Kan man anmäla ett bångstyrigt barn på flyget?

Äntligen är vi framme på vackra Bali ? Tog ju ett bra tag att flyga hit, och det kändes som att det tog extra lång tid när jag hade ett barn som sparkade på mitt säte exakt heeeela vägen från Stockholm till Dubai.. Blev även nypt och dragen i håret några gånger, ja tills personalen fick hjälpa till.. Även om det var ingens fel (måste vara superjobbigt att ha en sånt hyperaktivt barn) så tycker jag det skulle sitta på sin plats av flygbolaget med någon kompensation. Personalen och vi gjort en ”anmälan” iaf så får se.//Kissie

Kissie fick flygdelen av sin – vad jag förmodar – sponsrade till Bali och La Point Surf Camp förstörd av ett barn som inte riktigt verkade vilja sitta på sin plats och se på film.
Kissie och personalen har anmält flygbolaget då hon anser att hennes flygresa blev förstörd, en flygresa som hon enligt egen utsago betalat dyra pengar för. (Jag antar att hon betalat för en uppgradering för om hon behövt betala för flygbiljetten själv så är detta en av de sämre sponsrade resorna jag hört talas om.)

Hennes läsare verkar tycka att det är det dummaste de hört talas om sedan Donald Trump gav sig in i politiken och verkar inte riktigt tro på att man kan anmäla flygbolaget för ett bångstyrigt barn.
Jag har kikat runt lite på olika flygbolag men eftersom jag inte vet vilket bolag de flög med så är det lite som att leta efter en nål i en höstack och de flesta träffar handlar om förstört bagage.

Finns det någon här som vet hur det funkar?
Alltså VET, inte tror sig veta, tror sig ha hört någonting om det eller känner att de är lite sugna på en killgissning-veta!

Valium? Sömntabletter? Whiskey?
Är det en så dålig idé ändå?

Jag VET så klart att man inte får ge barn varken valium, sömntabletter eller whiskey men en vaggvisa då? iPad? Godis? Ett portabelt hamsterhjul att installera i mittgången för barn med spring i benen?

305 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Undra om det var såhär illa.. 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=hv1aczlrMsk

      Varför gör inte mamman något? Ta tag i ungen och säg åt den, ska det vara så svårt? ?

      Alltså barnet i filmen måste ju ha ett funktionshinder av något slag. Tror inte den familjen flyger igen. Men om de gör det så borde de kunna få något lugnande utskrivet till barnet. En stor eloge till föräldrar och medpassagerare som överlevde (?) detta.

        Det här barnet hade jag drogat, om jag nödvändigtvis måste flyga med honom.

        Ja jag tycker synd om barnet i fråga, det kanske finns någon diagnos bakom eller ångest/rädsla för att flyga. Barnet kan ju inte må bra av att skrika i åtta timmar. 🙁

      Alltså förstår att det måste vara svinhobbigt att lyssna på i 8 timmar men jag blir ledsen för barnets skull, det är absolut inte hans fel. Om det inte finns någon sjukdom/diagnos bakom så är det ju brister i uppfostran och alltså föräldrarna.

      Åh herre Gud! ? Vilken mardröm! Men jag får vara ärlig och säga att diagnos/icke diagnos, jag hade aldrig utsatt mig själv för en sådan resa med mitt egna barn eller andra för något sådant.

    Stackars kissie… -_____-

    Åkte spårvagn igår och mitt barn var väldigt trött och nära att börja gallskrika. Alla vet hur jobbigt det är att vara fast på en varm spårvagn med ett gallskrikande barn. Så jag tog fram mobilen och spelade upp lite barnprogram utan ljud. Det höll henne lugn ytterligare några minuter tills vi skulle gå av, men självklart hade två (2!) tanter mage att kommentera ”ojdå kollar ditt barn redan på mobilen” och ”det är inte bra för så små barn att stirra in i mobilen”. Blev så ledsen.

      Äsch! Jag vet att man lätt tar åt sig men Du känner ditt barn bäst. De har ingen aning om hur er situation är för stunden.
      Hade de barn som unga gjorde de säkert något som gjorde att gamlingar då tyckte dom var heeeeelt crazy…
      Ha en fin dag !!

        Förr i tiden hade man barn i burar hängdes utanför lägenheten så att de skulle få lite ”frisk luft”. Alla generationer gör något för att fucka upp nästkommande och tanterna var garanterat inte oskyldiga, det är bara att acceptera och göra det man tror är bäst.

          Kan vara det sjukaste jag har hört? När sjutton gjorde man det?

            Om jag minns rätt så var det på 30-talet, du kan googla på ”the baby cage” om du är intresserad 🙂

              Haha vad i…? Aldrig hört talas om. Galet! ?

            Alltså i burar. Aldrig hört talas om. Crazy. ?

          Yes, är uppväxt på en gård,och när vi var små blev vi instängda i en bur byggd över sandlådan! Ett väldigt bra sätt när både mor o far var i ladugården och mjölkade.? Tror inte vi tog skada av det!?

      Vilka otrevliga människor. Håller med ovan. Snyggt att du spelade upp klippen ljudlöst, det hade jag som medpassagerare uppskattat! Jag förstår att iPad och mobil är jättebra för att distrahera och underhålla barn men det stör mig något otroligt när föräldrar spelar upp filmer och spel med ljud (stör mig lika mkt när vem som helst gör det på tex tunnelbanan).

      Äh tanter gonna hate. Skit i det! En tant påstod att mitt barn skulle kvävas i vagnen när regnskyddet var på liggdelen. Det spöregnade, var 5+ ute och ventilationen i vagnen är grym så nej hon kommer inte kvävas, håll bara käften tant!

        Och en vacker dag är du tant själv. Tant på dig!

          Fast jag kommer va en så jääääävla cool tant med mina tatueringar, fillers och silikontuttar och min Porsche Cayenne (såån tantbil) 😀 Ser fram emot det, är dock bara 28 så det är ett tag kvar.

            Du kommer nog snarare se väldigt skrämmande ut.

              Wtf????

            Låter som Donatella Versace. Stuff for nightmares.

              Och ni kommer trassla in era hängpattar i rullatorhjulen.

              Jag och Donna kommer vara polare! Iofs är väl hon typ 40 år äldre än jag men jag tror hon håller igång ett bra tag till.

            Oh ja hela två år kvar! ???

            Jag är idag tant och så glad för att jag inte tatuerat mig-så makalöst fullt med tatueringar på skinn som följer tyngdlagen.
            Mina tuttar är det inget fel på……”tanter” har inte tuttar som en 25-åring.

              Äsch, det visar att man har levt. Och mina sillisar är fiiiiina, älskar att titta och klämma på de. Min sambo med 😀

                Roligt om du kör Newtons vagga med dem! Bra partytrick.

                  Då behöver jag väl ändå mer än två tuttar? Tyvärr sitter de fast så de rör sig ju inte, tror man behöver hängbröst för det 😀

                  Om de inte rör sig så är det badbollar du har, inte bröst.

            Skönt att du inte tänker köpa ny bil på så många år, lite mindre konsumtionshets ändå!

              Hehe nää kommer byta bil varje gång Porsche uppdaterar 😉 Men när tantheten slår till, DÅ införskaffas en redig tant-kärra dvs en Cayenne. Turbo såklart.

                Också skönt att du förstår sarkasm!

                  Vem är den här anonym som aggressivt berättar om sina opererade bröst, bil, sambo, tatueringar?

            Fast Cayenne är ju lite fotbollsmorsa, ändå en SUV.

      Du gjorde helt rätt. ❤️❤️

      Jag har tre barn, varav ett är hyperaktiv. Det spelar liksom ingen roll vad jag gör för det finns ALLTID något som någon ska klaga på. Om han pratar med folk är det någon som tycker det är jobbigt, pratar jag med honom så klagas det på att jag inte ger dom andra barnen uppmärksamhet, får han ha mobilen gnälls det över att jag inte är en närvarande förälder…. att låta honom ”bara vara” går liksom inte, det är som om fjorton tornados möter fem vulkanutbrott.
      Jag tycker att du löste situation på ett bra sätt för alla på spårvagnen. Försök att skaka av dig kommentarerna och tänk på hur många andra som antagligen tyckte att du gjorde rätt.
      Och dessa gnälltanter överallt borde inse att vi faktiskt lever i (på?) IT-åldern och dessa livsfarliga strålningsprutande apparater ingår i barnens vardag redan från småbarnsavdelningen på förskolan numera!

      Du ska veta hur tacksam man blir för en förälder som dig som försöker lugna sitt barn. Ingen uppskattar barnskrik (även om det såklart inte kan hjälpas ibland) så jag tycker du gjorde helt rätt! Strunt i tanterna, de har säkert gjort alla fel med sina egna barn.

      Bli inte ledsen. Hade barnet fått ett utbrott istället hade tanterna gnällt för det är jag säker på. ”Ingen uppfostran på dagens barn” 😉 alltid något att klaga på! Tycker du är en bra förälder som vill undvika utbrott på en offentlig plats så gott det går för allas trevnad. Man gör alltid så gott man kan ?

        Tack alla som svarat så peppande och snällt! Ni gjorde precis min dag! Haha, tänk att man är så känslig som småbarnsmamma. Tack ❤️

      @nemisis, det där tycker jag är så spännande. Man vill inte att ungar ska fastna vid skärmen och bli inaktiva. Det köper jag. Men i bilen då, och på tåg/flyg/bus/vagn? Det man är ute efter är att hålla dem lugna eftersom det inte är lämpligt att de röjer runt. Min dotter ogillar att åka bil, skriker ibland som en vettvilling, då får hon titta på babblarna i mobilen. När vi flög inom Europa (alltså inte så långt) hade jag laddat ner en tittut app, så smidigt, jag tror att en halvtimme gick på att bara se vilket djur som fanns i ladan denna gång. Ta inte illa upp om folk säger till om mobilen vid tillfällen där ditt barn ändå inte skulle vara särskilt aktivt. De vet nog inte vad de snackar om.

    Skulle vara underbart om det fanns särskilda ”barnplatser” på flygplanen där barn med föräldrar får sitta, så kan barnen sparka på varandras säten, leka och kanske skaffa kompisar. Vi andra kan njuta av lugn och ro ☺️

      Så om man har ett lugnt barn som inte stör så förtjänar man som förälder ett säte med sprakande barn bakom sig?

        Ja!

          Men va? Mitt barn sköter sig lika bra som en vuxen

            Säger varenda förälder till tyggstödsparkande ungdjävlar.

              ungjävlar. ungdvävular

                oj, ungdjävular

              Haha, du har inte träffat min son märker jag ?. Tänk er Estelle på officiella uppdrag, så är han alltid när det finns andra människor runt omkring.

                Intala det dig själv du.

                  Känner du hennes barn eller??? Nej trodde väl det

                  Andas Sofia ?

                Sådana var mina också alla 3?

                Till skillnad mot Leonore som är aningens överaktiv, inte enbart ”spring i benen”.

        Jag var så lugn i barndomen att mamma typ kunde glömma bort mig när jag satt i mitt rum och lekte. Sen gick det som det gick när tonårens hormoner satte sprätt i huvudet på mig, så lugna barn och idyllisk barna-i-Bullerbyn-uppväxt är visst ändå ingen garanti för att det går bra ?.

        Varför blir det alltid skryt-tävling mellan föräldrar? Genuin fråga då jag tyvärr inte har barn än.

          ? Jag, (den ironisks) poängen faller bort lite om det inte framkommer att det är någon som hamnade både i drogmissbruk, kriminalitet och fängelse hehe.

      och föräldrar med barn som faktiskt brukar vara lugna och inte störa mer än t ex fulla vuxna. Ska vi också tvingas dit eller ska man kanske ordna en avdelning för alla kategorier – barn och föräldrar, fyllon, illaluktande msk.

      Det där med att dra alla över en kam brukar inte fungera särskilt väl och det bästa är nog att ha förståelse och förtröstan i att de flesta föräldrar gör sitt yttersta för att barnen inte skall störa andra.

        Fast barn hörs. Man tänker nog inte på det när man är mitt uppe i småbarnslivet för det är så självklart.

          Jag har träffat massor med barn som hörs mindre än deras föräldrar som tjattrar, gapskrattar och tjuter så öronen trillar av. Det finns barn av alla sorter lika väl som det finns olika vuxna och många vuxna utan hyfs och förstånd

            #inteallabarn

          Mina barn är resvana och vet hur man uppför sig. Sist vi satt i loungen var det INTE de som lät (de läste och såg på film med hörlurar) utan – TADAAA – gubbarna: höga, jobbiga ringsignaler på telefonen, pratar högt med varandra och i telefonen, ser filmsnuttar med ljudet (högt) på.
          På flyget satt mina barn och läste medan ett killgäng (’killar’ på ca 30-35 år) högljutt diskuterade könssjukdomar ca tio rader bak utan att jag hade några som helst problem med att höra varenda detalj.
          De som dänger en ryggsäck i ansiktet på en vid boarding eller kör över fötterna på en med rullväskan är inte heller barn…

      Det skulle garanterat vara skönt för barnen och föräldrarna också. Man kan inte begära att ett barn sitter tyst och stilla. Det vore nog bättre för dem med mer utrymme, leksaker och att inte behöva vara tysta.

      Borde finnas särskilda platser för de psykiskt sjuka också. Och de som snarkar. Och de som väger mer än 100kg. Och de som tycker om trump.

        Gud ja, kommer aldrig att glömma flygresan då jag satt bredvid en snarkade man i 8 timmar. Jag har aldrig varit så nära att mörda i mitt liv.

        På vår flygresa från London till Los Angeles satt en man brevid oss och fes hela jäkla flighten. Urk.

          Haha jag hade antagit utmaningen och fisit tillbaka!!

        De som fiser, de som dricker, de som svettas, de som smackar, nyser, hostar, trumpetsnyter sig…

          Lite fascinerande över vissa punkter på vuxna som ni tar upp som jämförbart. Fisaren gjorde mest troligt inte det med flit, samma med snarkare etc. Det beror mest sannolikt på en sjukdom eller Anna reflex som inte går att kontrollera.

          Menar ni på att barn är sjuka eller på annat sätt oförmögna att inte göra andra illa genom att tex sparkas?

            Alla som tex snarkar är väl knappast sjuka eller oförmögna att göra något åt saken, har man gasproblem så bör man kanske undvika gasbildande mat innan flygturen, det är vuxna människor vi pratar om. Barn har inte samma konsekvenstänk och det är upp till föräldrarna att se till att de sköter sig så bra som det går. Poängen var att det är fler än barn som är irriterande på flygturer.

            Det är ju helt uppenbart att fisare passar på på flyget, där de tror att det inte hörs. Tror inte att de pruttat på i andra sammanhang där man sitter tätt ihop med andra människor: konsert, föreläsning, kyrkan… Lite fascinerande att du tänker att de som tutsnyter sig i ansiktet på andra har en diagnos – vilken?

              Jag nämnde inte dem som snyter sig eller hur? Jag skrev VISSA exempel.

              Ja tro du det om dem som fiser som är män. Säkert samma med gravida kvinnor också. Passar på för att de tror att ingen hör. ?‍♀️

                När du säger det: förutsatte att smygfisarna är män – har aldrig varit med om annat… eller smyg och smyg: brakskitarna…

                  De enda som står för sina fisar är barn, det ska de i alla fall ha en eloge för.

                  …: Jasså? Har du gjort en undersökning via intervjuer då eller? ?

        icke att förglömma de som inte stänger munnen när de äter utan smackar konstant

      Jag vill ha en egen avdelning för unga män (mansdjävlar) och kvinnor(kvinnodjävlar) som är på festresa och inte kan hålla käften på flera timmar. Och en egen avdelning för människodjävlar med liten blåsa som måste ta tag i mitt säte när de reser sig för att gå på toa. Och de där djävlarna som lyssnar på musik i lurar som läcker ljud. Eller så kanske vi får vara, lite toleranta och inse att alla har mer eller mindre charmiga drag som. Vi sedan slipper när vi kliver av planet.

        Tycker faktiskt inte det är vi som behöver bli mer toleranta utan dem du nämner ovan, förutom den med liten blåsa vad var det för exempel ens, som behöver visa mer respekt mot sina medpassagerar.

          The real hmm, poängen var att alltid kan vi störa oss på något hos andra. Och lite att kalla folk för djävlar inte är så charmigt.

      Vore asskönt tycker jag! Bara jag och mina ungar slapp sitta där. Inte för de beter sig bättre än genomsnittet, men för att jag inte heller vill hänga med massa kids på planet. Jag valde att skaffa mina barn, vill inte bli påtvingad alla andras som att det är något som är obligatoriskt?

        Haha inte jag heller! Jag och mina minimänniskor hänger också med.

        Åh. Kan det inte finnas en avdelning för jobbiga mammor. Ni vet såna där som hatar alla barn utom sina egna. De borde ha avskilda lekplatser också, och stränder framför allt.
        ”Ursäkta mig, men det var faktiskt min Tom-Melichor som lekte med de där fyra spadarna, du får leta en annan!”

          Haha ja, föräldrar som tar med sina 20 tal leksaker till sandlådan och sen ägnar tiden åt att säga åt andra barn att inte leka med dem. Kanske är bättre att lära sitt barn att dela med sig.

          Jo verkligen! En för jobbiga mammor, en för jobbiga pappor, en för sparkande ungar, en för folka om gnäller på jobbiga mammor och verkligen en för de som döper sina barn till Tom-Melichor (känner du nån?!).

    Det brukar hända mig på bio då och då. Då vänder jag mig om och säger: ”Sluta med det där”.

    Vadå ”inte mammans fel”?! Se till att ditt barn inte stör medpassagerare på det sättet. Å går det inte så har inte ungen att göra på ett flygplan över huvudtaget!

      Det är inte så lätt att lugna ner ett barn när man själv blir totalt sönderstressad!

        Nej men har man valt att klämma ur sig en unge får man vackert göra en massa sånt som ”inte är så lätt”!

          Och det tror du man inte gör?

            Det vet jag att många inte gör.

              Tragiskt

          Haha märks att du inte har barn.

            Det är väl jättebra att folk som inte vill tämja barn inte skaffar barn!

        Ta inte med ungen om du vet med dig att du inte kan kontrollera den.

      Precis min tanke innan jag skaffade barn. Har fått andra perspektiv efter ett par gånger med en övertrött unge som inte fattar att hon stör ? och inte blir det bättre när man själv blir stressad, svettig och får hjärtklappning så fort man möter andras blickar!

      Längtar tills hon är så pass gammal att jag kan förtränga de tillfällen och börja störa mig på andra föräldrar igen 😉

        Eeeexakt!!

    Anmälan betyder rimligtvis att de anmält händelsen till flygbolagets kundservice.
    För övrigt anser jag att barn liksom hundar bör färdas i bagageutrymmet.

      Härlig inställning till medmänniskor du har.

        Haha måste en ta allt så seriöst?

          Barnhatet på den här bloggen skrämmer mig. Ingenstans hatar man barn lika mycket som i Sverige.

            Får du lite ont i magen också? Mår illa? ”Skakar” av ”det vidriga”?

              Moget att svara med härskarteknik

                Ta en samarin.

                  Hoho, hihi, vad gör du med din tid annars? Sitter tyst och stör dig utan att våga säga ifrån? Skönt att du har denna ventilen ??

            Jag har tre barn själv ålder 3-8 år och jag tycker det är jävligt skönt att kunna skämta och driva om att det är jävligt jobbigt ibland. Det är inte ”barnhat” känner jag utan ett sätt att känna sig mindre ensam och skratta åt elände. Sen har jag kanske rå humor och en inställning om att man kan och bör driva om nästan allt… 🙂

            De som säger sig hata barn är förmodligen ganska unga eller omogna, nära barnåldern/sinnet själva så då hatar man barn för att framstå mer vuxen. ”Jag hatar barn!! Tro inte att jag är ett själv (snälla!)”. Klassisk grej.
            Jag har aldrig träffat en mogen, stabil och ödmjuk människa som hatar barn, de kan säga att barn är inget för dem eller tycka att ouppfostrade barn är jobbiga men ordet ”hata” är för tonåringar. Jag skäms å deras vägnar.

              Svårt att låta bli att hata folk som förstör = barn.

                Du menar att barn är de enda som förstör? Planeten håller på att gå under, djuren dör, människor svälter, säljs och mördas men du hatar barn ist. De enda som man kan påverka för att vår framtid ska bli bättre. Väldigt moget.

                  Om du är i färd med att skriva ”Så du menar att…” så är sannolikheten i det närmaste 100% att det inte är det vederbörande menar. Att självgod indignation försämrar läsförståelsen är något din kommentar ger ett klockrent exempel på.

                  Så är det inte alls, vederbörande skrev att hen tycker att barn förstör så därför hatar hen dem. Det borde med all logik innebära att hen hatar alla som förstör, även mänskligheten. Annars är det ingen anledning att hata just barn, utan ett svepskäl.

                Du föddes som 15 åring då?

            Vem har skrivit att den hatar barn? Ingen.

            Ingen gillar väl andras barn?

              MIna barn, andras ungar. Ligger väl lite i det. Barn kan vara ganska jobbiga, men som förälder tycker man ju förhoppningsvis om dem. För en utomstående som bara får njuta av fem timmars skrik under en flygresa är det ju inte lika kul.

              Jo jag! Faktiskt, jag har riktigt svårt för att inte tycka om andras barn, hur jävliga de än må vara. ?

            Ingenstans är föräldrar så slapphänta med sina barn som i Sverige. Barn får göra vad som helst, låta hur mycket som helst, ska släpas med överallt och underhållas av en mobil eller padda på full volym, medan föräldrarna dricker rosé och pladdrar med vänner. Man vill ha kvar samma livsstil som innan man fick barn. Önskar fler insåg att det inte är rättvist mot ungen och att barn inte är en kul accessoar utan ett heltidsjobb.

            På utlandssemestrar har de tysta och lugna barnen haft föräldrar som lekt med dem på stranden, suttit och pratat med dem vid middagsbordet och fokuserat på dem – och sagt till dem om de stör. De odrägliga barnen har föräldrar som umgås med varandra eller andra vuxna medan barnen lever rövare. De dyker också upp på restaurang klockan 21 med övertrötta barn som vrålar, medan vettiga föräldrar äter vid 18 vilket är bäst för barnen och trevligt för vuxna utan barn.

            Det är inte ett barnhat som finns på den här bloggen. Det är ett föräldrahat.

              Tack! Precis så är det!
              Vi var nyligen utomlands med vårt barn på 3 år och träffade en annan familj där med ett jämngammalt barn. De ville gå ut och äta 20.30?!? Vi tackade nej, åt 18.00 med andra barnfamiljer och barnet sov 21.00. Har man barn får man anpassa livet efter det.

              Åh, så himla sant F! ?

              Kan säga att vi är mycket med barnen, men vårt barn med autism är fortfarande högljudd (trots att vi i flera års tid talat om att han måste prata tystare), han är fortfarande stimmig av alla intryck (och blir bara lugn av surfplatta), han kan härja (trots att vi hotat, mutat och även gjort alla rätt enligt flera barnpsykologer). Såhär med fyra barn så har jag blivit väldigt ödmjuk inför vetskapen om hur extremt olika barn kan vara, även inom samma familj. Vissa har tur att få två barn med lugnt temperament och andra får två vildingar, då spelar det inte så stor roll hur bra föräldrarna är, barns hjärnor kommer ändå inte utveckla konsekvenstänk förrän närmre vuxen ålder.
              Det kan ju faktiskt vara så att föräldrarna som umgås med sina barn gör det för att dom har väldigt lätta barn att umgås med, medan föräldrarna som ger ungarna surfplattor gör det för att ge sig själva semester från en kaotisk vardag pga en kaotisk unge så vi ska slippa förföra oss över föräldrar som slagit sina barn eller värre. Man ska vara lite lugn med att döma om man inte känner ett barn och dennes föräldrar väl.

                Autism är en helt annan sak, och oftast (nej, inte alltid) märker man om barnet har en ”seriös” diagnos (dvs inte bara ouppfostrad & gapig). Föräldrar med barn som faktiskt har en diagnos brukar vara de som bryr sig om sin omgivning och underlättar för sitt barn genom att inte släpa med hen på en 12-timmars flight eller middag 22.00 på romantisk restaurang. Jag menar vem njuter av det? Knappast föräldrarna, knappast barnet.

                Jag tycker inte att man tar semester från sitt barn när hen är där. Att skaffa barn är ett personligt val och ska inte gå ut över mig – ditt barn är INTE omgivningens ansvar. Har jag betalat för en semester på en Bamseklubbsfri anläggning så vill jag ha just semester – inte sitta omringad av vuxna som tagit semester från sitt ansvar i sällskap av det som borde vara det käraste de har. Man kan åka på semester utan sina barn också. Eller faktiskt – avstå barn. Det är fullt möjligt om man vill ha en barnfri livsstil och noll ansvar. Är det fullt omöjligt så välj en hotellanläggning för familjer där det är mer accepterat med oljud och där man slipper sura vuxna som mig 😉

        Min farmor säger att barn aldrig skulle ha fått bete sig på det sättet när hon själv var ung och mamma. De betedde sig inte så heller. Visst satt de och surade och sparkade med fötterna i luften men inte alls så som det är idag. Hur kommer det sig? Har det helt plötsligt fötts mer odrägliga barn eller är det föräldrarna som är för snälla och inte sätter tydliga gränser? Barn ska inte bete sig hur som helst.

        Vet man dessutom med sig att ens småbarn (0-3 år) beter sig som ett galet djur ombord, varför känner man att man måste åka på långväga semestrar? Kan man inte vänta några år till? Man gör ju både plånbok, miljön, barnen, sig själva och medpassagerana en tjänst genom att vänta. Ingen gillar att sitta still i 16 timmar, allra minst ett litet barn.

          ”Min farmor säger” ???

            Eftersom hon födde fram rätt många barn som alla blev någorlunda vettiga anser jag att hennes talan är befogad. Hon hade en vildbasare till son och nog fick de jobba med honom men aldrig att han skulle ha vågat bete sig som barnen gör idag, fullständigt ignoranta för personerna i sin omgivning. De fick lära sig att ha tråkigt. Långa tågresor tvärs över landet? Check på den, en bok och ett syskon att prata med men nog fan skötte de sig utan att någon ville strypa dem. Varför ska inte det vara möjligt idag? Eller varför syns det inte idag? Halva leksaksaffären ska med på resan och ändå gallskriker ungen.

            Ja. De gamla har ofta väldigt mycket klokt att berätta om man tar sig tid att lyssna.

          Hur vet du att barnet skulle på semester? Man kan faktiskt flyga i andra sammanhang än semester.

          För att de barnen visste att är de olydiga får de stryk.

            Nä, inte min farmor eller farfar, de skulle aldrig ha lappat till sina barn.

            Barnaga är fruktansvärt, och att curla sönder sina barn ligger faktiskt i samma kategori. Man gör dem en otjänst för livet genom att klema bort dem så till den milda grad att de inte kan bete sig bland folk eller vet hur man har tråkigt.

            Vad sjutton annat gör man på ett flyg till Bali eller Thailand? Näe jag skulle bara gå på en middag sen åka hem igen.

              Du skrev att han inte hade vågat bete sig som barnen idag, vad var han rädd för?

                Man kan vara rädd för andra konsekvenser.

                För att inte visa respekt mot andra människor, för att han visste var gränsen låg, för att han visste att föräldrarna var konsekventa. Säger väl sig självt?

                Eller menar du att barn idag inte ska vara ”rädd” för nåt och därför kunna bete sig som sjutton rikspuckon utan att någon bryr sig? Handling vs konsekvens är en grej många föräldrar idag helt glömmer lära sina barn.

                  Jag menar ingenting, jag undrade vad barnet var rädd för. Du behöver inte tillskriva mig åsikter för att legitimera dina, jag har inte skrivit vad jag tycker om barnuppfostran.

                  Jag vågade inte svära åt mamma när jag var barn eller ens tonåring, vet i fan VAD exakt jag var rädd för men rädd var jag. Så det behöver ju inte vara så att en är rädd för något konkret, utan har respekt och vet att mamma blir arg om en gör si eller så.

                Jag var rädd för att göra mina föräldrar ledsna, besvikna och arga. Jag visste att det fanns privilegier som försvann om jag betedde mig som en galning och jag ville heller inte göra dem besvikna eller ledsna för då mådde jag dåligt.
                Det är någon slags respekt gentemot vuxna som gått förlorad iom att barn absolut inte får känna sig underlägsna eller rädda eller ledsna. Tror det är en faktor som även påverkat skolan negativt. Jag var smårädd för mina lärare och det var faktiskt nyttigt. Ingen i klassen kom undan med hjälp av någon diagnos deras föräldrar läst sig till utan man var tyst och satt still och gjorde som man blev tillsagd eller så åkte man ut. Idag måste allting vara rättvist och roligt och härligt och alla måste få synas och höras lika mycket och inget får vara orättvist. Ja, självklart ska barn ha rättigheter men det betyder inte att de inte ska ha skyldigheter.

            Nja. Det finns oerhört lite evidens att stryk skulle fungera som avskräckningsmetod på barn.

          Föräldrar idag anser att barnen själva ska få vara med och forma sin uppfostran. Se så bra det går ??‍♀️ Jag hatar barn!! Hatar även slappa mesiga mjölksillar till sk föräldrar

          Det lustiga är ju hur äldre generationer klagar på yngre generationer när det är de äldre som fostrat de yngre. Om någon bär skulden för de yngres beteende så är det väl de äldre liksom? Jag antar att det alltid har varit så och förmodligen alltid kommer fortsätta vara så men jag finner det ändå ganska underhållande.

          Barn av alla de sorter inkluderas ju mer i dagens samhälle vilket jag är extremt tacksam för! På din farmors tid hade jag nog inte ens fått behålla mitt ena barn. Vi har också ett betydligt mer krävande samhälle där anpassning kring tex npf behöver göras. Jag tror att det är fler barntyper som syns nu och förhoppningsvis genom det får vi fler fungerande vuxna som inte kommer behöva leva på institutioner som på din farmors tid.

          Är det inte dagens morfäräldrar och farföräldrar som har uppfostrat dagens föräldrar o s v?

      Nej, hundarna får sitta i kabinen, barnen kan sitta i deras burar i bagageutrymmet 🙂

        Om man inte flyger till kina för då får de flyga på faten i serveringsvagnarna 🙂

      Hahaha??? Drömflygning!

      Såna som dig borde förvaras där istället.

        ’Sådana som du’

    Kan ju inte låta bli att tycka att det väl inte ska behövas någonting annat än en medveten/närvarande förälder/medresande vuxen för att ”kontrollera” barn på resor. Jag menar, det är ju ingen femtonminuterstur på bussen vi pratar om, så det är ju inte så konstigt att barnet får myror i kroppen. Det kan inte komma som en överraskning för den vuxne/föräldern. Upp och gå i gången, lek ordlekar eller 20-frågor (beroende på ålder), läsa böcker, pyssla m pysselböcker, rita, titta på film…även om utrymmet är begränsat så behöver ju inte fantasin vara det. Har själv ett normalaktivt barn (vilket jag antar är ”hyperaktivt” i Alexandras värld) och ser till att vi båda är väl förberedda när vi är ute och reser. Gå igenom resan, berätta vad som kommer att hända och var tydlig med att en del av resan kommer att vara dödstråkig och lång, men att vi tillsammans gör det bästa av situationen. Så behövs varken valium eller whiskey (det sistnämnda möjligtvis för föräldern på kvällen när vi landat tryggt i våra hotellsängar 😉 )

    Jag jobbar på tåg och när en passagerare har klagomål eller synpunkter kan vi rapportera det internt. Speciellt om passageraren själv kommer skriva till kundservice, så är det bra om personalen har rapporterat in det. På det viset kan kundservice få det bekräftat och hjälpa passageraren med t.ex kompensation. Jag misstänker att det är så det funkar på flyg också, och att anmälan egentligen är fel ordval (?) 🙂

    Jag förstår precis vad hon menar. Har hänt mig flertalet gånger och man hoppas alltid man inte hamnar framför ett barn. Även hbt när jag flyger business. Vips är ett jäkla barn där och drar en i håret och sparkar ut ens organ. Fy satan vad ont det gör. Grät hela vägen till New York en gång för det gjorde så jävla ont när barnet sparkade mig i ryggen.

      Det hade jag aldrig accepterat. Är ungen över 3-4 så säger jag till på skarpen på en gång. Har tack och lov alltid hjäpt.

      Jag älskar barn, vill ha barn, men skrikande, odrägliga barn på långflyg får mig att vilja lämna kvar min livmoder. Tyvärr. Och det går inte att lyssna enbart på ”men hallå alla mammor gör så gott de kan” för alla mammor gör inte det. Inte pappor heller. Jag pratar inte om de som verkligen försöker, de med normal hjärnförmåga ❤️ Utan jag pratar om de barn som får härja fritt, sparka och slita, skrika och leva om medan pappa läser tidningen och mamma ”vilar”. Far åt fan jag vill inte ha er i närheten när jag försöker njuta av min semester.

        Herregud nog vet vi att du vill ha barn, rolleyes…(skriver på datorn).

          Du kan göra rolleyes på datorn också. Bara att skriva en snabb HTML kod. Fortare än det du skrev här. 🙄

            Har du Mac kan du ha emojies på ditt specialtangentbkrd. 😀

              Jag då? Jag har inte mac ??

                Här har du ett schema så kan du lätt koda själv. 🙂

                  Fattar inte ens, varför vill man koda när man bara kan copy-pastea in vilken emoji som helst? ?

                  Tänker att det går snabbare att ha en del kod i huvudet än att behöva leta upp den emoji du vill kopiera. ?

                  Som tex blinkade här. Ett enklet ; tilssamans med ) blir 😉

          Men vad bra, du kan få höra det igen.

            Desperat…

              Är det så konstigt om hon är desperat om det är något hon verkligen vill och så går det inte? En del här inne är så jävla elaka emellanåt, var är medmänskligheten och empatin? Om du uppfattat att Helena är desperat i sin barnlängtan har du garanterat också uppfattat att det är ett känsligt ämne för henne. Kan en inte bara vara tyst då istället för att också klaga på det som att vara desperat?

              Man behöver inte säga eller skriva allt man tänker, tycker eller tror. På tal om tanter och farmödrar och allt som nämnts här inne idag är väl ordspråket: har du ingenting snällt att säga behöver du inte säga någonting alls, det bästa? När dagen är slut är vi alla bara människor med egna motgångar, sorger och besvikelser. Varför vill man spä på någon annans sorg genom att klanka på det?

      Men varför sa du inte till?? Om det är en unge som sparkar mig i ryggen vänder jag mig om och säger åt ungen att sluta. Det brukar funka, skulle det inte göra det hade jag bett om att få byta plats eller att de får flytta på ungen. Dagens ungar lider av en total brist på uppfostran vilket gör dem till små bortskämda egoistmonster som inte lärt sig att vara snälla mot människor i sin omgivning. Inte ungens fel från början givetvis, det är helt och hållet föräldrarnas fel. Men dom är det för sent att uppfostra så man får försöka uppfostra deras barn istället. Den uppgiften faller tyvärr på lärare och folk i omgivningen som blir utsatta och det borde inte behöva vara så. Aldrig i världen om jag hade fått lov att sparka på folk, gallskrika på flyg, butik, bibliotek etc, vara en pest och plåga för de andra eleverna i skolan eller springa runt på tog, flyg och restaranter och störa andra människor. Mina föräldrar var inte särskilt strikta, men de gav oss tydliga gränser och var konsekventa. Uppförde vi oss inte var det raka vägen hem. Barn måste få lära sig vad som är rätt och fel, att dela med sig, att visa hänsyn och empati för andra människor och djur osv från de är små. Sosiala koder och normer är inte medfödda och om vi ska ha ett trevligt samhälle där alla mår bra krävs det att alla kan uppföra sig. Även barn! Egoistiska uoppfostrade barn blir egoistiska hänsynslösa vuxna.

        ????

        Konsekventa gränser är bland det bästa man kan göra för sina barn. Hit men inte längre. Då lär de ju sig att det inte är värt att skrika om mamma vänder om och går hem så fort de börjar. Eller att mamma tar bort ipaden om det börjar tjafsas, eller att om man sparkar på sätet får man gå till personen och säga förlåt, jag ska aldrig göra om det.

          Det är då värst vad du kan en massa om barn utan att ha några…..

            Jag har inte levt under en sten.
            Jag jobbar som barnskötare.
            Jag har varit Au Pair i ett år för två olika familjer. Det var som natt och dag hur familjerna valde att uppfostra sina barn. Lär man sig inte nåt då så vet jag inte vart man skulle lära sig.

              Ja.. För det är ju samma sak som att ha egna barn

              Men snälla det är inte i närheten av att ha egna barn. Det är sjukt roligt att du tror du är barnexpert för att du har träffat barn?

                Det är möjligt att det inte är samma sak som att ha egna barn, men att helt avvisa hennes erfarenheter av fostran av barn pga att hon inte har egna blir väldigt fånigt. Som förskollärare utan barn kan jag hålla med om att det vore konstigt om vi förskollärare inte lärt oss något om hur man fostrar barn och att olika metoder/tekniker kan få olika effekt, eftersom det är något vi tar del av, ser och arbetar med dagligen.

                Självklart är alla barn unika och det bemötande som ”fungerar” för ett barn behöver inte göra det för ett annat, men för att vi ska få vår verksamhet att fungera för så många som möjligt är tydlighet, regler och konsekvenser viktiga komponenter.

                  Men Helena tror att man kommer att behandla sina barn på samma sätt som andras. Man kan ta hand om andras barn på ett sätt och sen när man får egna så kommer det till 1000 andra saker som får en att göra annorlunda.

                  Beter du dig exakt likadant mot din chef som din partner? Mot okända människor på stan som mot dina nära vänner? Barn reagerar olika i olika situationer och bland olika människor. Du kan inte vara förälder åt andras barn eller förskollärare hemma bland dina egna barn.

          Aldrig är man så bra på barnuppfostran som innan man får egna ? ”gör bara såhär så lyder barnen” hahahah. Det märks hur många barn du uppfostrat.

            Tänk ändå att det är vissa som lyckas bättre än andra. ?

            Jag tänker att de som en ovan tex tycker att vi alla borde bli mer toleranta mot alla förmodligen inte har samma ambition med sina barn som dem som tycker tvärtom, att vi alla ska visa varandra mer respekt och hänsyn. ?

              Håller i sak med om att alla borde läras respekt och hänsyn till medmänniskor MEN nu är det ju så att inte ens alla vuxna människor klarar av detta. Det finns gubbar som prompt måste fälla ner stolen i ansiktet på en på det trängsta flygplanet i hela Europa (stolen går att fälla, alltså har jag rätt att fälla den oavsett vad det medför för passageraren bakom mig), alla fyllepassagerare som påbörjat festen redan på flygplatsen och därför både är högljudda och måste gå på toa hela tiden etc. Hur menar man då att småbarn som på grund av sin ålder faktiskt inte har någon impulskontroll ännu, ska kunna bete sig? Men i ett fall där barnet inte kan hålla sig still får väl föräldrarna i värsta fall hålla barnet i famnen på ett sätt som gör att det inte stör andra passagerare… med sparkar, möjligtvis blir gallskrik problemet istället. Men enligt detta resonemang får vi även tvinga störande vuxna passagerare att sluta med sitt beteende, kanske någon som har bra förslag på hur det ska gå till? Det blir svårt att föra detta resonemang på ett konsekvent sätt om man inte bara drar slutsatsen att barn minsann ska bete sig ordentligt medan vuxna får vara hur störiga som helst. I övrigt fattar jag verkligen inte hur flygbolaget ska kompensera för detta, de får väl driva ett skadeståndsanspråk mot föräldern i så fall eller ge Kissie ersättning som ren goodwill.

                Jag tänker att om vi som vuxna beter oss väl, förväntar oss och säger ifrån till andra vuxna att de ska göra detsamma, så följer barnen vårt exempel.

                Vuxna som stör andra på ett flygplan, sparkar och inte slutar när dom blir tillsagda, blir fastspända i sina säten och escorterade ut av polisen när planet har landat. Det finns tydliga konsekvenser. Jag är för att att barn ska få det också.

              Du tror inte att barn är olika?

                Jag tänker att det inte alltid är enda förklaringen.

              Barn är människor, de har egna idéer och egna tankar. Det finns inga mirakelmetoden som fungerar på alla barn i alla situationer. Att säga ”Om man gör såhär så kommer barnet att…” är verklighetsfrånvänt och naivt.

                Det är försvinnande få föräldrar som vill att barnen ska bete sig illa

                  Att de inte vill är en sak. Att orka göra något åt det en annan.

                  Jag har nydligen flyttat igen. Vad som var slående här jämfört där jag bodde tidigare är vad som tolereras från föräldrarna där jämfört med här där, är att de är mycket snabbare med att säga ifrån, gå iväg med tjurigt barn etc.

                  Ni får tro vad ni vill men det är tydligt att det är en attitydfråga i många fall snarare än personligheten hos barn, som dessutom till stor del formas av dess omgivning.

                  Barn gör fel ibland, vuxna gör fel ibland. Jag tycker inte att man kan ta några slumpmässiga ögonblick på bussen och tvärsäkert uttala sig om attityder hos föräldrar. Jag vet inte var du träffar alla dessa bråkiga barn, jag ser det alldeles för sällan för att kunna skapa mig en bild av den generella toleransnivån. I alla fall inte i situationer där det är uppenbart lönlöst att spä på konflikten.

                  Helt okända människor har dessutom noll koll på vad ”göra något åt det” innebär i det specifika fallet.

          Haha ja straff hjälper när det kommer till barn? Jag gissar på att du inte är utbildad??

        Nu kan det ju tilläggas att jag sade till, upprepade gånger. Och visst, de slutade i en kvart, sedan sparkade den ut mina inälvor igen.

      ’Grät hela vägen till New York’ – du verkar ha problem att reda ut med dig själv.

    Det är väl klart hon kommer att få nån kompensation, hon är ju kändis! Speciellt som hon skrivit om det i bloggen kommer dom ju ge henne nåt.

      Undrar om man fyller i det när man anmäler?
      ”Välj typ av klagomål:
      – Otillräcklig service
      – Borttappat bagage
      – Jag är kändis”

      Flygbolag är STENHÅRDA med att inte betala ut något för då tar de på sig ansvaret. Ofta får man driva en juridisk process för att få pengar tillbaka vid ett inställt flyg eller en försening så man får absolut inga pengar för att en medpassagerare sparkat på sätet.

      Tror knappast att flygbolaget, oftast Emirates ell Qatar, bryr sig särskilt mycket om en ”känd” svensk bloggare.

    Små bebisar ser man till att dem är utvilade, inte hungriga, mm, och något att stimulera dem med om dem blir uttråkade och börjar skrika.
    Äldre barn ser man till att dem är trötta och har något att mentalt stimulera sig med som leksaker, film, bok, mm.

      *de

    Låter ju extra dramatiskt med en anmälan men vad det egentligen är är ett helt vanligt klagomål till kundservice. Den förs till statistiken och följs möjligvis upp med ett tack för din feedback-mail enligt färdig mall men kompensation betalas otroligt sällan ut för något som helst.

    Någon här som jobbar på Postnord som vet vad som händer med alla paket som försvinner?? Hur är det ens möjligt?? Pratar inte om kina-paket nu utan om inrikespaket som inte kommit fram på 5 veckor. Det har hänt mig två gånger senaste månaderna, båda gånger har det varit skor i paketen, inget litet kuvert som man tappar bort direkt..

      Jag hade en vän vars paket (H&M-påse) blev uthämtat i andra delen av landet…

      De skiter fullständigt i det. Postnord är Sveriges mest kundovänliga företag.

      Samma här. Väntar på ett plagg som fastnat/försvunnit någonstans på vägen. Postnords svar: hör av dig till de som skickat paketet… MEN DET ÄR JU NI SOM SENAST HAR TAGIT HAND OM DET OCH SKA SE TILL ATT DET KOMMER FRAM!

        alltså jag förstår inte hur det är möjligt??? det måste ju ligga i någon hög någonstans.

      Jag har jobbat på terminal strax innan Posten blev Postnord. Det hände ofta att saker fastnade i ”fladderbandet” och helt enkelt gick sönder. Gick det att laga så gjorde vi det, gick det inte hamnade det på lager för att se om någon kommer och claimar det, om inte så slängs det. Sen kunde man rensa trumman och gamla saker där som trillat ut. Sen stjäls det faktiskt ganska friskt, tyvärr. De flesta blir påkomna förr eller senare som tur är. Sen hanterar man ju miljoner paket, att några försvinner är oundvikligt, men så himla tråkigt.

        Det där svaret hade varit betydligt mer uppskattat från Postnord (även om jag tycker att de bör ha skyldighet att meddela avsändare/mottagare när saker går sönder) än ”hör av dig till avsändare”.

      Samma här. Senaste beställningarna har tagit sjuuuukt lång tid. Trots att avsändaren skickar i princip direkt. Väntar nu på ett paket, uppe i 2 veckor på det ?

      De är sämst. Finns inga jag hatar så starkt.

      Jag som tänkt sälja av lite grejer på Tradera.. vågar man skicka med Postnord?! Har inte själv haft några problem med dem, men tagit det ganska lugnt med näthandeln på senaste tiden. 🙂

        Jag skulle inte göra det. Hos oss kan de inte ens dela ut posten rätt. Fyra (nya) brevlåder på rad, namnen väl utskrivna på varje låda, ändå lägger muppen som delar ut alla brev i första lådan ? Flera gånger det varit så, trots att vi klagat

        Känner flera som köpt (mycket) på Tradera och Postnord i Stockholmstrakten är helt opålitlig. Trasiga paket, trasigt innehåll, delar av innehållet är borta (ur trasigt paket), inte bara vanliga utan även rekommenderade paket försvinner … och så skickar de paketen till fel utlämningsställe, ibland inte bara en gång för samma paket. Undvik Postnord även om de andra också har blivit sämre och börjat slarva.

        Jag skickar alltid med Schenker. Trackingnummer och snabb leverans. Inga av mina Traderaförsäljningar har kommit bort ?

        Jag har skickat alla mina tradera paket med posten i ca 10 års tid (ej spårbart om inte köparen betalar) och aldrig har något kommit Bort

    Lösning: Flyg inte. Då slipper man både jobbiga barn samt gör en passivt positiv insats för miljön.

    När blev det en mänsklig rättighet att flyga jorden runt hux flux? Finns gott om platser närmare att njuta av om inte alla hela tiden kände ett sådant starkt behov av att leva det perfekta livet på Instagram så kanske de hade förstått det.

      Precis en del verkar bara resa för att kunna ta bilder och publicera på sin Instagram. ?

      Bästa svaret!

      ”När blev det en mänsklig rättighet att flyga jorden runt hux flux?”
      Wow, när blev det en mänsklig rättighet för dig att se ner på andras folk transportmedel?
      Jag har aldrig flygit en endaste gång i mitt 28 åriga liv, men när jag väl gör det så fyfan vad jag ska njuta och tänka på alla besservissrar som du som ska läxa upp hur andra väljer att göra sina resor.

        Jag flyger också, hymlar inte med det. Men aldrig långflyg och bara nån gång om året, mest jobbrelaterat inom Europa. Skulle aldrig få för mig att flyga jorden runt för lite sol. Gör som du vill, ta illa upp om jag tycker att flyga är dumt. Folk måste börja inse att ändrandet av vanor såsom flyg t. ex. är nödvändigt för att förminska klimatproblemen.
        Men bra att du inte flyger, det är väl egentligen inte du som behöver ta åt dig i denna fråga då antar jag. Om du aldrig bordat ett plan?
        Fast jag kan ju knappast kallas besserwisser för att jag tycker det är onödigt och dumt att flyga? Eller?

      Lösning: skaffa inte barn. Då slipper man både jobbiga barn samt göra en positiv insats för miljön.

      När blev det en mänsklig rättighet att yngla av sig till en överbefolkad planet? Det finns gott om andra sätt att förverkliga sig själv, om alla inte hela tiden kände ett sånt behov av att passa in i normen och föra sina gener vidare.

      https://omni.se/studie-skaffa-barn-varre-for-klimatet-an-bil-och-flyg/a/01080 🙂

        På vilket sätt är att få barn inte en mänsklig rättighet? Är det bara vissa som ska få föda barn? Vet du vad en mänsklig rättighet är?

          Det är inte en mänsklig rättighet att få barn. Finns inte i en enda konvention. /Människorättsjuristen

      Vilken tur att ditt vänsterextrema parti som vill bestämma var folk ska semestra är på väg ut ur riksdagen om några månader.

        Fel parti. Helt och hållet. Jag kan väl tycka mestadelen av flygturer är dumt och onödigt utan att behöva ta en politisk ställning till mitt beslut? De flesta måste ju ändå snart börja inse att vi behöver bromsa nöjesresor kors och tvärs.
        #svemester elller varför inte upptäcka Europa, gör någon det numera?

          Jag älskar att bila i Europa (med min stora dieselkombi, hoppas du får näsblod nu). Men att någon kommer och tycker att jag ska nöja mig med ditten och datten är oacceptabelt.

            Vet inte varför du känner så stort måste av att sätta dit mig? Näsblod, really?
            Antingen är du väldigt träffad av vad jag tycker eller så reagerar du väl lite väl starkt. Jag har inte någonstans sagt att jag är miljökämpe, endast att jag tycker att flygresor kors och tvärs jorden runt mestadels är onödigt och dumt. Sedan får du läsa in mer i det om du vill, men det är ju onödigt eftersom jag bara pratade om just långa flygresor.
            Vart brukar ni resa? Jag älskar Spanien, Frankrike och Italien. Alperna är så vackra när man åker igenom alla dalar! Blir numera semester oftast i östra Tyskland men är sugen på Norge nu faktiskt, har bara varit där på vintern förut.

              Prova Norge på hösten. Kolla Nasjonalparkriket, det finaste området enligt mig. Lugnt och skönt, endast ett fåtal turister och en explosion av färg! Det bästa jag vet.

                Tusen tack för tips, ska definitivt kolla upp. Hösten funkar nämligen bättre för mig i år, men var lite orolig över att vädret snabbt blir tufft där på höst jmf. vår och sommar. Har som plan också utöver detta att åka Bergensbanan mellan Oslo och Bergen, har fått för mig att både resan och resmålet skulle bli toppen då!

                  Vi brukar åka kring 20/9 och 7-10 dagar framåt. Då är oftast färgerna som bäst. Förrförra året var det rekordvärme och vi satt uppe vid Trollstigen i kortärmat och åt glass men det brukar vara precis lagom svalt för lite fotvandring!

                  Anonym 13.42:
                  Tack, jag ska absolut kolla detta, blir mer och mer sugen på Norge ju mer jag tänker på det!

                  13.57… ?‍♀️

            Dagisnivå på ditt svar

            Oacceptabelt, ska du säga samma sak sen när luften är för giftig att andas? ”Jag kräver frisk luft”. Barnrumpa

    Hon får väll hänga i en bur utanpå planet ?

    Undrar om jag kan anmäla en dryg man i 40-åldern som envist, nästintill hela tiden, tryckte fram mitt säte med sina knä?
    Jo jag sa till ett antal gånger men han ”förstod” varken teckenspråk eller engelska, bara ryska.
    Inte skönt under 12-timmars flygning. Var en hel del barn med och ja ibland hördes dom- men barn är barn och det har jag inga problem med.
    Och jag betalade själv min resa 😀

      Du kunde väl be personalen säga till honom på ett språk de båda behärskade?

        Ja nu var det så att han pratade lite engelska med sin ”blivande”? fru som han varit och hämtat.
        Så han förstod men ville inte förstå om du förstår vad jag menar.
        Hans vänner ”förstod” inte heller när de gång på gång blev tillsagda att inte dricka medhavd vodka direkt ur flaskan.
        Men de blev snabbt trötta och gjorde inte så mycket väsen av sig.

          Presenterade hon sig som det eller hur vet du det? Lite fördomsfullt av dig

            Ja det kanske det var……orkar inte dra varför jag trodde det. Det har inte med störiga barn/vuxna på flyg att göra som diskussionen handlar om.

              Om det är det det handlar om, varför då dra in att han hämtat en fru? ?

          Ok. Ändå läge att ta hjälp av personal. ??

            Jodå jag pratade med personalen och de pratade med honom på mer än ett språk.

              ??

      Det här är ärligt talat ett problem för alla oss som är lite längre. Det absolut värsta (och mest obegripliga) med att flyga är när man kliver på planet och ser att någon småbarnsfamilj lyckats få platserna vid nödutgången med det extra benutrymmet. Först och främst borde det inte ens vara tillåtet (och är det oftast inte heller tror jag?), då ett barn inte klarar av att lyfta undan luckan vid en nödsituation. Därtill är det otroligt irriterande att se ett litet barn sitta och dingla med benen medan alla över 185 cm kommer ha knäna i arslet på den framför.

      När jag flyger och inte får sitta vid nödutgången har jag två val: Antingen får jag knäa personen framför och samtidigt riskera att få hela knäskålen krossad om denne människa besvarar knäningen med att sätta sig lite extra tungt efter sitt toalettbesök, eller så får jag slänga ut benen i mittgången. Alternativ två är lite som att spela rysk roulette, för någon gång under resan så kommer vagnen. Den ohyggliga, monstruösa vagnen. Den framförs av Satan själv. Personalen verkar i alla fall så trötta på ben i mittgången att de hellre tar lite extra sats än ber mig flytta mina köttklumpar. Krossade knän eller överkörda underben… Vad ska man egentligen välja? Det är tillsammans med den klassiska Fight Club-frågan ”Do I give you the ass or the crotch” de stora valen man står inför som flygresenär.

        Precis. Räcker att vara 182 cm för att detta problem ska uppstå. Försöker alltid vara ute i så god tid att jag betalar extra för platser med extra benutrymme. Har flugit inrikes i Kina en gång, i plan med benutrymme avsett för kineser som ju har nååågot kortare ben än en lång svenska….. Hur jag fick plats med benen förstår jag inte än idag.

        Men man köper ju plats-reservation? Jag köper alltid direkt jag bokar biljetten, och lyckas alltid få vid nödutgången. Jag är bara 170 cm 🙂

          Och det kostar inte mer vid nödutgång eller längst fram, inte med Norwegian iaf som jag oftast flyger med.

          Det finns ju dock begränsat med platser med extra benutrymme, så om man inte bokar biljetten i väldigt god tid är dessa platser redan upptagna, ofta av någon som bara är 170cm och inte behöver platsen i samma utsträckning. Det är inte heller alltid det ens finns möjligheten hos alla flygbolag.

            Jag är 1,64 och brukar hamna vid platserna med extra benutrymme… min sambo är 1,95 och trist att inte få sitta bredvid honom. Sorry att jag tar upp en plats jag inte behöver!

              Jag skämtade mest eftersom Anonym verkade tycka att det ju ”bara” är att boka rätt plats. Jag tror alla väljer extra benutrymme om det går, men det gör ju också att det faktiskt inte alltid går.

              Alexa: men gode tid. Varför ta det så personligt? Ingenstans skrev Viktor den store att par inte borde få sitta ihop.

        En gång när jag flög med mina kompisar som 16-17 åring hade vi fått platser vid nödutgången vid vingen. Eftersom vi inte var myndiga ville flygvärdinnorna att vi inte skulle sitta där, vilket vi förstod och respekterade. Det roliga var att de som bytte platser med oss blev sura på oss (!?), dessutom var det en gammal tant som skulle sitta vid nödutgången. Hon hade sannolikt dött av chocken om planet nödlandat och i annat fall hade hon definitivt inte klarat av att få upp dörren ?

        Barn får aldrig ockupera en nödutgång. Inte heller rullstolsbundna, blinda eller andra människor som är limiterade fysiskt eller psykiskt.
        Med andra ord, du kan reservera en plats vid en nödutgång och bli vägrad att sitta där om du inte uppfyller kraven som flygbolagen har för personer som ska ockupera en nödutgång.

        Jag arbetar inom flyget och ser en hel del på mitt jobb och får faktiskt säga att svenska föräldrar har generellt sämre pli på sina ungar än tex spanska eller engelska föräldrar tyvärr. De tillåter dem tex att springa runt och skrika eller leka, ett flygplan är ingen buss eller lekplats, och det kan vara direkt farligt att låta sin unge springa runt i kabinen hur som helst (finns liksom en anledning till varför man rekommenderas att sitta fastspänd när man sitter i sitt säte) . Om inte annat, väldigt störande för övriga resenärer.

    Jag förstår absolut att man kan bli irriterad på barn som stökar när man liksom är fast nånstans… om jag fick sparkar i ryggen under en flygresa hade jag absolut sagt till. Jag har tre pojkar själv och har alltid varit noga med att inte störa andra under resor t ex. Eeeh, okej, jag har tre unga män menar jag (kan hända att jag har förträngt vissa saker…?!?) 🙂

    Låter som en hel del av er som kommenterar har föräldrar som definitivt inte har gjort sitt jobb! Odrägliga vuxna människor är fan värre än barn!

      Eller hur, jag ”hatade” också barn tills jag insåg att vuxna är bra mycket värre, usch!

      Nötter håller med. En annan har fått lära sej att uppföra sej och det är jag glad för.

    Hon åkte iaf inte Emirates. De håller inte på med trams att betala xtra för vissa säten, så det måste vara Norwegian som har de sämsta flygtiderna för Dubai. Vem fan vill åka 2 på natten? Ja, Kissie då kanske 😀

      Det beror ju på, en flyger ju så att en maxar tiden en är borta 🙂 jag tänker ju liksom inte landa sent på kvällen – då är ju en hel dag borta.

        Jag också.

        Såg du min kommentar till dig under förra inlägget?

          Mitt ”jag också” skulle hamna under din kommentar längre ner. ?

          Neej, det gjorde jag inte 🙁

          Jag har läst den nu <3

    Mona ”Dessa biljetter delade hon ut till alla möjliga, dels fick hennes följare nominera folk de tyckte skulle ha en biljett och dels till människor hon själv valde ut. Jag var tydligen en av dessa, vilket jag tackar ödmjukast för.”
    Låter på Mona som att Läckberg valt ut henne. Mycket faaaancy. Galan verkar blivit fullsatt pga Läckberg iallafall. Heja dig! ?❤️

    Säg vad man vill om Trump men att han fixade det här mötet med Kim Jong-Un är en bedrift. Obama var mer intresserad av att drönarbomba och ta emot fredspris.

      Hittills har mötet mest varit en triumf för Kim Jong-Un eftersom det varit en dröm för Nordkoreas ledare att respekteras av andra länder och främst av USA som per definition är det land som alltid velat utplåna Nordkorea.
      Nu har Kim Jong-Un uppnått legitimitet genom några få små eftergifter (släppt tre amerikanska fångar vilket Margot Wallström tar åt sig äran för plus sprängt någonting som påstås vara en kärntestanläggning men som mycket väl kan ha varit en tom kuliss).
      Å andra sidan har Donald Trump inte lovat något heller (mer än att ställa in ett dyrt ”war game” dvs en samövning mellan USA och Sydkorea men som givetvis direkt kan återupptas vid behov).
      Vi får se. Jag har dock sett den 65 minuter långa presskonferensen från Singapore vilket var en ovanlig händelse eftersom Trump normalt inte gärna svarar på särskilt många frågor från pressen. Trump är en god talare på sitt eget sätt och verkar vara i form trots ingen sömn under 25 timmar och sina 72 år. Men jag tror att han måste ta och sova på saken för att sedan med nya ögon titta tillbaka på detta historiska möte i Singapore. Kritiken verkar hittills inte särskilt positiv varken på CNN eller BBC World.
      Heja!

      Haha. Trump har inte åstadkommit nåt förutom att ge legitimitet till Nordkoreas regering som torterar och svälter sitt folk. De har lovat att göra sig av med sina kärnvapen ett antal gånger under flera amerikanska presidenters mandatperioder.

      Förresten så tyckte inte Obama att han förtjänade något fredspris heller 🙂

    OT: minns någon vad Isabelle Strömbergs ex pojkvän Philip heter i efternamn o vad han gör idag??

    Vilket roligt kommentarsfält! Alla är ju helt vansinniga!
    Har flygit med barn två gånger. Första gången var jag och pappan såååå nöjda med vårt lugna barn som vi hade så bra koll på och planerat så bra för. Var ett barn på andra sidan gången som var jättejobbigt och de hade nog föräldrar som inte planerat så bra som vi. Tänkte vi i smyg.
    När vi skulle hem gallskrek vårt barn hela resan och det var en ungjävel på andra sidan gången som bara satt ljuvligt och lydigt och de hade säkert drogat det!

    Jag skulle gärna betala extra för barnfria flyg, alternativt ha alla barn på samma flyg, precis som barnfria hotell.

    Jag stötte på världens roligaste pappa när jag flög hem från Spanien för ca. En månad sedan. Ungen bredvid mig hade krupit ihop i sin stol, och råkade sparka till mig i sömnen. Pappan drog då honom till sig, varpå ungen vaknade och frågade vad han hade gjort. Pappan sa att han hade sparkat mig, och att han skulle hålla koll på sig själv. Ungen svarade att jag inte skulle sitta i hans närhet om det var så jobbigt, och pappan sa då ”nu får du faktiskt chilla med din attityd!”. En sådan pappa vill jag ha till mina barn, jag höll på att dö av skratt när han sa så.

    Är jag den enda föräldern som inte blir upprörd när jag hör att de utan barn vill ha barnfria flyg, tågvagnar, hotell etc? Jag som förälder skulle uppskayta det och kunna slappna av mer om jag visste att det var ok att mitt barn fick vara barn på resan utan att störa de som stör sig på barn. Mina barn skulle uppskatta det då de slipper sitta still och tyst under en (för dem) evighetslång resa. Och mina barnfria medresenärer skulle uppskatta att slippa vilda barn omkring sig. Vi åker bara på barnvänliga hotell när vi reser just för att kunna slappna av och låta barnen leka så som de vill. Vill andra bo på barnfria hotell så är det helt upp till dom, inget jag blir upprörd över. Alla spenderar sin semester där de får ut mest valuta för pengarna. Vad är det att bli upprörd över? Jag älskar mina barn ochjag älskar att se när de leker och har roligt men jag är medveten om att inte alla andra älskar det.

      Jag blir absolut inte upprörd – innan jag fick barn ville jag också bo på barnfritt. Däremot blir jag lite provocerad av folk som ”hatar barn” alltså komigen? Det är små minimänniskor som lär sig om världen och sociala samspel. Man behöver inte älska dem men orka sprida så mycket hat.

      Jag blir inte heller upprörd över det utan har full förståelse MEN jag hoppas att det aldrig kommer inträffa för det finns föräldrar som tar sitt ansvar över sina barn och det finns barn som sköter sig minst lika bra som vilka vuxna som helst. Och så finns det de föräldrar som inte tar sitt ansvar och har barn som lever rövare eller föräldrar som tar sitt ansvar men har överaktiva barn och inte kan kontrolleras. Vid det sistnämnda så anser jag dock att man låter bli att resa med färdmedel som påverkar fler än den egna familjen tills barnet är så pass stort att hen förstår bättre. Jag har själv barn och skulle aldrig sätta mig på ett plan, tåg, buss om barnen inte kan visa hänsyn till sin omgivning.

    När vi skulle flyga förra året med vår ettåring så uttrycker en kärring ”det värsta jag vet är barn, så hamnar jag bredvid ett” kärringen ska vara jävligt glad att hon inte fick en käftsmäll för jag var bra nära men så ingenting utan vi satte oss. Min dotter sov ju hela flygresan, men kärringjävlen drack och drack och drack. Blev full som fan och började härja. Så jäkla pinsamt. Då hade jag lust och säga både ett och annat, men såna människor är inte värda att lägga ner energi på. Är så jäkla trött på kommenterar från folk som ska ha så jäkla mkt att säga till om jämt. Har du inget bra att säga, var tyst.

      Varför skrev du då denna kommentar?

        För att visa att kärringjävlar som du är dumma i huvudet idiot!

          Att en viss typ av ”kärringjävel” är helt dum i huvudet lyckas du sannerligen bevisa.

      Sekundärkränkta föräldrar är då allt fantastiska.

        Hahaha värdelöst att ens prata med såna människor härinne. Dom flesta är helt dumma i huvudet.

          Skrev du inte precis ”För att visa att kärringjävlar som du är dumma i huvudet idiot!”?

          Hm…

    Skulle betala otroligt mycket mer för att slippa sitta på samma flygplan som ett barn. Och nej, det handlar inte om barnhat. Förstår inte varför Sverige är så tama med sina barn? Barnen ska inte bestämma era liv, utan glöm inte bort att det är ni som är föräldrarna. I alla fall, jag flög senast 7 timmar och en baby skrek hela resan som om den var döende. Det är inte barnets fel, och inte föräldrarna, men det var det värsta jag varit med om när det kommer till ljud. Barnet förstörde resan för alla på planet (tro mig, det var det högsta lätet jag någonsin har hört) och jag hade verkligen betalat mer för att slippa barn helt och hållet. Det går tyvärr inte att jämföra med snarkningar (kan be om att byta plats) utan det går inte att rymma ifrån oljudet. Förstår inte heller varför man flyger med så små barn? (OBS: menar inte de som flyger för att träffa en döende släkting direkt, menar solsemestrar). Jag aldrig kommer förstå att föräldrar tar med sig barn med ett knappt fungerande minne till ett tropiskt paradis. Den dagen ett flygbolag introducerar en flyglinje utan barn som är mer anpassad för affärsresor och liknande kommer jag skåla i champagne.

      Håller med dig helt och hållet, semestrar som innebär flyg, tåg, buss kan vänta tills barn är stora nog att skrika hela resor. Självklart kan vilket barn som helst bli ledset i icke passande situationer men när de gråter sig igenom hela resor, det är knäckande för vem som helst. Själv har jag inget problem med bebisar som gråter men är det timmar i streck vill jag sätta en pistol mot huvudet. När vi flög hem från Cypern förra helgen hade vi en familj bakom oss vars 6 månaders skrek nästa hela resan, enda stunden det var tyst var när pojken sov. Då tar mamman foto på det sovande barnet och lägger ut på Instagram och skrev något i stil med ”det här går ju bra”. Gahhh, ljuga för sig själv liksom.

    Kontentan av detta kommentarsfält, alla borde vara hemma, med stängd dörr ??

    Barnfria flyg! ?
    Så länge inte föräldrar kan få sina barn att ge fan i att sparka på sätet och/eller leva rövare. Så vore det bra med barnfria flyg.

    Sen finns det iofs vuxna som beter sig som puckon. Och beter sig som de vore själva på flyget. ? Egon!!

      Ja men vuxna kan man ju säga åt. Säger man åt ett barn blir ju föräldern oftast så fruktansvärt kränkt och arg då man inte får säga åt andras odrägliga ungar att bete sig.

        Precis ?

    Varför bad hon inte om att få byta plats med barnet?? Och hamnat bakom det i stället för framför? Flyger titt som tätt i jobbet och har byt plats med barnen när de varit för stökiga. Dels blir de sysselsatta en kvart eller så medan bytet sker och dels var de sedan upptagna en god stund med att kolla nya sätet. Ok har de tre gångerna haft fönsterplats så de har kunnat se allt utanför…….

    Folk som inte har pli på sina barn borde stanna hemma.

      Nej.

        Jo.

    Det är en smula underhållande att läsa allt som skrivs här, men vill bara dela med mig av ”svåra barn”, barn som är svåra på ett allvarligt vis. Barn som har tunga diagnoser, eller som i mitt fall; flera diagnoser och stark psykopatisk störning.

    Vi föräldrar till såna barn kan försöka leva som vanligt i den utsträckning det går, eller så kan vi isolera oss med barnet.

    När han var 3 år klöste han sönder mitt ansikte/hals på nästan varje tågresa och bussresa (mellan 8min & 2,5h) eller våra mysiga cafebesök. Eller bio. Eller lekland eller alla andra vanliga saker man gör med sina barn. Klart folk stirrade på mitt blodiga ansikte, klart jag gjorde allt för att folk skulle slippa se, klart jag grät öppet då det hände.

    Kan inte räkna på hundra händer hur många gånger jag behövt lämna mataffären akut för att skydda mig själv och främmande människor samt butiksinredning från att ta skada.

    Han är 9 år idag och jag har besökt akutmottagningen måååånga gånger. Jag har skrikit på BUP, socialtjänsten och andra om hjälp men det finns inte tillräckligt med kunskap i Sverige än. Jag går på alla utbildningar och föreläsningar jag kan hitta, men ingenstans tar någon upp dessa barn. Jag gömmer alla knivar i huset VARJE kväll sedan han uttalade sitt första mordhot mot mig då han var 6 år.

    Jag har lärt mig att ta hur det är, att bli strypt, få stora hårtussar bortslitna, biten så köttet släpper från min kropp, sparkarna i bröstet och mot halsen. Jag är bara tacksam att han slutat göra detta på andra platser än hemma för jag VET att folk stör sig på hans beteende. Han är sjuk och vårt samhälle har inget råd att ge.

    Innan ni stör er på föräldrar till barn på allmänna platser, tänk på att det kanske är något bakom. Snälla ni, mer kärlek, mindre hat. Det finns inte en chans att en förälder borde slutar leva som alla borde få göra, för att barnet är knepigt.

    PS. Jag svär dock på mitt liv att jag inte någonsin tänker flyga med honom.

      Jag är så imponerad av att du fortfarande tar hand om honom själv. Jag hade, med handen på hjärtat, lämnat bort det barnet. All kärlek till dig som är så stark.

        Tro mig, jag har försökt få avlastning genom socialtjänsten. Men det finns inga familjehem som vill/vågar ta emot honom. Jag gav upp efter 1,5 år med att försöka.

        Det man kan göra i såna här lägen är att -aldrig- sluta kämpa. Många tycker att jag borde underlätta för mig själv och sätta honom vid en ipad osv osv, låta honom bestämma så blir det enkelt. Men om jag låter ett barn köra över vuxna (inte bara mig, även all skolpersonal) så vet jag inte vad det blir av pojken. Det var tillome det förslaget jag fick utav socialtjänsten, vilket verkligen bevisar att de inte vet vad de ska göra, att jag skulle låta honom sitta och spela på min telefon så mycket han vill för att jag skulle slippa hans utbrott. Man blir ju mörkrädd. Tack för dina ord!

      Jag beundrar dig Sandra och andra som har det tufft och får ta emot många oförstående blickar, kommentarer och tankar. Styrkekram kan låta fjantigt men vet inte vad jag ska säger. <3

      Jag försöker alltid tänka att det jag ser är bara ett ögonblick ur den familjens liv och jag inte vet alls vad som ligger bakom i form av ev npf eller annat. Att föräldrarna känner sitt barn bäst och försöker få det fungera även om lösningen/hanteringen kanske inte är uppenbart logisk för oss ”åskådare”.

      Sandra – borde inte ditt barn sitta i fängelse om det redan vid en sådan ålder har psykopatiska beteenden?
      Låter farligt!! Och otäckt!!! Vad kommer hända med honom när han blir vuxen? Kommer han få härja fritt?

      Hur kan ens ett barn ha psykopatiska drag? Det låter galet!!!

        Agnes – Enligt överläkaren på BUP har han väldigt stor risk att bli (väldigt) farlig i tonåren jo. Fängelse för barn finns inte, dessutom är han fortfarande trots sina problem en person med ett människovärde. En diagnos för psykopatisk störning kan dock inte sättas på ett barn under 18 år – trots att varnda tidigt tecken stämmer in på honom. Så han kan inte få hjälp. Kan inte ens beskriva hur hjälplös jag känner mig för hans skull. Men jag ger inte upp – någonstans i denna värld finns människor som kan hjälpa denna typ av barn, och jag ska hitta hjälp även om jag kommer få bekosta det själv.

          Sandra – jag lider med dig.

          Har du ingen aning varför han har ett sådant beteende? Något som hände när du var gravid, hans pappa etc?
          Hur kan något sådant ens uppkomma..?

          Har du undersökt alla fysiska sjukdomar? Kan ha ha någon hjärn skada? Något som trycker på hans hjärna? Kan ha vara allergisk? Ha neuroborreliosis? Något med sköldkörteln?

          Hemskt Jag kan inse ens föreställa mig hur du har det.

            Det är genetiskt från faderns sida. Pojkens hjärnaktivitet bedömdes som normal då vi kollade. Sköldkörteln är kollad.

      Fy fan vad hemskt. Psykopati kan såvitt jag vet inte botas så det måste vara fruktansvärt att veta att man gjort allt rätt och att det inte hjälps. Hoppas folk i din omgivning förstår att det inte har med uppfostran att göra. All styrka till dig.

        Klart det funnits många oförstående genom åren (framförallt har jag fått höra att jag borde vara mindre hård med tanke på hans diagnoser – men som jag skrev innan, skulle jag släppa på den delen i uppfostran så vill jag inte veta hur det blir.)

        Dock har jag mött måååånga människor som sagt till honom då han haft vredesutbrott – det är inte alla som vågar tillrättavisa en främlings barn och jag blir lika tacksam varje gång! ”Det krävs en hel by…”

        Nej, det går inte att bota. Fokuset måste ligga på att aldrig ge mig sig och låta barnet ha övertaget om de vuxna. Jag har fler barn (helt vanliga – en dans på rosor!) och jag uppfostrar dem allihopa på samma sätt. Ett barn ska ha respekt för vuxna, ett barn ska aldrig tro att det är barnet som bestämmer över andra. Men det är klart att barn, som ju är väldigt små personer som inte är helt utvecklade & tillräckligt tränade socialt, kan bete sig illa / leka där det finns folk / hosta & nysa m.m bland andra. Det är en del av deras utveckling.

    Håller med Kissie här! Flygresor är tillräckligt jobbiga utan att någon drar en i håret och sparkar en i ryggen… Jag jobbar på en liten lunchrestaurang och får dagligen kunder med ungar som pillar och förstör, förkylda barn som hostar i ansiktet på en, som suddar ut dem handskrivna skyltarna som skriker och är extremt bortskämda och föräldrarna kollar bara bort och låtsas som ingenting.. Jag älskar barn och vill ha barn själv någon dag men föräldrar nästan hatar jag.. Förstår att det är svårt ibland men lär man barn att dem får göra vad dem vill, när dem vill så får man små monster!! Man belönar inte ett barn som skriker och slåss med det dem vill ha.. Så tycker definitivt Kissie borde få någon typ av kompensation, inget kul sätt att börja semester, eller vad man nu reser till, på…

      Byt jobb till något du trivs med darling.

        Trivs bra med mitt jobb ?

          Lät som du ogillade en del av gästernas beteende bara.

            Långt ifrån alla som beter sig illa, tråkigt bara när en del föräldrar medvetet tittar bort och man måste säga till minst 3 gånger så att dem inte förstör saker, sen får man arga blickar från föräldern när man på ett trevligt sätt sagt till. ?

        Sandra, är du på riktigt? Skrattade till högt av din totala brist på självinsikt och förnuft. Lovar att du är en av de där föräldrarna som använder Cissis restaurang som er privata lekplats.

          Jag är på riktigt. Anser även att folk som gnäller på grannar / tycker de är jobbiga inte ska bo i lägenhet.

          Som du säkert förstått så skulle jag gå ifrån restaurangen precis som jag går ifrån affären om min son ställer till med oreda. En restaurang är inte en lekplats. Det jag tänker är bara att man bör kunna ta flamsiga/snoriga/hostiga barn om man jobbar med barn bland andra.

        Bortskämda snorvalpar till småglin är ju lite svårt att undkomma, tyvärr 🙂

    Jag och min man flög till London för nån månad sen. Hela resan satt personen (en vuxen kvinna) bakom honom och tryckte/klämde in sina knän i sätet samt knuffade på det med fötterna eller vad hon nu gjorde. Han sa åt henne flera ggr utan resultat. Ibland undrar man vad det är för fel på vissa?! Men vi skulle anmält flygbolaget? Alltså ?

    Jag vet en som fick kompensation av flyget, hurvidare det gjordes en anmälan eller inte vet jag inte av.
    Men det var en man som sket på sig, så planet stank avföring hela resan, både tur och retur var det samme man med som gjorde samma sak.

    Tycker man medpassagerare är jobbiga, skit i att flyga om du inte är tvungen. Nöjesresor är inte obligatoriskt i livet.

    Detsamma kan ju gälla barnfamiljer. Sätt inte er själva samt omgivningen i den sitsen om ni har en jobbig unge liksom! Nöjesresor med flyg är även i denna situation ej obligatoriskt i livet.

    Eller så accepterar man olikheter. Vissa älskar att resa med sina högljudda, jobbiga barn och vissa vill anmäla högljudda, jobbiga barn. Gnäll på Facebook också vettja! Aftonbladet kanske skriver en clickbaitartikel också om ni har tur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.