Judit & Bertil pudlar efter att exponerats som hatspridare


Judit & Bertil var en av mina favoritställen när jag bodde i Hornstull men efter det här så kommer jag se annorlunda på den saken.
Är det inte fascinerande också hur många som pudlar och ber om ursäkt av den enda anledning att de blivit påkomna med att sprida hot och hat?
Det är alltså ingenting som slagit dem på egen hand utan det krävs någon typ av uthängning för att insikten om att ”det här var kanske inte så bra” ska landa.

Men precis som jag sa till min fd. otrogna pojkvän så säger jag det nu till alla påkomna hatspridare:

”You are not sorry for what you did, you are only sorry you got caught.”

Bye Boy.
Bye Judit & Bertil.

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så extremt onödig grej. Vem tar sig ens tiden att gå och skriva den skiten?? Så konstig grej att göra.

      Tydligen så var det en enskild anställd som skrivit det på eget bevåg, och inget som övrig personal stod bakom.

        Jo tjena

        Det köper jag inte.

        I varje fall samma person som skrivit båda texterna….suck

        Då borde ju övrig personal varit snabba att sudda ut det om de nu inte stod bakom det..

        Fattar inte varför det är så många anonyma inblandade överallt!

    Varför inte använda Google?

      Hej Thomas. Självklart glömde jag att googla….. Och du glömde att jag bad personer som vill svara som du gjorde att scrolla. Såna svar drar ner hela stämningen här. Orsaken till att jag frågade härär för att google inte gav ett ”folkligt” svar, utan bara ren sifferfakta. Jag fick ändå svar här, tack till den personen 🙂 Trevlig sommardag och hoppas du inte är så bitter irl.

        Tyckte inte Thomas var bitter alls. Han försökte bara hjälpa dig. Så det kanske är du som är bitter☺

    Synnerligen märklig sak att göra. Känns mer genomtänkt än att skriva en kommentar på Instagram (därmed ingen ursäkt för de vidriga kommentarer som postades på IG), att sätta det på en skylt utanför. Det är väl inget man gör i stundens hetta. Måste kännas lite kymigt när man inser hur det tas emot…. Men alltså att hetsa mot en enskild individ på en skylt utanför??!!

    Det sändes första gången 1959 och ja, det är verkligen så populärt som det verkar. Det sänds såklart i radio men finns sedan ett antal år tillbaka även att lyssna på som podd. Många passar tiden kl. 13.00 för att lyssna direkt när det sänds. Avsnitten är dock förinspelade.
    Gå in på SR:s hemsida eller deras app och leta upp gamla avsnitt med personer som du är intresserad av så kan du skapa din egen uppfattning.

      Tack snälla för ditt svar 🙂

    Det får fort nu slänga ur sig lite hat till höger och vänster…Otroligt bra att det uppmärksammas. Kanske folk inser att man inte alltid kan vräka ur sig vad som helst och komma undan med det?

    Fast äh. Jag tycker man får vara förbannad på Durmaz för att Sverige förlorade precis som man är förbannad på andra spelare när de klantar sig och det går dåligt. På samma sätt ska man förstås hylla Durmaz och Toivonen för deras mål mot Frankrike som gjort att vi ens är med. Det tycker jag hör till sporten.
    Jag tycker att Judit och Bertils text är en helt vanlig reaktion. Vem fan var inte förbannad på Durmaz den kvällen? De hade säkerligen skrivit så oavsett vilken spelare som gjort hans snedsteg.

    Rasism däremot hör förstås aldrig hemma någonstans, men det ger ju inte heller Judit och Bertil uttryck för någonstans.

      Så om du gör ett misstag på jobbet får folk skriva att du ska dra åt helvete på allmänna platser? Jag bryr mig inte alls om att han gjorde en miss. Det är trots allt vara ett jäkla spel, en lek med 22 överbetalda snubbar och en boll….

        Inste samma sak, han är en offentlig person och misslyckas över offentligt 🙂

      Man ber inte folk dra åt helvete pga en fotbollsmatch. Sverige förlorade för att Tyskland är bättre, inte pga en enskild spelare. Och som svar på din fråga: jag var till exempel inte ett dugg arg på durmaz den kvällen.

        Exakt.

        Sverige förtjänade att förlora. Är man inte bäst ska man inte vinna.

        Tyskland hade disciplin, organiserat spel, styrka och sammanhållning.

        Sverige – Gör om gör rätt!

          Vilken korkad kommentar. Vi skulle ha haft straff i första halvlek. Durmaz insats vara urusel. Så nej, vi förtjänade inte att förlora.

          Sverige förtjänade en poäng och skulle haft straff i början av matchen. Men fotboll är inte rättvist. ?

        När en spelare orsakar en frispark typ 1 cm utanför målområdet med 15 sek kvar av matchen, då Sverige hade lyckats hålla en poäng mot regerande världsmästarna blir man ju förbannad. När de sen sätter bollen blir man ju tokig. Absolut inget konstigt MEN Durmaz är en människa som vi alla och vi gör misstag. Jag tycker förlusten kan skyllas på honom men det är bara fotboll! Det är väldigt långt för mig att gå från att bli förbannad på en spelare till att skriva rasistiska hot och liknande på spelarens insta.

        Önskar att alla dessa män kunde visa samma entusiasm och upprördhet när kvinnor och barn far illa. Men då är det mest ”inte alla män”-snack och ”jävla feminister”. Suck.

      Nämen att skriva en sådan här kommentar och/eller låta den stå kvar när man omöjligen kan missa rassedrevet som pågår mot Durmaz är ju rätt illa. Sen är det ju rätt risigt överhuvudtaget att be någon dra åt helvete för ett misstag hen gjort på en fotbollsplan.

        Vi kan väl enas om att det var en han iaf?

      Så om man jobbar på café är det ’en helt vanlig reaktion’ att skriva hatmeddelanden på reklam-/menytavlan? För mig som jobbar på kontor skulle det då vara lika normalt att dra iväg ett massmail till alla mina kontakter med lite hat i?

      Exakt!!! Onödigt hård ton att skriva offentligt kan jag tycka, men vi har rätt att vara förbannade, precis som Durmaz själv sa. Men, all rasism, hot, och andra vidriga saker är ju rent åt helvete. Men vi ska fortfarande ha rätt att bli förbannade. Två skilda saker tycker jag.

        Varför i hela friden då? Varför har man rätt att bli förbannad? När en polis, någon inom sjukvården gör ett misstag kan det kosta liv.

        Ska jag som ridsportsintresserad bli förbannad på Peder Fredriksson för att han rev ”för mkt” under OS i Rio? Kunde han inte göra sitt jobb? Han hade större chans på guldet i Rio än vad vi har (och någonsin haft) i nuvarande fotbolls-VM, och han misslyckades? Vad i ligger skillnaden? Besviken, ja. Förbannad, nej. (Och nej, inte besviken på honom, utan för honom. För det var han f*n värd!)

          Du kan inte jämföra ridsport med fotboll, helt skilda saker. Och jo, folk har rätt att bli förbannade. DU bestämmer inte över folks känslor. Tycker folk överlag borde lära sig att man inte kan styra andras åsikter och känslor bara för att man själv inte håller med. Det kallas frihet. Och om man inte kan acceptera det – flytta till Nordkorea eller ngt annat totalitärt land där alla tycker likadant.

            Varför är det skilda saker?

            Och ja, du har rätt, jag har inte rätt bestämma hur andra ska känna. Får jag ha en åsikt om det då? För du säger att det är klart är man blir förbannad och jag tycker inte att det är självklart.

            Och du har all rätt att tycka att jag borde flytta till Nordkorea för jag har en annan åsikt än dig, men då slutar jag iaf anse att din del av diskussionen är vettig. Min åsikt.

            Helt skilda saker?

            Dressyr: ryttaren spänner sig. Hästen spänner sig. Blir övertaggad och får taktfel här och där. Missar bytesserier. Förlorar poäng.

            Hoppning: ryttaren är nervös. Kortar för mycket in i kombination, river ut.

            På vilket sätt är inte mänskliga faktorn avgörande för ekipagets prestation.

            På exakt samma sätt avgör nerver, stress och press i lagsporter.

          Därför att ridsport och fotboll är två skilda saker. Och ja, jag rider själv. Fotboll och annan lagsport handlar om känsla, om att heja och skrika av lycka när det går bra och i stunden bli förbannad och vråla in i kudden när det går dåligt. Det är liksom kärnan i sporten, vilket det inte är i ridsport. Publiken har rätt att bli glad, arg, ja vad som, så länge det stannar där. Att uttala elaka ord och hata och håna, inte ok. Däri ligger skillnaden.

            För att förtydliga hur jag tänker, i ridsport handlar otroligt mycket om hästen. Människor kan man, i stunden och i egenskap av idrottsprestation, bli förbannad på, aldrig någonsin djur.

              Jag förstår hur du tänker men håller inte med. Menar heller inte att man blir sur på djuret. Jag nämnde ryttaren, inte hästen.

              Och med :
              ”Fotboll och annan lagsport handlar om känsla, om att heja och skrika av lycka när det går bra och i stunden bli förbannad och vråla in i kudden när det går dåligt.”

              Handlar inte ridsporten om känsla? Har inte kollat på en minut fotboll men tro mig, nog fasiken skrek jag av både lycka och förtvivlan när Peder red i Rio, och i GBG i somras. Men aldrig någonsin har jag blivit förbannad, vilket är det jag menar, alla idrottsmän och kvinnor går in och gör sitt absolut bästa. Tar beslut som går i lås eller missas. Precis som alla människor. Jag anser att gemene man inte ska ”komma här och komma” för att man inte gör det bättre själv. Då hade alla dessa fans varit proffs själva. Jag tycker inte ”vi” har någon rätt att komma och ställa och styra, bli förbannad. Våra liv förändras inte om det blir vinst eller inte, med det blir idrottsutövarnas. Har haft otaliga diskussioner med fotbolls”fans” som anser sig ha rätt att kräva ditten och datten av ledningen för att dom betalt medlemsavgift och går på matcher.

              Men för att få till ett avslut här så kanske det är så att vi ser olika på ordet ”förbannad”, vad vet jag, för jag borde ha legat och sovit för 3h sen. Så detta blev alldeles för långt, och säkert alldeles för luddigt, men vi får nog komma fram till att vi ”agree to disagree”.

      Japp, reaktionen är normal. Men inte att skriva en persons namn, det är ett lag så skylten borde ha haft Sverige i sig och inte hans namn

      De spelar som ett lag. Det är en laginsats. Nej det gick kanske inte hela vägen men det som har skett efter matchen är rena personangrepp. Tycker att de som tänker på det här sättet ska fundera över varför de reagerar så. Det är ingen som reagerar så om typ en längdhoppare inte hoppar tillräckligt långt eller om en simmare inte simmade tillräckligt snabbt. Varför väcker fotboll så mycket känslor?

        Fotboll väcker mycket känslor eftersom män är mycket känsliga varelser.

      Vore det inte för Jimmy Durmaz mål mot Frankrike, som var det avgörande målet, så hade inte det svenska landslaget stått på VM-fotbollsplanen i Ryssland.
      Dock är det lätt att negligera vilken insats Jimmy bidragit med när man vill hitta en syndabock.

      Varför blev inte målvakten kritiserad att han inte lyckades försvara målet?

      Rasismen som har härjat dolt i Sverige kom upp till ytan efter matchen mot Tyskland.
      Tusentals hot- och hatkommentarer har Jimmy fått skickad till sig via asociala medier.

      Mördaren Akilov som begick terrordåd i Sverige finns inte utstå hot och hat i lika hög grad som Jimmy, vilket är helt stört.

      Jimmy som är kristen blev kallad för isis-anhängare, vilket är helt galet.
      Ni ateister står närmare isis än vad vi kristna gör. Vi kristna är motsatsen till vad isis står för. Jimmy Durmaz är min landsman och hatet som ni riktat mot honom, riktar ni även gentemot oss Assyrier/Syrianer som bor här i Sverige.
      Jag är född och uppvuxen i Sverige likt Jimmy men om ni vill särskilja på svensk och svensk så får ni göra det. Hädanefter kommer jag aldrig kalla mig svensk.
      Jag vill inte sammankopplas med rasister och av den anledningen kommer jag aldrig kalla mig svensk igen.

      Tycker dock att det är super att Jimmy fått så mycket kärlek och stöd på sociala medier. Hoppas bara att detta är äkta och inte enbart en fasad från smygrasister.

    Med tanke på att du skriver att det är 22 överbetalada snubbar och en boll får jag känslan av att du kanske inte är så fotbollsintresserad heller. Så vi kanske har lite olika åsikter om vad sporten bör innehålla över lag.
    Visst är gränsen inte alltid klockren för vad som går över gränsen och inte. Men att reagera starkt på fotboll tycker jag inte är så konstigt ändå.

      Att reagera starkt är en sak, att vädra det offentligt är en annan. Jag förstår att du och många andra blev besvikna men att lägga hela skulden på en spelare är fel. Och det är ännu mera fel att snacka skit offentligt om spelaren. Du vill med allra största säkerhet inte bli behandlad så på jobbet så visa lite respekt för han jobb.

      Om du är arg på Durmaz så innebär det att du är totalt okunnig runt fotboll. Sverige förlorade inte pga Durmaz. Sverige förlorade för att Tyskland är ett bättre lag, Sverige hade 90 min på sig att göra något bättre av matchen, förlusten berodde inte på en enskild spelare, förlusten berodde på ett bättre och ett sämre LAG.
      Förövrigt en bra match av Sverige, det kunde blivit så mycket större siffror.

        Håller inte med. Utan en helt onödig frispark hade Sverige stått pall och klarat att försvara sig. Är Tyskland bättre? Ja. Har någon någonstans sagt något annat? Nej.

          Jag är helt okunnig och ointresserad av fotboll men om man ska gå på en enskilda spelare skulle det ju isf vara målvaktens fel och Durmatz indirekta fel? Oavsett tycker jag det är sjukt att gå på en spelare när det är ett helt lag på plan och det är faktiskt ingen världskris utan en sport.

            Ja som du skriver är du helt okunnnig.

      Kom igen.. man vinner som ett lag, man förlorar som ett lag. Det stod 70/30 i bollinnehav, 132?/6 i passningar, vi spelade inte offensivt, vi tappade bollar, vi var sämre. Varför stod inte hela laget på mållinjen inför sista frisparken? Varför märktes det inte öht att vi spelade med en man mer? Så jävla trött på män och deras ”befogade” hat. Väx upp för fan.

      Kart man får reagera starkt när man blir så besviken. Jag vrålade, dunkade skallen i bordet och beställde mer vin. Jag skulle aldrig gå till personangrepp mot enskilda spelare däremot. Nope, ej rimligt överhuvudtaget.

    De har gjort sin Instagram privat nu men på Facebook rasar deras betyg. Nere på 1,4 stjärnor just nu….

      Hittar inte deras Facebooksida

      Men oj. Vad duktiga dessa människor måste känna sig som skrivit en negativ recension, troligtvis utan att någonsin ha besökt stället. Vilken skillnad de gjort i samhället. Blir så otroligt matt av denna fullkomligt meningslösa facebookaktivism… Gå ner till närmaste äldreboende och håll en åldring i handen i stället. Det gör skillnad.
      (Och nej, det duger inte att tycka att dessa idioter kanske gör både och. All tid de lägger på fb-aktivism är skadlig och borde användas till vettigare saker.)

        Vad duktig du själv är som sitter och kommenterar vad andra gör på nätet, på nätet?
        Akta ditt glashus…

          Jag svarar dock på något relevant, till skillnad mot någon som sabbar för en småföretagare vars verksamhet hon aldrig besökt. Fattar du inte skillnaden kan jag inte hjälpa dig.

            Kliv ur din egen röv så lovar jag att du kommer inse att din uppfattning om vad som är ”relevant” inte nödvändigtvis återspeglar vad resten av Sverige finner relevant.

    OT: nu tipsar Gabriella Joss om den där Malin Björk på stories igen . Herregud vad hon håller på.

      Och?

      Malin Björk visar träning och kost på ett hälsosamt sätt. Dessutom visar hon att en vegetarisk kost kan vara nyttig, varierande och med fullgoda proteiner osv.

        Vilken tur att Malin lär ut den stora nyheten att vegetarisk kost är nyttig!

          Ja, eftersom all vegetarisk kost inte är nyttig är det ju bra att ha någon att ta tips ifrån. Vet inte hur många vegetarianer jag stött på i mitt liv som äter mestadels kolhydrater för att de har noll fantasi/kunskap. Pasta och ketchup är en klassiker bland dessa, ibland lite gurka vid sidan om

            Mmmmm pastetchup

        Tror du missade min poäng. Har inget emot Malin Björk men tycker det är löjligt att de två ska tipsa om varandra heeeela tiden.

    Denna blogg sprider ju också en del hat på sätt och vis, eller uppviglar till en del hat. Skrev du inte dra åt helvete själv häromdagen, eller var det håll käften kanske. Men det skrivs en hel del värre eller iaf snudd på lika illa här många gånger. Det hatas på vissa ganska så ordentligt här. Men håller med om att det var olämpligt av dem att skriva så på skylten.

    Det har funnits jättelänge. Är förvånad att du aldrig hört talas om det när du ändå är så pass ”gammal” 🙂 men man kan ju inte känna till allt. Jag tror dock det var ännu större förr

    Det hade gått snabbare att googla än att skriva din långa totalt OT fråga här… Programmet är gammalt och kvalitén är högst varierande beroende på om det är Lena Endre eller någon bloggbrud som pratar.

      Shit vad spydiga folk är här. Var nog första o sista gången jag skrev en ot här. Tack till de som svarade trevligt iaf.

        Det var ett objektivt och ärligt svar. Det hade faktiskt gått mycket snabbare med en googling och det är ren fakta, inte spydighet.

        Skulle inte kalla det spydigt alls. Jag vet att det är måndag men lite gladare kan du nog blir❤

        Det verkar dock vara du som är lite spydig av dig. Tråkig dag? Hoppas den blir bättre ?

          Va!?

            Vaddå va?

              Var det till mig undrade jag:)

                Då hade ju svaret legat som svar till din kommentar

        Var ju tråkigt att du inte fick svar som du ansåg dög åt dig, du får nog räkna med att inte alla OT är relevanta. Mycket kan man googla själv faktiskt, måste dock hålla med om de som gett dig ärliga svar men som du inte tyckte var i ”tillräcklig trevlig ton”.

        Du har inte fått ett enda otrevligt svar, konstruktiva snarare. Hittills är det du som uttrycker dig otrevligt.

    Vilket udda sätt att lägga sig i debatten

    Det märkligaste är hur folk kan bli så oerhört upprörda av något så trivielt som en grupp stenrika gubbar som sparkar runt på en liten boll. Tänk om de kunde lägga samma passion och engagemang i något som faktiskt betyder något, som tex flyktningkrisen, förtryck av utsatta grupper, BRIS eller hemlösa människor/katter/hundar.

      Är det märkligt att folk blir upprörda över sport? Var har du varit under alla år, under en sten? Och sluta dra upp andra saker man ska engagera sig i, ni som gör det, hör ni inte hur dumt det låter? Det ena utesluter inte det andra. Sportintresserade finns precis överallt i samhället

        Det är märkligt att vissa blir så upprörda över en sport att de mordhotar spelare och deras familj, samt sprider hat/hot/rasism på nätet.

          Du inser att även de personerna kan lägga lika mycket energi på att hjälpa hemlösa katter va? Håller med dig, det är inte normalt att bli så upprörd så man hotar en enskild spelare. Det är dock normalt att blir upprörd när det gäller sport

            Det är normaliserat, inte normalt.

              Jo, det är normalt. Och en del av charmen med det, antingen blir man lycklig när det går vägen eller arg när det skiter sig. Känslorna visar hur mycket man brinner för sitt favorit lag

                Ja och dessutom tror jag det hade varit bra för Sverige att enas kring ett bra VM-deltagande! Vi hade behövt lite sammanhållning i vårt land just nu. Roligt att vi kom med den här gången i alla fall och att andra spelare fick komma fram från Zlatans ”skugga”…

                så varför hatar då folk på någon I SITT LAG, som en reaktion på att dom älskar sitt lag?

    Tänk om det INTE är ägaren själv som skrivit kommentaren.
    Stackars den ägaren nu i så fall, när betygen rasar, folk är arga och besöken uteblir, pengarna sinar osv., för att man haft någon anställd som inte tänkt sig för… (Ja, det var en idiotisk grej att göra, det är inte handlingen jag försvarar, jag tänker bara ett steg till.)

    Fy faen vad arg jag hade varit…

      Det är med största sannolikhet ägaren Martin som skrivit så. Allt detta är kharma!

        Jag har ju ingen koll, du har säkert rätt. Jag tänkte bara på hur jag skulle reagera om någon av mina anställda tog sig den rätten att skylta med ett budskap jag och företaget absolut inte står bakom.
        Det hade kanske varit dödsstöten för något jag slitit i åratal med att bygga upp.

        Hoppas att du har rätt. Det blir ett beskt piller att svälja, att affärerna går dåligt för ett korkat beslut man tagit men huvudsaken är ändå att man bara har sig själv att skylla.

    Du har stavat namnet fel i rubriken.

    !

      Så jag kan kommentera men inte svara på kommentarer? En konstig bugg 🙂

        Andras kommentarer alltså. Så tokigt detta ser ut hahaha… 😀 😀

    Det här drevet mot durmaz (exkl rasism vilket aldrig är okej eller trivialt) men liksom varför ska en bar hålla på o skriva såna här saker?! Känns som världens onödigaste att göra oavsett om de hade koppling till rasism eller bara att de ville visa sitt missnöje kring en specifik spelare. Men med tanke på rasism påhopp osv borde de fattat att detta inte var så smart drag. Gud.. ibland känns det bara som att sociala medier fördummar människor. Vill bara radera allt och gå under jorden ett tag :/

    Utan att vara spydig, men med dina egna ord – jo, det är nog du som har levt under en sten faktiskt 😉 För Sommar i P1 har funnits ”alltid”. Men jag märker att ju äldre man blir desto större verkar intresset för det vara bland sina jämnåriga bekanta, kan det vara så att du och de du hört om det ifrån har blivit äldre? När jag var 24 hade jag inget intresse av det, nu är jag 37 och tycker det är skitspännande att få veta vilka som ska prata och hör mig gärna för vilka som rekommenderas (jag orkar inte lyssna på alla, där är jag inte än).

      Haha ja, jag fick veta det i år genom Bianca ingrossos podd, mina vänner känner inte till det heller, så när jag hörde att nån kändis hade sagt att ”det är lite av en sommartradition” så kände jag mig liiiite off.

    Haha mamma mia….hur orka folk.

    Det är nåt radioprogram som blivit väldigt stort typ dom senaste fem åren eller så, hade aldrig hört talas om det fram tills för ett par år sen heller. Vet inte om radio fått ett uppsving iom att folk lyssnar på poddar och i mobilen.

      Det är nog snarare en generationsfråga. Sommarpratet har alltid varit populärt och absolut inte bara de senaste 5 åren. Radiolyssnandet i Sverige ligger stabilt över tid, viss lyssning har flyttats till mobilen för att vi har ändrat våra vanor/tillgången. Rent podcastlyssnande räknas inte in i radiolyssnandet.

        Haha oj, ja du har verkligen legat under en sten. Skulle inte säga att det är en generationsfråga, jag är 25 år och har lyssnat på sommarprat varje sommar sen jag var ca 10 år gammal. Det var alltid en tradition i vår sommarstuga på Gotland, vi planerade dagarna utifrån sommarpratet kl 13 (detta var innan poddar fanns). Alla mina vänner alltid lyssnat också!

    På tal om Gjossan:

    Såg hennes inlägg om att hon och Fjodor gör allt inför varann såsom fisa å bajsa å kolla hemorrojder osv. Kanske då inte så konstigt om hon blir sugen på andra Karlar ibland? 😀

    Spelar ingen roll hur ”bekväm ” man är i ett förhållande. I min värld är det totalt NEJ NEJ på sånt här. Hur kan man tända på nån man vet hur h*n ser ut och luktar när h*n bajsar?? Usch

      Hur kan man vara tillsammans med någon om man inte klarar av att se personen bajsa?

      Tycker det är upp till varje par att anse vad de tycker är bekvämt för dem eller inte?
      Jag menar, vi alla bajsar och fiser, är löjligt att försöka låtsas som om man inte gör det 🙂 Man kanske inte måste stå och borsta tänderna när ens partner bajsar om man är obekväm med det. Men tycker man det är okej så varför inte? 🙂 Måste inte betyda att man vill ligga med andra bara för att ens partner bajsade inför en någon gång? Människor attraheras hela tiden av andra än sin partner, det är helt normalt så länge man inte agerar på det (förutsätter i denna situation, att man har en mongamiskt förhållande där man inte tycker det är okej att flörta, kyssa, ligga med andra etc).

      Det kallas kärlek Tomats. Kanske har du inte upplevt riktig äkta djup kärlek.

      Men så jävla onödig kommentaren, så bara för att det är så i din värld måste det va så i alla andras världar? Det blir så fel om en alltid ska döma andra utifrån sig själv, det finns inte ett rätt sätt att leva på. Du har ju inte någon som helst aning om varför hon gjort det, utan utgår från att du själv skulle gjort det om din partner fes framför mig? Jobbigt förhållande om man måste smussla med bajsetiet för att inte riskera förhållandet, låter som du lever i en hälsosam värld.

    Gud – Nemo möter Anna Book… Men har ni lyssnat? Är hon ens nykter? Prata kan hon…

      Jag har precis lyssnat på Biancas sommarprat och ska sätta tänderna i Boken strax!

      Ja hon kan verkligen prata jisses.. bara lyssnat i början men alltså – ”Hör du jag tänker på alla andra” när hon försöker sälja in lägenheten till barnfamilj eller äldre par alltså gud som hon tänker på andra sååå godhjärtat och måste såklart påpeka det.. Och detta om att magen opererades för funktion öh.. ”sydde ihop magmuskler för att kunna rida och göra situps, som om hon inte kunde det innan och inte ett ord om att det var fettsugning – alltså blir så trött på detta snack om att folk skönhetsopererar pga funktion eller farligt och inte kan stå för att det är för utseendet, för att bli snyggare gaaah… dessa bortförklaringar.. Just own it liksom.

      Fastnade i modd.. suck. Ja så tramsigt med dessa ständiga bortförklaringar, inga skönhetsoperationer är någonsin för att bli snyggare bara för att få bättre ”funktion” suck.. funktion som redan fanns där.. så tröttsamt, varför kan inte folk bara stå för att de vill bli snyggare. Och påpeka hur god hon är ”Hör du att jag tänker på andra hihihi” Asså…

    Programmet heter Sommar och har sänts i Sveriges Radio hur många år som helst. Jag fascineras av att du lyckats att inte höra talas om det förut. Du kan läsa mer om programmets historia här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sommar_i_P1

    Lyssnar på Nemos podd med Anna Toledano Book!

    Men de har iaf inte skrivit något rasistiskt mer att de visar att de är fanatiska besvikna fotbollsfans, löjligt och ogenomtänkt skrivet MEN de har iaf haft vett att inse sitt misstag och ändrat och rättat till – det verkar de ju ha gjort innan du kommit på dem och innan du ville skamma dem. Inte alla som kan erkänna sina misstag och be om ursäkt, en del har svårt för det, vissa har svårt för att be om ursäkt och att ta till sig av kritik dessvärre.

    Dubbelmoralen flödar här, inte bara på drotting Camcam herself utan även bland fansen.. om man säger så.

      Det var väl grejen att skriva detta dagen efter rassedrevet mot Durmaz uppdagats. Inte på matchdagen. Folk som gick förbi försökte påpeka detta men då var skylten okej. Inte förrän Rossana postade på sin IG pudrade de och bad folk att ”sluta dela bilden”. Ändrade skylttexten till ”bara kärlek”. Too little – too late.

    Modd haha pga ett ord som inte alls behöver moddas… gud.

    Är det bästa med hela sommaren ju ?. Går ju i första hand på radio men finns nu i nerklippt version.

    Tyckte Biancas va intressant i söndags, kändes genuint och modigt att så öppet prata om hur det sett ut i den Wahlgrenska familjeh. Tänk vad brist på bekräftelse och uppmärksamhet från föräldrar kan göra med ett barn.

      Det där var svar på frågan om sommarprat hehe.

    Tänka sig hur extremt ett försök att vinna lite kunder på att vara hip och ”rolig” kan backfire. Tycker dock absolut det är förtjänt, räcker att man hängt med i samhällsdebatten ens lite för att fatta från början var detta skulle landa och vad man då bidrar till.

    Går ej dit efter mycket irriterande incident för nåt halvår sen. Jag och en tjejkompis drack drinkar och snackade. Två män kom och störde oss i omgångar. Vi sa till först snällt, sen på skarpen och till sist rent otrevligt. Men de vägrade lämna oss ifred. I pauserna medan de störde oss svävade de runt och störde ALLA ANDRA tjejer på stället. Bartendern (som även verkade vara nån chef?) såg och hörde allt. Till sist sa vi till honom.
    – De där männen håller på och stör era gäster här?
    – Vad ska jag göra?

    Han var totalt ointresserad. Han kunde sagt till dem, slängt ut dem, tillkallat väktare – gjort NÅT. Men det var tydligt att han tyckte vi var töntiga bara. Vi hade köpt drinkar för någon tusenlapp så vi borde åtminstone varit ekonomiskt intressanta.

    Lovar att det är han som skrivit den skylten. Och han ångrar sig inte ett skit. Bojkotta.

      Låter som ägaren, ja. Usch; hemskt att ni inte fick hjälp!

      Ja, Judit och Bertil är ett typiskt drygt hipsterställe. Personalen är bara trevlig om man känner någon, eller om man ”är” någon. Var där en gång och stod och väntade vid hovmästarens podium, killen som jobbade där sprang runt och fixade med lite grejor, han tittade på oss flera gångar, men gjorde inte en antydan till att visa att han sett oss, eller bara säga att han kommer strax. Efter 10-15 minuter av att bli ignorerade så gick vi och kom aldrig mer tillbaka :). Uppenbart att vi var den sortens klientel som inte förtjänade någon uppmärksamhet från personalen.

      Samma sak med Svenska Armaturer i kransen, om man är inne i butiken samtidigt som någon som butikspersonalen känner så kan man räkna med att bli ignorerad. Mycket roligare att stå och snacka med sina coola kompisar än att bry sig om kunder ju.

    JUDIT O BERTIL har helt klart inte alla ”grytorna i skåpet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.