Man måste lära sig skilja på äpplen och päron

Margaux Dietz har lagt upp bilder från ett pool party som Let’s Dancegänget haft hemma hos Martina Haag, och som sig bör på ett pool party så bär man badkläder. I alla fall om man ämnar bada, vilket jag tolkar det som att de flesta gjorde då de flesta bär just badkläder.

Margaux har stängt av/modererar kommentarsfältet under blogginlägget men på Instagram är det stor aktivitet där några av kommentarerna lyder som följer:

Jag skriver ofta om att man som influencer har ett ansvar för det budskap man utsänder på sina kanaler, framför allt om man har följare som är lite yngre.
Med det sagt så betyder det inte att alla influencers med smala kroppar ska springa och gömma sig eftersom de per automatik blivit stämplade som dåliga förebilder.
Absolut inte!

I mångt och mycket handlar det om vad man sänder ut för meddelande med exempelvis en bild. Bilderna som Margaux lagt upp föreställer Margaux och Viktor Frisk i badkläder. De står framför någon typ av bord där även Calle Sterner syns i bakgrunden och de ler glatt och avslappnat mot kameran.
I handen håller de båda någon typ av drink eller glass och det finns inte tillstymmelse till poserande, indragna magar eller tillgjorda kameravinklar.
Bilden verkar helt enkelt vara upplagd för att visa hur roligt Margaux och de andra deltagarna har det hemma hos Martina.

Ja, Margaux är smal, och som hon skriver själv på sin blogg så har hon alltid varit smal men hennes kropp har blivit extra tonad pga att hon dansat 6, 7, 8 timmar om dagen i 16 veckor. 
Det har väl varit jättekonstigt om hennes kropp inte hade reagerat på det?

Men jag vill visa er två exempel på vad jag anser är att sända ut ett dåligt budskap via exempelvis Instagram mot att bara lägga upp en bild och vi måste faktiskt kunna bedöma saker från fall till fall. Och kan vi inte det så kommer det sluta med att vi står i varsin svartvit ringhörna och bara gormar på varandra.

Här har jag använt samma bild men med två helt olika budskap i ett försök att demonstrera skillnaden på en bild med ett dåligt budskap och en bild som bara är en bild.

Catch ma drift?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ot! Men någon som sett Bellas instastory? Hon har så bråttom till tåget. Hon lämnar sin mobil till någon (Simon?) Som filmar henne när hon kommer springandes. Och där missade dom tåget säger hon. Herregud

  Svara

   Varit uppe i alla kommentarsfält. Vi vet

   Svara

    Sorry, har jobbat hela dagen och inte scrollat igenom alla kommentarsfält, du vet.

    Svara

     Fast hon har ju snart ett privatplan så då slipper man ju springa efter tåg.

     Svara

   Haha o sen sista storyn ”always a bit early” hon e såååå tokig!!!!

   Svara

    😂😂😂😂 orkar ej

    Svara

    Tokfia

    Svara

   Eller så filmar Simon henne från sin egen telefon?

   Svara

   Apropå Bella så gick jag idag på tåget i Skövde samtidigt som Bella gick av. När tåget stannade var det bara Simon som stod redo innanför dörrarna för att kliva av, Bella själv verkade helt stissig och fnissig och reste sig först efter att vi påstigande redan gått på. Hon var supersminkad och skitsnygg i vita jeans och klackar.

   Det var min rapport från Skövde C idag vid 10:40 😀

   Svara

  Det är inte ok alls att kommentera personers vikt sådär. Hade skämts om jag hade lagt en sådan kommentar. Man vet aldrig vad som pågår i någons liv. Nu är det ju så att M var i Lets Dance, men det hade ju också kunnat vara pga sjukdom, mediciner, etc…

  Svara

   Eller så är man bara smal. Jag är det. Äter dessutom som två män typ. Får samma jäkla fråga vid alla måltider ”Var tar maten vägen egentligen? Höhöhö” eller om jag tränat ”Ät en chipspåse istället, du är ju redan smal” 🤦 Får även frågan hur jag kan ha bröst när jag är smal och nästan dagligen frågan om jag inte ska äta upp mig lite. Så tröttsamt, vad ska jag svara liksom?

   Svara

    Håller med! Så JÄVLA tröttsamt…

    Svara

    Jag har samma ”problem.” Har alltid kunnat äta vad jag vill utan att gå upp i vikt, och har fått höra från vänner att jag är anorektiker. Skitjobbigt när man måste förklara sig för folk att det bara är såhär min kropp är. Jag har inte heller stora bröst eller så mycket kurvor och det gör det tydligen okej för folk att kommentera hejvilt.

    Svara

    Håller med ! Nu är jag förvisso höggravid och har en stor mage, men får nu höra att jag borde iaf minst behålla 5 graviditetskilon. Innan fick jag ofta höra ” gud va smal du är” osv osv. Orkar inte bry mig, hade folk påriktigt ”tyckt synd om mig” för jag är smal så hade dom nog varit liten mer försiktiga med hur dom kommenterar min kropp. Men nej, det är oftast hånfulla kommentarer. Så jag tar det som att dom är avundsjuka. Själv skulle jag aldrig kommentera nån annans kropp.

    Svara

     Ja, men det är ju sjukt? Mina bröst är tydligen okej att kommentera bara för att de är stora till smal kropp och min vikt verkar vara allas ensak. Jag fattar det inte. Jag tränar styrka så är lite mindre kommentarer nu, men när jag inte tränar så är jag bara smal. Naturligt. Alltid varit. Är as störande med alla kommentarer. Jag skulle aldrig gå fram till en större person och säga ”Vilka små bröst du har, hur kan du ha det till din kropp? Du kanske inte ska äta mer chips, du är ju redan stor” Veeeeeeeem gör så?!

     Svara

      Stackars dig

      Svara

       Vet inte om jag tycker synd om mig själv, jag är mest frustrerad. Det är ju inte positivt att få höra sånt hela tiden, innebär ju att jag inte duger som jag ser ut i deras ögon

       Svara

        Förstår men alltså, du är smal med stora bröst, du vet själv att det är det folk strävar efter. Du kan äta vad du vill utan att gå upp i vikt. Låter som ett lyxproblem.

        Svara

         Nej, det är inget lyxproblem att alltid få höra att man är för smal och behöva försvara sig. Tror du att smala personer inte har komplex också över sina kroppar?

         Svara

         Herregud vilken fruktansvärd kommentar. Hur har man mage att kalla det lyxproblem?! Ingen ska väl behöva stå ut med att människor tar sig friheten att kommentera ens kropp och utseende, oavsett vikt och storlek?!

         På min arbetsplats finns en rejält rund person och en extremt smal och vältränad person. Den runda kommenterar KONSTANT vad den vältränade äter. ”Inte konstigt att du är så spinkig när det där är allt du äter” eller ”Varför tar inte du sista bullen, du ser ut att behöva den mest…höhö”.

         Jag fattar att det är de egna komplexen som fäller de här kommentarerna och min kollega är snäll som bara låter dessa kommentarer passera istället för att ge igen med samma mynt och säga ”Inte konstigt att du är så tjock så som du äter” eller ”Du borde nog inte ta sista bullen, ser inte ut som att du skulle behöva den” JA NI HÖR JU SJÄLVA.

         Låt bara bli att kommentera andras kroppar, punkt.

         Svara

    Min kollega är lång och smal och hon kämpar dagligen med kommentarer om hur smal hon är. Hon har börjat gå till en dietist för att gå upp några kilon, inte för att hon vill det för sig själv men för att folk ska sluta kommentera…. tycker det är så sorgligt 🙁 önskar att hon försökte gå upp i vikt för att hon vill det inte pga andras åsikter

    Svara

    Jag tror mitt svar hamnade på modd eller så försvann det?

    Men det jag skrev var att jag vet hur det känns. Jag har alltid varit naturligt smal och fått höra att jag är anorektiker, att jag inte har några bröst osv. Min pojkväns mamma höll koll på hur mycket jag åt i säkert ett år innan hon fattade att det bara är såhär jag ser ut.

    Meningen med det jag skrev är att man aldrig ska anta eller spekulera för man vet inte vad som faktiskt pågår.

    Svara

  Jag har varit överviktig hela mitt liv. Det var inte förrän ca 2 år sen jag fick diagnosen PCOS och allt fall på plats. Oavsett om jag tränade 2 timmar per dag och åt rätt gick jag sällan ner mer än några kilo. Hela mitt liv har jag fått kommentarer från familjmedlemmar och främlingar om att jag är fet och bör banta. Första gången jag hörde det var jag ca 8 år.
  På samma sätt kan en person vara naturligt smal och ha problem med att gå upp i vikt och faktiskt må dåligt över det varje gång någon nämner det, vilket jag inte tror Margaux gör men det är ändå kränkande att någon kommenterar ens kropp på detta vis som jag har sett folk göra på hennes bild. Att folk skriver att Margaux är en ”influencer” och bör tänka på hur hon uppfattas är sjukt. Varför kan man inte få se ut som man gör utan att få kommenterar om att ens utseende inte är okej? Hur kan folk veta om Margauxs matvanor när de varken känner henne eller någonsin spenderat en dag med henne? Varför måste man ständigt bevisa för folk att man käkar mycket (om man är smal) och att man käkar nyttigt (om man är tjock)? Vi har alla rätten till vår egen kropp och att kommentera på hur någon annan ser ut är så sjukt. Jag förstår inte vad som får en att ta sig friheten att trycka ner en annan människa på grund av hur de ser ut. Låt folk se ut som de gör!!!! När ska folk fatta?

  Svara

  Fy fan för att vara en offentlig person och hela tiden bli bedömd.

  Svara

  Raderad av Cam

  Svara

   Extrem undervikt är det inte enligt min mening. Underviktig, nja. Men extrem? Nej! Då har du inte sett extremt om du slänger dig med både det ordet och ätstörning… Inte alls helt klart

   Svara

   Man kan väl inte se på ett fotografi om någon har ätstörningar heller…

   Svara

    Inte i varje fall men man kan absolut se om någon får i sig alldeles för lite mat.

    Svara

     Det är sällan man kan det. 🤦‍♀️

     Svara

     Stämmer inte alls. Jag ser ut som Margaux och äter mer än bra och ordentliga portioner.

     Svara

      Väldigt svårt att tro på det och i så fall har du en annan bild av vad ordentliga portioner är. Jag är också väldigt smal, inte lika smal som margaux och jag äter inte särskilt mycket men ändå tillräckligt för att må bra och orka träna. Tycker inte om att man ska hymla med att man vill vara smal och äter lite, blir så skev bild av kost.

      Svara

       Alla.är.olika! Allas kroppar fungerar inte som din

       Svara

       Frukost: havregrynsgröt + 2 kokta ägg.
       Lunch: ofta en pastasallad med kyckling eller tonfisk.
       Middag: pasta, gärna gräddig. Annars blir det ofta typ ris med kyckling och currysås.
       Däremellan nån frukt, någon knäckemacka hit och dit och gärna fikabröd till eftermiddagsfikat.

       Mina portioner ÄR ordentliga och jag blir jag inte mätt på en tallrik tar jag en till. Varför är det så provocerande med folk som är naturligt smala? Det finns smala människor som vräker i sig chips och andra onyttigheter och så finns det överviktiga människor som pillar i sig sallader, ALLA är olika.

       Svara

        Så äter jag med och jag anser inte att det är mycket utan helt normalt/lite beroende på hur mycket man rör på sig och hur lång man är. Det är inte ett dugg provocerande utan du anser att du vräker i dig mat och så är inte fallet. Du skriver att dina portioner är ordentliga men det är ju också relativt. Jag är också naturligt smal, jag fick äta bars och drycker som barn för att gå upp i vikt men jag vet också att det beror på min låga aptit och inte på att jag äter som en lastbilschaffis och mater bara lägger sig i stortån. Det finns en del med väldig hög förbränning men de flesta äter mycket mindre är de tror/vill erkänna.

        Svara

         Jag har inte sagt att jag vräker i mig mat? Jag äter vad de allra flesta skulle anse som ordentliga portioner. Varför skulle jag som anonym person under ett blogginlägg ljuga om hur mycket jag äter? Det tjänar ingenting till vad jag vet.

         Svara

         Jag har inte sagt att du ljuger? Jag har skrivit att du förmodligen har en annan bild av vad ordentliga portioner är. Det är väldigt få som ser ut som margaux om man äter ordentliga portioner eller inte tränar väldigt mycket.

         Svara

         Jag vet att jag äter ordentliga portioner, punkt slut! Men tack för din omtanke om att mina portioner inte är tillräckligt stora.

         Svara

         Du är ju helt verklighetsfrånvänd. Jag har en bror som alltid varit pinnsmal, (precis som jag fast ännu smalare) han åt lixom 8 brödskivor med massor av smör och ost varje morgon och åt mer än vår pappa till middag o åt så mycket han bara kunde för han gjorde allt för att gå upp lite i vikt när han var 15-20 år men inget hjälpte. Hur mycket han än åt förblev han pinnsmal. Och är än idag skitsmal. (30 år idag) . Precis som han har en super förbränning så kan även tjejer ha det. Idiot.

         Svara

        Ja så åt jag också utan att det spelade någon roll, sedan hände något, jag blev äldre – och plötsligt hade jag gått upp 10 kg och är nu inte på något vis tjock men större och det är verkligen inte lätt att tänka om kring portionsstorleken och intag av smörgåsar ochannat, vilket krävs om jag inte vill gå upp 5 kg per år

        Svara

     Mem att man av okänd orsak får i sig gör lite mat (om vi förutsätter att det är
     så) är inte samma sak som att ha ätstörningar.

     Svara

   Tur du vet vem som har ätstörningar genom att endast se personens kropp. Kanske du kan få jobb i skola där du kn hjälpa till att förebygga sådant. Heja dig

   Svara

   Du är störd ”jagharvärldenskrångligastenickname”
   Jag e lika smal och frisk som en nötkärna! Fine, mitt BMI är under någon jävla ”normalgräns” men jag mår bra och det med basta. Fan för dig som dömer för ett fotografi. Du bidrar till hets!!!! Usch…

   Svara

   Men alltså nej? Folk måste verkligen sluta hobbydiagnosticera andra människor. Oavsett om det handlar om ätstörningar eller ADHD.

   Svara

   Du är elak. Du har ju ingen aning om hur och vad hon äter

   Svara

   Hon ser ju ut som valfri maratonlöpare på elitnivå.

   Svara

   Eh va? Hon ser bara helt fit ut! Isåfall lider typ hälften av alla svenska killar av ätstörningar så spinkiga och smala dom flesta killar är.

   Svara

   Nu är du väl hård i din kommentar, men det finns ändå en poäng i det du säger. De flesta som är så smala, äter för lite. Inte med flit nödvändigtvis.

   Svara

   Vet du, Camilla, den där raderingen tycker jag var fullkomligt onödigt. Det var ingen extrem åsikt utan faktiskt sant. Jag har själv varit sådär smal, bikinigapsmal, och vet att det inte ens är i närheten av normal kroppsuppfattning. Det måste kunna diskuteras. Tycker det är helt ansvarslöst att lägga ut en sån bild av sig själv. Och få en massakommentarer här om att det är normalsmalt. Tala om att göra unga kvinnor förvirrade över vad en normal kropp ser ut som.

   Svara

    Det är ansvarslöst att DU kommenterar en annan kvinnas kropp på det där sättet. Vad är definitionen på en normal kropp?

    Svara

    Men tänk på att hon tränar 8 h/dag just nu också. Hon var smal tidigare och sedan började hon träna och har antagligen fått muskler också. Absolut det du säger skulle stämma om hon inte var med i typ let’s dance eller var elitidrottare.

    Men som sagt maratonlöpare på hög nivå ser generellt ut sådär, så du kan inte bestämma enbart utifrån en bild ifall en person har en ätstörning eller inte.

    Svara

    Alltså va? Sådär ser visst helt normalt smala människor ut. Hälsosamma tränade människor.

    Svara

    Jag är lika smal som Margaux och har kämpat i flera års tid för att gå upp i vikt. Gick självmant till en dietist för att få tips på hur jag kan gå upp i vikt. Ändå lyckas jag inte. Alla mina värden är bra, men jag tycker det är fruktansvärt jobbigt när folk kommenterar mitt utseende. Man kan vara normal och frisk även om man väger mindre än genomsnittet, precis på samma sätt som en person som väger mer än genomsnittet kan vara frisk och hälsosam. Det är individuellt. Sluta kommentera folks kroppar! Så jävla onödigt-

    Svara

  det är ju helt sjukt att smala människor direkt blir anklagade för att öka anorexia/bulimia/etc och att de har ett ansvar att inte påverka unga, medan tjocka människor inte blir anklade för att öka fetma när de lägger ut bilder. tycker folk i alla storlekar ska få lägga ut bilder på sin kropp så länge det inte är i syfte att sprida kroppshets.

  Svara

   Som Lisa Marie. Hon blir såååå hyllad när hon visar upp sin kropp. Medans vi smala bara får massa skit kastat på oss hela tiden. Man får inte ens lägga upp en vanligt strandbild innan folk får panik.

   Svara

    Vem är Lisa-Marie? Menar du Linda-Marie möjligtvis?

    Svara

     Ja

     Svara

    Men snälla. Hela världen älskar smalt, och hela världen hatar tjockt.

    Svara

     Nej så är det verkligen inte.

     Svara

   Nja nu behöver du inte överdriva. Tjocka människor får ta massa skit. Det anses fult vara fet. Däremot kanske inte alltid folk säger det rätt ut, men blickar kan också tala…

   Svara

   Det får ju tjocka höra hela tiden dock? ”Du uppmanar till ferma! Du uppmuntrar fetma!”. Titta i LDs kommentarsfält om hon äter gifflar.

   Svara

  Tycker Margaux ser smashing ut! Klart man blir tonad av en massa timmars dans i flera veckor, oavsett vad man äter i princip, tror dock inte att jag med min lilla korta korpulenta fysik jag hade förmått mig att få den formen – och det är inget jag strävar efter.
  Själv har har jag och jobbar på sommarens rosékropp – hyfsat synlig biceps på högerarmen 🍷, för liten bikinitopp från svunna tider som tuttar väller ut ur (solbränna går först), bekväma omatchande bikintrosor som magen fritt kan svälla i. När man har en rejäl svettrand under tuttarna, då vet man att man har det gott och somrigt! 😉

  Svara

   Mäh du beskriver ju mig!!😂 Kul att någon annan är likadan😝😝 #måsteköpanybikini

   Svara

  THK är alltid lika fin. Puss på nosen. Jag älskar dej. 😍😻❤

  Svara

   Okej Kurt-Maria…

   Svara

    Ok Li men kommentaren var inte till dej. 😉

    Svara

  Sköt dig själv och skit i andra, det passar fanimej alla dgr. Gokväll från solstolen 👋🏻

  Svara

  Tycker kommentarerna är vidriga. Om hon skulle ha en ätstörning, på vilket sätt hjälper det att få sådana kommentarer? Tror inte man mår bättre i alla fall.

  Svara

  Verkligen hemska kommentarer. Sluta kommentera kroppar!

  Och thk är ljuvlig som vanligt.

  Svara

  Tunn upptill skriver hon.

  Svara

   Jag reagerade faktiskt också på det. Såg inget konstigt i inlägget…till jag läste det där.

   Svara

   Antar hon menar tunn överkropp?

   Svara

    Hela hon är väl tunn förutom tennisbollarna?

    Svara

  Så där såg jag ut, när jag var 20-30 år… och ätstörning har jag aldrig haft. Jag var bara smal.
  Dock gick det över när jag passerade 50. Nu för tiden är jag väldigt mjuk… här och där.

  Svara

  Fast jag fattar inte varför man har ett sånt behov av att kommentera hur en kropp ser ut? Jag var smal när jag växte upp och jag vet att det pratades bakom ryggen på mig. Så var de alla välmenande uppmaningar och tips på vad jag skulle äta, när jag skulle äta och hur mycket jag skulle äta. Slitsamt värre.
  Nu vid gott vuxen ålder har jag lagt på mig så jag väger 65 kg och då får jag höra att ”har du lagt på dig”?
  Blir så trött och skulle önska att detta jäkla fokus på hur andras kroppar ser ut kunde ta slut. Vad är det som saknas hos mänskligheten? Tänk om alla kunde använda den energin på att istället rädda naturen, hjälpa hemlösa och utslagna, ta hand om övergivna djur mm mm. På riktigt!

  Svara

  Herregud, en av de första med att kommentera Margauxs vikt tycker att hon ska skriva inlägg om att hon äter bra och hälsosamt eftersom hon är smal.

  Jag. Dör.

  Svara

  Själv blir jag så jävla triggad av folk med vita och raka tänder som lägger upp bilder när de ler. Se sur ut istället som vi med ofördelaktiga leenden tvingas göra, alternativt ta fotot bakifrån istället så man bara ser nacken. Fy fan. Ska börja gå bananas i kommentarsfälten nästa gång jag ser blekta tänder i som ser ut att ha placerats på käken med matematisk precision.

  Svara

   Viktor I don’t know you men jag fick en känsla av att du kanske skulle gilla serien Future Man. Haha sjukt ändå. Här kollar man på en serie på andra sidan jorden och tänker ”Viktor på bloggbevakning känns som någon som skulle uppskatta denna?”. Obs, vet ej tillgängligheten på serien i Sverige dock.

   Svara

    Att döma av beskrivningen på IMDB låter det som världens sämsta serie. Ska definitivt titta närmare på detta! Tack!

    Svara

     Gör inte de Viktor. Bespara dig den tiden (som du aldrig kommer få tillbaka). Serien är precis lika dålig som betyget på IMDB säger

     Svara

      Anonym smaken är som baken, delad. Alla kan omöjligt tycka lika. 🙂

      Svara

     Det var din och dina vänners bajskorv-gate som fick mig att tipsa om den. Inte så att den innehåller bajskorvar eller svar på hur det egentligen gick till.

     Svara

   Samma här!

   Svara

   Jag ska bleka tänderna kritvita om två veckor. Om du ber snällt kan du få komma och beundra mina vackra tänder 😁

   Svara

    Du din jävel… Du är anledningen till att små barn kommer till tandläkaren med fullständigt söndersmulad emalj för att de borstat tänderna med en trimmad borrmaskin. Känns det bra? Va? VA? VA?!

    Svara

  Svara

  Alltså kommentarerna under Margauxs bild gör mig så ARG. SLUTA KOMMENTERA FOLKS KROPPAR. BLÖÖÖÖUUUURRRGGHHH!

  Svara

  Bra där igen Camilla!

  Svara

  Jag har alltid fått höra kommentarer om min vikt. Som en följd av det har jag aldrig lärt mig älska mig själv eller mitt utseende. Jag önskar att folk kunde tänka ett extra varv när de får för sig att fälla sådana kommentarer om framför allt unga människors utseende.

  Svara

  Det är ju tjatigt med alla inlägg och kommentarer som handlar om Bella, men nu måste jag bara lämna en sån kommentar ändå. Jag skrattade rakt ut när jag läste en kommentar på hennes blogg. Hon skriver om att hon älskar armbandet hon fick av Hampus i morsdagspresent och visar bild på det. Kommentaren lyder: är det samma armband som du hade på dig på resan f ö r e morsdag, med en länk till Bellas eget inlägg där hon mycket riktigt har på sig samma armband några dagar f ö r e hon påstår sig ha fått det av H. Hon verkar ju ljuga om saker som inte spelar någon roll och sen ha svårt att komma ihåg vad hon sagt. Vad kan en lita på när det gäller henne egentligen?

  Svara

   Men bytte inte Bella sitt armband hon fått av Odd med ett från Pingis i just vitt?

   Svara

    Oh, det är överkurs för mig. Det vet jag inte. Men, i så fall måste de vara suuuuperlika varandra. Jag är visserligen närsynt som tusan, men jag kan omöjligt se någon skillnad. Presenten från H framhålls ju som helt fantastisk, vilket känns lite udda om hon har ett i princip identiskt redan (typ ett vitt och ett öhhh… ja, ljusbeige kanske… med lite god vilja).

    Svara

     Då får du nog skaffa glasögon, armbanden är olika märken och design …..

     Svara

   Går bra att få en morsdag present före mors dag 🙂

   Svara

  Med risk för att vara ute och cykla, jag har bara två jag kan referera till som har/haft anorexi och de båda ser/såg väldigt sjuka ut även i ansiktet, insjunkna och lite gråa ut, typ. Så jag tänker att det borde kanske synas i ansiktet för de flesta, eller?

  Margaux ser långt ifrån sjuk ut! Hon ser frisk och glad ut och hennes kropp ser ut att må bra den med, så det får vi väl hoppas att den gör 🙂

  Svara

  OT men när ska Paula sluta tala om för andra hur de ska sköta sina barn. Att bli förbryllad över att se andras barn under ett år äta russin. Vad vet hon om hur ofta det barnet får russin liksom. Och jag tror de flesta vet att det är socker i russin utan att hon ska behöva berätta det. Gud vad provocerad jag blev av det ursäkta!

  Svara

   När ska folk överlag låta bli att tala om för folk hur de ska göra med sina barn undrar jag😬

   Svara

  Förlåt för ot men behöver få råd.
  Mitt barn har blivit slagen flera gånger i skolan. Räknas det som ett kränkningsärende inom skolväsendet? Är flyförbannad efter de nonchalanta mailet jag fick från rektorn där han skrev att trygghetsteamet kommer ta detta som kränkning. Vet ej om jag är arg så jag inte kan se klart i detta läge. Jag anser det är misshandel då det hänt flera gånger.

  Svara

   Kränkning låter som en väldigt konstig bedömning. Vem är det som har slagit barnet? Hur? Vad blev effekten (smärta, blåmärke osv.)? Du behöver alltså inte svara här om du inte vill, men för mig låter det som att en anmälan om misshandel är på sin plats.

   Svara

    en kille som är 1 år äldre. Han ger sig på min son fysiskt & psykiskt då han ( min son ) aldrig säger ifrån. Igår sa han till min son att han skulle krypa upp i din mammas F*tta, pulla din mammas F*tta ect ect. Sen blev han sparkad i ryggen. Innan sparka han honom så hårt så han fick ett jätte stort blåmärke på höften. Att prata med föräldrarna är ingen idé. Dom kan ej svenska. Skolan har aldrig meddelat mig vad som hänt utan min pojk eller hans kompisar har berättat allt.

    Detta skrev rektorn:

    Detta är ett kränkningsärende som trygghetsteamet kommer att ta hand om. Mycket tråkigt att detta har hänt Viktor. Barn känner (tyvärr) ofta skam när de blir utsatta och vill inget säga. Det är nu väldigt bra att andra signalerar så att vi kan gå vidare med detta.

    Jag svarade:

    Slag & sparkar = misshandel / vållande till kroppsskada
    Slag mot ansiktet = hot om våld / försök till misshandel

    Orden är ju kränkning och mobbing
    Hota med mera stryk är Övergrepp i rättssak.

    Vart någonstans är detta bara kränkning?
    Detta har pågått så pass länge nu.

    Svara

     Skolan kan kalla in föräldrarna till detta andra barn och så kan en tolk medverka så att de är fullständigt med på vad deras son har sagt/gjort och de kan informeras om handlingsplanen och vad de blir för konsekvenser om pojken fortsätter.

     Svara

      Om barnen är under 15 kommer ärendet lämnas till socialtjänsten, men jag tycker ändå att du ska ringa och prata med polisen och upprätta en anmälan (för den skyldigheten finns om anmälare/målsägare finns oavsett om det är ett ärende som kan utredas polisiärt eller inte). Berätta allt och om ni inte redan gjort det, dokumentera skador som uppstått i text och foto (alternativt kan ni gå till en vårdcentral och få det journalfört).

      Svara

       Passa på att höra av dig till Skolinspektionen när du ändå är i farten, för de verkar ju inte vara helt rätt ihopskruvade så som de resonerar.

       Svara

        Usch, du skulle bara veta vilket helvete den förra rektorn utsatte mig och andra för innan hon avgick. FFM har lagt ut på nätet om henne. Du skulle bli chockad

        Svara

       Läs svaret längre ner vad rektorn svarade mig idag. Är så trött nu 😢

       Svara

     Polisanmälan helt klart.

     Svara

      Är det skolan som ska göra det eller jag

      Svara

       Det spelar egentligen ingen roll, men eftersom skolan gör som de gör är det lika bra att du tar tag i det.

       Svara

     Fyfan! Polisanmäl! Häng ut mobbaren. Hade själv velat dra ett basebollträ i huvudet på han. Hade det varit min son hade jag beväpnat min son med kniv. Man vet aldrig vad sånna där personer kan få för sig och din son måste ju kunna försvara sig. Nä fy

     Svara

      Fick detta svar idag av rektorn.

      Utredningen pågår och trygghetsteamet jobbar mycket intensivt med detta idag. Jag har fått en återkoppling från samtal med ”min son” och det här ser ut att kunna lösas mycket bra. Det är förresten skollagens beteckning vi använder. Det är därför det kallas för kränkning. Även kroppslig integritet kan kränkas genom fasthållningar, slag, et c. Vi utreder inte brott (det är en polisuppgift) utan vi utreder kränkningar och vår uppgift är att sätta in insatser för att det inte ska ske igen. Skolan ska vara en trygg plats för våra elever

      Svara

  Vikthets, vilket fult ord, man ser den svenska avundsjukan lysa genom kommentarerna, starkt och skarpt. Jag tycker att de allra flesta ska hålla tyst, och inte vara så missundsamma. Jag är överviktig men hade gärna bytt kropp med henne vilken dag som helst, så jag är oxå avundsjuk, men på ett positivt sätt, jag tycker hon är fin om hon själv känner sig så.

  Svara

  Alltså gud, hur i hela fridens namn kan folk skriva sådär åt en annan människa? På vilket sätt bär en smal person ansvar för någon annans ätatörning? Jag har alltid varit smal och när jag var liten och böjde mig framåt i baddräkt kunde mina kusiner kommentera ”usch, din rygg, du ser ut som ett skelett”. Det var inte så trevligt. Folk är olika, äter olika mängder, har olika aktivitetsnivå osv. Vissa är smala, andra inte. Men alla smala är inte ätstörda. Snälla, låt folk bara vara och acceptera att man har olika kroppstyper. Margaux har väl dessutom ammat ett barn och varit med i Let’s Dance så inte konstigt om hon gått ner lite. Men det har väl ingen betydelse? Tycker hon är lika snygg som alltid! (även om det är helt irrelevant vad någon tycker)

  Svara

  Jag följer inte denna Margaux alls men förstår att folk reagerar vad gäller smala kändisar. Smalhetsen är ju enorm inom kändisvärlden. Ingen annan som reagerar på brösten dock?? Är det silikon? Man brukar ju vara väldigt platt när man naturligt är så underviktig.

  Svara

   Ja hon har aldrig hymlat med att hon opererat brösten för flera år sen

   Svara

   Ja hon har silikoninlägg.

   Svara

  Men Camilla verkar själv inte ha något ansvar i sin blogg där mobbing, hån och kränkningar är helt tillåtet. Märkligt…

  Svara

   Men nu förstår jag inte, Katarina.
   Isabella har ju själv sagt att hon inte alls har någonting emot att jag skriver om henne, tvärt om så välkomnar hon det eftersom hon tjänar mer pengar varje gång jag skriver om henne.

   Varför vill du ta denna inkomstkälla ifrån henne?
   DET om något är ju elakt!

   Svara

  Så skenheliga s.k. ”fettaktivister” är. Gud förbjude att man påstår att man bör gå ner sig lite om man är kraftigt överviktig, men smala är det fritt fram att kasta all skit på för de får minsann inte se ut som de gör eller vill. Margaux har jättefin kropp tycker jag, och att den har förändrats efter att ha dansat så intensivt inför Let’s Dance är underförstått. Man måste väl ändå få visa upp sin kropp, precis så som den är, om man vill! Hur feministiskt är det att säga åt andra kvinnor vad de ska göra och inte göra, eller rentav att de ska skyla sina kroppar?

  Svara

  Nä, att visa sig i badkläder när man är smal är fan syndigt. Jäklar i lådan vad kritik man får, fast kroppen bara ser ut som den gör. Och vadå ”äter man normalt och är hälsosam så är man inte sådär smal”. Jag äter mer än dom flesta jag känner (6-7 gånger om dagen + snacks och fika varje dag) och har inte tränat på flera år, bryr mig noll om min kropp och mitt utseende. Ändå väger jag 42 kg och har alltid gjort. Hur mycket jag än försöker gå upp i vikt så GÅR DET INTE! Rakar mig inte, sminkar mig inte, hetsar inte och kämpar mot smalhetsnormen men visar jag mig i bikini är jag djävulen själv som bör låsas in typ. Fascinerande att ens utseende en kanske inte alltid kan rå för ska väga tyngre än ens handlingar…

  Svara

  THK ser ut som en ståtlig liten dinosaurie 😍

  Svara

  Men snälllllllla kan du inte sluta skriva om dina katter? Sååååå tråkigt och intressedödande på en annars bra blogg. Kanske kan skaffa en separat kattblogg?

  Svara

   Ah, du fattade inte att jag inte ville använda en människa som exempel i frågan eftersom det kan vara båda otrevligt och triggande? Att det var därför jag använde mig av en annan typ av kropp som råkar tillhöra min katt?
   Sorry…

   Svara

    Jo det fattade jag absolut. Men ”thk” förekommer ju i var och varannat inlägg? Men kanske bara jag som tycker det är irriterande.

    Svara

    Älskar dina katter 😍😍

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.