Vad är det här för fråga?

Jag har blivit kallad allt från ”farmor” och ”Curtis” (vilket är THKs faktiska namn) till ”mamma”, ”pappa” och syskonets namn men givetvis av misstag när det gått lite för fort i svängarna, men den dagen jag seriöst blir kallad ”mamma” så är det nog dags att sitta ner för ett litet samtal där vi ritar upp vår dubbla familjekonstellation.
Det kommer givetvis aldrig hända eftersom det redan finns en mamma, vilket är en roll jag inte aspirerar på för fem öre, vilket jag inte heller tror är fallet med Isabellas nya pojkvän så att ställa den frågan till henne i bloggen kan inte vara annat än ett sätt att försöka provocera.

Dock är det inte Isabella som borde bli provocerad och även ledsen av det utan snarare barnens pappa, som redan får sig en släng av sleven både här och där.
Vilken dum jävla kommentar!
Så nä!
Jag tror inte barnen kallar någon annan för Odd än pappa och tror heller inte att de någonsin kommer göra det.
Barnen har en pappa, och en pappa som jag tror är en fantastisk pappa till sina barn. (Ja, jag kan försöka skriva ”pappa” en gång till om ni vill.. )
PAPPA!

Och att Bella kallat ”Sharkey” för Odd.
Ja, sånt händer de flesta av oss någon gång i livet och det kan även hända den bästa av oss.
Att missa att skilja sig och sen skylla på någon annan är däremot inte sånt som bara händer de flesta av oss så vi får se om Isabella fortsätter uppdatera oss om utvecklingen här.

Jag ställde frågan till en jurist för att få ett generellt uttalande om hur det fungerar med skilsmässor och när sådant här händer och detta är vad hon svarade:

Normalt sett (utan att veta exakt vad som hänt i det här fallet) får man 6 månaders betänketid när man har gemensamma barn under 16. Efter det ska de som vill skiljas skicka in en fullföljdsansökan till tingsrätten inom ett år från det att betänketiden börjat (det kan hända att tingsrätten skickar ut en påminnelse om detta men de har ingen skyldighet att göra det). Sedan ska tingsrätten meddela dom, vilket kan ta ett tag. Efter domen meddelats löper en överklagandetid (oftast om 3 veckor) och därefter vinner domen laga kraft.
Det är lite oklart vad som avses med ”brev som skulle signeras”. Det skulle kunna vara så att tingsrätten dömt till äktenskapsskillnad trots att ingen av dem ansökt om fullföljd. I så fall kan de överklaga och få beslutet upphävt.
Det kan också vara tvärtom, att fullföljdsansökan inte kommit in i tid och att tingsrätten därför avskrivit ärendet.
Det verkar sannerligen som att tingsrätten avskrivit ärendet i brist på fullföljdsansökan så vi får helt enkelt avvakta och se vad Isabella rapporterar fortsättningsvis på sociala medier.
Att ingen av dem vill fortsätta vara gift med den andre verkar synnerligen klarlagt.

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Detta har väl varit på tapeten förut, men kommentarer som dessa känns väl aningen ditplacerade av Bella eller Head of blogging för att skapa ett stort antal kommentarer från provocerade läsare?

    Kommentarerna under Bellas senaste inlägg. Herregud! Hon får frågor om hon betalar Odd för de dagarna hon inte har honom samt får skit för att hon (en 27(?)-årig kvinna) dricker mer än ett par glas vin en lördag kväll med vännerna. Är folk verkligen så fast i könsroller år 2018? Hur gamla är de som skriver? Blir så galet irriterad, även om jag inte direkt är Bellas fan.

      De frågar även om Odd vill få ensam vårdnad om barnen, trots att hon inte ens nämnt det innan

      hon väljer ju vilka kommentarer som släpps igenom så det är nog strategiskt att de gör det :p

        Vad spelar det för roll, det är ändå människor som skriver dessa kommentarer. Det är väl de som är knäppa och inte Bella som visar sanningen om vad människor skriver.

          Det är faktiskt full möjligt att det är Bella eller en anställd som medvetet skriver dessa kommentarer för att få läsarna att reagera. Dvs. kommentarerna skrivs inte av vanliga läsare utan som en del i en strategi för att få vanliga läsare att reagera.

            Ja eller inte, ganska troligt att det är riktiga kommentarer då liknande finns här.

              Jag tycker du är väldigt naiv om du inte ser vad Blondinbella är beredd att göra för att skapa trafik till bloggen. Att komponera kommentarer är en av de mildare sakerna hon gör….

                Varför skulle jag vara naiv? Hon kan mycket väl göra så men du kan ju inte påstå att människor inte lämnar knepiga kommentarer till henne. Speciellt med tanke på hur provocerande hon uppenbarligen är. Du är naiv själv om du inte tror att människor är kapabla till att skriva sånt.

            Speciellt när dessa ”elaka” kommentarer är godkända och synliga i flera timmar utan svar, sedan ramlar det in 20-30 svar från läsare som försvarar eller är elaka tillbaka mot den första kommentarskrivaren. Detta upprepas varje dag, det är garanterat en strategi för att få många kommentarer och engagemang.

          Inte så konstigt om det är mest knäppisar på hennes blogg nu.. Heja!
          (Tror dock mycket är fejk, då det som sagt är en strategiblogg)

      Tänk också på att varenda kommentar på hennes blogg granskas och väljs om de ska släppas igenom. Kommentarer likt dessa skapar diskussioner och leder antagligen till ökad tillströmmelse av besökare (för att läsa kommentarsfältet). Så att ”dumma” frågor släppa igenom är nog ren strategi, annars hade de bara kunnat raderas.

        Undrar vad som händer pm det inte finns någon lämplig dum fråga just när det behövs. Skriver nån i teamet en lagom provocerande fråga och låtsas vara en bloggläsare?
        /deltidscyniker

        Det är helt klart en strategi. Många av kommentarerna är säkert samma person men olika namn. Ses tydligt på både ordval och stavning. Tror nog antal kommentarer minskat så då måste det ”eldas” på för att uppnå de antal besökare hon påstår sig ha.

        När jag tidigt frågade varför hon inte fullföljde skilsmässan och om det fanns ett ekonomiskt beslut bakom så kom det aldrig med. Tror inte det finns någon som så ofta talar illa om sitt ex verkligen skulle missa att fullfölja. Ibliggen har det påpekats flera gånger att hon står skriven som gift.
        Ihop har motiv till allt så även här, och det kommer att komma fram.

      Folk driver ju! Eller så är de fejk

    Hon inte har barnen*

    Det är ju såklart noga utvalda kommentarer för att få fan-cluben att rasa och väcka sympatier. Projekt ”släta över uttalandet om sd”.

      Det är mycket som ska slätas över hela tiden i såna fall, så tror nog det är en allmän strategi oavsett. Bella visste ju förstås att det hon skrev om sd skulle väcka rekationer, allt har en baktanke som hon själv säger.

    Fan vad du tycker om att skriva om Blondinbella.

      Fan vad du tycker om att gnälla.

        De som gnäller mest är väl de som är intresserade av Bella? ? hur är det med sjäkvinsikten?

          Jo men det är sant som Madde säger. Det finns andra bloggar att skriva om.

            Ja, jag svarade josefin ?

          Jag tänker att det är skillnad på att gnälla och att lyfta och påvisa det som är fejk/strategi/lurendrejerier hos Bella. Sen om det anses vara gnäll får stå för dig ?.

    Nah, ser inte riktigt poängen/nöjet med detta inlägg.

      Hon har ren dille på Blondinbella-har du inte märkt?

        Jag tillhör dock dem som gillar att läsa om Bella. Men just det här inlägget tillför liksom ingenting.

    när ska hon kallat shakey för odd? inte under samlag hoppas jag (mest för att det vore märkligt att skriva på en blogg med 1,5 miljoner läsare)

      Tror du verkligen hon har tid för sånt? ? Det tar ju tid från att bygga bolag menar jag??

      ”och sen tittade jag in hans alltid förlåtande ögon” eller vad var det hon skrev haha? Vilken crappy novell lånar hon allt ifrån…

      Ja när var detta? Kan någon berätta ?

    Jag råkade kalla grannen för nappe hans katts namn men han sa det gjorde inget. ? tur för mej.

      Hahah efter att vår hund avlivats hände det flera gånger att vi råkade kalla min lillebror för hundens namn. Aldrig innan utan det var när hunden först inte levde längre?

        Min mamma brukade under min barndom råka kalla min lillebror för vår hamsters namn vilket var puff (alltså inte alls likt hans) så det händer hehe

    Odd får en släng av sleven, här verkar han dock hyllad.

      Herregud inte mer slängar med slevar (och absolut inte mer kastande under bussar), nu måste vi börja variera talesätten här inne!

      Eller om jag måste variera min läsning.

        Har du några snitziga alternativ?

          Mina förslag:
          Hamnar i fisens vindriktning
          Kastas på legobitarna
          Offras till myggen
          Hamnar under katthårstrimmern
          Får sig en släng av Clean&Calm

            Katthårstrimmer? Finns det sådana?

              Inte om katten själv får välja.

            Få sina fiskar varma
            Smaka på käppen
            Få veta att man lever
            Få på pälsen
            Stå med tvättad hals

    Äsch – kvittar väl vad man kallar folk? Min son kallar min man pappa och vid namn om vartannat…eller plastpappa/styvpappa osv – finns det verkligen folk som bryr sig om sånt? Att Odd skulle ta illa vid sig?
    Huvudsaken är väl att de vet vem som är deras pappa och har massa trygga vuxna i sitt liv…?

      Det var ju någon som tycke att det var knäppt att Hampus hade köpt mors dag present till Bella. Så absolut att folk bryr sig om sånt. Inte vanligt folk alltså, utan bellas läsare a.k.a bellas kritiker.

        Att köpa en mors dags present till sin flickvän är rätt udda… Visst, hon är mamma men hon är ju inte mamma till hans barn.

          Fast om O inte gör det så tycker jag att det är fint av H att köpa något. Även om hon inte är mamma till hans barn så är hon en mamma. Tills barnen kan köpa något själva 🙂

          Varför är det udda? Jag köpte mors dag present till min kompis som är ensamstående till två små barn.

            Din kompis kanske har lite sämre ekonomiska förutsättningar än vad blondinbella har? Utifrån det är det fint att du tar dig tid att köpa present. Men överlag tänker jag att mor och fars dag ska kretsa mest kring barnen och dera relation till mamma/pappa. Är de små kan man hjälpa dem att välja ut något litet till föräldern, eller uppmuntra dem att måla en teckning eller skriva ett kort. Inte att det främst ska handla om att de vuxna köper dyra presenter till varandra.

          Tycler det är gulligt att köpa till en vän eller en flickvän. Ser det lite som innebörden att ”jag ser att du kämpar och tycker du gör ett bra jobb!”.

          Finns så mycket större bekymmer vid skilsmässor och med nya partners, det där kan väl ändå inte vara en stor grej.

          Varför?
          Jag har köpt morsdagspresent till en kompis med barn vars pappa inte finns med i bilden – det är fint tycker jag!
          Jag köper blommor till min mamma och när min man inte var hemma köpte jag blommor till min svärmor….

          Jaså? Varför är det udda att berätta för sin partner att hen gör ett bra jobb med sina barn – oavsett det är gemensamma barn eller ej? Och varför skulle den andre föräldern ta illa vid sig?
          Oavsett fars dag eller ej talar jag ofta om för min partner att jag tycker att han är en fantastisk pappa. Ibland med en liten present, ibland bara med ord. Tycker det är ”min plikt” som partner att stötta och uppmuntra honom i hans föräldraroll, och han kommer inte undan min beundran ens på fars dag! Och varken jag eller barnets mamma kommer låta barnet glömma bort att uppmärksamma sin pappa på fars dag när hen är lite äldre.

    Är ju för tidigt. Jag har 3 pappor, kallat alla för pappa (pappa+förnamn om jag pratar om dem med någon annan). De kanske kallar H för pappa också om han stannar kvar resten av deras liv, de är så små nu

      Kallar, inte kallat… Alla lever

    Mitt barns kompis har två mammor och två pappor. Hon kallar dem mamma och pappa, rakt av.
    Hon ropar på mamma om hon vill hennes biologiska pappas fru någonting..

    Jag reagerade i början och tyckte det kändes märkligt. Men så länge det känns bra för henne så är det bra, anser jag!
    Det är barnet som har hamnat i en situation som föräldrarna har valt. Vad barnet då väljer att kalla alla vuxna i den nya konstellationen är verkligen helt upp till henne!

    Varför skulle ni sätta er ber och ta ett snack om det hände hemma hos er? Varför väcker detta så starka känslor hos dig?

      Precis! Jätte bra skrivet:)

      Men exakt så!
      Min son ville väl antagligen kalla min man för pappa och då tänker jag att ingen av oss vuxna ska säga ngt om det utifrån våra värderingar – jag lovar att barn vet vem som är riktig mamma/pappa oavsett vad de kallar dom!

      Finns ju även (tex Ringo och Rambo) som kallar sina föräldrar vid namn…de vet nog också egentligen vem som är deras mamma/pappa…

      Precis. Min dotter säger mamma+namn till sin bonusmamma. Det tycker jag är helt okej… Hon vet vem som är mamma och vem som är bonusmamma, vill hon säga det så får hon liksom

        Tycker det är sunt att inte låta sitt ego o och ens egna känslor styra utan sätta barnet först. Visst vad man använder för ord är inte världens grej, men tycker det visar på att man utgår från barnets perspektiv och tyxker det är viktigare att koncentrera sig på att vara en bra mamma, än att beskydda sin titel och sina egna känslor kring att vara mamma.

    Haha om det inte är från löwengripskontoret så tror jag det är många som driver för att reta upp fansen.
    Det såg inte ut så för några år sen när hon körde en mer jordnära stil, och hon drar väl till sig mest dårar nu också med sin konstiga blogg

      Undra om det inte är hon själv som kommenterar?

    Jag tror fortfarande inte att två advokater oberoende av varandra missar att fullfölja en ansökan om äktenskapsskillnad.
    Och att varken Odd eller Bella funderat över varför de nästan ett år efter de ansökt om skilsmässa fortfarande står som gifta på alla upplysningstjänster. Bella skrev ju i november på bloggen att skilsmässan då ”gick igenom”. Kunde hon inte kolla med sin advokat varför Ratsit, Merinfo, Upplysning osv fortfarande ansåg att de var gifta?
    Nej, jag tror att det är mer komplicerat än att två advokater ”glömmer” något som de säkert gjort många gånger tidigare.

      Miss Universe kanske?

      Ja. Men det är deras ensak

      Känns som även Bella borde veta hur det går till eftersom folk skrivit om det överallt, men ändå låtsats hon att hon fortfarande tror att hon ska få papper hem att signera.. Luktar strategi (annars bara pinsamt över hennes noll koll på allt).

    Någon annan som är deppig ikväll?

      Ja! Jag!

      Lite, mensvärk. Men kollar på sjätte dagen och äter chips. Det hjälper

      Jo. Söndagsångesten?

      Japp. Hela helgen.

      Yes! Haft extremt omtumlande veckor, eller månader och nu kom måendet ikapp det jag har stängt av mig ifrån när det snart är över.

      Men det kunde ändå varit värre, som förr.

        Har det exakt som du! Haft skitjobbiga veckor/månader där jag kört på i 190 och nu kommer allt ikapp. Är också livrädd för att åka ner i en depression/ångestperiod igen?

          Min psykiatriker sa i veckan att man inte kan tvinga hjärnan att varva ner och bli lugn, så man ska göra positiva saker av det. Bara av det blev jag lugnare för det va precis så jag har hanterar det för första gången(har aldrig heller haft en sån här extrem period av hjärnstress iofs) , men det är lite skrämmande när ångest och skuld/skamkänslor kommer tillbaka. Och alla tunga tankar gör sig påminda.

          Då sa hon att man ska acceptera det.

          Jag har fått mycket verktyg det sista inför det jag varit stressad över(rättegång), så jag är nog ändå lite förberedd för måendet.

          Se om du kan se tre saker i din omgivning, beskriv dom för dig själv(färger, material,form), några saker du hör, hur känns omgivning, luften, temperaturen, underlaget du sitter/ligger i). Det får mig att komma tillbaka till nuet och är väldigt effektivt.

          Men använd ”stressen” till positiva saker, som du mår bra av. För mig va det långpromenader(tips här ifrån om att stärka sig fysiskt TACK!) och mina intressen. Kan du inte sova, gå upp och gör något du tycker om på ett lugnt sätt.

          det är jättejobbigt, men se ångesten som en våg, du kan inte springa ifrån den, vänd dig om och möt ångesten och fråga vad den vill säga dig(råd från kvinnofrid). Då släpper ångestnivån, om vi vågar möta våra känslor och lyssna på dom.

          ❤️

          Utsäkta om det blev rörigt??

      Ja!

      Ja 🙁 fick hem min foderhäst i fredags och tänkte rida idag, istället lyckades han skada sig på väg från hagen, suck. Som tur var inget allvarligt, men ändå

        Omg, jag läste att du fick hem en flodhäst ? tänkte herregud, hur ska du ta hand om den? Haha

          Haha- läste också flodhäst?

    Brukar tycka att du skriver bra men måste säga att du hänvisar till mycket infetta inlägg som man inte fattar alls om man inte läst Bellas inlägg. Nu blev det ett klick till henne pga att jag inte förstod vad du pratade om. När jag läste hennes inlägg fattade jag precis, men kan du lägga in lite citat som du brukar göra, eller sammanfatta hennes inlägg så man förstår ditt utan att behöva klicka in sig till Blondinbella? Jag skulle uppskatta det iaf.

    Dessutom mycket skumt att både hon och hennes advokat med fullmakt i ärendet bara suttit och väntat på papper som ska signeras. Vad är det gon inte förstår i att hon aktivt måste ansöka om denna fullföljan (eller vad det heter). Advokaten borde ju verkligen vetat det. Sååå… att något annat ligger bakom verkar mer och mer självklart.

      Fattar ingenting – vad fasen är infetta?

        Vet inte om du är dryg eller ärligt undrar, men om du ärligt undrar: det ska stå ”i detta”.

    Förlååååt för OT men är det fler än jag som lider av brontofobi? (Fobi för åska och blixtar)

    Älskar sommaren men just åskoväder kan jag klara mig utan:(

      Visste inte att det hette så men ja, jag är extremt rädd för åska och blixtar.

        Jag verkligen älskar åskoväder med mycket blixtar och dunder. Är så häftigt att se och känna naturens kraft.

      KBT!

      Jag har i hela mitt liv varit fruktansvärt rädd för åska. Som barn blev jag helt panikslagen, skrek och grät och kräktes av rädsla och mamma fick komma och hämta mig på dagis flera gånger för att inget kunde lugna och trösta. Jag var helt hysterisk.
      Är fortfarande väldigt rädd för åska trots att jag är 33 år gammal. Är jag inomhus går det hyfsat, då drar jag ur alla elektriska apparater och stänger alla fönster, försöker slappna av och rida ut det. Men är jag utomhus och det börjar åska så får jag panik. Läser väderleksrapporten varje dag på minst fyra olika ställen för att inte råka planera utomhusaktivitet en dag när det finns risk för åska.

        Shit, det där lät väldigt jobbigt och begränsande??

        Känner med dig! Är precis likadan. ?

        Växte uppe på ett sånt ställe där åskan bara gick runt runt och försvann aldrig (kändes det som). Sitter fortfarande kvar.

        I ditt förra liv kanske du dog av en blixt?

      Jag!!!
      När jag var liten slog den ner precis bredvid mitt rum utanför fönstret så det började brinna. Vill stortjuta så fort jag hör den!!

      Japp! Värsta som finns. Tar på mig hörlurarna och kör hög musik, stänger in mig i sovrummet med gardinerna fördragna.

    Nu är jo inte Bellas blogg riktat till unga läsare. Men du har inte reflekterat över att det är en genuin fråga från ett barn? Kanske med nyskilda föräldrar, där ena sidan har träffat någon ny? Iaf min första tanke…

    Och att bara risken finns är jo tillräckligt för att inte lyfta upp den i ett såhär stort, kritiskt och ibland ganska påhoppade forum. Hacka på de som valt att vara offentliga istället!

      Finns inget som är genuint på den bloggen. Det är säkert någon av hennes springpojkar eller påkläderskor som skriver kommentarerna för att trigga fansen att ge blondinbella lite sympati. Otroligt att folk fortfarande går på hennes lögner när hon själv varit dum nog att skryta om exakt hur mycket hon manipulerar sina läsare.

        Men om det inte är det då? Om hennes springare bara godkännt en kommentar? Är det värt att hänga ut en kommentator bara för chansen att pajkasta Blondinbella? Detta inlägg säger jo inget om Bella utan snarare handlar det om den som kommenterar. Att tycka Bella ljuger och förtjänar det är en sak, men att göra det genom att blanda in en tillsynes oskyldig kommentar är så fruktansvärt respektlöst.

      Nu skrev ju en av dessa (om det var fler kommentarer m samma innehåll?) av ”Junitjej” – en medelålders kvinna från Göteborg som är lågstadielärare…

      Junitjej är förövrigt ett kapitel för sig – låt oss säga att vi ska skatta oss lyckliga att hon inte är lärare till våra barn?

    Men varför är det en konstig fråga? Alltså generellt sagt nu. Har för mig att Bella sagt att Hampus inte har något direkt med barnen att göra till nyligen, så i hennes fall är det väl lite konstigt kanske.
    Flesta av mina vänner med skilda föräldrar kallar den nya partnern mamma/pappa om denna har varit med sedan barnsben och relationen är bra. Själv kallar jag pappas tjej för hennes namn eller pappas särbo för vi har ingen sån relation. Upp till var och en vad de är bekväma att kalla/bli kallad.

    OT MEN SÅ VIKTIGT. kolla in hennes Youtube-kanal, fyfan stackars kvinna vad hon utsätts för 🙁

    https://m.youtube.com/channel/UCkgLATU2-B5GuBduL_KQrBw

    tycker verkligen du borde uppmärksamma detta, Cissi Wallin har gjort det!!

    Händer ganska ofta att jag, som lärare, blir kallad mamma. ”Farmor” har också hänt.

    Min mammas sambo när jag var liten var ingen bonus. Markerade starkt när någon kallade honom styvpappa eller bonuspappa. Nej, han var bara min mammas sambo. Och vidrig.

      Jag minns när jag i lågstadiet råkade kalla min fröken för ”mamma”. Oj vad jag skämdes ihjäl. Exakt varför vet jag inte, men jag tyckte det var så himla pinsamt. Kan dock förstå att det är ganska vanligt. 🙂

        Mitt ex råkade kalla sin mamma för älskling istället för mamma. Jag stog jämte och det var väl menat till mig men det blev hysteriskt roligt för både mig och ex-”svärmor” ?

    Jag kallade alltid mina styvföräldrar för deras namn. Ingen av dem är i mitt liv längre, tack och lov!, men mamma gifte om sig igen när jag var 20 och jag har kallar hennes man för min tredje förälder, fast jag använder hans förnamn när jag pratar med – och om – honom. Styvpäronen jag hade när jag växte upp tänkte jag dock inte på som mina föräldrar, fastän de båda på ett sätt var det.

    Min dotter kallade alla kvinnor för mamma och alla män för pappa när hon var runt året. Inget vi reagerade på men som andra kunde bli sjukt obekväma av. Hennes faster blev nästan arg en gång när hon blev kallad mamma. Och en vän till familjen blev oerhört obekväm när han blev kallad pappa. Skumma reaktioner kan jag tycka. Det var ju bara ord för henne. Hon visste ju vem som var hennes föräldrar även om hon inte satte ihop orden med personen.

      Men varför regaerar ni inte på det? Fastern kanske snarare blev arg pga att ni inte sa ifrån

        Men varför skulle vi? Skulle vi reagerat på att hon kallade alla djur uteslutande för hund också? Eller att hon kallade all mat för macka? Hon lärde sig ett ord och förstod inte riktigt innebörden. Det brukar rätta till sig av sig själv. Idag är hon tre och vet mycket väl skillnaden på en gris, hund och katt. Och vet att mamma är jag och faster heter Alexandra.

        Du har inte barn va? 🙂

          @anonym

      Vad jag har hört så är det rätt normalt?
      Barn övergeneraliserar tills de lärt sig rätt begrepp 🙂

        Helt normalt eller så är alla mina tre barn onormala- samtliga har gjort så!
        Jag gissar att de tror att alla killar är pappa och alla tjejer är mamma…

        Min ena dotter sprang även fram till en man på ICA, kastade sig om benen på honom och skrek ”pappa” (mannen var rakad och hade skinnväst som det stod ”Member of HellsAngles” på???

        Hon är nu 8år och gör inte så på Ica så jag antar att det växte bort?

      Min mycket yngre lillasyster kallade bpde mig och vår äldre syster för mitt namn när hon lärde sig prata och gjorde så ganska länge. Jag har ett kort och lättare namn och med tiden lärde vi i familjen oss att höra skillnad men för utomstående var det ännu samma namn till oss båda. Ingen anlending att rätta henne, med tiden kom syrrans namn också och ingen tog skada av det. Kan ju vara så med ”mamma” också för ett barn som lär sig prata.

    OT, skvaller om Booken, från Maggan Graafs kommentarsfält
    M skriver:juni 17, 2018 kl. 7:31
    Hej ! Jag är så oerhört nyfiken ja nästan sjukt nyfiken …hur det kom sig att ANNA BOOK !?Sålde dina saker på LOPPIS .Snälla ge mig sinnesro/ Tack

    SVARA
    magdalenagraaf skriver: juni 17, 2018 kl. 9:11 e m
    Hon och Magnus var ”bästisar”
    Hon och hennes bästis Lopez ”hjälpte Magnus” att tömma våra gemensamma grejer från England. Typ min bröllopsklänning.. kläder, prylar. Som Magnus ”hijackat” vid skildsmässan för att jävlas…
    Anna bloggade på den tiden. Hon skrev och la ut bilder på alla saker ”som skulle sälja på loppis” typ allt var mitt.
    När jag påpekade det så var hon snabb med att ändra och ta bort. MEEEN jag hade bevis hehe
    Inte bara prylarna. Magnus gav oxå min bil till henne… som jag betalt för mm, men den stod i hans namn.
    Jag var verkligen helt knäckt.
    Idag är jag vän med Magnus. Glömt och förlåtet.
    Men Booken, henne har jag ett horn i sidan på hehe

      Ehh shit vad märkligt ?

    En pappa är väl inte per automatik en biologisk förälder. Inte ens om den biologiska föräldern lever. Eller för att den biologiska föräldern delar på vårdnaden om barnen. Menar inte specifikt i ovanståendes konstellation men allmänt? En styvpappa kan ju vara en mycket bättre pappa än en biologisk. Precis som en pappa som adopterar ett barn kan vara en bättre förälder än en biologisk. Ganska smal syn på vad en pappa (och mamma) är i det här inlägget. Alla barn bör få kalla sina föräldrar och bonusföräldrar vad de vill. Som (vettig?) förälder blir jag ju inte tillsammans/sambo med någon som inte tänker eller vill ta föräldraransvar för mitt/mina barn – eller?

    Om jag går isär med min sambo och han sen träffar någon ny som har en mammaroll för min son så får min son gärna kalla henne för mamma, om han vill. Det skulle bara glädja mig att det finns ännu en vuxen som ger omsorg och kärlek och tar ansvar för mitt barn när jag inte är där. Och att min son skulle ha en vuxen mer att älska och finna trygghet hos skulle även det glädja mig. Jag vet ju att jag älskar min son och tvärtom.

      Men precis! Jag kallar min styvpappa för pappa och har gjort så länge jag kan minnas. Min biologiska pappa gick tyvärr bort när jag var fyra år och jag har då tydligen sagt åt min (styv)pappa att ”du är min pappa nu”, och så blev det. Han fick en extremt passande present för några år sedan, en tavla med texten ”I smile because you’re my father, I laugh because there’s nothing you can do about it”. Långt sidospår, men jag håller med dig J. 🙂

        Håller med! ?
        Min biologiska pappa är inte värd något i mina ögon & finns ingen med i bilden alls. Har helt brutit kontakten med honom.
        Mannen som min mamma gifte sig med & levde med tills hon gick bort för 6 år sedan, han är min pappa.
        Han som ställde upp & skjutsade & hämtade på träningar, som gav mig min första moped & som funnits där i alla lägen. Blodsband är verkligen inte allt & jag är så glad över att mina barn får ha en bra morfar 🙂
        Den dagen dom förstår att han inte är biologisk morfar så får jag ta den diskussionen då.

    Sett kommentar på Magdalena Graafs blogg om att boken sålt hennes grejer på loppis?

    Per holknekt hade fått kritik för han hade med sin dotter till jobbet. Såg att han var på en instagram bild med pingis så vem vet han kanske börjar jobba för dom när man kan åka direkt från bb till jobbet.

      Per Holknekt har pengar så det räcker och blir över. Han behöver således aldrig jobba mer om han inte vill. Tror snarare att det är Pingis eller Bellis som vill (önsketänkande) jobba för honom

    Men,varför får Bella morsdags present av H?för mig helt..?

    Jag är lite uttråkad ikväll och ensam. Vad gör ni?

      Kollar på criminal minds

        Det är bra grejer 🙂 mitt läskigaste avsnitt är ett gammalt avsnitt, kommer inte ihåg vilken säsong det är, men en kvinna vaknar i sitt hem på morgonen och en man i svarta kläder och svart mask ligger i hennes säng. Kommer aldrig glömma det avsnittet ?

          Wtf vi pratade om det avsnittet typ 1 timme sedan här hemma. Om hur sjukt läskigt det var att se..

            Haha nä?! Vad creepy! Men det är ett av dom läskigaste avsnitten ever haha. Skönt att det inte bara är jag som minns det.

    Maggan Giraaf skriver på bloggen att Lancelot nu kommit hem från Rhodos där han spelar in sin egna realityshow

      Ex on the beach väl?

    OT, men det skulle kunna vara så att kliniken som vill sponsra influencers bröstförstoringar (har glömt vad den hette) även jagar norska influencers nu för tiden. Eller så är det någon annan klinik av samma skrot och korn (kliniken utger sig för att vara norsk, men mejlet är på svenska) eller helt enkelt spam. Oavsett vilket så är inte mejlet skickat av någon ”marketingbyrå” värd namnet, för de kan inte ens skriva ordentlig svenska. Pinsamt. https://instagram.com/p/BkIlmd9nZGO/

    Alltså, jag tillhör dem som är rätt neutrala inför Isabella L. Men när jag läst denna debattartikel så inser jag att hon är rent farlig. https://www.etc.se/ledare/det-ar-inte-alla-som-kan-unna-sig-fyra-ar-med-sd

    En blond, blåögd tjej med pengar och makt. Klart att det inte bekommer henne os Sd vinner valet. Men vi andra då? Som redan upplever att rasismen ökat (den s.k öppna rasismen) med 100 % sedan 2010 då de kom in i riksdagen. Sånt här vill jag se mer om i granskningen av Bella, inte huruvida hennes nya kille blir kallad pappa av Kidsen …

    Hur kommer det sig att en influenser som inte skriver om mode/barn och på hennes sociala medier förekommer hennes barn nästan aldrig. Helt plötsligt gör reklam för barnkläder och lägger upp video och foto på sina yngsta barn som ser väldigt generade och obekväma ut. Är det bara jag som tycker det är helt fel?

    Min pappas fru har berättat för mig nu när jag är vuxen att jag kom hem från fritids en gång och var så arg över att några barn hade sagt att hon inte var min mamma och att hennes söner inte var mina bröder. Att de var min bonusfamilj och inget annat. Jag var jättearg och sa till henne ”visst är vi väl en familj ändå allihopa!??! Du är ju som en mamma för mig och de är också mina syskon!”. Hon har berätttat i efterhand hur fint hon tyckte att det var och hur glad hon blev att höra det. Och jag minns fortfarande hur glad jag blev när jag hörde henne räkna in mig när någon frågade hur många barn hon hade, utan att hänvisa till bonusbarn eller plastbarn. Vi alla var hennes barn nu. Min biologiska mamma är bara glad att jag har haft många vuxna som älskat mig när jag vuxit upp och jag har ju självklart alltid vetat vem som är min ”riktiga” mamma. Så låt barnen kalla hampus för pappa om de vill. Tävla inte om barnens uppmärksamhet i form av titlar. Var mer vuxen än så.

    Det kan väl vara så att någon av dem, i samband med ansökan om äktenskapsskillnaden (möjligtvis O vid hans svar) yrkade om antingen boende, umgänge eller vårdnad. Mina kunskaper är lite ringrostiga pga arbetar inte längre med familjerätt sedan flera flera år, men har för mig att äktenskapsskillnaden i sådana fall tas upp senare i samband med yrkandet som ställts om umgänge vårdnad eller boende. Vilket isf kan bli senare. Det var länge sedan jag arbetade med det här (sent 90tal) så någon ny jurist med färska kunskaper får gärna svara ifall det inte stämmer 🙂

      Ingen av dom har yrkat kring något sådant till domstolen; endast äktenskapsskillnad.

    Vem vet? Simon skrev ju inlägg i hennes blogg nyss. Det är la gött. ps. Sommarpratare i skarabörgs radio för alla som vill höra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.