Daniel Redgert gör samarbete med Eldorado.

https://www.instagram.com/p/BmLw6BVgYDx/?hl=en&taken-by=danielredgert

Daniel ”Dannis” Redgert gör någon typ av kampanj tillsammans med det högklassiga märket Eldorado och som del av det har de tryckt upp tröjor på företagets mest episka varor genom tiderna – här ovan kan ni se Chokladpuffen, en klassisk frukostinmundigare – och fler lär det säkert bli.
Själv ser jag mig ofta som en motpol i det ack så komsumtionshetiska samhällsklimat som råder på sociala medier, så jag tänkte kontra med ett litet kollage av några varor som jag aldrig skulle köpa från Eldorado, än mindre äta/dricka.

Även om det väntade en post-apokalyptisk värld utanför fönstret och min överlevnad stod och vägde mellan att äta tonfisk från Eldorado eller att helgrilla THK på ett gnisslande snurrspett på innegården så skulle svaret vara ”nej”.
Eller rättare sagt: ”Förlåt, mammas lille knoe…men fortfarande nej!” *börjar blanda marinad*

Har ni råkat ut för några riktigt vidriga lågprisvaror från Eldorado, eller dess kompisar – Garant, Blåvitt, Xtra eller Euroshopper?
Oh, do tell!

En annan som inte gillar Eldorado är Johan Glans! #Youtube 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=nD4eTiZmucc&t=2s

290 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men det är väl inte första april idag? Hur kan NÅGON se ett värde i detta?

   Undrar också över Elsas (med flera) krystade hyllning av Yves Rocher… Kanske har jag inte hängt med, men när jag var liten var YR postorder-/homepartygrejer för tanter med lite halvknasiga pseudotexter om trollhasselns magiska inverkan på rynkig hy…

    Det undrar jag med över! Minns de löjliga gåvorna och hur de ALDRIG gav sig med utskicken…

     Löjliga gåvor? I mitt nästa paket får jag en gåva värd 450 och senast fick jag en mascara. Hur bra som helst.

      Kommentaren handlade om ”förr i tiden”, som svar på den föregående kommentaren. Skönt att de har bättrat sig på den fronten. Tidigare fick man ett gäng lotter att öppna och på så vis ”vann” man en liten badanka, en skål eller liknande. Det var B!

       Just det! Så var det: ’skraplotter’ och så ’vann’ man en blomformad tvättsvamp som skulle komma med nästa beställning..!

    YR är inte alls något sämre märke, tvärtom. I Frankrike har de sina egna butiker och anses inte vara ett fulmärke. Jämför med t ex Lumene som fått sig ett uppsving här i Sverige.

     Jag vet att de har butiker i Frankrike, har bott där i många år. De butikerna, med sin inredning, sitt klientel och de ’sjukvårdsklädda’ försäljarna, har dock inte ändrat mitt intryck av YR som ett slags pseudonaturligt/-vetenskapligt billigmärke med hallonduschtvål för 3€ och ’köp 3, få ögonbrynsdroppar på köpet!’.
     Såg att Elsa fått beröm för samarbetet men tycker detta var superkrystat, med utropanden som:
     ’passar bra med en unnig och komplett komplett hudvårdsserie som signatur.’
     ’Svårt att se att man inte har smink efter en sån här lyxrutin.’
     ’Så lyxigt’

      ”Sitt klientel”. Härligt med massor av klassförakt på den här bloggen idag. Fräscht osv.

       Men det stämmer ju på pricken. Tanter som sitter hemma och bläddrar i hemmets journal eller allers och beställer genom att skicka in en talong typ för att få sin fantastiska rynkkräm eller för kräm händerna ?

        Men sluta bara. Ni är inte bättre än någon annan på grund av vad ni köper. Konsumtion avgör inte en människas värde. Människosyn dock, det är en stor avgörande grej. Se till att ni hamnar bättre på den skalan istället för att sitta och sparka neråt. Det är så snålt och fult.

         Att fundera över Elsas trovärdighet i sitt marknadsförande av ett skönhetsmärke är väl ändå inte ’att sparka neråt’?
         Att Elsa själv, utan att få betalt för det, skulle komma på att gå in i en YR-butik och ystert utropa saker som ’lyxigt!’, ’min skönhetssignatur!’, ’behöver aldrig mer smink!’ ser jag som lika med noll. Det kan jag tycka utan att förakta de som handlar där, och faktiskt ÄR glada över produkterna – till exempel flera mig närstående.

         Hej Binky. Håller med dig till 100%. Så många dryga typer som öser ur sig sitt klassförakt i det här kommentarsfältet. Det äcklar mig.

         Så sant

      Mitt intryck av YR är för alltid förstört sedan en av deras säljare tipsade om hårspray i ansiktet för att hålla sminket på plats. Ung tjej… Trodde inte mina öron.

     Att ha ’butiker i Frankrike’ är inte det samma som en kvalitetsstämpel…

      Poängen var att marknadsföring kan slå fel, som t ex YR i Sverige. I sitt hemland är det inte ett ful-märke. Lumene i Finland är ett bottenmärke, dock inte i Sverige, t ex.

       Lumene är nog inte ett bottenmärke i Finland.

        Det har genom bättre marknadsföring fått sig ett uppsving, men är i Finland inte lika uppskattat som här/anses inte vara ett ”bättre” märke. Det här är alltså inget jag hittar på. Lumene går i Finland att köpa i matbutiken och på lågprisvaruhus.

         Lumene som tex har grymma foundations, vilket väldigt få vet om.

         Say what? Bor du i Finland?
         Har testat ett hundratal foundations och krämer, lumene är det enda som fungerat för mig. Har extremt känslig hy samtidigt som den är fet i t-zonen och torr på speciellt kinder.

         Revlon, isadora, rimmel etc etc går också att köpa i matvarubutiker. Det betyder inte att de är sämre än andra märken.

         E – jag har insyn i den finländska marknaden ja. Det är inte JAG som säger att det är ett sämre märke – det handlar om hur man marknadsfört sig och hur märket uppfattats av allmänheten till följd av det. Det var lite det som var min poäng. YR har ett dåligt rykte i Sverige pga hur man gjorde på 90-talet, precis som Lumene inte ansågs vara något särskilt bra märke i Finland eftersom det var billigt och o-fancy och alltid sålts överallt. Att man inte anser ett märke som säljs på ex Gina Tricot vara särskilt bra/fint/exklusivt är väl inte någon jättenyhet? I Sverige har man marknadsfört sig på ett annat sätt och här anses produkterna vara bra. Så var det inte förr, i Finland.

         Jag vet också att mycket dyr smörja produceras i samma fabriker som lågprissmörja. Anor, rykte och marknadsföring gör en hel del för försäljningen 🙂

        Lisa 12:03: håller med! Deras flytande nedmattande foundation är den enda som fungerat på min hy. Håller hela dagen och blockerar inte porer.

     De har ju butiker även här i Sverige. Skulle aldrig handla därifrån ändå.

     Yves Rocher har (tre) butiker även i Sverige

     Lumenes ögonkräm är suveränt bra mot mörka ringar under ögonen. Deras C-vitamin för ansiktet också.
     Bättre än mycket mycket dyrare konkurrentprodukter.

      Jag skulle gärna köpa C-vitaminessensen igen om det inte var för att den är parfymerad, liksom Lumenes övriga ansiktsprodukter. Blä och nej tack till det.

   Redgert känns som den nya Calle Schulman. Märkliga samarbeten utan någon anknytning samt någon konstig ironisk humor. Verkar sälja sig till det mesta också.
   Garant tycker jag förövrigt är ett grymt märke, väldigt mycket ekologiskt och snyggaste förpackningarna på marknaden! Eldorado ligger långt efter där…

    Men det här är väl inget samarbete utan att hans pr-företag gjort kampanjen åt Eldorado?

  Haha så jävla kul! Han måste vara riktigt desperat om han gör reklam för detta skitmärke.

   Fortfarande inget samarbete, han har ju t.o.m skrivit till bilden att det är hans Pr-firma som gör projektet åt Eldorado.

    Fast hans PR-firma? Det är väl bara han som jobbar för hans ”PR-firma”? ?

  Garants grejer tycker jag väldigt mycket om, köper nästan alltid deras alternativ. Annars köper jag nästan inget av eldorado, förutom kaffefilter typ

   Garant är grymt!

   Håller med, Garant funkar på mycket och kvlitén är bättre än Eldorado. Sambon har köpt Eldorado på typ ost, som att äta gummi och helt oätbart.

   Garant är ju hur bra som helst! Så himla mycket bra ekologiska och vegetariska grejer också. Plus att förpackningarna till deras torrvaror är så jädra fina så man till och med vill ha dem framme i köket.

   Fattar inte heller varför Garant jämförs med Ica Basic och Eldorado? Deras grejer är ju för det mesta riktigt bra!

    Garant ska enligt Axfood vara jämförbara med ”ledande märkesvaror” men ligga prismässigt lägre.
    Är väl närmast att jämföra med Ica Selection.

     Precis, jag har aldrig uppfattat Garant som ett lågprismärke.

   Garants typ salsor är (var, i alla fall) gjorda i Mexico, och smakar långt mer autentiskt än Santa Maria och Old el Paso, och deras briochehamburgerbröd är fullt i klass med Gateaus tre-fyra gånger så dyra. Jag är rätt matnördig och lägger onödigt mycket pengar på mat, men Garant är helt ärligt ofta det bästa alternativet.

    Gillar också Garant. Speciellt eftersom de har stort ekologiskt utbud. Köper alltid deras nachochips, de är det godaste jag vet och även salsan! ?

   Tycker också Garant är jättebra, och då är jag väldigt petig med vad jag köper för mat…

   Instämmer i hyllningskören! Det jag testat från Garant och hellre köper från något dyrare märke är deras färska lasagneplattor (fick en möglig i mitt paket en gång, dock snabb och schyst kompensation därefter) samt krossade tomater. Har aldrig jämfört innehållet men tycker att krossade tomater är en sån vara som är SÅ mycket godare från ett lite dyrare märke, mindre vattnigt. Annars köper jag Garant i många fall när det finns och instämmer med er övriga! 🙂

   Gillar också Garant men undrar ibland om man luras av designen som är bra mkt bättre än t.ex Eldorado där man inte ens försökt göra den snygg. Typ att den ska se billig ut med flit?

    Ja, det är med flit. Vissa märken, exempelvis Eldorado, vill se billiga ut för att folk ska välja dem (just för sitt låga pris, då man inte ens behöver läsa på prislappen för att se att de är billiga). De är fullt medvetna om att de ser lågkvalitativa ut.

     Jo exakt men i princip är det då samma kvalitet på typ Eldorado och Garant bara att Garant har en schyst design och gör att man automatiskt tänker att kvaliteten också är bättre. Vilket är lite galet?

      För att folk är dumma nog att gå efter designen istället för att läsa innehållsförteckningen.

      Fast vad pratar du om? Garant är inget lågprismärke.

       Är det väl visst?

      Fast nej. Garant håller mycket mycket högre kvalitet än andra lågprismärken!

       …fortfarande ett lågPRISmärke? ”Än andra”, du säger ju det själv!

   Håller med! Garant är grymt på typ allt.

   Gillar också garant! Köper alltid deras alternativ då det alltid är i samma smak eller till och med bättre än andra dyrare (typ Felix).

   Jag är en riktig känslig människa emot tillsatser och dålig kvalitet på mat. Gillar absolut inte eldorado då det innehåller massa onödig skit!

  Fun fact, Ica basic är euroshopper. Ica insåg att euroshopper hade för dålig klang och nylanserade under Ica basic. Sjukt smart drag tycker jag!

   ICA Basic suger, har en del bekanta som köper en del varor från detta lågbudgetmärke, inte för att de har ont om pengar utanför att de inte vill lägga så mycket pengar på mat. Det är en stor skillnad i kvalitet och smak mot andra märken där man får betala lite mer men som smakar gott. Nu senast blev vi serverade nachochips från ICA Basic på ett kalas och fyyyyy….

    Ica basics fetaost är den goooodaste av alla fetaostar man kan köpa tycker jag!

     Haha JA! Vi pratade om det här på jobbet häromdagen. Alla var överens också. Har inte med priset att göra, den är bara godast helt enkelt.

     Har inte provat den men mozzarellan är ju grym och oftast betydligt billigare än andra märken.

      Ja! Mozzarellan också!

     Haha ja! Men det är väl inte fetaost? Typ en salladsost tror jag, eller har de feta också? Den är iaf sjukt god, köper alltid den nu efter att typ hånat den innan. Köpte när butiken sålde för fem kronor, nu köper jag aldrig någon annan.

     Håller med!!! Även mozzarellan får godkänt från mig som inte direkt älskar mozzarella

     Håller med! ÄLSKAR Ica basic feta!!

     Älskar också den feta-osten, den vann något test för godaste fetan, så då provade jag och blev fast.

      Fast det är ingen fetaost utan salladsost med ystenzym = GMO

    Godast ju! Smaken är som baken!

    Tycker att Ica basic nachochips med ostsmak är de bästa! Finns inget annat märke som smakar så mycket ost så de kommer jag köpa även när jag inte är student längre 🙂

    vaaa älskar deras nachochips!!

   Historien om Euro Shopper:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Euro_Shopper

   Ica Basics pommes, fysatan, de är bäst!

  KoNsumptionshetsiga

   KoNsumtionshetsiga

   Inget p i konsumtion.

   Har du hört det där om stenar och glashus?

    steNar och glasphus

     Hahaha

  Garant är faktiskt ett riktigt bra lågprismärke!

   Garant är väl Axfoods egna märke som de säljer på Hemköp och Willys? Kvalitetsmässigt skiljer det väl sig inte från ICAs och Coops egna märke, inte lågbudget då. Eller är jag fel på det?

    Ja, Garant är Axfoods lågprismärke och säljs på Willy’s, Hemköp och Tempo. Alla under Axfood.

     Ok det är ett lågprismärke alltså, det hade jag aldrig trott för kvaliteten på det mesta jag smakat från Garant är ju bra, fast deras inlagda kronärtskocka är vidrig. ?

      Handlar inte på Coop/Willys men min uppfattning är att eldorado är deras klassiska ”lågprismärke” och att garant ska vara mer deras egna kvalitetsmärke, iom fortfarande deras egna så är det ändå prisvärt.

       Men alltså. Eldorados produkter är också från Axfood?

        Ja men min kommentar ovan motsäger inte att båda märkena är från axfood? Eldorado är profilerat som lågprismärke och garant som ”kvalitetsmärke”. De är i stor utsträckning inte samma produkter ens.
        Det är som att säga att zingo och pepsi är samma för att de kommer från Carlsberg ????

    Både Eldorado och Garant är Axfoods egna märken.

     Ja, alltså Garant räknas ändå som lågprismärke då det är halva konceptet med Axfood – att vara billigast. Med det sagt behöver inte lågpris/budget vara sämre. Eldorado står både dålig kvalité och lågpris medan Garant ska ses som lite lyxigare men ändå i en trevlig budget. Eftersom Hemköp och Tempo drar in kronorna till Axfood så kan det egna märket ligga lågt i pris precis som hela Willy’s. Willy’s ska ju ses som en lågpriskedja i jämförelse med ICA och KF. Den som utmanar är ju Bergendahl där City Gross vill sälja bra råvaror till ett lägre pris (dock upplever jag CG som ganska dyra?) samt sitt egna lågprisvarumärke i Favorit.

  Förstår inte riktigt hur det är att vara en motpol till konsumtionshets att ogilla ett lågprismärke.

   Så många negationer, har läst fyra gånger och är fortfarande inte säker på poängen…

    läs en ngn till 🙂

     gång* 🙂

  Eldorados ”Parboiled ris” är riktigt äckligt, och Eldorado jordnötter är så salta att de är oätliga. Däremot älskade jag den blåvita melonglassen när jag var liten, och Xtras balsam är det bästa som finns. Och Eldorados makrill i tomatsås på hemgjord pizza är twelve points.

   Makrill i tomatsås på pizza ?
   Tänker mig doften från den pizzan när den gräddas i ugn.. gaah! ?

    Åååhhh – den doften! Nu blev jag hungrig.

   Oh ja! Blåvitas melonglass var godast av allt! Fy vad jag saknade när de tog bort den ur sortimentet. Provat melonglass av andra märken men de kommer inte i närheten.

    Åååh den var så jävla goood

   Xtras balsam är fantastiskt, och perfekt till balsammetoden!

    Det är ju bara vatten ?

   Men åh, blåvitts melonglass är den godaste glass jag ätit!

   Ja, melonglassen från Blåvitt var supergod ?

  Är i princip uppväxt på Eldorados produkter och avskyr typ hela deras sortiment

  Skulle aldrig köpa något från Eldorado ?

   Chokladen ?

   Inte jag heller. Har nog ärligt aldrig köpt nåt från Eldorado. Vet inte varför, men får känslan av att det tillverkas i någon skitig fabrik nånstans i en öststat ?

  Många som inte har råd med ”finare” märken. Ni skriver ”skitmärke” och allt bara dryper av klassförakt.

   Då får man väl jobba mer eller skaffa färre ungar så man har råd att handla vanliga fabrikat på mat. Äcklig mat har väl aldrig gjort någon glad

    Nja allt är ju inte svart eller vitt. Kan finnas olika anledningar till att man är fattig med barn eller utan barn.

    Fy fan vad världsfrånvänd kommentar. Om du vill vidga dina medelklassvyer kan jag tipsa om instakontot klasshat, det kan nog lära dig ett och annat och förhoppningsvis göra dig mer medmänsklig.

     Tack men nej tack ?

      Haha, utbildning, det är bara för de dumma.

    Ja, den kommentaren dryper ju inte alls av klassförakt…

    Om man är sjukpensionär utan barn då? Har du en brilliant idé om det också?

     Ja då är väl livet ägnat åt eldorado då om man inte hunnit jobba ihop en bra sgi innan och ej klarar av att göra någon form av extraarbete

      Spelar du dum? Jag kommer aldrig någonsin kunna jobba pga sjukdom som bryter ner min kropp.
      Muskeldystrofi, hört talas om det? Din ignoranta, idiot till människa. Fyfan vad du äcklar mig. En sjukdom som kommer döda mig, och du kommer med såna kommentarer.

       Har du duchennes?

    Inte äckliga kommentarer heller ?

   Men det är riktigt dålig kvalitet och jag blir förbannad att man säljer så dåliga varor och främst till dom som då inte har råd med annat.

    Hur menar du? Ska dessa varor dras in så att de måste köpa dyrare märke? Eller tycker du att företagen ska sänka sina vinster och ha lägre pris på varorna för att alla ska kunna köpa dessa? De driver ju företag och inga välgörenhetsfabriker

   Jag är student som inte har tid att jobba extra, men jag behöver inte köpa Eldorado för det. Köper definitivt inte typ mutti på krossade tomater, men genom att handla i säsong, på extrapris och koka egna bönor och linser samt odla egna örtkryddor så går det att hålla rimlig kvalitet på maten utan att lägga mer än 2500 kr/månad och person för mat och grundläggande hygien.

  När jag var student, ung, fattig och lat och nyss flyttat hemifrån till studentrum köpte jag euroshoppers potatismos istället för beprövade och några kronor dyrare Felix pulvermos när jag ville spara pengar (antagligen för att jag ville ha mer pengar att spendera på alkoläsk och nya jazz-byxor). Det var som nån slags flingor som man skulle blanda med kokande vatten. Fy fasiken så äckligt. Numera gör jag eget potatismos av god potatis, mjölk och en massa smör. En aning godare.

   Åååh jazzbyxor! Det var tider det!

   jazzbyxor potatismos alkoläsk
   De borde ha fler sådana räknestycken på gymnasiet så att folk kommer ut väl förberedda på vidare studier!

    (Mina specialtecken för beräkning av X jazzbyxor / Y potatismos / Z alkoläsk försvann? Ok, ni får sätta upp er egen ekvation, barn!)

     En sån ekvation hade jag behövt som 19-åring! Tyvärr famlade jag mest i mörkret och var inte särskilt ekonomisk, vissa månader blev det alkoläsk och vissa månader smuggelöl. Vissa månader blev det både jazzbyxor och ny Fruit of the loom-tröja och andra månader var klädkontot noll.

  Eldorado är nästan bara skit. MEN deras kattsand är riktigt jädra prisvärt!

   Exakt!

   Cattia grön på är bäst! ?

   Vidrig kattsand. Luktar så jävla mycket kattpiss om den oavsett hur mycket man rensar. Köper alltid pussi kompakt. Bästa sanden och bra pris.

  Garant har bra grejer tycker jag, köper ofta deras saker.
  Eldorado? Hmm, not so much. Köpte deras kattmat en gång, katterna vägrade äta det. Det säger en del tycker jag..

  Fastnade för det där med makrill i tomatsås på pizza. Var det en felskrivning eller är det på riktigt gott? ?

   Första gången gjorde jag det i desperation för att jag inte hunnit handla någon kul pizzatopping, nu gör jag det för att det är så gott! Tunnt med tomatsås under, inte för mycket ost, och rikligt med oregano och svartpeppar. Den ska bli lite ”torrare” än vanlig pizza.

    Måste testas, deras makrill i tomatsås är bland det godaste som finns.

   Eldorados kattmat är dessutom direkt farlig för katter då den innehåller för höga halter av vissa ämnen.

    Glas?

  Oj vad många det var med katt-namn i denna tråd.
  Hej alla katter! ??

   Hej ?

  Gjorde misstaget när jag var student att köpa en burk tonfisk från eldorado, det var nån sorts grå sörja med benbitar i *kräk*. Coop extras ”pyttipanna” har jag provat också men det påminde mest om stekt potatis med några enstaka lökbitar.

  Garant är bra!

  Där sitter: PR-geniet. Han tryckte en tröja. Otroligt.

   Hehe tänkte samma, typ ”han kom på att trycka en bild på produkten, helt jävla otroligt, ge honom alla uppdrag vi har killen är ett geni”

  Brukar köpa deras makaroner. Känner ingen skillnad på t ex Barilla eller lågprismärken när det kommer till makaroner.

   Äter inte makaroner men skillnaden på lågprismärkernas pasta kontra dyrare märken är stor.

  Redgert ser ju verkligen överentusiastisk ut över att fronta Eldorado, haha, så uppgiven.
  När det gäller egna märkesvaror på ICA, Hemköp, coop etc kan det vara bra att veta att många av dem har exakt samma innehåll som sina varumärkeskamrater. Görs på samma ställen nämligen av samma fabrikanter men till lägre pris. Och det innebär att varumärkesprodukters kvalitet försämras för varför tillverka dyrt när man lika gärna hälla samma grejer i alla burkar och tuber oavsett märke?
  Kan vara bra att veta när man har ont om pengar att nej, dyrkaviaren är inte bättre.

   Köper inte Icas egna grejer (undantag för ekologiskt), blir så j-vla irriterad på att de ersätter så stora delar av utbudet med sitt eget märke. Försämrar utbudet för att Ica-handlarna ska tjäna mer pengar.

    @marja:Absolut riktigt uppfattat. Men det gäller tyvärr även Hemköp, Coop och alla de andra. Man får liksom bestämma vem man ska göra rik, haha. Fast tror ändå på att köpa ekovaror så gott det går

    Rabatter och priserbjudanden brukar vara enbart på Icas eget sortiment.
    Då köper jag det jag vet är bra och som jag brukar köpa.
    T ex Icas kallrökta lax kostar hälften mot märken som Falkeskog och är kvalitetsmässigt helt jämförbar.
    Ica Skona är också bra grejor betydligt billigare än märkesvaror som Via och Ariel.
    Ica Basic undviker jag dock med undantag för någon flaska flytande tvål eller så.

    Jag jobbar för ett företag som tillverkar en av ICAs egna produkter och vi säljer den INTE billigare till dem än vårt egna varumärke. Vi har inte heller lägre kvalitet på deras produkt.
    ICA tar däremot lägre marginal men distribuerar den till fler butiker. Det handlar om volymer som gör priserna billigare.
    Egna varumärken för livsmedelskedjor är oerhört stort i tex England och Holland så tror de svenska jättarna tittar ditåt.

  Jag älskade Blåvitts koncentrerade apelsinjuice!
  Min systers far köpte alltid det och när vi spenderade sommarloven hos honom gjorde han alltid stora frukostar och serverade allt ute på bryggan vid sjön varje morgon. Sedan satt vi där länge och åt. Otroligt mysiga minnen och juicen var alltid så kall och god. ❤

   Vilket fint minne, älskar sommarfrukostar utomhus! ?

  Det mest intressanta med Eldorado är hur skickliga deras formgivare är på att få produkterna att se äckliga ut. Varenda förpackning är ju direkt motbjudande. Kaffet ser ut att ha stått i ett skåp sedan 1970, katten på kattsanden ser ut att ha hamnat i en existentiell kris, hårvaxet ser ut som majonnäs och colan ser avslagen ut redan innan den öppnats.

   Precis – du ser hur billigt allt är, och att femårsplanen fungerar.

   Haha, mycket bra beskrivning på produkterna.

  Jag har genom åren testat massor med olika kattsand. Den enda som är riktigt bra och gör hårdna klumpar, är faktiskt Eldorados. Att den sedan har ett bra pris också… är ju inte precis negativt.

  Resten av deras produkter får stå kvar. Men som många ovan… Garant är askalasbra!

   Låter riktigt bra med kattsanden! Men hur är det med dammandet? Har stängda kattlådor pga bajssugen hund och oroar mig för att katterna ska få luftvägsproblem av dammig kattsand.

    Dammar inte något särskilt, när jag häller upp en påse.

     Tack, låter som att den kan vara värd att testa! Beställer sand från Tyskland nu, lite opraktiskt ibland.

    Häll upp sanden utomhus och rör om ordentligt ute så det dammar ur sig

     Ja vilken bra idé!

    Testat pussi kompakt? Bästa kattsanden om man väger in priset tycker jag. Min pappa köpte eldorados sand innan. Luktade alltid kattpiss i deras badrum oavsett om lådan var rensad eller ej.

   Köp Cattia mvh ägare till 6 katter och den är billig och överlägset största!

    Här också gått över till cattia sen par år och den är riktigt bra, har provat de flesta märken. Trots att jag har 3 katter som är innekatter luktar det inte om lådorna.

   Undrar då uppriktigt om du har nedsatt luktsinne eller om dina katters urin har någon unik sammansättning som tar bort urinlukten.

  Xtras snabbmakaroner är helt okej trots det låga priset – köptes en hel del när jag var arbetslös och hade snålt med pengar.

  Eller de VAR iaf helt okej, har nog inte köpt makaronerna på 6-7 år.

  Fick små spolformade maskar i min frysta euroshopper torsk…

   Det är ju inte helt ovanligt och handlar inte om märket. Tror det handlar om vår torsken är fiskad. Var mycket om detta i media i våras.

   Är torsken fryst är väl maskarna i alla fall döda – har fått levande i färsk fisk.

    Finfisk, köpt hos välrenommerad fiskhandlare kan jag tillägga.

    Yes kallas torsk-mask och förekommer i fisken torsk (och typ sej) helt enkelt och är inte en fråga om prisklass. En fiskhandlare bör ju oftare upptäcka det dock.

   Jag kokar Alaska Pollock åt mina katter ? Dom älskar det!

  Verkar som att de gjort pressutskick. HanaPee och Johanna Nordström har lagt upp liknande på sina stories med tröjor med konserver tryckt på.

  Vem är han?

   Han va side-kick i Idol Extra nu senast iaf… Har utnämnt sig själv till PR-geni…

    Det där med PR-geni… Vad är det så genialiskt han har gjort att han tycker sig vara ett geni? T ex detta samarbete med Eldorado, inte så mycket geni där.

  Garant är mycket bättre kvalitet än de andra märkena du nämner, mycket ekologiskt har de också! Och deras jordnötssmör magiskt!

   Verkligen magiskt!

   Älskar jordnötssmöret!
   Gjorde snickerskaka med det och dom ekologiska Corn flakesen, honung, och den billigaste mörka chockladen från lidl. Godaste jag ätit?

    Åååh, låter så gott! Det måste jag testa!

   Garant är Axfoods svar på Ica Selection och Ica I love eco.

  Eldorados kattsand och punchrullar/dammsugare äger. Så det så.

  Köpte en påse frysta hallon från Garant som det var små maskar i. Mailade Axfood och fick 250kr i kompensation och förklaringen att då maskar förekommer i naturen precis som hallonen så missas dem ibland i kvalitetssäkringen. Köper inte de stora påsarna längre utan de små ”lådorna” för tycker att jag har bättre översikt då, i fall det skulle finnas fler maskar.

   Är det bara här eller är det så att det inte finns några ”riktiga” märken med fryst frukt och bär?
   Handlar mest på Ica, men hemköp ibland, och båda affärerna här har ett stort utbud av fryst frukt och bär men på Ica finns inget annat än Icas egna eller Ica basic och hemköp har bara Garant?

    Nej, känner igen det från mina butiker också. Har sett lite andra märken på Coop någon gång (men dit går jag ca 1 gång per år i nödfall, för det är så förbaskat dyrt) men då har det varit små lokala leverantörer vad jag förstått och prislappen har också varit där efter.

    Garants frysta blåbär i ask är asbra!

    Brukar finnas Polarica också på mitt ICA, om de räknas som ett ”riktigt märke”? Men annars nej, inte som med grönsakerna där allt i alla fall finns i ICA och Findus

  Jag tycker garant har ganska bra produkter 🙂 handlar ofta från det märket

  Alltså – många gånger så är ju varorna i kedjornas egna sortiment (sk. EMV) precis detsamma som innehållet i en annan utomstående produkt. Det är ju inte som att Coop har en egen fabrik där de tillverkar alla de här varorna. De köper helt enkelt in rättigheten att märka ett annat företags produkter med sin egen logga och sätta pris efter detta. Så innehållet i Icas egna syltburk är förmodligen det precis samma som i exempelvis BOB´s burk. Vet då jag jobbat för en livsmedelsproducent som får in sina volymbeställningar på just EMV och sedan pengar på att packa i egna förpackningar och sälja samma produkt med fancy namn 40% dyrare. Hej hopp!

   Jobbade med att paketera naturgodis i min yngre dar och vi paketerade även eldorados. Samma sak som du beskriver, samma innehåll men olika etiketter.. vi tog bra betalt för vårt egna märke i jämförelse. Rätt absurt.

   Visst är det så! Jag jobbade som ung på ett företag som tillverkade bindor/tamponger, samma produkt packades i billighetsmärkets kartong som i finmärkets platsförpackning.

  Tror ni att Niotillfem har gjort slut med sin kille Erik? Hon handlade födelsedagsfrukost åt sig själv idag och han har inte figurerat på länge…

   Japp.

   De följer inte längre varandra på insta och någon kommentarade här häromdagen att hen fått upp honom på tinder…

  Sandra Beijer och Margaux har också fått sånna tröjor fast med annat tryck 🙂

  Blåvitt finns väl inte längre???

   Tänkte samma sak. Älskade deras kavring när jag var barn. Finns ingen kavring som smakar riktigt lika gott som jag hittar nu i alla fall.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bl%C3%A5vitt_(varum%C3%A4rke)
   Blåvitt ersattes 2003 av Coop X-tra i samband med bildandet av Coop Norden.

  Jag erkänner!

  Köper Eldorados tonfisk.

  Slut på erkännandet.

   Knappt katten äter den ?

   Samma här, tycker inte det är nått fel på den. Värre med billig tonfisk som heter typ ”finfördelad”, Eldorados heter ju precis som dyrare märken typ ”filebitar”. Men har inte köpt dyrare tonfisk på länge, den kan säkert vara godare, men jag är nog ingen finsmakare när det gäller tonfisk ?

  Det här har ju noll trovärdhet för mig.

  Lättsaltade chips tycker jag är godare ju billigare märke det är! Ica basics är supergoda 🙂

   Dom är absolut bäst! Potatissmaken är fantastisk och inte för salta som dom dyra märkena

   När jag var yngre ääälskade jag coop xtras lättsaltade chips. Undrar om dom fortfarande är så goda som jag minns dom 😀

  Jag låter inte priset styra när jag handlar, utan innehållet. Jämför billiga produkter med dyrare och är den billiga bättre, då blir det den, dyrast är inte alltid bäst.:) Smaken avgör också såklart, men säg att det är en sak jag aldrig ätit, då är det innehållet som styr före annat.

  Eldorados minibaguetter gillar jag, men det är nog det enda jag köper därifrån. Resten av min kyl, frys och skafferi är en salig blandning mellan ”riktiga märken”, Icas egna och Garant, för som många sagt så håller jag med om Garants kvalitet, tycker t.o.m den är jämförbar med Icas eget märke??

  Jag älskar Ica Basic 😛 Köper kattsand därifrån och tycker de har många bra produkter. Har räddat mig många gånger under min studietid

   Ica Basic kattsand när katten själv får välja 🙂

  Våga vägra Eldorado!
  Hellre går jag till Lidl.

   Jaaa!! Lidl är lätt bäst:)

    Lidl är fan underskattat ❤️

     Lidl har bra utbud av frukt och grönt. Till bra priser också 🙂
     Åtminstone här i Stockholm.
     Känner en del som går till Lidl just för frukt och grönt men handlar resten på Ica.

  Kan vi prata om anithas (fd Flink, fd Schulman) namnändring? Numera heter hon Cleménce, men trots apostrofen ska namnet uttalas KLEMENS. Detta pga att hon förhindrades ta namnet Clemence utan apostrof, för att det var ett skyddat namn.

  Enligt min åsikt är det obildat att ta ett namn med apostrofer, men sedan inte följa de uttalsregler som följer med en apostrof. Tänker tex på alla kvinnor som heter Thérèse???

   Det ska uttalas som man uttalar ”nämen?” Läste jag någonstans?

   Fast hon påpekar ju att det är en italiensk accent – ja, det heter inte apostrof. Då markerar den betoning och inte ljudändring, här kle-MENS, som hon skriver uttalas det som: nämen, med tyngden på andra stavelsen. Personligen hade jag nog gått för den franska varianten, Clémence.
   Men ja, alla caféer som har ’chevré’ på menyn (och alla influencers som skriver om chevré…) eller de som liksom du Asta tror att accenter är utbytbara med apostrofer och öppnar cafe’…

  Eldorados smör smälter knappt på en rostad macka.. då är det illa på kvalitén ??

   Troligtvis någon petrokemisk produkt då?

  Köpte av misstag Eldorados fruktsoda (trodde det var bubbelvatten med citron/lime) och den är faktiskt helt ok ?

  Ica basic köper vi nästan aldrig numera, har stött på så många äckliga produkter i deras sortiment. Med ett stort undantag: Ica basics vingummin!! Så jäkla goda! Smakar som vingummin gjorde på den gamla goda tiden! Älskar du vingummi och inte prövat dessa, gör det!!

   Jag håller med. Inte ens bassetts vingummi smakat som originalet längre. Ica basic är så nära du kan komma.
   Saknar för övrigt icas lakrits (lila påse) sörjer fortfarande att det har utgått ur sortimentet.

   Tack för tipset, har slutat köpa vingummin pga att de inte smakar som vingummin nuförtiden

   Håller helt med! Nu när bassett gjort om sina Vingummin är dom inte alls goda. Så köper hellre Ica basis. Ica basis frysta hallon gillar jag med, och jordgubbarna.

  Varför vill man ha en tröja med Eldorado-tryck?

   Man får betalt för det?

   Man har fått den med bud och tycker den är snygg?

  Bredvidläsning om Axfoods egna varor som säljs genom Willys, Hemköp, Tempo, Handlar ́n och Direkten.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Eldorado_(varum%C3%A4rke)

   ”Garants produktsortiment hör hemma i mediumsegmentet, det vill säga att det kvalitetsmässigt ska ha minst samma kvalitet som ledande märkesvaror, men med ett pris som är 10–15 procent lägre. ”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Garant_(varum%C3%A4rke)

  Är nyfiken på vad alla har för matkostnad varje månad?

  Vi är två vuxna och två barn köper mycket ekologiskt, kravmärkt osv och anser att mat är livet har en matkostnad på ca 10-12 000/mån.

   Vi är två vuxna, jag lägger ner en del tid på att göra en månadsplanering och månadshandla. Vi hamnar på 1000kr per månad. Alla måltider inkluderade (frukost, mellanmål1, lunch, mellanmål2, kvällsmat). Är vegan, lagar all mat från grunden, gör 12 portioner per rätt och lever på det i tre dagar pga tycker inte om att laga mat. Äter ändå extremt varierat och alltid efter nya recept (hatar att göra samma mat två gånger); gratänger, grytor, pastarätter, pajer, burgare, osv. osv.

    Inte en chans!

   Lägger strax under 4000 kr per månad. Två vuxna varav en pesketarian (=vi lagar bara veg+fisk, men nåt paket leverpastej eller så åt allätaren hänger med hem ibland ändå) tycker också att mat är livet.

   Vill minnas frågan har diskuterats här några gånger tidigare.
   Problemet uppstår när man jämför kostnader för ”mat”.
   Eftersom de flesta handlar i livsmedelshallar och på stormarknader så blandas livsmedel med massor med andra varor t ex kemtekniska produkter, hygienartiklar, tobak, kläder, leksaker, tidningar, böcker, filmer mm.
   Många har faktiskt inte pejl på vad matkostnaden är per månad utan de vet bara (i bästa fall) vad de handlar för i dagligvaruhandeln.
   Jag har själv kollat ibland och det enklaste sättet är att se hur stor del av kvittot som har momssatsen 12% som gäller för livsmedel. Resten av inköpet (alltså med momssatserna 6% och 25%) är inte livsmedel i egentlig bemärkelse.

    Kan vara ärlig och säga att jag har noll koll! Skulle tippa på 4000 – 6000 :- på två personer, säkert betydligt mer under ex. semester då man äter lite ”roligare” mat. När vi handlar tar vi det vi vill ha och handlar mycket närproducerat och alltid alltid svenskt (om det går, ex. chili och annat exotiskt kan vara lite svårt ?). Så länge ekonomin går runt så är jag nöjd, även om vi säkert kunde sänka matkostnaden.

   Runt 6000-7000 cirka för två vuxna och två barn i mellanstadieåldern. Då äter vi mycket vegetariskt, och det kött vi äter får vi gratis av jägare och köttbönder i släkten. Köper mycket ekologiskt och är inte särskilt sparsamma när vi handlar mat, utan köper det vi gillar. När vi jobbar tar vi vuxna med oss matlåda hemifrån till lunch. Beroende på hur duktiga vi är på att skriva matsedel kan dock kostnaden landa på allt från 5500 när vi är noggranna till betyyydligt dyrare när vi slarvar. Och handlar vi på Ica Maxi så kan ju allt från smink till gummistövlar till barnen inrymmas i summan.

    Tänkte också på det när ni räknar upp matkostnader, är tex luncher inkluderade? Många äter ju ute eller i matsal på jobbet och då dras det ibland på lönen i form av kuponger etc. Och att äta ute syns ju inte på markvittot.

    Tänker som ovan, många har nog inte koll på vad som är vad i sina utgifter. Jag har tex inte 100% koll. Jag är bättre på att veta vad maten kostar per portion men inte den totala löpande kostanden varje månad.

     *Matkvittot

   Två vuxna, en 4 åring och en bebis som ännu bara äter ersättning och en tesked smakportion om dagen. Inräknat alla köp som görs på Coop Konsum (dvs hygien, blöjor till bebisen osv, nyttjar inte tobak) så hamnar månadssumman på ca 5000-6000 kr. Köper mycket eko, lokalt och svenskt. Vi hade kunnat komma undan billigare men då hade det blivit färre ekologiska varor och produkter producerat i ”utrikistan” istället för Sverige.

   Två vuxna, inga barn eller djur. Älskar mat och matlagning och brukar hamna på runt 7000-9000 kr. Då köper vi i princip inget nötkött i butik alls eftersom vi får det från svärisarna som har egna djur, ej heller fläskkött då vi köper en halv gris av deras granne någon gång per år.
   När jag tänker efter att jag kanske handlar för 2000 kr i veckan vet jag faktiskt inte vad tusan pengarna läggs på… ?

    Sjukt!!!!

   Två vuxna och två barn, vi ligger på en matkostnader på max 6 000 kr per månad och vi köper all frukt & grönt ekologiskt men månadshandlar all middagsmat vilket lönar sig.

   2000kr äter jag själv för och dåäteejag bara sallad och enstaka vegan substitut.

   1000kr i månaden och då är det även inkl. toapapper och såna roligheter.
   (Utemat tar jag dock inte på matkortet, men äter sällan ute)

  Klassföraktet i det här inlägget. Sånt som ens klasskompisar höll på med i mellanstadiet när man hade fel skor typ. Tycker det är piss.

   Nej, det är inte klassförakt. Tror tyvärr du gör den felaktiga analysen själv. Rikt folk är det pga sparsamma. Lidl öppnar på Östermalm nu och de vet att det blir lönsamt.

    På grund av sparsamma? Är du på riktigt? Rikt folk är rika av många olika anledningar. Ärvda pengar, hög lön osv.

     Nja, såklart de tjänat pengar men det är väl också så att de sparar. Du tror de unnar sig. Men just när det gäller mat kan jag säga att Lidl även kommer till Lidingö. Varför, tror du? För att folk där inte tjänar bra nog? Ni kanske tror de lever som Blondinbella, i lånat överflöd. Så är det inte, kan jag berätta.

      Är jävligt less på väldigt mycket olika saker, använder därför ”piss” mycket, haha. Men absolut, jag FATTAR att det var en skämtsam text som allt här inne. Men vafan, trött på elitism och klasshat och sånt PISS, det är jag. Men det får väl va en OT då.

     De människor ”jag” känner (mina föräldrars vänner) som är rika är fruktansvärt snåla. En av dem tyckte att det var fantastiskt lyxigt med skinka på mackan när han var över på fika hos oss och hade inte ätit det på över ett år. En annan miljonär går och hämtar överblivet fikabröd som ska slängas på en närbutik. Sen har jag flera exempel på folk i min närhet som tjänar bra med pengar (50-70 000) varje månad men spenderar allt vilket gör att de egentligen inte har någon sparbuffert alls.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

    Kommer att gå jättebra för Lidl på Östermalm. Finns många förmögna i området som tycker att priserna på Sabis och Ica Karlaplan är rena rånet av kunderna. Människorna där vill kunna storhandla billigt och göra bra klipp som alla andra.

   Åhnej, snälla sluta säg att detta är klassförakt. Nej, vissa har inte råd att handla på Ica och måste handla eldorado (typ som min ensamstående mamma som enbart handlade eldorado och blåvitt när jag växte upp). Men det har väl inte med saken att göra? Eldorado är ett lågprismärke, eldorado har en del produkter som faktiskt inte smakar gott. Sen att en del Måste köpa dessa produkter, ja, så är det. Men klassförakt för att man pekar på att eldorado inte har samma kvalite som andra märken, nej. Snarare fakta. Sen är inlägget skrivet med lite humor också, det är också något som är ok att ha vettu!

  Willys in my heart. Lätt den bästa och billigaste mataffären (på tal om Eldorado…)

  Jag tycker inlägget och kommentarerna stinker klassförakt. Det finns folk som inte har råd att köpa tonfisk för 80 kronor burken, och som får klara sig med hårvax gjort på samma fabrik som allt annat kladd & klet men minus den tjusiga förpackningen. Blev på riktigt ledsen av det här. Typ ”haha USCH för fattigpensionärer som måste köpa kattsand från Eldorado ?”. Har själv druckit billighetskaffe från lågpriskedjan som tonåring när min ensamförsörjande förälders pengar tog slut och elen behövde prioriteras istället för Zoega.

   Skriv det till Johan Glans!

   Har man inte råd så har man inte och då måste man ju såklart köpa det billigaste alternativet. Förstår dock att du tycker det osar av klassförakt. Min pappa köpte alltid massa konstiga lågprisprodukter så jag klarar inte av många av dem idag. Men jag har ju möjligheten att välja vad jag köper och väljer att prioritera mat. Är samtidigt fullt medveten om att det är alltför många som inte har den möjligheten att välja vilket är bedrövligt.

   Köp hur mycket eldorado ni vill men har ni katt så snälla köp inte kattmaten! Så mycket billigare är den inte och den innehåller för höga halter och kan skada ditt djur.

    Håller med dig om billig djurmat.

    Det är något i hur inlägget är formulerat och mångas sätt att formulera sig här, som kändes dåligt, hånfullt. Jag tycker väl kanske inte heller att Eldorado håller den bästa kvalitén, men det var något med tonen som blev hånande istället för roligt.

  OT
  Eftersom många läser här och kanske tänker att världen går åt h-e,

  https://www.omvarlden.se/Branschnytt/nyheter-2018/fem-bra-saker-som-hande-i-juli/

   Ett av få OT-inlägg jag faktiskt uppskattar ?????

    Roligt du gillar! GGG. Önskar fler prenumererade på Omvärlden, jäklar vad man lär sig om världen. Och spräcker sina fördomar. Mår man gott av

   Tack så mycket för länken, sådana nyheter behövs verkligen. Kan även tipsa om r/upliftingnews på Reddit för den som vill ha mer 🙂

  Skönt att My tar död på det välspridda ryktet om att hon ska ha ett dokusåpabröllop i höst. Ha ha

  Margaux har en tröja med ett annat eldorado tryck i någon av hennes senaste vloggar med! ??

  Har tvingat maken att åka och lämna tillbaka varor flera gånger från eldorado, nu har äntligen lärt sig att inte köpa det? Obs på att jag sagt till innan att han inte ska köpa det pga att jag inte vill äta deras rent ut sagt äckliga produkter å dåliga kvalitet, samt att barnen inte heller ska behöva göra det. Maken får däremot göra som han vill.
  Garant tycker jag oftast är väldigt bra, går inte att jämföra med eldorado eller ica basic.

  Folk bah: Garant är grymt. Det är från Axfood. Eldorado däremot suger. Eeeh, eldorado och garant görs båda två hos Axfood? Ni lurar er själva.

   Axfood är en livsmedelsgrossist med egna butiker huvudsakligen Willys och Hemköp.
   Garant och Eldorado är två märken som Axfood saluför som sina egna.
   Garant är tänkt att vara jämförbart med märkesvaror, Eldorado är budgetmärket.
   Axfood gör inga varor. Dessa köps in från olika leverantörer.

    Ok. I stand corrected?

  Gjorde misstaget att köpa ett kaffepaket på Lidl vars framsida pryddes av ordet ”kaffe”. Märke okänt. Innehöll förmodligen arsenik eller råttgift. Gav mig känslan av elektriska stötar i kroppen och jag blev riktigt sjuk efteråt.

   Kanske ska ringa/skriva till Lidl och meddela det då? Jag har i högre utsträckning börjat skriva och klaga när jag tycker nåt är riktigt dåligt. Jag gissar att de vill veta sånt.

  Ogillar det klassförakt som du Camilla bidrar med här. Du kanske ska ha i åtanke att folk köper eldorado för att de måste. Skäms.

  Ica Basic och Garant älskar jag!
  Jag är en äkta hallonälskare, brukar bunkra på mig några påsar (alltså typ 2-3 st hehe) hallon plus blåbär/mango/osv, så jag har att göra smoothie. När jag gick i gymnasiet så vet jag att man kunna bli dålig av deras hallon dock. Var nån bakterie. Kommer inte ihåg vilken. Men på den tiden brukade jag hälla upp typ en halv påse i en bunke, låta dom tina och sen mosa dom med en sån potatispress (vetefan vad det heter helt ärligt) och så mola jag det. Grymt gott faktiskt ? men nu äre som sagt smoothie som gäller.

   Risken att bli sjuk från frysta hallon gäller fortfarande. Oavsett dyrt eller billigt märke. Viruset är norovirus, även känt det som orsakar vinterkräksjuka. Koka bären (ej micra) i 3-5 min (hallon i kastrull och på med lite vatten) och ät sedan. Man kan även koka bär och frysa in i iskubsformar – så har man färdigkokade bär i frysen.

    Ja min bror blev jättesjuk när han åt frysta hallon.

  Jag rekommenderar att ALDRIG UNDER NÅGRA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER – köpa Eldorado’s burger slices med smak av chili och röd paprika. Smakar spya.

  Alla kedjorna har ett eget märke som ska konkurrera med de riktiga märkena, typ Findus olw mm. Sedan har de ett lågprismärke. Sämre kvalitet men bättre pris.

  Willys: Garant och el dorado.
  Ica: Ica och Ica basic
  City gross: Favorit och Budget
  Coop: Coop och Xtra

  Så man måste ju ställa rätt märken mot varandra för en rättvis jämförelse 🙂

  men det är ju inte är ett vanligt ”samarbete” daniel redgert gör som privatperson med eldorado? det framgår ju tydligt att det är hans byrå som blivit anlitade av eldorado, daniels byrå arbetar alltså med eldorados PR. inte riktigt samma som ”daniel redgert gör samarbete med eldorado”.

   Känns som om Redgert har krattat rätt bra. Han körde podd med en massa kändisar som han lyckades boka tack vare Hanna och Amanda. Han blev då polare med viktiga människor och flera yngre influencers som nu alltså gärna sätter på sig en tröja med ett eldoradotryck på. Det tror jag INTE de hade gjort annars.
   Samma med hans bok som han spred via influencers och översmöriga dedikationer.
   PR-geni? Ja, han har verkligen lyckats snärja sig in i Sthlmskretsarna i alla fall, det skall han ha cred för!

    Och allt detta vid den ringa åldern av 12 år om man ska tro bilden.

     Vad elakt skrivet anonym, sjukt onödigt

  Så trött på honom. Hoppas hans PR byrå konkar

  Är passionerat hatisk mot alla kedjors egna lågprismärken; speciellt som det kör märkesfabrikanternas sortiment i botten och lämnar konsumenten att välja mellan Undermåligt eller Dåligt istället.
  Men… Garant är faktiskt undantaget från regeln – ofta bra produkter med bra råvaror, så trots att jag sällan handlar på Willys, och aldrig köper Basic/Blåvitt/Butikens egna, så handlar jag Garant om prisskillnaden motiverar det.

   Garant finns på Hemköp också. ?

  Sandra Beijer postade tidigare i veckan på instastories att hon hade fått ett bud från eldorado där hon hade fått konserverad annanas OCH en t-shirt med konserverad annanas på, få frågan är om inte Daniel fått
  samma bud och skämtar med oss? ?

   Nej, det är Redgerts PR-byrå som ligger bakom den nytänkande marknadsföringen. Bud till influencers i Sthlm som han känner personligen.

  Jag gillade Euroshoppers choklad när jag var yngre, har för mig att de var laktosfria vilket var ett plus…om tant nu minns rätt ☺️

  Eldorados potatissallad är gudomlig! Vi köpte nån dyrare sort förr, tänkte att priset styr väl smaken men fy, gick inte att äta! Nu köper vi alltid Eldorados potatissallad.

  Kaffet är inte heller pjåkigt, faktiskt.

  Skumt! Tror inte att dom ska göra reklam för Eldorado. Väldigt skumt. Tror dom driver

  Det finns såå många barnfamiljer, pensionärer m.m. som måste köpa eldorado för att kunna klara sig ekonomiskt och här sitter alla ni och pratar massa strunt om mat som vissa människor äter varje dag för att de måste. Herregud. Go eldorado för att ni erbjuder mat till folk som ej kan eller vill köpa dyrare alternativ!

  Folk här framstår som såååå säkra på att lågprismärena är så mycket sämre. Vissa produkter kanske är det, det är ju dock i slutändan subjektivt, men känns som folk utgår från att produkterna ska vara dåliga. Betvivlar att man vid ett blindtest hade kunnat peka ut vad som är vad (även om jag kommer få höra motsatsen nu…)

   *märkena

   Vi gjorde ett hemma-test en gång, med alla sorters passerad tomat vi kunde hitta på en vanlig stormarknad. Från den billigaste till den dyraste. Öppnade alla tetror/burkar och testade smak/konsistens, vilken som är vattnigast m.m.

   Så kan man ju göra med fler produkter, ett lätt sätt att utvärdera vilka som känns bra och ger bra värde för pengarna.

  Euroshoppers energidryck drack jag förut i mina yngre dagar (tyvärr) men gör det inte längre!

  Måste man verkligen köpa riktigt äcklig mat för att man inte har råd? Vissa kategorier är för dyra kanske och det kan vara svårt med kaffe för att man är beroende. Jag har inte råd med ekologiska nötter och köper vanliga, däremot väljer jag bort icke-ekologisk frukt i stor utsträckning och då blir det mycket äpplen …
  Äcklig mat har jag stött på: 1) hos min pappa för att han är en himla snåljåp och har dåligt smaksinne och köper de äckliga budgetvarianterna gång på gång 2) i bespisningar och på jobbet där folk inte ska ta för mycket

  Det är ju ändå lite av PR-genialitet att redan få Eldorado så omskrivet och kommenterat…..

  Skulle göra tacos med några vänner en kväll för ett par år sedan och kollade deras guacamole p g a lathet men enligt innehållsförteckningen innehöll den inte någon avokado. Blev ingen guacamole den kvällen..

  Burkmajs av billiga märken är inte gott . Den brukar vara lite grå.

  Köpte Eldorados olivolja och poppade popcorn i, smakade så vidrigt! Blev nästan som en kemisk frätskada i munnen. Fy.

  Garants produkter däremot är riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.