Engla har lämnat Amelias bloggportal

Nu bloggar jag återigen på englasshowroom.com så spar den adressen överallt så du kommer rätt! Det var roligt att testa på att blogga hos Amelia men tyvärr så fick jag inte den uppbackningen och gemenskapen jag trodde det skulle leda till och då kan jag lika gärna vara ensam som jag var från början. Jag har ju mitt Tailsweep-team vilket känns fint så nu kör vi så här vilket känns extra passande när bloggen blivit tonåring och allt : ) //Engla

Engla var en av de som drabbades när Bonnier lät en pårökt mellanstadieklass ta fram deras nya blogglayout – en förändring som bland annat resulterade i att Cissi Wallin slutade blogga helt – och nu har hon lämnat Amelia och bytt tillbaka till Tailsweep – sin gamla plattform.
Men av hennes text och flytt att döma så var det inte utseendet på bloggen som låg till grund för beslutet utan en bristande uppbacking och gemenskap från Amelia. Tailweep ägs nämligen också av Bonnier och har en snarlik layout, även fast man slipper den hemska röda färgen som Amelia envisas med att använda sig av.

Nu har Engla alltså tagit sitt pick och pack och lämnat den skrikigt röda färgen hos Amelia för att återigen ha en blogg i den Engliska paradfärgen rosa.
Om detta hade varit ”Sveriges Mäster-influencer” så hade domarna sagt att komponenterna ”gifter sig” i munnen ögonen.”
Ett mycket bra val av Engla måste jag säga, även om alla Bonniers bloggplattformar har lite att arbeta på när det kommer till layout.

Vilken plattform eller vilken blogg tycker ni har den snyggaste, mest användarvänliga layouten? 
Och motsatsen?
Vad är absolut värst och vad fungerar sämst för er som bloggläsare?

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gillar Metro Mode

  Cube måste vara en av de sämsta. Massa reklam och flera klick innan man kan se blogginläggen. Extremt långsam sida. Har slutat läsa Petras och Linns bloggar nu, försökte i början då de flyttade men blev så frustrerad på alla klick.

  Vem skriver du om? Cissi och/eller Engla?

   Vilket märkligt syftningsfel där Cissis namn nämns samtidigt som Engla åsyftas. ibland borde denna blogg köra med kvalitét ist

  Lyssnade precis på Hannalicious podd hon har tillsammans med Kenzas kompis Dani. Kan förstå att folk tycker den är lite underhållande, kanske inget man lyssnar på om man vill lära sig något vettigt. I början jämför de Hong Kong och Kina som om de vore två olika länder bl.a.

  Lyssnar man däremot från 37 minuter på det senaste avsnittet så berättar Dani när hon nyligen körde bil berusad och utan att ha körkort och tjejerna skrattar åt denna situation? HUR kan man inte förstå allvaret i denna situation? Blir så arg!

   Hong Kong är ju tekniskt sett inte Kina som så, då det är en ”särskild administrativ region”.

    ”One country, two systems” var den formel som skulle gälla för Hongkongs särskilda administrativa region.
    När Hongkong 1 juli 1997 lämnade Storbritannien så stipulerade överlåtelseavtalet att Hongkong skulle få ett stort mått av självstyre och rätten att behålla sitt kapitalistiska system, sin samhällsordning och alla medborgerliga fri- och rättigheter i minst 50 år.
    Hittills har det kapitalistiska systemet kunnat fortleva ganska intakt men det har förstås underlättats av att Kina som helhet rört sig mot en kapitalistisk ekonomi om än kontrollerad av kommunistpartiet.
    När det gäller Hongkongs självstyre och de medborgerliga fri- och rättigheterna som utlovades bestå har dock Kinas statsledning inte varit särskilt följsam mot avtalet vilket lett till flera omgångar av protester i Hongkong.

   Eller när de berättar hur man ska dricka ikapp hemma innan förfesten

  Den som House sig Philia använder är så dålig för mobiler. Passar aldrig in till mobil och är full av reklam. Även Cube är värdelös. Så många klick innan man kan börja läsa inlägg.

  Alltförföräldrar måste ju vara den rövigaste portalen e v e r – buggar och hänger sig. Bilder tar evigheter att få ner. Önskar att jag inte hade en sån fascination för My Martens.

   Rövigaste ??

   Håller med, den suger

  Pernilla Wahlgren har en bra och trevlig layout, även Johanna Toftby. Bonniers layout är ju sååå tråkig.

   Svårt att läsa. Vad är ljug?

    Rebecka – Vad är det du påstår att hon ljuger om? Hon är ju på omslaget av tidningen hon visar. Så.. Är det du eller hon som ljuger..!?

     Varför så många som svarar på ”fel” kommentar? Om du vill svara Rebecka så svara Rebecka……

      Anonym – Jag HAR svarat Rebeckas, precis som jag tänkt. Vad är problemet?!

       Nej, du svarade anonym

       Hahaha men du har ju tryckt på fel svara-knapp. För din kommentar hamnar inte som ett svar under Rebecka. Varför förneka något som vi alla ser.

       Jag antar att den som först påpekade detta bara ville hjälpa. För ni är en del som gör samma fel när ni svarar på en kommentar.

        Anonym – Men jisses! Ursäkta om jag tryckte på fel ”svara”, men som ni ser, började jag inlägget med ”Rebecka”, så var det svårt att förstå, vem kommentaren var till?!

   Appropå BB, läser inte hennes blogg längre men har kvar henne på insta av någon anledning. Syns inte barnens ansikten mer än vanligt på bilden med Musse pigg? Nästan profil, även om jag såklart inte skulle kunna känna igen barnen ”på stan” baserat på denna bild

    Jo mycket mer än normalt.. snart kommer hon visa hela skulle jag tro. Med motiveringen att barnen själv vill det eller nått sånt

  Vågar nästan inte skriva detta.. 😉 men Isabella Löwengrips layout är snygg och trevlig tycker jag faktiskt, och den fungerar alltid bra.

   Tycker den är snygg om man läser den som en vanlig blogg, kategorierna är helt onödiga. Tar dock lång tid på sig att ladda och hänger sig då och då, drar ner betyget på upplevelsen

    Den har aldrig hängt sig för mig och aldrig tagit lång tid att ladda, kategorierna lite onödiga håller jag med om. Men det är flera bloggar som jag varit inne på idag som varit sega med att ladda, var inte så på ILs dock den fungerade. Hanna G har en behaglig layout också men ibland seg med att ladda tyvärr.

  Englas blogg är så sinnessjukt tråkig och dålig, jag kan för mitt liv inte förstå hur en sådan innehållslös och kass blogg kan göra att hon slipper ha ett jobb och kan livnära sig på att ta mobilbilder och skriva om skit. Varför? Ge mig styrka

   Känner samma! Ändå kan jag inte låta bli att gå in där ibland. Gillar väl att bli lite smått irriterad. Är ju knappt några som kommenterar så undrar hur många läsare hon kan ha, egentligen.

   Det är väldigt förvånande. Jag ser ingen annan förklaring än att maken drar in mycket pengar och de bor billigt? Hon kan ju inte tjäna bra längre? :/ Men kanske är värt för alla Nutrilett-smoothies hon får gratis.

    Hon kommer fortsätta slentrianblogga så länge hon får en massa gratispaket hemskickade. För en sån konsumtionshungrig person är väl gratiskläder och annan skit mycket viktigt.
    Den dagen paketen slutar komma är det nog inte kul längre.

   Nej det är fan i mig nästan overkligt. HUR kan man livnära sig på sådan banal smörja?
   Eller en vettigare fråga borde väl vara: hur kan man nöja sig med att aldrig utvecklas och göra bättre ifrån sig? Spelar ingen roll om man inte läst hennes blogg på ett år, inget nytt under solen där. Hon visar upp naglar, berättar hur många träningspass hon genomfört och har neurotiska frisyrfunderingar. Och adlnks och adlinks och adlinks…

    Haha!! Frisyrfunderingarna är fantastiska. Varje gång storslagna planer på lugg, superkort eller nu senast rosa hår. Sedan kommer hon ut med det vanliga Pamela Anderson svallet…

     Hihi, ja snart sitter löshåret där som vanligt igen. Samma visa varje gång.

     Så sant! ? och alltid frågar hon läsarna och sen kör hon på samma gamla vanliga igen. Gå bara och slinga och toppa, gör ingen grej av det!

   Helt enig! Förstår verkligen inte hur hon kan livnära sig på en SÅ dålig blogg.

   Camcam, kan du inte utföra lite detektivarbete ala BimboBella på Englas besöks statistik? Så lite engagemang/ kommentarer från besökarna borde vara en klar indikation på att allt inte står rätt till.

   Haha, min favoritblogg utöver denna ju! Kan dock bero på att vi är jämngamla med jämngamla barn. Bor utan för Uppsala och har liknande intressen.

   Tycker det är fint att hon liksom är vanlig och ”uppnåbar” på nå vis. Unnar henne verkligen att kunna leva på bloggen.

   Fattar inte att folk stör sig så på henne liksom.

    Jag avskyr dubbelmoral. Därför stör jag mig på Engla. Hon är inte vardaglig. Hon är plastikopererad och står för dålig självkänsla och att man inte duger. Hon skriver om att hon inte gillar utvecklingen på nätet med bröst och rumpor fast hon är en tydlig del av den. Hon skriver om att man duger som man är men hon är själv opererad osv.

     Såååå… Om man är opererad så får man inte tycka att man duger som man är? ?

      Det rimmar illa att tala om för läsarna att en ska vara nöjd med sig själv och att en duger som en är när hon själv har opererat mammabröst och mammamage.

     De är ju just dubbelmoralen som stör så svårt när det gäller Engla. Alla dessa ”personliga” inlägg där hur hon förfaaasas över instagramkonton som fokuserar på byst och rumpa (mest rumpa) och ändå är det ständigt och jämt hon själv lägger upp bilder från gymmet i sporttopp med huvudet avkapat. Utgångsbilder i trashigt bikini-BH och minikjol med ”försvaret” att på festival gäller inga regler (What?!?!????) och att det är skillnad på rumpfokus i tighta träningstights respektive bikinitrosor. Hur?!!

     Nakenbilder i makens garage, som gärna får antydas i bakgrunden på förfest. Vad tänker egentligen kompisarna? Förkärlek över urringningar med fokus på bystlånga halskedjor.

     Dubbelmoral alltså. Men hooooon fattar ingentiiiiiiiing. Blir så trött…

   Jag tycker bloggen är mysig. Gillar när folk visar upp vardagliga saker som jag själv kan relatera till (som svennebanan?) och inte Marbellaresor, luncher på Stureplan eller våningar på Östermalm… 🙂 Blir på bra humör av englas blogg!

   Precis, tror det är mer sannolikt att Amelia avslutat samarbetet med henne pga för få läsare än nåt annat skäl till att flytta bloggen.

    Men exakt! Kommer ihåg när hon la ut ganska många bilder på kort tid på märkliga urringningar och de där konstiga jävla bh-arna med band som såg förjävliga ut, skitdåliga foton som så tydligt bara lades upp för att man skulle se hur snygga bröst hon hade. Men hon spelade som vanligt totalt ovetandes om vad folk som kommenterade det menade… ”vadå, jag visar ju min nya sporttopp?” ”Det är bara en bild på en kropp”.

    Förut gnällde hon jämt på att de inte hade råd med utlandssemestrar också, samtidigt som hon stolt visade upp orörda väskor för 15-20.000 styck.. så verklighetsfrånvänt och präktigt beteende

  Daisy Beauty har det så ordnat att man kan se alla bloggares inlägg om man vill, så slipper man gå in på varje enskild. Det är toppen!

  Får förfrågningar från Bonnierägda bolag titt som tätt och är SÅ trött på hur de ständigt vill att man skall jobba gratis ”för att synas”. Har inga problem med andra företag och samarbetspartners som gärna betalar bra för mitt arbete och den tid jag lägger ner.

  Loppi/vimedbarn har skitsnygg layout! Jag slutade läsa tvillingarna lagergrens respektive bloggar när de flyttade från loppi till amelia. Nu är det reklam mitt i inläggen och så jäkla fult utseende att jag inte klarar av det.

  Bellas blogg är snygg och fungerar bra. Bonniers fungerar bra men lite trist layout.

  Kommer inte in på Elles bloggar. Och vart har finest bloggare tagit vägen.?

   Finest har lagt ner och alla bloggar är borta/flyttat till andra portaler 🙂

    Varför har Finest lagt ner?

     De skylde på den nya datalagringsdirektivet GDPR..

  Jag är förvånad över att folk tycker Bellas blogg fungera bra? Jag kan inte gå in på den på min telefon, varken genom Chrome eller Samsungs webbläsare. En vän är IT-tekniker och han sa den blockeras automatiskt pga virushot?! Smygläser ibland på jobbets dator men annars får jag min Bellados här hehe.

   Haha eller så försöker du bara få folk att inte gå in på Bellas blogg. Bellas blogg fungerar bra, inga virushot eller annat krångel. Tycka vad man vill om Bella men det är en snygg och väl fungerande sajt i alla fall.

    Oj du var konspiratorisk?? Jag bryr mig föga om vad andra läser för bloggar. Sa ju själv jag går in på den på jobbet? Haha! Kan förresten säga att Löwengrips silvershampo är BÄST.

   Det stämmer! Jag kommer inte heller in på Bellas blogg från telefonen då jag har en VPN-tjänst som bland annat ska skydda mot virusskadade sajter och den blockerar också sajter som försöker spåra mig. Det är förmodligen det Bellas blogg gör 🙂

    Ja, Bella försöker spåra varje besökare för att hitta de 1,5 miljon besökare som hon tar betalt för 🙂
    Undrar hur många besökare hon har hittat hittills?

    Malin nice try.. men kanske du blockas från vissa sajter för att du surfar med VPN då, VPN skyddar inte mot virus och det verkar skumt att olika sajter försöker spåra dig hehe. Tror inte Bellas sajt spårar oss besökare och inget virus där heller tror jag inte.

     Ja men varför vill visa sajter blocka mig för att jag surfar från VPN då? För att de då inte kan se vem jag är. Det är skumt tycker jag. Min VPN listar antal skadliga sajter och spårningsförsök så jo, det gör det. Jag är inte sjukt insatt men det kanske är mer än en VPN då, Freedome heter den om du är intresserad.

   Samma för mig.

  OK, jag blir galen.

  När jag scrollar OCH skriver denna kommentar så skickar din blogg mig till en reklamsida för diverse appar (mest casino) utan att jag klickar på det. Den öppnas inte i ett nytt fönster utan vips så är jag inte längre på bloggbevakning utan någon annanstans.

  Adblock biter inte på detta (provade), och det är så jävla irriterande att jag blir galen. Har skrivit denna kommentar i några minuter men har blivit flyttad 3 gånger redan.

  Så tacky. Några andra som har detta problem?

   Nope, låter som du fått något virus faktiskt. Fick något liknande en gång, vad jag än gjorde öppnades eller skickades jag till reklamssidor. Kolla i senast installerade program på din dator och kolla om du hittar något skumt där, googla namnet sen bara på det som verkar shady så kommer det komma upp på en gång om det är virus plus guider hur du blir av med det

    Forts. på min kommentar… Googlade ”Virus som öppnar reklam” av nyfikenhet (Eller brist på saker att göra i åskoväder..) och är tydligen problem både på pc, mac, android och chrome med olika virus. Så ta en koll 🙂 Jag får bara upp reklam här som lägger sig över sidan men hamnar aldrig på andra sidor

     Det är på en Iphone X.

    Och det är enbart på Camillas blogg. Har surfat i två timmar nu (sjuk) och ingen annan blogg/sida gör samma sak som här på Bloggbevakning…

     Då klickar du kanske helt enkelt på pop up reklamen som kommer istället för att vänta på krysset så du skickas vidare till reklamsidan

      Nej. Som jag sa… det sker utan att jag klickar på något.

      Har kollat nu och mobilen är helt virusfri och det sker fortf.

      Kan låta mobilen ha bloggbevakning uppe på bordet och den byter sida ändå.

      Bara på bloggbevakning

       Samma händer mig!

        Samma händer mig också, fler gånger om! Händer bara på denna bloggen.

  Nadjamayr förvånar mig också att hon har ca 50 000 på Instagram följare. Hon är en söt tjej men det hon skriver om är inte något bättre än de andra bloggarna. Johanna johanssonx på insta har massa följare men det är väl mest pga. bilderna hennes bilder är ju underhållande roliga. En som kör copycat på henne är hon jossemoberg eller vad hon heter. Idamarie isaksson har en så där lagom underhållabde blogg med samarbete med jotex och andra företag inom inredning, renovering antar att hon mest bloggar för att tjäna pengar på det. Vid sidan av så jobbar hon som marknadskoordinator. Sofie Granqvist Instagram har ökat i följarskalan ordentligt tack vare hennes man är spelare i svenskfotboll och VM. Har förr haft ca 6000 nu har hon 17 000.

  Skryter? Tycker det är mysigt, som en resetidning överflyttad till nytt forum

   Nog skryter hon den sistnämnda använder sig av hashtagen #gucci #luisvuitton #couplegoals mfl allt för att visa upp sin flashiga liv på Instagram för några like från främlingar.

    Jo det känns ju som skryt när man skriver ut de taggarna men det är det som funkar för att synas på folks flöden och det vill man ju ??‍♀️

  Fattar inte varför ni inte använder bloggläsare som feeder eller reeder? Då samlas alla bloggar och man slipper reklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.