När man förstör ett intressant inlägg med reklam

”Hur gjorde du för att gå upp i vikt?”

Alltså den här frågan kommer in titt som tätt från tjejer som precis som jag har lidit av ätstörningar. Men jag blir lika arg varje gång för som ni kanske vet blir man inte frisk från en ätstörning. Dom förbannade hjärnspökena sitter tyvärr kvar och vissa dagar mår jag dåligt över dom. Jag försöker vara stark för jag får båda höra att jag är ful, fet, för smal, för tränad, otränad på daglig basis men det tar inte bort att jag kan ha dåliga dagar av andra orsaker.

Jag förstår att frågan inte är menat som en pik, utan att dom själva har svårt med vikten och kanske ser mig som en förebild som kan sitta på dom hemliga svaren. Men åter igen är det en sån laddad fråga för någon som en gång levt på ett äpple, 20 red bull och piller som fick mitt hjärta att pumpa dubbelt så fort för att ens klara vardagen samtidigt jag vägde 43 kilo ? Jag kanske verkar stark och självsäker, vilket jag är men just den biten är svår för mig. Jag är inte helt frisk och vet inte riktigt när jag kommer bli det.

Så med detta inlägg ber jag er att inte fråga mig det, jag blir sjukt ledsen, triggad och är rädd att falla tillbaka. Min kropp klarar inte av att börja med bantningspiller igen så låt mig slippa höra sånt så mycket som är möjligt. Får redan höra om allt annat som är fel på både min kropp och ansikte.//Kissie

Om Alexandra vill få sitt inlägg om vikt, ätstörningar och frågor gällande det taget på allvar så skulle mitt tips vara att låta inlägget få stå för sig självt, utan att förvandla det till ett reklaminlägg för företaget som tar fram hennes kollektion med träningskläder.
Skrev hon inlägget för att hon verkligen ville och känner så som hon skriver eller skrev hon det mest för att kunna få in reklamen?

Det är trist, för inlägget är bra.
Jag tycker inte man ska fråga NÅGON hur man gått upp eller ner i vikt om vederbörande inte själva inbjudit eller öppnat upp för att det är okej.

Så mina tips:
1. Blanda inte seriösa texter med reklam om du vill att de ska tas på allvar.
2. Vid problem – se punkt 1.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äsch Kissan är ju obotlig. Med tanke på att hon tjänat enorma summor på att lägga ut sexiga bilder på sig själv och också bidragit till kroppshets så hittar jag väldigt lite eget ansvar och ödmjukhet i texten. Det är ju bra om hon mår bättre men nu tjänar hon återigen pengar på att ta upp ämnet och kränger prylar samtidigt.

   Fy på din äckliga och dömande kommentar.

    Tycker inte alls att den var dömande utan stämmer hur bra som helst.

     Varför ens ta upp att hon lagt ut ”sexiga” bilder på sig själv och shama henne för det? Vad har det med saken att göra

      Anonym skriver ju att det har bidragit till kroppshets, så antagligen gröt hen tog upp det?

       Vem bestämmer vad som bidrar till kroppshets? Lägger jag upp en bild på mig och någon tycker jag ser sexig och smal ut så kan man ju knappast anklaga mig för att bidra till kroppshets

        Snaaark. Låtsas inte att du inte förstår vad som menas.

         Snark på dig själv. Skillnad på att förstå och inte hålla med. 🙂

      Så Kissie behöver aldrig ta ansvar för allt hon gjort? Kallat Blondinbella för Grisbella och kallat henne fet? Skrivit massor om att bli smal, äta barnmat för att gå ner i vikt, visat upp sig själv som en förebild när hon i själva verket photoshoppat bort halva sin kropp? Kissie är ett offer för kroppshet MEN hon är lika mycket skyldig och pådrivande genom sina kanaler. Och inte en enda gång har hon bett om ursäkt för hur hon betett sig genom åren och bett om ursäkt till alla de personer hon hånat och sårat.

       Som du säger är ju kissie en produkt av samtiden och kan inte ensam beskyllas för all skönhetshets. Men, har hon gjort en offentlig ursäkt för alla tjockhatande uttalanden, att man måste ha mellanrum mellan låren, uppmuntra till att äta barnmat osv? Annars tror jag att det skulle gynna henne att ta ansvar för det istället för att skylla på samhället eller sin ålder. Nu verkar det ju som att hon inte alls tycker så längre utan mognat…

   Så hon ska inte få lägga upp bilder på sin kropp?

    Det säger nog ingen. Tyvärr blir det ju såhär när det enda man har att gå på är den sidan Alexandra visar utåt. Eller jag kan iaf förstå att folk uppfattar henne på ett sätt samtidigt som man rycker att hon sänder ut dubbla budskap.

    Varför ska man lägga ut bilder på sin kropp? Man lägger inte ut bilder på sina öron, fötter, händer (om det inte rör sig om nån form av fetischism alltså) utan det är alltid poserande sexiga bilder. Då har man ett syfte, ett syfte som är mycket välbekant inte minst i dessa dagar av sociala media. Och det är inte nåt random det-råkade-bara-bli-så utan nåt man gör för (puh, igen) bekräftelse. Godkännande. Känna att man ser tillräckligt snygg/sexig/”rätt” ut.

    Att låtsas som om nåt annat tycker jag är väldigt tramsigt och en låtsad naivitet.

    Dessutom: Om personen x lägger ner massor av jobb på att lägga ut sexiga bilder på sin kropp, putar, svankar, drar de minimala kläderna upp eller ner, sätter i löshår och lösfransar, fyller ut läpparna, you name it – så är det för att andra ska reagera, för att andra ska se. Men Gud nåde den som kommenterar – det är som storyn med elefanten i vardagsrummet: alla ser den men man FÅR inte kommentera. Man ska typ låtsas som om det regnar och man inget ser. Jag fattar inte resonemanget. Och jag menar inte kommentera andras kroppsformer (att man är för smal/förtjock etc) utan de som medvetet visar upp sig för bekräftelse, men går i taket när någon säger en kommentar (om den inte är lovord alltså). Om jag skulle pumpa upp mina bröst till xxxx-L-storlek och gå ut på stan med bara tofsar på bröstvpårtorna – och sen bli galen över att folk stirrar på dem – eh… Hur går det ihop? För att ta ett utstuderat exempel.

     För att man får väl göra vafan man vill eller? Vill man lägga upp bilder på sin kropp är det inte någon annans ensak.

      Javisst, och det får man ju! Men jag undrar varför? Vad är syftet? Jag tror inte för en sekund på att det är bara-för-att. Inte minst då dessa bilder på ens kropp är så sexualiserade och så typiska för vår tid. Såna typexempel.

   tycker att vi har fått se en fjortis som mognat o utvecklats till en mogen kvinna inför mångas ögon. Lite som filmen Trueman show. Trots allt så är det hennes levebröd. Ingen skugga på den tjejen.

    Mogen kvinna. Nä det kommer dröja många år tills det.

   Ah patriarkatet strikes again. Kan kvinnor få lägga upp bilder på sina kroppar utan att det är något dåligt? Tack.

    Det där är en grund analys. Det är snarare på grund av patrarkatet kvinnor känner behov av att lägga upp en viss typ av bilder. Man vill vara snygg inför den manliga blicken. Det är inte ”för sig själv” som en del hävdar. Med det sagt är det inte konstigt, självklart vill man bli bekräftad på de premisser som finns tillgängliga, man ska inte beskylla enskilda kvinnor som bara vill behaga och passa in.

     Och vi som vill vara snygga för andra kvinnor? Eller ja, för både män och kvinnor. Fast vi samtidigt är i ett förhållande. I grund och botten vill jag attrahera alla kön fast jag vill inte ligga med dem och jag klarar mig utan kommentarer om mitt utseende Jag har dessutom valt ett utseende som trolien inte attraherar alla män, förutom de som nöjer sig med tuttar och en röv, de där primitiva liksom. Å andra sidan behagar man nog dem utan minsta ansträngning. Vem behagar jag? Att säga att alla behagar männen är väl en minst lika grund analys då? Hur länge kan den här karusellen snurra liksom?

     Eftersom jag själv inte analyserat detta på djupet är jag genuint nyfiken. Speciellt eftersom det verkar vara så lätt för somliga att säga åt andra människor att ”det här är varför du gör såhär, oavsett om du anser det eller inte”.

      På ett individuellt plan kan självklart till exempel en kvinna vilja attrahera en annan kvinna genom bilder. Dock är skönhetsidealet/posandet alltid färgat av vad den manliga blicken vill ha. Generellt ska kvinnor på bilder se ut på ett visst sätt, som det här med att foton på ammande kvinnor kan tas bort medan (sexiga), smala, nakna kvinnor får vara kvar. Sammanfattningsvis ska kvinnor på ett strukturellt plan vara till för den manliga blicken med vissa attribut och poseringar.

    Tycker inte att man ska hylla bilderna, men inte heller snacka skit om dom, för alla lever ju i samma patriarkala värld. Sådana bilder där kvinnor med normativt perfekta kroppar poserar sexigt tycker inte jag är nån slags feministisk akt som man ska lyfta. Tycker snarare att det bejakar den manliga blicken och bidrar till kroppshets tyvärr. Det som är dåligt är att Kissie har uttalat att hon vill vara nån slags förkämpe för feminism, så himla fult tycker jag. Hennes dubbelmoral speglas rätt bra i det här inlägget av camcam.

  Det lyser igenom hur osäker Kissie fortfarande är, hur hon verkligen är i behov av bekräftelse – att läsarna ska tycka att hon är smal, snygg och avundsvärd.

   Har man lidit av en ätstörning eller haft väldigt dåligt självkänsla som yngre så är det väl klart en del kan sitta kvar även i vuxen ålder. Tyvärr. Och det är skitjobbigt att behöva leva med såna tankar. Förstår inte riktigt vad du vill ha sagt?

    Jag vill ha sagt precis det jag skriver. Att hon är i behov av ständig bekräftelse. Att detta inlägg inte var något annat än ett försök att få sympati samtidigt som hon ska kränga träningskläder – precis som Camilla skriver. Tror inte ett dugg på Kissie eftersom hon alltid vänder kappan efter vinden beroende på vad hur det passar hennes syften. Hon använder sin tidigare ätstörning för att kränga träningskläder eftersom hon väl tjänar någon krona per sålt plagg. Är vad jag tror/tycker och du tycker annorlunda.

     Ojoj här var vi hårda och bestämda i orden 🙂 visst får du tycka sådär. Men du vet knappast hur det verkligen ligger till. Oftast har man fel när man försöker gissa hur andra tänker och känner, när man inte ens känner personen i fråga. ?

      Oj, sorry för hårda ord. Men tyvärr så är det den uppfattningen jag har av Kissie. Behöver inte känna henne personligen – räcker med allt jag läst i bloggen.

       Antagligen är hon fortfarande osäker och söker bekräftelse, mycket pga hennes ätstörning så vad är det du vill ha sagt med det?

       Det är ju synd om henne då.

        Jag kan bara inte förmå mig till att tycka synd om Kissie.

         Då är ju du minst lika osympatisk som hon en gång var.

         Varför skulle det inte vara synd om henne för? Ingen förtjänar att få leva med dålig självkänsla.

  Du svarade fel person – jag är inte Anonym.
  Men håller med Anonym. Tjejen har ett stort behov av att lägga ut bilder på sina bröst och retuscherade bilder på kroppen samtidigt som hon ”försvarar” detta med att hon är feminist och att hon som kvinna har rätt till detta. När det i själva verket inte har ett dyft att göra med hennes feminism utan enbart hennes behov av att bli bekräftad som en sexig kvinna.
  Kvinnor har redan innan Kissie föddes haft ”rätt” att vara sexiga, visa brösten, etc. på bilder och i tidningar – inte precis något nytt statement hon gör. Kommer ihåg FiB-aktuellt, Lektyr, etc (och på senaste tiden Slitz, etc.) där unga kvinnor som var/är stolta över sina kroppar visade upp sig. Inte för att slå ett slag för feminismen, utan just för att de ville visa upp sina sexiga kroppar. Och stod för det. Kissie använder feminismen för att ”försvara” sina lättklädda bilder i stället för att vara rak med att hon helt enkelt vill/har behov av att visa upp sig.

   Feminism innebär att man inte ens ska behöva försvara sig för att man lägger upp en bild där ens kropp syns eller för att folk upplever en som ”sexig”.

    Och ändå försvarar sig Kissie konstant mot dessa anklagelser på bloggen fastän hon inte borde eftersom hon ju i egenskap av feminist inte behöver det….

    Håller med om vad du skriver men tycker det är sorgligt att Kissie känner att hon måste använda feminismen ”att hon har rätt till detta” när hon i själva verket bara vill visa upp sig. Vilket hon även det är i sin fulla rätt att göra – men hon behöver inte gömma sig bakom feminismen. Lägg upp hur mycket lättklädda bilder i fördelaktiga (och photo shoppade) poser som helst – det är helt ok. Men att påstå att man gör det enbart för att man som feminist har rätten att göra det blir bara löjligt. Hon lägger upp dessa bilder för att hon vill ha bekräftelse.

     Nu tolkade du mig nog lite fel 🙂 menade inte att man är en dålig feminist eller människa för att man tar åt sig och känner att man måste förklara för folk varför man visar sin kropp. Menade att det är sjukt att kvinnor attackerar andra kvinnor och shamar dem för att de visar sin kropp. Medans många bara hurrar och kallar det ögongodis när en snygg kille visar upp sina magmuskler. 🙂

      Nu tolkade vi nog varandra fel 🙂 …. ingen som shamar Kissie, inte jag heller. Inga problem med hennes lättklädda bilder på vare sig män eller kvinnor. Men när man inte vågar stå för att man lägger ut bilder för att man söker bekräftelse utan gömmer sig bakom att man gör det för feminismen blir det lite fel.

      Det är ju otroligt många bloggare som lägger upp lättklädda bilder på sig själva, poserar för att få till en bild med, vad de anser vara, den perfekta kroppen, men inte f-n är det någon annan än Kissie som påstår att hon gör det för att hon är feminist och därmed har rätt till detta. ALLA har rätt att lägga ut lättklädda bilder på sig själva – även de som kallar sig icke-feminister.

  Jag tycker att texten kändes bra och viktig, på riktigt.

   Synd bara att hon var tvungen att skriva det i samband med att sälja träningskläder.

   Ja men allt CamCam skriver tycker du ju motsattsen till så det var inget som förvånade någon. ?

   Vi fattar vad du håller på med. Du vill få TrH att bli anonym så att ingen vet när det är hon eller du.

   Ditt hat är barnsligt!

    Bäst vore om hon lämnade denna blogg och kommentarsfältet för evigt. Ingen skulle sakna henne (förutom en massa anonyma kommentarer som hon skriver själv och lajkar efter min kommentar).

     Jag skulle sakna TrH, och tycker det är obehagligt att du skriver sådär om henne. Låter som en elak mobbare på högstadiet, ”ingen skulle sakna dig!”.

     ?Men det är inte jag som skrivit nedan. Har dock likeat kommentaren. ?

      Ska ni börja med diskussionen om vem som har rätt till att använda smeknamnet igen? Det var nog den mest intressanta diskussion här ??

       Det är och var aldrig en fråga om äganderätt utan att de medvetet, som de erkänner ovan, och som det som de också ville med Catrin vill driva bort mig och få tyst på mig.

       Och det vet du också att frågan gällde.

       Och det kommer alltid efter att jag har försvarat en av deras hackkycklingar eller att jag säger emot en vegan.

        Asch. Du kan radera detta också.

        Men gullis! Vill inte driva bort dig, kan vi inte vara två som delar namn? Som du själv skriver är det ju tydligt vem som är vem. Du älskar allt Camilla skriver, medan jag är skeptisk. Blir som en komisk schitzofreni.

         En anna sak som skiljer oss. Du ljuger som en häst medan jag står för sanning. Och tydligen är jag gullig så du är….??

    Fast det går ju att skilja på dem så länge oäkta The Real Hmm inte skriver namnet exakt lika? Så det är väl ingen som ens funderar på vem av dem som är the real, det vet vi ju redan.

  Men herregud, nu ska Kissie spela på ”ätstörnings-kortet” för att få uppmärksamhet. Jag spyyyyr på henne ärligt talat. INGET som någonsin kommer från henne känns tyvärr genuint.

  Tack ??

  Och ingen fara. Jag kommer inte försvinna. ?

   Skulle vara som ett svar till anonym kl 15,10. ?

    hahaha

    Kul att du vill vara kvar! Jag gillar dig ?

  Tack pärlan. ?

  Tänkte samma, svårt att ta henne seriöst när hon kör reklam i samma inlägg. Nu verkar det som att hon bara skrev något engagerande för att kränga sina tights.
  Vad är det för konstig dialekt hon har fått btw? Låter väldigt konstlat och tillgjort.

   Var har du hört den? Dialekten alltså.

  När överviktiga kvinnor lägger upp lättklädda bilder blir de hyllade.
  När smala kvinnor lägger upp lättklädda bilder ”söker de uppmärksamhet, hyllningar och komplimanger samt är osäkra”.

  Håller med att inlägget ser lite skevt ut blandat med reklam men jag blev så glad och exalterad över hur bra inlägget var att jag missade reklamen helt. Så inte jättebra kombo ur reklamsynpunkt då inlägget gjorde att jag missade reklamen helt ?

  Det var min första tanke när jag läste inlägget. ”Vafan skriver man sådant i ett sponsrat inlägg för??!!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.