Avhåller sig influencers från att skriva om SD för att behålla samarbeten?

Amirs bild från Instatsory
Bild från Svenska bloggare.

Kan det här verkligen stämma som Amir tror?
Att influencers är rädda att förlora samarbeten om de öppet kritiserar Sverigedemokraterna?
Så vida inte samarbetet är FÖR SD så förstår jag inte riktigt hur kritik skulle skada?
Snarare skulle väl fler företag vilja samarbeta med influencers som står upp för människors lika värde och mot främlingsfientlighet?
Eller?

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt konstigt och ointelligent svar av Amir 😝

  Svara

   Som vanligt 🙄

   Svara

    Officiellt och fastställd nu förresten att det var Farmen VIP Amir medverkat i i sommar.

    Svara

     eller avslöjat i alla fall.

     Svara

  Kan väl vara så att de röstar på SD men inser att det inte är bra för deras business? Men oavsett så kan jag absolut förstå de som inte diskuterar politik öppet, det finns t ex många yrken där det är nödvändigt att vara politiskt neutral. En influencer som varit tydlig med sina politiska åsikter kan tex få svårt att få jobb inom media, och det känns inte helt långsökt att någon skulle vilja ha det i framtiden.

  Svara

   Precis, såg faktiskt inne hos Hana-Pee att hon uttryckte viss frustration över att inte kunna uttala sig politiskt!

   Svara

   Det man vinner i ena änden förlorar man i andra. Historien om Brandos är ett exempel på att man som företagare inte ska blanda politik och affärer.

   Svara

    Hahaha, Brandos! Hade totalt glömt bort dom! 😀

    Svara

    Påminn mig? 🤔

    Svara

  Amir vill väl framhålla sig själv som en hjälte som vågar ta strid mot SD!

  Svara

   Heja Amir! Älskar att han å Kenza stod upp för medmänniskan

   Många andra är inte på den nivån ännu.

   Svara

    Det han skrev var jättebra – tycker dock inte man ska skamma dom som inte skriver!

    Svara

    Samma kille som smutskastar och snackar skit om sina medmänniskor. Ni vänstervridna är verkligen hycklare.

    Svara

     Jag har ingen aning om vad han skrivit förutom just att han tog avstånd från SD – om det gör mig vänstervriden (trots att jag i de tre valen jag fått rösta i röstat på M) så är det helt okej!
     Hellre att ngn ser mig som vänster än som rasist (är iofs inte svensk så de flesta ser mig nog inte som rasist😃)!

     Svara

  Varför ska en influencer som skriver om inredning, mode eller liknande skriva om politik? Det finns det andra som för bättre.

  Svara

   Varför är det otänkbart för dig att en person som intresserar sig för inredning, mode eller liknande också kan vara intresserad och påläst om politik?

   Svara

    Många bor i sina trånga box 😄

    Svara

    Nämn en stor modeinfluenser som någon gång framstått som påläst inom politik.

    Svara

     Skulle väl eventuellt vara Bella då som tidigare var engagerad inom moderaterna, om hon nu räknas som modeinfluenser.

     Svara

      Påläst? 😄

      Svara

       Ja. Hon var väldigt aktiv politiskt förr och påläst. Hur påläst hon är i nutid vet jag inte, men intresset är nog fortfarande stort

       Svara

     Flora Wiström

     Svara

     Varför skulle en modeinfluenser inte kunna vara påläst när det kommer till politik? Alla har ju någon gång INTE varit en influenser, och har kanske då läst på inför tidigare val, uppgifter i skolan etc. Jag tror snarare att det skulle kunna handla om att de inte vill bekänna färg för att de är rädda att det kan ”skrämma” iväg följare. Sen är det ju vissa som gör det ändå, som Flora, Sandra Beijer, Forni med flera. Ja, det är vad jag tror.

     Svara

    Jessica det skrev jag inte, men varför ska man kräva av influensers att de ska ta politisk ställning offentligt? Ingen behöver redovisa vad man röstar på.

    Svara

   Ja och särskilt eftersom de får skit för vad de än skriver eller om de inte skriver något för då anser folk att de röstat på SD. Bättre de håller tyst och håller sig utanför politik tänkte jag skriva, men skriver de inget så är de SDare enligt somliga 🤔 Som Paow som blivit portad på en klubb för att hon öppet sympatiserar med SD. Sägs det i alla fall.

   Jag röstar inte SD men måste dock påpeka att Alla som röstar på SD är Inte rasister – börjar bli lite tramsigt med en del vissa skriver, som Bianca tex som skrev att var 5e person hatar invandrare eh Nej och det var inte ens var femte person som la en röst på SD och på något sätt kan man förstå vissa som gjorde det tex de som bor i orter där det blivit farligt att vistas och mkt kriminalitet just pga invandrare tex Ronneby och Skåne – folk är trötta på obehaget, oroligheter och att vara rädda helt enkelt – sådant har nog inte Bianca erfarenhet av. Dessutom bör man egentligen träffa alla partiledare och ta del av allas partiprogram (som alltid låter bra) och ambitioner innan man bestämmer sig och påverkar andra. Allt låter bra men om det sedan går att genomföra i praktiken är en annan sak – man måste tänka realistiskt och pragmatiskt. Såg en väldigt lång, bra, informativ kommentar på Ilmruds blogg som man skulle ha läst innan valet.

   Svara

    Exakt så är det! Lätt att sitta i sin fina lägenhet i Stockholms innerstad eller i andra områden utan en massa stök och tycka att vi kan ta hand om alla flyktingar. Jag röstade inte SD, men jag tycker inte att några lyxlirande influencers ska tala om för människor i utsatta områden vad de upplever i sin vardag (bilbränder, gäng osv)

    Svara

     Tycker det är tydligt om man kollar på hur de olika distrikten i Malmö röstade, att din teori att folk som är emot SD inte har med invandrare att göra, håller över huvud taget. Runt omkring det extremt mångkulturella Möllan, samt Sofielund, Sorgenfri mm, där alla möjliga människor bor väldigt blandat, svenskar och invandrare, var det väldigt få som röstade på SD. Jag själv inkluderat. Antagligen för att vi märker att det inte finns något såkallat ”invandrarproblem”. Det är bara helt vanliga människor som går runt och sköter sina liv, oberoende om de har slöja eller turban eller hipsterkeps eller va fan som helst, så är det bara människor.

     Svara

      Kroksbäck? Nydala?

      Svara

      Samma med stora delar av Hisingen i Göteborg, många röstade vänster och socialdemokraterna, få som röstade SD. Bor själv i en mångkulturell del av Hisingen och älskar det! Skulle aldrig vilja att mina barn växte upp i ett område med bara svenskar.

      Svara

       Det vet du hur? Är bara 45 av 351 distrikt räknade när jag skriver det här. Vänta tills resultatet är fastställt

       Svara

      Fast Malmö är ju ett praktexempel på dålig integration. Det är ju inte invandrarna det är fel på, det är fel på våra politiker (bland annat ilmar reepalu och company) som fullständigt skiter i de som faktiskt kommer hit. När de väl har kommit hit får de klara sig själva, men det ser väldigt bra ut på ”pappret” att ha tagit emot många flyktingar. Jaha, men sen då? Dessa människor ska ju få goda förutsättningar för att kunna integreras i samhället och det får de inte. Sen finns det många enskilda individer som är dumma i huvudet, svenskar som invandrare, men det beror ju på den specifika individen och inte vilken folkgrupp/”ras” man tillhör. Bor själv i utkanten av rosengård i malmö och ser dagligen den misslyckade integrationen.

      Svara

      Men ska vi vara helt ärliga så består väl möllan främst av inflyttade, priviligierade vita. Detta valet återgick de till att rösta V efter att ha röstat F! I förra. Visst finns det mångkultur, men kärnan är ändå vit och priviligerad.

      Svara

       Men håller med dig om att man inte ser ett ”invandrarproblem”, man har tom flyttat till möllan just för kulturen.

       Svara

       jag vet inte om jag riktigt håller med dig. iaf inte ang sofielund o sorgenfri

       Svara

        Nä, där börjar vi kanske slira lite. Men möllan och direkt anslutning (delar av norra sofielund, Nobel, st knut). I mitt distrikt (N sofielund) tappade F! 21 % främst till förmån för V. V i klar majoritet och om jag ska vara raljant så röstar inte invandrare så. S har ju en del stöd också förvisso.

        Svara

     I de väldigt invandrartäta områdena i storstäderna röstar de flesta på S, finns massa statistik på det. Bidrag, vettu.
     Är väl främst på landsbygden och mindre orter i Skåne som SD är stora.

     Svara

      Nä. Kolla kommunvalet, SD har större stöd där än i riksdagsvalet. Folk röstar alltså fram SD där de själva bor

      Svara

      Kolla södra och östra delarna av Malmö, framförallt Almgården. Högt SD-stöd, hög fattigdom, låg utbildning.
      Malmö måste fö vara en av Sveriges mest segregerade städer, där det kan skilja en gata mellan högstatus och lågstatus. Är född och uppvuxen i Malmö och bott där i 35 år, och vet precis var dessa gränser går.

      Svara

       Ja det är verkligen synonymt för Malmö, att det kan vara sån extrem skillnad till nästliggande gata. Men det betyder ju också att allt ligger geografiskt nära och det kan ju ses som inkluderande.

       Svara

     Precis! Och det betyder inte att man hatar invandrare eller saknar empati – det betyder att man hatar skjutningar, stenkastningar, bilbränder, granater, inbrott, gängbråk, attentat osv för det HAR ökat med invandringen, det ÄR så vad en del än säger.

     Svara

      Alltså det resonemanget, det är så platt och förenklat. Klassisk SD-retorik. Men absolut, det är ju inte fel i sig…

      Svara

       Fast det stämmer ju, kolla tex här i Södertälje?
       Och nej jag röstar inte på SD

       Svara

        Men läs igen

        Svara

       Fast det stämmer. Gå in på val.se om några timmar när de är helt klara och välj kommunvalet. Varför tror du att SD har så högt stöd i många kommuner? Att de gått bättre i kommunvalet än riksdagsvalet? För att det blivit mycket problem. Jag tolkar det som att de personerna som röstat SD i kommun men annat i riksdagen är okej med invandring, så länge inte invandrare bor där de själva bor

       Svara

        Det är ju svinbra att rösta in SD i kommunen om man är missnöjd. Inget skriker förändring som några tomma stolar.

        Svara

        Typ så..

        Svara

        Vad är det som stämmer? Att en röst på SD betyder att man hatar skjutningar, bilbränder etc?

        Svara

         Nej, att man hatar skjutningar bilbränder osv… om frågan var riktad till mig?

         Svara

         Nej anonym. Man kan liksom inte säga att en röst på SD betyder att man hatar bilbränder osv. Ingen är för de sakerna. En röst på S betyder att man hatar övergrepp på barn🤷‍♀️

         Svara

         19:40 Vad är din teori till att SD haft större framgång i kommunvalet?

         Svara

         Är det generellt så, utspritt över Sverige? Det låtet absolut inte orimligt. Jag tror väl att folk röstar på SD för att de dels är ”anti-etablissemanget” dels att de tror att de kan ”rensa upp”. Det kan ju vara så som (du?) var inne på att de inte vill ha invandrare i sin kommun/kvarter. Jag vet inte riktigt. Det jag anförde var att det är förenklat att säga att det är invandrares fel och att en röst på SD betyder att man hatar bilbränder osv. Men jag tycker inte det är speciellt hedersvärt att tycka att invandring kan vara ok, så länge det inte ”drabbar” dig. Not In My Back Yard

         Svara

      Fast med den retoriken säger man ju att det är invandrare som kastar sten och bränner bilar och då förstår jag inte att man menar att man inte är rasist?

      Svara

       Fast det är ju det i Södertälje. Men nej jag är inte rasist, bara trött på att man placerar alla huliganer hos oss i Södertälje, och tyvärr är det invandrarna här i Tälje som gör sånt.. majoriteten iaf.. 99% av mina vänner är invandrare (fr olika delar av Sthlm) de sysslar ej med sånt pga att de är högutbildade och flyttat fr Tälje tidigt, men man ser ju kraftigt vilka som har attitydproblem på tex Ica maxis lekrum, i skolan osv.. inte fasiken är det svenskarna.. men bor man i icke invandrartäta kommuner så förstår jag att man inte reagerar på samma sätt som vi som ex bor i Tälje? MEN , jag sysslade med bedrägerier, och jag är halvsvensk halvfinsk, SÅ man ska inte dra alla över en och samma kant.. (ja om man inte räknar Finland som ”ba**ar som vissa så fint kallar det) 😏😞

       Svara

        Du ser inte att det tex skulle kunna vara ett utbildningsproblem (brist på) då tex?

        Svara

         Jo sjävklart är det så! Men problemet är väl också att man sätter alla invandrare i invandrartäta kommuner? Sprid ut alla?
         Min mormor är ”råfinne” kan knappt svenska, för hon isolerat sig med alla finnar som kom på typ *lord knows*talet, ist för att integrera sig och utbilda sig?

         Svara

        Och på vilket sätt hjälper det att rösta på SD om man vill få tag i problemen som finns just nu i Södertälje? Dom finns redan här, och alla hävdar bestämt att SD inte vill slänga ut några, så förstår inte hur något ska bli bättre av att dra in allt som har med speciella åtgärder till invandrare att göra

        Svara

         Du har rätt, och jag har inget bra svar på den frågan, mer än att inte ta in mer invandrare i vår kommun. Eller är jag rasist då?

         Svara

         Jag får ändra min kommentar lite, skrev mest rakt ut apropå ämnet. Tanken var inte att prata enbart om Södertälje och riktat till dig, så ändrar från det stadsnamnet till Sverige och så får den som vill svara

         Svara

         Det jag vet om dig Catrin i Södertälje är att du är en dömd brottsling. Och jag tycker att personer som du borde få det stöd ni behöver från er hemkommun så att ni aldrig begår brott igen. Jag tycker också att samhället har ett ansvar att bekämpa brottslighet, så att andra medborgare slipper drabbas från första början.

         Svara

         @hej
         Men det får ju jag iaf, via frivården?

         Svara

         Och du frågar mig om du är rasist? Inte vet jag vad du vill kalla dig själv. Men där sitter du i ditt glashus och klagar på invandrade huliganer som ställer till det. Som att du och din frivård är en fröjd för Södertälje

         Svara

         @hej
         Släpper diskussionen där 🙂

         Svara

      Fast asså det där är ju sån sjuk höger-lögn. Ställa två fattiga grupper mot varandra, kolla ni får inga pengar för invandrarna får dem istället. Men det är ju dom rika som tar dem.

      Svara

       Vilka pengar ”tar” de rika? Snarare så att de rika bidrar mest till samhället va?

       Svara

        Tanken är att alla (ska) bidra ungefär lika mycket till samhället efter förmåga. Någon måste ju städa skolorna, eller hur? Så vadå ”bidrar mest”?

        Svara

         Nu pratade vi ju pengar.

         Svara

    Jag retar ihjäl mig på att moderatledaren Ulf Kristersson hela tiden säger att det är respektlöst av Löfven att inte avgå, för att han själv vill bli statminister – och de andra plus han själv säger att det naturliga och rätta är att Kristersson blir statsminister. Va?! Nej men nu kommer det nog tyvärr att bli så för jag tror att det blå blocket får ett mandat till när alla utlandsröster är räknade. Jag skulle önska Löfven som fortsatt statsminister och en regering med S, MP, L och C. De fyra borde väl kunna komma överrens. Det tror jag dessutom skulle gynna Lööf och Björklund för egen del i framtiden.

    Svara

     Känns mest naturligt och logiskt att Löfven fortsätter om de inte kan enas som sitter nu och som har erfarenheten.

     Löfven är klok, stabil, human och realistisk. Känns som den mest självklara statsministern.

     Svara

      Löfven känns verkligen inte som en naturlig statsminister om du frågar mig. Mannen kan ju inte svara på en enda enkel fråga, kommer bara ut floskler och tomma ord. S måste verkligen ha skrapat på botten av tunnan om det var den bästa partiordförande man kunde hitta!

      Svara

       Jo han kan svara på enkla frågor, han kan svara på alla frågor. Löfven är logisk, klok och stabil till skillnad från en del andra som dessutom ljuger.

       Svara

        Och du tror inte att Löfven ljuger? 🤔

        Jag får inte alls positiva vibbar av honom, han känns omogen, men jag antar att det kunde varit värre x)

        Svara

         ALLA politiker ljuger.

         Svara

         Anonym 20.38: mer eller mindre ja. Synd att ingen värderar ärlighet mer 🙁

         Svara

       Jodå, det kan han. Han är smart. Men han är för snäll, i debatter med de andra ledarna som har mer attityd så kommer det han säger inte fram. Han är en snäll, lugn och lite blyg gubbe i ett sällskap av vargar

       Svara

        Jag tycker att som ledare ska man inte vara blyg och tillbakadragen. Man ska ha pondus och vara skarp. Löfven är en så pinsam ledare för Sverige.

        Svara

      Löfven är ju allt annat än klok och realistisk. Har du ens tittat på debatterna innan valet? Ulf vann nästan varenda en (enl tittarna). Lövfen håller inte måttet för fem öre i debatter. Att folk fortfarande röstar på S är för mig ett mysterium.. deras politik är förlegad. Dags för realistisk politik där det lönar sig att arbeta, där man ställer krav på medborgare och bygger en framåtanda som genomsyrar samhället. Inte politik där man hackar på ”de rika” i samhället (vilka är de för övrigt??) och höjer skatterna i tron att det ska lösa alla problem.

      Svara

     Tror du missuppfattat hur det funkar. Löfven bör avgå om hans nuvarande regering inte får majoritet, dvs S+MP (V är officiellt inte med i regeringen). Därefter tar talmannen över. Löfven kan därmed söka nytt mandat med en annan konstellation, tex S+MP+V. Likaså kan Alliansen söka chansen. Att ”rödgröna” klumpas ihop är alltså ingen klar lösning utan isf behöver man ansöka det hos talmannen. Vem som får flest mandat av S/V/MP och M/L/KD/C är alltså psykologiskt och retoriskt viktigt, men det är inte det som avgör för talmannen.

     Svara

      Det är du som missuppfattar – V är med i vänsterblocket och det är block det handlar om. Kristersson har sagt hela tiden att det är respektlöst av Löfven att inte avgå direkt INNAN de vet vilka som får majoritet och DET retar mig. Får de inte majoritet, vilket det tyvärr lutar mot så är det en annan sak däremot. Och jag vet att det är talmannen som sedan avgör och lägger förslag. Tycker ändå inte att det är mer naturligt att Ulf skulle bli statsminister ist för Stefan, tvärtom.

      Svara

       Nej, det är såklart inte block det handlar om? Blocken är ju bara konstellationer. Regering kan ju bildas genom vilka partier som helst, så länge regeringen har stöd. Löfven har fler mandat endast om V räknas in, det är det alliansen syftar på. Sen lär väl V kanske stöda S+MPs budget.

       Svara

        Precis, det handlar om antal mandat – 144 har nu S, V och MP som är ett block och 143 har nu M, KD, L och C som är ett block. Och det lär bli lika. Så var är då majoriteten? Och varför är det naturligt att M-ledaren blir statsminister? Om blocken inte räknas, och de andra ingår inte heller i regeringen. Men du har rätt i att regering kan bildas genom flera partier men det handlar också om antal mandat, och om stöd och röstning av riksdagen.

        Svara

       Försök inte rätta mig om du ej har koll! De enda två förslag som ligger sedan tidigare är sittande regering (S+MP) eller lagt förslag av Alliansen som de gick på val på (M+L+KD+C). Alliansens förslag har därmed fler procent (och mandat) än S+MP.

       Därav bör Löfven avgå, men kan alltså lätt få nytt förtroende för att bilda ny regering/lösning – och kan då såklart välja fritt mellan övriga partier (om partierna vill). Det är talmannen som bestämmer vilken partiledare som får möjlighet att bilda regering. Löfvens argument är att han har det största partiet o suttit i fyra år, Kristersson å sin sida säger att hans liggande förslag (Alliansen) är större än nuvarande regering (S+Mp). Vilket block som är störst är alltså inte avgörande, utan endast en psykologisk faktor för att försöka få förtroendet av talmannen. Och folkets stöd – för vissa verkar som du felaktigt tro att V har något med nuvarande förslag att göra.

       Löfven kan alltså bli den som i slutändan blir statsminister, men måste oavsett avgå innan då hans nuvarande lösning (S+MP) inte är tillräcklig. Hoppas det förklarade situationen!

       Svara

        NEJ han måste inte avgå men de är vad m och alliansen påstår fast det stämmer ej. Han måste avgå om det röstas för det inte annars, du skriver för övrigt först ”bör” och sedan ”måste”.
        Du kan läsa om det på Aftonbladet, där förklaras det bra!

        Svara

     Kristersson är såsjukt sexig!

     Svara

      Hahaha eller hur.. NOT! Blää…

      Svara

       Men jo!! Tycker han är het. Han är dock 30 år äldre än jag 😁😁 Om jag inte hade haft sambo hade jag lätt ramat in en av moderaternas valaffischer.

       Svara

      Är det du Katrin Zyto? 😅 😆

      Svara

      Det måste ju vara en god egenskap, för att sitta i regeringsposition.

      Svara

      Ygeman är sexig!

      Svara

    Haha snälla. Det är verkligen inte mycket kriminalitet i Ronneby. Däremot bor de en jävla massa rassar här och så är det med det.

    Svara

     Eh? Det är bara en massa invandrargängbråk och maffiagäng som styr staden och sätter skräck i staden som polisen inte ens kan el vågar stävja. Så att det då blir en del vad du kallar ”rassar” är inte så konstigt – hade det inte blivit den kriminalitet, våld och bråk som det blivit så hade det inte heller blivit några ”rassar”.

     Svara

      …därmed inte sagt att alla invandrare är kriminella eller bråkiga, inte alls långt ifrån, det finns invandrare som är bra, fina och sköter sitt.

      Svara

       ronneby… det är väl fullt av moppe-pojkar som terroriserar stackars familjer eller hur var det nu

       Svara

  Jag tror flera influencers håller politik och sådana åsikter mer för sig själva pga business. Det verkar fortfarande finnas den åsikten att det blir jobbigt när speciellt kvinnor höjer rösten, så bättre att vara tyst och lätt att göra med. Tyvärr! Jag hade också önskat att fler influencers uttryckte deras verkliga känslor när det kommer till politik, speciellt sd.

  Svara

  Såklart pengar styr.

  Svara

  Med tanke på drevmentaliteten som förekommer, bl.a. här inne, så skulle det inte förvåna mig.

  Svara

  Det är väl inte bara samarbeten som generar pengar? Läsarna gör det också. Och många läsare = fler samarbeten. Och inga läsare inga samarbeten. Kan det vara så han menar?

  (Nu tror jag inte om du har en kvinnlig publik att det skulle göra dem avogt inställd till bloggaren om den skrev negativt om SD, men vem vill ha läsartapp? Det är dock mindre aggressivt att skriva vem man gillar och röstar på än att skriva vem man inte gillar. Typ så?)

  Svara

   Jag tänkte också att det nog mer har att göra med att de förlorar läsare som är SDare.

   Svara

  Camilla kolla sindys killes story, han gör en shout out till dig…

  Svara

   Men va?!

   Svara

   Oj…

   Svara

   Du får gärna länka också. Hatar när folk tipsar om saker men sen inte orkar länka. Jag är inne på hans insta nu men hittar inte.

   Svara

    Går inte att länka till stories grandma

    Svara

     Var inte så jävla dryg, skitunge.

     Svara

      😄🤪😛

      Svara

    Tryck på profilbilden.

    Svara

   Omg vad pinsam!!

   Svara

   Varför fortsätter han? Det är bara pinsamt. Sen att ge sig på någons utseende har inget med saken att göra?

   Svara

   Haha…nä, det har jag varken tid eller lust till. Jag kollar Harry Potter med familjen och där i trollas det tillräckligt. 🤩

   Svara

  Känns snarare som att det är tvärtom, att de som faktiskt sympatiserar med exempelvis SD blir skrämda till att hålla tyst. SD är paria i de flestas ögon.

  Svara

   Sant!

   Svara

   Och jag upplever det som att SD-anhängare har tagit så mycket större plats detta val än anhängare till något annat parti!

   Svara

    Jag upplever att SD väljare står upp för sitt val mer än andra

    Svara

     Jag upplever att många SDare är män och att dom alltid låter mest på internetet.

     Svara

      Fast det är ju bevisat nu att många SD väljare är kvinnor så det där håller inte längre. Det var över 1100000 personer som röstade SD i riksdagsvalet

      Svara

       Ja, många kvinnor, fler män. Och jag som kvinna låter också högt men inte på alla forum över hela nätet, det är som tjatsex fast för åsikter.

       Svara

      Jag är kvinna, röstade SD och låter jättemycket! BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!

      Svara

    Jag kan nog hålla med om det. Typ på internet är det lättare att uttrycka sin åsikt för att man kan vara anonymare. Men också att folk vågar stå upp för sig själva lite mer nu (till exempel har jag sett folk stanna och prata med SDare som stått i stan tillsammans med andra partier, vilket jag inte tror att lika många vågade tidigare), men det finns förmodligen många som fortfarande är rädda.

    Däremot är det ju anhängare till vänstern som står och skriker och protesterar när exempelvis SD och AfS håller tal, men jag har då (såvitt jag kan minnas nu) aldrig sett motsatsen hända. Det är ju ett sätt där andra tar stor plats tänker jag. Och visar på hur mycket paria SD och AfS är.

    Svara

     Röstade SD, håller med dig, men – Anni Lööf i Almedalen. Där skedde motsatsen

     Svara

      Åh okej, får se om jag hittar någon video med det på Youtube imorgon 🙂

      Men min poäng var ju i alla fall att det knappt händer för att alla andra partier är ”okej” att rösta på. 🙂

      Svara

      Fast, var inte det NMR? Det är ju också gigantisk skillnad.

      Svara

  OT: BB hyllar Bard på insta……

  Svara

   Det är lite märkligt med tanke på att hon får skit för att ha med honom att göra och förlorar på det, genom denna blogg – eller betyder det att Bella faktiskt inte läser denna blogg – eller att hon inte bryr sig om vad andra människor tycker och tänker utan att hon umgås med dem hon själv gillar helt enkelt, det är väl iofs en bra egenskap, det visar väl att hon inte bara tänker pengar och taktik.

   Svara

    Klart hon läser denna blogg! #naiv

    Svara

   men har är ju en himla smart person, det måste du väl ändå ge honom oavsett hans åsikter.

   Svara

    han* menar jag, inte har

    Svara

   Och? Han är väldigt framgångsrik

   Svara

  alla influencers kanske inte tycker att SD är rasistiska heller, som normala människor.

  Svara

   Normala människor? Utveckla. Vad är en normal människa? Finns det något index att jämföra med för att se om man är en normal människa?

   Svara

  Snälla kommentera på Blondinbellas instastory ”afternoon singing” hahahaha. Han som klappar i takt 😂😂😂😂😂

  Svara

   Haha men asså hennes skratt?? Låter så himla roligt, det smittade verkligen av sig 🙂 och menar inte på ett negativt sätt nu, har själv ett väldigt speciellt skratt.

   Svara

    Tycker hon låter totalt psycho, blir f*n rädd för det skrattet. 🙄

    Svara

     Gulligt skratt först följt av totalt skrämmande den sista sekunden 🙈

     Svara

  Eftersom det här inlägget ändå kom in på SD kan jag inte låta bli att skriva ut min funderingar. Jag var helt övertygad om att Alliansen skulle kräva att S ska stödja en alliansregering, men frågan är hur de agerar när S som väntat tackat nej. Hur ska Alliansen kunna argumentera för att acceptera stöd från SD? Att S tvingar dem in i famnen på SD? Eller hur ska det här lösas?

  Förstår ändå att influencers undviker att ge sig in för mycket i politiska diskussioner. Det är ju ett väldigt minerat fält! Kanske kommer fler influencers kommentera det när vi väl fått en regering på ett eller annat sätt…

  Svara

   Jag har kollat igenom hur kommuner röstat i kommunvalet, och i väldigt många (Förvånansvärt många) kommuner ”vinner” SD. Många i M står bakom samtal med SD. Många väljare till KD som pratar online om att de är ok med samtal med SD. Väljare till C verkar emot. Jag tror att SD kommer få ökat stöd under åren till nästa val om alliansen inte samtalar och på något vis går ihop med SD. Tror inte på ett samarbete fullt ut, men någon kommer behöva bryta sina vallöften och tänka om. Hur som helst svårt läge. Vi borde slänga in dem alla i ett big bother hus och inte släppa ut dem innan de har en lösning

   Svara

   Det undrar jag med. Det enda jag känner är att vi har en regering som vi lika gärna kan placera i sandlådan. M och KD vägrar prata med SD trots att de är vågmästare och mer än så. Stefan Löfven kan tänka sig att låta Annie Lööf vara statsminister när C enbart har omkring 9 % och Ulf Kristersson tänker få Stefan Löfven att avgå trots att han säger nej. Allt är en enda stor röra.

   Svara

    Alliansen sjunker i mina ögon, vilket är synd för ser gärna dem regera med hjälp av SD. Men väljarna, svenska folket, verkar inte vara viktiga för dem. Bara makten

    Svara

     Mig med. Ulf Kristersson verkar inte vara kapabel till att vara statsminister över huvud taget.

     Svara

      Nej jag håller med, Ulf K verkar maktgalen och falsk. Ulf K är den jag vill se minst bli statsminister, vem som helst hellre än han.

      Svara

   Eftersom vi nu har en så tydlig uppdelning i landet med nästan hälften som vill ha vänsterpolitik och nästan hälften som vill ha högerpolitik, är det då verkligen rätt att som Alliansen kräva att regera landet ensamt? Eftersom blocken fått nästan exakt lika många röster tycker jag att det mest rättvisa mot väljarna är att de samarbetar. Alltså inte att Alliansen ska regera, utan att de bildar en koalitionsregering över blockgränsen, precis som Socialdemokraterna förespråkar. DET är mest rättvist sett till mandaten, plus att S är Sveriges största parti med god marginal.

   Ingen vill ju samarbeta med SD så därför blir det den enda lösningen. Intressant också att när det kommer till regeringsfrågan, DÅ minsann vill Alliansen räkna med SD:s väljare som tydligen ska föredra Ulf Kristersson som statsminister?! De kan inte både äta kakan och ha den kvar!

   Svara

    Nu var ju de flesta SD väljarna medvetna om att Ulf skulle med största säkerhet bli statsminister om SD vann. Så ja, många SD väljare är ok med det

    Svara

     Ja? Precis vad jag skrev? Det jag vänder mig mot är att Alliansen å ena sidan säger sig vilja stänga ute SD och därigenom stänga ute SD:s väljare (vilket jag för övrigt själv förespråkar), men samtidigt vilja räkna med SD:s väljare när de argumenterar för att de själva ska bilda regering.

     – SD får inte vara med! Vi struntar i deras väljare!
     – Ja fast vi borde få bilda regering trots att de rödgröna har fler mandat för man måste ta hänsyn till SD:s väljare varav 70% föredrar Ulf Kristersson. Så det så!

     Liksom, hur ska ni ha det?

     Svara

  OT; Hannalicious har lyckats med det omöjliga igen, att fästa håret bakom ögonbrynet.
  Ser inte dessa tjejer själv när deras retusch blir helt fel…

  Svara

  Hade hoppats på att inte få läsa om politik mer. Orkar inte. 😯

  Svara

   Vem tvingade dig?

   Svara

   Haha då får du väl blunda några månader framåt. Och vaddå orka? Det är så otroligt viktigt det som sker nu

   Svara

   ”Jag ooooorkar inte, det är tråååååkigt”. Väx upp och inse att det som sker just nu är viktigt, och något folk måste få (och verkligen bör) diskutera.

   Svara

    Verkligen. Politiken är viktigare än någonsin, personer som inte orkar borde skämmas. Vi ska vara tacksamma över att vi fortfarande har rätt att tycka och rösta på vad vi vill i det här landet

    Svara

    Ja men inte här! Finns andra forum där kan ni frossa i era åsikter. Så blä😜

    Svara

     Finns också andra inlägg (Och forum) för er som som inte bryr er om er framtid, häng där istället

     Svara

  Ot!
  Men vad är grejen med att infeluenser köper djur och sen bara säljer bort dem!

  Blondinbella gjorde det med sin hund.
  Madelene illmerud funderar på att sälja sin Buster…samtidigt som hon vill köpa en ny hund.
  Amir såld sina hundar för ha hade inte tid..nu köpte han en ny.
  Lets feast köpte hund, hade den någon månad sålde den för dem vill va spontana…
  Erpewik köper valp, får bebis och nu är valpen borta…

  Alltså allvarligt djur är ingen jädra leksak man har en stund och sen slänger i väg… blir så trött på människor

  Svara

   Det är väl rätt vanligt att folk gör så tyvärr.

   Svara

    Nej? Känner ingen som gör så.

    Svara

   Det är de inte heller men om djur inte hade varit en leksak hade det inte funnits så många som är utan ägare på olika hundstall och kattstall. Människor är egoister.

   Svara

    Vi behöver nya lagar angående djur köp!
    Körkort och kurser innan du ens får kolla på en valp.

    Hade jag rum och pengar hade jag adopterat mer hemlösa djur.

    Svara

   Omogna människor som inte har någon större förståelse för att djur är levande varelser och inte en märkesväska.

   Svara

  https://youtu.be/W5XUQOJ_H4I

  Kanske för att SD slår tillbaka?

  Svara

   Tyvärr är videon alldeles för träffsäker på hur absurt det blivit.

   Svara

    Ja alltså videon är 100% sann

    Svara

   Haha bästa klippet! precis det jag och en närstående pratade om idag🤣

   Svara

    Tur att vi har våra kända kändisar 😉😂

    Svara

   Den har en poäng faktiskt. Fyndigt klipp!

   Svara

    De har en stor poäng. Stämmer rakt igenom. Camcam borde göra en liknande om influencers och onödiga köp 😉 Taaaaack kända influencers, utan er hade vi inte vetat att vi behövde en klongvas

    Svara

  Kollar Bellas instastories för första gången på ett år och ser att hon Alexander Bard för sin life mentor 🤢🤮

  Svara

   Är väl inte så konstigt? Han är som Bert Karlsson, illa omtyckt av många men når framgångar i det mesta han gör

   Svara

  Fast jo, det är väl lika bra att vara tyst och inte belysa ämnet över huvud taget för att inte försäga sig åt något håll. Man behöver inte kommentera allt i världen.

  Svara

  Många borde ”Bli vid sin läst”.

  Svara

   ”’Skomakare bliv vid din läst’ är ett talesätt som går ut på att man bör hålla sig till att bedöma det man känner till.”

   Svara

    Jo det var ju precis det som var tanken, att många borde hålla sig till det de kan.

    Svara

     Ja, jag översatte bara uttrycket till dem som inte hört det tidigare.

     Svara

  Kan ju vara så att man är rädd för hat/hot från eventuella galningar som är anhängare av SD.

  Vet själv när jag såg nazister på stan som (demonstrativt) stod mittemot en tiggande kvinna och stirrade på henne med hat vågade jag inte säga ifrån. Jag vill inte att de ska veta vem jag är för jag är rädd för vad de ska göra mot mig.

  Svara

   Förlåt men.. 😂 Tror du de bryr sig om dig? På riktigt?

   Svara

    Ja, de brukar ju filma personer som konfronterar dem. Så ja jag tror de vill skrämma folk som säger emot dem. Det räcker väl bara att kolla på videos från motdemonstrationer, de attackerar folk.

    Förresten, vad mycket hånfulla kommentarer det blivit i detta kommentarsfält. Finns många som inte missar sin chans att få trycka till.

    Svara

     Om du går till en demonstration och hoppar på dem så skyll dig själva. Annars kan du vara lugn, de kommer inte göra dig någonting på öppen gata bara för du ställer dig som stöd bredvid en tiggare en liten stund

     Svara

      Exakt. Nazister ser vänsterextremister som sina fiender och tvärtom och krigar bara med varandra. Precis som gatugängen bara krigar med varandra.

      Svara

       Men alltså det stämmer inte. Det finns ”vanliga” människor som blivit attackerade för att de enbart visat sitt ogillande mot dem. Många är dömda för våldsbrott och de är farliga. Förstår verkligen inte varför man vill bortförklara deras våld. Klicka på länken nedan om ni inte tror mig:
       https://expo.se/tag/våldet-i-nmr

       Svara

  Xanface gör en shoutout till camcam, kolla instahändelse

  Svara

   Hej Sindy/kevin. Och nä tack, ingen bryr sig om er.

   Svara

  Blondinbella: Mitt hus är inte sålt än pga valet
  Hemnet.se; Bostadsmarknaden inte påverkad av valet

  Svara

   Båda har intressekonflikt.
   Hemnet vill såklart att objekten ska rulla på som vanligt och vill lugna marknaden.
   Blondis vill ha en ursäkt till varför hennes hus inte är sålt.

   Svara

  Sossarnas och vänsterns starkaste fästen är bidragsområden.

  Svara

   Eller är det för att dom bryr sig om människorna där, flera av dom som har suttit i S har bott i dessa områden.

   De skulle vara detsamma som att säga att rika bara röstar på M eller Alliansen för bidragens skull, som t.ex Rut!

   Vilket tycker du låter bäst?

   Svara

    Dom röstar på kommunisterna och sossarna för att få behålla sina bidrag.

    Svara

     Precis som de rika då, dom får en massa bidrag som vi andra skattebetalare får betala trots att dom har råd att betala.
     Snikna är väl rätta ordet, är man sjuk eller arbetslös får man ut pengar via en ”försäkring”. Det är socialbidraget som är bidrag och rut och rot ”bidraget”.

     Jag antar att du tror att du aldrig kan bli sjuk eller arbetslös, men skulle du bli det då tror jag nog att du vill att en försäkring ska betalas ut så du kan fortsätta bo, äta och leva ett drägligt liv.

     Svara

      Undrar om jag får 40 000 kr i skadestånd om jag missar ett jobb för att jag inte vill ta en muslim i hand. Ska böra testa nu. Jalla, jalla, vägra skaka hand med alla!

      Svara

       Undrar vad som skulle hända om man börjar vägra ta invandrare i hand

       Svara

        Hehe, kan erkänna att jag håller andan när jag möter mina somaliska grannar och deras femtioelva barn i trapphuset. ^^

        Svara

         Ja, det brukar lukta sådär alltså… Deras kryddor är inte direkt anpassade för att sätta sig i väggarna i en liten lägenhet haha. MEN, jäkla vad god mat de gör 😍

         Svara

         Deras mat är inte god om man måste lukta/smaka på den varje dag. Tänk dig att du älskade pannkakor men tvingas äta pannkakor varje dag, året runt och när du klagar så säger folk att du är en rasist och tvingar i dig ännu mer pannkakor. 😛

         Svara

         00:34 Pannkaksrasist 😂 Jag förstår dig

         Svara

         Glad att du förstår mig! 😉

         Svara

  Om invandring är så lönsamt, varför är inte Malmö och Södertälje de rikaste städerna i Sverige?

  Svara

   För att integrationen inte fungerar och att det krävs en balans givetvis

   Svara

    För att svenskar inte vill bo i ett arabiskt/muslimskt land snarare. Hört talas om white flight?

    Svara

     Jag vill absolut inte bo i ett muslimskt land, det är nog värsta scenariot för mig

     Svara

      Håller med.

      Svara

    Om det hade varit så underbart med ”mångkultur” så hade ju CamCam, influenser och kändisar stått på kö för att bo i Rinkeby och haft sina barn i skolorna här.

    Svara

  Usch, blir ledsen. Inte bra för svenskar, och inte bra för dem

  Svara

  Svara

  Så sjukt jävla irriterande när kommentarer inte går fram utan fastnar. NEJ det har inget med fula ord eller olämpligheter att göra.

  Svara

  Beviset på hur oinsatta vissa är när man drar Södertälje som exempel på stad där många röstar sd, eller där många invandrare sympatiserar med sd osv.
  Kanske bara är en slump att Södertälje är känt för sin höga andel syrianer? Syrianer är kristna och många delar sds syn på muslimer.
  Uppdrag granskning har gjort ett reportage som tar upp problematiken Södertälje har gällande ett utbrett hat/ icke acceptans mot muslimer och islam.

  Svara

   Vaddå oinsatt? Varit val nu du vet, VÄLDIGT enkelt att kolla hur folk röstade bara för någon dag sen. Och vad är din poäng? Du säger ju själv att de sympatiserar med SD

   Svara

    jag syftade på när framförallt invandrarna från Södertäljes åsikter och uttalande används som sanningar och underlag för vad ” invandrare” tycker när det i själva verket rör som en specifik folkgrupp.
    Finns mycket rasism mellan invandrargrupper, kristna från Mellanöstern som inte gillar muslimer. Araber som ser ner på svarta.

    Svara

  Hur va de innan då, när de rådde svensk kultur i området?
  Med tanke på hur du uttrycker dig om soecifikt arbiskt/somaliskt/ muslimskt, som är sverjevänners 3 hatgrupper, låter det faktiskt som att du inte har lärt känna dina grannar så väl. Säger inte att du är rasist men det låter som att du generaliserar en del vilket är lätt att göra när något är främmande. Men de behöver inte vara främmande, lär känna dina grannar så kommer du inse att de är precis som andra grannar vissa gillar man andra inte, endel får man riktigt bra reaktion med.

  Svara

   Tyst bara.

   Svara

  Jag tycker att Isabelle Strömberg skrev ett bra inlägg angående politik och hur folk beter sig under valtider..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.