Den influenciska frågelådan

I mitt undermedvetna samlar jag på mig frågor om saker jag stött på i mitt jobb, men som inte på egen hand kvalificerar sig till att få bli ett eget inlägg och nu tänkte jag att det är dags att tömma denna frågelåda.

– Vad betyder Kenzas mans Instagramnamn och var kommer det ifrån?

– Hur uttalas Fornis sambos namn? Daaaamon? Dejmon? Damåååån?

– Varför kallas Petra Tungårdens sambo för ”Lorpan”?

Vilken restaurang stod bakom den oätliga vietnamesiska maten som Dasha skriver om.
När det kommer till smygreklam så är det inga problem att tapetsera bloggen med deras kontaktuppgifter, men när man för en gångs skull VILL veta namnet på stället för att kunna undvika det så lyser det med sin frånvaro.

– Var det Kissie som klev ombord på samma plan som Angelica Lagergren och hennes skrikande son? Läs här om du inte fattar.

Jag och Philip gick glatt på planet och letade efter lediga platser. Då hör jag en av de två lilahåriga tanterna säga högt ”MEN USCH! Honom vill vi INTE sitta nära. Han skrek, det hörde jag. Usch!”. Sånt accepterar inte jag. Man får tycka att det är jobbigt med barn som skriker, men sådär behöver man inte uttrycka sig. Jag sa ”ALLA har vi ju varit barn hörni!” och tanten fortsatte mumla. Då sa jag ”Ni behöver inte oroa er, vi ska sätta oss långt bort från er”.

Bloggarnas favoritmärke när det gäller festkläder – framför allt – är märket By Malina vars klänningar är så där vackra att jag skulle vilja införa ”Un-casual friday” på redaktionen bara för att ha en anledning att bära någon av dem.
Men…
Hur uttalar man ”By Malina”?
Jag har alltid trott att det var ”Bajmaliina” men efter att ha läst en artikel om företaget så blev jag osäker.
Grundaren heter Malin Andrén och då kanske det ska uttalas ”By Malin-a” istället för ”Baj Malina”?

– Hur många gånger kan man copy/paste’a samma svar i ett och samma kommentarsfält innan det börjar bli pinsamt?
Enligt PingPong så är 8 ggr inte ens i närheten av pinsamt så man kan ju undra var gränsen går.
Och varför hon utlovade svar på alla dessa frågor under hennes och Bellas Q&A när inte en enda fråga besvarades?


Pingis svar x 8 från blogginlägget.

Har ni några egna frågor till bloggens nästa frågelåda så kan ni alltid lämna dem här till mig!

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      PS. Vore jag kenza hade jag lätt bytt till Ken Lee nu när dom är mr and mrs

    Förlåt för OT men kan inte vänta till på fredag ?

    Är de någon här som lider av b12-brist? Hur märkte ni? Vet ni varför ni har brist? Medicinerar ni med tabletter?

    Tack ?

      Jag hade b12-brist, upptäcktes på blodprovet. Då jag samtidigt hade anemi och sköldkörtelvärden åt skogen, kan jag inte säga vilka symptom på mitt mående var direkt orsakade av b12-brist. Jag medicinerade med tabletter och har fortsatt käka dom då jag inte äter kött.

        B12 och sköldkörtelproblematik hör ihop, något vården också är usel på.

          Jag vet, fick detta förklarat av en dietist som har stenkoll på vitaminer och mineraler.

            Japp har injektioner 2 ggr i veckan

      Raggmunk;
      Vården är urusel och hemsk vad gäller B12-brist och låga värden av B12. Det är enkelt att se på ett blodprov om man har brist eller låga värden.
      Exempel för mig var trötthet, orkeslös, stickningar i hela kroppen, ryckningar, värk.
      Behepan är receptfritt. Får man i sig för mycket b-vitamin kissar man ut det.

      B12 finns inte i kroppen så många som äter vegetarisk eller vegansk kost får låga värden eller brist.

        Bell och anonym! Tack för svar ❤️

        Saken är, att jag har diagnosen b12-brist! Jag var SÅ dålig. Jag var trött, orkade endast arbeta kvällar för jag sov större delen av dagen, oföretagsam, GLÖMSK, deprimerad men visste inte varför.. gick till psykolog för att försöka förstå. Och jag hade så jäääävla ont i benen!
        Så jag fick från början sprutor, och då återvände fan livet till mig ? Jag hade gått och mått såhär i flera år men inte fattat varför (hade inte sökt hjälp heller mer än för psykolog och värken i benen som jag gjorde massa tester för, men de misstänkte inte att brist på b12 var orsaken). Så fick jag sprutor i ca 1,5 års tid men äter nu endast tabletter! Och mina värden är bra. Men jag trivdes mer att få sprutor, svårt att förklara varför!
        Dom gissar att jag inte har något tarmludd i tunntarmen, att det beror på det. Jag är inte vegan/vegetarian. Och jag är inte glutenintolerant. Så varför jag isåfall inte har något tarmludd vet dom inte.. dom vill jag ska göra en gastroskopi men de vågar jag inte.. ? Jag får ju ingen annan diagnos/medicinering.. har någon av er gjort det?

        Jag har fortfarande väldig värk i benen och de beror på nervskador, jag gick så länge och hade ont..

        Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt mer än att ventilera med någon som kanske har samma! Känner ingen som har de nämligen.. och de låter som en rätt simpel åkomma men de är fan inte så kul alltså

          Läs här: https://hypotyreos.info/kaarinas-liv-med-b12-brist/sokte-i-panik-efter-en-lakare-som-kunde-mer-om-b12/

          Kan vara så att du har svårt att uppta b12, finns test som de kan göra.

          Jag fick tex ingen effekt av behepan efter ett tag.

          Det är ingen simpel åkomma (trodde jag höll på och få en stroke när det var som värst) förstört mitt liv. Det och sköldkörtelproblematik.

          Jag har även IBS men inte gjort en gastroskopi. Det var nån läkare som föreslog det nån gång då jag hade haft åratal av div. magproblem och man kunde inte hitta nåt på olika tester/undersökningar man gjorde. Men jag vågade heller inte göra en gastroskopi, bara tanken är så obehaglig. Då jag började med Fodmap-dieten och fick min mage i schack med hjälp av den, ser jag heller inte nån anledning att göra en gastroskopi nu. Min syrra har också magproblem, gjorde en massa undersökningar + gastroskopi som inte visade nåt –> även hon fick diagnosen IBS.

          Jag vet inget om B12 brist, men apropå dina smärtor i benet. När man gått med smärta en lång period sker en sentitisering och nerverna kan bli, typ, överaktiva och signalerar smärta trots att den ursprungliga orsaken till smärtan är borta. Smärtcentret i hjärnan kan också bli lite knäppt och tolka alla intryck från området som smärta. Den finns en medicin man kan testa, saroten/amitriptylin (stavning?). Det är egentligen en antideppressivmedicin som man upptäckt i låga doser är bra mot nervsmärta. Det ska kunna få nervsystemet att lugna ner sig och motverka sentitiseringen. Jag tror även personer med fibromyalgi kan få den ibland. Man äter typ en tiodel av dosen som ordineras mot deppression.
          Jag har själv en långvarig smärtproblematik i en annan del av kroppen som jag får hjälp av vården med nu och dina problem låter liknande mina. Jag hoppas saroten ska hjälpa mig, tillsammans med annan hjälp. Jag ska till exempel eventuellt få KBT för att hjälpa hjärnan att sluta tolka smärta fel. En trevlig ”bieffekt” av medecinen är att jag sover väldigt väldigt gott med.
          Jag tyckre du ska ta kontakt med vården för att se om du inte kan få hjälp med nervsmärtan.

            En annan trevlig bieffekt av saroten är att man blir tjock och dum. Den fuckar upp hjärnan och kroppen efter ett tag och sen är den ett helvete att sluta med. Ta inte saroten.

              För dig kanske. För vissa människor funkar det jättebra.

              Vet att min mamma äter saroten och hon har absolut inte blivit dum. Inte tjock heller, snarare tvärtom. Varför skulle man bli tjock och dum av den? Det är ju dessutom låga doser som ordineras om man som tidigare skribent lider av nervsmärtor.

          Men när dom kollar ner i magen kan du få en lätt sövning. Tycker du ska göra den undersökningen.

            Ja! Sedering är så fantastiskt! Jag gör gastroskopi med jämna mellanrum och första gångerna kunde läkaren i stort sett inte utföra jobbet ordentligt för jag hade så starka kräkreflexer att hela jag krampade, oavsett hur jag försökte ligga still och andas. Sen kom nån på idén med sedering och det är seriöst det bästa som hänt mig! Lights out och sen är det klart.

      Jag hade det i tonåren. Fick restless legs, det svartnade för ögonen, kallsvettades, var allmänt trött och orkeslös och höll på att svimma några gånger varje dag. Fick äta tabletter i ett par månader, sedan blev det bra! Fick aldrig riktigt veta varför jag fick B12-brist, men hade mycket problem med IBS på den tiden så det hängde säkert ihop.

        Haft benkrypningar. Blev av med dom med starka järntabletter. Och stressa mindre på verkar också att krypningar minskar.

      Åt dåligt och stressade. Jag blev trött och kunde knappt hålla mig vaken, jag kunde somna mitt i samtal eller var tvungen att lämna matlagningen mitt i för att sova. Pirrade i fötterna och upplevde det som att jag hade dom i kokande vatten om de kom i kontakt med något, tex lakan. Fick injektioner i skinkan under en period, kändes sådär eftersom vätskan var ilsket illrosa. Såg ut som gift ? Märkte skillnad ganska omgående men har fortfarande (8 år sen nu) problem med brinnande fötter, speciellt på sommaren. Då måste jag sova med fötterna på en sträv handduk för att inte bli vansinnig. När jag var gravid fick jag sova med fötterna på isblock. Det får jag leva med resten av livet eftersom jag gick för länge med b12 brist före jag fick rätt diagnos.

        Skit jag skrev ett svar men de kom inte in? Får se om de kommer om en sund annars skriver jag om! TACK ALLA FÖR SVAR

          Jag har psoriasis och det hänger tydligen också ihop med att tarmen har svårt att ta upp näringsämnen vilket ledde till att jag fick b12 brist. Jag valde också sprutor och mår mycket bättre. Jag var också orkeslös och ffa hade jag kraftiga svettningar nattetid. Känner igen massa av de symtom du beskriver!

      *räcker upp hand*
      Jag blev extra trött och extra deppig, men trodde det var vanlig depp. Har gått på både sprutor och tabletter, sprutorna är bättre men såklart jobbigare att åka till VC en eller två ggr i veckan. Hårväxt och naglar fick en ordentlig skjuts efter tillskott och det går över, jag är ”bristperiodare”. Har tom haft generell näringsbrist, vilket låter helt orimligt och ngt jag inte trodde man kunde ha i ett i-land. Även det botas med tillskott. Nu är alla prover bra, men jag äter vanliga vitaminer ändå. Fast bara magnesium med B-vitamin samt D-vitamin.

      Jag har B12 brist och kan inte ta upp det i föda. Därför fungerar inte tabletter utan jag tar B12-injektioner.

      Mina symtom var förutom dom vanliga som trötthet isv, nervskada i ena benet.

      Okej.. jag skrev ett svar så kanske kommer dubbelt nu.. gör detta liter mer utförligt.
      För några år sedan fick jag diagnosen b12-brist! Jag mådde SÅ JÄVLA DÅLIGT!! Jag var trött, orkade endast jobba kvällstid då jag sov nästan hela dygnet, orkeslös, oföretagsam, glömsk, gick till psykolog för jag var deprimerad men visste inte varför och jag hade så JÄVLA ont i benen!! Kändes som att skelettet var täckt med frost, jag frös lixom inifrån och ut! Fruktansvärt!
      Jag gick med detta o flera år.. sökte för benen och de togs en massa prover som såklart inte visade nånting. De var min mamma (som är ssk) som frågade min läkare till slut om vi inte skulle kolla b12. Och mina värden var såklart väldigt dåliga!!
      Jag fick sprutor varannan dag i flera veckor från början.. och livet återvände!! Håret, naglarna ALLT blev snabbt bättre och jag gick genast upp i vikt ( var underviktig innan) för livet och mat och allt blev ju skoj igen! Fick sedan sprutor varje månad i 1,5 år ungefär. Nu äter jag tabletter men gillade sprutorna bättre!
      Jag är inte vegan/vegetarian. Dom tror de beror på att jag inte har något tarmludd i tunntarmen, men dom vet inte varför. Jag är inte glutenintolerant.
      De vill jag ska göra en gastroskopi men de vägar jag typ inte! Diagnosen och medicineringen kommer ändå inte bli någon annan.. har någon av er gjort en gastro?

      Jag har fortfarande värk i benen. Nervskador..

      Vet inte vad jag ville md detta mer än prata med andra i samma sits. Känner ingen som lider av samma faktiskt!

      Låter ju som en ganska simpel åkomma men de är fan inte kul alltså

        Gör en gastro om det gör att du kan komma tillrätta med det. Jag har gjort pga bråck på magmun och även maken. Det är inte lika kul som ett pubquiz, men tusen gånger roligare än tandläkaren. Bara gör det ❤️

        Ps: sedan jag började spraya mina ben med ngn magnesiumspray (återkommer när jag kollat vad den heter) så har även benen blivit lite bättre och sömnen lite mindre dålig. Min fibro skojar till det mesta i kroppen så jag provar allt, inom lagens råmärken, för att kanske slippa lite andra mediciner i framtiden.

        TACK SNÄLLA ALLA FÖR NI DELAR MED ER ❤️ Idag var bara en sån dag då jag haft så himla ont i benen! Och att springa efter min ettåring gör det inte lättare ?
        Så tack snälla ni för stöd, betydde så himla mycket för mig idag ☺️

        Nu ska jag sova, imorron är en ny dag ??

          Pröva med att ta ett tillskott med magnesium,finns receptfritt på apoteket eller i hälsokostbutiker.Jag har tagit magnesium i flera år för jag hade ont i mina ben,speciellt på natten.
          För mig har det hjälpt jättemycket,men det kan ta några veckor veckor innan du märker skillnad.

      Tabletter! Äter inte kött hade lite lågt B12 Du tar ett blodprov bara. Jag får mitt utskrivet på recept,.kanon då jag tar andra mediciner och får allt på högkostnadsskyddet ?

      Jag ätit b vitaminer fast kanske ej haft brist. Dom är tex bra för håret m m. Hade anemi och fick järntabletter men sablar vilken magvärk av dom . Köper då och då flytande vitaminer för att bli piggare. Apotea är bra.

      Yes, efter att ha gått omkring ständigt trött oavsett hur mycket eller lite jag sov, samt massa andra symptom (illamående, yrsel bl.a) gick jag till doktorn. Visade sig att jag har hypotyreos och där kom även b12-brist in. Äter nu medicin.

    Har inte frågat men skulle tro att det kommer från klippet från Bulgariska Idol där en deltagare sjunger ”Ken Lee”

    https://www.youtube.com/watch?v=Ld3hCJ5C8so

    (Har själv funderat på detta)

      Såg nu att + svarat samma 🙂

    Ursäkta men MIN bild från typ förrförra inlägget iklädd ByMalina är inte med i kollaget. Hashtag superkränkt ? Eller struntade du i det för att det var förra årets mönsterkollektion? Förståeligt isf ?
    Jag säger Baj Malina. Har hört Johanna säga det tusen ggr och jag tror hon säger så med, men nu satte du griller i huvudet på mig.

    ”Hur uttalas Fornis sambos namn? Daaaamon? Dejmon? Damåååån?”

    Säkert Dajjjjmåååååån.

    Aftonbladet skriver om att Bella och Odd fortfarande är gifta då de glömde ansöka om fullföljd av skilsmässan

      Och som har sökt henne via hennes presskontakt Simon?

      Jag är lite nyfiken på hur man kan glömma en sån stor sal?

      ”glömt”….. när vi här inne påpekat det i flera månaders tid. och de läser ju här inne. ”glömt” my a**!

        Håller med. Men vad är anledning till att INGEN av dem sökt?`Börjar de ångra sig? Undra vad Hajen tycker om det?

        Ja, det är ju ingen nyhet. Om man vill skiljas så gör man väl det så fort man bara kan?
        Eller?

        https://bloggbevakning.se/2018/04/17/blondinbella-ansokte-om-skilsmassa-pa-egen-hand/

      Lätt liten detalj att glömma. Ellerrrrr….

      Varje gång Bella fått frågan på bloggen (och kommentaren gått igenom) så har hon svarat att alla papper var i ordning och skilsmässan ”hade gått igenom”.
      Detta trots att alla upplysningstjänster angav både Bella och Odd som gifta månad efter månad.
      Fullföljden bör ha gått igenom för ett halvår sedan om någon av Bella och Odd hade skickat in en begäran om fullföljd till tingsrätten. Rimligen bör det ha varit Bella som ju var den som ensam skickade in ansökan om äktenskapsskillnad.
      Varför detta inte blev gjort kan man undra. Bella har i alla fall fått gott om påminnelser och möjlighet att kolla upp med ett telefonsamtal till sin advokat. Men nej, det har väl varit så mycket annat viktigare som kommit i vägen.
      Nu blir det att ansöka igenom om äktenskapsskillnad. Jag tror inte att det är någon idé att överklaga tingsrättens beslut om det helt enkelt är så att ingen har skickat in ansökan om fullföljd.

        Bellas ”head of brevbärare” kanske glömde ge henne något brev om detta.

      Sist på bollen ?

    Tummen upp för detta inlägg!!!

    Damon irani hastid, azizeman.

    http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/
    Har undrat hur länge som helst om hon uttalar sitt namn med K- eller S-ljud? JanniKe eller JanniSe liksom?

      Förmodligen uttalas det ”Jannis”

      Min syster heter Jannice. Uttalas Jannikke.

        Med ett ’k’ men ja, ni förstår. Med k-ljud.

      Tänk typ ”Annica”

    Damon är ursprungligen ett grekiskt namn.
    Uttal:
    https://www.youtube.com/watch?v=gmyT5w9Mt6E

      Det där kanske är det ursprungliga uttalet, men tror det är vanligare att det uttalas ”Dejmen”

        På engelska ja.
        Fast Fornis D har iranskt ursprung.
        Någon får väl fråga honom.
        Kanske Forni inte vet själv eftersom hon alltid skriver D ?
        Hon vågar väl inte fråga honom om uttalet 🙂

          Varför skulle hon inte veta uttalet för att hon skriver D ? ? Oavsett om hon skriver D eller Damon så har det ju ingenting med uttalet att göra när det ändå är i skrift. Förstod att du försökte vara rolig men var bara tvungen ?

            Hon uttalar det Dejmon, hon pratar om honom i sin pod 🙂

    Också funderar på hur mann säger själv säger jag by malina och aldrig blivit rättad 🙂

    Vad tycker du om Paulas ”sneak peak” till stronger samarbetet där hon har skrivit ”kopiera detta” i början?

    Har i 33 år undrat hur man uttalar Piz Buin, solkrämsmärket ni vet. Hjälp mig!

      Brukar säga PissBrun ?

        Haha så säger jag med, mest för att det e kul förstås ???

        Piz betyder ”peak” på rätoromanska.
        Buin är ett egennamn på ett berg i Alperna på gränsen mellan Schweiz och Österrike – Piz Buin Grand.
        Tänk vad man lär sig här på Bloggbevakning 🙂

    I vampire diariers uttalas Damon iallafall som ”dejmen” (hört det uttalet på andra Damon’s också)

      TVD?

      Tycker du? Jag tycker de uttalar det som ”Dejmon” i TVD. Inte lika som laurel/yanni but still 😉

    Skilsmässa i samarbete med Babyshop:
    http://www.isabellalowengrip.se/2017/11/julevent-med-mig/
    I samarbete med Babyshop
    Idag är en rätt tung dag, min skilsmässa går nämligen igenom idag. Sex månader har gått i betänketid. Jag har kört på med möten som vanligt men har faktiskt bokat av sista delen och ska ta en massage innan jag hämtar barnen. Jag vill försöka samla mig innan dom kommer till mig. Under lunchen ville jag tänka på något annat så jag gick ner till Babyshop och köpte lucia och julkläder. Sedan messade jag O allt jag hade valt. Vi kämpar på han och jag. Det är märkligt hur tungt det är att bära sorg.

      Hon verkade ha uppfattat vad 6 månaders betänkte tid är. Det innebär inte att den automatiskt går igenom.

        Missuppfattat*

      Hon som omger sig med så många head-av-någonting måste väl ändå haft någon som kunnat tala om för henne hur man skiljer sig om hon nu inte visste det själv. Eller är det något annat bakom att den inte fullföljts, tjafs om äktenskapsförordet kanske…

        Jaa, PingPong är väl skild? Vet inte hon hur man gör?

    Detta är från Hannalicious blogg, skrattade faktiskt högt:
    ”Paraplyet köpte jag i ett litet turiststånd… Tycker det var så himla fint. Kommer garanterat ha med det på en liten picknick jag tänkte ha med några av tjejerna nästa vecka. Så mysigt att ha med sig i parken liksom för att kyla bubblet typ.”
    Japp, kyla bubblet är det första jag tänker på när jag köper ett paraply.

      Fast nu handlade det väl inte om vad du tänker i första hand, utan vad hon tänker, då det är hennes blogg ?

        Jag använder paraplyn för det dom är avsedda för. Om Hannalicious lyckas kyla en champagne med hjälp av ett paraply tar jag tacksamt emot tips på hur man gör.

        Vad menar du med din ??

    Hur gick det med @Inredningsdesign’s ersättning från Sleepo som hon inte hade fått?

      Förlåt, men vem bryr sig?

        Rättelse; hur KAN man bry sig?

          Fia bryr sig. uppenbarligen

          Hade du inte fått någon lön från ditt jobb hade du nog brytt dig? Eller du kanske gillar att arbeta gratis…

    Jag har också en fundering, hur kommer det sig att Läckberg är som ett flugpapper på alla kändisar? Så fort någon är lite i ropet så kan man ge sig tusan på att Läckberg är där och kletar sig fast. Just nu Sara Danius med systrar. Samlar hon på kändisar? Vad gör hon med alla som inte är aktuella längre?

    När jag var tillsammans med Damon för massa år sedan så sa alla (även familj) Daaamon.
    Dejmon måste vara ett nytt påhitt.

      ”Daaamon” är tydligen det ursprungliga grekiska uttalet.
      ”Dejmon” är säkert påverkat av Matt Damon m fl.
      För övrigt är Damon både för- och efternamn. Vet dock inte om det är någon skillnad i uttal om namnet används som för- eller efternamn.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Damon_(given_name)

      spännande hur var han då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.