Hugget som stucket med Jonna Jinton

Jag avskyr fästingar mer än någonting annat jag hittills kunnat tänka mig som ofrivilligt inslag i sommar-Sverige, men fan ta mig – jag vill krypa ur mitt eget skinn när jag ser den här myggfilmen som Jonna Jinton satt ihop.
Mygg! Små, surrande sattyg som kan förstöra den finaste av sommarkvällar! Mygg! Djävulens påfund och små lakejer med enda uppdrag att förstöra svenskarnas hett efterlängtade fyra dagar av sommar om vi har tur.

Om jag måste välja mellan mygg och fästingar – sjukdomsfria fästingar då är att föredra – så tar jag nog fan en klase fästingar under ena tutten, än myggorna från Jonnas film. 
Det finns ju inga myggstift eller rykande spiraler som hjälper mot dessa myggor som mest ser ut som små drönare från Jonnas film.
De måste vara mutationer orsakade av alla er som inte återvinner era batterier!!
Jag själv har tvingats återvinna allt som potentiellt går att återvinna sedan jag träffade M som är lite av en återvinningsgeneral så jag har ingen skuld i detta!
Jag kommer köpa ett eget myggnät och nej – Jag tänker inte dela med mig!

Herregud, jag vill ställa mig upp och fäkta vilt omkring mig bara av att ha sett filmen.
Los Angeles alla kackerlackor – allt är förlåtet!
Kom tillbaka!

Tack för tips, Sofie!

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha väldigt roligt klipp och roligt inlägg av dig, men fy tusan för mygg alltså! De och getingar är det värsta jag vet. Förstår att de fyller ett syfte men när man får myggbett stora som golfbollar eller ska sova och hör det där irriterande ljudet, men så fort man tänder lampan så syns inte satans myggan till, då har jag svårt att förstå syftet ?

    Hon glömde visa det störigaste, när man ska sova och det flyger runt myggor runt huvudet på en så det låter som små trumpeter som flyger runt och tutar i en öron!!! Ahhhhh!!!

      Ens*??

      Ja då hjälper inte ens myggnät, så sitter dom och trumpetar utanpå myggnät! ? Och även om man har myggnät och lyckats slå ihjäl den enda rackaren som lyckats ta sig in i det hermetiskt tillslutna sovrummet, så hör man dom ändå! I syne! Ljuva sommarnätter, not!

    Haha herregud vad sjuka saker folk kommer på ?

      Tycker du seriöst att denna video var ”sjuk ?”? Du måste ju få frispel när du surfar runt på www

        Varför bryr du dig? Du måste själv få frispel när du surfar runt.

          Åh, okej, vilket bra argument…..

            Argument på vad?

    Oo my god nooo! Jag hade och har fortfarande sån grav myggfobi att jag grinade om det var en mygga i mitt rum som inte jag kunde ta (grinade mest när jag va mindre men kan nog hända idag också)
    Sen lider jag även av något som jag själv har myntat, myggtinnitus. Sommartid så tjuter mina öron av inbillningsmyggor …

      Ja precis så! Myggtinnitus!

    Fyfan. Med mitt korta stubin så hade jag blivit förbannad efter första stickningen.

    Ot
    Jocke och Jonna är i farten igen. Denna gången had de blivit påhälsade i sin trädgård av en människa med diagnoser.
    Felet är inte att de blev rädda, herregud vem skulle inte bli det, utan om hur de pratar om honom i videon. Jocke som ändå säger sig vilja förändra bilden av diagnoser sitter och hänger ur den här människan och skyller allt på personens diagnoser och pratar om honom som att det är disgnoserna som gör honom farlig. Och Jonna drar upp poddar med samma tema om människor med diagnoser som plötsligt hugger någon med en kniv för att se blir störda av ljud.

    Som sagt, min kritik och det som är rätt sunkigt med videon är hur de pratar om personens diagnoser och tom spelar upp ett klipp där personen hörs. Enligt gdpr så är det också en personuppgift och således en uthägning. Sen ironion hur de skyller på personens diagnoser…

      Fast ens diagnoser färgar väl ändå vem man är och hur man beter sig?

      Men en diagnos påverkar självklart hur du agerar? Hur tänker du nu Anonym?

      Vilka diagnoser handlar det om?

      ? det är väl snällt att de skyller på diagnoserna och inte bara kallar personen för störd eller något nedvärderande

      En diagnos präglar ju ofta personens beteende – utan att ha sett videon…
      Sen kanske man inte ska säga ”alla personer med adhd är si och så” men samtligt är ju diagnosen (de flesta) byggd på beteenden vilket ju ändå gör att många med samma diagnos har samma typ av beteende!

      Så ja, kanske inte bra att skapa en stereotyp av vissa diagnoser men samtidigt inte helt felaktigt heller…

        Nej, man har samma typ av svårigheter, men det betyder inte att de visar sig på samma sätt/har ett beteende som omgivningen uppfattar som liknande, speciellt inte i vuxen ålder.

      Jag tycker inte att det var något att bli upprörd över. Klart det finns de med diagnoser som kan vara väldigt aggressiva/farliga och som antagligen inte varit detta utan diagnoserna.

    Älgflugor, som biter av sig vingarna och blir älgloppor… när de hittat en smaskig plats på en, är värre. De kommer i hundratals i skogen om man har otur. Då gäller det att lägga benen på ryggen och dra.

      Och dessutom – man kan hitta dem krälandes tvärs över ansiktet ett dygn senare trots att man både duschat och bytt kläder. Ryser av bara tanken….

        Jag fick DRA loss en sån jävel från ena bröstet en gång. När jag tog tag i den lyftes hela bröstet, så hårt satt den ?

      Låter ganska badass ?

    Här i Västmanland har vi gigantiska getingar… bålgetingar.
    Man flyr för livet, är ju som en liten helikopter de där! Hellre mygg än dessa MONSTER.

      En till västmanlänning här ?‍♂️ kör alltid keps eller luva i skogen oavsett hur varmt det är, livrädd för dessa kryp!

      Bålgetingar är snälla giganter som hellre äter getingar än attackerar människor 🙂

      De finns väl överallt inte bara där? Men i alla fall, hellre de stora asen så man hör och ser dom än de små rackarna som smyger sig på och sticker ?

        Ja de finns såklart på andra platser än i Västmanland. Tyckte bara det lät lite coolt, som att Västmanland spädde på det hela ?

      Bålgetingar har vi i massor här nere i Blekinge med. Och jordgetingar. Hörde en bålgeting bara i förra veckan, liten helikopter säger du…? Här låter de ta mig fan som rena flyglarmet. ?

    Ja, fy fan för älgflugorna!!!! Vidriga och typ livsfarliga när de borrar sig ner i hästens päls när man rider och hästen blir helt spattig. Och när man får tag på asen så är de stenhårda och går knappt att ha ihjäl *äckelrysning*

    Hade jag varit Jonna hade jag hunnit få 2000 myggbett på fem minuter. Sedan hade jag fått allergichock och hamnat på sjukhus. Jag ÄLSKAR att bo mitt i skogen, men kan periodvis (när det regnat och varit superkläckning osv) inte vara ute längre. Mygg och knott älskar mig, som bonus till allergi mot överdrivet många bett. Satt ute med pappa och make en stund häromkvällen, efter 20 minuter fick jag nog, då hade jag ungefär 50 nya bett. Medan pappan och maken inte ens noterade myggorna/knotten.
    Näe, inte så jävla konstigt eftersom jag tar hand om alla och utfodrar dem?

    Havet är min frizon sommartid. Ligga på svaj så långt från land som möjligt. Det är mitt tips. Eller låna mig som myggmat då de bara äter på mig om jag är med. 1500 spänn för en helkväll, extra för aftnar som midsommar, jag tar med egen epi-pen. Vilken affärsidé.

      Haha, jag känner igen mig i det du skriver. Myggen älskar mig. Men! Upptäckte Salubrins mygglotion när jag skulle ut på tur under min utbildning. Den var WOW! Jag smorde in mig på armar, rygg, axlar, bröstkorg och ansikte – inte ett enda myggbett!! Då satt vi ändå i en sån där svärm. MEN……… Eftersom jag köpte den på vägen blev det aldrig att jag tog av mig byxorna och smorde in benen… På ena låret: 34 myggbett. På andra låret: 37 myggbett. Orkade inte ens räkna baksidan eller på vaderna. Veckan därpå genomförde vi en kanottur och var borta fler dagar. Då smorde jag in mig med mygglotionen på i princip varenda centimeter av min kropp. Inte ett myggbett. Fantastisk känsla haha.

        Jag köpte Salubrins myggspray häromdagen då myggirna älskar även mig och jag ofta är ute i skogen och går med hundarna. Inte ett enda myggbett! Sprayar den över hela kroppen utanpå kläderna, min kille fick inte heller några myggbett. Rekommenderas!

        Åh! Tack för tipset. Den skall jag köpa direkt imorgon. Förra sommaren (eller vad det nu var för årstid mellan juni och augusti?) var vidrig. Nu var det kalas under extremvärmen i maj, för tidigt för knott och mygg? Sedan började det regna och jag började med heltäckande kläder. Allergin verkar dessutom bli värre och värre för varje år?

        Jag har ett foto från förrförra sommaren på mina lår och röv efter att jag hade stått ute och klippt en av hundarna när det blev knottinvasion, och jag kunde inte bara droppa trimmern mitt i klippet. Tänkte att jag var hyfsat safe för att jag stod bredvid den livsnödvändiga gasolmojängen för mygg. Inte då, jag fick feber och såg ut som om jag hade böldpest.

        Någon som vet om den även går att spraya på hundarna?

      Fan har börjat läsa make som [meejk] efter Blondinbellas Londonresa. Hennes mamma undrade för övrigt varför hon hade med sin sin make på resan (de förstår man ju eftersom de är ”skilda”) men Bella förtydligade för morsan att det var hennes meejkapartist som är en del av hennes stajlingtiiim, hallå morsan!?

        Haha!

      Gud samma här.. Myggbetten förvandlas sedan till stora blåa bölder som sitter i månader 🙁
      Mer än 10-20 myggbett så är jag tvärsjuk i flera dagar. Fy vilken värdelös allergi haha

        Maria Åkerbergs deo spray citrus är jättebra mot mygg. Spraya hela dig så får du lite skydd mot dem

          Åhh Tack för tipset! ?❤

      Jag har alltid varit familjens myggmat, tills jag fick barn – de är tydligen ännu godare, stackarna…

    Nej men åh, nu kliar det överallt!

    Haha, är uppvuxen i Norrland och således myggbiten sen jag föddes. Flyttade till en ö ute vid norska kusten och taadaaa, i värsta fall 5 myggbett på en sommar?

      Är man uppvuxen i Norrland så kallar man det inte för att man är uppvuxen i Norrland? Mvh norrbottningen som numera fortfarande bor i Norrland fast i Gävleborg.

        Vaa? Hur menar du? Jag är ”uppvuxen i norrland” (norra Västerbotten) men bor i Götaland numera.

          Jag är uppvuxen i svealand. Här finns inte en enda mygga.

        Prettonorrlänningen. 100x mer irriterande än mygg.

          ? mygg är inte ens irriterande.

            Jo mygg är sjukt irriterande ?

        Dagens insikt: Anonym 10:45’s ord är lag, det som hen säger är det enda rätta.

      Bott i Norrland hela mitt liv, 9var finns myggen? Inte där jag bor i alla fall!

        Inte där jag bor heller i norraste norrland.

    Vi har en elektrisk myggdödare. Man slår på den och efter 20 minuter så har man en omkrets på 20 runt om som är myggfri. Perfekt att ha med i båten eller på picknick. Vi har flera stycken då jag hellre sitter inne än vistas bland myggen. Men set är väldigt lite mygg längs norrlandskusten i år.

      omkrets på 20 vad? cm (låter lite) men 20 METER verkar enormt? Jag frågar av uppriktigt intresse!

    Men nej!! Hellre myggor. Jag har sån enorm fobi för färstingar. Kallsvettas, mår illa och så svartnar det för ögonen om jag ser sånna. En gång för några år sen hade jag blivit biten i örat (!!!), ringde mammas sambo 05 på morgonen och skrek i panik samtidigt som jag grinade. Han kom på stört och fattade inte vad som vad som hade hänt. Han hörde hur jag skrek ända ut till parkeringen utanför och när han väl kom in så var jag helt söndergråten och dyngsur av svett. Sommaren är en enda lång ångest när man håller på med hästar….. ??

    Cam ska du inte skriva om Bellas kommentar till att de fortfarande är gifta?

    ”Det löser sig” / ”Tingsrätten som inte skickat något till oss” (så funkar det inte / ”Min advokat som har fullmakt” / osv.

    Det blir ganska komiskt. Har hon ingen koll på så viktiga papper själv?

      Men säger hon att det löser sig så kanske man ska sluta tjata om det. Det är ju fakriskt hennes och odds privatsak. Vi har ju egentligen ingenting med det att göra. Och så intressant är det inte ens. Vi vet ju att de inte är tillsammans längre ändå. Släpp det.

        Jag håller med. Deras skilsmässa och hur de hanterar den borde få vara deras privatsak. Och nej, att Bella själv skrivit att den är klar och sen svarat på några kommentarer är ingen ursäkt att fortsätta spekulera och skvallra, hennes egna uttalanden visar tydligt att hon försöker tysta ner det. Låt dem vara, det är mellan henne och O

          Fast när hon kan tjäna några kronor på att skriva ner Odd på bloggen så är det ok? Hon skulle inte skriva mer om skilsmässan, men varje gång det passar Blondiebells att skriva om det så är det självklart ok. Hon behöver ju tjäna lite pengar stackarn.

    Elektriska myggdödare och man slipper myggen.

    Fästingar är obehagliga pga att de kan sprida sjukdomar, men annars tycker jag inte dom är så farliga.

    Myggor och knott däremot är så fruktansvärt jobbiga! Jag kommer dock aldrig klaga på myggorna här i Småland efter att ha spenderat några somrar uppåt landet. Vet inte om det blir värre ju högre upp man kommer i Norrland, jag har bara varit i Härjedalen och Jämtland och där var myggorna extrema. ?? Älskar dock allt där förutom dessa jäkla myggor.

    Jag reagerar riktigt illa på fästingbett. Ett myggb ett kliar nån dag eller tre, men fästingbetten blir stora hemska reaktioner som kliar i veckor. Plus att de är svåra att plocka loss (utan att huvudet sitter kvar) sedan de väl borrat sig in.

    Godmorgon! Vet du eller någon annan om Marcelo Pena helt har slutat blogga om inte var bloggar han på för portal nu!

    Därför man ska semestra uppe på fjället 🙂

      Du föredrar myggen med andra ord…

        Du har uppenbarligen aldrig varit uppe på ett fjäll. Hint: det finns inga mygg där.

        Varför tror du renarna drar till fjälls?

    Angående återvinningsgeneral, tror min far snart vinner priset, dom är 2 vuxna hos sig och 3 katter, samt oss 3 barn och 2 barnbarn som hälsar på lite nu och då
    Dom tömmer sin soptunna(grön modell) 2 gånger per år, han kämpar just nu för att försöka komma ner till 1 gång, jag tror han kommer lyckas.

      ? bra jobbat! Har precis läst om plastnedskräpningen i National Geographic, så jättefint att höra!

      Sånt är så sjukt imponerande!
      Slipper han betala för hämtning då?

        Han måste betala hämtning ändå

      Se programmet Live redder verden litt om just avfallsreducering:
      https://tv.nrk.no/serie/live-redder-verden-litt/MYNT19002316/sesong-1/episode-3

    Knott är fasen värre enligt min mening. Ruskigt små och kommer flera miljoner på en gång ? Okej kanske inte men usch vilka äckliga små ävjen de är!

    Fått ett myggbett i år, knappt sett några mygg. Men regnar nu. Så de kanske kommer efter det?

    När jag får myggbett får jag gigantiska bölder över kroppen. ? De kan fan bli som stora tomater.

    När jag var tillsammans med en kille som var från Polen så köpte han ett medel/lotion som han fick smörja in mig med, det slutade fan att klia direkt. Jävla mirakelmedicin!! Vet inte vad man ska hitta något lika bra som detta. (Minns inte namnet på det).
    Någon som har tips? ?

      Om du får reda på vad det var, snälla hojta på mig. ❤️?? Skall testa ovan tips på Salubrin, men jag kommer ju samla på mig ett gäng bett ändå. Eller, det har jag ju redan. Ganska många dessutom och de blir som sagt bölder pga allergi och kliar överjävligt.

      Mitt värsta just nu sitter mellan ringtån och mellantån och har kliat i fyra nätter och jag har gett efter och kliat tillbaka. Sedan gör man bara det resten av natten.

      //Snart Galen

    Mina myggbett blir alltid blålila efter ett tag och märket sitter kvar i flera månader. Vad beror det på egentligen? Är det någon som har samma problem? :/

    Vad är det för insekter som flyger på Öland i skymning?

    Har inte vågat mig dit igen då vi på kvällspromenaden fick ducka för stora ljudliga insekter som för omkring oss?

      Tordyveln flyger i skymnimgen.

    När jag var barn så var jag familjens myggmagnet. Fick yngsta syrran ett bett fick mellansyrran tio gånger så många. Jag fick tio gånger så många som mellansyrran, myggen fullständigt älskade mig. En gång efter en hajk tror jag att jag hade fyrtio bett bara i ansiktet. Jag såg helt vanställd ut.

    Sedan följde många somrar på myggfri plats. Sedan såldes den sommarstugan och nu semestrar jag på ett nytt ställe med min man. Och se på tusan. När han och jag är tillsammans så väljer myggen honom nästan jämt ?

    Det värsta är när man sover i ett rum med myggor och tydligen har attraktivt blod/kroppslukt whatever, för många gånger har det hänt att jag vaknat upp med 10 myggbett och andra i samma rum haft 0. Var utomlands för ett tag sen och då tog de små jävlarna massor av smakprov dessutom utan att bara få det överstökat. Ska det göras ska det väl för fasen göras ordentligt!!!

    Jag säger ibland att ”det parti som ämnar FÖRBJUDA fästingar, kommer att få min röst”…

    Hvalaa punoo ♡custom written essays

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.