Linnea Claeson kan inte sova hemma pga hot

https://www.instagram.com/p/BqEvDoujRll/?utm_source=ig_web_copy_link

Linnea Claeson avslöjar nu på Instagram att hennes situation gällande säkerhet spårat och att hon inte ens kan sova hemma längre.
Oavsett om man håller med henne i sättet hon bedriver sitt feministiska arbete på eller inte så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här drabbar henne.
Dra åt helvete, alla män som hotar och hatar kvinnor som ni upplever som obekväma!

Jag var på samma tillställning som Linnéa i helgen och hade jag känt till det här då så hade jag gått fram till henne och givit henne mitt stöd och en kram. 
Nu gjorde jag inte det utan visar den här istället.
Gör det du också!

Och har du inte lust att göra det så kan du skrolla vidare.
Tack på förhand.
*skrolliskrolliskroll*

Tack för tips!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blir så förbannad! Kämpa Linnéa ditt arbete är så otroligt viktigt. Men förstår också om du inte orkar. ??

    ?

    Vad är det för sätt hon driver sitt arbete på? Har dålig koll på Linnéa men all kärlek och eloge till henne som kämpar förr det hon brinner för, och för dom som behöver få sin röst hörda.

    Människor som Linnéa är viktiga i samhället och ska aldrig tystas!

      Att ens nämna det gränsar till victim blaming. Det har ingenting med saken att göra.

        Onödigt att ha taggarna utåt, särskilt under ett sådant här inlägg.

        Med tanke av Mjs fortsättning, så uppfattar jag det som att hen med sin första mening är nyfiken på Linneas arbete – inte att hen ifrågasätter hennes metoder.

          Jag kommenterar dock att CC ens tar upp det:
          ’Oavsett om man håller med henne i sättet hon bedriver sitt feministiska arbete på eller inte så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här drabbar henne.’

          jämför:
          ’Oavsett vad man tycker om hennes klädstil / alkoholintag / umgänge så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här övergreppet drabbade henne.’

          Och jag tycker inte det är ’onödigt’ att nämna att så fort en kvinna drabbas av något jävligt, dödshot i det här fallet, så ska hennes eventuella egna del i det som drabbar henne helt tvångsmässigt nämnas. Det görs helt slentrianmässigt hela tiden, i löpsedlar tex: ’att lifta den kvällen blev hennes livs största misstag’ – nej, att en man valde att göra henne illa är felet och ’misstaget’.

          Samma här, de som väljer att hota och skada bär hela skulden. Varenda liten antydan à la ’säga vad man vill om henne, men..’ ÄR victim blaming.

    Fortsätt med det du gör Linnéa!
    Låt inte trollen vinna och polisanmäl alla hot och trakasserier. Finns många människor här ute som faktiskt tror på dig och är med dig.
    Styrkekram!

    Morgoninläggen suger ?

      Vad ska hon skriva om då? 🙂

      Det undrar jag också, om det nu finns en hotbild så borde hon ju ha eller få en livvakt? Måste hon skaka fram en själv eftersom polisen inte samarbetar? (enligt henne) Vad gör just hon som sticker så mycket mer i ögonen på nazister, rasister och misogynister än vad andra tjejer eller aktivister gör? (T.ex. tänker jag på medarbetarna i EXPO som aktivt bevakar nynazister i Sverige.) Liksom för Cissi Wallin tycker jag att det är skräp att några få enskilda personer ska få ta så mycket skit, medan andra blundar och går vidare. 🙁 🙁

        Men även medarbetarna på expo har väl hotats och flera aktivister och journalister lever med hotbild mot sin säkerhet. Linnéa gör väl inget särskilt för att sticka i ögononen på naz/ras m.fl. Hon representerar ju allt som de vill motverka. Vilket de gör med bl.a metoder som att skrämma, hota och tysta. Kartlägger, publicerar hemadresser etc för att sedan uppmana till hot och påhälsning. Effektiva sätt att skrämma meningsmotståndare till tystnad.

      Mkt konstruktiv input, tack! xx

      Din kommentar suger.

    Hoppas du tänker skriva om Jonna Jinton som framträdde på fotbollsgalan på tv igår ⚽⚽⚽

      Varför det?

      ”Jonna Jinton framträdde på fotbollsgalan igår.”
      Så.

    Ja alla män eller kvinnor som hotar, hatar, stalkar kan dra åt helvete, lika illa för alla som drabbas.

    Oj vad mycket hon råkar ut för men det är ju det som ger henne uppmärksamhet också, och då kan hon fortsätta med sitt ”jobb” för utan något som händer så finns det väl inget att ta upp och jobba med och hon behöver väl publiciteten… vad är det egentligen hon arbetar med, har inte riktigt förstått, är det att män skickar dickpics och antastar? Men brukar feminister få så mycket skit, är det inte mest feminister som ofta kastar skit och rasar och klagar på andra kvinnor och annat. Upplever radikalfeminister/karriärfeminister ofta som extremt arga och ilskna och detta arga har gjort att vissa inte ens ville kalla sig feminister. Men alla är såklart feminister. Hoppas det går bra för Linnéa, obehagligt med hot och stalkers.

      Tror du att hon VILL bli utsatt på det här sättet för att kunna fortsätta med sitt ”jobb”?! Är du korkad eller försöker du göra någon vitsig poäng?

      Som svar på din fråga, ja, feminister och andra kvinnor som tar plats eller syns blir väldigt ofta utsatta för hot och trakasserier. Och då nästan alltid av män, så nej, lite manshat/klag är det ingen som dör av, kvinnohat däremot…

      ”Jobb”? Linnéa pluggar till jurist samtidigt som hon spelar handboll på elitnivå, är grundare för två organisationer för människor i utsatthet, driver frågor om feminism/jämställdhet/hbtq där hon får tala i EU parlamentet/riksdagen/föreläsa i skolar. Dessutom är hon kolumnist i Aftonbladet. Tror hon ”jobbar” jävligt mycket mer än de flesta och då dessutom till stor del ideellt. Så jävla fult att försöka få det till att hon VILL bli utsatt för kränkningar och hot.
      Det är väl inte första gången en känd kvinna blir utsatt? Det hon gjort är att våga publicera, outa, skamma de män som gör det här. Helt jävla rätt.

        Jag uppskattar Linneas arbete, och tycker det är viktigt med alla kvinnor som vågar ta plats osv. Men när man föreläser om pornografi för 13 åringar i skola där barnet i sin tur kommer hem och frågar vad fisting och dubbel penetration är har det gått för långt. Linnéa må vara duktig, men hennes föreläsning och publikanpassning är under all kritik.

          Va? På vilket sätt pratar hon om det i sina föreläsningar? Har aldrig lyssnat på henne någonstans och misstror dig alltså inte, men det där låter ju helt sjukt.

      Anonym 07:50, du illustrerar så perfekt allt som är fel med samhället… Och du gör det pinsamt tydligt att du inte förstår något av det Linnea jobbar med samt saknar de mest grundläggande kunskaper om dagens situation för kvinnor som uttalar sig offentligt.

        Tack för att du skrev det jag blev för jävla trött att formulera…

          +1…

    Tråkigt om hon fått hot och hat, jobbigt att känna sig otrygg. Fint att du visar stöd och inte hånar denna gång när någon fått hat, hot och inte kan sov hemma. Kul att du var på tillställning, får man fråga vad för tillställning? Hade Linnea livvakt där då eller har detta hotfulla hänt efter?

    Förstår att hon är rädd för det hade jag också varit men om det är nån tröst så är det oftast bara tomma hot, hur många vita feminister har blivit mördade av sina hotare här i sverige?

      Sant..hur många kvinnor dör av mäns kvinnohat egentligen..?..

      Så blåögd!

      Eeeeeh kvinnor blir mördade varje dag. Om de är feminister eller ej framgår inte. Men män mördar alltså kvinnor. Därav är hot jävligt allvarliga.

        I Sverige??

          Ja, var håller du hus? I Tomteland?

        Men fler män blir dödade av andra män. Vad ska vi göra åt det?

          Män får väl börja ta lite ansvar och sluta misshandla och mörda andra.

            Eller så finns svaret här:
            https://www.nytimes.com/2004/04/13/science/no-time-for-bullies-baboons-retool-their-culture.html

            Efter att i princip alla vuxna hanar i en babiangrupp dött pga infekterad mat de ätit, och då slagits för att få tillgång till så att bara ’de starkaste’ fick äta, ändrades hela kulturen – och samarbete, affektion och empati blev ledande faktorer för att stiga i hierarkin – i stället för hot och aggression.

            Så, en redig mansutrensning verkar vara effektivt – så att en helt ny generation män kan växa upp och uppfostras på andra premisser.
            Varsågod för lösning!

            ’WHAT ABOUT THE MENZ!’

          Vad är din poäng? Ska vi strunta i att män mördar kvinnor bara för att fler män mördas av män?

          Ja vad ska vi göra åt att män mördar, misshandlar, våldtar och trakasserar kvinnor, barn och andra män?
          Gissningsvis är väl jämställdhet en lösning? Mycket märkligt att män själva inte tar kampen.

            De har ju fullt upp med att skrika INTE ALLA MÄN så fort en kvinna talar om sina erfarenheter av män.

            Men jag håller med. Tycker att det borde vara av intresse även för män att få stopp på våldet. Tydligen är det viktigare att poängtera att man själv minsann är schysst än att prata om problemet.

            Spännande att när vi talar om jämställdhet så duger inte all jämställdhet. Många som är för jämställdhet är inte för delad föräldraledighet, är inte för kvotering av kvinnor in i styrelser, är inte för sänkta fysiska krav inom polis, brandkår eller ambulans.

            Hur ska vi få jämställdhet när vi vägrar att inse att vi rent biologiskt är olika varann?

          Sluta deraila för helvete.

      Lägg där till alla kvinnor som våldtas, misshandlas fysiskt och psykiskt, blir utsatta för sexuella övergrepp och hotas av män.

      Men dåså! Då behöver en inte bli rädd för hot om mord, våldtäkt och misshandel från män! Skönt!

    ”Hennes feministiska arbete”. Nej, det hon håller på med är ren manshat. Eller ska vi koppla feminism med manshat? Var tydlig i din text Camilla.

      Men så fort man kopplar män med kvinnohat så skriks det ”inte alla män”. Bra att någon vågar lyfta dessa vidriga mäns hat mot kvinnor. Behövs fler som Linnea.

        Haha, ’manshat’! Hon visar hur mäns hat mot kvinnor ser ut. Om män inte var fullständiga rövhattar skulle hon inte ha något att visa. Men, det är ju ett vanligt grepp, att anklaga den förtryckta för ’hat’ när den bara visar på vad hen utsätts för.

          REGEL #1:
          DET ÄR ALLTIDALLTID MEST SYND OM MÄNNEN!

          *Kvinnor är upprörda – utan att ta till våld dock – för att män beter sig som svin*
          SYND, SYND, SYND OM MÄNNEN!

          *Kvinnor berättar om skit som män utsätter dem för*
          SYND, SYND, SYNDAST OM MÄNNEN!

          *Kvinnor blir våldtagna och mördade av män, en promille döms*
          SYNDAST, SYNDAST, JÄTTESYNDAST OM MÄNNEN!

            Dagens exempel, eller ett av många, på att det är syndast om männen:
            Nilla Fischer håller tal om att kvinnors förutsättningar och betingelser inom fotbollen är långt sämre än männens, men vem är det synd om? Jo, männen:
            https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Ql4y1q/granen-om-fischers-tal-orattvist
            Han tjänar alltså mångdubbelt mer än henne, men menar ändå det är orättvist – ja, inte orättvist att hon tjänar mindre, utan orättvist att hon påpekar det!
            Grattis Granen, dagens mansbebis!

      ???

      Haha buuhuuu manshaaat.. jävla nolla

      https://www.instagram.com/p/BobJf9RBMC1/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1u0inxfjtmk5y

      Skillnaden på manshat och kvinnohat kan du se i länken ovan.

      Jag skulle också hata män om jag bara fick hälften av allt hon får skickat till sig av män.

      Eller vänta.. Jag hatar ju redan män.

      (Och nej, inte varenda man. Men gruppen män. Blev det för invecklat för dig nu?)

      Du har fel. Linnéa är väldigt inkluderande i sin feminism, gentemot män alltså. Att hon däremot outat män som skickar dickpicks, hotar osv. Är det manshat? Ärligt talat, jag förstår inte. Kan du förklara?

      På vilket sätt är det manshat att påvisa problemen i samhället? Är det taskigt att säga till sin mobbare också? Det är MÄN som mördar, slåss och våldtar men påpekar man det så blir männen så ledsna i ögat så det är bäst att inte låtsas om det.

    Tycker det bara blir värre å värre. I går såg jag ett litet barn gå täckt i nån typ av slöja. Förstå att man redan i så låg ålder tvingar små flickor att täcka sig. Man gör det beteende normalt i barns ögon. Man lär små pojkar att flickor ska skylas. Inte konstigt att hedersvåldet och kvinnohatet ökar i Sverige.

      Linnea utsätts hot och hat från män som heter Erik, Niklas, Bengt, Ove, Anders…
      …men visst, kalla det hedersvåld och kvinnohat för det är ju precis vad det är.

      Hedersvåld hör inte bara till islam. Bara så du vet.

        Hederskultur skulle det stå.

    Ver precis hur det är och hur det känns. Mitt uppe i samma sak typ. Ni som aldrig blivit utsatta har inte en aning om hur förj*vligt det är.

    Fy fan stackars Linnea! Det är hemskt och jag vet vad hon går igenom. Är så glad att hon fått bra bemötande av polisen, det har jag tack och lov också fått. Men resurserna är dåliga, väldigt dåliga. Det är bra att hon bor borta som de säger, man vet aldrig vad som kan hända, även om det suger att man ska behöva inskränka sig i sitt liv. Hoppas dom tar idioten, ingen ska nånsin få leva under hot!

    Bara en massa kramar till Linnea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.