Kissie kan ha lite av ett valpdilemma där hemma

https://www.instagram.com/p/Bm1JKVpA3LK/?taken-by=hellmers

Sen åkte jag med Chloé till djursjukhuset där hon opererades för ett tag sedan, tyvärr har hennes ben inte blivit bra och det ser ut som att hon måste opereras igen ? Stackarns liten.. Så vi inväntar att kirurgen ska ringa oss och berätta vad kalaset kommer att kosta. Hon ska ju också röntgas nästa månad för att se om hon har bebisar i magen eller inte, men dom ska ju tyvärr tas bort. Hon är för gammal för valpar och med tanke på hennes trasiga ben kommer hon inte klara av en stor, tjock mage.//Kissie

Är det vanligt att en tik eventuellt väntar valpar utan husse eller mattes vetskap?
Händer det ofta att en löpande tik blir befruktad av misstag? Och det är för guds skull inte Andreas enorma hund som ligger bakom det hela?
Snacka om David och Goliath om Goliath var en pytteliten Chihuahua och David en jättestor…ja, vad Andreas hund ”Sacko” nu är för ras.
Går det ens? Att en stor hanne befruktar en minimal tik?
Herregud, min fantasi har verkligen ett eget liv just nu och målar upp det ena scenariot värre än det andra i mitt huvud. Lite som om Lilla Snöboll skulle vänta kattungar med en sabeltandad tiger. Jeeeez!

Har någon läsare som är veterinär som kan bena ut alla mina hundvalpsrelaterade frågetecken? 

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är hennes ex hund som är skyldig.. .han var hundvakt en dag..

   Precis, om man läser hela Alexandras text så får man ju svaret.

    Det står dock i ett tidigare inlägg. Men ja, läser man hennes blogg eller skrolla lite efter detta inlägg så hade hon kunnat läsa om det…

  Det var INTE den stora hunden. Kissies ex hade hand om Chloe och då hände det, tror jag.. om jag inte hittar på nu. Det vet man inte. Inte ens jag.

   Puh. Hittade inte på! =)

  Efter jag såg att Kissie lägger sin locktång i toan, i brist på bättre ställen (???), kan jag inte tänka på nåt annat nu när jag ser hennes namn… =/ Så ofräscht.

   Va?

    Ja från den andra skvallerbloggen en tid sen, hon hade väl lagt den där för att svalna eller nåt, men fortfarande i toan. Bild upplagd av hennes kille..

     Men tappade hon inte den eller något ? Herregud, tänk lite, du förstår väl att en locktång inte skulle hålla om du la den i toalettstolen varje gång den ska svalna ? då går den sönder

     Och om det är vattnet man vill åt hade hon väl använda handfatet. Men som sagt, prova tänka lite innan du tror på allting du hör ?

      Eh det var hennes killes bild, den låg på sniskan i skålen men inte i vattnet. Prova fundera en gång till innan du skriver.

       Men oj vad farligt 🙂 herregud.

        Farligt är det kanske inte men ohygieniskt. Ja klart man kan förvara både tandborste och hårgrejer i toan, bara fantasin sätter gränser.

         Toaringen är knappast det mest ohygieniska du har. Mobilen och massa andra saker man pillar på dagligen har så mycket mer bakterier och äckligheter på sig ?

       Du skrev I toan ?

        I toaskålen är väl i toan??

   Hehee, roligt att hon stavar sin egen hunds ras ”chiuauaua” ?

  OT men kolla Michael och Sindys video på Youtube: DDP – DOPE DREAMS … VAD HÄNDER??

   Videon är hemskt men låten ganska catchig (därmed inte sagt att den är ett musikaliskt mästerverk). Den satte sig iaf på hjärnan och jag lyssnar vanligtvis inte på den typen av musik.

    Fyfan vilken vidrig låt! En tvåbarnspappa som rappar om att sniffa kokain och ta massa xanax, spyr i min mun för det är så vidrigt. Låten är inte ”catchig” den är äcklig och borde avrättas. Om inte ens autotune kan rädda ens röst bör man inte sjunga/rappa!! Undra hur knarkpåverkade han och sindy var när de gjorde den här musikvideon. Personen som skrev lyricsen borde vinna ett poetiskt pris!!! Fräsch att sindy gnuggade sin vagina i knivens ansikte halva videon. Knivmicke är så jäkla cool som drog massa fejkkola i videon omg goals!!!!!!!!!!

     Fräscht*

   Herregud, vilka fantastiska förebilder för sina egna och andras barn dom är. Dope Dreams ??‍♀️

   Wow…jag har inga ord.

   Hur kan dom tycka att detta är ett coolt beteende? Hoppas soc ser videon för barnens framtids skull

   8 juni, knivmicke skriver ett inlägg på ang. sina barn: ”kommer göra allt för dig och din broder, detta är verkligen det jobbigaste som hänt i mitt liv”

   – släpper hemmapulad musikvideo om droger, häller sprit på sindys röv och snortar koks

   Finner inga ord … :/

   För inte så länge sedan skrev han på instagram att han skulle kämpa för sina barn, att det här var det värsta som hänt i hans liv (att förlora sina barn)

   Hur tror han att han ska få tillbaka dom när han drar koks på youtube och häller sprit på barnens morsas röv medan hon ålar sig på honom..? Dom gör inte ett skit för deras barns skull!

    Det är precis det som han å många andra inte fattar, ord spelar noll roll om handlingarna visar det motsatta.

   Men ajajaj…. var är världens alla skämskuddar? Jag klarar inte ens av att se klart detta ??

   Är nästan så att jag önskar att det dom gjort är en parodi på ”gangsta” -livet.. För detta är så pinsamt så kom på mig själv med att sitta och hålla andan. Fy fan!

   Oj, nej den var verkligen hemsk. Både låt och video…

   Så otroligt patetisk video.

   … ju cän snårt ju cän feel it in yår trowt ?

    PS. Köp bättre ladd/sluta köpa fultjack om du kan känna det i halsen…

     Cool uppmaning, värsta gangstern är du

      Men din mupp. Man måste inte själv knarka för att veta hur droger fungerar.

       ”Mupp” ? Naaaw…

   Videon måste ju vara inspelad för länge sen? Sindy har ju inga sillisar där

  OT Kan inte låta bli att undra vad de 24 anställda på Perfect Day Media gör hela dagarna? Över 64 miljoner i omsättning och ynka
  1% i vinstmarginal. Var det inte någon som skrev om luftbolag för ett tag sedan?

   Jag har ett eget företag med bara mig som anställd. Jag gör en vinst på ca 800.000kr per år, vad gör jag för fel? Skall man ha noll i vinst eller?

    Som enda anställd gör du ett toppenjobb med att få vinst på 800000kr, grattis! Anonym ovan menar ju på att Perfect days vinst är rätt dålig med tanke på hur många som jobbar på företaget.

  Nej, det var inte den hunden, men han har försökt. Kissie tror inte att det går pga att han är för stor, men det händer ofta att den lilla hunden klättrar upp på något och så får de till det ändå. Chloe som är så liten och skör skulle bli mycket svårt skadad vid ett parningsförsök, så jag fattar inte hur de vågar ha hundarna ihop. Andreas borde kastrera sin hund, den har oavsett inget avelsvärde.
  Men det som hänt nu är att Kissie ville åka bort och skickade sin sjukliga lilla löptik till exet som har en pomeranianhane i perfekt storlek. Smart eller hur? Givetvis parade de sig, som hundar gör. ??‍♀️

   Kommer ihåg en gammal annons: ”Valp till salu. Blandning av greyhound och tax. Garanterat unik.”

   Men har jag inte sett att hon haft såna där byxor på Chloé som man väl ha på dem när de löper. Så då borde hon ju ha koll på att det inte händer när hon är hemma…

    Det är ju för att hindra att de blodar ner inne, har trosor någonsin hindrat någon att ha sex?

     Alltså, ja.. Trosor har verkligen hindrat hundar från att ha sex? Hur ska hundarna få av dem så de kan para sig?

     Jag tänker mig att det skulle hjälpa mot både blod och hanhund… Det måste väl utgöra ett visst hinder i alla fall.
     Och säger man verkligen att hundar har sex?

  Klantigt att lämna en löpande tik med en hanhund, man säger väl till hundvakten då att hålla isär hundarna?

  ”Så min lilla bebis blev av med oskulden och nu måste hon få en abortspruta.. Precis som matte ?” Syftar Kissie på att hon har gjort eller ska göra en abort?

   Alexandra har gjort abort, det har hon berättat tidigare.

    Var det inte fyra gånger t.o.m.?

  Man ska inte försöka blanda arter på det där sättet.

   Här sitter du och pladdrar. Hör efter med någon som avlar hundar i stället, de måste ju ändå ha kunskapen. Eller är det anonyma på en skvallerblogg som har kunskapen?

    Den ena är en hund och den andra är uppenbart en råtta av nåt slag. Två olika arter.

   Det är raser inte arter, men nej det ska man inte göra. Varje ras har dokumenterade egenskaper och svagheter så som rassjukdomar. Såg nån som blandat corgi och golden, såklart dmvar den typ det gulligaste man nånsin sett, men corgi har lång rygg och golden får ofta höftproblem, så en sån hund kommer tyvärr få stå ut med väldigt mkt smärta, bara för att nån ville ha en gulligare hund.

    Korsningar är generellt friskare än renrasiga hundar. Genetiska sjukdomar som är vanliga hos renrasiga ses sällan hos korsningar.

     Inte hel sanning dock! Det finns mkt mindre statistik på blandraser eftersom de inte registreras eller testas på samma sätt som reglerad renrasig avel. Trodde också som du innan jag satte in mig mer i hundar, hundhälsa och hundavel ?

      Jag kan en hel del om hundar, rör mig i kretsar där folk har stor koll på hundar och alla säger samma sak: genetiska sjukdomar som ses hos renraser nedärvs sällan till blandraser. Självklart finns det undantag, men generellt sett är blandraser friskare.
      Detta betyder dock inte att man ska avla på blandraser då man aldrig vet hur avkommans temperament och dyl kommer bli. Med renraser är det lättare att förutsäga detta då de avlats fram för att ha specifika karaktärsdrag.

       Jag har själv en blandras, men är totalt emot det ologiska i att de skulle vara generellt friskare. Om min pappa har schizofreni och min mamma har haft bröstcancer så innebär det då att jag inte kommer få någon av sjukdomarna? Måste det bara vara båda föräldrarna ha samma sjukdom för att det ska nedärvas? Långt ifrån. Genetik är ett komplicerat ämne, men en sjukdom från vardera förälder nollställer inte barnet, oavsett art. Nu snackar jag om människor och tama djur, ej vilddjur där naturligt urval spelar in

     Nej, korsningar mellan renrasiga hundar är generellt inte friskare. De kan resultera i olyckliga genetiska kombinationer. Däremot kan blandraser som gatuhundar ofta vara friskare, men det beror på att de har en mycket stor blandning av gener genom flera generationers korsningar, dessutom står de under naturlig selektion. Blandraser kan självklart vara friska även i generation ett, det är viktigt att man ser till vilka genetiska anlag man blandar, alltså vilka egenskaper föräldradjuren har.

      Man kan inte se så svartvitt på blandraser och renrasiga hundar. Titta bara på mops och engelsk samt fransk bulldog, spelar ingen roll om renrasig eller mix, det är raser som är omöjliga att rädda. Även de med något längre nos har de ofta stora problem med allergier och hudproblem, problem i rörelseapparaten, framför allt vid ryggraden eller andra från utsidan osynliga problem som försvårar andningen. Det spelar ingen roll hur många som har ”en superfrisk” hund av dessa raser, de är överrepresenterade hos veterinären och vi är många inom djursjukvården som anser att man ej borde fortsätta avla på dem. Oavsett om mix eller renrasig.

     Blandraser är INTE ”generellt friskare” än renrasiga hundar (tänker inte diskutera problematiken med trubbnosar). Avel med blandraser kan aldrig kontrolleras på samma sätt som renrasig avel. Genetik är en lurigt, man kan inte para två hundar och tro att det ”bara” blir 50 tik/50 hane som ärvs av valparna. Det finns generationer av genetik i en enda hund, förstå kaoset som blir i en valp.

      Nu är jag partisk i detta med blandras vs renras för att jag själv har en blandras som på alla sätt är ett resultat av dålig avel. Jag hatar köksavel med ”uppfödare” som parar hej vilt för att tjäna pengar. Det som glöms bort är att i en kull kanske det blir 7 valpar, dessa valpar är inte garanterade bra livskvalité. Snälla köp inte blandraser, det är inte en verksamhet som ska stöttas

   Nu var det ju ingen som försökt blanda arter, som du ser och begriper var det ju inte meningen efter som eventuella valpar ska tas bort om de finns överhuvudtaget. Det är ingen som försöker blanda ”raser” och det är inte dessa två hundar som parat sig.

  Haha Camilla du har missat att hunden ”tjuvparade” sig med en annan liten hund 🙂

  Ja, tikar kan ha tysta löp där det kan missas att de löper även av ägaren. Inte helt ovanligt, bra att hon tar sitt ansvar och tar bort valparna.

   Fast känner man sin hund veymt man att den är i löp, min hund har nästan bara tysta löp. Ett annat sätt att veta är att låta en hane komma och då märker man definitivt.

   Nej, Kissie var mycket väl medveten om att hunden löper, det berättade hon om för ett tag sen.

  Men det låter väldigt konstigt att man ska ta röntgen om en månad? Röntgen tas i slutet på deras dräktighet (graviditet)… då ska man inte göra abort. Man ska ta abortspruta direkt vid misstanke. Om man inte vill ta sprutan så ska man ta ultraljud som man kan ta betydligt tidigare än röntgen.

  Sacko (den stora hunden) är kastrerad, så är inte han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.