Hannalicious är i blåsväder igen

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,208434″ ap mute yot ]

Det är inte första gången Hannalicious anklagas för att vara ätstörningstriggande på sociala medier men efter att ha sett den här videon på henne där hon instruerar sin mamma till att se så smal ut som möjligt på bild så är det kanske inte så konstigt.
Hon har med största sannolikhet lärt sig det här beteendet från sina föräldrar för varför skulle de annars bete sig på samma sätt?Men visst…
Det kanske är ett skämt – ett internskämt i familjen – men det spelar föga roll med tanke på hur många unga följare som Hanna når ut till via sina plattformar.

Budskapet hon sänder ut är att man alltid ska oroa sig för att få i sig för många kalorier – även om man kan låtsas att man inte bryr sig på semestern –  och att det viktigaste av allt att se smal ut på bild.
Hanna är trots allt del av det tjejgäng som la en hel semesterdag på att fota varandra i olika miljöer för att vid dagens slut konstatera att de inte kunde använda en enda vild av alla de tog eftersom de inte var bra nog.

Om det är en sak du som förälder till en influencerföljande tonåring kan göra så är det att förbjuda dem att följa influencers som Hannalicious och hennes likasinnade.
De bidrar inte till någonting i vårt samhälle förutom vikt, utseende och konsumtionshets och det är på grund av deras plattformar – och plattformar som deras – som många unga mår dåligt idag eftersom de matas med den här skiten överallt och hela tiden.

Jag undrar hur NA-KD motiverar att fronta med en person som Hannalicious.  Är det bara pengarna som pratar här?

Tack för tips, Alicia!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT
  Jag förstår om ni tycker jag är naiv och dum i huvudet!
  Men finns det någon chans att komma in på ett universitetsprogram HT18 om man inte har anmält sig? De har stängt för sen anmälan, men finns det något man kan göra för att ändå ha en liten chans?

   Kanske på program öppna för sen anmälan som inte är populära

   Tror att de öppnar för sen anmälan efter urval 2 är kört, så vänta du lite så kommer du nog kunna söka något! Lycka till!

   Hej igen! Hann bara skriva ett kort svar innan, då jag försökte balansera min mobil samtidigt som jag åt en bagel ? Så här ligger det till vad jag vet: Efter att de vanliga anmälningarna stängt (i april) så är vissa program/kurser öppna för sen anmälan. Det innebär att efter alla reserver tackat nej till eventuell plats så erbjuds de som gjort sena anmälningar en plats. Detta sker i turordning, så den som anmält sent ”först” blir erbjuden först. Med andra ord: gör en sen anmälan så snabbt som möjligt! På hemsidan för antagning så finns det ett filter med namn typ ”visa de som är öppna för anmälan”, vilket gör det lätt för dig att se vilka som går att skicka en sen anmälan till. Lycka till! Ha det gött häjjjjj

    Ser nu att jag var lite otydlig, jag vet redan vilket program jag vill söka till. Det är samhällsplanerarprogrammet på su och de har stängt för sen anmälan. Jag har läst mycket om hur sen anmälan går till men dem kommer antagligen inte ens öppna upp för det…
    Därför tänkte jag om det finns något anat jag kan göra, maila programansvarig? Jag tänker att en del som tackat ja inte dyker upp och att reserver inte åker till uppropet. Vet att det skulle vara helt otroligt att jag kom in men jag vill ändå försöka!
    Tusen tack för era snabba och utförliga svar <3

     Jag har jobbat som administratör på skola tidigare – and I hate to break it to you; men nej.
     Jag har i mina dagar fått kopiösa mängder mail och telefonsamtal med samma fråga i stil med ”Oj, jag glömde – kan jag anmäla mig nu istället?”.

     Kanske låter lite harsh, men nej nej nej. Det finns en deadline för ansökningar av en anledning. Missar man den är det bara så enkelt att söka till nästa år istället.

     Det är ju toppen att du vet vad du vill läsa – då har du ett helt år på dig att förbereda dig inför nästa ansökningsperiod! Bla se till att du lever upp till förkunskapskraven, eller skriv Högskoleprovet för att öka dina chanser att komma in. Och jobba och tjäna pengar och spara till din tid som student.

     Tyvärr, då är det kört. Akademiska världen är oerhört fyrkantig.

      Vad bortskämt det där lät. Gör saker ordentligt istället!

      Det är inte den akademiska världens fel att folk inte ansöker i tid. Världen kretsar inte kring en själv och ibland (läs: ofta) behöver man anpassa sig.

      Universitet är statliga myndigheter precis som skatteverket, Skolinspektionen, Arbetsmiljöverket etc och ägnar sig därmed åt myndighetsutövning. Dvs de kan ej hitta på egna regler, låta personer för att de ringer få plats etc. Fyrkantigt kanske men det är en fråga om rättssäkerhet.

      Eller så är du dåligt förberedd! Ska du söka jobb så bör du ju skicka in ansökan innan sista ansökningsdag i och med att urvalet börjar sen och annonsen tas bort

     Sen anmälan öppnade i fredags, så finns den inte med på antagning.se för sen anmälan så har de nog inte platser över tyvärr 🙁 Även om de skriver här ovanför att det är kört, det kan ju hända att någon hoppar av precis under kursstarterna, så du kanske ändå kan kontakta programansvarig och fråga om du kan höra av dig vid terminsstart och om något går att göra då i så fall ? Annars så söker du till nästa termin! Lycka till!

      Då går ändå platsen till reserver, som det brukar finnas ett stort antal av. På populära program kommer du inte in utan att ha anmält dig i tid, inte en chans tyvärr.

     Kolla vilka kurser som ingår- ibland kan man söka första kursen som fristående och sen hoppa på programmet vid årsskiftet alt söka kurs för kurs och ta examen på det viset (dock inte så bra om det är många grundkurser då du inte är garanterad plats på dessa – men har du bra betyg är d en jättebra väg att gå?

     ”Stängd för sen anmälan” innebär tyvärr att d redan har så många reserver att de inte behöver fler och kommer inte öppna anmälan igen!

   Du kan ju alltid kolla om några av kurserna som ingår i programmet är öppna för sen anmälan, isåfall kan du ta dem och ta en examen på det viset, eller helt enkelt söka in på programmet nästa termin eller år så får du läsa kurser lite bakframt bara. Det beror ju såklart på vilka förkunskapskrav kurserna har. Det går säkert att sy ihop på något vis, jag vet flera som gjort så.

    Älskar älskar älskar att ett inlägg om utseendehets får flest kommentarer angående akademiska frågor. Annars måste jag säga att jag var på semester med min mamma som är smalare och mer fit än jag och hon sa når vi reflekterade på stranden att vår generation har mycket färre komplex, att hela hennes generations liv gick ut på bantande och att hålla igen. Hon påpekade också att vår generation är väldigt snabba med att fixa till i ung ålder men att vi i vart fall vågar ta plats på stranden oavsett kroppstyp. Det kändes som en rätt befriande observation, som om vi kommer framåt.

     Vad menar du med fixa till? Förstod inte riktigt det 🙂

      Små ingrepp och justeringar (bröstlyft, läppar bland annat). Hon tyckte att samtidigt som de yngre tog plats ogenerat så tog de också till medel för justeringar i ganska tidig ålder. Hennes generation inväntade en viss ålder, troligtvis också för att ingrepp vare sig var utbrett, tillgängligt eller kostnadseffektivt när hon växte upp.

     Min mamma är 53 och helt jävla besatt av bantning, och har alltid varit. Hon är tio gånger värre än vad jag själv är (som är 27) och då har jag inte heller den sundaste av inställningar.

      Min mamma verkar vara nästan befriad från utseendehets eller åldersnoja, vilket är så otroligt skönt. Hon närmar sig 60 och har aldrig hört henne prata negativt om vare sig vikt, utseende eller rynkor. Hoppas jag är/blir likadan!

      Värre var det med farmor som kunde slänga ut sig lite vad som helst… kommer fortfarande ihåg en del kommentarer om min kropp som än idag svider lite när jag tänker på dem. Vissa kommentarer man får sitter i länge, kanske hela livet, och av den anledningen känns det så viktigt att sluta kommentera andras kroppar! Det är bara så onödigt, även något som är tänkt som en komplimang eller uppmuntran kan landa helt fel.

   Men varför ringer du inte och frågar?

  Blir också så ledsen när man läser sånt. En som jag följer på Instagram som jag ändå tycker är en vettig person (ganska mycket följare ändå, över 10k) och hon är väldigt smal skriver att hon inte kan visa sig i badkläder pga för mycket choklad. Säkert menat som ett skämt, och jag tar inte ifrån henne hennes upplevelse av sin kropp. Man kan såklart känna sig obekväm i badkläder även om man är smal. Men inte superkul att läsa sådant när man själv inte är smal och kämpar med sånna tankar…

   Nu gissar jag på att det är samma influenser som jag följer. Tänkte samma sak, hon är hur vacker som helst och dessutom smal som en pinne. Det är klart att hon inte måste vara nöjd med sin kropp för att jag hade dödat för en sån ? men det är tråkigt att ha den inställning när man har barn som säkert kommer ta efter.

   Är det MM ni menar? För jag reagerade också på att hon skrivit det och blev helt chockad. Om hon ”ätit för mkt choklad” hur ser då jag ut, haha.

    Ja, det var henne jag menade. Tror verkligen inte hon menade nåt illa, men kände samma som du skrev. Blev lite ledsen faktiskt! Men igen, jag fattar att smala människor också har kroppsnojor men man får ändå tänka sig lite för hur uttrycker sig tycker jag.

  OT
  Ursäkta ot men ni är många kloka här inne.. Vad är det minst egoistiska när man har en katt som bor i lägenhet (utan balkong) men som har väldigt mycket energi och gärna vill ut? Han får gå på koppelpromenad och vi leker med honom men han är ändå inte nöjd och det tär på mig så jävulskt med ständigt dåligt samvete över denna katt. Min sambo tycker inte det är en hållbar situation och börjar tappa den goda viljan så det spär på det extra. Är det värst att omplacera katten till ett hem där han får vara ute fritt i trygg miljö, eller ska man försöka härda ut? Har sån ångest jämt över det här, jag tycker om lilla kisen men att han inte är helt nöjd + att min sambo inte orkar situationen längre känns skit.

   Mina katter har ett stort ”hundtält” på balkongen, där sitter dem och kikar från typ 06-09 varje dag innan de vill komma in. De är dock utav rasen ragdoll som lämpar sig mer som innekatt än ute men du kanske ska prova?:)

   Hmm, vad svårt ? det är fint att du kan tänka tanken att katten kan ha det bättre någon annanstans. Du kanske ska följa den tanken, kanske går det att hitta ett nytt hem hos någon som ni kånner, så du kan fortsätta följa honom?
   En del katter kan ju trivas som innekatter men har de den där viljan och impulsen att gå ut och inte får det så är det svårt att ge dem tillräcklig stimulans för att de ska må bra och känna sig nöjda.

   Katter ska inte i lägenhet….

    Håller med, för vems skull skall katterna vara inne? För att ni bor i lägenhet är inte ett nog bra argument. Katter bör få vara ute och komma och gå som de vill. Lider med alla katter som är instängda.

     Du behöver inte lida, jag har två innekatter och den ena lider av ett stressyndrom (pga tidigare vanskötsel hos annan familj) och skulle inte klara att vara ute och den enda vill inte gå ut. Vi bodde med uteterass tidigare och hon vägrade. Alla katter är olika. Särskilt om man har raskatter.

     (Jag som skrev inlägget) Jag håller med er om att katter helst ska få vara utomhus.
     Känner mig väldigt hemsk som ev. ska ”lämna bort honom”, men jag antar att det är bättre att hitta ett nytt bra ställe med tillgång till trygg utomhusvistelse än att han får fortsätta med oss? Han tycker om mig mycket, men såvida jag hittar ett BRA nytt hem så kanske han får det bättre i det långa loppet.. Åh det är en så jobbig sits.

      Du är inte hemsk som funderar på att lämna bort honom! För mig låter det klokt och sunt att du tänker på kissens bästa om du vet att han inte mår bra. Du har ingen vän eller släkting som kan ha honom så du alltid kan träffa honom om du vill? ❤

     Mina katter trivs alldeles utmärkt som innekatter. Dem har en balkong att mysa på om dem vill vilket dem gör men går in när dem tröttnar. Dem lider inte, sover,äter, leker och stimuleras innomhus. Lillkillen har rymt men är ute två min sen står han under balkongen och säger till att han vill in igen. Han följer oss när vi hämtar in honom. Behöver inte jaga, bära eller koppla för att han ska med in, vilket för mig betyder att han mår bra innomhus och inte tycker om att vara ute. Alla mina katter har haft möjlighet att få röra sig fritt ute i mitt gamla hem men dem går inte 1 m utan matte och husse. För mig betyder de att dem trivs med att vara inne och ändå har möjlighet att vara ute på balkongen eller i koppel. I koppel träffar dem typ 4-5 andra katter som också är kopplade och leker med dem. Nej alla katter lider inte av att bara vara innekatter men en del gör säkert?

      Såklart det är olika, de är olika individer och så länge de är nöjda med sin tillvaro så är det skitsamma om de är inne- eller utekatter! Men när det faktiskt är så att han är missnöjd med att inte få leka av sig fritt ute, vad är rätt då?

       Självklart är det synd om en katt som lider och jag hade också funderat på omplacering om någon av mina visade sig må dåligt i en inomhus miljö enbart. Jag tycker så klart att alla djur som lider på ett eller annat sätt ska ha de absolut bästa och där får man nog inte vara egoistisk utan tänka på djuren i första hand❤ mitt inlägg tidigare var mer ett svar till den som sa att alla katter lider att bara vara inomhus när det onekligen inte behöver vara så

      De de de de de! Är det så svårt att skilja på de och dem?!

     Lider inte med välskötta innekatter, de mår nog gott. Men att det går monster lösa i samhället, som spikar upp igelkottar på väggen ? det oroar mig verkligen ?

      Ja monster finns de gott om! Här dödar någon katter, någon lägger ut mat med gift i och i rastgården som är till för oss med hundar där gräver någon ner långa vassa järnpinnar som hundarna gräver upp och gör sig illa på?

       Så för jävligt, får ha ögon både bak och fram. När man är ute med sin gamla kung ? King 12 år ❤️

        Ja det är fruktansvärt! Man får ju vara vaksam hela tiden. Min hund är en valp på 7 mån så hon vill gärna äta allt ❤

     Fast alla katter lider inte av att endast vara inne, min mamma har en innekatt som vägrar att gå ut, det är omöjligt att ens försöka ta ut den. Den är livrädd för att gå ut. Så du behöver inte alls lida med alla innekatter. Däremot är det ju en stor skillnad på en katt som gärna vill gå ut men inte får.

      Åh ännu en sådan. ”Min katt är aldrig någonsin ute för hen är livrädd för att gå ut”. ”Min häst vill inte vara ute i hagen för hen står alltid vid grinden klockan 15 och vill gå in [och äta mat]”.

    Beror helt på katt. Jag har två brittiska korthår, de hade inte gått ut om jag så tvingade dem.

   Hade katt i lägenhet innan, de gick gärna ut. Jag följde med dem ner i trapphuset och släppte ut dem. Efter några timmar stod jag i porten och ropade på dem igen och de följde då med in.
   Ibland släppte någon annan in dem, då satt de utanför min lägenhet när jag kom hem. Inga problem. (Jag frågade grannarna först)

    Vad fint att du låter katterna springs lösa i lägenhetsområde och bajsar i ungarnas sandlådor <3

     Haha men gud! Orkar inte ens. Nä, orkar inte. Hoppas ändå att du hittar en liten strimma av ljus i ditt liv en dag.

   Alltså gå ut med han i skogen, släpp och busa med en timme, så har gjort med alla mina då jag har bott olägligt till, nu går dom ut och in som dom vill. En katt här inte gjord för att bara sitta i en lgh, bur eller koppel!

   Hur är miljön i övrig? Lämpar sig utomhusmiljö för lösa katter? I sådan fall kan du köpa en katttrappa. I annat fall så skulle jag försöka omplacera Kissen till en person som kan hålla den som utekatt.

   Min syster och hennes sambo har hund och katt i lägenhet. På kvällarna brukar han (sambon) åka med båda pojkarna till en liten skog i närheten där de får leka och springa av sig (hunden är naturligtvis ute flera gånger om dagen om det var oklart). Kan ni göra något liknande?

   Vad är det för ålder på katten? Är katten kastrerad?
   Kan vara så att katten vill ha en katt kompis att leka med 🙂

   Men kan du inte skaffa en kompis? Har flera innekatter och de har väldigt roligt tillsammans, leker, tvättar varandra och sover ihop. Det är ju en vacker tanke att katter ska vara frigående ute men så ser inte världen ut idag tyvärr. Tung trafik, andra djur och människor som jagar och skadar dem osv.

   En innekatt som aldrig har fått vara ute har ju ingenting att sakna för den vet inte vad som finns på andra sidan dörren tänker jag?
   Jag tycker snarare att det är egoistiskt och dumt att ha innekatter som man tar ut på koppelpromenad när det passar en själv.
   Våran bonnkatt får vara på balkongen och är nöjd med det, han har aldrig någonsin stått och jamat vid ytterdörren trots att han möter oss där varje gång vi kommer hem.

   Innekatter (inte alla) behöver aktiveras mentalt, kanske kan ni köpa aktiveringsleksaker av olika slag? Finns på granngården eller leta runt på nätet. Jag tycker överlag att katter släpps ut allt för lättvindigt, dels finns det mycket sjuka människor ute men också bilar/andra djur som kan skada kissen.

  Har följt henne sen Australien tiden och kan säga att jag slutar nu. Att hon har blivit ”så stor” har stigit henne åt huvudet

   Jag följde henne innan hon tagit studenten. Då var hon en otroligt jordnära tjej som verkade ha ett hjärta av guld. Tyckte fortfarande att hon var så gullig och fin när hon bodde hos Maddy (tror hon hette så?) i Australien men sen hon flyttade till Sthlm så har hon förändrats brutalt mycket, till det sämre tyvärr…

  Alla texter på Instagram och hur hon yttrar sig i videosen i Hong Kong känns väldigt diviga, naiva eller idiotiska i mitt tycke. Hon framstår tyvärr inte särskilt bra alltid i sina sociala medier…

  Och när hon skriver om all afternoon tea de gått på och att de äter hela tiden, men lägger upp en bild med enbart några jordgubbsskivor… hon har skrivit innan också att hon knappt äter något när hon är på resor där plaggen ska fotas.

  Nu behöver man ju inte ta åt sig av vad allt folk säger eller skriver, du har en egen hjärna och hjärta. Bara av följa om det inte behagar! Varför skapa problem?

  Är inte det rätt bra ändå att hon är öppen med exakt vad som krävs för att vara så smal och vältränad som så många insta-brudar är? Föredrar det här mot de som poserar med Nutellaburkar och överdådiga frukostar men ser ut att livnära sig på vattenmelon – det är så fejk det kan bli och skapar fullständigt orealistiska mål och tankar (vet ej om hon också gör det, följer ej människan mer än här hos Cam). Tänker att det här får unga tjejer att inse vilket hungrigt och okul liv det är att ständigt neka sig själv mat för att se ut på ett visst sätt, och att man inte är ”dålig” för att man äter Nutella men inte lyckas se ut som instagänget.

  Sen att hon eventuellt triggar ätstörda är en annan sak men är hon verkligen ansvarig för andras hälsa? Den med en ätstörning måste väl någonstans ta sitt eget ansvar och låta bli att följa de här brudarna.

   Jag är så trött på alla dessa som skyller på att de inte har valt att bli förebilder och att de inte är ansvariga för andra. JA, alla har ansvar för sitt egna välmående men samtidigt får man också ta lite ansvar som medmänniska. Vi lever i ett fruktansvärt utseendefixerat samhälle där alltfler unga insjuknar i ätstörningar och andra former av psykisk ohälsa. Då kan man inte lalla runt och totalt strunta i vilket budskap man sänder ut, oavsett om man har 160 eller 160 000 följare på Instagram.

    Jag köper fullständigt att t ex pro ana-konton är fruktansvärda och att det finns mängder med ohälsosamma fitspo-konton som är allt annat än hälsosamma. Men den här tjejen ser inte ut att plåga ihjäl sig själv och skriver ”roliga” captions med rätt vardagliga tankar som tex att semesterkalorier inte räknas, något många skojar om utan att vara ätstörda. Det är väldigt sorgligt att vi är så kalorifixerade och känner oss tvungna att prata kalorier och ursäkta oss när vi tar en bulle till, och visst skulle hon kunna hoppa över allt prat som rör vikt, men hon är ju en fri individ och får skoja om det hon finner roligt. Hon kommer ju inte direkt med tips på hur man ska svälta sig. Har tröttnat lite på allt moraliskt tjat och att varje ung tjej som bloggar/youtubar/instagrammar är ansvarig för världens välmående. Kluven i frågan helt enkelt för samtidigt vore det ju bra att helt hoppa över diskussioner om vikt. Tror dock det kan vara bra att hon är öppen eftersom folk då kanske fattar hur strikt man måste vara för att vara så smal. Och det livet är det nog inte många som har lust att leva. Tycker konton med poserande smalisar är värre eftersom deras kroppar blir till ideal att sträva efter men där ingen förklaring till hur de lyckas vara så smala ges. Den här tjejen är iaf ärlig med att hon inte äter allt och det funkar förhoppningsvis avskräckande.

    Ordet ”medmänniska” verkar har försvunnit ur mångas vokabulär till förmån för ”eget ansvar”. Kan man inte ta eget ansvar OCH försöka vara en god medmänniska? Särskilt om man har många följare, vilket givetvis kommer med ett större ansvar än för någon som inte har det. Jag tycker att det är så självklart.

  ”De bidrar inte till någonting i vårt samhälle förutom vikt, utseende och konsumtionshets” – här håller jag fullständigt med dig.
  Jag tycker att majoriteten av de ”influencers” (skriver influencers i citat för det är inte många av dessa som gör något som tilltalar mig) som tas upp här inte gör något vettigt. Några få gör bra och skriver om viktiga och intressanta ämnen (av de som det skrivs om här) och då syftar jag på några feminister och en som brinner för barn. Jag håller inte alltid med dom om allt men jag tycker att dom bidrar till något positivt i det stora hela, allt annat är nonsens.
  Tur att det finns folk som inte kallar sig influencers som verkligen bidrar med värdefull substans.

   Är inte de flesta feminister i dagens samhälle? Borde vara självklart.

    De flesta är verkligen inte feminister, tack och lov!
    En majoritet av unga stadstjejer kan eventuellt vara det men de är en mycket obetydlig del av befolkningen och de flesta växer ur sina konstiga idéer.

     ”Tack och lov”? Nej men gärna mer patriarkal makt för fan! Krossa feminismens alla försök till jämställdhet. Pfffff.

      Drunkna nu inte i näsblod för att någon tycker olika. Din åsikt är inte facit.

       Jo ”ironi:s” åsikt är alltid facit, no matter what. Det vet alla

     ”Tack och lov”? Vi kanske skall gå tillbaka till tiden när kvinnor inte fick rösta eller hade några rättigheter? Feministerna vill ha jämlikhet mellan könen, vad är set som är fel med det?

   Nä att vara influencer innebär ju att ”inspirera” till köp. Som jag ser det jobbar influencers med reklam helt enkelt…

  Självklart är det synd om en katt som lider och jag hade också funderat på omplacering om någon av mina visade sig må dåligt i en inomhus miljö enbart. Jag tycker så klart att alla djur som lider på ett eller annat sätt ska ha de absolut bästa och där får man nog inte vara egoistisk utan tänka på djuren i första hand❤ mitt inlägg tidigare var mer ett svar till den som sa att alla katter lider att bara vara inomhus när det onekligen inte behöver vara så.

  Har hört av personer med insyn att Hanna fakturerar NA-KD flera miljoner för hennes kollektionssamarbeten och då har hon alltså provisionsbaserad lön beroende på hur mycket hennes produkter säljer. NA-KD’s devis är att det är bättre att be om ursäkt än om lov, och jag har svårt att se hur detta skulle vara ”negativt” i deras ögon. All press är bra press, verkar vara vad de tycker. Det gäller att vara hänsynslös och obrydd där.

   Flera miljoner är ett skämt. Linn Ahlborg skulle kunna fakturera i miljonbelopp men inte Hanna…

  Hur kan en person med ingen personlighet eller ens är rolig, vara så stor?

   Gäller ju merparten av bloggarna. Sorgligt

   Hennes följare delar väl samma (brist på) personlighet.
   Gå in på en dejtingsida och läs igenom folks presentationer. 99% är så tråkiga att man dör av leda.

  Exakt samma beteende som skiner igenom hos äldre sk influencers. Pernilla Wahlgren ger tips åt Anitha Schulman på pizza – ”värd alla kolhydrater” eller andra storybilder från dessa ladies på ex pasta och så alltid en kommentar/tag som ”försvar” till carbsen. Blir så trött……

  Hur vi ser ut kroppsmässigt lol.

  Har ni läst Annica Leones inlägg om pasta mm. och en bild på sig i underkläder. Blir så trött på hennes tjat om hur obrydd hon är om sin kropp när allt hon säger och gör tyder på motsatsen. Hon verkar ha en skev uppfattning kring sin kropp och jag får känslan att det hon vill är att få höra är hur snygg och härligt hon är.

   Ja detta har jag fan tänkt på. Hon trodde nog att ”kroppsaktivist” var ett fack hon kunde claima o göra till sin usp men hon verkar fan helt har missuppfattat. Så sorgligt med så mycket bekräftelsebehov o tomhet hos en kvinna som ändå är över 40. Och nej ni behöver inte svara nu o säga att ålder spelar ingen roll blabla pga jo det gör det. Hej!

   Men jesus var tvungen att kolla. Är människan på riktigt? Lägger upp en bild där hon UPPENBART är smal och skriver att det inte är en bild på en smal människa? Fattar hon vilka signaler det skickar till typ unga tjejer? Varför ens hålla på, blir så matt.

   Var också tvungen att titta. Suck! Men kom då i samma veva in på Carin da silvas blogg. Hon verkade vara precis motsatsen. Avslappnad och trygg i sig själv.

   Hur gick det med hennes nya kille? Fortfarande ihop?

  Eeeh hela influänser-genren går ut på att se så smal ut som möjligt. Sprättbenet och alla andra groteska poser uppfanns av den anledningen. Den vandrade modekatastrofen Hannalicious sticker knappast ut från havet av klonade blondiner i detta avseende.

  Och folk klickar och läser ändå. ”Usch vilka förebilder” *klick klick*

  Ja tänk vilka problem man har när man tror att Instagram är verkligheten. Det gäller både de som lägger upp material och de som följer.

  Hon rör inte på ansiktet alls när hon pratar, ser riktigt sjukt ut, hehe.

  Hannalicious är en bortskämd tjej som velat vara amerikan sen hon föddes och som antagligen inte har varken reflekterande eller analytisk förmåga, därav detta beteende.

  Med ett ok utseende och tillräckligt mycket pengar så kan man bygga ett intressant liv på sociala medier som man marknadsför produkter med och kalla sig influencer. Men jag hoppas att det upphör snart.

  OT
  Men är det inte lite märkligt att Isabella L uppmuntrar till att dricka alkohol och bilkörning? Sitter och dricker minst två glas bubbel (som vi får se) och sätter sig sedan och kör till St tropez?

   Egentligen inte, tyvärr. Hon verkar ha tappat allt sunt förnuft och tycker väl att sånt är ”tihi” nu också.

   Jag fattar inte hur du mener hon har uppmanat til det. Har hon sagt at hon tycker andra skall göra det? Har läsare ingen kapacitet till att själv tänka? Måste man göra som influencers? «Jaha, Isabella kör bil efter ett glas champagne i ett land där grensen for alkohol är annorlunna, DÅMÅSTEJAGMED.» Trist om det är så at man påvärkas så mycket av en bloggerska.

    Jag skulle då försöka vara så pigg och opåverkad som möjligt om jag skulle köra en hyrbil på för mig okända vägar i Frankrike och dessutom i mörker. Men är man en ”powerwomen” så finns väl inga begränsningar kan man tänka.

  Vet att man inte ska kommentera andras utseendet etc, men efter att ha sett bilderna i hannalicious senaste blogginlägg så undrar jag verkligen om hon fixat läpparna?
  Hon gillar ju verkligen ”duckface-posen” och brukar ofta göra det, men har undrat nu ett tag om det har sprutats in något också? Har sett att hon fått frågan i livesändningar på instagram, men hon har alltid ignorerat det

   Undrar exakt samma. Tycker hennes läppar ser mycket större ut nu än på äldre bilder/vloggar men har för mig att hon sagt att hon aldrig skulle fylla läpparna.

  OT. Jag följer Maxida Märak på insta och har förut lyssnat mkt på hennes musik. Tycker hon verkar vara en himla bra tjej. Har känt lite oro senaste tiden för jag ser hur smal hon blivit. Vet någon om hon är sjuk eller så? Jag lägger ingen värdering i hur hon ser ut, bara varit orolig fastän jag inte känner henne eller så.

   Hon har pratat i intervjuer om att hon när hon var yngre led av ätstörningar och att hon har ett extremt kontrollbehov. Tycker att det ser ut som att hon är sjuk.

  Kanske OT, men någon som märkt att Isabellas kusin Isolina gått från syssling till kusin mellan 2012 till idag. Vill ha släktutredbing a la camcam

   Word!

   Bella är ju internationell så hon använder nog kusin på samma sätt som man använder cousin på engelska dvs lite allmänt för en släkting. T ex kallar kungligheter varandra för kusin (Mon cher cousin) när de skriver brev till varandra vare sig de är släkt eller inte – oftast är de ju faktiskt släkt på ett eller annat sätt.
   Egentligen ska man på engelska säga first cousin om det vi menar med kusin och second cousin för det som på svenska kallas syssling, småkusin, tremänning, nästkusin, andrakusin…
   (I finlandssvenskan lär syssling betyda fyrmänning på rikssvenska och där används småkusin för rikssvenskans syssling).

  Off topic ! Men på tal om förebilder så ville Annica Englund i vanlig ordning visa sin rumpa så tydligt som möjligt , så på skogspromenaden kastade hon allt utan trosorna sträckte händerna i luften och putade med rumpan mot fotografen när en joggare kom springande mot henne … man kan tro att den människan är 17 i stället för tjugosju , såå osäker liten flicka innerst inne tyvärr .

   Tänk om det var en naken gubbe som stod där och annica var den som kom joggande! Då hade han varit en blottare och hon hade anmält honom för sexuellt ofredande. Skulle uppskatta om folk kan behålla kläderna på.

  https://hannalicious.se/2018/07/16/en-regning-dag-i-hong-kong/#comments

  Lite roligt på fjärde bilden i detta inlägget så ser man ser Hannas ögonbryn och ögonfransar utanför luggen. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.