Svar på några, men inte alla frågor

Vi åkte tillbaka till Knightsbridge, jag hoppade i duschen och sedan kom Emelie och gjorde en förbättring av hår och make. Även på Pingis. Sascha valde en klänning från estländska Lili Jahilo (hon är en mina favoritdesigners)//Isabella

Okej! 
Nanna fick svar på sin fråga i ett av Isabellas senaste inlägg, men hur är det med de andra frågorna jag läst lite här och där om klänningsmärket Lili Jahilo?
Är det ett samarbete?
Isabella bär dem ofta på både blogg och Instagram utan tillstymmelse till reklammarkering, samtidigt som Lili Jahilo ofta lägger upp bilder på Isabella på sitt konto. Det läggs upp bilder på många fler än Isabella iklädd företagets klänningar så det behöver inte betyda så himla mycket, men nu har Lili Jahilo öppnat upp en pop up-butik i Stockholm och vad hittar man där?

Vi hittar både Isabellas stylist Sasha i deras pop up-store, men även ett helt bord fullt av Löwengrips produkter.

Tror ni fortfarande att Isabella betalar fullpris för sina klänningar och att det inte rör sig om ett samarbete som ska markeras ut för att följa marknadsföringslagen utan är resultatet av ren slump?
Jag är som vanligt öppen för både förslag och teorier.

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja, tror det är ett slags samarbete. Träffade Lili i Dubai i höstas då hon var här på Dubai Fashion week. Då sa hon i alla fall att hon är glad att isabella använder hennes produkter och att hon ska ha ett roligt projekt med dem i vår/sommar. Men saker kan ju ändrats sedan i höst…

    Tror som vanligt Bella får betydligt mer än bara gratis produkter i utbyte mot att hon visar upp grejer på bloggen. Typ pengar eller exponering av egna produkter.

    Man kan säga mycket om Bella men hon är den bloggare som varit allra bäst på att slå mynt av exponering på bloggen så tror knappas hon idag skulle nöja sig med kläder värde någon tusenlapp i utbyte mot att visa upp det.

      Mer än bara gratis produkter för att visa upp i bloggen? Ja det hoppas jag med hahah Är väl bara småbloggare som inte kan kräva betalt?

        klart alla kan kräva betalt, och ska ha betalt, är du dum?

      Tror inte hon får SÅ mycket betalt för det här samarbetet förutom plaggen (hon verkar behålla dem, inte låna). Förstår dock inte riktigt varför Lilli samarbetar med Blondi dock, hur många av BB:s läsare har råd/lust med en simpel sommarklänning för 8000 kronor?

        Tror många har råd men inte många som är så korkade ?

    När betalade Bella ”fullpris” för något senast? Tror knappast hon gjort det de senaste åren. Möjligtvis utomlands där ingen vet vem hon är.
    Hon som knappast ens beställer en glass eller en latte utan att föreslå ett samarbete i form av en bild på Instagram så hon slipper betala?

      Herregud vilken chock hon kommer få sen när influencerkariären är över och hon inser hur mycket det kostar att leva?

      Är väl egentligen inte lustigt att hon har råd med en massa olika människor som sköter markservicen när hon inte betalar många kronor för sitt leverne.

    Tror Estland är ett av de länder där Löwengrip går rätt bra, deras nationella Instagram är aktiv etc. Var nog någon som hade en teori om att deras svala nordiska estetik passade Löwengrip bättre än t ex Dubai eller Spanien, och det verkar ju stämma.

    Och tror såklart det är ett samarbete, är väl ingen slump att klänningarna dyker upp igen efter några månaders uppehåll, precis när designern ska ha pop-up i Stockholm.

      Hur skulle det vara en ”slump” att Bella bär kläder från Lili Jahilo och Löwengrips produkter exponeras hos designern?
      Tror att detta är första gången Bella nämner Lili Jahilo – varför hon redan hade en klänning utan att första ha mött designern framgår inte:
      http://www.isabellalowengrip.se/2017/05/lilli-jahilo/

        Nej jag skrev ju att jag inte trodde det var en slump? Det var väl där för ett år sen som Bella hade ett par klänningar från Jahilo först, så var det lite tyst ett tag, och nu senaste månaden har det varit både nya klänningar och återpublicering av gamla bilder. I precis rätt tid.

        Tror trots exponeringen av Löwengrip att Jahilo betalar Bella, det lilla bordet är väl ett sätt att förhandla ner priset…

    ”Maskrosbarnet” Bella fifflar nog med det mesta för att nå success..

      Haha juste, händer så mycket med Bella att man glömmer bort de värsta lögner.

      Maskrosbarnet…. Det var historier det.

    Oj så tokigt

    Bella borde få som ett diplomatvisum i bloggvärlden… eller vänta, hon verkar ju redan tro att hon har det.

    Kan någon bara förklara storheten med hennes produkter, fattar verkligen inte att de säljer..
    Var på apoteket och testade handkrämen. En liten tub med världens minsta SKRUVKORK, tog typ en sekund så jag hade tappat korkjäveln på golvet och fick ”krypa” runt. Lukten var verkligen inte heller angenäm (kan dock varit från hennes nya bodylotion också..) och efteråt kladdglänste (!) mina händer i solen, det värsta jag vet..
    Plus så tar de 140 spänn för den där lilla tuben. Herregud så uselt.

    Tokfian

    Såg att Hajen också gör reklam för Guldkula på sin instastory….går det dåligt för ”finansmannen” tro ?

      Fjant är han

      Så Bella har en finansman och en sång- och dansman?

        Korrekt. Och finansmannen är en fjant.

    Har Isabella fått bekräftat att hon inte behöver reklammarkera för sina egna produkter, tror aldrig jag har sett reklammarkering på Löwengrip eller Flattered etc?

      Bella verkar helt ha slutat med reklammarkering för sina ”egna” märken plus ”investeringar” och det börjar bli ganska många nu om man inkluderar de som ingår i Nordic Tech House bl a Stylein och Fitness Collection.
      Reklammarkeringar dyker nu för tiden bara upp när det är något extern samarbete t ex Babyshop, MyBonus eller Daniel Wellington.
      Jag begriper då inte varför Konsumentverket/KO låter Bella hållas. Måste man verkligen avvakta utslaget i målet mot Kissie som blivit överklagat till Patent- och marknadsöverdomstolen?
      Bella bryter redan som det är dagligen mot Marknadsföringslagen – och förmodligen också mot reglerna om alkoholreklam eftersom hon hela tiden smyger in reklam för Guldkula.
      Att Bellas blogg skulle vara en företagsblogg finns bara i hennes önsketänkande. Så länge som hon blandar privat med business så ska all reklam reklammarkeras.

        Likhet inför lagen? Hon är väl alltför betydelsefull eftersom hon är årets affärskvinna. Blir så trött när nån bara ger blaffen och sen kommer sig undan

    Kan det vara någon slags tjänster och gentjänster? Typ som när två instagramprofiler lägger ut bilder på varandra och skriver typ ”följ henne, hon är så cool”. Räknas det som samarbete fast det inte finns avtal, till exempel? Kanske det är så Isabella gör med denna designern och därför kommer undan med det?

      Kommer undan? Bella verkar köra på i sin vänsterfil obekymrad om anmälningar till Konsumentverket och Reklamombudsmannen. Men en dag måste hon också börja respektera lagstiftningen (se ovan).

      Fast det finns ett avtal, så länge det finns konsensus. Presterar de något för varandra i samförstånd så finns det ett avtal.

    Hatar dina jävla helsidereklamer som ständigt poppar upp vid varenda sidvisning och inte går att trycka bort utan att man kommer vidare till skitreklamen. Ja jag trycker på krysset men dom har medvetet gjort så att man ska missa det krysset trots små fingrar!!

      Hata på du men det är inte Camillas plattform eller reklam så du får nog klaga hos rätt person istället. För mig är reklamen borta på några sekunder, jag har tid och tålamod att vänta.

        Har testat och för mig försvinner inte reklamen efter en stund. Trots att jag både har tid och tålamod precis som du. Men jag ska skaffa ny adblocker istället för att skriva här.

          Ja, eller tryck ordentligt på krysset?

            Aldrig testat att trycka ”ordentligt” på krysset – tack för tipset *ironisk*

      Hur jävla tjocka fingrar har du om du inte lyckas pricka krysset?

        Har inte särskilt ”jävla tjocka” fingrar. Skrev ju till och med ovan att det är svårt att pricka enbart krysset trots SMÅ fingrar ? Det är uppenbart medvetet utformat så av reklammakaren. Irriterande.

      Adblock? Det är min lösning och jag får aldrig upp reklam. Slipper störa mig. Det är väldigt skönt. 🙂

    OT: Har inte sett någon förklaring hos Mona om varför de sålde huset, visst visste du varför camcam?

      Spelar det nån roll?

      Undrar samma sak

    En sak jag tänkte på igår, både Bella och Forni skriver så romantiskt om sina relationer till deras karlar. De pratar och samtalar heeeela tiden och ååå det är så djupt och vackert allting. Vem sjutton har det så på riktigt? Är det bara jag och min sambo som inte pratar nätterna igenom och funderar så mycket över det djupa utbytet av givande konversationer? Vi mest flamsar och tramsar och ligger. Och under vardagen somnar vi till när den andre pratar ?

      Bella är jag inte orolig för för hon klarar sig alltid. Skulle det inte funka med Hajen så kommer hon genast att ta sig vidare.
      Men Fornis beskrivning av kärleken till D gör mig faktiskt orolig.
      https://forni.se/2018/06/15/fem-ar/
      Hoppas verkligen att deras relation kommer att hålla.

      De romantiserar nog ?

      Det kan ju bero på hur länge man varit ihop också. Känns som att det hör nyförälskelsefasen till 🙂

      De som brukar beskriva deras förhållande så, brukar vara dem som har det tvärs om, enligt min erfarenhet.

    Jag fattar verkligen inte hur man som företagare kan rättfärdiga utgifter för någon som enbart jobbar med att föna håret och sminka. Hur kan det ens vara prioritet? Fast jag undrar nog egentligen hur det kan vara prio överhuvudtaget. Om alla som har pengar skulle ha en in house-stylist/frisör/MUA, det låter så himla galet.

    Nu har jag ju ingen som helst aning om vad det kostar, men om den här ”hushållsnära tjänsten” tom åker med på resor är det ju troligen ganska dyrt. Oavsett hur mycket pengar man har. Alltså, det är så orimligt att jag inte ens kan formulera min tankegång. Kommer det här bli goals för yngre Bellafans? Är det jag som är en stofil som tänker ”inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna”? Då är jag definitivt inte en snål typ, men det här kan jag bara inte fatta. Behöver jag fatta det?
    Antagligen inte.

      Jag funderade lite över detta när förra inlägget postades, och kom väl fram till att det skulle kosta absolut minimum runt 25-30000 att ha med mua och stylist/fotograf till London. (4000 flyg, 8000 hotell, 7500+7500 lön) Då räknade jag snällt med hjälp av de uppgifter nån postade om lön för frilansare.

      Tror faktiskt inte att någon ekonomiansvarig skulle godkänna det som nödvändig företagsutgift för en tredagars resa med ett par säljmöten och två event. Speciellt inte när 1) väskan var redan packad med outfits, 2) Pingis kan fota och 3) det finns mua:s i London som inte behöver flyg och hotell.

      Så antingen har Isabella betalat det själv/Löwengrip Invest betalar det för bloggens räkning eller så har hon gjort nån deal med sitt ”stylistteam” att de får all expenses paid resa till London och eventmedverkan, mot att de gör make up och fotar. Tror på det senare. Så kan Bella uppfylla sitt goal också! Win-win!

        Tror också det senare. Typ jobba några timmar/dag resterande tid roa dig i London/vart man nu åkt. Kanske lite svarta fickpengar också, dricks typ. Är du ung är det ju ok ändå med resor osv.

        Fast det är ju bloggen som är hennes business. Jag tycker ju mest allt med hennes egna företag mest ger content till bloggen. Som när hon åkte till pris för ett möte med en svensk tjej som kanske skulle bli distrubutör, gick på Chanelspa och fotade sig vid Eiffeltornet och sen åkte hem. Det blir ju tydligt att dess resor är mest för att skapa content till bloggen och andra kanaler, och inte för möten i sig.

        Tänk på resorna mer som en photo shoot för bloggen, då blir det mer logiskt att ha med sig stylist och make-up artist.

          *till Paris

      Håller med… tänk om hon instället anställde en duktig kemist som skulle hålla koll på kvalitén och ständiga utvärderingar och förbättringar… eller någon annan väl behövd i företaget. Aldrig sett ett företag ha en så pass stor budget för just marknadsföring och PR som ju dessa två anställda faller inom. Som max att man då hyr in någon tillfälligt för stora events, men inte heltid alltså.

    Är det bara jag som tycker att det är märkligt att BB numera använder kusinen Isolina för marknadsföring så att säga. Och tvingar henne i stories att berätta för 100de gången att hon är bosatt i NY (OMG!) och går på Parsons (OMG!!! på det med). Väldigt genomskinligt varför BB hänger med henne. Inte väl hänger hon så mycket med andra släktingar som ändå finns på sociala medier… total win för henne alltså

      och att hennes kusin satt fast i bilen medan bella fortfarande tycker att hon är för fin för att ha bilbälte på sig…..!

      Känns onekligen som att Bella dammat av relationen med kusinen av en anledning…

    Sen på bollen, så bra att Bella svarade på min fråga! ? Vore ju skevt om hon blir superfixad medan Pingis bara kletar på lite mascara.

    Jag var lite nyfiken på vad klänningarna från Lili kostar, de är så himla fina. Var inne på hemsidan i veckan och de billigaste låg väl på 800 euro. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.