Linda-Marie Nilsson sågar Nellys inkluderande kampanj

Bilden av vad en modell är och hur hen ser ut måste förändras. Till exempel, i modebranschen finns det många fantastiska modeller i storlek 32-36, och de är kraftigt överrepresenterade på modellagenturerna. Men vi säljer kläder upp till storlek 42.(Den här meningen saknas nu från Nellys hemsida men stod med tidigare) 
Men vi vill kunna visa hur våra kläder ser ut på fler typer av kroppar, så att fler kan känna sig inspirerade och inkluderade.//Nelly

Om man inte har tänkt att göra det ordentligt så kan man väl bara låta bli?
Att påstå sig vara inkluderande samtidigt som man sätter en maxgräns för storlekar vid 42 är pinsamt.
Ska storlek 42 få de människor som känt sig exkluderade från Nelly tidigare att känna sig inkluderade nu eftersom man nu vill visa hur kläderna ser ut på alla möjliga typer av kroppar? Upp till Storlek 42? 42?
Jag förstår att Linda-Marie ryter ifrån! 
Storlek 42 är inte att inkludera alla typer av kroppar, det är att knappt inkludera det som enligt rådande norm är ”normalt”. Knappt normalt skulle jag vilja påstå men dock ändå – normalt.

Jag har storlek 42 och ibland 44 i mina kläder från Nelly.
Jag är alltså på gränsen på för stor för Nellys nya inkluderande och inspirerande plus size-satsning och det ska INTE provocera menar de?
Det enda detta bevisar är att Nelly fram till nu endast erbjudit kläder för en begränsad grupp människor om storlek 42 är deras ”goda gärning” i modevärlden.
Herregud, inte ens H&M klappar sig själva på axeln för att ha storlek 44 i sitt sortiment!

Alla som känner sig inspirerade av det här räcker upp en hand!
Jag känner mest att jag endast är en försenad förändring i min Levaxindos om sköldkörteln bråkar ifrån att helt plötsligt inte längre kunna inkluderas i Nellys härliga gemenskap.
En halv storlek upp and I am out.

Om någon missat varför jag har på mig en klänning med jultomtar på mig i juni och en ampel med en blomkruka i så kan ni klicka HÄR!

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  måste man påpeka att man är seriös är man nog inte speciellt seriös… :/

  Jag blev så sjukt arg när jag såg det där, så de fick ett argt mail av mig och så bad jag några kompisar göra samma. Synd att de inte ber om ursäkt och säger ”we fucked up” utan bara försöker gömma sitt feltänk.

  Ja inte är det förvånande att ca alla tjejer och kvinnor är ätstörda. Jag är normalviktig, likväl drar jag ungefär strl 40. Vad ska kvinnor som är större ha på sig tänker företagen? Nelly är långt ifrån ensamma här, H&Ms storlekar är ett skämt numera, Gina tricots likaså.

   Medelstorleken i Sverige idag är stl 40 om jag inte missminner mig. Att ligga en storlek över är inger konstigt. Skäms Nelly.

    Ja men precis, var lite så jag menade. Att strl 40 är näst största storleken liksom, rimligt??‍♀️

     Jag förstår hur ni tänker, men är det ändå inte en förbättring att Nelly, en av Sveriges största onlineshopping-sidor för unga, ändå börjar förändra sig? De har ju i princip alltid haft otroligt smala modeller, förr även med synliga inplantat, och hårt retuscherade bilder till sina kläder. Senaste åren har modellerna blivit något ”större” (från att alla innan hade XS har modellerna idag S-M vilket jag märkt som är inne där OFTA) samt visar stretch marks på rumpor och lår (syns om ni kollar inne på bikinibilderna.) Om de nu även vill byta ut en hel del Small-modeller till även vad jag antar blir Large och X Large-modeller är väl det enbart bra?? De får absolut inget argt mail av mig, detta är ett steg i rätt riktning och jag tycker man ska uppmuntra det. Allt tar sin tid men det finns inget negativt i att de faktiskt vill ha modeller i FLER storlekar!

      40/42 är detsamma som medium.

       Nja 38/40 brukar räknas som medium tror jag och 42 som large.

         Men den tabellen kan inte stämma.
         En 32= XXS
         34= XS
         36=S…

         Etc.

         Jag ser aldrig någon som frångått den tabellen jag gjorde upp.

         Upplever också svenska o tyska storlekar som väldigt stora i jämförelse med andra länder

         Hehe inte på en baddräkt jag beställde från asos. Köpte i stå 40 och då var det large enligt dem.

        Jag tror ni blandar ihop en fransk 42 med en tysk 42 varav det senare är det som Sverige har. De tyska storlekarna.

        Tysk 38-40=M

         H&M’s storlekar är iaf enligt följande:
         32-34=XS
         36-38=S
         40-42=M
         44-46=L
         48-50=XL

         Jobbar på deras huvudkontor så jag är en säker källa.

       Nope Large. 36-S, 38-M, 40-L

        Precis. Så har det alltid varit. Men kanske har de börjat göra storlekarna mindre. Eller så har folk blivit större.

         Nej, de måste gå efter måtten som eu bestämt. Folk har väl blivit större eller helt enkelt mer vältränade = annan kroppsform. Och ”så har det alltid varit” stämmer inte, svenska storlekar var två storlekar mindre än nuvarande

         Men jo, är det inte så att storlekarna är mindre nu? Har för mig nämligen att 32 inte finns längre, men att 34 motsvarar en 32 och att en 36 motsvarar 34 osv? Det var nämligen en butikspersonal på JC, tror jag, som sa det en gång, men det är längesen och jag kan ha fattat henne fel.

         Upplever dock att det stämmer, för jag minns när jag hade storlek 38, gick ner 5kg men gick upp en storlek?

         Don Lothario, när vi bytte ifrån svenska storlekar så blev storlekarna två storlekar större än tidigare. En dåvarande 32a är alltså 36a nu. Men det är länge sen

         Det finns 32 på HM ibland och det är jag glad för.

         Tycker tvärtom att storlekarna har blivit större. Förr kunde jag ha en 36:a på HM nu är de på tok för förstora utom kappor och jackor.

        Idag är 40 och 42 medium, de ”nya storlekarna” är två storlekar större

         ??

       Jag har Medium/38 så det skulle inte jag hålla med om, men alla kläder fungerar ju olika på alla.

    Googlade medelstorlek i sverige och fick bara upp massa hänvisningar om storlek på penis… Wtf

     Google svarar i den ordning som anges av förekomsten av tidigare motsvarande eller snarlika sökningar.
     I detta fall verkar det alltså som man oftare söker på ”medelstorleken” när det gäller penisar snarare än kläder 🙂

    Storlek 40 var betydligt större bara för några år sedan, idag motsvarar 40 dåvarande storlek 38. Jag fattar inte hur klädkedjorna tänker, dels blir folk kraftigare och kraftigare men synen på vilka kroppar som är ”okej” breddas också hela tiden. Det känns helt fel i tiden att konstant göra storlekarna mindre och mindre ?

  En fråga bara, de märken som finns på Nelly, erbjuder de större storlekar? Jag handlar aldrig där, men de gånger jag varit inne på sidan och kikat får jag uppfattningen om att de typ är återförsäljare åt märken, eller har jag fel? Texten de skrivit är skrattretande hur som helst

   Zalando har många storlekar och väldigt bra leveransvillkor!

  Kräks på kroppshets!!

   Det här är ingen kroppshets, det här är feltolkning av deras text. Olika kroppsformer betyder inte alla storlekar eller alla vikter. Sen tycker jag att de kan ta in större än medium i sitt sortiment, känns väldigt märkligt att inte ens ha L i sortimentet

  Jag har mailat dem förut för jag blev stum när jag såg en kvinna som var lite större än de andra modellerna på Nellys hemsida. (Övertolka inte, tack).
  Det hade inte med att göra om hon var ”större” än de andra modellerna, grejen jag blev arg över var att när jag såg den modellen bära kläderna så stod det inte vilken storlek hon har, inte på en enda bild. Men det gör det hos alla andra modeller av den ”smalare” varianten. Jag gick igenom flera stycken men inte på en enda står det vad hon bär för storlek. Men varför gör det de på alla som bär XS/34? Oavsett om det har stått 32/34/36 har de ändå inte hjälpt mig att handla där, om det är det som är meningen med att de skriver ut storlekarna. Jag mailade dem om det men fick inget svar.

  Jag var inne på HM härom dagen och kunde inte knäppa en helt ”vanlig” kjol i storlek 44. Väger 65 kilo, BMI 24. Ej gravid. Jaha – så ska det tydligen vara… ?

   Storlekarna går efter cm, inte vikt eller bmi

    Och hur många cm tycker du att storlek 44 bör vara?

     Vad JAG tycker? Tror du att jag syr kläderna ni köper? Storlekarna går efter eu mått och storlek 44 i midjemått på kjol är 78-84cm

      Storlekarna kan inte efter EU-mått på HM! Eller hur förklarar du att jag har en kjol i storlek 38 som inte går att knäppa, och en annan som är så stor att den faller till marken? Båda införskaffade de senaste tre månaderna.

       Jag håller med anonym här. Jag provade en typisk jeanskjol som är poppis nu i sommar på HM i storlek 42 men kunde inte andas i den där jag knäppt den, hittade en likadan på Lindex och tog av vana en storlek 42, den kunde jag bada i. Fick byta till en storlek 38 och den passade som handen i handsken. Det är ju märkligt att jag är en storlek S eller 38 på Lindex, men en M st 42 (Minst) på HM. Jag är förövrigt normalviktig. Jag har svårt att tro att den är EU-mått. Även barnkläderna är ju supersmå till skillnad från Åhléns till exempel.

        Jag har inte haft några problem med storlekarna. Oavsett om ja handlar på hm, Åhléns, Lindex osv så ligger ja på samma storlek

      Hahaha, que? Storlek 34 på en jeanskjol från H&M får jag knappt över låren, men runt midjan sitter den bra. Samma typ av jeans från Espirit i samma storlek är för stor. Helt och hållet samma jeanstyg. Så, que?

    Fast om storlekar går efter cm, hur kommer det sig då att jag har S/M i byxor hos de flesta butiker förutom hos H&M där jag nästan alltid får ha L (eller 42/44)? Klämde i röven i ett par storlek 42 och kunde inte knäppa skiten. Tittade mig i spegeln och blev mest sugen på kasslerskinka… ?

     Just hm har blivit anklagade från att frångå från eu standarden i storlekar. Sen är det några cm i varje storlek. Sen passar inte alla kläder alla (Därför man provar först.). Sen kanske inte just hm är den bästa affären om man vill hitta kläder till just sin kroppsform. Förövrigt betyder inte storleken något, det sitter bara i huvudet, din kropp är densamma oavsett om du har på dig ett linne i storlek 36 eller 40

     Hej! För att andra märken applicerar så kallad ”cosmetic sizing” där de frångår EU standard i mått just för att kunden skall vara nöjd när hon provar kläderna. H&M har valt att inte göra detta, utan anger de korrekta storlekarna enligt EU. Tanken bakom EU-direktivet är att kunden skall kunna hitta en 42 hos Zara och veta att hon kan välja en 42 från H&M likaså. Tyvärr innebär cosmetic sizing att detta inte blir fallet och H&M uppfattas som smått i storlekarna när de i själva verket uppger korrekt storlek enligt mått.

      Fast även om H&M anger ”korrekt” storlek så innebär det fortfarande att jag som har S/M i övriga butiker inte ens kommer i H&M’s största storlek ibland. Vad skickar det för signaler? Att alla över 70 kg med kurvorna runt rumpan inte ska handla där? Yeah…

    Folk verkar ofta gå på sin vikt när det gäller sådant trots att det inte handlar om det.

     För att de tror att vikten styr och förstår inte att det är kroppsformen och ens mått. Skulle vilja se dem gå till skräddaren och få en kappa uppsydd på ”Jag väger 70kg och är 178cm”

      Gilla var inte tillräckligt!
      Love it!

   Jag med! Köpte en klänning förra året, som jag älskar modellen på, så skulle köpa några nya nu. Hargått ner över 10 kg sen dess, ändå fick jag ha samma storlek(42). Innan jag gick upp vikt så hade jag stl S på hm.

   Jag har Xs/S nu.
   Nu skiter jag i vilken stl som står på lappen, men om jag får ha stl 42 så undrar jag vilka andra som ska kunna ha klänningarna? Just den här modellen gör sig dessutom jättebra på kroppen om man har lite extra kärlek.

  Jag funderade oxå på det hur de formulerade sig.. Jävligt klantigt och illa!

  Helt OT, men varför står det att kommentarerna är omodererade, när det dröjer länge, innan de syns, Camilla?

   Vissa ord att satta på mod.

    Mäl – Det förstår jag, men vad jag vet, har jag inte skrivit några ord, som borde behöva vara det..

     Camilla har ju också sagt att endel kommentaren hamnar i modd i alla fall, helt utan anledning.

    T.o.m. jag har hamnat i mod ett par gånger.

  Samma sak med Indiska, de hade en helsideannons i GP för någon vecka sedan med liknande budskap, deras största storlek är XL. Det är INTE att inkludera alla.

   Men deras storlekar är större än tex HM:s. Deras S är som en M eller L.

   Men herregud, över XL har inte alla affärer. Hm har det, Lindex också. Handla där det finns istället. Finns inget som säger att alla affärer måste ha alla storlekar

    Då får de låta bli att hävda att de inkluderar alla då.

  Strl 42? Alla möjliga kroppar? Och de som har 44, 46 eller större storlekar, de ska inte inkluderas då? Hmmm… Såg på en sk infuencers insta för ett tag sedan hur hon skrev om ett underklädesföretag som hade kläder för alla olika kvinnor och kroppar – men när någon påpekade att det finns inga större storlekar än large så togs kommentaren bort, och alla modeller på sajten är av mindre storlek kanske bör tilläggas hmm…

   Jag tycker att de gjort fel i sin text, men vill ändå flika in att det de skriver om olika sorters kroppar inte är samma sak som att skriva att de har alla storlekar. Två personer med samma längd och vikt kan ha helt olika kroppsform och storlekar, tror det är det de vill få fram, om än väldigt klantigt

  Jobbigt att ni blir så kränkta. Kommer å tror att det är att vara ”normalbyggd” att vara över strl 42. Då kan jag tala om att det är det inte. Man ska inte uppmuntra ohälsosamma kroppar.

   Men strl 42 är ju tydligen medium nuförtiden, och medium borde väl bara normalbyggd ungefär? Tycker du att Camilla ser överviktig eller ohälsosam ut? Tycker inte jag.

    ÖVER 42 står det = L och ja, drar man L så är man lite större. Camilla ser inte överviktig ut men inte heller smal, hon är vad jag skulle säga normal/medel alltså en medium

     Camilla skriver ju att hon är en 42/44 (eller fattar jag fel?) och är ju således medium/normalbyggd, vilket jag också tycker att hon är.

    Vilken okunskap, jag har ofta STL 44 pga stora bröst och lång… så nej man behöver inte vara osund för att bära 42 eller över!

   Plus 1. Samtidigt blir jag lite ledsen över att se hur många som hänger upp sig på storlekar. So what om du får köpa 42 någonstans, köp det som är snyggt på din kropp. Klipp av lappen om det stör

    Det är inte lappen med storlek som stör. Mer att kjol/byxor inte går att knäppa…

     Köp en större storlek om du inte kan knäppa, som alla andra

      Och när det inte går att köpa större storlekar?

       Då är det dags att banta serru, du kan inte klandra klädbutikerna att det inte finns xxxxxxl.

        Hur är detta läsförståelsen, om du nu ens har läst kommentarerna?

        Normalbyggda människor väljer största storlek men kan ändå inte knäppa, fel på storlekar och inte i behov av bantning. Förstår du då?

        Att börja dagen med att va jävligt elak (”vaddå jag är ba’ ärlig, vi har väl yttrandefrihet i Sverige för fan”) känns inte som bästa upplägget för en bra dag. Prova motsattsen, det är med nice!

        Det gör jag redan så mig behöver du inte oroa dig för… ? Nu handlade min kommentar inte om att strl xxxxxxl inte finns utan snarare att största storleken är 42 (M/L).

   När jag växte upp var 38 eller M normen. Hade man L var man stor. Hade man XL eller – ve och fasa – XXL var man tjock.

   Sedan så kommer jag ihåg att HM ändrade storlekarna för ca 10-15 års sedan. Storlek XS blev S, S blev M, etc. Detta för att folk blev större och att HM ansåg att de skulle ”dra ner” storlekarna.

   Har man över 42 i klädstorlek så kanske man ska handla där de säljer större storlekar och strunta i HM, Gina, etc. Alla behöver ju inte handla på samma butik.

    Nej, de ändrades för att vi gick över till eu standard. Det var 2004. Gäller alla butiker inte bara hm

   Åh herregud – måtte inte Lady Dahmer se denna kommentar… -:)

  Förstår inte riktigt problemet…

  Vissa som säljer kläder vänder sig mot marknaden ”mindre” och vissa mot marknaden ”större”. Vissa till marknaden mitt-emellan. Det är inte olagligt.

  Jag, tex, som tillhör en av dessa marknader vänder mig till den marknad jag tillhör. Jag kräver inte att en butik som säljer mot andra marknaden ska göra kläder i min storlek. Är det så konstigt? Man går väl tex in på Burger King och kräver en LCHF måltid? Eller på en butik som säljer kläder för barn till och med 12 år och kräver att de ska ha storlekar till sin 12-åring som har växt ifrån sina kompisar och behöver kläder för en 16-åring?

  Köp inte på Nelly om ni inte kommer i storlekarna. Köp en XXL på HM om ni inte kommer i XL. Det är bara storlekar – inte förolämpningar.

   Problemet är att de säger att de vill vara inkluderande, och tycker att de gör det genom att bara erbjuda upp till storlek 42 i deras egna märken. Det är ganska många som använder kläder i större storlekar än det och de blir ju då helt plötsligt exkluderade.

    Ja, och då får man väl ge sin business/sina pengar till något annat företag. Skit i Nellys.

     För att fortsätta på ditt exempel så kan man väl jämföra med att Burger King skulle börja göra massa reklam för att vara riktigt bra för LCHF’are, men sedan visar det sig att det finns en enda rätt på menyn som är anpassad (och inte ens den är anpassad för de strikta, som vill ha under X gram kolhydrater per dag)! Visst, man kan säga ”skit i BK”, men om ett företag utger sig för något så räknar man ju ändå med att det stämmer.

    De vill erbjuda till olika kroppsformer och det gör de, det står faktiskt inte alla storlekar. Sen kan man tycka att de borde ha alla storlekar

   Problemet är när ett sånt företag som en som tjock aldrig intresserat sig för förut ska tjäna enkla poänger genom att rida på vågen av kroppspositivsm och inkludering och slå sig själva på bröstet över att de nu ska vara sååå inkluderande, det blir liksom en stor jävla bajskorv rakt i ansiktet på oss som är större än 42. Man får upp hoppet och tänker ”men vad härligt med ett nytt ställe som är inkluderande” men så visar det sig att man blir lämnad utanför till och med när företag ska anstränga sig för att vara inkluderande. Fatta vilket freak man känner sig som då.

  Det här är varför jag som f.d xs:are har fått än så jävla osund bild av min kropp nu när jag som 29- åring kommit till den punkt att jag inte ens får på mig 38 i butiker. Jag är fullkomligt medveten om att jag gått upp i vikt men inte så pass att jag vuxit över 3 str på mindre än 7 månader! Vissa saker jag he på är s andra är L.
  F.ö. har jag alltid hatat att kolla underkläder/bikinis hos Nelly tack vare Det är opererade tjejer, fanns 2 jag alltid reagerade på, jag menar fine! Klart man kan ha silisar om man vill det, men låt inte en sån modell representera hur bikinin ser ut, för utan Op ser verkligheten annan ut..

   Man behöver inte gå upp i vikt. Vikten omfördelar sig och kanske har du blivit bredare över höfterna och behöver en större storlek. Kroppen förändras med åldern.

    O/Nej, kroppen förändrar sig inte över åren om man inte tränar eller överäter eller svälter. Skelettet är intakt när man blivit vuxen, nämligen, det växer inte isär och breddar kroppen.

     Men det som sitter på skelettet som muskler, fettdepåer, huden etc omfördelar sig. Tex så minskar ofta underhudsfettet med åldern på dem som är smala även om man inte går ner i vikt.

     Vidare formen på magen, midjan och låren ändras mm oavsett vikt. Gäller både kvinnor och män.

     Bara en sådan sak som att celler inte regenererar sig lika fort med åldern och att man tex har svårare att bilda och bevara muskler.

     Förhoppningsvis kommer du få uppleva det själv. ??

      The real:Okay, nu är jag gammal, serru, som det verkar bra mycket äldre än du (du är rätt aktiv här, för att uttrycka sig milt, så,har uppfattat det så).
      Och du har fel. Nej, smalas underhudsfett kan inte minska så att de går från stl s till xxs utan viktnedgång. Samma gäller magform och lår:fetare/smalare pga viktuppgång /viktnedgång så ändras stl, inte annars.
      Cellernas regenerering påverkar inte stl, helt befängt uttalande. Och nej, det är inte svårare att bygga muskler som äldre, googla, finns massor med vederhäftig forskning som bevisar motsatsen.
      En sådan ansamling dumhet är tyvärr störande för den som gillar fakta. Har märkt att du ofta pladdrar på. Vilket jag vet att dukommer göra nu. Men du får inga fler svar av mig.

       Bra att du inte kommer svara mer för ditt svar var ett godag yxskaft.

       Och du har dessutom mest fel i det du säger och det andra är halmgubbar.

        Var kommer ”halmgubbar” ifrån? Och att Roberto Toledano kallas för ”halmpyntet” på Flashback?

       Förstår inte varför du låter så dryg mot TRH.
       Sen angående cellernas regenerering och förmåga att bygga muskler vet jag inte varifrån du fått dina källor? Själv har jag varken privat (tidningar, internet mm) eller i min utbildning hört annat än att förmåga att bygga muskler minskar med ökad ålder samt att mängden inlagrat fett (”på andra ställen än där musklerna suttit”) ökar med stigande ålder!? 🙂

     Du har inte fött barn hör jag. Mina höfter, alltså bäckenbenet; breddades när jag var gravid för att bebisen skulle kunna komma ut.
     Så jo, skelettet kan förändras när man är vuxen.

   Tränat mer eller mindre kan spela in. Min kroppsform har förändrats mycket med träning, fått hoppa upp en storlek på byxor

    Samma här, jag får köpa större kläder nu när jag tränar mycket och då tränar jag inte för att få muskler utan för att må bra. Annorlunda kroppsform får man liksom på köpet ?

   Yoana (en av deras modeller) är så vacker så man tappar andan, har sillisar och är 170 cm lång. Allting ser vrålsnyggt ut på henne. Båååhåå här är jag med strutar till bröst, häck och breda axlar och samtidigt så pygmé att jag skulle snubbla med Nellys jeans på mig.

   TIME FOR SOME DIVERSITY IN THE SPOTLIGHT SECTION THANK YOU ??

   Jag förstår dig delvis. Alltid varit XS jag med men är nu en s-m. (Födde dock mitt 3e barn för ca6 mån sen, men ändå).

   Men det jag reagerar lite på här är när du säger mer eller mindre att man ska välja någon utan sillisar? Jag har inplantat (gelé) och mina ser supernaturliga ut. (Gick från mini A till medel B)

   Jag förstår din poäng, men man kan faktiskt ha som tex mig, utan att se helt åt helvete ut..

   Glömde bort min slutpoäng ocj orkar inte radera kommentaren ?

    Men du missar poängen helt och hållet! Det handlar inte om hur naturliga någon bröst ser ut att vara utan att sillisar sitter där de sitter. Har man naturliga vill man gärna hur mycket en bh/bikini ger stöd och håller upp. Omöjligt att se när modellen har op. bröst.

     Fast naturliga kan också sitta där de sitter som opererade gör

     Håller dock med dig om att om modellen har runda implantat så är det svårt och se hur mycket push up bh:n ger

    Nej, dina ser inte supenaturliga ut.

  Det här är ett typiskt ”hjälper man en måste man hjälpa alla”-scenario. Har man tagit in 44 måste man ta in 48, har man tagit in 50 måste man ta in 52 osv osv i all oändlighet. Det säljs mest kläder i storlek 34-42 i Sverige idag, alltså tillverkas och marknadsförs mest sådana. Dock är det en risig ad, iom ”vi inkluderar alla” när det inte alls är så. Men hur de än gör så blir inte folk nöjda oavsett för det finns alltid nån som blir exkluderad.
  Bland annat undertecknad som har för korta ben för att någonsin kunna slinka ner i ett par snygga Nelly-jeans men jag tillhör inte normen i Sverige och får därför se mina klädbehov åsidosatta. Att ryta till är det bästa man kan göra för att uppmärksamma och skapa förändring. Så gapa ni så mycket ni vill, tack för att ni bryr er om oss som inte har standardmått, change is coming slow but steady ❤️??

   Korta ben är väl ett mindre problem – bara att lägga upp byxorna om de passar för övrigt…

    Nä men passformen blir ju helt fel, skärningen och allt. Vädringsluckorna som ska vara på låret hamnar nedanför knäna och det ser snällt sagt riktigt förjävligt ut.

     Vissa klädmärken säljer byxor/jeans i olika längder. Sen är det ju väldigt svårt att producera för att det ska passa alla. Blir ju väldigt dyrt att producera och väldigt dyrt att köpa. Jag får själv alltid sy in låren på byxor jag köper.

      Men exakt det jag menar. Det är riktigt svårt att faktiskt vara ”inkluderande” som klädföretag idag.

     Känner igen mig exakt i det där. Kan aldrig få jeans att sitta snyggt vid anklarna, för de smalnar liksom inte av som de skall då den delen ska sitta på mitten av vaden. Funkar ju om man lägger upp nån liten bit, men för det mesta ser det inte bra ut ändå. Samma sak om det finns någon typ av slitning, ska den sitta på knäet – så sitter den på smalbenet. Vilken tur att det finns massor med andra typer av byxor som passar.

     Skillnad på att ha kläder som sitter lite fult och att inte kunna ha kläderna för att de är för små. Vad ska man göra? Gå naken? Hellre jeans med fickorna på fel ställe än inga jeans alls.

   Ja, vilken storlek ska man gå upp till? Var går gränsen? 58? 60? Alltid är det någon som blir exkluderad.

    Om storlek 40 är ”genomsnittet” och de säljer byxor i storlek 34 (vilket är 3 storlek ned från 40), ja då kanske man kan gå tre storlek upp också? Så storlek 46 då… Så håller man sig till medianen…

     Tror inte att genomsnittet för deras målgrupp är storlek 40.

  OT: men på tal om kroppspositivitet. du har ju skrivit positivt om sara innan, håller du med här? hon brukar skriva bra saker men tycker det låter lite överdrivet, är det inte typ 2-3 influensers som gör så?
  https://fitnessfeministen.halsafitness.se/2018/07/08/darfor-vagrar-jag-kalla-mig-for-influencer-forutom-att-ordet-ar-extremt-tontigt/
  (inget negativt mot sara är bara nyfiken)

  Skulle inte Daisy Grace visa sina kläder på kroppar av olika storlek i sin webbshop? Blev det inget av det? Jag gillade den idén.

   Nja, sedan gjorde H Widell en gastic bypassoperation och då blev det inget med det. Då hon magiskt blev smaaaaaal som sin syster *hokus pokus* och då ströks den tanken… Shady företag.

    Gjorde hon!? Jag har trott av vad hon sagt att hon haft fel på sina nivåer av hormoner mm och nu medicinerat och lyckats få bukt på allt. Hon pratar en del om det i senaste avsnittet nämligen.

    Nej ,hon är inte smal som sin syster

   Agenturen gick väl i konkurs?

  Det är ju nästan som att det finns en marknad för större storlekar….någon kanske kan sälja större kläder. Här finns en möjlighet…

  Linda Marie brukar väl samarbeta med Cellbes som du har skrivit om innan (med Maria Mobtazami) De har ju iaf ända upp till 64/6XL i sitt eget sortiment utan att man ska behöva leta i någon speciell kategori som hos andra, typ ”Mama” eller ”Xlnt” osv. Att det ska vara så svårt för andra klädföretag att fatta att det finns så många som inte är mini-mini eller max 40 typ. Ha med allt bara!

  Var drar man gränsen? Ska alla affärer sälja alla storlekar? Petite, xxxxxxxxl, jättelång, jättekort? Hur ska jag göra, som är kort, smal men har stora bröst? Varför finns det inte specialsydda kläder till mig i varje affär?

  Företag vill tjäna pengar, så de tar in det som den stora massan vill ha. Inga konstigheter

   Det är inte det som är poängen… Ingen kräver att de ska ha kläder för exakt alla. Men om man hävdar att man utökar sitt sortiment och är ”inkluderande” bör man ha större storlekar än 42…

    Varför? Om man tidigare bara haft till 36 är det ju ett utökande och inkluderar fler.
    Frågan kvarstår, var drar man gränsen. Kan man hävda att man är inkluderande om man har 56? 62?

  Kan vi passa på att enas om att det heter ”implantat” i alla fall? Ser alldeles för många stava det ”inplantat” numera.

  Jag som normalviktig, ”kurvig” tonåring kan hoppa ifrån 36 till 42/44 i vissa kläder och märken (främst ridkläder, för storlekarna är oftast så otroligt små). Tack vet jag att jag inte så påverkad av medier och kropphets, men har mött mer än en i min krets som pga. standarderna fått för sig att de är ”feta” och blivit ätstörda

   Googlade. Det är för att det finns ett eu mått, men vissa länder förljer det inte. Det gör att om hm tex beställer från ett land och indiska från ett annat land så kan de länderna använda olika mått på sina kläder och därför blir det olika mått på samma storlek i Sverige

  OT. Jag ska köa imorgon till Ullevi (ed sheeran), väldigt tidigt på morgonen. Hur fungerar den inofficiella kön som kommer innan 07? Det är inte tillåtet att köa förrän 07 o framå men folk är ju ändå tidigare. Nån som vet från tidigare erfarenheter? Hur vet man vart man ska sätta sig exakt om man är först på plats?

  Något annat of topic. Hur resonerar Blondinbella som publicerar på sin blogg idag från besöket Junibacken ett barn vars ansikte syns klart och tydligt medan hon skyddar sin Sally? Är de inte olagligt? Gdpr? stackars barn. Nu skryter hon att de kommer sälja hennes klet och kräm på Zalando.

   Och så skriver hon att de numera pratar engelska på kontoret. Jag föreställer mig en besvärad engelsk konversation två svenskar emellan vid vattenautomaten, för att blidka prinsessan…

  Under 2018 införs ett helt nytt system (namn på storlekarna) i hela eu. Alla affärer behöver inte hoppa på det men verkar som de flesta kommer att göra det. Det kommer vara helt efter cm, namnet också. 86-90cm runt byst = storlek 88. I alla affärer. Oavsett land kläderna är ifrån

   Ännu mer ångestframkallande? spontan känsla iaf men behöver inte bli det (stämmer det ens? Har inte hört något om det alls?)

    Nej det är inte så ?

     Jäkla tur, tänkte att det borde man ju sett att det skrevs om

      https://www.elle.se/nya-storlekar-klader-eu/

      Tog första bästa länken, googla själv om du vill läsa mer

     Jo, det är så. Ta och googla istället för att hitta på

  Köp det som passar, skit i siffrorna. Annars får man byta köpställe, det finns kläder till alla.

   Skulle precis skriva det. Bry er inte om lappen.

  Jag hoppas på att storlekarna kan återgå till det de en gång i tiden stod för. När jag gick i gymnasiet och var smal köpte jag XS/S. Idag, tio år senare, är XS för stort. Kan tilläggas att jag gått upp ca 5-10 kg sen dess. Köper numera size 32 på nätet för inga butiker säljer kläder som passar mig. Är normallång och normalviktig men alla kläder är till för ”storlek större”.

   Jag önskar att alla storlekar kunde heta nummer, alltså 38,40,42 osv. Förstår inte varför det måste kategoriseras efter storlekar som small, medium, large osv, tycker det känns bedömande om ni förstår hur jag menar. Jag behöver större storlek och köper mycket hellre ett plagg i strl 48 än ett i XXL.

  Någon som kan tipsa om en bra butik som säljer byxor som passar mig med stor röv/breda höfter och smal midja? Dom byxor jag får över höfterna är förstora i midjan. Blir vansinnig! ?

   Köp byxor med lite lägre midja och mycket stretch. Jag har ett par svarta jeans från replay som sitter perfekt och är supermjuka. Annars tycker jag Zaras och Mangos jeans generellt sitter bra. Mango har en modell som heter typ push up, som ger extra utrymme för rumpan. Beror iofs på hur kurvig du är, på mig skiljer det typ 40 cm mellan midja och stuss.

   Gina tricots Molly jeans

  Tacka vet jag Asos!

   De har många kategorier för olika typer av kroppar, dock är deras storlekar ofta felmärkta när de översätter från UK size till typ EU size/andra storlekar. Beställde hem en M, vilket borde vara 38. Fick en 36….. Det var deras ”M”.

    Håller med om att de är lite konstiga i storlekarna. Och ofta tycker jag bilderna av kläderna på modellen är så dåliga, ofta har de liksom stoppat in en tröja i ett par höga jeans… Jaha, inte en enda bild visar hur lång tröjan är liksom? Går den till naveln? Över rumpan? Ingen vet.

    Jag beställde lite kläder för inte så länge sen. Vissa grejer passade, superfina. En T-shirt som skulle vara stl. 40 (som en klänning och en annan topp jag köpte var, som passade perfekt), den var såååå liten. Alltså min hals fick typ inte ens plats i urringningen! Den satt jättetight och gick typ till naveln.. Kände som om den hade krympt i tvätten. Var stl. 40 på lappen i tröjan också, så det var inte en felmärkning. Jag FATTAR inte, det är så jävla surt när man beställer kläder också har man liksom ingen aning om vilken storlek man ska beställa! Hatar det.

  ASOS <3 Deras kollektioner kommer i (utöver sk normala strl) "tall", "petite", "curve" och "plus" – så jädrans bra!

  Därifrån borde fler inspireras.

  Tycker att det är lite naivt att vänta sig att företag ska ändra på sig för att det är det moraliskt rätta. Aktiebolags ENDA syfte är att gå med vinst. Det är såklart billigare att sy upp få och små storlekar. De har garanterat räknat ut att det inte lönar sig att bredda sortimentet i storlek mer, eller att ta in mer än normalviktiga modeller. Vi kan inte vänta oss att de ska ändra sig för att det är schysst eller rätt så länge de inte samtidigt kalkylerar att det inte lönar sig. Enda sättet att ändra på det är att en stor massa helt slutar handla tills de ändrar sig, eller att kämpa för proletariatets maktövertagande ?

   *Ett ”inte” för mycket

  Men hjälp sy era egna kläder då -.-
  Så trött på att alla ska klaga på vad FÖRETAG (som vill gå med vinst) väljer att sälja och inte sälja. Skärp er!

  Om det säljs kläder från strl 32-42 är det väl bra om strl på modellerna faktiskt faller inom det spannet? Det är väl det som är meningen här, att visa hur kläderna _de säljer_ sitter på människor som har de strl _de säljer_?

  Jag tycker storlekarna bara blivit större och större i takt med att folk blivit fetare. Många märkens XS/S är för stora för mig och då är jag smal, lång och normalviktig.

  Jag är en av dom som tycker tvärtom, att alla storlekar känns större???
  Jag har alltid haft 32-34 /xs. Jag har stått på samma stadiga vikt i flera år. Men numera är 34 /xs för stort. Tyvärr betyder det att jag som 26 år gammal behöver handla på barnavdelningar. Så ska det ju inte heller behöva vara ??

  Jag tycker verkligen inte storlekar blivit MINDRE?? Dom har ju snarare blivit större i takt med att fler människor i sverige blivit större. Det kan väl ingen förneka eller??
  När jag var yngre var man ohälsosamt överviktig om man hade XL. Jag säger inte att det är fult eller fel så missförstå mig inte, men det betyder fortfarande att man är överviktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.