Spanien blev kanske inte riktigt vad Hannah Graaf hade tänkt sig.

Vi hittade ett hus när vi var där i somras och vi kände direkt att här vill vi bo. Barnen är nästan mer exalterade än vad jag är. Dom har redan valt sina rum och ser så mycket framemot flytten. Tänk att Stickan Los Stigos måste lära sig spanska också.
[…] Klart att det känns väldigt pirrigt, nervöst och oerhört stort men trivs vi inte så får vi väl flytta tillbaka till Sverige. Vi börjar med ett halvår och känner efter hur det går med barn och jobb.
[…] Liv, Mio och Vida kommer börja på svenska skolor sedan framöver får vi se om vi byter till internationell skola. Tänk vad häftigt för dem att lära sig flera språk, möta en ny kultur och få nya vännner.//Hannah i november 2017

I november 2017 var Hannah Graaf så otroligt peppad på flytten till spanska Marbella, och skrev överväldigande om hur härligt det skulle, att barnen i princip var med exalterade än hon och Peter och att om det inte funkade så kan de ju alltid flytta hem igen.
Nu har det gått strax under ett år och Hannah skriver så ledsamt på bloggen om hur hon mår och att hon är aldrig trodde att hon skulle gå in i väggen eller få en depression, men att det är där hon är nu:

Mycket har kommit nu med flytten och olika viljor. Att behöva ta stora beslut som gör ont i hjärtat, känna sig ensam, så oändligt ensam, i det och inte veta varken ut eller in. Bara att alla vill så mycket och det hänger på mig. Det är jag som ska ta beslut….
Och på bekostad av min egna lycka. Men så är det. Ibland måste man lägga sig själv åt sidan för att dom man älskar ska vara lyckliga. Och det har jag gjort. Som ”grädde på moset” när jag redan mår skit. Men så är livet.

Jag ser inte framemot nåt, har ångest att jag inte orkar göra nåt, ångest att jag mår som jag gör, panik över att inte veta hur jag ska mig ur det. Känner mig otillräcklig, värdelös, ful. Har inte ork att vara alla till lags men ändå ligger det där dåliga samvetet och gnager i mig för att jag inte svarar i telefon, tar den där fikan eller hör av mig till vännen som jag inte träffat på länge. Vill att alla ska vara glada och må bra.

Mio kommer också stanna kvar i Sverige, som William. Vilket gör ont. Ondare än ont. Men det är hans önskan och att se Mio så lycklig gör mig mitt i allt lycklig. För jag vill att mina barn ska vara det. //Hannah augusti 2018

Spontant känner jag ”Packa ihop och flytta hem”, om så pass stor del av familjen inte trivs och två av barnen valt att stanna i Sverige.
Å andra sidan har jag inte den blekaste aning om vad som pågår i hennes familj och kanske är det bäst att Hannah fokuserar på sitt egna mående innan hon fattar några beslut i den storleken. Min känsla var spontan, det ska inte hennes beslut vara….mer så jag menar..
Oavsett vilket så vill jag bara skicka en stor kram till Hannah och hoppas att hon får all den hjälp och stöd hon behöver för att må bättre igen!
Vill ni skicka lite pepp till henne så kan ni antingen göra det HÄR eller på hennes blogg.

201 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför någon vill bo i Spanien är för mig en gåta. Skitland.

  Svara

   För att alla tänker och tycker inte som du. För mig är det en gåta hur man kan ha svårt att förstå att alla andra inte fungerar exakt som en själv.

   Svara

    Haha, ska jag ringa en ambulans till dig? Du verkar ta allt väldigt allvarligt. Tönt

    Svara

     Kan inte du ta din otrevliga attityd och sticka någon annanstans? Så trött på alla bittra människor som hittat hit. Blä!

     Svara

      Ja, jag gör nog det. Går ju inte att vara här med alla skitnödiga viktigpettrar längre.

      Svara

       Gilla på den.

       Svara

     Är du 12 eller? 😂 vad är det där för svar

     Svara

      (Var menat till personen ovanför Lilla E alltså)

      Svara

     Du hade inte de högsta betygen i skolan, eller hur? Näää….

     Svara

   Varför tycker du Spanien är ett skitland?

   Svara

   Jag bor i Spanien och trivs fantastiskt bra. Trevliga människor, god mat, fantastiska barer, bra väder nästan alla dagar i veckan. Jag längtar inte tillbaka till Sverige 😘😘

   Svara

    Jac bor också i Spanien och stortrivs.

    Svara

    Skulle jag också vilja göra.

    Svara

    Jag bor också i Spanien och trivs också bra 🙂

    Svara

  Att må så dåligt som hon beskriver så borde de ta flyttlasset till Sverige. Eller också kanske de skulle ha 2 billigare mindre boenden , ett i Spanien där de kan tillbringa lov och långhelger och ett mer permanent i Sverige.

  Men att välja att bo i ett stort lyxigt hus i Spanien och må så dåligt, förstår jag inte hur hon prioriterar.

  Svara

   Men sitt mående tar man ju med sig oavsett var man är, så hur tänkte du nu?

   Svara

    Kanske att hennes dåliga mående hänger ihop med flytten till Spanien och att två av hennes barn bor kvar i Sverige? Att hon verkar ha mått sämre sedan flytten? Det är ju inte så att hon mått skitdåligt innan och flyr runt till olika länder för att se om det hjälper.

    Svara

  Modigt och starkt av henne att skriva så äkta och ärligt.
  Sen tror jag inte Hannah bryr sig speciellt mkt om din åsikt kring var hon ska bo så där kunde du ju försökt knipa igen.

  Svara

   Det här är en blogg om bloggar. Man brukar tycka och tänka både det ena och det andra. Det är liksom meningen.

   Svara

  Men har de flyttat eller ska flytta??
  ”Stanna kvar i Sverige” då låter det ju inte som om de har flyttat?
  Tråkigt med alla dåliga måenden hos systrana Graaf, men fattar inte varför det skrivs offentligt hela tiden när deras unga barn kan/får läsa om det.

  Svara

   De står fortfarande skrivna i Sverige på en adress i Båstad.

   Svara

  Som CamCam skrev så vet vi ju inte ett smack om vad som kommit upp iom flytt. Mio har ju dessutom en väl fungerande relation till sin pappa och då är det väl helt ok om han väljer att vilja stanna i Sverige hos honom. William bodde ju redan här och barnen blir äldre. Men det är klart som fasen det gör ont och hon känner sig säkert som en dålig/sämre mamma vilket jag inte alls anser att hon behöver göra, om ett år kan de båda grabbarna vara tillbaka i Spanien igen, de är ju i den ålder att de lever i nuet. Trivs Hannah och Peter så har de en fast punkt där men om även de vill flytta tillbaka så gör de förhoppningsvis det. Det är lite som bara för att jag bor i Norrland så måste jag flytta till Lund då min son kommit in på universitet, det är lika lång flygresa även om det är andra länder, min son har dessutom inga nära anhöriga i Lund eller vänner där.

  Svara

   Jag tror nog att det känns mer i mammahjärtat när din 14-åring flyttar från dig och ska bo i ett annat land än din vuxne son som ska börja universitetet och ändå borde ha flyttat hemifrån oavsett. Det vore väldigt märkligt ifall du flyttade efter din son. Och att det är ett annat land spelar roll, psykologiskt är det en skillnad hur du än vrider och vänder på det med förnuftiga kommentarer om flygresans tid.

   Svara

    Givetvis är det så. Men många flyttar för att börja gymnasium också i andra städer. Sonen har ju även sin pappa här det jag ville få fram med kommentaren var att det är väl klart att det KÄNNS, jävligt hårt. Men detta har de säkerligen räknat med kunde hända, det jag menar är att de kanske inte ska flytta tillbaka om de två trivs iom att sönerna som bor här är i den ålder då det kan vända på några veckor. Jag är säker på att de båda vuxna tar rätt beslut och jag tycker det är bra av henne att skriva hur det känns. Att dra upp ang. min son var inte så genomtänkt… Att Mio stannar är säkert en bidragande faktor till att hon mår dåligt men det kan ju även vara andra saker. Att inte ha nära till sina vänner då man känner för det, sina föräldrar, syskon, förstå språket, komma in i gemenskaper osv. Det är klart det är peppande att flytta och roligt att se fram emot det. Att det sedan inte blir som man tänkt kan bero på en massa faktorer och givetvis är splittring av familjen en. Nu är det bara att hoppas att Hannah börjar må bättre.

    Svara

  Och så är det trevliga kommentarsfältet igång igen. På några få kommentarer så är folk otrevliga och Stark tjej tycker att hon som driver bloggen ska knipa igen. Vilken låg och omogen nivå det har blivit här, ge det tid och de som är normala slutar kommentera och kommentarsfältet kommer bara bestå av tjafsiga människor som talar om för varandra att de är idioter.

  Svara

   Men sluta läs här då. Jävla gnällspik.

   Svara

    Väx upp!

    Svara

    Men varför genast ge otrevliga svar tillbaka? Förstår inte grejen med det? Det är inte så att du lär få fram dina synpunkter bättre då, utan folk tar dig inte på allvar!

    Svara

    Haha, ofrivillig komik. Kände du för att bevisa OP:s tes?

    Svara

   Verkligen, är det pms-klubbens årliga sammanträde?

   Svara

    ”Första mensen”-klubbens kanske.

    Svara

   Tror ändå att de bara ignoreras så är det inte så roligt att vara här och trolla.

   Svara

    *om de bara ignoreras

    Svara

  Kanske värt att flytta hem igen? Det blir inte alltid som man tänkt sig men det är inget fel med att erkänna det och dra hem igen. Jag tänkte plugga i Umeå men drog hem efter 1 termin. Kanske lite misslyckat men det kändes inte rätt och då var det bara att dra hem. Även om jag i sig trivdes i staden och hade vänner och så.

  Svara

  Det är tufft att vara utlandssvensk, helt plötsligt blir man sedd som invandrare och det finns perioder då hemlängtan kan vara svår (speciellt känslan av att vara vanlig/normal), men det är inte alltid det blir bättre av att flytta hem igen. Ofta kvarstår grundproblemen till varför man mår dåligt och livet utomlands har också format en. Jag är osäker på hur hemma jag egentligen skulle känna mig i sverige om jag flyttade tillbaka.

  Svara

   I hear you! Jag har bott i Spanien i fyra år nu, och varje gång jag möter en ”nynedflyttad” svensk här blir jag lite öm i hjärtat – deras förväntningar, spänningen. Vi som bott här ett tag vet att första året är supertufft, efter ca ett år kommer den lilla (eller stora för den delen) identitets/livskrisen: ”Det var ju inte såhär vi hade tänkt att det skulle vara!”. Folk är ofta i semester-mode den första tiden, allt är ett spännande äventyr! Tills dom inser att räkningar kommer hit också, massa konstiga papper som ska fyllas i, man kan inte språket ordentligt och känner sig dum, en så enkel sak som att besiktiga bilen blir ett veckoprojekt, det finns inte sirap i matbtuiken, det är kallt inne i husen, elen är dyr, man tröttnar på att gå till stranden varje dag osv osv osv….

   Svara

    Ja, det känns som folk tror att det skall bli som någon evig semester om de flyttar utomlands. Det är väl en sak om man är pensionär, men då skall man ändå klara det där med att man nog lämnade många släktingar och vänner hemma…

    Svara

    Hög igenkänning, spec det där med sirapen haha

    Svara

     Haha! ”Inte ens kolasnittar kan jag få baka i det här j¨vla landet! Inga j¨vla toscakakor heller! Wuuuuää!” – Jag till pojkvän under den värsta ”ett år i Spanien”-krisen

     Svara

    Intressant.

    Svara

   Bor i London och funderar också på hur det skulle vara att flytta tillbaka. När jag är och hälsar på slår det mig hur mycket jag ändrats och vilket annat liv jag är van vid nu. Men när jag är här tänker jag att det är så mycket bättre hemma men nu har det gått så många år att jag undrar om det bara är nostalgiska minnen.

   Svara

    Jag flyttade tillbaka efter 15 år i London, ångrar mig som satan.

    Svara

     Kan du inte berätta mer? Om du vill förstås.
     Vad var det som gjorde att du flyttade hem tillslut?
     Jag är just nu i valet och kvalet och vet inte alls hur jag ska göra.

     Svara

     Jag bor i London sen 10 år, sugen på att flytta tillbaka till Stockholm, vad är det du inte gillar?

     Svara

     Jag bor också i London sedan 7 år och funderar på att flytta hem till Sverige! Varför ångrar du dig? Är verkligen i valet och kvalet just nu!

     Svara

     Socialt annorlunda, och jag börjar bara med att säga att detta har min upplevelse, kan vara annorlunda fö andra givetvis. Bor i en Svensk storstad. Så svårt att lära kunna människor! Jag försöker köra mitt race, gå på träningsklasser, småkurser, snacka lite, men det är, för att använda ett engelskt uttryck, som att dra blod från en sten. Sedan har nästan alla barn, och London känns rätt fullt av 30 + som inte har det, och mer av ett socialt liv. Näpp. Här känns det som att föräldrar håller sig till andra föräldrar (typ alla), och första frågan är alltid -Har du barn?! Nej. Cue oförstående blick. Andra lägret – en ofantlig massa hipsters, som alltid kommer vara lite bättre än du 😉 .Plus – bra mat, fina mataffärer med kanoningredienser man verkligen inte hittar lätt i England. Minus, dyr, tråkig mat på restauranger med svindyr alkohol. Påverkar definitivt hur ofta man går ut, och det saknar jag mycket. Sedan all svensk byråkrati, skatteverket och försäkringskassan till förbannelse, blir fan gråtfärdig av skiten. Min kontroversiella åsikt, yes kom hit, och du kan köpa en fin lägenhet eller hus, och ha ett bra socialt skyddsnät. Men för mig var Sverige bättre från utsidan.

     Svara

      Håller verkligen med, själv bodde jag i London bara i 5 år och när jag flyttade hem kände jag exakt samma sak vad det gäller det sociala livet i Sverige. Det är verkligen svårt att lära känna människor här och alla håller sig till sitt, sina vänner, sin familj, sitt kompisgäng. Ingen är spontan i Sverige på samma sätt som i London. Kommer att flytta tillbaka till London när jag är färdigutbildad för som du skriver så var Sverige bättre på utsidan även för mig.

      Svara

   Ja verkligen sant! Kan vara otroligt påfrestande att lära sig hur ett nytt land fungerar och de enklaste saker verkar superkomplicerade innan man lärt sig. Känner efter 3,5 år att jag börjar landa lite och känna mig mer avslappnad. Längtar också hem till Sverige ibland främst till mina närmaste vänner men pallar ärligt talat inte dra igång projekt med ny lägenhet, nytt jobb osv just nu. Har en jättefin lägenhet och precis börjat på nytt jobb som jag trivs bra med än så länge. Försöker att leva i nuet och lära mig att uppskatta vad jag har!

   Svara

    Känner igen mig så mycket i din kommentar! 🙂 <3

    Svara

  Vad exakt är det hon lagt undan med sig själv och offrat, som gör hon mår ännu sämre? Fattar inte texten

  Svara

   Känns som att det är mycket hon inte skriver. Var finns mannen i allt detta? Är det han som vill stanna?

   Svara

    Varför är det inte skrivna i Spanien? Det finns ju lagar som säger att man måste det efter 180 dagar i landet. Hennes man verkar ha mycket fuffens för sig. Jag fattar inte var alla pengar kommer ifrån. Hanna som jobbar max 25 procent och de bolag Peter hade i Sverige gick med förlust. Nu jobbar han dock som mäklare i Spanien men att den lönen som han har som ny mäklare skulle räcka till familjens lyxliv betvivlar jag. Men vad vet jag dock tror jag Hannas dåliga mående framförallt beror på att sönerna blir kvar i Sverige. Tycker synd om hennes mammahjärta och föreslår att de borde skaffa dubbla boenden.

    Svara

     Har det ändrats, jag trodde man kunde vara skriven i Sverige upp till ett år efter att man flyttat?

     Svara

  Något som slår mig är att jag blir lite glad, (ursäkta formuleringen, inte glad att någon mår dåligt) men för att även snygga och förmögna människor kan må dåligt.

  Det kommer såklart inte som någon nyhet, rent intellektuellt fattar jag att alla kan må dåligt.

  Men jag har alltid tänkt att Hanna är så himla lycklig med sitt vackra utseende, smala kropp, snygga man och vackra barn.
  Nu bor hon i ett varmt land (AVIS)
  Hon har det perfekta livet.

  När jag nu läser att så inte är fallet blir jag själv lite nöjdare med mitt fula hår och operfekta kropp och en vinter att (inte) se fram emot.

  Känner att jag mest flummar runt med mina ord men ni fattar kanske?

  Svara

   Tycker det verkar tvärt om, att det är dessa människor som oftast mår sämst!

   Svara

    Kanske för att de får det ultimata beviset på att pengar och saker inte gör någon lycklig…

    Svara

     Pengar gör en inte lyckligare.

     Lycka kommer inifrån, inget som går att köpa för alla pengar i världen.

     /En som vet

     Jag har det gott ställt i livet men är inte mer lycklig än när jag knappt ägde något.

     Svara

   Lycklig = Smal kropp, vackert utseende och bo utomlands.
   Herregud. Du blir inte lycklig av det där.

   Svara

    Nej, och det skriver ju Pennypenningpung att hen vet om också. Vad ville du med din kommentar?

    Svara

  Anledningen till att hon skrev om sin psykiska ohälsa är så uppenbart och det är för att folk ska tycka synd om henne och hon inte ska få så mycket skit att hon väljer Peter och hans vilja framför pojkarna.
  Kolla på insta när det är hans flickor på bild lägger en pappas dagbok alltid ett❤ i kommentarena. När det är grabbarna = nada!

  Svara

   Jag har också reagerat på hans gillamarkeringar på insta. Aldrig ett hjärta på pojkarna..:-( tror tyvärr att Peter bestämmer över hela familjen. Nu ska även hans föräldrar flytta ner till marbella, svårare för Hannah att argumentera en flytt hem till sverige då.

   Svara

   Vad tråkigt för sönerna.
   Reagerade på att P på sitt twitterkonto skrivit – pappa till två döttrar men även till andras söner.

   I mina ögon låter det ungefär som – pappa till söner som inte har någon pappa.

   Lite hjärtlöst med andra ord och respektlöst mot sönernas riktiga pappor.

   Svara

    Bonuspappa hade låtit bättre.

    Svara

    Man kan ha flera pappor.

    Svara

    Andras söner låter verkligen inte snällt. Kan det vara hans humor?
    De var ju rätt små när de träffades också så jag tänker att de blir som söner för honom också även om deras biologiska pappor är med i bilden.

    Svara

     Det är ju bara en biologisk pappa som är med i bilden

     Svara

      Är inte Andreas Carlsson pappe till ena sonen, har de ingen relation?

      Svara

   Jag blir faktiskt jätteförvånad att man inte bor där ens barn bor. Jaja, kill me för den här kommentaren. Men jag förstår ärligt talat inte hur man prioriterar eller resonerar. Tonåren är så oerhört instabila och viktiga år.

   Svara

    Jag förstår din kommentar fullt ut. Mina pojkar behöver mig på ett helt annat sätt nu, med skol- och tonårsproblem, än vad de någonsin behövt tidigare. Tidigare var jag ”bara mamma” nu är man någon slags kombinerad kurator-livsrådgivare-klagomur också. De känns så sårbara och är i behov av dagligt stöd. När de var mindre spelade det inte heller någon roll om det var jag eller pappan som tröstade när de var ledsna eller hjälpte dem med saker. Nu väljer de verkligen vem av oss de vill vända sig till beroende på vad det gäller.

    Svara

     Man får aldrig heller igen dessa år. Klandrar inte Hanna men förstår inte alls hennes val. Alla är vi olika, vilket är tur men jag tror inte att hon kommer kunna må bra utan pojkarna. Hon verkar så genuint go och snäll så detta kommer definitivt bli svårt.

     Svara

  Kommer säkert få skit för det här nu och jag vet ju faktiskt inte vad som händer i deras liv. Men en sak som slog mig just efter de flyttat ned var hur snabbt hon åkte hem igen. Träffar med vänner, frisörbesök, event etc. Hon är så otroligt rotad i Sverige att jag blev förvånad över flytten och jag tycker jämfört med andra bloggare (och folk runtomkring mig som utlandssvenskar) att de inte försökt komma in i det spanska livet. De har levt som att de är på semester.

  Svara

   Får det intrycket också, det vill leva mer ett ”glassigt” spanskt liv, inte ”lära känna” kulturen, människorna, maten osv.

   Svara

   Var inte båda i princip arbetslösa när de flyttade? De skulle nog inte få de jobb de har ni i Sverige. Sa hon inte att de skulle prova ett halvår? Eller var det innan de köpte huset? Bra att hon lättar lite på den annars perfekta fasaden. Kanske drar hon inte jämt med systern som väl inte var med på konfan och mu skippar även 40-årsfesten. Hon har ju inte heller stannat hon henne i denna kris. Hoppas att de vänder för henne och alla andra med stor knut i magen.

   Svara

    Har också för mig att bägge var arbetslösa, dom är där i Spanien för att ”göra karriär” och ”ute efter den stora drömmen om pengarna”. Man kunde även se det mellan raderna med den där klädkollektionen dom hade, som gick i konkurs. Även där hade dom ”storslagna visioner”. Kom ihåg att Peter la ut en jobbannons att dom sökte säljare till klädmärket och det var inte direkt några bra anställningsvillkor, de ville bara ha vinsten och inte ge så mycket i lön, säljaren skulle ty få jobba för lite lön.

    Svara

    Vet man att de har köpt huset? De kanske bara hyr så länge.

    Svara

     Hannah och Peter köpte sitt hus.

     Svara

    ”som väl inte var med på konfan”
    Vad betyder det?

    Svara

     Inte med på konfirmationen.

     Svara

      Såklart! Jag är ju trög. Trodde först det stod ko-fan.

      Svara

   Fast det är väl inte så konstigt att man åker hem och hälsar på? Varför måste man vänta länge bara för att man bor utomlands?

   Svara

    Nej man behöver inte vänta länge, men det var mer istället för att hitta en bra frisör i Spanien, träffa nya vänner etc. Så åker hon hem för det. Det ena utesluter ju inte det andra men flyttar man utomlands brukar man försöka skapa sig ett liv där. Det blir ju vardag tillslut där också efter nyhetens behag att bo utomlands men Hannah beter sig som att hon varit på semester istället för att bo där.

    Svara

     Jag vet inte, bor själv utomlands men åker ofta till Sverige, har också min gamla frisör kvar. Kom ihåg när jag pluggade då åkte vissa till hemstaden och gick till tandläkaren ex. Idag är avstånden så små.

     Svara

  Tycker det hela är lite märkligt, hon har aldrig gett svar på varför dom flyttade så plötsligt, William går på internat skola där hennes mamma är kontaktperson så även till Mio. Vad det gäller Peter så vill hon aldrig svara på vad han gör i Spanien när man både kan se på hans Linkedin profil och Facebook att han är också ”mäklare” (varken Hannah eller Peter har några formella utbildningar som mäklare). Tror att Peter är den som styr och ställer mest där över besluten. Tråkigt att bägge systrarna Graaf mår dåligt men man kan väl alltid flytta hem? Sen undrar man väl vem finns där för Mio och William när dom behöver tröst? Första fyllan? Hjärtekrossen? etc Är det Hannahs mamma eller Mios pappa som ska ta det eller skolan? Det är nått som inte stämmer riktigt….

  Svara

   Varför ska HG redovisa något för någon? Det är väl inte vår business på Vilka grunder de valt/väljer.

   GH verkar konsekvent när det gäller PK. Hon skriver inte om honom.

   Det är möjligt att PK styr och ställer. Eller så är det rykten som sprids?

   Papporna till båda pojkarna finns ju. Nu bor ju ena pappan i USA men har även boende i Sthlm. Mios pappa har även haft William på helgerna. Så Mios pappa kan nog rycka in om det blir akut. 3 h flygresa är inte någon stor grej.

   Mormor, syster mfl finns nära och har en nära relation till killarna.

   Ju äldre pojkarna blir ju mer ändras deras behov. Just nu är kompisarna viktigast. Varken konstigt eller udda.
   Ibland vill barnen bo hos mamman inbland hos pappan.

   Ingenting behöver vara för evigt och om man är sensibel för barnens behov så är man en vinnare i långa loppet.

   Jag mår illa av shamingattityden hos vissa. HG mår dåligt och svaret är att hon är en dålig mamma som är gift med ett svin…

   På riktigt, det är inte okej att behandla andra människor så!

   Skriv ingenting alls om ni inte har något snällt att skriva.

   Hoppas du snart mår bättre HG.

   //Moa

   Svara

    Snark…

    Svara

    ”Varför ska HG redovisa något för någon?”

    Hon behöver inte göra det då du gör det å hennes vägnar.

    Svara

     Det är ingen förklaring på hennes beslut.

     Bara mina tankar och erfarenheter.

     Men det var väl för avancerat för dig!
     👍🏼

     //Moa

     Svara

      Ojoj vad sanningen sved återigen. Projicera inte dina egna obefintliga ”skills” på andra.

      Svara

       Är du full eller?

       //Moa

       Svara

        Återigen utgår du från dig själv. Vet du vad? Om du är van vid att vara full kl. 16.30 en söndag betyder det INTE att alla andra är det också. Du projicerar så mycket hela tiden.

        Svara

         Ja du… Då säger vi väl så då! 😂👍🏼

         Svara

         Roligt att se att Moa skriver ”Skriv ingenting alls om ni inte har något snällt att skriva” och att hon ”mår illa av shamingattityden” – när hon själv tidigare shamat och ofta skrivit mindre snällt om vissa, ordet projicera är annars ett vanligt användande ord av Moa också 😂 I övrigt håller jag med om en del Moa skriver i första inlägget.

         Svara

    Är inte pojkarna väl små att klara sig utan en förälder (för att inte tala om två).

    Känns överlag konstig att det blir ramaskri om Ida Warg lämnar ett spädbarn i två timmar, men att lämna en tonåring permanent verkar OK. Barn behöver sina föräldrar minst 18 år.

    Svara

    Om det var en låginkomsttagare till morsa som bodde med sin nya man ,2 nya barn och sina 2 från tidigare förhållande.
    Och hux flux ville dom vara lite spontana och flytta men hennes tidigare ville inte utan valde då och bo med sin varanan helg farsa. Oj oj oj dom där ungarna skulle få men för livet alla skulle döma ut den där morsan som övergav sina barn så där. Allt för den nya snubben.
    Men nu är det H.G som har mycket pengar och flashigt hus i Spanien. Ja då blir pojkarna självständiga, starka och modiga.

    Svara

   Har hört via ”hörsägen” på ett fik, att P, pappa har någon business med fastigheter i Spanien, och även pappan håller på att sälja sitt hus i Sverige. P kanske jobbar med sin far och bror i familjeföretaget. Sedan driver de även andra företag i Sverige, bland annat kvinnohem i Torekov där systern är VD. På fik i Höllviken får man reda på allt om alla som bor i Höllviken…

   Svara

  Jag skulle aldrig kunna bo så långt ifrån mitt omyndiga barn. Förstår att hon är ledsen.

  Förstår att killarna som vuxit upp i Sverige säkert saknar sitt ”hemma”

  Om jag var Hannah skull jag inte ens tveka på att flytta tillbaka. Som mamma gör man ju allt för sina barn och vilket barn behöver inte närheten till sin mamma.

  Spanien kan bli deras semesterställe som de vuxna kan flytta till på äldre dar.

  Svara

   Eller hur. Är det inte konstigt att mammapoliserna skriker om Ida Warg lämnar en bebis i någon timme, men verkar tycka att det är ok att knappt träffa större barn?

   Svara

    Ja eller hur. Vilket ramaskri det blev när Ida skulle iväg och göra naglar i ett par timmar. Är väl bara bra att barnet fick tid att knyta an lite mer till pappan också.

    I Hannahs fall kan jag tycka att hon överger sina pojkar i en känslig tid då jag tror att de på väg in i vuxenvärlden verkligen behöver sina vuxna förebilder/föräldrar på nära håll

    Hon upplever det som att de är självständiga och det är ju toppenbra men de behöver känna tryggheten av att ha helst sina föräldrar på nära håll. I Simons fall är han ju ensam om jag föstått det rätt så bor han och jobbar i USA.

    Svara

  Tror det kan vara ganska tufft att flytta till ett annat land, särskilt när man redan har familj. Har tre mostrar som bott utomlands sedan de var unga. Nu så träffade de ju varsin partner där så då blir det lättare när man lever med någon som är infödd vet hur saker funkar och man får ett kontaktnät på köpet också.

  Svara

   Jag vet inte, vi båda är svenskar och jag tycker det är så skönt att kunna dela kulturkrockar, prata svenska, mat etc. Tycker man kommer in i samhället genom jobb och föreningsliv.

   Svara

  Tycker det är stort och förstående av henne att låta ungarna stanna i Sverige. Mina eventuella ungar hade fått packa sig med och vantrivas i Spanien. Don’t @ me, som förälder får man bestämma och ungarna får anpassa sig.

  Svara

   Där håller jag med dig. Det finns inget alternativ liksom.

   Svara

  Mannen värnar om sin intrigetet men låter döttrarna va med i bloggen även göra reklam. Maggan skriver jämt att hon saknar Hanna och kusinerna el att dom ska hälsa på dom. Peter nämns aldrig. Undra vad det är som gör att dom inte kommer överens. Dom båda verkar ha starka åsikter och köra sitt eget race. Kanske det då.

  Svara

  Tiden kommer att utvisa för Hannah hur hennes val har påverkat sönerna.. tror inte att hon har så mycket positivt att fram emot.
  Självklart för en mamma att sätta sina barn i första rummet, de ska må bra.

  Svara

   Jag tycker det verkar som om Hannah sätter Peter framför sina barn. Jag upplever honom som otroligt dominant och det brukar sällan gå väl ihop med tonårsbarn.

   Svara

    Hannah klargjorde i bloggen för ett halvår sedan att William inte haft någon som helst kontakt med sin pappa på flera år. Jag får bara en känsla av att Peter bufflat ut honom ur Williams liv.

    En annan märklig sak jag tänkt på är att Hannah inte haft en enda kompis av manligt kön sen hon gifte sig med Peter. Det är enbart tjejvänner. Inte ens någon bögpolare har hon fått ha kvar. Märkligt.

    Peter ger mig obehagskänslor.

    Svara

  Alltså, jag är inte världens prettomorsa men det är bortom mitt förstånd hur man kan flytta så långt bort från sina barns pappa… Mitt naturliga val efter skillsmässan från barnens pappa hade varit att flytta ”hem”. Det är 14 mil till min hemstad, min släkt och gamla vänner och ett jobb som jag trivdes på. Men det går ju inte! Barnen går i skolan, hur ska de kunna bo varannan vecka med så långa avstånd? Ingen av oss vill bli ”varannanhelgförälder”. Och det är ju positivt.

  Jag förstår verkligen inte hur föräldrar kan göra sådär. De tvingar ju indirekt sina barn att välja mellan sina föräldrar.

  Svara

   Jag blir oxå lite ledsen när jag ser många i min närhet som separerar och då genast ska göra som de vill precis som någon sorts revolt eller protest mot det livet de lämnade i det gemensamma hemmet. Fine att man som ensam vuxen ska bestämma över sitt liv men det sker vääääldig ofta på bekostnad av barnen. Flytta långt från exet för att man själv vill det, men ingen tanke på att barnen förmodligen vill ha båda sina föräldrar nära, att de inte vill släpa på halva sitt bohag varje vecka för att de ska skifta boende, att de inte vill tvingas välja var de ska bo för det är för långt emellan för att båda föräldrarna ska kunna hämta/lämna på föris eller skolan.
   Blir så less på vuxna människor som bara tänker på sig själv! Har man skaffat barn så tycker jag att man själv får göra avkall och stå tillbaka lite själv för att ens barn ska vara lyckliga och må bra. Det är ens skyldigthet som förälder!

   Svara

  Allt jävla rövslickeri på hennes sida mår fan illa. Hon väljer karln och hans stålar framför sönerna .är det verkligen något man hyllar.
  Man kan bli självständig utan att behöva bo i ett annat land än sina föräldrar.

  Svara

  Jag får en stark känsla av att Peter kanske inte alltid är så snäll och att det är en av anledningarna till att barnen inte vill bo kvar samt att han får henne att må dåligt. Jag tror också att hon gjort sig beroende av hans ekonomiska status och det gör det ännu svårare att lämna och flytta hem igen.
  Det är bara vad jag tror och kan vara helt ute och cykla. Oavsett så tycker jag synd om henne.

  Svara

   Näää, Peter verkar inte så snäll, det är bara kolla på hans twitterkonto och instagramkonto vilken jargong han har, mycket av en mansgris!

   Svara

    Märkligt hur man kan vilja lägga ut bilder på sin frus och mamman till sina barns rövspringa om och om igen för 50 K följare.

    Så sjukt!
    Det skulle min man aldrig vågat sig på för då hade det tagit hus i helvete.
    Det är kvinnoförnedrande.

    Hur som hoppas jag bara på det bästa för hela familjen. Barnen är viktigast och ska alltid sättas först och främst.
    Kan knappt sätta mig in i hur ont det måste göra i Hannahs hjärta även om det är ett val som sönerna själva gjort och de mår bra.

    Svara

     Fattar inte heller vad som är så roligt med det, varken Bingo Rimer, Martin Melin, Petter, Niclas Rahm m.fl eller någon annan ”normal” man gör ju det med sina fru. Hur har man tid, energi och ork med det?

     Svara

      Hon kallar sig ju själv för pruttHanna så..hon har väl lagt ribban?

      Svara

     Fast hon ställer ju upp på de bilderna, vilket är ofattbart och väldigt oseriöst, med tanke på att hon har olika samarbeten med diverse företag.

     Svara

      Helsjukt verkligen varför man ställer upp på såna bilder?

      Svara

       Hon har ju vikt ut sig ett antal gånger och att visa rumpan kanske inte är skamligt i hennes värld.
       Konstig människa, å ena sidan vill hon verka seriös, å andra sidan bilder på rumpan, mycket osmakligt av en fyrabarns mamma och dessutom som det påstås ibland att hon är ”religiös…

       Svara

        Karyds fru har ju vikt ut sig ett antal gånger och att visa fruns rumpa på Insta kanske inte är skamligt i hans värld. Konstig man, å ena sidan vill han verka seriös, å andra sidan lägga ut bilder på nätet på fruns, barnens mors rumpa. Mycket osmakligt av en fyrabarns pappa/bonuspappa och dessutom som det påstås att han, denne sexist och skåne-raggare, skulle driva ”kvinnohem”.

        Svara

         Anonym 09:59 = Peter Karyd, vem annars…

         Svara

       Uppenbart att han smygfotar henne ju…
       Vad ska hon säga? Om hon säger att hon inte gillar att han smygfotar hennes rövspringa och lägger ut på nätet, kommer folk att tycka att hennes make är en skitstövel. Och det vill ju ingen kvinna/fru erkänna om sin make/pojkvän…

       Svara

  Maggan och Hannahs man har aldrig kommit speciellt bra överens och inte blev deras relation bättre när Maggan lämnade deras bloggportal.
  Peter lackade ur rejält kan man säga!
  Han är otroligt dominant och tål inte människor som säger emot

  Svara

   Hur vet du det?

   Svara

   Karyd tror väl att han är boss över hela familjen Graaf? Vi har en svåger i familjen (min systers man) som härskar över min syster och tyvärr också inbillar sig att han härskar över mig (lillasyster). Klart Karyd blev sur eftersom han ville sitta med kontrollen över båda Graaf-systrarnas intäkter/bolag. Men så korkad är inte Magdalena och en kvinna som sätter sig emot män som Karyd, blir inte populära. Ärligt talat – om jag var systrarna Graaf så hade jag (vi) sparkat ut våra tunga ryggsäckar till gubbar och flyttat ihop med varandra istället. Graaf Sisters tjänar pengar, Hannah o Magda kan bo ihop i MG:s stora hus, hjälpa varandra med barnen och hushållet istället för att dra var sitt lass där hemma med var sin lat gubbe, låna varandras kläder och smink, kunna bjuda in vänner, släkt och familj och alla barnen skulle stortrivas med att bo ihop med och/eller komma och hälsa på moster och mamma. Win-win för alla! Utom för sura gubben Karyd och den där andra skåningen som MG är ihop med förstås…..

   Svara

    Tror inte att någon av systrarna har den där ”självständigheten” eller vad man skall säga… Bägge två männen har pengar, de lever på sina män, det är dom som faktiskt jobbar medans systrarna kan leva gott åtminstone i Magdalenas fall, hon verkar mera va den som mest kåt på sin mans pengar. Ändå har hon mage att håna, klaga och gnälla på honom. Hannahs fall verkar det mer som att hon har oförmåga att säga ifrån, konflikträdd och mer tog Peter för att han var snygg och pengarna med. Skillnaden är att hon inte outar honom som Magdalena, tror också att Peter har Hannah mycket mer runt lillfingret än Filip har med Magdalena.

    Svara

     Intressant reflektion anonym 17:01. Har funderat på ifall Filip jobbade som bilmekaniker och bodde i ett rum och kök när de träffades, ifall hon hade varit intresserad av honom? Visst styr pengar huruvida du vill vara kvar i ett förhållande eller inte. En del män med lite högre befattningar vill gärna ha typ ”trofé fruar” att visa upp, men deras närvaro i familjelivet lyser ganska mycket med sin frånvaro på grund av karriären. En del kvinnor finner sig i det så länge det finns gott om pengar i hushållet, när pengaflödet börjar minska, först då kanske de vill ha en förändring.

     Svara

     Maggan tjänar mycket, mycket mer pengar än skåne-pågen, enligt egen utsaga på bloggen. Så hon klarar sig bra utan honom ekonomiskt. Tror inte heller att Hannah tjänar speciellt dåligt heller då hennes blogg verkar välbesökt. Annars håller jag med om att Hannah nog är mer mesig, totalt kontrollerad och styrd av PK än vad Maggan är av sin skåne-påg. Det är mer ruter och kvinnlighet i Maggan på så sätt.

     Svara

      Du vet att Filip äger Autoropa tillsammans med sin bror. Omsätter över en miljard.

      Svara

       Fast nu ligger företaget hos Kronofogden och omsättning och resultatet ser inte jätteimponerande ut.

       Svara

        M: Maggan tjänar mer än dubbelt så mycket som Skåne-pågen enligt hennes blogginlägg. De har gemensam ekonomi – det är alltså hon som delar med sig av sina pengar till honom. Hon är huvudförsörjaren i familjen.
        Och du vet väl att omsättning inte har något med inkomst att göra va? 😉 Eller inte..?

        Svara

         Fast Filip är mångmiljonär eller var iaf när de träffades tror jag. Möjligt att Maggan tjänar mer eller ungefär lika mycket som sin man i dagsläget, men han är rik iaf kan man nog säga.

         Svara

        Vad menar du ned att företaget ligger hos Kronofogden – finns ingen sådan juridisk term?

        Svara

        Svart till anonym 22.43
        Anmärkningen hos kronofogden behöver inte betyda att det ska gå kk.
        Vinstmarginal bland bilfirmor är sällan hög, brukar ligga mellan 2-5%.

        Svara

      Ja, enligt hennes ”egna utsaga”, hon är duktig på att manipulera lättlurade läsare. De som är intresserade av vad hon tjänar kan beställa en taxeringskatalog från Ratsit.

      Svara

       Håller med, enlig hennes ”egna utsaga” så tjänade Lance mer än vad hon gjorde. Visst? Säkert? Filip står för huset, lägenheten innan, hunden (den stora), bilarna de har etc. Om man skall dra det ännu längre tillbaka så var det Magnus som stod för huset i Sigutna och hästen till henne osv. Hon jobbade ju inte ens heltid, så vad kan hon stå för…? Kläder till barnen, skönhetsoperationer och dylikt. Magdalena skitsnack och manipulation skapar bara en falsk sanning som hon vill att folk ska gå på.

       I Hannahs fall vet man inte så mycket mer att hon inte heller jobbar så mycket som ”mäklare”, hon är hemma mycket åker till Sverige titt som tätt. Märkligt att en chef tillåter det om hon nu jobbar heltid. Samma sak när hon jobbade med klädmärket, va mycket hemma då med… Tror att bägge systrarna inte jobbar och tjänar så mycket som de utger sig, utan snarare så vill dom att folk ska tro det. Det är möjligt att de tjänar bra ändå i förhållandet till en ”normal svensson lön”, men inte lika mycket som sina män.

       Svara

        Bloggare (tv-folk eller modeller) jobbar inte som vanligt folk, naturligtvis. Det är inte så att de går till jobbet kl 8 och går hem kl 5. 🙂
        Min poäng var inte heller en tävling i vem av makarna som tjänar mest – min poäng är att både Hannah och Magdalena skulle klara sig ekonomiskt utan karl-sluskarna de drar på.

        Svara

         Det klart detta dom hade kunnat klar sig utan sin män ekonomiskt men då hade dom nog fått jobba heltid, bytt standard, dragit ner på sina lyxliv, flytta till förorten osv. Tror ingen av dom är vill det om dom har en man som kan betala. Som någon skrev här ovanför dom har inte den självständigheten.

         Svara

         Har mycket svårt att tänka mig att någon av syrrorna skulle klara av ett 9-5 jobb, tror att deras dagskapacitet sträcker sig till att sitta i lugn och ro med sin kaffekopp på morgonen,skjutsa ungar,blogga lite,beställa hem mat,shoppa nån klänning och färga utväxten. När livet blir lite jobbigt springer de hem till mamma och gråter och när räkningarna ska betalas är de rätt nöjda med att (återigen) ha valt en karl som kan betala.

         Svara

   Är det sant? Han verkar så mild och god, liksom Hannah. Har aldrig läst hans kommentarer och inlägg, dock.

   Svara

    Min kommentar var till Lena P 🙂

    Svara

     Consuetudinis magna vis est!

     Svara

      Vanans makt är stor…? 🧐

      Svara

       Jepp!

       Svara

  Att inte Maggan och Hanna tar åt sig av proffset Johanna Toftby😄#trettiminuteromdagen😂

  Svara

  Tro det är mycket på en gång för HG. Som ngn skrev, hon verkar ha det perfekta livet men en dominant make (som dessutom inte kommer överens med ens syster) en sons pappa som inte verkar vilja ha kontakt – verkar som att Mios pappa är mer pappa åt William än hans riktiga pappa. Ett jobb som kanske inte är så enkelt enkelt när man faktiskt inte har utbildningen, ett nytt land långt från familj & vänner. Inte konstigt att det brister till slut.

  Har alltid gillat hennes blogg och hoppas verkligen att det löser sig för henne. Verkade lite konstigt att flytten till Spanien kom så plötsligt, allt kändes lite ogenomtänkt. Samtidigt beundransvärt att våga ta steget men man måste våga erkänna att det inte var rätt om hon nu inte trivs och mår bra. Verkligen inget nederlag att flytta hem till Sverige igen om det är det som krävs för att må bättre!

  Svara

  Har Hannas man barn sen innan?

  Svara

   Nope.

   Svara

  Hannah Graaf var väl Monas ”Lill-Sis” ett tag. Och hennes man ”Pappsen”? När Mona bloggade på deras portal. Sen försvann hon därifrån och har aldrig nämnt Hannah och Peter sen dess.

  Svara

   Kommer ihåg att Mona ville få de att framstå som att de träffats en gång efter hon blev bästis med Maggan och Maggan och Hanna hade en period ”när de inte hade tid att träffas”.

   Svara

    Maggan o Mona kommer på kant med de flesta!

    Svara

     Verkar mest vara Peter Karyd som har svårt att komma överens med (starka) kvinnor…

     Svara

      Tydligen har du inte läst Monas blogg.

      Svara

       Fast har du? Mona (och även Maggan) verkar ha betydligt fler vänner än ovänner iaf, och Mona verkar ha många långvariga vänskapsrelationer både privat och affärsrelationer. Jag tror, som många andra, att både Mona och Maggan kommit på kant med Peter eller tvärtom.

       Svara

  Vad heter Hannas man på insta

  Svara

   @enpappasdagbok

   Svara

    Som han nu gjort privat.

    Svara

     Nä inte privat. Men inget inlägg sen januari

     Svara

      Jo det är privat.

      Svara

  Vad jobbar Peter med?

  Svara

   Han jobbar också som ”mäklare” i Spanien.

   Svara

  Om man har en sån där ”kant” på överläppen som H har på fotot, tyder det på läppförstoring? Eller kan man ha sån ”kant” naturligt?

  (För övrigt tycker jag väldigt synd om henne som hamnat i den situationen. Jag hoppas hon hittar en lösning som fungerar. Jättejobbigt.)

  Svara

   Hon gör läppförstoring.

   Svara

  Jag älskar Spanien. Kan tänka mej att bo där 2 eller 3 månader på vintern.

  Svara

   Älskar du landet Spanien eller solkusten i Spanien? Jag bor mitt i landet sen många år tillbaka och här har vi vinter med snö.
   Förlåt men jag är så trött på alla som tror att Spanien bara är Marbella, Barcelona eller Mallorca.

   Svara

  Hannah verkar väldigt godhjärtad. Jag hoppas allt löser sig för henne!

  Svara

  Är systrarna ovänner igen?

  Svara

   Hanna kanske fick nog av Maggans i- framförande….

   Svara

   Nej troligtvis inte, de träffades för bara någon vecka sedan, du kan se det på deras instagram. Tror kanske däremot att Maggan och Hannahs man inte kommer överrens, har fått den uppfattningen men kan ha fel.

   Svara

  Min uppfattning är att Hannah är väldigt osjälvständig och inte har någon vidare god psykisk stabilitet.Kan inte för mitt liv förstå valet att flytta när den innebär att lämna sina omyndiga barn!

  Svara

  Och nu har hon skrivit ett blogginlägg där hon försöker rättfärdiga att hon sätter sina behov långt framför sina barns.kräks!!

  Svara

  Jag skulle vilja veta hur en person kommer fram till att blogga om sitt liv, och därigenom också skriva om sina nära och kära. Lägga ut bilder på sina barn. Hugg inte på mig ,det är ingen elak undran jag har. Pengar jo det förstår jag men det måste finnas flera anledningar.

  Svara

   Tippar på ett stort behov av uppmärksamhet och bekräftelse..!?

   Svara

   Ja visst är det märkligt egentligen när man tänker efter…

   Att man inte värdesätter personlig integritet.

   Jag tror att det skapar en ångest på sikt, att man blir som ett djur i en bur som alla ska tycka och tänka om.

   Det är en ganska trist utveckling. Själv kollar jag knappt Instagram och bloggar men uppdaterar mig här om vad som händer i bloggvärlden av ren nyfikenhet.

   Svara

    Sanningen är ju att båda systrarna Graaf började sin ”karriär” i porr-branschen. De har nog inte så mycket personlig integritet – nej…. Porr-brudar har ju sällan det.

    Svara

     Men snälla.. porrbranschen? NEJ det vet du nog att de inte varit i porrbranschen men att de varit lättklädda modeller i Slits och Café med andra ord glamourmodeller, och sedan blev popstjärnor och sedan tv-programledare och bloggerskor. Men i porrbranschen? – Nej där har du nog fel.

     Svara

      Slå upp ordet pornografi så kommer du nog att förstå att sanningen är att systrarna Graaf har arbetat i PORRBRANSCHEN.

      Svara

       Instämmer anonym 00:29; sådan bilder som de tagit ihop omslingrandes med varandra är pornografiska bilder och dessutom incest eftersom de är systrar. Tänk om deras barn skulle ta sådana bilder, skulle de tycka att det är okej? Tror knappast att barnens pappor skulle godkänna…

       Svara

        Anonym 08:59. Självklart är det porr, hur illa det än låter i vissas öron. Systrarna var unga och dumma då men det gäller ju att ha självinsikt och stå för vad man har gjort. Det går inte att släta över dessa porr-bilder med att det skulle handla om ”modellande”. Det ÄR porr, dvs pornografiska skildringar och båda systrarna har medverkat i detta. That´s a fact.

        Svara

         Barnens pappor skulle nog inte ha så mycket emot det. Med all sannolikhet kollar de själva på porr.

         Svara

     Nej ingen sanning i det alls! Det är ungefär som att du anser att de flesta influencers varit i porrbranschen då som visat sig i underkläder och bikinis i tidningar och på sina instagram… alla dessa lättklädda, porriga bilder idag, alla rumpbilder som flödar…

     Svara

      Har aldrig sett några andra bloggare som tagit bilder omslingrandes med sina könsorgan ihop med sina syskon.
      De är väl unika på den punkten systrarna Graf.

      Svara

       Men ge dig!! Du ser inte deras kön, de har Inte visat upp sina könsorgan!! De sitter nakna el halvnakna och håller om varandra, inte så att de gnuggar könen liksom och man ser varken kön eller bröst.. Vad är det för fel på dig människa?!

       Svara

  Jag har 3 barn 16, 14 och 10 år skulle inte komma på att berätta om deras dagar, finns inte ett enda kort på mina barn på sociala medier som jag postat.

  Svara

   Exakt min inställning! Kan verkligen inte förstå hur man resonerar när man lägger ut sina egna barns liv till allmän beskådan. Hur kan man inte värna om barnens integritet, skydda dem och låta de skapa en egen identitet på internet när de själva kan bestämma.

   Svara

  Men om hon flyttar hem för sönernas skull ska hon då lämna döttrarna hos pappan? Eller ta med dem hem och då hindra dem från ett vardagsliv med båda föräldrarna? Hur hon än vänder sig har hon rumpan bak, förstår att hon mår dåligt.

  Svara

  Har inte Hanna skrivit att det är hennes make som betalar Williams internat, kanske ett sätt att ”bli av med honom” om han inte tycker relationen fungerar?

  Svara

   Nämen snälla… säga vad man vill om Peter men han har verkat vara en bra extrapappa till pojkarna, de har verkat ha en fin och bra relation. Om han betalat för internatskolan så är det nog inte för att ”bli av med” utan för att vara snäll och tillgodose Williams önskan. Kanske även biologiska pappan betalat en del, eller både H och P och inte enbart P, inte sett att H skrivit det.

   Svara

   Märkligt i så fall…han har väl en stenrik pappa?

   Svara

   Nej, Hannah har skrivit att det är HON som betalar och alltid har betalat för William.

   Svara

    Men vem är det då som betalar för Mio? Är det Hannah med? Att kunna ha två barn på internat skola är ju inga billiga summor direkt.

    Svara

     Troligen Hannah och Mios pappa som delar på kostnaden.

     Svara

  Jag tror det största problemet för Hanna är Peter. Han verkar superdominant och har troligen bidragit till pojkarnas val. Antingen får hon bryta med honom och flytta till Sverige eller så får hon stanna i Spanien men då utan sina söner. Men var tusan kommer alla pengar ifrån? De var arbetslösa innan de åkte och de företag de drev innan dess var förlustbolag. Hur hade de råd med de flotta huset i Spanien som definitivt kostade bra många fler miljoner än de det sålde. Det är inte heller lätt att låna pengar till ett Spanskt hus jag har ett så jag vet. Såg också att de inte skrivit sig i Spanien trots att det borde gjort det. Peter är definitivt mysko och det är inte alls konstigt att Hanna verkar må kass. Är det ingen som sitter inne med någon information om herr Karyd och hans ekonomiska förehavanden? Jag är helt övertygad om att han har både ett och annat att dölja.

  Svara

   Men stackars Hannah!

   Svara

    Tror inte alls att det är synd om Hanna, det finns väl ingen människa som inte har bekymmer till och från i livet.
    Snart kommer kalasbilder upp på hennes blogg med lyx och flärd och bekymren är borta med vinden…

    Svara

   Ja, den där flytten till Spanien kom väldigt lägligt i samband med företagets konkurs.

   Svara

    Företaget har inte gått i KK enligt ”Ratsit” bolaget är aktivt. Man kan ha ett företag registrerat fastän det inte ger någon omsättning, många som gör så för att inte försätta sitt företag i KK, för då får man näringsförbud under tre år.

    Svara

   Pojkarnas skola är inte heller gratis precis. Någon skrev på Hannas hemsida att de kostade 600 000 kronor för båda per år. Tjejernas skola i Spanien är också jättedyr. Var kommer alla dessa pengar ifrån?

   Svara

   Om man säljer sitt hus i Sverige och köper ett utomlands så blir skattevinsten på försäljningen lägre.
   Enligt Booli såldes villan för 13 000 000 miljoner, men det finns ingen skriven på adressen, kan ju iofs vara någon med skyddad identitet.

   Svara

    Skatten på vinsten blir inte lägre än om man köper i Sverige. Man kan dock skjuta en del av reavinsten precis som man gör när man köper ett nytt hus i Sverige. Men då måste man bo stadigvarande på den nya adressen vilket dom inte gör.

    Svara

  Offerkofta.. Vem skriver eller säger att ”jag mår dåligt så alla andra får må bra”- typ. Hade jag som barn läst det så hade man ju mått skit.

  Svara

   Exakt! Man gör ibland val som får en att inte må hundra som förälder men isf bara att bita ihop och iaf inte låta barnen veta det? Hur ska barnen våga säga ”jag saknar dig mamma” då mår kanske mamma ännu sämre?

   Eller välja så man mår bra själv. Annars lägger man bara skuld på barnet.

   Svara

  Jag tror att Hannah självklart saknar sina barn väldigt mycket men även syster och mamma. Och hon har flera nära vänner i Sverige. Klart hon längtar hem. Sen är jag inte helt säker på att mäklaryrket va hennes kall i livet. Tror semesterkänslan är över och nu är det en vardag att möta. Kanske inte lika tilltalande när man saknar nära och kära. Lätt att vara efterklok.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.