Är ni desperata efter vass?

Äntligen har de vassliknande stråna landat i blomsterbutikerna. Dock berättade floristen på Blomstertid att de bara finns tillgängliga under några veckor – så för alla er som letat som galningar. Skynda fynda! Har sett att de finns lite överallt på stan, cyklade förbi Floristkompaniet och Norrmalmsblommor och sportade liknande i skyltfönstret. För er som inte bor i Stockholm så bör de ju finnas i välsorterade blomsterbutiker eller så kan ni be butiken beställa hem stråna till er.//Petra Tungården

Jag var tvungen att läsa det här inlägget två gånger för att övertygas om att jag inte missförstått något. Petra är alltså eld och lågor över vass.
Över att vass-strån återigen finns i butik. Vass? VASS?! VASS I VAS?!
Jag vill så himla gärna tro att detta är ett sätt för henne att driva med den O’boy-psykos som drabbade Sverige efter att butikshyllorna börjat eka tomma på chokladpulver, men jag tror inte det.
Jag tror faktiskt att Petra är lika exalterad över dessa strån som jag blev när Lakritspucken gjorde sitt återtåg i glassfrysen.

Är det en stor efterfrågan på vass-strån? 
Är det vad som saknats i era liv för att det ska kännas komplett på inredningsfronten?
Köp ett gäng flaskborstar och tryck ner i en vas och – tadaaaaa….likheten är slående!

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En snygg, funktionell, ekologisk, doftfri och självrengörande kattlåda ??

      En vas med vass?

      Det finns väl nu. Kattlådor som rengör sig själva och sorterar bort det som ska rensas ut.

        Var var VAR???!!!

      Det är rabatten bakom mitt hus ?

    Eller så kan man ju plocka några strån gratis naturen ?

      Du skrev det jag skulle. ??

      Ja precis! Lite lustigt ändå med den här tillbaka till naturen/enkelt liv/kinfolk-inredningen att man ändå köpa allt exakt likadant. Att man inte kan hitta på eller leta rätt på något liknade själv. Känns lite motstridigt.

      Jag skulle aldrig kunna ta in någon växt som jag plockat i naturen, man kan ju få med sig vad som helst ?
      Hade hellre köpt på en blomsterhandel då det känns ”tryggare” (fast man kan säkert få med sig otrevligheter hem därifrån också)

        Ja herreguuud om du skulle råka få med dig en liten nyckelpiga in i hemmet. Kan ju till och med vara farligt!

        Mm, för bekämpningsmedlen och konstgödslet snittblomsindustrin använder är ju bara mysigt.

          Samt all CO2 till växthus och transport, men fräsch vass blir det!

        Men alltså. Har du funderat på att det är lite sorgligt att stå så långt från allt som är naturligt att man ser det som jättejobbigt om en liten insekt skulle komma hem till en?

        Kanske kan du bygga en liten låda till sånt du plockat i naturen och fästa runt avgasröret på bilen och gasa det en stund? Garanterat fräscha buketter!

        Skrattar högt. Var tvungen att Instagramma den kommentaren.

        Det här var den sjukaste kommentaren på länge. Påminner om filmen Lorax där de bytt ut alla träd och blommor mot plast och man kan köpa frisk luft på flaska.

        Men hallå, finns det folk som tänker så på riktigt, att man kan med sig ”vad som helst”? Tar man in pioner från egna trädgården får man ju med sig en myror, ibland kan man få med sig en pyttespindel eller nåt annat litet knytt. Värre än så har jag aldrig vart med, och känner att man har kommit lite väl långt från naturen om man inte ens vågar plocka blommor. Glädjen i att kunna ta in egna blommor från trädgården eller från naturen, istället för att köpa nåt som odlats långt borta och fraktats m.m.? Det är ju ännu ett bevis på totalt onödig konsumtion som bara belastar miljön för att skapa ”vardagslyx”.

          För övrigt är det väl någon form av prydnadsgräs och inte vass?

        Jag drar oftast upp mina växter själv från frö, men de gånger jag köpt någon blomma eller annat så kommer oftast bladlöss eller spinnkvalster som ett brev på posten.
        Och du skulle bara veta hur mycket som lever i jorden…

    Hellre två katter i sängen som folk tycker är ohygieniskt och äckligt än behöva besöka en ”välsorterad blomsterbutik” för några strån, som mina två katter ändå kommer äta på 🙂

    Hehe, hon vill nog bara vara snäll och meddela att de nu finns att köpa. Har ju varit ”hett” inom inredning ett tag men som hon säger omöjligt att få tag på (annat än genom att själv plocka såklart).

      Ja tänk att allt går att sälja så länge det finns människor som gillar att vara en i mängden. Att hon enbart skulle vara ”snäll” och meddela är kanske en förklaring; om man nu tror på tomtar och troll;)

    Det ut som pampasgräs. Bara att plantera en på balkongen eller i trädgården så har man fri tillgång.

    Tycker de är jättefina. Inte fan skulle jag ta mig nånstans för att plocka dem själv om jag nu bara behöver gå till närmaste blomsterbutik.

      För många av oss ligger stranden närmare än en blomsterbutik.

        Glömde: fan.

        För ”många” av er? Really? ?

          Ja, för många ligger stranden närmre än en blomsterbutik. Jag har plockat in jättevackra strån vass från sjön. Skulle aldrig betala för det!

        Ja. Jag har cirka 4 meter till närmsta vasstrå, pga en damm ute i trädgården. Men cirka 3 mil till närmsta blomsterhandel. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte ens om det är så nära som 3 mil. Kanske inte finns i grannstaden heller.

          Jag tycker dom är finast i naturen låt dom vara!

        Jaha, då är det väl bara för dig att plocka dem där då och låta mig köpa dem i affären istället?

          Vill du slänga dina pengar i sjön ? Så är det bara att köra på!

    I will never understand fashion.

    När kommer lapp-gate och Blondis-fd-anställda-talar-ut-gate???

      Aldrig.

      Men finns det fortfarande folk som inte förstår gällande lappen?

        Lapp?

          Bella har publicerat egna sk hotlappar (på sin blogg) för sympati, efter ”drevet” om hennes bloggstatstik. Sök i historiken.

      Cam bekräftade igår att det finns bevis att Bella och Simon skrev lappen men kan inte röja källorna

        Samtidigt som hon vill driva företag och verka på en internationell marknad och bli tagen på allvar…hon och Simon verkar passa bättre in som karaktärer i en high school-film.

          Ja det är som ett stort skämt

          De blev desperata när avslöjandena om Bellas annonsbedrägeri genom överdrivna följarsiffror kom.
          Det gällde att snabbt ta bort fokus från den viktiga frågan om Bella får betalt för läsarkontakter som inte finns i verkligheten.

        Lite spekulation av situationen.

        Nu blev det så att författaren fick ett tips, råkade yppa det och hade tänkt att använda tipset.
        Dock stötte det på patrull då man kan inte styrka det utan ett någon eller några kommer i kläm. Problemet är att man har redan sagt A så kräver kommentatorerna B.

        Inmålad i ett hörn så finns det bara två alternativ för skribenten. Antingen att ej lämna källa och på så vis inte kunna styrka det. Alternativt att köra över uppgiftslämnaren förtroende och kasta denna framför bussen. Då man vill fortsätta få tips så vore det bloggianskt självmord att göra det sistnämnda.

        Hur många här skulle svika ett förtroende bara för att bevisa att man hade rätt?

          Mm tror samma. Teori: Camcam har fått skickat bilder från övervakningskameran i p-huset som visar Isabella och simon in action. Alltså någon som jobbar på vaktbolaget som gått in och kollat samt skickat in. Kan inte röja källan som riskerar sitt jobb då, men Camcam har fått tillräckligt med bevis för att vara säker på sin sak.

            Alternativt är det ju någon av de fd anställda som avslöjat detta samt även står för informationen om arbetsmiljön som vi hoppas komma fram snart. Kanske kommer Bella lista ut exakt vem det är som avslöjat lapp-gate eftersom det bara var Bella, Simon, pingis och en till där. Emma?

      Camilla svarade ju ang. lappen häromdagen i en kommentar. Hon vet att Simon och Bella låg bakom, men kan inte berätta mer för att inte röja källan. Den med f d anställd väntar jag också spänt på.

        Är förmodligen samma källa och av den anledningen kommer det inte bli något ?

          Det är säkert Emma

    Haha, usch vilken trend. Vass eller kaveldun som det heter var oerhört poppis på 70-talet, mina föräldrar hade såna överallt. Tills några typ exploderade och det låg frön över hela huset. Det stank typ askkopp av dom!

      Kaveldun är ju såna där bruna, tjocka ”cigarrer”. Ska inte säga vad min mamma kallade dem för på finska…. ?

    ”Tryck ner i en vass”

    Oj gud… ”ni som inte bor i Stockholm (där aaaallt händer och vi är så före) kan gå till en välsorterad blomsterbutik (för de flesta utanför Stockholm är ju väldigt små, utbudsfattiga och dåliga förlodligen)”. Alltså hahahha.
    Phew…
    vass finns i naturen för den som är intresserad. Vore dock inte bra om det blir kababalik i vassletandet och man totalt rensar ett vattendrag på sitt vass då de där fyller en funktion för vatten och vattenlivet 🙂

      Områden där växtligheten fått ta över och växa fritt är en guldgruva förresten! Finns så många fina vildväxter och blommor. Finns en övergiven järnväg där min mamma bor, där kan man samla på sig en del fint!

    Propagandamaskinen (Breakit) är i gång igen med Isabella Löwengrips News:
    ”Det hade varit väldigt kul, då hade jag satt som mål att bli statsminister någon gång. Jag vet också att Annie skulle göra det väldigt bra. Men, jag tycker att jag har en bra plattform för att kunna påverka oavsett politiken eller inte. Men man vet aldrig… kanske någon gång”, säger hon.
    Isabella Löwengrip säger att det kliar i fingrarna och att hon vill göra en förändring, och upprepar sin tidigare tes om SD:s kommande framgångar i valet.
    ”Men det klart att man vill göra skillnad när det trendar åt det hållet, det är inget jag vill att min barn ska växa upp med”, säger hon.
    I intervjun passar hon även på att rikta ett peppande budskap till kvinnlig företagare.
    ”Tänk inte 10 miljoner i omsättning, tänk 100 miljoner eller en miljard. Där kan jag visa att man kan bli Sveriges mäktigaste näringslivskvinna, köpa ett hus för 30 och vara under 30”, säger Isabella Löwengrip.https://www.breakit.se/artikel/15243/isabella-lowengrip-oppnar-for-politisk-karriar-kliar-i-fingrarna-i-bland

      Usch jag blir riktigt äcklad av tanken på henne med ansvar för våra skattepengar.

        Hon sköter det nog garanterat bättre än sossarna iallafall.

          Bella är rejält ofrisk så det tror jag inte, men hon kan ju försöka sig på statsministerposten så får vi se.

          Nej, det gör hon inte.

          Nu tog du allt i lite. Ha en mytoman som behandlar pengar som att de bränner i fickan som statsminister vore nog sju resor värre än något vi sett hittills. Vår egen grandiosa Trump, de lär väl ha ungefär samma budget för hårföning i alla fall. Och så får vi se Isabellas Instastories som start på varje morgon ”Hi guys, sooooo today….”

            De har ju samma hårfärg, hudfärg och lika stort ego. Trump har dock ej fejkhår än, bara comb-over.

      Är hon Sveriges mäktigas kvinna i näringslivet nu?
      Jaja, i de tider vi lever i nu känner jag bara sorg för människor som bara har vett att sträva efter och imponeras av materiella och ekonomiska framgångar. Hur blir man en lyckligare människa av att omsätta 100 miljoner ist för 10?

      Sidenot: Fotot i artikeln visar en annan sida av Blondis som vi aldrig annars ser i den retuscherade bloggen. Undercoverpik?

        Haha, ja helt otroligt vilken skillnad! Tror inte Bella är så där väldigt nöjd med Breakits val av foton på henne, men man kan inte få allt här i världen. Hon får ju det hon vill ha = publicitet så då står hon kanske ut med att vi får se hur hennes hud egentligen ser ut?

          Jag skulle säga en hy värdig en statsminister 🙂

          På Annies insta ser Bella helt annorlunda ut mot vad man är van.
          Och mot Bellas insta från samma tillfälle.

            Helt otroligt hur rynkig hon är vid så låg ålder

              Onödig kommentar.

        Satan i gatan vilken skillnad det är på hennes egna bilder och andras bilder på henne. Tänker främst på hennes hy.
        Nej man ska inte skamma osv men äger man ett skönhetsmärke som är mest inriktat på hudvård borde man väl ha finare hy? Hon är jätterik och har möjligheten att gå på alla tänkbara ansiktsbehandlingar OCH hon äger ett hudvårdsmärke, hur kan hon med gott samvete rekommendera sina hudvårdsprodukter?

          Det kanske är dålig hy som gör att hon vill ta fram mirakelkrämen, ärr kan man inte göra något åt, dålig hy av hormonsvängningar kan vara svårt att rå på och har man kladdigt smink (alltså motsatsen till torrt smink, inte dåligt gjort smink) så blir huden påfrestad och sämre, vilket ofta ökar behovet av ljust smink om man är fåfäng. Hon menar också att hon testar mycket nya produkter, det kanske inte är det bästa för hennes hy. Personligen tycker jag manipulerandet av siffror är värre än manipulerandet av bilderna.

          Normalt sett nuförtiden går hon ju omkring med ett så tjockt lager med smink så att det ser ut som spackel som krackelerar vilken sekund som helst. Tycker personligen att hon är finare mer ”naturell”. Teatersminkning hör inte hemma i vardagen. Enligt mig alltså, vet att andra har en annan åsikt.

          Tycker inte att hon borde ha finare hy, hon ser ut som hon gör. Däremot borde hon inte retuschera så mycket som hon gör. Var stolt för den du är istället. Det hade nog betytt mer för många unga.

        Oj! Jobbigt att behöva redigera sina bilder så hårt när man äger ett hudvårdsmärke framtaget för att passa ens egen hud. ?

          Och självklart tror många av hennes kunder att hennes nya fina hud på bilderna (på bloggen) har med hennes krämer att göra..

      Vilken förskräcklig artikel! Troligtvis planterad och dikterad av Simon, Bellas hovpoet och dito narr.
      Towe Boström som står som ”reporter” är samma Towe som skrev artikeln om NaturalCycles för några dagar sedan.
      Hon verkar ha fått uppdraget att skriva allt som är positivt om Bella och hennes företag.

        Ja, artikeln/krönikan (?) om NC var så erbarmligt pinsam så den borde t.o.m. Breakit ha stoppat.

          Breakit fick säkert bra betalt för artikeln så de hade nog inte råd att avstå – plus att de vill vårda relationen till Bella & Co.

      Jag förstår att pengar är ett mått på framgång och status för många. Det är helt enkelt så vi är uppväxta men jag har så svårt med den bilden nuförtiden. Jag blir liksom inte imponerad längre av att man har massa CASH och säljer sina produkter som smör och skryter om vinst och antal bilar och antal bostäder och antal märkeskläder. På nåt sätt blir det bara så fruktansvärt uppenbart med Bella här ”köpa ett hus för 30 under 30” – att mäta sin framgång och status i materiella ting och pengar. Det är ju inget nytt men det känns som en så tråkig bild att förmedla. Men hon är ju inte känd för att iaf visa någon djupare sida av sig själv.

    Vänta VA!? Finns lakritspucken??? När kom den in igen och finns den kvar???
    Skrev till GB på fb för ett tag sedan om att jag önskade att de skulle ta in den glassen igen!!!!!!! SNÄLLA säg att den finns kvar!!!!

      Nej det gör den inte, det var ett tillfälligt gästspel.

    Vass i klongvas hade varit nåt ?

    Så himla intressant hur alla dessa influncers och liknande kan ta och hypa upp något som funnits så länge (som i detta fall vass lol) men som aldrig fått någon uppmärksamhet tidigare?

    Oj det där var ”inne” när jag flyttade hemifrån. Sedan blev det havre och torkade rosor – fint men jäkla dammsamlare. Själv liar jag vass i stora lass för att få en bra ingång vid båtplatsen i stugan. Det är skitjobbigt men hoppas trenden håller i sig så kanske man kan skriva annons att det bara är att komma och slå hur mycket man vill!!

    Bäst att skynda ner till bäcken och plocka det som finns innan någon av grannarna hinner före! (Har ju typ 5 grannar inom en kilometers radie).

    Kanske det blir nästa hajp när O’boy finns åter i butikerna? Vass till högstbjudande i blocketannonser.

    Gnuggar händerna och räknar redan pengarna. Ska jag köpa klongvas, dyrt doftljus eller Löwengrips kladd och kräm? Dagens I-landsproblem ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.