Ida Boström sa hej då på Instagram

https://www.instagram.com/p/BrTLer_gBrz/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1f0ekn7x844b6

Många är de som följt Ida Boström på nätet där hon delat med sig av sin kamp mot cancern.
Hennes dröm var att få uppleva en sista jul tillsammans med sin familj men igår delade hennes man, genom ett förskrivet meddelande från Ida, att hon tyvärr inte klarat den en operation som skulle gett henne lite extra tid här på jorden om framgångsrik.

Inlägget har i skrivande stund nästan 6000 kommentarer från människor som Ida delat sitt liv med och som nu lämnat henne en sista hälsning.
<3

 

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grät så mycket igårkväll när jag läste detta. Livet är inte rättvist.. Fina Ida <3

   Vila i frid. Jag tror och hoppas vi går till en vacker plats och där finns inget lidande. ??❤

    Vi går till tomhet, där inget finns.

  Neej vad hemskt :'( <3
  FUCK CANCER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ?

  Livet är inte rättvist. Tänker på hennes familj och vänner! ❤️

  Glömmer så lätt bort att jag själv vart en av alla anhöriga som haft en familjemedlem som haft cancer. Kan idag knappt se min mamma framför mig som hon såg ut då, helt hårlös (som var en av hennes störta sorger genom sjukdomen då det var ett bevis på att hon faktiskt var sjuk) och så trött, så begränsad. Min mamma hade tur och mådde inte dåligt av medicinerna, men det hela var så psykiskt tärande på alla inblandade. Idag är hon frisk, och kommer troligen bli helt friskförklarad, men när man tänker tillbaka på de åren så inser man hur jobbigt det hela faktiskt var. Ingen av oss, och allra mest min mamma, levde faktiskt inte ”på riktigt” under den perioden. Idag är det bara ett diffust och passerat minne.

  Särskilt konstigt blir det när man inser att det inte var mer än 3-4 år sedan.

   Har samma reaktion efter att min pappa fick cancer. Han var fruktansvärt dålig där ett tag, men är nu ”friskförklarad” och går bara på kontroll en gång om året. Känns inte som att det har hänt. Sjukt vad hjärnan tränger undan jobbiga minnen..

  Så jävla orättvist!! Stackars familj, barnen ska inte behöva förlora sin mamma så här tidigt 🙁 och ångesten att veta som föräldrer att man måste lämna för tidigt :'( detta skär i mitt mamma hjärta och sjukt nog lär man sig att ta vara mer på livet och uppskatta mera att man är friskt =( det är det viktigaste

  Har följt Idas resa i många år, en sån fantastisk kvinna! ❤ Fuck cancer!!! Tar en ung kvinna från sin familj, sina barn… Nej fy så sorgligt!!! ????

  Så fruktansvärt sorgligt.?

  Det är så fruktansvärt. Kan känna att det är så ovärdigt på något vis att 2018 så dör inte ens 40-åriga människor ifrån sina barn. Borde verkligen inte vara så. Ida var en sån stark, stark människa, hon slogs verkligen. Och som dotter till en kvinna som inte heller klarade sig undan denna jävla skitsjukdom så blir jag så arg, känner så för hennes barn och vet till viss del vad dem går igenom just nu. Den där maktlösheten, tomheten, förvirringen.
  Det allra jävligaste med cancer är att den är så lömsk, man kan operera väck skiten men så dyker den upp någon annanstans(?!), och det är just spridningen som oftast avgör allvaret.

  Saknar ord. Hoppas familjen tar hand om sig nu.

   Håller med! Cancer är skit! Man kan gå runt och leva som vanligt, sedan blir man sjuk och får lite annorlunda symtom jämfört med en vanlig förkylning – vilket leder till ett läkarbesök. Efter kontroller så konstateras det att det kroppen är fylld av cancer – vilket den troligen varit i flera ÅR!!

  ❤❤❤❤?

  Det är livets gång. Tråkigt att hon inte fick fira jul dock. ❤️

   Det är livets gång? Wow var mer kallhamrad why dont you. Ja det är livets gång att dö. Nej det är inte livets gång att dö i så unga år av cancer eller andra hemska sjukdomar.

    Jo, det är det faktiskt. Det är tråkigt, men det är så det är. Vi lever mycket, mycket längre idag än vad de gjort tidigare för att vi kan bota många sjukdomar. Det är livets gång, vissa blir sjuka och dör. Vissa blir sjuka och tillfrisknar. Någon dör, någon föds. Man får njuta av den tid man har. ❤️

     Okej. Hoppas inte någon från Idas familj läser.

      Det är såklart alltid tråkigt för anhöriga. Det ändrar dock inte min syn på döden? Det är tråkigt när någon dör, men det är fortfarande livets gång. Hon skriver själv om det, i fina starka texter. Ingen vet när vi ska dö.

       Ja men helt fel kommentar under ett inlägg om någons död. Säger inte att du har fel, bara att det är okänsligt att säga så. Om någon hade sagt det efter min styvpappa gick bort hade jag blivit vansinnig, faktiskt hade jag nog fortfarande blivit det idag, 10 år senare.

        Nej, det är inte okänsligt. Man behöver faktiskt inte tycka att döden är jobbig och så extrem. Jag är bekväm med döden, om den är rimlig. Har själv förlorat närstående i cancer, det var en slags lättnad, för de led något fruktansvärt i slutet. Det var dags. Tycker det är hemskt när en ung, frisk person dör i onödan. Men annars är döden en del av livet. Innebär inte att jag tycker att det är bra att någon dör eller sitter och skrattar åt det. Hon var sjuk, hon var beredd på att hon skulle dö, hon hoppades få fira jul så jag tycker det är tråkigt att hon inte fick det. Du har rätt till din åsikt och dina tankar om döden, men du har inte rätt att bli arg för att någon annan har andra tankar om den.

         MEN LÄGG NER BARA.

         Jo det är okänsligt, det är inte ”livets gång” när hon har hyfsat små barn som kommer förlora sin mamma och märkas av det hela livet.
         Livets gång passar iaf betydligt bättre säga när man är 80-90 och kroppen tar slut av ålderdom, inte cancer (som vi i framtiden kanske kan bota tack vare forskning). Hon kämpade för att få leva så länge som möjligt, så sluta snacka blaj.

         Kh, varför dog hon då om det inte var livets gång? Sluta nu, minns henne istället för att sitta och var sur över att någon annan har annat synsätt på döden än dig. Det är självklart fruktansvärt för barnen

         För att vi tyvärr inte har ett botemedel mot cancer än?

         Skulle du säga att det är livets gång också när det t.ex. gäller barn som får DIPG, med en genomsnittslängd på 9 mån efter diagnos. Kroppen funktioner stängs av en efter en medan de är fullt medvetna. Nä ser inget av detta som livets gång och tycker det är en märklig kommentar i såna här sammanhang.

         Vet du jag brukar vara den som tycker att man kan säga det mesta och lufta de flesta åsikterna, men den här just idag hade varit oerhört passande om du höll för dig själv.

         Den var och är okänslig för alla tycker inte som du och just idag borde du låta dem som känner annorlunda få ha sin sorg ifred.

         Trh har talat. Hennes ord är lag. Då får vi alla rätta oss efter det.

         Va otrevliga vissa av er är mot trh, aldrig sett henne vara lika otrevlig

         Håller med dig. Men svenskar är otroligt obekväma med döden. Nog bristen på andlighet/tro här.

         Så stilla kom döden…

     Hoppas ingen nära till dig drabbas av samma sak, och att någon sedan säger så här till dig.

      Har förlorat de närmsta i cancer. Jag skulle inte bry mig om någon sa så till mig, eftersom det är min syn på döden. Är ni rädda för döden eller vad är det frågan om? Läs Idas texter istället. Hon har skrivit starka fina texter och man har fått följa hennes resa, hon var cool och modig. Det är tråkigt att hon inte fick fira jul, men annars var det dags nu, vilket hon visste. Tänker inte argumentera med känslomänniskor så ska käka lite lussekatter istället. Vila i frid Ida ❤️

     Vidriga människa.

      Du kan vara vidrig

      Nej men sluta. Vi föds och dör, med all säkerhet. Döden är avslut på livet och helt naturligt. Men självklart gör det så ont när någon dör och speciellt ung i sjukdom. Man kan ha medlidande och jag själv skulle gå under om det hände någon kär till mig. Men det är fortfarande livets gång.

      Skönt o tro på ett liv efter detta, livet på jorden är ensast ett test.

    Med en förälder som gick bort i cancer när jag var 21 (blev sjuk när jag var 17-18, dåligt minne från den tiden), håller jag med anonym om att det är livets gång. Och det är såklart jättehemskt men jag är otroligt tacksam för dem åren vi fick ihop och att hon tillslut slapp den fruktansvärda smärtan ❤️

     Ok men alla är nog inte lika tacksamma när en person rycks bort alldeles för tidigt.

      Oj. Du läser verkligen det du vill läsa

      Det var ju inte alls vad personen skrev…

      Nu får du väl sluta. Att man föds, lever och dör ÄR livets gång och det är något fint. Rättvist? Nej, sällan. Ingen är tacksam när en älskad tas ifrån en och det är fult av dig att påstå det.

      Vila i frid Ida.

       Jag syftade på kommentaren om livets gång, inget annat. Inte att hon som skrev skulle vara tacksam, men att alla inte ser det som naturligt, eller hur man nu ska säga. Cancer kanske skulle kunna gå att bota med mer forskning och det är ju också därför många kämpar för det dagligen, med både ilska och sorg i bagaget.

        Konstigt att du inte syftade på det hon skrev om att vara tacksam eftersom det var just tacksamheten du kommenterade och inte något om livets gång.

        Märkligt att du då skrev ”ok men alla är nog inte lika tacksamma när en person rycks bort alldeles för tidigt.”

         Eftersom hon skrev att hon höll med livets gång-kommentaren, men att långt ifrån alla ser det på detta sätt menade jag. Orkar inte tjafsa mer om detta nu iaf.
         Vila i frid.

      När någon har så ont i kroppen att man inte kan röra hen utan att hen skriker av smärta. Hen kan endast ligga ner på mjukt underlag och de sista månaderna bor hen på ett boende (kommer inte ihåg vad den typen av boende heter) så är hen totalt nerdrogad för att inte känna smärta.
      Jag är såklart inte tacksam för att hon fick cancer och inte finns mer i livet, men ingen borde få uppleva den typen av smärta.

       Jag var nog oklar men menade absolut inte att du var tacksam utan syftade på livets gång-kommentaren, att det är många som ändå inte kan känna den friden och att man ju kan förstå det med.

     Håller också med anonym. Har känt flera som gått bort (inklusive älskade familjemedlemmar) och har själv varit på gransen vid flera tillfällen. Har haft med döda kroppar att göra. Det är livet. Döden är inte det onda, det elaka och det orättvisa. Det är övergången. Man får helt enkelt leva varje dag som om det vore ens sista och alltid vara redo för resan till andra sidan. Varje människa som födds vet med säkerhet att hen skall också lämna den fysiska verkligheten förr eller senare. Förr eller senare skall inte jämföras för verkligheten är inte svart o vitt. Oftast hör man från närstånde att döden inte var rättvis, men tyvärr är det som oftast inte av omtanke för den bortgångna utan pga den egoistiska naturen i människan. Man tycker synd om sig själv. Man tycker att det blir svårt att leva med sorgen. Med minnen. Man vet inte hur man skall hantera tomhet efter den connection man haft till personen. Man vet inte hur man skall släppa personen. Hur man skall hantera egna känslor, vanor etc. Tyvärr är det väldigt få som vågar erkänna det. Själva tanken är vidrig och ingen av oss vill vara vidrig. Man vill ju vara god. Så därför säger man oftast det man ”skall” och döljer egot med godhet, empati och medlidande. På samma sätt som man lever med rädslan för döden och det okända är man också rädd att säga som det är utan att bära på en mask.

     Vila i frid kära Ida! Önskar familjen lugn och ro i själen under denna period. ?

      Så jävla bra skrivet.
      Känner än idag att min mormor gick bort förtidigt (hon blev ändå 84) men själva döendet blev utdraget – vilket är tråkigt, och jobbigt att tänka på. Dock vet jag att man idag gör så mycket mer för att patientena inte ska hamna i den situationen min mormor var i för snart 15 år sedan, men att det så klart ändå händer och kommer att hända.
      Livet är förunderligt, min mormor hade en (dotterns mans mamma) svägerska tror ja? Skit samma…
      Hade en [sätt in rätt ord] som fick en typ av cancer – som när hon fick den – var vanlig att man dog av. Hon överlevde och levde tills att hon blev 97 år och fick uppleva sitt barnbarns barn. Min mormor som varit frisk som en nötkärna hela livet tynade bort i en sjukhussäng efter brutet höftben x flera

    Nej fel att kalla det livets gång. Det är att få åldras och dö gammal.detta med cancer är ett orättvist öde.

     livet är orättvist, har alltid varit och kommer alltid att vara

     men hallå! Gräla om synen på döden kan ni göra någon annanstans vid ett annat tillfälle. Faktiskt.

     Jag håller med den Anonym som skrev högst upp att det är livets gång. Du anonyma är absolut inte varesig vidrig eller något annat du blivit kallad här. Tycker inte alls det var något konstigt i det du skrev, förstår mig inte på alla svaren här inne faktiskt. Folk är väldigt rädda för döden, tror jag. Vilket är okej. Men var inte elaka mot andra för det!

   Så var det en som sa till mig nu när min sambo gick bort, för tre månader sedan. Jag ville slå ner hen. Absolut att det är livets gång, men så respektlöst att ta upp det såhär.

  Fudge cancer

  Så hemskt. Vad var det för typ av operation hon gick igenom?

   Hon berättar på Instagram om operationen, hon visste att den var farlig och att hon kunde dö av den, men hon visste att hon skulle dö ändå, men hoppades få fira jul med familjen. Oerhört tragiskt för henne och familjen.

  Hon är (var ?) en så otroligt livsbejakande och positiv person. Låter kanske helknasigt men jag kollade hennes instagram när jag behövde glädje och ork. ❤️❤️❤️❤️

  Jag har ändrat inställning till livet tack vare henne. De små sakerna blir stora och viktiga. Som att inte stressa min yngsta son på mornarna när han vill mysa, även om jag blir sen till ett möte.
  Att inte klaga när förskolan är stängd och jag ”måste” vara med mitt barn.
  Att leva i nuet och göra mysiga saker i vardagen. På måndagar kan man dricka champagne, onsdagar gå på bio och regniga vardagar åka till badhuset hela familjen. Inte bara planera saker långt fram.

  Och viktigast som Ida sa. EN dag ska vi alla dö. De andra dagarna ska vi leva.

  Hon var på bio med sina barn 3 dagar innan hon dog. Trots att cancern angripit hela henne och hon knappt inte kunde andas. Fantastisk människa!!!

   Sanna här! Är lika gammal som Ida

  I Expressen berättade mannen att hon överlevde operationen men det tillstötte komplikationer. En helt fantastisk person som verkligen berörde mig.

  Jösses! Fruktansvärt sorgligt! Så djävulskt orättvist. Hade ärligt ingen aning om vem kvinnan var men önskar henne all frid.

  Kan inte låta bli att tänka på min egen mamma som just blivit kallad tillbaka till mammografin för nya bilder och prover.

  Camcam, tack för att du skriver om Ida! ❤️

  ❤️❤️❤️

  Vila i frid Ida. Tack för allt du lärde oss som får vara kvar.

  Så obeskrivligt sorgligt! Hon var en så otrolig kvinna. Vilken krigare och vilket hjärta!

  Jag hade en släkting som också avled av cancer. Oj, vad de är lika varann! Den släktingen är en av de mest beundransvärda jag mött. Ida var lika fantastisk.
  Tänker på hennes nära och kära!

  1 av 3 drabbas av cancer. De flesta av dem är äldre men vi är även många unga som drabbas. Vad ska man säga, livet är för jä*la orättvist! Cancer skiljer inte på människor, det hjälper inte hur snäll man är eller hur sunt man lever, den kan drabba alla. De som överlever allvarlig cancer får oftast svåra inre skador och sjukdomar pga alla cellgifter och strålning. Dessa är progressiva och blir sämre för varje år. Jag överlevde cancern men den tog mitt liv från mig ändå…
  Vila i frid Ida. ?

   ❤️

   <3

   Och i takt med att vi blir allt äldre och äldre så får fler och fler cancer, är tyvärr en trend som kommer att hålla i sig.

   I och med att den mesta cancern är så långsamtväxande att det tar tid innan den märks, å cancer är felmutationer å ju äldre vi blir ju fler felmutationer drar vi på oss.

   Föregår alla eventuella frågor med mitt eventuellt mansplainande inlägg

  Fan ta den här äckliga skitsjukdomen. Fick se min älskade mormor tyna bort i lungcancer förra året. Hon som var så mån om sitt utseende, alltid var uppe och fixade med saker i huset låg till slut bara apatisk i en säng med några få hårstrån kvar på huvudet. Jag grät efter varje telefonsamtal med henne där jag hörde att det inte var länge kvar, gick runt med en klump i magen tills den dagen pappa sa att hon inte fanns mer. Gråter fortfarande över hur ovärdigt hennes avslut på livet var. Usch, blir så less.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.