En Instagrammisk kunglighetsreflektion

Kungahuset släppte i dagarna de officiellt fotona för prinsessan Adriennes dop på Instagram och den här gången reagerade jag på Chris O’Nealls minst sagt o-avslappnade ställning på den sedvanligt framplockade guldstolen. 
Varför visar han upp ett illa inklämt paket i en halvhjärtad man spread, samtidigt som han bär någonting som mest ser ut som det foglossningsbälte jag lånade ut till Foki innan lilla Zelda föddes?

Frågorna hopade sig, men döm av/om min förvåning när jag insåg att dessa två attribut är den röda tråden genom alla deras barns dopbilder. (Heter det förresten döm OM eller döm AV? Google säger olika..)
Hur kunde det ta mig till tredje ungen för att inse det?
Kanske är jag fortfarande aningens chockad över en av de allra första bilderna som släpptes på Madde, Chris och Leonore i samband med hennes dop?
Ni hittar den längst ner i det här inlägget och påminner mer om hinderbanan i Gladiatorerna än en kunglig bebisinstallation.

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var du första jag reagerade på den bilen oxå… Att det inte det vackert ut att sitta på det viset, eller så är du kärna som gör det helt fel..

    Som jag har funderat på den där sista bilden sen jag såg den första gången i samband med dopet. Vad vill de symbolisera, vad är meningen med installationen? Hur tänkte de egentligen, jag har nog aldrig sett en flummigare dopbild.

      Samma här!

    Jag älskar Kungafamiljen men det ser verkligen onaturligt ut…

    Det här med Mona och hennes kompisars män som jobbar på Säpo och vill/kan inte synas på hennes blogg. Det är ju några stycken män det handlar om enligt Mona.

    Här skriver Mona om hur Malins ”man jobbar inom Säpo och kan aldrig vara med på bild men det kan Malin”, http://www.monasuniversum.se/2017/06/11/nar-man-inte-behover-ga-over-an/

    Här framkommer det att Malins man jobbar på Malins café, http://www.monasuniversum.se/2018/05/19/jag-alskar-mina-fredagar-2/

    Och här har vi Malins man på bild, http://www.monasuniversum.se/2018/06/16/veggo-bonan/

    Hur var det nu igen med Säpo och att inte synas på bilder?

      Trodde det var hon i Skåne som hade man på Säpo. Svårt att hålla reda på alla chäfer och folk med fina titlar.

        Nää står i översta länken att det är den Malin som menas. Mona ?

        ”Säpofrun” är inte den enda av sitt slag i Monas bekantskapskrets enligt Mona. Reagerade på det då det låter lite underligt att man har flera Säposnubbar i sin bekantskapskrets när man själv inte jobbar inom polisen.

          Blir kanske så när man varit i porrbranschen ?

            Haha ???

      Jag förstår inte riktigt varför man måste skriva en förklaring när någon inte vill vara med på bild. Det räcker med ”han vill inte vara med på bild”. Jag vill heller inte vara med på bild och brukar säga det. (Nej, jobbar inte inom Säpo). Det har alla respekterat hittills och inte gjort nåt nummer av det.

      Min bror jobbar på Säpo och vi måste vara mycket restriktiva med att prata om det, frågar någon så säger vi att han jobbar inom polisen. Konstigt att hon då kan skriva om det på sin blogg?!

        De som jobbar inom SÄPO kan knappast ens berätta det för sina familjer. Vi måste liksom fejka deras jobb och skapa falska uppgifter för att folk inte ska veta vad de gör, just för deras och statens säkerhet, men Mona kan tydligen bara avslöja direkt att dessa många ”vänners män” jobbar inom säpo? ? Så märkligt. Så funkar det inte i verkliga livet.

      Kan hennes män ha bytts ut? I första länken skriver Mona att ”hennes man” jobbar på Säpo, i de andra länkarna har hon ”sambo”.

      Efter lite googlande på malin johan och monasuniversum så verkar det som alla Malin är tillsammans med en Johan. Kanske inte han som är säpo Johan

        Vad kul! Jag är en Malin med en Johan ?

    Vad han ens gör i Kungahuset undrar jag. Han är ju stans fifflare och så nonchalant. Inte konstigt att folk enbart gillar Kronprinsessparet.

      Fast nej. Jag är rätt förtjust i dom allihop.

        Alla är olika. Jag gillar enbart Kronprinsessan och hennes fina familj. Sofia avskyr jag och Madeleine likaså.

          Hahaha om alla är olika varför skriver du i din första kommemtar att folk enbart gillar kronprinsessparet? Skriv att du endast gillar dem istället

            Åh men herrejösses förlåt mig fröken anonym! Jag bugar så djupt för denna hemska och felaktiga kommentar.

              Se till att skriv rätt från början om du inte tål att bli tillrättavisad

                Den som inte klarar det är du.

          Varför avskyr du Sofia och Madeleine? Madeleine verkar vara något av en ofrivillig kunglighet, men ett mål för avsky gör hon sig väl knappast till pga det?

            Sofia känns falsk och verkar enbart vilja vara en del av kungahuset för att tvätta bort sin utviknings – och paradise hotel stämpel. Känns även som Carl Philip är väldigt kuvad i hennes sällskap.

            Madeleine är en jetsettare som enbart vill leva i lyx och flärd. Det finns många som är ofrivilliga kungligheter men de beter sig inte som bortskämda brats på grund av det.

              Tänk att du vet så mycket! Jobbar du i kungahuset?

                Du bör nog läsa om min kommentar en gång till. Jag har inte skrivit någonstans om att jag vet det. Jag har använt mig av orden ”verkar som” och ”känns som” och om du kan svenska vet du nog vad det betyder.

                  Älskar när folk förstår sarkasm!

                  Bob ? Vad gör du här ?! Tyckte du sa att du skulle gå till jobbet..

              men gud, väx upp människa pancake bob

              Du behöver en hobby ?

              Går du bara på det som skrivs i tidningar eller?

                Japp. Har ingen världsuppfattning alls. Tråkigt men så är livet!

              Klart hon e jet setare. Hela kungafamiljen är det

              Åh, Madeleine som var sån rebell som liten: instruerade hela sin klass om att blunda om det kom an fotograf så att paparazzis skulle få värdelösa bilder!

              Om hon hade velat tvätta bort stämpeln hade hon bara enkelt kunna fortsätta vara den någorlunda anonyma Sofia innan hon träffade Carl Philip, ingen mindes henne knappt förrän hon började dejta honom…

                HAHAH. tänk vilken ambitiös plan att gifta sig, skaffa barn och tillägna hela sitt liv åt en person och dess familj, bara för att folk ska glömma att man var en galen ungdom som tog sexiga bilder. hade fan gillat henne ännu mer om det kom fram att hon varit så löjligt ambitiös över en sak knappt någon brydde sig om innan hon gick med i kungafamiljen

            Ja hon är en väldigt ofrivillig prinsessa som gör mycket lite representation (har t.ex. varit typ två ggr i de landskap hon är hertiginna i – på tio år) och bör därför få apanage därefter = inget alls.

              Exakt.

              Håller med. Om hon inte vill göra det jobb vi betalar henne för så kan hon avsäga sig sin titel och apanage precis som norska Märtha Louise har gjort.

                Och tre av kungens systrar därtill. Det är det anständiga att göra om man inte vill vara så offentlig.

                Jag håller med i sak, ioförsig anser jag ju egentligen att monarkin borde avskaffas helt och hållet. Men på ett rent individuellt plan, kan tänka mig att för henne som individ är det trots allt inte så enkelt att bara avsäga sig något man uppfostrats till och som definierat en som person sen innan man föddes. Säkerligen en hel del påtryckningar från närmsta omgivningen om att inte göra det heller. Är ju inte precis som att kungen själv är särskilt modern, hans uttalanden när det gjordes så att Viktoria kunde regera….

              Hon får inte apanage. Kungen delar med sig av sitt.

            Madeleine är så vacker! Sen hade inte jag heller varit glad att födas till kunglighet utan val att välja själv ?

          Tycker synd om dej som avskyr människor du inte känner. Vilket fattigt liv.

    Han ser ut att ha missat leg day

    Kommer inte ihåg var jag alldeles nyligen såg en bild som skulle visa konturerna av den ”falukorv” han besitter, men den extrema klämningsrisken kanske förklarar hans man spread? ?

      Oj blev dubbelpost

      ?

    Ser ut som han är på väg där i från.
    Ps vi veeeet att du är polare med Foki…

    Vet inte var jag nyligen såg en bild som skulle visa konturerna av den ”falukorv” som Chris ska besitta, men den extrema klämningsrisken kanske är orsaken till detta man spread? ?

      ?

      Kan man få en länk ?

        Det var tydligen från det ansedda ”Stoppa pressarna”: https://stoppapressarna.se/kungligt/bamsebilden-pa-chris-oneill-chockar-hovet

          Men va?! Ser ju ingenting, det är ju svarta byxor. Hur blev detta en snackis?

          Hahaha ”– Det såg ut som han hade en säl i brallan, säger ett förbluffat ögonvittne.” ???
          Har stirrat på bilden nu, men kan verkligen inte se vad andra verkar se ?‍♀️

      Fy fan vilken vidrig kommentar. Folks könsdelar, om det inte är porrstjärnor, ska fan inte inspekteras och kommenteras av utomstående!

    Han bär ju en helt vanlig väst som används till en morningsuit i England. Titta här t ex på de engelska prinsarna på bröllop:

    https://www.esquire.com/style/mens-fashion/a20749794/morning-dress-royal-wedding-meghan-harry/

    Chris verkar billig i drift. Ser ut att ha samma kläder vid alla dop förutom att han bytt slips?

    Vaggan på dopbilden var helt extremt intressant. Men, en fråga, är sådär höga stilettklackar verkligen ”classy”? På sitt barns dop också… jättekonstigt tycker jag. Mvh tant

      inte idag men när leonore föddes tror jag att det var sådana extrema plattformklackar som var inne ala jeffrey campbell. då kan jag tänka mig att de klackarna sågs som en classy variant haha?

        såg nu att det var 2014. har nog fel då haha

    Det ser ut som att Madeleine kalvar ut något på sista bilden

    Chris byxor spricker ju nästan i grenen ?
    Kanske sprack sekunden efter fotot togs och den kungliga kobran ringlade fram.

    På första bilden ser det ut som en våt fläck på stolen (men som är en del av mönstret). Som om han gjort på sig. ?

    Ogillar kungahuset. Camcam – kommer det någon del 2 av Monahitorien? Hon verkar själv inte ha några planer på en Mona tell all.

    Tycker senaste dopbilden är sjukt obehaglig, dels skrattretande onaturlig men påminner också obehagligt mycket om en begravningsbild med upphöjda vaggan som kista och sörjande runtom, förstår inte alls varför man vill ha en dopbild på det sättet?! Nytänkande gone SO wrong….

      Precis! Även jag fick begravningsvibbar av bilden.

      Håller med!!

    Men ewww nu har jag zoomat in på Chris skrev på ett osunt sätt…! Kommer vakna om nätterna med bullen på hjärnan ?

    1. Han har på sig en väst.
    2. Döm OM min förvåning.

      Döm AV min förvåning är det väl ändå?

      Ex. Om du ser hur förvånad jag är kan du utifrån den döma hur häpnadsväckande detta är. Du dömer situationen av hur förvånad jag är = Döm av min förvåning.

      Eller är jag helt ute och snurrar?

        Döm om. Som i ”föreställ dig”.

          Hmm… okej då (men tycker ändå av låter bättre hehe).

    Bilden från 2014 är bara FÖR rolig! Fattar inte hur den kunde släppas, haha. Den är ju liksom som en total parodi på kungliga barnbilder, vaggan, hennes extremt onaturliga pose, hans ”gentlemannamässiga” stöttande hand och så som grädden på moset en betjänt (ingen aning om vad han faktiskt är) redo att rycka in när som helst. Älskar den!

      Tihi

    Han ser ju ut som en riktig skithög på alla bilder,men man måste ju Madeleine cred för att efter varit gravid i 9 mån ser helt fantastisk ut(det gjorde iaf INTE jag)?

      Trevlig kommentar ?

        Förstår inte?JAG tycker inte han ser så”nice” ut,men tycker att Madelaine verkar fantastisk.

    För ordningens skulle vill jag påpeka att Chris(topher) O’Neill inte är medlem av det kungliga huset och alltså inte kunglig höghet. Han är inte svensk medborgare och har valt att fortsätta sin affärsverksamhet vilket en kunglig person inte förväntas göra (jfr Prins Daniel). Av denna anledning så kommer han fortsättningsvis att vara Herr Christopher O’Neill.
    Chris har dock blivit Kommendör av Nordstjärneorden i samband med vigseln 2013. Alltid något.

    Ber om ursäkt för OT.
    Till hösten ska jag flytta in i min nya bostadsrätt. Det är min första och min mamma har hjälpt till med lån och allt det där. Såklart är jag överlycklig och lägenheten är toppenfin, och ligger väldigt bra till.
    Problemet? Ordföranden i föreningen är ett riktigt as. Han gör allt för att göra livet surt för de övriga boende, och då speciellt unga människor. Han har skrämt de övriga boenden till tystnad och ingen vågar begära röstning så han kan bli bortröstad som ordförande. Han kommer med både det ena och det andra påståendet som inte är förenligt med lag och sätter orimliga regler, som inte heller de är lagliga. Han är kort fattat en jävla idiot som tar till alla medel för att kunna hota om att utesluta folk ur föreningen.
    Jag känner mig så frustrerad över detta, och vill inte ha något med honom att göra. Jag har sedan jag träffat honom första gången sagt att om han skulle trakassera mig på något sätt så polisanmäler jag. Min mamma har hela tiden sagt att det är okej om vi börjar smått leta efter en annan lägenhet, men håller med mig när jag säger att jag aldrig skulle ge upp en sån drömlägenhet för en idiot som honom.
    Jag vet egentligen inte vad jag ville med detta inlägget, behövde väl antagligen skriva av mig… Hur skulle ni hantera en liknande situation? ?

      polisanmäl. vad hade du väntat dig för svar? doppa i tjära med fjädrar?

        Problemet är att han är så fasligt försiktig. Han vill alltid träffas personligen (vilket jag börjat vägra), för han vet att det är möjligt att spela in samtal. När man träffar honom så kräver han att man lägger undan mobiler (åter risk för inspelning). Om man vägrar så hotar han en och ställer in mötet. Han säger aldrig något som är ”så pass illa” att han kan anmälas för det, men samtidigt så kan det vara skäl för en framtida anmälan.

          Spela in allt med mobilen!!! Har själv haft problem med fittan som tyger i våran bostadsrätt, jag svågrar ta skit av.nån hon har försökt att vräka mig i år och dar ??? pack!

          Vad hotar han med om ni inte lägger bort mobilen?

          Ta med två mobiler, typ din och din mammas. Ge en och spela in med en och under inspelning ser du till att han säger tillräckligt mycket.

            Avsatt honom!
            Ordna med namnunderskrifter från andra i föreningen och kräv en extrasatt stämma och rösta för att han ska lämna sin position.

      Härskartekniken kommer så småningom att bita honom i röven. Hög svansföring anbefalles ?

      Jag sitter i en liknande situation. Jag föreslog en som tycker som jag till valberedningen. Nästa år är det omval…

      Jag medger att den metoden kräver ett visst mått av tålamod.

    Hej,
    Jag måste erkänna att jag har varit en aning kluven till varför jag har gått in här på din bloggbevakning. Kan tänka mig att det handlar om den mänskliga bitterljuva känslan av att det uppdagas att ”folk är en bluff”.

    Men, ”handen på hjärtat” vad är det som ger någon mandat att ”strippa folk” på det sätt som görs här inne. Det är lite som om någon, läs du, har utrustats med gudsfasoner och avgör om folk skall placeras i ”godkänt eller icke godkänt” facket. Jag tror personligen att jag själv fick nog av min smygläsning härinne, när jag läste din bittra sammanfattning gällande MU.

    Det var då det började smaka beskt i min mun, och jag förstod att jag deltog indirekt genom att gå in på din blogg, men alltså, efter detta lilla obetydliga inlägg, så är det slut med det!

    Med all respekt för dig och din person, så undrar jag i all enkelhet om det inte känns lite billigt att starta drev, med ett ubertydligt mål, nämligen att fullständigt diskvalificera och förminska en människa, som inte faller dig på läppen. Jag skall inte falla för frestelsen att göra en djupanalys men bara lite…. I min värld, så måste det handla om någon sorts bekräftelsehöghet att kunna välja och vraka, vem som skall avrättas emotionellt, helt enkelt någon sorts ligthtvariant av hybris/högmod/fullkomlighet. Det skulle också kunna vara som så, att genom att trycka ner andra, så glider man upp själv…. yes amatöranalys, men ändå!

    Alltså, att du dammsugar nätet för att hitta ”än det ena, än det andra” och när du får ett napp, då är inte den människan värd luften som hen andas.

    Vad som också är en aning pinsamt, är det faktum, att vissa personer stryker du medhårs på ett ”lite lätt äckligt sätt”. Som en sorts smörjmedel.

    Nja, jag bannar mig själv för att jag deltog i denna ”frossa loss på andras bekostnad” mentalitet, om än i tysthet och utan att kommentera.

    Blir faktiskt riktigt förbannad och egentligen är dina metoder simplare än blaskan Hänt Extra, för att ta ett exempel.

    Jag är verkligen inte alltid en genomgod människa själv, och även jag har ju frossat i ditt skitsnack, men det handlar också om att man behöver vara självkritisk, och ”dra sig själv i örat” när man smygläser Hänt Extra eller Bloggbevakning, kanske också fråga sig, vad är syftet med detta inlägg.

    Hoppas du slipper att nagelfaras och avrättas emotionellt, på samma sätt som de människor som du ogillar!

    Du är säkert en trevlig person i grund och botten, men jag tror att man ska passa sig för att vara självutnämnd domare i en subtil folkdomstol. Tänk vad detta kan skada folk, att få läsa ett inlägg om att man inte är ”vatten värd”.

    Jaja, det var skönt att få säga det här, oavsett om inlägget kommer med eller ej. Önskar dig en fin sommar och en lite mer kärleksfull tonart när du uttalar dig om ”kreti och pleti”.

    Hejdå!

      ”Okej”

      Att de inte kan bara sluta läsa utan att göra något nummer av det.

        Det är alltid bra när folk säger ifrån på saker som man inte tycker är ok. Om man i alla lägen bara tyst ska backa ut ur ett rum där man tycker att det som pågår är fel, då skulle vi tex inte se saker som metoo, och tystnadskulturer och hålla bakom ryggen-fasoner skulle pågå i all evighet. Nej, tack till alla som står upp och säger ifrån när de inte tycker att det känns rätt! ?

      Kan du inte bara sluta läsa här,räcker så eller?

      Hej Mona?

      Vill också ha en snällare blogg och mer humor. Svartmålning är varken roligt eller bra.

        Det är bara att leta upp en sådan blogg då! Du är duktig på att gnälla du. Hejdå!

      Skadeglädje jag blev lite kär i dej ??

      BB är den enda blogg jag läser men när jag gick in här första gången blev jag smått äcklad. Hela stämningen kändes så elak och dömande bara. Jag gick inte in mer förrän några månader senare och började då tycka kommentarerna var rätt vettiga och går nu in varje dag. Det krävs en viss typ av person för att skriva såna inlägg, och det är inte en personlighetstyp jag skulle vilja ha i mitt liv. Men att LÄSA bloggen, speciellt med en stor nypa salt och kommentera (obs ej elakt!) går an.

    Det heter ”Döm min förvåning”. Inget av/om. Sedan säger man ”att döma av”.

      Nej, det heter ”döm om”, i detta fallet.

      Det heter döm min förvåning. Googla.

        Förlåt, skrev fel, självklart heter det döm om min förvåning?

        Ja, det förekommer i sökningar, och så gör även ”döm av”, men det behöver inte betyda att det är rätt. Folk skriver fel ibland, särskilt i bloggar, där det verkar förekomma några gånger. Googla på ”döm om min förvåning” istället och du hittar både betydligt fler och trovärdigare exempel på att det är det rätta. Språkrådet t ex.

        Kolla på svenska.se

    Hur ska jag få alla att förstå att jag är polare med Foki? Hela inlägget är så skohornat ?

      Vill också påpeka att jag och den Alex som kommenterat ovanför inte är samma person.
      Har kommenterat den här bloggen sen start under nicket ”Alex” och alltid vart ensam om det.
      Sådeså!

    Off topic men jag känner mig så otroligt ensam och ledsen. Blev singel för ungefär ett år sen och allting kändes bra i början. Jag var dock väldigt försiktig med att träffa någon ny, vågade inte låta mig bli kär. Så träffade jag till slut en kille som jag blev riktigt kär i. Allt verkade bra mellan oss, men så plötsligt slutade han svara på mina sms. Helt från ingenstans. Nu sitter jag här och känner mig väldigt låg och ensam. Kan någon skriva några peppande ord?

      öppet spår börjar kl 20 🙂

      Nope. Gillar inte OT utanför öppet spår. (Tycket f ö du ska glömma honom. Svarar han inte så är han inte intresserad. Gå vidare.)

    ”Döm OM min förvåning”, heter det.

    Ja då har vi än en gång fått beviset att rikedom och smak inte alltid går hand i hand. För övrigt kan jag inte förstå att ett land som Sverige som alltid vill vara på top of the hill håller sig med ett kungahus. Monarkin var säkert befogat i de förra århundraden men idag, 2018? Finns väl en del annat att stoppa pengarna som är till gagn för folket. För Sverige – i tiden, jojo det kanske är tid nu att omvärdera ett utdaterat fenomen?

      som någon som bor i sverige men kommer från ett land där monarkin avskaffades i början av seklet kan jag säga att vi borde hålla kvar vid denna levande del av er historia. kultur, tradition och ritual är viktigt för människor och borde inte avskaffas. och pengarna vi betalar ut får vi tekniskt sätt tillbaka via turism.

      Tror du det blir mer pengar att stoppa nånstans om Sverige hade haft en president istället ? De är inte särskilt billiga i drift de heller :,)

    Om! Döm om min förvåning! ?

    Jag har en kompis som jobbar vid hovet sedan många år tillbaka. Hen säger att Chris är den överlägset trevligaste vid kungafamiljen. Han hälsar alltid, utbyter några ord, och är allmänt trevlig. De andra not so much. Det förvånade mig, jag hade gissat att det var tvärtom.

      Vill veta mer! Har också hört från olika håll att Chris är väldigt trevlig. Men Daniel då? Och Sofia? De verkar också riktigt hyvens tycker jag.

        Jag har hört att Daniel är en riktig surkart.
        Och att han styr och ställer.

    Snälla, snälla sluta kalla det foglossning (… foglossningsbälte… )! Alltså jag vet att inte det är bara du, utan typ hela befolkningen inklusive ouppdaterade vårdgivare. Men det är_inga_fogar_som_lossar_ och att benämna det så landar ofta bara fel hos drabbade gravida. Det låter ju sjukt läskigt att gå omkring och tro att det mjukas upp så mycket i bäckenet att fogarna kan lossa. (Även om det kan kännas så, det vet jag!) Faktum är att det inte finns något samband med just graden av uppmjukning i bäckenet och nivån av smärta. Alla gravida får påverkan på bäckenlederna, men typ ”bara” 50% får ont av det.

    Bäckenbälte istället för foglossningsbälte, bäckensmärta istället för foglossning. Tack. ?

    Mvh supernördig (gravid) fysioterapeut (med bäcken smärta)

      Är det inte pga uppmjukningen av fogarna som man får smärtan? Så då är det väl inte helt tokigt att säga att det är fog-smärta?
      Hör jag bäcken smärta tänker jag mer på typ bäckenbotten haha ?
      Du har säkert koll med tanke på ditt yrke men ändå ett tips är att uppsöka en kiropraktor som är utbildad i att behandla gravida.
      BM sa att jag hade ”foglossning” och skulle gå hem från jobbet i v 18 men två besök hos kiropraktorn senare så studsade jag genom hela graviditeten samt ett återbesök runt v 38 för att se till att det inte fanns några låsningar längst ryggraden(för bäst effekt av ryggmärgsbedövning)

        Jag har en treårig vidareutbildning som specialistfysioterapeut inom kvinnors hälsa (och en superbra kiropraktor som kollega). Helt korrekt att kalla det fogsmärta om man nu vill, men inte foglossning. Det internationella begreppet är pelvic girdle pain. Bäckenet är ju hela benringen inklusive de tre fogarna, bäckenet som sådant ligger ju visserligen nära bäckenbotten (som är själva botten i ben-ringen), men de ska verkligen inte blandas ihop. Bäckenbottensmärta är en helt annan grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.