Varför pratade Daniel Paris samarbeten i Nyhetsmorgon?

Den här videon har några veckor på nacken men inlägget blev liggande som ett utkast eftersom min första version var aningens osympatisk, småsint och cynisk. Jag tog bort tidsinställningen på det före publicering för att skriva om det och här är det nu. Säkert fortfarande för osympatiskt, småsint och cyniskt för vissa men jag är nöjd.
Se – till och med jag har lärt mig att sitta på händerna ibland. 🙂

Jag vet inte om jag ska skrika, skratta eller slita mitt hår!
VEM på Nyhetsmorgon är det som somnat i morgongröten och tar in Daniel Paris för att prata om smygreklam?
Daniel – som för det första är en influencer som får betalt för samarbeten, och för det andra – så sent som i början av året – gjorde så grov smygreklam på sociala medier tillsammans med Annica Englund att jag tillägnade dem ett helt inlägg i frågan.
Då hörde de av sig till mig och ville att jag skulle utbilda dem i hur man som influencer ska göra för att följa marknadsföringslagen.

Från Annica.

Tjocka Hetsätarkatten har förmodligen snappat upp tillräckligt mycket kunskap i ämnet efter att ha varit min ständiga side kick på bloggen sedan start, för att göra ett bättre jobb än Daniel.
Han skulle förmodligen kunna agera livlina till Daniel om frågan ”marknadsföring på sociala medier” kom upp som en fråga i den influenciska versionen av ”Vem vill bli miljonär” – alltså ”Vem vill bli influencer”. 🙂

Nej, Daniel och Nyhetsmorgon – det här blev kanske inte så bra.
Samtidigt är detta samma redaktion som först påstod att Isabella Löwengrip hade 120 miljoner följare på sociala medier för att sedan ändra det till det fortsatt grovt felaktiga 20 miljoner – så jag är inte jätteförvånad.

Kanske behöver Nyhetsmorgons redaktion en liten CamCam och THKsk snabbkurs i influänsing?
Vi är lättövertalade – en kanelbulle, en selfie med Steffo, lite gos med hundvalpen Nymo (För CamCam) och vi är där!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur har han lyckats hålla sig i rampljuset så länge? Jag minns han från ung & bortskämd, men det var ju för ca 10 år sedan.

   Han ger ju ett lite gulligt intryck. Kanske därför. Söt och förvirrad.

   Han e kompis med Kenza och andra och leder olika program osv han är nog rolig och trevlig = kontakter = erbjuds jobb

   Han är endast kvar i rampljuset för att han är en mästare på att slicka rätt kändisröv helt enkelt!

  Uppfattar det mer som att de vill att du ska gå en kurs hos dem så att de kan ”lära dig”, snarare än tvärtom..?

   Jag la till en liten fortsättning för att förtydliga det..

    tack för att du publicerade min kommentar ganska snabbt, men ta bort mig från den där råttmodden nu. det är inte kul.

    Vad förtydligar fortsättningen? Ser ut som att Annica driver med dig… Varför skulle de vilja ha ”utbildning” av dig? 😀

     förmodligen för att de ständigt gör fel och för att camcam ständigt påpekar detta

     Annica är ju känd för att vara jääkligt dryg mot allt och alla. Så tror faktiskt också snarare att hon var sarkastisk.

   finns det så många personer som verkligen trodde att hon menade det? hade ju varit jättemärkligt

  Fast.. han måste väl ha rätt att skriva att han kickar igång dagen med att simma längder i poolen på hotellet – utan att det är smygreklam, han skriver ju inte ens ut namnet på hotellet?

  Det var väl inget fel att Daniel var på tv4 och pratade om samarbeten, varför inte han? Men förstår att Du hade velat få vara med där istället hehe.

   Det är väl visitestonia han gör reklam för, inte hotellet?

    Ja men han måste ju ha rätt att tagga visitestonia oavsett om han fått betalt eller inte, eller om han taggar visitestonia för att han faktiskt besökte Estonia, behöver ju faktiskt inte ses som reklam eller vara smygreklam, även om de nu hade någon form av samarbete där.

     Fast va? Hur tänker du nu? Det är ju jättestor skillnad på ifall han får betalt för det eller inte.

   Ja precis

  ”Valpen Nymo” är numera synnerligen vuxen och har fått egen valp..

   Då är det Lilla Nymos valp jag menar. Solo!!!

  Men.. det är väl inte hotellet han gör reklam för på bilden? Ingen som kanske påstått det heller men ser inte var smygreklamen är?

   Det är ”VisitEstonia” han gör reklamen för.

    Men man måste ju ha rätt att besöka tex Paris och sen tagga bilden med visitparis utan att det är/behöver vara smygreklam.

     Ja så tänker jag med..
     Så när jag är på Böda/Öland nu i veckan kan jag inte tagga Böda/Öland eller vadå?

      Klarnar det lite nu?
      https://bloggbevakning.se/2018/01/07/har-ni-inte-glomt-nagonting/

      Om ni missat länken tänker jag….

       Tack! ?

     Det beror på om man får betalt för det eller inte.

     Det är väl ett företag/turistbyrå som heter så dvs ett varumärke de gör reklam för.

      Jo kanske det förvisso men han gör ju ingen speciell smygreklam för just någon turistbyrå i den bilden iaf så ser inte någon smygreklam just där.

       Men han skriver ju inlägget på uppdrag av visitestonia och det framgår inte, och det är inte tillåtet.

  Totalt OT men jag var på H&M idag och känner mig paff över att typ inte kunna ha kläderna? Allt är från storlek 32-40 förut var det väl 34-42/44? Jag har alltid köpt storlek 36 i ca 15 års tid men nu helt plötsligt passar inget. Har väl ingen poäng mer än att jag är irriterad

   De är kända för sina smala storlekar. Har inte handlat på H&M på minst 15 år – tack och lov för det.

   Men va? Storlek har massa storlekar över 40. Och att de inkluderar storlek 32 är väl inte dåligt, det är bra för oss korta och smala 🙂 storlek 34 brukar ibland vara stort på mig och då är jag helt normalsmal.

    Hm skulle det stå, inte storlek *

   Var där igår och skulle köpa jeans, jag har förut köpt några par därifrån som hade riktigt bra kvalitet. Provade några av min vanliga storlek, och fick dem knappt över låren. Helt sjukt, stort minus! Varför ändrar de så? Har sett många som klagat över samma sak.

    Och jag har aldrig någonsin kunnat köpa jeans från H&M, eftersom de är för stora både på tvären och längden till mina 161 cm och 50 kg… 🙂

     Inte jag heller! Helt sanslöst.

      Kanske ska prova hm nu då eftersom storlekarna verkar blivit mindre?

   Var på HM igår med min åttaåriga kid och hon kunde ha kläder från vuxenavdelningen. Säger en del va!

    Vad säger det då att jag som 25åring kan ha kläder från barnavdelningen? Att vissa kroppstyper kan ha vuxenkläder och vissa kan ha barnkläder säger inte så mycket om butiken imo. Jag tror att de som producerar kläderna syr efter olika mallar, tyvärr blir det ibland att en 38 är mer som en annan butiks 34. Men jag tror inte att H&M rent generellt vill klanka ner på personer med en storlek 38 eller 40!

     Fast det beror mer på att vissa vuxna slutade växa som 12-13-14 åringar och har därmed en kroppsstorlek som drar barnstorlekar.

    Jag har barnkläder!

    Det gäller inte bara H&M, Gina Tricot har också små storlekar. Min dotter som fyller elva nu i sommar, i och för sig mer som en 12-13 åring i kroppen kunde inte ha ett par shorts i strl S, det är ju galet fel. Hon är en strl 158 annars och dessa testade hon enbart pga de såg små ut men vem trodde att de skulle vara som ett par 146 i barnstorlek?

   HM överlag har väldigt konstiga storlekar inom affären. På en klänning är 38 nästan för litet på en annan är 36 för stor. Vissa tröjor måste jag köpa xs för att de ska sitta bra och på vissa får jag köpa M. Vet aldrig vilken storlek jag ska välja på HM, så tar alltid med mig minst 2 storlekar av varje plagg. Tänker att det i alla fall inom affären borde vara enhetliga storlekar men tydligen inte…

   HM har skumma storlekar. Jag har ett BMI på 40+, väger 130 kg, 174 lång, och köper L eller 46/48 från HM. Men nu i våras köpte jag två skjortor i samma storlek från deras webbshop. Den ena passade jättebra och den andra var för stor runt bysten men hade skitsmala armar? Det är helt sjukt.

  Bianca uppmanar på sin story nu att anmäla spotify och den där äckliga hemska låten. Hon visar även någon fruktansvärd otäck text.

  Ot: är det det inte märkligt att böondinvella nu ska härma det där butikskonceptet som hon för nån vecka sen sågade i ett inlägg? OCh där Camilla skrev om att det var nån gammal anställd som var inblandad. Men de senaste dagarna har BB flera ggr skrivit om att hon ska försöka sig på nåt liknande? Minns inte vad butiken/konceptet hette…

   *Blondinbella

   Hon sågade väl inte hela konceptet, bara vissa delar och dom delarna hon sågade lär hon väl bättra 🙂

  Får vi inte prata om knivis eller?

   Jo, men ingen diskussion som innefattar barnen.

  Ugh. Varför är folk så pengakåta!?

   För pengar är viktigt 🙂

    Nej, egentligen är det inte viktigt. Bara man har så man klarar sig. Familj, vänner, kärlek är viktigt ?

    Man kan inte köpa lyckan för pengarna. Så nej det finns viktigare saker.

  Det är väl smygreklam på Myggans insta idag, hon ger rabattkod men skriver inte reklam eller samarbete? Och så köpta följare, pinsamt.

  Daniel Paris har ju jobbat en del på Tv4, varit med där tidigare. Det var väl inget fel i att han var där och pratade om samarbeten, han är ju influencer och gör samarbeten, det var bra tycker jag.

   Tror du missade poängen ?

  Dom skulle ju kunnat fråga Victoria Skoglund som äger Zetas och är med i nyhetsmorgons fröpanel varje vecka om dom ville ha med en infuencer som jobbar på kanalen?

  Nej just det, hon ju är typ sämst på att reklammarkera saker från sin handelsträdgård.

   Jag har sett flera som klagat på henne förut men hennes blogg ligger på Zetas (handelsträdgården) hemsida. Det känns liksom självklart att allt där är reklam för handelsträdgården. På samma sätt som lappar med tips inne i den fysiska handelsträdgården också självklart är reklam.
   Det kanske inte är formellt korrekt att inte reklammarkera ändå men hon är knappast en influencer på samma sätt som Blondinbella et al. Men den dagen hon kommer med en sån där klocka med fiffiga armband (vem fan byter ens armband på sin klocka?) så ändrar jag mig.

    Ja det förstår jag men jag menade hennes instagram. ?

     Ah, jag är nog inte tillräckligt intresserad av henne för att kolla hennes IG. Älskar trädgård så kollar Zetas hemsida för deras grymma växtsortiment men inte för att kolla in (del)ägarinnan.

  OT! Söker AKUUUUT tips på ROLIGA podcasts. Imorgon ska jag gå Fotrallyt och har alltså planerat en 18 timmar (minst!) lång promenad. Behöver tips på riktigt ROLIGA podcast som gör att man garvar högt som tidsfördriv och smärtstillande.

   Allt från Kvällspasset på P3. Finns flera säsonger. ?

   Har precis lyssnat klart på första säsongen av My Dad wrote a porno, så jävla roligt!! En kille som läser högt ur sin pappas porrnovell för två kompisar! Och den är såååå cringig och fantastisk

    Denna vill jag lyssna på ?

    Ja den är helt fantastisk! Annars gillar jag:
    – Relationspodden
    – via lascaris
    – Della monde
    – Rätt upp i verkligheten
    – Adam och kompani
    – Freakshow

    Alla lättsamma, roliga och enkla att komma in i. Tar och tipsar om min egen också: Bad batches.

    Lycka till!

   Lycka till imorgon! Hoppas allt går bra.

   – Mitt i livet med Malin Gramer & Katrin Z
   – Dejta! (Att se/höra folk blind-dejta för första gången är typ det bästa jag vet. Antingen cringe eller gulligt eller funkar inte alls hehe)
   – Freakshow
   – Skäringer & Mannheimer
   – Relationspodden med Bingo & Katrin
   – William Spetz sommarprat från förra året
   – I nöd och lyft
   – Karlavagnen om man hittar rätt ämnen

   Lycka till i på footrallyt!

   Jag gillar Wait wait… Don’t tell me

  Håller med dej 100 procent camcam. Sedan om man inte svarar på produkter man marknadsför. Gör man sitt jobb då. Nope tycker inte jag. Ur dåligt. Och nonchalant.

   Va? Svarar på vad?

  Jag är kanske väldigt trög, men vad är det som han säger som är fel? Eller vad är felet öht? Snälla, berätta. Jag hänger inte med ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.