Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

721 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  🍓Bästa sommarminnet?🍓

  Svara

   Åka båt ut till stugan, ligga och sova i köket i kökssoffan, kliva upp tidigt och äta farmors bulle med mjölk, doppa bullen i pappas kaffe och åka ut med båten och lägga nät.

   Svara

    Åh vad mysigt det lät, Essy! Så fint beskrivet. Som att vara där. Tack för fint svar!

    Svara

     Ja så härligt!! Önskar vi kunde få möjligheten att köpa tillbaka stugan någongång.

     Svara

      Ja, att ha en stuga är fantastiskt! Vi hade en förr.

      Svara

   När jag firade midsommar med mina dåvarande rumskompisar när jag studerade utomlands. Är och kommer antagligen förbli ett av mina bästa minnen!

   Svara

    Så fint det låter, ja säkert! ☀️

    Svara

   Legat och solat på bryggan vid havet och badat typ 20 dopp om dagen så fort det varit soligt. Bor nära badet

   Svara

    Åh så fantastiskt härligt!

    Svara

   Efter min lillebrors begravning åkte jag till havet. Det var så varmt i vattnet att det inte ens svalkade. Jag gick i vattnet tills jag inte bottnade längre, la mig och flöt på rygg. Grät och kollade på molnen medan jag flöt. Bara flöt. Lyssnade på bruset i vattnet. En stund som kändes som en evighet.

   Svara

    Så fint! Minns att du berättade om din bror, styrkekram till dig! ❤️

    Du, Karenina som stöttar andra så fint här inne, berömde jag dig för för ett tag sedan.

    Jag gjorde så ibland förr att jag la mig så i vattnet och tittade på himlen och det måste upplevas för att man ska förstå hur speciellt det är.

    Svara

     Men, skriver du till dig själv eller?

     Svara

      Jättemärkligt. Vet inte varför andra kommentaren är skriven i mitt namn. Skriver INTE till mig själv ^^

      / karenina. Den första 😛

      Svara

      Samma fråga från mig

      Svara

     Det skulle stå 🍓🍓 Jag råkade antagligen skriva Karenina för jag tycker att du är så otroligt vänlig här inne och jag känner med dig så mycket. Så var det, sorry.

     Svara

      Men du, vad glad jag blev nu. Så roligt att höra ♡ tack!

      Svara

       Tack själv! Ja du stöttade en tjej som hade blivit lämnad av sin pojkvän eller något liknande.

       Kan inte med ord beskriva hur jag skulle vilja kunna ge dig din bror tillbaka. Kram till dig!!

       Svara

   Vildstrejken jag anordnade. Jag struntar i att det är olagligt, det var underbart!

   Alla sena sommarnätter med spontanäventyr med mina systrar var även ❤ vi drog till Donken och köpte pommes för att äta vid Sundbyholm och soluppgången flera mornar, spontanbadade varje kväll… Sommaren var ❤

   Svara

    Åh, så mysigt ju med spontanäventyr, spontanbad och annat! ❤️

    Svara

   Från denna sommaren? Svårt. Jag hade livets dagar nere i Halmstad och Båstad. Men jag hade också en riktigt fin kväll med mina föräldrar. Jag överraskade dem med en hemlig utflykt och bjöd dem på mat på ett ställe vi brukar åka till en gång om året. Det är så fint där och det blev en så mysig kväll. Det var också när jag behövde mamma- och pappatid som mest. Få känna mig som deras lilla barn igen. Jag fick inte ens åka hem utan mamma nästan tvingade mig att sova över❤
   Två bra minnen från denna sommaren, men bra på olika sätt.

   Svara

    Ja, från denna sommaren.

    Så fantastiskt fint det lät!

    Svara

     … och så mysigt att de är så fina mot dig och du mot dem!

     Svara

    ❤️

    Svara

   Hyrde en stuga vid Hunnebostrand tillsammans med pojkvännen, hans närmaste vän och vännens kompis. Det var skitkul! Gjorde det mesta man brukar göra vid ”bästkusten”: bada, käka räkmacka och promenera på klippor. Sena kvällar, mycket skratt och minnen för livet. Vart också konstant berusad, inte utav alkohol för det dricker jag inte, utan av kärleken till min pojkvän. Lätt bästa sommarminnet. <3

   Svara

    Åh, så underbart det lät! Helt otroligt!

    Svara

    Åh vilken dröm. Kusten har en förmåga att locka fram sådana känslor:)

    Svara

   Jag hängde med min pappa och min 6åriga lillebror (jag är 28) vid havet där jag är uppväxt. Jag och pappa drack kaffe sen så byggde jag och min lillebror ett palats åt myrorna medan pappa somnade på stranden. Sen när vi cyklade hem så stannade vi längs vägen och käkade körsbär.
   Livet hörni! Ibland är det ganska bra.

   Svara

    Lät hur fint som helst!

    Svara

   När vi stod och svettades bakom stängda dörrar, darrande och krampaktigt hållandes varandras händer. Tiden stod still, det var bara vi och vår svett.
   Vi hörde kyrkklockorna stanna av och orgeln började spela. Dörrarna slogs upp och vi ser alla vi tycker om, samlade för vår skull. Som en vägg av kärlek.

   Svara

    Åh så fint! Grattis! 🌹🌹

    Svara

   När jag och min pojkvän köpte med oss god lunch och åkte ut till närmsta brygga. Det va 30 grader i luften och jättevarmt i vattnet, jag som vanligtvis är en badkruka låg i länge. Vi solade, badade och skrattade massor! Låter så töntigt när jag skriver det men vi hade det verkligen så mysigt

   Svara

    Jag förstår precis! Kärlen och sommar går verkligen hand-i-hand ☀️ ❤

    Svara

     Kärlek*

     Svara

    Låter inte töntigt alls och det var så härligt att slippa vara badkruka i år, precis! Lät fantastiskt! Jag reste på solresor utomlands förr och minns när jag kände de varma vågorna mot mina brunbrända ben i solnedgången. Jag har ett foto kvar från Grekland där jag står så med jeansshorts, linne och stråhatt. Minns precis hur det kändes.

    Mitt sommarminne är från en sommarkväll då jag låg i hängmattan och skrev om just det i Öppet spår.

    Svara

   När jag träffade min nuvarande sambo & pappan till våra två barn. 😍
   Jag hade bestämt mig för att flytta tillbaka till min hemort efter att ha bott på annan ort i flera år. Hade ordnat med både boende & arbete.
   Men så hamnade jag random på en hemmafest två veckor innan jag skulle flytta – & där var han.
   4,5 år senare har vi två barn, har köpt hus & är förlovade. Tänk som det kan bli! Helt klart mitt bästa sommarminne!

   Svara

    Ja det var ett otroligt lyckosamt sommarminne! Så fint att det fortfarande känns så bra! Glad för din skull!

    Svara

   Åh vad härlig det låter med alla minnen. Jag har inget bra sommarminne att dela med mig av mig från den här sommaren. Hoppas på att få någon fin upplevelse någon kommande sommar.

   Svara

    Ja, det kommer du säkert att få uppleva RebecKa! Kram

    Svara

   Trots att det var för jäkligt att vara höggravid denna sommar så var det också så värt det för att vi äntligen fick träffa vår dotter en solig dag i Augusti ❤

   Svara

   När vi blev fulla till Sverige-Tysklandmatchen, hade sex på natten och sen fick ett plus på stickan några veckor senare. 👶🏼❤️

   Svara

   Vi bestämde oss för att åka på upptäcktsfärd och tillslut hamnade vi vid havet. Vi promenerade i hamnen och tillslut stannade vi vid en vik där vi bara njöt, lyssnade på vågorna och matade bebisen. Det var verkligen en perfekt dag utan ångest och utan jobbiga känslor. Det är mitt mål att förhoppningsvis få känna så majoriteten av dagarna i framtiden.

   Svara

  Hej fina ni behöver lite hjälp. Jag är lite arg och besviken, i en och en halv vecka har jag haft 40 graders feber och grov hosta vilket håller i sig än i dag, och det är något jag aldrig varit med om. Jag besökte vårdcentralen med min mamma (ja jag är 18 men mådde så dåligt så ville verkligen inte gå själv) och läkaren tog mig inte seriöst ALLS. Lyssnade lite på bröstet och tog blodprov men inget annat. Han fick fram att sänkan (tror jag) låg på 81 vilket tydligen inte är tillräckligt högt för att få antibiotika och bad mig komma tillbaka dagen efter. Jag gjorde det och fick bara ta blodprov igen och då låg sänkan på 77 vilket då räckte för han skulle va säker att det bara var förkylning, vid detta tillfället har jag varit med hög feber i 5 dagar. Sedan bokade han in mig för att röntga lungorna men var helt säker på att det inte skulle visa något.

  Så vi gick till röntgen och gjorde det och jag får samtal dagen efter att de hittat något i min vänstra lunga och jag ska få antibiotika, jätte bra tänkte jag, nu blir jag bättre. Nu några dagar senare ringde jag vårdcentralen för att be om en hostmedicin då den dem skrivit ut innan inte underlättar min hosta alls och då berättar damen jag pratar med att jag måste hålla ut med medicinen jag har för jag tydligen har lunginflammation. Jag har alltså gått runt i över en vecka med lunginflammation utan att någon berättat och utan antibiotika och när läkaren faktiskt kontaktar mig för att säga att de hittat något så berättar han inte ens exakt vad det är. Vad gör man åt detta? Är det bara att skita i hur oansvarig läkaren varit eller vad gör man?

  Och om någon har något tips om lunginflammation så kom med dom❤️

  Svara

   Kontakta vårdcentralens chef eller gör en anmälan om att du är missnöjd med vården. Tror det finns info om det på 1177, googla annars anmäla fel/missnöje med vård

   Svara

   Är kroniskt sjuk, så kan berätta 10 000 liknande historier och scenarion från vården. Tyvärr..
   Tills någon politiker vaknar till och ser över sjukvårdssystemet gör du nog bäst i att bara skita i läkaren <3

   /förstår din frustration 100%

   Svara

    Nej, skit inte i det! Anmäl! Jobbar som ssk på vårdavdelning och utan anmälningar händer ingenting! Det måste finnas svart på vitt annars kan aldrig förändring ske.

    Svara

   Känner med dig!

   Svara

   Fast vänta vad hette det som du hade? Det finns väl flera varianter och en del är svåra att hitta? Vet inte om jag är ute och cyklar. Men kan det stämma?

   Svara

    Vad doktor sa dom hitta menar du? Han ringde och sa de hittat något i min lunga som behövde antibiotika bara. Så jag äter Kåvepenin 3 tabletter om dagen

    Svara

     Okej. Ja. Hm. Går det att ringa dem och fråga varför det blev så här?

     Idag ska allt gå så fort och stressas fram, de har nästa patient tätt inpå osv då är det lätt att en del patienter blir besvikna efteråt. Det kan lätta väldigt mycket om man får ur sig det just till dem.

     Svara

      Om det tynger mig för mycket så kan det lätta mycket när man gör så. Jag brukar framföra det vänligt, men förklara hur det kändes. De har ju chansen att förbättra sig om du återkopplar.

      Svara

   Läkaren kanske inte har hunnit kontakta dig. Och du hade ju redan rätt medicin?

   Svara

    Läkaren kontaktade mig men nämnde endast att dom hittat något i min lunga. Damen från vårdcentralen sa då att jag har lunginflammation och att läkaren skulle berättat detta för flera dagar sedan

    Svara

     Gå in på 1177 och titta vad dom skrivit i din journal.

     Svara

     Ja, men din läkare har kanske inte hunnit. Min läkare kan få in akutfall och då höra av sig några dagar senare än beatämt. Inom sjukvården kommer du aldrig att vara prio ett så länge det finns folk som har det värre. Du är inget akutfall

     Svara

   Vad tänker du för tips?
   Vid lunginflammation och hosta behöver du underlätta för kroppen att få upp slem.
   Drick mycket vätska, rumstempererat eller varmt. Vatten, te, saft osv.
   Palla upp dig till nästan sittande ställning med kuddar bakom ryggen.
   Köp hostmedicin på apoteket, dämpande för natten och slemlösande för dagen.
   Hacka lök och lägg i en skål med varmt vatten och ställ brevid eller under sängen.
   Härda ut och låt antibiotikan ta sin tid och fullfölj hela kuren.

   Be mamma ”banka” dig på ryggen för att få upp slem när du hostar.
   Be om lite ompyssling, piggelin, frysta vindruvor osv. Undvik mejeriprodukter när du har hosta, det kan förvärra slemproduktionen.

   Krya på dig ❤️

   Svara

   Du har lunginflammation. Troligen syns en infiltrat på lungröntgeb. Det heter CRP som var 81 – täcken på infektion. Du äter antibiotika som kommer hjälpa mot infektionen men hosta är en symtom, tyvärr hjälper hostdämpande medici er inte så mycket. Men vill du testa köp gärna receptfria på apoteket. Det kommer blir bra snart! Krya 🤗

   Svara

   Jag har tydligen också haft lunginflammation två gånger utan att någon berättat det för mig, såg det av en ren händelse på mina vårdkontakter. Nåja, drick mycket vätska och vila upp dig. Du kan alltid anmäla till IVO – inspektionen för vård och omsorg, även om den främst är för vårdgivare. Du har ju lagar som ska skydda dig, hälso och sjukvårdslagen eller patientsäkerhetslagen.

   Svara

   Lunginflammation har jag haft ett par ggr. Detta året direkt följt av halsfluss. Kåvepenin/Tikacillin förmodar jag och efter ett par dagar känns det bättre. Den initiala fasen är värst. Det känns tungt att andas ett tag. Vila mycket, går ju inte att göra så mycket annat. Kroppen känns svag, men snart vänder det. Du kommer snart känna dig bättre. Ät och drick det du tycker om. Sov. Fullfölj penicillinkuren. Krya på dig! Och du, jag vet människor betydligt äldre än du som tar med sig mamma eller annat stöd till vc. Kram

   Svara

   Honung är bra för hostan. Ät en sked vid behov!

   Svara

   Jag bet inte varför folk fortfarande säker sig till den offentliga sjukvården . Primärvården är ett skämt. Man kan ha långt framskriden cancer och vara ett par veckor från döden och de kommer ändå hävda att du inbillar dig saker och att det inte är något fel på dig. Den offentliga sjukvården existerar endast för sig själv, inte för patienterna. Särskilt om du är kvinna. Tyvärr måste man söka sig till privat sjukvård för att få någon slags hjälp, då kan det i alla fall gå snabbare med diagnos, remisser etc.

   Svara

    Det finns ju väldigt många privata vårdcentraler som är värre än de som drivs av landstinget. De har ofta ett större incitament att gå med vinst vilket avspeglas tydligt i vården. För få läkare i förhållande till antalet patiener-lång väntetid, mindre benägna att utreda patienter och remittera till vidare undersökningar, utför åtgärder för att få patienter med lätt vårdtyngd osv. Inte så bra.

    Svara

     Jobbar inom vården och vet åtminstone en privat vårdcentral som har kvoter för hur många MR-remisser de får skriva. När de överskridit månadens kvot skriver de inga fler remisser oavsett hur befogade de är. Och detta pga att MR är en dyr undersökning.

     Svara

      Anonym 2018-09-21 22:23
      Bra att du skriver här! Tack!

      Svara

    Inte helt sanningsenligt påstående, har man något symtom som kategoriseras under sk ”svf” (symtom som kan tyda på cancer) utreds man inom kommande vecka/veckor.

    Svara

   Tack för alla fina tips jag fått ifrån er❤️

   Svara

    Tack själv för att du delar med dig. Krya på dig! Allt blir så extra jobbigt när man mår så där. På alla sätt, men sedan när du blir frisk så kommer du känna dig så lättad. Jag har inte läst de andras tips, men mitt är att vara riktigt rädd om dig även efteråt ett bra tag. Unna dig mycket sömn och vila. Kram

    Svara

   Fast han har egentligen inte gjort något fel. Alla lunginflammationer kan inte höras när man lyssnar på lungorna, vissa ses bara på röntgen vilket han uppenbarligen skickade dig på. Du fick penicillin utskrivet vilket kommer lösa problemet. CRP var inte alarmerande högt och ibland tar det en stund innan inflammationen visar sig på dessa tester. Man kan inte lämna ut penicillin endast på symtom, dels kan man få fel som inte ens fungerar och dels börjar alla bakterier bli mer motståndskraftiga vilket innebär att penicillin snart kommer vara verkningslöst. Läkaren gjorde precis det han ska. Ibland ringer de inte heller, det kan vara ett brev påväg hem till dig som förklarar allt i detta nu. Men jag håller med om att man önskar att de kunde vara bättre på att kommunicera ibland. IVO kommer inte ens utreda detta.

   Svara

   Här varit med om liknande. Fick reda på att jag hade lunginflammation för det stod på mitt recept. Såg det inte förrän jag hade hämtat ut min medicin.

   Svara

   Gör olika inhalationer, koka upp vatten med t.ex. havssalt, kamomill och lite vicks sen tar du bort kastrullen från plattan och andas över den i ca 10 min (helst med en handduk över huvudet). Hjälper jättebra när man är t.ex. förkyld och andra hals/lung/näsproblem och speciellt vid lunginflammation. Hade det förra saommaren och detta hjälpte mycket. Sen se till att vara varm efterråt. Hoppas det blir bättre <3

   Svara

   Jag gick med lunginflammation i våras som inte blev behandlad, fick vatten i lungsäcken som följd och spricka i revbenet av hostan, trodde på riktigt jag skulle dö i väntan på ambulansen..

   Svara

  Oj som det blåser! Håll i hatten 🎩
  Hur har ni det i stormen?
  Vi har haft strömavbrott.

  Svara

   Och regnar nå kopiöst!!

   Svara

   Det drog över ganska fort, men regnet bara hällde över mig när jag tog in det sista ute på tomten.

   Svara

   Börjat blåsa här, gansksa rejält, men inte mer än så. Verkar bli värst om några timmar enligt smhi

   Svara

   Skönt att det inte blev värre här där jag bor. Trodde på det värsta och jag avskyr storm när det blåser mycket. Är livrädd för att huset ska blåsa sönder eller träd ska falla på det

   //Hon som oroar sig över allt som finns

   Svara

   Spöregnar i Stockholm. Men blåser mindre änn på dagen. Hatar det här depparvädret.

   Svara

    Mysigaste som finns!!! ❤️❤️❤️❤️

    Svara

   Blåser och regnar och jag lider med min häst som står ute. Hon har halstäcke och ligghall. Men jag förmänskligar henne fullt ut just nu och vill trotsa vädret och ge mig ut och ta in henne.

   Svara

   Bor i Göteborgs norra skärgård och här har det just börjat blåsa upp rejält. Hör hur det viner utanför och är så nojjig att träd ska falla. Grannen har en stor björk som ser ut att knäckas när som helst! Hoppas att det blåser förbi snart…

   Svara

   Vi hade samma storm här på Irland för några dagar sedan, en riktigt rivig en var det med massor av träd nerblåsta… Usch, hatar vind, tar regn och kyla alla dagar i veckan hellre än vindstormar!!

   Svara

  Godkväll! 🌟
  Någon som kikar på idol ikväll? 😀

  Svara

   Har inga tvkanaler 😫😫 får låta vänner gå på ps3.. saknar kanaler nåt enormt men det har tagit Comhem en vecka att konstatera att det är något fel på boxen eller något och de ska skicka ny.. Nästa vecka!

   Svara

    För mej tog det över en vecka att få ny box av dom.

    Svara

   Är du galen, det är ju VM på tvåan hela kvällen!!

   Svara

    Nu jäklar satsar vi på att hamna före Tyskland!

    Svara

   Ja. Jag har det i bakgrunden. Har följt det mer noggrant i år än vissa andra år.

   Svara

   vem hejar du på

   Svara

    Jag gick ifrån en stund, så jag återkommer med besked. Haha. Ska kolla upp vem jag hejar på. 😊😊

    Svara

     Och du då? Glömde fråga.

     Svara

     William Strid

     Svara

   Jag, min favorit är William👍

   Svara

    Han valde dessutom en av mina (många) favoritlåtar. Alla var duktiga på sitt sätt. Jag tycker verkligen att Idol är underhållande på alla sätt i år.

    Svara

   Jag hejar på Sebastian. Både för att han är bra och för att det är lite nödvändig svågerpolitik att heja på min klasskompis son. Är han inte lite söt? ❤️

   Svara

  Behöver verkligen tips på bra och välbetalda utbildningar? Gärna typ 2 årig! Jag har verkligen ingen aning om vad jag vill plugga och jag är 30+ börjar verkligen få panik över att jag inte vet vad jag vill syssla med! ☹️

  Svara

   Mäklare kanske kan vara något?
   Någon KY-utbildning?

   Svara

   Inköpare! Finns massa jobb, bra betalt, superroligt och varierande. 2 års utbildning och då är det inräknad praktik

   Svara

   Precis vad jag frågade om 😂😂

   Svara

   Känn ingen stress, Johanna! Du kommer tacka dig själv sedan för att du började studera. Bra tänkt!

   Svara

   Skulle snarare råda dig att tänka över vad du tycker är roligt och är intresserad av. Skriva + och – med olika jobb/branscher. P r o v a sedan någon utbildning eller sök jobb i den inriktningen.

   Arbetsmarknaden efterfrågar människor som är genuina och engagerade i det dom gör <3

   Svara

   KY utbildning inom automation, järnväg, bygg eller elkraft.

   Svara

  Är hamster ett bra första husdjur till ett barn på 10 år? Någon som har bra hamstertips?

  Svara

   Barn ska inte ha husdjur.

   Svara

    Varför inte?
    Hon älskar djur. Kan inte få syskon. Bra med ett djur att öva sig att ta ansvar för och bry sig om.

    Svara

   Hamstrar är så tråkiga :/ Dom bara sover hela dagarna och blir snabbt bortglömda. Katt är roligare och mer självständigt!

   Svara

    Vill inte stänga in katt i lägenhet.

    Svara

    Marsvin är väl bra, men de är sociala så du får skaffa två.

    Svara

     Tack ska fundera på det!

     Svara

      Min syster har skaffat kanin, den har fri tillgång till hela lägenheten. Gör sina behov i buren. Även när dom inte är hemma är kaninen och springer fritt i lgh (dom har säkrat allting). Hon hoppar upp i soffan på kvällarna för att mysa och kommer när man ropar på henne. Som en liten katt. Hur söt som helst

      Svara

   Mina första husdjur var marsvin, kanin, fåglar, en katt och fiskar (allt samtidigt, fattar inte hur mamma stod ut) så är barnet lugnt och försiktig och snäll med djur så funkar alla dom djuren och hamster lär också funka🙂

   Svara

    Oj jösses!
    Tack!

    Svara

   Barn tröttnar fort på djur tyvärr. Hamstrar lever inte så länge så det är väl positivt ur den aspekten…. men dom är små och ömtåliga. Alla blir inte tama och kan bitas vilket då gör att barnet ännu fortare tröttnar på sitt husdjur. Skaffa ett litet akvarium kanske? Ett litet är inte så svårskött när det gäller vattenbyten så länge ni inte har för mycket fisk i.

   Svara

    Hon vill gärna ha ett djur man kan klappa.

    Svara

   Tycker absolut inte ni ska köpa en hamster.

   Svara

   Hade en dansmus när jag var 10 år. Tröttnade på den fort eftersom den egentligen inte gjorde så mycket, sedan fick jag dåligt samvete för att jag inte orkade låta den springa fritt i rummet (var alltid så rädd att den skulle rymma/dö/försvinna på något märkligt sätt) tillräckligt ofta. Ingen annan i familjen orkade bry sig om den heller. Alltså hade den ett rätt tråkigt och hemskt liv… Grät när den blev sjuk och fick avlivas men var i smyg väldigt lättad. Efter det har jag aldrig haft smådjur igen, får dåligt samvete bara jag hör barnen jag jobbar med berätta om sina stackars gnagare… 😅 Sorry för tråkigt svar men om du köper något åt ditt barn så var beredd att se till att den mår bra själv för det var inte mina föräldrar!

   Svara

    Tack för att du delar med dig. Jadå jag räknar med att en hel del kommer hamna på oss.

    Svara

   Hade skaffat en tamråtta istället. Roligare än hamster

   Svara

    Ibland kommer vi behöva djurvakt och vakten kan inte tänka sig att passa råtta. Tack ändå!

    Svara

    En tamråtta måste dessutom ofta leva med en annan råtta, och de kan lukta en hel del. De behöver också väldigt mycket stimulans psykiskt så kanske inte ett jättebra första djur.

    Svara

     Väldigt smarta djur.

     Svara

   Jag älskade mina hamstrar när jag var liten. Men jag har alltid varit en ansvarsfull unge och tog själv hand om buren och så. Skaffa mer än en så den har lite sällskap och förbered barnet på att en hamster kan man kanske inte kela med eller så och de kan bitas rejält.

   Svara

    Men hamstrar är väl ensamdjur?

    Svara

     Guldhamster är ensamdjur men dvärghamster vill helst vara flera. Man kan ha Guldhamster flera men i olika burar bredvid varandra

     Svara

    Tack för tips!

    Svara

   tamråtta! Var skeptisk men våra två är underbara.

   Svara

    Funderar på tamråtta men är lite rädd att bli biten. Vad är det bästa med att ha en tamråtta och det jobbigaste?

    Svara

   Nej nej nej! Inte hamster! Om du bestämt ska pyssla med djur till barnet, satsa på akvariefiskar. Jag och min syster hade fiskar när vi växte upp (jag var ca 7 år och hon 11 när våra föräldrar köpte akvariet). Köp ett litet akvarium och lägg över ansvaret på att hon ska mata och städa akvariet. Låna böcker eller gå till butiken och fråga vilka fiskar som passar bra ihop, vilka växter, vilken mat osv.

   Fiskar må låta tråkigt men vi hade hand om fiskarna under hela min uppväxt tills jag flyttade hemifrån vid 19 års ålder. Jag lärde mig väldigt mycket i alla fall.

   Svara

    Hon vill ha något att klappa. Tack ändå!

    Svara

   Lite otippat kanske… men skaffa två industrihöns… bättre än bara 2 kaniner/hamster och lärdom färska ägg varje dag. Allt är så bortavlat. Men för dina barns skull, skippa en nattaktiv hamster som bara sover dagtid och ger ingen feedback (katter vill iaf ha gos)

   Svara

    Passar inte så bra i lägenhet.

    Svara

   Det kan gå utmärkt med en hamster. Vi har inte testat själva, men absolut! Kanin skulle jag rekommendera. Eller kaniner.

   Svara

    Svårt med kanin i lägenhet tyvärr. Tack ändå!

    Svara

     Kaniner går alldeles utmärkt att ha i lägenhet. Har haft min kanin i snart 6 år och han springer runt fritt när vi är hemma men får vara i buren när vi är borta. Och kaniner kan bli hur sociala och mysiga som helst.

     Svara

      Jag håller med dig, Bunny! Har läst och tittat på bilder på många kaniner som har det toppenbra inomhus. Inte minst om de är två ihop och eller om de blir mycket hanterade av sina ägare.

      Googla på Frigående kaniner inomhus, både ”Bunny” och ”Hamster”. Finns hur bra lösningar som helst och du ”Hamster” lär bli lika förrjust i den/ dem du också. 🙂

      Svara

       Förtjust*

       Svara

      Har också en frigående kanin i lägenhet. Dock är det ett djur som kan leva i 13 år iaf, så osäker till att barn ska ha som första djur inomhus. En annan sak om man har två utekaniner som dessutom får komma ut i hage och motionera varje dag.
      Gör ont i mig när man ser stackare på blocket som barnen tröttnat på 😢
      Skaffar man kanin så kolla efter sådana på blocket eller organisationer som tar hand om vanvårdade och övergivna!

      Svara

   Om barnet verkligen är seriöst och beredd att ta hand om ett husdjur, kanske med hjälp av mamma och pappa, så är tamråtta ett superbra husdjur. Tama och sociala, går att plocka och kela med till skillnad från en plutteliten hamster. Man kan lära dem trick och konster. De är superlojala husdjur, intelligenta och jätteroliga. Jag hade tamråttor i omgångar under nästa hela min uppväxt och de är världens bästa småhusdjur.

   Svara

    Tyvärr är husdjursvakten som vi behöver ibland inte alls road av råttor.

    Svara

    Läs på och skaffa er kunskap om vad en hamster behöver för att må bra, fruktansvärt med de stackarna som sitter i sin bur dag in o dag ut.
    Tamråttor rekommenderar jag inte som första smådjur! Otroligt smarta och sociala djur.

    Svara

     Hur många husdjur måste man ha haft innan man får skaffa tamråtta?

     Svara

      Tror inte det handlar om antal djur man haft innan, utan om hur påläst man är. Det är inga djur man bara kan ”lämna” utan de kräver mycket stimulans. Handlar det om en 10-åring så krävs det mycket av föräldrarna, det är otroligt smarta djur som kräver tid och hängivenhet för att få dom tama.

      Svara

   Jag har haft hamstrar som liten, men jag tycker nog att en kanin är ett ännu bättre första husdjur. Kaniner är relativt enkla att sköta om, samtidigt som de ofta är sociala och har starka personligheter. De är dessutom lätta att lära olika tricks och tenderar att vara rumsrena, så de kan med fördel springa runt fritt inomhus. Är man orolig för sladdar och dylikt finns det spray att köpa som smakar illa för kaniner. Jag adopterade min kanin från Djurens chans, vilket jag verkligen kan rekommendera! Förutom att man hjälper en kanin i nöd så får man veta lite på förhand om hur kaninen är, till exempel vilken miljö kaninen trivs i, hur den är i kontakten osv. Här är hemsidan, ifall du vill kolla runt: http://djurenschans.se/kaniner/kaniner-soker-hem/

   Svara

    Hej Anna, så fina kaninerna var där och så ordentligt de beskrev dem och tar hand om dem. Jag läste en hel del och tittade på samtliga bilder. Hoppas fler hittar dit och kan tänka sig att köpa dem.

    Svara

    Den föreningen bluffar! Dom tar dyra pengar för kaniner som varit skadade samt är äldre men ljuger om det. En kompis fick en 9-årig kanin fast den enligt dom var 2 år, han fattade inte det förrän den blev sjuk o avlivad året efter, då köpte han en ny från dom som hade paj i käken fast dom påstod att den var veterinärkollad u.a. Bara BS att dom vet hur kaninen är, dom har fullt upp att mangla ut djur. Nä, välj en seriös förening!

    Svara

     Det låter ju inte alls bra! Jag har inte upplevt några sådana tråkigheter, tack och lov. Min kanin har varit frisk och välmående sedan jag adopterade honom från dem för dryga tre år sedan. Tycker också att deras beskrivning av honom har stämt in på pricken med hur han faktiskt är. Det kanske varierar beroende på vem på Djurens chans man har kontakt med? Therese, som jag adopterade av, hörde till och med av sig efter något år för att höra att allt fungerade bra med kaninen.

     Svara

   Ja, vi köpte en liten sibirisk dvärghamster till vår 10-åring och det var ett jättebra första djur. Hon har tagit så mycket ansvar för lilla pälsbollen, sett till att det alltid finns färsk mat o h vatten, städat buren en gång/vecka, haft hamstern ute för lek och gos. Så ja, jag skulle rekommendera det!

   Svara

    Tack!

    Svara

   JA! Vi hade hamster från att jag var fyra tills jag blev 16. (vid 21 skaffade jag och min förra kille en som vi älskade). Om du vill, och har intresse, blir dom hur tama som helst. Jag höll alltid på med mina, var helt orädd och hade buren i köket så den aldrig ”glömdes bort” och så ändrar dom dygnet om det är lite livat runt dom på dagen. Men huvudansvaret ligger alltid hos en vuxen!!! ❤️

   Svara

   Men, ska tillägga att jag alltid bara haft syriska guldhamstrar. Dvärghamstrar är INTE samma sak. Dock söta!

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

  Vilka tv-program tycker ni att jag inte ska missa nu i höst?

  Svara

   Det som göms i snö, Första dejten, Hemliga beundrare, Ingen utan skuld, Vår tid är nu, Bonde söker fru, Outlander, som jag kommer på nu på rak arm 🙂

   Svara

    Tack snälla du! Vaaa?? Vår tid är nu?! Åh ja så bra! Sträck-tittade på första säsongen. Hur jag kunnat missa det? Haha. Tusen tack igen för alla bra förslag. Nu har jag att titta på! Har bara sett en del!

    Svara

    Outlander… SÅ BRA och Jamie är såå het!

    Svara

     Okej, Kajsa då ska jag börja titta på Outlander! Tack!!

     Svara

   Springfloden!!

   Svara

    Okej, det ska jag kolla upp. Tack, tack!

    Svara

  Ditt bästa jobbtips till någon som vill byta till ett kontorsjobb, dagtid och inga helger. Ca 2 års studietid. Jobbar oregelbundna tider idag med både kvällar och helger. Samt ett väldigt tungt kroppsligt jobb, och nu börjar kroppen säga ifrån. Mitt jobb idag ger en okej lön på ca 19 efter skatt. Ditt jobbtips måste matcha det eller vara högre. Så vad tipsar ni om för yrke? 😀

  Svara

   Ekonom finns som KY-utbildning och jag tror den är 2-årig.

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

   Är i exakt samma sits 😊

   Svara

   Pluggar till marknadskommunikatör och ingångslönen där är 30 papp 😉

   Svara

    Tack för tips! 😀

    Svara

   Haha svara precis en annan. Inköpare! 2 år utbildning med praktik inräknat. Bra betalt, massa jobb, roligt och stimulerande

   Svara

    Låter spännande! Tack 😀

    Svara

   Medicinsk sekreterare 🙂

   Svara

    Var pluggar du?

    Svara

    Har tittat på det faktiskt men lönen verkar vara dålig? Eller är det någonting som kan jobbas upp? 😀

    Svara

     Beror på vilket landsting. Där jag bor är ingångslönen runt 25.000. Det finns garanterat jobb efter utbildningen.
     Jag blir klar i vår. Har hittills varit på 2 st praktikplatser (av 3) och blivit erbjuden jobb efter utbildningen på båda ställena.

     Svara

   Läs på om olika yh-utbildningar på yhutbildningar.se Det finns massor och i yrkeshögskolan utbildar man sig till något som behövs på arbetsmarknaden. Jag skulle tipsa om ekonomi- och redovisningskonsult om du tycker det är kul med ekonomi och siffror.

   Svara

   Medicinsk sekreterare!

   Svara

   Webbkommunikation, någon YH (KY?)-utbildning? Gick jag för en herrans massa år sedan (eller okej, typ 6 år sedan men känns som en livstid). Gick från slitigt butiksjobb med typ 19-20 000 i lön. Nu jobbar jag med externkommunikation (webb, sociala medier mm) på medelstort företag och tjänar i dagsläget 41 500.

   Svara

    Precis börjat studera till webbkommunikatör och blev nyfiken på din väg från utbildning till jobb 😄

    Svara

   Medicinsk sekreterare.

   Svara

  Skjutningar i hela landet hela veckan. Våldtäkt av elev på gymnasilärare i Jönköping. Mord. Bra Sverige har blivit 👌 Skjutningarna eskalerar i gbg. Är det något gängbråk?

  Svara

   Inte i Jönköping. I Nässjö. Men ja, hemskt är det!

   Svara

    Ah sorry, Jönköpings län

    Svara

     Bor i Jönköping och nyheten har rört upp känslor. Men det hela är väldigt oklart just nu.

     Svara

      Bor också i Jönköping. Därför jag skrev kommentaren?

      Svara

   fast överlag har brottsligheten gått ner. det rapporteras desto mer om det i media.

   Svara

    Fast skjutningar har enligt statistik ökat. Och det är väl den brottsligheten jag är mest orolig över

    Svara

     Flera skjutningar i Värnamo de senaste åren 💔

     Svara

    Våldtäkterna ökar i rasande fart. Det oroar mig mest.

    Svara

     Det behöver inte vara så, fler våldtäkter anmäls nu pga att samhället har blivit bättre på att backa upp våldtäktsoffer, bättre lagar, fler blir dömda.

     Svara

      Linnea: Fler blir inte dömda. Tvärtom. Kolla upp statistiken. Det är i princip riskfritt för män att våldta kvinnor och barn i Sverige idag…

      Svara

      Bullshit

      Svara

    ellabella: Det är inte riktgt sant. Vissa brott ner. Andra upp. Och totalt är det inte färre. Det där är något som politiker vill få oss att tro så att vi antar att de gör sitt jobb.

    Svara

    Jag är så trött på hur man vinklar kring att brottslighet statistiskt ”minskar”. Att våldtäkter inte skulle öka, utan att det skulle bero på att vi ”är bättre på att anmäla”.

    Överfallsvåldtäkterna i Sverige HAR ökat och överfallsvåldtäkter är den typen av sexualbrott som är vanligast att vi faktiskt anmäler. Mörkertalet oanmälda sexualbrott ligger alltid i sexuellt våld inom hemmet, där det alltid varit som allra vanligast och alltid varit som mest nedtystad. Det är svårt nog att anmäla en våldtäkt, men att anmäla sin farbror t ex är skam och skuld upphöjt till max.

    Skottlossningarna i sin tur har heller aldrig tidigare skett så ofta på ”öppen gata” som det gör nu – tidigare har vi haft skottlossningar med rötter i organiserad brottslighet där det säkert nio av tio gånger sker internt mellan dem som det involverar. Numera har vi självklart kvar den organiserade brottslingen och på det har vi snorungar som springer runt i välbebodda områden med gamla balkanvapen och tror det är ghetto.

    DET ÄR ETT PROBLEM. DET ÄR OTRYGGT. SLUTA TRO ATT DET INTE ÄR ETT PROBLEM.

    Hejdå

    Svara

     Som överfallsvåldtäkter definierades slutligen de våldtäkter då offret och gärningspersonen var obekanta och som påbörjats med plötsligt angrepp. Sammanlagt 12 procent av alla anmälda våldtäkter var av denna typ. Större delen av dem begicks utomhus (78 procent)
     Rapport 2008:13 BRÅ

     Alla överfallsvåldtäkter sker inte utomhus och inte allt som sker utomhus är överfallsvåldtäkter heller. Men för att försöka jämföra så ser det ut såhär i kriminalstatistiken.

     Anmälda våldtäkter (försök och fullbordade) utomhus
     2008: 1162
     2017: 1096

     Kopierade från telefonen så jag kanske missade några excelrader eller missade något annat. Men det finns som sagt i kriminalstatistiken för den som vill dubbelkolla. Har du annan statistik om just överfallsvåldtäkter Lina?

     Svara

   Skjutningarna är ju bara mellan invandrare, sjukt trött på dom. Skulle aldrig bo i någon av dessa områden i Malmö, Gbg eller Stockholm

   Svara

    tönt

    Svara

     Nej, att ta upp fakta är inte att vara tönt. Väldigt många av skjutningarna har visat sig vara mellan invandrare.

     Svara

     Tönt? För att konstatera att det är mellan olika invandrargrupper skjutningarna sker?

     Svara

      nej tönt för att hon är ”trött på invandrare”. snacka om att generalisera. ett fåtal av dem är rötägg men de allra allra flesta är helt vanliga människor, som vem som helst. sjukt jävla TÖNTIG sak att vara trött på.

      Svara

       Är inte du trött på invandrarna som skjuter då? Det var precis det hon skrev!!

       Svara

        jo. men jag är också trött på svennar som skjuter.

        att beskylla de utsatta områdenas problem på de utsatta människorna som bor där är så himla sjukt.

        Svara

         Klart att det är de utsatta områdenas folks fel då det är de som skjuter! Kan ju knappast vara mitt fel som bor mitt i skogen att invandrare säljer knark och skjuter ihjäl varann.

         Svara

         Det ÄR JU de utsatta områderna 🤦 just pga att de är utsatta. Varför tror du att debatten är så viktig för att minska skillnaderna mellan samhällen och få in invandrare i det svenska samhället mer? Förminska inte en allvarlig situation, det är hemskt för de som bor där

         Svara

         Ja fy fan, nu är det ju snart älgjakt och allt….

         Svara

    Jag har bott i ”dessa” områden i Stockholm, trivdes jättebra men på den tiden var det inte så eskalerat. Kompisar som bor kvar vill därifrån nu (Både hässelby håller och Rågsved/hagis). Är inte tryggt längre. Akalla bodde jag i en snabbis, men där var det kaos redan då

    Svara

     Men jag bor i Hässelby och märker ingenting, tänk så olika man kan uppleva saker.

     Svara

   Huuuur tänker man när man våldtar sin lärare?

   Svara

    Gymnasieelev på 20 år som skiter i vad kan sticker K?ken i.

    Svara

     Sen när är gymnasieelever 20 år…? Ska man inte tagit studenten då?

     Svara

      Kan man tycka, stod 20 År i tidningen

      Svara

      Inte nödvändigtvis när man går språkintroduktion…

      Svara

      Inte om man är ett ”flyktingbarn” 🙂

      Svara

      Är väl inte konstigt? Eller? En del iallafall, alla är ju inte lika gamla på gymnasiet pga sabbatsår, gått om någon klass, bytt linje osv

      Svara

      Det är en afghan. Allt vad gäller ålder och vad de ska klassas som är jävligt luddigt.

      Svara

       Det har inte skrivits om det i tidningarna, bara facebook. Pappa sa något liknande med. Men hur vet vi om det stämmer?

       Svara

        Hans namn finns ute. Offentliga handlingar. Bara googla

        Svara

      De generella riktlinjerna är att man kan börja gymnasiet under det första kalenderhalvåret det år man fyller 20. Så det finns absolut gymnasielever som är över 20år.

      Mvh gymnasieläraren

      Svara

       Jag gick gymnasiet också det år jag var 20. Anmälde mig dock innan jag fyllde, pga min gamla gymnasieskola jag gick första året på sabbade allting så jag har fått läsa 4 år istället.

       Svara

    Om man tog studenten i sitt hemland 2011 hur fan kan man då vara enligt idiotsverige vara nu plötsligt född -99 och gå i gymnasiet här??

    Svara

  Jag har pms och är less på min karl😛hoppas ni andra har en go kväll!!

  Svara

   Pms här också 😂 Nu ska jag äta Smash!

   Svara

    Besatt av smash😍😍😍

    Svara

   dumpa honom gumman

   Svara

  Hmm är det inte konstigt att varken Amir eller Marcel är på Tomas Sekelius invigning av sin nya bok? De va ju så tighta innan och vad jag vet har det inte kommenterats att de är ovänner.

  Svara

   Amir är där? Tomas visade när han gav Amir inbjudan tidigare i veckan, och Amir visade ju upp i dagens vlogg att han shoppade kläder dit och är enligt Instagram är han på plats just nu? 🧐

   Svara

   Amir är inbjuden och planerar att gå, det har han tagit upp i sin senaste vlogg 🙂

   Svara

   Marcel är väl inte 18 än?

   Svara

  Ligger i badet, skumbad med vin och Gilmore Girls 🙏 väntar absolut inte på att en kille ska höra av sig…

  Svara

   Jag behöver ingen kille som hör av sig men åååååh vad jag saknar att ha badkar. </3

   Svara

    Det finns badbaljor för vuxna. Googla. 😊👍

    Själv har jag slutat att bada och tänket ta bort badkaret. 😄

    Svara

     Men jag saknar inte en badbalja, jag saknar ett badkar. </3

     Svara

     Haha, och jag flyttade hit bara för badkaret! 😂 testade Ullaredspåse… En badbalja hade inte fått plats i min gamla lgh. Ullaredspåse funkar, men gör ont att sitta i 😂😊

     Svara

     Måste bada hela kalla vintern. Aldrig jag tar bort mitt.

     Svara

    Det är underbart! Jag köpte en bricka till badkar idag som jag kan ha telefon, handduk, vinglas och liknande på. Så nu kan jag bo här 😍

    Svara

     Oh vart köpte du? Har letat så länge efter ett sådant😍

     Svara

      Hittade på Clas Ohlson i stan där jag bor 😊

      Svara

       Ska kolla där direkt. Tack för tips och trevlig kväll.

       Svara

      Annars, googla ”badkarsbetjänt” and you will fundera true happiness!

      Saknar mitt badkar så. 😔 Har förvisso bastu nu som fungerar som hyfsat substitut, men inte samma saaak ju.

      Svara

    Mem gud var ni tvungna att börja prata om badkar? Saknar det meeed! Nästa bostad jag flyttar till har badkar som KRAV och därmed basta.

    Svara

   Ääääälskar Gilmore Girls 😍

   *håller tummarna* 😉

   Svara

    Jag har inte sett serien på flera år, hade glömt hur mycket jag saknat den!

    Haha tack, beroende på hur länge jag är aktiv här ser vi väl hur det går 😁😊

    Svara

     Hehe 🤞😘

     Svara

      Haha, han hörde av sig, men är inte här än… Han har säkert blåst eller regnat bort 😂

      Svara

       Hurra! 😊

       Svara

       Jaaa vad bra Susawoo! Grattis! Det är du så värd!

       Svara

    Jag med!!! Ett måste att se varje höst 😍 *SPOILER* Läs ej vidare om du inte sett A year in the life! OBS! OBS! Team Jess här och nog måste cirkeln slutas – Jess är Rorys Luke och Logan är hennes Christopher! Jag älskade slutet och de fyra sista orden 😍

    Svara

     Jag är så kluven, älskar både Jess och Logan! Tycker inte att det är realistisk att Logan skulle vara en frånvarande pappa så som Christopher var heller..

     Svara

   Jag älskar mitt badkar, flyttade för tre veckor sedan. Som jag hade saknar det!

   Svara

   Kollar med på Gilmore girls. Det är den bästa feel good höstserien. Måste ses minst en gång per år.

   Svara

   Ååååh badkar!! Brukar åka hem till mamma på vintern ENDAST för att låna hennes badkar haha, saknar det så mycket 🙁

   Svara

    Badkar 😍😍😍 skullw kunna bo där!
    Bada, titta på film, deixka te och äta min ny bakade äppelkaka – som jag bakade med vad som fanns hemma och är så sjuuuukt gott 😬

    Svara

  Om ni vore en linjal, vart skulle ni gömma er då? 🤔

  Mvh har letat maniskt överallt även i kylskåpet misstänker att jag håller på att go bananas för vem letar efter en linjal i 4 timmar en fredagkväll liksom

  Svara

   Under mattan i vardagsrummet!

   Svara

   På Fantomens könsorgan, för INGEN har sett fantomen utan kläder. Där skulle de aldrig hitta mig!

   Återstår bara problemet hur jag som linjal skulle kunna förflytta mig dit… Jag skulle typ behöva hamna i en nödsituation i djungeln och sedan hoppas på att Fantomen vill ha mig innanför de där kalsongerna och ja… Det är sällan man hör talas om linjaler som råkat ut för det.

   Svara

    Hahaha tack för ett gott skratt iallafall, mycket möjligt ändå. Luriga jävlar, både linjalen och fantomen

    Svara

    Men å andra sidan så drar Fantomen nog bort en rand där fram när han kissar bakom trädets stam, så passa på att hoppa in då.

    Svara

   På en solig söderhavsö med mjuk sandstrand………..

   Svara

   Jag skulle gömma mig i en bok eller ett block. Använd ögonmått istället alternativt köp en ny. Be någon vän mäta något du har hemma tex ett mjölkpaket som den har hemma hos sig. Den kanske är 20 cm och vips har du ett mått hemma hos dig. Fortsätt med fler prylar för att få mått i olika storlekar att mäta med.

   Svara

   Mellan soffdynorna eller under soffan. Där brukar jag hitta alla mina pennor och hårsnoddar.

   Svara

   i en springa! Mellan soffkuddarna eller mellan kylskåpet och köksskåpet. *hoppas på att ha rätt, vore sjukt coolt och jag skulle skriva in ”medium” i mitt CV*

   Svara

   Du har förmodligen redan kollat där men: i soffan! Dom brukar alltid smyga in sig mellan sitsarna eller mellan sitsen och armstödet/ryggen. Där har jag hittat mycket intressant iaf.

   Och kolla alla väskor, i skrivblock mm

   Svara

   Prova locka på den.
   Skramla med en skål med suddgummi.
   Rita lite krokiga linjer så kanske den får spatt och kommer till undsättning.

   Ignorera den resten av kvällen. Visa att du inte behöver den, att du kan klara dig utan.
   Använd en bok för raka linjer osv.
   Beställ en ny på nätet och prata högljutt om det samtidigt.
   Svartsjuka kanske kan locka fram den?

   Svara

   Ett tips om du har ett rutigt papper är varje ruta 0.5 cm ! Mvh linjallös genom hela högstadiet

   Svara

    Ditt tips var mycket bättre än mitt ovan!

    Svara

     Tack! Min lärare tyckte jag var genialisk😉

     Svara

    Tack för alla tips hehe, har letat och grävt men förgäves.. tror nästan detta är något undermedvetet konstigt sätt att undvika min ångest.. för det känns lättare om en försvunnen linjal är mitt största problem🤣

    Tack så himla mycket för tipset om rutade papper!! Ska göra en provisorisk linjal av det heheh

    Svara

     Annars kan du bara ladda ner någon ”linjal-app” om du är lat och har en smartphone nära till hands 😁

     Svara

      Nya uppdateringen i iPhone har en mätfunktuon som inbyggd app. Funkar jättebra! 👍

      Svara

     Jag kan trolla. I hatthyllan du ska kolla..

     Svara

   Din linjal kan ha känt sig övergiven när du gick hemifrån ibland och ville se om du saknade den ”när båset var tomt”.

   Sedan kan linjalen ha fått smak på att ha egentid. Det är inte att leka med, så försök att vårda den ömt när den kommer tillbaka så att den kommer på sådana tankar igen. Den kan ha gömt sig i ett pennfodral. Bara för att liksom. Lycka till!

   Svara

    *inte kommer på sådana tankar igen skulle det stå. Mina linser har suttit i för länge idag tror jag. Haha.

    Svara

   Under duken på köksbordet? På golvet nedanför eller bakom skrivbordet? I en väska som du hade tillfälligt?

   Svara

  Är såå frustrerad! Hur fasiken får man ligga?
  Jag är 22 år, snygg och kåt. Har varit singel i ett år efter att ha haft kille i 4 år, och jag trodde verkligen singellivet skulle vara roligare än såhär. Jag är ingen som festar eller går ut mycket, har testat diverse dejtingappar men utan vidare resultat.
  Hur får man spontanligg? Måste finnas fler sätt än att festa eller tinder!

  Svara

   Tyvärr är nog tinder och festa de bästa alternativen. Vad är det som inte funkar med tinder för dig? Tror dom flesta killarna är på att hänga med dig. Måste ju finnas någon snygg och trevlig kille där 🙂

   Svara

   Är du snygg är det väl bara att välja en kille och säga som det är till honom? Att döma av alla killar i min närhet borde det vara omöjligt att misslyckas… Tinder borde dessutom vara som en jävla buffé. Vad händer med de du matchar med på Tinder?

   Svara

    Har träffat en del via tinder. Är för det första sjukt petig så swipear inte höger på många vilket leder till få matchningar. Och de jag träffat har alla kommit för tidigt. Och ja jag har gett dem flera chanser. Vad gör jag för feeel 🙁
    Jag jobbar i kassan i en matbutik så ska spana lite där!

    Svara

     /trådskaparen S

     Svara

     Kommit för tidigt som att du faktiskt fått ligga men det har varit bedrövligt, eller kommit för tidigt som i att det inte blir ligga av alls?

     Svara

      Kommit för tidigt som i att sexet varar i ca 3 min!

      Svara

       Men då får du ju ligga, och uppenbarligen är du tillräckligt snygg för att killarna ska bli överupphetsade. Däremot förstår jag inte varför du inte ber pojkvaskrarna om att använda någon av sina övriga lemmar? Det finns ju miljoner sätt att kompensera för att man avlossar kanonen för tidigt (som tur är).

       Svara

     Att dom kommer för tidigt är väl tyvärr förståerligt. Min erfarenhet är att killar behöver ofta vara i långa relationer för att träna upp förmågan att inte komma för fort. Men om de sedan varit singel länge så försvinner väl den förmågan för att de är för.. uppspelta 🙂 Det är inget du gör fel, du är vacker och dom gillar att ha sex med dig – därför kommer dom fort. Men sex med randoms är tyyvärr inte som i SEx and the city, I wish.. Jag skulle typ blivit medlem på en sexsida, bodycontact eller något med fokus på sex. Skrivit i prestentationen att du säger KK eller bara ONS men att killen måste uppleva vissa krav.. som att inte komma för fort 🙂

     Svara

      Åh, hatar när min KK och jag inte har setts på ett tag… Han kommer så fort. Som tur är hjälper han mig ofta på mer än ett sätt 👌 (varför bli kär i sin kk?)

      Svara

     Du kan också be dom att runka innan ni ses haha, då lär de hålla ut längre. Eller så runkar du av honom och sedan har ni sex.. om han kan igen 🙂

     Svara

   Titta lite för länge i nån killes ögon och le, få kontakt, charma honom, byt nummer/föreslå att han hänger med hem. Gör det överallt, stan, ica, gymmet osv
   Mvh en som aldrig vill ligga men alla vill ligga med mig blä

   Svara

   Prova bodycontact, bästa sidan för att bara ligga med någon.

   Svara

   Känner du någon snygg kille som du har nummer till? Skicka ett sms där du säger att du vill ses, helst utan kläder 😉

   /Har alldeles för många kk 😂

   Svara

   ligg med tjejer istället

   Svara

    Fast, jag ska ju inte BEHÖVA be om att få mer efter att han kommit! Jag har bett om det och han har gjort annat på mig, men inget är ju densamma som själva sexet…det mesta kan jag ju göra hemma och gör redan.
    Kikade lite på bodycontact och känner mest att jag aldrig kommer kunna registrera mig där. Det ser ut som en sida där medelåldersmän sitter och runkar och skickar fula kukbilder till yngre tjejer.
    Inte en chans att jag ska ligga med en tjej. Tjejer har ingen kuk!

    Svara

     med den inställningen är det nog bäst att du låter bli damerna

     Svara

   Bodycontact!👍 men du får vara beredd att sålla bland en del rötägg där också. Som tur är visar de sig redan i första mailet.

   Svara

  Vi har försökt bli gravida i 7mån utan resultat.
  Har ni några tips på hur vi kan bli gravida på naturligväg?

  Svara

   Hur ofta ligger ni? Vi försökte i åtta månader innan det blev något. Låg lite då och då. Sista månaden låg vi varannan dag och då jäklar 😂 Men visst får man livmodern uppe i huvve och blir skit besviken varje månad 😔

   Svara

    Tack för att du delade med dig, känner mig så besviken varje månaden mensen kommer :(.
    Vi säger att jag har ägglossning på en söndag, då börjar vi ligga på måndagen till dagen efter ägglossning, alltså 8dagar i rad.
    Jag ska lätt testa varannan dag, tack!

    Svara

     Min ägglossning va jätte konstig. Så vi körde varannan dag med tanke på hur länge spermier kan leva och vara virila. Och knullar man för mycket hinner det ju liksom inte bli nå nya spermier utan är mest sädesvätska? Kanske är en myt men så tänkte vi!

     Svara

     I vår utredning visade det sig att min man hade lite slöa spermier, då fick vi rådet att intr ligga varje dag för att de skulle få chansen att samla sig lite. Nu funkade det tyvärr inte för oss ändå och vi gör IVF just nu, men to be honest… efter ett år av kämpande känns IVF som rena semestern. Helt plötsligt har vi ett helt team av läkare, embryologer och sköterskor som lovar att vi kommer att få ett barn. Ett litet tips: googla Frida Gro och öppet brev till dig som försöker bli gravid.

     Svara

   Fortsätt ha sex runt ÄL.

   Svara

   Ägglossningsstickor?

   Svara

   Natural cykles eller annan tempmetod fungerade för mig när jag ville bli gravid. Alternativt kanske du kan använda ägglossningsstickor om du vill vara mer precis!

   Svara

   Blev gravid efter 1 och ett halvt år, sluta stressa och tänk inte på att ni ska ha sex för att bli gravida. Ta vitaminer och ha sex när ni vill, vi brukade ha sex en gång i veckan, ibland varje dag ibland var tredje. Vi hade det nästan varje dag första 6-8 månaderna sedan hade vi det bara när vi ville.

   Svara

   Ha koll på ägglossningen med Clearblues äl-stickor. Ta slemlösande Bisolvon vid ägglossningen. Har funkat för oss varje gång! Mvh/gravid för tredje gången

   Svara

  Efter hur lång tid i ett förhållande tror ni förälskelsen går över?

  Svara

   Enligt egen erfarenhet beror det mycket på personerna i förhållandet. I ett av mina förhållanden gick den typ aldrig över, eller höll iaf i sig i flera år. I mitt senaste förhållande dog den ut efter 6 månader typ från min sida.

   Svara

   Vad menar du med förälskelse? Jag tror att man kanske är nykär ett halvår/år men att det sen blir en djupare kärlek om det håller.

   Svara

   Det är olika tänker jag. I mitt ex var jag förälskad kanske en månad. Max.
   Jag är galet förälskad i min man, efter fem år ihop (och två månader som gifta❤). Har honom som bakgrundsbild på telefonen, vi smsar varje dag när vi är på jobbet, ligger vakna för länge och drar dåliga ordvitsar, samt dansar asfult när vi lagar mat. Han är bäst och jag är SÅ JÄKLA kär i honom.

   Svara

   Enligt forskning max 18 månader.

   ”Det är noradrenalinet som gör så att du får svårt att sova och kanske tappar matlusten, medan serotonin å sin sida gör att vi fixerar oss vid en viss person. Det här håller i sig i maximalt 18 månader, sedan börjar effekterna avta eftersom kroppen vant sig. I det här skedet upptäcker du kanske att din älskling inte är den perfekta partnern.”

   Svara

    För mig tog det 2 år innan jag kom över min kärlek.

    Svara

  varför är det aldrig färska räkor i räksalladen utan burkräkor
  tips på restaturang i stockholm som har riktiga räkor

  Svara

   Färska räkor på Västkusten, mums!
   Hinner väl bli gamla innan de hunnit fram med transporten till Östkusten.

   Svara

   För att det då kostar och vem vill betala svindyrt för en sallad!?!

   Svara

  Jag är helt slutkörd och vet verkligen inte vad jag ska göra. Är konstant trött och jobbar väldigt mycket vilket troligtvis är orsaken. Försöker gå ner i arbete, men undrar spontant om ni har tips på hur man kan återhämta sig på bästa sätt? Är väldigt rädd att jag håller på att gå in i väggen när jag bara är 22 år…

  Svara

   Meditera, kanske yoga, ät näringsrikt och hälsosamt, och ta vitamintillskott. Hoppas det blir bättre för dig!

   Svara

   Sov om du är trött! Säg ifrån dig måsten och personer du egentligen inte orkar med.
   Jag har med varit där… blev sjukskriven och gjorde typ ingenting annat än att sova och grina två första veckorna. Sedan började jag sakta ta tag i livet.

   Svara

   Jag har gått in i väggen. Mina bästa tips är dom klassiska yoga, andningsövningar, avslappningsövningar, läs böcker om stresshantering, be om att få gå kurs via jobbet i att hantera stress, KBT hos psykolog/kurator via vårdcentralen, träna regelbundet men inte så du tar slut på dig helt utan ha kvar ork efter träningen, dra ner på saker i livet, det är mycket man inte måste, prata med din chef/facket, gå ner i arbetstid, ät regelbundet och inte bara socker, ta kosttillskott tex järn, magnesium och annat som används av kroppen vid stress och ta tex aswagandha/rosenrot/liknande som ger energi och se till att sova tillräckligt och ta en powernap på lunchen om det är möjligt.
   Lycka till och försök att inte krascha, det är svårt att bli sig själv igen

   Svara

   RA

   Kolla också upp Hb.
   Lågt värde gör en sååååååå djävla trött

   Svara

   Jag gick in i väggen när jag var 23 år. Först och främst vill jag säga, det är inte värt det! <3 Men att du redan nu ("innan det har hänt") reflekterar över det och försöker gå ner i arbete är det absolut bästa. När jag gick tillbaka till jobb och plugg efter sjukskrivningen fick jag ett tips av min psykolog gällande återhämtningen som hjälpt mig mycket: att göra saker jag VILL göra på min lediga tid. Istället för att känna mig pressad att diska/tvätta/laga mat/träna etc när jag kom hem för dagen var det bättre att jag la mig och sov/kollade på en serie och åt chips/gick på en promenad/träffade en kompis och drack vin, vad det nu var än jag kände för att göra och jag kände fick mig må bra utan press och stress. Självklart måste man äta och ha rena kläder, men det behöver inte vara en stor grej och skit i det om du inte pallar en dag, det är ok att skjuta på sådant. Var snäll mot dig själv och lyssna på din kropp och sinne.

   Ta hand om dig! <3

   Svara

  Igår bråkade jag med min sambo. För att göra en lång historia kort så slutade det med att han blev anhållen för misshandel. Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom. Nu sitter jag här hemma och är livrädd för hur det ska bli när han kommer hem. Kommer han lämna mig eller kommer han vara beredd att ge mig en ny chans? Jag vet inte hur jag skulle överleva utan honom. Han borde väl vara tacksam att jag tog tillbaka min historia? Hade jag inte gjort det hade han förmodligen blivit åtalad. Och dömd. Så han kommer väl inte lämna mig, eller? Snälla kan någon säga till mig att han inte lämnar mig..

  Svara

   Varför ljög du om att han slog dig??? Så onödigt! Ursäkta att det låter hårt men varför ljuger du om en sån allvarlig grej?

   Svara

    Vart stod det att jag ljög? Det gjorde jag inte. Han slog mig. Jag polisanmälde. Sen ångrade jag mig och tog tillbaka min historia för att skydda honom.

    Svara

     Packa en väska och åk därifrån innan han kommer hem!!!!!!!

     Svara

      Han kommer inte vara tacksam, han kommer få det till att det är DITT fel att han slog dig så om du bara skärper till dig så kommer det förhoppningsvis aldrig hända igen. Han kommer vara ledsen över att ha slagit dig men det kommer vara ditt fel. Bara så du vet.. Åk därifrån! Nu! ❤️

      Svara

       Instämmer å det bestämdaste!

       Ring en vän och fråga om du får sova på dennes soffa. Snälla. 💕

       Svara

       Det är inte första gången han gör det, så tro mig, jag vet redan allt det här. Har fått höra tusentals gånger att det är mitt egna fel att han slår mig. För att jag sa något dumt, för att jag inte håller med om något. För att jag inte vill följa med till hans pappa. Allt möjligt. Igår var första gången jag anmälde honom. Hoppas på att han inser sina misstag nu när det gick såhär långt. Vill bara ha hem honom 😞

       Svara

        Det kommer han inte göra. Snälla ring en vän. 💕

        Svara

        Du är hjärntvättad. På riktigt alltså. Åk därifrån på en gång

        Svara

        Skärp dig! Han kommer ALDRIG att ändra sig! Stick därifrån och kom aldrig tillbaka!

        Svara

        Det är ju ditt fel att det fortsätter få du accepterar honom som han är och låter honom fortsätta slå dig. Att det ska bara så svårt att lämna kompletta idioter

        Svara

         Nej det är fan inte hennes fel. Snälla ta bort den här kommentaren.

         Svara

         Läs på. Jag önskar ingen ont, men en liten tanke kommer ändå alltid att personer som resonerar som du gör här ska få uppleva det psykologiska som sker i ett misshandelsförhållande. Fy fan att vakna upp glad och läsa sånt här.

         Utbilda dig själv innan du uttalar dig.

         Svara

        Du får sova på min soffa om det är så, du stannar inte där!

        Svara

        Åk till närmsta kvinnojour på en gång! Han kan vara argare nu efter anmälan än tidigare gånger han slagit dig. Fly. Nu.
        Han kommer aldrig sluta slå dig innan du förmodligen är död eller hittat modet inom dig. Snälla, fly ❤️

        Svara

         Det är det jag är rädd för.. att han ska vara ännu argare på mig. Men jag ville inte att han skulle bli anhållen. Jag ringde polisen för att han vägrade släppa in mig i vår lägenhet så att jag kunde packa ihop lite saker och sen åka därifrån. Men så såg dom mina blåmärken och jag bröt ihop totalt. Önskar att jag hade varit starkare och inte berättat för polisen för då hade allt varit bra nu 😢💔

         Svara

         Vad hade du gett dig själv för råd? Om ditt 10-åriga jag ser på det förhållandet du har idag, hade du stannat då? Det här är väldigt allvarligt och jag blir genuint orolig.

         Svara

         Vad är det som hade varit bra när han slår dig?? INGET

         Svara

         Haha mina frågor gick snabbt så vill förtydliga vad jag menar: vad hade du gett för råd om du gav dom till en vän istället för dig själv? Och med 10-åriga jaget så undrar jag om det är den här typen av förhållande du som 10 åring hade sett fram emot?

         Svara

         Snälla- åk till en kompis, dina föräldrar, syskon eller kvinnojouren! Ge dig själv lite distans, du tänker inte klart när du är mitt i det hela❤️

         Svara

        Gååååååååååå!!!
        Lämna honom!
        Han kommer aldrig att sluta

        Svara

        LÄMNA HONOM NU. Stå upp för dig själv, packa en väska och DRA. 💪🏻 💪🏻💪🏻

        Svara

        Men ge upp honom, på riktigt! Packa en väska och åk!

        Svara

     Jaha, jag uppfattade det så på din text. Ber om ursäkt. Då är mitt tips:

     PACKA OCH DRA OCH TITTA INTE TILLBAKA!!!
     Har han en gång slagit kommer han slå dig igen. Då är gränsen passerad.
     Levde med dagligt stryk varje dag i nio år. Låt det inte hända dig! ❤️

     Svara

    Vem har sagt att hon ljög…..?

    Svara

     Cammis. Har flera kommentarer i modd just nu 🙁

     Svara

   ”Han borde vara tacksam” var fan det dummaste jag läst!

   Svara

   ring kvinnojouren! män som slår, fortsätter ofta! lämna honom!!

   Svara

    Jag tolkar texten som att hon ljög om misshandel!

    Svara

   Fast, om han har misshandlat dig så borde åtminstone du lämna honom. Jag vet att det inte är vad du vill höra men ja, du förtjänar bättre. Han kommer inte att lämna dig men förmodligen straffa dig på något sätt.

   Svara

   Bättre upp. Packa din väska och så lämnar DU honom. Nu! 💕💪

   Svara

    Läs om kommentaren.

    Svara

     Vilken?

     Svara

      Hamnade fel!

      Svara

       Ok 😊

       Svara

   Han borde alltså vara tacksam för att du inte ljög om att han misshandlade dig…? Har jag förstått det rätt?

   Svara

    Lol nej. Han borde vara tacksam om stt jag

    Svara

    Nej!

    Svara

    Sorry skickade för fort. Men nej, han slog mig, jag polisanmälde. Idag ångrade jag mig och tog tillbaka det jag sagt till polisen igår. Sa att jag bara ljög om misshandeln. Men den hände, tro mig. Det han borde vara tacksam över är att jag skyddar honom nu.

    Svara

     Du borde sluta bry dig om ifall han är tacksam. Snälla. Spring!!!!

     Svara

     Låter som du trollar.

     Svara

      Tror det med

      Svara

      Håller med. Hon skriver att polisen såg hennes blåmärken. Dom skulle aldrig avskriva en anmälan om misshandel.

      Svara

       Jo det skulle dom, åklagare driver inte ett ärende där inte BO samarbetar, även fast dom sett skador, det gör det omöjligt för dom. Talar av erfarenhet. 2 anmälningar tog jag tillbaka, den tredje gick jag igenom. Det bästa jag gjort i hela mitt liv, och en av dom gamla ska upp till tingsrätten.

       Det känns fucked up i början. Även fast du har ångrat dig nu, så har du fram till preskriptionstiden(2 år) är slut att begära ÖVERPRÖVNING.

       Du ångrar dig nu, jag vet, men du kommer inte ångra dig sen❤️ Jag fick samtalsstöd av en polis som jobbade med våld i nära relationer, det kan du också. Där får man hjälp att förstå varför man inte kan lämna och allt det psykologiska som har skett, som man vet, men inte relaterar till.

       Vi finns här❤️

       Svara

      Ju mer jag läser, desto mer tror jag på troll. Får bara en känsla av det när personen skriver. Men är det sant, lyssna på alla råd här inne och lämna karljäveln.

      Svara

     lämna honom direkt! du gjorde rätt som anmälde. åk hem till vänner eller familj som du känner dig trygg med.

     Svara

     Vad tror du Att folka ska svara? Att du gjorde rätt beslut? Eh nej. Alla tycker att du skulle låtit anmäla. Vara kvar och aldrig träffa människan igen.

     Svara

     Men hallåååå. Du ska inte vara rädd för att han lämnar dig, du ska vara rädd för att han kommer tillbaka. Det där är ingen bra människa även om du blivit så blind av kärlek att du tror det. Och du klarar dig utan honom. Det finns en människa som krupit ned för ett berg i Anderna med två brutna ben. Alltså krupit hela vägen. En meter i taget. Om denne person klarar det kan du leva utan en objektivt riktigt jävla rövdålig människa tills du hittat någon som faktiskt är vettig.

     Ring polisen igen. Och kvinnojouren. Sedan åker du hem till dina föräldrar eller någon nära vän och sover där. Det tycker jag låter bäst. Om du är världens modigaste människa en liten stund efter den här incidenten så kommer du inte behöva vara lika modig någonsin igen i resten av ditt liv.

     Svara

   Hoppas verkligen att han lämnar dig direkt, jäkla psyko!

   Svara

    Varför är jag ett psyko?

    Svara

     Det är sjukt att du vill vara med någon som slår dig, det kan man ju iaf få tycka

     Svara

      Jag utgår från att du själv inte varit i den här situationen, alltså kommer du heller aldrig förstå. Du får tycka vad du vill men snälla någon, tryck inte ner en människa som behöver lyftas.

      Svara

       Tror du på riktigt att någon kommer lyfta din handling att ta tillbaka en polisanmälan?

       Svara

        Nej det tror jag inte. Men att säga att jag är sjuk och psyko osv är ju definitivt ingen hjälp det heller.

        Svara

         Du har ju fått mängder av hjälp. Dra därifrån. Någon har till och med erbjudit dig sovplats. Så. Vad vill du ha mer?

         Svara

         Det jag vill mer är att folk slutar säga att jag ska skylla mig själv.

         Svara

         Det tycker ingen? Förutom du själv. Alla andra VET att det är HAN som det är fel på. Lämna honom NU, ödsla inte ditt dyrbara korta liv på en sån idiot.

         Svara

     den meningen tänker jag så ofta

     Svara

   Misshandlade han dig eller ej? En så allvarlig sak ljuger man inte om. Dessutom kan jag tycka att man borde förstå att man inte belastar den redan hårt belastade polisen med falska utryckningar, lögner och påhitt. Sorry, men du förtjänar ingen empati om du kom med falska anklagelser.

   Svara

    Hur är det med läsförståelsen egentligen? Han misshandlade mig ganska så brutalt. Men moget att lägga skuld på offret. Tack för den.

    Svara

     Det är du som skriver väldigt otydligt

     Svara

      Håller helt med. Förstod inte vem som hade misshandalt vem alls. Men misshandlade han dig borde du inte fortsätta vara med honom.

      Svara

     ” Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom.”

     Detta kan tolkas som att du ljög om att du blivit misshandlat (att du sa saker för att du vill straffa honom)

     Stick nu och lämna honom! Han kommer misshandla dig igen!

     Svara

    Hur kan alla vara så tröga att det är det ni utgår från? Är ni hjärntvättade hela högen?

    Svara

     Jag skrev min kommentar när endast TS första inlägg fanns (och där framkom inte vad som egentligen hade hänt, huruvida misshandeln ägt rum eller ej). När jag postade mitt svar och uppdaterade sidan fanns plötsligt en rad nya kommentarer som jag inte hade läst. Det är nackdelen med sådana här kommentarsfält. Så nej, jag ser mig inte som hjärntvättad.

     Svara

      Jag förstod redan innan hon förklarat vad som hänt. Så att….

      Ni utgick alla från att hon ljög första gången inte idag när hon tog tillbak det. För mig var det självklart vad hon menade.

      Svara

       Tack TRH för att du förstår ❤️

       Svara

     TRH

     ” Idag var jag på förhör och tog tillbaka det jag sa till polisen igår. Att jag bara sa vissa saker för att jag var arg på honom. Att jag ville straffa honom.”

     Detta kan tolkas som att hon ljög om att hon blivit misshandlad.

     Så tagga ner lite..

     Svara

      Inte för mig. Jag fattade direkt men ledsen för att jag blev upprörd. 💚

      Angeläget för mig att ni inte gav er på henne.

      Svara

       Wow, DU fattade DIREKT! DU kan förvänta dig EN MEDALJ från KUNGEN för din fantastiska insats!

       Svara

        Du. Ditt vanliga slänga käft och allmänt fåniga attityd får du ta en annan gång.

        Sånt här är på allvar och inte plats för dina barnsligheter.

        Gå och lägg dig istället!

        Svara

         Jag tror inte att det är på allvar Thr, läs alla kommentarer, tror att någon trollar. Aldeles för insiktsfullt av någon i hens situation

         Svara

     Tänker samma. Nån märklig masspsykos.

     Svara

      Blir bara ledsen när jag ser det.

      Svara

    Ok, rättelse: såg nu att du bekräftar att misshandeln ägt rum. Men tror att ni båda borde gå skilda vägar i alla fall. Av uppenbara anledningar.

    Svara

   Det låter som att du är manipulerad av honom och i hans våld. Lämna honom! Du kommer klara dig utan honom, ingen har rätt att slå någon annan!

   Svara

   Driver du? Ljög du om misshandeln?eller blev du slagen och tig tillbaka anmälan?

   Svara

    Jag blev slagen. Tyvärr kunde jag inte ta tillbaka min anmälan men däremot kunde jag ljuga för polisen idag och säga att det jag berättade för dom igår var en lögn. Det var allt jag kunde göra för att rädda honom 😢

    Svara

     Rädda honom? Sluta trolla.

     Svara

      Men snälla någon, jag trollar inte. Hade jag stått fast vid min historia hade han blivit häktad och åklagad. Jag räddar honom från det. Varför försöker ni få mig att må sämre än vad jag redan gör?

      Svara

       För att du förtjänar det. Du är troligen hjärntvättad och förstår inte det just nu bara. VARFÖR rädda någon som misshandlat dig?

       Svara

        Du menar på fullaste allvar att jag FÖRTJÄNAR att må dåligt? Att ni har rätten att trycka ner en ledsen och utsatt kvinna? Wow, vilket underbart samhälle vi lever i idag.

        Svara

         Men det är ju märkligt att du kommer hit och tror att folk kommer känna sympati/förstå att du VILL vara med en man som slår dig?? Det finns ju inget kvar att säga då. Är det så du vill leva ditt liv? Hoppas verkligen inte ni har barn ihop eller skaffar.

         Svara

         Om du mår dåligt pga att folk reagerar på att du RÄDDAR en idiot som slår dig så JA, du förtjänar det. Du förtjänar att höra sanningen. Du ska inte ha något medhåll i hur du agerar för du agerar fel. Du jar inte gjort något bra. Du ska få de kommentarer du fått – Du ska DRA DÄRIFRÅN nu och rädda dig själv!

         Svara

         Vad är det för fel på folk här som lägger skulden på kvinnan här som är offer för våld i nära relation??? Jag BER ER, läs på lite. Googla partnervåld och öppna era ögon lite grann. Normaliseringsprocess finns det något som heter. Det är MANNENS fel ingen annans.

         Svara

         21:39 Det är inte mannens fel att hon väljer att ta tillbaka en anmälan. Hade han hotat henne, absolut, men de har ju inte träffats. Blir provocerad av kvinnor som skriver sånt här i kommentarsfält och sen blir arg över att inte få responsen de vill ha. Kommer aldrig dalta med någon i livsfara. Hon ska därifrån, strunt samma hur ledsen hon är just nu över att få höra det

         Svara

        Vad är ditt problem?? Varför förtjänar hon det? Hon förtjänar ingenting förutom respekt och hjälp. Folk är fan dumma i huvudet.

        Svara

         Nej. Se ⬆️

         Svara

         Du är dum i huvudet som skriver så till en misshandlad kvinna. Du låter exakt som en misshandlande man.

         Svara

         Nej K, du är dum i huvudet som inte säger sanningen till en misshandlad kvinna.

         Svara

         Vad är sanningen? Att hon får skylla sig själv? Det är inte sanningen. Hon agerar inte fel utan mänskligt, du däremot agerar elakt och totalt ignorant. Det är sanningen och du behöver höra det.

         Svara

         Men K. Citera gärna var jag skriver att hon får skylla sig själv. Jag väntar!

         Svara

       Vårt rättssystem bygger ju på att man ska bli straffad när man gör olagliga saker. Misshandel är olagligt, han förtjänar att åka dit ordentligt!
       Du har inte räddat honom, du har låtit en farlig man gå lös. Slår han inte dig så är det någon annan som åker på stryk nästa gång.
       Förlåt att jag är hård men det finns inga ursäkter – LÄMNA HONOM!!!!

       Svara

     Alltså vad vill du ens med din diskussion just nu? Få medhåll?

     Svara

   Klart han ska lämna dig, han är ju en idiot och självklart ska du aldrig mer ha med honom att göra. Har du det får du skylla dig själv

   Svara

    Oh, ”skyll dig själv”-kortet till en misshandlad kvinna. Fräscht.

    Svara

   Packa dina väskor och åk till din familj. Eller ring kvinnojouren.

   Du kommer förstå varför senare <3

   Svara

    Tyvärr kommer inget vi skriver få 💔 att lämna misshandlaren.
    Hon är naiv och är en av alla de tjejer som tror att de kan omvända en misshandlande man.
    Hon kommer antingen komma till insikt själv en dag eller så dör hon av hans våld.
    Vi kan inte göra så mycket.

    Svara

     Vi kan visst göra något, lyssna till exempel. Visa att ingen dömer henne när hon väl väljer att lämna honom och att det finns tusentals kvinnor som har genomgått samma sak. Det finns kvinnor som har levt i såna relationer i 10-15 år och det är inte det som spelar roll, utan att de lämnat. Sjukt att lägga skuld på en kvinna som blir misshandlad, ni låter exakt som en misshandlade man, det är kvinnans eget fel. Sjukt.

     Svara

      Tycker du hon ska få en klapp på axeln som tar tillbaka en polisanmälan, ljuger för polisen för att rädda mannen och vill fortsätta?

      Svara

       Ja men exakt, vi klappar henne på axel för det är exakt det jag menar. Jag är så jävla glad att jag inte är en människa som du, att jag har erfarenhet och hjärna till att förstå att ingen VILL bli misshandlad. Fy vad jag är tacksam över det.

       Svara

        Du är ingen person hade velat ha som vän i hennes situation. Jag hade velat ha en vän som bokstavligen drog mig därifrån. Inte någon som tyckte synd om mig

        Svara

      Jag har levt i ett liknande förhållande. Jag vet vad jag pratar om.
      Jag lade ingen skuld på 💔 utan skriver precis som det är.
      Vi kommer inte nå henne, det ser du väl på hennes svar?

      Svara

     Sant. Hon visar heller inga tecken på att hon ens bryr sig om det vi skriver. Troll.

     Svara

      Hellre skriva och bry sig lite för mycket och visa medkänsla och kärlek än att kalla en troligtvis misshandlad person för troll.

      Kostar inte oss något men kanske henne livet.

      Svara

       💕💕💕

       Svara

     Det är inte bara ”naiva” kvinnor som hamnar i dessa situationer.
     Givetvis är det svårt men tror ändå man kan hjälpa med stöd, stöd och stöd. Även om beslutet sen måste fattas av kvinnan själv.

     Svara

   Snälla bara åk hem till nån vän, familjemedlem eller till kvinnojouren! Du tror nog att du älskar honom men det är inte kärlek. Man ska inte gå och vara rädd för att säga eller göra nått fel, att tassa på tå för honom. Han kommer alltid ha nån ursäkt för att fortsätta slå dig. Han behöver hjälp. MEN du måste ta dig därifrån. Hjälp dig själv till ett bättre liv. Om du verkligen tänker efter och känner efter noga vet du vad du måste göra. Många kramar till dig. ❤️

   Svara

   Så jävla onödigt att slösa med polisens tid när du bara ljög. Att anmäla pga hämnd borde vara straffbart.

   Svara

   Snälla du, vänd dig till en kvinnojour istället för att skriva här. Kommentarerna du har fått är HÅRRESANDE. Det finns en anledning till att man måste utbilda sig för att arbeta i jourmiljö, och det är för att den som blivit utsatt ska slippa mötas av dumheter och fördomar från kreti och pleti som har absolut noll koll på vad normaliseringsprocessen innebär. Jag vill inte lägga in länkar här med risk för att hamna i modd, men om du vill ringa någon så googla kvinnofridslinjen. De har öppet dygnet runt!

   Du ska inte behöva må som du gör just nu, det är inte det här som är meningen med livet och det kommer inte att bli bättre. Det kommer bara att bli värre. För varje gräns han passerar minskar hans respekt för dig och din kropp, och hans våld kommer att eskalera. Du är värd så mycket mer! Snälla sök hjälp, du behöver inte gå igenom detta ensam.

   Svara

  Några dagar kvar tills mitt barn beräknas födas. Känns som en evighet. Har fått graviditetsdiabetes, vill bara kränga godis eller typ ben and jerrys men nej nej- jag måste äta diabeteskost. Är så jääävla less. Tanken på att gå över ger mig typ panik. Vet att det kunde varit mycket värre men jag orkar inte mer.

  Svara

   Tänk att snart har du din älskade lilla bebis. Det kommer vara värt allt jobbigt!

   Svara

    Ja du har helt rätt. Det bara känns som att det aldrig kommer ta slut. Är nog bara jag som inte fattar att tiden faktiskt går och att oavsett om jag går över eller inte så kommer jag hålla mitt barn i mina armar inom några veckor max. Och kunna äta en bulle (efter tre månader på en diet jag inte ville gå på).

    Svara

   Vet du, det är helt ok att känna att man inte orkar mer och att man inte vill vara gravid längre. Jag var sjuk hela min graviditet och var helt uppgiven i slutet och jag upplevde det som jättejobbigt med alla andra som verkade så lyckliga och som njöt av att vara gravida medan jag bara ville orka gå en promenad eller kunna äta något gott utan att kräkas. Du får tycka att det är jobbigt, men mitt tips är att vara ärlig med din partner (förutsatt att du har en) och med vården så att dessa kanske kan underlätta lite mer för dig. Ta hand om dig. ❤️

   Svara

  Någon här som kollade på serien felicity när den gick?
  Vad hette felicitys kompis som senare blev ihop med Ben?

  Jag söker en scen där vännen spelar gitarr på ett fik/hak……..

  Jag skulle vilja se det klippet eller veta låten!

  Någon som vet hur man kan hitta det?
  Underlättar om jag kan minnas hennes namn

  Svara

   Julie

   Svara

   Menar du Tangi Miller som spelade Elena Tyler eller Amy Jo Johnson som spelade Julie? Gå in på IMDB & sök på serien så ser du listan på alla som var med i serien 🙂

   Svara

   Julie emrick i serien , Amy Johnsson på redigt

   Svara

   ’Clear blue day’, kanske den låten du menar?

   Svara

    Tack alla det var puddle og grace och jag hittade scenen på youtube!

    Ni är bäst!

    Svara

  Kan nån förklara för mig hur jag kan få helt sinnessjuka kliattacker på mina ben? Alltså det kliar hejdlöst och jag har fått stora blåmärken efter allt kliande. Min teori är att det kommer från rakning (typ 3, 4 dagar senare) men kan också vara annat. Jag smörjer in dem med bodylotion men det hjälper inte. Om inte ens återfuktning hjälper, vad ska då hjälpa tänker jag… Ska jag inte kunna raka mina ben?

  Svara

   Parfymen i loition?

   Testa parfymfritt.

   Svara

   Allergisk reaktion av din tvål/body lotion? Sök läkarhjälp!

   Svara

    Nej alltså kliandet sätter igång innan jag applicerat bodylotion/hudkräm. Men sen brukar jag dra på det eftersom jag tror att det ska hjälpa men det gör det inte.

    Svara

     Torrhet kanske? Jag får så när jag duschat innan jag smörjt in mig, kliar kopiöst. Tror inte jag tål vatten riktigt, får röda kliande fläckar efter dusch (Använder mild oparfymerad tvål så inget sånt). Känns som jag fått tusen myggbett på samma ställe. Ser lite ut som stora nässelutslag

     Svara

   EV TRIGGERVARNING
   . Behöver råd från andta som tidigare haft (har?) självskadebeteende.

   Från de att jag var 10 till ca 19 så skar jag mig själv. Det var i relativt mild grad och ingen fick någonsin veta de. Vilken i sin tur ledde till att jag aldrig fick någon hjälp med de och skapade ett beroende.
   Så i princip skar jag mig mest för att jag kände jag behöver skära mig och inte för att ”jag mådde dåligt psykiskt så behövde få utlopp för de”.

   Jag har sen jag lyckades sluta ramlat tillbaka ett par gånger men försöker envist inte låta de ske. Det har nu gått 10 år och jag tänker än rätt ofta på att jag vill skära mig själv. Fortfarande inte för att jag mår dåligt ens. Idag är iallafall en sådan dag….

   vad kan jag göra? Är de vanligt att sakna de tro?

   Svara

    Har också självskadebeteende (fast på annat sätt), och upplever ofta att det handlar om vanan. Vanan att det hjälper för stunden och att man mår bättre. Eller att det här är sista gången, sen är det nog. Trots att jag faktiskt mår bra för tillfället. Försök att komma på andra tankar, göra något du tycker är roligt eller mysigt. Gör en kopp té och kolla en favoritfilm, gör en ordentlig hudvårdsrutin (typ ansiktsmask och hela köret) eller prata med någon du gillar i telefon eller något annat som får dig på andra tankar. Umgås med någon om du har möjlighet.
    Jag tror att det är vanligt att man saknar det, ofta blir det som ett ”safe space” för man vet att det fungerar i stunden.

    Svara

    Prova gå ut och springa? Varje gång du tänker tanken så byt ut aktiviteten att skära till tex springa, tillslut kanske din hjärna bara signalerar att den vill springa istället för att skada

    Svara

    Jag ska mig också i tonåren, det var säkert snart tio år sen jag sist skar mig. Inte heller så allvarligt men ändå. Även efter att jag slutat, och hade ett bättre mående än när jag först tog till att skära mig, var det svårt att släppa det. Fast jag inte mådde särskilt dåligt blev jag ”sugen” på att skära mig. Grejen jag skar mig med sparade jag säkert nåt år efter allra sista gången innan jag kunde slänga den. Tror man helt enkelt får hålla fast vid att man slutat och försöka hitta något annat att fokusera på. Det går ju över till slut! Sorry, sämst tips, men det var skönt att läsa att man inte varit ensam om att sakna sitt självskadebeteende..

    Svara

   Testa att ta bort gluten från din kost.
   Precis så där får jag nämligen när jag äter mjöl…

   Svara

    Får du självskadebeteende av att äta mjöl? jag vet att det finns många gluten-motståndare som menar att allt i livet blir bättre utan men det här var en helt ny nivå.

    Svara

     Hahaha alltså borde gå och lägga mig för såg inte att kommentaren om självskadebeteende hamnade som underkommentar till inlägget om kliande ben 😂

     Svara

   jag har samma! fast på fötterna och smalbenen. det började när jag flyttade från norrland till skåne. så sjukt! det syns inget eksem eller liknande. kan det vara kalk i vattnet eller nåt

   Svara

   Inflammartin i hårsäckarna

   Baddda med klorhexin eller liknande

   Heter fungokolit eller liknande, jag har haft det

   Svara

   Det är förtäppta hårsäckar! Hår som försöker tränga igenom. Peela bort död hud är mitt tips eller vaxa 👍

   Svara

   Jag brukar också få så.. har kunnat klia så det börjar blöda på benen. Har en speciell bodylotion (https://www.goldbond.com/blog/product/medicated-extra-strength-body-lotion/) som är det enda som har funkat på mig. Köper den i USA (typ bunkrar när jag är där 😂). Prova även att scrubba benen bär du duschar. Har samma när jag vaxat också. Prova att raka benen varje/varannan dag också. Lycka till, lider med dig!

   Svara

  Är det bara jag som både tänker på och stör sig på att Isabella Löwengrip använder ordet LJUVLIGT störande mycket. I varje inlägg som innehåller mat, resande eller skönhetsprodukter förekommer detta jävla ord. Kan inte komma på något så litet som stört mig så mycket. Stör mig till och med på mig själv för att jag stör mig på det så mycket. Ljuvligt.

  Svara

   Jag stör mig på att du använder order ”stör” så mycket.

   Svara

    Lättstörd eller? 😅

    Svara

   Stör mig mer på att hon frågar Sascha om hon får behålla kappan. trodde Blondis var tät och hade råd själv…

   Svara

  Ska snart åka till Miami Beach och tänkte höra om det är någon här som varit där och har tips om saker man absolut inte får missa? 🙂

  Svara

   Tornado shelters

   Svara

   Var där med familjen julen år 2015 och då besökte vi bland annat piren i norr. Utsikten därifrån var väldigt mäktig över skyskraporna och hamnen. Så det rekommenderar jag! Även art deco district för de typiska byggnaderna i olika färger och former. När det kommer till shopping rekommenderar jag Dolphin Mall som är ett stort shoppingcentrum med outletbutiker, smidigt när allt är under samma tak. Promenera på Ocean drive för den gatan är ett måste och helst på kvällen då husen täcks av neonljus. Hoppas du får en trevlig resa!

   Svara

    Tack så mycket 😀

    Svara

   Ska du shoppa så shoppa på Ross – dress for less. Finns en kring Lincoln road och en nere vid 5th street på South beach om jag inte minns fel. Märkeskläder upp till 90% rabatt, finns michael kors, levis osv. Marshalls är också galet bra.

   När det kommer till mat och om ni gillar hamburgare måste ni prova shackeshack och 5 guys, helt otroliga hamburgare. Ska man äta på restaurang så räkna med en 1000kr/besök. Vi äter bara på bubba gump shrimp som ligger på Bayside marketplace, även ett helt okej köpcentrum. Det ligger på fastlandet men en uber kostar typ 100kr. På bayside finns även möjlighet att ta båtturer (dagsturer) med olika teman.

   Så åk aldrig taxi utan håll er till uber. Finns även trolleys som går igenom hela south beach som är gratis. Stannar oftast vid vanliga busshållplatser. Miami Trolley heter det.

   Se soluppgången på south beach är väldigt mysigt. Gå ner eller cykla till south pointe beach och se south pointe pier. Besöka Ocean drive och dess nattliv. Besöka Versace Mansion (ligger också på ocean drive). Besöka Holocaust Memorial som ligger uppe vid 19th street.

   Soundscape park visar gratis filmer nån dag i veckan (iallafall på våren när jag och min man oftast är i Miami). Googla så brukar det komma upp. Ibland har man tur och får se en riktigt bra en :).

   Njut av värmen, Miami är en fantastisk stad 🙂

   Svara

    Verkar vara grymma förslag. Ska verkligen kolla upp allt detta! Tack 🙂

    Svara

   Wynnwood walls
   Naked taco – grymt god taco
   Solnedgången
   Springa på stranden

   Avundssjuk, Miami är min absoluta favoritstad.

   Svara

    Tack för superbra tips! Är så himla taggad 🎉

    Svara

  Är det någon här som gillar att spela CS? 😀 Ska vi..?

  Svara

   I Sverige måste man gilla CS. Det är vår nationalsport. Plus att vi på senare år blivit så dåliga att vi måste kämpa oss tillbaka till världstoppen.

   Svara

  Tycker tv programmen senaste veckorna varit dåliga. Hoppas dom tar bort tvlicensen. vet den sätts på skatten. Men bara repriser. Märks dom snålar in.

  Svara

   Skaffa Netflix eller likande istället! Jag tycker Netflix är klart bäst, Viaplay eller vad den heter verkar inte ha så bra utbud, HBO har vissa kanonserier men är grymt oanvändarvänligni jämförelse med Netflix.

   Svara

    Jag som tycker Netflix suger. Kommer aldrig in något nytt och gör det de så är det skit, typ si-FI osv. Sa nyss upp mitt medlemskap hos dem för att de sög.

    Svara

  Är det nån dom kollar på Love Island Sverige? Vad tycker ni om Sandra, Mattias, Sofie-dramat? Håller på Sofie där, tycker det är Sandra som är riktigt omogen och Mattias kan gott komma ner på jorden lite..

  Svara

  Är det bara jag som tycker att det är något konstigt med My och hennes ADHD diagnos?
  Jag reagerade på det för ett tag sen då jag läste en kommentar hon skrivit som jag tolkade som att hon inte hade diagnosen då hon endast hade gått igenom halva utredningen och att hennes utmattningsdepression gjorde att hon var tvungen att vänta med att slutföra den.
  Men när jag frågade henne för någon dag sen så svarade hon att hon visst fick diagnosen ADHD trots att hon bara gått igenom halva utredningen.
  Nu har hon tagit bort både hennes och mina kommentarer, och så fort jag skrivit och frågat så tar hon bort min kommentar.
  Känns konstigt?

  Svara

   Hon vrider och vänder på saker för att de ska passa in.

   Svara

    Ja det verkar som så, konstigt beteende.

    Svara

   Såg er konversation innan hon raderade. Lät ju som nån läkare trodde hon var feldiagnoserad gällande ADHD:n. Hon kom väl på att hon får fler sympatier ju sjukare hon är. Mycket märklig människa.

   Svara

   Hon gick ut med i ett stort inlägg och på instagram för flera månader sedan att hon fått två diagnoser utmattningsdepression och adhd på samma gång, skrev hon då, och hoppades väl på att det skulle generara artiklar i pressen som det brukar när ”kändisar” går ut med adhd MEN hon fick ingen uppmärksamhet i pressen då vad jag minns men läsarstatistiken ökade väl ganska mycket. Alldeles nyligen skrev hon till en att nej hon har inte fått någon adhd-diagnos för det kan man inte göra när man har utmattning. Så hon skarvade uppenbarligen på sanningen vid första ”stora” avslöjandet. Hon brukar ofta avslöja sig själv, sina lögner, glömmer vad hon skrivit tidigare osv och så tycker hon folk som minns är troll. Tragiskt att se så många som gullar med henne och tror på henne och är så blinda. Spyr på henne och hennes metoder. Ge henne ingen uppmärksamhet här och klicka inte på hennes blogg.

   Svara

   Jag vet inte om jag tror på att hon fått någon utmattningsdiagnos heller, det verkade komma lägligt så att hon hade anledning att avsluta mäklarutb som hon dessutom verkade ha avslutat ett bra tag innan. Har märkt att hon ljugit om läkarbesök och psykologbesök också, hon har säkert varit låg, trött och haft ångest vissa dagar men därifrån till utmattning.. nej tycker inte det verkar vara så i hennes fall men hon är bra på att låtsas och vet att det genererar fler läsare och kommentarer när hon skriver om ångest/depression/utmattning – en okänd bloggare tipsade henne om att när man skriver om ångest så skjuter besökstatistiken i höjden, och så började My med det. Hon skrev vid konkurs att ångest var något helt nytt för henne något hon aldrig känt tidigare – häromdagen skrev hon att hon haft ångest i många år. Hon försöker göra karriär på utmattning. Allt hon ska dra upp och snyfta om som blir värre o värre för att folk ska tycka synd om henne, som om hon tävlar nästan, helt sjukt. För att hon gjort bort sig en del och förlorat vänner så ska det snyftas också, och så fort hon fått kritik här, plus att sådana inlägg ofta ger mer kommentarer och uppmärksamhet. Tror nästan hon åkte till akuten för illamående, yrsel och hjärtklappning sa hon väl, häromveckan, för att hon tappat mycket läsare då och vet att sjukhusbild ökar – inga fel hittades då hon gjorde alla prover, och hon påstår ju sedan en tid att hon går till ett läkarteam varje vecka (?!) och tar prover – Och det ökade plus att hon fick artikel Hänt, OCH inte minst tror jag hon behövde en anledning att slippa gå på ett event och möta personer hon skäms inför- två flugor i en smäll. Så tror jag. Historier som ändras och det bres alltid på mer o mer.. nej har svårt att lita på henne. Nu anar man nästan att hon inte får fortsatt på Lifestyle.

   Svara

    Hon ljuger värre än en häst travar. Beviset fick jag idag. Hon är fan helt störd, på riktigt.

    Svara

     Mickan stå på dig och gå vidare med ”skiten”. Hon tror bara på sina egna idéer och spårar ur mer och mer.

     Svara

   Fast OM man kan röra sig då är det inte en sömnparalys!! Under en sömnparalys så är man paralyserad, kroppen sover men hjärnan är vaken. Man kan även få hypnopompa och hypnogogna hallucinationer, då behöver man inte vara paralyserad men det heter inte sömnparalys!

   Svara

  Vad händer när man är blockad på snapchat? Om nån blockat än och man skickar nåt, får man nåt meddelande eller står det bara som oöppnat i ens egen snap? Och om man skickat nåt till nån som blockat än, och den tar bort blocken, kommer det fram då? / en som rantade på snap, nyktrade till och ångrar det man skrivit i affekt och har lite panik.

  Svara

   Mitt x blockade mig och det stod inget om det men när jag skickade en grej till honom stod det ”väntar på att x ska lägga till dig som vän” typ och då förstod jag att jag blivit blockad/borttagen

   Svara

    Så om det inte står det kan det forfarande vara så att han kommer läsa det 🙈. Och även om inte, så kommer han kunna läsa det om han tar bort blocken. Fuck… hoppas han raderat sin snap och tappt sin telefon.

    Svara

     Det låter dom att du är i en riktig knipa.
     Stackars dig!😂

     Svara

     Pilen blir grå istället för blå/lila/röd om man är blockerad!

     Svara

      Nej, pilen blir grå om en person har tagit bort dig och du skickar en snap. Om du blivit blockad så kan du inte ens skicka snaps till den personen som blockat dig.

      Svara

  Igår när jag kom hem från jobbet så spolade jag på toaletten och det lät konstigt från röret under toaletten, som att något rörde sig kraftigt. Klinkergolvet sprack lite vid toaletten också. Har inte märkt något konstigt efteråt men har någon en aning om vad som kan ha hänt? Jag bor i hyreshus på tredje våningen om det gör någon skillnad.

  Svara

   Sprucket avlopp månne? Megastor råtta alternativt orm i avloppet? 🙃 Nej har faktiskt ingen aning men fick bilder i huvudet 😂

   Svara

   Det är toalettspöket som säger hej 😂

   Svara

   Kontakta hyresvärden! Sprucket klinker kan leda till vattenskador = svindyrt

   Svara

    Ska absolut göra det! Ville bara se om någon hade upplevt samma sak och vet vad som hänt. Min hyresvärd tar alltid sjukt lång tid på sig också att hjälpa till 🙁

    Svara

  Har någon upplevt sömnparalys/sömnförlamning? Vad upplevde/drömde ni?

  Svara

   Många gånger. Ser en skepnad som flyger genom rummet mot mig, beroende på när jag lyckas få liv i kroppen så kan skepnaden hinna luta sig över mig eller sätta sig i min säng. Det är rätt otäckt, känner liksom hur madrassen sjunker ner. Men kommer ur det rätt snabbt nu, koncentrerar mig på att vicka på tår och fingrar tills det släpper

   Svara

    Va?????

    Svara

     ? Är väl ungefär samma upplevelse de flesta har?

     Svara

      Jag har haft det en gång och visste då inte var det var. Jag upplevde att en man i lång rock och hatt med en kniv i handen stod lutad över sängen. När jag senare googlade det verkar det också vara en ganska vanlig upplevelse.

      Svara

    Men asså, hur sjukt är det ändå inte att alla ser SAMMA sak? Vad är de frågan om där? 🧐

    Svara

   Har bara varit med om det en gång, tacka gud (eller någon) för det! Jag drömde att jag vaknade av att jag hörde ljud under sängen. Kollade under sängen och blev nerdragen av nån the ring/the grudge liknande figur. Sen höll den fast mig tills jag lyckades vakna.

   Svara

    Coolt ändå, jag har aldrig kumnat utskilja några drag på skepnaden. För mig är det mer som ett mörkt moln typ i längd av en person

    Svara

    Åh fy fan!

    Svara

   Jag lider av en sömnåkomma som kallas exploding head syndrome. En mildare form av sömnparalys. Jag vaknar ofta av att jag ”hör” pistolskott. Rätt coolt nu när jag vet vad det är men läskigt innan.

   Svara

    Händer det mitt i sömnen eller är det när du håller på eller precis har somnat? För jag kan känna igen det lite, bara att för mig är det precis när jag har somnat och det är istället en stridsvagn som skjuter i luften.

    Svara

    Min syster hör ofta ljud som inte är riktiga när hon är på väg att somna. Höga smällar, nycklar som rasslar eller någon som pratar.

    Svara

    Jag ser ett ljussken, som att någon börjar fotografera i sovrummet.

    Svara

   Hade så som yngre ibland, stört hemskt. Drömde en gång att sängen var full av spindlar och att det kröp på mig, hoppade ur sängen och stod och skrek och försökte borsta bort spindlarna från mig och slutade se spindlar när mamma kom in och började prata med mig. Har också haft grå/vita figurer stående vid sängen men dom har inte gjort något/varit onda, en var Padre Pio 😂 (syrran hade köpt en Padre pio tavla i Italien och på natten stod han där i mitt rum)

   Svara

    Hänt samma för mig med spindlarna

    Svara

   Ja senast idag – är sjuk i feber och låg och sov. Försökte (som varje gång det händer) skrika med fulla lungor och knacka med fingrarna i väggarna så att min pojkvän skulle höra, men jag hördes inte och tror inte att knackningarna lyckades heller. Brukar inte kunna röra mig eller höras – som mest blir andningen bara snabb.

   Svara

   Min sömnparalys är alltid att jag vaknar av att jag hör ett skrik långt bort, det är inget stopp på skriket utan det är konstant och kommer närmare. Plötsligt hör jag hur dörren slängs upp och någon kommer mot mig skrikandes, tillslut böjer det sig över mig i sängen och skriker mig rätt i ansiktet. Det är bara en mörk skepnad.

   Svara

    Usch, det där låter riktigt läskigt.

    Svara

     Ja det är fruktansvärt, jag är livrädd för att somna på rygg tex för det är då det alltid har hänt, samma sak med att sova dåligt långa perioder. Jag försöker vicka på tårna och väcka mig men hinner nästan aldrig innan den är framme.

     Svara

    Varför läser jag sånt här när jag precis ska sova 😭

    Svara

     Undrar samma sak. Vi är puckade.

     Svara

   Jag hade ungefär varje dag i nåt år under min gymnasietid. Det skedde alltid när jag var påväg att vakna upp ur sömnen. I början var det ”bara” att jag låg i ett kolsvart vakuum oförmögen till att röra mig, vilket sög, men det pågick ju i nån minut högst sen vaknade man. Sen kunde det bli att jag vaknade, gick runt i huset, satte mig i soffan och pratade med mamma, men sedan vaknade på riktigt i ett hus där ingen var hemma och ingenting jag trott att jag hade gjort hade skett. Jag har varit ganska skonad från läskiga grejer, men en gång hade jag en man som skrek massa konstiga saker i mitt öra och jag hade världens panik. Nu när det sker känns det alltid på precis samma sätt, det är som om luften vibrerar, som om jag hör en jetmotor av nåt slag och att jag svävar uppåt skitsnabbt, tills jag stannar av och bara faller. Det händer inte så ofta nu dock och det är jag glad över. Helt sjukt hur hjärnan kan jävlas med en så mycket.

   Svara

   Har en vän vars föräldrar upplevde något fruktansvärt en natt i sin nyköpta sommarstuga på Öland. De ligger och sover när mamman vaknar av att deras hund plötsligt börjar morra och hunden reser sig sen upp med huvudet mot sovrumsdörren. Då hör hon hur det krafsar och raspar mot ytterdörren. Hon får panik och börjar väcka sambon som sover som en sten. Raspandet på dörren fortsätter och hunden är lätt hysterisk. Hon fortsätter skrika på sin sambo som inte reagerar. Livrädd börjar hon ruska och banka på honom för att han ska vakna. Men han ligger helt orörlig i sängen. Då smälls ytterdörren upp och hon hör hur någonting rusar in i hallen, förbi sovrumsdörren och uppför vindstrappan som är precis utanför sovrummet. Någonting med rejäla klor spekar uppför trappan till vinden och hon hör hur ”någonting” rusar omkring som en galning där uppe på vinden, sen hör hon hur det klirrar av glas och hur någonting rusar ut och klorna river och raspar längs med husväggen. Sen blir det knäpptyst och helt stilla. Under tiden har hunden skällt och morrat hysteriskt och hon har slagit sin sambo gul och blå för att försöka väcka honom utan resultat. I samma sekund som ”rivandet” försvann så satte sig sambon upp i sängen med ett ryck precis som han varit medvetslös innan. Helt blåslagen. Han fattade absolut ingenting men de packade kvickt ihop sina saker, tog med pick o pack o hund och åkte mitt i natten in till ett hotell i Kalmar (där hunden var välkommen)

   När han återvände till sommarstugan dagen efter tillsammans med sin bror upptäckte de långa repor på dörren, längs med golven och i trappan. På vinden var trägolvet förstört av långa repor efter grova klor. Fönstret var krossat på vinden och längs med husväggen var det samma typ av repor efter klor. De tömde stugan, satte en spånskiva för fönstret, låste och har inte varit där sen dess. Svär att blodet frös i mina ådror när jag fick höra detta… fruktansvärt. Till saken hör att de båda är totalt ”anti” till allt som rör spöken, demoner etc. iaf var de det tills detta hände.

   Svara

    Det KAN han varit Tjocka Hetsätarkatten på jakt efter mat…

    Svara

     Haha! Ska tipsa min kompis om din teori. Har tjocka hetsätarkatten klor som en grävling? I så fall måste det ha varit han 😂😂😂 plötsligt blev deras upplevelse mycket mindre läskig

     Svara

      Ja, han är en jäkel på att vässa till dem…

      Svara

   Jag får det ibland när jag somnar på dagen. Jag är vaken men kan inte röra mig. Har aldrig sett något men hört min man komma hem och gå runt i huset, fast han inte ens varit hemma (eller någon annan heller för den delen). Ibland hör jag ett främmande språk i huvudet.

   Svara

  Vad tycker ni om body shops hudvårds produkter? Har användt tea tree face wash den med skum och en ginseng&rice toner samt evitamin ansikts kräm i mer än 2 månader snart. Jag har fått massa finnar nu dom är hårda och gör ont. Ska det vara så här? Ska jag sluta använda dessa eller fortsätta?

  Svara

   Byt produkter. Jag tycker de är dåliga, kör bara professionella märken. Men låter som du inte tål något, din hy är stressad

   Svara

   Var längesen jag använde deras produkter så ska ej uttala mig. Men angående att få finnar av produkter… Jag får också det, fast av olika sorters hudkrämer (Nivea, etc). Har därför slutat att använda hudkräm så jag ska slippa få finnar.

   Svara

    Acne creme från dermalex är en suverän hudkräm som inte ger finnar. De har en speciell hudkräm också, men onödigt. Acne creme återfuktar kanon och lämnar huden matt. Har den som en del i min exuviance rutin

    Svara

   Tee trea är för starkt. Gå till apoteket. Dom hjälper dej.

   Svara

   Höll på med body shops Tea tree produkter förvisso hade jag acne innan men märkte aldrig nån skillnad. Har nu investerat i paulas choice serien (finns på skincity) och där märker jag ändå av viss skillnad. Får fortfarande finnar men utbrotten blir inte lika hemska som innan. Kostar lite mer med dessa produkter men väl värt det.

   Svara

  Hur ser det ut med att få en förstahandskontrakt till en hyresrätt där just DU bor? Utbudet runt Jönköping är rätt dött om man inte vill lägga närmare en förmögenhet på hyran varje månad…suck. Vet ej hur det ser ut i övriga Sverige bortsett från de största städerna då såklart.

  / Ung, arbetande kvinna som bara vill flytta ihop med sin pojkvän ASAP ((och gärna skaffa en vovve också))

  Svara

   Yees. Har förstahand strax utanför jkpg, stor lägenhet. Släpper det aldrig. Verkar ha med kontakter att göra, min lillebror fick förstahand på torpa nyligen genom någon han känner. 4000 ca i hyra. Hör av dig till alla privata! Finns rätt många

   Svara

   Bor i Malmö. Det är svårt men ju mer aktiv man är hos de privata hyresvärdarna desto lättare och snabbare får du lägenhet. Jag hade nog tur med min: hade skickat in en intresseblankett till privat hyresvärd och typ en månad senare fick jag telefonsamtal om ledig lägenhet och visning. Tror de tog den som var ”högst” upp i högen så att säga. Sedan mailade jag hyresvärden typ 30 minuter efter visningen och sa att jag var superintresserad och så fick jag lägenheten 🙂

   Svara

    Pappa är privat hyresvärd. Han går efter de med bra referenser, helst över 25år (under 20 kastar han direkt), fast inkomst och gärna djur haha

    Svara

     Varför ratar han de under 20 år? Nyfiken. Finns en hel del ungdomar som av någon anledning flyttat hemifrån och är riktigt bra hyresgäster!

     Svara

   Bor i Sthlm sååååå.. fick köpa lgh 👀

   Svara

   Vi bor i Kungsbacka (cirka 3 mil utanför Göteborg) och nära till kusten. När jag och sambon skulle flytta ihop (vi bodde då i Lerum respektive Göteborg) och han precis hade fått jobb här så kollade han på blocket och hittade en privat hyresvärd som hade en lägenhet ute. Personen som hade lägenheten innan oss hade rökt inne och lägenheten var väldigt ofräsch när sambon var och tittade på den, men hyresvärden målade om och fixade det mesta innan vi flyttade in så det blev jättebra. Hyresrätter här är överlag dyra och det tar lång tid att få ett förstahandskontrakt, men vi hade tur som fick tag på den här lägenheten. Den är på nästan 80 kvadrat, mitt i centrum i ett sekelskifteshus och vi betalar strax över 7000:- per månad. Visst skulle badrummet må bra av en uppfräschning (puderrosa kakel med röd våtrumsmatta) men jag kan absolut leva med det.

   Svara

   Bor i centrala jkpg. Jättefin lägenhet. Vi fick hosta upp en slant för vårt förstahandskontrakt… Tror det är enda sättet just nu i jkpg. Man kan nästan tro att man bor i stockholm :O

   Svara

  Vad är det för fel på folk…? Skrivs det något om hur jävligt män behandlar kvinnor och barn på jorden, så är det alltid någon man (oftast) som känner sig manad att istället beskriva hur illa han upplever att kvinnor behandlar män (?). På så sätt verkar han inbilla sig själv, att han har argumenterat väl för att påståendet att män behandlar kvinnor och barn jävligt illa på jorden, inte alls är sant.

  Samma sak med heterosexuella människor som de facto ofta har stora problem i sina relationer, med sina sexliv, med sitt föräldraskap, med jämställdhet, med våld och sexuellt våld i sina relationer osv. Heterosexuella är också de som lider av homofobi och som på olika sätt försöker få alla andra att känna sig ”onormala” i jämförelse med de heterosexuella och deras märkliga sätt att leva. 😉 Så fort någon riktar uppmärksamhet mot heterosexuellas alla problem och de samhällsproblem som de ställer till med, blir de oerhört kränkta och skyller ifrån sig, t.ex på ”extremfeminister”. Som om heterosexuellas alla problem vore feministernas ”fel”…?

  Ännu ett exempel såg vi med metoo. Kvinnor över hela världen berättade om sexuella övergrepp och trakasserier som män utsätter dem för på ARBETSPLATSERNA! Återigen såg vi män som trodde sig kunna ”slå hål” på hela kampanjen genom att ifrågasätta ett fåtal kvinnors berättelser, med hänvisning till att de skulle vara ”överdrivna”. OM en enda berättelse från en kvinna är ”överdriven” i mäns ögon så överdriver ALLA kvinnor per automatik och hela metoo var bara en feministisk bluff 🙂 enligt manligt tankesätt…?

  Tredje exemplet är män, torskar, som köper prostituerade kvinnor. De hävdar, som nåt slags märkligt försvar av sina handlingar, att heterokvinnor går till prostituerade män OXÅ! Manligt resonemang verkar gå ut på att prostitution inte är något problem i samhället eftersom heterokvinnor också köper sex av män…?
  Whats up with all this shit??

  Svara

   Fast jag är kvinna och finner rätt mycket överdrivet också. Under metoo undrade jag också vad många hade för män runt sig när de skrev att de hånade metoo, ingen man i min närhet ifrågasatte kvinnors berättelser. Byt manliga bekanta!

   Svara

    Du är ett typexempel på vad jag menar. 🙂

    Svara

     Fast varför är just du den som har rätt? Jag ifrågasätter. Åt alla håll och från alla vinklar

     Svara

      Jag har bra män runt mig. Inga som behandlar kvinnor illa. Ändå skulle jag en dag när jag orkar kunna skriva spaltmeter till dig om saker du inte tänkt på som finns i din vardag. Saker du varit med om utan att reflektera över det. Kunna lova dig att utan du vet om det så har du minst en kvinna nära dig som blivit grovt utnyttjad sexuellt.

      Det finns runt dig. Över allt. Du har bara inte förstått att du tycker det är normalt.

      Jag vet att du tycker jag är dum i huvudet nu. Hur kan jag veta något om just dig. Det kan jag för att statistiken är förkrossande.

      Jag kan leva en dag med dig i ditt liv och kommer kunna peka på 5 till 10 saker du inte ser för att det är så normaliserat men som kommer göra dig förbaskad när du tänker efter.

      Jag säger inte att du är naiv eller dum. Det är jag säker på att du inte är. Jag säger att du är en produkt av din uppfostran från ditt samhälle. 💚

      Mvh en liberal

      Svara

       Bla bla bla blaaa

       Svara

        En man?

        Svara

         Nope. Trött på dig och dina långa utlägg i allt och ingenting där du trycker ner personer men ändå ska gulla lite och lägga in något hjärta. Dina åsikter är ointressanta för mig

         Svara

         Vad du uppfattar som att trycka ner och din åsikt ang vad som är det säger mig en hel del.

         Och vad som är min genuina omtanke om andra är inget du har bestämmanderätt över.

         Svara

  Har social ångest. Vill boka en tatuering tid men jag vågar inte.

  Svara

   Du vågar inte gå dit menar du? Inte för att göra tatueringen då heller eller bara för konsultationen?

   Svara

   Ta med en kompis. Så gjorde jag första gången.

   Svara

  Jobbar en snygg kille på biblioteket där jag bor. Hur gör man för att fånga hans intresse? Är ju för feg för mitt eget bästa men ibland måste man chansa och testa något nytt tänker jag! Tar gärna emot lite tips:-)

  Svara

   Kasta en bok i ansiktet på honom. Kommer definitivt fånga hans intresse…

   (Jag har feber och tkr jag är jätterolig, förlåt!)
   Jag är inte heller nån som tar kontakt — och ser alltid tjurig ut — så jag har inte några jättebra förslag. Men utnyttja att han jobbar där, du har ju en ”legitim ursäkt” att prata med honom; säg att du letar efter någon bok men inte hittar den, be om förslag på bra böcker mm

   Svara

   Hahaha 👆🏻 😂, som personen ovan skrivit, fråga om någon bok och be om tips på bra böcker. Du kan även fråga om han rekommenderar någon bok som han läst och tyckt var bra!

   Svara

   Gå fram och säg: Hey boy, can I get a library card so I can check you out?

   Eller: If I could rearrange the classification system, I would put “U” and “I” together.

   Svara

   Leta först reda på en bok där det inte är några andra intill. Be honom sedan visa var den boken finns. Säg sedan att du gärna vill få chansen att träffa honom efter hans arbetspass för att du är intresserad av honom.

   Svara

   Låna en riktigt sjuk bok så han lägger dig på minnet. Eller så går du dit titt som tätt och lånar böcker, tillslut blir ni nog tjenis 🙂

   Svara

  Virtanen åtalar Wallin för grovt förtal 😤