samhället, du är en smal och vältränad person. Bristningar på en tjock och inte-enligt-normen-snygg så ses inte de bristningarna på samma sätt som de gör på dig. Därför är det väldigt lätt för dig att säga att du älskar dina bristningar. Förebilder för mig är sådana personer som använder sina följare till något bra, ex som bidrar till att alla som kan bör skänka pengar till välgörenhet, snackar om feminism och kvinnors plats i samhället, pratar och belyser svåra ämnen som ex mobbning osv. En förebild för mig är inte en väldigt strukturerad bild i bikini där ingen kroppsbehåring, inga bristningar eller celluliter syns. Det är, enligt mig, en falsk bild av verkligheten, som bidrar till en del osäkerhet kring kvinnors kroppar. Men!!! Jag tycker det är superbra att du lägger upp bilder på dina bristningar och visar att du också har dem, men det var just texten till som jag anser bidrar till skuldbeläggning till de som hatar sina bristningar och har ångest över dem. Hade varit bättre om de bilder du lägger upp iklädd bikini/underkläder lät dina bristningar synas på bilderna, utan att liksom ens kommentera dem, bara låta de vara där.
  Argumentet ”men följ inte mig/oss om det triggar dig” håller inte riktigt då jag inte följer någon som bidrar till mitt kroppshat men de poppar fortfarande ständigt upp i mitt insta-feed, vilket då gör det väldigt svårt att undvika.

   Varför tar du dig ens tiden att skicka en sån elak kommentar till Alexandra om du inte ens följer henne? Det är väl inte hennes fel att du känner så som du gör? Jag är fet, 160 cm och väger 90 kg. Har bristningar på armar, bröst, mage, lår och höfter. Har aldrig varit gravid och inte fan mår jag dåligt över hur Alexandra ser ut 2 veckor efter att hon fött barn. Det finns inte i min värd att jag skulle må dåligt över hur någon annan ser ut. Blir du triggad så ska du kanske inte använda sociala medier överhuvudtaget när du känner behovet av att skicka iväg en sån här kommentar till en främling. Same on you!

    Vad är det för elakt sagt i den kommentaren? Nej men vad skönt för dig, toppen för dig att du är nöjd med dig själv. Men det finns väldigt många andra som inte är det, och din lösning på det är att alla de ska sluta använda sociala medier? Hahahah ok. Bra lösning. Eller så blir alla bara medvetna om sina privilegier och inte lägger upp en bild 2 veckor efter förlossning och skriver ”post partum” i syfte till att visa alla hur smal och ”häftig” kroppen är. Det behövs liksom inte. Hon kan lägga ut en vanlig bild och skriva ”fint väder ute, nu ska jag gå och köpa mjölk” eller vadfan som helst, inte så att jag antyder att smala människor ska sluta uppdatera på instagram men det är sättet de gör de på som de inte inser att det bidrar till HETS.

     Hon får väl lägga ut vad fan hon vill på sin Instagram? Sluta lipa.

      haha ja det är ju precis det hon gör också, men då får en också vara med på att få kritik för det! Härlig ton du har Sanna.

       Avfölj om du mår dåligt över att hon delar med sig av sin resa? Hon får alltså inte posta bilder på hur hon ser ut efter sin graviditet (och är smal, för det är tydligen det viktigaste), men heller inte på sina bristningar? Vad får hon lägga ut då?
       Alexandra har (eller tidigare haft) en träningsblogg. Hon driver ett företag som säljer träningskläder, träning är hennes hobby. Om man tagit sig tiden att dessutom dels läsa bloggen, men också lyssna på podden så vet man att hon inte tränat hard core gymövningar för att få den perfekta instagramkroppen, utan lättare bål/aktiveringsövninhar för att inte få ONT under sista delen av graviditeten – hur kan det bidra till någon form av hets? Det tycker jag käns sunt om något.
       Sen blir man tyvärr inte influencer genom att lägga upp en bild på vädret. Det pratar de också om i podden, lyssna på den så får du en mer verklig bild av båda systrarna som personer! 🙂

     Så om hon var allmänt större i kroppen, hade lite bebis mage kvar och vägde säg 15kg mer skulle det då va okej för henne att lägga upp en bild?

   Du kanske ska börja jobba lite med dig själv istället? Du lägger över ansvaret på andra och tar på dig offerkoftan. Om du inte vill utsättas för ”triggers” så behandla problemet där det verkligen finns, i ditt huvud, istället för att begära att smala tjejer inte får visa den kropp de föddes i. För du kanske inte visste det, men så länge du vistas i sociala medier så kommer du utsättas för dessa ”triggers”.. Låt kvinnokroppen vara, oavsett hur den ser ut!

    Jadu S det gör jag också, varje dag. Jag lägger inte över mitt ansvar på någon men jag väljer att ge influencers som lever i en låtsasvärld konstruktiv kritik. Jag har aldrig skrivit att smala människor inte får visa sina kroppar, det är inte det de handlar om, det är i vilken kontext de lägger upp det i och hur de väljer att använda sina plattformar. Så himla fint att du upplyser mig om vad sociala medier innebär!!! Tack!!!!

  Janni har precis som Jon strippare på sin möhippa. Man kan se det på hennes syster
  @mdeler på Instagram stories. Lite konstigt att hon visar det efter all kritik de har fått

  Förstår inte diskussionen helt, varför Alexandra inte skulle få visa sin kropp osv. Så lägger mig ej i. Men blir lite ledsen när jag ser att hon gråter på IG. Hon berättar att detta sårar henne. Vilka är vi att diskutera någons kropp egentligen?

   Usch, jag blev också illa berörd av hur hon reagerat på detta. Jag upplever att det finns många som VERKLIGEN hetsar med träning, dieter, etc. efter sina graviditeter och att de gladeligen delar med sig av detta så fort de lämnat BB. Jag upplever däremot inte att Alexandra är en av dem, utan tvärtom. Hon har varit väldigt tydlig med att hon låtit sin kropp läka och att hon genomgått en kontroll innan hon började träna lätt igen. Hon har varit tydlig med att hon verkligen försökt få i sig näringsrik mat, men att hon också unnar sig massor av godis och annat hon tycker är gott. För mig känns det därför fel att just hon är måltavla för all denna kritik, endast p.g.a. EN bild. Jag ser hellre att man för en allmän diskussion kring detta, snarare än riktar det mot två specifika personer. Det blir liksom inte en vettigare diskussion av det.

  Kolla Löwengrips inlägg)

  Jag vet att Helen Torsgården sa i en av sina senaste vloggar att hon inte vill bli jämförd med andra, men jag vill bara hylla henne lite för den underbart jordnära personen hon är. Hennes kanal är som en frizon, helt utan någon typ av kropps- eller vikthets. Det hymlas inte om gravidproblem, bristningar och ingenting verkar förskönas på samma sätt som många andra influencers gör. Det är samma känsla som att komma hem då man ser hennes videos. En sån ljuvlig person alltså.

   ÄLSKAR HELEN <3

  Rebecca Simonsson har opererat sig till en ny människa med bidrag av Antoine josefssson an21, sedan nästa musikproducent John Shellback som bekostade absolut mest för Rebecca han köpte henne en ny kropp PLUS garderob resor och smycken, sedan nästa musikkille Dion. Det är sanslös nivå på golddigging att hustla till sig plastikkirurgi. Hon är seriöst den sämsta förebilden för unga tjejer NÅGONSIN

  Håller absolut inte med dem, för mig skriker detta bara att de själva inte kan hantera att någon annan än smalare än de själva är. Alexandra håller inte på med någon smal-hets, tror inte att dessa kvinnor faktiskt följer henne och läst/lyssnat på det Alexandra säger. Som andra redan nämnt har hon berättat om hur hon lät kroppen vila efter förlossningen, samt är inte en sån som måste äta 100% clean hela tiden. Och argumentet att hon inte borde visa sin smala kropp på bild för att hon är naturligt smal..? Nej gud de framstår bara som bittra helt ärligt för mig.

   Vill förtydliga att jag absolut vet att kroppshets osv existerar men jag tycker att Alexandra aldrig har varit den som bidrar till den hetsen, mer än att hon själv är smal vilket hon såklart inte ska behöva dölja.

  Rebecca Stella tar upp detta i deras senaste poddavsnitt, där de även spelar upp delar av vad Sanna säger

  När ska människor själva börja ta ansvar för hur dom mår? Om man mår dåligt över sin kropp elr vet att man är i ett skick där man lätt jämför sig med andra, varför hänga på sociala medier överhuvudtaget?! Om jag går in på Instagram så vet jag ju vad jag får se! Ta lite ansvar! Ingen kan såra dig utan din tillåtelse.

  Jag provade i ett år att vara utan både Facebook och Instagram och jag lovar, ”kraven” och hetsen blev betydligt mindre påtagliga. Nu har jag blivit mamma och fått lite perspektiv på livet och framförallt min kropp. Jag ska försöka hålla kvar det.

  Jag kan för mitt liv inte begripa varifrån kritiken mot Alexandra kommer ifrån? Sen alla kommentarer här om att smala människor är motsvarigheten till ”vita kränkta män”? Alexandras graviditet var inte fullgången, alltså missade hon att lägga på sig en del kilon, hon har alltid kämpat med sin vikt för att hon varit ”för smal” enligt alla andra, hon äter bra mat och tränar och därmed håller hon väl sig i kaloribalans. Även fast hon äter bra mat så äter hon ju även sötsaker som hon är sugen på och bakar mycket och lagar mat. Det här med vita kränkta män är väl en helt annan grej? Det är strukturer och beteenden som åsyftas som ofta kränker andra. Att Alexandra har en slank kropp är inget som hon ska behöva ändra på för att folk tycker det är jobbigt att se en smal människa. Det hade väl varit en annan femma om hon rekommenderade dieter som Elaine gjorde, men nu la hon upp en bild på hur hon ser ut. Bara för att hon är smal ska hon inte behöva be om ursäkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *