Kenzas bägare har runnit över. Vad kostar en sån bägare? Finns den att köpa?

 

Jag jobbar med en modeblogg och ett modeföretag. Mode är min passion men det är yta & konsumtion. Det vet jag och jag har aktivt valt att jobba med det. Det vet ni och ni har aktivt valt att följa mig. Och jobb är jobb, har man påskrivna samarbetsavtal så måste man fullfölja dem. Jag är inte girig, mitt liv kretsar inte kring att tjäna så mycket pengar som möjligt, jag är inte ond, jag försöker inte lura någon eller göra någon illa. Däremot har jag gjort allt för att fullfölja mina avtal, leverera det som är utlovat sedan starten av detta år för att inte orsaka problem för andra inblandade parter. Det finns ingen mer än jag som önskar att jag mellan alla samarbetsinlägg kunde leverera personliga, roliga & härliga inlägg med små glimtar från mitt liv. Vissa dagar kan jag göra det, för vissa dagar känns lite mindre tuffa och då lyckas jag för någon sekund glömma bort allt som pågår. Men ibland går det inte, för ibland klarar jag bara av göra det som andra säger åt mig att göra. Som på autopilot.

Jag ber om två saker. Ha förståelse för att människor på www är vanliga människor som går igenom sorger & kamper precis som alla andra, försök ha förståelse för att det kan ligga annat bakom som du inte har någon aning om. Tycker du inte om det personen du följer postar, eller mår du på något sätt dåligt av det personen postar, avfölj. Det är inte svårare än så.//Kenza

Kenza sätter ner foten inne på sin blogg och tar upp alla kritiska kommentarer som gör henne less.
Jag kan delvis hålla med henne… Människor som skriver att ”Nu är hon väl glad att hennes pappa är död eftersom hon hatade honom” är seriöst sjuka i huvudet, men när det kommer till hela avföljningsbiten så är jag av en annan åsikt.
Kenza anser att om man tycker att den konsumtionshets som många influencers – Kenza inkluderat – uppmuntrar till är någonting dåligt och destruktivt för människor så ska man bara avfölja henne. Så är problemet löst.
Gäller samma sak valfiske i Japan, pälsindustrin, barnarbete eller någonting annat som människor starkt kan vara emot? Man ska bara titta åt ett annat håll?
Är deltagarna i Whale Wars och de som arbetar ombord på båtarna ingenting annat än flytande bloggkommentarsskribenter som bara borde fiskarna vara ifred och titta åt ett annat håll eftersom de inte stöttar dem i sin yrkesutövning som är att harpunera valar under plågsamma former?
”Men ät inte valkött då men klaga inte på branschen! Det är väl bara att titta bort då istället för att såra någon valfiskares känslor genom att kritisera deras bransch?”
Eller?

För branch som bransch.
Människor motsätter sig den konsumntionshetiga bransch som Kenza är i, uppmuntrar och till viss del frontar, på samma sätt som de motsätter sig valfångst, delfinshower, barnarbete, barngifte, miljöpåverkan, flygresor, dunprodukter och ett mängd andra exempel som jag skulle kunna spendera resten av dagen med att stolpa upp här men jag tror ni fattar…
Givetvis hade det varit mer bekvämt för Kenza om hon kunnat få vältra sig i sin konsumtionshets utan att bli ifrågasätt men hon är normgivande i en bransch som många börjar få upp ögonen för och det är inte privatpersonen Kenza de kritiserar utan varumärket och industrin hon representerar. Glöm aldrig bort det!
Hon får inte sina samarbeten i egenskap av privatperson utan som varumärket Kenza med nära 2 miljoner följare på Instagram och delägare i ett företag vars enda mål är att få människor att konsumera mer.

Den dagen vi börjar titta bort från saker vi tycker är fel istället för att säga ifrån och/eller agera är den dagen vi är ute på riktigt tunn is.
De värsta av grymheter har fötts ur tystnad.

187 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Apråpå nåt helt annat:
    Leila Lindholm: hur är hon att jobba för? Har hört att hon blivit portad från TV4 för att görs fler program med dem, kan detta stämma?

      Du får väl gå till hennes butik och fråga helt enkelt

      Hon lär vara sjukt jobbig och bitchig 🙁

      Hennes sommarprat i P1 var rätt egotrippat…

        Tre lyssnare anmälde Leila Lindholms sommarprat till Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande. Hon pratade väldigt mycket om sina egna verksamheter och företag – ovanligt mycket för att vara i Sveriges Radio. Programmet blev dock inte fällt av Granskningsnämnden eftersom man ansåg att ”gynnandet som uppkom var motiverat av ett informations- och underhållningsintresse”.
        Jag hörde på programmet och jag tyckte att det var för mycket reklam för hennes egna affärsintressen. Producenten borde ha varit tuffare mot henne men då hade hon kanske blivit sur och då hade det inte blivit något sommarprat. Men det hade nog inte så många saknat heller.

          Med tanke på att hon startat sin karriär i kockbranschen, där de enda som klarar sig är de som kan ta jävligt mycket skit och i princip gå över lik för att komma framåt, så kan jag tänka mig att hon inte är så ”mjuk” som chef eller kollega. Jargongen är hård i den branschen. Detta baserar jag på vad jag hört av henne i media, så självklart kan jag inte säga att det stämmer då jag inte träffat henne i person. Men baserat på egen erfarenhet från branschen kan jag nästan försäkra dig om att det inte förekommer något gullande med anställda som är sjukfrånvarande eller har fräckheten att skaffa familj. 🙂

      Jag har flera vänner som jobbat för Leila. Allt du hört är sant! Hon är vida (ö)känd för sitt minst sagt otrevliga sätt mot bla medarbetare.

        Hört samma av en kollega som jobbat med henne. Att hon var värsta bitchen och skrek på alla när kameran inte var på. Men när kamran rullade var hon helt annorlunda.

      Kommer från samma stad hon bor i. Känner henne ej privat men stött på henne både på jobbet och på andra vis. Inte trevlig alls. Däremot har hon en väldigt trevlig man, haha.

        Mariefred representerar

    Man FÅR klaga. Man får klaga på dålig service på restaurangen, dyr mat på Ica och trist content i bloggar. Man får klaga på handläggare som gör fel, elektriker som förstör tapeten och städerskor som slarvar. Man får klaga på poliser som inte gör sitt jobb, väktare som använder övervåld och barer som serverar minderåriga.

    Ibland verkar bloggare tro att just deras jobb ska vara helt fritt från klagan. Men vi är konsumenter. Vi får klaga.

      ??????

      Inte fasen skulle en någon annan yrkesgrupp förutom bloggare som får klagomål bemöta det med att dom har det jobbigt privat heller…

        Jag brukar säga det till mina patienter, ”Klaga inte på mig och mina fel inom vården, jag har en dålig period i mitt liv…”……….. Med vänlig hälsning, Leg. Sjuksköterska!

          Om du har personliga problem till den grad att det påverkar utförandet av ditt jobb och genererar klagomål gentemot dig bör du snarare prata med chefen för ändring av arbetsuppgifter alternativt sjukskriving.

          Det är inte rätt att patienter ska lida för att du är oförmögen att göra ett korrekt jobb och sannorligen inte bra för dig i längden heller.

            ……..

            Jag tror det var skrivet med ironi, ”Någon” ?

            Hahaaa, älskar när folk misstolkar ironi. Det blir nästan snäppet roligare än själva ironin! ”Personliga problem” WHO!? 😉

      Exakt. Som handläggare på migrationsverket varjag fått SÅ mycket hat, kritik, ja även hot. Tänk om jag bara ”eh klaga inte! Sluta söka asyl här då om du inte gillar mig. Har förresten jobbigt privat och mensvärk”. ALLA har sina egna problem och kamper, men de flesta måste jobba på som vanligt. På ett kontor, eller i en fabrik, eller på golvet i en butik från 08 till 16.30. Med ett jävla leende på läpparna.

        Fast som anställd på ett företag kan du sjukskriva dig när du mår dåligt, det går ju inte i Kenzas yrke. Dessutom så är ju en del av hennes jobb att dela med sig lite av hennes liv och vad hon tycker och tänker om saker och ting tillskickad mot de flesta andra yrken.

          Eeeeeeeh jag tror hon har råd att sjukskriva sig utan problem. Det är ett väl hon gör.

            Fast om hon sjukskriver sig kan hon lika gärna lägga ner. Kommer mest troligt inte vara många följare kvar efter tex ett halvår.

              Men det är ju ett aktivt val hon gör. Hon MÅSTE inte vara modebloggare och influencer.

                Det finns andra jobb om det är för jobbigt att blogga?

                  Separat fråga.

                Susawoo: Jag svarade på påståendet om ”inga problem” för henne att sjukskriva sig pga att hon har pengar. Det är det ju. Hennes jobb försvinner vare sig ni tycker hon borde jobba med det eller inte. Det kommer inte stå och vänta på henne som tex ett jobb på ett företag gör för en vikarie har kunnat fylla in för dig under tiden.

                Och visst till viss del ett aktivt val även om det inte på något sätt var det jag kommenterade. Och måste inte och måste. Vi måste väl alla försörja oss på något sätt?

                  Fast nej, ett jobb finns inte garanterat kvar om du är hemma ett tag, det beror helt och hållet på typ av anställning och jobb. Sedan är det ju inte heller bara att gå hem för någon, det krävs ju en hel del. Men om Kenza och övriga influencers vill tas seriösa vad gäller huruvida det är ett jobb eller inte får de väl också försöka bli sjukskrivna som vanliga arbetare, och följa de regler som finns vad gäller sjukskrivning. Om de nu är så utbrända och stressade som de påstår bör det inte vara ett problem. Med risken att de har blivit ersatta. Om pengar inte är allt kanske de också kan vara sjuka? Om de är beredda att riskera sitt jobb är ju upp till dem och vad som är viktigast – hälsan eller pengar?

                  Ok. Jag utryckte mig lite väl kategoriskt. Nästan alla jobb väntar på en…

                  Och det andra. Återigen det var inte det jag kommenterade. Jag skrev att hon inte utan problem kan sjukskriva sig.

                  Vilka konsekvenser det blir ifall hon låter bli är en annan fråga. Att det blir konsekvenser oavsett är min poäng. Inte att det inte blir några ifall hon låter bli.

                  Det här var vad du invände emot….

                  ”Fast om hon sjukskriver sig kan hon lika gärna lägga ner. Kommer mest troligt inte vara många följare kvar efter tex ett halvår.”

                  Hur menar du på att något du skrev till mig är relkevant till det?
                  Är det inte sant det jag säger?

                  Ifall hon har råd eller inte var inte min poäng. Och ett val har vi faktiskt alla även om det skulle innebära att det ledde till att vi dör.

              Jo lär ju ha lön från klädföretaget

              Jag tror hon skulle behålla massor mer läsare även om hon tog en lång paus. Tänk på Tyra, hur nyfikna alla var när hon försvann. Och hon var inte alls lika stor som Kenza. Om Kenza skulle ta ett uppehåll så kommer hon nog förlora en del följare, men om hon fortsätter och bara är dålig tappar hon både följare och i förtroende hos alla. Låter som en bra idé med en paus!

            Att diskutera med någon som börjar sitt svar med eeeeeeeeeeeeh är som att diskutera med en vägg. Jag lägger min energi på någonting annat tror jag.

          Man kan inte bara sjukskriva sig hur som helst! Både läkare och försäkringskassan har blivit hårdare med att ge sjukskrivning/sjukpenning så det är inget man bara ordnar lite enkelt sådär, särskilt inte vad gäller psykiska besvär.

          Så är det väl för de flesta småföretagare? Att vara sjuk blir ett icketema.

          Men…..hon har ju varit sjukskriven långa perioder även 2018, enl hennes egen blogg – så visst kan hon sjukskriva sig

          Klart hon kan sjukskriva sig om hon är sjuk.

      Content är det årets ord?

      Men du klagar väl inte på hantverkarens resa till Mallorca? Tycker det är så konstigt att folk anser sig ha rätt till att klaga på folks personliga val. Jag har ingen sympati för Kenza alls, tycker det verkar som att hennes jobb är en stor fet, lång semester, men man kan inte rättfärdiga personliga påhopp om andras livsval eller ens ifrågasätta dessa hos folk man inte känner.

        Beror väl på hur en säger det? Att ifrågasätta resande t.ex. är ju legitimt för vem som helst, då det påverkar ALLA. Ifrågasätta, utan påhopp.

          Men folk måste sluta se det som sin rätt att ifrågasätta människor man inte känner bara för att de råkar vara offentliga och ha ett kommentarsfält. Alltså det är fortfarande en okänd människa, vare sig de är bloggare eller ej.

            För det första: om influencing är ett yrke har dess konsumenter rätt att ifrågasätta produkten.
            För det andra: vi har alla rätt att ifrågasätta precis allting, hur mycket vi vill.
            För det tredje: ifrågasätt mer! Ifrågasätt allt du inte håller med om eller tycker är konstigt!

              Hade min granne ifrågasatt varför jag rest i månaden eller köpt ny bil hade jag bett personen dra åt helvete. Att du anser dig ha rätten ifrågasätta ALLT säger mig tillräckligt och jag är nog bara glad att inte ha såna som dig i min närhet.

                Om fler hade ifrågasatt hade kanske några av historiens värsta händelser åtminstone kunnat lindras.

        Om man kokar ner det hela lite så arbetar Kenza inom media/nöjesindustrin, hennes varumärke säljer en produkt till en kund och som i alla andra branscher så är även denna utsatt för fri konkurrens vilket innebär att om kunden inte känner att varan håller kvalitetsmässigt kommer denne sluta köpa produkten. Många andra företagare lyssnar på och värdesätter sina kunders kritik för dom är måna om att leverera en bra produkt, influensers verkar inte se på sina följare på det sättet. Kenzas kunder är uppenbarligen inte nöjda med produkten.

      Håller med, i samma sekund som att vara bloggare eller influencer övergick till att vara ett (väl)betalat yrke så blev all kritik de får för sitt yrkesutövande saklig och relevant (självklart inte personangrepp typ ”du är asful”, det ska man inte behöva ta i något yrke). Konsumenter får klaga på en produkt, och de som ansvarar över produkten har ett val att antingen bemöta kritiken, kompensera konsumenten, modifiera produkten eller strunta i detta och riskera att det påverkar varumärket.
      Tror problemet är att gränsdragningen mellan privat och yrkesutövande blir så utsuddad när produkten som ska säljas är dem själva, sitt liv och sitt varumärke. Tror de flesta skulle ha svårt att inte ta kritiken personligt i en sådan situation. Förstår Kenzas känslor, men tycker också att Molly har rätt.

    Det verkar dock som att hon med detta inlägg menar de som klagar på att hon inte postar tillräckligt många personliga inlägg utan typ enbart samarbeten? Känns som att hon försöker förklara att det personliga är FÖR personligt och tufft just nu, därför väljer hon att inte skriva så mycket. Jag följer henne dock inte alls så jag kan ha fel, tolkade bara detta så.

      Jag tolkar det också så. Håller dock inte riktigt med henne om att kritiken är obefogad för att hon har det jobbigt privat. I inlägget under finns en kommentar som påpekar att ALLA inlägg de senaste två veckorna varit spons/reklam/adlinks och hon blev rätt lack. Finns ju dock ett mellanting mellan att göra reklam och att skriva djupa, personliga inlägg. Mat, tips på träning, mood boards, throwbacks till tidigare år, etc. Hon behöver inte blotta allt men hon behöver inte heller pumpa ut reklam efter reklam, även om jag antar att det är enklare att skriva sånna inlägg.

    Det låter säkerligen kallt i mångas öron men jag har ingen sympati för Kenza. Kritiska kommentarer om människor – oavsett om det sker online eller offentligt – finns överallt oavsett karriär. Ingen kan ändra på hur människor behandlar andra och speciellt inte vad som skrivs online.

    Ungdomar blir mobbade dagligen och de har långt ifrån det liv som Kenza har.

      Det sista förstår jag inte. Tänker du att man blir mindre sårad för att man bor fint och har fina kläder? Tror du pengar köper immunitet?

        Kenza har ett val. Hon har råd att lämna allt detta och dra sig tillbaka. Hon behöver inte ens pengar för att fly några dagar eller veckor, hon fixar sponsorer till resor eller en glassig fest osv. Tror du en ”vanlig” kan ordna det så för sig??

          Du tror alltså att pengar och gratis saker = lycka?

            sannolikt inte men det gör saken enklare om hon skulle vilja dra sig tillbaka och kanske fundera på att syssla med annat. Dom flesta människor har inte den ekonomiska möjligheten

              Men du förstår ju inte. Hon mår dåligt, hon är sårad och ledsen. Det hjälper inte att dra sig tillbaka, oavsett hur mycket pengar du har

                Klart det hjälper att dra sig tillbaka om man mår dåligt att offentlighetens kritik. Bara att sluta sälja sitt liv som content och göra nåt annat. Jobba med mode kräver inte att man är offentlig på det sättet.

        Hänvisar till Sofia.

          Hänvisar till anonym. ?

        Jag hade varit lyckligare med pengar.
        Jag har gått igenom väldigt mycket. Inga problem att va sjukskriven med psykisk ohälsa för mig.
        Och ja, jag får oxå massa skit på mig som henne.
        Så nä, hon kan byta jobb om de inte passar. Eller skaffa sig lite mer skinn på näsan.
        Hon har mycket och men väljer att fokusera på de hon inte har istället som hon förmodligen kommer få i framtiden endå.

          Märkligt att du gått igenom så mycket och ändå inte har någon empati.

            Håller till 100% med: Hon kan byta jobb om de inte passar. Eller skaffa sig lite mer skinn på näsan. She signed up for this, hon sätter ut sig själv för alla att kunna döma henne offentligt. Ett val hon gjorde helt enkelt. Svår dag på jobbet BUHU

              Var kan man skaffa sig skinn på näsan? Hur lång tid tar det? Om man är väldigt känslig som person, finns det rabatt?

              Ni (eller om ni egentligen bara är en och samma person ?) får det att låta som att det är som att gå och få en ansiktsbehandling.

                Du var verkligen så rolig där, dör av skratt, ramlade av stolen.

                  Kunde du verkligen inte komma med något bättre?

              Säger du det till Anna i kassan på Konsum också? Om du inte gillar orimligt gnälliga kunder så skaffa skinn på näsan eller byt till ett jobb där du inte träffar någon?

              Ja pengar förenklar tillvaron och ger en mindre mängde med bekymmer men minskar inte på storleken på dem.

              Jag har en vän som förlorade sitt barn. De har det väldigt gott ställt. Tro mig de mår inte bättre för det även om de slipper gå hungriga samtidigt.

                Du kan inte jämföra din vän med Kenza. Det är högst olämpligt. Jag hade haft enorm sympati för Kenza om hon hade drabbats av missfall som din väninna men inte för att hon är ledsen på grund av kritiska kommentarer på sin sociala plattform – som är en del av hennes vardag och som är en del av den yrkesbana hon har valt.

                  Fast Kenza skriver ju precis det att läsarna faktiskt inte vet vad som har hänt henne privat, och det är något som hon fortfarande är mitt inne i/håller på att bearbetar. Säkerligen skulle många ha mer sympati med henne om de visste men hon är ju inte redo att berätta än.

                  Kenza har mått dåligt ett bra tag pga privata omständigheter som inte har med hennes jobb att göra.

                  Är hon den enda tror du?

              Svar i modd.

          Vilken osympatisk människa du verkar vara..

          ”Hon har mycket och men väljer att fokusera på de hon inte har istället som hon förmodligen kommer få i framtiden endå.”

          För det första, lär dig stava. För det andra, du vet ingenting om de privata problem hon har och att du ens slänger ur dig den sista meningen visar bara vilken osympatisk och missunnsam person du verkar vara. Trodde faktiskt att folk som varit med om mycket hade mer empati eftersom de vet exakt hur det är att må förjävligt.

          Fast det är tveksamt. Jag menar inte att säga vad du känner men nu tror du, pengar gör en inte lycklig, långt ifrån. Talar av egen erfarenhet. Däremot UNDERLÄTTAR pengar livet på många sätt.

    ”Hon får inte sina samarbeten i egenskap av privatperson utan som varumärket Kenza med nära 2 miljoner följare på Instagram och delägare i ett företag vars enda mål är att få människor att konsumera mer.”
    Ja, och av samma anledning får hon gratis låna en fin Mercedes i ett antal dagar även om hon försöker få följarna att acceptera att det inte alls är något konstigt att man får låna bilar över helgen bara man frågar.
    Kenzas frenetiska försök att hela tiden bortförklara sina indirekta samarbeten börjar bli väl patetiska. Varför kan hon inte bara erkänna saker som de är?

    Dessutom är det motsägelsefullt att vilja att folk avföljer när de tar till allt möjligt för att öka följarantalet. Det verkar vara en bransch full av superbräckliga tjejer, samtidigt som de själva skapat kommentarsfält och plattformar där de kritiseras. Självklart är påhopp o personliga elaka kommentarer att radera direkt men allt det konstruktiva som skrivs kring deras totalt hål i huvudet-konsumtion borde ju de kunna bemöta rakryggade? Istället för att ta till absurda grejer som ”jag e människa jag med. Jotack det vet vi, men du varken äter, flyger eller shoppar som en människa…

      Bräckliga knappast va, eller får du skit varje dag året om på ditt jobb?! Inte en jävel skulle stå ut, helt rätt att dom har miljoner i lön!

        Ingen förtjänar miljoner i lön.

          Jo.

            Vem gör det? Och varför?

        För varje person som ger henne skit har hon ju tio (minst) som ger henne pepp, komplimanger mm.

          Fint namn btw! Älskade rölleka-te när jag var liten 🙂

          Vilket tror du att man minns?

        Jag får skit, varje dag, varje arbetspass.
        Inte konstigt om någon spottar på mig, slår ut min kollegas tänder eller förföljer mig och min familj på vår fritid.

        Jag jobbar som polis. Jag är kvinna.
        Även om du kallar mig hor*, snutfitt* eller säger att du ska våldta mig och mina barn samt sedan döda oss så kommer jag skydda dig om du blir slagen eller hotad, jag kommer rädda dig från en bilbrand och krama dina barn om de mår dåligt.

        Jag kan, precis som Kenza välja att byta jobb, vilken dag som helst om det blir för tufft, om jag en dag inte orkar med slagorden eller hoten.
        Men vem ska då skydda er och era barn?

        Vi behöver fler duktiga poliser, Kenza och alla andra som känner sig manade är välkomna med sin ansökan, för det är världens bästa jobb.

          All heder åt dig och dina kollegor! Ni är mina hjältar! ?

          Och jag önskar att ni fick en lön som bättre matchade era arbetsvillkor! Har förstått att många poliser slutar pga allt slit i kombination med dåliga löner och utsatthet i en rörig organisation och det gör mig ännu mer tacksam att det finns petsoner som du.

    Kan känna sympati för henne, men samtidigt är de följarna de tjänar stora summor pengar på + att de villigt främjar konsumtion och annan hets.
    Känns dock som ett ärligt inlägg till skillnad från ”Bellas fejkdagbok från fabriken lurifax”

      Fast bara för att man är ärlig om att man struntar i problemen man är en del av så är man inte en bra människa. Att kommentera om hennes pappa kan nog alla hålla med om är helt fel. Men det andra är bara konstigt

    Håller med. Att skriva att man aktivt valt att leva så gör det inte bättre

    Men undanber hon sig elaka kommentarer som enbart är till för att såra eller kommentarer kring konsumtion, miljö etcetera? Det senare är ju viktiga diskussioner och det är bra om
    de kan få utrymme på sociala medier.
    Jag har inte varit inne på bloggen utan läser bara det som är inklippt här och då uppfattar jag att hon menar att människor inte behöver vara medvetet elaka. Samt förklara att hon pga diverse saker som pågår i livet inte orkar göra så mycket mer på bloggen än det hon som hon är bunden av olika avtal att göra.

    Bägaren är sponsrad som precis ALLT annat i hennes liv.

    Man kan klaga på konsumtionshetsen, men det bästa är ju att själv sluta med att överkonsumera. Om ingen köper, ingen överkonsumtion.
    Kenza och alla andra influencers är bara den nya tidens reklampelare. TV-reklam och influencers är exakt samma sak.

    Skulle inte Kenza klara sig utan sin blogg? Får uppfattningen om att det ändå går bra för henne

    Plus 1!!!

    Varför inte skriva om vilka Therese Lindgren följer på instagram? Schulman, Bingo, Zytomierska m.m. m.m…. vilka förebilder va?! (Nope)

      Skärp dig, det är hennes jobb

      Kan vi fråga varför hon använder Macs löspuder istället? Varje gång hon öppnar sin sminklåda ligger det ett löspuder utan lock som är oerhört likt Macs! Hur fräsch är det med öppet puder?

    Det är verkligen på tiden att influencers tar sitt ansvar och inser vilka förebilder de är och vilken makt de har att påverka. Alla har sitt ansvar, det är väl klart att folk säger ifrån. Miljön och planetens välmående påverkar oss alla.

      Inte oss som hinner dö innan vi får problem

        Gissar på att du behöver vara 60+ alt dö ung av annan anledning för att slippa påverkas. Det sker nu, även om vi inte känner av det så mycket just här i Sverige riktigt än.

    Jättebra inlägg ☺ vi konsumerar i en takt som förstör planeten i rasande fart!

      Njut av livet istället

        Svårt att njuta av livet utan en planet.

          Du hinner leva ditt liv innan planeten går sönder helt

            Ja för bara vi som lever nu hinner ha ett bra liv så är det lugnt ????

            Gissar att du inte har barn? Jag önskar i alla fall mitt ett långt liv i en hälsosam värld. Och kanske en dag får mitt barn egna barn som ska växa upp och må bra … Bryr man sig inte om att framtida generationer ska leva på jorden?

        För njuta av livet = att konsumera som om det inte fanns en morgondag? ?

    Men om man verkligen mår dåligt av att läsa en influencers blogg så är det ju bara till att avfölja. Förstår verkligen inte folk som tex i den här bloggen skriver hur mycket de hatar den. Ja men gå och läs nån annanstans då.

    Det är för mig en otroligt stor skillnad på Kenzas konsumtionshets och allt influencers håller på med mot för ”det verkliga livet” med valjakt osv.

      Är inte konsumtionshets ett problem i ”verkliga livet”? Oj så mycket vissa har att lära.

        För mig är det en väldigt stor skillnad på influencers låtsatsliv och verkligheten med valjakt, djurplågeri och annat som pågår . Förstår man inte att en influencer gör allt för pengar ja då kanske vissa har mycket att lära.

          Oj wow, du fattade inte ens kommentaren! Är du medveten om att konsumtionshets och miljöhot är direkt sammankopplade?

            Oj wow jisses.. du fattade inte ett dugg vad jag menade. Så lika bra att lägga ner.

              Inga bra argument att komma med menar du? Erkänn att du snurrade in dig, bara.

    Naw stackars Kenza!!! Rätt åt henne

      Nej folk som du som inte har hyfs!! Biter och avundsjuk ?

        Biter vem?

          ?

    Förstår inte heller varför alla influencers är veganer för djurens skull (särskilt de gulliga verkar det som) men överkonsumerar all annan skit som påverkar naturen enormt. Om haven dör så dör alla djur i havet tex gulliga valar och om regnskogen försvinner dör alla djur i regnskogen etc…

      De flesta är veganer, eller påstår sig vara, för att bli smala. Det låter bättre att vara vegan än anorektiker och så slipper de att folk klagar på att de inte äter annat än sallad och avokadomacka (utan bröd). Undantaget är Therese Lindgren som genuint verkar bry sig om djur.

      Mvh vegan av etiska skäl i 30 år

        Håller inte alls med faktiskt. Tycker det brukar vara shakes, lax/kyckling och sallad som läggs ut av de som vill bli smala.

        Wow du är det perfekta exemplaret av veganen som tycker hen står över alla andra samt tror sig veta allt. Du är anledningen till att veganer får mycket skit och kommentarer. För övrigt så är det inte en jävel som stoltserar med att vara anorektiker.

          Nej. Anledningen till att veganer får negativa kommentarer är att människor generellt sätt är dåliga på att se en verklighet där de agerar fel och empatilöst. Konsekvensen blir då att man går i försvar istället för att acceptera att man kan vara en bra kompis/förälder/vän samtidigt som man handlar på ett sätt som skadar andra.

        Hahahaha man blir inte smal av att vara vegan! Vegan= nyttigt är helt fel! Däremot mår man så mycket bättre av att inte äta kött.

      Men Kenza äter ju vegetarisk för ”miljöns skull”. Ännu vidrigare att skriva att det alltså inte är för djurens skull.

        Vidrigt att äta vegetariskt för miljöns skull och inte djurens? Öh. Jag gillar inte djur speciellt mycket men älskar vår planet. Är detta alltså vidrigt av mig?

          Ja, du är konstig som bryr dig mer om träd än levande djur.

            Fast utan träden skulle inte djuren överleva… Alltså, utan planet. Inte du heller.

        Jag äter det för att jag inte kan svälja kött och tål inte mjölkprotein. Vilken vidrig människa jag är :/

        Du är inte den vassaste kniven i lådan va? Djur ingår i miljön, hela ekosystemet. Djur, växter och mikroorganismer. När jag säger att jag är vegan pga miljön så tar jag för givet att folk förstår att jag menar djur OCH natur. Inte dig inkluderat alltså ?

          Att skriva, äter vegetariskt (för miljöns skull!) är så dumt så jag orkar inte. Djuren drabbas först, o att ens behöva skriva miljön och exkludera de det drabbar först är konstigt. Varför exkludera något som gör gott på flera håll

            Alltså va? För det första är jag vegan, inte vegetarian. För det andra exkluderar jag inte djuren, jag inkluderar dem i ordet ”miljö”. Vettefan hur du läste min kommentar egentligen..

        Varför vidrigt?

    Orkar inte med denna människa. Hat borde ingen få, och speciellt inte hat förklätt till konstruktiv kritik. Men att posta ett blogginlägg om dagen och det är alltid ett sponsrat ett o sen klaga på att folk klagar på det och grina framför en kamera är bara så konstigt. Varför inte bara lägga ner bloggskiten om man inte kan leverera för man inte tycker om det längre i flera år? Hon har väl tillräckligt med pengar.

      Håller med om att den är tråkig, men när bestämdes det att man måste blogga på ett visst sätt?

        Men vem har sagt att de måste skrivas på ett visst sätt? Men hon skriver ju inget alls, och det gör väl inget, hon bara lägger upp reklambild efter reklambild o undrar varför hennes följare reagerar.

          Emelie verkar tycka det. ”Varför inte bara lägga ner bloggskiten om man inte kan leverera för man inte tycker om det längre i flera år?”

      Men har en ens läst hennes inlägg? Hon har samarbeten hon redan skrivit på för som hon måste göra.

        Hon hade inte lagt ner bloggen vare sig kontrakten varit påskrivna eller ej. Den drar in för mycket pengar för det

    Om kinsa mådde SÅÅÅ dåligt hade hon väl inte konstant varit på resor, event och mingel? Finns en gräns för alla liksom

      Men skärp dig.

    Dags att lyfta medvetna influencers, vad finns det för några bra??

    Själv hittat tex Useless, dansk tjej som snackar minimalism, hållbart mode och miljövänlig skönhetsvård ???

      Madelein Olivia på youtube och instagram gör också det på ett så skönt oprovocerande sätt.

      Pick up limes på Youtube!

    SÅ JÄVLA ONÖDIGT INLÄGG! Det är uppenbart att Kenza mår SKIT. Varför lägger du ens upp detta när du vet hur mycket skit hon kommer få? Det är bara riktigt jävla elakt.

      Förstår inte heller. Jag tycker synd om Kenza oavsett vilken ekonomisk sits hon befinner sig i. Är det svårt att förstå att man har extra tunn hud när man är ledsen och deprimerad? Det kommer alltid finnas folk som kommenterar elakt men CamCam MÅSTE inte skriva det här inlägget utan låta henne få vara lite ifred.

      Obehagligt hur skadeglada vissa blir. Hon är vacker, gift med sin stora kärlek, en massa vänner, har pengar på banken – nu fan ska hon inte få klaga på att hon mår dåligt, hon har det ju så himla bra i övrigt ju!

        Folk är så obegåvad att dom inte begriper man kan må piss oavsett plånboken storlek. Suck

      Men alltså, Kenza mår kanske dåligt som privatperson men hon gör ju ändå sitt jobb. Om hon fortfarande arbetar så vet hon om att hon kommer att kunna få kritik för sitt jobb. Ska man sluta ge företag omdöme/kritik för att det finns en risk att den personen som läser omdömet/kritiken mår psykiskt dåligt? Kenza mår dåligt men hon arbetar fortfarande vilket gör att hon tyvärr kommer att ta emot omdöme/kritik om hennes jobb. Om hon inte mår tillräckligt bra för att bemöta det så får hon anställa en som gör det eller sjukskriva sig. När hon däremot får hat så är det en annan sak. Ingen ska behöva ta emot hat. Men det sm Kenza blir upprörd över är även att läsare ger henne kritik för hennes jobb. Hon känner att det är hat. Men hon sa även att hennes bägare har runnit över och är väldigt känslig nu och att hon inte orkar ta emot mer kritik och känner att kritiken är hat. Men då är det inte läsarnas fel utan det är hennes fel som inte tar hennes psykiska mående på allvar och anställer en som kan bemöta hennes kritik istället.

        Vart fan har medmänskligheten tagit vägen? När min kollega mår dåligt på jobbet hjälper jag henne, tar tyngre arbetsuppgifter så hon kan andas ut lite, tar alla krävande patienter och försöker peppa och muntra upp henne. Inte fan kritiserar jag varenda steg hon tar.

          Men va? Vem kritiserar allt som Kenza gör? Hur ofta får Kenza kritik jämfört med hur mycket komplimanger hon får? Klart att man ska stötta varandra. Men man ska också kunna tåla kritik. Kenza är egenföretagare och tar tyvärr emot all kritik helt själv vilket jag förstår är tungt. Men hon borde väl då anställa en som tar emot kritiken? Det är ju bara kritik! Det är aldrig okej att ge hat, det är en helt annan sak. Kenza får ju skitmycket stöd?

            Du tror att alla negativa kommentarer syns?

      Men lägg av. De mesta folk skrivit nu är att de undrar varför hon inte märker sina inlägg som sponsrat/vad som är sponsrat och att hon ljuger om det.
      Nu, efter onödigt lång tid, svarar hon äntligen på någons kommentar om det här, och ljuger dessutom då vi alla sett att hon fått samma erbjudande som andra influensers (som med bilen t.ex) och skriver sedan ett snyft-inlägg precis innan hennes puma-kollektion släpps.. Liksom, tänk till.

        Tänkte detsamma!

      Att må skit är ingen ursäkt att bryta mot lagen. Hon mår ju nog bra för att jobba och skriva sina samarbetsinlägg att hon sedan medvetet inte skriver att det är sponsrade och därefter får kritik för det känns rättfärdigat.

    Stackars rika bortskämda lilla prinsessa. Tycker inte synd om henne eller någon annan av dom som klagar på hur jobbigt det är att vara influencer. De är så verklighetsfrånvända! Näthat ala ”ditt fula troll häng dig” är givetvis inte okej, men det är inte många såna kommentarer och det är aldrig det de reagerar på. Det de blir sura över är kritiska kommentarer riktad direkt mot deras arbetsprestation, som dålig uppdatering, ingen reklammärkning, konsumtionshets, kroppshets osv. Gillar du det inte är det bara att sluta och skaffa ett annat jobb, det är ingen som tvingar dig att blogga om det är så himla svårt. Tro det eller ej, men icke-influencers har också massa problem, sjukdom och sorg i sitt privatliv, skillnaden är att vi inte låter det gå ut över våra jobb. Hur skulle det se ut om en läkare bestämde sig för att hon inte känner för att jobba, och när patienterna klagade så skulle hon sätta sig i väntrummet och böla om hur hemska, elaka och jobbiga de var som hade synpunkter på att hon inte utförde sitt jobb?? Och varannan dag skulle hon ta på sig rocken och försöka övertala så många som möjligt att de bara måste köpa mer tramadol för det är något alla behöver och då blir livet perfekt och här är ett recept/rabattkod varsågod (ooops men glömde säga att det var ett samarbete, hoppsan hejsan man kan ju inte komma ihåg allt!). Eller en lärare som varje lektion kör en monolog om hur dumma eleverna är och hur de måste förstå att det är jättesynd om henne som mår sååå dåligt för väskhunden håller på att bli skallig. Tänk att ha en ful hund, kan det bli värre? Finns inget annat yrke där det är accepterat att klaga på sina kunder som bloggare gör, då skulle man få sparken eller snabbt förlora alla sina kunder. Det otroliga är att så många fortsätter vara lojala mot bloggare, de tror att bloggaren är deras bästa kompis trots att de endast blir utnyttjade och manipulerade.
    Nä, sluta klaga och suck it up. Är man verkligen för sjuk för att jobba får man gå till läkaren och bli sjukskriven. Man kan inte bara låta bli att dyka upp. Pallar man inte trycket så får man byta karriär. Det är kenza som valt sitt liv, som man bäddar får man ligga och man kan inte båda äta kakan och ha den kvar.

      Du har en poäng MEN du har inte tagit dig tiden att faktiskt läsa hennes inlägg va?

      Suck.

      Otroligt osympatisk kommentar det här. Självklart är det jobbigt när ens djur är sjukt? Självklart får man må dåligt även om ens liv är perfekt på pappret. Du har en poäng och det är att ingen är tvingad att jobba som bloggare.

      Hahaha väskhund skallig

        Skrattar så jag gråter haha

      Ja Kenza må vara rik nu, men hon är fan knappast en bortskämd liten prinsessa, som du så nedlåtande uttrycker det. Hennes bakgrund tyder på motsatsen.

        Hon är så förbannat självupptagen jag förstår inte hur hon anses vara mer jordnära än Isabella.

          På vilket sätt då?

    Har självt ledsnat att gå in på hennes blogg pga sammarbete hit och sponsrat dit. Inget genuint.
    Självklart har hon rätt att må dåligt men tycker inte att hennes förklaring håller . Hon orkar ju skriva de sponsrade inälggen då kan hon orkar lägga ett par minuter med nått annat. Eller är det någon annan som skriver dom inläggen åt henne kan hon ju be dom att skriva några vanliga inlägg med. Tycker vi har all rätt att klaga för det är lite som att hon ser oss endast som pengar, vi som läst hennes blogg från start.
    Mår hon så pass dåligt att hon inte orkar skriva några andra inlägg så tycker jag hon kan lägga sin blogg på is ett tag. för hennes egen skull.

    Visst kan hon inte svika företag men tex spa resan hon gjorde när hon inte kunde åka på resa med hennes man var ju sponsrad och den gjorde hon nyss inget som vart planerat jättelångt som hon påstår att alla sponsrade inläggen vart.

      ”Och jobb är jobb, har man påskrivna samarbetsavtal så måste man fullfölja dem. Jag är inte girig, mitt liv kretsar inte kring att tjäna så mycket pengar som möjligt, jag är inte ond, jag försöker inte lura någon eller göra någon illa. Däremot har jag gjort allt för att fullfölja mina avtal, leverera det som är utlovat sedan starten av detta år för att inte orsaka problem för andra inblandade parter.”

      Har man påskrivna samarbetsavtal…
      Ja, men det är ju Kenza själv som helt frivilligt skrivit under avtalen. Hon får det att låta som att hon tvingats skriva under och sen är det inte hennes fria vilja längre utan hon har bara att följa avtalen. Så företagen inte får ”problem”.
      Men hur konstigt låter inte detta? Menar hon kanske att hon skrev under när hon mådde bättre och nu måste kämpa för att fullfölja avtalen?

        För hon visste ju då att hennes pappa skulle dö? Vilka osympatisk människor det verkar vara här..

        Spelar ingen roll hur mycket pengar man än har, lycka kan man aldrig köpa sig.

          Nej man kan aldrig någonsin köpa lycka för pengar men utan sina läsare hade hon inte varit den hon är nu. Så hon borde se kommentarerna för vad de är – kritik. Det är inget hat och det är ingen som talar om hur fet eller ful hon är utan det är människor som har tröttnat på hennes sponsrade inlägg. Kan hon inte se skillnad på kritik och hat så bör hon heller inte driva en social plattform.

            Kenza är helt enkelt ovan att få kritik för samarbeten och smygreklam. Hon har klarat sig länge nog genom att vara opersonlig och okontroversiell.
            Det senaste året har det kommit mer och mer kritik även mot influencers som tidigare sluppit genom att de varit gulliga, söta och allmänt trevliga.
            Se på Janni Delér t ex som på senare tid fått kritik för sina många samarbeten och uppmaningar till överdriven konsumtion. Det måste kännas ovant för henne.
            Forni försöker att vara okontroversiell men får mer och mer kritik för sitt hycklande sätt och ständiga klagande på hur mycket hon jobbar och hur ansträngande nöjesresor och till och med semester är.

    Bättre att göra något än inget, dessutom mår man såååååäå mycket bättre utan kött. Vad gör du?

      Jag äter kött och mår såååå mycket bättre än när jag var yngre och testade utesluta animaliska produkter.

    Bättre att göra något än inget, dessutom mår man sååååååå mycket bättre utan kött. Vad gör du förutom att gnälla på andra?

    Ingen ska behöva utstå hot eller hat/kräkningar eller elaka kommentarer om ens familj men vill ändå göra viss skillnad på yrket influencer och privatpersonen som driver bloggen. Kritik mot ”yrket” eller yrkesutförandet måste ju ändå kunna framföras, dock på ett konstruktivt sätt. Deras läsare är ju ändå deras levebröd men så fort det kommer kritik är det plötsligt automatiskt privatpersonen som får kritik ist för att se det som att ”yrkespersonen” tar kritik för ett mindre väl utfört uppdrag eller vad man nu ska kalla det. Inte konstigt att vissa reagerar på smygreklam i ett eller tveksamma samarbeten, om influencer ska vara ett yrke får de väl hosta upp en professionell approach och inte bara peka på att de är privatpersoner det är synd om. Har jag inte skött mitt jobb kan jag inte skylla på en dålig dag, det köper ingen..

    Riktigt vidrigt och empatilöst kommentarsfält.

      Ska vi ta och gråta en skvätt för Kenza alla tillsammans?

        Vi kan alla rusa ut och köpa några av hennes Puma-grejor så blir hon nog glad igen 🙂

      Ja, jag håller med om att vissa kommentarer är vidriga, så som ”buhu stackars Kenxa”. Men Kenza skriver i hennes inlägg att mycket av kritiken som hon får (mot henne som yrkesperson om att hon arbetar i modebranschen osv) är hat. Det är inte hat men eftersom hon mår dåligt så rinner bägaren över och hon känner att kritiken är hat. För att hon inte orkar ta emot kritik. Jättesynd och jag känner för henne. Men då borde hon ta ansvar och anställa en person som kan bemöta den kritik som hon får (för sitt jobb) istället för att skylla på att hon mår dåligt och inte kan sköta sitt jobb. För det kan ingen skylla på. Alla arbeten får kritik och man som egenföretagare (som Kenza) ansvarar för att ens företag ska fungera.

      Ja booboo, håller med. Usch. Jag tycker att det finns enstaka bra delar med denna blogg men för det mesta är det bara ett sätt för bittra, missunnsamma människor att hata – vem fan blir lyckligare av det?

    Jag tycker att Kenza skyller på sina läsare att de ger hennes hat när det egentligen är hon som inte mår tillräckligt bra för att bemöta kritik/feed back. Hon menar att läsare ger henne hat när de kritiserar hennes arbete. Hon mår uppenbarligen inte tillräckligt bra för att bemöta den kritik som hon får så hon bör kanske anställa en som kan bemöta hennes kritik istället? Det är jättesynd att hon mår så dåligt och känner att kritik är hat. Men jag tycker att det fel att inte kunna bemöta kritiken och gör ett snyftinlägg istället.

    Kenza: Snyft-inlägg följt av ”Kenza x PUMA” – Jo men visst! Make that money girl! Suck

      Ja jo, det är ju hennes hmm, jobb..

      Jag går också till jobbet och ”make that money” även om jag haft en dålig dag privat.

    Mycket bra inlägg! Har kännt mig väldigt kritisk till ditt skrivande på sistone, men detta var bra både vad gäller formulering och poäng. ?

    Riktigt bra skrivet! Hade inte funnit de orden själv 🙂

    Makalöst att alla dessa osympatiska, missunnsamma människor hittat just hit. Eller just det…

    Det är säkert jobbigt för henne men jag har ändå svårt att känna någon stor empati. Någon nackdel måste man väl ha om man är känd och rik :’)

      Hon förtjänar att må dåligt då eller?

        Nej, hon ”förtjänar inte att må dåligt”. Men det är ju självvalt att ha en stor, öppen blogg som hon tjänar hundratatusentals kronor på och då kanske man får vänta sig kritik ibland.

      Vad vidrigt tänkt.

    Herregud……. det här kommentarsfältet alltså. Måste nog krama min katt riktigt hårt för att bli glad igen.

      Eller så kan du bara lämna bloggen, du kan ju tydligen inte hantera den.

      Kenza – Hon måste börja märka sina sponsrade inlägg.

        Jo, jag hanterar ju den genom att krama katten?

    Tycker verkligen synd om Kenza, det låter som att hon haft ett riktigt tufft år och jag hoppas hon mår bättre. Förstår inte de som skriver elaka kommentarer. Dock måste man få komma med konstruktiv kritik. Kenza gör nästan enbart samarbeten och dagens outfit med sponsrade kläder. Det är rätt tråkigt och välbefogad kritik.
    Man behöver inte välja mellan reklaminlägg och värsta personliga utläggningarna. Tycker att Sandra Beijer och Elsa Billgren är bra föredömen där. Att t ex skriva om serier man följer, visa bilder på det som inspirerar en, lista sina favoritböcker, tipsa om bra restauranger etc är också personligt utan att bli privat. Det finns inlägg man kan göra däremellan också!

    Att kritisera alla spons-inlägg är rättfärdigad kritik men alla kommentarer kring hennes kropp och pappa är helt jäkla sjuka. Om man redan mår dåligt och går igenom never ending bullshit så TAR det på en. Jag beundrar hennes ärlighet här. Har också slutat läsa bloggen pga tråkiga sponsrade inlägg och samarbeten men har full förståelse för hennes dåliga mående och vädjande om lite vänlighet. På ett sätt har ju kritikerna fått de vill ha nu, ocensurerad ärlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.