Jag gillar inte kostymnissar på cykel…

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,205654″ ap mute yot ]

…och nu gillar HanaPee inte kostymnissar till fots efter en incident idag.
Hon blev nämligen avsliten från sin cykel idag på cykelbanan utanför Riche av en testosteronstinn snubbe som skrev ”JAG HADE GRÖÖÖÖNT” om och om igen och går nu full on ”Joakim Lamotte” på sin story!
Jag hoppas Hanna återhämtar sig från incidenten och kanske ska fungera på en strömförande jacka – lite av ett elstängsel för galna kostymnissar – för att i fortsättningen kunna cykla på den säkra sidan?
Jag borde kanske ta in det i min fiktiva webbshop?
Tunis har ju kontor precis bredvid Riche och hon cyklar ofta enligt bloggen.
Kanske hon också skulle kunna vara en tänkbar kund? Ett samarbete? Tjejer? CAALL ME!

För den som inte hinner med att läsa texten på bilderna så kommer de här under.


Och nej!
Så klart inte – INTE ALLA MÄÄÄN!
Alla män är inte galna kostymnissar, men alla galna kostymnissar är män.

Tack för tips!

299 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Detta är ingenting att skämta om

      Håller med. Cyklister borde inte få röra sig ute i trafiken utan förmyndare.

        Det gäller ju en hel del bilförare oxå!
        Men visst undrar man ibland om vissa cyklister är självmordsbenägna.

        Jag har dock cyklat en hel del i mina dagar och aldrig varit med om värre än att en gubbe skrek till när jag mötte honom på cykelbanan, att jag allt cyklade på fel sida… Vilket jag inte gjorde!
        Och någon gång när någons kommentar når jag plingade på honom när han gick i cykelbanan var att det var för kallt för att cykla 🙂

        Så säger bara bilister. Det stora problemet är undermålig infrastruktur för cyklister, inte att folk inte kan cykla.

          Undermålig infrastruktur berättigar inte till brott mot trafikreglerna.

            Nej, och ändå kör bilister för rött, helt otroligt!

              Fast det är ju extremt många fler cyklister som bryter mot reglerna än bilister pga de anser det ”vara ett mycket mindre brott”.

              Långt fler cyklister gör det!

                Och ännu fler går mot rött.

                Cykla mot rött kan jag oxå erkänna att jag gör. Men BARA om det inte finns några andra trafikanter (precis som när jag går mot rött, och alla går väl mot rött någon gång)

                  Gå mot rött är inte olagligt om du bedömt att kusten är fri.

                  Det är INTE FÖRBJUDET GÅ MOT RÖTT! Jag blir fantastiskt vansinnig när jag kommer körande på en öde gata, låt säga en sen kväll, och så kommer en gående och trycker på knappen *tick tick tick RÖD gubbe* i flera minuter som jag måste stå stilla, för köra mot rött är ett allvarligt trafikbrott. Den gående hinner oftast knata över vägen INNAN jag kommit helt fram till övergångsstället. Jävla tomtar.

                  Jaja jag har pmds men fan ändå! Aaaahhhg

                  Det är aldrig olagligt att gå mot rött. Lär er det gående sniglar som hindrar biltrafiken!

                  Jag VET att det inte är olagligt att gå mot rött! Jag använde det vara som en exempel… Att jag cyklar över en överfart mot rött, när det är samma läge som om jag hade gått mot rött… Spelar ju ingen större roll om jag går av cykeln och leder den över, eller om jag lugnt cyklar över i samma läge. Cykelbanan ligger ju oftast pararellt med gångbanan!

                Jag tycker att det är roande när folk inte fattar att man skämtar.

                  I text brukar det dock underlätta om man lägger till en smiley när man skämtar??

                  (Tänkte bara säga det. Diskussionen i sig orkar jag inte lägga mig i?)

          blev senast igår påcyklad av en kvinna när jag gick på trottoaren, strax innan hade en annan cyklist cyklat och cirklat sig emellan oss som gick på trottoaren. Som gångtrafikant inne i centrala stockholm är cyklisterna definitivt farligare än bilisterna.

    Låter helt galet att ha varit med om så många fysiska konfrontationer i trafiken. Var bor den här människan? I Göteborg är folk på sin höjd typ oaktsamma och otrevliga.

      Alltså det är inte Hanna som varit med om allt det där, det är olika tjejer som skrivit till henne och berättat om liknande händelser. Inte så svårt att fatta.

        Hade jag läst hela inlägget och inte nöjt mig med att bara skumma förbi det hade det inte varit svårt att fatta, det håller jag med om. Min läsförståelse eller intelligens är det nämligen inget fel på. Oförskämt att anta att folk är dumma i huvudet.

          Ett tips är då att läsa klart innan du kommer med åsikter…

            Helt uppenbart var det väl inte om man läser? Jag som läser på telefonen det knappt det där med att xxx har svarat på din händelse.
            För det står väl ingen annanstans?

          oförskämt att anta :D:D:D:D

        Haha tack för förklaringen sara…hängde inte alls med innan!:)

        Men det gemensamma för dem är att de brutit mot trafikregler.

        Inte för att jag förespråkar handgemäng men de borde nog fundera på deras egen roll i det hela. Finns det ingen cykelbana SKA man cykla på gatan, för att nämna en sak.

        Ofta jag blir tokig på cyklister som tror att de ska röra sig på samma sätt och tilssamans med fotgängare. Etc.

          Beror ju liiiite på vad som är säkrast kan jag tycka. Finns det absolut inga gångtrafikanter i vägen så kan jag förstå om man svänger upp en snabbis på trottoaren, istället för att vingla ut bland bilar om det finns sådana. Men såklart hade det vart bättre att kliva av cykeln!

            Lagen är lagen.

            Du får inte cykla på gångbanor. Du får bara cykla på gågata om du håller promenadtakt på din cykel.

            Tycker du det är osäkert med gatan får du le din cykel och promenera till du vill och får cykla igen.

              Det gör man ju oftast oxå… Men vad spelar det för roll om det verkligen inte är någon o närhet på gångbanan!

        Haha du var tvungen att lägga till ”inte så svårt att fatta”? Nu kände du dig lite väl överlägsen tror jag. 🙂

      Råkade kliva ut mitt på cykelbanan i Gbg engång för nåt år sen, cyklisten bad om ursäkt när han fick tvärnita för att inte krocka med mig. ?❤️ Efter den dagen tror jag alla i götet är lika trevliga som han.

    Ironiskt att det ses ner på om någon säger inte alla män, men säger någon inte alla invandrare så blir det ramaskri. Gäsp på alla som säger att det inte är samma sak

      Gäsp på alla med noll analystänk som visar noll intresse att lära sig mer om maktstrukturer för att det skulle sabba deras lilla lilla världsbild.

        Skulle folk förstå hur oerhört tydligt ens okunskap syns så skulle världen vara en mycket tystare plats.

    Verkar helt galet ?

    Men vad sjukt… slet han ner henne från cykeln? Herregud…vilken galning, otäckt!

      Om hon var på väg att cykla på honom och han blev rädd och reagerade på reflex, nä inte särskilt orimligt.

        Öh, jo?

        Ööh. Reflexen är att flytta på sig när en cykel/person/bil håller på att krocka med en, inte att dra ner personen på marken och skrika?! Vad fan har du för reflexer egentligen?

          Exakt så, skrev här igår och läser nu bland kommentarerna igen. Folk är ju inte kloka?! Sitta och försvara att någon sliter av någon från dennes cykel och beter sig som någon jävla neandertalare? Har också varit med om att cyklister kommit mot mig i hög fart, inte fan rusar jag på cyklisten och vräker omkull denne, istället hoppar man ju undan?

    Helt otrolig hur hon kan vända hela situationen som grundar sig i att hon höll på att cykla på mannen till att Hon är offret. Typiskt berättigande person.

      Alltså att hon var nära att cykla på honom ger väl fan inte honom rätt att slita henne av cykeln ner på marken???? När någon är nära att cykla på mig kanske jag skriker något, har väl visat fingret någon gång också men SLITA NÅGON AV CYKELN? Snälla.

        Heja han!

        Och hur vet vi att det gick till så? Hennes förklaring hur hon nästan cyklade på honom visar att hon var oaktsam och fortsätter att cykla på övergångsstället när det är rött – allt enligt henne själv. Om man gör så är man en fara för andra och borde inte cykla. Och det enda hon verkar få fram efter att nästan ha cyklat över en annan människa är att skrika gubbe. Så djävla osympatisk person. Det normala är väl att be om ursäkt och förklara sig. Hon verkar så bortskämd och egocentrerad. Varje år dör x antal pga cyklister, kön är för mig väldigt irrelevant i den här situationen. Tänk om en ung kille höll på att cykla ner en kvinna och istället för att be om ursäkt skriker han kärring.

          Men vem fan ber om ursäkt när någon slitit en i marken?! WTF! Okej om gubben bara skrikit på henne

      Ursäkta? Hon cyklade ju inte på honom. Det är väl för fan inte ok att slita av någon från cykeln bara för att man blir rädd? Hade blivit så sjukt sur på gubbjäveln, bra att Hanna röt ifrån.

        Inte ok men inget konstigt.

          Du är konstig

            ???

          Att knuffa någon så den ramlar i marken kan mycket väl vara ringa misshandel. Är det inte lika illa som att cykla på trottoaren tex? Lagen är lagen…

            Precis, borde räknas som ofredande iaf. Hade definitivt anmält karljäveln.

            Äpplen och päron.

            Jag har ALDRIG sagt det är ok. Bara att det inte är konstigt att vi alla reagerar annorlunda när vi blir rädda.

      Men va? Nu kördes han inte på och oavsett om hon råkade köra för nära är väll inte rätt reaktion att slita ner någon från cykeln?

      Var det kanske du som slet av henne?

        Nej Annypanny, det var ju du?!

      Hur vände hon situationen när det var hon som slets av sin cykel? Det låter mer som att du är den berättigande personen eftersom du hellre lägger skulden på Hanna än mannen som faktiskt var den enda här som rörde en annan fysiskt. Anledningen till att män beter sig så här är för att det finns en kör bakom dem som skriker ”inte hans fel!”, precis så som du gör nu.

      Han ska självklart inte slita ner henne från cykeln, men samtidigt ska hon vara extremt glad över att hon inte cyklade på honom. Nästa gång kanske hon inte har lika tur och cyklar ihjäl ett barn på övergångsstället.

        Exakt!

      Om jag är nära att bli påkörd av en bil, ger det mig rätt att öppna bildörren och slita ut föraren? Eller sparka på bilen med kängor med stålhätta?

        Men alltså ingen har sagt att det var ok. Bara att det inte var konstigt.

    Fast cyklister är fan vidriga här. Noll respekt för trafikregler eller medtrafikanter

      Vart bor du? Jag pendlar med cykel till och från jobbet varje dag och jag vet inte hur många gående eller bilar som skiter i rött ljus eller kliver rakt ut i cykelbanan. Jag vet att det finns vidriga cyklister men så fort jag ser en som bryter reglerna säger jag ifrån. Synd att så många har så mycket emot cyklister, vi ör dom mest miljövänliga på gatorna

        Bor du i en by och du är den enda cyklisten? Tror inte ett dugg på att du säger till så fort du ser ngn göra fel? Hur menar du praktiskt att det går till? Cyklar du ikapp personen och skriker? Ingen gillar cyklister förutom de själva som ser sig som duktiga.

          Fast om inte det inte funnits folk som cyklade, haft det varit ännu fler dårar ute i biltrafik en och det varit ännu mer köer. Finns ju lika många dårar i bil som det finns dårar på cykel!

            Nja. Inte inne i Sthlm. Här finns väldigt många andra transportmedel men folk som väljer att cykla här tror att de är med i tour de France och att alla ska flytta sig plus att de visar noll vett eller följer trafikregler.

              Med tanke på att t-banan är fullbelagd i rusningstrafik och det inte går att sätta in fler tåg är det toppen för alla att folk cyklar och går till jobbet.

              det gäller nog större delen av sthlms län; ute hos oss kommer herrarna i 45 – 50-års åldern cyklande från ekerö varje morgon. Verkar på allvar tro att bromsarna sitter där för syns skull. Farliga för gångtrafikanter och andra cyklister och verkar på fullaste allvar tro att alla andra trafikanter måste lämna företräde åt dem.

          Raderad av CamCam.

            Alltså vilken otroligt onödig och oskön kommentar. Mår du bättre nu?

            Herregud! Varför raderades denna kommentar?

              Ja, det undrar jag med CamCam, personens kommentar var fanmig inte speciellt trevlig heller. Påstå att enbart cyklister gillar sig själva. Löjligaste jag hört!!!

              Den var enbart hånande och otrevlig

                Precis som den kommentar jag svarade på alltså.

        Väldigt centralt i stockholm, riskerar livet dagligen för att ta mig genom slussen haha!

    Avskyr cyklister med kraften hos en miljard exploderande supernovor! Av exakt samtliga idiotiska inlägg i skärmdumparna framgår det att cyklisten gjort fel, sen blir de kränkta när folk reagerar. Cyklister, ja #allacyklister är små vätskande varbölder på det svenska vägnätets anus och jag önskar dem all olycka och förevigt skavande skor!

      Finns ingenting som rättfärdigar att man prejar folk av vägen eller skriker dem i ansiktet. Man ska inte ha körkort om man inte kan hantera alla trafikanter utan att få aggressionsutbrott.

        Finns massvis med saker som rättfärdigar det, typ alla beteenden i skärmdumparna ovan. Jag hade också stoppat idioterna och med högsta möjliga decibeltal förklarat att om de inte har en deathwish bör de inte ge sig ut i trafiken utan ledsagare. Har gjort det förr och kommer göra det igen!

          ok, då har vi olika åsikter om hur man behandlar andra människor.

          Kanske dags för dig att ta om körkortet? En huvudregel man lär sig är nämligen att man som trafikant inte har några rättigheter, bara skyldigheter. Dvs, om du kör och har en cyklist på vägbanan framför dig är det din SKYLDIGHET att vänta med att köra om till du kan göra så säkert samt hålla nog avstånd vid omkörning för att kunna parera om något händer. Det är inte din rättighet att få köra om så fort och tätt som möjligt….

            Ingenting öht i mina kommentarer antyder att jag inte tål cyklister i vägbanan som cyklar enligt lagen. Så du får npg ta ett omtag där eller fråga efter detaljer om någonting är oklart.

              Men det spelar ingen roll om det är enligt lagen eller inte, du är ändå skyldig att visa hänsyn och ta mogna beslut. Du är inte polis.

                Jag tar hänsyn och mogna beslut. Att skälla ut en idiot som ramlar in i min bil är i min fulla rätt både lagligt och moraliskt.

                  Haha, det är inte moget att skälla ut folk, preja dem av vägen, köra om på en 30 väg osv. Olyckor sker och du är knappast oskyldig varje gång du är med i en.

                  Hoppas du blir av med körkortet nästa gång du sätter dig i bilen. Dig vill man INTE möts i trafiken….

                  Jag blev påkörd en gång och skadade mig allvarligt. Olyckan var mitt fel. Tack och lov satt det ett fantastiskt vänligt par i bilen som tog hand om mig och körde mig till akuten. Är evigt tacksam över deras hjälp och medmänsklighet.

                  Att jag skulle preja någon eller köra om på 30-väg är dina fria fantasier, som jag unnar dig att ha om din kväll blir bättre av den ?

                  ”Finns massvis med saker som rättfärdigar det, typ alla beteenden i skärmdumparna ovan”
                  Du skrev själv att alla beteenderna rättfärdigar reaktionerna. Har du missat bilisten som ville köra om en cyklist med ett barn på en 30 väg? Du kan inte skriva så och sen börja diskutera om folk som cyklar på din bil och säga att andra antar saker. Ha koll på vad du skriver ist.

                  Anonym 22:17
                  Lägg också märke till att bilisten sade till henne att cykla ordentligt. Tror du då möjligen att hon inte gett dig hela bilden av vad som hände?

                  Hmm, det spelar ingen roll. Som bilist har du skyldigheter och var och en tar ansvar för sig själv i trafiken. Ser jag en cyklist på en 30 väg, vinglandes med ett barn på cykeln så saktar jag ner eller kör försiktigt förbi.

                  Självklart är det väldigt fel att preja, och lite att bli rasande. Jag tror bara inte att han blev det helt utan orsak.

                  Ja det sker många tillfällen i trafiken då man blir upprörd men det är skillnad på att bli upprörd och ge utlopp för ilskan. Det hade kunnat skapa en ännu farligare situation, personen hade mindre koll på vägen, bilen och trafiken kring sig och hade kunnat missa ett barn som sprang ut i vägen tex. Det viktigaste är att man har koll på vad man själv gör och tar ansvar för att vara en vettig trafikant.

              Ganska mycket i din attityd får mig att ana att du utövar en offensiv körskil snarare än en defensiv.

              Har man 0 tålamod utan blir utåtagerande då med att andra bryter mot regler (bilister som cyklister) är man sällan särskilt bra bilförare. Man kör genrellt sämre när man är arg, för att nämna en grej. Du verkar vara arg ofta i trafiken.

                Det får vara din tolkning som jag respekterar 🙂

                  Givetvis var det min tolkning. Eller knappt ens det, det var en gissning. Tycker inte du behöver respektera den heller, du kanske kör lugnt som en filbunke men är arg i kommentarsfält 😉

                  Jag är känd i min bekantskapskrets för att köra väldigt lugnt och mjukt OCH att konversera/svära åt medtrafikanter för mig själv. 🙂
                  Vid ett par tillfällen bl.a när en krockade in i min bil respektive höll på att hamna under min bil med moped så har jag dock läxat upp vederbörande utanför bilen!

                Vilket onödigt påhopp. Tycker sådana här kommentarer bidrar till ett otrevligt kommentarsfält.

                  Äh om man skriver en rosenrasande kommentar om cyklister så tål man nog att någon säger sig ana att man har en aggressiv körstil? Det är liksom inte det värsta som kan hända att fundera på om man kör lite defensivt, det är inget ”påhopp”.

          Fortsätt med det och du kommer garanterat få äta upp det tillslut, hade anmält en person som burit sig så illa åt som du gör. Vad som är värre är att du verkar nästan stoltsera med det, fatta att vägarna är till för ALLA. Du har inte patent på vägen och du har ingen som helst rätt att bete dig sådär. Om du får såna där aggressionsutbrott så kan du söka hjälp istället, helt vansinnigt ju. Skärpning.

            Alla vägar är definitivt inte för alla. Tror du det ska du inte vistas i trafiken. Dessutom är man skyldig att inte hindra trafiken varför cyklistjävlar ej får cykla i bredd på landsväg t.ex.
            Dessutom är det inte olagligt att prata med folk vilket är det enda jag gjort, inga handgripligheter osv ?

              Men snark, nä man får exempelvis inte cykla på motorväg eller promenera på motorväg men min poäng var såklart att ger man sig ut i trafik så får man fan också acceptera att andra vistas där också. Att hålla på och få aggressionsutbrott stup i kvarten är inte normalt någonstans och att uppträda hotfullt är inte heller okej någonstans. Få in i skallen att alla som vistas i trafik kan bete sig dåligt men det betyder inte att man själv får bete sig hur som helst.

      Jag är cyklist. Både på stadscykel med korg, och på racercykel med tempostyre. Min man också, liksom min dotter. Kalla mig varböld om du vill, jag tar inte åt mig, men när du kallar min familj varbölder och önskar dem olycka är jag inte ett dugg förlåtande.

      Där finns alldeles tillräckligt många cyklister som körs ihjäl varje år, helt utan att ha begått något fel, och alldeles för många filmer där cyklister filmat road rage-människorna med sina GoPro:s på hjälmarna, för att man ska tycka det är det minsta trevligt.

        Oj, har du tagit humordämpande idag eller ?

          Svprt att se humorn i ett sånt aggresivt inlägg faktiskt!

          Får jag fråga hur det är humor att önska olycka över människor?

            Det är min typ av humor! Uppskattad av väldigt många samt i din fulla rätt att inte dela den. Frågor på det?

              Inte konstigt att det är så hetsk stämning på nätet, när det finns folk som tycker detta är humor!

              Ja, jag ser att min fråga ännu står obesvarad. Jag frågade HUR det kan vara humor. Inte huruvida du personligen anser det vara roligt. Är det tydligare så?

                Inte ett dugg. Att du inte förstår att folk tycker olika om vad som är roligt får stå för dig.

                  Okej, då får det stå för dig 🙂 ha en trevlig sommar!

          Finns fan i mej ingen humor inatt hata och vilja cyklister illa

      #inteallacyklister 😉

      Jag tror mig inte vara en av dessa hemska cyklister. Håller mig mer eller mindre alltid på cykelbanor. Och kör försiktigt då jag vet att det är JAG som får ondast om jag blir påkörd av en bil/lastbil.

        Precis så ??

        (Förutom de mardrömmar jag skulle fått om jag kört på någon)

          Ja, det är väl inget någon vill göra!

            Eller… Borde börjat den där meningen med Nej känner jag..

      Du är en varböld i anus! Vad har jag som cyklist gjort dig ?
      Känns rimligt att bli hatad för att jag är en av de som cyklar dit jag ska och väljer att låta bilen stå… helt rimligt.

        #kränkt

          #dubbelkränkt.
          Hela denna diskussionen är på en femårings nivå.

      Ha ha hade du varit något insatt i cykling hade du önskar cyklisterna evigt skavande skinkor. Ha ha ha

    Och första pros går till praktmuppkommentaren på skärmdumpen 18:32. Finns det ingen cykelbana får du vackert cykla på vägen. Man får inte cykla på trottoaren. Jag råkade också välta ett äckligt vider som lajvade Tour de France bakom mig och när jag skulle korsa trottoaren kom jag åt hans vidriga cykel så han flög ner i backen. Gud vad jag njöt!

      Må så vara, men kollade du inte ens hur det gick för cyklisten?

        Självklart gjorde jag det!

          Det var skönt att höra 🙂 Efter alla kommentarer här inne så undrar man ju om folk helt slutat bry sig om andra!
          Hoppas att du inte fick skäll av denna tour de France:are, utan att han insåg att det var hans eget fel!

            Nej vi var båda skärrade & hade bråttom vidare. Men har fått skäll så otroligt många gånger för att jag inte flyttar mig på trottoaren när en cyklist vill köra fortare. Trots att man inte får cykla på trottoar unnar jag cyklister det så länge de cyklar på fotgängares villkor men när de blir upprörda på mig för att jag inte ger företräde – där går gränsen för mig! Passar inte min gångtakt eller platsen jag tar upp på trottoaren får man cykla ute på vägen ?
            (Många av dessa idioter har märkligt nog gemensamt att de inte plingar utan skriker att man ska flytta sig.)

              Ja… Ringklockor verkar lika ovanliga som blinkers på bilar!

              Jag har aldrig skrikit på någon när jag cyklar 🙂 är väl iofs inte en så skrikiga person av mig.
              Det är förmodligen inte fler cyklister som skriker i trafiken än vad det är bilister. Bara det att ingen hör vad andra säger i sina bilar.

    Alltså off topic men, Kadije Berry som är med mycket på Amanda Lundgrens youtube-kanal. Vem är hon och hur kan hon ha så mycket följare på instagram? Amanda påstår att Kadije är jättekänd i bl.a. Frankrike och att paparazzis följer efter henne på gatorna. Någon som vet om detta stämmer (eller inte)?

      Hon har köpt följare och låtsas vara känd. Minns att hon tiggde till sig saker och samarbeten med sina låtsasföljare. Det var nåt år sen dock.

      Ännu mer off-topic: ni som följer konton med liknande innehåll som denne Kadije Barry postar, varför gör ni det?
      100% genuin fråga. Googlade henne och tog en snabb titt, hennes och så många andra instagramkonton är ju bara fullt av halvnakna bilder, helst lite provokativa med putande rumpor, utmanande poser osv.
      Ja, man får posta vad man vill, posta 100 selfies om dagen om du så vill; men VAD får man ut av att följa dessa konton? Är jag gammal (28) som inte förstår detta? ?‍♀️

        Var tvungen att gå in och kolla hennes konto, lite roligt att bilderna två-och-två har typ exakt lika många likes med diff på några tiotal ?.

      Kanske för att man tycker att de är snygga? Jag följer några bara för att de är snygga. Typ Izabella Scorupco ?

      Första gången jag blev lättad av en OT- post. Herregud vilket krigsfält i kommentarerna, cyklister vs icke-cycklister.

        Ja, cyklister retar verkligen upp folk. Eller ja, jag tycker folk är rätt arga i trafiken över lag. Något händer med folk som sätter sig bakom ratten (finns det inte en Långben-kortfilm om det ?)

    Förstår inte hur man kan tycka att gubben hade rätt??
    1. Hanna hade också grönt, verkar snarare vara nåt fel på övergångsstället om både cyklister och fotgängare kan ha grönt samtidigt
    2. Hon körde inte på honom
    3. Oavsett så är det ju helt sjukt att fysiskt slita tag i någon och dra ner personen på marken??? I podden säger hon dessutom att hon skrapade upp knät och haltar på grund av det, men det hade ju kunnat orsaka ännu värre skador

      Han hade helt rätt som reagerar, sen tror jag knappast han slet av henne från cykeln, låter rejält överdrivet för dramatikens skull.

        Ja för män är aldrig våldamma eller överreagerar. Varför skulle hon ens göra ett inlägg om hon nu råkat köra på en man som hade sagt till henne att se sig för, eller vad du nu anser hände i stället?

          Har du lite fördomar eller?

            Fördomar om vad? Att de flesta våldsbrott begås av män?

              Ok de flesta överfallsvåldtäkter begås av invandrare, är det då ok att anta att en anonym överfallsvåldtäktsman är invandrare? Eller ska man låta bli att anta?

                Det är inte att anta att säga att de flesta våldsbrott (även sexualbrott) begås av män

                  Det är inte heller att anta att de flesta överfallsvåldtäkter begås av invandrare. Så då utgår du givetvis från det när du diskuterar, toppen ?

                  Ja? Det har jag väl inga problem att prata om. Invandrade män ingår också i gruppen män

                  Helt ok så länge man är konsekvent!

                  Fast man kan inte prata om gruppen invandrare på samma sätt som gruppen män. Invandrare är även kvinnor, barn osv.

                Nej, att han är man.

                Källa på att de flesta överfallsvåldtäkter begås av invandrare?

            Håll klaffen allihopa❤

              Gäller det dig med?

              Men fan vad ni bråkar vi andra orkar inte med ert onödiga tjafs. Få ut era aggressioner på annat änn medmänniskor. Knas!

        Finns folk som reagerar överdrivet. Min bror blev nedsparkad på sin cykel av en fotgängare som ”trodde han cyklade mot rött”. Sen visade det sig att fotgängaren hade blandat ihop det och han inte alls hade cyklat mot rött, och det var fullt av upprörda vittnen. Så han erbjöd honom 2000 kr om han inte kallade på polisen.

        Slutade med att min bror fick 5000 kr och ingen polisanmälan. Man lämnar ju inte så mycket marginal för att säga ”oj förlåt, mitt misstag” när ens reaktion på när man tror andra gör fel är att sparka ner dem eller slita dem i trottoaren…

          Herregud?! Folk och deras jävla temperament, har man såna där aggressionsproblem så kanske man ska stanna hemma.

            Han hade tydligen hjärtfel och var stressad över det….

      Hon sa väl iofs att det slog om när von cyklade förbi ljuset

      Hade skrikit lungorna ur mig mot gubbaset. Jag cyklade efter en idiot en gång som tutade hysteriskt på mig. Orsak? Enligt honom så fick jag inte cykla på vägen. Bullshit: cyklister får visst cykla på vägen. Så länge vi håller oss på rätt sida, cyklar intill kanten osv. Jag cyklade iaf efter dåren och ifrågasatte varför han tutade och betedde sig illa?! Han avslutade med att ”nästa gång så ska jag ta dig”. Fint att komma med hot?! Bad honom dra åt helvete och cyklade sedan vidare. Jag är absolut för att cyklister kan vara nonchalanta men bilister är fan inte en bit bättre i många fall. Ömsesidig respekt och följa trafikregler borde vara självklarheter men tydligen inte.

    Jag är så trött på alla cyklister här i Göteborg. De är oaktsamma i trafiken och de tar inte hänsyn till gångtrafikanter över huvud taget. För någon dag sedan när jag var ute med min hund blev jag nästan påkörd av en racercyklist. Kände på mig att någon var bakom mig och när jag vände mig om fick jag hans cykelstyre i ryggen. Sänk farten och se dig för din bejublade idiot.

      Och hundägare har inte koll på sina hundar, de går på ena sidan av vägen och låter hunden gå på andra och håller kopplet sträckt över hela gångbanan. De låter hunden löpa i lina och runda hörn utan att veta vad som finns på andra sidan, jag har krockat med hundar så många gånger och blir lika rädd varje gång. De lämnar bajs och låter de kissa över allt. Poängen är att alla stör någon, tänker på sig själv och ser sig själv som mönster trafikanten men vi alla måste samsas och börja med oss själva. Det är lätt att peka finger men svårt att se ens egna del i det.

        Men snälla människa. Alla har inte sina hundar i löpnina och alla låter inte avföringen ligga kvar och urin orsakar ingenting. Däremot finns det inte en enda hänsynstagande cyklist och jag tänker absolut inte samsas med någon cyklist tills de lär sig att cykla ordentligt – och använda den jävla ringklockan.

          Att börja din kommentar med ”snälla människa” och försvara hundägare med ”inte alla” och fortsätta till att alla cyklister är på ett sätt är lite ironiskt. Du visar ju exakt på det jag skrev i min kommentar, ingen vill ta ansvar utan bara skylla på andra. Sen har jag mött många hänsynsfulla cyklister, som saktar ner, stannar till, går av cykeln och väntar in barn tex. Även de som har fått tvärstanna för hundar som springer rätt över vägen.

            Då gör vi såhär istället.

            Vem är det som styr hunden? Människan.
            Vem är det som styr cykeln? Enbart cyklisten själv.

            Hunden kan inte lära sig saker och ting på egen hand medan cyklisten kan det. Så vem är problemet här?

              Hundägare och cyklister så klart. Jag har väl inte anklagat hundar?

              Fast en cyklist är en människa, så vad är din poäng med det? Människan kontrollerar hunden och lär den hur den ska bete sig. Människan kontrollerar cykeln, och lär sig av sig själv och andra hur en ska bete sig. Eller är jag helt ute och cyklar?

          Hej Lisa! JAG är en hänsynstagande cyklist – både på stadscykel med korg och på racercykel med tempostyre. Jag tar så jävla mycket hänsyn att det anar du inte, jag är dessutom trevlig när jag cyklar och skulle aldrig komma på tanken att skrämmas eller störa eller vara det minsta oförsiktig.

          Hundägare är jag också. Och flexikoppel finns inte i min värld.

            Du är säkert också en sådan som är övertygad om att dina barn är väluppfostrade och aldrig stör andra, eller hur?

              Mitt barn, ja. Det är hon. Surprise!!

                Dagens bästa ?

                  Alltså shiiiiiiit, vad äre med folk och tjafsa över minsta lilla grej här inne nu för tiden??

          Och jo, hundkiss stör. Vår port stinker av hundurin då det inte har regnat på ett tag och eftersom det finns tak över. Butiker får sin kläder nerpissade, entredörran är nerkissade, cafestolar med filtar stinker de i slutet av dagen. Hundägare ser inte överallt var deras hundar lyfter på benet och det är så äckligt när man har sett några orangea droppar landa på någons resväska tex.

            Aw vad synd om dig! För det är säkert urin från hundar. Eller inte.

              Synd om mig? Det är synd om folk som får hundkiss på sig och sina saker, tycker du inte det själv?

                Jo, de få personer som råkar få det. Men din kommentar innehåller inte så mycket sanning

                  Vad är falskt då? Jag har arbetat på café med uteservering, hundar lyfter sitt ben var och varannan gång en går förbi. De kissar överallt.

                Jag brukar inte se hundar som går runt och kissar på folk men om de gör det så är det väl unt ?

                  Ser du inte hundar kissa mot portar, stolar, busskurer, i parker där det är mycket folk lyfter de på benet mot allt möjligt. Barnvagnar och ryggsäckar bla. Att du inte ser det betyder inte att det inte sker. Du är ju uppe i att attackera cyklister så du ser inte vad din hund gör.

                  Gud vad du är jobbig.

                  Anonym: men nu får du väl ändå ta och ge dig. Hundar gör ingen något illa och om du nu är så bitter över din omgivning så kanske du borde flytta till en egen ö någonstans. Fast där finns det ju i och för sig farliga insekter som stör dig.

                  Du kanske kan sluta spy galla i alla kommentarsfält nu?

                  Lisa, vem spyr galla egentligen? Visa mig en mening där jag spyr galla? Du kanske ska flytta till en öde ö där det inte finns cyklister? Jag klarar mig fint i samhället med hundar, barn, cyklister, bilister och gående och skäller aldrig ut folk utan jag förstår att man inte kan anpassa sig efter alla. Du verkar vara väldigt känslig mot kritik angående hundar för att vara en person som drar alla cyklister över en kam. Btw, hundar skadar visst, de skrämmer, kissar, lämnar bajs, skäller nätterna igenom, attackerar människor och andra djur samt kan ge allergiska besvär. Det är fakta men jag går inte runt och hatar hundar för det, de djur och det är lugnt. Hundägare kan vara irriterande däremot.

            Hahaha, jo tjena

            Urin fräter och gör skada på diverse material också.

              Speciellt urin från gamla alkisar och narkomaner som vinglar runt.

                Mycket vanligare med hundkiss. Eller tror du att din hund har med sig en liten potta när ni är ute?
                Urin från alkisar och narkomaner är inte annorlunda än annan mänsklig urin. Män och hundar är de som kissar ute mest.

                Du menar att två fel gör ett rätt?

          Tig nu kärring o låt din tanke gå via din eventuella hjärna innan du rapar ut din skit!!

            Åh. Vilket bra argument. Hur orkar man ens tänka som dig?

          Det finns det ju visst det… Jag skulle aldrig cykla förbi någon på gemensam cykel/gångbana i ett rasande tempo. Helst om det är barn eller hundar i sällskapet!
          Det är väl inte mer än att erkänna att det finns hänsynslösa folk i alla ”grupper” hundägare, cyklister, bilister, gångare osv.

            ????

        Äntligen en vettig kommentar i denna hatiska tråd!

    Fast asså, jag blev PUTTAD av gubbe i en kö till en buss bara för att jag inte släppte fram honom i kön.
    Gubbiga gubbar finns överallt, och gäller inte bara cyklister.

      Ja och jag fick en knuff i magen som preggo för att en gubbe ville skynda sig till en sittplats jag tänkte ta. Det var inte ens fullt i bussen. Jag stod kvar och tryckte till honom med magen i varje sväng. Barnsligt, jag vet, men det var värt det.

      Jag blev PUTTAD av en tant i kön till bussen en gång. Jag blev så paff att jag inte fick fram ett ord. Så tantiga tanter finns nog överallt också.

        Men putta tillbaka då, vad är problemet

          Tyvärr har jag inte det i mig. Har svårt att gå till angrepp fysiskt mot någon. Däremot stör det mig att jag totalt tappade talförmågan och – ännu värre – släppte förbi henne på bussen. ?

            Om någon puttar dig och du puttar tillbaka så går du inte till angrepp

              Nä, man beter sig som en 2 åring bara.

          Om alla människor ger tillbaka med ”samma mynt” så skulle den här världen gå under illa kvickt. Varför kan inte människor bara bete sig respektfullt mot sina medmänniskor ?

            Exakt… Folk är så bittra, negativa och hämndlystna. Är det så svårt att vara snäll?

    Big deal…ni behöver ju inte bråka. Låt det vara…gjort är gjort.

    Apropå män på cykel så vill polisen i Malmö få in tips på vem den här mannen kan vara. Citat från artikeln.

    ”Polisen vill inte gå ut med något signalement på den misstänkte i övrigt.

    – Vi går inte ut med mer än bilden för vi vill att de som ser den ska vara förutsättningslösa, säger Ewa-Gun Westford.

    Bland annat hoppas polisen att andra kvinnor som kan ha blivit förföljda av mannen, men undgått våldtäkt, ska känna igen honom.

    – Vi hoppas och tror att man ska känna igen personen när man ser bilden, på kroppshållningen, detaljer, kläder och cykel.

    Polisen vill komma i kontakt med alla som har uppgifter att lämna kring mannen på bilden eller som har gjort andra iakttagelser i samband med händelserna den 22 maj och 2 juni.

    Den som har uppgifter att lämna om uppmanas ringa polisens tipstelefon på numret 010-5619138.”

    https://www.youtube.com/watch?v=A9TBqMq-Y30

      Länk för den som inte vill klicka sig in på Fria Tiders youtubekanal

      https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-polisen-slapper-bild-pa-misstankt-overfallsvaldtaktsman/

        Fria Tider, där ingen källkritik behövs.

          Menar du då att det är en pålitlig sida?

          På vilket sätt är inte Fria Tider en pålitlig källa? Dom länkar alltid till en annan källa i sina artiklar som till Aftonbladet, Expressen, DN, SvD etc.

            Högerpopulistisk nazistpropaganda

              Kan du visa var de är nazistiska?

              Haha, nazistpropaganda? Visa mig en enda nazistisk artikel som dom publicerat. Du är väl en sån där person som läser aftonbladet /expressen och tror på allt dom skriver.

            Jag skickade ett långt svar här och undrar om den hamnade på modd Camilla? Ibland är det lite oklart och jag skickar 10000 likadana kommentarer. Tänkte försöka undvika det nu!!

    Var det någon annan än jag som såg knivmickes bild på insta som han tog bort?
    Att han hade blivit delgiven från polisen osv

      Vad hade han blivit delgiven? Det borde finnas alko/droglås på instagram och facebook. Det är ju inte första gången han lagt upp nåt allvarligt och privat för att sedan snabbt radera det. Senast om sina barn.

        Vet inte vad han hade blivit för, men skrev att det handlar om 3-5 års fängelse och någon hade kommenterat att det var för en obetald räkning på 1000:- men han svarade typ ”nu handlar det om betydligt mycket mer än så”

          3-5år? Isf lär han begått ett rejält brott och bör isf vara häktad right now… Inte hänga på Instagram.

      Nä?

    OT: Men är Anna Books avsnitt med Nemo borta? Försöker spela upp det på både podcaster och radioplay men fungerar inte..

      Never mind, fick igång det efter typ 30 minuter. ?

    Men så tröttsamma ni alla ovan som kommenterar så hetskt är, om man kan bemöda sig med att skriva en kommentar kan den väl åtminstone vara hyfsad? Hur många av er hade haft dessa diskussioner (och även i kommentarer från övriga inlägg här) irl med samma nedsättande ton som den som är på denna bloggen?

      Knappt några? De kan ju inte ha så många som orkar med dem ?

      Anna håller med. Börjar tröttna på fientliga kommentarer.

        Samma här ?

    Känns som att det kommit många ”troll” till den här bloggen. Skriver saker för att få dålig stämning typ. Ser du något mönster för dem som kommenterar ”hatiskt” camcam? Kan det typ vara organiserat? Det kanske bara jag som är konspiratorisk men det känns som att det eskalerade när du skrev inlägg om politik och att Sd nämndes….?

      Skulle nog snarare vilja påstå att stämningen bland kommentarerna följer Camillas attityd i inläggen hon skriver. Om man tittar över tid så går den hårda tonen i inläggen i vågor, just nu har tonen varit ganska hård under ett tag. Detta tror jag definitivt påverkar de som läser och kommenterar. När Camilla, allt som oftast efter mycket kritik, drar tillbaka på hårda och dömande inlägg så upplever jag att även kommentarerna blir något snällare.

      Inläggen sätter ribban. Detta är min högst personliga observation.. men att det skulle vara en hord med nya elaka människor som hittat hit just på senaste och sprider alla dumheter bland kommentarerna tror jag inte så mycket på.

        Vill tillägga att kommentarer likt din egen också går i vågor och följer samma mönster som nämnt ovan. Det är absolut inte första gången som någon förundras över ”vilken dålig stämning det plötsligt har blivit” menar på att det alltid innan varit så trevlig stämning här men nu har det plötsligt ändrats. Det stämmer inte utan det är ett återkommande fenomen här 🙂

          Då har du inte hängt här innan flytten. Då hade vi långa diskussioner med varandra, inte konstant pajkastning. Det är sämre nu, men det är väl för att det helt enkelt tillåts mer skitsnack

            Jag har följt den här bloggen länge 🙂 Vill nog stå fast vid att stämningen har gått i vågor så långt tillbaka som jag kan minnas, men jag håller med dig i att det beror på vad som tillåts också.
            Exempelvis när Camilla skrev mycket om Tyra och klankade ner väldigt mycket på henne så var stämningen allt annat än trevlig bland kommentarerna. Och det har varit flera såna ”dippar”.
            Å andra sidan så kanske folk i kommentarerna har börjat bråka mer med varandra, och inte bara riktar otrevligheterna mot de som det skrivs om i inläggen.. fast jag tycker mig nog minnas att det där också går i vågor..
            Iaf så har har klagats på stämningen med jämna mellanrum så länge jag kan minnas och låtit ungefär samma varje gång ”det har alltid varit så trevligt här innan och nu är det inte det längre.” Vilket får mig att undra om det är människor som inte följt bloggen så länge, eller om många helt enkelt glömmer bort.
            Min gissning är att om Camilla, som många gånger tidigare, städar till sin attityd så kommer förändring även ske i kommentarsfältet 🙂

          Fast nu är vi ju rätt många som klagat på stämningen ett tag?

            Ja där är jag med dig, men inte helt säker på vad du menar?
            Jag menar bara att det där med dålig stämning, som många klagat på ett tag nu, inte är något nytt. Något som plötsligt har förändrats, från att tidigare alltid ha varit bra och trevligt. Det har varit dålig stämning här flera gånger förut och jag menar att det hela går i vågor som följer den allmänna stämningen i bloggen i stort och att det är Camilla som i första hand styr den.

            Verkligen. Stämningen är hemsk. Något ”haha” blev tillrättavisat. Ingen normal kommer vilja kommentera ifall detta fortsätter.

      Håller med. Det finns en anonym som är otrevlig överallt och borde bli blockad för all framtid.

      Vill inte uttala mig om stämningen i allmänhet, men det var samma shitstorm förra gången det lades upp ett inlägg som berörde cyklister. Den hårda tonen hos folk (från mitt perspektiv framförallt från folk som kör bil gentemot cyklister) får mig att vilja parkera cykeln för alltid.

      Antar att ett mer konstruktivt sätt att hantera hatet är att cykla ännu mer försiktigt framöver.
      Eller flytta till en en snällare ort.

    Ställde denna fråga till Blondinbella och vore intressant att höra Cams/läsarnas synpunkt:

    ”Ställer denna fråga för att jag på riktigt är nyfiken. På vilket sätt tycker du att yrket som influenser är ”försvarbart”? Vad bidrar egentligen yrket som influenser med? Jag har hört många influensers säga att deras yrke går ut på att inspirera folk. Men inspirera till vad? Min åsikt är att yrket influenser bara bidrar till en ”mer-hets”. Träna mer. Shoppa mer. Spara mer. Sminka mer. Umgås mer. Äta bättre. Finare hy. Bättre bilder. Resa mer. Tyvärr är det inte många som har råd/tid att leva så som många influensers gör. Hur är det då tänkt att influensers ska inspirera? Allt yrket gör är ju att hetsa folk till att leva det liv som ytterst få har råd/tid med, vilket i sin tur leder till stress och ångest. Eller? Vad tycker ni andra?

    PS. Ja, jag har ett val att inte följa influensers och det valet har jag också fullföljt. Kikar bara in här för att ställa denna fråga.”

      Jag håller nog med dig lite. Eller ganska mycket… De blir ju som levande reklampelare ungefär. Många av dem lär sig säkert väldigt mycket om företagande, kommunikation och marknadsföring, så de kommer nog ha stor nytta av det i ett senare skede av sitt yrkesliv, och det tycker jag är bra.

      Influencer är ingenting jag själv skulle vilja bli eller sträva efter, jag skulle nog må dåligt av att behöva ha en perfekt yta. Även när de visar upp ”den osminkade sanningen”, sämre dagar, psykisk ohälsa och liknande så känns det väldigt tillgjort och inte alls så äkta.

      Instämmer och vill bara tillägga att jag tycker att det är trist att vissa influencers är så okritiska när de väljer spons och samarbeten. Får uppfattningen att vissa tackar jag till det mesta utan närmare eftertanke. Det är trist. Tycker i det fallet att det är bättre med större men färre och mer gedigna samarbeten.

        *ja, inte jag

        Håller med. Man tappar ju förtroendet för alla dessa influensers när de marknadsför allt möjligt.

      Håller med dig till 100%. Tycker att influensers bidrar till något mer negativt än positivt. De flesta influensers använder inte heller sin stora ”following” till något bra, som t ex välgörenhet. Jag tycker personligen att hela den ”världen” är bullsh*t och jag lägger hellre tid på att följa personer som försöker bidra till något större i världen.

    Har själv upplevt cyklisters aggressiva beteende. Ja, det är faktiskt aggressivt stundtals…

    Annars är kollektivtrafiken i Stockholm en ”härlig” utmaning när det gäller att knuffas. Klev av pendeln för ett tag sen en morgon när en kvinna drog in armbågen i mig hårt för att hon skulle förbi mig. Häpnadsväckande.

    Hur fan kan folk gå till hans försvar? Vad är det för fel på er? En sak att störa sig på cyklister överlag, men när någon tar till VÅLD mot någon som dessutom är oskyldig, då har man något jävla fel i huvudet. Detta är bara så nedtryckande, vidrigt och fel.

      Andas

        Andas du med?

      Exakt. Aldrig acceptabelt att någon tar till våld, Eller jo; möjligen självförsvar men annars aldrig! Så jävla hemskt att folk sitter här och försvarar gubbjäveln.

    Senast jag cyklade hade det varit någon form av fotbollsmatch, typ Champions league. Jag och min kille cyklade på rad på cykelbanan när en man (märkbart alkoholpåverkad) vinglar ut i cykelbanan. Så jag plingar i god tid. Han TAPPAR DET och vrålar att om jag gör om det där ska han mörda mig. Myz.

      Ja alkohol är nog ett större samhällsproblem än vad cyklister i allmänhet är!

    Som cyklist så kan jag både hålla med om att många cyklister är helt galna i trafiken och kan även instämma i att många som går inte heller är så trevliga ”medtrafikanter”. Folk borde skaffa sig mer trafikvett.

    Ni som argumenterar där uppe som om ni vet vad som hänt. Shit. ”Jo men jag VET, jag har faktiskt läst det på internet”

    Måste säga att jag har lite svårt att ta henne på allvar från 2:20 när hon använder en enbart tillgjord och förlöjligande ton. Har svårt att se hur det ska tillföra något till debatten. Och hur någon kan ta henne på allvar.

    OT som fan, men det är Biggest Loser VIP på sjuan och jag kan inte sluta kolla xD

    Booken är manisk!

      Lyssnar på hennes medverkan i Nemos program. Hon tar verkligen chansen att få säga allt hon vill säga till oss som kommentarar henne på nätet. Jag är så less på hennes vackra ord som inte betyder någonting! Hon ljuger och förskönar och försöker framställa sig i bättre ljus oavsett vad Nemo tar upp.

      Jag orkar fan snart inte läsa eller lyssna på hennes dravel.

        Märks att hon läser denna blogg. Ja där tog hon tillfället i akt att försvara sig, övertyga om sin egen förträfflighet och ödmjukhet. Det var försvarstal som heter duga och försköningar, allt som sades kändes inte helt ärligt. Hon kändes inte helt stabil. Tror hon pratade på för att hon var nervös över vilka frågor som skulle komma också, försöka slippa undan en del, men så ville hon få fram sin ödmjukhet och förträfflighet som sagt.

    Camcamm: ag vet inte så mycket om detta incident men det verkar ha spelats in och delats på Insta och SnapChat. Igår, på väg till Beyoncés konsert, vägrade Zara Larsson betala taxichauffören. När folk runt omkring henne såg det sprang hon iväg för att undvika att hamna på video/bild.

      Du får ursäkta mina typoes 🙂

    Öppet spår ikväll istället då det inte blev av i fredags??

    Folk äter alldeles för lite pepparkakor?

      Det är inte riktigt säsong för pepparkakor nu är därför

        Johhhoooo. Året runt

          😉

        Det är alltid säsong för sånt man blir snäll av.

          Spelar det någon roll om det är mjuk pepparkaka eller vanliga?

        om inte annat så får de väl proppa i sig extra många när det väl är säsong

        Haha åh sant! Måste vata därför folk blivit så bitska i detta kommentarsfält. Eller är det tröttheten och längtan efter semestern?

          Jag sitter och läser tillbaka i flödet och försöker bilda mig en uppfattning om vilka som bara sprider dynga. Viss hamnar i modd och vissa hamnar på den svarta listan och åker direkt i papperskorgen.

            ?

            Har helt ärligt inte haft lust att hänga här på sistone så hurra!

              Samma här, faktiskt. Jag har semester del ett, och klickar in mig mindre än en arbetsdag. Saknar dig! ❤?

                ??

    OT eftersom det var längesen som Bella avhandlades;) Hon visar Hermine Holds moodboards på bloggen. De har bland annat ”lånat” en reklambild från Celine, tagit bort det gamla varumärket och plitat dit ”H” och Hermine Hold”. Hur är det med upphovsrätt och moodboards (som i det här fallet används för att marknadsföra ett annat märke än det som bilderna togs för)? Även krämmärket verkar ju ha som strategi att visas i sammanhang med välkända exklusiva produkter. Typ en LCC handkräm bredvid en puderdosa från Chanel. Men där använder de ju sig av sina egna foton och snor inte bilder rakt av från konkurrenter…

      Tycker snarast att det är vågat att ha ett ”H” som logga, heta HERMine och tillverka scarfs. Undrar om de gjort någon riktig analys av risken att de får Hermès efter sig eller om de bara kört på. En varumärkesjurist kanske inte vore så dumt..

      det står att bolaget ”good luck have fun design studio AB” har gjort layouten för bilderna som visas iaf. de gjorde även layout för nya löwengrip bilderna med flaskorna på. vet inte om det endast gäller reklambilderna eller också designen på själva produkterna.

      onekligen konstigt att ta med andra företags reklambilder (tex den från celine) till sitt eget företags ”inspirationsbild” och sedan skriva ”copyright” för layoutföretaget längst ner xD bilden från celine visas ju också stort först som ”framside-poster” som dom satt ett stort H över.

    OT…har Paow varit ihop med daniel paris??

      De har varit nära kompisar, de umgicks väldigt mycket för några år sedan. Numera umgås han mycket med Annica Englund.

      Han är ju gay ?

    Klart Bellsan inte hade tid med att käka pasta midsommarhelgen, hon skulle ju se om hon kunde hjälpa Balmain med sina kontakter.. Ja, är man Sveriges mäktigaste affärskvinna så är man??‍♀️

    ”Det kanske är svårt att ta till sig men en middag med Balmain är jobb för mig som tar energi. Men det är oerhört viktigt att vara där för att knyta kontakter samt skapa innehåll till kanalerna såklart.

    Under middagen frågade jag gänget om vad de tyckte om showen, deras förhållande till Balmain i sig, vad deras passion i livet är, vad som inspirerar och så försöker jag luska fram kring deras utmaning och se om jag kan hjälpa till med mina kontakter.”

      Åh, herregud! Känns ungefär lika avspänt som när Pärleros frågar folk i Framgångspodden om deras morgonrutin gjort dem till den de är idag.

        Haha va? ? vilken fråga, kan man ens svara ja på den?

          Ja, snart bytar väl Balmain namn till Bellmain som en fin gest till det f.d maskrosbarnet, den hårt kämpande skilda mamman och entreprenören….

            ??

    Åh, vad jag är nöjd med att bo i en medelstor stad, och pendlar på rätt tider (alltså 30min innan alla andra). Jag är cyklist, med körkort för bil, jag har således koll på trafikregler osv. Jag håller med om att många cyklister kör som idioter, och att fler borde inse ”oj, det är jag som får mest ont av det här”. Jag blir dock lika galen på bilister som bilister blir på cyklister. Så många blinkar höger och svänger sedan vänster, kör mot rött (som även cyklister) och blir arga när de nästan kör på en. Om både cyklister och bilister automatiskt saktade ner vid rödljus, rondeller, överfartsställen, korsningar och liknande kanske fler skulle vara gladare i trafiken? Och att fler förmedlar det budskap jag går tagit med mig från körskolan: mjukvara går före hårdvara. Körläraren menade då att det är bilisten som ska anpassa sin körning efter det tänkandet, inte cyklisten. Mjukvara innebär människa, och hårdvara bilen. Alltså att det är bilisten som bär det största ansvaret i trafiken p.g.a. typen av fordon som framförs, och att bilen kan alltid ersättas, människan kan aldrig det.

    Jag vill även införa 15 årsgräns på att cykla utan förälder i trafiken (omöjligt att genomföra), samma krav på hjälm som på bilbälte, och någon form av grundläggande trafikkunskap för de cyklister som ska ut i trafiken (något att ta upp på idrotten, so, eller liknande?).

      Sista stycket?, hear hear!?

        Ja! Jag bor i Köpenhamn och här är cyklisterna helt galna, jag som kommer från en liten byhåla i Sverige är ju livrädd för att cykla här – jag har inget behov av att susa förbi ”morgontrafiken” i cykelfilen i 200 km/h, jag cyklar lugnt och fint och håller mig till kanten.. 75% gör inte det och anser sig ha ”makt” trafiken än vad en bil har, vad ett stoppljus har, vad ett övergångsställe har osv osv. Helt. Jävla. Galna!

          Jeg synes ikke det er så slemt. Men det er måske fordi jeg selv er af de gale københavnske cyklister ???‍♀️?

            Haha, är du en sån som susar förbi i cykeltøj i 200km/h på vesterbrogade där det är fullt av folk? Isåfall är ni piss irriterande för oss lite halv fega cyklister ?

              Nej okay, så slem er jeg ikke. Jeg suser op og ned på nørrebrogade, men ikke i cykeltøj ?

                Så är du en vanlig cyklist, ni är OK – jag syftade mer på de som tror de kør tour de france på vägen från vesterbrogade till nørreport, i cykeltøj.. Så håll dig väck där ifrån, eller ta dig en tur dit & upplev den härliga stämningen i trafiken där en måndagmorgon runt 8-9??‍♀️

      Har man inte det i skolan? Vet att VI hade det här i alla fall. Ägnade en hel dag (detta var grundskolan) att hänga med en polis som berättade vikten av att kunna regler, hjälm, ha belysning på cykeln, tittade på film kring ämnet osv. Och sen tog han med oss på en cykeltur så att vi skulle lära oss att cykla över stora vägen.

        Jo, vi hade trafikdagar från åk 3-5. Men jag tror att det behövs på högstadiet och gymnasiet också.

        Skulle behövas för äldre också. Nyanlända och utbytesstudenter tex.

        Mvh blev påkörd i SIDAN av bilen av en utbytesstudent utan bromsar på cykeln. ?

          Vad har det faktum att hen var utbytesstudent med att hen inte hade bromsar på cykeln att göra?? Tror du att folk i andra länder inte vet vad en broms är och åker runt utan och krockar hej vilt?

            I det här fallet, nej. De har inte så mycket cyklar i hans land.

            I vilket fall så vet du inte som utbytesstudent vilka regler som gäller i Sverige precis som på samma vis att jag gissar på att du dåligt känner till trafikreglerna i tex USA.

            Sov gott!

              Skillnad på att inte känna till trafikregler och att inte känna till att man bör ha bromsar… men visst, godnatt!

                Som sagt, de har inte så mycket cyklar i hans land…

                  Det behövs väl knappast cyklar för att någon ska förstå behovet av bromsar? De har väl kontakt med yttervärlden i hans land? Det var ju du som skrev en så spydig kommentar till en person som påpekade att i Mexico har man annan, mer begränsad, tillgång till informations.

                  Det är bara du som påstår att han inte förstått det. Jag skrev bara att han inte hade fungerande bromsar.

                  Men till din fråga. Tydligen inte. Han tyckte det räckte bra med att broms med foten samt nej har du inte cyklar där du bor så vet du inte något om bromssträcka etc. Inte precis samma sak som att följa nyheter.

                  PS Hur mycket vet du om skötsel av en surfbräda? Något som du menar på allt ska vara självklart för dig? Samma sak som att vara insatt i nyheterna? 🙄

          Nog för att det är bra att ha genomgång för alla, kanske årligen vore nåt, men en sån grej skulle man kunna lösa genom att lägga in i sfi-undervisning eller nåt.

            Fast en utbytesstudent på UNI läser inte på sfi ?

    Tror jag är en rätt sansad cyklist som mest cyklar på cykelbanor eller på vägen. Är mer rädd för att bli påkörd när jag cyklar än att köra på någon i Stockholmstrafiken. Däremot när jag kör bil ogillar jag gångtrafikanter och mimils på cykel! De sista är hopplösa som träningscyklar till jobbet med noll hänsyn. #allamemils

    Blondinbellas nya företag. Vem är kreatören? Vem av dem är det som brinner för att skapa vackra unika mönster? Och som är skicklig på det? Det är ju DET som är passion och dröm. Inte starta igång ett företag där man enbart har som mål att tjäna massa pengar men inte ens ha med sig en designer???? Vem är det av dem som brinner för mönster??? Jag förstår inte.

      Dom mönster som visas på bloggen är varken originella eller unika eller uppseendeväckande. Ser ut som vilka scarves som helst. Är det scarves hon vill sälja som man själv får binda runt huvudet eller tofsen? Det finns det redan ju hur många som helst av. Eller färdiga hårband? Jag förstår inte vad det är som är unikt med idén och hur hon fått så många intresserade och investerade.

      det står att bolaget ”good luck have fun design studio AB” har gjort layouten för bilderna som visas iaf. de gjorde även layout för nya löwengrip bilderna med flaskorna på. vet inte om det endast gäller reklambilderna eller också designen på själva produkterna.

    Vad var det för frågor blondinbella hade svarat på på bloggen?

      Lite om vilka som ingår i henne team, vad hon ställer för frågor när hon nätverkar osv. Inlägget är under hennes senaste inlägg om hennes Harry (Hermione?) Potter scarfsar

    Suck, människor 🙁 livsfarligt ju!

    Jag cyklar från Gärdet till Kungsholmen varje dag. Om man bara följer trafikreglerna (gäller gångtrafikanter, cyklister och bilister) så skulle många farliga trafiksituationer undvikas. vanligaste galenskaperna jag stöter på varje dag:
    – Folk som cyklar mot rött. Önskar varje gång jag ser det att jag vore polis. Då skulle alla rödsljuscyklare få en rejäl bot av mig. Bara så ni vet, det kostar 1500 kr.
    – Folk som cyklar mot rött för att sedan gena över korsningar via övergångsställen. Kliv av cykeln om ni ska ta cykeln över övergångställen!!!
    – Gångtrafikanter som vinglar fram över gemensamma gång- och cykelbanor med näsan i mobilen. Det är omöjligt att bedöma var ni tänker ta vägen!!! Ska ni pilla i mobilen, kliv då åt sidan och stå still när ni gör det. Rör man sig i trafiken behöver man ha lite fokus på sin omgivning och faktiskt samarbeta med sina medtrafikanter.
    – Gångtrafikanter som vinglar fram samtidigt som de lyssnar på musik. Pling, pling, pling inget händer. Man cyklar då om lite för nära, vilket skrämmer gångtrafikanten som då också blir arg. Sänk volymen så du hör varningssignaler i trafiken!!!
    – Bilister som har bestämt sig för att ALLA cyklister är galningar och ska straffas. De ligger nära bakom och hetsar, kör om för nära, prejar osv.
    – Bilister som blockerar cykelvägar. Varje gång ni stannar på en cykelväg tvingas vi cyklister att gå ut i biltrafiken = FARLIGT för våra liv.
    – Bilister som ilsket tutar i trafikstockningar. Att ligga på tutan kommer inte på något magiskt sätt upplösa trafikstockningen. men det kommer garanterat ge cyklister och gångtrafikanter bestående hörselskador…

    Mitt bästa tips!
    Var uppmärksamma och vänliga! Ibland sker misstag. Men att vinka, le och be om ursäkt brukar fungera fint. Att dessutom vara vänlig och släppa förbi eller för den delen tacka när någon annan stannar och underlättar din dag lite gör det mycket trevligare att röra sig trafiken.

      Fler som du i trafiken A.J!

    Jag bodde i Lund i några år och där var det stockholmare och kinesiska utbytesstudenter man fick se upp för! De hade väl aldrig cyklat förr men när de kom till Lund och hörde att alla gör det så gav de sig upp på cykeln, stockholmarna fulla och utan körkortskunskap, och kineserna allmänt förvirrade. Riktig cirkus där i trafiken! 😀

      Precis så är det. ??

    Kan det vara så att detta inte var första gången som fotgängaren höll på att bli påcyklad? Att han tröttnade helt och tappade det? Jag har själv haft god lust att slita ner cyklister, fälla fotgängare och dra ut bilister ur deras fordon. Har faktiskt full förståelse för att han gjorde det. Jag har till och med brottat omkull en man som försökte tränga sig in på en offentlig toalett och tog sig friheten att sparka min hund mitt i allt. Sen är det aldrig rätt väg att ta till våld. Tror folk mer än en gång har velat skada mig för att jag klantat mig i trafiken.

    Cyklisten gjorde fel. Fotgängaren också. Det är bara en som gråter ut på sociala medier om det. Sök upp mannen och låt honom komma till tals.

      ?

    Är det bara jag som tänker att om det var grönt för han borde det ha vart rött för henne?

    Har vart nära att bli påkörd 10000 ggr av cyklister som inte fattar att rött gäller dem också…
    Vad jag vet så låg böterna på 1500 kr om du cyklar mot rött?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.