Varför man inte ska fråga om graviditet/barn/syskon mm

Tack för länken!

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har följt Desi i några år nu tror jag. Jag fällde en tår eller två när jag såg den här videon. Sånt här gör mig alltid så himla känslosam. Jag vet inte själv än om jag vill ha barn i framtiden, men att vilja och inte kunna… Det måste vara så hemskt.

   Samma här! Så tråkigt och respektlöst att människor fortsatt att fråga henne genom åren trots att hon flera gånger hintat om att hon tar illa vid sig och att det är ett känsligt ämne.

  Det är hemskt

  Så himla viktig video <3

  Kan du inte skriva en kort sammanfattning ifall man inte har tid/ vill klicka på videon? / Mvh ammar halvsovande lättstörd bebis

   +1 mvh ligger bredvid en lättväckt ettåring

   Desi blev gravid för flera år sedan och fick ett missfall och har försökt bli gravid ända sedan dess utan att lyckas. Hon pratar om sina känslor kring det och hur det praktiskt taget tar sönder henne varje gång hon får kommentarer som ”Är du gravid”, ”Är det inte dags för bebis snart” mm.

   Annars kan ni stänga av ljudet och ha på undertexterna. =)

    Inte ens fattat att det finns undertexter ? Tack för beskrivningen och tipset ?

    Menar de två som kommenterat ovan dig allvar? Har inte klickat mig in på videon men antar att det handlar om någon som önskar få barn, men inte kan?

    Vilka iskalla och uppriktigt sagt hånfulla kommentarer anser jag. Gällande ett klipp där någon inte kan få barn, så ska man/de låta så ytterst märkvärdiga och påpeka att de minsann har sina små småttingar och inte kan bemöda sig se klippet?!
    Vilket slag i ansiktet i underton anser jag.
    Och högfärdigt minst sagt.
    Ha lite förstånd och uttryck er med andra ord än att just säga kan inte kolla klippet, för är upptagen med bebis. Osympatisk minst sagt. Vet inte vem denna kvinna i klippet är, men antar hon är svenska som endast talar engelska för att nå ut.
    Och i sådant fall.

    -Tänk er för och sluta spä på hennes sorg än mer.
    Håll bara truten helt enkelt och formulera er annorlunda. Kära ” märkvärdiga” mammor.

    Mvh, Någon som inte längtar efter barn, inte just nu i alla fall, om ni nu tror det. Utan jag är en människa med empati för andra människors sorger och kamper.

     Du har väl ingen aning om vad dom gått igenom för att få barn så håll truten själv!

      Och det har du?

       Mikaela påstod ju faktiskt inte att hon visste nåt, bara att de två som kommenterade också kan ha kämpat själva.

        Och ingenstans skrev väl s att de som kommenterade INTE hade liknande erfarenheter själv!?

        Vad har det ens med saken att göra för övrigt? S ifrågasatte det olämpliga i att påpeka att det är pga av sina bebisar man inte kan se klippet, inte hur de bebisarna blev till.

        Då hade det kanske varit på sin plats att även säga det i så fall? -Kanske som tröst och så att hon kanske kan känna att det inte är omöjligt?

        Så som de båda formulerade sig anser jag var onödigt, i ett klipp gällande någon som har svårt och kämpar just för att få barn. Det var överflödig info.
        Hade räckt med att be om en sammanställning rakt upp och ned. Utan att nämna har inte tid pga av upptagen med bebis..

         Ok förstår, läste dock inte deras kommentarer som om det fanns någon form av hånfullhet, men möjligtvis var de klumpiga då

         Extremt sekundärkränkt du är. De menade inget illa, fullkomligt självklart för alla utom för dig. Trams. Och re trauman vi människor går igenom: man får skaffa hud. Annars blir livet för svårt.

     Eh va?? Jag har inte ens tålamodet att sitta still och se en 40 minuter lång video, men beklagar ändå självklart det hon har varit med om.

      Med lite enkel snabbspolning behöver man inte se mer än 2-3 minuter för att fatta grejen. Mvh en annan utan tålamod

       Läste Cams sammanfattning istället 🙂

     Word sister! Kände exakt samma som dig när jag läste deras kommentarer men orkade inte kommentera!

     Du kanske läste in aningens för mkt i deras texter……………………..

     Tror helt ärligt inte de tänkte så när de skrev kommentarerna. ”Nu ska jag minsann visa att jag lyckats få barn”.
     Det slank nog bara ur. För ja, när man får barn är de i princip de enda ens värld kretsar runt.

      Ja precis, så tror jag med.

     Jag förstår din poäng och köper den till viss del. Dock tror jag inte att kommentarerna hade någon baktanke och Desi är dessutom amerikan och kommer inte läsa det som står här.

      … och skulle hon läsa skulle hon nog ta mer illa vid sig av det påföljande onödiga tjafset om vad kommentarerna KAN ha haft för baktanke.

     Detta var den mest långsökta sekunderkränktheten jag sett på denna blogg. And that’s sayin’ something!

     Men jösses, barn finns och även mammor. En dag kommer denna kvinna, förhoppningsvis, vara en ”märkvärdig” mamma. Lustigt att längta så mycket efter barn men bli kränkt av att andra har barn. För vissa är det enkelt och andra får kämpa. Andra blir aldrig gravida medan andra förlorar barn. Livet är orättvist.

      Bara för att livet är orättvist behöver det väl inte göra sorgen lättare.

       Skrev jag det? Jag svarade på s kommentar som gick bananas över att någon nämnde att de har barn.

     Oj. Det var verkligen inte så jag menade…. alls. Kunde lika gärna legat bredvid en lättväckt make men nu råkade det vara ett barn. Tycker bara det är irriterande med videoklipp som kräver att en sätter på ljudet när man inte har den möjligheten. Förlåt till alla som tagit illa upp.

      Tänk till lite nästa gång… om det inte är läge att kolla på ett videoklipp så får man 1) strunta i det… eller 2) kolla senare….

       Nja, nästa gång ska jag bara be om en sammanfattning. Oavsett hur illa folk tog kommentaren så kvarstår dock att det är väldigt irriterande med videoklipp på en blogg ?

        Tycker ändå att det är rätt oförskämt att skriva som du gjorde… Se klippen senare eller strunta i dem. Rätt enkelt.

     Precis typiskt mammor som måste påpeka att de är mammor ?

      Måste? Nu låg hon bredvid ett barn, ska hon skriva om sin mening för att människor som du inte ska ta åt er? Videon handlar om en kvinna som vill bli mamma men ändå skriver kvinnor nedrigt och mammor. S, var är du? Lite sekundärkränkthet hitåt tack.

     Öh, fast de har väl kanske inte ens startat videon pga ljudet och vet således inte va den handlar om. Svårt att ta hänsyn till innehållet då…

     Mvh / En som inte startade videon pga sovande sambo bredvid, och således inte heller visste vad den handlade om innan camcams sammanfattning.

      Man behöver ju inte vara raketforskare för att kunna lista ut vad videon handlade om innan man såg den

      Man kan ju läsa rubriken i alla fall… eller?!?

     Den här kommentaren vinner SM i sekundärkränkthet (och fånighet). Förlåt men det här är ju absurt!

    På Youtube-videor kan man också klicka på kugghjulet och snabba på hastigheten.

   Hörlurar! Min räddning (fast bebis kanske störs av ljus också).

   Men asså… kommentera hellre inte än en sån där kommentar. Orkar du inte kolla på inlägget om en stund så får du väl skippa det då.

  Therese L dissar Einstein!

   är väl nästan värre att hon länkar till en radikalvänster-person och en radikalvänster-tidning i slutet av blogginlägget… xP där tog jag bort min subscription.

    Kvinnohistoria är inte radikalt kompis! Avfärda den inte! 🙂

    Fy, vad läskigt! Tänk om tidningen kastar sten på henne när den dimper ner i brevlådan? ?

     xP

   Dissar av en smink blablabla-vlogg. Ajajaj jobbigt. Speciellt om man är död.

  Jag var hon för 4 år sen, allt kändes bara så jäkla svart men efter 8 ivf kom vår dotter ❤ De allra flesta blir gravida tillslut men det är så sjukt tufft när man kämpar. Massa kramar till er som kämpar på, ge inte upp! Tillslut blir det er tur ❤

   En fråga på det från en som snart kommer påbörja ivf: har ni betalat för alla försök utöver 3 från landstinget?

    Vad spännande att få börja med ivf, håller tummarna att det funkar snabbt för er! ❤ På ”den tiden” (låter som jag är skitgammal men är 32, fick dottern precis före min 29-årsdag. Hade då försökt få barn i 8 år) fick vi bara 1 betald ivf samt ett betalt frysförsök, resten fick vi betala helt själva. Vi lånade av mina föräldrar och hade betalt av hela lånet lagom tills vår dotter föddes ?❤

    Det var sjuuuukt tufft medans vi kämpade och ofta ville jag bara lägga mig ner och dö men såfort jag hörde hennes första skrik var det som alla mina sår i hjärtat och själen läkte. Så värt allt blod svett och tårar ❤

    Hej, har även gjort för många IVF så jag ger också ett svar här.

    Efter regionens sponsrade försök, så påbörjades privata i Sverige, de gick inte heller för äggen ville inte delas.
    Därefter misstänktes det dåliga ägg.

    Pga av långa köer i Sveriges regioner till äggdonation då de ej får göras i privat regi så åkte vi till Danmark.

    På andra försöket med Äggdonation så lyckades hon bli gravid i Danmark.
    Men man måste kanske veta var man ska sluta. Vi hade slutat med hennes ägg, hade inte äggdonation gått hade vi troligen gått över till adoption efter ett par gånger.

    Nu är vi stolta föräldrar och att bara en av oss är biologisk förälder tänker man inte längre på.

    Förstår att du är nyfiken på kostnaden så här kommer lite mer detaljer om detta.

    Kostnaden totalt 250 000kr. Som tur är är vi ekonomiska (ganska dåliga löner vid tidpunkten, nu har vi nästan dubblat hushållsinkomsten), höll inne alla resor, köpte ingen bil, matlåda varje dag, unna sig inte saker som egentligen inte behövs, gamla telefoner (inte något få-telefonen-på-köpet-abbonemang som drar flera hundra i månaden) så vi hade minst lika mycket kvar för detta äventyr. Nu har vi ett jättesparkapital istället (närmar sig miljonen) då vi i princip fortsatt leva som vi gjort tidigare.

    Men det bästa tipset är att prata med din arbetsgivare, de flesta kan erbjuda bruttolöneavdrag och betala fakturorna. Då slipper de betala arbetsgivaravgifterna (plus för dem) men får ingen avdragsrätt (minus för dem) så det är egentligen ingen stor kostnad för dem än den administrativa. Du får sen det betalt med oskattade pengar istället för att få ut lön som det dras skatt på och sen betala fakturan.

    Har du riktigt bra arbetsgivare kan de även betala fakturan och dra ett belopp från de kommande lönerna, det vill säga, de ligger ute med pengarna några månader.

     Tack för era svar angående ivf <3

     Möjligheten till bruttolöneavdrag är borta from 1 juli (tror jag det var) pga att skatteverket inte längre tillåter det… 🙁 jädrans surt för oss som precis ska till och prova ivf!

      Ja, det stämmer att det tyvärr inte längre finns möjlighet till bruttolöneavdrag. Vi ska precis börja med vår fjärde IVF men har två landstingsfinansierade försök kvar.

   Det där är precis den värsta kommentaren nån kan säga/skriva. Jag och fler med mig är på den ofrivilliga och barnlösa sidan trots år av kämpande. Det blir inte barn ”till slut” för alla, tänk på det.

    Fast de allra flesta blir gravida tillslut, bara att fortsätta kämpa på (om det inte medicinskt är helt omöjligt såklart!) ?

     Jag vet inte om jag riktigt håller med om det. Cirka en tredjedel som börjar med IVF blir aldrig gravida. Den här bilden av att IVF är lösningen på allt stämmer inte. Den hjälper många men långt ifrån alla och för många blir det också en lång, och dyr, kamp.

     Oj, välj dina ord tack. Det är inte ”bara” att fortsätta kämpa. Jag förstår att du vill väl men snälla, välj dina ord. Detta är ett känsligt ämne så var inte så okänslig.

     Nej, långt ifrån de allra flesta blir inte gravida oavsett hur mycket de kämpar eller inte.

     Har du statistik på det? För nej, alla blir verkligen inte gravida tillslut hur mycket dom än kämpar. Otroligt korkad kommentar.

     Det spelar ingen roll att ”de allra flesta” blir gravida till slut om du själv inte tillhör den gruppen. Efter 10 års försök att bli gravida på egen hand, utredning där det inte hittas något fel på varken mig eller min man, åtta IVF-försök efter det och fortfarande ingen tillstymmelse till graviditet, så upplevs det dessvärre som mer hånfullt än tröstande att ”de allra flesta” blir gravida till slut.

      ❤️

      Kan ju tillägga att min man till slut inte pallade kampen utan lämnade mig för en 10 år yngre kvinna. Så här sitter jag nu, en 38-årig singel, och inser att jag definitivt inte tillhör ”de allra flesta”. Herregud, vad bitter jag låter, men det ÄR verkligen ett känsligt ämne!

       All sympati till dig som orkar förklara för folk varför dessa så vanliga floskler sårar. Det hjälper verkligen många människoratt folk som vill väl lär sig uttrycka sig vettigt!

       ♥️♥️♥️

        Oj förlåt, det var jag som skrev kommentaren om att de allra flesta blir gravida tillslut och jag menade definitivt inget illa med det, snarare som pepp!❤ Ivf fungerar för ca 2/3 av alla par och det är väl egentligen helt fantastiska resultat eller hur…?! Sen är det självklart förj*vligt för de paren som det inte fungerar för, så är det ju naturligtvis! Ju fler ivf-försök du gör ju större är ju chansen att lyckas, eller hur? Vi fick rådet av vår läkare att fortsätta så länge vi orkade och han lovade att han skulle säga ifrån om de ansåg att det inte var någon mening längre/att chansen för ett lyckat resultat var för låg/obefintlig så vi körde på och efter försök 8 tog det sig otroligt nog efter inte den minsta tillstymmelse till plus någon gång innan i hela mitt liv! Förstår egentligen inte varför ni blir så arga på min kommentar om att de allra flesta tillslut blir gravida? Ta ett samtal med er ivf-läkare om vad hen helt ärligt tror om era chanser att lyckas! Bör man testa äggdonation istället? Eller börja styra tankarna mot adoption? Viktigt att man litar på sin behandlande läkare ❤

   Samma här. Det går inte ens att förklara hur det känns när vänner hinner få ett, två och tre barn under tiden inget alls händer för en själv. Jag var givetvis glad för andras skull, men just när de berättade att de var gravida och när det kom bilder på nyfödda bebisar gjorde det så sjukt ont.

   Vi hade turen att lyckas till slut och vårt första barn föddes knappt sju år efter att jag slängt p-pillren. I början av året fick vi ett syskon och nu är familjen vi längtade efter äntligen komplett. Är SÅ tacksam för att ivf finns och önskar alla som fortfarande kämpar lycka till. Förhoppningsvis får ni också ert/era barn snart. ?

  Hjärtat formligen brister av att se den här videon ju… ?❤️

  Hannalicious är i blåsväder igen! Har tydligen lagt ut på nakd’s instastory ”vacation calories doesn’t count” och folk på twitter börjar verkligen lessna på henne. Börjar också fundera hur hon tänker egentligen

  Grät så till denna video. Man ser hur jobbigt det är för henne. ?

  Detta är verkligen något alla som ens tänker tanken att fråga någon på sociala medier eller i verkligheten ”om det inte är dags för barn snart” borde se och sedan vara tysta.

  Hannalicious i blåsväder på twitter igen….

  Mkt igenkänning!! Fast jag fick en hård dom hos specialisten, nämligen att jag aldrig kommer kunna få barn. Kom i klimakteriet i 25-års åldern och äggstockarna har skrumpnat ihop totalt och det finns således inga ägg. Det som stör mig mest är inte längre att folk frågar (även om det gör fett ont varje gång jag måste svara nej) utan alla dessa tips folk kommer med när jag berättar att jag inte kan få barn: ”Du kan adoptera!” – vet ni vad det kostar att adoptera + vilka krav som finns på de som vill adoptera? Det är liksom inte som att man knäpper med fingrarna och får ett barn. Eller ”De kommer nog på ett sätt snart” – vad ska ”de” (forskare?) komma på? Hur man väcker liv i döda äggstockar och fixar fram ägg som inte finns? Eller ”det finns andra sätt att få barn på!” – ja, jag är medveten om det, men som sagt är det inte så lätt och också irrelevant. Ingen kan bara säga jag beklagar, alla måste hitta en lösning. För övrigt känner jag som tjejen i filmen, det är ngt fel på mig (ja, det är det ju) och jag känner mig inte riktigt som en duglig kvinna. Vågar inte dejta nu pga är så jävla trött på att behöva berätta att jag inte kan få barn och göra någon besviken. Är glad för mina vänners barn och graviditeter men helvete vad det gör ont samtidigt. Känslan av att aldrig få dela den kärleken med någon, att aldrig få vara gravid, att aldrig få skapa ett liv med någon, den är fan vidrig. Den har etsat sig fast och är så jävla svår att få bort.

   ❤️

   ❤️

   Vi hade heller inga dugliga ägg så det blev äggdonation.

   Hade med din hopplösa bitterhet när vi trodde det var kört (var som att pausa livet men man blev äldre), men efter 8år kom det ett barn.

   ❤️❤️❤️ Jag beklagar verkligen! Din smärta gick verkligen genom i din text! Man önskar verkligen man kunde lindra den åt dig men det kan man ju inte som du säger.

   All kärlek och tanke till dig! <3 <3 <3 Det gjorde ont i mig att läsa din kommentar, kan då inte föreställa mig hur det känns för dig. Jag beklagar.

   /har inga egna barn

   ❤️

   Men precis så!! Är så förbannat jävla trött på att få höra att vi ”kan ju adoptera”. ?

   Stor styrkekram till dig! Jag hoppas att du kommer finna lycka i ditt liv <3

  Önskar att folk kunde hålla käften om privata saker som inte angår dem.

  Mina tankar om att donera mina ägg, jag som frivilligt barnlös, blir bara mer och mer seriösa när jag ser sånt här. Jag vet ju inte anledningen till varför just kvinnan i videon inte kan få barn, och inte kan min äggdonation hjälpa henne heller, men om det kan hjälpa någon som önskar barn sådär mycket då vill jag hjälpa!

   Jag har en dotter som jag fått med hjälp av äggdonation. Så heja dig, donera mera 😉

   Jag är evigt tacksam till sådana som dig.

   Om inte en annan tjej fått samma osjälviska tanke hade jag varit barnlös idag.

   Känner mig också väldigt villig att donera när jag ser sånt här, är barnlös och planerar inte att skaffa några heller. För min del känns det dock lite ångestladdat för vem vet om mina ägg/gener egentligen är något att ha? Har en del problem med ångest till och från och det skulle göra ont att någon som verkligen längtar efter ett barn sedan får ”stå ut” med mina eventuella tillkortakommanden genetiskt. Bryr man sig om sådana saker som mottagare av en äggdonation? Hur mycket får man som mottagare läsa av det personliga brevet (eller lämnas det direkt till barnet)? Sker en urvalsprocess? Hjälp en som är lite lost!

    Men det är ju omöjligt att veta exakt vad som kan föras vidare till barnet gällande psykiska åkommor…. men mår man inte helt hundra ska man nog inte donera, av flera skäl.

    Man får ju göra en grundlig undersökning innan man donerar, vem som helst får inte donera ägg/sperma. Psykisk hälsa spelar också roll, inte bara den fysiska. Inte säkert att du skulle bli godkänd som donator!

   Jag har donerat ägg tre gånger (nu är Jagger gammal). Efter att själv haft svårt att bli gravid vet jag hur smärtan känns över att månad efter månad inse att det blev ingen graviditet den här gången heller. Men jag har även fått känna glädjen över att en dag äntligen efter alla år få mitt älskade barn – den lyckan ville jag gärna ge möjligheten till en annan kvinna att få uppleva.
   Om du känner att du vill donera ägg, gör det! Det är STOR brist på äggdonatorer. ❤️

   Åh, jag har aldrig tänkt på att donera mina ägg! Självklart borde jag kolla upp det.
   Vill inte ha barn själv, men om man kan hjälpa någon annan så!

  Vi har forsokt i 3 ar och nyligen fatt reda pa att vi har 3% chans att bli gravida naturligt. nasta steg ar ivf som kostar skjortan utomladns dar vi bor. ett forsok at mellan 100-150,000 kr. kanske mindre men vara forsakringar men definitivt minst 60,000 om det skulle lyckas pa forsta forsoker vore de ju vart det men jag tror inte vi har rad med mer an ett.. :/ sa nervost.

  Du måste skriva om debaclet med Pernilla Wahlgrens inställda flyg från Malaga. Nu ger sig flygvärden från SAS sig in i leken på PW kommentatorsfält.

  PW gjorde lång arg instastory och nu också ett inlägg om att det var ett 50-tal passagerare som plötsligt hamnar stand-by när de ska åka hem.

  Vassego för tips ☺️

   Vet de på malaga flygplats INTE VEM HON ÄR?!?! Pernilla f***ing Wahlgren!

  En till som vet hur det känns inom sig att inte kunna få sin största dröm uppfylld.
  Känslan som uppstår inombords när alla runt omkring en skaffar barn. Glädjen för deras skull men sorgen inombords när jag vet att jag kommer inte få uppleva det.
  Önskar att adoption inte vore så komplicerat som det är, kan förstå anledningarna.
  Men jag som önskat bli mamma i 10 år hade gjort allt och lite till för att barnet som blivit adopterat hade fått allt i sitt liv och massor av kärlek.
  Är tacksam att hon tar upp det, för vissa anser det hör till normen att skaffa barn och många som har barn tänker inte alltid på hur känslig den frågan är eller tanken att personen kanske inte kan få barn.
  Till alla er som kämpar med IVF eller är på gång med det önskar er all lycka.
  Till er som har barn, njut och när det är som tyngst tänk på alla som hade drömt om att få uppleva vara mamma.
  Kärlek till er alla ?

  Cam, kanske en idé att kommentera/skriva om Sandra (och andra bloggares) hyllning av värmen?

  Kolla inlägget men kanske främst kommentarerna:

  https://sandrabeijer.elle.se/vecka-29-2/

   Men gud, låt folk njuta av värmen. Man kan tycka att det är skönt med värme OCH vara medveten om de problem den medför.

  Osmakligt att ens skriva detta här, herregud! ???

  Ja och vid 45 hoppas man ju vara säker på att få slippa barn :/ kram

   Finns vissa som gärna skaffar barn vid 45, känner till flera stycken. Till och med vid 47-48. För att inte tala om sextioåriga karlar som gör det överallt…

  Men what? Kommer här och skryter om att du minsan är såå fertil att du råkat bli gravid som 45 åring och måste göra abort i ett inlägg om unga tjejer som inte kan få barn? Fy för dig.

   Abort är väl knappast nåt man skryter om? Det är nog en jättetuff process. Klart det är orättvist

   Nej, jag skrev att det är så JÄVLA orättvist! Att jag och många andra ägnar så mycket energi åt att inte bli gravida och ändå misslyckas, medan andra inte önskar något annat än att äntligen kunna få barn. Jag önskar att vi i samhället kunde vara mer öppna med alla fertilitetsfrågor och vara stöd och hjälp för varandra istället för att försöka leva upp till normen.

    Det är trist såklart men detta är inte rätt forum. Ofrivilligt barnlösa vill oftast inte höra om hur jobbigt det är att vara väldigt fertil. Vill VERKLIGEN inte, alltså på nivån att de blir jätteledsna av det. Förstår du nu? Det finns säkert stödgrupper där du och andra kan vara mer fria. Just detta inlägg handlade dock om motsatsen.

   Men sluta skamma henne!
   Isadora: hoppas allt går bra!

    Tack! Jag menade inte att vara okänslig men det är allt jag kan tänka på just nu. Om jag magiskt kunde ”ge bort” den här graviditeten till någon som vill ha den skulle det vara underbart.

   Ge dig. Det var inget skryt. Sluta hata!

  Jag och min sambo har haft sex utan preventivmedel i över sju års tid. Men inte en enda gång har jag blivit gravid, då och då dyker den fruktansvärda tanken upp ”tänk om det inte går” samtidigt som vänner och familj hela tiden frågar mig om det inte är dags snart, om inte kontoret i vår lägenhet egentligen är ett barnrum och kommentarer om att börja försöka nu innan det är för sent. Till och med min bästa vän som är gravid har sprudlande berättat om hur hon och hennes kille inte ens behövde försöka, att hon hennes tidigare långa förhållande men utan resultat och att det måste betyda att det inte var meningen.
  Är så trött på människor som tar friheten att kommentera mig och mitt liv. Är så rädd för att jag inte kommer få uppleva det andra får uppleva. När jag tillåter mig själv att tänka på det känns det som en kniv i hjärtat samtidigt som den dumma tanken dyker upp ”tänk om det inte är meningen att jag ska få bli mamma”

   Efter ca ett år ska man ju söka hjälp om det inte funkat? Var 35 när jag fick mitt första, så sökte hjälp efter bara ett halvår just to be sure.

  Förstår henne precis.. fick avbryta våran graviditet i vecka 20, fick beskedet på rul. Hela jobbet fick veta och dom började skvallra om det på en gång till varandra. När jag sen kom tillbax till jobbet var det som att alla trodde dom hade nått rätt till att veta vad som hänt och varför, hur avbrytandet gick till, och sen stå och prata om hur glada dom var för att deras barn var friska och i livet.
  Iallafall, jag har ätstörningar så jag gick upp en hel del under min sjukskrivning, och nu har folk på jobbet börjat fråga om jag är gravid. Nu är ju jag gravid igen, men det är såpass tidigt att man ser verkligen ingen mage än. Det är min egen mage som blivit större. Jag berättade för en på jobbet, som jag litade på, och nu har jag börjat få sms från andra som också vill veta om jag är gravid. Det är superjobbigt..

   Folk kan vara så okänsliga! Om bara människor kunde sluta lägga sig i där de inte är välkomna och visa lite lyhördhet när någon vill prata.

   Vilka idioter.

   Men vad är det för sjukt beteende?! Jag blev jättesur på en kompis som frågade mig rätt ut om jag var gravid när jag inte ville berätta än, men det här är ju en helt ny nivå!

  Känner igen mig så mycket efter ett par vidriga år av att försöka få ett syskon. Alla som frågade om syskon. En släkting som sa rätt ut att vi var så själviska som inte skaffade syskon, mitt i ett av mina fyra missfall. Alla graviditetstest, all stress, alla misslyckade ultraljud, alla gånger jag trott jag varit gravid men testet visat negativt, alla gånger jag varit gravid men börjat blöda och återigen behövt berätta för mannen att det inte gick bra denna gång heller. Att veta att något var fel men inte vad. Den tiden var verkligen ett helvete.

   Fyfan jävla äckel till släkting ????

   Den släktingen hade jag bett dra åt helvete. Inte klokt hur illa folk beter sig. Ingen skam i kroppen överhuvudtaget.

  Jag avskyr såna kommentarer, fock ofta gliringar på mitt jobb när det pratades barn eller någon var gravid ” nästa gång är det din tur” när ska du skaffa barn?” Osv. Jag ville varje fång ställa mig upp och skrika men satt lugnt kvar och åt min Lynch och svarade mitt standardsvar ”ah, jag vet inte, känner mig inte alls redo, jag vill läsa klart min masterutb först, sen kanske”. Allt medans vi kämpade på månad efter månad efter månad. När jag till slut blev gravid var det så jobbigt, jag trodde hela tiden stt allt skulle gå fel att min kropp inte kunde, att jag skulle få missfall, inte förrän efter halva tiden gått kunde jag börja njuta och nu är jag faktiskt mamma till en sån härlig liten bebis men vägen har varit alltför lång med tårar, uppgivenhet och en hel del avundsjuka…

  HEJ ALLA,
  Am juliet med namn, är från United kindom, är här för att dela mitt vittnesbörd om vad den här stora stavningskanalen gjorde för mig, jag var oförskämd för 5 år, hela mitt liv var sorg eftersom jag inte kunde få ett barn för min man, min man tänkte på att jag skilde mig, så jag började söka efter hjälp tills jag kom i kontakt med denna stavningskaster på internet och jag bestämde mig för att meddela honom, till min största överraskning, han berättade för mig allt som händer i mitt liv, jag var så förvånad att höra att han pratade om hela min sekretess och han berättade för mig vad jag skulle göra, vilket jag gjorde utan dröjsmål och se, efter tre dagar var jag gravid och nu har jag fött en studsande pojke, oj så glad, och min man är nöjd med mig nu för att bli mamma. Vänligen mina kompisar där ute, om du vet att du har försökt att förkunna, kontakta den här stora stavningskanalen via e-post: bushachive6@gmail.com idag och du blir glad också. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.