Jag älskar UnderbaraClaras påminnelser om livets förgänglighet

Igår tittade jag på en video på Youtube så riktigt fick det att klia i huden. Ni hittar den HÄR om ni vill se den men annars är bilderna här ovan skärmdumpar från den.
Den är så TYPISK sociala medier och det vi matas med och jag blev smått illamående av allt rosa, piff, pynt och framför allt – DET OPRAKTISKA I ATT BYGGA HYLLSYSTEM FÖR INGEN ANNAN ANLEDNING ÄR ATT HA EN VÄSK OCH SKOUTSTÄLLNING!
Det är så jävla dumt! Alla ytor ska ”stylas” – det är det absolut viktigaste i ett influenciskt hem tydligen.

Inte nog med att vi ska matas med att våra utseenden, våra kroppar, våra kläder, våra semestrar och våra liv inte längre duger om de inte är stylade som en platsbyggd bokhylla – nu ska vi även få ångest över ifall vi har mage att sätta böcker. I bokhyllan.
Herregud, det där är inget hem! Det är en miniversion av ett showroom! Det ser faktiskt ut som en miniversion av Gina Tricots nya flaggskeppsbutik på Götgatan. Skulle ni vilja bo där?

Om ni vill få en riktig kontrast – så där så att hjärnan inte riktigt hänger med – så tittar ni på den rosa videon här ovan först. SEN tittar ni på UnderbaraClaras underbara video där hon visar upp sitt hem och berättar lite om tankarna bakom sina stylingval.
Två extremer på en skala men befriande att se någonting annat än dessa superstylade hem där ingen riktigt verkar bo. Eller i alla fall inte riktigt verkar ”leva”.
Hur lever och bor man i den rosa videon här ovan? Sitter man på sin puff och tittar på sina handväskor? Eller kan det vara så att man ”lever” i resten av föräldrarnas hus och sen bara kommer upp till sitt eget rum på besök – lite som när man går på museum? För att titta på sina handväskor och skor?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast man ska väl inreda på ett sätt som får en att bli glad och må bra?
  Jag skulle aldrig inreda sådär, men jag respekterar att någon annan vill ha det så.

  Svara

   Håller med, jag hade aldrig kunnat leva i Underbara Claras hem men tycker inte att det är fel för det. Jag tycker inte heller att det är fel att vilja inreda sitt hem som en modebutik. Whatever floats your boat 🙂 Förstår att Camcam är lite biased, hennes stil är ju mer åt Underbara Claras håll, men tycker det är synd att hon klankar ner på folk som vill inreda sitt hem som om det ska fotograferas för en inredningstidning. Tycker ofta att hon skriver inlägg som förlöjligar folk som är väldigt intresserade av inredning. Jag tycker det är lite intressant att det går inflation i vissa inredningsprylar, Klongvas, marmorbord, etc. men herregud, sådan cykler har pågått i flera decennier. Myranstolen? Barcelonafåtöljen? Hjärtkudden från IKEA?

   Svara

    Men Clara om någon är väl intresserad av inredning? Hon jobbar ju delvis med det.

    Svara

   Ja faktiskt är en suckar för allt romantiskt. Nu blandar jag gammalt och nytt. Men vill göra om det mesta.

   Svara

  Hyllor är inte okej men teckningar som visar en helt skev kroppsbild är ok?

  Svara

  Jag skulle aldrig kunna bo i ett sånt kaos som visas på videon.

  Svara

   Inte jag heller, mår dåligt när det är stökigt omkring mig. Måste ha det städat och inte för mycket saker framme. Förstår inte varför man skulle vara en bättre människa för att man vågar ha ”kaos” i lägenheten/huset.

   Svara

    Och inte heller det motsatta. Whatever makes you happy tänker jag.

    Svara

   Jag tänker mest på lukten som alltid finns i sådana stökiga hus. Sådär lite dammig och gammal doft 🤨 Hade mer än gärna varit där en helg och bara städat 🙂

   Svara

   Mår lite dåligt av att kolla på Underbara Claras hem. Så mycket saker, skräp, papper, odiskade tallrikar. Om hon inte har dammsugit på flera veckor tänker jag bara på hur hon lyfter upp sjalen från golvet och det faller damm, hårstrån och smuts från den… Det kryper i mig. Att folk kan vara så olika! Hon skulle å andra sidan säkert tycka att mitt hem var supertråkigt och sterilt. Jag älskar tomma ytor och ljusa, luftiga rum utan prylar.

   Svara

    Jag har svårt att tro att det är Clara som stökar ner på det här sättet. Problemet är nog att det är HON, som för övrigt också försörjer familjen, som förväntas plocka och städa efter alla andra som bor i huset. Hon har nog gett upp. Det hade jag gjort.

    Svara

     Jag håller med dig i sak, men visst jobbar hennes man så hon är inte ensam försörjare för familjen.

     Svara

      Fattar inte varför Claras man inte städar undan efter sig o barnen? Han har inte dammsugit på flera veckor alltså.. ?

      Svara

       Vad vet jag. Men samtidigt som hon jobbat mycket, varit bortrest, är gravid, så har han skördetid i sitt företag, och de har två barn. Det kanske är så att den här tiden på året (och extra mycket det här året) så har de mycket annat att prioritera framför plock och dammsugning. Det kommer nog inte vara för alltid.

       Svara

   Inte jag heller, vilken jävla röra!
   Ser nästan tillgjort stökigt ut…

   Svara

  Hade aldrig klarat bo så rörigt som underbaraclaras video. Måste ha det rent och fint runt mig för att kunna fungera. Tur att alla är olika 🙂

  Svara

  Så jävla skönt att se Claras video ❤️

  Svara

   Tyckte det var en riktig trigger haha! Kunde bara se en liten stund, sen mådde jag för dåligt.

   Svara

  Ett hem ska vara personligt och vad som är personligt är olika för alla. Som någon skrev här ovanför, ens hem ska få en att må bra. 🙂

  Svara

   Fast det som är konstigt är att alla har det personligt på EXAKT samma sätt. Just nu marmor, mässing, sammet, sittpuffar, sänggavlar med knappar etc. Och helt plötsligt så har allas personliga smak ändrats på exakt samma sätt till att gilla en annan stil, fast exakt samma grejer som alla andra gillar förstås. Jag gillar städat och ordning och reda, men ett hem ska ändå bos och levas i, inte användas som showcase för prylar.

   Svara

    ”Ett hem ska ändå bos och levas i, inte användas som showcase för prylar”

    Ok? Tack snälla för att du berättar hur man ska göra med sitt hem.

    Svara

     Du gör självklart som du vill, det var min syn på saken.

     Svara

      Och ändå skrev du ”ska”

      Svara

       Ska noga välja mina ord nästa gång jag skriver så jag inte väcker anstöt. Vill ju verkligen inte kränka någon med mitt olyckliga ordval. Hade du något i sak att tillägga eller är du bara på humör för allmänt bråk?

       Svara

    Varför är det konstigt? Man inspireras ju av varandra. Det är inte alla som kan se exakt framför sig i huvudet hur man vill ha det, utan man ser ju vad som finns i butikerna samt bilder på andras hem/hur vänner har det. Så det är ju inte så konstigt att det kan bli lite samma stil. Men vad spelar det för roll att många har samma stil? 🙂

    Svara

    Vi är över 7 miljarder människor på jorden och det säger ju sig självt att det inte finns 7 miljarder unika hem. Mitt hem är personligt för att jag har utgått från mitt personliga tycke och smak. Att det sen finns tusentals andra som gillar samma saker gör inte mitt hem mindre personligt. Det är MITT hem. Alla loppis-ivrare som tror att de har så jädra unika hem för att de köper begagnat och samlar på gustavsbergs-porslin har ju också exakt likadana hem.

    Svara

   Jag är en riktig skoälskare och har några av mina skor som ”showcase” men detta är för att jag tycker dem är fina och dem har en story bakom sig. Låter astöntigt men de har fina minnen med sig. Och älskar dessutom rosa, glitter och fluffiga små saker… Och dessa saker är min personliga stil som JAG trivs i. Så himla tråkigt när det ska klankas ner på folks hem för det inte är deras stil. Som jag lärde mig redan i förskolan ”har man inget snällt att säga så ska man inte säga något alls”.

   Svara

    Du ska köra på det du gillar och strunta i om andra inte tycker det är tillräckligt ”unikt” eller vad man nu hasplar ur sig 🙂

    Svara

  Trodde det var från Barbies dockhus först!

  Svara

   Jag med! Helt säker på att det var ett dockhus!!!

   Svara

   Samma här!

   Svara

  Det ar en kul video. Skulle mentalt inte klara av att bo omgiven av massa stök och prylar men under allt det är ju huset och inredningen jättefina!

  Svara

  Måste det vara antingen eller? De flesta har väl något mitt emellan kan jag tro. Nåt rum med lite kaos i och ett annat där det är mer ”fint”. Vissa av oss vill ha ombonat och mysigt hemtrevligt medan andra lever mer efter vad som ”andra” har. Själv vill jag ha saker och ting på plats men skulle aldrig följa efter modemagasinens konstgjorda rumsinredningar.

  Svara

   Precis. Och mår man dåligt pga hur andra människor väljer att ha det hemma hos sig så är det ju inte deras fel. Då är det ju något hos en själv man behöver jobba med.

   Svara

  varför skulle ett annat hem inte duga bara för att det inte är vitt, petite och sterilt? det är ingen som säger eller påstår att det ena utesluter det andra. är man vuxen vet man nog det, att man har som man vill och inte alls behöver ha som någon annan bara för att den har så.

  Svara

   Håller med. Mitt hem är vitt med svarta detaljer. Så trivs jag och det är min personlighet.

   Svara

  To each his own

  Svara

  och du gör ju samma sak nu, klankar den på det där ”dockhus-hemmet”.. då kanske personen som bor där känner, av någon anledning, att deras hem inte duger heller? blir ju en ond cirkel.

  Svara

  Nja, nu vet jag inte riktigt om jag håller med. Jag har följt Freddy (tjejen med det rosa rummet) i ett par år, och tycker generellt att hon är en ganska bra influenser som ofta poängterar att det är viktigt att vara sig själv osv (ofta när folk påpekar att hon är överdrivet girly/rosa/osv). Jag antar att du bara har sett den här videon ovan och använder henne som exempel, men det tål ändå att poängteras. I alla fall; jag förstår faktiskt inte varför det är så provocerande att sätta en handväska i bokhyllan? Det är väl ett estetiskt tilltalande objekt som vilket som helst. Finns ju många människor som lägger tusentals kronor på konst osv, skulle man då tycka att det inte var okej bara för att konst inte har något praktiskt användningsområde? Vissa dekorerar sina hem, andra bryr sig inte. Båda alternativen är okej, och de flesta gör nog något mittemellan.

  Svara

  Känner igen framför allt det där med kuddar, filtar, kläder osv som bara slängs på golvet samt detta med alla ÖPPNA dörrar till köksskåp och garderober. Höll på att bli vansinnig på min förre sambo som ALDRIG stängde köksluckor eller andra dörrar efter sig. En annan klassiker är män som ALDRIG skjuter in stolar efter sig. Så skönt att bo ensam, ha ordning och reda och bara behöva städa upp sin egen skit.

  Svara

   Älskar också att bo själv, ska väldigt mycket till om jag ska bli sambo igen

   Svara

    Man blir galen av att städa och plocka efter någon annan hela tiden. Som, efter att man har plockat och städat efter dem, bara börjar om och stökar till allt igen. Ett tröttsamt evighetsarbete alltså, som på fullaste allvar skulle göra mig galen i det långa loppet. Nej, nej jag tänker heller aldrig bo ihop med någon igen.

    Svara

     Samma här!! Mitt ex orkade inte byta toarullen utan satte den nya ovanpå den gamla. Orkade tillslut inte säga till honom mer… Lade in gamla kalsonger i byrålådan. Slängde mjölkpaket utan att knöla ihop dem så de tog upp halva påsen. Satte på diskmaskinen även om det bara var två tallrikar och ett glas i. Håhåjaja.

     Svara

      Min förre sambo, lämnade alltid porslin och framför allt glas och läskflaskor framme överallt. Jag hittade urdruckna glas, flaskor och koppar överallt, till och med i fönsterbrädorna bland blomkrukorna. Inte visste han hur man rengör en spis heller, efter att man använt den. Flottfläckar över hela spisen. Vasken gjorde han aldrig ren heller – otroligt äckligt med allt fett… Smutstvätten lade han alltid uppe PÅ tvättkorgen, eftersom han var för lat och för otränad för att orka lyfta på locket och lägga tvätten I korgen. 🙂 Sen detta med att aldrig skjuta in köksstolen efter sig…. grrrr…. Så SKÖNT att bo själv nu.

      Svara

  Det kryper i mig av båda. Jag vill ha undanplockat men sen kan det gå lång tid mellan storstädningarna.
  Ett hem ska kännas personligt och ha nån form av själ. Exempel på det är Lady Dahmers hem, även om det är liiite för många grejor.

  Svara

  Trodde det var bilder från ett dockhus innan jag läste inlägget o0

  Svara

   Haha jag med… Eller ett barnrum?

   Svara

  Hahaha, underbara claras video var riktigt rolig. Självdistans och ironi bemästrar hon på ett finfint sätt! Sen känner man ju igen sig. Ibland är det KAOS. Men jösses vad jag skulle vilja gå loss där inne med x antal svarta sopsäckar och slänga allt skit som ligger.
  Sen är ju smaken som baken. Minimalistiskt, modern och vitt gillar vissa. Jag gillar grejer, gamla möbler och böcker. Sen tycker jag ju att man ska chilla med sin konsumtionshets oavsett smak :>

  Svara

   Att köpa grejer på auktioner och second hand är bra för miljön! 😀 Är precis nyinflyttad och mina grannar kunde absolut inte förstå varför jag inte skulle göra om köket, ”det var säkert 10 år sen de renoverade det…”. Tycker det är ett enormt slöseri och jag fattar att det är en hobby för vissa, men jag har svårt att ta lätt på det eftersom det är allt annat än miljövänligt.

   Svara

    S: Vi köpte hus för 2 år sedan som aldrig renovetats (byggt 1975) så köket var 41 år gammalt när vi köpte huset men har inga planer på att renovera så länge skåp och hyllor håller. Där emot kommer vi att renovera badrummet snart eftersom avloppet i duschen måste bytas och fixas till. Så länge sakerna funkar så tycker jag och mannen att det duger fint. Skönt att vi har samma åsikt om det 🙂

    Svara

  Jag skulle aldrig kunna ha det så själv, men det är på något sätt lite mysigt och hemtrevligt med hem som inte är helt tillrättalagda och 100 % städade hela tiden.

  Svara

  Måste fråga, alltså är detta normal grad av stökighet?

  Svara

   Vad som är normalt är väl ytterst individuellt… Men jag är på inget sätt pedant, men skulle aldrig klara av att ha det som Clara. Hade mått ap-dåligt av sån röra. Dock uppskattar jag att hon visar en ärlig bild. Är ju annars lätt att tro att alla infuencers hem alltid ser lika tjusiga ut som på de perfekta insta-bilderna som visas upp.

   Svara

   Normal och normal, men jag tror definitivt att det är vanligt. Själv blir jag äcklad av att höra att någon inte brytt sig om att dammsuga upp hudceller, damm, hårstrån och smuts på flera veckor. Mysigt 🙂

   Svara

    Samma här dammsuger varje dag pga djur går på 10 min… vill ha rent och snyggt hemma

    Svara

   Jag har varit i många som ser ut såhär.. 😵

   Sen får väl CamCam tycka att ens hem är sterilt och opersonligt bara för man inte har grejer och stökigt överallt. Jag inreder mitt hem minimalistiskt med kontraster av svart och vitt. Det är min stil och min personlighet. Jag har gott om förvaring så mina prylar inte behöver ligga framme och skräpa.

   Svara

    Min uppfattning är att det är främst barnfamiljer som har det så här stökigt och skitigt hemma jämt. Ja, förutom äldre ungkarlar då kanske. 🙂 Barnfamiljernas hem är ofta överbelamrade med leksaker på golven, skitiga blöjor, smutstvätt och rentvätt som ligger överallt i olika högar, fullt med disk, nappflaskor och en ständigt smutsig, typ vällinggryta på spisen som aldrig blir ordentligt rengjord, äckliga matrester under alla bord, hallen är alltid proppfull av skor, jackor, väskor till gud förbannelse. Toaletterna ska vi inte bara tala om… Och det är ofta bara EN person som förväntas hålla ordning på alla andra i heterohemmet – den stackars mamman..

    Svara

     Eh va? Inga barnfamiljer jag känner har det så. Inte jag själv heller.

     Svara

     Usch! Vilka människor hänger du med? Här är det rent, stundtals stökigt på barnrummet men RENT.

     Svara

   Nej det tycker (hoppas!(jag inte, alltså lite rörigt kan väl alla ha ibland, men detta var ju bara extremt!

   Svara

   Jag tror att det är ”normalgraden” innan man exploderar av irritation på all skit som alla bara tycks ställa ifrån sig i väntan på att de bara ska försvinna…mamma fixar. Gissar på att det var därför Clara filmade och la upp detta ; trött, småirriterad och en ironisk ”influencersk” visning av sitt myyysiga och (not so) perfekta hem!

   Svara

  Hade aldrig kunna bo i hennes hem. Så himla stökigt och plottrigt att det kliar i hela min kropp!

  Svara

  Kan hålla med om showcase trenden… har precis flyttat igen och ”börjat om” och är SÅ TRÖTT på att man ””ska ha”” ett sidobord eller bokhylla och fylla dessa med prydnadssaker??????????? Samma med coffee table böcker. Saker som bara STÅR. Tycker själv det är jättesnyggt såklart, men fett opersonligt och opraktiskt. Har försökt hitta en balans och blanda lite. Jag vill ju visa upp min bokhylla med böcker i. Mina mest trendsäkra vänner tycker väl min lägenhet är lite töntig, men då får de väl tycka det då. Orkar inte.

  Sen ska man självklart inte bo i stök och stress. Tyckte det såg ofräscht och jobbigt ut i videon. Påminde mig om när jag växte upp med en psykiskt sjuk/alkoholiserad förälder. Såg alltid stökigt och stressigt ut hemma då.

  Svara

   Håller med dig om att det kändes lite stressigt och tungt i videon. Jag växte upp i ett ofta ganska så stökigt hem, inte helt olikt det Clara visar, och trivdes aldrig med att ha det så. Det har lett till att jag blivit väldigt tvärtom och vill ha det rent och undanplockat för att känna mig tillfreds. Med det sagt så är vi olika och trivs med våra hem på olika sätt. Inget mer rätt än det andra.

   Svara

  Alltså, senast igår så en mamma till mig att det var så befriande med vårt hem eftersom två av hennes grannar (med barn!) bor så minimalistiskt att hon får komplex. Mamman tyckte det var fint med alla böcker och spel och ovanligt att det hängde fler än en gitarr på väggen.
  Har folk inga hobbies längre (förutom inredning då)?

  Svara

   Klart folk har hobbies fortfarande? Tror du man saknar intressen och personlighet bara för man har en viss typ av inredning

   Svara

    Ähum, ja.

    Svara

     Fin fördom! Har lite själv också: Jag tycker att folk som skiter i att städa är lata, tröga och omogna. Och folk som tycker att man ska ha alldeles unik inredning för att känna att de är mer värda, tycker jag är bajsnödiga.

     Svara

    Hästar och ridning är en hobby för mig, men skulle aldrig ta in en häst i huset för det🤔

    Svara

     Hahaha, jodå! Det måste du, annars har du ingen egen stil eller intresse. 😉 Jag gillar själv att träna, men tror grannarna under skulle bli galna om jag satte in ett skivstångsset i vardagsrummet. Känner inte för att inreda med vikter eller vattenflaskor heller.

     Svara

   Jag älskar naturen och att vara i skogen, ska jag ha granar inomhus då 😂😂
   Man kan ha intressen och hobbies oavsett om det syns i inredningen eller ej

   Svara

  Tänk på hur det var förr. Innan Internet, ingen visste något alls om någon innan de besökt deras hem.
  Man kunde gå rätt länge med vanföreställning att det var fullt normalt med t ex en avsågad björk i köket till katten.
  Va då, har inte alla det?
  Nu vet alla så satans mycket liksom i onödan….

  Svara

  Varför känns det som de flesta i kommentarsfältet (och C?) inte förstår att Underbara clara skämtar?

  Svara

   Hon är ironisk i videon, det tror jag alla förstår. Men det är ju fortfarande sådär det såg ut hemma hos henne just då.

   Svara

    Måste ligga mycket jobb bakom o stöka till det så….

    Svara

     Misstänker att hon valde ett tillfälle när det var extra stökigt.

     Svara

      Ja, självklart städar hon nog hemmet då och då, annars hade det sett betydligt värre ut.

      Svara

       Jag tror att hennes man ansvarar för städningen. Det är därför det ser ut som det gör…

       Svara

  Så känner jag numera när man ser barnrum… Det är så mycket pryttel och inredning för att det ska se så vackert ut för alla andra, men vad fan…. Barn har inga leksaker (som jag upplever det). Mitt rum var fullt av leksaker än fokus på hur inredningen och stylingen av mitt rum såg ut? Likaså för min lillasyster när hon föddes. Givetvis får alla inreda & göra som de vill, men jag tycker inte att ett barnrum numera är ett barnrum.

  Svara

   Mina barns sovrum vill jag ha som en lugn zon där de kan varva ner. Inga leksaker. Lugna och varma färger på tavlor, väggar, mattor och gardiner, mysbelysning osv. En liten bokhylla med spargrisarna och lite böcker. That’s it!

   Lekrummet däremot, där får kreativiteten flöda och det är inte ”instagram”vänligt för fem öre ens när det är helt och hållet städat.

   Svara

  Ett hem behöver ju inte vara kaos för att vara personligt. Avskyr det rosa rummet men att bo som i Claras video skulle vara omöjligt för mig…

  Svara

  Jag fick stänga av, jag fick panik av all oreda. Jag tycker om att ha saker på sin plats, mindre prylar, att lägga sig och ha det rent i slutet av dagen. Att kunna damma och dammsuga utan problem. Vi har två små barn och då känns det desto viktigare att hemmet är rent och att det inte ligger saker överallt då dom springer, kryper, stoppar saker i munnen osv.

  Svara

  OT, men Jocke och Jonnas livestream, det står swishdonation och ett telefonnummer, är det på riktigt så att de vill ha pengar från stackars kids som tittar??

  Svara

   Reagerade också på det! De vill ha det till kommande livestreams för att de inte har ”råd” att gå back på de videos de gör. Ingen skam i kroppen har dom. Har man råd att köpa ett miljonhus och renovera det sitter man inte i skiten och behöver fan inte be om pengar av 10-åringar.

   Svara

    Nej precis. Han kanske borde fundera på att skaffa ett annat jobb då, om de nu går back på det de gör. Tigga pengar av barn – herregud.

    Svara

  OT, jag gillar Niiinis blogg http://www.niiiinis.se
  Är det någon som kan tipsa om likvärdiga bloggar med både mat och inredning?

  Svara

  Åh jag skulle vilka ha en rundtur när Underbasa Klaras hem är städat och sådär mysigt stylat som på alla bilder på hennes blogg och Instagram!!

  Förstår att hon inte sätter städning som första prioritet med tanke på att hon har många järn i elden. När hon väl städar gör hon det nog ordentligt.

  Intressant ändå vad en film kan skilja sig från stylade instabilder.

  Svara

  Skillnad på att ha stökigt och skitigt😛

  Svara

  Hahaha det var ju faktiskt kul, hon har humor. Alla förstår väl att hon skämtar ”har precis fredagstädat” haha. Hon driver ju alltså, hon menar ju inte att hon inrett så med flit, och att det är stilleben nej hon skämtar ju, verkar som att några inte förstår det. Hon passar på att filma när de har som mest ostädat och mest kaos med kylskåp som är utflyttat och allt. Haha det var kul att se och det ser ut att vara ett väldigt mysigt ställe när det är lite mer iordning.

  Svara

   Eh jag tror alla fattar att hon skämtar. Det är fortfarande onormalt stökigt/skitigt.

   Svara

  Fy för vilket kaos, hade mått dåligt om vi bott på det viset, trasiga saker bara dumpade på golvet, snacka om damm samlare…

  Svara

  Skulle gärna hälsa på Clara. Jag ser mycket vackra detaljer i hennes hem. Blir även hänförd av utsikten.

  Svara

   Instämmer! Jag också!

   Svara

  Jag gillade Claras hem, tycker det ser ut som normal småbarnsfamiljs hem. Sen har jag nog det bra mycket stökigare än så den mesta tiden, helt enkelt för att jag och sambon är precis lika ointresserade av att hålla efter och ha det snyggt runt omkring, det är så mycket annat runt omkring hela tiden ändå. Hemmet är bara en avlastningsyta för vardagens tillbehör liksom. Och där man sover, duschar och äter då förstås. 😛

  Svara

  I största allmänhet så känns det som om att pendel svänger extremt åt antigen det ena hållet eller det andra.
  Först var det hela: perfekta hemmet med perfekta kök, perfekta kuddar i soffan, perfekta karttavlor, perfekta badrum, perfekta ”gå-in-i-garderober”. Tillsammans med perfekt hår, perfekt smink, perfekta plutläppar, perfekta kindben, perfekta midjor/magar, perfekta rumpor.
  Nu så verkar det slå över där fler och fler vill visa all ”imperfektion” (svengelska) och det är ju befriande skönt det också. Men, ska vara ärlig … har tagit bort mitt instagram för att jag ledsnade ur på hela saken om ”antingen eller” och på det faktumet att det kändes som om att mina egna idéer och tankar om vad jag gillar, tycker om, anser är snyggt drunknande i ”påverkan” av allt som var på instagram.

  Svara

  Bodde i ett stort hus med 4 barn. Massor av grejer blir det när barnen växer upp. Renoveringar, stök och kärlek. …. Efter 30 härliga år och barnen utflugna. Gav vi bort alla saker och flyttade in i ett mindre nyrenoverat hus. Med nya möbler och mindre att städa. Mysigt det också men på ett annat sätt som passar oss bra nu. Och framförallt mindre och lättare städning.

  Svara

  Claras hus verkar hemtrevligt, skulle gärna hälsat på där! Men hade det vart min syster hade jag börjat hjälpa till att städa upp oredan 😁

  Svara

  Trodde det var ett barnrum först 🙈 Hade varit perfekt för ett barn, nån korg till varje hylla att stoppa leksakerna i

  Svara

  För några år sen hade jag o maken en stor (5×5) expedithylla i sovrummet. I varje fack stod ett eller två par Adidasskor. Vi båda älskar Adidassneakers, ju mer ovanliga desto bättre. Fick dock plocka bort hylla och skor när vi väntade bebis. Har fortfarande inte kommit på nån ny bra lösning för alla våra skor.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.