Läsarna verkar inte riktigt köpa Isabella Löwengrips alkoholhaltiga räkneexempel

I helgen som kommer har det dessutom gått en månad sedan jag sist drack alkohol. Kanske är det placebo så tidigt men hittills upplever jag ett bättre tålamod, färre uppvak under natten och en mer jämn energinivå. Jag har också haft färre dippar mentalt trots utmaningar.//Isabella Löwengrip

”Placebo – Plaschmebo” kanske du säger? Mja, not so fast there, mister!
Placeboeffekten ska inte underskattas, säger jag. Eller..egentligen inte jag, JAG utan läkaren Henry K. Beecher som på 50-talet analyserade 26 olika forskningsprojekt som inkluderade placebo-medicin och kom fram till att 32% av patienterna blev hjälpta av sockerpillret.
32% – kanske inte en imponerande siffra, särskilt inte om du heter Isabella Löwengrip – men det är faktiskt i runda slängar samma mängd som de som upplever sig hjälpta av exempelvis antidepressiv medicin.

– Slut på föreläsning – 

Läsarna verkar inte riktigt köpa Isabellas resonemang om alkohol och när hon drack alkohol sist. Kanske var bubbelflaskorna på bordet vid valvakan för hennes gäster? Kanske drack hon bara vatten? Kanske har hon skålat i svartvinbärssaft och citronsaft för att vilseleda läsarna? Vem vet? Allt kan hända inne hos Blondinbella och det skulle ju i så fall inte vara första gången hon duperar sina läsare. Inte heller första gången något av hennes inlägg missförstås men eftersom Isabella har samma förkärlek för att avrunda siffror uppåt som jag har för att åka till Ge-kås så är det ju inte så konstigt i fall allting över två veckor per automatik blir en månad.
Och att det finns en större orsak till Isabellas vita period som handlar om mer än bara hennes personliga hälsa. Om det är en lansering av Guldkulas alkoholfria konkurrent till Rickard Juhlins Forniska favoritbubbel, en detox-produkt i form av klet och kräm eller någonting annat mer åt det privata hållet återstår att se men så pass mycket Blondinbellsk slutledningsförmåga har jag skaffat mig genom åren för att genomskåda det rent privata hälsoskälet.

Kanske en alkoholfri, ekologisk och 100%-igt plantbaserad Champagne-ansiktsmask som man kan äta upp efter att man dragit bort den från ansiktet?

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Räkna av ungefär hälften av hälften av vad hon säger på allt är vi nog närmre sanningen ?

    Känns som att hon tappar det mer och mer…avslöjar sig i en nedgående spiral. Eller så är det bara torrt där hemma så hon måste skapa content…det ser sorgligt ut i alla fall.

      He he och torrare blir det nu.

        ?

    Mår lite dåligt över kommentarerna dock, om hon har problem med alkoholen så behöver hon faktiskt inte erkänna det utåt. Har alkoholister i min närhet, min farmor bland annat, och hon är specialist på att förminska sitt drickande och tämja på sanningen gällande det. Hon ljuger konstant

      Suck.

        Suck för medkänsla?

          Suck på alla naiva människor, det är på er hon tjänar pengar.

            Mig tjänar hon inga pengar på, köper inte produkter och läser inte hennes blogg. Men det innebär inte att jag inte kan förstå henne om hon nu har problem med alkoholen eller bara vill sluta. Men vet du, ska börja besöka hennes blogg dagligen, bara för att reta upp dig lite extra

      Ljuger är nog ordet vi letar efter här, men inte i den bemärkelsen du skriver om.

    Är det någon som ens tror på henne?
    Hela BB är ju så fylld av lögner och hyckleri.

    Spontant tänker jag… eftersom allt är en strategi (enligt henne själv), att det hon skriver om ”en månad” är helt i enlighet med strategin, att provocera?

    Det händer dock rätt mkt i kropp och kropp om man slutar dricka. Jag har aldrig druckit mer än på helgerna men bestämde också mig för att sluta helt, ta ett vitt år (inte någon större nyhet att göra så i hälsosammanhang). Framförallt gick jag ner 4 kilo under första halvåret och vikten höll stadigt i sig. I övrigt kände jag väldigt fort att helgerna faktiskt blev roligare och mer varierade mellan utgång och andra aktiviteter, kom upp på morgonen och även måndagen kändes enklare än tidigare. Placebo? Nä.
    Det finns studier kring detta och att ta bort alkohol även om du bara sippat vin på helgerna gör jättemycket. Så läs på lite innan ni kallar Bella alkis eller placebo. Vet att ni älskar att hata men glöm inte bort sanningen, det ser så dumt ut.

      Det var Bella själv som använde placebo i sin text 🙂

      Kanske är det placebo så tidigt men hittills upplever jag ett bättre tålamod, färre uppvak under natten och en mer jämn energinivå. Jag har också haft färre dippar mentalt trots utmaningar.//Isabella Löwengrip

        Färre uppvak = Kissnödig? ? Ja… Dricker man mindre kissar man mindre….

          Alkohol stör sömnen. När kroppen förbränner alkoholen jobbar levern och man kan vakna. Jag själv vaknar fler gånger på natten om jag druckit, ett glas vin räcker.

      Men… Nu är det ju så att om man känner ett behov av en vit vecka / månad / år tyder det på problem. Varför ens tänka så om det inte är en issue/man blivit renlevnadsmänniska.

      Håller helt med! Jag jobbar mkt intensivt och märker tydligt hur prestandan sjunker nästa dag även efter endast ett halvt glas vin. Tycker inte det är en motsättning i vad Bella skriver, snarare förminskar de skeptiska kommentarerna effekter från måttlig alkoholkonsumtion.

    Känns som om hon bara vill ha något att skriva om? Jag tror ofta de större bloggarna mjölkar alla möjliga småsaker som de gör eller som händer dem. Ingen hade ju märkt av något om hon bara slutade dricka alkohol utan att basunera ut det. Men nu när hon skrivit om det 10 ggr så får hon uppmärksamhet, beröm från många för att hon är en sund förebild, och det matchar hennes kost- och tränings”intresse” (snarare intresse av att gå ned i vikt) så då blåses det upp till löjliga nivåer. Det kan säkert ge någon liten intervju med typ Topp Hälsa och så tjänar hon en liten extra slant. 😉

    Jag tror något annat. Något man inte ska spekulera i, innan personen själv berättat.

      Tror inte jag faktiskt

      Jag tror också…

      Stackars hen isåfall.

    På hennes story häromdagen var det en leverans av alkoholfri dryck från Guldkula på hennes skrivbord. Så förmodligen kommer bubblet lanseras inom kort.

      Hahaha så patetiskt hon är!!!

        Nej det är hon inte. Är väl kanon om hon lanserar alkoholfritt och försöker hålla sig till det?

          är just det, om hon håller fast vid vad hon skriver, vilket hon inte är direkt känd för. Snarare vända kappan efter vinden non-stop och allt handlar om att skapa reaktioner och kommentarer. Så jädra larvigt.

            Vad vet du om det? Du ser bara vad hon VÄLJER att lägga ut. Du har ingen aning om vem hon är privat. En blogg är inte verkligheten. Bella sitter kanske dagligen i sunkiga mjukisar och käkar pizza framför netflix. Vem vet? Kissie ljög i flera år. Bloggen är något Bella skapat, en roll, det behöver nödvändigtvis inte vara en avspegling på vem hon egentligen är

              Klart jag ser vad hon väljer att lägga ut, – och det är larvigt.

                Beror väl på hur man ser det. Det funkar ju? Ni pratar ju om henne dagligen

                  Vilka ”ni” ? Hela vitsen med Bloggbevakning är ju att på olika sätt lyfta vad bloggare gör/skriver om? Har det undgått dig att CamCam skriver om fler än Bella här?

                  Ni = alla som tar upp Bella i kommentarerna dagligen i alla inlägg, oavsett om det handlar om Bella eller inte

              Att driva en blogg som går ut på att ljuga som mycket för läsarna (för att dessutom sen tjäna pengar på dessa) säger det mesta om vem hon är!

              Och det handlar inte om att ha olika ”roller” på arbetet och hemma som någon tog upp! Och man kan inte klyva itu sin personlighet (om man inte är sjuk).

                Ja, det säger att hon är smart. Hon håller sig konstant aktuell, ni tjatar om minsta lilla hon gör och hon tjänar gott om pengar på det, även om det är lögner. Ju mer irriterade ni blir, ju nöjdare blir hon ? Hon skrattar hela vägen till banken

                  Jag läser inte hennes blogg, köper inte hennes grejor. Om det är sådana människor som ska föras fram i ett samhälle så tycker jag iaf det är mer sorgligt om ingen ifrågasätter.

              Blondinbella ljöga om allt sina 3 flörsta bloggår och gör fortfarande om det mesta. Synd att folk är så naiva!

                Jag tycker att det är en självklarhet, hon spelar en roll. Är förvånad över att folk fortfarande tar illa upp. Den enda bloggen jag läser som om den är en dagbok är Egoinas, alla andra tar jag förgivet är ganska mycket tillgjorda

                  Hur vet du att inte hennes blogg är likadan?

                  Egoinas? Isåfl är hon extremt dålig på att ljuga ihop roliga/provocerande saker

                  Jag upphör aldrig att förvånas över att folk provoceras av att Bella ”ljuger”. Hon är ju helt ärlig med att bloggen till stor del är fiktion. Men det är ju dessa människor som gör att hon lyckas, det är ironiskt tycker jag. Ju mer de pratar om henne, desto mer imponerad blir jag över hur enkelt Bella gör det.

          Försöker?!?!?! Klarar man inte vara ett år utan alkohol utan anstäning då har man problem!

            Jag hade tyckt att det varit sjukt jobbigt. Mkt jag inte vill vara utan ett helt år typ kaffe sex netflix. Men så är jag kanske inte den naturliga lyckospruta som du verkar vara.

      Ja där har vi svaret. Lansering av alkoholfri dryck… ?? Hon är ju redigt underhållande.

    Och i hennes senaste inlägg skriver hon mer än en gång hur hon låtit flyga in personer från utlandet hur. Allt för att skapa reaktioner. Verkar som om alla inlägg handlar mest om detta, att få folk upprörda. Alkoholfrågan är samma sak, dricker också lite och nej det händer inget alls om jag gör uppehåll några månader vilket det kan bli för min del ibland.

    Jag dricker inte alkohol och har aldrig gjort, så jag fattar inte riktigt. Sover man dåligt i veckorna om man dricker ett halvt glas vin på helgen? Påverkar det liksom hela veckan?
    Kanske dum fråga

      Ett halvt glas vin på helgen, nej. Men ett halvt glas vin varje dag kan nog påverka. Handlar nog inte om att sova dåligt, utan du får en annan slags sömn helt enkelt. Sen vet man ju inte vad hon har för förhållande till alkoholen. Om det är så att hon MÅSTE ha det här vinet, även om hon egentligen inte vill, så kanske hon får ångest av det efteråt och det är det som påverkar sömnen mer än alkoholen i sig. Tycker man ska låta bli att spekulera i folks val att dricka/inte dricka om de själva inte berättar varför

      Man sover dåligt kvällen då du druckit även om du bara druckit lite. Helt enkelt för att kroppen fokuserar på att rena blodet samtidigt som den ska sova. Så det blir inte rätt slags sömn ?

        Fast ett havt glas vin bearbetar kroppen ganska fort.

          Beror helt på ämnesomsättningen och vikt, ålder, längd etc. Samt leverns tillstånd.

        Jag sover aldrig så gott som då jag lagt mig full men dricker max en gång om året ändå, finns så mycket annat skoja att göra!

      Är nog olika. Jag dricker sällan men ibland hamnar jag i en period med min kille där vi öppnar en flaska till maten på en vardag. Då dricker jag ett glas och vissa helger kan lite mer slinka ner. Jag märker ingen som helst skillnad på mott välmående den vecka jag dricker och mina andra, vanliga veckor.

    Något som slog mig precis är att de två mest kända bloggarna är ju typ BB och Kenza. Dock skriver du typ 1 Kenza-inlägg var 20-e BB inlägg. Varför är det så? Känns ofta som att hon är ”förskonad”. Finns ju massa att kommentera på där. Hur hon reser, kommentarer hon får, hur hon jobbar osv.

      Lägga upp tusen bilder på Kenza i olika kläder. Kul… Varje gång man går in på hennes blogg nu så är det samma sak. Hon var roligare förr!

        Nu innefattade inte mina förslag något gällande hennes kläder, hade specifikt undvikit just det 🙂 Men det går säkert också att kommendera, hennes konsumtion.

          Hon är ju bara kläder. Något litet om hennes pappa, sjukdom och mat. Kanske något om hennes vänner. Annars är det bara resor och kläder. Snark

          Camcam kan ju skriva om alla äckliga bilder på ivy revels konto men väljer att inte göra det!

            Vilka bilder syftar du på? Jag hittade två på deras instagram.

              Det fanns exempelvis en men orm som slingrade sig runt en vagina men som tydligen är raderad nu

                ingenting kan slingra sig RUNT en vagina. vaginan är på insidan. du kanske menar själva underlivet?

                  ? Det hade varit en syn

      Kenzas blogg är väl otroligt intetsägande

      Kenza ljuger inte som en häst travar, dum fråga!

    Hon ljuger för sjutton om ALLT. Är hon mytoman? Verkar så.

      Nja,bara väldigt beräknande.?

        Sociopat mao.

    Alltså egentligen så ska hon ju inte behöva ifrågasättas alls men samtidigt vet man ju att hon gör allt för klick… Och som vanligt i hennes värld är ju allt svart eller vitt. Herregud för att behöva ha henne i sin omgivning äta upp all energi.

      Fast nu är hon ju ganska så öppen med att hon inte fungerar så bra i relationer, inte ens med vänner. Hon har ju sin diagnos. Hon lever sitt liv på sitt sätt och verkar faktiskt inte bry sig vad andra tycker, rätt coolt! En sak att kritisera hennes siffror och annat som går att bevisa att det inte stämmer. Men vissa saker är bara fel att ens diskutera

        Coolt att vara en självupptagen mytoman? Nej inte mycket!!

          Du avgör väl inte vad jag tycker är coolt? Att enda sedan man var ung tjej fått utstå hat och elaka kommentarer dagligen och ändå fortsätta i samma bana tycker jag är coolt. Jag beundrar hennes driv!

            Hon har väl bara självdiagnostiserat sig själv?

              Ingen aning, bryr mig inte om hon har adhd eller inte. Drivet att fortsätta finns ju där oavsett

                Du syftar på girighet.

                  Jävlar vad bra du måste känna mig som vet vad jag syftar på ????

                Du skrev ”drivet”. Hon drivs av pengar. Ergo, girighet.

                  Ja, och jag beundrar att hon fortsätter trots all skit hon får på vägen?

              Nej det har hon inte, hon har ätit receptbelagd mdicin för ADHD och det är väldigt svårt att komma över utan läkarbesök.

            Ja inte utan man önskar sig en släng ADHD. Ett helvete vara så ömhudad att man inte vågar försöka av rädsla misslyckas.

              Va?

      En person som beter sig som Bella bör i princip alltid ifrågasättas! Vare sig hon är mytoman eller inte!

    Lite dum fråga kanske men undrar kan du Camcam undersöka hur mycket betalt mindre bloggare får per samarbete. Ett exempel är Engla som driver sin blogg Englasshowroom. Hon har ca 16 000-18 000 följare på Instagram. Hennes taxering inom bloggen på allabolag ligger någonstans mellan 800 000-999 000 tkr. Det är ganska mycket. Läser man hennes blogg så är det inte så mycket på det professionella. Undrar mest. Inte så konstigt att de behåller dessa jobb enklare att tjäna en en vanlig knegare. Tjänar mer än undersköterska,industriarbetare mm.

      Stod ju en artikel i nån tidning om det. Att det inte alltid har med antal följare att göra utan om aktivitet. Har du 10000 följare som majoriteten återkommer, kommenterar och likear och är aktiva så är de mer värda än någon som har 100000 följare men bara 1000 personer som är aktiva på kontot..

      Vad då enklare vad vet du om det?

        Räcker väl att ha en hjärna för att förstå det? Dricka latte, träna på gym, fixa naglarna är typ Englas s.k. jobbdag. En undersköterska däremot… behöver jag ens fortsätta?

          Jag är själv uska älskar mitt jobb men om nu det är så lätt att tjäna 90 papp i månaden på blogg/ista hade nog flera gjort det. Så sluta förminska andras jobb!

      Undrar också vad hon tjänar pengar på. I hennes fall är det ju INTE aktivitet med tanke på att hon får max 4 kommentarer per inlägg…

        Hennes namn. Hon är så pass välkänd nu så resten spelar ingen roll

        Hon måste ta väldigt bra överdrivet betalt för alla sina samarbeten. Inte ens barnkläder behöver hon köpa allt är sponsrat, barnens leksaker you name it. Och sen skriver hon om ångest pga lite pappersarbete som hon måste ordna fakturera företag som hon blir sponsrad av. Men träna hinner hon mer än de flesta av oss. Ångest pga att rensa i garderoberna ifall hon ska sälja sina gamla saker på bloppis. Vissa har inga verkliga problem. Börjar nästan tro att hon är mer lik Bella i sitt sätt att manipulera läsare.

          Fast du har ingen aning om vad som är sponsrat eller inte, elle hur mycket det är sponsrat. Om jag kunde få det mesta av det jag behöver eller vill ha gratis skulle jag gladeligen ta emot det, och det tror jag att ävn du skulle

    Jag är så nyfiken på vem Bella är. Egentligen. Bortom alla ”klick” inlägg och provokationer. Skulle vara intressant att läsa det någon gång som omväxling till tårtbitar, veganrätter och maniska gapflabb.

      Gå bak i bloggen. Visst, man ändras lite med åldern men ofta är man ju ändå vem man är. Baserat på det skulle jag säga osäker, glad och rolig när hon är i rätt sammanhang, lite blyg och driven

    Hon måste hela tiden hitta på nya grejor för att hålla igång luftslottet.
    Anade att hon skulle spinna vidare ganska snabbt med fler inlägg om alkoholen, precis som när hon ändrade kosten!

      Nu äter hon ju djur igen…

        Tror inte att hon slutade tbh.

          Samma lär vara med alkohol men hon kommer påstå det är alkoholfritt ?

    En fråga i all vänlighet till dig Camilla, har du någonsin träffar Isabella Löwengrip personligen? Pratat med henne?
    Om inte, kan du tänka dig tanken att ta en fika eller äta lunch tillsammans med henne?

    Tror både dina och hennes läsare gärna skulle se ett inlägg från er två när ni träffas live, och hur ni skulle se på varandra efter det.

      Har du aldrig läst den här bloggen innan ?

        Jodå, men inte sett någonstans om de har träffats live.
        Har du kanske en länk till inlägg om detta har skett?

      Tack för förslaget men jag försöker undvika i största möjliga mån att träffa de jag skriver om då jag inte ser någon anledning till det. Nu har jag ju träffat Isabella – dock före den här bloggen – men har inga planer på att göra det igen, i alla fall inte i privata sammanhang.

    I hennes inspirerande tal till dessa bloggerskor så Bella att hon har den största bloggen i Skandinavien? Stämmer det?

      Nej, det är det tydligen jag som har – i alla fall enligt Isabellas sidekick ”Breakit”. 😉

        Haha just Det! På julialundinblog’s Instagram påstår hon iallafall detta. Kolla Bellas ansikte när hon drar lögnen. Grodan i halsen?

        Fast din blogg handlar ju om Bella. Bella kanske har den största personliga bloggen eller vad ska man säga, alltså den största som handlar om den som skriver bloggen om man säger så.

          Nej.

          Nä…

          Å

      Nej.

    Men hur kan hon få de till en månad när hon skrev inlägget om att sluta den 19e september ? så många frågor!

      Men då kan hon ju redan ha slutat eller inte druckit på ett tag, hon skrev att denna helg, sista i sept, så blir det en månad sedan hon drack senast (sista helg i aug). Så där har du svaret på det, inga lögner alltså. Någon menar att hon drack på valvakan men det ser man ingenstans dock stod det två flaskor på bordet men om Bella druckit av det är inte säkert.

    Lyssnade någon på senaste podden av Freakshow? Messiah Hallberg hade deltagit i samma pratshow (med Kristian Luuk) som Bellan, och Bella hade där sagt att hon har 12 personer som är involverade i hennes sociala medier. Vad gör alla dessa? Varför är ingen korrekturläsare?

    Jag tänker att hon gått igenom den klassiska ”nybliven singel” och så har det blivit några vändor med alldeles för många (halva) glas och nu ”skärper hon sig”. Den tänker jag att alla har gjort. Men som vanligt ska allt alltid blåsas upp, men älskar att hon inte själv kan förutse hur hysteriskt roligt det är när hon ena stunden säger att hon typ aldrig dricker mer än ett halvt glas och nu så har hon helt plötsligt slutat med dessa halva glas och hela hennes liv är förändrat? ?

      Men även om hon tidigare sagt att hon dricker endast ett halvt glas så kan ju det ändras och det kan bli mer, vilket det ju blivit i Bellas fall det kan vi se med alla fester och tillställningar OCH Bella har varit öppen med det. Hon skrev ju för nästan en månad sedan att hon vaknat upp med huvudvärk efter att ha festat och sedan dess verkar hon inte ha druckit. (möjligt att hon sippat någon gång sedan dess men vinglas på bord betyder inte alltid alkoholhaltiga drycker vilket många verkar ha svårt att förstå).

    Jag tror hon kommer lansera något ”lyxigt” alkoholfritt bubbel

      Guldkula

      Ja, Forni m fl tjatar jämt om Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine.
      Kan finnas pengar att hämta här om Guldkula lanserar ett alkoholfritt mousserande vin.

    OT: Lyssnade (sent, jag vet) på PT-Fias podcast Ofiltrerat med dig och tyckte det var en så bra intervju, och så har du en otroligt skön röst att lyssna på också! Intressant att höra mera om dig än det man läser här 🙂

    Förstår inte alls varför du tog upp en koppling till antidepressiva. Om du på fullaste allvar antyder att antidepressiv medicin skulle vara placebo så blir jag förbannad. Äntligen pratar influencers om ångest och psykisk ohälsa och den hjälpen som finns, samt börjat få bort stigmat kring att vara tvungen att medicinera en depression som man gör med andra fysiska åkommor. Blir uppriktigt ledsen om du väljer att motarbeta det. Du bör kunna hitta en annan jämförelse.

      Fast…studier som bevisar detta finns ju. Äter själv antidepressiva.

      Wow, det går verkligen att bli kränkt över precis allting.

    Bara struntprat att ett halvt glas vin påverkar humör och sömn. Hon har nog druckit betydligt mera i så fall.

      Klart hon har och det har hon inte förnekat heller. Det där med ett halvt glas vin är det längesen hon skrev och det är folk här som hela tiden tjatar om det.

    Komplett Apotek har sluttet å selge Löwengrip produkter i Norge, og jeg finner ingen liste over ”återförsäljare” på hjemmesiden. Noen som vet hvor de har en oversikt?

      Löwengrip kanske inte har några åf i Norge över huvud taget?
      Ni får åka till Ullared 🙂

    Min spaning för nästa steg:
    Hampus å Bella åker på fashion show i Paris i helgen, Balmän here we come.

    Stordalenstoryn är parkerad.

    När de kommer hem är det dags att flytta in i nya huset – Bella är dock lite skärrad efter stalkern, så det är bäst att Hampus flyttar in.

    Sen blir hon (är redan?) preggo, kanske planerat med Natural Cykles, och sen sparar hon stamcellerna i nya bolaget.

    Wanna bet?

      ?

    Är det samma Henrietta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.