Jocke och Jonnas bebis ska heta LunaBella

Vi fortsätter på Jocke och Jonnas bebisspår…

Efter att först ha trott att de väntade en pojke, så står det nu klart att det som ligger och bakar i Jonnas mage –vars födelse hon inte får filma på förlossningen i Norrköping – är en flicka och att hon ska heta….*drum roll*…

LUNABELLE

Originellt?
Tja, är man inte så hemma på sociala medier så tycker man kanske att det var ett innovativt namn men själv önskar jag att de valt någonting helt annat.
Det finns nämligen flera stycken Luna-tjejer i bloggbevakningsgemenskapen på sociala medier  och jag hade sett fram emot en ”Kerstin” eller varför inte en ”Dexter”? 🙂
”Lilla Snöboll” är nog svårt att få igenom hos Skatteverket än så länge…

Här har ni ett par av Lunisarna..

Jag röstar på Kerstin eller någon obskyr variant av typ Silvia.
”Cilvhia” eller varför inte ”Seelviah”.

När jag var liten ville jag heta Iris efter blomsterhandeln i Emmaboda och några år senare ville jag stava mitt namn med ett extra ”h”.
Chamilla.
Hur häftigt hade inte det varit?
CHAMILLA!!! CHHHHHHHAMILLA!

215 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Som litet emo så bönade och bad jag för att få stava mitt namn lite extra speciellt, nämligen ’Jozefineh’. Är idag så sjukt tacksam att mamma inte gav sig.

   Nä gillar inte namnet. Lite för mycket. Too much.

   Tacksam för att man är precis som alla andra? Det är härligt med folk som vågar vars originella istället flr kopior av alla andra.

    Nä snarare tacksam för att min mamma gav mig en ENLIGT MIG fin stavning på mitt namn från början. Vi är 9 personer som heter det efternamn jag har så med ett krångligt förnamn hade posten aldrig hamnat rätt känns det som. Va inte så kränkt :)))))

  Ja fast man väljer väl ett namn för att man tycker det är fint 🙂 i min åldersgrupp heter alla typ maria, emma och malin och hur originellt är det egentligen?

   Behöver inte vara originellt men vackert.

    Ja jag menar inte att det är nåt fel på något av de namnen heller 🙂 men vad som är vackert är ju ytterst subjektivt.

  Varför avslöjar man namnet innan barnet är fött? Jag kanske är för vidskeplig men det känns som att man jinxar då? Bebisen kan ju komma ut och inte alls se ut som en ”Lunabelle”. 🙂

   Aldrig fattat det där. Sitter namnet i utseendet? Jag trodde man valde namn efter vad man tycker är fint.

    Iofs! De vänner/familj jag har med barn har alla väntat med att bestämma namnet tills bebisen var ute, för att se att det verkligen är en liten ”Kalle”. Och så har det nog varit i de flesta fall. 🙂
    Dock känner jag till två par där de bytt bebisens förnamn efter flera månader (!) för att det inte kändes rätt.

    Vi hade bestämt namn och till och med märkt saker med detta namn, men ändrade oss direkt när bebisen var ute! 😀

    Tror det handlar om att namnet kanske inte känns rätt längre när bebisen har kommit.

    Jag valde namn på min förstfödda när jag var 11. 11 år senare föddes hen och har namnet jag bestämde när jag var barn.

   Vi berättade för familjen och släktingar endast och då började vissa av dem använda namnet innan hon var född. Typ på fb ”åh längtar efter dig lilla annakarin”… jag blev så irriterad, hormonig och jävlig som man är under graviditeten, att jag övervägde att byta namn även fast jag velat ha det i flera år. Kan folk inte bara chilla herregud.

   Vissa höll också på att gå ut med att hon var född innan vi gjorde det. Då hade jag blivit arg på riktigt.

   Och obs hon heter inte annakarin ?

    Haha, så sjukt!! Men förstår dig. Har en arbetskamrat som avslöjade namnlistan på en släktmiddag ett par månader innan förlossningen. En släkting fastnade särskilt för ett av namnen och började använda det i alla samtal och på fb, precis som du beskriver. När de bad henne sluta sade hon att hon HJÄLPT dem att välja det bästa namnet från listan och att barnet nu måste få det namnet eftersom hennes barn – de blivande småkusinerna – tyckte så mycket om namnet och redan börjat använda det. Hon sade att de skulle bli så besvikna om det inte blev det namnet. Måste erkänna att det var riktigt underhållande att höra senaste nytt på fikarasterna under den perioden.

    Kan meddela att barnet fick ett helt annat namn sedan (som inte ens stod med på listan).

     Men herregud!! :O

     Och jag berättade om vår namnlista för några kompisar i slutet av min graviditet. En av dem kollade på listan och sa: ”Bara ni inte väljer Vincent, jag tycker så illa om det namnet”. Vi valde Vincent för vi tycker det är fint och jag är fortfarande förundrad över hennes kommentarer…

      Men jisses! Man får tänka sig för sådär ju, man KAN inte säga till blivande föräldrar att namnet de älskar är fult?!

      Vi fick försvara vårt namnval till dottern för hela släkten. Inte bara en gång utan varje gång vi sågs fick vi höra att vi borde tänka om eller fick nya namnförslag de ansåg vara bättre. Blev galen! Alla behöver inte älska alla namn men varför känna rätten att lägga sig i?

       Var det innan eller efter barnet var fött? Känns framförallt väldigt taskigt att kritisera namnet EFTER barnet kommit och föräldrarna har bestämt sig för vilket namn det blir!

        Betydligt mer under graviditeten, vi bestämde oss tidigt. Så från v.20 till 41 fick vi höra att vi borde byta, efteråt var det några ” är ni verkligen säkra?” men de slutade ganska snabbt. Är ett ganska vanligt amerikanskt namn, så inget vi hittat på. Bara att släkten var mer inne på lite mer traditionella namn, speciellt efter att vår son inte heller har ett ”typiskt svenskt” namn.

    Min svärfar gick ut med att vårat första barn var född innan vi hunnit meddela övrig släkt och vänner. På twitter där han har några tusen följare. Stavade dessutom namnet fel så att det blev ett helt annat, jättekonstigt namn. Tack för den liksom. ?

    Åååh min mardröm, berättade typ bara för de närmsta att jag var gravid (alltså, det var inte hemligt, men ville inte skriva det på insta och sånt). Nån timme efter att han fötts har svärmor berättat för allt och alla, dock inte på sociala medier. Sen skriver hennes granne framåt kvällen ”Grattis till er alla” eller liknande på min Facebook, och då jag la upp en bild typ välkommen till världen. Var fan inte glad, särskilt inte med alla hormoner… sen när lillasyster föddes året efter la jag upp direkt innan nån annan jävel skulle hinna före… svärmor är ganska svartsjuk och expert på att liksom påtala sina rättigheter som farmor, så jag tror faktiskt att jag la upp bilden innan vi skickat den till familjen ?

    Åh jag har också behövt säga åt släkten på båda våra sidor att vi inte vill ha varken min graviditet eller några framtida förlossningsnyheter publicerade på Facebook. Vad är grejen, haha. Skulle aldrig outa någon annans graviditet på sociala media.

   Jag valde namn efter ”personligheten” jag uppfattade i magen och hade därmed namnen klara innan förlossning.

    Vilda?

     Eller Kristina Lugn?

     En släkting till mig döpte sitt barn till Vilda eftersom hon var så vild i magen. Hon är det lugnaste och tystaste barn som jag någonsin har träffat.

    Vad gör man om man känner att personligheten är ’Göran’? Bara mörka liksom eller gå för det?

     Vad är det för fel på Göran?

      Eller Torsten eller Östen! ?

   Vi har redan valt fast ska ha om en månad. Gjorde det med våran första med.:)
   För oss sitter det inte i hur bebisen ser ut utan hur han känns i magen.:)

   Vår dotters namn va bestämt långt innan jag blev gravid. Mina närmsta vänner vet ju därför vad namnet kommer bli. Vi använder dock inte namnet utan håller oss till ”lillan” tills hon föds. Dels för det kanske inte känns rätt när hon kommer, dels är jag rädd att någon ”snor” namnet då det är väldigt ovanligt(inte konstigt eller påhittat, bara ovanligt) och dels för att jag inte vill ”förbruka” namnet jag älskar så mycket om nåt skulle gå åt skogen. Hemskt att tänka så, jag vet, men pessimisten i mig frodas under graviditeten…

   Vi brukar dock avslöja andranamnet om någon frågar om namn eftersom vi är inte lika känslomässigt bundna till det och det är ett väldigt vanligt namn.

  I min klass hette alla typiska svenska namn som finns med i namnsdagsalmanackan. Anna, Maria, Daniel, Andreas, Ulrika, Mattias osv.
  I mitt barns klass är det namn från Grekland, Balkan, Sydamerika, Finland, Arabiska namn, engelskklingande namn och nya ”hittepå” namn. Det är så himla fint tycker jag! ?

   Vi var tre Emma i min klass ?

    var vän med tre tjejer i grundskolan som heter Julia och alla tre heter Anna i andranamn ??

  Känns ju lite väl likt Elena Belle’s dotters namn? Luna Belle vs Lunabelle. Avslöjade de inte nyss att de skulle ha ”Sky” som namn? Mycket WT varning på detta, inte för att Lunabelle är ett WT namn men det blir det med tanke på vilka föräldrar barnet har..

   Jag har oxå för mig att de häromdagen gick ut med att ungen skulle heta ”Sky”. Men hon är ju inte född än så det hinner nog ändras flera gånger om.

   Jag får jättemycket WT-vibbar av Lunabelle. Inte bara pga föräldrarna.

    Jag känner mest hundar som heter Luna eller Bella;)

   Känns som om dessa två kan låta barn heta Silvia eller Anne-Sofie och hon kommer ändå bli som sina föräldrar… 🙁

   Det skriker wt om Lunabelle. Men går man in på valfri förskola blinkar det wt på varannan krok i kapprummet. Har såå svårt för dagens puttinuttiga fantasinamn. När hon är 53 och arbetar på försäkringskassan är det ju bara weird att heta Lunabelle.

    Eller så är det inte wierd för att alla sen i framtiden heter konstiga namn precis som vi heter Karin, Malin och Anna ”nu” ? namnen ändras hela tiden. Ett tag var det dubbelnamn och då skulle alla ha det. ?

    Vän av ordning, du är nog inte så väluppfostrad. Låt du folk döpa sina barn till vad dom vill. WT sitter du på Flashback haha

   Hejsanhoppsan, oj, det verkar inte vara en fin insida där inte.

  Snacka om att härma Elena Belle ?

  Nej, nej , inte trixa med stavningen så att uttalet blir knas. Ch i Chamilla hade väl uttalats som i ”champagne” enligt svenska uttalsregler? Jobbigt att behöva förklara jämt att det ska uttalas Camilla. Jag ryser när jag ser namnet Cevin som tydligen är en stavningsvariant av Kevin. Ce uttalas ju ”se” – ceder, cello, cerebral etc… Sevin.

   Fast när det gäller C som k-ljud är det sedan gammalt så. Finns ju fler varianter på det. Calle, Christian, Christina etc.

    Nu var det kanske just bokstavsföljden C E som menades här. ?

    Om c följs av en främre vokal uttalas det s : cello, cykel citron.
    Om c följs av en bakre vokal uttalas det k : Calle, cockerspaniel, cumulus

     Ok det var så hen menade.

      Kan du inte bara säga att du hade fel eller förstod fel istället för att skylla på (hens?) kommentar?

       Fast nu hade jag inte fel i sak utan hade läst slarvigt och missuppfattat.

       Hur du får det till att jag försökte skylla på anonym får stå för dig och dina förutfattade meningar.

       Men visst, jag gjorde fel som inte läste noggrannarr vad där stod innan jag kommenterade.

       Hoppas du haft en lika fin dag som jag haft och sov så gott!

        BS, du hade fel hur mycket du än försöker bortförklara dig. Inte helt friskt att en vuxen aldrig kan medge sina misstag utan skyller alltid på någon annan.

     Konstigt att inte allvetande trh känner till uttalsregler vid hårda och mjuka vokaler…
     Ge = j-ljud, men gav = g-ljud
     Gick = j-ljud, men gå = g-ljud
     Kyrka = tj-ljud, men kall = k-ljud
     Celsius = s-ljud, men Calle = k-ljud

      Den allvetandes Hmm kanske vet allt om dig också. ??

       Nej, du har ju uppenbarligen missat tex basic mellanstadiekunskap, och klarar inte ens att erkänna det utan jiddrar om ’borde läst noggrannare’. Ja, eventuellt nån lärobok i årskurs 4 du borde läst noggrannare…

  Jag tycker att LunaBelle är jättefint! ?

  Luna är ett poppis kattnamn.

   Min 5åriga lilla katt-tös heter Luna, så jag kopplar det direkt till katter?

    Mysiga, smarta, och goa. Skulle jag också vilja att folk tänkte när dom hörde mitt namn.
    Istället för idiot, dumhuvud, blatte, eller rasist

   Min katt heter också Luna hehe

    Min hund heter Luna ??

   Tänker på Sailormoobs katt ☺️

    Sailor Moon**

   Mina kompisars hundar heter Axel, Josefine, Ella, Bosse, Maria, och så nån Matilda

  Heter inte Sindy och Kniv-Mickes yngsta också Luna?

   Schhhh, vi får inte nämna du-vet-vilka pga du-vet-vad!

  Om du stavat Chamilla hade du haft en chans att få ihop det med Calle Schulman

   ??

   Eller Camillha, eller Camillah…

    Chamilla är ändå mindre krystat än Sandhra, alla dar i veckan… ?

   Dagens bästa kommentar ???

  Det är sånt här som gör att läsarna inte tror ett skit på att Jockibois IQ är 130.

   What? Vilka namn ska man döpa sitt barn till om man har en hög IQ? Innebär en hög IQ att man alltid gör bra val? Många av historiens hemska diktarorer/ledare sägs haft högt IQ. Betydde inte att deras ageranden var bättre än andras.

    Det måste väl vara att välja namn med en massa ”tysta” bokstäver i så att man kan idiotförklara folk som uttalar namnen fel sen… 🙂

  Inget originellt med Luna, har tre flickor som heter det på den förskolan jag jobbar på. Och då är det en liten förskola med tre avdelningar.

   Och jag jobbar med barn och unga inom socialtjänsten. På varje tjänst jag haft de senaste tio åren har jag haft minst en men oftast flera Luna och Nova bland flickorna. Tindra brukar också förekomma. Och bland pojkarna är det Liam, Kevin, Mohammed och några namn till Så namn är definitivt kopplade till socioekonomisk status och social problematik. Precis som de gamla Y-namnen var en gång i tiden; Kenny, Tommy osv.

    Faktiskt väldigt intressant att vissa namn kan dras paralleller mellan socioekonomisk status!

     Jag läste en bok som heter ” du är vad du heter”. Superintressant! O det är statistiskt bekräftat att det, då iaf, var överrepresenterat med ”y-namn” hos personer i fängelse

     Idéhistorikern Ronny Ambjörnsson har skrivit en jätteintressant bok om detta. Mitt förnamn är Ronny heter den 🙂

    I Tyskland har man gjort undersökning på att om man heter t ex Kevin eller Chantal (vilka uppenbarligen signaliserar låg socioekonomisk status i T) så har man svårare att få högstatusjobb och får det tuffare i livet.
    Så namn betyder mycket…

    Lägg till detta ”innovativ” stavning av namn också, som Cevin, Zmillah etc. WT så det skriker om det.

    Förr gav man barnen namn efter utländska filmstjärnor och liknande, men då man inte kunde språket och/eller visste hur namnet skulle uttalas kunde det bli väldigt spännande. Jag har exempel från uppväxten på 70-talet där Steve uttalas Ste-ve och Keith uttalas Kejt.

     Kände en rar tant som hette Rose, uttalat Råås. Tycker faktiskt det är himla fint! Bara sådär apropå det där med engelskt namn och svenskt uttal.

      HAHA i min släkt har vi en man som heter Steve som uttalas Ste-ve. Även en faster som heter Mary men uttalas Määry.

       Ja det kallas svenska.

       Och jag vet en som heter Guy, uttalas ”gujj”…

       Jag hade en gammelfaster som där namnet av alla i byn uttalades Marry, med tydligt a och rullande r ?

       Åh jag tycker det uttalet av Mary som Märy är så himla fint!

        Känner en som heter Jane men uttalar det Jeen, hur fult???

         Alltså precis som det stavas, Jen med långt e…..

       Jag hade en gång en bekant som hette Hugh. Jag tror att hans pappa skrev ett brev hem och sade att om det blir en pojke ska han heta som min bäste vän. Sedan dog pappan. Så pojken fick namnet som uttalades Hugg. Det var först när han blev vuxen han fattade att det var ett engelskt namn. Jag känner också en Allis.

      Jag kopplar Rose till franskan och därmed det franska uttalet, rås.

      vi känner en äldre herre som heter Oliver och uttaler namnet som det man äter, dvs en väldigt försvenskad uttalning.

      Eller tvärtom, Peter Wallenberg som uttalades ”Piter”, vilket måste varit ganska förvirrande och gett upphov till många felsägningar här i Sverige.

     Jag hörde om två gossar som fick namn efter Jean Gabin och Pat Boone. Uttalet blev Chang och Pat (rimmar på mat).

     Stött på Kate som skulle uttalas Ka-te på svenska (alltså, långt A och E är inte tyst)…

      Det tycker jag låter fint.

     Alltid en WT kommentar. Låginkomsttagarnas bästa och enda ord.

    Eller hur? Vaknade du sen? Jag jobbar också inom socialtjänsten och då OM du nu gör det så borde du veta att det där inte stämmer och förövrigt så är det inte svenska namn som förekommer speciellt ofta. Det borde du veta OM du hade jobbat inom Socialtjänsten.
    Konstigt att du valde just dom namnen förövrigt. Många kollegor och högt uppsatta inom rättsväsendet, polis, åklagare, domare, och bla läkare har dessa namn på sina barn OCH om du hade jobbat inom Socialtjänsten borde du veta att det inte alls bara är socialgrupp 4 som kommer till Socialtjänsten. Det är läkare med barn som drogat, det är rektorer med barn som stulit, det är poliser som misshandlat både barn och kvinnan. Du pratar strunt. Dessutom borde du veta att det oftast är höginkomsttagare som sitter hemma och är dolda alkoholister. Nä, jobbar du ens? Kanske en sån där som tycker det är skönare att gå hemma och släpa fötterna efter sig.

  LunabellA eller LunabellE…?

   Precis… missvisande rubrik Cam.

  Tycker det låter som något från Twilight, och bara det säger väl en del…..

   Lunabelle och Renesmee klingar fint

  Min dotter heter Luna och jag får sådan ångest över det nu när det kommit en sådan Luna-boom och namnet har blivit 90-talets Anna eller Sara.. :/ Men jag tröstar mig med att jag älskar namnet, även om det finns flera andra Luna på förskolan.

   haha håller med.. jag bytte namn till Luna för 7 år sen då jag ogillade mitt andra – ångrar det lite idag pga boomen!

   Är väl för att Harry Potter fansen börjat skaffa barn?

   (Obs ja jag VET att folk i alla åldrar kan gilla böckerna/filmerna mdn ni fattar vad jag menar)

  Och blir det en pojke får han heta LunaBoi.

   ????

  Glöm inte Sindy och Mickes son Luna!

  Det finns inte bara tjejer i bloggvärlden som bär det namnet.

   Jo snälla glöm dom stackarna.

  Intressant vinkel på den andra bilden av dig 🙂 Det ser ut som att en jätte tagit bilden.

  Det går ju så klart mode i namn, som allting annat, men jag blir ändå lite fnissig när jag möter små pojkar som bär min pappas namn. Han heter Ivar, något jag tyckte var fruktansvärt pinsamt och gammalmodigt när jag var tonåring. Nu heter varenda unge det.

   Var bor du?

   Jag fick en chock när jag skulle hantera ett barn som betedde sig som skit rent ut sagt. Och fick fråga honom vad han hette, han sa Knut. Det var som att allt bara stannade, jag visste inte vad jag skulle säga mer. Min morfar hette Knut, själv tycker jag inte det är fint när barn döps till det idag, så jag blev stum men skrattade inombords.

    Jaha.

    Du är säkert under 25.;)

    På förskolan där jag jobbar döper de flesta sina barn till namn som;
    Knut, Tage, Herman, Harald, Olof, hjalmar osc och det är höginkomsttagare som bor i området.
    Det finns någon William och Emma också dom är lite modernare.

    Men på förskolan där jag bor, heheh är inte ngt villaområde direkt så har vi barn som heter;

    Diesel, Texas, Sigge, milian, emilio, Hailey, Lynn och massa Nova.:)

     Knut, Tage, Herman, Harald, Olof, hjalmar låter som pensionärer :’D

     Tror jag inte riktigt på. Inte många som döper sina barn till dom namnen idag. Du måste ha drömt.

   Åh Ivar ?
   Ville jag att min son skulle heta, tycker det är så himla fint.
   Men det vägrade min man pga associationer med någon han ogillade 🙁

  Jag är född och uppvuxen i ett jättelitet samhälle där ”alla kände alla” och på ett sånt ställe blir det ju lite kutym att man inte döper sina barn till samma sak som någon annan. Jag var ensam om mitt Elin, i min åldersgrupp i alla fall, det fanns några äldre Elinar. I min åldersgrupp, 85orna, var vi bara två stycken – jag och en Mikael. Tills det flyttade in en tjej till vår by. Som också hette Elin! Från typ fyra års ålder blev jag kallad ”gamla Elin” för att hon var den nya. Då ville jag byta namn. Sen började folk kalla mig Frasse för att jag heter Fransson i efternamn. Då ville jag byta namn. Idag är det typ ingen mer än min familj som kallar mig för Elin. Verkligen alla mina vänner och min pojkvän kallar mig för… Apan. Luna hade ju varit rätt fint ändå.

  Tycker för övrigt inte att man behöver vara minsta originell i valet av namn på sina barn. Man väljer det man tycker är fint.

   Varför kallas du för Apan?

    Jag kom hem från krogen en natt. Min pojkvän satt uppe och spelade datorspel och jag ville väl ha lite uppmärksamhet och kärlek från snubben som inte kunde släppa skärmen med blicken. Så jag började på fyllan spela lite Allan och bete mig lite som en klätterapa för att få hans uppmärksamhet. Så från den dagen kallade han mig för Apan. Sen började jag i ett fotbollslag där vi var tre Elin och efter fyra förvirrade träningar när alla tre kom när vår coach ropade på en av oss så frågade han om någon utav oss hade något smeknamn. Och det var ju bara jag och det var Apan. Så sen dess har det liksom satt sig. Jag reagerar inte ens ibland om någon först kallar mig vid mitt tilltalsnamn för det är så ovanligt att folk gör det. Typ bara min familj som sagt och kollegorna på jobbet. 🙂 En del tycker inte om att kalla mig för Apan först för att de tycker att det skulle vara ett negativt öknamn men det finns ju faktiskt massor av små, söta apor!

   Varför apan? För att alla känner dig? 😀

    Känns så ibland. 😉

  Lunabelle Lundell rullar ju på tungan iallafall hihi.

   Säg det snabbt fem gånger ?

   Bara om man drar ihop det till Lunabellundell.

  Lunabelle Lundell… Nja… Lite bökigt att säga när det är samma ljud i slutet på förnamnet och i början på efternamnet.

   Tänkte samma, visst är Lunabelle ett fint namn men att sluta förnamnet på L då även efternamnet börjar med L blir jobbigt/då man ska säga namnet högt. Hoppas dom tänkt igenom det ordentligt!

    men va? Det är ju som att säga att man inte ska döpa någon till Karl Karlsson eller Ida Andersson

  Tror ändå de skämtar, måste ju ändå kommit på ngt mindre otippad. Man kunde ju liksom räknat ut att de skulle välja ngt hundnamn.

   Du verkar inte vara en trevlig människa. Dina föräldrar döpte dig till Elin för att dom tyckte det var fint. Skulle aldrig klaga på dina föräldrar för jag är väluppfostrad. Alla döper sina barn till det dom tycker är fint och man ska inte ge sig på och kalla barns namn som du gör och mobbas på det här viset. Tragiskt, mycket tragiskt.

  Jag tänker på Harry Potter när jag hör namnet Luna.

   Samma här.

  Tycker såklart att alla får välja det namn som de tycker om till sitt barn! I mitt tycke så känns Lunabelle som lite hitepå och som två namn (bara Luna eller Belle låter bättre i mitt tycke). Men smaken är som baken och tur är väl det annars hade världen varit rätt enformig och tråkig ?.

  Bönade och bad min mamma att få byta namn till Emma med Elin i mellannamn när jag var liten. Alla andra hette ju det ? Idag väldigt nöjd över att heta Cecilia Elisabeth. Tack mamma och pappa ❤️

  Vad är det med dagens människor som tycker att alla barn ska ha ett ”eget” namn som iiiiingen annan har? Väljer man inte namn som man själv tycker om och passar till ens egen familj istället för ett allmänt wierd namn med massa Z och H för att göra det originellt? Tycker Lunabelle är fint, oavsett om mängder heter likadant.

   Jag tror att det är för att vi har blivit så väldigt individualiserade. Alla är sina egna unika individer, alla ska ha olika sorters krämer och shampoo för alla har egna individuella sorters kroppsdelar och egna behov. Man vill inte försvinna in i den grå massan och heta samma som andra människor. Jag tror det har slagit över lite för mycket åt det hållet, därför jag är lite cynisk… Och gammal.

    Är också gammal och cynisk ? Det får man vara

   Jag vet en flicka som heter Deztenie. Inte ens Destiny var unikt nog, tydligen.

  Alla mina barn har haft ”arbetsnamn” som vi trott skulle passa.

  Ingen av dem fick ”arbetsnamnen”.

  Det blev namn som speglar deras personligheter även i olika åldrar.

  Tycker generellt att man ska vara försiktig med att kommentera andra föräldrars namnval. Trots allt så vill vi ju alla ge våra barn det finaste namnet. Det är ju en smaksak och väldigt personligt. Onödigt att ens ha en åsikt om egentligen.

  //Moa

   Frågar inte elakt nu utan nyfiket. När du säger att ni valde namn som speglar barnens personligheter, väntade ni länge med att välja namn? Jag tycker själv inte att personligheten hos ett väldigt litet spädbarn är särskilt tydlig. Om du förstår hur jag menar☺

    @ Anonym 11.40

    Mina barn har haft sin egna personlighet sedan de föddes.

    Det tog längst tid att väljs namn till min yngsta som var väldigt sjuk i starten. Men som längst kanske 2-3 månader, nå’tt sån’t.

    Har skrivit brev till alla mina nyfödda där jag bla nämnde hur jag uppfattade dem. De får/har fått dem när de flyttar hemifrån. Det stämmer ganska väl.

    //Moa

  Susannika?

   Björnilla

   ? Så brukade barnen ropa på lågstadiet då en lärare hette Susanne och Annika

  Hur vanligt är det att ungen kommer ut med snopp trots att de såg snippa på ultraljudet och tvärtom? Jag tycker att man hör om det rätt ofta. Är det någon här som ”personifierade” (inte nöjd med ordvalet men vet inte vad jag ska kalla det annars) fostret med namn och hela faderullan och sen kom någon helt annan och kändes det konstigt i så fall?

   Gjorde dom inte nåt dnatest där dom sa att det var en pojke? Dnatest borde väl vara pålitligare än ultraljud?

    Tror att de hela tiden har vetat att det är en flicka faktiskt, för att kunna göra en grej av ”att det blev fel”. Typ.

   Jag vet inte hur vanligt det är men det hände mig. På rutin ultraljudet var barnmorskan 95% säker på att det var en tjej. Icke. En liten snoppbärare kom ut.

   Jag har en son sen innan så oavsett kön hade den i magen fått ha samma kläder som storebror, så jag hade inte köpt massa klänningar och rosa ryshpysh oavsett.

   Tror inte det är så vanligt idag faktiskt. Våra barnmorskor får inte säga könet om de inte ser det väldigt tydligt. Kommer det ut ”fel” kön så tror jag mest det är föräldrarna som tror sig ha anat vilket kön det är på UL men inte varit helt säkra. Eller typ ? Jag vet inte… Mina ungar tar varit väldigt tydligt på UL och det ser helt olika ut när man vet var man ska titta efter liksom.

    För mig förklarade de som så att om det blir fel så kan det vara så att pojken har legat och klämt ihop benen och då har skiljeväggen plus ytterväggarna av pungen visat sig som de tre strecken som är typiska för en vagina.
    Blir det fel åt andra hållet kan flickan i magen ha så svullna blygdläppar som då ser ut en en pung och snopp.
    Så det behöver inte alls vara så att föräldrarna gissat sig till. Men man ser ju vissa på instagram som skriver typ ”jag såg ingen snopp så VI SKA FÅ EN FLICKA”. Det är Lixom inte avsaknaden av en snopp som gör att det är en flicka i magen.

   Mina föräldrar trodde jag var en kille, men tji fick dom när jag föddes. ?

  Jag är glad över mitt namn. Tydligen omöjligt att uttala eller stava. Fast det är två vanliga svenska namn ihop. Kajsa och my + Kajsamy.

   Jag älskar mitt namn! Skriver inte ut hela här men det är så fint ?

   Men åh, vilket fint namn!

  På alla förskolor jag jobbat har det funnits minst två Elias, oftast med en syster som heter Maja. Det senaste året har vi fått in väldigt många Lilly.
  Märkligt nog har alla Elias jag mött i jobbet varit i behov av särskilt stöd, på ett eller annat sätt

   Vet du jag har samma erfarenhet av namnet Elias! Det säger såklart ingenting i det stora hela men ändå, lite intressant

   SAMMA HÄR! Gud så lustigt!

   VA skämtar ni! Min man, som ändå är högutbildad, ville att vår son skulle heta Liam. Aldrig i livet sa jag efter att ha läst alla (löjliga) trådar på familjeliv… så det fick bli Elias istället. Trodde det namnet var väldigt ”neutralt” 🙁 alltså inget namn man förknippade med något speciellt. Hoppas inte Elias blir nästa Liam!

    Elias är fint och inte wt. Inte alls son liam, kevin, kelian, lunabelle …

  LunaPizza

   Luna-Tic

  Det finns många namn jag tycker är söta, och som passar ett litet barn perfekt. Men man måste även komma ihåg att den lilla bebisen kommer växa upp, bli tonåring och sedan vuxen. Jag personligen föredrar mer klassiska namn, de är tidlösa och passar såväl barn som vuxna. Jag har väldigt svårt för att se en chef på ett stort företag eller en läkare heta LunaBelle Sky (det är väl namnet de pratat om?) men samtidigt förstår jag att inte alla föräldrar vill ha klassiska namn, utan mer unika.

   Jag hade en klasskompis på högstadiet som hette Lillebror. Han heter INTE det idag.

    Typiskt ett namn som kan vara gulligt på en liten bebis, men där föräldrarna inte tänker ett steg längre. Vem vill heta Lillebror som vuxen?

     Men Lillemor går bra?

   Amen, håller med till 100% ?

   Ja det är din åsikt och jag köper den, men att du inte accepterar att folk ger sina namn det dom gör tycker jag är förskräckligt.

  ”Cilvhia”, fast det uttalas som Cillian, så ”Kilvhia”. Riktigt fränt

   Varför inte stava så det går att uttala? Hatar såna där skitnödiga stavningar.

    Vem bryr sig vad folk tycker? ?

     Barnet som hela livet kommer få frågan hur man uttalar det kryptiskt stavade hittepånamnet bryr sig troligen.

     Varför är det ”fränt” att stava så det inte går att uttala korrekt?

    Vem bryr sig vad folk tycker? ? Roligt liv…

  Tycker självklart nya stavningen av Silvia borde vara Selfiea ?

  Kunde dödat för att få stava Emmah när jag var 15.

  Man döper väl inte sitt barn, för att det ska tilltala alla andra.

   Nej, dopets innebörd är ju att ingå i kyrkan, församlingen och Kristis…

  När jag var barn bönade och bad jag att få byta mitt namn till Tatiana. Jag har exakt 0 ryskt påbrå eller anknytning till Ryssland. Tack mamma och pappa för att ni vägrade.

  Jag tycker hon ska heta Annika. Det känns som hon ser ut som en liten Annika 🙂

   Genuin fråga: hur känner du att hon ser ut som en Annika?

  Tack gode gud att man inte heter något av alla de ”unika” namn man önskade som blivande tonåring. Ville verkligen heta något ovanligt, exotiskt med svår stavning (ger inga exempel).

  MEN vad i hela friden är det med alla föräldrar till Luna/Milton/Decibelle/Novali (Går för övrigt att göra ännu mer unikt genom att stava ”Novalie / Novalee / Nova-Li”)?? Varenda unge i min hemby heter så idag. Tycker bara det låter som strippernames? Kompenserar de sin egna besvikelse över ett icke unikt namn?

   Nja, har ett vanligt namn egentligen men ville ha ett ännu vanligare som typ Emma. Det var det jag hette när man lekte att man var någon annan alt. med mina dockor. Alla hette Emma.
   Min son heter Milton eftersom det var det enda jag och hans pappa kunde enas om, vi båda tyckte det var fint, lät bra med både mellan- och efternamn. Sen vad någon annan tycker och tänker om hans namn och om alla andras namn är egentligen skitsamma, det har varit så i alla tider att vissa namn blir mer poppis än andra. Hade t.ex 3 Josefine (med olika stavningar) i min klass på högstadiet. Samma gällde Jesper och Oliver. Om 10 år är det nog ett annat jättepopulärt namn på g, Orvar kanske..

    Min ska heta Skrollan, gick ju att byta disketter o allt! Nä hade ingen sån, min docka hette också Emma. Lekte så mycket relationslekar (sk.lekar som flickor leker, ta omhand) Idag vill jag inte ha barn, fick väl nog av allt sånt tror jag ? o blev jag bra på relationer av allt övande i lekar? Nää!

    Namnförslag till småsyskon: Next Milton

   Har en bekant med en 2-årig dotter som har ett unikt och andlöst vackert namn. Nu när jag googlar på hur vanligt det är visar det sig att hon är ensam i Sverige om namnet och då vill jag inte skriva ut det. Men betydelsen är ”Gudagåva. Högt Älskad. Mirakel.” från hemsidan Svenska Namn. Det kanske går att googla baklänges om nån är intresserad.

    hittade namnet, DET FINASTE JAG SETT!!!

    Låter minst lika mycket hittepå som Lunabelle…

     alla namn är ju ”hittepå”, från börjar är det någon som hittat på dem. hur tänkte du nu?

     en vän till mig bor i australien och har ett väldigt unikt namn. hon heter nirrimi och hennes mamma drömde om det namnet när hon var gravid med henne 🙂

   Har ett unikt namn själv, ville ge mina barn det jag tycker är fint – alltså ovanliga namn. Inte för att please’a andra främlingar…

   Lovar att vi är precis som alla andra föräldrar. Endast med en annan smak när det kommer till vilka namn vi tycker är finast. Tycker nog det säger mer om dig att du anser detta vara ”strippernames” än om oss. / Mamma till Milton och Chloe

    Håller med, folk gnällde när vi bestämde oss för Milton men varför skulle vi göra som någon annan vill när det är vårt barn? suck på alla allvetare och förståsigpåare..

   Det som är lite komiskt är att många som vill välja ett ovanligt och unikt namn väljer till exempel Novali, Luna, Nova, Melwin, Milton, Liam, Milo osv. Visst, dom är kanske ovanliga rent generellt men i en förskolegrupp eller lågstadieklass idag är dessa dom vanligaste namnen.

   Jag jobbar själv inom förskolan och jag blir mer förvånad om ett barn heter ett ”traditionellt” namn till exempel Anna, Lisa, Gustav eller Carl (eller motsvarande traditionella namn i andra kulturer). Dom namnen många ser som tråkiga är snarare dom som håller på att bli ovanliga hos dagens barn.

   Nu menar inte jag att alla föräldrar son väljer dessa trendnamn gör det för att ha ett ovanligt namn, vet att det även är en smaksak osv. Men tycker det är lite komiskt när ovanliga namn efterfrågas på Familjeliv också kommer folk med förslag så som Novali och Liam (som både är vanliga i dagens förskolegrupper).

    Det är väl en socioekonomisk fråga eller nåt. Finns nån avhandling..
    Barn till unga föräldrar m låg utbildning heter oftare Nova-lee o allt vad det är, Kevin mm
    Barn till högutbildade föräldrar heter mer klassiska namn

     Det där är ju påhitt från Flashback.

   Så ytterligare en besserwisser som bara har rätt och döper till rätt namn. Låt folk döpa sina barn till vad dom vill och om du anser att det är strippnamn så är det i din hjärna. Konstiga tankar förövrigt. Alla har rätt att döpa sina barn till vad dom vill utan att någon ska lägga sig i och ha åsikter. Så ditt rätt är det enda rätta här i världen? Märkligt.

  Lunabelle Lundell låter väl sådär.
  Tycker det skulla vara finare med Luna eller Belle, bara min åsikt såklart. Sen finns det ju en chans att dom kanske ändrar sig.

   Dom får ta hennes namn. Annars låter d ju som ett skämt
   Lunabelle Lundell åt en karamell å blev snäll

    Som om inte varenda namn går att rimma på. Så fult att vara så elak.

  Haha jag bönade och bad att få stava Sophia när jag var yngre. Tack mamma för att du sa nej ??

   Sofia är sååå fint! Det heter min treåriga dotter och det verkar ovanligt idag. Hade ingen tanke på att hon skulle heta sophia trots att hon är halvengelsk. Svensk klassisk stavning??

   Sofia låter som en solgud! Väldigt fint namn

    Gudinna* ?

  Dessa lunor haha

  Vi trodde det va en Arvid i magen men när han föddes så såg han helt enkelt ut som en Emil. Jag ville under graviditeten inte välja Emil utan något mer äldre också som gunnar, Anders men nejdå, ungen såg o ser idag ut som en Emil. Tur man inte bestämmer helt o totalt namn innan.

   Åh Arvid är definitivt ett namn jag skulle kunna tänka mig! Kommer skorra Arrrrrrrrrrvieeed på min breda skånska (såsom Emils förbannade fader kallade på Emil i Lönneberga) men i mitt huvud kommer det låta toppen. ?

   Min bror och hans sambo ville att deras barn skulle heta Hugo, men när han kom ut såg han inte alls ut som en Hugo. Nu heter han något helt annant

   Emil är ett så fantastiskt vackert namn! Hade gärna döpt en eventuell framtida son till det om inte en idiot jag dejtat hetat det.

   Det låter lite konstigt att för och efternamn ska rimma med varandra. Typ Belle Lundell låter konstigt. Namnet Lunabelle är jättefint men med efternamnet passar det inte ihop

    Detta skulle vara en egen kommentar, ops

  Min vän har tjeckiska föräldrar som ville ge henne ett mycket svenskt namn så det blev Eva-Linda… Hon bytte till Linda senare 😉

  Lunabelle. Undrar vad Herman Lindqvist tyckt om det… Han tyckte ju att Estelle lät som en nattklubbsdrottning

  SLUTA klaga på vad folk döper sina barn till. Vilka är ni att tro att ert rätta är det enda rätta? Det finns fler rätt än ett rätt. Varför skulle era barns namn vara dom enda fina bra bästa namnen? Låt varje människa bestämma själva och blanda er inte i om det är fint eller fult. HUR kan ni tycka att ett barns namn är fult? Vuxna människor. Jag har verkligen tappat tron på mänskligheten. Det finns bara en äcklig och ful sida och sak, folks insida.

  Har nu läst många kommentarer och måste skratta. WT kommer upp mycket här men vet ni ens vad det är? Ett namn är ett namn och inte WT. Tragiskt. Verkligen att vuxna om ni nu är det sitter och gapar ut WT namn när det handlar om små barn som sen ska bli vuxna och förmodligen betydligt trevligare än ni. Deras insida kommer nog vara betydligt vackrare än era.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.