Sara Songbird kritiserar influencers som ger ut rabattkoder på skönhetsingrepp

Eftersom det här är det första inlägget jag skriver om Sara Songbird så inleder jag med en liten presentation av henne i ord hon själv valt på sin blogg.

Sara Songbird har tagit upp samma fenomen som jag själv är relativt upprörd över och det är alla influencers som envisas med att göra samarbeten med olika kliniker som innebär att de får tuttförstoringar, läppförstoringar och andra ingrepp gratis eftersom deras reklaminlägg och rabattkoder kommer leda till att deras följare – förhoppningsvis – följer deras exempel och lägger sina pengar på att själva lägga sig under kniven/nålen/sugen för att förändra ett utseende som dessa influencers påstår inte duger.

Så här skriver Sara på sin blogg:

Jag kommer alltid att stå fast vid att var och en är ansvarig över sitt eget innehåll och att alla får göra vad de vill med sina kroppar. Men problemet är att personer som jobbar som influensers påverkar människor. Ofta unga, osäkra och självmedvetna människor. När personer man följer ändrar på sina kroppar med hjälp av kirurgi så sätter det en standard i personers huvuden att det är det som krävs för lycka, framgång och framför allt skönhet.

Jag är i överlag emot reklam för skönhetsingrepp eller egentligen vad som helst som främjar en industri som byggs på människors osäkerhet och komplex. Så därför blir jag otroligt ledsen och framför allt arg att personer väljer att marknadsföra det som om det är en kaffe på Espresso House. Jag vill inte se sprutor i läppar, jag vill inte se livesändningar på en tuttoperation och jag vill absolut inte en gång till se eller höra meningen ”jag gör det här för min egen skull” och samtidigt uppmuntra andra till samma sak. Där skapar du direkt ett ideal som ingen kan uppnå undan ingrepp.

Låt mig förtydliga – ni uppmanar till förändring hos människor när det redan finns en hel industri och ett samhälle som livnär sig på människors osäkerheter.

Ja, jag kunde inte ha sagt det bättre själv!
Ju fler människor som reagerar på detta fenomen som skrämmande nog börjar normaliseras desto bättre.
Jag kommer aldrig tycka att det är okej att tjäna pengar på människors osäkerheter, framför allt inte när man använder dessa osäkra människors förebilder som lockbete.
Här är mitt senaste inlägg i ämnet Och här är den senaste influencern att försöka få sina följare att inte vara nöjda med sina utseenden.

 

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Klok tjej. Tycker det gått för långt med att ändra på sej. Många känner press på sej. Mer fokus på insidan och att den ska må så bra som möjligt.

  Angelica och Jessica Lagergren, Paow, Idamarie Isaksson, Annamatkovich, alla har de erbjudit skänhetsingrepp antigen Botox, läppförstorning för att de själva ska känna en hacka på detta och få Gratis utfört behandling.

  Tänk om alla la samma energi på insidan som utsidan, mysigaste värld vi då skulle ha!

   Sandra håller verkligen med dej.

  Jag tycker mig se allt fler och fler som vill livesända sina operationer eller ”följ med mig när jag fyller mina läppar | VLOGG” på youtube, instagram osv. Det verkar inte som att det någonsin slagit en influenser att de har unga följare som är lättpåverkade och kanske osäkra. Jag kan tänka mig att tonåringar som ser sina förebilder (som de tycker är perfekta) göra skönhetsoperationer påverkar dem själva mycket och gör att de känner sig mer öppna för att förändra sina kroppar.
  Trist när varenda youtuber/bloggare har $$ som ögon.

  Bra att hon uppmärksammas! 🙂 Äntligen en ”influencer” som verkar stå för något vettigt….

  Det är då jag är glad att jag är gammal. Sitter nu bakåtlutad i soffan på verandan och skakar lite på huvudet.
  Jag har rynkor på knäna, jag har rynkor på överarmarna, jag har hängtuttar, jag har en mjuk mage… och jag har lite rynkor i ansiktet. Och… I couldn’t care less.

  Vi kommer alla att bli rynkiga tanter till slut. (Om vi inte vill se ur som Dock, mår jag väldigt bra på insidan.https://www.humourdemecs.com/28-chirurgie-a-rime-boucherie/18-603/)

   Jag är inte så gammal, 30 bast, men har ändå lite samma tankar som dig.
   Inga rynkor, ännu, men kanske någon hängtutte här och någon liten valk där…men jag är asnöjd! Kille som älskar mig. Jag älskar mig.
   Är fan så jäkla nöjd att jag är jag utan tillsatser:)

   Camimami du har livserfarenhet som vi alla får och det är värdefullt.

  Ganska ironiskt att dessa influencers inte tänker på/ignorerar den påverkan som de har… De heter ju influencers av en anledning!

  Johanna toftby är en förespråkare

   Av vad?

    Av skönhetsfix, botox menade nog S. Men aldrig sett att Toftby haft rabattkoder på skönhetsfix eller operationer men hon har ju skrivit om botox och står för att hon har det och visat det på sin blogg. Många som känns ytligare och plutar desto mer tycker jag, många har större fillersläppar, större sillisbröst och annat fixat.

   Toftby ? ska man gråta eller skratta … den ytligaste av dom ytliga både till det yttre och tyvärr det inre , smörar och fjäskar för alla som hon anser ”vara nåt” , så tragikkomisk och löjlig så hälften vore nog 🙂 Kolla bara upp några nu populära kändisars instagram så lovar jag att ni kommer att hitta den lilla osäkra frisörens hyllande/ fjäskande kommentarer där .

    Instämmer, plutar med läpparna överallt! Patetiskt!!

  Alla företag tjänar pengar på människors osäkerhet, hela skönhetsindustrin, klädindustrin och i princip alla företag som säger sig sälja något som gör dig bättre/må bättre/bli starkare/stilmedveten/tryggare/snyggare osv. Influencers har tagit det till en nivå som gör det så tydligt, ”här säljer jag något till dig dig”, det blir en till en. Medan stora företag säljer en idé till stora massan och gör så att vi påverkar varandra. Allting handlar om osäkerhet och önskan om att passa in och nästan alla företag tjänar pengar på det.
  Men ja, jag tycker att det är uselt att göra reklam för ingrepp, det tycker jag om reklam överlag, men influencers är bara spjutspetsen i en marknadsföring som går mycket djupare.

  Sarasongbird är min favorit-youtuber. Så jävla genuin människa, förstår inte varför hon inte är mer känd än vad hon redan är.

  Så trött på Alice, Andrea, ja typ nästan alla influencers som inte har något innanför pannbenet än yta, events och pengar.

   Vilka är Alice och Andrea? Haha

    Stenlöf (som gör podd mer Bianca) och hedenstedt.

    Kanske inte så kända trots allt, men lika blåsta ändå.

     Haha men då finns det ju andra influencers som är betydligt mer blåsta än dessa två.

      Um.. ja. Låt oss diskutera graden av ”blåsthet” en stund….

      /L

   Undrar samma haha

    Stenlöf (som gör podd mer Bianca) och hedenstedt.

    Kanske inte så kända trots allt, men lika blåsta ändå.

     Men varför säger man ens så?
     Känner man sig större och bättre som person när man säger de är blåsta och inte har något innanför pannbenet än yta, events och pengar… Empatin för andra människor existerar inte märker man så tydligt nuförtiden….

   Åh haha Andrea har alltid varit min favorit även fast hennes nykära period just nu är lite väl överdriven..
   Vad har hon sagt/gjort som får dig se henne som blåst?

  OT vad hände egentligen med Blondinbellas inredare Ida Inreder? Företaget verkar ha lagts ner och inga uppdateringar på insta på cirka ett år?

   Jag undrar också!?

   Går inte att betala räkningar med exponering.

  Rök inte, sola inte och lägg ”operationspengarna” på lyxig hudvård och en välsittande behå!

   Eller så kan man välja att leva och skita i vad andra anser ! min mormor fyller 87 snart och har inte lagt pengar på mer hudvård än vanlig tvål och Oil of Ulay ( eller vad det heter ) nån gång i veckan och hon är i stort sett helt rynkfri 🙂

    gener min vän, gener 🙂

   Och vad fan göra rynkor?! Älskar solen, ha en prilla under läppen och äta gott. Lev!

  Sara somgbird är ju den bästa youtubern. Hon får alltid kommentarer av tjockare människor som idag vågar gå och bada i bikini tack vare henne. Även jag som endast känner att jag behöver gå ner 5 kilo har varit osäker men hon har
  Hjälp mig. Vill dock fortfarande Gå ner de få kilorna, men har ändå ett sjävlförtroende att jag kan visa min kropp idag..

  På 1700-talet dog eliten av arsenikförgiftningen de fick av sitt vita puder, på 1800-talet dog kvinnor av för hårt snörade korsetter. På 50-talet dog kvinnor av blodförgiftning på grund av mögliga frallor i håret och på 80-talet skördade anorexia tusentals liv. Vad blir 2000-talets skönhetsdöd? Följderna av Botox? Restylane? Hudcancer? Det kommer snart visa sig.

   Yes. Högmod är en dödssynd.

    I antikens Grekland straffade gudinnan Nemesis sådana självhävdande handlingar som gick över gränsen för det rätta måttet, det passande. Alla de stora abrahamistiska religionerna, det vill säga judendom, kristendom och islam, ser högmodet som ett moraliskt tillkortakommande, en synd mot gudomliga förväntningar på människan. Inom romersk-katolska kyrkan räknas högmod som en av de sju dödssynderna.

   Man får inte blodförgiftning av att ha bröd i håret.

    Jo för larverna kröp in i deras huvuden och började äta på deras hjärnor. Min gammalmoster dog pga det.

     Alltså what källa på det där? En larv uppstår ju inte bara ur mögel i ett bröd utan i så fall måste brödet ha varit dåligt förvarat.

      Du tycker alltså inte att ”i någons hår” är ett dåligt ställe att förvara bröd? 😂

     Isf måste brödet legat där bra länge och man tänker väl att man skulle hittat larven innan den knaprade sig igenom skallbenet. 😊

      De hade alltså samma brödbulle i håret i flera månader. Så ja, det var dåligt förvarat i huvudet, under massa tuperat hår och spray. Det möglade och blev larver i som åt sig in i huvudet och gnagde på hjärnan.

  Jag har folk här inne att tacka för att ni gått mig att förstå problematiken med operationer. Näsan jag haft komplex för hela mitt liv ser jag tack vare svar i öppet spår som en unik del av mig. Rynkorna i pannan vill jag hellre har kvar iom att jag hoppas på att få barn och läst här inne att barn kan få problem att läsa ansiktsuttryck, känna empati etc. Sen någon kommenterade hur skevt det ser ut med alla kändisar som har orörliga ansikten ser jag det på ett annat sätt och ser äntligen hur det ser ut.

  Plus avföljt massa perfekta konton på sociala medier. Satt och slösurfa på sökfunktionen på insta i veckan och hamnade i en influencers-tråd jag vanligtvis inte följer. Min första tanke var att det inte är lustigt att en får komplex om en bara följer normativt snygga människor, så tacksam för alla kroppspositiva konton jag nu följer!

  Inget om Jocke & Jonnas nya nyhet – det är inte en pojke i magen, det är en dotter nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *