Vem ordnades Petras möhippa för egentligen?

Om jag skulle gifta mig och min syster av någon anledning inte hade råd att följa med på den extravaganta möhippa som någon av mina vänner planerat så hade jag velat att hon tänkt om då jag skulle inte velat ha min möhippa utan henne..
Min syster är en av de viktigaste personerna i mitt liv och jag är relativt säker på att Petra känner samma sak om sina systrar.
Hellre en billigare möhippa med alla jag älskar än en helg i Spanien som exkluderar människor jag älskar bara för att de inte tjänar lika bra som personen som ordnar hippan.

Vems möhippa var det här egentligen? Vad den Petras eller var den Michaela och Mathildas?
Jag tycker det mest känns som att Forni och Mathilda ordnade Petras möhippan som DE ville ha den istället för att lägga den på en nivå som inkluderade alla Petras nära och kära. DE ville ha en extravagant möhippa i Barcelona även om det betydde att Petras systrar inte kunde följa med…

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att hon inte skäms?

   Fast hon ska väl inte behöva skämmas, man planerar inte sin egna möhippa. Däremot borde de som planerade tänkt till lite när brudens systrar tackar nej. Hade jag anordnat en möhippa till min vän och hennes systrar inte haft råd med mitt förslag hade jag direkt ändrat till något annat eller kommit på en lösning.

    *sin egen

     Varför skulle det vara fel att skriva ”sin egna” i det här fallet?

  En ”vanlig” möhippa i sthlm går typ på 2′ ändå så det är möjligt att det varit för dyrt för dem oavsett. Men lite konstigt, ja. Jag hade absolut velat ha med min syster.

   Fast min systers möhippa gick på drygt 600kr/person. Då inklusive aktiviteter, mat och dricka. Behöver absolut inte kosta skjortan! 😊

   Det är ju dock fullt möjligt att anpassa aktiviteter efter ekonomisk kapacitet,även i Sthlm.

    Självklart!

    Men det är typ alltid någon som ballar ur lite. Jag försökte (upprepade gånger) hålla nere senaste möhippan då det var ett par stycken som var mammalediga men tro fan att det var flera som inte lyssnade på det örat och hade köpt grejer som skulle upp på den gemensamma budgeten (typ ballonger/girlanger för 400 kr) (inte ens helium – wtf liksom?!). Så här har det varit på iaf fyra olika hippor. Ingen har gått på under 1800 kr trots vissa protester. En drog iväg till 2500.

  Thats freaking rude!
  Det kan ju dick vara så att det här inte var den officiella möhippan utan att det görs en med de allra närmsta där de andra inte är bjudna?

   Ja det får man ju verkligen hoppas på?!

   Haha en influencer hippa! Hur kul är det att ha flera hippor dock? Nää, det är ett event som är menat att hållas en gång liksom, skulle vara weird att ha flera tycker jag..

    Jag har olika kompisgäng och jag fick därför två möhippor då de ville ordna var för sig. Var inte ett dugg konstigt, bara mysigt att få två dagar av skojigt tillsammans med mina vänner.

     Beror väl på hur många när är kanske… Men jag tycker att det är kul när det blir lite blandat med folk på möhippan!

     Jag gifte mig för några veckor sen, men fick inte en enda möhippa för jag har inga vänner 😭 Bröllopet var jättefint och vi är så nöjda med den dagen, men när jag ser såna här inlägg kan jag inte låta bli att tänka bittra tankar om att ingen styrde upp nån möhippa för mig… fattar att det är ett i-landsproblem, men det gör lite ont ändå…

      Samma här. Jag förstår mina vänner för de känner verkligen inte varandra och är i olika kretsar (någon kursare på universitetet, någon barndomsvän, någon onlinevän…), men jag blev ledsen när det närmade sig bröllopet och jag inte ens blev uppvaktad individuellt. 🙁

       Ingen brudtärna? Det är väl hen som brukar se till att få ihop folk.

       Jag hade en pytteliten hippa. Min syster, min svägerska och en (manlig) vän. Stället vi var på blev lite snopna när fyra lugna och städade personer dök upp och sa att vi beställt möhippepaketet, fast utan alkohol, haha.

     Tycker att själva poängen med möhippa är att alla som ska komma på bröllopet (inte farmor Gunnel 82 kanske) är bjudna. Jättekul att få lära känna sin kompis/syster på ett annat/djupare sätt genom hennes övriga kompisar/släktingar. Dessutom blir bröllopet 100 ggr roligare om man träffat fler innan. Det här som förekommer nu som blir som en ”klubben för inbördes beundran möhippa” är inte alls min grej. Hade inte alls uppskattat att tex mina barndomsvänner inte blev bjudna.

    Jag fick också två hippor då en del inte kunde gå på första.. Blev rätt förvånad möhippa nummer två om man säger så 🙂

   Så var det tyvärr inte – är kompis med en av Petras gamla barndomskompisar som inte heller hade råd eftersom att åka…

  Känns väldigt jäkla skumt att utesluta sina egna syskon. Familj är väl de viktigaste man vill ha med (om man har en god relation med dem)?! Personligen skulle jag ALDRIG säga ”näh sorry syrran, har du inte råd så får det vara så”. Hade antingen gått out of my way för att betala för henne eller haft en annan hippa! Väldigt konstigt imo, men vem vet, kanske finns flera anledningar.

   Fast man brukar inte planera hippan själv, det brukar vara en överraskning. Men taskigt av dem som planerade att inte få med syskonen.

    Fast ändå! När min bästa vän förlovade sig (Men skulle inte gifta sig på ett tag) så hade vi redan småpratat om det. (Like we Girls do. *himla med ögonen*) Så jag frågade vilka hon ville ha med och visste redan vad hon ville göra. Så den dagen ett datum bestämdes var det bara att köra igång utifrån temat.

     Vadå ”men ändå”? Uppenbarligen brydde ju sig inte den som planerade denna möhippa att göra det eller bry sig om alla kunde. Det är fortfarande inte brudens fel.

      Det är ju det jag menar, jag antar ju att vännerna planerat något dom tror bruden vill ha. Sen känns hennes svar på kommentarerna som: *rycker på axlarna*.

  Va på min kusins bröllop nyss. Hyrt lokal på grand hotel. Presenter ville de inte ha, de har varann.
  Vackert, intimt, romantiskt och kärlek va allt man såg mellan dom.
  Vissa bjuder sina familjemedlemmar för att de ska va där oavsett inkomst.

  Blir så jävla ledsen av detta. Varför blir bröllop mer och mer ett poserande och mindre kärlek? Inget värde av att ha med syrror eller gamla vänner om de inte kan hosta upp tusenlapparna 😢

   Systrarna kommer nog på bröllopet 🙂 och det brukar inte vara den som gifter sig som håller i och planerar möhippan. Men hon hAr ju säkert sett till att bjuda alla hon tycker om 🙂 angående gamla vänner är det inte något alla har kvar.

    Nej. Det är ofta ett syskon tillsammans med närmsta vännen‼️

     Va? Inte i mina kretsar är det vanligast. Då är det den som tycker att partplanering är roligt som drar igång hippan. Vän, syster, kusin, whoever som vill och har tid och tycker att det är roligt.

      Partyplanering..

     Det är inte alltid ett syskon vill vara med och planera

     Är det inte brudtärnan som brukar stå för det? Själva uppstyrandet alltså, sen är det ju bra att få några andra bra partyplanerare med sig.

     Ƭĥe real Hmm: Google har fel ibland.

   Fast gäller det även ”vanligt folk” eller är det bara i dessa influenserskretsar?

    Jag är nygift och kan meddela att det råder fullkomlig hysteri i facebookgrupper som handlar om bröllop.
    Det har blivit väldigt amerikaniserat och det lägga sjuka summor på (enligt mig då) helt onödiga saker. Men det blir ju snyggt på bild så… 🙄

     Eller hur, har spårat ur! Vårt bröllop kostade max 10000:- inkl ringar. Och jag släppte på min bild om att jag skulle vara mitt snyggaste jag (var gravid) och min man och jag är fortfarande lyckliga och vi hade bara familjen med (ca 30 pers, och så firade vi nyktert, vilket drog ner kostnaderna).
     Tråkigt med denna trend, fick själv tacka nej till en av mina nära vänners hippa då jag var föräldraledig och inte hade råd att flyga och bo på hotell och hitta på massa extravagant.

     Ah… Jag har ju inte hängt i denna grupper iofs. Men är det ändå inte bara en begränsad mängd folk?

  Jag hade aldrig kunnat ha en möhippa utan mina syskon. Aldrig.

   Vad härligt att höra att folk hör har så fina relationer med sina systrar. Jag har inte lika stor tur där… När jag var typ 7-8 år frågade jag min tio år äldre syrra om man alltid hade sina systrar som tärnor när man gifter sig och hon svarade ”nä, bara om man är bra vän med dem” med en ton som gjorde det klart att det inte skulle ske om hon gifte sig. 100% övertygad om att hon om hon gifte sig (har fortfarande inte hänt ca 19 år senare) så skulle hon inte vilka ha mig på din hippa. Knappt att jag skulle varit bjuden på bröllopet. Kanske undantryckt i ett hörn.
   (Har aldrig gjort henne något, hon bara tycker inte om mig)

    jag står inte min syster jättenära. Det skiljer en del år mellan osd och vi är väldigt olika och umgås absolut inte i samma kretsar. Känns inte självklart att jag skulle bli inbjuden om hon gifte sig o nån kompis höll i hippan.

    Du kanske inte ska lägga så mycket vikt i en fråga som du antagligen ställde på 90-talet…?

     Heh, dumt formulerad kommentar av mig kanske. Uppenbarligen inte enda anledningen till varför jag tror att min syster inte skulle vilja ha med mig på sin hippa, mer en illustration av att hon ogillat mig sen jag var liten.

  Men vemgan gör så?Hu ego kan man vara? Tragiska människor som låter yta och materialism gå först!

  Just i detta nu så pågår en annan hippa – Paulas.

   Herregud kollade på hennes stories. Lär gå vilt till. Hade aldrig pallat tempot med alkoholen, grammofonen och det eviga snopptemat 👵🏻👵🏻👵🏻Tur alla är olika 😂

    Haha menade megafonen!! 👵🏻 #trulyold

    JA där verkar det vara mer röj och hålligång haha..

  Möhippor/svenssexor kvalar lätt in på min topp 3-lista över löjliga tillställningar (baby shower och avslöja-ungens-kön-fest är de andra två). Och löjligast av allt är att det blivande brudparet sitter och förväntar sig (och kräver) att vänner ska planera och ställa till med överraskningen. Som om ingen har annat att lägga sin tid på.

   Själsfrände♥️

   Finns det något pinsammare än ett gäng uppklädda tjejer på stan varav en stackare är utklädd och bär på en uppblåsbar snopp. Lite hysteriska skrik då och då för att få till lite ”FANvaviharkul-känsla”. Förhoppningsvis har man vänner som vet vad man tycker och inte bara vill synas själva.

    Jag har anordnat två hippor, helt utan att de behövde skämma ut sig på stan med snoppar och dylikt!
    Utan med rolig aktivitet (kanske en fjöderboa eller rolig hatt att ha på) och sen en trevlig middag med tjöt och lite små utmaningar.

     Samma här (Sofia)! Och skulle någon komma med en uppblåsbar penis till min hippa hade den åkt i soporna 🙂

   Hahaha! Hatar möhippor från djupet av mitt hjärta. Har alltid tyckt att möhippor och övriga event du nämnde är lökiga, men jobbade restaurang innan och möhippor gick fan dit för att dö! Vi hade svinmycket möhippor och alla var lika värdelösa och torra, sen ska bruden alltid ha något ”festligt” från typ Buttericks på sig. Vet inte vad jag tycker är värst, torra dödsmöhippor eller skrikiga gränslösa. Hatar iofs pepp kring födelsedagar också, hej du är vuxen nu, ingen bryr sig längre.

   Paula förväntade sig verkligen något eftersom hon flera gångar skrivit hur hon vill ha sin möhippa och även fått Hugo skriva inlägg om hur Paulas möhippa bör vara.

  Ja man är olika. Jag slipper helst möhippa. Men bröllopet skulle vara så nära alla som möjligt och mycket mat och bra musik. Och kom som du är med värme och kärlek. 😊❤🍰

   Åååh sista meningen, så fin! Den knycker jag 🙂

  Helt galet!

  Kul när även bröllopet och möhippan inte längre har ett dugg med kärlek och familj att göra. Allt som betyder något för dem är att synas och höras med de rätta personerna, varenda milstolpe i livet är ett jä*la pr jippo. Jag hade blivit så himla ledsen om min systers ”kompisar” ordnade en storslagen möhippa som de visste att jag inte hade en chans att ha råd med. Och om jag hade varit bruden hade jag blivit riktigt förbannad och vägrat åka med. Fy vad lågt gjort, de borde skämmas allihopa.

   Nu känns det här som att det var influenser-hippa och inget annat
   Men om det är den ”riktiga” så är det ju dåligt om man väljer något så dyrt att folk som vill inte kan vara med.
   Det är ju upp till den som anordnar att kolla först kolla vilka som vill vara med och sen kolla vilken budget folk har att rätta sig efter. Sen blir det ju ofta dyrt för folk som inte bor i samma stad att ta sig till både en hippa och ett bröllop och väljer då bröllopet bara.

  Jag tror? Pratar hon inte med sina syskon? 😶

   Tycker kanske det är ett känsligt ämne att ta upp den är det ju inte alla som är bff med sina syskon.

  Fast alla har ju faktiskt inte den relationen till sin/sina syster/systrar, believe it or not

   Instämmer, för mig hade det kännts konstigt att ha med syrran. Vi har aldrig haft en kompisrelation och bott i olika städer sedan vi flyttade hemifrån.

   Eller hur, så kan det faktiskt också vara. Har två syskon, en som jag inte pratar med alls och en som jag inte har en så nära relation med. Så för mig hade det inte gjort något att inte ha med dom. Men förjävligt om det ”bara” var pengarna som saknades, då är det ju bara sorgligt

  Skrev i tidigare tråd där det togs upp. Kollade filmen bridesmaid igår. Så när jag läste hennes kommentar idag så såg jag alla paralleller. Tycker så synd om huvudkaraktären som bara vill njuta med sin allra bästa vän. Men det ska vara dyra klänningar och businessclass…och inte ” vi kan alla åka ekonomi” utan ”vi kan betala din business-biljett” ….
  ahhh njaaaa….

  Snart dags för Kristallen, där lär vi nog se en del influencers. Undra förresten om folk som tror att M.Graaf skulle ha fått sparken av tv4 tror att Agnetha Sjödin fått sparken av tv4 också 😉 A.S. brukar väl också åka på yoga/vandring/själsresor 😉 Tror för övrigt att vi kommer få se mer av Margaux på tv4 och även Bianca tror jag kommer programleda en del där framöver.

   Retreat-resa heter det, vanligt med yoga-retreat i Thailand.

  Jag har några vänner som inte har så gott ställt, och jag har sagt till min sambo att när vi gifter oss så ska han berätta för den som planerar möhippan att ALLA mina vänner ska vara med. Ingen ska bli utesluten pga sin ekonomi. Antingen drar man ner på krutet eller så lägger jag/sambon till med pengar. Det är liksom inte värt att ha en ”influenser möhippa” om inte alla mina nära kan närvara.

   Fint!!

  Så jäkla trött på den där ligan alltså. Finner det intressant att läsa om möhippan på allas bloggar. Hur den vinklas/upplevs på olika sätt. Förbi beskriver den som livets smekmånad medan Margaux och Dasha får det att framstå som en helt vanlig weekend. Typ.

   ”Förbi” 😂😂😂 Vet inte om det var autocorrect eller en catty kommentar men jag älskar’t!

    Hehe, Forni skulle det stå såklart 🙃

  Var oxkså på en möhippa som anordnades utomlands då 3 av brudens kompisar inkl brudtärnan bodde där. De bjöd in alla från Sverige ner till Spanien. Två av hennes kompisar (inkl jag) kom – resterande 10-15 hade familjer, tight ekonomi osv och kunde inte komma. Bruden älskade sin möhippa så klart men var enormt ledsen över att hennes andra vänner ej var med. Ibland är det bättre att tänka på bruden än vad som är smidigast för en själv 🙄

   Då får man kanske dela upp det och ha en svensk hippa och en för dem som bor i det andra landet.

  Jag är så himla trött på alla överplanerade fester, möhippor, bröllop osv. Det blir inte trevligare för att prislappen är extremt hög. Samma sak med middagar där maten ska vara så krånglig och exklusiv som möjligt, suck!

  Njaa.. Petra har på riktigt sagt att hon ville ha något storslaget och inte kunde nöja sig med något mindre. I det här fallet är det nog hon själv som skiter i sin systrar.

  Deras hippor o bröllop o förlossningar osv är ju inte till för familjen, de vill bli beskådade, beundrade o vara ”kända”, allt är till för att tillfredsställa publiken inte systrar o bröder… urk så less på deras låtsasliv som tittarna ombesörjer med att haka på o köpa o klicka.

  Som finlandssvensk läsare blir man ju nog lite fundersam på vad den svenska befolkningen egentligen tänker om Finland.. månne alla dessa i fluencers är medvetna om att Finland är ett tvåspråkigt land och att många av oss (speciellt i huvudstadsregionen) har svenska som modersmål och därmed naturligt även följer ”Sverige-svenska” influensers. Först dissarBianca och Alice vårt land TOTALT på basen av en mellanlandning och en dag av ”dålig service och mat” (hallååå Stockholm och Helsingfors är grannar och är typ likadana). Att Forni och co försökt skrämma slag i stackars Tungården, vars stackars systrar inte haft råd att delta, blir rentav skrattretande. Dessa bruttor vet så lite, att det finns finlandssvenskar i Finland tex… och hur det tror att Helsingfors kan skilja sig sååå mycket från deras ääälskade Stockholm. Ja i Finland ser vi på mer än världen utöver vårt egna land, det åt jag stolt över!

   Inte min bild av Finland 😬 Värsta som finns att åka dit o hälsa på släkten… som att åka till Värnamo på semester ☹️

    Så sjukt roligt,gjorde hela min kväll😂😂

    Hallå dissa inte apladalen

   Svensk här som föredrar Helsingfors framför Stockholm alla dagar i veckan. <3

    Jag med! Besöker mina finska vänner 1-2 ggr om året. Älskar Helsingfors 💕

   Forni är ju dessutom en fjärdedel finsk, men det vill hon sällan ta fram. Jag förstår inte hur man kan tala så där fult om ett grannland.

  Men gud vad knäppt, faktiskt. Just en sådan tillställning som en möhippa känns det som man anpassar efter att alla som står en nära ska kunna vara med på.

  Gifte mig förra sommaren och mina brudtärnor anordnade en underbar möhippa i Paris. Jag hade dock sagt till annan: viktigare för mig att ha en möhippa som känns ’jag’ än att alla ska vara med. Min personliga tro är att en möhippa ska anpassas efter bruden och vad hon gillar. Med facit i hand så är jag nöjd över att jag sa så, jag hade jag inte velat stanna i Stockholm och gå miste om den möhippan jag väl fick – bara för att ”alla skulle vara med!”

  Ja eller så har inte alla den perfekta relationen till sina syskon och detta var en ”ursäkt” utåt att de inte var med. Alla familjer är inte så tajta tyvärr… ibland måste man tänka utanför sin lilla bubbla.

  Men om nu vänner tackat nej för att de ansåg att hippan var för dyr borde inte vara helt handlingsförlamade utan kan ju lätt styra en alternativ lite billigare hippa om de känner sig exkluderade… inte så jättekomplicerat. Återigen så konstiga bitra kommentarer…. någonstans är det inte en rättighet att alla måste vara med på allt hela tiden, snarare fint att ha fina vänner som styr och planer ngt fint för sin bästakompis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *