Nellie Berntsson kritiseras för uttalanden i sin serie

Nellie är och försöker kvala in till hoppningen i Falsterbo och för att beskriva hur det gick så kan man kort och gott säga ”åt helvete”.
Nellie är arg som ett bli på sin häst Lux och beskyller honom för misslyckandet och när hennes föräldrar försöker prata med henne så snäser hon åt dem och kallar Lux för hästjävel”.
Detta blir läsarna hemskt provocerade av och verkar inte alls uppskatta att Nellie delar med sig av annat än bara välpolerad yta och framgång och kommenterar det HÄR.

Jag har ofta uttryckt kritik mot både Nellie och hennes föräldrar men i det här fallet har jag svårt att hålla med om läsarnas hårda ord.
Satsar man så hårt som Nellie gör så blir givetvis besvikelsen så mycket större när man misslyckas och jag tycker inte hon beter annorlunda från vem som helst som blir besviken.
Hon blir sur på sin mamma som säger att hon borde hoppa lägre klasser ett tag – ja, det kanske hon borde men i besvikelsens hetta är det flesta människor inte mottagliga för den typen av konstruktiv kritik.
Hon kallar även sin häst för ”hästjävel” och det är så klart inte trevligt men herregud, jag kallade förmodligen THK något liknande när han invigda vår nya matta genom att hetsäta sin mat för att sedan flytta sig tillräckligt nära för att spy upp alltsammans på mattan eftersom det tydligen ska föredras av katter att spy om de kan ”spjärna emot” med klorna på mattkanten.

Älskar jag honom mindre för det? Nä.
Är jag en dålig matte för det? Nä.
Är jag fortfarande irriterad på att han alltid väljer den nyaste mattan att spy på? Ja.

Hade jag sett Nellie gå loss på sin häst med sitt ridspö eller liknande så hade jag hållit med er, men att kalla sin häst för ”hästlävel” när man är förbannad är att trivialisera dålig hästhållning och djurplågeri.
För ni är väl inte skeundärkränkta å hästens vägnar?

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker hon beter sej dåligt.

   Ja, men hon beter sig som ett barn/tonåring, vilket hon är. Alltså helt naturligt. Även vuxna får utbrott, även om de brukar minska ju äldre man blir

    Trams! Att inte ens kunna bete sig på tv får mig att undra hur hon beter sig annars? Hästfolk är en sort för sig!

     Tycker du verkligen att det är hon som är problemet och inte de vuxna som håller i kameran när det gäller vad som visas på tv? Vilken skev verklighet

      ? Snarare du som inte begriper att en tonåring få ta sina egna konsekvenser och lära sig hyfs!

       Jodå, men inte på vilken nivå som helst. Ni gottar er i hennes misstag, det är inte att lära en tonåring att ta konsekvenser

        Nä, det borde hennes föräldrar gjort för 10 år sedan istället för att fota och leta sponsorer

         Precis. Ansvaret ligger hos hennes föräldrar

    Hästen var ju skadad…

     Wait!!!!
     Tävlade hon med en skadad häst?

      Den gick igenom besiktning och förklassen men hade ont vid språng och visade det genom att stanna ut sig på hinder nr 1 och efteråt är Nellie sjukt besviken på honom och borstar av honom hårt och argt. Senare i boxen buffar han på henne och då kallar hon honom hästjävel och hår grinande därifrån. Arg som ett bi för att hon ej kvalade till en större tävling

    Att ursäkta henne med att hon är tonåring är ju lika korkat som att komme med att pojkar är som de är för att de är pojkar. Brist på uppfostran och respekt märks oavsett kön eller ålder!

   Hon sa hästjävel!!

   Är det att bete sig dåligt?

    Ja, som förebild för tusentals barn som hon uppmuntrar ska följa serien.

     So?

     Kan man inte bli besviken och säga hästjävel, bara för flera barn följer henne?

      Det kan man absolut! Dock ör det jävligt dålig stil och säger mycket om hur man är som person som tar ut sin ilska på hästen dom senare visade sig ha ont och därför ej velat hoppa. Beter man sig så och det sänds för hundra tusentals personer så får man ta den shitstorm som kommer efteråt också. Dessutom när man försvarar sitt beteende istället för att ursäkta det som sagts.

       Så camcam är en dålig person för hon kanske har tagit ut ilskan på sin katt/katter?

        Jag förväntar mig inte att du ska förstå vad som är rätt och fel i detta, du förstår ju skälv inte vad rätt och fel är bevisligen. Kommer troligen att bli svårt för dig att även lära ut vad och hur man för saker på rätt sätt dessvärre

         Själv*

         Fräscht My. Skäms på dig.

     Vet du hur många ”barn” som följer den här bloggen?

      Orkar inte ens svara dig, har har för länge sedan insett att du inte tänker som normala människor så är inte alls förstår felet i detta heller.

       Utveckla gärna ditt svar.

        Det behövs nog inte riktigt, va? Du, och alla andra här inne, förstår varför.

         Nej, utveckla gärna ditt svar.
         Så du måste köra mobbarkortet? Jag och alla andra? ?

         Fortf, utveckla ditt svar

         Haha, lilla stackars Catdeluxe. Så här är det, du är en så väldigt ensam ensamstående mamma, du lever ditt liv härinne som det enda sociala sälliset, du vet att folk inte vill se dig härinne…Sen att du låtsas att du är kärast i jorden o har sååå många vänner (bara i din värld)

         Det som oroar folk just nu. Det är att genom att du flitigt kommenterar härinne (oftast gör du bort dig med massa flum) Du har länkat till din professionella blogg #ironi När du kan uppvisa att du har en topp-placering på Devote, ja, då är du en toppbloggerska med tre barn, låtsas att du är trendig med audi o hublot, resor som ingen annan med en miljon i skulder kan göra…

         Dom du har försökt o blåsa o blåst på pengar innan har nog trott att den där Catrin Hedlund är en reko tjej…Slutanförandet; Det är stor risk att du är på G att hustla folk nu på samma sätt som då. Det skrämmer folk…o ditt eviga lögnande…noll empati…o s v

         @JooooaKiiiiiim

         Vet du, jag kommer aldrig begå brott igen och det är min ”hämnd” till er som tror det. Jag sköter mitt liv nästintill perfekt, och ensam är jag inte.

         Vem är du som ens skriver en sådan kommentar? Är du ensam, mobbad, varit mobbad, mår du dåligt? Eftersom statistiskt sett så är det folk som redan mår dåligt som skriver typ såna kommentarer som du..

         Så andra kan kommentera flitigt men inte jag? Du kommenterar säkert flitigt här Fast under andra användarnamn? Vet du, gå och sov och vakna upp pigg och tänk över ditt beteende, det har jag gjort miljontals ggr och det hjälper. En annan grej; jag har aldrig påstått att jag äger varken audin eller klockan, aldrig yppat mig om vad de kostar..ja jag har snart 1 mille k skulder och det suger… chilla med alkoholen vännen..!

         Men tack för ditt yttrande ?

         @JK

         http://www.devote.se/topplista

         Där har du dagens topplista. 🙂
         Påstår inte att jag är en toppbloggare. Enda gången jag hade ett kontrakt var med finest. Men jag kanske är det nu när jag ligger på åtminstone topp 10 listan? ?

        Vad blev det av pojkvännen, Hublot-klockan och Audin? Och varför åker ni till Kanarieöarna när du skröt om ditt ställe på Mallorca för inte så länge sedan?

        Berätta gärna!

         De sakerna gavs väl till mamman fort som fan så att inte sakerna skulle kunna tas i beslag för att säljas och därmed kunna betala skulder/offer

         Du talar emot dig själv gång på gång…

         Det är hemskt med dig, du vet inte vilken röd tråd du ska följa…så lätt att avslöja.

         O sen det arroganta attityden du har, är du avslöjad då hugger du som en katt o vänder allt ditt dåliga mående o t ex som nu, har du blivit mobbad bla bla bla, ta det lugnt med alkoholen o s v…
         Jag har mindre problem med alkoholen än dig o många andra, är nykterist…

         Jag har följt dig länge catdelux o orsaken till det är att du har blåst en polares dotter på fem tusen kr för biljetter som var fejk…

         Angående Hublot o Audin: Nu är allt i sin ordning…Hur tänker du nu?
         Den som undrade, nej, audin var hennes senaste romans (en yngling från södertälje, 23 bast, bodde hemma hos mamma, bilen var köpt på avbetalning o den där fejkhubloten var säkert hans oxå som hon så stolt visade upp på insta 😉 hon är inte mer än misslyckad

         Hur gick det med din föreläsning o ditt medverkande i ett känt tv-program?
         Dina hej o hå att du har 250 000 sidvisningar på din trashiga blogg…på en vecka

         Så nej, det är du som ska tänka om, gör om gör rätt, sluta ljug…

         @JK
         Ja den har man ju inte hört förr ? Bra då antar jag att personen ifråga finns med i domen.

         Ger man ett dåligt bemötande här så får man ett dåligt tillbaka. Handlar inte om att vara avslöjad eller ej. Ska jag sitta och spela trevlig mot en som har översittarattityd fr början eller vad försöker du komma fram till? Om du följt mig ett tag så ser du även här på BB att jag har varit och är väldigt lugn och konkret i mina svar tidigare oavsett vad. Men när du kommer och har en äcklig attityd vad förväntar du dig? Tror du att du når fram till mig då eller vad var din poäng?

         Föreläsning gick skit, jag påbörjade inte ens för jag hade och har för lite kött på benen. Tv-programmet gav för lite betalt tillslut.

         Rätt intressant att du är så intresserad av mitt privatliv.

     Du har uppenbarligen inte bevistat särdeles många hästtävlingar.

  Bra inlägg ? Om du kan ordna fram lite regn nu också så är jag nöjd

   Word…

  Inte lyssnat på senaste Fredagspodden vars titel ”Det var en tuff vecka” men lyssnare menar att det inte kom ngn förklaring på hennes pedofilanhängareskämt… ngn som lyssnat?

   Sen när är hon skyldig att förklara något? Alltså folk. ?

   Jag lyssnade och förväntade mig faktiskt att de skulle ta upp det men nej, det nämns inte ens. Alex gjorde det dock i sin podd.

    Vad sa Alex? Handlade det om Amandas skämt/jobbiga vecka?

     Typ att hon hade lagt upp det för att det var så absurt att Sigge blev kallad det han blev, och att hatet då riktades mot henne istället.

  Var 5:e svensk, har gått och blivit idiot. Enligt Claudia Concha ?

   Skulle vilja säga varann, bara kolla här bland kommentarerna…?

    Japp, för den här bloggens kommentatorer representerar hela Sverige så väl!

    Du har så rätt ???

  Söndercurlad bortskämd tonåring ?

  ”Skyll aldrig på hästen – dess prestation är resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du för ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund som vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb.”

   Bla bla bla

    Om man vill lyckas inom en sport känns det väl rätt rimligt att lyssna på de som kommit längre än en själv och ridit flera mästerskap.

   Krävs två för att dansa tango! Även en höst kan ha en dålig dag utan orsak..

    Höst??

     Tror hon menar giraff. Damn autocorrect.

   Så du menar att hästar inte har ett humör och ibland så har de mindre lust? Viljelösa mähän?

   Kommer aldrig glömma när jag i den period av svaga muskler blev sur på hästen som vara var tränad att reagera på starka hjälper och jag svor till när den inte lyssnade.
   En som då hade just den hästen som favvis blev sekundärkränkt å dens vägnar och ville inte höra på det örat när jag förklarade att hästen inte förstår om jag använde ett svärord utan enbart kunde känna min frustration.

   Trams att bli sur om man använder ett svärord, som tex Nelly, när det inte är någon skilnad för hästen vilket språk jag har. Att jag eller hon är sur är uppenbart i vilket fall och ordvalet har ingen betydelse för dem.

    Många som håller på med hästar håller självklart med om att de inte är viljelösa mähän, snarare tvärt om. De förstår uppenbarligen inte vad orden betyder, men de kommunicerar däremot med kroppsspråk och om man är upprörd är risken nog ganska stor att man omedvetet använder sig av ett kroppsspråk som hästen uppfattar. Vi är nog många som har blivit frustrerade någon gång, men då brukar ju ridpasset också bara gå sämre och sämre. Hästar är också individer som har dåliga dagar, men ibland när man vill skylla på en dålig dag kanske det finns en förklaring till att det gick dåligt om man funderar lite. Hästar är inte medvetet jävliga eller illvilliga.

     Ja men det är ju det jag menar. Hästen vet i vilket fall att jag blev frustrerad helt oavsett orden jag använde. Hade inte varit någon skillnad om jag sade potatisknopp eller skitstövel vilket var vad jag sade.

     Sedan så berodde ju problemet så klart på en samverkan att jag var för svag och hästen ovan vid mina hjälper. Jag tyckte ändå efter 40 minuters drillande att polletten borde gått fram. (Red dressyr)

      Jag tycker ändå att det känns ganska kontraproduktivt att bli arg på ett djur som gör det den tränats till, i det här fallet reagera på starka hjälper.

       Dessutom finns det väl inget som sätt att 40 min tar ut ett liv att träning, i så fall skulle man ju få börja om från början varje ridpass (såvida det inte var en unghäst). Att rida in sig och forma en ny häst tar tid, och är den äldre blir det också svårare och svårare att forma den. Det är ju just därför många föredrar att jobba med unghästar.

        Ingen som förväntade sig att jag skulle ”ta ut” någon något men hästen är smart och förstod mycket väl vid det laget vad jag ville.

        Vidare har jag aldrig påstått att det var smart att bli frustrerad, men ingen är perfekt. Inte ens de som håller på med hästar. ??

         Självklart blir alla frustrerade ibland, diskussionen handlade väl om det har en rimlig reaktion eller inte.

         Tyckte nog att den gjorde det både efter hur CamCam skrivit och efter vilka svar jag fick. ?

    Nu var inte hästen vrång, han hade en kotledsinflammation som gör ont soeciellt vid hoppning. Då hästen inte stannar annars så borde ryttaren förstått detta omedelbart då han stannade ut sig på första hindret. Detta borde hon förstått direkt och istället klappat om honom mot att som nu fokusera på att hästjäveln förstört hennes chanser till att kvala till en annan tävling

     I det här fallet fanns ju också en förklaring till att det gick dåligt. TRH red med andra hjälper än vad hästen var van vid, den gjorde antagligen det som den trodde var rätt. Hästar känner ju om det sitter en fluga på den, den här hästen var tränad till att inte reagera förrän vid starkare hjälper.

   Svar väntar i modd anonym kl 18,18

  Nåväl, spö har jag sett henne missbruka när hon var yngre på träningar. Det lär väl vara förlåtet vid detta laget.
  Men att vara idol för 100 tusen? Unga följare och att detta läggs upp och att hon dessutom inte pudlar saken utan försvarar sitt agerande är rent katastrofalt!!!

  Hon som säger sig vara mogen, ödmjuk, älska sina hästar mm borde i samma sekund han stannade ut sig direkt förstått att något var fel och att han var skadad, istället kallar hon honom för hästjävel när han buffar på henne efteråt och vill få lite gos. DET får mig att gå i taket här hemma.
  Det om något säger hur hon ser hästarna som maskiner till hennes tävlande och att hon inget annat är än en bortskämd snorunge.
  Här skulle hon haft en hård jäkla tillsägelse av föräldrarna och om det uteblev så skulle skiten klippt bort.
  Hon kallar sig ödmjuk varje vecka, mogen mm nej du. Hör får alla se precis hur du har varit genom alla år och varför du är så kollosalt illa omtyckt av alla som stött på dig. Varför ni inga vänner kan behålla osv.. själva kallar ni det för att folk är avundsjuka på Nellie, nej då inte alls. Vi tål bara inte hur ni beter er mot er omgivning och behandlar hästar och tidigare bästa vänner som skräp som ska förintas när det inte går er väg.

  Bara tragiskt alltihop

   Tycker också att hon inte borde hanterat sin besvikelse i närheten av hästen. Eller förklarat i avsnittet att hennes beteende var fel och att hon var besviken i programmet (typ när det framkom att hästen var skadad). Men hennes pappa säger faktiskt till henne att gå därifrån när hon står i boxen med hästen och är arg.

   Shit, det är väl ändå ett barn/tonåring du snackar om? Hur ska hon kunde lära sig hyfs om vuxna människor skriver kommentarer likt denna till/om henne?

    Hennes föräldrar borde lärt henne detta istället för att skapa en barnidol. Dessutom trot jag inte du varit i frihet länge nog för att ha följt alla de turer om just denna familj och vad de ställt till med under senare år. Hur mamman låtsats vara en mogen 11 åring och skrivit i dotterns namn och drivit bloggen för att den skulle bli stor och att de på så sätt skulle få samarbeten. Rätta mig gärna om jag har fel men tror som sagt inte du känner till framfart

     Familjens framfart* som bidragit till flickans ibland sviktande insikt om rätt och fel

   Fast tex Malin Baryard var/är också rätt illa omtyckt, Helena Lundbäck med. Finns måååånga ryttare på hög nivå med lika pissig attityd.

    Ja, men de har i alla fall haft förståndiga föräldrar som hindrat dom att filmas medan de häver ur sig grodor

     Fast Malin har till och med själv skrivit i sin bok att hon är en extremt dålig förlorare och att detta kan/kunde gå ut över pappan. Sen var inte alls sociala medier lika stort när hon var ung.

    Hört och sett exakt samma sak. Tror helt enkelt att man måste ha en extrem vinnarskalle för att bli framgångsrik och då kommer det på köpet att man verkligen hatar att förlora. Kanske inte alltid så trevligt för omgivningen. Men finns ju även Rolf-Göran Bengtsson, Kyra Kyrklund och Peder Fredriksson som verkar vara supertrevliga och balanserade trots att de också är mycket framgångsrika!

  Har själv varit involverad i hästvärlden och har kusiner som tävlar väldigt mycket året om. Nu har jag inte sett klippet i fråga men om det är så illa som folk skriver så tycker jag det är fruktansvärt dåligt och omoget av Nellie att uttrycka sig så. Man får aldrig glömma bort att det först och främst är ett djur man handskas med, inte en ”tävlingshäst”. Djur har sina dåliga dagar. Bättre lycka nästa gång, helt enkelt.

   Det kom dessutom fram att Lux var halt efteråt… :/

  Tror att man får se det i ett större sammanhang och inte enstaka inlägg ( Samt att ingen proffsfyttare skyller på hästen, big no no. ) Hon har ett bättre hästmaterial än de flesta i samma ålder, bra tränare, bra förutsättningar generellt (eget stall, bra del av Sverige osv osv). Många tycker nog att hon stressar väldigt upp i klasserna. Istället för att vara felfri på längre höjder och stabil där går hon upp i höjderna direkt. Sedan är ju ingen insatt i deras liv och vet vilka diskussioner de har.

   Finns en anledning till varför hon byter tränare så ofta och gjort sedan start. Pg av att hon vägrar lyssna på de råd hon får och kör ditt eget race om vilka höjder hon ska tävla på. Så har det varit ända från start då de inte ansett det fräckt nog att tävla de lägre klasserna utan vill upp fort i klasserna. Därav hennes avverkar på ponnies då dessa ej längre ställde upp eller i hennes ögon inte längre dög.

    Ja. Tränare och hästar som passerat måste vare lite av ett rekord.

     Och akuta byten från stall som tidigare tokhyllats

  Lite ödmjukhet och självrannsakan hade inte skadat. Särskilt när hästen visade sig halt på ena fram…

  Det finns inget värre än ryttare som skyller sina misslyckanden på hästen, man kan ju fråga sig hur Nellie betett sig om inte kameran varit där?

  Att kall hästen för ”hästjävel” kanske inte låter så farligt, men det är jätteviktigt inom vår sport där vi faktiskt rent ut sagt utnyttjar hästarna att alltid behandla dem med respekt. Visst hästen förstår inte ordet men det vittnar om fel inställning hos ryttaren. Man kan låtsas hur mycket man vill att det är sig själv man blir arg på, men när det är känslor inblandade faller fasaden. Hon har uppenbarligen inte förstått sin roll i förhållandet mellan ryttare häst. Det finns egentligen tre olika förklaringar till varför det kan gå dåligt när man tävlar med häst.
  1. Ryttaren fuckar upp = ryttarens fel
  2. Hästen fuckar upp = ryttarens fel att hästen inte var förberedd för uppgiften.
  3. Ingen fuckar upp men det går ändå dåligt = hästen har nog ont, ryttarens fel som inte märkt det

   Precis såhär tänker och känner jag också. Visst finns det stunder då man kan känna sig irriterad på sin häst men inte till den nån att man skyller misslyckanden enbart på dem, det är ett samarbete och en relation. Om
   Hästen gör fel är det antagligen för att du gör det, dessa djur är väldigt empatiska och känner ofta vad du har för känsla eller inställning.

  Innan har hon glatt hängt ut andra ryttare efter misslyckade förväntade tävlingsresultat med kommentarer om att de har stora fina lastbilar och svindyra hästar osv. Det var en av orsakerna till att dessa ryttarecej vill ingå i ett EM lag med henne då hon tidigare offentligt kritiserat dom på hennes stora sociala medier vilket ledningen var medvetna om skett.
  Nu när hon själv har största lastbilen och flera svindyra meriterade hästar och resultaten fortfarande uteblir så börjar det saknas andra saker att skylla på. Dvs det bör bero på ryttarens insats eller brist på densamma.
  Inget konstigt alls att hästen hade fått en kotledsinflammation då de veckorna innan bytt stall och träningsunderlag. Saker som detta vet kunnigt folk om och har stenkoll på men denna familjen trots att de alltid har med sig träningshjälp på tävling är inte hästkunnkga på det sättet utan bara glada amatörer som vill synas lite väl mycket

  Thé real hmm hur mår du? Jag gillar solen men svårt att sova på nätterna. Kram. ???

  Är så glad att jag inte är en hästtjej.

  Hästen rider inte ensam. Det är ryttaren som drar i tyglarna och visar vägen. Så om någon har misslyckats är det Nellie själv som har gett sin häst fel signaler.

  Nellie får ta på sig en blöt kofta och snyfta och skriva att det är synd om henne och att hon fått hot, att hon älskar hästen och att hon jobbar hårt hårt och är pk… så blir hon nog förlåten, och så blir hon kanske sponsrad med en solresa också och då kan hon be sina följare om tips på resmål och hotell så får hon mycket kommentarer och engagemang och inte många tror då att det är spons… 😉

  Det var väl inte så mycket att hon kallade hästen ”hästjävel” som var illa. Däremot skriver hon gång på gång i bloggen hur länge hon har känt sig äldre än sin verkliga ålder hur mogen och ödmjuk hon är.
  I serien får man se en bortskämd snorunge, hennes syster säger själv att ”Det är Nellie som bestämmer här hemma”. Hennes mamma curlar i stallet för att Nellie inte tycker vardagen är lika rolig som tävlingarna. Och den stackars mamman kan Nellie inte ens visa lite respekt när de är på tävling. Hon svär som en borstbindare och verkar otroligt ung, dum och bortskämd.
  Att folk reagerar i kommentarsfältet väl att den bild man får i serien inte samstämmer alls med den hon själv tillskriver sig i bloggen.

  Jämförelsen med en katt som spyr och en häst som kämpar för att tillfredsställa sin ryttare på träning och tävling..? Som troligtvis gör så gott den kan utifrån ryttarens skicklighet och sina förutsättningar. Att kalla sin häst så i den situationen säger en del om attityden man har till sin häst även om själva ordet i sig inte är så farligt. Som någon nämnde, tävlingshästar blir i princip utnyttjade och då kan man ju iallafall erbjuda dom kärlek och ett fint och bekvämt liv i övrigt..

   tänker att de ska vara lagkamrater. man beskyller inte sina kamrater som man ska arbeta med tillsammans för att vara det enda felet i situationen.

    Nä, svårt att vara ett bra lag och lagkamrat med någon som tidigare utan namn men ändå riktat åsikter om sina medtävlare på tidigare tävlingar på sin stora blogg

     förstår inte riktigt vad du syftar på? jag menade ryttaren och hästen ska vara lagkamrater.

      Ok, syftade på att hon talat illa tidigare om de övriga ryttarna som blev uttagna till EM och därför kände obehag att än en gång behöva riskera att bli omskrivna på hennes blogg

  Jag är snart 56 år och jag får mig säga att jag inte hört så här mycket dåligt om en ryttarfamilj sedan pappan Emanuelsson körde runt på sina döttrar och satte skräck i både omgivning på framhoppningarna och i sina barn om resultaten uteblev.

  Helt klart är att de beter sig på ett sätt på tävling som får folk att reagera så våldsamt. Sällan så många reagerar på något taget helt ur luften.

   Ja jösses, tänkte på dem idag när L kommenterade Falsterbo och det kom in en häst som hette Evita. L klådde väl upp henne på en tävling så hon blev avstängd i flera månader vill jag minnas!

    Jasså? Finns det ärendet hos disciplinnämnden? För om hästen fortfarande tävlar måste det varit hyfsat nyligen Lotta ska ha spöat upp den?

     Finns väl fler hästar med samma namn? Kan väl säga att även jag hört talas om hur pappan på riktigt var så hård mot döttrarna när de var yngre att de inte inte ens vågade åka med i samma bil hem igen.
     Bara att kolla en framhoppning när barnbarnet tävlar nu om hur densamme styr framhoppningen och själv bestämmer att höja upp 20 cm över tillåten höjd innan start

      Då filmar man och anmäler hans beteende. Så kan han få ett disciplinärt straff. Sålänge ingen gör något får han ju fortsätta härja. Å andra sidan är han väl rätt gammal så snart är han väl död eller iaf oförmögen att ta sig ut till tävlingarna. Jisses vad lugnt det kommer bli då.

     Det finns mer än en häst som heter Evita. Och Lottas Evita är död sedan många år (det är ca 30 år sedan). Men namnet gjorde att Anonym kom ihåg händelsen.

      Precis! Evita V, liten fin vit märr. Tror det var -87 eller – 88

  Hästen bryr sig väl fan inte om ifall den vinner en tävling eller inte, den förtjänar ett bra öiv oavsett. Att kalla den hästjävel pga resultatet, ja då är man inte värd att ha djur. Har hund och det finns liksom noll beteenden från hans sida som gör att jag har rätt att svära åt honom. Nej han fattar inte själva ordet, men det finns gränser man inte kliver över.

   Ja speciellt om man nu vill framstå som ödmjuk ?

  Håller med camcam.
  När min hund smiter i skogen och vägrar lyssna samtidigt som jag blir söndermyggbiten och livrädd att något ska hända honom, råkar något liknande ord slippra ur, följt av ”men spring bort och dö då!”

  Önskar jag det? NEJ! Får jag dåligt samvete efteråt HELL YES! Blir jag rädd/arg/frustrerad näsa gång? Ja tyvärr. Vet jag att det är mitt fel att träningen inte är helt införstådd? JAAA. kan jag inte kontrollera vad som flyger ur min mun just då? Nej.

  Som tur är har jag träffat många andra hundägare som reagerar likadant, det lättade min skam lite.

   Fast hennes reaktion var ju inte grundad i rädsla utan som jag förstår det ilska. Att beskylla sitt djur när det inte presterar är inte rimligt. Om min hund inte presterar är det JAG som inte läst av honom eller sätt honom i en situation som han inte är redo för dvs mitt fel. Det må låta som en bagatell men jag tycker det är viktigt att alltid ha djurets bästa i åtanke och inte låta frustrationen gå ut över djuret. Djur är ju ofta mottagliga för de känslor som ryttaren eller föraren utstrålar, så ibland måste man hålla sig lugn för djurets skull.

  Kalla min älskade hund för jävla as igår för han blev arg på mig för jag duschade honom så han kissa på min nyligen tvättade ull matta. Älskar honom mer än allt annat. Men igår var han ett as

   Hmm…

   Ja men problemet är att ni jämför en situation med ett djur som spyr ner en matta/kissar på en matta med en häst som inte presterat så som ryttaren önskat på en tävling, i det här fallet på grund av smärta. På grund av att djuret hade så ont att den inte klarade av att göra det ryttaren krävde. Äckligt beteende som ryttare. Riktigt äckligt.

  Hon är ju ett barn. Hennes föräldrar får ta hand om uppfostran. Verkar ju inte gått så bra. Pinsamt att det läggs ut och diskuteras.

  Kallar mina hundar för både det ena och det andra. de förstår inte och jag får avreagera mig. som när de som thk går till mattan för att spy. den äldre vägrar spy på golvet. jag kan ta tag i den lilla saken och försöka med all min kraft (där jag ändå försöker vara snäll) att putta bort henne från mattan men hon flyttar då sin bakdel och står kvar med frambenen och huvudet för att kunna spy upp allt PÅ mattan och inte bredvid. hon försöker verkligen med alla sina sjuka krafter att stå emot min puttning medans hon står och spyr på samma gång. vad är grejen.

   obs håller ej med nellies bettende. dock kan hon ju kalla hästen vad hon vill imo.

   Grejen är att du inte kallar din hund hund hundjävel offentligt i en tv-sändning som filmas för art visa ditt liv som ödmjuk hundägare. Fattar du bättre?

    haha fast jo jag hade nog gjort det på ett skojsamt sätt som jag alltid säger det på. det finns nyanser i det hela. på ett objektivt sätt tycker jag att man kan få kalla sina djur för ord, i sammanhang där det passar och att det inte är sagt ”with ill intentions”. tycker att det är helt fel av nelli att beskylla sin häst för att det gick dåligt, men hade hon skrattat och sagt ”hästjäveln ville tydligen inte samarbeta idag haha, suck” hade jag tyckt folk överdrev. nu tycker jag inte riktigt det. ville mest berätta om att det inte bara är katter som spyr på mattor.

  Det är a l d r i g hästens fel och tycker man det så förtjänar man inte privilegiet att få hålla på med hästar.

  Då skulle du bara veta hur hon beter sig utan kameror. Ingen trevlig syn, tyvärr.

   Hon beter sig illa och kan inte hålla sams med någon men så blir det väl när man uppfostrats och intalats genom hela sin uppväxt att man är ett speciellt barn och bättre än alla andra.

   Do tell us

  Ni som kommenterar att ni säger det till era husdjur i olika situationer verkar inte riktigt fatta vad det handlar om? Jag kan också säga det om min hund om hon gör något irriterande, som att jaga fåglar osv. Det skiter hon i liksom. men har ni någon aning om hur hästvärlden funkar och hur hästar som tävlar kämpar och hur de pressas hårt för att nå resultat? Det handlar inte om att vara lite vardags-olydig här..
  Hästen var halt och vägrade på ett hinder för att den hade ont!

  Hästen var ju skadad… jag kan också bli irriterad på min häst men inte tar jag ut irritationen på hästen eller runt den. Hästar är extremt känsliga djur, de känner av vår energi så otroligt lätt.

  Stackars hästar, kan de inte bara få vara djur?! Varför skall de tränas, ridas in, transporteras, prestera, tävla? För vems skull?

   För deras skull.

  Är min häst jobbig kan jag i frustation ”hota” i normal ton att jag kommer skicka iväg honom typ. Han är dock en skogsmullehäst, men just kring tävling kan jag förstå att man tycker att det ännu hårdare. Hästen gör fel = ryttarens fel, vilket gör det fel att beskylla hästen. Dessutom är hästar extremt känsliga för både tonfall och människans känslor så de lär absolut inte förstå innebörden av ”hästjävel”, utan endast att de sagts i ilska. De i sig kan bli en bestraffning, och det är fel.

  ”För ni är väl inte sekundärkränkta å hästens vägnar?” ?? Exakt så!

   Nej, jag är sekundärkränkt å alla barns vägnar som dyrkar Nellies varenda steg och handling hon företar dig. De sitter klistrade vid hennes blogg och sändningar och får på något sjukt sätt se att det är ok att bete sig såhär mot hästar och ponnyer. Förhoppningsvis blir de tillrättavisade av föräldrar och ridlärare omedelbart om de skulle försöka sig på liknande beteende som deras idol har!

  Har Nellie tävlat i EM?
  Följer inte henne så vet inte..

  En tjej som jag däremot följer har vunnit flera landsmästerskap, vunnit EM och satsar nu på OS. 1-2 år äldre än Nellie. Så om Nellie vill tävla i stora tävlingar så borde hon kanske skärp sig lite.. Går inte hon och hästarna ihop?

   Nej, hon kvalade in poängmässigt men blev ej uttagen då hon hade ögonen på sig om hur hon uppträdde på tävling, blev ej uttagen och hängde då ut en av ledarna för grupoen på sin instagram och då blev det ett jävla liv och nellie grät ut i alla media om hur vuxna betedde sig illa mot henne ? så går det när man hänger ut folk till höger och vänster och uppträder illa bland folk

    Man blir inte uttagen efter poäng till att börja med

     Ok då, du red på de tävlingar som var kvalificerande för att kunna tas ut till laget. De tävlingar som lagledningen innan utsett för detta. Förklara själv istället om du vill få det korrekt

  Alla som rider eller har hästerfarenhet och inte kallat eller tänkt något dumt om sin häst någonsin, räck upp handen.

   Har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det. Han är en fullständigt perfekt varelse, blir det fel är det jag som är otillräcklig. Alltid. Jag har den insikten.

  En fjompig bortskämd fjortis är hon. isch

  Tycker inte det är särskilt trevligt, spelar ingen roll att man är elitidrottare och storsatsar, att skylla på hästen och kalla den för hästjävel är inte ok, det är snarare ännu viktigare att vara ödmjuk. Att det gick dåligt är alltid ryttarens fel. Orkar inte med folk som ser sina hästar som tävlingsmaskiner och tycker dem ska prestera bra när man inte ger dem rätt förutsättningar och sedan skyller på dem.. Tänk vad mycket hästarna faktiskt gör för oss, det minsta man kan göra är att behandla dem med respekt. Kan inte komma på en annan sport där utövarna skyller ifrån sig så mycket som ridsporten, lever i en familj med elitidrottare där alla tar ansvar för sig själva, det är enbart deras fel om det går dåligt, oavsätt ålder..

  Dom flesta av er som kommenterar negativt om Nellie har säkerligen aldrig ens varit i ett stall! ??

  Jag har hållit på med hästar sedan barnsben (idag 36år) och tävlat på elitnivå (1.45cm).
  Visst fan kan hästar ha en dålig dag. Visst fan kan hästar bete sig jävligt och vara sura. Oj oj oj om ni bara visste så mkt hjärna och jävlar anamma dom har. ?
  Det är INGA maskiner utan djur med en massa egen vilja. Och vet ni. Hästar kan bete sig illa och slarva och till och med göra fel fast man som ryttare/hästägare gör precis allt rätt. Precis som vi människor gör fel trots bra uppfostran. Sluta sätt hästar på en piedestal!

  Nej det är väl inte världens mest genomtänkta och bästa svar att säga ”hästjävel” men sluta löjla er och bli så lättkränkta. Både som barn och vuxen säger man ibland saker som inte alltid är så korrekt.

  Tycker det är bra att Nellie och hennes föräldrar även visar den ”sämre” sidan. Allt är inte så perfekt hela tiden!

  Nu ska jag skrika kattjävel åt min älskade fina misse som trots mina förmaningar under 5år (har 3 olika klösbrädor) ändå vässade klorna på nya soffan nyss som han VEEEET att han inte får göra. Kattfan!!!!
  Over and out!

   Wow, så hästen har en EGEN vilja? Hästjävel alltså. Har också ridit länge men slutat i vuxen ålder pga tycker inte det känns okej längre. Du gör en massa saker med hästen den troligen aldrig skulle få för sig att ägna sig åt av egen fri vilja och ändå är du missnöjd över att den inte alltid vill göra exakt som du vill.

    ?? Du vet inte mkt om hästar du inte. Det finns säkert en och annan häst som avskyr att bli riden…sådana hästar visar oftast det väldigt tydligt.

    Väldigt många hästar älskar dock att få arbeta, få sin mat på bestämda tider och få uppmärksamhet jämt och ständigt av sin ägare. Att vara vildhäst utan mänsklig kontakt är inget enkelt hästliv om du tror det?

     Jessica, varför så osympatisk? Om dina hästar jävlas med dig, gör du fel, ”elitryttaren”. De flesta som ridit några år har kommit till insikt med att man som människa har ansvaret att få hästen att jobba MED en, och arbetar den MOT dig,
     är DUUUUU problemet, inte hästen. Lycka till elitryttaren (u sound like a child)

     Jessica om du hållt på med hästar så länge tycker jag det är beklämmande att du tror att hästar jävlas eller surar. Dom har inte förmågan att tänka på det viset. Kan lova att din häst inte surar utan om den ändrar beteende så beror det på nåt.

   Håller med.
   Och de märks vilka som typ inte har blivit trampad av en häst. Oj lilla hästen nu trampade du mig visst men jag älskar dig. När hästen skiter i krubban och du bara älskar att den skitit där.

    Men herregud, det är ju skillnad på när hästen trampar på en osv och att bli arg på hästen för att den vägrat ut sig på tävling pga smärta…

  Jag kallade min katt gubbe senast igår för ”kattjäkel” då han valde att med flit sätta sig vid mitt barns sovrumsdörr och skrika i protest att han ej fick kattgodis snabbt jag lämnade barnets sovrum efter nattningbdå jag valde att gå på toa ist.
  Detta gör han varje gång, lite av hans jargong.
  Samma om han anser man ska upp.
  Älskar jag honom mindre? Nope. Han är min första bebis och är bortskämd därefter. Han är familj och man kan bli arg eller irriterad på sina familje medlemmar ibland.

  Hon är ännu en tonåring och ej mognat, så man måste handla det i åtanke när man ser hennes beteende. Hon har säkert höga förväntningar på sig och det kan ju bero på hur hon vuxit upp. Så man kan ju tänka lite innan man viftar med pekfingret.

  Problemet är inte att hästen blir kränkt, problemet är att när man kallar sin häst ”hästjävel” pga att man rider dåligt visar det vilken oerhört trist syn man har på hästen. Detta gör hon när hon blir filmad, vad tror du hon gör när kameran stängs av? Uppenbarligen är han bara ett tävlingsredskap för Nellie och inte en kännande och tänkande inidvid som förtjänar den största respekt och kärlek för allt han gör för sin ryttare. Hästen gör så gott den kan utifrån de förutsättningar vi ger den, det är aldrig hästens fel när det går dåligt! En ryttare som skyller på hästen, förbannar och skriker på den är jäveln, inte hästen!

   Men va ”Anonym”!!?? Nu är du ute och cyklar. En häst gör absolut inte alltid sitt bästa utifrån dom förutsättningar vi ger. En häst kan bli sur, slarva och bara vara rent ut sagt jävlig trots dom bästa förutsättningar! Tror du det är en jävla maskin? Man kan absolut skylla ett dåligt resultat och beteende på enbart hästen. Det är levande djur!!

   ? Ja det låter fint att uttrycka sig att det är aldrig hästen fel…det är ”politiskt korrekt”, men långt från sanningen.

   Tycker det är jättebra att vi får se både besvikelser och dåliga dagar och inte en perfekt polerad yta i tv-serien. Dom hade lika gärna kunnat strunta i den situationen och sekvensen…

   Anonym, Jessica är antagligen en ryttare som inte kan rida tillräckligt bra för att vara ödmjuk och förstående mot hästen – hon begriper inte, eller vill inte se, sina egna tillkortakomanden: därför upplever hon istället att hästarna misslyckas när det (enligt alla andra) är hon som inte var tillräckligt skicklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.