Vad ska man egentligen ha citroner i nätkassar till?

Kenza ställer en väldigt bra fråga på Instagram:
– Citroner i nätkassar? Vad ska det vara bra för?

Någon som har en bra teori?
Jag har ett par stycken i videon här ovan…

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så tröttsamt att folk ska kommentera kvinnors kroppar i all oändlighet!! 🙁

  Svara

   alltså absolut, jag tycker att folk ska sluta gnälla på folk som är smala.

   MEN, de skriver ju inte om att hon är ful för att hon är smal, eller kritiserar att hon har ett fult utseende. Diskussionen började med att någon skrev en lugn och saklig kommentar om att hon såg ohälsosamt smal ut (vilket jag kan hålla med om, trots att jag hör och häpna är smal själv) och att det var problematiskt när folk kommenterade wooow, drömkropp, hur får man en sån kropp osv. Det ÄR ju problematiskt att det är något unga tjejer eftersträvar att se FÖR smal ut. Självklart får folk vara smala och man kan vara naturligt smal och vara hälsosam ändå, men Margaux har ju inte alltid varit SÅ smal så jag tror inte att det enbart har med gener att göra. Och oavsett om det är Margauxs ansvar/fel eller whatever så ÄR det ju ett problem att detta är målet för många och som influencer kan det väl vara bra att vara medveten om det.

   Svara

    Är det verkligen problematiskt när det är så hon ser ut? Hon har dansat i flera veckor, kommer ta ett litet tag för henne att gå upp lite igen. Det är ju inte så att hon bantat och hetsar sig smal. Så länge hon inte skriver massa positivt om att gå ner i vikt och hetsar andra till att vara så smal så ser jag inga problem

    Svara

     Fast det vet du ju inte. Hur hennes matvanor ser ut menar jag. Inte jag heller såklart.

     Svara

     Tycker inte att det är ett argument.

     ”Det är så hon ser ut”, det kan man ju säga om allt. Om det är någon som är ohälsosamt smal eller ohälsosamt tjock så är det ett problem, ja. De ser ju också ut som de ser ut.

     Att hon inte har bantat och hetsat sig smal har vi ju ingen aning om, det kan hon ju mycket väl ha gjort. Likaväl som hon kanske absolut inte har gjort det. Det enda vi vet är att hon ÄR väldigt smal och hon har inte alltid varit så smal så uppenbarligen har ju något hänt. Hon har dansat massor och har antagligen gått ner i vikt utav det, men då får man ju också försöka att möta upp all träning med att få i sig mer och funkar inte det, utan man ändå rasar i vikt. ja, då är det kanske inte hälsosamt att dansa så mycket.

     Jag tycker inte heller att hon har hetsat eller att hon ska få skit för att hon är smal. Däremot lär hon ju vara medveten om att hon har gått ner i vikt och att hon är väldigt smal. Hon ser även vilka reaktioner hon får på det och hon bör väl även kunna hålla med om att det är problematiskt.

     Svara

      Nu har jag ingen aning om hur hon sett ut innan eller hur hon ser ut nu, men jag gillar inte detta med att folk ska kommentera om hon har gått ner i vikt? Hon kanske kämpar som tusan för att gå upp i vikt eller för att inte sluta gå ner eller så kanske hon är nöjd?

      Men argumentet att då ska man äta mer håller inte alltid, jag kan bara tala ur mitt perspektiv & hur oändligt trött jag är på hur folk kommenterar min viktnedgång, jag har gått ner 10kg pga medicin – det rasade fort men sen stabiliserade kroppen sig & jag gör allt vad jag kan för att få i mig mat och näring, jag gör verkligen allt för att inte gå ner ännu mer men trots det tar folk sig friheten att kommentera det, kläcka ur sig att nu får jag minsann inte gå ner mer, frågar om jag äter, frågar om jag inte ska ta en extra kaka. Så tröttsamt! Oavsett om min viktnedgång är avsiktlig eller ej så är det ingen annans ensak, bortsett från min och mina närmsta isåfall.

      Svara

      Hon har dansat massor och har antagligen gått ner i vikt utav det, men då får man ju också försöka att möta upp all träning med att få i sig mer och funkar inte det, utan man ändå rasar i vikt. ja, då är det kanske inte hälsosamt att dansa så mycket.

      Men herregud! Vadå möta upp all träning med att äta mer? Hon var med i ett dansprogram och nu har hon åkt ut. Vad skulle hon gjort? Nej, mina följare tycker jag blivit för smal så jag måste tyvärr hoppa av. Och om det är åt mosatt håll, nån arm sate som blivt fetare, ska de minsann ut motionera för så här får det ju inte vara???

      Svara

       nej hon måste ingenting, jag svarade på vad som är ohälsosamt.

       Svara

     Plus att hon skriver om detta på sin blogg. Dvs ber om att inte få några kommentarer om att hon är/ser för smal ut just nu eftersom det har sin förklaring.

     Svara

    Det är ett problem att många strävar efter att se ut på ett speciellt sätt. Där håller jag med dig.

    Men det är INTE någons ansvar att inte få ha bikini på sig på bild med risk för att ”hetsa” något. Alla har rätt till sina egna kroppar. Och man kan inte kommentera en annan människas kropp ”sakligt” utifrån en bild. För man har inget med det att göra och därmed faller sakligheten, hur lugn man än är. Låt allas kroppar vara ifred! Det är upp till sjukvården att göra bedömningar av den typen och de allra flesta har någon anhörig eller närstående som bryr sig och kan reagera om man börjat utveckla en ätstörning. Det bedömer man INTE via en bild på en person man inte känner.

    Svara

     Jag tror att vi egentligen håller med varandra.

     Det jag menar med sakligt är ju att hon har gått ned i vikt – det är fakta. Att hon är väldigt smal – det är fakta. Att det är problematiskt att folk strävar efter att bli jättesmala – det är kanske inte helt och hållet fakta, men något som de flesta kan vara överens om i alla fall.

     Jag håller med om att Margaux inte ska få skit för detta, men man måste kunna diskutera problemet.

     Svara

      Du vet egentligen ingenting om hennes matvanor bakom bilderna. Precis som att du inte vet om en överviktig person äter hälsosamt eller inte.
      Så sluta spekulera.

      Svara

       Jag har heller inte nämnt hennes matvanor.

       Svara

      Jag tycker du har helt rätt. Gick in på hennes insta nu och hajade till när jag såg bilden. Varför hon är smal är inget någon ska spekulera i eller skriva till henne (himla oförskämt), men att unga tjejer strävar efter en sån smal kropp är ett problem. Inget nytt sådant heller. De allra flesta kan inte bli så smala utan att äta alldeles för lite (obs att jag inte säger att det är så i Margauxs fall) och då skapar det ett problem.

      Svara

       Tillägg: hon måste få lägga upp den bild hon vill oavsett vad hon har på sig. Att ställa krav på att hon ska redogöra för sin kost eller helt täcka kroppen är fullständigt orimligt.

       Svara

      Jo men diskutera det utan att exemplifiera det med en verklig person som bara lever sitt liv. Du kommenterar hur en specifik person ser ut samt hur denne äter eller bör äta eller vad du menar med ”möta upp med mat”. Gör inte det. Låt henne vara, låt hennes kropp vara, låt hennes mat vara.

      Diskutera gärna självkänsla hos unga tjejer, men gör då det.

      Svara

     Hälsan sitter inte i utseendet, oavsett om man har några kilo för mycket eller för lite (vilket är omöjligt att bedöma från en bild).

     Svara

    Diskutera inte hennes kropp och skriv teorier om varför den ser ut på det ena sättet eller inte, det är inte TT okej sätt att behandla andra människor.

    Vill man ifrågasätta kan man fråga henne hur hon ser på att massa unga tjejer påverkas av henne, men man kan gott låta bli att recensera hennes kropp.

    Svara

    Sen får Lisa Marie visa upp sin överviktiga kropp hitan och ditan. Hon blir sååå hyllad. Men är man smal ja då ska man gömma sig

    Svara

  Jag tycker hon gör helt rätt i att lägga upp den bilden på sin egna instagram. Tycker inte en personens kropp definierar om de är en bra förebild eller inte. Hon har gått ner i vikt men det gör alla som medverkar i Let´s Dance så inget konstigt med det. Tycker folk måste sluta kommentera andras kroppar på ett negativt sett. Det är 2018, fokuset borde ligga på helt andra saker.

  Svara

  Varför publicerar du inte videor på Youtube?

  Mina kommentarer om dina videor:

  Ha samma ljudnivå på alla olika ”ljud” och röster, jättejobbigt när man behöver höja när du pratar och sänka när en jävligt hög låt börjar spelas. Skrämmer skiten ur mig och de jag bor med (särskilt på morgonkvisten). Vill ju titta på dina videor men måste nästan undvika dem 9 av 10 gånger för att inte råka dö.

  Bilderna byts väldigt fort. Går ej heller att pausa för att hinna läsa klart ibland.

  Helt plötsligt kan reklam poppa upp och täcka väldigt mycket av bilderna/texten av din video.

  Kram

  Svara

   Eller hur, använd YouTube istället! Please!

   Svara

   Youplay är det publiceringsverkltyg som N24 använder sig av och där det finns ett team som säljer reklam mm.
   Jag ska försöka att ta till lite mer tid per bild om det upplevs som att de byts ut för fort.

   Tusen tack för feedbacken! Det är guld värt!

   Svara

    Håller med om ljudet, hoppade högt när musiken satte in. Men bra film!

    Svara

     Tack! Uppskattar feedbacken!

     Svara

      Tycker det är jätteirriterande att det inte går att pausa, då måste jag ladda om sidan igen för det går inte att starta om videon heller, kommer bara upp ”related videos”. Kan inte förstora för att få helskärm hur gör man?

      Svara

  Men vad är det för nötter som säger det? Varför ska man stöpas i en EXAKT ideal kroppsform för att få vara förebild? Varför kan man inte få vara förebild bara av att man är en reko person? Och varför ska alla bilder representera förebildsskap? Kan man inte bara få vara den man är och om folk gillar en så kan de se upp till en och om folk inte gillar den man är så kan de låta bli att se upp till en. Gah!

  Svara

   Någon skrev typ ”när du lägger upp en sån här bild är det bra om du kompletterar med en bild på vad du äter på en dag, så folk ser att du äter”

   Ärligt talat

   Svara

    Men åååååå! Vi kanske skulle införa en allmän ”check box”, organiserat av tex socialstyrelsen. Där får alla rapportera varje dag att de
    -ätit nyttigt och regelbundet
    -vardagsmotionerat
    -tränat
    -använt tandtråd
    -källsorterat
    -klimatkompenserat
    -blivit världsförälder
    -inte ätit något onyttigt, såvida man inte har ett BMI under 21, för då antar jag att man behöver visa att man äter onyttigt också?

    Då kan man få en grön certifieringssymbol efter sitt namn i olika medier så behöver ingen fundera.

    Svara

     Såå sant, är man tjock då ska man bevisa att man äter nyttigt. Är man smal så ska man bevisa att man äter onyttigt. Det är lite komiskt 😂

     Svara

    Helt jävla sjukt!

    Svara

  Det säger väl sig självt? Och Kenza om någon vet exakt varför människor (läs: influencers) har med sig nätväskor med citroner i. För bildens skull. Precis samma som att Angelica Blick tar med sig en 10kg tung vattenmelon till beachen, slizar upp den på hälften och badar med den:))))) va?:)))))) It’s all for instagram!!!!!

  Svara

   Haha liiiiite ironiskt att det är just Kenza som säger detta, samma tjej som åkte till Paris för att fota dagens outfit

   Svara

   https://www.instagram.com/p/BiC3arXFQEu/?hl=sv&taken-by=angelicablick den bilden?

   Hahahha alltså jaa.. man kan ju iaf hoppas att de åt upp den också.

   Svara

    Behöver titta på Celeste Barber efter denna upplevelse.

    Svara

    Herrejisses….det var nog den fånigaste videon jag sett…det ser ut som en parodi.

    Svara

    Oj, kan vi snacka om att Blick har 70 k visningar på sin instavideo men 1,2 miljoner följare??

    Svara

    Brukar inte använda det ordet men: Cringe! på den där videon. Vad pinsamt att filma och klippa ihop sådant där på sig själv

    Svara

    Hence: I don’t have instagram anymore. Men Celeste var ju en skön jävla fläkt.

    Svara

   Oj! En kommentar som handlade om inlägget! Wow!

   Svara

    Prepare to be amazed: tror inte heller någon kommentar i detta inlägg handlat om Bella än heller…

    Say Whaaaaat?!

    Svara

  Jag trodde att nätpåsen hade ersatt plastpåsen i affärer.

  Svara

  Grattis Lady Dahmer till att aldrig mer behöva tigga via swish! Nu när företaget som maken är delägare säljs för 1,2 miljarder ska de nog klara sig utan tiggeriet.

  https://digital.di.se/artikel/nordisk-film-koper-avalanche-studios-i-jatteaffar

  Svara

   Hon slutade ju med swish för ett tag sen pga kritik som hon ansåg rimlig och således tog åt sig av.

   Svara

    Vad var det för kritik?

    Svara

     Att hon tiggde om att få pengar swishade kanske….?

     Svara

     Vet inte, men det går säkert att googla fram. Jag såg det på hennes insta, att hon valde att sluta med det pga att hon höll med om kritiken hon fått gällande det. Hon specificerade inte vad den handlade om dock.

     Svara

   Nej, hennes man äger inte 22%. Det är hans två bröder, Linus Blomberg (Cissis man, så det är hon och inte Lady D som påverkas) och Viktor Blomberg. Lady Ds man heter Oskar och jobbar för sina bröders företag, och det är möjligt att han äger några aktier men inte några 22%.

   Svara

    Alltså nu försvann kommentaren som jag svarade på, där postaren nämde 22% och hur mycket cash det blir 😅

    Svara

    Så jul för Cissi! Hon kanske kan starta en egen tv-kanal med pengarna? Faan, vad härligt det skulle va.

    Svara

     Ja! Cissi kan bli Sveriges Oprah och sätta dit alla patriarkala svin i nya feministiskt tevekanal. 👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

    Det verkar vara ett tiotal nyckelpersoner som äger 12% tillsammans och där bör Oskar Blomberg finnas med. Jag tippar på att han får mellan 10-15 miljoner för hela affären. Och sen ska det skattas en del. Om nu artikeln stämmer med procentsatser bland alla delägare.

    Svara

   Vad kul för dem!

   Svara

   Nu kanske hon kan sluta hävda att hon är fattig. Och så fort någon påminner henne om att hon är gift utan äktenskapsförord och således äger hälften av deras gemensamma tillgångar, så spelar hon alltid ovetandes och bara ”va? Är det inte bara hans pengar?” Mycket inlärd hjälplöshet.

   Svara

    Hur ofta diskuteras det? Följer henne på flera olika kanaler och kan minnas att hon diskuterat det här typ en gång för något/några år sen. Kan såklart ha missat så du får gärna länka/säga vilka andra gånger det har snackats om det! Får nämligen känslan av att du mest bara vill kasta skit på henne.

    Svara

  Fast jag har upplevt det som att hon också är en typisk sådan som lägger upp massa bilder på onyttig mat och ger bilden av att äta det men äter egentligen bara nyttiga bowls och sallader…

  Svara

   Förklara gärna varför du har upplevt det. Finns det någon anledning öht till att du ”upplever” det eller är det bara för att hon är smal men ändå äter onyttigt ibland som får dig att tro det?

   Svara

   Va? Hon äter väl både och? Dessutom verkar hon konstant vara en smal tjej = vad hon äter har ingen större inverkan på hennes vikt

   Svara

   Men om hon gör det, eller inte för det; vad spelar det för roll???

   Svara

   Hur är det hennes ansvar hur du upplever det? Ta ansvar över ditt eget liv istället och skit i vad andra äter/inte äter och bara LEV.

   Svara

  Omg så mycket pengar!!! Grattis till honom och de andra, grymt jobbat. 🙂

  Svara

  Hon kan köpa 803 213 st monsteror från Plantagen för det!

  Svara

   Och sen sälja sticklingar (visst heter det så? Blommans barn typ?) och således omsätta pengarna till ÄNNU mer pengar 😀

   Nä men det är skitcoolt att de får så mkt, men jag tycker det är så fånigt av henne att utmåla sig som fattig och inte ha råd med dator osv när de uppenbarligen är jätterika.

   Svara

  Man kanske slickar på dem?! 😂

  Svara

  Jävligt random fråga men, ost. Hur länge kan ost stå i sin förpackning efter ”bäst före” datum utan att bli dålig? Jag köpte osten för 50% av (köper mycket mat som håller på att gå ut så att det ej slängs) här om dagen. Jag vet när jag var yngre besökte klassen en Arla fabrik som tillverkar just ostar och en av kvinnorna som jobbade där sa att hon låter sin ost stå i typ ett år efter bäst-före datumet för att då blir den godast.

  Svara

   Så länge de är vakuumförpackade och inte öppnar den, i flera år. Däremot kommer smaken att förändras, och du kommer få en betydligt starkare smak. Ett hett tips är att köpa juledamer på rea efter jul och sedan spara dem till nästa jul, då smakar de någonting.

   Osäker hur det är med olika typer av mögelostar, de är ju inte vakuumförpackade, och jag har haft sådana som fått en mysko rosa ton på möglet efter ett tag.

   Svara

    Ja, osten är vakuumförpackad. Är även pastöriserad. Är vanlig gouda. Tack ❤.

    Svara

   Vad för ost? Enligt ica – Ost håller i allmänhet längre än ”bäst före-datum”. Har du mycket kvar när datumet går ut, riv ner osten och frys in. Perfekt att ha till gratänger, tacos mm. Det gäller dock inte opastöriserad ost, som har ”sista förbrukningdag”. Var noga med att följa den

   Svara

    Smart att frysa ner för pizza osv. Ska göra det. Tack!!

    Svara

   Du kan äta den tills den blivit möglig. När den möglar så skär bort möglet 👍🏼 Sprider sig inte till resten av osten

   Svara

   Hårdost kan ätas om den är möglig. Det är bara att skära bort det vita+lite till, så är resten ätbart. Ser den okej ut kan du äta den. Den håller i bra många månader efter datumet.

   Svara

   Har för mig att ”Matgeek” (YouTuber/kanal) gjort ett test på detta.. Testa söka på youtube 👍🏻

   Svara

  Carolinejansson85 på Instagram ställer sig frågande vad är det som händer hon tappar följare från att ha haft 30 000 är hon nu uppe i ca 29 500 följare det märks främst på l ikes så nu vill hon ha din like. Ge kvinnan en like för Guds skull så hon kan fixa bättre samarbeten 🤣😂😉 Obs. IRONI.

  Svara

  Nej, hennes man äger inte 22%. Det är hans två bröder, Linus Blomberg (Cissis man, så det är hon och inte Lady D som påverkas) och Viktor Blomberg. Lady Ds man heter Oskar och jobbar för sina bröders företag, och det är möjligt att han äger några aktier men inte några 22%.

  Svara

  Nätkassarna kankse är nya vapnet? 😎 Nog inte så skönt att få 10 citroner i huvudet

  Svara

   oj, tvåa på den bollen
   Great minds think alike =)

   Svara

  Citroner i nätkasse, tänker att det är en variant av biljardbollar i tubsocka =)

  Svara

   Ooops, Instagramupploppen 2.0; nu även med influencer approved vapen 😬

   Svara

  Ja men dom är på väg till bolaget förstår ni väl!
  When life give you lemons, add vodka

  Svara

  Nån som följer thecloudberry på Instagram? hon som älskar Louis Vuitton, Chanel mfl andra lyxmärken undrar var hon får allt det ifrån det är inte känt för att vara ett billigt märke direkt. 🙂

  Svara

   Gick in och kollade. Känns väldigt nyrik. Kul för dem, inget för mig. Ha en fin dag.

   Svara

   Är alltid skeptisk mot folk som postar massa sånt där men inte kan stå för vilka de är (alltså ha sitt namn synligt). Så jag gissar på antingen kriminella pengar, svarta pengar, lån (i syfte att ”investera” för att bli influencer) eller hittepå. Troligtvis en mix.

   Svara

   Hon heter Malin Jädergård Roswall och bor i Upplands Väsby. Hon har alltid velat synas och drömmer förmodligen om att hennes instakonto ska bli det nya @upcloseandstylish

   Svara

  Är Cissi Wallin och Lady Dahmer på något sätt släkt då? Hade ingen aning!

  Svara

   Svägerskor

   Svara

   Deras män är bröder

   Svara

  Bättre med nätpåsar än plastpåsar? Nätpåsar kan man använda flera gånger!
  http://Www.caloveline.com

  Svara

   Bella har lagt upp en nbild på ett Hermes armband som hon påstår att H gav henne i morsdags present. Hon har dock haft armbandet på bilder långt före morsdag, tex resan till Marbella. Typiskt ljug för att få H verka sympatisk.

   Svara

    Hahaha, så töntigt.

    Svara

    Va, är du säker? Vilka inlägg?

    Svara

    Det är ju olika färger, vitt i marbella och beigeaktigt nu

    Svara

    Kollade nu, jag tror att det är samma modell men en annan färg. Hennes kille har alltså köpt ett nytt armband av en modell hon redan har, men en annan färg.

    (tyckte det var lite knäppt att hon var så exalterad över att han bett stylisten om hjälp att köpa present. Hade väl varit gulligare om han funderat ut nåt själv som han trodde att hon ville ha?)

    Svara

     Hon verkar dessutom vara rätt enkel att köpa presenter till, så länge som man har pengar. Hon blir ju glad för allt som är dyrt och har ett märke på sig.

     Svara

    Ha ha, tänkte också på det!

    Svara

    Är ju olika färger 🤦

    Svara

     Haha ok🤦‍♀️ Såg det som samma färg.

     Svara

  OT men flera ”instagramprofiler/influencers” har de senaste två dagarna fått en massa paket från Stronger, och visat upp det på instastorys såklart.. men enligt Läckberg så var det present till dottern som kommit jo men eller hur nja nja… fast visst okej spons kan ju vara presenter 😉

  Svara

  Tänk vad många av de hade slutat uppdatera sina bloggar och Instagram om de inget fick varken samarbeten eller sponsorprodukter. Camcam är en som jag gillar hon låter sig inte köpas för nån ynka billig produkt. Tänk om dessa al influencers kunde gör något utan att kräva en massa hit och dit. Englas pojkar som är en aning stora fick 2 st elbilar nyligen även en hoppborg. Alla tycks tävla om vem som ska få mer prylar, uppmärksamhet kolla på interiorbyjana ex.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.