Influenciska kombos i konsumtionshets

Min absoluta hatsäsong is upon us – skidsäsongen – och givetvis måste man vara precis lika trendig och flashig där som någon annanstans, i alla fall om du är en influencer.
Förra säsongens skidoutfit? Är du galen? (Eller ”cray cray” som man säger på influenciska)

Hells to the NO!
Att återanvända skidkläder riktigt skriker ”FATTIG PÖBEL” och ingen influencer värd namnet skulle riskera att fastna på superstylade afterskibilder bärandes samma plagg två gånger, bara så ni vet.
Nu har ni koll på vart ribban ligger, och så även jag som i min enfald trodde att syftet med skidkläder var att hålla dig torr, varm och framförallt bekväm. Silly me!

Men nej, nej..
Presskontoren jobbar förmodligen hårt redan nu med att ta in tillräckligt mycket plagg för att kunna förse ”Klossy”, ”Blossy” och ”Flossy” med 7 olika outfits för en veckas skidresa och som det ser ut nu så bör skidkläder få en egen modevecka för att nå ut till alla termobyx-cravande donnor.
Både Petra Tungården och Hannalicious frontar en för säsongen ny skidkläderskollektion som är SÅ exklusiv att det är lika bra att slå till på dubbla uppsättningar i samma sekunden som den släpps för att inte riskera att stå utan.
På tal om konsumtionshets

För det är det här som är problemet…
Förr såg man kanske rika kändisar i skvallertidningar eller liknande när de hade en outfit för varje skiddag och man bara ”Jäjä, de rika lever sitt egna liv” – man fattade att det där inte är normalt eller något för ”vanlisar” att eftersträva. Man hade sina skidkläder och så var det med det.
Men så är det inte längre…
Ungdomar kollar på Instagram och ser Hannalicious eller Kenza eller Blondinbella eller vem fan du vill låna med sig massor av skidkläder från presskontor och så tror de att det är så det ska vara.
Helt plötsligt kommer de inrusande till sina föräldrar och kräver att få nya skidkläder eftersom man minsann inte kan ha samma två dagar i rad.
Ni vet…med argument som ”Men alla andra fååååååår ju….”

Så hur tänker Kenza – i det här inlägget – att det bara är att avfölja om man inte gillar det man ser? Ska man avfölja hela jäkla världen då eller för det är ungefär det man måste göra för att slippa exponeras för konsumtionshets.

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åker de ens skidor? Känns som hälften bara kommer superstylade till After skin, aka de man garvar åt…

  På tal om konsumtionshets har jag tips om inte mindre än tre dokumentärer på Netflix.
  – The True Cost
  – Before The Flood
  – A Plastic Ocean
  Framför allt den första i kombination med lite annat har fått mig att nästan må fysiskt illa av att sätta foten inne på H&M eller alla otroligt hetsiga kampanjer man ser överallt. ”Your style is never done” (=du ska aldrig sluta handla) kör Asos just nu på Facebook, kände sånt hat när jag såg den. Följ @emiliavincenta på Insta också, så befriande och kunnig (tipsa gärna om fler).

   Åh fick sån ångest efter the true cost. Handlar numera typ bara enstaka plagg då och då som inte är från fast fashion och som går att variera med olika accessoarer

   Second hand <333

  Självklart man kan kritisera, men det här känns bara som ett ”camcam hatar” inlägg utan någon egentlig substans annat än det orimliga i flera skidoutfits. Himla onödig pik till Kenza på slutet också, du har redan ägnat ett inlägg åt det idag där ditt budskap gick fram tydligt.

   Tycker det var skitbra skrivet av CamCam

   Fast det är ju orimligt. Håller med Camcam till punkt och pricka!

   Det är inte en nödvändighet att ha sju olika outfits när du åker skidor.

  Let’s face it. Influencerna själva är bara varor. De får lite snabba cash och lite bling bling för att springa runt och leva meningslösa liv till allmän beskådan. De verkliga skurkarna är kapitalet bakom som drar fördel av vi är ett däggdjur med stort behov av att höra till gruppen. Så vill man rädda en influencer från sitt självdestruktiva liv och samtidigt göra något litet för planeten. Sluta läs/följ/klicka dem! Köp inget av det de visar upp samarbete or not.

   Instämmer helt!

   Skulle precis in och skriva något likande. Har tills förra inlägget tänkt som CamCam men sedan så skrev jag min egen kommentar om Anna i kassan. Med den logiken borde alla som jobbar i alla butiker räkna med att hållas ansvariga för vår överkonsumtion. För det gör vi ju oavsett om det är mat eller kläder.

   Och enligt vissas resonemang i förra inlägget är det bara för Anna att byta jobb. För det gör man visst lite så där på en höft och något som man får räkna med om man inte vill ta hela ansvaret på sina axlar för VÅRA EGNA VAL att köpa.

   Ja vi blir påverkade. Men vem är det egetligen som håller i den kontrollen och är det verkligen en enskild bloggare som ska stå måltavla för den kritiken.

    Förtydligande. ICA COOP mfl och alla lockar till att köpa mer än vi tänkt bara genom hur och var de lägger fram sina varor. Hör sällan någon kritiserar något av de företagen.

     Instämmer helt då jag jobbar inom branschen. Varför tror ni annars mjölk/osv står längst in i butiken? ? hjärntvätt där med.

      Här står det i början både på ica och coop pga att de bytte sida på ingången och är för snåla för att fixa nytt kylrum ? Godis osv står såklart lägligt som vanligt vid kassan dock

       På ”min” Ica supermarket har de flyttat bort godiset så att det numera är lite avsides (tillsammans med tråkiga varor där man oftast inte har något direkt ärende), så man går inte förbi det för att komma till kassan
       🙂

     Om inte alla var så rädda att inte vara en av dessa kopior så skulle inte konsumtionen av onödiga saker vara stor. Nu ska ju alla ha det det som några visar upp. Tråkigt?

   Vem du att avgöra vad som är meningslöst liv? Ödmjukhet kommer man längre på!

    Allt är som vanligt en definitionsfråga.

    Fast åsikter får man väl ha.

  På tal om – är inte Glossybox höjden av konsumtionshets?! Fattar verkligen inte grejen. Betala för random grejer du inte själv valt och med största sannolikhet inte alls behöver? Nya grejer varje månad?! Så sjukt koncept och jag är så förvånad över att det ändå uppenbarligen tilltalar så många.

   Glossybox är så kul. Piffar upp vardagen lite och bra smink. ❤

    Men varför går du inte och köper och väljer själv vad för smink du vill ha istället? Antar att alla inte gillar och framförallt inte behöver allt som skickas ut. Fattar du inte hur utnyttjad du blir av Glossybox? Du betalar pengar till dom och dom kan skicka vad dom vill till dig! Världens enklaste sälj.

    Det är så sjukt symptomatiskt för vårt konumptionshetssamhälle att jag blir tokig. Det är som att folk bara måste köpa något nytt jämt, bokstavligt talat vad som helst, för att vara glada.

     Klara ta det lugnt. Men jag köper även eget smink. Jag kör inte bil så inga avgaser och röker inte inga luftföroreningar och hänger upp tvätten hemma och torkar den. Så nog har jag rätt att ha min glossybox. Om du har problem med det ja då får du ha det.

    Använder du allt? Kommer allt i den färgen du vill ha? Om inte, vad gör du med det? Det är inte bara att slänga saker som är en process, utan även att skapa dem från början. Det känns meningslöst att skicka produkter till folk när de inte själva valt nyans etc. Ja man kan ge bort, men det är verkligen onödigt att ha fått den från början om man inte tycker om den

     Men bara sluta? Är du själv någon perfekt renlevnadsmänniska. Vad håller du på med?

   Hur ska man veta om någor är bra om man inte provar först? ?

    Tester i valfri sminkbutik?

     Tror hon menade som svar till ’Anonym 18:54’, att du kan inte veta att sminket i Glossyboxen kommer vara bra.

      Det är bra. Var lite positiv. Jag gör vad jag vill med mina pengar.

       Hur är man negativ för att man ifrågasätter skräpet i Glossybox? ? Det var toppen när det var nytt. Nu? Not so much.

    Du kan be om prov på det mesta i butiker. Brukar alltid få burkar med mig hem. När jag var ung och fattig och ville ha dyr foundation bad jag om test på några olika kicks och åhlens i Stockholm och sen hade jag så jag klarade mig ett tag hehe

   Håller helt med!! Alla jag känner som har Glossybox slänger allt utom kanske två saker i varje box. VARFÖR. KÖPER. DU. INTE. DET. DU. BEHÖVER. IST????????? Denna nonchalanta överkonsumtion är helt jävla absurd.

  Jag kommer att avfölja den här bloggen eftersom den här blivit så oerhört bitter den senaste tiden. Väldigt lite bevakning och väldigt mycket gnäll.

   Många bitterfittor i detta land! Sopa rent framför egen dörr alla fake perfekta fånar här!

    Ja vilka bittra individer.

   OK.

   Håller med om det, men enligt hennes insta så är det 49% bevakning, så du får väl leva med det ?

   Jag är intresserad av att veta vad ni tycker om hetsen som råder här inne? Okej att influencer konsumptionshetsar, jag håller med även om det inte biter på mig. Men här inne, i kommentarsfältet, hetsas man också till att vara perfekt. Man ska vara vegan, aldrig flyga, aldrig shoppa om det inte är second hand etc. . Jag har aldrig mött en sådan perfekt person irl men här är ni absolut i majoritet vilket får mig att undra om de flesta av er kanske bara spelar en roll på nätet? I öppet spår läser jag ofta kommentarer från personer som har familjeproblem, vilket är helt normalt, men när Petra inte hade hela sin familj på bröllopet så startades det hemska spekulationer om varför och att det säkert är hennes fel, när det i själva verket inte är så himla konstigt att alla familjer inte är fullt fungerande. En influencer kan aldrig vinna i era ögon, ni är alltid bättre.

    Kan det bero på att de flesta bloggare mfl utger sig för att vara perfekta? Det är den bilden de försökt hjärntvätta sina läsare med under lång tid och därför blir det lätt att kritisera när de visar en mer normal sida av sitt liv.

    Eller så är det så enkelt som att det är olika personer med olika engagemeng som kommenterar vid olika tillfällen? Tvivlar starkt på att det är samma personer som postar om allt det där du nämner. Och oavsett så är det knappast majoriteten, är väl en handfull (olika gissar jag som sagt) ungefär.

   Hejdå!

  Såg ej paradis Hotel i går. Kan någon vänlig själ berätta vad Mattias gjorde för val på slutet? Tackar. ?

   Erika ?

    Oj skojade!! Han valde Stephanie

   Han valde att ta tillbaka Stephanie (& fick då också 20tusen kr) och skickade ut Erika .

  Ja vad glad jag blir. Hoppades på det. Ha en fin kväll. ?

  Länken till kenza går till tungårdens blogg.

  Älskar att åka skidor men hade aldrig valt den typen av plagg. Känns jobbigt med tighta byxor (hur rörliga de än är) och jackan känns inte så praktisk heller. Gillar att det sitter löst så man får plats med alla lager under 🙂

  Man måste ju inte vara eller se ut som bloggare…

   Fast det är många som hakar på och antagligen inbillar man sig att man är hot hot?

  ”Ungdomar kollar på Instagram och ser Hannalicious eller Kenza eller Blondinbella eller vem fan du vill låna med sig massor av skidkläder från presskontor och så tror de att det är så det ska vara.”

  Asså njä. Tycker det är att förminska en hel generation när vi säger att ungdomar tror att det är så det ska vara…? Äldre generationer klagar alltid på yngre och har alltid gjort! Hur många ungdomar tror på riktigt att man ska ha 19 ombyten skidkläder med sig? Tror att dom flesta är ganska vettiga när det väl gäller även om man blir påverkad på ett negativt sätt.

   Ha ha, då ska du se storleken på väskorna när dessa ungdomar checkar in på hotellen. Inte saknas det ombyte kan jag säga. Fast så länge det finns pengar över så kommer som att rulla hur mycket vi än försöker övertala oss om att vi är miljövänliga och minsann tar ansvar för våra handlingar. Nä vi är bortskämda lite till mans och de flesta tror att de hamnar i något slags högstaturfack bara för att man kastat pengarna på något nytt.

    som=det

  Skidsäsongen är den bästa säsongen! Ska faktiskt ta och köpa mig ett nytt ställ i år (pga mitt nuvarande blivit för litet). De jag åker med kommer tycka jag köper nytt hela tiden och då har jag ändå haft mitt nuvarande i 5 säsonger. Mer goretex än fuskpäls för min del dock

  Ja hur tänker Kenza egentligen? Engla får iallafall avfölja sig själv! Hon har skrivit ett inlägg om allt i influencervärlden som hon tycker illa om. Konstigt, hon avskyr sig själv alltså? Människan är ju ytlighet och dålig självkänsla personifierad…
  Hennes självinsikt ang detta är totalt URUSEL, hon är ju själv en del av skiten, hon med sina silikonbröst, tillsnörpta mage och andra konstgjorda detaljer. Hennes konsumtion är för övrigt inte av det normala slaget.

  Mogi stakar runt i sin gula kostymering år efter år! 🙂

   Heder till henne?

  I sista stycket skriver du om Kenza men inlägget länkas till Petra. Jag vill ju läsa det Kenza skriver. 🙂

   Fixat! =)

  Hade de på allvar åkt skidor så inte sjutton hade de åkt runt i de kläderna:) Säger som någon ovan, goretex is da shit i fjällen och hellre då köpa grejer som håller ett antal säsongen. Det största problemet jag har just nu är att mitt skidställ från Haglöfs är så jäkla hållbart, inne på fjärde säsongen, och jag har sett ett nytt grymt svenskt skidmärke som ska vara supertåligt och dessutom är grymt snyggt. Vill ha men nej, de andra får gå sönder först. I-landsproblem deluxe.

   Skapa konto på ex Tradera och sälj det gamla. : ) Jag köpte mitt skidställ där. Vinst för båda, du kan uppdatera dig och någon annan (kanske med sämre ekonomi) får vara snygg i ditt begagnade. Haglöfs har bra andrahandsvärde. ☀️

  Nu har jag den erfarenheten att det mest är de där skidåkarna som åker till fjälls en vecka per år och helst hänger på skidrestaurangerna än i backen som har en sånt sug efter de rätta kläderna som de sett på Insta. De riktiga skidåkarna har helt andra kläder och är lagom upptagen av ”turistkläder” 😉

  Universum toppar ligan med konsumtionshets.

   Ja men hon försvarar ju sig med att hon är ytlig och inte bryr sig. Fattig barndom var det visst också. Ja hon har inga gränser och antagligen sjukligt. Vissa förstår inte att varken lycka eller karma kan köpas för pengar och dessutom blir det fullt i varje vrå av saker som sen ligger och irriterar.

   Och Gynning tycker hon shoppar i massor och dyrt.

  Ursäkta?! Vad håller du på med, lägg ner!

  Jag har haft samma skidjacka sedan 2012, tycker fortfarande den är skitsnygg. Och då använder jag den ändå nästan dagligen under vintern. Fattar inte hur folk som åker så lite skidor som bloggarna verkar göra kan behöva nya skidkläder minst en gång om året. Det verkar ju inte heller som om de använder den nån annan gång, eller det kanske de gör, what do i know. Svinfula är vissa av kläderna också, eller fula och fula, men så långt ifrån min stil på skidkläder. Jag tycker man ser ut som en tant som inte kan åka skidor på riktigt i många av kläderna som bloggarna verkar tycka är fina. Nu måste man ju verkligen inte vara bra på att åka skidor, men fattar inte att man vill utstråla det, haha! Sen åker jag sällan på de flashiga skidorterna, kanske folk klär sig så där.

  OT: Tatuera ögonbryn, det där som ska spara så mycket tid ni vet, idag var det fjärde gången för Anna Book.

  OT: jag och en tjejkompis (25+) ska till Göteborg i helgen. VART SKA VI GÅ UT? Vill ha en avslappnat men kul ställe! ??

   Andralång

  Där kan jag skatta mig lyckligt lottad med mina 197cm i strumplästen. Skidbyxor för damer med beninnerlängd 95cm – det lär jag få den dagen det snöar i Kenya på savannen och girafferna därnere behöver dylika kläder. Konsumtions eller fashionhets för oss riktigt långa – eh, vadå?…………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.