Man äter alltså det här frivilligt?

I brist på riktig norrländsk kaffeost i kaffet så fick det bli hushållsost. Så snuskigt gott när den smälter 🙂//Hannah Graaf

Att folk äter alla möjliga märkliga, äckliga kombinationer som pommes i milkshake och friterad kyckling till våfflor är jag helt på det klara med, men den här bilden inne på Hannah Graafs blogg fick det nästan att vända sig i magen på mig.
Jag var helt övertygad om att någon antingen busat med henne och knölat ner en massa ost i hennes kaffe, eller att kaffemjölken blivit så pass gammal att den antagit formen av en enorm snorkråka som är på väg att krypa ur hennes kopp, men ack så fel jag hade.

Tydligen har hon stoppat ner ost i sitt kaffe av helt fri vilja, och inte nog med det! Hon skriver om det med samma värme som när jag kärleksdiktar om rumstempererad Cola Zero.
OST!?!? I KAFFET????

Det här kan nog vara topp tre av äckliga saker som folk äter någonsin!
Ost i kaffet?
Varför inte ketchup och prinsesstårta?
Ostron i chokladsås eller slå till på en iskall Pepsi Max med citron i? Åh, the horror!!!!!!!!!

Snälla, säg att ni inte äter (dricker?) ost i kaffe!!!

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kaffeost är supergott, men fy och blä för vanlig ost i kaffet!

  Svara

   Dom gör så i Norrland. Min mamma var från Haparanda men hon gillade det inte.

   Svara

    Ja jag vet 🙂 min mamma kommer från korpilombolo

    Svara

    Kaffeost – JA! Fast gammalt tillbaka så var det getost som man stoppade i kaffet. Är från Västerbotten men sen många år bosatt I Norge där man lätt kan få tag i riktig getost. När man tar upp osten ur kaffet ska den vara lite seg och nästan gnissla mellan tänderna när man tuggar😋

    Svara

   Gammalt tillbaka så var det vanligt med getost i kaffet. Är från Västerbotten men numera bosatt i Norge där det är lätt att få tag i getost. Bästa osten är den som är lite seg och liksom gnisslar när man tuggar den😋

   Svara

    Man kan prova med grekisk hallomiost också. Gnisslar på samma sätt och lite likt i smaken.

    Svara

  Men va? Haha hur kan man inte ha hört talas om kaffeost?! Innan jag blev vegetarian så älskade jag det 😀 dock ser det vidrigt ut med vanlig ost..

  Svara

  Det enda jag kan tänka på när jag ser den bilden är varet som finns i mjölkprodukter pga juverinflammation som är vanligt hos mjölkkor. Som att äta en stor snorig varklump. 😶

  Svara

   Jag har aldrig stött på något sånt :/ menar du att man kan finna det i mjölk ibland?

   Svara

    Var finns i alla mjölkprodukter, det finns dock en övre gräns för hur mycket var som mjölken får innehålla. Det handlar inte om några jättemängder men ändå. Lite äckligt att tänka på. Tror dessutom att det alltid finns var i mjölkprodukter och inte bara ibland, men någon får gärna rätta mig om jag har fel. 🤔

    Svara

     Fast de där stämmer inte riktigt. Klart kor kan få juverinflammation men då mjölkar man den separat och häller bort den mjölken tills inflammationen är borta. Så att det finns var i alla mjölkprodukter är inte sant. Skulle de upptäckas att de är något fel på mjölken när mejeriet hämtat den av bonden så kasseras den och bonden får ersätta mejeriet för den mjölken och för arbetet att tvätta tankbilen.

     Svara

   Allvar? Är inte det en skröna? Ja, inte juverinflammationen, förstås, men att där skulle finnas varklumpar i mejeriprodukterna vi köper? Hm….

   Svara

    I UK får mjölk tydligen innehålla 400 miljoner varceller per liter, antar att den gränsen finns just för att det lätt kommer var i mjölk och inte för att det är en skröna.

    Svara

    https://www.lrf.se/om-lrf/organisation/branschavdelningar/lrf-mjolk/expertomraden/mjolkkvalitet/kvalitetsparametrar/celltal/

    Här kan man läsa lite mer. Cellerna är alltså varceller. Det är ju tydligt när man läser rapporten att det finns i mjölkprodukter, men ofta i en liten skala och att det inte är farligt för hälsan. Handlar ju inte om stora varklumpar. Men ingen skröna alltså. 👍

    Svara

     Celler är inte samma sak som var. Gränsen för hur höga celltal som får förekomma ligger långt under den nivån där det eventuellt skulle finnas var i juvret.

     Svara

      De cellerna de pratar om är främst vita blodkroppar, var består till största delen av fagocyter vilket är döda vita blodkroppar.

      Svara

       Nja. Alla vita blodproppar är inte fagocyter. Och enstaka fagocyter bildar inte ”var” på det sätt som jag antar att de flesta ser framför sig, typ bilden i inlägget. Att använda just det ordet görs ju uppenbart för att det ska låta äckligt.

       Svara

        Men herregud. Läs vad jag skriver. 😂

        Svara

         Jag har läst och är inte så imponerad. Ska du försöka mästra någon i det här behöver du nog mer info än gymnasiebiologi och en snabb googling.

         Svara

        Men det är ju ändå var. Att säga något annat är ju att dra en Blondinbella-sanning. 😉

        Svara

         Känns lite som när en del veganer/vegetarianer påpekar att ägg är detsamma som att äta någons mens. Ok, i slutänden är det kanske jämförbart men ändå definitivt inte.
         (Säger jag, som är vegetarian, nästanvegan men inte kör den militanta linjen).

         Svara

   Påminner mig om när jag jobbade på slakteri och vi skulle hugga kotletter och karré. Var inte helt ovanligt att man råkade hugga på en varböld och så splash var det var över hela maskinen.

   Svara

    Var, cancer och bölder 😋 Lite korvstroganöff någon?

    Svara

    Var var det var?

    Svara

   Om en jobbar juverinflammation får den behandling och mjölken slängs den skickas alltså inte till tanken från mjölkgropen utan ”vaskas”

   Svara

    *om en ko har

    Svara

    Fattar noll

    Svara

     Om en ko har juverinflammation behandlas den med antibiotika och den mjölk som mjölkas från den sjuka kon får alltså inte säljas utan slängs istället. Är du med?

     Svara

      Och det litar man ju på i den vidriga industrin…

      Svara

       Du vet att det görs noggranna kontroller? Sluta sprida din naiva konspirationsattityd Kajsa. Var det du som så härligt jämförde att äta kött med förintelsen i tidelagsinlägget?

       Svara

        Nej det var inte jag. Vad har det med detta att göra? Den enda som är naiv är du som försvarar.

        Svara

   Uppväxt på landet med flera mjölkko-anläggningar runt om, can confirm… Vidrigt hur det gick till, hur djuren behandlades och vad som egentligen fanns i mjölken… Jag kan inte ens prata om det utan att magen vänder sig. Fy fan.

   Svara

   Aldrig upptäckt något sånt i mina mjölkprodukter 😝

   Svara

   Hallå vänta stopp. Kor får ibland juverinflammation, kallas mastit. Då blir det fler celler i mjölken än vad som är tillåtet, alltså slängs mjölken långt innan den hamnar på mejeriet. Det finns höga krav och ordentliga kontroller på detta, ingen bonde skulle nånsin sälja mjölk med var i! Herregud. Håll tyst om saker du inte kan något om istället för att sprida okunskap och veganpropaganda.

   Svara

    Mastit är mjölkstockning och kan variera i grad, hur vet du att en bonde aldrig skulle sälja mjölk med ens en ynka procent var i?
    Kött säljs ju med varbölder och cancersvulster och du tror att mjölken är bättre kollad?

    Svara

     Naturligtvis kan en bonde missa det men eftersom majoriteten av alla bönder är måna om sina djurs välmående (och att följa de regelverk som finns) så gissar jag att de är väldigt få bönder som missbrukar systemet och medvetet säljer kött eller mjölk från djur som är sjuka. Det görs dessutom kontroller, både standard och stickprov för att kontrollera kvalitén på produkten.

     Här står lite om kontroller:
     https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/produktion-handel-kontroll/branschriktlinjer/mjolkens-kvalitet—kontroll-av-den-obehandlade-mjolkens-kvalitet.pdf

     Svara

      Hahahaha. Måna om sina djurs välmående, det var dagens skratt. Om man räknar in att separera mjölkkor från deras kalvar efter födseln samt att hålla djuren inomhus under hela vinterhalvåret är att bry sig om hur djur har det, plus massa andra sjuka grejer, så visst. Vem vill inte vara en ko under de premisserna, verkar underbart,

      Svara

       Kan du inte gå någon annanstans?

       Svara

        Vill du bara höra saker som passar in i din världsbild?

        Svara

       Fast? Separera kalvar och kor gör man först när kalven har slutat dia. När kalven inte behöver mamma mera. Man mjölkar bara kon så mycket att det räcker till kalvens di också..

       Svara

     Återigen, celler är inte samma sak som var. Att använda ordet var är görs uppenbarligen bara för att väcka äckelkänslor. En ko kan ha uppåt 50 000 celler per liter mjölk utan att det finns en enda bakterie i mjölken. Det är helt naturligt. Mejerierna betalar mer pengar för mjölken ju mindre celler den innehåller, bl. a. för att det då är lättare att processa den till olika mjölkprodukter. Om man använder sig av mjölkrobot mäts antalet celler hos varje enskild ko varje gång hon mjölkas. Så självklart har man koll på detta.

     Svara

      Vet du själv vad var är? Det är alltså främst fagocyter, vita blodkroppar som ätit bakterier och sen dött. Fagocyter finns i komjölk. Alltså finns var i komjölk. Läs mer här:
      https://www.lrf.se/globalassets/dokument/om-lrf/branscher/lrf-mjolk/forskningsrapporter/for_7091_systemanalys_celltal_2011-10-20.pdf

      Svara

       Ja, jag vet vad var är. Att du använder det ordet ( speciellt i sammanhang med bilden i inlägget) och påstår att var finns i mjölk gör du uppenbarligen för att du vill att folk ska tycka att mjölk är äckligt. Jag arbetar med detta varje dag och är inte det minsta orolig för varklumpar i mjölken.

       Du behöver inte dricka mjölk om du inte vill men jag är så trött på den här skrämselpropagandan.

       Svara

        Men det finns ju var i mjölk? Det är inget hittepå för att göra mjölk äckligt. Mjölk innehåller var och det ÄR äckligt. 😂

        Svara

       Var innehåller fagocyter men fagocyter är inte var. Det du påstår är ju som att säga att jordgubbar är en slags sylt för att vissa sorters sylt främst består av jordgubbar. Jordgubbar är inte sylt utan bär, precis som att fagocyter inte är var utan vita blodkroppar.

       Svara

    Så om det bara finns lite var i mjölken räknas det inte som var eller? 😂

    Svara

     Om det finns jord och gödselbakterier på din morot, räknas det inte som bajs då eller?

     Svara

      Det är väl klart det är bajsbakterier! Därför jag alltid tvättar, skrubbar och skalar mina morötter.

      Svara

  Mina föräldrar och bröder brukar ibland ha kaffeost i kaffet, jag gillar mitt kaffe som det är 😊

  Svara

  Självklart har man ost i kaffet!! Dels kaffeost som egentligen är en typ av finsk ostkaka. Den smälter inte utan när man haft den ett tag i det varma kaffet och sedan tuggar den så gnisslar det härligt 🙂 Men jag gör också så med annan ost lägger den i the eller varm choklad och låter smälta lite…. smaskens!

  Svara

  Kaffeost är mums! Även ost i köttsoppa med klimp.

  Svara

   Åh Gud jaaaaaaaa! Galet gott!

   Svara

  Inte vanlig ost, men kaffeost är ju kanske något av det godaste som finns att förtära.

  Svara

  Jag!! Har druckit kaffe med ost i. Norrlänning och allt….. Inget som blev till någon vana, men inte det minsta äckligt. Smält ost är ju inget ovanligt? Testade även kaffe med salt i (samisk specialitet) men det var ingen höjdare.

  Svara

   Om du har salt i ska du bara ta en nypa och då med bönorna/det malna kaffet. Det tar bort beskan. Funkar inte med mjölk dock. Men ta verkligen ytterst lite.

   Svara

  Nej. Bara nej.

  Svara

  Efter en snabb googling av vad kaffeost faktiskt är, så framstår det väl inte som så himla vansinnigt. Hushållsost i kaffet är väl rätt skumt dock.

  Svara

  Blä på denna sjuka ersättning, men riktig kaffeost är underbart!!! Lite som en mjukare halloumi som ger en fyllig smak åt kaffet 👌👌👌👌

  Svara

  I Finland äts kaffeost med sylt (jättegott!).
  Tycker det låter logiskt att ha ost i kaffet. Även testat smör när jag hade slut på mjölk. Funkade okej.
  Smaken är olika. Jag gillar inte rumsvarm cola.

  Svara

   Görs det? Aldrig hört talas om det haha. Kanske det är en lokal grej nånstans?
   Mvh finlandssvensk

   Svara

    Fått det av min svåger men de är finska (han är sverigefinne och mamman är finska) dvs inte finlandssvensk. Var i Fredrikshamn och de stekte kaffeosten (minns inte finska namnet) och sen fick vi det med sylt till. Det var alltså hemma hos dem så kanske någon lokal grej?

    Svara

     Har också ätit kaffeost med antingen hjortron eller jordgubbssyl. Supergott mvh en annan finlandssvensk.

     Svara

    I Österbotten har jag i alla fall ätit kaffeost (har för mig att vi använt annat namn) med hjortronsylt. Inte det godaste jag vet men det är helt okej. Mvh ännu en finlandssvensk.🇫🇮😊

    Svara

   Leipäjuusto.

   Svara

    Finsk kaffeost med hjortronsylt är 👌🏻

    Svara

   Många som kör LCHF häller ju kokosfett i kaffet!

   Svara

  Smält ost=gott
  Kaffe=gott
  Smält ost i kaffet, nja, ser inte speciellt nice ut.

  Svara

  Åååh det är så smarrigt 😍😍😍

  Svara

  Åh, nostalgi!! Detta fick mig att tänka på att jag brukade äta ost i varm choklad när jag var liten!! Mmmummms!

  Svara

  När jag var liten skar mamma små ostkuber som hon doppade i sitt kaffe och gav till mig 😊 minns att jag tyckte det var gott! Dock var osten inte smält som på bilden.

  Svara

  Men det går ju inte att jämföra kaffeost med vanlig ost! Heeeeelt annat! Är som att likställa spolarvätska med champagne – visst, båda innehåller alkohol men det är också den enda likheten.

  Svara

   Mvh norrbottning/tornedaling

   Svara

    Var i Tornedalen? 🙂
    / Korpis

    Svara

     Pajala! Rätt kommun med andra ord! 👍🏻

     Svara

    Min mamma var från haparanda. Varit där mycket som barn. Vad vackert det är.

    Svara

  Varför hamnar jag i modd? 🙁

  Svara

  OT men har mailat skincity och frågat om de tänker ta in Löwengrip. Har även kommenterat på hudspecialistens blogg men min kommentar har inte godkänts. Är det någon mer som skrivit?

  Svara

   Finns massa kommentarer om det och svar från Annica? Hon säger att hon aldrig sagt att hon ska ta in produkterna utan hon träffar och har möten med många företagare. De har ett hudvårdsmärke, Skincity säljer hudvård… Är inte jättekonstigt. Tråkigt om de tar in det, men inte konstigt

   Svara

  Aldrig hört talas om detta, men nu blev jag ju lite sugen på att testa. Ni som har druckigt/ätit detta, jag sökte på recept och är det så enkelt som det står?
  Gammaldags mjölk och ostlöpe?

  Svara

   Jag med!! Men jag vill prova den riktiga kafferosten – inte hushållsost….

   Svara

   Hyfsat lätt är det faktiskt. Kan vara lite svårt att få en snygg form och perfekt konsistens, men att göra en okej kaffeost är inte så krångligt!

   Svara

  OT men Camcam: Kan duinte göra ett reseinlägg där man letar resekompisar till sommaren för oss som inte har synkat semesterar med vänner etc. Behöver hitta ett par resekompisar i juli till min semester! (eller tips på vart man kan hita resekompisar uppskattas också)

  Svara

   Gå med i gruppen Friendcation SE på Facebook. Endast för tjejer tror jag så anonym om det är aktuellt så är nog det något. Kommer många inlägg om resesällskap. Där ser ju medlemmarna vem det är som postar (sluten grupp) till skillnad mot här där det är anonymt. Dvs måste ändå ta det vidare till annat forum ju.

   Svara

    Tack! 🙂

    Svara

  Kaffeost är ju supergott. Den smälter inte utan blir ”gnekig” när man tuggar på den. Testa! Lätt att göra egen.

  Svara

   Älskar att stöta på dialektala uttryck som jag aldrig hört förut! Vad är gnekig?😄

   Svara

    Vet inte om det är dialekt eller eget ord 😉
    Det låter gnek gnek i huvet när man tuggar på den 😂

    Svara

     Så typ som att det gnisslar alltså? Gnekig = gnisslig?🙂

     Svara

      Haha gnekig vet jag inte om jag hört förut egentligen, men det makes perfect sence för mig. Jag är norrbottning ska tilläggas, vi norrlänningar kanske förstår varandra vad vi än säger? 🤔

      Svara

       Gnekig förekommer iaf i Umeå 😀

       Svara

        Gnekigt förekommer i fjälltrakterna också. Hä kun gnek i spiralfjädra å😉

        Svara

       Haha ja, jag reagerade inte ens på ordet. Är gnekig en norrlandsgrej alltså?

       Svara

        Kaffeost påminner om halloumi i sin ”gnekighet”. En kvalificerad gissning är att fler känner till den cypriotiska halloumiosten än norrbottniska kaffeost.

        Svara

        Jag är från Östergötland😂

        Svara

      Nästan. Gnissel är mer gällt. När nått gnekar låter det dovare. Typ en träbåt gnekar :p

      Svara

      Typ. Fast det låter gnek 😆

      Svara

   Har du ett recept du kan rekommendera?

   Svara

    Finns massa bra recept på nätet.

    Svara

   Åh snälla – berätta hur man gör. Blev så himla nyfiken. Nu ska här experimenteras med hemgjord kaffeost i Keurigs D&D kaffe!!

   Svara

  Inte din mjölk. Det är kalvens.

  Svara

   Vad är egentligen vårt?

   Svara

    Ingenting är vårt, vi tar det enbart för att vi kan.

    Svara

   Kalven får sin andel men en svensk mjölkko idag producerar mycket mer mjölk än vad en kalv kan dricka.

   Svara

    Det är ju inte naturens verk direkt.

    Svara

    Menar du att alla mjölkkossor diar även sina kalvar?

    Svara

     Nej, det har jag inte sagt. Ekologiska kalvar får gå med sin mamma 3 dagar, övriga skiljs oftast åt några timmar efter födseln. Men en del av mjölken från korna ges ändå till kalvarna, i hink t.ex. De behöver ju liksom den för att kunna växa. Däremot går köttraskalvar med sina mammor och diar hela sin uppväxt.

     Svara

      Så generöst. 3 dagar efter 280 dagars graviditet. Vidrigt och oacceptabelt.

      Svara

      Fruktansvärd behandling av djur, bara för att vi vill ha mjölk. Stackars djur.

      Svara

      Mjölkpropaganda, industrin är sjuk punkt slut. Girigt profiterande på andra djurarter.

      Svara

      Öööh varifrån får du detta med tre dagar? Våra grannar är ekomjölkbönder, enligt reglerna måste då kalven gå med mamman i tre MÅNADER, inte dagar.

      Svara

       Tror att antingen du eller dina grannar har missförstått något då. Enda kravet enligt KRAV-produktion (dvs ekologiskt) sist jag kollade är att kalven ska få dia från sin mamma i 1 dygn. De flesta låter dom gå ihop i tre dygn. Kalven ska däremot få helmjölk (inte ersättning) i tre månader. Sedan får man självklart låta kalven gå med sin mamma hur länge man vill, men det är inget krav.

       Svara

     Om kalven tas från sin mamma så får kalven ändå mjölk från ko. Pm man vill att kalven ska få gå med sin mamma ska man BETALE MER FÖR MJÖLK!!!!! Det är inte att kalven dricker mjölk som gör att den behöver tas från sin mamma, det beror mer på hur ladugårdar är utformade. För att kalven ska kunna gå med kossan måste man bli av med spaltgolv, kalven kan fastna och när utgödslaren kör under så kommer den kapa kalvens ben. Det blir även svårt vid mjölkning i mjölkgrop.
     Så om man tex skulle ha en djupströbädd toll korna krävs mycket mer strö -halm =kräver mycket åkermark. Då behöver man både betesmark+åkermark för strö. Du behöver mer personal för att mocka/andra maskiner.
     Så vill man att kalven ska få gå med sin mamma så måste vi värdera våra bönder deras arbete o de produkter som kommer där ifrån.
     Ang att kalven tas från mamma tidigt så har mätningar gjorts på kalv o ko, det är mindre stressfaktor för båda att skiljas tidigt än om man drar ut på det, men självklart om man tycker att kalven ska få gå med sin mamma så kan de bli verklighet om man betalar typ 4dubbelt för mjölkprodukter så bönderna kan köpa mer mark, mer personal för att bruka marken, pengar att bygga om ladugårdar, pengar att köpa in andra utgödslingsalternativ, andra gödselshanteringssätt (halm behöver brinna och tar stor plats) mer personal som kan sköta mockninge , ett bättre alternativ till mjölkgropen där kalven inte kan komma till skada, större ladugård då det kommer behövas mer plats att hålla kor o kalvar tillsammans tills kalven ska bli ko alt säljas/slaktas

     Svara

      Sjuk industri som måste bort! Ingen människa behöver komjölk. Eller getmjölk heller för den delen.

      Svara

       Säg det till de fattiga jordbrukare i u-länder som är beroende av sina fem getter för att barnen ska få nått protein.

       Svara

        Fast det är väl en jäkla skillnad på att hålla djur för sin egen och familjens liv och uppehälle, och att producera mjölk eller kött i industriell skala? Välmående västerlänningar kan välja andra proteinkällor än just mjölk och kött, eller dra ner på sin konsumtion.

        Svara

        Är det att jämföra med hur vi har det i Sverige? Det finns massa saker vi inte behöver här men som är livsviktigt för andra, det betyder inte att vi har samma rätt till sakerna.

        Svara

  Uppväxt på landet med flera mjölkko-anläggningar runt om, can confirm… Vidrigt hur det gick till, hur djuren behandlades och vad som egentligen fanns i mjölken… Jag kan inte ens prata om det utan att magen vänder sig. Fy fan.

  Svara

  Och jag dricker mitt te med smör och grädde. I koppen naturligtvis. Osaltat smör. Och vispgrädde. Då är man mätt länge 😀

  Svara

   Det låter mer som LCHF än en del av norrländsk/finsk matkultur?

   Svara

   Kaffegrädde är för mig väldigt skånskt, pluggade i Lund och i Skåne är det ofta grädde på kaféer osv. Föredrar mjölk utan för mycket fett. 🙂

   Svara

   Låter vedervärdigt och hälsovådligt med smör i kaffet. Smör överhuvudtaget.

   Svara

    Smör är riktigt nyttigt 👌🏻

    Svara

    Hälsovådligt? På vilket sätt? Smör är väl en utmärkt källa till nyttigt fett?

    Svara

  Hushållsost är jättegod smält, kan man ha till det mesta!!

  Svara

  Nä urs va äckligt de låter 🤮
  Fast själv älskar jag potatissallad på mjuk macka 😂

  Svara

   Varförvarförvarför stavar alla helt plötslig ’usch’ som ’urs’?

   Svara

    Jag säge även så som jag stavat URS! 😂😂

    Svara

  Lchf människor har 50 g smör i kaffet.

  Svara

   Gäller väl inte alla, jag kan ta 100g om jag känner för det, godast är att mixa smör, ägg och kaffe 👌🏻

   Svara

    Fy fan vad äckligt.

    Svara

     Du äter säkert något jag inte uppskattar, det är väl tur vi gillar olika

     Svara

   Ohälsosamt nå jävultskt

   Svara

    Vad är det som är ohälsosamt?

    Svara

  Åhhhhh, McDonalds fries med McFlurry Daim <3
  Använder flurryn som dipp för pommesen 😀

  Svara

  Jag har börjat dricka kaffe med propud vaniljmilkshake, så jäfla gott!

  Svara

  När jag var i tonåren hade jag dille på att gå till korvkiosken och enbart köpa en mosbricka och en liten påse grillchips. Sen doppade jag chipsen i moset och åt! Så gott det var, blir nästan sugen nu igen! 😋

  Svara

  CamCam! Du borde titta på Edward Bloms Baksmälleost på YouTube 😂
  Bara att söka på ”Edward Blom ost” and BAM!

  Treat yo’self haha

  Svara

  OT:
  Vi har väl alla förstått att influencers har arbetsdagar som väsentligen skiljer sig från vad ”vanligare knegare” har.
  Här beskriver Forni sin två-timmars skrivdag:
  ”Hur mår ni idag? I Stockholm är det 28 grader och jag har min skrivdag. Min tanke för dagen var att gå upp vid åtta för att kolla på Nyhetsmorgon och äta frukost i sängen. Efter frukost skulle jag gå upp, sätta på mig sköna kläder och sätta mig för att skriva. Ingen telefon, inga intryck. Ta en lång promenad runt Djurgården på lunchen och sen gå och vaccinera mig i eftermiddag. Äta vegansk burgare till middag och kolla på två avsnitt av en serie.”
  Låter ganska behagligt, eller hur?
  Men stackars Forni fick några jobbsms vilka gjorde att hon fick ont i magen. Ja, det är trist när en arbetsdag inte blir så avslappnande och trevlig som beräknat 🙁

  Svara

  Aldrig hört talas om kaffeost eller ost i kaffet men måste testa, smält ost är ju såå gott.

  Är kaffeost samma som kalvost? Kalvost är ju jättegott, lite likt ostkaka och inte direkt ost.

  Svara

  Svara

   Pingis skriver 11:45 medan Bella skriver 11:30… Undrar vad som gäller…

   Svara

    Dumt att chansa på 11:45 🙂

    Svara

    11:30 enligt Löwengrips insta

    Svara

   fult att dom ändrade tiden, säkert endast för att man ska missa, i promise you! xD

   Svara

  Tror du det tastear like feet?

  I like it!
  Coffee – good
  Milk – Good
  Cheese- GOOOOOD 😋

  Svara

  Inget oaptitligt i jämförelse med det som personer skrivit under tidigare inlägg här, om att de äter snorkråkor och biter på tånaglarna, frivilligt dessutom. Vet iofs. inte om de immundigar detta tillsammans med kaffedopp😌☕

  Svara

   Men de människorna måste ha nån störning. Jag höll på kräkas när jag läste det. Och att de kommentarerna fick likes- det finns alltså fler. Usch

   Svara

  Jag har aldrig smakat så vet ej om det är äckligt. Men inlägget och många kommentarer visar i liten skala exempel på det ”härliga” mänskliga draget att tycka att allt som är okänt och annorlunda automatiskt måste vara äckligt… 😏

  Svara

  Har aldrig hört talas om det men det är säkert inte mer äckligt än något annat – speciellt för den som tycker om det. Är allergisk mot folk som skriker att saker är äckliga bara för att de själva inte tycker om dem.

  Svara

  Asså den där bilden…🤢 gillar inte kaffe och smält ost får mig att vilja spy. Usch!

  Svara

  Förresten, kolla vilket romantiskt snyftinlägg Blondinbella nu radade upp! Nu händer det grejer! Inte kan väl hon som är så mysig ljuga om så mycket som hon gjort väl? Det fattar väl alla? Hon är ju bara mänsklig liksom. /Ironi

  Svara

   Nä, kan inte kolla för unvisit fortfarande nere!

   Svara

    Använd inkognitofunktionen så borde det funka 🙂

    Svara

  Jag dricker inte kaffe men det här ser ändå gott ut! En gammal klasskamrat hade ketchup på äpple haha.

  Svara

  Haha skrattade högt när Bella precis sa att hon hade störst blogg i Norden.

  Svara

   Rapportera mera, please!

   Svara

    Dom vill bland annat inte kommentera varför Stefan slutade då dom inte vill ”kommentera enskilda arbetare”. Sen är det en miljon frågor om Dubai som dom bara duckar för och säger att det är en marknad som dom inte prioriterar nu.

    Svara

    Ååå nu svarade hon på vad som hände med ”A quest for success”. Det lades ner då hon märkte att följarna var mer intresserade av henne än dom hon intervjuade… Hahaha.

    Svara

   Fast det är väl förvisso sant, att hon har Nordens största blogg, det har ju camcam klargjort här på bloggen.

   Svara

    Trodde Kenza var större, my bad.

    Svara

   Så jäkla oproffsig Instastories live. De har inte ens mikrofoner utan använder mikrofonen på telefonen så man knappt hör vad de säger… Hela upplägget andas damage control i panik.

   Svara

  Varför är du inte inne och frågar Bella massa frågor nu när hon sänder live?

  Svara

   Kan man se Blondbellan utan att registrera sig for hennes instastories? Var?

   Svara

    De sänder på @lowengrip och ja, du kan se det utan att vara följare.

    Svara

     I slutet sa dom att dom skulle ha en livesändning näsa vecka igen. Då får du varar redo CamCam!

     Svara

   Men va är hon inte? Cam som hade frågor till Bella hon så gärna ville få svar på, då skulle hon ju passat på nu, är väl därför de har denna frågestund, men då får hon en ny chans då.

   Svara

  Blä två onda ting.
  Ost är äckligt. Kaffe är äckligt.
  Dubbeläckligt tillsammans. Ryser.

  Svara

  Vilken fruktansvärt dålig livesändning av Bella och Pingis

  Svara

   Maste man ha en app for att se det? Kunde ej se det. Hoppas nagon lagger ut har eller pa youtube.

   Svara

    Du måste ha Instagram-appen.
    Livesändning fungerar inte i webbläsare (märkte jag).

    Svara

    Det var helt onödigt att se, knappt några svar på frågor, massa prat om produkter. Pingis proffsig, Bella nervös och flamsig. Enda intressanta svaret var väl hur Bella mäter sin statistik, men det har hon väl svarat på innan, hon har tagit ett snitt bara. Hon tar inte illa upp över inlägg här men hon tar illa upp när hennes familj och anhöriga blandas in

    Svara

  HERREGUD vilken jävla livesändning. Känner närapå avsky. Tycker att både P och I kör en översittarattityd och ser ner på ”oss” som ”skvallrar” (que?). Vidrigt gjort av dem.

  Svara

  Kom igen nu camcam, recension på liven av Isabella och Pingis! Intresserad av din tolkning gällande deras uttalande om bloggbevakning.

  Svara

   Ja, det var visst något om avundsjuka och Jante 🙂
   Vill man inte se verkligheten så är det förstås lätt att skylla ifrån sig.

   Svara

    Sen när hon sa att tack vare bloggbevakning så blir det mer trafik på hennes blogg och hon tjänar mer pengar är ju enbart för att hon inte vill att camcam ska granska henne känns det som.

    Svara

     Ja. Också Camcams ”fel” att de fick en stor beställning på amazon 😉

     Svara

      Ja hahaha herregud. Nä nu går jag och tvättar för head of tvättstuga fick ledigt idag.

      Svara

  Uhm, iskall Pepsi max med citron låter förbannat fräscht ju?! 🤤 Rätta mig om jag har fel någon, men innehåller inte Coca cola och Pepsi någon form av citrus?

  Svara

   Ingefära i alla fall.
   Den nya Pepsi Max Lime var för övrigt svingod.

   Svara

   Har ju funnit Coca Cola lime och Pepsi twist (citron) förr.

   Varför slutade de säljas? Så bra kombo.

   Svara

   Det är riktigt svingott med citron till cola!! Man brukat få det på restauranger ibland ju, det smakar riktigt fräscht.
   http://Www.caloveline.com

   Svara

  Riktig kaffeost är hur gott som helst, men vanlig ost seg hur äckligt som helst ut.
  Släkt med både finlandssvenskar och från Vittangijärvi så det serverad både kaffeost, pascha (googla för recept) och memma i barndomshemmet, mums!
  Min älsklingsrätt hos mamma är när hon steker upp kaffeost (blir lite som halloumi i konsistens men annan, söt och kolaaktig smak) i smör och serverar med mylta på hjortron. Har man tur ska hon också friska surdegen så då häller hon ut det i pannan och steker till en jättegod typ friterad variant på pannkaka/våffla som vänds i socker och serveras till.
  Hjälp, vad jag blev sugen nu!

  Svara

  Det är ju jätte gott med pepsi med is och citron i?? Speciellt coca cola.
  http://Www.caloveline.com

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.