Janni Olsson Delér vill inspirera, men till vad?

My biggest wish is that everyone should feel comfortable with themselves. I hope that’s what I’m inspiring to.”//Janni

Ett fantastiskt citat, men vad är det egentligen det används till? Vad försöker man sälja med detta citat som landade i min inbox i morse?
Mobilskal.

Det gör mig nästan lite förbannad.
Först för att jag tror att Janni själv sagt denna floskel om sina egna mobilskal och sedan för att iDeal of Sweden plockat bara den här meningen ut sitt sammanhang för att just sälja mobilskal när Janni egentligen pratar om någonting helt annat.
Så här sa hon egentligen i sin intervju:

She describes her own style as simple with a twist, and her goal is to inspire others to be themselves. Janni truly believes that you don’t need makeup or expensive products to feel fabulous.

“My biggest wish is that everyone should feel comfortable with themselves. I hope that’s what I’m inspiring to.”//Janni

Janni är faktiskt den av alla influencers som ofta ses helt osminkad på sina bilder och även fast hon inte antar samma ”blålila/har varit död i en vecka-look” som undertecknad har som osminkad så är det ändå viktigt att lyfta fram tycker jag.
Det är ett sätt att backa ett litet steg tillbaka från de superfixade/retuscherade/manipulerade bilder vi dränks i på sociala medier.

Visst, man kan säga att ”jag hade också gått osminkad om jag såg ut som Janni” men det är ju faktiskt inte hennes fel att hon är smått grundsnygg. Hon vann det genetiska lotteriet, mmmkay? –  men gör ändå det hon kan för att visa att det är okej att vara osminkad – även som influencer. 🙂

Här är ett bra exempel:
Janni marknadsför Gina Tricots collaboration med Icona Pop och är – vad jag kan se – helt osminkad.

Ps. Det är inget fel på smink men det är samtidigt inget fel i att gå osminkad och det är nyttigt att se och bli påmind om att det finns två alternativ och inte bara ett. 

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ser du inte den guldskimrande ögonskuggan? Möjligen har hon mer smink som man inte ser med blotta ögat för att få en ”osminkad look”.

  Svara

  Ring 1177.

  Svara

  Ingen mascara är ju inte direkt samma sak som osminkad..

  Svara

   Exakt!! Kommer ihåg när House of Philia skrev ”au naturel”om sig själv när hon visade upp bilder med fillersfyllda läppar och Botox…

   Svara

  När jag fick Lyrica började jag hallucinera. Jag såg mörkklädda figurer gå runt i sovrummet fastän jag var klarvaken, drömde om att vara fängslad och kände mig som en zombie hela tiden. Min sambo gömde köksknivarna så jag inte skulle börja försvara mig när det var som värst.
  Inget för mig, men den kan ju passa andra.

  Svara

  Suck. Samma gamla sälja grej med tjej, bara en påklistrad ”empowering”-fras så att köparna ska känna lite sympati och kanske se det kvinnliga försäljningsobjektet som ett subjekt med eget initiativ. Att lägga upp (reklam)bilder i sociala media på normsnygga tjejer bidrar inte till att någon mår bättre, oberoende av mängden smink.

  Svara

   Obviously not. Bättre mår man av sig själv, inte av reklambilder. Gör något åt självkänslan istället för att skylla på samhället så kan jag lova att samhället inte är så jävla hemskt längre.

   Svara

    Jag har bra självkänsla men tycker att samhället är rätt så ruttet, du kanske menar att personen ska ta på sig skygglapparna?

    Svara

  Ot: J Lagergren är gravid nu

  Svara

   Så kul 😊

   Svara

   Va! Har Ibbe varit otrogen?

   Svara

  Verkligen förlåt för OT; har nån provat dyson air wrap?

  Svara

   Therese Lindgren har! Kolla hennes Youtube

   Svara

    Jo, jag har sett den men tänkte höra vad fler ”vanliga dödliga” har att säga.

    Svara

  Åh tror du skrivit fel för du menade en sminkad osminkad look va? Plus ljussättning och filter och fillers och färgade ögonbryn. Inget fel med detta tycker det är fint men det ger ju ytterligare bara en illusion om vad naturligt är.

  Svara

   Ligger mycket jobb bakom att se osminkad ut. Som du säger, det ger också en skrev bild av hur man ”ska” se ut som osminkad.

   Svara

   Janni är oftast osminkad och hon har inte fillers eller botox (hon har små bröstimplantat men inget mer). Kolla alla vloggar, oftast är hon helt osminkad till vardags och lägger även ut massor av osminkade bilder. Hon färger bryn och fransar som blir solblekta, ska det räknas som smink? Visst har de proffskameror som slätar ut huden och vet hur de ska ljussätta och de lägger filter på som gör dem brunare, men det finns även massor av närbilder på Janni utan smink och knottrig hud. När hon väl sminkar sig är det bara lite bb cream, lite mascara och läppglans typ, det har hon visat många ggr. Vilket jmf med hennes kolleger är typ ingenting. Kissie, styleelin mfl är så spacklade och konturerade att de är redo för teaterscenen, utöver det har de fillers och botox i hela facet. Förutom allt resandet är Janni en bra förebild, hon äter vegansk, jobbar för välgörenhet, hon är naturligt vacker utan fejk hår och fransar, skinn på näsan, lugn, vettig och hon verkar snäll. Dessutom är hon driven och tar sitt jobb på allvar. Inga aggressiva rants på fyllan, inga bloggbråk, inga uthängningar, ingen reklam för plastikkirurgi etc. För att vara influencer är hon en bra förebild.

   Svara

    Fast ”lite bb cream, maskara och läppglans” är fortfarande smink och räknas inte som osminkad.

    Svara

     Fast det har hen aldrig skrivit heller…

     Svara

     Fast nu läste du inte vad personen ovan skrev.

     Svara

      Menade till ”anonym”.

      Svara

    Det är väl inte ”naturligt” i alla fall – och inte heller att plocka ögonbrynen, vilket bara det kan göra en enorm skillnad. Jag läste nånstans att en ”naturligt vacker hy” var den mest eftersträvade looken bland superrika kvinnor. Yoga, superfood, sömn och ansiktsbehandlingar (och lite ingrepp som ingen vet om) …

    Svara

    Hon är säkert jättetrevligt men ”enbart ett par små implantat”? Det ska vara naturligt då rå och ses som lite finare än smaklösa stora implantat?

    Är det finare och mer naturligt att vara smakfullt opererad med enbart lite bb-creme? Hon står alltså för ett litet mer smakfullt ideal? Inte vulgär eller aggressiv liksom. ”Bara små implantat”.

    Överklass är ett annat ord som beskriver det hele.

    Asså LD behöver komma hit o ställa lite skåp känner jag.

    Svara

     Bra, tack – orkade inte ens gå igång här… …men, precis så!
     Många skåp att ställa blir det…

     Svara

  Fast var finns det bilder på henne osminkad? Följer inte henne men det finns inte en enda osminkad bild på de tre första sidorna i henmes blogg iallafall

  Svara

   Camcan verkar tro att sålänge man inte har maskara och ögonskugga i konstiga färger så är man osminkad

   Svara

   Om man följer henne så vet man att hon oftast är osminkad, hon brukar säga det/brukar det framgå av hennes blogg/vlog samt hennes killes vlog (Jon Olsson)

   Svara

    Var är hon osminkad då? Hon har ju ansiktskladd, ögonbryn på alla bilder, ofta även maskara. Nya Dessie som alltid måste förklara att hon är osminkad fast hon inte är det?

    Svara

    Följer inte men kollade insta, bläddrade en bra bit men hon är ju fixad på något sätt på alla bilder jag såg i alla fall.

    Svara

  Omg läste just om den hos fass, jag skulle aldrig i livet stoppa något sånt i min kropp för smärta eller GAD.. men handlar det om epilepsi så har man kanske inget val, såvida det inte finns andra mediciner för det? Usch så hemskt.

  Svara

  Nu får jag väl höra att jag är dryg och otrevlig men jag säger det här så odrygt jag bara kan. Varför be om medicinska råd i ett anonymt forum där man har noll koll på den kunskap och erfarenhet som den som svarar har. Varför inte ringa sjukvården? Tala med den läkare som skrivit ut medicinen? 1177?

  Igen, menar inte att vara dryg och svarar mer generellt sett till alla som ber om medicinska råd här inne.

  Svara

   Precis. Och att lägga den kommentaren som första i ett kommentarsfält 🤦🏻‍♀️ SÅ intressant är det inte.

   Svara

   Till Anonym 07:37:
   Tycker det är en fullt relevant fråga 😊 Jag förstår även den som frågar. Ibland behöver man höra andras erfarenheter. Få veta hur tex en medicin faktiskt fungerat för andra. Den infon är svår att få från professionella.

   Svara

    Håller med dig Lina.
    Min erfarenhet är dessutom att folk inom vården pratar gott om alla mediciner. När man sedan frågor ”vanligt folk” som verkligen tagit medicinen så kan man få helt andra svar.

    Svara

    Men lite egoistiskt att tro att alla ska tycka att detta är jätteintressant när man lägger det som en av de första kommentarerna

    Svara

     Sluta gnäll!!!!!

     Svara

   Jag har förklarat för läkaren hur jag mår men hon bara viftar bort det och säger att det blir bättre. Medicin löser ju alla problem liksom.

   Min sambo hävdar dock att Lyrica är det värsta man kan peta i sig och att jag förmodligen kommer få en sjuhelvetes avtändning när jag ska sluta.

   Jag ville veta om andras erfarenheter, jag är fullt medveten om att jag kan ringa 1177 men jag vet att de förmodligen kommer säga samma sak som läkaren. Har pratat med en före detta mentalskötate och hon verkar också neutralt inställd till det, som att det är som vilken medicin som helst.

   Svara

  OT Bellas instastory, rummet i Dubai, alla 4 sängar bredvid varandra! Ingen tid för egentid där inte. Nån som tippar hon kommer skaffa ett nytt rum med minst 2 sovrum!?

  Svara

   Hon har nog redan bokat ett kn*llrum bredvid.

   Svara

    Hoppas det.

    Svara

  Är inte iDeal nya Daniel Wellington…?

  Svara

   Roligast är att ingen influäänser verkar ha koll på hur det uttalas (iDeal alltså). De stakar sig alltid och säkrar oftast upp med två olika uttal. Lägg tid på att ta reda på hur sakerna ni promotar uttalas för 17 gubbar!

   Svara

    Det är förstås dels en ordlek på ”I deal”, dels en ”snyltning” på iPhone, iPod, iPad, iCloud, iTunes osv.
    Sen finns ju ordet ”ideal” på svenska så som varumärke är iDeal inte alls dumt.
    Sen ska man självklart ta reda på hur det uttalas om man gör reklam.

    Svara

     Så hur uttalas det då? 🤔

     Svara

      Engelskt uttal, så typ ”ajdeel”

      Svara

    Haha som när de säger ”detta är en haUl i samarbete med….” haUUUUl

    Svara

  Fast jag såg en bild på hennes möhippa som inte hon lagt ut och där hade hon ganska dålig hy på kinderna, så jo hon retucherar massor! Ännu värre att låtsas vara osminkad och sen retuchera!

  Svara

  Blir det inte bättre efter 3 veckor bör man byta, ring sjukvården för råd, lycka till.

  Svara

  OT: Katrin verkar inte direkt uppskatta kryssningen hon är på… och hon sa innan hon åkte att hon var glad att det inte var spons, så att hon kan säga vad hon egentligen tycker. Det är inte många positiva ord hittills. 🙂

  Också roligt att hon i flera inlägg berättat att Falke skrikit, gråtit och fått utbrott. Var det inte hennes barn som aldrig gjorde sånt?

  Svara

   Ja visst är det roligt när barn får utbrott.

   Svara

    Men nu syftar anonym på hur Katrin skrutit om att hennes barn aldrig skriker på tex flyg osv. Inte att det är roligt att Falke får utbrott 🤦🏻‍♀️

    Svara

    Haha snälla försök läsa igen. Alla barn får väl utbrott då och då, det var hennes kommentar om att hennes barn AAAALDRIG får det som jag tyckte var kul. När hon själv säger motsatsen en dag senare.

    Svara

  Jag gillade Janni bättre förut. Nu är det väldigt mycket outfits med länkar, hauls och tacky samarbeten som i stort sett alla influencers verkar ha (typ iDeal och Daniel Wellington).
  Hon försöker vara kompistrevlig i tilltalet (hi guys!) men är egentligen väldigt opersonlig och kommersiell. Inte helt olikt Therese Lindgren.
  Men ska man ha ihop en årshyra på nästan en miljon för lägenheten i Monaco och sen ha råd med en lyxig villa i Marbella så förstår jag att även Janni måste slita för brödfödan. Hon kan inte låta Jon betala allt.
  Men som sagt, jag gillade Janni bättre som hon var för tre-fyra år sedan.

  Svara

   Vad ska man med sån extrem lyx till?! Har aldrig någonsin fattat grejen. Hade aldrig skaffat mig ett palats med 50 rum i om jag var rik. Nån som vet varför en människa liksom vill ha det så LYXIGT jämt?!

   Svara

    Jannis pappa är likadan. Han bor också i jättevilla med spa och pool, har en stor yacht och kör miljonbilar.
    Jag tror att hela familjen Delér är helt besatta när det gäller pengar. De kanske hade det knapert en gång i tiden när Jannis pappa fortfarande var en vanlig målare?
    Deras gemensamma idol är för övrigt Henrik Persson Ekdahl för han är riktigt rik. Och selfmade.

    Svara

    För att man vill leva den typen av lov. Jag älskar lyx i olika former. Jag gillar lyxiga lägenheter som är stora, fräscha, vita, kaklade, med vacker utsikt, smarta lösningar, bra läge osv. Man kan ha allt det utan att betala en förmögenhet, sure. Men om man har råd ser jag inga problem med att köpa den typen av hus man vill ha. Det är sjukt bekvämt att ha allt man behöver och lite till.

    Svara

  Innebörden av osminkad år 2018 är väl att man inte gjort fillers på 3 månader

  Svara

   Fillers och smink är inte riktigt samma sak, men okej.

   Svara

    Faaast man vill ju få samma effekt av fillers, förändra eller förbättra, som av smink. Det är dessutom så jävla vanligt idag så liknelsen är inte alls så fel.

    Svara

  Haha men driver du? Klart hon är sminkad!

  Svara

  Fin tjej hur som.

  Svara

  Blev bättre för mig, började med den i oktober, men blev bättre innan jul. Använder den dock inte längre. Men jag skulle råda dig att ringa din läkare. 😌

  Svara

  Jag slutade att sminka mig mer eller mindre helt och hållet när jag bytte hudvårdsmärke, jag fick så fin hy så jag ville inte förstöra den med smink. Jag fortsatte i stort sett bara med mascara men använder knappt det heller längre efter sommaren. Jag har alltid avskytt synen av mig själv utan mascara för jag ser så trött och eländig ut men nu har jag blivit vän med mitt utseende och känner mig mer än nöjd med hur jag ser ut. Allt handlar om vana tror jag och ger man bara det tid så tror jag de flesta skulle må bra av att vara osminkad och faktiskt gilla sig själva utseendemässigt.

  Svara

  Hahaha jag trodde att hon gjorde reklam för sexleksaker och höll i en dildo. Dirty mind .

  Svara

   Haha exakt min tanke!

   Svara

  Jag har inte så stor koll på henne men dom bilder jag sett är hon inte osminkad på. Naturlig look absolut men det är ifyllda ögonbryn, mascara, ljus ögonskugga osv.

  Hon har ingen färg på läpparna och verkar mer gå på ”naturlig” lyster men att säga att hon är naturlig är inte helt korrekt.

  Sen är det ju en hårfin gräns var sminkad och bara vanlig hudvård går. Är en tonad cc-kräm smink t ex? 😊

  Med vänlig hälsning, hudvårdsnörden.

  Svara

   Att färga bryn och fransar några ggr om året är inte att sminka sig. Kallar du det för att sminka håret när du färgar det? En spf kräm med lite pigment i så man inte blir kritvit av den är knappast smink det heller, lika lite som ett solskydd eller dagkräm som ger matt yta är smink. Som sagt, bara att börja kolla på Jons hundratals vloggar så får ni se en osminkad janni i alla möjliga situationer och ljus, ibland smickrande, ibland inte.

   Svara

   Men det är väl klart att en colour correcting kräm är smink. En vanlig dagkräm är inte smink.

   Svara

  Förlåt för OT – men är det någon som har testat Lypsyl? Har provat en vecka nu men mina läppar känns forfarande lite torra. Den blåa.

  Svara

   Nej Lypsyl innehaller nagot som gor att det torkar ut lapparna. Prova vanlig coconut-oil 🙂

   Svara

   Hshsjahaha

   Svara

   Finns det någon som inte testat lypsyl?
   Prova försvarets istället.

   Svara

   Köp Hurraw 🙂

   Svara

  Jag arbetar som makeupartist. När jag vill åstadkomma samma ”osminkade” look på en modell som Janni bär i Gina Tricot-bilderna så använder jag (förutom hudvård):

  primer, färgkorrigerande concealer, foundation, täckande concealer, puder, solpuder, skugga, rouge, highlight, ögonprimer, brynpenna/-pomada, bryngel, ögonskuggor, fransmarkering med penna, genomskinlig mascara, läppenna, läppbalsam, settingspray.

  Jag skulle inte kalla modellen osminkad.

  Svara

   Hah, jag har aldrig ägt en fjärdedel av allt du räknar upp där. Skulle kunna bli the real osminkad influencer..!

   Svara

    Det är mer än jag bär till vardags också, men nödvändigt framför kameran. 🙂

    Svara

     Vadå, nödvändigt?

     Svara

      För att modellen ska se ut så som Janni gör på fotona. Linser, blixtar och print kräver mer krut.

      Svara

   Alltså orkaaaa

   Svara

    Konstruktivt. Vad syftar du på?

    Svara

  Han är väl dessutom ihop med en tjej som är yngre än janni? Sjukt ofräscht.

  Svara

  Har vi hört talas om postproduktion? Redigering? Jösses naivt inlägg

  Svara

  Det är en så satans toxic attityd här inne så jag kan inte låta bli att lägga mig i.
  Ni får det att låta som att ingen, absolut INGEN i denna värld kan se presentabel och snygg ut utan minsta uns av smink! För smink är ju alla kvinnors lord and saviour om vi ska se vackra ut, för det gåååår inte annars.
  fÖr aTt FäRgA öGoNBrYN osv Är InTE AtT vA oSmInkAD. Lägg av. Jag är absolut inte den som är den: men det osar av avundsjuka.
  Jag önskar också vissa dagar att jag såg bättre ut utan smink, men det gör jag inte. Men jag sitter inte i ett kommentarfält för det och gormar om att någon minsann inte är osminkad.

  Här är en makeup tutorial Janni gjort, jag vet att hon inte suttit innan och sminkat sig ”naturligt” för sakens skull.

  Svara

   Kanske inte sminkad med väldigt retuscherad!! Hur blåsta är alla? Inte ens de bästa mua kan få sminket att se så ”osynligt” ut. Alla har linjer och ojämnheter, oavsett! Man kan bara inte få till de sådär utan retuschering 😩

   Svara

    Alltså, wow…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.