Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

721 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ?Bästa sommarminnet??

      Åka båt ut till stugan, ligga och sova i köket i kökssoffan, kliva upp tidigt och äta farmors bulle med mjölk, doppa bullen i pappas kaffe och åka ut med båten och lägga nät.

        Åh vad mysigt det lät, Essy! Så fint beskrivet. Som att vara där. Tack för fint svar!

          Ja så härligt!! Önskar vi kunde få möjligheten att köpa tillbaka stugan någongång.

            Ja, att ha en stuga är fantastiskt! Vi hade en förr.

      När jag firade midsommar med mina dåvarande rumskompisar när jag studerade utomlands. Är och kommer antagligen förbli ett av mina bästa minnen!

        Så fint det låter, ja säkert! ☀️

      Legat och solat på bryggan vid havet och badat typ 20 dopp om dagen så fort det varit soligt. Bor nära badet

        Åh så fantastiskt härligt!

      Efter min lillebrors begravning åkte jag till havet. Det var så varmt i vattnet att det inte ens svalkade. Jag gick i vattnet tills jag inte bottnade längre, la mig och flöt på rygg. Grät och kollade på molnen medan jag flöt. Bara flöt. Lyssnade på bruset i vattnet. En stund som kändes som en evighet.

        Så fint! Minns att du berättade om din bror, styrkekram till dig! ❤️

        Du, Karenina som stöttar andra så fint här inne, berömde jag dig för för ett tag sedan.

        Jag gjorde så ibland förr att jag la mig så i vattnet och tittade på himlen och det måste upplevas för att man ska förstå hur speciellt det är.

          Men, skriver du till dig själv eller?

            Jättemärkligt. Vet inte varför andra kommentaren är skriven i mitt namn. Skriver INTE till mig själv ^^

            / karenina. Den första 😛

            Samma fråga från mig

          Det skulle stå ?? Jag råkade antagligen skriva Karenina för jag tycker att du är så otroligt vänlig här inne och jag känner med dig så mycket. Så var det, sorry.

            Men du, vad glad jag blev nu. Så roligt att höra ♡ tack!

              Tack själv! Ja du stöttade en tjej som hade blivit lämnad av sin pojkvän eller något liknande.

              Kan inte med ord beskriva hur jag skulle vilja kunna ge dig din bror tillbaka. Kram till dig!!

      Vildstrejken jag anordnade. Jag struntar i att det är olagligt, det var underbart!

      Alla sena sommarnätter med spontanäventyr med mina systrar var även ❤ vi drog till Donken och köpte pommes för att äta vid Sundbyholm och soluppgången flera mornar, spontanbadade varje kväll… Sommaren var ❤

        Åh, så mysigt ju med spontanäventyr, spontanbad och annat! ❤️

      Från denna sommaren? Svårt. Jag hade livets dagar nere i Halmstad och Båstad. Men jag hade också en riktigt fin kväll med mina föräldrar. Jag överraskade dem med en hemlig utflykt och bjöd dem på mat på ett ställe vi brukar åka till en gång om året. Det är så fint där och det blev en så mysig kväll. Det var också när jag behövde mamma- och pappatid som mest. Få känna mig som deras lilla barn igen. Jag fick inte ens åka hem utan mamma nästan tvingade mig att sova över❤
      Två bra minnen från denna sommaren, men bra på olika sätt.

        Ja, från denna sommaren.

        Så fantastiskt fint det lät!

          … och så mysigt att de är så fina mot dig och du mot dem!

        ❤️

      Hyrde en stuga vid Hunnebostrand tillsammans med pojkvännen, hans närmaste vän och vännens kompis. Det var skitkul! Gjorde det mesta man brukar göra vid ”bästkusten”: bada, käka räkmacka och promenera på klippor. Sena kvällar, mycket skratt och minnen för livet. Vart också konstant berusad, inte utav alkohol för det dricker jag inte, utan av kärleken till min pojkvän. Lätt bästa sommarminnet. <3

        Åh, så underbart det lät! Helt otroligt!

        Åh vilken dröm. Kusten har en förmåga att locka fram sådana känslor:)

      Jag hängde med min pappa och min 6åriga lillebror (jag är 28) vid havet där jag är uppväxt. Jag och pappa drack kaffe sen så byggde jag och min lillebror ett palats åt myrorna medan pappa somnade på stranden. Sen när vi cyklade hem så stannade vi längs vägen och käkade körsbär.
      Livet hörni! Ibland är det ganska bra.

        Lät hur fint som helst!

      När vi stod och svettades bakom stängda dörrar, darrande och krampaktigt hållandes varandras händer. Tiden stod still, det var bara vi och vår svett.
      Vi hörde kyrkklockorna stanna av och orgeln började spela. Dörrarna slogs upp och vi ser alla vi tycker om, samlade för vår skull. Som en vägg av kärlek.

        Åh så fint! Grattis! ??

      När jag och min pojkvän köpte med oss god lunch och åkte ut till närmsta brygga. Det va 30 grader i luften och jättevarmt i vattnet, jag som vanligtvis är en badkruka låg i länge. Vi solade, badade och skrattade massor! Låter så töntigt när jag skriver det men vi hade det verkligen så mysigt

        Jag förstår precis! Kärlen och sommar går verkligen hand-i-hand ☀️ ❤

          Kärlek*

        Låter inte töntigt alls och det var så härligt att slippa vara badkruka i år, precis! Lät fantastiskt! Jag reste på solresor utomlands förr och minns när jag kände de varma vågorna mot mina brunbrända ben i solnedgången. Jag har ett foto kvar från Grekland där jag står så med jeansshorts, linne och stråhatt. Minns precis hur det kändes.

        Mitt sommarminne är från en sommarkväll då jag låg i hängmattan och skrev om just det i Öppet spår.

      När jag träffade min nuvarande sambo & pappan till våra två barn. ?
      Jag hade bestämt mig för att flytta tillbaka till min hemort efter att ha bott på annan ort i flera år. Hade ordnat med både boende & arbete.
      Men så hamnade jag random på en hemmafest två veckor innan jag skulle flytta – & där var han.
      4,5 år senare har vi två barn, har köpt hus & är förlovade. Tänk som det kan bli! Helt klart mitt bästa sommarminne!

        Ja det var ett otroligt lyckosamt sommarminne! Så fint att det fortfarande känns så bra! Glad för din skull!

      Åh vad härlig det låter med alla minnen. Jag har inget bra sommarminne att dela med mig av mig från den här sommaren. Hoppas på att få någon fin upplevelse någon kommande sommar.

        Ja, det kommer du säkert att få uppleva RebecKa! Kram

      Trots att det var för jäkligt att vara höggravid denna sommar så var det också så värt det för att vi äntligen fick träffa vår dotter en solig dag i Augusti ❤

      När vi blev fulla till Sverige-Tysklandmatchen, hade sex på natten och sen fick ett plus på stickan några veckor senare. ??❤️

      Vi bestämde oss för att åka på upptäcktsfärd och tillslut hamnade vi vid havet. Vi promenerade i hamnen och tillslut stannade vi vid en vik där vi bara njöt, lyssnade på vågorna och matade bebisen. Det var verkligen en perfekt dag utan ångest och utan jobbiga känslor. Det är mitt mål att förhoppningsvis få känna så majoriteten av dagarna i framtiden.

    Hej fina ni behöver lite hjälp. Jag är lite arg och besviken, i en och en halv vecka har jag haft 40 graders feber och grov hosta vilket håller i sig än i dag, och det är något jag aldrig varit med om. Jag besökte vårdcentralen med min mamma (ja jag är 18 men mådde så dåligt så ville verkligen inte gå själv) och läkaren tog mig inte seriöst ALLS. Lyssnade lite på bröstet och tog blodprov men inget annat. Han fick fram att sänkan (tror jag) låg på 81 vilket tydligen inte är tillräckligt högt för att få antibiotika och bad mig komma tillbaka dagen efter. Jag gjorde det och fick bara ta blodprov igen och då låg sänkan på 77 vilket då räckte för han skulle va säker att det bara var förkylning, vid detta tillfället har jag varit med hög feber i 5 dagar. Sedan bokade han in mig för att röntga lungorna men var helt säker på att det inte skulle visa något.

    Så vi gick till röntgen och gjorde det och jag får samtal dagen efter att de hittat något i min vänstra lunga och jag ska få antibiotika, jätte bra tänkte jag, nu blir jag bättre. Nu några dagar senare ringde jag vårdcentralen för att be om en hostmedicin då den dem skrivit ut innan inte underlättar min hosta alls och då berättar damen jag pratar med att jag måste hålla ut med medicinen jag har för jag tydligen har lunginflammation. Jag har alltså gått runt i över en vecka med lunginflammation utan att någon berättat och utan antibiotika och när läkaren faktiskt kontaktar mig för att säga att de hittat något så berättar han inte ens exakt vad det är. Vad gör man åt detta? Är det bara att skita i hur oansvarig läkaren varit eller vad gör man?

    Och om någon har något tips om lunginflammation så kom med dom❤️

      Kontakta vårdcentralens chef eller gör en anmälan om att du är missnöjd med vården. Tror det finns info om det på 1177, googla annars anmäla fel/missnöje med vård

      Är kroniskt sjuk, så kan berätta 10 000 liknande historier och scenarion från vården. Tyvärr..
      Tills någon politiker vaknar till och ser över sjukvårdssystemet gör du nog bäst i att bara skita i läkaren <3

      /förstår din frustration 100%

        Nej, skit inte i det! Anmäl! Jobbar som ssk på vårdavdelning och utan anmälningar händer ingenting! Det måste finnas svart på vitt annars kan aldrig förändring ske.

      Känner med dig!

      Fast vänta vad hette det som du hade? Det finns väl flera varianter och en del är svåra att hitta? Vet inte om jag är ute och cyklar. Men kan det stämma?

        Vad doktor sa dom hitta menar du? Han ringde och sa de hittat något i min lunga som behövde antibiotika bara. Så jag äter Kåvepenin 3 tabletter om dagen

          Okej. Ja. Hm. Går det att ringa dem och fråga varför det blev så här?

          Idag ska allt gå så fort och stressas fram, de har nästa patient tätt inpå osv då är det lätt att en del patienter blir besvikna efteråt. Det kan lätta väldigt mycket om man får ur sig det just till dem.

            Om det tynger mig för mycket så kan det lätta mycket när man gör så. Jag brukar framföra det vänligt, men förklara hur det kändes. De har ju chansen att förbättra sig om du återkopplar.

      Läkaren kanske inte har hunnit kontakta dig. Och du hade ju redan rätt medicin?

        Läkaren kontaktade mig men nämnde endast att dom hittat något i min lunga. Damen från vårdcentralen sa då att jag har lunginflammation och att läkaren skulle berättat detta för flera dagar sedan

          Gå in på 1177 och titta vad dom skrivit i din journal.

          Ja, men din läkare har kanske inte hunnit. Min läkare kan få in akutfall och då höra av sig några dagar senare än beatämt. Inom sjukvården kommer du aldrig att vara prio ett så länge det finns folk som har det värre. Du är inget akutfall

      Vad tänker du för tips?
      Vid lunginflammation och hosta behöver du underlätta för kroppen att få upp slem.
      Drick mycket vätska, rumstempererat eller varmt. Vatten, te, saft osv.
      Palla upp dig till nästan sittande ställning med kuddar bakom ryggen.
      Köp hostmedicin på apoteket, dämpande för natten och slemlösande för dagen.
      Hacka lök och lägg i en skål med varmt vatten och ställ brevid eller under sängen.
      Härda ut och låt antibiotikan ta sin tid och fullfölj hela kuren.

      Be mamma ”banka” dig på ryggen för att få upp slem när du hostar.
      Be om lite ompyssling, piggelin, frysta vindruvor osv. Undvik mejeriprodukter när du har hosta, det kan förvärra slemproduktionen.

      Krya på dig ❤️

      Du har lunginflammation. Troligen syns en infiltrat på lungröntgeb. Det heter CRP som var 81 – täcken på infektion. Du äter antibiotika som kommer hjälpa mot infektionen men hosta är en symtom, tyvärr hjälper hostdämpande medici er inte så mycket. Men vill du testa köp gärna receptfria på apoteket. Det kommer blir bra snart! Krya ?

      Jag har tydligen också haft lunginflammation två gånger utan att någon berättat det för mig, såg det av en ren händelse på mina vårdkontakter. Nåja, drick mycket vätska och vila upp dig. Du kan alltid anmäla till IVO – inspektionen för vård och omsorg, även om den främst är för vårdgivare. Du har ju lagar som ska skydda dig, hälso och sjukvårdslagen eller patientsäkerhetslagen.

      Lunginflammation har jag haft ett par ggr. Detta året direkt följt av halsfluss. Kåvepenin/Tikacillin förmodar jag och efter ett par dagar känns det bättre. Den initiala fasen är värst. Det känns tungt att andas ett tag. Vila mycket, går ju inte att göra så mycket annat. Kroppen känns svag, men snart vänder det. Du kommer snart känna dig bättre. Ät och drick det du tycker om. Sov. Fullfölj penicillinkuren. Krya på dig! Och du, jag vet människor betydligt äldre än du som tar med sig mamma eller annat stöd till vc. Kram

      Honung är bra för hostan. Ät en sked vid behov!

      Jag bet inte varför folk fortfarande säker sig till den offentliga sjukvården . Primärvården är ett skämt. Man kan ha långt framskriden cancer och vara ett par veckor från döden och de kommer ändå hävda att du inbillar dig saker och att det inte är något fel på dig. Den offentliga sjukvården existerar endast för sig själv, inte för patienterna. Särskilt om du är kvinna. Tyvärr måste man söka sig till privat sjukvård för att få någon slags hjälp, då kan det i alla fall gå snabbare med diagnos, remisser etc.

        Det finns ju väldigt många privata vårdcentraler som är värre än de som drivs av landstinget. De har ofta ett större incitament att gå med vinst vilket avspeglas tydligt i vården. För få läkare i förhållande till antalet patiener-lång väntetid, mindre benägna att utreda patienter och remittera till vidare undersökningar, utför åtgärder för att få patienter med lätt vårdtyngd osv. Inte så bra.

          Jobbar inom vården och vet åtminstone en privat vårdcentral som har kvoter för hur många MR-remisser de får skriva. När de överskridit månadens kvot skriver de inga fler remisser oavsett hur befogade de är. Och detta pga att MR är en dyr undersökning.

            Anonym 2018-09-21 22:23
            Bra att du skriver här! Tack!

        Inte helt sanningsenligt påstående, har man något symtom som kategoriseras under sk ”svf” (symtom som kan tyda på cancer) utreds man inom kommande vecka/veckor.

      Tack för alla fina tips jag fått ifrån er❤️

        Tack själv för att du delar med dig. Krya på dig! Allt blir så extra jobbigt när man mår så där. På alla sätt, men sedan när du blir frisk så kommer du känna dig så lättad. Jag har inte läst de andras tips, men mitt är att vara riktigt rädd om dig även efteråt ett bra tag. Unna dig mycket sömn och vila. Kram

      Fast han har egentligen inte gjort något fel. Alla lunginflammationer kan inte höras när man lyssnar på lungorna, vissa ses bara på röntgen vilket han uppenbarligen skickade dig på. Du fick penicillin utskrivet vilket kommer lösa problemet. CRP var inte alarmerande högt och ibland tar det en stund innan inflammationen visar sig på dessa tester. Man kan inte lämna ut penicillin endast på symtom, dels kan man få fel som inte ens fungerar och dels börjar alla bakterier bli mer motståndskraftiga vilket innebär att penicillin snart kommer vara verkningslöst. Läkaren gjorde precis det han ska. Ibland ringer de inte heller, det kan vara ett brev påväg hem till dig som förklarar allt i detta nu. Men jag håller med om att man önskar att de kunde vara bättre på att kommunicera ibland. IVO kommer inte ens utreda detta.

      Här varit med om liknande. Fick reda på att jag hade lunginflammation för det stod på mitt recept. Såg det inte förrän jag hade hämtat ut min medicin.

      Gör olika inhalationer, koka upp vatten med t.ex. havssalt, kamomill och lite vicks sen tar du bort kastrullen från plattan och andas över den i ca 10 min (helst med en handduk över huvudet). Hjälper jättebra när man är t.ex. förkyld och andra hals/lung/näsproblem och speciellt vid lunginflammation. Hade det förra saommaren och detta hjälpte mycket. Sen se till att vara varm efterråt. Hoppas det blir bättre <3

      Jag gick med lunginflammation i våras som inte blev behandlad, fick vatten i lungsäcken som följd och spricka i revbenet av hostan, trodde på riktigt jag skulle dö i väntan på ambulansen..

    Oj som det blåser! Håll i hatten ?
    Hur har ni det i stormen?
    Vi har haft strömavbrott.

      Och regnar nå kopiöst!!

      Det drog över ganska fort, men regnet bara hällde över mig när jag tog in det sista ute på tomten.

      Börjat blåsa här, gansksa rejält, men inte mer än så. Verkar bli värst om några timmar enligt smhi

      Skönt att det inte blev värre här där jag bor. Trodde på det värsta och jag avskyr storm när det blåser mycket. Är livrädd för att huset ska blåsa sönder eller träd ska falla på det

      //Hon som oroar sig över allt som finns

      Spöregnar i Stockholm. Men blåser mindre änn på dagen. Hatar det här depparvädret.

        Mysigaste som finns!!! ❤️❤️❤️❤️

      Blåser och regnar och jag lider med min häst som står ute. Hon har halstäcke och ligghall. Men jag förmänskligar henne fullt ut just nu och vill trotsa vädret och ge mig ut och ta in henne.

      Bor i Göteborgs norra skärgård och här har det just börjat blåsa upp rejält. Hör hur det viner utanför och är så nojjig att träd ska falla. Grannen har en stor björk som ser ut att knäckas när som helst! Hoppas att det blåser förbi snart…

      Vi hade samma storm här på Irland för några dagar sedan, en riktigt rivig en var det med massor av träd nerblåsta… Usch, hatar vind, tar regn och kyla alla dagar i veckan hellre än vindstormar!!

    Godkväll! ?
    Någon som kikar på idol ikväll? ?

      Har inga tvkanaler ?? får låta vänner gå på ps3.. saknar kanaler nåt enormt men det har tagit Comhem en vecka att konstatera att det är något fel på boxen eller något och de ska skicka ny.. Nästa vecka!

        För mej tog det över en vecka att få ny box av dom.

      Är du galen, det är ju VM på tvåan hela kvällen!!

        Nu jäklar satsar vi på att hamna före Tyskland!

      Ja. Jag har det i bakgrunden. Har följt det mer noggrant i år än vissa andra år.

      vem hejar du på

        Jag gick ifrån en stund, så jag återkommer med besked. Haha. Ska kolla upp vem jag hejar på. ??

          Och du då? Glömde fråga.

          William Strid

      Jag, min favorit är William?

        Han valde dessutom en av mina (många) favoritlåtar. Alla var duktiga på sitt sätt. Jag tycker verkligen att Idol är underhållande på alla sätt i år.

      Jag hejar på Sebastian. Både för att han är bra och för att det är lite nödvändig svågerpolitik att heja på min klasskompis son. Är han inte lite söt? ❤️

    Behöver verkligen tips på bra och välbetalda utbildningar? Gärna typ 2 årig! Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill plugga och jag är 30+ börjar verkligen få panik över att jag inte vet vad jag vill syssla med! ☹️

      Mäklare kanske kan vara något?
      Någon KY-utbildning?

      Inköpare! Finns massa jobb, bra betalt, superroligt och varierande. 2 års utbildning och då är det inräknad praktik

      Precis vad jag frågade om ??

      Känn ingen stress, Johanna! Du kommer tacka dig själv sedan för att du började studera. Bra tänkt!

      Skulle snarare råda dig att tänka över vad du tycker är roligt och är intresserad av. Skriva + och – med olika jobb/branscher. P r o v a sedan någon utbildning eller sök jobb i den inriktningen.

      Arbetsmarknaden efterfrågar människor som är genuina och engagerade i det dom gör <3

      KY utbildning inom automation, järnväg, bygg eller elkraft.

    Är hamster ett bra första husdjur till ett barn på 10 år? Någon som har bra hamstertips?

      Barn ska inte ha husdjur.

        Varför inte?
        Hon älskar djur. Kan inte få syskon. Bra med ett djur att öva sig att ta ansvar för och bry sig om.

      Hamstrar är så tråkiga :/ Dom bara sover hela dagarna och blir snabbt bortglömda. Katt är roligare och mer självständigt!

        Vill inte stänga in katt i lägenhet.

        Marsvin är väl bra, men de är sociala så du får skaffa två.

          Tack ska fundera på det!

            Min syster har skaffat kanin, den har fri tillgång till hela lägenheten. Gör sina behov i buren. Även när dom inte är hemma är kaninen och springer fritt i lgh (dom har säkrat allting). Hon hoppar upp i soffan på kvällarna för att mysa och kommer när man ropar på henne. Som en liten katt. Hur söt som helst

      Mina första husdjur var marsvin, kanin, fåglar, en katt och fiskar (allt samtidigt, fattar inte hur mamma stod ut) så är barnet lugnt och försiktig och snäll med djur så funkar alla dom djuren och hamster lär också funka?

        Oj jösses!
        Tack!

      Barn tröttnar fort på djur tyvärr. Hamstrar lever inte så länge så det är väl positivt ur den aspekten…. men dom är små och ömtåliga. Alla blir inte tama och kan bitas vilket då gör att barnet ännu fortare tröttnar på sitt husdjur. Skaffa ett litet akvarium kanske? Ett litet är inte så svårskött när det gäller vattenbyten så länge ni inte har för mycket fisk i.

        Hon vill gärna ha ett djur man kan klappa.

      Tycker absolut inte ni ska köpa en hamster.

      Hade en dansmus när jag var 10 år. Tröttnade på den fort eftersom den egentligen inte gjorde så mycket, sedan fick jag dåligt samvete för att jag inte orkade låta den springa fritt i rummet (var alltid så rädd att den skulle rymma/dö/försvinna på något märkligt sätt) tillräckligt ofta. Ingen annan i familjen orkade bry sig om den heller. Alltså hade den ett rätt tråkigt och hemskt liv… Grät när den blev sjuk och fick avlivas men var i smyg väldigt lättad. Efter det har jag aldrig haft smådjur igen, får dåligt samvete bara jag hör barnen jag jobbar med berätta om sina stackars gnagare… ? Sorry för tråkigt svar men om du köper något åt ditt barn så var beredd att se till att den mår bra själv för det var inte mina föräldrar!

        Tack för att du delar med dig. Jadå jag räknar med att en hel del kommer hamna på oss.

      Hade skaffat en tamråtta istället. Roligare än hamster

        Ibland kommer vi behöva djurvakt och vakten kan inte tänka sig att passa råtta. Tack ändå!

        En tamråtta måste dessutom ofta leva med en annan råtta, och de kan lukta en hel del. De behöver också väldigt mycket stimulans psykiskt så kanske inte ett jättebra första djur.

          Väldigt smarta djur.

      Jag älskade mina hamstrar när jag var liten. Men jag har alltid varit en ansvarsfull unge och tog själv hand om buren och så. Skaffa mer än en så den har lite sällskap och förbered barnet på att en hamster kan man kanske inte kela med eller så och de kan bitas rejält.

        Men hamstrar är väl ensamdjur?

          Guldhamster är ensamdjur men dvärghamster vill helst vara flera. Man kan ha Guldhamster flera men i olika burar bredvid varandra

        Tack för tips!

      tamråtta! Var skeptisk men våra två är underbara.

        Funderar på tamråtta men är lite rädd att bli biten. Vad är det bästa med att ha en tamråtta och det jobbigaste?

      Nej nej nej! Inte hamster! Om du bestämt ska pyssla med djur till barnet, satsa på akvariefiskar. Jag och min syster hade fiskar när vi växte upp (jag var ca 7 år och hon 11 när våra föräldrar köpte akvariet). Köp ett litet akvarium och lägg över ansvaret på att hon ska mata och städa akvariet. Låna böcker eller gå till butiken och fråga vilka fiskar som passar bra ihop, vilka växter, vilken mat osv.

      Fiskar må låta tråkigt men vi hade hand om fiskarna under hela min uppväxt tills jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Jag lärde mig väldigt mycket i alla fall.

        Hon vill ha något att klappa. Tack ändå!

      Lite otippat kanske… men skaffa två industrihöns… bättre än bara 2 kaniner/hamster och lärdom färska ägg varje dag. Allt är så bortavlat. Men för dina barns skull, skippa en nattaktiv hamster som bara sover dagtid och ger ingen feedback (katter vill iaf ha gos)

        Passar inte så bra i lägenhet.

      Det kan gå utmärkt med en hamster. Vi har inte testat själva, men absolut! Kanin skulle jag rekommendera. Eller kaniner.

        Svårt med kanin i lägenhet tyvärr. Tack ändå!

          Kaniner går alldeles utmärkt att ha i lägenhet. Har haft min kanin i snart 6 år och han springer runt fritt när vi är hemma men får vara i buren när vi är borta. Och kaniner kan bli hur sociala och mysiga som helst.

            Jag håller med dig, Bunny! Har läst och tittat på bilder på många kaniner som har det toppenbra inomhus. Inte minst om de är två ihop och eller om de blir mycket hanterade av sina ägare.

            Googla på Frigående kaniner inomhus, både ”Bunny” och ”Hamster”. Finns hur bra lösningar som helst och du ”Hamster” lär bli lika förrjust i den/ dem du också. 🙂

              Förtjust*

            Har också en frigående kanin i lägenhet. Dock är det ett djur som kan leva i 13 år iaf, så osäker till att barn ska ha som första djur inomhus. En annan sak om man har två utekaniner som dessutom får komma ut i hage och motionera varje dag.
            Gör ont i mig när man ser stackare på blocket som barnen tröttnat på ?
            Skaffar man kanin så kolla efter sådana på blocket eller organisationer som tar hand om vanvårdade och övergivna!

      Om barnet verkligen är seriöst och beredd att ta hand om ett husdjur, kanske med hjälp av mamma och pappa, så är tamråtta ett superbra husdjur. Tama och sociala, går att plocka och kela med till skillnad från en plutteliten hamster. Man kan lära dem trick och konster. De är superlojala husdjur, intelligenta och jätteroliga. Jag hade tamråttor i omgångar under nästa hela min uppväxt och de är världens bästa småhusdjur.

        Tyvärr är husdjursvakten som vi behöver ibland inte alls road av råttor.

        Läs på och skaffa er kunskap om vad en hamster behöver för att må bra, fruktansvärt med de stackarna som sitter i sin bur dag in o dag ut.
        Tamråttor rekommenderar jag inte som första smådjur! Otroligt smarta och sociala djur.

          Hur många husdjur måste man ha haft innan man får skaffa tamråtta?

            Tror inte det handlar om antal djur man haft innan, utan om hur påläst man är. Det är inga djur man bara kan ”lämna” utan de kräver mycket stimulans. Handlar det om en 10-åring så krävs det mycket av föräldrarna, det är otroligt smarta djur som kräver tid och hängivenhet för att få dom tama.

      Jag har haft hamstrar som liten, men jag tycker nog att en kanin är ett ännu bättre första husdjur. Kaniner är relativt enkla att sköta om, samtidigt som de ofta är sociala och har starka personligheter. De är dessutom lätta att lära olika tricks och tenderar att vara rumsrena, så de kan med fördel springa runt fritt inomhus. Är man orolig för sladdar och dylikt finns det spray att köpa som smakar illa för kaniner. Jag adopterade min kanin från Djurens chans, vilket jag verkligen kan rekommendera! Förutom att man hjälper en kanin i nöd så får man veta lite på förhand om hur kaninen är, till exempel vilken miljö kaninen trivs i, hur den är i kontakten osv. Här är hemsidan, ifall du vill kolla runt: http://djurenschans.se/kaniner/kaniner-soker-hem/

        Hej Anna, så fina kaninerna var där och så ordentligt de beskrev dem och tar hand om dem. Jag läste en hel del och tittade på samtliga bilder. Hoppas fler hittar dit och kan tänka sig att köpa dem.

        Den föreningen bluffar! Dom tar dyra pengar för kaniner som varit skadade samt är äldre men ljuger om det. En kompis fick en 9-årig kanin fast den enligt dom var 2 år, han fattade inte det förrän den blev sjuk o avlivad året efter, då köpte han en ny från dom som hade paj i käken fast dom påstod att den var veterinärkollad u.a. Bara BS att dom vet hur kaninen är, dom har fullt upp att mangla ut djur. Nä, välj en seriös förening!

          Det låter ju inte alls bra! Jag har inte upplevt några sådana tråkigheter, tack och lov. Min kanin har varit frisk och välmående sedan jag adopterade honom från dem för dryga tre år sedan. Tycker också att deras beskrivning av honom har stämt in på pricken med hur han faktiskt är. Det kanske varierar beroende på vem på Djurens chans man har kontakt med? Therese, som jag adopterade av, hörde till och med av sig efter något år för att höra att allt fungerade bra med kaninen.

      Ja, vi köpte en liten sibirisk dvärghamster till vår 10-åring och det var ett jättebra första djur. Hon har tagit så mycket ansvar för lilla pälsbollen, sett till att det alltid finns färsk mat o h vatten, städat buren en gång/vecka, haft hamstern ute för lek och gos. Så ja, jag skulle rekommendera det!

        Tack!

      JA! Vi hade hamster från att jag var fyra tills jag blev 16. (vid 21 skaffade jag och min förra kille en som vi älskade). Om du vill, och har intresse, blir dom hur tama som helst. Jag höll alltid på med mina, var helt orädd och hade buren i köket så den aldrig ”glömdes bort” och så ändrar dom dygnet om det är lite livat runt dom på dagen. Men huvudansvaret ligger alltid hos en vuxen!!! ❤️

      Men, ska tillägga att jag alltid bara haft syriska guldhamstrar. Dvärghamstrar är INTE samma sak. Dock söta!

        Tack för tips!

    Vilka tv-program tycker ni att jag inte ska missa nu i höst?

      Det som göms i snö, Första dejten, Hemliga beundrare, Ingen utan skuld, Vår tid är nu, Bonde söker fru, Outlander, som jag kommer på nu på rak arm 🙂

        Tack snälla du! Vaaa?? Vår tid är nu?! Åh ja så bra! Sträck-tittade på första säsongen. Hur jag kunnat missa det? Haha. Tusen tack igen för alla bra förslag. Nu har jag att titta på! Har bara sett en del!

        Outlander… SÅ BRA och Jamie är såå het!

          Okej, Kajsa då ska jag börja titta på Outlander! Tack!!

      Springfloden!!

        Okej, det ska jag kolla upp. Tack, tack!

    Ditt bästa jobbtips till någon som vill byta till ett kontorsjobb, dagtid och inga helger. Ca 2 års studietid. Jobbar oregelbundna tider idag med både kvällar och helger. Samt ett väldigt tungt kroppsligt jobb, och nu börjar kroppen säga ifrån. Mitt jobb idag ger en okej lön på ca 19 efter skatt. Ditt jobbtips måste matcha det eller vara högre. Så vad tipsar ni om för yrke? ?

      Ekonom finns som KY-utbildning och jag tror den är 2-årig.

        Tack för tips!

      Är i exakt samma sits ?

      Pluggar till marknadskommunikatör och ingångslönen där är 30 papp 😉

        Tack för tips! ?

      Haha svara precis en annan. Inköpare! 2 år utbildning med praktik inräknat. Bra betalt, massa jobb, roligt och stimulerande

        Låter spännande! Tack ?

      Medicinsk sekreterare 🙂

        Var pluggar du?

        Har tittat på det faktiskt men lönen verkar vara dålig? Eller är det någonting som kan jobbas upp? ?

          Beror på vilket landsting. Där jag bor är ingångslönen runt 25.000. Det finns garanterat jobb efter utbildningen.
          Jag blir klar i vår. Har hittills varit på 2 st praktikplatser (av 3) och blivit erbjuden jobb efter utbildningen på båda ställena.

      Läs på om olika yh-utbildningar på yhutbildningar.se Det finns massor och i yrkeshögskolan utbildar man sig till något som behövs på arbetsmarknaden. Jag skulle tipsa om ekonomi- och redovisningskonsult om du tycker det är kul med ekonomi och siffror.

      Medicinsk sekreterare!

      Webbkommunikation, någon YH (KY?)-utbildning? Gick jag för en herrans massa år sedan (eller okej, typ 6 år sedan men känns som en livstid). Gick från slitigt butiksjobb med typ 19-20 000 i lön. Nu jobbar jag med externkommunikation (webb, sociala medier mm) på medelstort företag och tjänar i dagsläget 41 500.

        Precis börjat studera till webbkommunikatör och blev nyfiken på din väg från utbildning till jobb ?

      Medicinsk sekreterare.

    Skjutningar i hela landet hela veckan. Våldtäkt av elev på gymnasilärare i Jönköping. Mord. Bra Sverige har blivit ? Skjutningarna eskalerar i gbg. Är det något gängbråk?

      Inte i Jönköping. I Nässjö. Men ja, hemskt är det!

        Ah sorry, Jönköpings län

          Bor i Jönköping och nyheten har rört upp känslor. Men det hela är väldigt oklart just nu.

            Bor också i Jönköping. Därför jag skrev kommentaren?

      fast överlag har brottsligheten gått ner. det rapporteras desto mer om det i media.

        Fast skjutningar har enligt statistik ökat. Och det är väl den brottsligheten jag är mest orolig över

          Flera skjutningar i Värnamo de senaste åren ?

        Våldtäkterna ökar i rasande fart. Det oroar mig mest.

          Det behöver inte vara så, fler våldtäkter anmäls nu pga att samhället har blivit bättre på att backa upp våldtäktsoffer, bättre lagar, fler blir dömda.

            Linnea: Fler blir inte dömda. Tvärtom. Kolla upp statistiken. Det är i princip riskfritt för män att våldta kvinnor och barn i Sverige idag…

            Bullshit

        ellabella: Det är inte riktgt sant. Vissa brott ner. Andra upp. Och totalt är det inte färre. Det där är något som politiker vill få oss att tro så att vi antar att de gör sitt jobb.

        Jag är så trött på hur man vinklar kring att brottslighet statistiskt ”minskar”. Att våldtäkter inte skulle öka, utan att det skulle bero på att vi ”är bättre på att anmäla”.

        Överfallsvåldtäkterna i Sverige HAR ökat och överfallsvåldtäkter är den typen av sexualbrott som är vanligast att vi faktiskt anmäler. Mörkertalet oanmälda sexualbrott ligger alltid i sexuellt våld inom hemmet, där det alltid varit som allra vanligast och alltid varit som mest nedtystad. Det är svårt nog att anmäla en våldtäkt, men att anmäla sin farbror t ex är skam och skuld upphöjt till max.

        Skottlossningarna i sin tur har heller aldrig tidigare skett så ofta på ”öppen gata” som det gör nu – tidigare har vi haft skottlossningar med rötter i organiserad brottslighet där det säkert nio av tio gånger sker internt mellan dem som det involverar. Numera har vi självklart kvar den organiserade brottslingen och på det har vi snorungar som springer runt i välbebodda områden med gamla balkanvapen och tror det är ghetto.

        DET ÄR ETT PROBLEM. DET ÄR OTRYGGT. SLUTA TRO ATT DET INTE ÄR ETT PROBLEM.

        Hejdå

          Som överfallsvåldtäkter definierades slutligen de våldtäkter då offret och gärningspersonen var obekanta och som påbörjats med plötsligt angrepp. Sammanlagt 12 procent av alla anmälda våldtäkter var av denna typ. Större delen av dem begicks utomhus (78 procent)
          Rapport 2008:13 BRÅ

          Alla överfallsvåldtäkter sker inte utomhus och inte allt som sker utomhus är överfallsvåldtäkter heller. Men för att försöka jämföra så ser det ut såhär i kriminalstatistiken.

          Anmälda våldtäkter (försök och fullbordade) utomhus
          2008: 1162
          2017: 1096

          Kopierade från telefonen så jag kanske missade några excelrader eller missade något annat. Men det finns som sagt i kriminalstatistiken för den som vill dubbelkolla. Har du annan statistik om just överfallsvåldtäkter Lina?

      Skjutningarna är ju bara mellan invandrare, sjukt trött på dom. Skulle aldrig bo i någon av dessa områden i Malmö, Gbg eller Stockholm

        tönt

          Nej, att ta upp fakta är inte att vara tönt. Väldigt många av skjutningarna har visat sig vara mellan invandrare.

          Tönt? För att konstatera att det är mellan olika invandrargrupper skjutningarna sker?

            nej tönt för att hon är ”trött på invandrare”. snacka om att generalisera. ett fåtal av dem är rötägg men de allra allra flesta är helt vanliga människor, som vem som helst. sjukt jävla TÖNTIG sak att vara trött på.

              Är inte du trött på invandrarna som skjuter då? Det var precis det hon skrev!!

                jo. men jag är också trött på svennar som skjuter.

                att beskylla de utsatta områdenas problem på de utsatta människorna som bor där är så himla sjukt.

                  Klart att det är de utsatta områdenas folks fel då det är de som skjuter! Kan ju knappast vara mitt fel som bor mitt i skogen att invandrare säljer knark och skjuter ihjäl varann.

                  Det ÄR JU de utsatta områderna ? just pga att de är utsatta. Varför tror du att debatten är så viktig för att minska skillnaderna mellan samhällen och få in invandrare i det svenska samhället mer? Förminska inte en allvarlig situation, det är hemskt för de som bor där

                  Ja fy fan, nu är det ju snart älgjakt och allt….

        Jag har bott i ”dessa” områden i Stockholm, trivdes jättebra men på den tiden var det inte så eskalerat. Kompisar som bor kvar vill därifrån nu (Både hässelby håller och Rågsved/hagis). Är inte tryggt längre. Akalla bodde jag i en snabbis, men där var det kaos redan då

          Men jag bor i Hässelby och märker ingenting, tänk så olika man kan uppleva saker.

      Huuuur tänker man när man våldtar sin lärare?

        Gymnasieelev på 20 år som skiter i vad kan sticker K?ken i.

          Sen när är gymnasieelever 20 år…? Ska man inte tagit studenten då?

            Kan man tycka, stod 20 År i tidningen

            Inte nödvändigtvis när man går språkintroduktion…

            Inte om man är ett ”flyktingbarn” 🙂

            Är väl inte konstigt? Eller? En del iallafall, alla är ju inte lika gamla på gymnasiet pga sabbatsår, gått om någon klass, bytt linje osv

            Det är en afghan. Allt vad gäller ålder och vad de ska klassas som är jävligt luddigt.

              Det har inte skrivits om det i tidningarna, bara facebook. Pappa sa något liknande med. Men hur vet vi om det stämmer?

                Hans namn finns ute. Offentliga handlingar. Bara googla

            De generella riktlinjerna är att man kan börja gymnasiet under det första kalenderhalvåret det år man fyller 20. Så det finns absolut gymnasielever som är över 20år.

            Mvh gymnasieläraren

              Jag gick gymnasiet också det år jag var 20. Anmälde mig dock innan jag fyllde, pga min gamla gymnasieskola jag gick första året på sabbade allting så jag har fått läsa 4 år istället.

        Om man tog studenten i sitt hemland 2011 hur fan kan man då vara enligt idiotsverige vara nu plötsligt född -99 och gå i gymnasiet här??

    Jag har pms och är less på min karl?hoppas ni andra har en go kväll!!

      Pms här också ? Nu ska jag äta Smash!

        Besatt av smash???

      dumpa honom gumman

    Hmm är det inte konstigt att varken Amir eller Marcel är på Tomas Sekelius invigning av sin nya bok? De va ju så tighta innan och vad jag vet har det inte kommenterats att de är ovänner.

      Amir är där? Tomas visade när han gav Amir inbjudan tidigare i veckan, och Amir visade ju upp i dagens vlogg att han shoppade kläder dit och är enligt Instagram är han på plats just nu? ?

      Amir är inbjuden och planerar att gå, det har han tagit upp i sin senaste vlogg ?

      Marcel är väl inte 18 än?

    Ligger i badet, skumbad med vin och Gilmore Girls ? väntar absolut inte på att en kille ska höra av sig…

      Jag behöver ingen kille som hör av sig men åååååh vad jag saknar att ha badkar. </3

        Det finns badbaljor för vuxna. Googla. ??

        Själv har jag slutat att bada och tänket ta bort badkaret. ?

          Men jag saknar inte en badbalja, jag saknar ett badkar. </3

          Haha, och jag flyttade hit bara för badkaret! ? testade Ullaredspåse… En badbalja hade inte fått plats i min gamla lgh. Ullaredspåse funkar, men gör ont att sitta i ??

          Måste bada hela kalla vintern. Aldrig jag tar bort mitt.

        Det är underbart! Jag köpte en bricka till badkar idag som jag kan ha telefon, handduk, vinglas och liknande på. Så nu kan jag bo här ?

          Oh vart köpte du? Har letat så länge efter ett sådant?

            Hittade på Clas Ohlson i stan där jag bor ?

              Ska kolla där direkt. Tack för tips och trevlig kväll.

            Annars, googla ”badkarsbetjänt” and you will fundera true happiness!

            Saknar mitt badkar så. ? Har förvisso bastu nu som fungerar som hyfsat substitut, men inte samma saaak ju.

        Mem gud var ni tvungna att börja prata om badkar? Saknar det meeed! Nästa bostad jag flyttar till har badkar som KRAV och därmed basta.

      Ääääälskar Gilmore Girls ?

      *håller tummarna* ?

        Jag har inte sett serien på flera år, hade glömt hur mycket jag saknat den!

        Haha tack, beroende på hur länge jag är aktiv här ser vi väl hur det går ??

          Hehe ??

            Haha, han hörde av sig, men är inte här än… Han har säkert blåst eller regnat bort ?

              Hurra! ?

              Jaaa vad bra Susawoo! Grattis! Det är du så värd!

        Jag med!!! Ett måste att se varje höst ? *SPOILER* Läs ej vidare om du inte sett A year in the life! OBS! OBS! Team Jess här och nog måste cirkeln slutas – Jess är Rorys Luke och Logan är hennes Christopher! Jag älskade slutet och de fyra sista orden ?

          Jag är så kluven, älskar både Jess och Logan! Tycker inte att det är realistisk att Logan skulle vara en frånvarande pappa så som Christopher var heller..

      Jag älskar mitt badkar, flyttade för tre veckor sedan. Som jag hade saknar det!

      Kollar med på Gilmore girls. Det är den bästa feel good höstserien. Måste ses minst en gång per år.

      Ååååh badkar!! Brukar åka hem till mamma på vintern ENDAST för att låna hennes badkar haha, saknar det så mycket 🙁

        Badkar ??? skullw kunna bo där!
        Bada, titta på film, deixka te och äta min ny bakade äppelkaka – som jag bakade med vad som fanns hemma och är så sjuuuukt gott ?

    Om ni vore en linjal, vart skulle ni gömma er då? ?

    Mvh har letat maniskt överallt även i kylskåpet misstänker att jag håller på att go bananas för vem letar efter en linjal i 4 timmar en fredagkväll liksom

      Under mattan i vardagsrummet!

      På Fantomens könsorgan, för INGEN har sett fantomen utan kläder. Där skulle de aldrig hitta mig!

      Återstår bara problemet hur jag som linjal skulle kunna förflytta mig dit… Jag skulle typ behöva hamna i en nödsituation i djungeln och sedan hoppas på att Fantomen vill ha mig innanför de där kalsongerna och ja… Det är sällan man hör talas om linjaler som råkat ut för det.

        Hahaha tack för ett gott skratt iallafall, mycket möjligt ändå. Luriga jävlar, både linjalen och fantomen

        Men å andra sidan så drar Fantomen nog bort en rand där fram när han kissar bakom trädets stam, så passa på att hoppa in då.

      På en solig söderhavsö med mjuk sandstrand………..

      Jag skulle gömma mig i en bok eller ett block. Använd ögonmått istället alternativt köp en ny. Be någon vän mäta något du har hemma tex ett mjölkpaket som den har hemma hos sig. Den kanske är 20 cm och vips har du ett mått hemma hos dig. Fortsätt med fler prylar för att få mått i olika storlekar att mäta med.

      Mellan soffdynorna eller under soffan. Där brukar jag hitta alla mina pennor och hårsnoddar.

      i en springa! Mellan soffkuddarna eller mellan kylskåpet och köksskåpet. *hoppas på att ha rätt, vore sjukt coolt och jag skulle skriva in ”medium” i mitt CV*

      Du har förmodligen redan kollat där men: i soffan! Dom brukar alltid smyga in sig mellan sitsarna eller mellan sitsen och armstödet/ryggen. Där har jag hittat mycket intressant iaf.

      Och kolla alla väskor, i skrivblock mm

      Prova locka på den.
      Skramla med en skål med suddgummi.
      Rita lite krokiga linjer så kanske den får spatt och kommer till undsättning.

      Ignorera den resten av kvällen. Visa att du inte behöver den, att du kan klara dig utan.
      Använd en bok för raka linjer osv.
      Beställ en ny på nätet och prata högljutt om det samtidigt.
      Svartsjuka kanske kan locka fram den?

      Ett tips om du har ett rutigt papper är varje ruta 0.5 cm ! Mvh linjallös genom hela högstadiet

        Ditt tips var mycket bättre än mitt ovan!

          Tack! Min lärare tyckte jag var genialisk?

        Tack för alla tips hehe, har letat och grävt men förgäves.. tror nästan detta är något undermedvetet konstigt sätt att undvika min ångest.. för det känns lättare om en försvunnen linjal är mitt största problem?

        Tack så himla mycket för tipset om rutade papper!! Ska göra en provisorisk linjal av det heheh

          Annars kan du bara ladda ner någon ”linjal-app” om du är lat och har en smartphone nära till hands ?

            Nya uppdateringen i iPhone har en mätfunktuon som inbyggd app. Funkar jättebra! ?

          Jag kan trolla. I hatthyllan du ska kolla..

      Din linjal kan ha känt sig övergiven när du gick hemifrån ibland och ville se om du saknade den ”när båset var tomt”.

      Sedan kan linjalen ha fått smak på att ha egentid. Det är inte att leka med, så försök att vårda den ömt när den kommer tillbaka så att den kommer på sådana tankar igen. Den kan ha gömt sig i ett pennfodral. Bara för att liksom. Lycka till!

        *inte kommer på sådana tankar igen skulle det stå. Mina linser har suttit i för länge idag tror jag. Haha.

      Under duken på köksbordet? På golvet nedanför eller bakom skrivbordet? I en väska som du hade tillfälligt?

    Är såå frustrerad! Hur fasiken får man ligga?
    Jag är 22 år, snygg och kåt. Har varit singel i ett år efter att ha haft kille i 4 år, och jag trodde verkligen singellivet skulle vara roligare än såhär. Jag är ingen som festar eller går ut mycket, har testat diverse dejtingappar men utan vidare resultat.
    Hur får man spontanligg? Måste finnas fler sätt än att festa eller tinder!

      Tyvärr är nog tinder och festa de bästa alternativen. Vad är det som inte funkar med tinder för dig? Tror dom flesta killarna är på att hänga med dig. Måste ju finnas någon snygg och trevlig kille där 🙂

      Är du snygg är det väl bara att välja en kille och säga som det är till honom? Att döma av alla killar i min närhet borde det vara omöjligt att misslyckas… Tinder borde dessutom vara som en jävla buffé. Vad händer med de du matchar med på Tinder?

        Har träffat en del via tinder. Är för det första sjukt petig så swipear inte höger på många vilket leder till få matchningar. Och de jag träffat har alla kommit för tidigt. Och ja jag har gett dem flera chanser. Vad gör jag för feeel 🙁
        Jag jobbar i kassan i en matbutik så ska spana lite där!

          /trådskaparen S

          Kommit för tidigt som att du faktiskt fått ligga men det har varit bedrövligt, eller kommit för tidigt som i att det inte blir ligga av alls?

            Kommit för tidigt som i att sexet varar i ca 3 min!

              Men då får du ju ligga, och uppenbarligen är du tillräckligt snygg för att killarna ska bli överupphetsade. Däremot förstår jag inte varför du inte ber pojkvaskrarna om att använda någon av sina övriga lemmar? Det finns ju miljoner sätt att kompensera för att man avlossar kanonen för tidigt (som tur är).

          Att dom kommer för tidigt är väl tyvärr förståerligt. Min erfarenhet är att killar behöver ofta vara i långa relationer för att träna upp förmågan att inte komma för fort. Men om de sedan varit singel länge så försvinner väl den förmågan för att de är för.. uppspelta 🙂 Det är inget du gör fel, du är vacker och dom gillar att ha sex med dig – därför kommer dom fort. Men sex med randoms är tyyvärr inte som i SEx and the city, I wish.. Jag skulle typ blivit medlem på en sexsida, bodycontact eller något med fokus på sex. Skrivit i prestentationen att du säger KK eller bara ONS men att killen måste uppleva vissa krav.. som att inte komma för fort 🙂

            Åh, hatar när min KK och jag inte har setts på ett tag… Han kommer så fort. Som tur är hjälper han mig ofta på mer än ett sätt ? (varför bli kär i sin kk?)

          Du kan också be dom att runka innan ni ses haha, då lär de hålla ut längre. Eller så runkar du av honom och sedan har ni sex.. om han kan igen 🙂

      Titta lite för länge i nån killes ögon och le, få kontakt, charma honom, byt nummer/föreslå att han hänger med hem. Gör det överallt, stan, ica, gymmet osv
      Mvh en som aldrig vill ligga men alla vill ligga med mig blä

      Prova bodycontact, bästa sidan för att bara ligga med någon.

      Känner du någon snygg kille som du har nummer till? Skicka ett sms där du säger att du vill ses, helst utan kläder ?

      /Har alldeles för många kk ?

      ligg med tjejer istället

        Fast, jag ska ju inte BEHÖVA be om att få mer efter att han kommit! Jag har bett om det och han har gjort annat på mig, men inget är ju densamma som själva sexet…det mesta kan jag ju göra hemma och gör redan.
        Kikade lite på bodycontact och känner mest att jag aldrig kommer kunna registrera mig där. Det ser ut som en sida där medelåldersmän sitter och runkar och skickar fula kukbilder till yngre tjejer.
        Inte en chans att jag ska ligga med en tjej. Tjejer har ingen kuk!

          med den inställningen är det nog bäst att du låter bli damerna

      Bodycontact!? men du får vara beredd att sålla bland en del rötägg där också. Som tur är visar de sig redan i första mailet.

    Vi har försökt bli gravida i 7mån utan resultat.
    Har ni några tips på hur vi kan bli gravida på naturligväg?

      Hur ofta ligger ni? Vi försökte i åtta månader innan det blev något. Låg lite då och då. Sista månaden låg vi varannan dag och då jäklar ? Men visst får man livmodern uppe i huvve och blir skit besviken varje månad ?

        Tack för att du delade med dig, känner mig så besviken varje månaden mensen kommer :(.
        Vi säger att jag har ägglossning på en söndag, då börjar vi ligga på måndagen till dagen efter ägglossning, alltså 8dagar i rad.
        Jag ska lätt testa varannan dag, tack!

          Min ägglossning va jätte konstig. Så vi körde varannan dag med tanke på hur länge spermier kan leva och vara virila. Och knullar man för mycket hinner det ju liksom inte bli nå nya spermier utan är mest sädesvätska? Kanske är en myt men så tänkte vi!

          I vår utredning visade det sig att min man hade lite slöa spermier, då fick vi rådet att intr ligga varje dag för att de skulle få chansen att samla sig lite. Nu funkade det tyvärr inte för oss ändå och vi gör IVF just nu, men to be honest… efter ett år av kämpande känns IVF som rena semestern. Helt plötsligt har vi ett helt team av läkare, embryologer och sköterskor som lovar att vi kommer att få ett barn. Ett litet tips: googla Frida Gro och öppet brev till dig som försöker bli gravid.

      Fortsätt ha sex runt ÄL.

      Ägglossningsstickor?

      Natural cykles eller annan tempmetod fungerade för mig när jag ville bli gravid. Alternativt kanske du kan använda ägglossningsstickor om du vill vara mer precis!

      Blev gravid efter 1 och ett halvt år, sluta stressa och tänk inte på att ni ska ha sex för att bli gravida. Ta vitaminer och ha sex när ni vill, vi brukade ha sex en gång i veckan, ibland varje dag ibland var tredje. Vi hade det nästan varje dag första 6-8 månaderna sedan hade vi det bara när vi ville.

      Ha koll på ägglossningen med Clearblues äl-stickor. Ta slemlösande Bisolvon vid ägglossningen. Har funkat för oss varje gång! Mvh/gravid för tredje gången

    Efter hur lång tid i ett förhållande tror ni förälskelsen går över?

      Enligt egen erfarenhet beror det mycket på personerna i förhållandet. I ett av mina förhållanden gick den typ aldrig över, eller höll iaf i sig i flera år. I mitt senaste förhållande dog den ut efter 6 månader typ från min sida.

      Vad menar du med förälskelse? Jag tror att man kanske är nykär ett halvår/år men att det sen blir en djupare kärlek om det håller.

      Det är olika tänker jag. I mitt ex var jag förälskad kanske en månad. Max.
      Jag är galet förälskad i min man, efter fem år ihop (och två månader som gifta❤). Har honom som bakgrundsbild på telefonen, vi smsar varje dag när vi är på jobbet, ligger vakna för länge och drar dåliga ordvitsar, samt dansar asfult när vi lagar mat. Han är bäst och jag är SÅ JÄKLA kär i honom.

      Enligt forskning max 18 månader.

      ”Det är noradrenalinet som gör så att du får svårt att sova och kanske tappar matlusten, medan serotonin å sin sida gör att vi fixerar oss vid en viss person. Det här håller i sig i maximalt 18 månader, sedan börjar effekterna avta eftersom kroppen vant sig. I det här skedet upptäcker du kanske att din älskling inte är den perfekta partnern.”

        För mig tog det 2 år innan jag kom över min kärlek.

    varför är det aldrig färska räkor i räksalladen utan burkräkor
    tips på restaturang i stockholm som har riktiga räkor

      Färska räkor på Västkusten, mums!
      Hinner väl bli gamla innan de hunnit fram med transporten till Östkusten.

      För att det då kostar och vem vill betala svindyrt för en sallad!?!

    Jag är helt slutkörd och vet verkligen inte vad jag ska göra. Är konstant trött och jobbar väldigt mycket vilket troligtvis är orsaken. Försöker gå ner i arbete, men undrar spontant om ni har tips på hur man kan återhämta sig på bästa sätt? Är väldigt rädd att jag håller på att gå in i väggen när jag bara är 22 år…

      Meditera, kanske yoga, ät näringsrikt och hälsosamt, och ta vitamintillskott. Hoppas det blir bättre för dig!

      Sov om du är trött! Säg ifrån dig måsten och personer du egentligen inte orkar med.
      Jag har med varit där… blev sjukskriven och gjorde typ ingenting annat än att sova och grina två första veckorna. Sedan började jag sakta ta tag i livet.

      Jag har gått in i väggen. Mina bästa tips är dom klassiska yoga, andningsövningar, avslappningsövningar, läs böcker om stresshantering, be om att få gå kurs via jobbet i att hantera stress, KBT hos psykolog/kurator via vårdcentralen, träna regelbundet men inte så du tar slut på dig helt utan ha kvar ork efter träningen, dra ner på saker i livet, det är mycket man inte måste, prata med din chef/facket, gå ner i arbetstid, ät regelbundet och inte bara socker, ta kosttillskott tex järn, magnesium och annat som används av kroppen vid stress och ta tex aswagandha/rosenrot/liknande som ger energi och se till att sova tillräckligt och ta en powernap på lunchen om det är möjligt.
      Lycka till och försök att inte krascha, det är svårt att bli sig själv igen

      RA

      Kolla också upp Hb.
      Lågt värde gör en sååååååå djävla trött

      Jag gick in i väggen när jag var 23 år. Först och främst vill jag säga, det är inte värt det! <3 Men att du redan nu ("innan det har hänt") reflekterar över det och försöker gå ner i arbete är det absolut bästa. När jag gick tillbaka till jobb och plugg efter sjukskrivningen fick jag ett tips av min psykolog gällande återhämtningen som hjälpt mig mycket: att göra saker jag VILL göra på min lediga tid. Istället för att känna mig pressad att diska/tvätta/laga mat/träna etc när jag kom hem för dagen var det bättre att jag la mig och sov/kollade på en serie och åt chips/gick på en promenad/träffade en kompis och drack vin, vad det nu var än jag kände för att göra och jag kände fick mig må bra utan press och stress. Självklart måste man äta och ha rena kläder, men det behöver inte vara en stor grej och skit i det om du inte pallar en dag, det är ok att skjuta på sådant. Var snäll mot dig själv och lyssna på din kropp och sinne.

      Ta hand om dig! <3

    Igår bråkade jag med min sambo. För att göra en lång historia kort så slutade det med att han blev anhållen för misshandel. Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom. Nu sitter jag här hemma och är livrädd för hur det ska bli när han kommer hem. Kommer han lämna mig eller kommer han vara beredd att ge mig en ny chans? Jag vet inte hur jag skulle överleva utan honom. Han borde väl vara tacksam att jag tog tillbaka min historia? Hade jag inte gjort det hade han förmodligen blivit åtalad. Och dömd. Så han kommer väl inte lämna mig, eller? Snälla kan någon säga till mig att han inte lämnar mig..

      Varför ljög du om att han slog dig??? Så onödigt! Ursäkta att det låter hårt men varför ljuger du om en sån allvarlig grej?

        Vart stod det att jag ljög? Det gjorde jag inte. Han slog mig. Jag polisanmälde. Sen ångrade jag mig och tog tillbaka min historia för att skydda honom.

          Packa en väska och åk därifrån innan han kommer hem!!!!!!!

            Han kommer inte vara tacksam, han kommer få det till att det är DITT fel att han slog dig så om du bara skärper till dig så kommer det förhoppningsvis aldrig hända igen. Han kommer vara ledsen över att ha slagit dig men det kommer vara ditt fel. Bara så du vet.. Åk därifrån! Nu! ❤️

              Instämmer å det bestämdaste!

              Ring en vän och fråga om du får sova på dennes soffa. Snälla. ?

              Det är inte första gången han gör det, så tro mig, jag vet redan allt det här. Har fått höra tusentals gånger att det är mitt egna fel att han slår mig. För att jag sa något dumt, för att jag inte håller med om något. För att jag inte vill följa med till hans pappa. Allt möjligt. Igår var första gången jag anmälde honom. Hoppas på att han inser sina misstag nu när det gick såhär långt. Vill bara ha hem honom ?

                Det kommer han inte göra. Snälla ring en vän. ?

                Du är hjärntvättad. På riktigt alltså. Åk därifrån på en gång

                Skärp dig! Han kommer ALDRIG att ändra sig! Stick därifrån och kom aldrig tillbaka!

                Det är ju ditt fel att det fortsätter få du accepterar honom som han är och låter honom fortsätta slå dig. Att det ska bara så svårt att lämna kompletta idioter

                  Nej det är fan inte hennes fel. Snälla ta bort den här kommentaren.

                  Läs på. Jag önskar ingen ont, men en liten tanke kommer ändå alltid att personer som resonerar som du gör här ska få uppleva det psykologiska som sker i ett misshandelsförhållande. Fy fan att vakna upp glad och läsa sånt här.

                  Utbilda dig själv innan du uttalar dig.

                Du får sova på min soffa om det är så, du stannar inte där!

                Åk till närmsta kvinnojour på en gång! Han kan vara argare nu efter anmälan än tidigare gånger han slagit dig. Fly. Nu.
                Han kommer aldrig sluta slå dig innan du förmodligen är död eller hittat modet inom dig. Snälla, fly ❤️

                  Det är det jag är rädd för.. att han ska vara ännu argare på mig. Men jag ville inte att han skulle bli anhållen. Jag ringde polisen för att han vägrade släppa in mig i vår lägenhet så att jag kunde packa ihop lite saker och sen åka därifrån. Men så såg dom mina blåmärken och jag bröt ihop totalt. Önskar att jag hade varit starkare och inte berättat för polisen för då hade allt varit bra nu ??

                  Vad hade du gett dig själv för råd? Om ditt 10-åriga jag ser på det förhållandet du har idag, hade du stannat då? Det här är väldigt allvarligt och jag blir genuint orolig.

                  Vad är det som hade varit bra när han slår dig?? INGET

                  Haha mina frågor gick snabbt så vill förtydliga vad jag menar: vad hade du gett för råd om du gav dom till en vän istället för dig själv? Och med 10-åriga jaget så undrar jag om det är den här typen av förhållande du som 10 åring hade sett fram emot?

                  Snälla- åk till en kompis, dina föräldrar, syskon eller kvinnojouren! Ge dig själv lite distans, du tänker inte klart när du är mitt i det hela❤️

                Gååååååååååå!!!
                Lämna honom!
                Han kommer aldrig att sluta

                LÄMNA HONOM NU. Stå upp för dig själv, packa en väska och DRA. ?? ????

                Men ge upp honom, på riktigt! Packa en väska och åk!

          Jaha, jag uppfattade det så på din text. Ber om ursäkt. Då är mitt tips:

          PACKA OCH DRA OCH TITTA INTE TILLBAKA!!!
          Har han en gång slagit kommer han slå dig igen. Då är gränsen passerad.
          Levde med dagligt stryk varje dag i nio år. Låt det inte hända dig! ❤️

        Vem har sagt att hon ljög…..?

          Cammis. Har flera kommentarer i modd just nu 🙁

      ”Han borde vara tacksam” var fan det dummaste jag läst!

      ring kvinnojouren! män som slår, fortsätter ofta! lämna honom!!

        Jag tolkar texten som att hon ljög om misshandel!

      Fast, om han har misshandlat dig så borde åtminstone du lämna honom. Jag vet att det inte är vad du vill höra men ja, du förtjänar bättre. Han kommer inte att lämna dig men förmodligen straffa dig på något sätt.

      Bättre upp. Packa din väska och så lämnar DU honom. Nu! ??

        Läs om kommentaren.

          Vilken?

            Hamnade fel!

              Ok ?

      Han borde alltså vara tacksam för att du inte ljög om att han misshandlade dig…? Har jag förstått det rätt?

        Lol nej. Han borde vara tacksam om stt jag

        Nej!

        Sorry skickade för fort. Men nej, han slog mig, jag polisanmälde. Idag ångrade jag mig och tog tillbaka det jag sagt till polisen igår. Sa att jag bara ljög om misshandeln. Men den hände, tro mig. Det han borde vara tacksam över är att jag skyddar honom nu.

          Du borde sluta bry dig om ifall han är tacksam. Snälla. Spring!!!!

          Låter som du trollar.

            Tror det med

            Håller med. Hon skriver att polisen såg hennes blåmärken. Dom skulle aldrig avskriva en anmälan om misshandel.

              Jo det skulle dom, åklagare driver inte ett ärende där inte BO samarbetar, även fast dom sett skador, det gör det omöjligt för dom. Talar av erfarenhet. 2 anmälningar tog jag tillbaka, den tredje gick jag igenom. Det bästa jag gjort i hela mitt liv, och en av dom gamla ska upp till tingsrätten.

              Det känns fucked up i början. Även fast du har ångrat dig nu, så har du fram till preskriptionstiden(2 år) är slut att begära ÖVERPRÖVNING.

              Du ångrar dig nu, jag vet, men du kommer inte ångra dig sen❤️ Jag fick samtalsstöd av en polis som jobbade med våld i nära relationer, det kan du också. Där får man hjälp att förstå varför man inte kan lämna och allt det psykologiska som har skett, som man vet, men inte relaterar till.

              Vi finns här❤️

            Ju mer jag läser, desto mer tror jag på troll. Får bara en känsla av det när personen skriver. Men är det sant, lyssna på alla råd här inne och lämna karljäveln.

          lämna honom direkt! du gjorde rätt som anmälde. åk hem till vänner eller familj som du känner dig trygg med.

          Vad tror du Att folka ska svara? Att du gjorde rätt beslut? Eh nej. Alla tycker att du skulle låtit anmäla. Vara kvar och aldrig träffa människan igen.

          Men hallåååå. Du ska inte vara rädd för att han lämnar dig, du ska vara rädd för att han kommer tillbaka. Det där är ingen bra människa även om du blivit så blind av kärlek att du tror det. Och du klarar dig utan honom. Det finns en människa som krupit ned för ett berg i Anderna med två brutna ben. Alltså krupit hela vägen. En meter i taget. Om denne person klarar det kan du leva utan en objektivt riktigt jävla rövdålig människa tills du hittat någon som faktiskt är vettig.

          Ring polisen igen. Och kvinnojouren. Sedan åker du hem till dina föräldrar eller någon nära vän och sover där. Det tycker jag låter bäst. Om du är världens modigaste människa en liten stund efter den här incidenten så kommer du inte behöva vara lika modig någonsin igen i resten av ditt liv.

      Hoppas verkligen att han lämnar dig direkt, jäkla psyko!

        Varför är jag ett psyko?

          Det är sjukt att du vill vara med någon som slår dig, det kan man ju iaf få tycka

            Jag utgår från att du själv inte varit i den här situationen, alltså kommer du heller aldrig förstå. Du får tycka vad du vill men snälla någon, tryck inte ner en människa som behöver lyftas.

              Tror du på riktigt att någon kommer lyfta din handling att ta tillbaka en polisanmälan?

                Nej det tror jag inte. Men att säga att jag är sjuk och psyko osv är ju definitivt ingen hjälp det heller.

                  Du har ju fått mängder av hjälp. Dra därifrån. Någon har till och med erbjudit dig sovplats. Så. Vad vill du ha mer?

                  Det jag vill mer är att folk slutar säga att jag ska skylla mig själv.

                  Det tycker ingen? Förutom du själv. Alla andra VET att det är HAN som det är fel på. Lämna honom NU, ödsla inte ditt dyrbara korta liv på en sån idiot.

          den meningen tänker jag så ofta

      Misshandlade han dig eller ej? En så allvarlig sak ljuger man inte om. Dessutom kan jag tycka att man borde förstå att man inte belastar den redan hårt belastade polisen med falska utryckningar, lögner och påhitt. Sorry, men du förtjänar ingen empati om du kom med falska anklagelser.

        Hur är det med läsförståelsen egentligen? Han misshandlade mig ganska så brutalt. Men moget att lägga skuld på offret. Tack för den.

          Det är du som skriver väldigt otydligt

            Håller helt med. Förstod inte vem som hade misshandalt vem alls. Men misshandlade han dig borde du inte fortsätta vara med honom.

          ” Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom.”

          Detta kan tolkas som att du ljög om att du blivit misshandlat (att du sa saker för att du vill straffa honom)

          Stick nu och lämna honom! Han kommer misshandla dig igen!

        Hur kan alla vara så tröga att det är det ni utgår från? Är ni hjärntvättade hela högen?

          Jag skrev min kommentar när endast TS första inlägg fanns (och där framkom inte vad som egentligen hade hänt, huruvida misshandeln ägt rum eller ej). När jag postade mitt svar och uppdaterade sidan fanns plötsligt en rad nya kommentarer som jag inte hade läst. Det är nackdelen med sådana här kommentarsfält. Så nej, jag ser mig inte som hjärntvättad.

            Jag förstod redan innan hon förklarat vad som hänt. Så att….

            Ni utgick alla från att hon ljög första gången inte idag när hon tog tillbak det. För mig var det självklart vad hon menade.

              Tack TRH för att du förstår ❤️

          TRH

          ” Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom.”

          Detta kan tolkas som att hon ljög om att hon blivit misshandlad.

          Så tagga ner lite..

            Inte för mig. Jag fattade direkt men ledsen för att jag blev upprörd. ?

            Angeläget för mig att ni inte gav er på henne.

              Wow, DU fattade DIREKT! DU kan förvänta dig EN MEDALJ från KUNGEN för din fantastiska insats!

                Du. Ditt vanliga slänga käft och allmänt fåniga attityd får du ta en annan gång.

                Sånt här är på allvar och inte plats för dina barnsligheter.

                Gå och lägg dig istället!

                  Jag tror inte att det är på allvar Thr, läs alla kommentarer, tror att någon trollar. Aldeles för insiktsfullt av någon i hens situation

          Tänker samma. Nån märklig masspsykos.

            Blir bara ledsen när jag ser det.

        Ok, rättelse: såg nu att du bekräftar att misshandeln ägt rum. Men tror att ni båda borde gå skilda vägar i alla fall. Av uppenbara anledningar.

      Det låter som att du är manipulerad av honom och i hans våld. Lämna honom! Du kommer klara dig utan honom, ingen har rätt att slå någon annan!

      Driver du? Ljög du om misshandeln?eller blev du slagen och tig tillbaka anmälan?

        Jag blev slagen. Tyvärr kunde jag inte ta tillbaka min anmälan men däremot kunde jag ljuga för polisen idag och säga att det jag berättade för dom igår var en lögn. Det var allt jag kunde göra för att rädda honom ?

          Rädda honom? Sluta trolla.

            Men snälla någon, jag trollar inte. Hade jag stått fast vid min historia hade han blivit häktad och åklagad. Jag räddar honom från det. Varför försöker ni få mig att må sämre än vad jag redan gör?

              För att du förtjänar det. Du är troligen hjärntvättad och förstår inte det just nu bara. VARFÖR rädda någon som misshandlat dig?

                Du menar på fullaste allvar att jag FÖRTJÄNAR att må dåligt? Att ni har rätten att trycka ner en ledsen och utsatt kvinna? Wow, vilket underbart samhälle vi lever i idag.

                  Men det är ju märkligt att du kommer hit och tror att folk kommer känna sympati/förstå att du VILL vara med en man som slår dig?? Det finns ju inget kvar att säga då. Är det så du vill leva ditt liv? Hoppas verkligen inte ni har barn ihop eller skaffar.

                  Om du mår dåligt pga att folk reagerar på att du RÄDDAR en idiot som slår dig så JA, du förtjänar det. Du förtjänar att höra sanningen. Du ska inte ha något medhåll i hur du agerar för du agerar fel. Du jar inte gjort något bra. Du ska få de kommentarer du fått – Du ska DRA DÄRIFRÅN nu och rädda dig själv!

                  Vad är det för fel på folk här som lägger skulden på kvinnan här som är offer för våld i nära relation??? Jag BER ER, läs på lite. Googla partnervåld och öppna era ögon lite grann. Normaliseringsprocess finns det något som heter. Det är MANNENS fel ingen annans.

                  21:39 Det är inte mannens fel att hon väljer att ta tillbaka en anmälan. Hade han hotat henne, absolut, men de har ju inte träffats. Blir provocerad av kvinnor som skriver sånt här i kommentarsfält och sen blir arg över att inte få responsen de vill ha. Kommer aldrig dalta med någon i livsfara. Hon ska därifrån, strunt samma hur ledsen hon är just nu över att få höra det

                Vad är ditt problem?? Varför förtjänar hon det? Hon förtjänar ingenting förutom respekt och hjälp. Folk är fan dumma i huvudet.

                  Nej. Se ⬆️

                  Du är dum i huvudet som skriver så till en misshandlad kvinna. Du låter exakt som en misshandlande man.

                  Nej K, du är dum i huvudet som inte säger sanningen till en misshandlad kvinna.

                  Vad är sanningen? Att hon får skylla sig själv? Det är inte sanningen. Hon agerar inte fel utan mänskligt, du däremot agerar elakt och totalt ignorant. Det är sanningen och du behöver höra det.

                  Men K. Citera gärna var jag skriver att hon får skylla sig själv. Jag väntar!

              Vårt rättssystem bygger ju på att man ska bli straffad när man gör olagliga saker. Misshandel är olagligt, han förtjänar att åka dit ordentligt!
              Du har inte räddat honom, du har låtit en farlig man gå lös. Slår han inte dig så är det någon annan som åker på stryk nästa gång.
              Förlåt att jag är hård men det finns inga ursäkter – LÄMNA HONOM!!!!

          Alltså vad vill du ens med din diskussion just nu? Få medhåll?

      Klart han ska lämna dig, han är ju en idiot och självklart ska du aldrig mer ha med honom att göra. Har du det får du skylla dig själv

        Oh, ”skyll dig själv”-kortet till en misshandlad kvinna. Fräscht.

      Packa dina väskor och åk till din familj. Eller ring kvinnojouren.

      Du kommer förstå varför senare <3

        Tyvärr kommer inget vi skriver få ? att lämna misshandlaren.
        Hon är naiv och är en av alla de tjejer som tror att de kan omvända en misshandlande man.
        Hon kommer antingen komma till insikt själv en dag eller så dör hon av hans våld.
        Vi kan inte göra så mycket.

          Vi kan visst göra något, lyssna till exempel. Visa att ingen dömer henne när hon väl väljer att lämna honom och att det finns tusentals kvinnor som har genomgått samma sak. Det finns kvinnor som har levt i såna relationer i 10-15 år och det är inte det som spelar roll, utan att de lämnat. Sjukt att lägga skuld på en kvinna som blir misshandlad, ni låter exakt som en misshandlade man, det är kvinnans eget fel. Sjukt.

            Tycker du hon ska få en klapp på axeln som tar tillbaka en polisanmälan, ljuger för polisen för att rädda mannen och vill fortsätta?

              Ja men exakt, vi klappar henne på axel för det är exakt det jag menar. Jag är så jävla glad att jag inte är en människa som du, att jag har erfarenhet och hjärna till att förstå att ingen VILL bli misshandlad. Fy vad jag är tacksam över det.

                Du är ingen person hade velat ha som vän i hennes situation. Jag hade velat ha en vän som bokstavligen drog mig därifrån. Inte någon som tyckte synd om mig

            Jag har levt i ett liknande förhållande. Jag vet vad jag pratar om.
            Jag lade ingen skuld på ? utan skriver precis som det är.
            Vi kommer inte nå henne, det ser du väl på hennes svar?

          Sant. Hon visar heller inga tecken på att hon ens bryr sig om det vi skriver. Troll.

            Hellre skriva och bry sig lite för mycket och visa medkänsla och kärlek än att kalla en troligtvis misshandlad person för troll.

            Kostar inte oss något men kanske henne livet.

              ???

          Det är inte bara ”naiva” kvinnor som hamnar i dessa situationer.
          Givetvis är det svårt men tror ändå man kan hjälpa med stöd, stöd och stöd. Även om beslutet sen måste fattas av kvinnan själv.

      Snälla bara åk hem till nån vän, familjemedlem eller till kvinnojouren! Du tror nog att du älskar honom men det är inte kärlek. Man ska inte gå och vara rädd för att säga eller göra nått fel, att tassa på tå för honom. Han kommer alltid ha nån ursäkt för att fortsätta slå dig. Han behöver hjälp. MEN du måste ta dig därifrån. Hjälp dig själv till ett bättre liv. Om du verkligen tänker efter och känner efter noga vet du vad du måste göra. Många kramar till dig. ❤️

      Så jävla onödigt att slösa med polisens tid när du bara ljög. Att anmäla pga hämnd borde vara straffbart.

      Snälla du, vänd dig till en kvinnojour istället för att skriva här. Kommentarerna du har fått är HÅRRESANDE. Det finns en anledning till att man måste utbilda sig för att arbeta i jourmiljö, och det är för att den som blivit utsatt ska slippa mötas av dumheter och fördomar från kreti och pleti som har absolut noll koll på vad normaliseringsprocessen innebär. Jag vill inte lägga in länkar här med risk för att hamna i modd, men om du vill ringa någon så googla kvinnofridslinjen. De har öppet dygnet runt!

      Du ska inte behöva må som du gör just nu, det är inte det här som är meningen med livet och det kommer inte att bli bättre. Det kommer bara att bli värre. För varje gräns han passerar minskar hans respekt för dig och din kropp, och hans våld kommer att eskalera. Du är värd så mycket mer! Snälla sök hjälp, du behöver inte gå igenom detta ensam.

    Några dagar kvar tills mitt barn beräknas födas. Känns som en evighet. Har fått graviditetsdiabetes, vill bara kränga godis eller typ ben and jerrys men nej nej- jag måste äta diabeteskost. Är så jääävla less. Tanken på att gå över ger mig typ panik. Vet att det kunde varit mycket värre men jag orkar inte mer.

      Tänk att snart har du din älskade lilla bebis. Det kommer vara värt allt jobbigt!

        Ja du har helt rätt. Det bara känns som att det aldrig kommer ta slut. Är nog bara jag som inte fattar att tiden faktiskt går och att oavsett om jag går över eller inte så kommer jag hålla mitt barn i mina armar inom några veckor max. Och kunna äta en bulle (efter tre månader på en diet jag inte ville gå på).

      Vet du, det är helt ok att känna att man inte orkar mer och att man inte vill vara gravid längre. Jag var sjuk hela min graviditet och var helt uppgiven i slutet och jag upplevde det som jättejobbigt med alla andra som verkade så lyckliga och som njöt av att vara gravida medan jag bara ville orka gå en promenad eller kunna äta något gott utan att kräkas. Du får tycka att det är jobbigt, men mitt tips är att vara ärlig med din partner (förutsatt att du har en) och med vården så att dessa kanske kan underlätta lite mer för dig. Ta hand om dig. ❤️

    Någon här som kollade på serien felicity när den gick?
    Vad hette felicitys kompis som senare blev ihop med Ben?

    Jag söker en scen där vännen spelar gitarr på ett fik/hak……..

    Jag skulle vilja se det klippet eller veta låten!

    Någon som vet hur man kan hitta det?
    Underlättar om jag kan minnas hennes namn

      Julie

      Menar du Tangi Miller som spelade Elena Tyler eller Amy Jo Johnson som spelade Julie? Gå in på IMDB & sök på serien så ser du listan på alla som var med i serien 🙂

      Julie emrick i serien , Amy Johnsson på redigt

      ’Clear blue day’, kanske den låten du menar?

        Tack alla det var puddle og grace och jag hittade scenen på youtube!

        Ni är bäst!

    Kan nån förklara för mig hur jag kan få helt sinnessjuka kliattacker på mina ben? Alltså det kliar hejdlöst och jag har fått stora blåmärken efter allt kliande. Min teori är att det kommer från rakning (typ 3, 4 dagar senare) men kan också vara annat. Jag smörjer in dem med bodylotion men det hjälper inte. Om inte ens återfuktning hjälper, vad ska då hjälpa tänker jag… Ska jag inte kunna raka mina ben?

      Parfymen i loition?

      Testa parfymfritt.

      Allergisk reaktion av din tvål/body lotion? Sök läkarhjälp!

        Nej alltså kliandet sätter igång innan jag applicerat bodylotion/hudkräm. Men sen brukar jag dra på det eftersom jag tror att det ska hjälpa men det gör det inte.

          Torrhet kanske? Jag får så när jag duschat innan jag smörjt in mig, kliar kopiöst. Tror inte jag tål vatten riktigt, får röda kliande fläckar efter dusch (Använder mild oparfymerad tvål så inget sånt). Känns som jag fått tusen myggbett på samma ställe. Ser lite ut som stora nässelutslag

      EV TRIGGERVARNING
      . Behöver råd från andta som tidigare haft (har?) självskadebeteende.

      Från de att jag var 10 till ca 19 så skar jag mig själv. Det var i relativt mild grad och ingen fick någonsin veta de. Vilken i sin tur ledde till att jag aldrig fick någon hjälp med de och skapade ett beroende.
      Så i princip skar jag mig mest för att jag kände jag behöver skära mig och inte för att ”jag mådde dåligt psykiskt så behövde få utlopp för de”.

      Jag har sen jag lyckades sluta ramlat tillbaka ett par gånger men försöker envist inte låta de ske. Det har nu gått 10 år och jag tänker än rätt ofta på att jag vill skära mig själv. Fortfarande inte för att jag mår dåligt ens. Idag är iallafall en sådan dag….

      vad kan jag göra? Är de vanligt att sakna de tro?

        Har också självskadebeteende (fast på annat sätt), och upplever ofta att det handlar om vanan. Vanan att det hjälper för stunden och att man mår bättre. Eller att det här är sista gången, sen är det nog. Trots att jag faktiskt mår bra för tillfället. Försök att komma på andra tankar, göra något du tycker är roligt eller mysigt. Gör en kopp té och kolla en favoritfilm, gör en ordentlig hudvårdsrutin (typ ansiktsmask och hela köret) eller prata med någon du gillar i telefon eller något annat som får dig på andra tankar. Umgås med någon om du har möjlighet.
        Jag tror att det är vanligt att man saknar det, ofta blir det som ett ”safe space” för man vet att det fungerar i stunden.

        Prova gå ut och springa? Varje gång du tänker tanken så byt ut aktiviteten att skära till tex springa, tillslut kanske din hjärna bara signalerar att den vill springa istället för att skada

        Jag ska mig också i tonåren, det var säkert snart tio år sen jag sist skar mig. Inte heller så allvarligt men ändå. Även efter att jag slutat, och hade ett bättre mående än när jag först tog till att skära mig, var det svårt att släppa det. Fast jag inte mådde särskilt dåligt blev jag ”sugen” på att skära mig. Grejen jag skar mig med sparade jag säkert nåt år efter allra sista gången innan jag kunde slänga den. Tror man helt enkelt får hålla fast vid att man slutat och försöka hitta något annat att fokusera på. Det går ju över till slut! Sorry, sämst tips, men det var skönt att läsa att man inte varit ensam om att sakna sitt självskadebeteende..

      Testa att ta bort gluten från din kost.
      Precis så där får jag nämligen när jag äter mjöl…

        Får du självskadebeteende av att äta mjöl? jag vet att det finns många gluten-motståndare som menar att allt i livet blir bättre utan men det här var en helt ny nivå.

          Hahaha alltså borde gå och lägga mig för såg inte att kommentaren om självskadebeteende hamnade som underkommentar till inlägget om kliande ben ?

      jag har samma! fast på fötterna och smalbenen. det började när jag flyttade från norrland till skåne. så sjukt! det syns inget eksem eller liknande. kan det vara kalk i vattnet eller nåt

      Inflammartin i hårsäckarna

      Baddda med klorhexin eller liknande

      Heter fungokolit eller liknande, jag har haft det

      Det är förtäppta hårsäckar! Hår som försöker tränga igenom. Peela bort död hud är mitt tips eller vaxa ?

      Jag brukar också få så.. har kunnat klia så det börjar blöda på benen. Har en speciell bodylotion (https://www.goldbond.com/blog/product/medicated-extra-strength-body-lotion/) som är det enda som har funkat på mig. Köper den i USA (typ bunkrar när jag är där ?). Prova även att scrubba benen bär du duschar. Har samma när jag vaxat också. Prova att raka benen varje/varannan dag också. Lycka till, lider med dig!

    Är det bara jag som både tänker på och stör sig på att Isabella Löwengrip använder ordet LJUVLIGT störande mycket. I varje inlägg som innehåller mat, resande eller skönhetsprodukter förekommer detta jävla ord. Kan inte komma på något så litet som stört mig så mycket. Stör mig till och med på mig själv för att jag stör mig på det så mycket. Ljuvligt.

      Jag stör mig på att du använder order ”stör” så mycket.

        Lättstörd eller? ?

      Stör mig mer på att hon frågar Sascha om hon får behålla kappan. trodde Blondis var tät och hade råd själv…

    Ska snart åka till Miami Beach och tänkte höra om det är någon här som varit där och har tips om saker man absolut inte får missa? 🙂

      Tornado shelters

      Var där med familjen julen år 2015 och då besökte vi bland annat piren i norr. Utsikten därifrån var väldigt mäktig över skyskraporna och hamnen. Så det rekommenderar jag! Även art deco district för de typiska byggnaderna i olika färger och former. När det kommer till shopping rekommenderar jag Dolphin Mall som är ett stort shoppingcentrum med outletbutiker, smidigt när allt är under samma tak. Promenera på Ocean drive för den gatan är ett måste och helst på kvällen då husen täcks av neonljus. Hoppas du får en trevlig resa!

        Tack så mycket 😀

      Ska du shoppa så shoppa på Ross – dress for less. Finns en kring Lincoln road och en nere vid 5th street på South beach om jag inte minns fel. Märkeskläder upp till 90% rabatt, finns michael kors, levis osv. Marshalls är också galet bra.

      När det kommer till mat och om ni gillar hamburgare måste ni prova shackeshack och 5 guys, helt otroliga hamburgare. Ska man äta på restaurang så räkna med en 1000kr/besök. Vi äter bara på bubba gump shrimp som ligger på Bayside marketplace, även ett helt okej köpcentrum. Det ligger på fastlandet men en uber kostar typ 100kr. På bayside finns även möjlighet att ta båtturer (dagsturer) med olika teman.

      Så åk aldrig taxi utan håll er till uber. Finns även trolleys som går igenom hela south beach som är gratis. Stannar oftast vid vanliga busshållplatser. Miami Trolley heter det.

      Se soluppgången på south beach är väldigt mysigt. Gå ner eller cykla till south pointe beach och se south pointe pier. Besöka Ocean drive och dess nattliv. Besöka Versace Mansion (ligger också på ocean drive). Besöka Holocaust Memorial som ligger uppe vid 19th street.

      Soundscape park visar gratis filmer nån dag i veckan (iallafall på våren när jag och min man oftast är i Miami). Googla så brukar det komma upp. Ibland har man tur och får se en riktigt bra en :).

      Njut av värmen, Miami är en fantastisk stad 🙂

        Verkar vara grymma förslag. Ska verkligen kolla upp allt detta! Tack 🙂

      Wynnwood walls
      Naked taco – grymt god taco
      Solnedgången
      Springa på stranden

      Avundssjuk, Miami är min absoluta favoritstad.

        Tack för superbra tips! Är så himla taggad ?

    Är det någon här som gillar att spela CS? 😀 Ska vi..?

      I Sverige måste man gilla CS. Det är vår nationalsport. Plus att vi på senare år blivit så dåliga att vi måste kämpa oss tillbaka till världstoppen.

    Tycker tv programmen senaste veckorna varit dåliga. Hoppas dom tar bort tvlicensen. vet den sätts på skatten. Men bara repriser. Märks dom snålar in.

      Skaffa Netflix eller likande istället! Jag tycker Netflix är klart bäst, Viaplay eller vad den heter verkar inte ha så bra utbud, HBO har vissa kanonserier men är grymt oanvändarvänligni jämförelse med Netflix.

        Jag som tycker Netflix suger. Kommer aldrig in något nytt och gör det de så är det skit, typ si-FI osv. Sa nyss upp mitt medlemskap hos dem för att de sög.

    Är det nån dom kollar på Love Island Sverige? Vad tycker ni om Sandra, Mattias, Sofie-dramat? Håller på Sofie där, tycker det är Sandra som är riktigt omogen och Mattias kan gott komma ner på jorden lite..

    Är det bara jag som tycker att det är något konstigt med My och hennes ADHD diagnos?
    Jag reagerade på det för ett tag sen då jag läste en kommentar hon skrivit som jag tolkade som att hon inte hade diagnosen då hon endast hade gått igenom halva utredningen och att hennes utmattningsdepression gjorde att hon var tvungen att vänta med att slutföra den.
    Men när jag frågade henne för någon dag sen så svarade hon att hon visst fick diagnosen ADHD trots att hon bara gått igenom halva utredningen.
    Nu har hon tagit bort både hennes och mina kommentarer, och så fort jag skrivit och frågat så tar hon bort min kommentar.
    Känns konstigt?

      Hon vrider och vänder på saker för att de ska passa in.

        Ja det verkar som så, konstigt beteende.

      Såg er konversation innan hon raderade. Lät ju som nån läkare trodde hon var feldiagnoserad gällande ADHD:n. Hon kom väl på att hon får fler sympatier ju sjukare hon är. Mycket märklig människa.

      Hon gick ut med i ett stort inlägg och på instagram för flera månader sedan att hon fått två diagnoser utmattningsdepression och adhd på samma gång, skrev hon då, och hoppades väl på att det skulle generara artiklar i pressen som det brukar när ”kändisar” går ut med adhd MEN hon fick ingen uppmärksamhet i pressen då vad jag minns men läsarstatistiken ökade väl ganska mycket. Alldeles nyligen skrev hon till en att nej hon har inte fått någon adhd-diagnos för det kan man inte göra när man har utmattning. Så hon skarvade uppenbarligen på sanningen vid första ”stora” avslöjandet. Hon brukar ofta avslöja sig själv, sina lögner, glömmer vad hon skrivit tidigare osv och så tycker hon folk som minns är troll. Tragiskt att se så många som gullar med henne och tror på henne och är så blinda. Spyr på henne och hennes metoder. Ge henne ingen uppmärksamhet här och klicka inte på hennes blogg.

      Jag vet inte om jag tror på att hon fått någon utmattningsdiagnos heller, det verkade komma lägligt så att hon hade anledning att avsluta mäklarutb som hon dessutom verkade ha avslutat ett bra tag innan. Har märkt att hon ljugit om läkarbesök och psykologbesök också, hon har säkert varit låg, trött och haft ångest vissa dagar men därifrån till utmattning.. nej tycker inte det verkar vara så i hennes fall men hon är bra på att låtsas och vet att det genererar fler läsare och kommentarer när hon skriver om ångest/depression/utmattning – en okänd bloggare tipsade henne om att när man skriver om ångest så skjuter besökstatistiken i höjden, och så började My med det. Hon skrev vid konkurs att ångest var något helt nytt för henne något hon aldrig känt tidigare – häromdagen skrev hon att hon haft ångest i många år. Hon försöker göra karriär på utmattning. Allt hon ska dra upp och snyfta om som blir värre o värre för att folk ska tycka synd om henne, som om hon tävlar nästan, helt sjukt. För att hon gjort bort sig en del och förlorat vänner så ska det snyftas också, och så fort hon fått kritik här, plus att sådana inlägg ofta ger mer kommentarer och uppmärksamhet. Tror nästan hon åkte till akuten för illamående, yrsel och hjärtklappning sa hon väl, häromveckan, för att hon tappat mycket läsare då och vet att sjukhusbild ökar – inga fel hittades då hon gjorde alla prover, och hon påstår ju sedan en tid att hon går till ett läkarteam varje vecka (?!) och tar prover – Och det ökade plus att hon fick artikel Hänt, OCH inte minst tror jag hon behövde en anledning att slippa gå på ett event och möta personer hon skäms inför- två flugor i en smäll. Så tror jag. Historier som ändras och det bres alltid på mer o mer.. nej har svårt att lita på henne. Nu anar man nästan att hon inte får fortsatt på Lifestyle.

        Hon ljuger värre än en häst travar. Beviset fick jag idag. Hon är fan helt störd, på riktigt.

          Mickan stå på dig och gå vidare med ”skiten”. Hon tror bara på sina egna idéer och spårar ur mer och mer.

      Fast OM man kan röra sig då är det inte en sömnparalys!! Under en sömnparalys så är man paralyserad, kroppen sover men hjärnan är vaken. Man kan även få hypnopompa och hypnogogna hallucinationer, då behöver man inte vara paralyserad men det heter inte sömnparalys!

    Vad händer när man är blockad på snapchat? Om nån blockat än och man skickar nåt, får man nåt meddelande eller står det bara som oöppnat i ens egen snap? Och om man skickat nåt till nån som blockat än, och den tar bort blocken, kommer det fram då? / en som rantade på snap, nyktrade till och ångrar det man skrivit i affekt och har lite panik.

      Mitt x blockade mig och det stod inget om det men när jag skickade en grej till honom stod det ”väntar på att x ska lägga till dig som vän” typ och då förstod jag att jag blivit blockad/borttagen

        Så om det inte står det kan det forfarande vara så att han kommer läsa det ?. Och även om inte, så kommer han kunna läsa det om han tar bort blocken. Fuck… hoppas han raderat sin snap och tappt sin telefon.

          Det låter dom att du är i en riktig knipa.
          Stackars dig!?

          Pilen blir grå istället för blå/lila/röd om man är blockerad!

            Nej, pilen blir grå om en person har tagit bort dig och du skickar en snap. Om du blivit blockad så kan du inte ens skicka snaps till den personen som blockat dig.

    Igår när jag kom hem från jobbet så spolade jag på toaletten och det lät konstigt från röret under toaletten, som att något rörde sig kraftigt. Klinkergolvet sprack lite vid toaletten också. Har inte märkt något konstigt efteråt men har någon en aning om vad som kan ha hänt? Jag bor i hyreshus på tredje våningen om det gör någon skillnad.

      Sprucket avlopp månne? Megastor råtta alternativt orm i avloppet? ? Nej har faktiskt ingen aning men fick bilder i huvudet ?

      Det är toalettspöket som säger hej ?

      Kontakta hyresvärden! Sprucket klinker kan leda till vattenskador = svindyrt

        Ska absolut göra det! Ville bara se om någon hade upplevt samma sak och vet vad som hänt. Min hyresvärd tar alltid sjukt lång tid på sig också att hjälpa till 🙁

    Har någon upplevt sömnparalys/sömnförlamning? Vad upplevde/drömde ni?

      Många gånger. Ser en skepnad som flyger genom rummet mot mig, beroende på när jag lyckas få liv i kroppen så kan skepnaden hinna luta sig över mig eller sätta sig i min säng. Det är rätt otäckt, känner liksom hur madrassen sjunker ner. Men kommer ur det rätt snabbt nu, koncentrerar mig på att vicka på tår och fingrar tills det släpper

        Va?????

          ? Är väl ungefär samma upplevelse de flesta har?

            Jag har haft det en gång och visste då inte var det var. Jag upplevde att en man i lång rock och hatt med en kniv i handen stod lutad över sängen. När jag senare googlade det verkar det också vara en ganska vanlig upplevelse.

        Men asså, hur sjukt är det ändå inte att alla ser SAMMA sak? Vad är de frågan om där? ?

      Har bara varit med om det en gång, tacka gud (eller någon) för det! Jag drömde att jag vaknade av att jag hörde ljud under sängen. Kollade under sängen och blev nerdragen av nån the ring/the grudge liknande figur. Sen höll den fast mig tills jag lyckades vakna.

        Coolt ändå, jag har aldrig kumnat utskilja några drag på skepnaden. För mig är det mer som ett mörkt moln typ i längd av en person

        Åh fy fan!

      Jag lider av en sömnåkomma som kallas exploding head syndrome. En mildare form av sömnparalys. Jag vaknar ofta av att jag ”hör” pistolskott. Rätt coolt nu när jag vet vad det är men läskigt innan.

        Händer det mitt i sömnen eller är det när du håller på eller precis har somnat? För jag kan känna igen det lite, bara att för mig är det precis när jag har somnat och det är istället en stridsvagn som skjuter i luften.

        Min syster hör ofta ljud som inte är riktiga när hon är på väg att somna. Höga smällar, nycklar som rasslar eller någon som pratar.

        Jag ser ett ljussken, som att någon börjar fotografera i sovrummet.

      Hade så som yngre ibland, stört hemskt. Drömde en gång att sängen var full av spindlar och att det kröp på mig, hoppade ur sängen och stod och skrek och försökte borsta bort spindlarna från mig och slutade se spindlar när mamma kom in och började prata med mig. Har också haft grå/vita figurer stående vid sängen men dom har inte gjort något/varit onda, en var Padre Pio ? (syrran hade köpt en Padre pio tavla i Italien och på natten stod han där i mitt rum)

        Hänt samma för mig med spindlarna

      Ja senast idag – är sjuk i feber och låg och sov. Försökte (som varje gång det händer) skrika med fulla lungor och knacka med fingrarna i väggarna så att min pojkvän skulle höra, men jag hördes inte och tror inte att knackningarna lyckades heller. Brukar inte kunna röra mig eller höras – som mest blir andningen bara snabb.

      Min sömnparalys är alltid att jag vaknar av att jag hör ett skrik långt bort, det är inget stopp på skriket utan det är konstant och kommer närmare. Plötsligt hör jag hur dörren slängs upp och någon kommer mot mig skrikandes, tillslut böjer det sig över mig i sängen och skriker mig rätt i ansiktet. Det är bara en mörk skepnad.

        Usch, det där låter riktigt läskigt.

          Ja det är fruktansvärt, jag är livrädd för att somna på rygg tex för det är då det alltid har hänt, samma sak med att sova dåligt långa perioder. Jag försöker vicka på tårna och väcka mig men hinner nästan aldrig innan den är framme.

        Varför läser jag sånt här när jag precis ska sova ?

          Undrar samma sak. Vi är puckade.

      Jag hade ungefär varje dag i nåt år under min gymnasietid. Det skedde alltid när jag var påväg att vakna upp ur sömnen. I början var det ”bara” att jag låg i ett kolsvart vakuum oförmögen till att röra mig, vilket sög, men det pågick ju i nån minut högst sen vaknade man. Sen kunde det bli att jag vaknade, gick runt i huset, satte mig i soffan och pratade med mamma, men sedan vaknade på riktigt i ett hus där ingen var hemma och ingenting jag trott att jag hade gjort hade skett. Jag har varit ganska skonad från läskiga grejer, men en gång hade jag en man som skrek massa konstiga saker i mitt öra och jag hade världens panik. Nu när det sker känns det alltid på precis samma sätt, det är som om luften vibrerar, som om jag hör en jetmotor av nåt slag och att jag svävar uppåt skitsnabbt, tills jag stannar av och bara faller. Det händer inte så ofta nu dock och det är jag glad över. Helt sjukt hur hjärnan kan jävlas med en så mycket.

      Har en vän vars föräldrar upplevde något fruktansvärt en natt i sin nyköpta sommarstuga på Öland. De ligger och sover när mamman vaknar av att deras hund plötsligt börjar morra och hunden reser sig sen upp med huvudet mot sovrumsdörren. Då hör hon hur det krafsar och raspar mot ytterdörren. Hon får panik och börjar väcka sambon som sover som en sten. Raspandet på dörren fortsätter och hunden är lätt hysterisk. Hon fortsätter skrika på sin sambo som inte reagerar. Livrädd börjar hon ruska och banka på honom för att han ska vakna. Men han ligger helt orörlig i sängen. Då smälls ytterdörren upp och hon hör hur någonting rusar in i hallen, förbi sovrumsdörren och uppför vindstrappan som är precis utanför sovrummet. Någonting med rejäla klor spekar uppför trappan till vinden och hon hör hur ”någonting” rusar omkring som en galning där uppe på vinden, sen hör hon hur det klirrar av glas och hur någonting rusar ut och klorna river och raspar längs med husväggen. Sen blir det knäpptyst och helt stilla. Under tiden har hunden skällt och morrat hysteriskt och hon har slagit sin sambo gul och blå för att försöka väcka honom utan resultat. I samma sekund som ”rivandet” försvann så satte sig sambon upp i sängen med ett ryck precis som han varit medvetslös innan. Helt blåslagen. Han fattade absolut ingenting men de packade kvickt ihop sina saker, tog med pick o pack o hund och åkte mitt i natten in till ett hotell i Kalmar (där hunden var välkommen)

      När han återvände till sommarstugan dagen efter tillsammans med sin bror upptäckte de långa repor på dörren, längs med golven och i trappan. På vinden var trägolvet förstört av långa repor efter grova klor. Fönstret var krossat på vinden och längs med husväggen var det samma typ av repor efter klor. De tömde stugan, satte en spånskiva för fönstret, låste och har inte varit där sen dess. Svär att blodet frös i mina ådror när jag fick höra detta… fruktansvärt. Till saken hör att de båda är totalt ”anti” till allt som rör spöken, demoner etc. iaf var de det tills detta hände.

        Det KAN han varit Tjocka Hetsätarkatten på jakt efter mat…

          Haha! Ska tipsa min kompis om din teori. Har tjocka hetsätarkatten klor som en grävling? I så fall måste det ha varit han ??? plötsligt blev deras upplevelse mycket mindre läskig

            Ja, han är en jäkel på att vässa till dem…

      Jag får det ibland när jag somnar på dagen. Jag är vaken men kan inte röra mig. Har aldrig sett något men hört min man komma hem och gå runt i huset, fast han inte ens varit hemma (eller någon annan heller för den delen). Ibland hör jag ett främmande språk i huvudet.

    Vad tycker ni om body shops hudvårds produkter? Har användt tea tree face wash den med skum och en ginseng&rice toner samt evitamin ansikts kräm i mer än 2 månader snart. Jag har fått massa finnar nu dom är hårda och gör ont. Ska det vara så här? Ska jag sluta använda dessa eller fortsätta?

      Byt produkter. Jag tycker de är dåliga, kör bara professionella märken. Men låter som du inte tål något, din hy är stressad

      Var längesen jag använde deras produkter så ska ej uttala mig. Men angående att få finnar av produkter… Jag får också det, fast av olika sorters hudkrämer (Nivea, etc). Har därför slutat att använda hudkräm så jag ska slippa få finnar.

        Acne creme från dermalex är en suverän hudkräm som inte ger finnar. De har en speciell hudkräm också, men onödigt. Acne creme återfuktar kanon och lämnar huden matt. Har den som en del i min exuviance rutin

      Tee trea är för starkt. Gå till apoteket. Dom hjälper dej.

      Höll på med body shops Tea tree produkter förvisso hade jag acne innan men märkte aldrig nån skillnad. Har nu investerat i paulas choice serien (finns på skincity) och där märker jag ändå av viss skillnad. Får fortfarande finnar men utbrotten blir inte lika hemska som innan. Kostar lite mer med dessa produkter men väl värt det.

    Hur ser det ut med att få en förstahandskontrakt till en hyresrätt där just DU bor? Utbudet runt Jönköping är rätt dött om man inte vill lägga närmare en förmögenhet på hyran varje månad…suck. Vet ej hur det ser ut i övriga Sverige bortsett från de största städerna då såklart.

    / Ung, arbetande kvinna som bara vill flytta ihop med sin pojkvän ASAP ((och gärna skaffa en vovve också))

      Yees. Har förstahand strax utanför jkpg, stor lägenhet. Släpper det aldrig. Verkar ha med kontakter att göra, min lillebror fick förstahand på torpa nyligen genom någon han känner. 4000 ca i hyra. Hör av dig till alla privata! Finns rätt många

      Bor i Malmö. Det är svårt men ju mer aktiv man är hos de privata hyresvärdarna desto lättare och snabbare får du lägenhet. Jag hade nog tur med min: hade skickat in en intresseblankett till privat hyresvärd och typ en månad senare fick jag telefonsamtal om ledig lägenhet och visning. Tror de tog den som var ”högst” upp i högen så att säga. Sedan mailade jag hyresvärden typ 30 minuter efter visningen och sa att jag var superintresserad och så fick jag lägenheten 🙂

        Pappa är privat hyresvärd. Han går efter de med bra referenser, helst över 25år (under 20 kastar han direkt), fast inkomst och gärna djur haha

          Varför ratar han de under 20 år? Nyfiken. Finns en hel del ungdomar som av någon anledning flyttat hemifrån och är riktigt bra hyresgäster!

      Bor i Sthlm sååååå.. fick köpa lgh ?

      Vi bor i Kungsbacka (cirka 3 mil utanför Göteborg) och nära till kusten. När jag och sambon skulle flytta ihop (vi bodde då i Lerum respektive Göteborg) och han precis hade fått jobb här så kollade han på blocket och hittade en privat hyresvärd som hade en lägenhet ute. Personen som hade lägenheten innan oss hade rökt inne och lägenheten var väldigt ofräsch när sambon var och tittade på den, men hyresvärden målade om och fixade det mesta innan vi flyttade in så det blev jättebra. Hyresrätter här är överlag dyra och det tar lång tid att få ett förstahandskontrakt, men vi hade tur som fick tag på den här lägenheten. Den är på nästan 80 kvadrat, mitt i centrum i ett sekelskifteshus och vi betalar strax över 7000:- per månad. Visst skulle badrummet må bra av en uppfräschning (puderrosa kakel med röd våtrumsmatta) men jag kan absolut leva med det.

      Bor i centrala jkpg. Jättefin lägenhet. Vi fick hosta upp en slant för vårt förstahandskontrakt… Tror det är enda sättet just nu i jkpg. Man kan nästan tro att man bor i stockholm :O

    Vad är det för fel på folk…? Skrivs det något om hur jävligt män behandlar kvinnor och barn på jorden, så är det alltid någon man (oftast) som känner sig manad att istället beskriva hur illa han upplever att kvinnor behandlar män (?). På så sätt verkar han inbilla sig själv, att han har argumenterat väl för att påståendet att män behandlar kvinnor och barn jävligt illa på jorden, inte alls är sant.

    Samma sak med heterosexuella människor som de facto ofta har stora problem i sina relationer, med sina sexliv, med sitt föräldraskap, med jämställdhet, med våld och sexuellt våld i sina relationer osv. Heterosexuella är också de som lider av homofobi och som på olika sätt försöker få alla andra att känna sig ”onormala” i jämförelse med de heterosexuella och deras märkliga sätt att leva. 😉 Så fort någon riktar uppmärksamhet mot heterosexuellas alla problem och de samhällsproblem som de ställer till med, blir de oerhört kränkta och skyller ifrån sig, t.ex på ”extremfeminister”. Som om heterosexuellas alla problem vore feministernas ”fel”…?

    Ännu ett exempel såg vi med metoo. Kvinnor över hela världen berättade om sexuella övergrepp och trakasserier som män utsätter dem för på ARBETSPLATSERNA! Återigen såg vi män som trodde sig kunna ”slå hål” på hela kampanjen genom att ifrågasätta ett fåtal kvinnors berättelser, med hänvisning till att de skulle vara ”överdrivna”. OM en enda berättelse från en kvinna är ”överdriven” i mäns ögon så överdriver ALLA kvinnor per automatik och hela metoo var bara en feministisk bluff 🙂 enligt manligt tankesätt…?

    Tredje exemplet är män, torskar, som köper prostituerade kvinnor. De hävdar, som nåt slags märkligt försvar av sina handlingar, att heterokvinnor går till prostituerade män OXÅ! Manligt resonemang verkar gå ut på att prostitution inte är något problem i samhället eftersom heterokvinnor också köper sex av män…?
    Whats up with all this shit??

      Fast jag är kvinna och finner rätt mycket överdrivet också. Under metoo undrade jag också vad många hade för män runt sig när de skrev att de hånade metoo, ingen man i min närhet ifrågasatte kvinnors berättelser. Byt manliga bekanta!

        Du är ett typexempel på vad jag menar. 🙂

          Fast varför är just du den som har rätt? Jag ifrågasätter. Åt alla håll och från alla vinklar

            Jag har bra män runt mig. Inga som behandlar kvinnor illa. Ändå skulle jag en dag när jag orkar kunna skriva spaltmeter till dig om saker du inte tänkt på som finns i din vardag. Saker du varit med om utan att reflektera över det. Kunna lova dig att utan du vet om det så har du minst en kvinna nära dig som blivit grovt utnyttjad sexuellt.

            Det finns runt dig. Över allt. Du har bara inte förstått att du tycker det är normalt.

            Jag vet att du tycker jag är dum i huvudet nu. Hur kan jag veta något om just dig. Det kan jag för att statistiken är förkrossande.

            Jag kan leva en dag med dig i ditt liv och kommer kunna peka på 5 till 10 saker du inte ser för att det är så normaliserat men som kommer göra dig förbaskad när du tänker efter.

            Jag säger inte att du är naiv eller dum. Det är jag säker på att du inte är. Jag säger att du är en produkt av din uppfostran från ditt samhälle. ?

            Mvh en liberal

              Bla bla bla blaaa

                En man?

                  Nope. Trött på dig och dina långa utlägg i allt och ingenting där du trycker ner personer men ändå ska gulla lite och lägga in något hjärta. Dina åsikter är ointressanta för mig

                  Vad du uppfattar som att trycka ner och din åsikt ang vad som är det säger mig en hel del.

                  Och vad som är min genuina omtanke om andra är inget du har bestämmanderätt över.

    Har social ångest. Vill boka en tatuering tid men jag vågar inte.

      Du vågar inte gå dit menar du? Inte för att göra tatueringen då heller eller bara för konsultationen?

      Ta med en kompis. Så gjorde jag första gången.

    Jobbar en snygg kille på biblioteket där jag bor. Hur gör man för att fånga hans intresse? Är ju för feg för mitt eget bästa men ibland måste man chansa och testa något nytt tänker jag! Tar gärna emot lite tips:-)

      Kasta en bok i ansiktet på honom. Kommer definitivt fånga hans intresse…

      (Jag har feber och tkr jag är jätterolig, förlåt!)
      Jag är inte heller nån som tar kontakt — och ser alltid tjurig ut — så jag har inte några jättebra förslag. Men utnyttja att han jobbar där, du har ju en ”legitim ursäkt” att prata med honom; säg att du letar efter någon bok men inte hittar den, be om förslag på bra böcker mm

      Hahaha ?? ?, som personen ovan skrivit, fråga om någon bok och be om tips på bra böcker. Du kan även fråga om han rekommenderar någon bok som han läst och tyckt var bra!

      Gå fram och säg: Hey boy, can I get a library card so I can check you out?

      Eller: If I could rearrange the classification system, I would put “U” and “I” together.

      Leta först reda på en bok där det inte är några andra intill. Be honom sedan visa var den boken finns. Säg sedan att du gärna vill få chansen att träffa honom efter hans arbetspass för att du är intresserad av honom.

      Låna en riktigt sjuk bok så han lägger dig på minnet. Eller så går du dit titt som tätt och lånar böcker, tillslut blir ni nog tjenis 🙂

    Virtanen åtalar Wallin för grovt förtal ?

      Nä, det gör han inte men åklagaren möjligtvis..? 🙁

      Åklagaren gör det och det är bra. Hon har begått brottet. Sen kan jag samtidigt tycka att det är synd i just det här fallet, men ändå bra att de gör sitt jobb

        Jättebra, de flesta anmälda våldtäkterna går aldrig till åtal men när en kvinna går ut och berättar om sin våldtäktsman blir hon åtalad för förtal, jättebra, verkligen ”jättebra”

    Ni som slutade med att ge bebis mat på natten och istället ge vatten? Hur reagerade barnet? Vill sluta amma då jag misständer att mitt barn inte tål min mjölk, hon är gasig jämt o skriker varje natt, sä fort hon släpper pruttar somnar hon om igen. Har varit så sen hon var född så det handlar inte om fas. Hon är 1 år så hennes tarmar borde väl va ”bra” nu?

      Testa ersättning på kvällen och kanske semperdroppar för den onda magen? Kanske är bättre än vatten tänker jag? (Slutade ge bebis mat på natten när bebis inte vaknade längre och ville ha mat så har aldrig behövt avsluta sådär)

      BVC rekommenderar sluta ge mat på natten pga tänder. Gillar barnet vatten och är nöjd med det är de väl inga konstigheter. Pröva? Vill liten inte ha de så pröva napp(om ni har) och vyssja lite?
      Även om barn är gasiga behöver det inte betyda allergi. Om du misstänker det, hör med BVC om uteslutningsmetod.
      Mitt tips, använd din magkänsla och följ ditt barn. Du vet nog innerst inne vad som kommer funka bättre/sämre och vad du vill pröva eller gå tillväga. Lycka till!

    En fundering. Eller nojande. Vad som helst. Ska försöka dra det kort.
    Har en killkompis som jag klickar otroligt bra med, det finns attraktion och vi har kyssts o så. Jag vet att han vill ligga med mig och ja, det vill väl jag också.
    Nu ska vi ses igen om nån vecka och med tanke på att jag troligtvis kommer sova över så är det väl nästan garanti på att vi kommer ha sex. Men. Det var SÅ längesen för min del, alltså, verkligen jättelängesen. Av olika anledningar som jag inte behöver eller tänker gå in på.
    Han vet redan att jag är blyg och försiktig av mig, lär bli det ytterligare lite mer om vi ska ligga. Ska jag berätta för honom att det inte direkt var igår jag låg med någon, vill man veta det?

      Vill och vill. Det kan ju knappast skada. Övertydlighet tror jag är bäst. Vi killar förstår nämligen ingenting annars.

        Haha jag förstår inget heller. Jag lär förmodligen säga det pga ibland säger jag saker utan att tänka, men vissa saker kanske man måste tvinga sig själv att hålla tyst om, I don’t know☺

      Just ease into it, det kommer naturligt sen. Du kan ju nämna det i förbifarten men han lär kunna känna av hur han ska ”hantera” det ändå på ett bra sätt.

        Ja det tvivlar jag inte på att han gör. Större tålamod än vad han har vet jag ingen som har. Han känner verkligen av läget hela tiden och låter mig slappna av i min egen takt. Vad som än händer så lär det väl lösa sig hoppas jag:)

          Låter som en bra kille. Jag hade nog sagt det men jag har ju inga gränser dock.. tror inte det skadar iaf och för din del kanske det kan kännas lättare efteråt 🙂 ha det så härligt iaf ???

            Ja men det är han verkligen 🙂 haha jag har inte heller några gränser många gånger så känner jag mig själv rätt så lär jag säga det??

      Onödig information skulle jag säga. Känns nog ingen skillnad på sexet ändå tror jag. Det är som att cykla liksom ?

        Hmm jag hoppas du har rätt och att det bara är jag som nojar för mycket. Dock tror jag det kommer bli svårt att dölja att jag är blyg, försiktig och nervös så antagligen kommer det komma fram?? men det var bra, ska ha det i åtanke. Som att cykla, haha??

          Blyg och försiktig kanske du hade varit oavsett med tanke på att man faktiskt är det när man har sex med en ny även om man hade sex senast igår. Sån är jag i alla fall, när jag ska ligga med en ny så känns det som jag är oskuld på nytt och inte vet vad den andre vill och så ? Kör bara och tänk inte så mycket ✌??? You go!

            Det är ju faktiskt väldigt sant! Tänkte inte på det men det stämmer ju. Kan ju hoppas det är samma för honom, haha?

      Bara nyfiken, är det han du kysste under ett träd nyligen?

        Ja, haha

          Tack för svar för jag undrade samma. ??

            Hahaha jodå, det är samma pojke (inte bokstavligen pojke, han är nyss fyllda 29) 🙂

    Tips på bra hudvårdsprodukter? Jag har kombinerad känslig hy som lätt får utslag och blemmor, så behöver något snällt men som det ändå är lite riv i. Eller har ni någon rekommendation på något ställe man kan gå till eller besöka online?

      Skincity. Gör deras hudtest. Klicka också i prisnivå så du har råd med det de tipsar om. Jag kör själv en rutin från exuviance, med lite inslag av paulas choice. Älskar de produkterna!

      The ordinary eller dermaquetic

    Idag ringde ngn anonymt till min son (medan han var i skolan) och hotade honom att det skulle stå beväpnade personer och vänta på honom och om han inte betalade 6000kr skulle de läcka smygtagna nakenbilder på honom – han är 12år! Vart fan är världen påväg?!
    För ett tag sen smsade en klass”kompis” att han ville att min son skulle dö….

    Min son är dyslektiker och räknas som ”dålig i skolan” men en schysst kompis, ganska tillbakadragen och gör inget väsen av sig – igår skrev de i klassens snapchatgrupp att han hade F i alla ämnen (vilket iofs inte stämmer) och att han är ointelligent (vilket absolut inte stämmer) och la upp smygtagna filmer på honom när andra i klassen är elaka mot honom…

    Ja, detta har blivit en mardröm – på måndag är det möte med skolan!

    Och min fråga – får man smygfilma på allmän plats? Och får man lägga upp sånt?

      Det beror hur pass ”utpekande” filmerna är, om det är för privat bruk mm, men det är ju inte speciellt oproblematiskt ur juridisk synvinkel att fotografera/filma en minderårig utan samtycke, bilder ses numera t.ex. som en personuppgift.

      I vart fall är det inte ok med sånt beteende av flera anläggningar och något skolan verkligen ska ta på allvar!

      Fy vad hemska människor och vad hemskt för din son att utsättas för sånt. Mitt hjärta brister. MÅTTE skolan vidta åtgärder för detta är så långt ifrån okej man kommer. FY.

      Men fy stackars honom och stackars hela familjen. Blir så ledsen när jag läser sånthär och hoppas verkligen att mins söner varken ska bli behandlade eller behandla andra så när de kommer upp i åldern ?

        Men fy så obehagligt, det är ju inte klokt, fruktansvärt! Vad händer i vårt land, hur har det blivit, vad är det för tid vi lever i? Mycket är internets och smartphones fel. Stackars pojk och er, hoppas skolan agerar och hoppas det blir bättre.

      Skolan är inte en allmän plats.

      Våga själv ta kontakt med vårdnadshavarna också! Ibland ger det bättre effekt än om det ”bara” kommer från skolan.

    Förlåt om det är en dum fråga men vad betyder egentligen klasshat? Vem hatar vem? Läst en timme i sträck på instakontot klasshat, mycket sorg, naivitet och oförstående från omgivningen men vet inte var hatet kommer in. Varför heter det inte typ klassnaivitet?

      det handlar väl om negativa antaganden om underklassen

        Tolkar det mer som att det betyder att innehavarna av kontot hatar att det finns olika samhällsklasser.

    Åååh jag är så himla kär i min kompis…. fan… hur blir man okär i någon???

      allt man känner för andra människor är en spegling av vad man känner inför sig själv. alltså har din känsla av att vara kär ingenting med den andra personen att göra.

        ”Hjärtat är bara en muskel, kärlek blott en konstruktion!”

        ”allt man känner för andra människor är en spegling av vad man känner inför sig själv”

        BS.

        Haha va roligaste jag hört!

      Är väl i typ samma position. Är så himla kär och känner mig samtidigt så himla dum, för jag vet att han inte alls känner likadant. Jag är och kommer förbli en vän, punkt. Lider mig igenom föreläsningar och andra tillfällen där han är nära, för det gör så jävla ont att veta att det inte finns någon chans.

      Bara att fokusera på annat och försöka leva vidare.

    Det var ju lite kritik mot Petra Tungården då hon gjorde reklam för spanx med pyttesmå modeller utan ett uns av fett på kroppen, som bevisligen INTE behöver Spanx.

    Se länken nedan för vad för typ av modell jag skulle vilja se använda Spanx, en kvinna som försöker få på sig en maginsugare men med inte ett så bra resultat, skrattar ihjäl mig. Borde bli sponsrad for life av Spanx

    https://youtu.be/qbU2euEGuP8

    Ny martens anklagar i kommentar lösare för att skrivit dumt på hennes blogg. Kommer på att hon gjort fel tar bort kommentarer och skriver tycka synd om mig inlägg för att folk ska glömma bort vad hon gjord

      Jag vet ?.

        Dessutom har hon placerat tillbaka vissa kommentarer fast de hamnar helt konstigt. Hon påstår att de hamnat direkt i skräppost. Men jag har skärmdumpart dem innan hon plockade bort.

      Och ni har hjälpt henne att klättra på listan idag genom att skriva om henne här. Hon har ju något fel i huvudet, ps**o**tdrag. VEM skriver som hon, så lismande och jag jag jag, jag måste lyssna inåt, använda verktyg, inte fly bla bla.. ständiga nystarter om och om igen.. orkar inte med henne, mår dåligt av att läsa henne.. och alla naiva som bara ååh fina, ååh du är stark, ååh så ärlig ååååhhh fiiiina omtänksamma du. Ja oj så fin som bara tänker på andra och vill hjälpa andra och inte tänker på egen vinning och att tjäna pengar neejdå. Asså. Hon skrev att hon legat hemma i feber hela veckan förutom några läkarbesök och snabbt på kontoret men hon glömde att hon kvällen före, igår, satt ute och skrattade med Bobby. Kan inte finnas någon annan som gör så många läkarbesök. Måste vara jobbigt att trassla in sig så mycket i lögner, kan förstå om hon blir trött av det, och kocko.

    För några dagar sen fick jag veta att jag är gravid. Det var verkligen inte planerat. Känns så himla konstigt, ska jag bli förälder liksom? Jag? Som fortfarande äter chips till frukost ibland. Jag vet att jag teknisk sett är vuxen (är för tusan 30) men KÄNNER mig inte vuxen. Samtidigt så taggad på en bebbe. Men livrädd… Väldigt många känslor nu och ville skriva av mig då jag inte vill berätta för dom jag känner ännu ?? Någon annan som relaterar till att inte känna sig vuxen men ändå vuxen?

      Att inte känns sig vuxen men ändå vuxen? Varje dag när jag sitter i viktiga möten på jobbet med viktigt folk och tar viktiga beslut. Jag som inte ens borde vara myndig.

        ?

        ? precis så jag menar. Känns ibland som att man lajvar vuxen!

      hur blir man gravid utan att det är planerat?

        Vad är det du inte förstår? Är det själva innebörden av ordet planera?

        Planera: Planering är en process, som innebär att nå ett framtida mål genom ett systematiskt och målinriktat handlande från givna utgångspunkter.
        Göra upp planer; bestämma sig för vad man ska göra och hur man ska göra det

          jag undrar hur man blir gravid utan att det är planerat?

            Ja man ligger väl utan att planera att äger ska befruktas? Har du bara sex för att skapa barn?

              Äger = Ägget

              men varje oskyddat ligg kan ju leda till befruktning ? så hur är inte det att planera?

                Ja för att man ligger utan att planera en graviditet? Gör du dig dum med flit?

                (Barn blir inte sällan till även när man skyddar sig)

                Man kan ju faktiskt bli gravid även om man är skyddad.

                  Orkar inte ens svara på besserwissriga kommentarer men tack för att ni gör det! ❤️

                Varje bilresa kan leda till att du krockar. Hur kan det inte vara planerat att vara med om en bilolycka?

                  att ligga utan skydd är väl detsamma som att planera en graviditet?

                  22:43 – att åka ut med bilen är väl detsamma som att planera en bilolycka?

                  det är en risk man tar och så använder man ju bälte för att skydda sig

                  Jag fattar inte heller hur man inte planerar barn. Svårt med oplanerad graviditet väl också, då vi har dagen efter piller som är bara att köpa på apotek, ifall kondomen sprack. Och bra abortmöjligheter. Många uttrycker hur det plötsligt bara blev 3 eller 4 ungar, och livet blev inte riktigt så enkelt som med ettan och jag fattar ingenting. Vadå bara blev till?

                  Man kan bli gravid på p-piller också. Och inte veta att kondomen sprack. Och….

      Åhh Grattis! Precis så kände jag mig, massor av tankar och känslor som kom. Men för varje dag som går så kommer du att känna dig mer redo och din längtan att få träffa ditt barn kommer bara att bli starkare! ❤️ Jag kunde inte sluta titta på min dotter den dagen hon föddes! ❤️ Önskar dig all lycka!

        Tack för pepp och fina ord ❤️❤️❤️

      Jag åt lösgodis till middag ikväll och är en normal två barnsmamma. Man måste inte vara perfekt för att man får barn, tänk att dina barn är en del av dig. Jag var nojig över att mitt barn skulle tänka att vi bodde ”sunkigt”, hade dåliga arbeten och likande, jag kände inte att vi var tillräckligt bra men när hon väl kom ut så insåg jag att hon är en del av oss, mig. Hon ser ut som jag, har samma humor, likande personlighet och älskar mig mer än någon någonsin har gjort. Du klarar det och du behöver inte vara perfekt eller ha löst allt i livet än, det kommer så småningom. Stort grattis!

        Tack och fint sätt att se på föräldraskapet ❤️

      Haha, hög igenkänning på känslan av att inte känna sig vuxen ?. Förutsatt att du känner att du vill ha barnet så kommer säkert att gå bra – och du kan fortsätta käka chips till frukost tills ungen fattar vad det är och vill ha ?. Jag är 28, min sambo fyller 30 och vi har en dotter på 6-månader. Vi pratar fortfarande mycket om att det känns sjukt konstigt (och samtidigt väldigt självklart ?) att vi nu är ”mamma” och ”pappa”. Vi har samma sjuka humor, samma uttryckssätt osv. Som vi hade sen innan vi fick barn. Den enda skillnaden (utöver att ha ansvar för- och ta hand om en liten varelse) är väl att vi snart måste börja tänka på hur vi uttrycker oss och vilka skämt vi drar framför henne så att hon inte säger konstiga saker.

    Jag är så trött på att vara singel, jag längtar så efter tvåsamhet. Vissa kvällar känns längtan lite extra. Kom hem från jobbresa idag och mina kollegor åkte hem till sina partners och familjer. Jag själv åkte hem till tomt hus, barnen är hos sin pappa. Jag kunde varit med vänner, men alla är par och jag är så trött idag. Jag brukar inte tycka syn om mig själv. Men just idag saknar jag en varm famn att krypa upp i. Undrar så om jag också kommer att hitta rätt till slut.

    Att följa Öppet spår gör en i alla fall på bättre humör. Kram på er alla! 🙂

      helt ärligt så verkar folk i tvåsamma relationer vara rätt olyckliga

        Ja. Finns inte en enda tvåsam relation som får mig att önska mig det.

        Ja, om man är i en osund tvåsamhet där man slutar att se till varandra samt att själv slutar utvecklas som person. Men det finns faktiskt många exempel på personer som genuint faktiskt älskar varandra. Jag väljer att tro på kärleken. 🙂

          säkert, men jag har aldrig stött på ett sådant exempel

            Måste tyvärr instämma. Jag ser inte några lyckliga heterosexuella relationer nånstans. Inte i min personliga närhet, inte ute i världen.

              Inte idag,i min generation. Min mamma och hennes man, de har verkligen ett drömförhållande. Annars är min mormor och morfar de enda jag sett som verkligen älskade varandra, morfar satt och åt sina middagar dagligen vid mormors gravsten när hon gick bort ???

                Stackars mormor. Inte ens som död slipper man dem.

                  Men snälla sluta prata för alla kvinnor. Ja du vill slippa män, förstått, men det finns kvinnor som inte vill det. Det är pinsamt,

        Oj. Jag har massor med heterosexuella vänner i tvåsamhet som är lyckliga och älskar varandra.
        Och lever själv i en sådan relation, det bästa som någonsin hänt mig. Så jo, det går!

          jag tror dig inte

            Inte jag heller.

    jag är intresserad av vad folk har för strategier för att arbeta emot att SD växer sig större. konkreta tips, råd och strategier.

      Ingen jävla aning, men vill också veta. Skit i idioterna och mobilisera de vettiga?

        men ”idioterna” blir ju fler och fler. hur når man dem?

          ”Hur når man dem?”. Är upp till politikerna att faktiskt börja lyssna på sina väljare, först då kommer folk att vända sig bort från det enda partiet som faktiskt sätter ord (om än dramatiska sådana) på problemen.

            Precis! Att ignorera över 1100000 väljare kommer inte att vara lösningen, börjar de inte ta tag i problemen i större utsträckning kommer SD fortsätta växa – fort

              min fråga gällde vad jag som samhällsmedborgare kan göra för att bidra till att stoppa utveckligen där allt fler röstar på ett främlingsfientligt parti .

            Det är väl ändå upp till väljarna att rösta på ett parti som inte byter ideologi så fort vindarna vänder? SD är inte det enda partiet som ökat, men jag hör inte folk mena att andra partier ska ”lyssna på väljarna” för att exempelvis V ökat

          Tror inte det går. De verkar bortom hopp. Dumma och elaka. Plus övertygade om att de är Guds gåva till mänskligheten. Finns väl inget botemedel mot det?

            SD-politikerna har jag heller inget hopp om. men de som röstar på dem, de vill jag inte förlora hoppet om. frågan är hur man närmar sig dem?

      Ingen, bra att de växer. De andra partierna hjälper ju också till just nu 🙂

      Är ju trots allt 80% som inte vill ha deras skit. Vi får vara tacksamma för det. Och det gick sämre i valet för SD än vad alla hade trott.

        får hoppas att de är på tillbakagång då

        De ökade mest av alla, det äe inget dåligt val. Att tidningar osv gissar kan man inte ta som nån sanning, resultatet är det viktigaste

        Och de är 90 % som inte vill ha vänstern skit

    Märklig situation på jobbet. Kvinnlig egen företagare sedan ett antal år tillbaka. Flyttade till nytt kontor för 3 år sedan (har totalt 4 st kontor som jag jobbar ifrån f.ö), ett slags kontorshotell med ytterligare två företag som grannar, bara manliga anställda. Från dag ett, har jag fått höra sura och ifrågasättande kommentarer från dessa företags manliga anställda, om allt mellan himmel och jord och det har börjat utvecklas till rena rama trakasserierna. Förutom ständiga kommentarer om mitt utseende, min klädsel osv (både positiva och negativa), drar jag några exempel:

    Om jag kommer senare än kl 8 på morgnarna så har jag enligt dem, ”haft sovmorgon nu igen”. Eller så är jag ”inte körklar” så tidigt på morgnarna (utmålas alltså mer eller mindre som en alkoholist). En manlig anställd på företaget mitt emot, rusade efter mig ut i korridoren en gång när jag skulle gå hem en timma tidigare en fredag eftermiddag. Han rusade upp från sin stol när han såg att jag var på väg hem, ut i korridoren efter mig och pekade upprört och demonstrativt på sitt armbandsur för att tala om för mig att min arbetsdag minsann inte var slut ännu. Enligt honom då. 🙂

    När jag sitter ute hos kund eller hemma och jobbar ibland så blir jag i det närmaste överfallen av männen när jag kommer tillbaka och avkrävs svar på deras aggressiva frågor om ”var jag har varit?”, ”vi har inte sett dig på länge”, ”har du haft semester”, ”vad är det för kund du jobbar hos?” osv.

    De har även föreslagit (på fullt allvar) att de ska sätta upp ett veckoschema vid dörren åt mig, där de tänker sig att jag ska redovisa för dem när jag är inne (och inte inne) på detta kontor. De är f.ö medvetna om att jag sitter ute hos kund och jobbar minst en dag i veckan och de är medvetna om att jag även jobbar hemifrån. De verkar dock inte vilja förstå det. Till saken hör att de själva jobbar ute hos kunder för det mesta och alltså sällan är inne på kontoret. De kommer på morgonen, ger sig iväg ut till kund och kommer ev. tillbaka senare under eftermiddagen.

    En söndagskväll kom jag in på kontoret, hade stått ute i solen och målat på huset under helgen och bränt mig lite i ansiktet. En man i personalen på företaget mitt emot, anlände samtidigt som mig, påpekade att han tyckte att jag var ”röd i ansiktet” och insinuerade att detta skulle bero på för mycket alkoholförtäring från min sida. 🙂 (observera att jag dricker alkohol väldigt sällan även om jag inte är helnykterist). När jag inte svarade utan ignorerade honom, blev han hetsig och aggressiv och försökte tvinga mig till att försvara mig angående hans fantasier om mig och mina alkoholvanor.

    Nu har det gått så långt att de här männen svarar de kunder som besöker mig på samma sätt. Om jag inte är på plats när mina kunder kommer på besök, öppnar männen dörren åt dem och förklarar att jag antingen inte är ”körklar så här tidigt på morgonen” och/eller att jag ”som vanligt har sovmorgon”, att jag är ”måndagssjuk” (alkis) eller att jag ”aldrig jobbar”. Rent förtal alltså, vilket troligen går ut på att försöka förstöra min business och få mina kunder att tappa förtroendet för mig. Jag har även fått anledning att tro, att åtminstone en utav männen har kört förbi utanför min bostad och spionerat, 4 mil bort. (bor ute i skogen så alltså inte något ställe som man bara kör förbi). Samtliga män är gifta med/sambos med kvinnor och är antingen i samma ålder som mig eller äldre än mig.

    Jag svarar givetvis inte på frågor om mitt företag och jag försöker undvika de här männen så gott det går. Jag har hela tiden tänkt att de måste tröttna nån gång men nu har det som sagt gått tre år, de verkar bara bli värre och värre ju mer jag undviker dem och jag har börjat känna mig mycket obehaglig till mods i deras närhet. Så pass att jag till och med låser dörren in till mig på kontoret under kvälls/helgtid. Jag har även börjat stänga alla dörrar och dra för gardiner så att de inte ska se in till mitt kontor, vilket de har påpekat är ett mycket märkligt beteende från min sida. 🙂 Inte alls populärt att jag ”gömmer mig” för dem. Det är särskilt en utav männen som ger mig mycket, mycket obehagliga vibbar.

    Hur hade ni hanterat allt detta? Jag har förstås hyrt andra kontor under årens lopp som egen företagare men aldrig någonsin varit med om någonting liknande….

      Det låter ju helt absurt! Och det är alltså inte så att ni jobbar på samma företag, så att de skulle ha någon anledning att sura om du nu inte jobbade full tid? Har de någon chef du kan prata med?

        Ja, det är helt absurt. Jag betraktar dem alla som mer eller mindre psykiskt störda. Vi har ingenting gemensamt. Jag är min egen chef och de är vanliga anställda på företaget mitt emot. Deras arbetsgivare hyr den lokal som de jobbar i och jag hyr min egen lokal. Thats it.

          Och nej, de har ingen chef direkt på plats. De jobbar helt självständigt.

      män bör ej släppas lösa ute i samhället

      Antingen får du nog ta och samla på dig bevis och sen ta upp det med deras chef. Eller byta kontorshotell. Jag skulle göra både och… Varför har du stått ut så länge? Om de skadar ditt företag är så måste du ju flytta eller agera på något sätt.

        23:15: Som sagt, jag har tänkt att de måste tröttna någon gång och jag har försökt att undvika konflikt eftersom det tenderar att göra vistelsen på detta kontor, än mer outhärdlig. Tyvärr har allting bara eskalerat med tiden, ju mer jag har undvikit dem. Jag har fram till ganska nyligen, inte haft en aning om att de förtalar mig inför mina kunder. Jag har nämligen gjort klart och tydligt för dem, att de inte ska öppna dörren för mina kunder, om jag inte är på plats. Det har de tydligen gjort ändå och passat på att prata sitt skit om mig…. Jag sitter på ett femårigt hyreskontrakt så jag kommer ingenstans just nu. De här männen jobbar åt ett större bolag, på en filial kan man säga, och har ingen chef direkt över sig på plats. Jag kan jobba hemifrån eller från något av mina andra kontor för att komma ifrån situationen men då ”straffar” de mig för min frånvaro, alltså t.ex genom att förtala mig inför mina kunder…. Eller genom att mer eller mindre överfalla mig och slänga diverse anklagelser i ansiktet på mig när jag väl dyker upp. Det är helt befängt, hela situationen. Jag har provat allt men ingenting hjälper….

          Måste tillägga att vi har var sin ringklocka vid entredörren med olika signaler. Så trots att de VET att det är mina kunder (inte deras) som ringer på MIN dörrklocka, rusar någon av dem ändå upp från sin kontorsstol och försöker springa före mig i korridoren för att öppna för mina kunder. Varje gång säger jag till skarpt: ”Det är MIN klocka som ringer så du kan gå och sätta dig på din plats igen”. Det hjälper inte. När det kommer kvinnliga kunder på besök, får jag skämmas ihjäl om männen hinner före mig och öppna. De stirrar ut kvinnorna från topp till tå och vid flera tillfällen har de fällt kommentarer om att kvinnorna är snygga, alternativt har de visslat lågt efter dem i korridoren. Jag har även haft några tillfälliga kvinnliga extra anställda genom årens lopp. I princip samtliga av dem har, utan att jag har sagt ett ord, upplevt samma sak om mannen som jag finner mest obehaglig. Till och med städerskan har berättat för mig att hon avskyr att städa inne hos mina grannar, när framför allt denne man är på plats.

            Vad säger bolaget du hyr av? Det verkar ju onekligen som att ditt arbete tar direkt skada av dessa olägenheter. Kontraktet måste ju kunna brytas, även om det blir dyrt.

              Jag har inte tagit upp detta med vår hyresvärd. De anställda på företaget mitt emot mig, känner honom mycket väl (hyrt av honom i 15+år) och jag är osäker på hur inblandad och medveten hyresvärden är om vad som pågår och om han öht skulle ta detta på allvar. Han verkar också, i viss mån, reta sig på att jag kommer och går som jag behagar och jag har anledning att tro att han till viss del lyssnar på männens skvaller om mig.
              Att bryta kontraktet i förtid är ingen mening, jag får ändå betala hyra. Jag kan lika gärna undvika detta kontor tills kontraktet löper ut, ha kvar mina möbler där och jobba från något av mina andra kontor, vilket jag också har börjat göra i allt större utsträckning (med påföljden att männen alltså blir alltmer hysteriska). Det känns för jävligt att betala 100 000 om året för ett kontor som jag inte ens står ut att vara i. Problemet är att kunderna på denna ort, inte har något annat kontor att besöka än detta. Oftast så bokar de ett möte i förväg så att jag är på plats när de kommer men inte alltid… Det är då det blir problem, dvs när mina grannar öppnar för dem… Jag tycker inte heller att jag ska behöva flytta till ett annat kontor, bara för att de här männen inte kan bete sig professionellt på sin arbetsplats. Jag har aldrig varit med om något liknande. Hela situationen är befängd och sättet, på vilket de här männen skvallrar, spekulerar och insinuerar om mig, är jävligt otäckt. Särskilt en av männen är oerhört manipulativ. Han ställer inga frågor till mig – han klampar in på mitt kontor, gör ett falskt påstående om mig och kräver hetsigt att jag ska svara på (försvara mig inför) hans absurda påstående om mig. Exempel: han kom in en dag och påstod att jag ”pratar för mycket i telefon” och att det ”väl bara är privata samtal?”. Därefter krävde han hetsigt ett svar från mig, dvs att jag skulle försvara mig inför hans befängda påstående om mina telefonsamtal.

                Jag har tänkt att de här männen, förr eller senare, borde ställa sig själva den fullt rationella frågan: ”vad har vi med henne och hennes business att göra…?” men… det gör de inte. Tanken slår dem inte ens. 🙂 För dem är det uppenbarligen fullt logiskt att utse sig själva till mina chefer, trots att den enda chefen på stället är jag, och att de här männen bara är helt vanliga anställda i ett annat företag….

    Jag kan inte ta kritik. Har ett jobb där det ingår att få ganska mycket och blir så himla ledsen. Börjar nästan gråta och blir helt förstörd, mår skit och ältar det i dagar (eller år). Rent logiskt förstår jag ju mycket väl att jag överreagerar och borde skaka av mig, men jag kan inte kontrollera hur jag reagerar. Råd?

      låtsas att du är en vit medelklassman
      funkar alltid för mig

        Tog för givet att Anonym ÄR en vit medelklassman. 🙂 Tål inte kritik, mår skit, överreagerar, kan inte kontrollera sin reaktion…. Typiskt vita kränkta män.

          sant
          men till alla tjejer därute!

          Hahah, snarare typiskt kvinnligt beteende menar du? Att agera på känslor istället för rationellt är precis det som gjort att kvinnor hållits tillbaka i alla tider…
          //Kvinna som ogillar kvinnor i allmänhet

            Män försöker alltid projicera sina tillkortakommanden på kvinnor. Det är män (inte kvinnor) som är irrationella varelser och som alltid reagerar instinktivt utefter sina egna känslor (ibland med våld, ofta med aggressivitet).

              Nej, generellt ”tänker” kvinnor med hjärtat i första hand, och inte med hjärnan. Det är därför många inte vill ha kvinnor på höga positioner, utan de håller sig till yrken där de får agera känslomässigt. Det blir tårar och daltande istället för ledarskap och tuffa beslut om kvinnor får bestämma (kolla bara på våra egna kvinnliga politiker!)

                Känner inte alls igen din beskrivning av kvinnor och män i arbete. Jag arbetar med både kvinnor och män av olika utbildningsgrad och min erfarenhet är att kvinnor tar mer ansvar för sina arbetsuppgifter (får saker och ting gjorda, snabbt effektivt och på bästa sätt). Män är mycket mer känslosamma, avundsjuka, skrytsamma, löjligt tävlande, aggressiva, höjer sig själva på andras bekostnad, tar åt sig äran av andras arbete, överskattar sig själva och sina arbetsinsatser grovt osv, osv. Män är också naturliga följare (inte ledare) till skillnad från kvinnor. Kvinnor är naturliga ledare (de är ju föräldrar) och leder andra på ett mer professionellt sätt än män, dvs inte genom skrämsel, inte genom härskartekniker, inte genom aggressivitet eller hot som män gör. Män följer enkelt andra män och de vågar sällan sätta sig upp mot den hanne som har utsett sig själv till deras ledare.

                  dessutom, när män sätts på ledande positioner leder det ofta till att de startar krig.
                  extremt irrationellt om du frågar mig.

                  Män saknar också ofta konsekvenstänk. Vilket blir tydligt när vi ser på hur män, bl.a med hjälp av våld, egoism, oförmåga att lyssna, makt och krig (dvs inte pga naturligt eller bra ledarskap) har förstört hela vår planet. Män är inga naturliga ledare – de har tagit rollen som ledare i världen med våld och genom andra odemokratiska och fega metoder mot kvinnor. Kvinnor har däremot naturliga ledaregenskaper – kvinnor är ju föräldrar och kvinnor är mammor (ledare och uppfostrare) till alla män på jorden.

            Wow vad häftig du är!!

    Någon som kan svara på om det är värt rent lönemässigt att utbilda sig till dietist?

      Nej.

    Hur är ni när det kommer till klippning och frisyrer och längd och så? Växlar ni mellan långt och kort och färgar ni håret ofta? Jag har år där jag har rött långt hår men nu är jag pepp på en äckellång frisyr. Var mkt mer feg förr och vågade då aldrig byta frisyr.

      Hahaha. Snacka om stavfel. Axellångt ska det stå och rätt – inte rött hår. ???

    Tror ni att Sverige kommer drabbas av krig, WW3, inbördeskrig etc under er livstid?

    Jag tror det och jag är rädd varje kväll jag går till sängs..

      Ja. Snabbare än vad någon tror.

      Ja. Vi är mitt i det. Men så länge inte kärnvapen börjar användas så kommer vi inte drabbas direkt i stor skala. Kärnvapen vore katastrof, kommer bli en kedjereaktion mellan alla stormakter så då är vi körda. Gissar på att det kommer vara som under andra världskriget, fast något värre. De lär klippa kommunikationen och internet, snabbaste sättet att få samhällen ur balans

        Kärnvapen lär nog utplåna samtliga moderna länder i Europa, USA, samt Ryssland och delar av Asien. Tror nog inte kärnvapen är så troligt faktiskt. Konsekvenserna för alla parter, oavsett vän eller fiende, är likamed döden eller svåra skador till följd av strålning.

        Kontanter och vevradio är bland det viktigaste. Funderar på om jag och sambon bör gifta oss. Vi har två barn så kan nog underlätta att vara gift om något händer. Så myndigheterna vet att vi hör ihop i en familj.

          Bör man ha någon annan valuta tillhands i kontanter? Ca 10 000 SEK eller är det lönt med lite euro under madrassen?

            Preppa. Konserver, pasta och andra livsmedel med lång hållbarhet. Vatten och värme är lika viktigt. När mat blir en bristvara, som tex under krig, gäller det att inte bo ihop med folk som blir mat-onda.

              Vi har börjat samla på oss torrvaror. Funderar på att röja ur ett mindre rum/klädkammare att förvara torrvaror, spritkök, vattendunkar osv. Vanliga skafferiet är ju för litet för att rymma de dagliga matvarorna plus extramaten..

    Bor i ett lugnt villaområde med min familj, 2 vuxna och två barn (5 år och 1 år). Har nyligen fått en ny granne i huset bredvid. En modern familj där paret har barn på flera olika håll. Är främst ena barnet som går mig på nerverna. Pappan har en dotter varannan vecka. Hon är ca 7-8 år. Hon har något förståndshandikapp och problem med att tackla impulserna vilket gör att hon är väldigt arg och utåtagerande. Hon skriker och kastar saker omkring sig ute på gräsmattan, jag vågar inte vara ute med våra barn då hon är där, är rädd att mina barn ska skadas. Har försökt påtala detta till pappan men han bara ignorerar det.
    Paret är ganska glada i alkohol och pappan har i alla fall för 4-5 år sedan sysslat med mycket droger – vet inte hur det ser ut nu. Det är ofta mycket folk hos grabben och livat från fester.. Så pass att ljuden (hög musik, skrålande) stör oss inomhus..

    De har bott här i ca 2 månader och jag håller på att bli knäpp! Finns det något man kan göra?

      flytta

        Är ju inte bara att flytta hur som helst.

      Åh det kändes i hjärtat för den lilla flickans skull, hoppas hon har det bra.. och stackars er också, fy var jobbigt.

    Helt omöjligt för mig att hänga med i öppet spår när det är mer än typ 300 kommentarer. Sidan bara fryser när jag scrollar och det går sååå långsamt att skriva kommentarer. Både från min mobil och surfplatta. Är det bara för mig sidan laggar nå jävulskt under öppet spår?

      Nää den laggar för mig med

      dålig uppkoppling

      Samma för mig, segt och jobbigt.

    Är det någon som vet några organisationer som hjälper ensamstående mammor med dålig ekonomi,där de knappt går runt. Förutom kyrkan och soc. ❤

      Pappaorganisationen. ?

        Om det vore så väl 😉

          Borde vara så. Men pappor är generellt rätt ovilliga att betala för barnen som de sätter till världen.

            män borde ej få skaffa barn

      Kolla Giving People ❤️

      fvo

    Jag störde mig på underbara Claras film om hur stökigt dom har hemma och att folk älskade filmen. Vem har ens så stökigt? Massa folk verkar tydligen leva i kaos, pedanten i mig får panik?

      jag lever i ständig kaos? försöker ibland städa/organisera men känns som det blir kaosigt igen efter 5 minuter!?

      Fattar inte heller. Har själv 6 djur men aldrig någonsin stökigt eller ofräscht hemma tar inte många minuter att dammsuga varje dag! Förmodligen samma lortpellar som byter sängkläder en gång i månaden! ?

        Ha stökigt och ha smutsigt är inte samma sak

          Gris som gris

    Hej, äntligen har jag ”tid” att skriva här. Jag behöver höra ni som gått vidare från er första(och vad ni trott skulle bli er livs kärlek). Jag vet att folk gör det men jag behöver bekräftelse. Jag hatar mitt ex för han har betett sig som ett rövhål nu efter han gjort slut. Men ändå kommer det stunder där jag tror jag aldrig kommer klicka med någon som jag gjort med honom och det känns som det inte finns nån annan än han. Det känns mörkt. Jag är bara 19 men ändå..berätta!!<3 Kanske var du i min ålder när du blev ofrivilligt rådumpad, men har hittat en 1000 gånger finare och bättre?

      Om jag hade fått en krona för varje gång jag har hört mina heterosexuella väninnor säga att de hade träffat ”sitt livs kärlek” (igen och igen) så hade jag varit stenrik idag.

        Och varenda en är drömprinsen!!

        (Jemaine: It’s just that I think she might be the one.
        Bret: Sally?
        Jemaine: Yeah.
        Bret: What makes you think that?
        Jemaine: You just know. When it happens to you, you’ll know.
        Bret: You said Michelle was the one.
        Jemaine: Yeah, she’s the one.
        Bret: You said Claire was the one.
        Jemaine: Yeah, she’s another one.)

          Jag vet att det låter fånigt men det känns så. Han är den enda jag varit med utöver att ha skrivit med killar/hånglat på fyllan, vi blev tillsammans när vi var 15. Därav hopplösheten jag känner.

      Jag va 19 när killen jag trodde att jag va störtkär i va otrogen mot mig. Blev helt knäckt och ville inte befinna mig i samma stad som honom så bokade en enkel biljett till andra sidan jorden. Slutade med 11 fantastiska månader med minnen och vänner för livet. När jag kom hem träffade jag världens finaste kille som jag är ihop med än idag 5 år senare och har insett i efterhand att första killen va skit och jag inte alls va kär. Vet nu vad äkta kärlek är:)

        Fantastiskt! Grattis!

      Jag har varit om ”samma” sak, ja och det ordnade sig så jättebra till slut.

      Jag blev också dumpad när jag var 19 av mitt ex, som jag trodde var livets mening medan han kysste andra tjejer bakom min rygg. Det tar tid att läka såren, men under tiden de läker kan man faktiskt ha roligt. Försök skapa en ny mening av livet, och skit fullständigt i honom den dagen han hör av sig mitt i natten (för tro mig, den dagen kommer) för att han ”saknar dig”. Mitt ex kysste mig och två veckor efter hade han blivit sambo, detta var den mest förvirrande tiden i mitt liv! Men mitt i allt snurr hittade jag mig själv, och när jag såg allt klart igen och kände mig redo träffade jag honom som jag idag flera år senare bor tillsammans med och väntar barn med.

      Allt sker av en anledning ❤️ Om du tänker efter finns det säkert saker med till ex som inte är bra, det är bara att du romantiserar ert förhållande just nu.

    Kan man gå tillbaka till någon som en gång i tiden var otrogen och behandlade en illa? Har nyligen fått kontakt med någon jag var tillsammans med för flera år sedan och vi båda betedde oss illa. När jag kollar på honom idag så kan jag verkligen se framför mig hur bra relation vi skulle kunna få. Vi båda har växt så otroligt mycket. Har förträng väldigt mycket och minns inte hur illa det faktiskt var där och då. Men nu idag så kan jag faktiskt se en genuin framtid ihop. Går det att förlåta och lita på igen?

      Nej. En gång otrogen, alltid otrogen.

        En stämmer inte alls. Trångsynt.

      Det där kan ju bara du själv svara på. Att jag kan förlåta betyder ju inte att du därför kan förlåta och tvärtom.

      Jag tycker det. Ge varandra det (att försöka igen!)

    Petras nära vän Mathilda Weihager (?) som gifte sig med någon hunkig man för några år sedan… Är dom fortfarande tillsammans? Sista bilden på dom på hennes insta är från 1 maj 2017….

      Nepp skilda och hon har ny kille verkar det som mellan raderna på bloggen

        Tack för svar! Vet du när/varför de skilde sig?

    Haha, jag sitter här och gapskrattar åt mig själv och min situation.
    Jag brukar låsa om mig när jag är på toa även om jag är själv hemma.
    Tror ni inte på fan att dörren gått i baklås.
    Något jag inte brukar göra är att ta med mobilen, men just ikväll gjorde jag det. Tur i oturen.
    Så nu sitter jag här och väntar låsbolaget för att de först ska ta sig in genom ytterdörren sen in till mig på toa.

      Bra ändå ju. Då ordnar det sig!

      Hur hade du löst det utan telefon? Suttit där tills någon saknade dig och undrar var du är, typ nästa vecka? Stackare.

        Hehe, fick besök nu på morgonen. Så instängdheten skulle inte bli såå lång. Men fick vänta nästan 4 timmar innan killen från låsbolaget kom. Aja, jag hade ju vatten och pinka kunde jag ju göra. Tog alla handdukar och badrock och bäddade i badkaret. Gick ingen nöd på mig.
        Men hädanefter så kommer jag inte låsa dörren. I alla fall inte när jag är själv.

    Känner mig så ensam och ledsen. Är i en underbar relation sedan 10 år men det skaver lite och jag vet inte varför, har inte så många vänner att umgås med här där jag bor (min sambo har massa och är t.ex. ute ikväll), jag är lite avis på honom för det, jag har ett jättebra jobb, underbar familj som bor i en annan del av landet, en wow-lägenhet och inget alls att deppa över egentligen. ”Drömliv” skulle många säkert säga. Ändå kan jag inte sluta gråta…. jag är ledsen ända in i själen och jag vet inte vad jag ska göra…. Min sambo förstår mig inte riktigt kring detta så jag orkar inte försöka förklara mer när jag inte ens vet själv. Vet inte hur jag ska komma ur detta.

      Känner igen att må dåligt trots att man har så mycket som andra bara drömmer om. Jag börjar tro att jag lider av depression. Jag tror du också kanske gör det.

    Sov gott alla?

    Finns det killar som bryr sig mer/lika mkt om sin flickvän än sina killkompisar och fest???
    Eller är killkompisar och fest allt?

      Jag hatar fest så i mitt fall bryr jag mig i alla fall mer om min flickvän, trots att hon inte ens finns.

      Ja!! Min kille kollar alltid av med mig innan han gör planer, fast jag aldrig skulle neka honom att hitta på något.
      Tycker det är lite fint att han ändå vill kolla av med mig, fast han vet att det okej.

    Är det bara jag som tycker Isabellas nya hus ser ut som en förstorad version av hennes nuvarande klädkammare?

      nja

    Vad tror ni om Isabellas alkohol i ett år- Tror säkert hon klarar att uppfylla det. Och efter ett år vill hon aldrig dricka alkohol mer. Frågar är om hon har ett substitut? Min flickvän drack inte alkohol på sju år men hon rökte gräs och tog annat (fick fina piller utskrivet av läkare btw)

    Ser fram emot nästa Öppet spår. Ikväll sitter jag bänkad, kul att ha det att se fram emot haha! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.