Jag har hittat Gabrielle!!!

Löwengrip försöker få det till att Gabrielle är en AI-robot som skapar content åt företaget, men jag tror snarare att det är den här programmeraren – Albin –  som är personen bakom.
Bakgrundsbilden från badrummet verkar komma från Shutterstock och personen i badkaret är med största sannolikhet skapad en av de personer som svarat på hans inlägg på Facebook.
Han visar även upp en bild på sitt Instagramkonto som han skapat, och dra på trissor. Det är bilden från Gabrielles Instakonto.

Så där har ni personen bakom bilderna, och med största sannolikhet är det Isabellas kusin Isolina som springer runt som statist och filmar i New York till kontots story. 
Robot? Mja…. det ska till mer än så här för att övertyga mig.
Just nu är det här inget annat än rollspel.
Vuxnas sätt att leka ”dress up”.

För det är väl ingen som tror att det är en AI som svarar på kommentarer på bristfällig engelska?
Det vore i så fall världens sämst programmerade robot.

Tack för tips, Kaktus!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Härlig research, frågan är vill Blondinbella att det ska komma fram? Vilket avtal har man med Albini?

    Snyggt detektivarbete!

      Äran ska tillskrivas Kaktus! 🙂

        Tror Bella har svårt att skilja mellan AI och avatar

    SCAM!!!!! Så falskt, som Bella herself!

      Du vet att ca 90% av IKEA-katalogen skapas på samma sätt va?

        Ikea påstår inte att det är en AI/Robot heller. Som sagt, Blondinbella är den falskaste människan i Sverige.

          Men du vet ju inte om Blondinbella har tillgång till en AI (ett begrepp som idag är extremt urvattnat iofs.) som gör inläggen.

          Det den där Albin har gjort är ju 3D modellen.

          Jag tycker hon har varit väldigt öppen med just det där.

            Det är 100% en människa som har hand om kontot och ingen AI. Lägg ner Carina!

              Hur vet du det? Jag tror inte heller att Blondinbella har tillgång till en sådan AI, mest för att hon ljuger om det mesta, men den typen av autogenererat innehåll (AI om man så vill, som sagt, det är ett urvattnat begrepp) den typen av auto/datorgenererat textinnehåll har ju funnits i 5 år, åtminstone.

              Så hur vet du?

                Se senaste inlägget 😉

                Instagram tillåter väl inte att en bot infiltrerar sig i deras koder/ använder dem. Inte super insatt, Camcam, är detta något du har koll på?

                Tror ABSOLUT INTE att Bella/hennes Team använder en bot/AI, men det är väl överhuvudtaget inte tillåtet? Redan där är de ju avslöjade på att det inte är en robot/AI bakom deras projekt 🙂

                  Av egen erfarenhet kan jag säga att IG har koll på om det är en bot som kommenterar/gillar/följer människor, ett sätt att se detta är sättet som kontot gillar/följer/kommenterar på. Är det för många gånger /min så märks det direkt, då får man en varning. Det gäller att vara försiktig men det går att ordna. Hur kommenterar boten? Jo, genom att man väljer vilka taggar som den ska kolla och sen så kan man välja att lägga till en kommentar, allt sker automatislt// från en vars pojkvän som har utvecklat en bot på IG

                Ett av de lättaste sätten att lista ut det på är pga hur snabbt svaren på kommentarer kommer. AI är byggda för att göra jobbet, och göra jobbet snabbt. En AI skulle ha svarat på alla kommentarer på en gång, på allt som skrivs. Svar hade varit på samma klockslag som första kommentaren

        Skapas hur?

    Haha, det blir bara bättre och bättre?

    Den här bloggen är ju revolutionerande inom ”bloggranskning”! Heja dig! Som en egen tillsynsmyndighet för influencers. Snyggt!

      Håller med, älskar den här bloggen!!

      ”Revolutionerande” Hahaha jo tjena.
      Det har funnits liknande sklvalkerbloggar innan denna. Camilla sysslar inte med bevakning för isåfall hade hon inte blandat in sina personliga tankar och känslor i inläggen hon skriver.

      Och att man ser hennes ”avslöjanden” som den enda sanningen visar ju bara på vilken liten bubbla majoriteten av er lever i.
      Ingen annan i resten av landet kunde bry sig mindre om Bellas kloner eller Mys lögner. Folk ser det som kul, medans ni gapar, förvånas, skräms och så vidare över minsta lilla grej.
      Lite som en fjärilsvinge med erat beteende. Ni skapar en stor storm över pyyyyyyyyyyyyttesmå vingslag.

      Unikt, utsökt,nästan som en konstupplevelse att läsa denna bloggen, ????

      … //Ranelid

      ”Tillsynsmyndighet” – love it!!

    Hahahahahahahahahahahahahaha jag orkar inte. När man trodde att det inte kunde blir värre ????

    Men alltså: tror folk PÅRIKTIGT att hon är en robot som går omkring och beställer kaffe och filmar i New York? Typ som i west world då eller? Jag DÖR. Okej, de kunde ju ha skapat en digital människa, som lilmiquela, hon är ju som en seriefigur och det FATTAR man ju. Men det här? Så jävla skämmigt och PINSAMT.

      Haha, jag förstår inte heller riktigt det dramatiska avslöjandet.

        Det är ju inget avslöjande per se, bara ett inlägg till alla idioter som går på att Bella ”har skapat en robot”. Så pantade!

        Avslöjandet är ju vem som faktiskt har skapat Gabrielle (”hennes” utseende) och vem som kommer skapa en del av det innehåll som hon kommer ha på sin Instagram (bildinnehåll).

        Ungefär som om någon hade avslöjat vem som har gjort Buzz Lightyear (nu står ju det i eftertexterna, men om någon avslöjat vem som har gjort honom om Pixar inte varit helt öppna med det)

      Nej det tror jag inte att folk tror. Men jag tror att många, däribland jag, ifrågasätter användandet av ordet robot och huruvida de använder sig av AI.
      I mina ögon är det bara ett instakonto med skapade bilder där de själva på löwengrip bestämmer sig för vad de ska lägga ut baserat på vad de själva tjänar på. Tex samarbeten osv.
      Det känns som de försöker få detta att låta revolutionerande och att det är en ”robot” som tar emot meddelandena och utifrån programmering svarar osv. Men det är egentligen Bella o co som sitter o knapprar på tangenterna.

        Exakt!

    Blondinbella är så B i allt hon gör! … En animerad figur, som de marknadsför som ’robot’, använder Löwengrips kladd och lever SATC-liv, groundbreaking!

      Kunde inte sagt det bättre själv:)

    Off topic:
    Daniel Wellington:
    ” Högt ovanför Klarakvarteren i centrala Stockholm bor klockkungen Filip Tysander, 33, i Sveriges dyraste lägenhet, med en 15 meter lång pool.
    Han har blivit miljardär på att sälja billiga kinesiska klockor med hjälp av kändisar i sociala medier.
    – Jag tror att jag har fingertoppskänsla för att hitta saker som den breda massan är beredd att betala pengar för, säger Tysander. ”

    https://www.expressen.se/dinapengar/qs/klockkungens-lyxliv-bor-i-sveriges-dyraste-lagenhet/

      Också en scam!

      Ja, han är klok nog att bo i ett penthouse istället för i en stor villa på marken.
      Väldigt säkert och bra att bo högt ovanför allt och ha garage i källaren.
      Sen är det förstås märkligt att han blivit miljardär på att köpa skräpklockor i Kina för en dryg hundralapp och sen sälja dem för 1000-1500 kr till småbloggares följare. Ur & Penn m fl har sålt sådana skräpklockor i många decennier men de har aldrig blivit någon hype. Sociala mediers makt över människans fåfänga måste det vara.

        Att han kom in på Wallmart gjorde väl sitt till, volymer is the shit.

        Men det är anmärkningsvärt att bli miljardär på klockor 2018.

          Håller med, känns väldigt skumt det hela..

      Imagen you marry someone and then you find out this person owns a DW watch…..

        Imagine*

      Skit säljer som smör bland idioter, de där klockorna kostar typ 10 kr att göra så säljs de för 1000. De säljs bara för att bloggerskor låtsasanvänder de. För mig är det tvärtom, ser jag en bloggerska göra reklam för något/köpa något undviker jag den varan som pesten. Sen må det va klongvas eller DW-klocka, allt blir så jävla ”billigt” i deras händer.

    Vad är det för verksamhet hon driver? Att ständigt både själv, och anställda folk som, gör saker som de inte klarar av eller faktiskt har kunskap om måste ju komma till sin gräns någon gång? Eller?

      Eller hur, Nordic Teach House, med Blondinbella i spetsen (lol), är ett gäng töntar som leker tech-company typ.

        Ja, det här med kloner av Bella är terapi för Nordic Tech House så de inte somnar.
        I väntan på deras kommande samarbeten med Facebook och Spotify (som blir resultatet av att de flyttar till Gallerian där Facebook och Spotify också ska finnas) så försöker de där NTH-nissarna ge intryck av att ligga i framkant.
        Bella har snappat upp en del ord tydligen t ex AI, robot och kloner, och sin vana trogen så droppar hon det hon hört. För inte så länge sen skrev hon blockchain i varje blogginlägg – det var säkert Hajen som tutat i henne det eftersom han höll på med bitcoin.

          Hahaha, hennes dröm är väl att låtsasbolaget ”nordic tech house” blir uppköpt av typ google eller Facebook. Alltså skämskudde:/

          Hahaha, ja, hon snappar upp lite här lite där utan att egentligen veta något, blockchain, tech, Al, hahahha

        så sant, ”leker” tech. Det går inflation i att nämna ”tech” i Sverige. Så pinsamt.

    Men snälla nån. Inte nånstans har någon påstått att Gabrielle är en ”AI-robot” som själv skapar content till sin instagram. Eller trodde ni det var möjligt? Som Maria skriver här ovanför, föreställde ni er en riktig robot som går runt i NY? Eller ett program på datorn som är Gabrielle och skapar content?
    Det är en fejkinstagram med en datoranimerad påhittad figur. Det är klart att någon MÄNNISKA fortfarande står bakom innehåll och kommentarer m.m.
    Sen att ”Gabrielle” skriver på sin instagram att ”hon” är AI osv är ju bara för att spela rollen.

      Det har hon faktiskt sagt, att det är AI, och det har gått att göra i åtminstone 5 år (när det gäller textinnehåll)

      Äntligen en till som fattar, jag har försökt förklara detsamma. Och förundras över hur jäkla korkade folk är haha.

    men det är väl det som är? att någon bygger upp en fake-person? Trodde folk att det på riktigt fanns en robot som bodde i nyc?

      Vi har inte trott att det är en robot som bor i New York, men heller inte att det är Photoshop och manuell/mänsklig hantering av alla inlägg

        Det sista var ju uppenbart att så var fallet – tyckte jag.

    Roligt hur Bella och hennes TEAM tar bort kommentarer på ”Gabrielles” instagram-inlägg som skriver att detta är långt ifrån att vara en robot, bot eller AI.

      Kommentarer på bloggen kommer heller inte fram, jag har testat 😉

    OT, men hörde på radion innan att det varit en influenser som photoshopat (?) in sig själv på foton från andra länder ex Paris. Ska ha varit mycket prat om detta för en tid sedan, men det missade jag helt. Någon som vet vem det var?

      God Morgon!

        Tack! ?

    Badrummet finns också fast i dagsljus på albinl :s instagram…

    Tror folk verkligen att det är en AI som genererar bilder och händelser själv? Fattar hon/de inte att det är en sådan avancerad grej och att man inte har kommit så långt i forskningen än. Just nu har man lyckats lösa chatbot funktionen på FB, men en AI som genererar allt på egen hand, i HD även? Är folk inte uppdaterade när det kommer till teknologi och sväljer istället allt med hull och hår?
    All material på kontot kommer att vara rendering av en riktigt duktig CAD designer och ingen AI, det kan jag slå vad om!
    Nu till AI. Bilder som hittills har skapats av en sån har varit med hjälp av existerande bilder som har matats i datorn så att programmet kan kombinera gemensamma faktorer och skapa något eget. Det tar tid och jag kan tänka mig att en superdator behövs, eller eventuellt ett helt kluster av datorer som delar prestanda. Gissar på superdator, har använt en och vet att även de ”enklaste” uppgifterna tog tid.

    Med andra ord, AI=fatta egna beslut med hjälp av data och sedan skapa egna genvägar.

    Sen till bilden av Albin som finns ovan, det där är enkelt. Man ritar bilden i 3D och sen ”klistrar” man dit existerande patterns som man laddar ner från en bildbank (marmor t.ex). För honom tar det kanske 3-5 h att göra klart. En kropp däremot, det tar tid, men som nämnt, inget med AI att göra.

    Kan tänka mig att Dagens Industri intervjuar henne snart och jag hoppas då att deras ingenjörer och tekniker reder ut detta (om D.I nu har några, vad vet jag).

    // Teknikfreak

      Till de som kommenterade att det är läskigt med sånt här osv, har ni ens tittat på animerade filmer? Samma princip..

    ser ut som sascha i badet ?

      Hahahahaha

      Ja faktiskt. Lägligt att Hajen flörtar med henne… 🙂

    Så har Hajpojken varit inne och kollat om hon är singel. Återigen, jag ooorkar inte!!!

    Sharkweeks flörtande på badrumsbilden..eww

    Jag ”rodnar” över alla pinsamheter som kommer från Bella. Allt känns så B och amatörmässigt. Och jag litar inte på ngt som kommer från henne, tror hon ljuger och skarvar om allt!

    Undra om företag verkligen vill betala för ett påhittat konto.
    Det är ju bara reklam som kommer vara där. Ska man inspireras av nått animerat kan man väl välja Batman eller Mulan.

    Väldigt vad detta engagerar dig Camcam. Ja det är väl självklart att det är en person i NY som filmar och ingen robot! Tycker du att du har gjort ett scoop. För att det står influencer -robot betyder inte att det är en riktigt robot-robot, det borde du väl fatta. Herregud alltså ? Du verkar helt besatt av detta, du blir verkligen maninsk emellanåt.

      Ge dig.

      Men kan inte den personer skapa ett eget IG konto och sälja egen reklam där?

      Camcam skriver om det som händer, hon kan inte hjälpa att Bella har så mycket ”spännande” för sig. Sen tar hon upp sådant som folk efterfrågar. Och du behöver faktiskt inte komma hit och läsa om blondinbella om det inte intresserar dig. Så enkelt!

        Men är allt kring bella verkligen så intressant och spännande?

          Nä, men det här robotgrejen är ju typ freak show, hur kan man inte ta upp det?? Hon tar inte upp allt om Bella, vi som vet vet.

    Alltså detta är ju HUMOR!!

    Kan du inte bevaka lite fler bloggar än ”bara” Blondinbellas?
    Jag gillar att läsa din blogg men det blir lite väl ensidigt och påhoppigt!

      Sluta gnäll, hon har ju spottat ur sig inlägg om alla möjliga bloggerskor och ämnen senaste dagarna, det är bara att skrolla ner så ska du se att andra bloggerskor har tagits upp. Så less på folk som bara gnäller. Heja dig Camcam!!

        Håller med anonym 13:52.
        Sen håller nog inte många andra bloggerskors inlägg lika mycket som skulle vara av intresse här för läsarna jämfört med Isabellas alledana påhitt.

        Gäsp, en fotografering där, ett spons där, en resa dit, ett sprättben hit, smygreklam där, inredning här, lite kläder och klockor. Gäsp igen.

    Albin la upp badrumsbilden redan i Oktober förra året, bara det att den är i dagsljus och utan Gabrielle ?

    Men hur tänker man om man (häng med nu) tror att folk trott att blondinbella gjort en riktig robot som ska ”gå” runt i NY och dricka latte? Klart ingen trodde det. På sin höjd att det iaf var något mer avancerat än att Isabella skapat ett insta-konto som utspelar sig i NY.

    Sen vill jag ändå hoppas att det är som hon skriver – att den här gabrielle vaknar till liv i december. Fram tills dess kanske hon själv marknadsför den genom att själv (eller någon i teamet) lägger ut innehåll där. Allt annat vore ju jättepuckat av henne. Sen att någon tar/monterar bilder är väl ganska självklart…de kan väl inte stjäla andras bilder? (Vore ändå kul om jag har fel. Vilken flopp isf)

      Men alltså NEJ, det är ingen som tror att Bella gjort en robot förutom Bella själv (ja, hon kallar det för robot av någon anledning). Det är ingen robot, ingen AI eller Bot. Det enda detta är är en animerad figur som photoshoppas in i diverse bilder och/eller videos. Den enda som kallat detta robot och faktiskt verkar tro att det är en robot är Bella själv!

    Men asså har de en kollega stationerad i NY som tar bilderna/videor eller snor de bara de från internet?

    Konstig fundering kanske men vad är skillnaden på det här Instagramkontot och random fakespammkonton man köper från typ Indien eller Kina som följer en, gillar och kommenterar ens bilder? Vad mer går kontot ut på än att skapa en klan för inbördes beundran? Och precis som du nämner – exakt vad är det som styrs av AI?

    Till hennes försvar har hon ju aldrig gått ut med att det är AI. Däremot fel formulerat att säga att de är ett beauty-tech bolag och att de utvecklat en influenserrobot…. visst rent fiktivt en influenserrobot, absolut det köper jag. Men kom igen. Beauty-tech bolag när det uppenbart är mer digitalkonst än ”robo-tech”… halvfalsk marknadsföring kan jag väl tycka.

    Hon bygger ju upp för att det ska vara nåt innovativt, hightech, och förvränger det till att om man inte läser det som står mellan raderna så uppfattar man det som AI… Men allt är bara digitalkonst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.