Mia Skäringers serie ”kroppshets” är ute

Igår släpptes Mia Skäringers serie ”Kroppshets” – ett ämne som är lika viktigt och aktuellt som alltid.
Jag tror kroppshets genomsyror oss alla på ett eller annat sätt, något som slog mig idag när jag träffade min ”nygamla” sjukgymnast och berättade för honom hur jag alltid – tidigare i livet – tränat för att bli smal. Fokuset låg på att förbränna kalorier och det var det absolut viktigaste! Jag hade hellre ont efter något galet pass än fokuserade på smärtförebyggande sjukgymnastik som var snällt mot kroppen.
Det gör jag inte längre vilket gör att jag är lite vilse på gymmet.
Som tur väl är så har jag fått tag i en sjukgymnast från min gamla smärtklinik som redan ”kan” och känner till min problematik vilket får mig att känna mig trygg.
Nu för tiden ligger mitt fokus på att må bra, vara så smärtfri som jag bara kan och ha livskvalité.
Fan, att det skulle ta så här många år av mitt liv att nå till den insiktet. Jag hejar så jävla mycket på Mia Skäringer och kommer göra allt jag kan för att sprida hennes budskap för att någon annan stackare ska slippa bli närmare 40 innan insikten dimper ner.

Madeleine Ilmrud har postat en bild med tillhörande text där hon tar upp sina egna tankar i ämnet.
Jag hoppas att fler genuint hoppar på och delar med sig så att vi kanske kan hjälpa nästa Instagramfilterskadade generation att sluta hata sina kroppar innan de kommer upp i vår ålder.
Jag älskar mig själv på ett helt annat sätt än när jag var i tjugoårsåldern och det är förmodligen anledningen till att jag bara skrattar och rycker på axlarna om någon säger någonting negativt om mitt utseende. Jaha? Mitt utseende är vad det är, och det finns så många andra saker med mig själv – och andra –  som jag värderar högre än utseende så att någon inte tycker att jag är snygg – och känner sig manad att tala om det för mig –  Jaha? Nähä? Okej?  🙂

Min kropp är magisk som tagit mig igenom trauman större än jag trodde möjligt.
Vore ju dumt att hata på sin största hjälte liksom…
Jag är min alldeles egna ”knight in shining armor”!

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag såg programmet. Fin bild på Madeleine och fin bild på Mia men just dessa bilder visar ju inga skavanker, dock en fin och bra text Madeleine skrivit, och hon som fött tio barn verkar inte ha gjort ett endaste kroppsligt ingrepp och det är ovanligt, ganska fantastiskt.

   Hon har väl en bebis nu? Är det vanligt att man gör ingrepp innan man är ”klar” med barn?

    Har vi hamnat där nu? Ingen talar längre om skönhetsoperationers vara eller icke vara…? Vi talar istället om dem som nåt som självklart ska göras förr eller senare och frågan är tydligen bara NÄR.. ? ? Jag tänker då aldrig skönhetsoperera mig eller hålla på med fillers o Botox o sån skit. Om nån mår dåligt av att titta på mig så får de gärna vända bort huvudet o titta på nån annan.

     Nej, var inte så jag menade. Jag undrar bara OM folk gör ingrepp mellan barn eller inte. Skulle jag skaffa 8 barn tex så hade jag inte lagt pengar på att göra något efter 5e barnet. Känns bortkastat eftersom kroppen förändras igen sen. Om man nu VILL göra något ingrepp

     Nej, det där är så märkligt. Vi ska å ena sidan bara vara nöjda med hur vi ser ut och vi kritiserar medier, sociala medier och modeller för de ideal som sprids, men skönhetsoperationer får man inte kritisera öht längre. Alla ska få se ut hur de vill, sen att de opererar sig och fyller sig överallt med diverse preparat för att se ut precis som idealet, det ska vi inte låtsas om. Jag tycker det är för djävligt att fillers, botox och operationer har blivit så normaliserat, det har inget med naturlig skönhet och acceptans för olika utseenden att göra, det handlar om att få ett idealutseende via en bransch som lever på att vi är missnöjda med hur vi ser ut.

    Jag har en vän som gjorde brösten efter två barn. Sedan kort därpå blev det ett tredje barn. Men brösten verkar ha klarat sig för därefter har hon gjort en bukplastik men ingenting mer med bröst…

    Jag har hört så många prata om att fixa brösten när man är färdig med att amma. Jag förstår, man vill känna sig snygg. Men samtidigt… Det kännns så sorgligt.

   Känner inte nån som gjort något vilka umgås du med? Ålder på dig?

    Utanför storstan finns det faktiskt människor som bryr sig om annat än ingrepp.

     Jag bor i storstan, men kommer från en mindre ort i mellansverige. Inte en enda bland mina vänner i storstan har gjort något ingrepp, däremot flera av mina gamla vänner som bor kvar i min ”hemort”. ?

  Är det verkligen någon som skulle klassa Ilmrud som överviktig och rent av fet?! Ytterst skrämmande i så fall.

   BMI gör säkert det pga vikten och längden. Men känmer lite att om du skaffar så många barn, så får du nog räkna med det

    Tror du verkligen hon har så högt BMI?

  Ny martens beskyller nån läsare för saker hon inte skrivit nästa gång jag kollar bloggen är kommentarer bortplockade. Nu skriver my snyftinlägg säkert för att ta bort focuus på vad hon skrev innan. Så fult gjort

   Men sluta!

   Men varför skriver du om henne här, och hjälper henne att få läsare. Låt henne snyfta och ljuga och skit i människan istället, är ju uppmärksamhet, fler läsare och sympatier hon vill ha. Ge henne inte det.

  Frågar mig mest om detta har en positiv effekt annat än för de som postar liknande inlägg?

  Jag blir mest trött känns som samma grej som allt annat med ngt förfinat budskap.

   Hur menar du? ?Har du tillgång till SVT play?

   Jag såg programmet igår och även om de lite baschade de smala så tyckte jag att det var mer allinkluderat till alla kroppar ink män än vanligt samt tog upp hur det kändes för hennes mamma och vilken skuld hon kände hon hade till allt.

   Vi får se vart de går efter det här men jag är än så länge positivt inställd till serien. ?

    Åh jag har inte kollat refererade till instagramposterna i inlägget. Ska kolla om jag kan kolla men har s02 av the affair som väntar haha.

    Jag tänker mer att om man nu vänder sig mot att kvinnors kroppar alltid diskuteras med just att visa sin kropp så visst man kanske visar en ”alternativ” kropp men man cementerar samtidigt uppfattningen att kvinnors kroppar bör diskuteras och vara i centrum.

    Obs är för sexualitet och att vi kvinnor får göra vad fan vi vill men tycker själva resonemanget haltar.

    Här är en fråga jag önskade vi kvinnor var mer som män.

    Måste fundera mer på detta o återkomma.

     Förstår hur du menar. Vet inte om jag tyckte det var så det var men jag ska titta om med nya glasögon.

     Håller med om allt utom att kvinnor ska vara mer som män. ? Seriöst…då kan vi ju lika gärna atombomba hela skiten direkt för vem skulle vilja leva på en jord där kvinnor beter sig som män?

  Kollade på alla tre idag och det var såå bra!! Fick dock ibland pausa för o ta gråtpauser ett par gånger då många delar och berättelser var som tagna från mitt eget liv. Så himla fin dokumentärserie, jag rekommenderar alla att se den!

   Men måste alla kvinnor visa upp sina kroppar? Är det så man övervinner kroppshetsen? Att fota sig naken o lägga ut på Internet för allmänheten? Så är även dom fotona fixade. Skulle vilja se en bild på dom nyvakna eller direkt efter man proppat i sig chips o dip i soffan en fredagskväll.

    Men måste man klaga på någon som faktiskt i iallafall försöker att förändra något som är dåligt. För alla.

     Vad försöker denna Ilmrud förändra med en nakenbild på sig själv i sängen…..?

  Javisst budskapet är skitbra och inget ont om Mia, hon är fantastisk.
  Men det är ju ändå så att Mia har den perfekta ”kurviga kroppen”. Den som faktiskt anses som sexig och kvinnlig. Jag skulle gärna visa upp mig om jag hade en kropp som Mia.

   Har du sett programmet? Mia var överviktig sedan barn och fick ätstörningar i tonåren. Mycket gripande när hon pratar med sin mamma om sin uppväxt.

    Nej det har jag inte gjort. Borde naturligtvis göra det. Utgick bara från bilderna jag sett.

   Nej hon har inte en ”perfekt” kurvig kropp utan som hon själv skämtsamt säger ”en svampbob form ” Som andra har kommenterat, kolla hela serien för den är jättebra 🙂

  Trist bara att båda bilderna är tillrättalagda. De är tagna för att skapa nån slags sexighet, för att dölja skavankerna o framhäva enbart det positiva med kropparna. Vill man se bilder på kroppar i naturligt tillstånd får en vända sig till Stina Wollter eller Lady Dahmer.

   Så bara överviktiga personer som Stina och Dahmer kan visa upp kroppar i naturligt tillstånd? Sån jävla bullshit. Är inte deras avklädda bilder i så fall precis lika sexualiserade som alla andras?

    Har du inte lärt dig det än? Smal eller vältränad tjej = kroppshets. Överviktig tjej = YES en som vågar visa en normal kropp

    Jag förstår inte hur du kan läsa in nåt sånt av min kommentar? Sen börjar du till o med argumentera för nåt som bara du själv har läst o tolkat fel….

     Två stycken oxå… ?

   Jag lovar att du inte hade sagt så om det var Stina eller LD som satt i de poserna. Sluta snacka skit.

  Senast i våras tänkte Ilmrud annorlunda. Hon bad sina läsare att gissa hennes vikt (!) hon fick många gissningar, hon tränade också med endast ett syfte , att gå ner i vikt. Så för några månader sedan spädde hon på vikthetsen.
  Hon vänder alltid kappan efter vinden och tänkte direkt när jag såg den här bilden på instagram att hon efterapar Mia .

   Och? När man bli äldre måste man träna för att hålla vikten som bonus mår man fantastiskt av det också!

   Håller med anonym18:48. MI hade kunnat lägga ut en helkropps bild istället där hon står framför spegeln. Kom igen MI då hade det känns genuint.

    Håller med. Normalt ser man bilder på bloggen på henne, plutande på ett konstigt sätt med läpparna, håret över halva ansiktet, eller möjligen en bild på hennes ena lår, där hon har ett tatuerat djur.

   Hon vill visa upp en kropp hon är nöjd med. Tror inte hon vill visa dig rakt upp och ned ståendes. Hon har tidigare spätt på kroppshetsen.

    Exakt – huvudet på spiken! Ytterligare två kvinnor som bara vill visa bilder som de är nöjda med. Samma fenomen som de kvinnor som har bantat/tränat/skönhetsopererat sig. Helt plötsligt ska de börja klä av sig, visa upp sig, köpa tajta kläder, bulla upp plastbrösten osv. Nåt som de alltid undvikit innan. Däri ligger problemet.

   Hon kan ju dock ha ändrat sig och skiter i det nu och tränar endast för att må bra, om hon nu tränar. Men det där med att vända kappan efter vinden är ju annars ganska vanligt bland sk influencers, fler som vänder, vissa vänder väldigt beroende på vad situationer kräver och vad som blir bäst för stunden. Tror inte det där med gissa vikten var kroppshets direkt har för mig att hon menade att man inte ska tänka vikt och sådär men visst känns det lite som att hon blev inspirerad av Mia.

   +1

  Suck suck suck Mia är ju vacker som få naturligt dessutom!

  Ingenting jag skulle sätta mig och kolla på, fångar inte mitt intresse faktiskt. Men blir glad över att Mia ändrat sitt sätt att se på sin kropp

  Åh jag orkar inte ännu mer fokus på kroppar. Varför dessa enorma behov av att visa upp sin kropp?? För vem är de egentligen man försöker visa att man duger?
  ALLA kroppar duger och är FINA. Oavsett vad.

  All denna hetsen om kroppshets skapar ju fan mer kroppshets!! Ser kroppar överallt, på sociala medier,tv och det enda det gör för mig är att sitta och reflektera ännu mer om min egen kropp…

  Inget fokus på kroppar…. och de lägger ut sina kroppar…

   Ironin

  Budskapet är bra men som vanligt säljs budskapet in med sexighet. Alltid kurviga normsnygga kvinnor som ska visa att de minsann inte är pinnsmala toppmodeller. Men de har ju faktiskt kroppar som anses sexiga och ser ut som ”riktiga kvinnor”. Poängen är bra och självklart kan alla kvinnor ha kroppskomplex och måste få tala om dom.. men på nåt sätt blir det bara ytterligare ett ideal som visas upp. Och alltid i sexiga poser, stylade och snygga. Gillar Stina Wollter för att hon visar kroppen på ett annat sätt!

   Jag tyckte programmet var bra där man också visade hur hon skulle se ut som fotoshoppad etc och hur snabbt ögat vande sig vid att det ”var så hon såg ut”.

   Hur ser en riktig kvinna ut?

  Varför måste man alltid klä av sig för att prata om detta? Nej de ser bra ut å detta kommer inte förändra nåt, bara tjatigt tyvärr och tvärtomeffekt

  Bilderna på Mia och Madeleine spär tyvärr på min kroppsegets.

  De ser så vackra och oförstörda ut ?

   *kroppshets

   <3 till dig.
   Hur menar du oförstörda?

   Nej. Tänk på miljön.

    Haha ja fortsätt vara trångsynt och rädda miljön

    Njut så länge ditt liv varar oavsett om planeten går sönder strax efter. Jag skiter i hur era barn och barnbarn får det 🙂

  Heja!

  Jag önskar att jag inte lade så mycket fokus på mitt utseende bakåt i tiden.
  Tjocka ben i all ära men de ”skötte sitt jobb”. Numera saknar jag att ens kunna gå….

  #perspektivpålivet

   ??

  Klart Madeleine ilmrud lägger ut en bild där hon tycker hon ser snygg ut. Svartvitt, rätt ljus och med filter.
  Förstår inte hur hon menar med att hon fått nog av kroppshets, hon spär ju på den ?

   Hon fick väl helt enkelt en anledning till att visa upp sig. Det är ju lite så hon gillar att göra. 😉

  Jag har sagt det tidigare och blev påhoppad, alla dessa vackra kvinnor som bara vill bli hyllade för sina kroppar under förevändning av att prata om kroppshets.
  Lägg inte ut halvnakna bilder av en perfekt kropp, det blir ännu mer kroppshets.

  Mia Skäringer, Linda Bengtzing, Molly Sanden, Lisa Ajax m.m, jag kunde fortsatt med ännu fler men stoppar där.

  Om dom inte vill skapa kroppshets, visa inte upp er nakna och halvnakna i sexiga poser.

   Spännande.

   Tänk om det är så att ALLA kvinnor har rätt att känna sig missnöjda i sina kroppar. Och att INGEN annan kan bestämma var gränsen går för att missnöjet ska för uppstå.

    *få

   Titta på programmet, tycker jag! (dessutom är det inte bara mia som sitter och pratar om sin kropp. Det handlar om ätstörningar och det är flera andra som berättar som sina upplevelser.)

   Man får lägga ut bilder på sin kropp oavsett om den anses vara snygg eller ful enligt normen. Mår andra dåligt över det så bör man istället jobba på sin egen självkänsla.

  Bra serie, ämnet är så relevant just nu och viktigt. Jag tycker Mia S. möjligen ser för bra ut för att agera som ”normalkropp” på fotosessionen, hon har ingen markerad midja MEN hon har supersmala och långa ben, smal förövrigt. Så hon står inte långt ifrån idealet själv mao, oavsett hennes utseende så är det ett bra program.

  Åter igen. Så himla lame av MI att lägga sig naken på sängen bara för att MS fått massa hurra. MS har länge skrivit bra om.. allt. Hela hennes insta har länge vart ?
  Jag tycker inte det är skitfånigt att hon är naken jag tycker det är skitfånigt att hon inte kunde komma på något eget.

  Dessutom är det ett sabla tjat om träning och mat på hennes blogg titt som tätt men passar det att vara emot sådan press så kan man ju låtsas ett slag för att få lite beröm.

  Madeleine Ilmrud är så pinsamt patetisk, hennes ”reflektioner” är knappast genuina utan bara ett försök att hålla sig aktuell.
  Hon är dessutom ytligheten personifierad, allt hon gör kretsar ju kring yta, kroppshets, märkesgrejor och jakten på det perfekta lyckliga instagram-livet.
  Blä på henne!

  Jag såg programmet och tyckte det var bland det bästa jag sett! Ni som klagar på att ’Mia är för snygg för att kunna agera normalkropp’, det är NI som också bidrar till kroppshets, även fast det kanske inte är avsiktligt. Mias poäng är ju att OAVSETT kroppstyp så ska vi inte behöva lägga så mycket tid och energi på att vilja förändra den. Hon har upp exempel med intervjuer om allt ifrån XL till XS. Tanken med programmet är att få folk förstå hur hjärntvättade vi blir av samhället att vi inte duger. Oavsett kroppstyp.

  När jag var tonåring blev jag mullig, då fick jag höra det och skulle ändra på mig. Så jag började banta jättehårt.
  Idag arbetar jag bitvis som fotomodell och fick senast förra veckan höra av några vad jag skulle ändra med min kropp, trots att jag enligt samhället ska ’passa in i idealet’. Hur sjukt är inte det? Jag funderar starkt på att sluta modella också efter att jag såg programmet. Även om det är min inkomst. Jag vill liksom inte längre vara med och tjäna pengar på att bidra till en sjuk kroppshets som får andra att må dåligt.

  För mig hade programmet jättestor betydelse.❤️ Jag vaknade upp lite och jag behövde det

   Ja det är nåt som skaver när inte vem som helst får säga att de är osäkra i sina kroppar. Det känns inte bättre om de i omgivningen säger ”Du är visst smal, hur tror du det känns för någon som är STÖRRE än dig?”. Skuldbeläggandet hjälper ju föga kan jag säga. LD säger att tjock inte är en känsla men jag tycker ja och nej i det påståendet. Ibland känner jag mig tjock och obekväm, visst ska jag kunna uttrycka detta?!

  Inte bara vikt, utan även allt det som retuscheras. Tanter ser ut som tonåringar i kroppen. Mia är absolut kanon, hoppas tanterna lär sig, vara i sin ålder o att det är ok. Topp Hälsa är väl en tidning som retuscherar hårt.

  M .Ilmrud som inte ens lägger ut bilder på sina barn utan att det är arrangerat och onaturligt ! eller är hennes barn alltid så välkammade ? söta och matchande känningar på flickorna , pojkarna i märkeskläder , alltid kliniskt rent hem med mera med mera ….

  Madeleine ÄLSKAR kändisar ! Berättar gärna att hon minsann är KOMPIS med både Toftby och Graaf . Så osäker och patetisk .

   Haha ja 🙂 det fanns en period när jag läste bloggen mer frekvent då var och vartannat inlägg slutade med ”Nu ska jag ringa Maggan”… ba jaha vad intressant 😉 Det var dock i samband med några piller som halva bloggvärlden sålde.

  Mia. Denna fantastiska kvinna. Ge henne ett Nobelpris eller något, hon säger och gör så viktiga saker! Love her! <3

  Jag skulle önska att man bara kunde sluta bry sig om kvinnokroppen så jävla mycket. Sluta tapetsera det offentliga rummet med den, sluta ha åsikter om den vare sig den uppfyller kraven på ”snygghet” eller ej, sluta avbilda den hela tiden oavsett om syftet är att synliggöra icke normativa kroppar eller bara mata ut samma gamla ideal som alltid.

  Jag förstår att det inte är så enkelt – vi lever i en värld där enormt fokus läggs på kvinnlig ”skönhet” och detta måste man som kvinna hela tiden förhålla sig till. Att prata om ätstörningar och lägga ut bilder på sin vanliga mage och sånt blir ett sätt att säga emot. Men ibland blir jag så oändligt trött. Kan man inte bara få ha sin kropp ifred och slippa tänka på den hela tiden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *